SE434350B - Fastspenningsanordning for sall - Google Patents

Fastspenningsanordning for sall

Info

Publication number
SE434350B
SE434350B SE7812306A SE7812306A SE434350B SE 434350 B SE434350 B SE 434350B SE 7812306 A SE7812306 A SE 7812306A SE 7812306 A SE7812306 A SE 7812306A SE 434350 B SE434350 B SE 434350B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
rail
shaped
hook
clamping
bolts
Prior art date
Application number
SE7812306A
Other languages
English (en)
Other versions
SE7812306L (sv
Inventor
T W Hannon
Original Assignee
Hannon Electric Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Hannon Electric Co filed Critical Hannon Electric Co
Publication of SE7812306L publication Critical patent/SE7812306L/sv
Publication of SE434350B publication Critical patent/SE434350B/sv

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B07SEPARATING SOLIDS FROM SOLIDS; SORTING
    • B07BSEPARATING SOLIDS FROM SOLIDS BY SIEVING, SCREENING, SIFTING OR BY USING GAS CURRENTS; SEPARATING BY OTHER DRY METHODS APPLICABLE TO BULK MATERIAL, e.g. LOOSE ARTICLES FIT TO BE HANDLED LIKE BULK MATERIAL
    • B07B1/00Sieving, screening, sifting, or sorting solid materials using networks, gratings, grids, or the like
    • B07B1/46Constructional details of screens in general; Cleaning or heating of screens
    • B07B1/56Heated screens
    • B07B1/62Heated screens heated by direct electric heating
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B07SEPARATING SOLIDS FROM SOLIDS; SORTING
    • B07BSEPARATING SOLIDS FROM SOLIDS BY SIEVING, SCREENING, SIFTING OR BY USING GAS CURRENTS; SEPARATING BY OTHER DRY METHODS APPLICABLE TO BULK MATERIAL, e.g. LOOSE ARTICLES FIT TO BE HANDLED LIKE BULK MATERIAL
    • B07B1/00Sieving, screening, sifting, or sorting solid materials using networks, gratings, grids, or the like
    • B07B1/46Constructional details of screens in general; Cleaning or heating of screens
    • B07B1/48Stretching devices for screens

Landscapes

  • Combined Means For Separation Of Solids (AREA)
  • Specific Sealing Or Ventilating Devices For Doors And Windows (AREA)
  • Furnace Housings, Linings, Walls, And Ceilings (AREA)
  • Operating, Guiding And Securing Of Roll- Type Closing Members (AREA)

Description

7312306-4' '. _ 10 20 25 50 HO och spänning av sållduken eller -väven på ett par tillhörande sidoramdelar. Dessa fastspänningsskenor är i allmänhet utförda av metall med god elektrisk ledningsförmåga och är anslutna till en elektrisk energikälla, varvid strömmen ledes genom skenorna till metallsållmaterialet för uppvärmning av detta.
Skenorna är i sin tur monterade på sidoramdelarna och är elektriskt isolerade från dessa medelst olika isoleringsanord- ningar. _ Sållets kanter är med olika anordningar anslutna till spänn- skenor för åstadkommande av elektrisk anslutning mellan skenan och sållet och för_att spänna sållduken mellan de på avstånd från farandra befintliga sidoramdelarna. Olika typer av anslut- ningsdon är konstruerade både för elektriskt uppvärmda såll och för mekaniskt vibrerade såll. _ ' c En typ av såll-anslutning består av ett par i ingrepp med varandra befintliga, bakåtvinklade konsoler, exempelvis enligt amerikanska patentskrifterna 1 353 5N9 och 2 052 H67. En annan typ av anslutning består i att man framställer en bakåt vinklad, förstyvad och förstärkt kant på sållet vilken är i ingrepp med en horisontell fläns på ramdelarna, exempelvis enligt patent- skrifterna l 663 l6Ä och l 906 336. Andra sållspänningsanordning- ar innefattar en V-stång som spänner fast sålldukdelarna intill deras kanter i-en V-spårförsedd kanal, exempelvis enligt patent- skrifterna 2 213 773, 2 378 och 3 776 382.
En av de vanligaste typerna av sållspänningsdon, speciellt när det gäller elektriskt uppvärmda såll-aggregat, består av vinklade block eller flänsar som är monterade på ramdelarna kring vilka förstärkta, hakformade, förstyvade sållduk-kanter är i ingrepp. Ett exempel på denna typ av anslutning är den som är beskriven i den ovannämnda patentskriften 3 195 725.
Problem har hittills uppstått i samband med många av dessa kända fastspänningsskenor, i synnerhet spännskenor där man använder en hakformad del som är i ingrepp med komplementära förstärkta hakformade sållduk-kanter. Det har visat sig att man efter långvarig drift med uppvärmning av den spända trådduken får en viss utvidgning och att sållduken lossnar från sin hak- -anslutning till spännskenans fläns. Detta resulterar i dålig spänn-kontakt, vilket medför att skärmen slår fram och till-D baka, så att man får onödigt tidigt haveri i den punkt där sållduken gör kontakt med spännskenan. Detta är ett problem så- ..-- '4 cnaëflflgâxï 10 15 20 30 35' 40 7812306-4 \»l väl vid elektriskt uppvärmda so: vid_ej uppvärmda såll-aggregat.
Att sållduken på detta sätt alltför tidigt lossnar från skenan är dock mera kritiskt vid elektriskt uppvärmda såll, eftersom _det medför dålig elektrisk kontakt mellan sållduken och skenor- na, vilket i sin tur ger upphov till ljusbâgebildning, effekt- förluster och dålig elektrisk verkningsgrad.
Tidigare använda spännskenor har varit utförda av relativt tunn plåt och har relativt kort livstid när de används i anlägg- ningar där det är fråga om sällning av nötande material, exempelvis slagg, kalksten, järnmalm, kvartssand etc. Dessa tidigare använda spännskenekonstruktioner är monterade på sina sidoramdelar medelst bultar, vilkas huvuden skjuter ut utanför skenornas yttre yta. Dessa bulthuvuden är även utsatta för nöt- ningspåkänning från det material som sållas.
Det har visat sig att man vid många elektriskt uppvärmda lsåll-aggregat måste anordna kantförstyvningar av metallband, vilka förstyvningar formas omkring och är i ingrepp med såll- dukens kanter, för att man skall bibringa sållet tillräcklig styvhet. Dessa förstårkningsband gör det möjligt att dra upp sållet så att det blir hårt spänt medelst skenan och ger även den erforderliga elektriska kontakten mellan skenan och sållet vid den ursprungliga installationen. Förstärkningsbanden ifråga framställs vanligen av rostfritt, ordinärt och galvaniserat stål, så att både materialkostnaden och installationskostnader- na för ett såll-aggregat blir avsevärda. Trots detta är dock såll med förstyvningsremsor vid upphettning behäftade med den nackdelen att de lossnar vid den ovan beskrivna utvidgningen.
Såvitt sökanden har sig bekant har ingen befintlig spänn- _skenkonstruktion eliminerat dessa problem genom att anordna en kilformad fastspänningsstav och en komplementärt formad kanal för stadig montering av sâllet därpå. I Uppfinningen har till ändamål att åstadkomma en spännsken- konstruktion för såll, exempelvis uppvärmda såll, vilken har en kilformad stav som klämmer fast den hakformade kanten av ett såll med en komplementär .kilformad kanal som är inrättad i den bakre ytan av skenan, vilken kanal erbjuder en relativt stor och sammanhängande kontaktyta mellan spännskenan och den fast- klämda sållkanten för att reducera risken för att sållet alltför tidigt lossnar och för att i förekommande fall säkerställa god elektrisk anslutning mellan sållet och skenan. Skenan bör ha 'pooa QUêLITY. »n- 7s12sos-4 10 15 20 25 30 'V35 HO relativt stor metallmassa med en speciell tvärsnittsform som ger extrem styvhet så att stora spännkrafter kan appliceras på skenan. Maximal effektivitet för elektrisk anslutning till sål- let likformigt längs hela spännskenan bör åstadkommas liksom även maximal livslängd för sållet genom reducering av fel eller förslitning vid den inspända anslutningen till spännskenan.
Vidare bör skenkonstruktionen vara så utförd att endera eller båda av de motstående inspänningsytorna hos kilstaven och den ;komplementära kanalen är räfflad för åstadkommande av förbättrat grepp och bättre kontakt mellan kilen och sållkanten, varjämte skenkonstruktionen bör vara sådan att skenans och kílstavens fastsättningsbultar är infällda i.den yttre ytan av spännskenan för att öka deras livslängd genom att det genom sållet de materialet i mindre grad nöter passeran- på dem. Dessutom bör endast två skruvnycklar av_ vanlig typ erfordras för installationen, en för kilstavens fastklämningsbultar och en för skenfästbult- arnas muttrar. Ett skenarrangemang bör eftersträvas vid vilket den tidigare använda sålldukförstyvningsremsan kan elimineras till följd av den breda fastklämningsarean och den stora elektriska kontaktarean mellan kilstaven, sålldukkanten och den vinklade ytan av den kilformade kanalen, så att arbetskost- nad och materialkostnad för en såll-installation reduceras. En förbättrad spännskenkonstruktion bör åstadkommas vid vilken svårigheter och problem vid de hittills använda anordningarna elimineras och förbättrade prestanda erhålles.
Dessa ändamål och fördelar uppnås genom en anordning i enlighet med den kännetecknande delen av patentkravet l. Vid en fördelaktig anordning av detta slag monteras och spännes ett såll mellan ett par på avstånd från varandra anordnade lång- ísträckta ramdelar. En metallskena uppvisar en yttre, en undre och en inre yta. Skenans inre yta har en längsgående kilformad kanal, vilken uppvisar en vinklad yta som sträcker sig uppåt i riktning mot den yttre ytan för att tillsammans med skenans undre yta bilda en i genomskärning hakformad fläns. En i .genomskärning kilformad stav har en vinklad yta som i stort sett är komplementär till kanalens vinklade yta. Organ före- finns för att förskjutbart fästa staven på skenan i ett läge in- till och sträckande sig längs kanalen så att den klämmer fast en.hakformad ände utmed en längsgående kan: av sållduken i kanalen mellan de komplementära vinklade ytorna hos kanalen .i . ~ vooïz QUALITY lC 20 30 7812306-4 och staven när den hakformade sållduk-änden är i ingrepp över den hakformade flänsen på skenan. Vidare finns inställbara Spännorgan som sträcker sig mellan och är i ingrepp med en av ram-delarna och skenan för att förskjuta skenan i riktning mot ram-delen för att spänna sållduken. Dessutom finns i förekomman- de fall isolationsorgan mellan skenan och ram-delarna för elektrisk isolering av skenan och sållduken från ram-delen.
En föredragen utföringsform av uppfinningen skall i det föl- jande närmare beskrivas i anslutning till bifogade ritning med fig l-8. §ig_l är en fragmentarisk perspektivbild som visar den förbättrade spännskenkonstruktionen monterad på en sidoram med en på densamma fastklämd uppvärmd sållduk. §ig_§ är en fragmen- tarisk isärdragen perspektivbild av spännskenan och sidoram- delen enligt fig 1. §ig_ä är en förstoradfragmentarisk genom- skärningsbild enligt linjen 3-3 i fig l. §ig_§ är en förstorad fragmentarisk genomskärningsbild enligt linjen H-Ä i fig l. §ig_â är en fragmentarisk sidovy, sedd i den riktning som anges av pilarna 5-5 i fig U. §ig_§ är,en fragmentarisk genomskärnings- bild enligt linjen 6-6 i fig N. §ig_1 är en förstorad fragmen- tarisk genomskärningsbild av en modifierad konfiguration med kilformad fastspänningsstav och tillhörande kanal, och fig¿§ är en fragmentarisk schematisk genomskärningsbild som visar mot- satta förbättrade skenkonstruktioner som är anordnade att spän- na en sållplatta. Liknande nummer hänför sig konsekvent till liknande delar i samtliga figurer.
Ett tvärsnitt genom den förbättrade spännskenkonstruktionen är allmänt betecknat med 1 och visas i fig 1, varvid det gäller spänning och montering av en sektion av elektriskt uppvärmt såll 2 på en ram 3. Fig 8 visar ett par av de förbättrade skenanord- ningarna l för montering och spänning av en sållduk 2 mellan ett par ramdelar 3 i ett konventionellt såll-aggregat. Spänn- skenan l innefattar en sken-del Ä som har relativt stor metall- massa sedd i genomskärning och företrädesvis är framställd medelst strängsprutning av aluminium. Sken-delen Ä har en modi- fierad kanalform som avgränsas av en yttre yta 5, en inre yta 6, en horisontell plan undre yta 7 och en vertikal ändyta 8 (fig l och 2).
Den yttre ytan 5“sträcker sig vertikalt uppåt från den undre ytan 7 och slutar i en övre inåt krökt fläns 9. En undre *Iïooß QÉÄLIW* 10 15 20 25 35 HO 1212306-4 " 6 vinklad fläns 10 bildas av den undre ytan 7 och en inåt och upp- åt gående vinklad yta 12 som mellan sig bildar en innesluten spetsig vinkel uppgående till omkring H50. Ett mellanliggande i stort sett V-formigt utsprång 13 är utformat på den inre ytan 6 och är avgränsat av en inåt och nedåt gående vinklad yta lü och en konkav krökt övre yta 15. De vinklade ytorna 12 och 14 är förbundna genom en vertikal yta 17 och bildar tillsammans en längsgående kilformig kanal 18. Den inre konkava ytan 15 an- sluter sig till den övre krökta flänsen 9i a1rmxhd, horisontellt förlöpande kant 19. ' I enlighet med ett av de huvudsakliga särdragen för uppfin- ningen är en kilformad fastklämningsstav, allmänt betecknad med 20, monterad på skenan Ä invid kanalen 18 medelst ett flertal bultar 21 (fig l och 3). Varje bult har ett sexkantigt huvud 22, ett skaft 23 och en gängad ände 24. Bultarna 21 sträcker sig igenom horisontellt förlöpande hål 26 som är upptagna i skenan H. Cirkulära försänkningar 27 är utformade i den yttre ytan 5 koncentriskt med hålen 26 för att inrymma bulthuvudena 22. De inre ändarna-av bulthålen står i förbindelse med den vertikala kilytan l7 i kanalen 18.
Fastklämningsstaven 20 har en trapetsformad sektion (fig 2, 3 och Ä) som bildas av en vertikal bakre huvudyta 28, en paral- lell inre mindre yta 29, vinklade sidoytor 30 och 51, samt änd- ytor ßš. Horisontellt förlöpande gängade hål 32 är upptagna genom fastklämningsstaven 20 för iskruvning av bultändarna 2ü.
De vinklade ytorna 30 och 31 på fastklämningsstaven 20 är anord- nade i en vinkel som i stort sett är lika med lutningen för vinklade ytor l2 resp lä i den kilformade kanalen 18.
Skenan H är förskjutbart monterad på en ramdel 5 medelst ett flertal bultaggregat 35 (fig 2, 5 och U). Vart och ett av bultaggregaten 35 innefattar en bult 56 med ett rektangulärt huvud 37 och ett skaft 38 som slutar i en gängad ände 39. Bult- arna 36 sträcker sig igenom hål Ä0 som är upptagna i sken-delen H och som sträcker sig horisontellt mellan den yttre ytan 5 och utsprången 13 på den V-formade inre ytan. Hålen H0 har något avsmalnande form i enlighet med vad som framgår av.fig H, var- vid diametern invid utsprånget 13 är större än i hålets mot- satta ände. Ett konkàvt urtag Ål (fig 2 och 6) är utformat i den övre delen av kilstaven 20 invid varje hål H0 för att ge plats för en bult 35 utan att denna gör kontakt med staven 20 '10 f“15 20 25 30 35 35 7812306-4 eller stör dennas funktion.
Ett flertal rektangulära slitsar H2 är utformade i den yttre ytan 5 av skenan 4 (fig 1,H och 5 ) koncentriskt med hålen H0. Slitsarna 42 har vardera en bredd som är komplementär till bredden av spârfästbultarnas huvuden 37. Bulthuvudena 37 är infällda i slitsar H2 som förhindrar att bultarna 56 roterar när de är införda genom spåret H.
Ett konventionellt såll-aggregat innefattar ett par längs- gående sidoramdelar 3, vilka är monterade på avstånd från men parallellt med sållet 2 eller ett flertal individuella såll- -skivor som sträcker sig mellan dem i enlighet med vad som fram- går av fig 8. Varje ramdel 3 innefattar en vertikal vägg HU och en horisontell list H5. Väggen HR och listen H5 är företrädesvis utförda av plåt som hartillräcklighållfasthet och styvhet för den speciella tillämpning för vilken en i förekommande fall elektriskt uppvärmd sållanordning avses användas.
En L-formad isolatorplatta H6 kan vara monterad på ramlis- ten 45 och sträcker sig då uppåt,längs en del av ramväggen M4 för att elektriskt isolera sållet 2 och skenan H från ramdelen 5. Isolatorplattan 46 innefattar två på avstånd från varandra befintliga L-formade metallplattor, en övre H7 och en undre_Ä8, med mellanliggande elektriskt isolerande material H9. Den övre plattan H7 är företrädesvis mindre än den undre plattan U8 en- ligt vad som framgår av fig 3 och Ä.
De längsgående kanterna av sållet 2 är utförda med en bak- åt vinklad i stort sett V-formad eller hakformad kant 50. Såll~ -kanten 50 kan vara förstärkt med en konventionell komplementärt anordnad hakformad metallskoning 51. Sållets 2 hakformade kant -50 och förstärkandenætallskoning5l har vinklade konfigurationer som är komplementära till den undre vinklade flänsen 10 på sken-delen H och är fasthakad vid denna (fig 1, 2, 3 och H) för montering och spänning av sållet 2 på skenan H.
Vid montering av sållet 2 på skenan H monteras den hakforma- de kanten 50 och metallskoningen 51 på den vinklade flänsen 10, varvid de vinklade benen 52 och 55 hos sållkanten 50 resp skoningen 51 fastklämmes mellan flata vinklade ytor 12 hos skenan Ä och den vinklade ändytan 31 hos fastklämningsstaven 20.
Dessa till varandra passande vinklade ytor ger maximal grepp- area och följaktligen mycket god elektrisk kontakt mellan skär- men 2 och skenan H utefter hela längden av den fastklämda såll- .- v Poor otaïfÉTY» '.78”I2306-4 10 15 20 25 30 H0 _ så att vridnings- eller svängningsrörelse för staven 20 på 8 kanten 50. Den vinklade ändytan 30 på fastklämningsstaven 20 kommer att förskjutbart vara i kontakt med den vinklade ytan lä i den kilformade kanalen 18 när staven 2o klämmer fast såll- kanten 50 för att ge jämn fördelning av krafterna på staven 20 bultarna 21 förhindras. Fastklänningsstaven 20 kan lätt föras in i kanalen l8 genom vridning av bultarna 21 medelst en vanlig hylsnyckel som griper kring bulthuvudena 22. Samma procedur för 5 fastklämning av sållet genomföres vanligen på den motsatta kan- 1 ten av sållet 2 med en liknande skena H och en denna tillordnad _ fastklämningsstav 20 (fig 8). I I _ ' Efter det att den hakformade kanten 50 av sållet 2 är fast- z klämd vid skenan H utefter hela sin längd medelst ett flertal bultar 21 spänns sedan sållet 2 mellan ett par ramdelar 3 genom att den ena av eller båda skenorna Ä förskjutes utåt. Bultarna 36 i skenmonteringsbultaggregaten 35 55 (fig 2 och 4), vilka är utformade UH och vilka horisontellt är i linje att dra skenan H utåt i riktning mot sträcker sig igenom hålen i den vertikala ramväggen :ed hålen H0 i skenan, för den vertikala ramväggen U. (fig 4) är teleskopiskt monterad på bultens 36 skaft 58 och innefattar en cylindrisk hylsdel 57 och en ringformig radiell ïlänsdel 60. Hylsdelen 57 är monterad koncentriskt i borrningen i en konisk metallbricka 58. En flat cirkulär metallbrioka 59 är monterad på bulten 36 och är i fastklämnings-ingrepp med de: radiella flänsdelen 60 av den isolerande bussningen 56 genom muttern 61. Bussningen 56 isolerar bulten 36 elektriskt från razväggen UH. l En tredje isolerande zon är anordnad längs den övre fläns- En elektriskt isolerande bussning 56 kanten 19 hos skenan H genom att kanten 19 är innesluten med en - U-formad remsa av isolerande material 62. Remsan 62 är i sin tur täckt med en komplementär U-formad mezallremsa 63 för att mekaniskt skydda det isolerande av skenan H när denna dras fast materialet 62 från att krossas mot ranväggen HH.
Muttrarna 61 vrides medelst en konventionell nyckel så att skenan Ä dras i riktning mot väggen 4- och spänner sållet 2 mel- lan på avstånd från varandra befintliga skenor 3 eftersom sål- let 2 är stadigt fastklämt vid skenan 4 medelst kanal-staven 20.
Sken-monteringshålen 55 har större diameter än bultskaftet 38 och den yttre periferin av den koniska brickan 58 (fig Ä), så att den koniska brickan 58 är rörlig i förhållande till hålets 10 20 25 30 35 NO 9 7812306-4 55 kanter. Förstorade hål 55 tillåter fortskridande rörelse för den undre vinklade flänsen l0 i riktning mot ramväggen HU när man spänner sâllet 2 även när den isolatorn skyddande remsan 63 är i kontakt med den vertikala väggen MH. Den horisontella skänkeln 65 av sållets metallskoning 5l är i glidbart ingrepp med den horisontella skänkeln 66 av den övre L-formade metall- plattan H7 i isolatorplatt-aggregatet H6. Ingrepp mellan de rektangulära bulthuvudena 37 i komplementärt formade slitsar Ä2 hindrar bultarna 36 från att rotera efter det att muttrarna 61 har dragits. Härför erfordras endast ett par vanliga nycklar, en för fastklämning av sållet 2 vid skenan U medelst bultarna 21 och en för att skruva fast skenan H vid ramdelen 3 medelst bultarna 36.
Fig 7 visar en något modifierad konstruktion av utförandet med fastklämning av sållet medelst kilstav. Den hakformade kanten 50 av sållet 2 fastklämmes medelst en kilformad fast- klämningsstav 67 utan användning av någon förstärkande metall- skoning 51 enligt ovan. Staven 67 liknar staven 20 utom i det att den vinklade ändytan 68 är räfflad. Företrädesvis är den vinklade fastklämningsytan 69 hos den undre vinklade flänsen 70 likaledes räfflad, och tillsammans med den räfflade ytan 68 ger den förbättrad gripkontakt mellan kilfastklämningsstaven 67 och sållkanten 50. Denna fastklämningsanordning eliminerar för- stärkningsskoningen 51 och reducerar därmed kostnaden för ett aggregat med uppvärmt såll utan att detta medför att några för- delar med avseende på förbättrad spännskenanordning går för- lorade. 2 Monteringshålen 26 för den kilformade stavens fastklämnings- bultar 21 är placerade något ovanför mitten av den vertikala ytan l7 av den kilformade kanalen 18 (fig 3 och 7). Denna pla- cering kompenserar för den förutsedda tjockleken av den hak- formade sâll-kanten 50 och/eller skoningen 51, varigenom den vinklade övre ytan 30 av fastklämningsstavarna 20 och 67 glid- bart griper in i den på motsvarande sätt vinklade ytan lä i kanalen 18 efter det att de vinklade fastklämningsytorna 61 och 68 har kommit i ingrepp med den hakformade änden av sållet 2 för att förhindra att vridningskrafter påverkar fastklämnings- stavarna 20 och 67. “ Den förbättrade spännskenkonstruktionen l har ett flertal- fördelaktiga särdrag. Huvudena 22 och 37 av stavens och skenans ¿4%É¿ 6: c><)ïi cëxjïaßiïïfií _ I 1? JN ...-- 7812306-4 log 10 15 20 25 50 35 40 fastklämningsbultar 21 och 36 är infällda i den yttre ytan av skenan H, så att man endast behöver två nycklar för installation av spännskenan 1, varjämte nötningen från det material som skall sållas, blir reducerad. Den hakformade kanten 50 av sâllet 2, med eller utan förstärkande metallskoning 51, är fastkläzd mel- lan ett par flata ytor 31 och 12 eller mellan räfflade ytor 68 och 69 på kilstavarna 20 eller 67 och i kilkanalen 15 på spänn- skenan H för att ge en bred och kontinuerlig fastkläcningsyta. aDenna breda yta ger en relativt stor fastklämningsarea och en motsvarande relativt stor elektrisk kontaktarea mellan kanten av sållet 2 och skenan Ä längs hela kanten av det inklämda saliet 2.
En ytterligare fördel med den förbättrade fastkläznnings- konstruktionen l är den lätthet med vilken man installerar och byter ut sållet 2 eller sållskív-sektionerna när dessa är ut- slitna eller skadade. Den såsom såll använda trådduken är i regel i rullform och kapas till erforderlig längd och bredd för ett visst såll eller en viss såll-skivstorlek för ett exempel- vis uppvärmt sållaggregat. En U-formad metallskoning 51 är pla- cerad längs sållkanten, om en dylik förstärkning är önskvärd, och därefter formas den hak-formade såll-kanten 50 medelst lämp- lig formningsanordning längs hela längden av sållets kanter.
Om förstärkningsskoning 51 ej är önskvärd, formas den hak- -formade konfigurationen direkt längs sâllkanterna. Let har visat sig att konfigurationen med stav och kilformig kanal vid den förbättrade skenkonstruktionen l ger en likformig fastkläm- ning av de hakformade sållkanterna med en förbättrad likformig elektrisk kontakt så att förstärkningsskoningen 51 vid många applikationer kan elimineras med ty åtföljande reducering av 'såväl material- och arbetskostnader. De räfflade ytorna 63 och 69 (fig 7) är speciellt fördelaktiga för direkt fastklämning av sållets hakformade kanter när den av metall bestående för- stärkningsskoningen har elininerats.
En ytterligare fördel med den förbättrade konstruktionen 1 är att den stora massan i skenan Ä och dess speciella tvär- snittskonfiguration ger en extremt god styvhet, så att stora spännkrafter kan appliceras på skenan, varigenom man får extremt god elektrisk anslutning till sâllet 2 likformigt längs hela skenan U, vilket även medför maximal livslängd för sållet genom att nötning eller avbrott i sållet vid fastspänningen på spänn- P r-šbg QuAl-ltïvï 10k 15 20 25 30 35 ÄO 11 skenan reduceras.
Det likformíga fastklämnin strycket och den breda kontakt- arean mellan den kilformiga fastklämningsstaven, sållkanten och fastklämningskanalen utefter hela sållkantens längd medför dess- utom lägre elektriskt energibehcv för sâllets uppvärmning, eftersom det ej förekommer några kontaktförluster mellan skenan och sållet, och resultatet blir energibesparing och likformig sålluppvärmning.
Sålunda medför den förbättrade spännskenanordningen ett arrangemang som är effektivt och säkert, som kan installeras och drivas till lägre kostnad och som uppfyller samtliga de ändamål som uppfinningen haft till syfte att nå. De nackdelar som vidlåder de tidigare kända anordningarna har undanröjts och viktiga problem inom detta område av tekniken har fått en för- delaktig lösning.
Som redan nämnts behöver den nya och förbättrade spännsken- anordningen ej användas tillsammans med såll som är elektriskt uppvärmda; de kan lika väl användas vid ej uppvärmda mekaniska Säll-aggregat. När anordningen används vid rent mekaniska såll- -aggregat erfordras ej de i det föregående nämnda och på rit- ningen visade elektriska isolatisnsanordningarna.r Sammanfattningsvis medför den förbättrade spännanordningen enligt uppfinningen att energiförbrukningen för uppvärmning i förekommande fall nedbringas till ett minimum, att produktions- kapaciteten ökas och behovet av utbyte av såll-metallduk reduce- ras. Spännskenan är en robust strängsprutad aluminiumprofil som i förekommande fall tjänstgör såsom en mycket effektiv och ström- tålig ledare, så att uppvärmning kan ske till lägre kostnad, varjämte uppvärmningen blir likfcrmigare och profuktionstakten blir högre. Den i sållet ingående metallduken håller längre, varför underhåll och stilleståndstider nedbringas. Den kil- formiga fastklämningsstaven läser såll-duken i-ett skruvstäds- liknande grepp som ej ger efter ens under mycket svåra drifts- förhållanden. Genom att kontakten mellan ledaren och metallduken blir effektivare, reduceras i hög grad huvudorsakerna till allt- för tidiga fel hos sållet, nämligen förorening och ljusbågebild- ning, som är ett resultat av att sållduken är dåligt spänd. De förbättrade spännskenorna kan levereras i satsform så att an- vändaren själv på platsen kan modernisera alla befintliga, i förekommande fall elektriskt uppvärmda vibrerande såll eller Qflmfï. 'fix .' ~ 7812306-4 ' 12 10 _ocksâ kan den användas av olika tillverkare som en komponent för nya exempelvis elektriskt uppvärmda såll.
I det föregående har vissa uttryck använts för korthets skull samt för att göra beskrivningen klar och lättförståelig.
Av dessa uttryck får emellertid ej den slutsatsen dras att uppfinningen är begränsad till de speciella beskrivna utförings- formerna. De använda uttrycken bör ges en så vid tolkning som möjligt. _ y i Det understrykes ytterligare att såväl beskrivningen som ritningen hänför sig till utföringsexempel och att de exakta detaljerna ej på något sätt_får tolkas som begränsande för ansökningsföremålet.
Uppfinningen begränsas uteslutande av nedanstående patent- krav. “ i i ÉQOR granit

Claims (13)

1. 7812306-4 lå Patentkrav l. Skenanordning för montering och spänning av ett såll (2) mellan två på avstånd från varandra befintliga, längsgående ram-delar (3), k ä n n e t e c k n a d av att den innefattar a. dels en stel metallskena (H) som har en yttre, en undre och en inre yta; b. varvid skenans inre yta uppvisar en längsgående kilformad kanal (18), vilken har en vinklad yta som sträcker sig i spetsig vinkel från den undre ytan uppåt i riktning mot den 'yttre ytan för att tillsammans med skenans (H) undre yta bil- da en i genomskärning hakformad spetsvinklig fläns; c. dels en stav (20) med kílformigt tvärsnitt och med en vinklad yta som är i stort sett komplementär till kanalens spetsvink- liga yta; d. bult-organ (21) som förskjutbart fäster staven (20) vid skenan (4), varvid staven (20) när den är sålunda fastsatt be- finner sig i ett läge invid och sträcker sig längs kanalen (18) för att klämma fast en hakformad ände som är utformad ut- efter en längsgående kant av en sâll-duk (2) i kanalen (18) mellan kanalens spetsvinkliga yta och stavens (20) komplemen- tära vinklade yta när den hakformade sålldukänden är i ingrepp över skenans (H) hakformade fläns; och 1 e. inställbara spännanordningar (35,56) som sträcker sig mellan och.är i ingrepp med en av ram-delarna (3) och skenan (H) och är anordnade att förskjuta skenan (U) i riktning mot ram-delen (3) i och för spänning av sâll-duken (2).
2. Anordning enligt krav l, k ä n n e t e c k n a d av att skenan (H) har en krökt övre fläns som är anordnad att vara i in- grepp med en ram-del (3); att skenans (U) inre yta är utformad med ett i stort sett V-format utsprång (13) mellan den krökta övre flänsen och den hak-formade flänsen; att utsprånget (13) har en vínklad yta som sträcker sig nedåt i riktning mot den hakfor- made flänsens vinklade yta för att bilda den kilformade kanalen (l8); samt att utsprânget (13) har en mjukt konkavt krökt yta som ansluter till en övre krökt del av skenans (H) yttre yta för att bilda nämnda krökta övre fläns.
3. Anordning enligt krav l, k ä n n e t e c k n a d av att nämnda bult-organ innefattar ett flertal bultar (2l); att ett flertal horisontellt gående första hål (H0) är upptagna i skenan ”išgqg Qtf-.mrfg 1s12zoe-4 ' \q (4); samt att bultarna sträcker sig igenom skenans (A) nämnda första hål och funktionsmässigt är i ingrepp med nämnda stav (20).' Å.
4. Anordning enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a d av att skenans spännorgan innefattar ett flertal bultar (2l); att ett flertal horisontellt gående andra hål är upptagna i skenan (H); samt att spännbultarna (21) sträcker sig genom skenans (U) andra .hål och är i funktionsmässigt ingrepp med en ramdel (3).
5. Anordning enligt krav l, k ä n n e t e c k n a d *av att den inneslutna vinkeln för den spetsvinkliga hakformade flänsen är ungefär HSO mellan skenans (Ä) undre yta och kanalens (18) vinklade yta. A
6. Anordning enligt krav l, k ä n n e t e c k n a d av att ' skenans (H) inre yta är utformad med ett utsprång (13) som befin- ner sig på avstånd från och ovanför den hak-formade flänsen; att utsprånget har en vinklad yta som sträcker sig nedåt i riktning mot den hak-formade flänsens vinklade yta för att bilda nämnda kilformade kanal (18). ,
7. Anordning enligt krav l, k ä n n e t e c k n a d av att åtminstone en av de komplementära vinklade ytorna hos kanalen (18) och staven (H) är räfflad (68,69) för att förbättra grip- kontakten med den hak-formade sålldukänden.
8. Anordning enligt krav 3, k ä n n e t e c k'n a d av att försänkningar (27) är utformade i skenans (Ä) yttre yta, vilka är konåentriska med de första bulthåleng samt att bultarna innefattar huvuden som är inrymda i försänkningarna (27).
9. Anordning enligt krav 1, k ä n n e t e c k n a d av att ett flertal horisontellt förlöpande andra hål är utformade i skenan (A); att skenans spännorgan innefattar bultar (21) vilka sträcker sig genom nämnda andra hål; samt att bultarna är anord- nade att sträcka sig igenom mitt för anordnade hål som är upptag- na i ramdelen (3) för inställbar montering av skenan (Ä) på ram- -delen (5).
10. Anordning enligt krav l, k ä n n e t e c k n a d av att sållet (2) är ett elektriskt uppvärmt såll samt att isolerande mellanlägg (62)-är placerade mellan nämnda skena (H) och ram- delen (3) för att elektriskt isolera skenan (Ä) och sållet (2) från ram-delen (3).
ll. Anordning enligt krav 10, k ä n n e t e c k n a d av att skenan (H) har en krökt övre fläns som är utformad mellan de övre s ;__:g Poor: QUALITY ---_........__...___ \§ till varandra anslutande krökta delarna av nämnda inre och yttre sken-ytor; att den krökta flänsen sträcker sig horisontellt i samma riktning som och på avstånd från den hak-formade flänsen och slutar i en longitudinellt förlöpande kant; att natnda isolerande mellanläâg (62) innesluter den krökta flänsens kant; samt att den isolerade krökta flënsen är anordnad att vara i funktionsmässigt ingrepp med den ena ramdelen när skenan spän- ner och fasthåller ett såll på ett par ram-delar.
l2. Anordning enligt krav lC, k ä n n e t e c k n a d av att sken-spännanordningen innefattar ett flertal bultar; att ett flertal horisontellt förlöpande andra hål är upptagna i skenan; att spänn-bultarna sträcker sig igenom skenans andra hål och funktionsmässigt är i ingrepp med en ram-del; samt att elektris- ka isolerande organ är monterade på för att elektriskt isolera bultarna var och en av spännbultarna från ramdelen. av att
l3. Anordning enligt krav l, k ä n n e t e c k n a d skenan är utförd av strängsprutad aluminium. Pëëä 'fi*flffm u-musa 78123 06-4 Y
SE7812306A 1977-12-13 1978-11-29 Fastspenningsanordning for sall SE434350B (sv)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US05/860,244 US4148724A (en) 1977-12-13 1977-12-13 Wedge-type tensioning rail construction for electrically heated screens

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE7812306L SE7812306L (sv) 1979-06-14
SE434350B true SE434350B (sv) 1984-07-23

Family

ID=25332789

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE7812306A SE434350B (sv) 1977-12-13 1978-11-29 Fastspenningsanordning for sall

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4148724A (sv)
JP (1) JPS5493262A (sv)
AU (1) AU520627B2 (sv)
BE (1) BE872691A (sv)
DE (1) DE2853852C3 (sv)
FR (1) FR2411643A1 (sv)
GB (1) GB2009628B (sv)
SE (1) SE434350B (sv)

Families Citing this family (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ES2080006B1 (es) * 1993-12-10 1998-04-16 Teza Ingenieria S A Perfeccionamientos en molinos de martillos para arcilla.
US6669027B1 (en) * 1999-03-19 2003-12-30 Derrick Manufacturing Corporation Vibratory screening machine and vibratory screen and screen tensioning structure
US6263949B1 (en) * 1999-10-12 2001-07-24 William J. Guthrie, Jr. Hurricane resistant screen system
US7644824B2 (en) * 2006-02-23 2010-01-12 J & H Equipment, Inc. Tension indicating screen mounting apparatus for vibrating separators
US20080078705A1 (en) * 2006-09-29 2008-04-03 M-I Llc Shaker wedge
US20180098636A9 (en) * 2007-10-19 2018-04-12 Zinus Inc. Mattress Supporting System with Locking Mechansim for Leg Supports
FI120528B (sv) * 2008-02-22 2009-11-30 Metso Minerals Inc Förfarande och apparatur för uppvärmning av anordningar i en processeringsenhet för mineralmaterial samt processeringsenhet för mineralmaterial
US9079534B1 (en) * 2012-03-06 2015-07-14 Brunswick Corporation Marine modular track and cam storage system and related accessories
WO2016195673A1 (en) * 2015-06-03 2016-12-08 M-I L.L.C. Screen tensioning system and method
US9931672B2 (en) 2016-04-08 2018-04-03 W.S. Tyler Canada Ltd. Side tensioning system for retaining screen media in a vibrating-type screening machine
US20190107143A1 (en) * 2017-10-10 2019-04-11 ScreenerKing, LLC Constant tension tie down assembly
CN108372111A (zh) * 2018-03-21 2018-08-07 西南石油大学 一种板框式筛网的楔形快速张紧装置
CN112942843A (zh) * 2021-02-05 2021-06-11 北京崇建工程有限公司 一种单层钢筋独立基础柱钢筋定位工具和定位方法
EP4091432A1 (en) * 2021-05-21 2022-11-23 CNH Industrial Belgium N.V. Sieve installation arrangement in a cleaning system of an agricultural harvester
CN116408260B (zh) * 2023-06-12 2023-08-18 哈尔滨华瑞生化药业有限责任公司 一种降低污染及堵网的筛粉装置

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1353549A (en) * 1918-06-11 1920-09-21 Sturtevant Mill Co Separator
US1663164A (en) * 1924-01-09 1928-03-20 Tyler Co W S Screen fastener
US1932920A (en) * 1931-05-29 1933-10-31 Link Belt Co Fine mesh screen box
US2213773A (en) * 1938-01-17 1940-09-03 Nordberg Manufacturing Co Means for supporting and tensioning screen cloth
US2381029A (en) * 1943-05-11 1945-08-07 Curtis Companies Inc Method and means for supporting screen cloth
US2812062A (en) * 1952-07-10 1957-11-05 Thomas W Hannon Electrically heated screen construction
CH399884A (de) * 1963-02-01 1965-09-30 Buehler Ag Geb Sieb
US3483912A (en) * 1968-06-28 1969-12-16 Cambridge Wire Cloth Shaker screen
US3666277A (en) * 1968-12-24 1972-05-30 Tyler Inc W S Edge seal strip for a tension screen
US3776382A (en) * 1973-04-30 1973-12-04 Blaw Knox Food Chemical Adjustable tensioning device for circular screens

Also Published As

Publication number Publication date
FR2411643A1 (fr) 1979-07-13
GB2009628B (en) 1982-04-21
DE2853852C3 (de) 1980-08-21
JPS5439631B2 (sv) 1979-11-29
AU4176278A (en) 1979-06-21
JPS5493262A (en) 1979-07-24
US4148724A (en) 1979-04-10
DE2853852A1 (de) 1979-06-21
AU520627B2 (en) 1982-02-11
SE7812306L (sv) 1979-06-14
GB2009628A (en) 1979-06-20
DE2853852B2 (de) 1979-12-13
FR2411643B1 (sv) 1983-12-16
BE872691A (fr) 1979-03-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SE434350B (sv) Fastspenningsanordning for sall
US7977571B2 (en) Method and apparatus for provision of temporary conductor tension support in transmission or distribution circuits
US3718963A (en) Method and apparatus for removing screen wire members from multi-level screen deck assemblies
US4916714A (en) Movable graphitizing furnace
CN111524663B (zh) 一种解决矿用绝缘旧电缆线回收的去护套装置
US3334170A (en) Water cooled electrode head for electric furnace electrodes or the like
US3404081A (en) Electrolytic reduction cell having detachably supported electrodes
CN216074669U (zh) 道路坑洞修补设备
CN102390288A (zh) 夹持式刚性悬挂接触网
CN210115106U (zh) 一种用于辊压机的侧挡板机构
DE3535690A1 (de) Kontaktelektrodenanordnung fuer gleichstrom-lichtbogen- oder widerstands-schmelzofen
CN210421396U (zh) 一种可调节的钢结构支撑架
CN212925898U (zh) 一种道路桥梁工程用降噪防护围栏
CN210926878U (zh) 一种输电线路耐张绝缘子串更换工具
CN220190128U (zh) 一种安装机构及配变台架
CN210659320U (zh) 墙体钢筋间距控制装置
CA1118024A (en) Wedge-type tensioning rail construction for screen heaters
US2939829A (en) Electrolytic cell
CN220086927U (zh) 一种绝缘耐张联板
DK2613962T3 (en) Stretch separation device for a busbar conduit system
CN217485170U (zh) 一种便于维护的针式瓷绝缘子
CN216096105U (zh) 一种新型钩筋弯曲装置
CN211712022U (zh) 一种工件自动上料装置
CN211377479U (zh) 一种电缆敷设用可调节横梁装置
CN219188915U (zh) 一种耐用稳固的电极丝

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed

Ref document number: 7812306-4

Effective date: 19910611

Format of ref document f/p: F