SE427606B - Henvisningsanordning vid automatisk abonnentvexel - Google Patents

Henvisningsanordning vid automatisk abonnentvexel

Info

Publication number
SE427606B
SE427606B SE7907914A SE7907914A SE427606B SE 427606 B SE427606 B SE 427606B SE 7907914 A SE7907914 A SE 7907914A SE 7907914 A SE7907914 A SE 7907914A SE 427606 B SE427606 B SE 427606B
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
extension
unit
information
exchange
computer equipment
Prior art date
Application number
SE7907914A
Other languages
English (en)
Other versions
SE7907914L (sv
Inventor
Kurt Paulsson
Valter Svedberg
Beniamin Trok
Jan Andersson
Original Assignee
Kurt Paulsson
Valter Svedberg
Beniamin Trok
Jan Andersson
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kurt Paulsson, Valter Svedberg, Beniamin Trok, Jan Andersson filed Critical Kurt Paulsson
Priority to SE7907914A priority Critical patent/SE427606B/sv
Priority to DE8080850135T priority patent/DE3067450D1/de
Priority to EP80850135A priority patent/EP0026165B1/en
Priority to AT80850135T priority patent/ATE7095T1/de
Priority to CA000360967A priority patent/CA1157552A/en
Priority to JP55134172A priority patent/JPS57111165A/ja
Publication of SE7907914L publication Critical patent/SE7907914L/sv
Publication of SE427606B publication Critical patent/SE427606B/sv
Priority to US06/621,896 priority patent/US4529841A/en

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M3/00Automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M3/42Systems providing special services or facilities to subscribers
    • H04M3/42136Administration or customisation of services

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Sub-Exchange Stations And Push- Button Telephones (AREA)
  • Telephonic Communication Services (AREA)

Description

7907914-1 TEKNISKT OMRÅDE Föreliggande uppfinning avser en anordning vid automatisk abonnetväxel som innefattar en trafik inom abonnentväxeln avkännande enhet, företrä- desvis av mikrodatortyp, med vilken styrfunktion är utövningsbar inom växeln.
TEKNIKENS STÄNDPUNKT Föreliggande uppfinning är användbar bl.a i anslutning till den inom det svenska televerket utnyttjade automatiska abonnentväxeln av typ A 344.
Vid hithörande slag av automatisk abonnentväxel är det förut känt att integrera en hänvisningstjänst eller hänvisningsfunktion som möjliggör att en valfri anknytning inom växeln kan hänvisningskopplas till annan anknytning, till telefonist, passningsställe eller liknande plats- REDOGÖRELSE FÖR UPPFINNINGEN TEKNISKT PROBLEM Det föreligger i samband med hithörande utrustningar önskemål om att hänvisningen inom växeln kan utföras på ett effektivt och enkelt sätt samtidigt som en förhållandevis stor informatíonsmängd kan knytas|till själva hänvisníngsfnnktionen som sådan.
De hittills kända principerna för hänvisningsfunktionen inom aktuella växeltyper medför emellertid begränsningar i utnyttjandet samtidigt som de blir arbetsbetungande för dem som skall handha och administrera den till hänvisningen knutna informationen. 7907914-1 I vidareutvecklingar av uppfinningstanken föreslås närmare angivelser för utnyttjade kopplingsarrangemang och signalangivelser.
FÖRDELAR Genom det förslagna kan respektive anknytning inom växeln utföra hänvis- ningen från egen apparat så att den hänvisningsfunktionen övervakande enheten eller personen (telefonist, passningsställe, etc) inom växeln kan erhålla information icke bara om att anknytningen står under hänvis- ning, utan även orsaken till hänvisníngen, t.ex. att vederbörande slutat för dagen, är sjuk, ej får störas, osv.
FIGURBESKRIVNING En för närvarande föreslagen utföringsform av en anordning som uppvisar de för uppfinningen signifikativa kännetecknen skall beskrivas i nedan- stående under samtidig hänvisning till bifogade ritningar där figur 1 schematiskt visar delar av en anordningen utnyttjande automa- tisk abonnentväxel, figur 2 schematiskt visar anordningen i samband med en datatransmis- sionsanläggning, och figur 3 schematiskt mera i detalj visar hur speciellt hänvisninga- funktionen är utförd inom en växeltyp enligt figuren 1.
BÄSTA UTFÖRINGSFORMEN I figur 1 är aktuell växel PABX symboliserad genom ett register REG och B-anknytningar. Växeln är på i och för sig känt sätt försedd med en en- het uD exempelvis av i och för sig känd mikrodatortyp, vilken enhet av- känner den i växeln uppträdande telefontrafiken. Avkänning sker därvid av såväl den interna som den externa telefontrafiken. Enheten är anord- nad att på likaledes i och för sig känt sätt utöva styrfunktion inom växeln, exempelvis att åstadkomma väljarpåverkningar.
I aktuell växel ingår s.k. hänvisningstjänst, dvs. en tjänst där anrop till en hänvisningskopplad B-anknytning överkopplas till ett passnings- ställe eller till telefonist med förmedlingsapparat FMA, varifrån den uppringande får information om att B-anknytningen ifråga ej är anträff- bar- 7997914-1 I enlighet med uppfinningens idê skall en datorutrustning H, separat i förhållande till växeln i övrigt eller integrerad i densamma, utnyttjas som informationssamlande organ för hänvisningstjänsten. Nämnda datorut- rustning är försedd med en eller flera terminalapparater A1 och A2, var- vid i figuren en terminalapparat A1 är avsedd att ingå i telefonisttill- hörig utrustning och den andra terminalapparaten A2 utnyttjas som pass- ningsapparat.
Med respektive av nämnda terminalapparater kan information knuten till hänvisningstjänsten införas i datorutrustningen HD, Nämnda information kan innefatta att berörd B-anknytning eller B-anknytningar inte är an- träffbar respektive anträffbara eventuellt kopplade med ytterligare upp- gifter om exempelvis klockslag för återkomst, namnuppgift på B-anknyt- ningar, m.m. Nämnda datorutrustning och terminalapparater är därvid an- ordnade så att den i datorutrustningen införda informationen kan pre- senteras på ifrågavarande terminalapparat för den person som handhar hänvisningstjänsten eller passningstjänsten.
Nämnda datorutrustning HD är ansluten till enheten uD som utöver att den avkänner trafiken i växeln även avkänner de i datorutrustningen HD in- förda informationerna för de B-anknytningar som i aktuellt tidsskede är anslutna till hänvisningstjänsten. När därför anrop inkommer till en B-anknytning, vilken meddelat passningsstället respektive telefonisten att han inte är anträffbar utöver eventuella andra uppgifter och denna information införts i datorutrustningen från berörd teminalapparat av telefonisten eller motsvarande person, reagerar nämnde enhet uD genom anslutningen till datorutrustningen HD och ombesörjer att anropet över- föres till passningsstället eller telefonisten genom att den påverkar aktuella organ i abonnentväxeln på i och för sig känt sätt- Passnings- stället eller telefonisten erhåller samtidigt automatiskt från datorut- rustningen de uppgifter som införts i datorutrustningen för anknytning- en, vilka uppgifter presenteras i lämplig form, exempelvis på en dis- play. På detta sätt underlättas hänvisningstjänsten väsentligt för tele- fonisten eller motsvarande person som inte behöver särskilja B-anknyt- ningarna med interna anteckningar.
I det fall telefonisten uppringes direkt utifrån och viss anknytning sökes, kan B-anknytningen anropas från förmedlingsapparaten FMA via en- heten uD varefter telefonisten erhåller besked om anknytningen via sin terminal. 79079114-1 I det ovanstående exemplet har kommunikation mellan enheten pD och da- torutrustningar skett direkt. Enligt uppfinningen är det dock möjligt att även låta kommunikation mellan nämnda organ ske via en datatransmis- sionsanläggning som innefattar en styrenhet CPU som ombesörjer flera tjänster, vilka var och en är tilldelad sin ytterligare datorutrustning HD1. I figuren är datatransmissionsanläggningens bus-förbindelse visad med BUS. Respektive datorutrustning HD kan vara försedd med en egen ter- minalapparat A för administration av informationen i datorutrustningen ifråga. Två eller flera datorutrustningar kan vara styrbara med en ge- mensam terminalapparat, osv.
Figuren 2 avser att visa fallet där enheten uD och datorutrustningen HD kommunicerar med varandra i båda riktningarna via en styrenhet CPU i en datatransmissionsanläggning.
Nämnda styrenhet kan därvid programmeras för att tillföra additionell information till den som införts i datorutrustningen HD, exempelvis om flextidsfunktion integrerats med växeln kan i samband med hänvisninga- kopplingen information ges till en uppringande när utstämpling har skett för ifrågavarande anknytning. Till datorutrustningen HD3 är därför an- sluten ett antal stämpelur S eller motsvarande som ger individuell in- formation till datorutrustningen HD5, vilken individuella informationen av CPU kan föras över till terminalapparaten A1 för datorutrustningen HD så att ifrågavarande tidsuppgift presenteras på nämnda terminalapparat.
'I figurerna är utrustningarna HD1 - HD5 angivna, varvid HDI är hänförbar till individuell samtalsdebitering, HD2 till kataloguppgifter, HDÉ till uppgifter om flextid, HD4 till programmerbara nummergrupper, och HD5 till uppgifter om s.k. riksspärr. Enheten T utgör en skriv- och läsenhet med teletyper, bildskärm, etc och med hjälp av CPU kan information över- föras mellan valfria datorutrustningar av de visade datorutrustningarna.
Rutan K avser att ange funktion för kortnummerval inom växeln.
I enlighet med uppfinningens idê skall respektive anknytning i växeln kunna utföra s-k. självhänvisning. I figuren 5 är en valfri anknytning inom växeln representerad med A-ankn. Nämnda anknytning kan hänvisninga- koppla sig själv genom att först göra ett anrop, vilket kan ske genom lyftning av apparatens handmikrotelefon, intryckning av anropsknapp, etc., och sedan på apparatens nummer- eller siffertagningsorgan slå en kod i form av en siffer- och/eller teckenserie. Efter kodtagningen läg- 79ü791lr-1 ger anknytningen på handmikrotelefonen, varvid självhänvisningsbestëll- ningen är utförd. Anknytningen kan kontrollera om hänvisningen är utförd genom förnyad lyftning och lyssning efter en speciell bekräftelse från växeln, exv i form av en modifierad kopplingston (hackton). Koden består av lika många siffror som motsvaras av antalet siffror i växelns normala nummerserie, dvs om dessas antal är två, fyra, osv. så har koden motsva- rande antal siffror.
Ett register BEG-L (L = lokal) registrerar vid anropet anknytningens nummer och lägger ut detta på t3-trådar, till vilka enheten_pD är an- sluten. Enheten lagrar anknytningens nummer (exv fyrsiffrigt) och styr via styrkretsar St en anknytníngsmarkör AM som även den identifierar an- knytningens nummer och fastställer bl-a. kategoritillhörighet (spärrar för externa samtal, ej spärrad för externa samtal, osv).
Den av anknytningen A-ankn tagna koden mottages och lagras i enheten pD.
Den första siffran i koden anger att hänvisningstjänsten i växeln öns- kas. Koden är uppdelad i ett antal underkoder, t.ex. 8001, 8002, 8003 ... 8008, där varje underkod knyter till en i datorutrustningen HD för- inprogrammerad standardinformation, t.ex- GÅTT HM, PÅ LUNCH, STÖR EJ, etc. Förinprogrammeringen kan ske medelst FMA-enheten hos telefonist, inprogrammering í samband med tillverkning, etc.
När enheten mottagit och lagrat informationen om att A-ankn önskar vara hänvisad och orsaken härför, åstadkommer enheten utradering av den REG-L inslagna koden via en tk-tråd.
Vid anrop av den sålunda hänvisningskopplade anknytningen blir den anro- pande, t.ex. A'-ankn, automatiskt överkopplad till telefonist som samti- digt i enlighet med ovanstående på sin bildskärm eller motsvarande får information om att den sökta anknytningen är hänvisningskopplad och or- saken härtill. Detta tillgår enligt följande. Då A'-ankn, som i exemplet är en annan anknytning inom växeln, lyfter på sin handmikrotelefon indi- keras den anropande anknytningens nummer i EEG-L som i enlighet med ovan avkännes av enheten pD och anknytningsmarkören AM- Enheten lagrar num- ret. Då A'-ankn slår den självhänvisade anknytningens nummer registreras detta i REG-L och avkännes och lagras i enheten som därvid konstaterar att anknytningen ifråga är hänvisningskopplad, sedan via en tB-tråd givits information till enheten att det rör sig om ett B-koppel. Via '7907914-1 tk-tråden utraderas innehållet i REG-L och telefonistledningens nummer överförs till REG-L från enheten via t2-trådarna så att samtalet i växeln automatiskt kopplas över till berörd telefonist (se även figuren 1). Samtidigt styr enheten datorutrustningen HD via t5-trådar så att datorutrustningen förmedlar sin förinprogrammerade information till be- rörd terminal (A1 i figuren 1).
Telefonisten kan därvid ge den uppringande besked om att den självhän- visade anknytningen ej är anträffbar och skälet härför.
Ett ankommande externanrop som registreras i REG-DV (DV = direktval) och överkopplas på motsvarande sätt till telefonist.
I figuren 3 finns även angivet en stativuppsättning SU med en platsrelå- sats PR, förmedlingsapparaturen FMA (se även figuren 1), abonnentrelä- sats ABR som tillhör anknytning utrustad med terminal (= passningsstäl- le), genomkopplingsbar telefonistledning TIR-GK (IR = inkommande relä- er), anropsfördelning för telefonistidentifiering AFR-TFID. P symboli- serar förvalskretsar för uppkopplingen till telefonist.
Till PR-satsen är en tråd t6 för släckning av bildskärmen via enheten nD och HD efter användningen. t7 är en frikopplingstråd (se nedanstå- ende) och ts ingår i upptaget-markeringen för ABB. Även TIR-GK har en upptaget tråd t9 samt dessutom en blockeringstråd t10. Till AFR- TFID hör skanningstråd t11 (identifiering).
Det ovan visade arrangemanget är även försett med organ N för växelns nattkopplingsfunktion- Nämnda organ styres från FMA och då telefonisten exempelvis vid dagens slut drar ut sina hörlurar eller motsvarande pâ- verkas en omkopplare 0, vilken i sin tur påverkar nämnda organ N. Dessa senare organ styr via t12 enheten pD så att samtliga under dagen av anknytningarna i växeln utförda självhänvisningarna raderas ut så att efterföljande dag inga självhänvisningar står kvar- Nämnda organ N kan ersättas med en inbyggd klocka eller annan styranordning.
Respektive självhänvisad anknytning, som erhåller en hackton HT via t2 i självhänvisningsläget, kan själv avbeställa hänvisningen genom att 7907914-1 göra anrop i enlighet med ovan samt slå en specifik kod, som kan utgöra en underkod till hänvisningstjänstens grundkod (8000). Så t.ex. kan av- beställningskoden utgöras av 8009. Anknytningen kan kontrollera avbe- ställningen efter det att denna är utförd och slutsignal utgått genom förnyad lyftning och lyssning om kopplingstonen är normal (ingen hack- ton). Då enheten avkänner den av anknytningen i registret REG-L inslagna avbeställningskoden utraderar den i sina minnesutrymme informationen om att anknytningen ifråga skall hänvisas. Det är i och för sig möjligt att låta telefonisten kunna utföra avbeställningen, varvid telefonistens ut- rustning i beroende av en påverkan erhåller tillträde till enheten nD så att denna utför raderingen på kommando från terminalapparaten.
Vid anrop från telefonisten till en självhänvisad anknytning åstadkommer enheten att uppkopplingen fram till anknytningen brytes samtidigt som den av anknytningen i samband med självhänvisningen valda informationen kommer upp på telefonistens bildskärm jämte den hänvisade anknytningens nummer. Vid viss typ av information, t-ex. FÅR EJ STÖRAS, UPPTAGEN, etc., kan det dock anordnas så att telefonisten har möjlighet att initi- era en speciell frikopplingssignal på tråden t7 som hindrar att upp- kopplingen mellan telefonisten och anknytningen brytes, medförande att telefonisten trots hänvisningen kan nå apparaten för att eventuellt med- dela förekomsten av ett anrop. Alternativt kan frikopplingssignalen för- anleda framkoppling till anknytningen vid all aktuell information.
Uppfinningen är inte begränsad till den i ovanstående såsom exempel visade utföringsformen utan kan underkastas modifikationer inom ramen för efterföljande patentkrav.
INDUSTRIELLT TILLGODOGORANDE Den. i samband med uppfinningen föreslagna utrustningen är enkel att integrera i berörd automatisk telefonväxel i samband med dennas till- verkning på fabrik eller motsvarande samt i redan befintliga installe- rade växlar.

Claims (9)

7907914-1 9 P a t e n t k r a v
1. l. Anordning vid automatisk abonnentväxel (PABX) som innefattar en telefontrafik inom abonnentväxeln avkännande enhet (pD), företrädesvis av mikrodatortyp, med vilken styrfunktion är utövningsbar inom växeln, k ä n n e t e c k n a d därav, att en datorutrustning (HD) är förbunden med eller ingår i nämnda enhet för sam- körning med densamma direkt eller via en datatransmissionsanläggning (fig. 2), att till datorutrustningen (HD) hörande terminalapparat (Al, A2 resp. A) hos telefonist, på passningsställe eller liknande plats är anordnad att presentera, t.ex. på bildskärm, i växeln införd information om hänvisning från en valfri anknytning (A-ankn) inom växeln för telefonisten, passningsstället eller nämnda plats, att nämnda anknytning inför information om sin egen hänvisning inom växeln genom anrop (lyftning av handmikrotelefonen, intryckning av anropsknapp, etc.) och tagning av en förutbestämd kod, att vid nämnda anrop och kodsändning nämnda enhet avkänner och lagrar den valfria anknytningens nummer samt den från anknytningen avgivna koden, att vid ett därpå följande intern- eller externanrop till den valfria anknytníngen enheten är anordnad att genom utnyttjandet av in- formationsinnehållet i nämnda kod i kombination med anknytningens identitet för- orsaka omkoppling i växeln jämte styrning av datorutrustningen (HD) så att den anropande kopplas över till telefonist eller motsvarande respektive datorutrust- ningen överför till terminalen i datorutrustningen (HD) förinprogrammerad standardinformation (omr PÅ LUNCH, SLUTAT FÖR DAGEN, FÅR EJ sTöRAs, ett.) tillsammans med nämnda nummer på den valfria anknytningen.
2. Anordning enligt patentkravet 1, k ä n n e t e c k n a d därav, att datorut- rustningen (HD) är anordnad för att från terminalapparaten vara programmerbar för införande av nämnda standardinformation och/eller annan information.
3. Anordning enligt patentkravet l eller 2, k ä n n e t e c k n a d därav, att nämnda kod består av siffror, vars antal motsvarar antalet siffror i växelns nummerserier.
4. Anordning enligt patentkravet 3, k ä n n e t e c k n a d därav, att koden är uppdelad i ett antal underkoder som bildas genom ändring av endast en siffra i grundkoden (= 8000) för hänvisningstjänsten och att respektive underkod (8001, 8002, osv.) är hänförbar till en specifik information (GÃTT HEM, GÃTT PÄ LUNCH, FÅR EJ STÖRAS, etc.) knutna till hänvisningen.
5. Anordning enligt något av föregående patentkrav, k ä n n e t e c k n a d därav, att enheten (pD) är förbunden med organ (N) för växelns nattkopplings- '?90791læ-1 10 funktion, inbyggda tidgivningsorgan, eller motsvarande organ, och att vid på- verkan av nämnda ifrågavarande organ enheten avkänner nämnda påverkan och för- orsakar automatisk avbeställning (utradering) av samtliga under en period (exem- pelvis en arbetsdag) före påverkningen av växelns anknytningar gjorda hänvis- ningar.
6. Anordning enligt något av föregående patentkrav, k ä n n e t e c k n a d därav, att anknytningen själv avbeställer hänvisningen genom att göra anrop och tar en specifik avheställningskod (8009), som kan utgöra en utvald underkod av den valda grundkoden (8000) för hänvisningen, vilken specifika underkod (8009) är identifierbar av enheten §pD) som i beroende av identífikationen raderar ut den tidigare lagrade informationen om hänvisningen.
7. Anordning enligt något av patentkraven l-6, k ä n n e t e c k n a d därav, att enheten är påverkbar från datorutrustningen för eliminering (utradering) från telefonist eller motsvarande av en från anknytningen beställd självhän- visning.
8. Anordning enligt något av föregående patentkrav, k ä n n e t e c k n a d därav, att enheten vid anrop från telefonist bryter uppkopplingen till en själv- hänvisad anknytning och överför informationstypen (GÃTT HEM, FÅR EJ STÖRAS, etc.) för hänvisningen till terminalen via datorutrustningen (HD).
9. Anordning enligt patentkravet 8, k ä n n e t e c k n a d därav, att enheten för en speciell frikopplingssignal från telefonist icke utför nämnda brytning av uppkopplingen till den självhänvisade anknytningen (aktuell vid informations- typer STÖR EJ eller motsvarande). lO. Anordning enligt något av föregående patentkrav, k ä n n e t e c k n a d därav, att anknytningen informeras om hänvisningen genom förekomsten av en modifierad hänvisningston.
SE7907914A 1979-09-25 1979-09-25 Henvisningsanordning vid automatisk abonnentvexel SE427606B (sv)

Priority Applications (7)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7907914A SE427606B (sv) 1979-09-25 1979-09-25 Henvisningsanordning vid automatisk abonnentvexel
DE8080850135T DE3067450D1 (en) 1979-09-25 1980-09-17 Private automatic branch exchange (pabx) with interception facility
EP80850135A EP0026165B1 (en) 1979-09-25 1980-09-17 Private automatic branch exchange (pabx) with interception facility
AT80850135T ATE7095T1 (de) 1979-09-25 1980-09-17 Private automatische nebenstellenanlage mit intercept-moeglichkeit.
CA000360967A CA1157552A (en) 1979-09-25 1980-09-24 Device related to a private exchange
JP55134172A JPS57111165A (en) 1979-09-25 1980-09-25 Automatic private exchanger
US06/621,896 US4529841A (en) 1979-09-25 1984-06-20 Intercept information display for a private automatic branch exchange telephone system

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7907914A SE427606B (sv) 1979-09-25 1979-09-25 Henvisningsanordning vid automatisk abonnentvexel

Publications (2)

Publication Number Publication Date
SE7907914L SE7907914L (sv) 1981-03-26
SE427606B true SE427606B (sv) 1983-04-18

Family

ID=20338884

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE7907914A SE427606B (sv) 1979-09-25 1979-09-25 Henvisningsanordning vid automatisk abonnentvexel

Country Status (2)

Country Link
JP (1) JPS57111165A (sv)
SE (1) SE427606B (sv)

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5154706A (ja) * 1974-11-09 1976-05-14 Fujitsu Kiden Shozaihyojihoshiki
JPS524709A (en) * 1975-06-30 1977-01-14 Iwatsu Electric Co Ltd Display system of presence/absence, location and state of affairs by m eans of an exchange

Also Published As

Publication number Publication date
JPH0328106B2 (sv) 1991-04-18
JPS57111165A (en) 1982-07-10
SE7907914L (sv) 1981-03-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5469501A (en) Communication exchange apparatus with switching of communication terminal information
US4529841A (en) Intercept information display for a private automatic branch exchange telephone system
SE427606B (sv) Henvisningsanordning vid automatisk abonnentvexel
US4701950A (en) Telephone answering system with line detector
JP2543035B2 (ja) 交換制御方式
JPS6454853A (en) Automatic exchange with incoming rejection service function
KR900005145B1 (ko) 사설교환기에 있어서 웨이크업콜 서비스 제어회로 및 방법
SE436087B (sv) Anordning vid en automatisk abonnentvexel
JPH01132296A (ja) 暗証コード式ボタン電話装置
JPS62281650A (ja) 端末属性情報入力方式
JP3137699B2 (ja) 電話着信システム
JP2823296B2 (ja) 電話システム
JPH0129344B2 (sv)
JPS61135269A (ja) 着信制御方式
JPS6244759B2 (sv)
JPH0670355A (ja) 回線選択方式
JPS6169249A (ja) 固定短縮ダイヤル制御方式
JPS60157367A (ja) 通話料金課金方式
JPS63185263A (ja) コ−ルピツクアツプサ−ビス方式
JPH01289357A (ja) 着信転送先登録方式
JPS61156963A (ja) 内線代表群設定方式
JPH05207159A (ja) 不在転送方式
JPH05260191A (ja) 不在転送方式
JPH07162529A (ja) 電話交換機
JPS61245757A (ja) 自動構内電話交換方式

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed

Ref document number: 7907914-1

Effective date: 19911202

Format of ref document f/p: F