RO125767A2 - Un element tubular pentru formarea de pungi pentru ambalarea în vid a produselor - Google Patents

Un element tubular pentru formarea de pungi pentru ambalarea în vid a produselor Download PDF

Info

Publication number
RO125767A2
RO125767A2 ROA200400640A RO200400640A RO125767A2 RO 125767 A2 RO125767 A2 RO 125767A2 RO A200400640 A ROA200400640 A RO A200400640A RO 200400640 A RO200400640 A RO 200400640A RO 125767 A2 RO125767 A2 RO 125767A2
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
tubular element
walls
projections
foil
impermeable
Prior art date
Application number
ROA200400640A
Other languages
English (en)
Inventor
Milan Lukac
Zarko Pomper
Original Assignee
Zepter Philip
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Zepter Philip filed Critical Zepter Philip
Publication of RO125767A2 publication Critical patent/RO125767A2/ro

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D33/00Details of, or accessories for, sacks or bags
    • B65D33/01Ventilation or drainage of bags
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D81/00Containers, packaging elements, or packages, for contents presenting particular transport or storage problems, or adapted to be used for non-packaging purposes after removal of contents
    • B65D81/18Containers, packaging elements, or packages, for contents presenting particular transport or storage problems, or adapted to be used for non-packaging purposes after removal of contents providing specific environment for contents, e.g. temperature above or below ambient
    • B65D81/20Containers, packaging elements, or packages, for contents presenting particular transport or storage problems, or adapted to be used for non-packaging purposes after removal of contents providing specific environment for contents, e.g. temperature above or below ambient under vacuum or superatmospheric pressure, or in a special atmosphere, e.g. of inert gas
    • B65D81/2007Containers, packaging elements, or packages, for contents presenting particular transport or storage problems, or adapted to be used for non-packaging purposes after removal of contents providing specific environment for contents, e.g. temperature above or below ambient under vacuum or superatmospheric pressure, or in a special atmosphere, e.g. of inert gas under vacuum
    • B65D81/2023Containers, packaging elements, or packages, for contents presenting particular transport or storage problems, or adapted to be used for non-packaging purposes after removal of contents providing specific environment for contents, e.g. temperature above or below ambient under vacuum or superatmospheric pressure, or in a special atmosphere, e.g. of inert gas under vacuum in a flexible container

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Packages (AREA)
  • Bag Frames (AREA)
  • Packging For Living Organisms, Food Or Medicinal Products That Are Sensitive To Environmental Conditiond (AREA)

Abstract

Invenţia se referă la un element tubular, utilizat pentru formarea unor pungi impermeabile şi termosudabile, destinat ambalării în vid a produselor alimentare perisabile. Elementul tubular (1), conform invenţiei, este compus din unul sau mai mulţi pereţi (2) impermeabili la gaze şi din cel puţin o folie (3) de separaţie, impermeabilă la lichide şi interpusă între nişte pereţi (2), nişte pereţi (2) şi folia (3) de separaţie fiind sudate de-a lungul laturilor (4) longitudinale, în scopul de a forma un corp tubular cu mai multe compartimente (5 şi 5"), folia de separaţie (3) cuprinzând un strat central, continuu şi etanş la lichide (12), de la care nişte proiecţii (8) se extind spre ambele compartimente (5 şi 5") adiacente, proiecţiile (8) definind, împreună cu regiuni (13) ale suprafeţelor stratului (12) central, un sistem de canale (9) de aspiraţie.

Description

OFICIUL DE STAT PENTRU INVENȚII Șl MĂRCI·
Cerere de brevet de invenție |
Nr.
Data depozit iL
Un element tubular pentru formarea de pungi pentru ambalarea în vid a produselor
Obiectul prezentei invenții este un element tubular pentru formarea de pungi impermeabile și termosudabile pentru ambalarea în vid a produselor, în special a produselor alimentare perisabile.
Elemente prefabricate pentru utilizarea mai sus menționată sunt cunoscute și sunt alcătuite din unul sau mai mulți pereți din material sintetic, sudate de-a lungul laturilor longitudinale pentru a forma un tub continuu care poate fi format in pungi prin intermediul tăierii transversale și a închiderii prin sudare a deschiderii respective.
întrucât până acum nu se cunosc materiale sintetice care să fie impermeabile la gaze și în același timp să fie de asemenea termosudabile și adecvate pentru a veni în contact cu alimente, pereții sunt formați prin două straturi suprapuse și legate strâns între ele, din care stratul exterior este impermeabil la gaze iar stratul interior este corespunzător pentru contactul cu alimentele și este termosudabil.
Pentru a împiedica pereții să nu se prăbușească în jurul produsului în timpUI evacuării aerului din pungă, având ca rezultat formarea de regiuni izolate unde nu s-a evacuat aerul din pungă, suprafața internă a cel puțin unul din pereți are proiecții sau protuberanțe care definesc canale de degajare de-a lungul cărora aerul este extras din regiunile izolate.
Cu toate acestea, această soluție necesită o mai mare utilizare de material, întrucât pereții au o grosime neuniformă iar rezistența lor este în principal determinată de regiunile mai slabe.
^-2004-00640-2 3 -01- 2002 în EP 0216327, este descrisă o pungă în care canalele de degajare sunt formate de proiecții și șanțuri produse prin reliefarea celor două șanțuri împreună, sau prin profilarea stratului interior și prinderea ulterioară a celor două straturi pe întreaga lor suprafață.
Atât reliefarea celor două straturi împreună cât și prinderea unui strat plat și a unui strat profilat pe întreaga lor suprafață constituie operațiuni care sunt dificile și prin urmare sunt scumpe, în timpul cărora se pot forma incliziuni de aer între cele două straturi. După evacuarea aerului din pungă, aerul inclus difuzează prin stratul interior și duce la deteriorarea produsului.
în EP 0648688 este descrisă o soluție alternativă în care mai multe elemente filamentoase sunt asociate cu partea interioară a peretelui în dublu strat, canalele de degajare a aerului fiind definite între elementele filamentoase.
Cu toate acestea avantajul pereților în dublu strat, care sunt inițial plati, și prin urmare nu sunt scumpi, este anulat, de dificultăți în poziționarea și fixarea elementelor filamentoase pe suprafață. Un element filamentos poziționat greșit transversal poate crea o barieră în calea aspirației care face ca punga să devină de neutilizat.
în EP 0749912 este descrisă o pungă în care elementele filamentoase sunt înlocuite de o folie perforată care împarte punga în două compartimente, dintre care unul conține produsul, iar celălalt constituie compartimentul de aspirație. în timpul creării vidului, aerul trece din compartimentul care conține produsul, prin perforațiile foliei, în cel de-al doilea compartiment, și de acolo spre exterior.
Pe lângă rezistența la o aspirație puternică, reprezentată de folia perforată, în EP 0749912 sistemul are și dezavantajul că, în timpul evacuării aerului, o porțiune a produsului ambalat, de exemplu, zeama de la ιΛ-2 Ο 0 4 - Ο Ο 6 4 Ο 2 3 -01- 2002 came, trece prin perforații, împiedicând evacuarea completă a aerului și conferind ambalajului un aspect murdar.
Pe lângă dezavantajele specifice fiecăreia din soluțiile tehnologiei existente descrise mai sus, toate pungile cunoscute pentru ambalarea în vid a produselor perisabile, în special produse alimentare, au dezavantajul că nu pot conține mai multe produse diferite. De fapt, în timpul creării vidului, diferitele produse ambalate împreună s-ar contamina unul pe celălalt, sau etichetele și foile cu ilustrații din interiorul ambalajului ar fi murdărite, de exemplu, de substanțe care se scurg din produs, în special zeamă de came.
în sfârșit, din cauza pliabilității lor, pereții tind să se îndoaie sub efectul vidului, având ca rezultat închiderea canalelor de degajare. Toate sistemele existente caută să prevină această problemă prin limitarea distanței dintre protuberanțe și prin întărirea pereților și a protuberantelor, ceea ce duce la utilizarea excesivă a materialului, fără însă a fi obținute rezultate satisfăcătoare.
Obiectul prezentei invenții este prin urmare să asigure un sistem de ambalare în vid a produselor, invenția având caracteristici cum ar fi să depășească dezavantajele menționate în referirile la tehnica existentă.
Acesta și alte obiective sunt atinse printr-un element tubular pentru formarea de pungi conform revendicării 1, precum și de o pungă produsă prin intermediul unui element tubular.
Pentru o mai bună înțelegere a invenției, o aplicație a acestei invenții va fi descrisă mai jos ca exemplu nelimitativ, cu referire la desenele anexate, în care.
Figura 1 prezintă, în secțiune, un element tubular, pentru a forma o pungă conform invenției.
Figura 2 reprezintă o vedere mărită a detaliului II din Figura 1, ί\-2 004-00640-2 3 -01- 2002
Figura 3 reprezintă o vedere parțială în secțiune a unei aplicații a invenției,
Figurile 4a la 4e prezintă posibile aplicații ale unei porțiuni din elementul tubular, de sus și în secțiune,
Figurile 5 și 6 prezintă alte aplicații ale invenției, în secțiune,
Figura 7 prezintă o posibilă metodă de evacuare a aerului și de închidere a unei pungi produse cu ajutorul elementului tubular. din Figura 1,
Figura 8 reprezintă o vedere schematică a comportării structurale a pungii conform invenției și a unei pungi conform tehnologiei existente, sub efectul vidului,
Figura 9 reprezintă o vedere schematică a schimburilor de aer incluse într-o pungă coform invenției.
Un element tubular, în general notat 1, pentru formarea de pungi pentru a ambala produse, este format din două folii sau benzi continue care alcătuiesc pereții 2 și o folie sau bandă continuă care formează o folie de separație 3 interpusă între pereții 2, pereții 2 și folia de separație 3 fiind legati împreună de-a lungul laturilor longitudinale 4, de exemplu, prin sudare, pentru a forma un corp tubular cu două compartimente 5 și 5'. Conform invenției, fiecare din compartimentele 5 și 5' este cel puțin parțial delimitat de către folia de separație 3.
După cum poate fi văzut din Figura 2, fiecare perete 2 este constituit dintr-un strat exterior 6 dintr-un material impermeabil la gaze, de preferință poliester sau poliamidă, și un strat interior 7 dintr-un material termosudabil adecvat pentru contactul cu alimente, de preferință polietilenă sau polipropilenă. Straturile exterior și interior 6 și 7 au grosimi uniforme și sunt prinse unul de celălalt strîns pentru a forma pereții 2, ale căror suprafețe interioare 10 din fața compartimentelor 5, 5' și suprafețe exterioare 11 ^2 0 0 4 - 0 0 840-2 3 -Οί- 2002 orientate spre exterior relativ la corpul tubular sunt în mod avantajos plane și substanțial plate.
Folia de separație 3, care este de asemenea făcută din material termosudabil adecvat pentru contactul cu alimente, conține un strat central 12 continuu, în esență impermeabil față de lichide, din care proiecții 8 se extind înspre amândouă compartimente 5 și 5'. Proiecțiile 8 pot adera la produsele ambalate 17 și, împreună cu regiuni 13 ale suprafețelor stratului central 12, definesc un sistem de canale de aspirație 9.
Proiecțiile 8 sunt de preferință dispuse într-un astfel de mod încât regiunile 13 ale unei suprafețe a stratului central 12 să se suprapună cel puțin parțial cu regiunile 13 ale celeilalte suprafețe a stratului central 12.
Figura 3 prezintă o foarte avantajoasă aplicație a invenției în care pozițile proiecțiilor 8 în fața stratului de separație 3 corespund cu precizie la cele ale proiecțiilor 8 de pe spatele acestuia.
Proiecțiile 8 pot avea divese forme și pot fi dispuse în mod regulat sau neregulat pe cele două suprafețe ale foliei de separație 3 astfel încât să definească unul sau mai multe sisteme de canale 9 care sunt continue longitudinal relativ la elementul tubular și de preferință dar nu în mod necesar să comunice. Figura 4 prezintă exemple de forme și dispuneri ale proiecțiilor 8 care sunt în mod special avantajoase pentru aspirația rapidă și directă a aerului în timpul evacuării aerului din pungă. în figurile 4a la 4c, proiecțiile 8 sunt alcătuite din protuberanțe alungite are se extind continuu sau discontinuu în esență paralel cu laturile longitudinale 4. Figurile 4d și 4e prezintă aplicații în care proiecțiile 8 sunt în formă de verucozitate.
Figurile 5 și 6 prezintă alte aplicații ale elementului tubular 1 care se disting în mod substanțial prin numărul de compartimente 5,5' formate în interiorul corpului tubular precum și prin numărul de folii sau benzi utilizate pentru a forma pereții 2 și foliile de separație 3.
i'' -2 0 0 4 - 0 0 6 4 0 -2 3 -01- 2002
Figura 5 prezintă un element tubular 1 care este în mod avantajos produs prin intermediul unei singure folii pentru peretele 2 și în care folia a fost suprapusă peste folia de separație 3, împăturită împreună cu aceasta și, după alinierea la laturile longitudinale 4, termosudată de-a lungul acestor laturi pentru a forma corpul tubular.
Elementul tubular 1 prezentat în Figura 6 a fost produs în mod similar cu utilizarea a patru folii sau benzi pentru a forma pereții 2 și un număr corespunzător de folii pentru a forma foliile de separație 3. Elementele prefabricate 1 constituite din mai multe folii sau benzi atât pentru pereții 2 cât și pentru foliile de separație 3 permit ambalarea produselor 17 conținând mai mult de două părți separate, precum și producerea de ambalaje în vid cu aparențe și forme exterioare care pot fi adaptate la cerințele legate de depozitare, distribuție și utilizare.
în scopul de a forma pungi 14 pentru ambalarea în vid a produselor, elemntul tubular 1 este tăiat la lungimea dorită și închis transversal la un prim capăt 15, de preferință prin termosudare.
Funcționarea unei pungi 14 produsă prin intermediul elementului tubular 1 este descrisă mai jos cu referiri la Figurile 7, 8 și 9.
După ce au fost amplasate produsele 17 și/sau foliile informative în interiorul compartimentelor 5, 5' o duză de aspirație 16 este introdusă în deschiderea formată de un al doilea capăt 15' al pungii 14 astfel încât să atingă în mod simultan toate compartimentele 5, 5'. In timpul aspirării aerului, presiunea în interiorul compartimentelor 5,5' scade sub presiunea din exteriorul pungii 14, ducând la deformarea pereților 2 înspre interiorul compartimentelor 5,5'. în sistemele din tehnologia existentă, această deformare duce la o parțială, sau în cazuri extreme, chiar totală închidere a canalelor de aspirație, așa cum poate fi văzut, de exemplu, din Figura 8a, având ca rezultat incompleta evacuare a aerului din pungă. în punga 14 conform invenției, ambele laturi ale foliei de separație 3 sunt in vid și,
--2004-00640
3 -01- 2002 datorită formei și dispunerii proiecțiilor 8, o reducere în presiune de o parte a foliei 3 duce la o deformare a regiunilor 13 astfel încât canalele 9 de pe cealaltă parte sunt deschise mai mult, și vice versa, după cum poate fi văzut din Figura 8b. După evacuarea aerului din punga 14, aceasta este închisă, de preferință prin termosudare de-a lungul celui de-al doilea capăt 15'.
Figura 9 prezintă situația într-o pungă 14 conform invenției, din care s-a evacuat aerul și care a fost supusă termosudării, în care numai un prim compartiment 5 a fost utilizat pentru a conține produse 17. Datorită evacuării aerului în mod direct și ușor din al doilea compartiment 5', acesta tinde să aibă o presiune chiar mai joasă decât presiunea din primul compartiment 5, ceea ce are ca efect o a doua evacuare a aerului rezidual din primul compartiment 5 prin difuzare prin folia de separație 3.
Elementul tubular 1 și punga 14 conform invenției au multe avantaje.
Punga 14 poate conține mai multe produse diferite 17 fără a exista riscul de transfer de substanțe de la un produs la alt produs. Pereții externi sunt plani și de grosime uniformă și prin urmare au maximum de rezistență pentru un anume material dat utilizat. Formarea canalelor de degajare este funcțional separată de funcția de a conține și de a proteja de mediul înconjurător, cu rezultatul că atât materialele cât și forma pereților 2 și a foliei de separație 3 poate fi optimizată. Prăbușirea pereților canalelor de aspirație 9 in timpul evacuării aerului din punga 14 este împiedicată de stabilizarea pneumatică a regiunilor 13 ale canalelor 9. Dacă unele din compartimentele 5,5' adiacente la o folie de separație 3 nu sunt utilizate pentru a conține produse 17, compartimentul liber sau compartimentele libere formează compartimente secundare de evacuare în timpul perioadei de depozitare a ambalajului în vid.
Α-2 0 0 4 - 0 0 6 4 0 - 2 3 -01- 2002
în mod natural, în scopul de a satisface posibile cerințe specifice, o persoană calificată în domeniu poate aplica elementului structural 1 conform prezentei invenții și alte modificări și variații, toate însă rămânând în cadrul domeniului invenției așa după cum este definit în revendicările anexate.

Claims (15)

  1. 2 3 -01- 2002
    REVENDICĂRI
    1. Element tubular (1) pentru formarea de pungi (14) pentru ambalarea în vid a produselor (17), în special a produselor perisabile, alcătuite din unul sau mai mulți pereți (2) care sunt impermeabili la gaze și cel puțin o folie de separație (3) substanțial impermeabilă la lichide și interpusă între pereții (2), pereții (2) și folia de separație (3) fiind prinși de-a lungul laturilor longitudinale (4) pentru a forma un corp tubular cu două sau mai multe compartimente (5 și 5') în care fiecare compartiment (5 și 5') este cel puțin parțial delimitat de folia de separație (3).
  2. 2. Element tubular (1) conform revendicării 1 în care fiecare perete (2) este constituit dintr-un strat exterior (6) orientate spre exterior relativ la corpul tubular și confecționat din material care este impermeabil la gaze, precum și dintr-un strat interior (7) orientat spre interiorul corpului tubular și confecționat din material termosudabil, și în care folia de separație (3) este din material termosudabil.
  3. 3. Element tubular (1) conform revendicării 2 în care materialul stratului interior (7) și cel al foliei de separație (3) sunt de asemenea adecvate pentru contactul cu alimente.
  4. 4. Element tubular (1) conform revendicării 2 sau revendicării 3 în care straturile exterior și interior (6,7) ale pereților (2) au grosimi uniforme și sunt prinse strîns unul de celălalt pe întreg cuprinsul suprafeței lor.
    V - 2 0 0 4 - 0 0 6 4 0 -2 3 -01- 2002
  5. 5. Element tubular (1) conform oricăreia din revendicările precedente în care pereții (2) au suprafețe (10, 11) interioare și exterioare plate și în esență plane.
  6. 6. Element tubular (1) conform oricăreia din revendicările precedente în care folia de separație (3) conține un strat central (12) continuu, impermeabil față de lichide, din care proiecții (8) se extind înspre amândouă compartimentele adiacente (5 și 5'), proiecțiile (8) definind, împreună cu regiuni (13) ale suprafețelor stratului central (12), un sistem de canale de aspirație (9).
  7. 7. Element tubular (1) conform revendicării 6 în care proiecțiile (8) sunt astfel dispuse încât fiecare regiune (13) a unei suprafețe a stratului central (12) să se suprapună cel puțin parțial cu o regiune (13) a celeilalte suprafețe a stratului central (12).
  8. 8. Element tubular (1) conform oricăreia din revendicările precedente în care stratul exterior (6) al peretelui sau pereților (2) este făcut din poliester sau poliamidă, în care stratul interior (7) al peretelui sau pereților (2) este făcut din polietilenă sau polipropilenă, și în care folia de separație (3) este făcută din același material ca și stratul interior (7).
  9. 9. Element tubular (1) conform oricăreia din revendicările precedente în care pozițiile proiecțiilor (8) pe fața foliei de separație (3) corespund cu precizie la cele ale proiecțiilor (8) de pe spatele acesteia.
  10. 10. Element tubular (1) conform oricăreia din revendicările precedente în care proiecțiile (8) sunt dispuse pe cele două suprafețe ale foliei de separație (3) într-un astfel de mod încât să
    -2004-00640-2 3 -01- 2002 definească unul sau mai multe sisteme de canale (9) care sunt continue în direcția longitudinală relativ la elementul tubular.
  11. 11. Element tubular (1) conform oricăreia din revendicările precedente în care proiecțiile (8) sunt alcătuite din protuberanțe alungite are se extind continuu sau discontinuu în esență paralel cu laturile longitudinale (4).
  12. 12. Element tubular (1) conform oricăreia din revendicările precedente în care proiecțiile (8) sunt în formă de verucozitate.
  13. 13. Pungă (14) pentru ambalarea în vid a produselor (17), realizată cu ajutorul unui element tubular (1) conform oricăreia din revendicările precedente, închisă transversal de-a lungul unui prim capăt 15.
  14. 14. Pungă (14) conform revendicării 13, închisă transversal prin termosudare.
  15. 15. Pungă (14) pentru ambalarea în vid a produselor (17), cuprinzând doi pereți (2) și o folie de separație (3) interpusă între pereții (2), pereții (2) și folia de separație (3) fiind prinși de-a lungul laturilor longitudinale (4) pentru a forma un corp tubular cu două compartimente (5, 5'), în care fiecare din compartimentele (5, 5') este cel puțin parțial delimitat de folia de separație (3), în care pereții (2) cuprind un strat exterior (6) care este impermeabil la gaze și un strat interior (7) termosudabil, straturile exterior și interior (6, 7) fiind prinse unul de celălalt pe toată suprafața lor,
    L<- 2 O 0 4 O O 6 4 O - 2 3 -01- 2002 în care folia de separație (3) cuprinde un strat central (12) continuu, impermeabil față de lichide care nu este impermeabil la gaze și din care proiecții (8) se extind înspre ambele compartimente adiacente (5 și 5'), proiecțiile definind, împreună cu regiuni (13) ale suprafețelor stratului central (12), un sistem de canale de aspirație (9), și în care un compartiment fără produs (5 și 5') poate forma un al doilea compartiment de evacuare pentru evacuarea aerului rezidual în celălalt compartiment (5 și 5') prin difuzie prin folia de separație (3).
ROA200400640A 2002-01-23 2002-01-23 Un element tubular pentru formarea de pungi pentru ambalarea în vid a produselor RO125767A2 (ro)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
PCT/IB2002/000180 WO2003062089A2 (en) 2002-01-23 2002-01-23 A tubular element for the formation of bags for the vacuum packaging of products

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO125767A2 true RO125767A2 (ro) 2010-10-29

Family

ID=27590130

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
ROA200400640A RO125767A2 (ro) 2002-01-23 2002-01-23 Un element tubular pentru formarea de pungi pentru ambalarea în vid a produselor

Country Status (7)

Country Link
EP (1) EP1503945A2 (ro)
JP (1) JP2005525272A (ro)
EA (1) EA006042B1 (ro)
HR (1) HRP20040637A2 (ro)
RO (1) RO125767A2 (ro)
WO (1) WO2003062089A2 (ro)
YU (1) YU62304A (ro)

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE931699C (de) * 1950-11-29 1955-08-16 Wilts United Dairies Ltd Verfahren zur Herstellung einer biegsamen, luftdicht abgeschlossenen Packung
US2714557A (en) * 1954-02-17 1955-08-02 Standard Packaging Corp Vacuum packaging of food products
IT1176180B (it) * 1984-05-23 1987-08-18 Eurodomestici Ind Riunite Metodo per il confezionamento sotto vuoto di materiali finemente suddivisi e contenitore per l'attuazione del metodo
IT231279Y1 (it) * 1993-10-13 1999-08-02 Abate Luigi Elemento tubolare per la formazione di sacchetti per il confezionamento di prodotti sottovuoto
JP2000281085A (ja) * 1999-04-01 2000-10-10 Fuji Impulse Kk 脱気シール用袋体と脱気シール用加工シートと脱気シール方法
KR200190296Y1 (ko) * 2000-02-25 2000-07-15 안중근 진공포장지

Also Published As

Publication number Publication date
HRP20040637A2 (en) 2005-04-30
WO2003062089A2 (en) 2003-07-31
JP2005525272A (ja) 2005-08-25
EP1503945A2 (en) 2005-02-09
YU62304A (sh) 2006-03-03
WO2003062089A3 (en) 2004-12-16
EA006042B1 (ru) 2005-08-25
EA200400810A1 (ru) 2005-02-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP3784204B2 (ja) 軟質シートで形成された包装体の製造方法
CA2571246C (en) Storage bag
CA2309116C (en) Process and apparatus for manufacturing packages
EP0278130B1 (en) Package of smooth appearance, method of making thereof and roll of web product for forming it
US5036645A (en) Method of making a recloseable package
KR100395999B1 (ko) 압력 배출구가 일체화된 패키지 및, 관련된 제조 방법
US20090045189A1 (en) Microwaveable package
US5503856A (en) Multiple portion recloseable package
JPH11245957A (ja) 開封容易なバッグ及びパッケ―ジ用素材
KR20080041689A (ko) 주출구부를 구비한 백
US20060120633A1 (en) Permanently sealable odor containment system
JP5988545B2 (ja) ウェットティッシュ包装体の製造方法
RO125767A2 (ro) Un element tubular pentru formarea de pungi pentru ambalarea în vid a produselor
JP2013212851A (ja) 注出口付き包装袋
WO2011034415A1 (en) A packaging for use in vacuum packaging
JP2767213B2 (ja) 包装体
JP2000118539A (ja) 粒状物用袋、及びその製造方法
JP2000335656A (ja) 食品用袋
CN209832841U (zh) 一种包装袋结构
JPH0656170A (ja) 液状物充填製品及びその製造法
EP0454424A1 (en) Tandem recloseable package and method of making same
JPH1120805A (ja) 電子レンジ用包装体および電子レンジ用包装袋
JP2018122931A (ja) 電子レンジ加熱用包装体
KR100334481B1 (ko) 척이 부착된 플라스틱 용기
IT202100001271U1 (it) Vaschetta per prodotti alimentari