RO110236B1 - Derivați de adenozin-2’,3’-carbonati și procedeu de obținere a acestora - Google Patents
Derivați de adenozin-2’,3’-carbonati și procedeu de obținere a acestora Download PDFInfo
- Publication number
- RO110236B1 RO110236B1 RO92-200152A RO92200152A RO110236B1 RO 110236 B1 RO110236 B1 RO 110236B1 RO 92200152 A RO92200152 A RO 92200152A RO 110236 B1 RO110236 B1 RO 110236B1
- Authority
- RO
- Romania
- Prior art keywords
- carbonate
- purinyl
- carbon atoms
- beta
- acid
- Prior art date
Links
Landscapes
- Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
Abstract
Invenția se referă la derivați de
adenozin-2’, 3’-carbonați, care au formula structurală
f: RO 110236 B l
De asemenea, invenția se mai referă și la procedeul
de obținerea a acestor derivați. Compușii conform
invenției se utilizează în tratamentul maladiilor
vasculare periferice.
Description
Invenția de față se referă la derivați de adenozin-2', 3'-carbonați și la un procedeu de obținere a acestora. Acești compuși se utilizează la tratarea acestora. Acești compuși se utilizează la tratarea tensiunii arteriale. în special, și în general, în tratamentul maladiilor vasculare periferice.
In literatura de specialitate, se cunosc derivați de adenozină (US
4167565) având formula generală (1) sau (2) de mai jos:
în care R este hidrogen, alchil inferior sau acetil; R1 este hidrogen sau acetil; R2 este hidrogen, CI sau NH2; R3 este hidrogen, alchil inferior, alcoxi, cicloalchil sau hidroxialchil; R4 și R5 sunt fiecare hidrogen, acetil, sau propionil, sau luați împreună formează p-clorlenziliden, radicali de carbonați sau etoximetilenă.
Invenția de față se referă îndeosebi la compuși de formula I:
X în care R-, reprezintă alchil de C.,-CB, cicloalchil de C3-CB. fenil sau fenilalchil cu 1 la 6 atomi de carbon, în care ciclurile fenil, independent unul de altul pot fi. eventual, mono- sau disubstituite cu halogen având un număr atomic de 9 la 35, alchil cu 1 la 4 atomi de carbon, alcoxi cu 1 la 4 atomi de carbon și/sau CF3 și în cazul în care R-, este fenilalchil catena alchilen este lineară sau ramificată; R2 reprezintă hidrogen, alchil cu 1 la 4 atomi de carbon, halogen cu un număr atomic de la 9 la 35 sau cicloalchil cu 3 la 8 atomi de carbon; R3 reprezintă grupe de formula -CH20H sau C0NHR4, în care R4 reprezintă hidrogen, alchil de la 1 la 6 atomi de carbon sau cicloalchil cu 3 la 8 atomi de carbon și X este O sau S, cu mențiunea că dacă R2 reprezintă hidrogen sau halogen cu un număr atomic de 9 ... 35, R3 reprezintă grupe de formula -CONHalchil cu 1 la 6 atomi de carbon și X = O. atunci R., nu poate să reprezinte alchil cu 1 la 6 atomi de carbon.
□intre compușii de formula I, compușii preferați prezintă formula:
X îh care R/ reprezintă p-metoxifenil, p-clor
RO 110236 Bl fenil; R2 a reprezintă hidrogen sau metil și Ft3a reprezintă CONH alchil de C.,-C4 și X reprezintă □ sau S.
In formula I. atomul de halogen cu un număr atomic de 9 ... 35 este fluor. clor sau brom, de preferință, fluor sau clor. O grupă alchil cu 1 la 4 atomi de carbon este metil, etil, n-propil, izopropil, n-butil, izobutil, terț-butil și dacă grupa alchil are până la 6 atomi de carbon, este, de asemenea, npentil, izopentil, sau 3-pentil, n-hexil. izohexil etc. îndeosebi metil, etil, izopropil sau 3pentil, o grupă alcoxi cu 1 la 4 atomi de carbon este metoxi, etoxi, n-propoxi, izopropoxi, n-butoxi, izobutoxi, terț-butoxi, îndeosebi metoxi, cicloalchil cu 3 la 8 atomi de carbon înseamnă ciclopropil, ciclobutil, ciclopentil, ciclohexil, cicloheptil sau ciclooctil, îndeosebi ciclopentil sau ciclohexil. Substituția ciclului de fenil se poate face în poziția orto, meta- sau para-, fapt prin care în caz de disubstituiție, substituția se face, de preferință, în poziția meta și para și în caz de monosubstituție, ea se face în poziția meta sau para, dar, de preferință, în poziția para. In fenilalchil, catena de alchilen și substituția fenilului se face ca mai sus.
Acești compuși se utilizează în compoziții conținându-i ca ingredienți activi, pentru controlul animalelor nedorite, incluzând rozătoare, câini și păsări.
• Prepararea compușilor de formula I, în care R3 este o grupă de formula -CHaOH, se poate face, de pildă, prin scindarea grupei de protecție a compușilor cu formula
un mediu acid, de pildă, în acid acetic 80%. la temperatura camerei, timp de 6 h, cu agitare. Alți agenți care se pot folosi în loc de acid acetic sunt acid clorhidric apos sau acid formic apos.
Prepararea compușilor de formula I, în care R3 este grupa -C0NHR4 se face prin introducerea grupei > C = X, în care X are semnificația de mai sus, în compusul de formula:
în care Rn, R2 și R4 au semnificațiile de mai sus.
Introducerea grupei C=X în compușii de formula III se face în mod convenabil prin reacționarea sa cu, de pildă, 1.1'-carbonil, respectiv 1,1 ’-tiocarbonil-diimidazol într-un solvent ca dimetilformamida sub agitare, timp de 5 h,la temperatura camerei.
Compușii de formula III sunt cunoscuți în literatura de specialitate (Cerere de brevet DE 3810551).
Prepararea compușilor de formula II se poate face. de pildă, prin introducerea grupei de protecție 4,4'-dimetoxitritil în compușii de formula IV:
X în care Rv R2 și X au definiția de mai sus și DMT este grupa de protecție 4.4'dimetoxitritil.
Scindarea grupei de protecție 4.4'dimetoxitritil se face în mod convenabil întrîn care R2 are semnificațiile de mai sus.
Aceasta se face cu ajutorul unei reacții cu clorură de 4,4'-dimetoxitritil în dimetilformamidă la temperatura camerei.
RO 110236 Bl
Compușii cu formula V:
CI
astfel formați, în care R2 și DMT au semnificațiile de mai sus, se supun reacției cu un compus de formula R.,-NH2, în care R3 are semnificațiile de mai sus. într-un solvent ca, dioxan, la temperatura de fierbere a amestecului de reacție și apoi grupa > C=X, în care X are semnificațiile de mai sus, se introduce în compușii de formula VI:
astfel formați. în care Rv R2 și DMT au semnificațiile de mai sus.
• Introducerea grupei >C=X în compusul cu formula VI se face în mod convenabil cu ajutorul unei reacții cu, de pildă, 1,1'-carbonil, respectiv 1,1'tiocarbonil-diimidazol într-un solvent ca cadimetilformamidă sub agitare, timp de 5 h. la temperatura camerei. întrucât prepararea materiilor prime necesare nu este descrisă, acestea sunt cunoscute sau se pot obține prin procedee cunoscute, respectiv analoge cu procedeele descrise în literatura de specialitate.
Invenția de față prezintă avantajul obținerii de compuși care se utilizează în tratamentul maladiilor vasculare periferice pentru tratarea ischemei miocardice, precum și în tratamentul aritmiei.
Se dau în continuare exemple de realizare a invenției.
Exemplul Ί . Prepararea 1'-desoxi6
16-p-metoxi-fenilamino-2-metil-9-purir>il)beta-D-ribofuranuronic acid-N-etilamidă-2', 3'carbonat.
2,14 g 1 '-desoxi-TTp-p-metoxifenilamino-2-metil-9-purinil)-be£a-D-acid ribofuranuronic-N-etilamidă și 3,0 g 1,1'carbonildiimidazol se dizolvă în 15 ml dimetilformamidă și se agită timp de 5 h. la temperatura camerei. Soluția se concentrează apoi la presiune redusă și reziduul se împarte între acetat de etil și apă. După uscare pe sulfat de sodiu, faza organică se purifică pe silicagel. Compusul denumit în titlu, se cristalizează din acetat de etil și dietileter. Punctul de topire este de 168 17O°C.
Exemplul 2. 6-ciclohexiladenosin-2', 3'-carbonat
4,2 g 6-ciclohexil-5'-(4,4'dimetoxitritul]-adenozin-2'.3'-carbonat se dizolvă, în 21 ml acid acetic de 80% și se agită timp de 6 h la temperatura camerei. Soluția se concentrează apoi la 40°C în vid înalt, reziduul se ia în acetat de etil și pH-ul se potrivește la 8 cu soluție de bicarbonat de sodiu de 10%, cu răcire. Faza apoasă se agită timp de 3 h cu acetat de etil și extractele organice combinate se usucă pe sulfat de sodiu. Produsul se purifică prin eluare pe silicagel cu un amestec de acetat de etil/-n-hexan 8:2. Compusul denumit în titlu se cristalizează din acetat de etil/dietileter având punct de topire 152 ... 164°C.
6-ciclohexil-5-(4,4'-dimetoxitritiladenosin-2', 3'-carbonat folosit ca materie primă se poate prepara, de pildă, după cum urmează:
a) la o soluție de 9,17 g 6-clorpurin9-beta-ribofuranosidă și 5,6 ml trietilamină în 96 ml dimetilformamidă se adaugă, în picături, la temperatura camerei, o soluție de 14 g clorură de 4,4'-dimetoxitritil în 96 ml dimetilformamidă și amestecul se agită timp de o oră la temperatura camerei. Solventul se distilează apoi în vid, înainte de 35°C și reziduul se împarte între acetat de etil și apă cu gheață. Extractele organice se usucă pe sulfat de sodiu, se concentrează și reziduul se eluează pe silicagel cu un amestec de acetat de etil/hexan 8:2. βRO 110236 Bl clor-5'-(4,4'-<limetoxitritil)-adenozină purificată se obține ca o spumă și are în aeetat de etil o valoare de Rf=Q,6;
b) 5 g 6-clor-5'-(4.4'-dimetoxitritil)adenozină și 2,95 ml ciclohexilamină în 30 5 ml dioxan se agită, timp de 2 h, în baie de ulei, la 1O5°C. Se răcește apoi, se filtrează și filtratul se concentrează la presiune redusă. Reziduul se dizolvă în aeetat de etil și se agită cu acid clorhidric 0,1 N rece. io □upă spălare cu apă și uscare pe sulfat de sodiu, faza organică se concentrează și se eluează pe silicagel cu aeetat de etil/hexan 8:2.
6-ciclohexil-5- (4,4'-dimetoxitritil)- 15 adenozina rezultată este ca o spumă și are în aeetat de etil o valoare Rf de 0,5;
c) 4,6 g 6-ciclohexil-5'-{4,4'-dimeto xitritilj-adenozină și 4,46 g 1,1'-carbonilidiimidazol în 30 ml dimetilformamidă se agită timp de o oră, la temperatura camerei. Solventul se distilează apoi la 35°C, în vid înalt și reziduul se împarte între aeetat de etil și apă cu gheață. Faza apoasă se extrage de trei ori cu aeetat de etil și extractele organice se usucă pe un sulfat de sodiu. După concentrare, reziduul se cromatogriază pe silicagel cu un amestec de aeetat de etil/hexan de 8:2.
6-ciclohexil-5'-(4,4'-dimetoxitritil]adenozin-2'3'-carbonatul în aeetat de etil are o valoare Rf de 0,8.
Următorii compuși de formula I se pot prepara folosind procedeul descris în exemplele 1 ((% = CONHRJ sau 2(Rg = CH2-OH).
Exemplul nr. | r2 | r2 | r3 | X | Punct de topire °C |
3 | ciclopentil | Me | CONHEt | 0 | amorf |
4 | ciclopentil | H | CONHEt | 0 | 106-110 |
5 | ciclohexil | H | CONHEt | 0 | 112-115 |
6 | p-metoxifenil | H | CONHEt | 0 | 120-124 |
7 | fenil | H | CONHEt | 0 | 126-130 |
8 | p-fluorfenil | H | CONHEt | 0 | 122-126 |
9 | p-clorfenil | H | CONHEt | 0 | 130-135 |
10 | ciclohexil | Me | CONHEt | 0 | 185-187 |
11 | fenil | Me | CONHEt | 0 | 116-121 |
12 | p-fluorfenil | Me | CONHEt | 0 | 115-118 |
13 | p-clorfenil | Me | CONHEt | s | 149-151 |
15 | p-metoxifenil | H | CONHEt | s | 125-128 |
16 | p-clorfenil | Me | CONHEt | s | 131-136 |
17 | p-clorfenil | Me | CONHEt | s | 126-130 |
18 | p-metoxifenil | H | CH20H | 0 | 121-123 |
19 | p-clorfenil | H | ch2oh | 0 | 110-114 |
20 | 3-pentil | H | CHpOH | 0 | 156-159 |
RO 110236 Bl a
Compușii, conform cu invenția de față, sunt importanți pentru proprietățile lor farmacologice interesante. De aceea,se pot folosi și ca medicamente.
In mod deosebit, compușii conform cu invenția de față. prezintă activitate antihipertensivă, așa după cum se poate deduce din rezultatele următoarelor încercări:
Măsurarea legăturii la receptori de adenozină A1 și A2 în membrane prelevate din cortex de șobolan sau din cortex sau strait de creer de cobai, folosind metoda lui R.F.Bruns, G.H.Lu și T.A. Puglley, descrisă în Molec. Pharmachol. 29, 331-346 (1986). Urmează testarea activității compușilor, conform cu invenția de față. pe rinichi izolați de șobolani, sub perfuzie, pentru următorii parametri:
- Secreția renină; - hemodinamice renale; - inhibarea liberării de noradrenalină din capetele de nerv care urmează electrostimulării nervilor renali după metoda lui H.J.Schurek, J.P. Brecht, H.Lohfert și K. Hierholzer, descrisă în Comunication â la Peunion de la'Association des Pharmacologistes Louvain UCL 4 iunie 1977, cât și cea a lui P.M.Vanhounte, D. Browning, E.Coen, T.J.Verbeuren, L.Zonnekeyen și M.G.Collins, descrisă în Hypertension 4. 251-252 (1982).
- Măsurarea tensiunii arteriale, a bătăilor inimii, a cantității de urină și a activității reninei în plasma stării de veghe. NaCl îndepărtată și repusă, șobolani normotensivi sau spontantensivi cu Cathetere implantate în aorta abdominală în vena cavă, în conformitate cu administrarea intravenoasă sau administrarea compușilor, conform cu invenția de față ca infuzie sau ca bolus după metoda lui J.F.Smits și J.M.Brody descrisă în Am.J.Physicol, 247, R1OO3-R1OO8 (1984).
Din rezultatele examinărilor se poate deduce că atât inhibarea secreției renine cât și eliberarea de noradrenalină din capetele nervilor și vasodilatarea directă fac parte din activitatea antihipertensivă a compușilor, conform cu invenția de față. Din aceasta, rezultă că, compușii conform cu invenția de față, nu se pot folosi numai ca agenți hipertensivi, ci ei prezintă, de asemenea, efect de protecție față de insuficiența cardiacă. Ei reduc tahicardia prin reducerea postsarcinei datorită inhibării secreției renine' și eliberării de neurotransmițători. De asemenea, metabolismul cardiac este îmbunătățit prin vasodilatare coronariană. Atât calitatea cât și durata vieții sunt sporite prin tratarea cu compușii conform invenției. Fiind vasodilatatori periferici, acești compuși dilată vasele sangvine direct, măresc alimentarea cu sânge și. în consecință, alimentarea cu oxigen a țesutului. In mod special, acest spor al alimentării nutritive cu sânge, are consecințe asupra mușchiului skeleton ischemic.
Compușii, conform invenției, pot fi utilizați în tratarea maladiilor vasculare periferice, cum ar fi claudicatio intermittens și maladia lui Raynaud. Mai departe, vasodilatarea coronariană duce la suprimarea și îmbunătățirea ischemiei miocardiace și, în consecință, a anginei pectorale. Compușii, conform invenției de față, au activitate și în tratamentul aritmiei. Fiind substanțe benefice, conținând receptor de adenozină Al ei duc la un ritm normal al sinusului în tahicardia supraventriculară și în cea ventriculară stimulată beta-adrenergic. Compușii, conform cu invenția de față, prezintă, de asemenea, o activitate neuroprotectivă. Prin urmare, ei pot fi folosiți în profilaxia maladiilor vasculare periferice care sunt însoțite de degenerescență neuronală. Ei duc, de asemenea, formarea de tromboză prin inhibarea agregării de trombocite și protejează endoteliul vascular prin inhibirarea activității leucocitelor. Compușii, conform invenției de față, reduc nivelul de insulină din plasmă fără a influența toleranța la glucoză. Ei potențează asimilarea de glucoză în țesutul gras. Această activitate de economisire de insulină se poate folosi și pentru tratarea formelor de diabet de tip II. Reduc, de asemenea, nivelul lipidelor în sânge, o activitate care poate influența în mod pozitiv aterioscleroză, un motiv pentru
RO 110236 Bl multe maladii cardiovasculare.
Pentru tratamentele indicate, mai sus. dintre compușii conform invenției de față, sunt preferați compușii din exemplele 1,6, 9, 12 și 14, îndeosebi compusul din exemplul 1.
In tratamentul maladiilor arătate mai sus. folosirea compușilor urmează să fie în conformitate cu substanța utilizată, cu tipul de administrare și cu tratamentul dorit, la general însă, rezultate satisfăcătoare se obțin cu o doză zilnică de circa 0,01 la 10 mg pe kg/corp; la nevoie, administrarea se poate face în 2 la 4 porțiuni sau chiar sub formă de soluție. Pentru mamifere mai mari, doza zilnică se află în intervalul de circa 1 la 500 mg; forme ptrivite de dozare pentru administrare orală sau neorală conțin, în general, circa 5 la 250 mg dintr-un compus de formula I, Împreună cu substanțe solide sau cu un suport lichid.
Compușii, conform invenției de față. se pot administra singuri sau sub forma de dozare potrivite. Forma medicală, de pildă, o soluție sau o tabletă, se poate prepara prin metode cunoscute.
Invenția de față se referă, de asemenea, la medicamente care conțin compușii conform cu invenția de față, sub formă liberă sau sub forma sărurilor lor fiziologic acceptabile cât și la prepararea acestor medicamente în modul cunoscut. Pentru prepararea lor se folosesc substanțe ajutătoare și de material de suport, obișnuite în farmacie.
Claims (6)
- Revendicări1. Derivați de adenozin-2', 3'carbonați, caracterizați prin aceea că au formula structurală I:în care Rn reprezintă alchil cu 1 la 6 atomi de carbon, cicloalchil cu 3 la 6 atomi de carbon, fenil sau fenilalchil cu 1 la 6 atomi de carbon și în care ciclurile fenil, independent unul de altul, pot fi, eventual, monosau di- substituente cu halogen, având un număr atomic de 9 la 35, alchil cu 1 la 4 atomi de carbon, alcoxi cu 1 la 4 atomi de carbon și/sau CF3 și în cazul fenilalchil, catena de alchilen este liniară sau ramificată; R2 reprezintă hidrogen, alchil cu 1 la 4 atomi de carbon, halogen cu un număr atomic de 9 la 35, sau cicloalchil cu 3 la 8 atomi de carbon; R3 reprezintă grupe de formula -CH20H sau -CONHR4, în care R4 reprezintă hidrogen, alchil cu 1 la 6 atomi de carbon sau cicloalchil cu 3 la 8 atomi de carbon; și X este O sau S cu mențiunea că, dacă R2 reprezintă hidrogen sau halogen cu un număr atomi de la 9 la 35, R3 reprezintă grupa de formula - CONH-alchil cu 1 la 6 atomi de carbon și X este O, atunci Rq este diferit de alchil cu 1 la 6 atomi de carbon.
- 2. Derivați de adenozin-2', 3'carbonați, conform cu revendicarea 1, caracterizat prin aceea că au formula de structură la:în care R/ reprezintă p-metoxifenil. pclorfenil, R2 a reprezintă hidrogen sau metil și R3 a reprezintă-CONH-alchil cu 1 la 4 atomi de carbon. X reprezintă O sau S.
- 3. Derivați de adenozin-2',3'carbonați, conform revendicărilor 1 și 2, caracterizați prin aceea că sunt aleși dintre compușii: 1'-desoxi-1'-(6-pmetoxif en i la mi ηο-2-meti l-9-p ur i n i I )-beta-Dribofurranuronic acid N-etilamid-2',3'RO 110236 Bl carbonat; 1 '-desoxi-1 '-(6-ciclopentilamino-2metil-9-purinil)-befca-D-ribofuranuronic acid-Netilamid-2',3'-carbonat; 1 '-desoxi-1 '-{6-ciclopentilamino purinil}-bets-D-ribofuranuranic acid N-etilamid-2',3’-carbonat; 1'-desoxi-1'-6- 5 ciclohexilamino-9-purinil)-beta-D-ribofuranuranic acid-N-etilamid-2', 3'-carbonat;1 '-desoxi-1 '-(6-p-metoxifenilamino-9-purinil)beta-D-ribofuranuronic-acid N-etilamid-2', 3'carbonat; 1'-desoxi-1'-{6-fenilamino-9-purinil- io beta-D-ribofuranuronic acid-N-etilamid-2', 3'carbonat; 1 '-desoxi-1 '-{6-p-fluorfenilamino-9purinil)-beta-D-ribufuranuronic acid-Netilamid-2', 3'-carbonat; 1'-desoxi-1'-{6-pclorfenilamino-9-purinil)-beta-D- 15 ribofuranuronic acid-N-etilamid-2', 3'carbonat; 1 '-desoxi-1 '-(6-ciclohexilamino-2metil-9-purinil}-be£a-D-ribofuranuronic acid-Netilamid-2', 3'-carbonat; 1'-desoxi-1'-{6fenilamino-2-metil-9-purinil)-beta-D- 2 o ribofuranuronic acid-N-etilamid-2', 3'carbonat; 1 desoxi-1 -{6-p-fluorfenilamino-2metil-9-purinil)-beia-D-ribofuranuronic acid N-etilamid-2', 3'-carbonat; 1'-desoxi-1'-{6-pclorfenilamino-2-metil-9-purinil)-beta-D- 2 5 ribofuranuronic acid-N-etilamid-2', 3'carbonat; 1 '-desoxi-1 '-{6-p-metoxifenilamino2-metil-9-purinil)-beta-D-ribofuranuronic acid-N-etilamid-2'. 3'-tiocarlobonat; 1 '-desoxi1 '-(6-p-metoxifenilamino-9-purinil)-beta-D- 30 ribofuraruronic acid-N-etilamid-2', 3'tiocarbonat; 1 '-desoxi-1 '-{6-p-clorfenilamino2-metil-9-purinil)-beta-D-ribofuranuronic acidN-etilamid-2', 3'-tiocarbonat; 1'-desoxi-1'-(6-pfluorfenilamino-2-metil-9-purinil)-beta-D- 35 ribofuranuronic acid-N-etilamid-2', 3'tiocarbonat; 6-ciclohexil-adenosin-2', 3'carnbomat; 6-p-metoxifeniladenosin-2', 3'carbonat; 6-/>clorfeniladenosin-2', 3'carbonat; 6-3-pentil)-adenosin-2', 3'- 40 carbonat.
- 4. Procedeu pentru prepararea derivaților de adenozin-2', 3'-carbonați, cu formula generală I, în care R3 este o grupă cu formula -C0NHR4, caracterizat prin 45 aceea că grupa C=X, în care X are semnificația din revendicarea 1, se introduce în compușii cu formula III:în care Rv R2 și R4 au semnificația din revendicarea 1, introducerea grupei >C=X efectuându-se printr-un mod în sine cunoscut cu 1,1'-carbonil, respectiv cu 1,1'tiocarbonil-dimidazol în dimetilformamidă la temperatura camerei.
- 5. Procedeu pentru prepararea derivaților de adenozin-2', 3'-carbonați, cu formula generală I, în care R3 este o grupă cu formula -CH20H, caracterizat prin aceea că se scindează grupa de protecție a compușilor cu formula II:
- 6. Compus, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că se utilizează în tratarea tensiunii arteriale, a tahicardiei, la îmbunătățirea metabolismului cardiac, sub formă de compoziții medicamentoase, asociat cu excipienți farmaceutici acceptabili farmaceutic și/sau diluanți, compusul activ fiind administrat într-un dozaj zilnic de 1 ... 5OO mg, într-o singură doză sau divizat în mai multe doze.
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
RO92-200152A RO110236B1 (ro) | 1992-02-13 | 1992-02-13 | Derivați de adenozin-2’,3’-carbonati și procedeu de obținere a acestora |
Applications Claiming Priority (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
RO92-200152A RO110236B1 (ro) | 1992-02-13 | 1992-02-13 | Derivați de adenozin-2’,3’-carbonati și procedeu de obținere a acestora |
Publications (1)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
RO110236B1 true RO110236B1 (ro) | 1995-11-30 |
Family
ID=20098372
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
RO92-200152A RO110236B1 (ro) | 1992-02-13 | 1992-02-13 | Derivați de adenozin-2’,3’-carbonati și procedeu de obținere a acestora |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
RO (1) | RO110236B1 (ro) |
-
1992
- 1992-02-13 RO RO92-200152A patent/RO110236B1/ro unknown
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
EP0352477B1 (en) | Use of adenosine 5'-phosphat in the treatment of cancer cachexia | |
JPH07118149A (ja) | アミノアルギニンの分離および身体内の酸化窒素生成を遮断するための用途 | |
US3752805A (en) | 2-loweralkylthioadenosines | |
US5804571A (en) | Method for protection from AZT side effects and toxicity | |
JPH06511473A (ja) | 造血改善のためのオキシプリンヌクレオシド、およびそれらの同族体、ならびにそのアシル誘導体 | |
CN104473938A (zh) | 一种治疗慢性心衰药物及其制备方法 | |
US5534503A (en) | 2'-O, N6 -disubstituted and 2'-O, N6, 2-trisubstituted adenosines and their medicinal uses | |
US3823234A (en) | Monohydrated papaverine adenosine-5'-monophosphate medicament for treatment of cardiovascular disorders | |
US4507301A (en) | Anti-cancer composition for delivering 5-fluorouracil | |
RO110236B1 (ro) | Derivați de adenozin-2’,3’-carbonati și procedeu de obținere a acestora | |
CN109485674B (zh) | 具有磷酸肌酸和银杏内酯b复合结构类化合物,其制备及其在医药上的应用 | |
EP0302263A2 (en) | Therapeutic composition for combatting AIDS | |
US3706728A (en) | N(6)-branched chain lower-alkyl-adenosine derivatives | |
HUT60504A (en) | Process for producing new adenosine derivatives and pharmaceutical compositions comprising such compounds | |
RU2663836C1 (ru) | L-Энантиомер 2-этил-6-метил-3-гидроксипиридиния гидроксибутандиоата, обладающий церебропротекторной активностью | |
JPS5940400B2 (ja) | 新規d−アロ−ス誘導体及びこれを有効成分とする抗腫瘍剤 | |
JPS62919B2 (ro) | ||
SU1082323A3 (ru) | Способ получени нафтидрофурилцитрата | |
US4423076A (en) | 1-Branched-alkyl-3-(2-haloethyl)-3-nitrosoureas as novel antitumor agents | |
EP0792879B1 (en) | Process for preparing 3-[2-[4-(3-chloro-2-methylphenyl)-1-piperazinyl]ethyl]-5,6-dimethoxy-1-(4-imidazolylmethyl)-1H-indazole dihydrochloride 3.5 hydrate | |
CA2186847A1 (en) | Adenosine derivatives | |
JPS58126879A (ja) | 光学活性なピペラジン誘導体ならびに心筋梗塞の予防および治療剤 | |
JP7164206B2 (ja) | ヌクレオシド代謝拮抗物質のイバンドロネート結合体 | |
NZ240719A (en) | Adenosine-2',3'-carbonates, process for their preparation and use thereof. | |
IE914023A1 (en) | New adenosine derivatives, their production and use |