RO103200B1 - Confeiner pentru rularea și transportul materialelor sub formă de benzi flexibile - Google Patents

Confeiner pentru rularea și transportul materialelor sub formă de benzi flexibile Download PDF

Info

Publication number
RO103200B1
RO103200B1 RO13933589A RO13933589A RO103200B1 RO 103200 B1 RO103200 B1 RO 103200B1 RO 13933589 A RO13933589 A RO 13933589A RO 13933589 A RO13933589 A RO 13933589A RO 103200 B1 RO103200 B1 RO 103200B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
drive system
container
metal frame
driven
rolling
Prior art date
Application number
RO13933589A
Other languages
English (en)
Inventor
Nicolae Pascu
Vasile Gheorghiu
Vasile Vacaru
Original Assignee
Materiale Izolatoare De
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Materiale Izolatoare De filed Critical Materiale Izolatoare De
Priority to RO13933589A priority Critical patent/RO103200B1/ro
Publication of RO103200B1 publication Critical patent/RO103200B1/ro

Links

Landscapes

  • Packages (AREA)

Abstract

Invenția se referă la un conteiner prevăzut cu un sistem de acționare, destinat rulării și transportului materialelor sub formă de benzi flexibile rezultate în urma fluxului tehnologic de fabricație. Conteinerul este format dintr-un cadru metalic paralelipipedic și un ax central care este prevăzut cu o fantă longitudinală, avînd la unul din capete un sistem de blocare, iar la celălalt capăt o bucșă canelată pentru cuplarea la un sistem de acționare care se deplasează pe o cale de rulare, format dintr-un cadru metalic prevăzut cu niște roți de rulare antrenate de un motor reductor, pe cadrul metalic fiind montată o sanie antrenată de o roată χ de mină sau de un sistem de antrenare, pe sanie fiind montat un grup motor reductor.

Description

Invenția se referă la un conteiner prevăzut cu un sistem de acționare, destinat rulării și transportului materialelor sub forma de benzi flexibile rezultate în urma fluxului tehnolpgic de fabricație. 5
Sînt cunoscute instalații pentru manipularea sulurilor de material alcătuite dintr-un cadru metalic ce se poate translata de-a lungul unor căi de rulare prin intermediul unor cărucioare de rulare acțio- 10 na te electric și dintr-un transportor de manipulare dispus în interiorul acestui cadru prevăzut cu mijloace de susținere și menținere verticală a sulurilor de material, care execută o mișcare de trans- 15 lație pe orizintală și o mișcare de translație pe verticală, care asigură depozitarea materialelor și încărcarea lor în mijloace de transport.
Aceste instalații prezintă dezavantajul 20 unei productivități scăzute datorită nu-, mărului mare de manipulări și cantității mici de materia] ce poate fi depusă pe un sul. De asemenea, în momentul utilizării benzilor cu lungimi mai mari decît cea de 25 pe rulou, se mărește numărul de îmbinări cu toate dezavantajele care decurg din consumul mărit de material, manoperă și crearea de multe puncte cu rezistență scăzută. 30
Transportul sulurilor în poziție verticală implică, pentru evitarea deteriorării lor, condiții speciale de depozitare.
Scopul invenției este creșterea productivității muncii prin transportul unor canti- 35 tații mari de material pînă la locul de utilizare cu menținerea calității produselor în timpul transportului.
Problema tehnică pe care o rezolvă invenția este realizarea unui conteiner 40 care să asigure prelucrarea și rularea materialului obținut sub formă de benzi flexibile direct din fluxul de fabricației și să se asigure transportul materialului fără a necesita derolatoare. 45
Invenția înlătură dezavantajele menționate mai sus prin aceea că, conteinerul care.preia materialul sub formă de bandă flexibilă direct din fluxul de fabricație, este format dintr-un cadru metalic parale- 50 lipipedic, un ax central care este prevăzut cu o fantă longitudinală, avînd la unul din capete un sistem de blocare, iar la celălalt capăt o bucșă canelată pentru cuplarea la un sistem de acționare care se deplasează pe o cale de rulare, format dintr-un cadru metalic prevăzut cu niște roți de rulare antrenate de un motor reductor, pe cadrul metalic fiind montată o sanie antrenată de o roată de mînă sau un sistem de antrenare, pe sanie fiind montat un grup motor reductor.
- Se dă, în continuare, un exemplu de realizare a invenției, în legătură cu fig. 1...5, care reprezintă:
- fig. 1, vedere a conteinerului separat de instalația de transport;
- fig. 2, detaliul B asupra sistemului de ' cuplare a conteinerului la sistemul de antrenare a axului său central;
- fig. 3, detaliul C asupra sistemului de blocare a axului central al conteinerului;
- fig. 4, vedere a instalației de transport și sistemului de acționare a conteinerului;
- fig. 5, vedere laterală din D a sistemului de acționare a conteinerului.
Conteinerul 1 pentru materiale sub formă de benzi flexibile este format dintr-un cadru metalic paralelipipedic 2 prevăzut cu un ax central 3 care se rotește liber în doi rulmenți radiali 4 și este prevăzut cu o fantă longitudinală a în care se introduce banda de material în vederea rulării. La unul din capete, axul 3 este prevăzut cu o bucșă canelată 5 prin intermediul căreia se face cuplarea la un sistem de acționare E în vederea rulării. La celălalt capăt, axul 3 este prevăzut cu un sistem de blocare, în vederea împiedicării autoderulării pe timpul depozitării și transportului,, constituit dintr-un disc cu două gheare 6, o pană centrală 7 și un dom de manevrare 8, ghearele 6 glisînd liber în fantele unui capac exterior 9, iar axul central 3 mai fiind pre-, văzut cu un canal transversal 6 care poate cupla cu pana 7. Sistemul de acționare E, este format dintr-un cadru metalic 10 prevăzut cu niște roți de rulare 11, antrenate de un motoreductor 12 și rulînd pe calea de rulare 13. Pe cadrul metalic 10 esteonta3 tă o sanie 14 antrenată cu ajutorul unei roți de mină 15 sau a unui sistem de antrenare, cum ar fi un motoreductor, pe sanie fiind montat un suport 16 pentru un grup motor reductor 17, care antrenează axul cu fantă longitudinală 3, prin intermediul unui cuplaj cu siguranță 18 care evită decuplarea accidentală în timpul rulării. La partea inferioară, conteinerul 1 este prevăzut cu niște locașe c în vederea manipulării cu ajutorul electrostivuitorului, iar la partea superioară este prevăzut cu niște urechi 19, în vederea manipulării cu ajutorul macaralei.
Pentru funcționare, se aduce conteinerul 1 în poziție de lucru, cu fanta longitudinală a în același plan cu direcția materialului, pe o cale de rulare 20, formată din niște role 21 fixate pe niște suporturi 22, se introduce folia de material în fanta longitudinală a a axului central 3 al conteinerului 1, se aduce sistemul de acționare 7 pe calea de rulare 13 în poziție de lucru, prin pornirea motoreductorului 12. Cu ajutorul roții de mină 15 sau a unui sistem de antrenare se cuplează sistemul de acționare E la bucșa canelată 5 a conteinerului 1. Se pornește grupul motor reductor 17, care acționează axul central 3, realizînd rularea materialului. Se decuplează sistemul de acționare E, se retrage pe calea de rulare 13, se blochează axul central 3 al conteinerului 1 prin apăsarea dornului 8 concomitent cu rotirea axului 3 pînă în momentul cuplării. Conteinerul 1 se poate deplasa pe calea de rulare 20 și înlocui cu un alt conteiuer. Conteinerele se acționează cu împingătorul 23 pe calea de rulare 24 pe care rulează o gheară împingătoare 25 antrenată de un lanț Gali 26 antrenat de o roată de lanț 27, antrenată la rîndul ei de grupul motor reductor 28.
Conteinerul prevăzut cu sistem de acționare poate rula pe căi de rulare amplasate în diferite variante, funcție de necesități și spații de depozitare, exemplul nostru prezentînd doar una din variantele posibile.
Capătul ruloului de material se fixează cu o bandă de polipropilenă. Peste produs, funcție de natura lui, se pot prevedea huse sau.prelate impermeabile, care se restituie la furnizor ca și benzile de polipropilenă prin. rularea lor pe axul longitudinal al conteinerului.
Depozitarea conteinerelor se poate face pe mai multe rînduri funcție de mijloacele de ridicare și dimensiuni. Transportul conteinerelor. la beneficiar se poate face cu mijloace auto sau în vagoane C.F.R. deschise.
Pin aplicarea invenției, se obțin următoarele avantaje:
- creșterea productivității muncii;
- se elimină din fluxul tehnologic mașinile de rolat și operațiile de ambalare;
- se elimină operațiile de manipulare efectuate cu sulurile de material;
- creșterea calității produselor și menținerea calității produselor pînă la punerea în operă de către beneficiari;
- eliminarea materialelor de ambalare ce nu mai pot fi refolosite (folii de polietilenă termocontractabile, cartoane impregnate).

Claims (4)

1. Conteiner pentru materiale sub formă de benzi flexibile cu sistem de acționare, caracterizat prin aceea că, în scopul creșterii productivității muncii, a calității produselor și creării posibilității de depozitare în aer liber este constituit dintr-un cadru metalic paralelipipedic (2) prevăzut cu un ax central (3) care se rotește liber sprijinindu-se pe doi rulmenți radiali (4), axul (3) fiind prevăzut cu o fantă longitudinală (a) și avînd la unul din capete o bucșă canelată (5) pentru cuplarea la un sistem de acționare (E), iar la celălalt capăt un canal transversal (b) care se poate cupla la un sistem de blocare.
2. Conteiner, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că, sistemul de blocare este constituit dintr-un disc cu două gheare (6), o pană centrală (7) și un dom de manevrare (8), ghearele (6) glisînd liber în fantele unui capac exterior (9), iar pana (7) cuplîndu-se cu canalul transversal (b) al
S 6 axului central (3).
3. Conteiner conform revendicării 1, caracterizat prin aceea ca sistemul de acționare (E) este constituit dintr-un cadru metalic (10) prevăzut cu niște roți de rulare (11) antrenate de un motor reductor (12) și rulînd pe calea de rulare (13) pe cadrul metalic (10) fiind montată o sanie (14) antrenată cu ajutorul unei roți de mină (15) sau a unui sistem de antrenare,
5 pe sania (14) fiind montat un suport (16) pentru un grup motor reductor (17).
RO13933589A 1989-04-19 1989-04-19 Confeiner pentru rularea și transportul materialelor sub formă de benzi flexibile RO103200B1 (ro)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
RO13933589A RO103200B1 (ro) 1989-04-19 1989-04-19 Confeiner pentru rularea și transportul materialelor sub formă de benzi flexibile

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
RO13933589A RO103200B1 (ro) 1989-04-19 1989-04-19 Confeiner pentru rularea și transportul materialelor sub formă de benzi flexibile

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO103200B1 true RO103200B1 (ro) 1993-04-20

Family

ID=20124529

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
RO13933589A RO103200B1 (ro) 1989-04-19 1989-04-19 Confeiner pentru rularea și transportul materialelor sub formă de benzi flexibile

Country Status (1)

Country Link
RO (1) RO103200B1 (ro)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR0159953B1 (ko) 다 선반형 페이퍼를 저장 시스템 및 그 저장 시스템의 프레임에 부착된 트랙
CA2026062A1 (en) Process and apparatus for transporting stacks of blanks for producing (cigarette) packs
CN1065238A (zh) 生产包装盒毛坯的方法、包装料绕卷和设备
US4915566A (en) Installation for collecting crates
US5052993A (en) Process and apparatus for the production of (cigarette) packs
MXPA02005728A (es) Aparato de funcionamiento continuo en un equipo de distribucion.
CN1068291C (zh) 存取装置
CA2012968A1 (en) Process and apparatus for the stocking (storage) of (pack) blanks and for feeding these to a folding unit of a packaging machine
JPH0613330B2 (ja) 繊維状の物質をこりに梱包するためのプレス装置
RO103200B1 (ro) Confeiner pentru rularea și transportul materialelor sub formă de benzi flexibile
US4903823A (en) Spatial conveyor for transferring newspapers, books and magazines
FI73915B (fi) Presstoemningsanordning.
DE102006054469B3 (de) Einrichtung und Verfahren zum Einschlagen eines Gebindes in Folie
CN111319912B (zh) 双层式物料输送旋转平台
US4373320A (en) Packing line for packing stacks of rectangular tinplate sheets on pallets
GB2124994A (en) Palleting apparatus
EP2150465B1 (en) Process and system for wrapping palletised loads
US3280725A (en) Strapping machine and system
GB2236294A (en) Live storage roller conveyor
CH688823A5 (it) Procedimento e dispositivo per il convogliamento di articoli, particolarmente per impianti automatici di confezionamento.
CA2405026C (en) Reciprocating conveyor for transporting heavy cylindrical objects
EP0126927A3 (en) Supporting fork, especially for a stacker truck
CN110615240A (zh) 用于浇铸设备与电解设备间的阳极板转运系统及转运方法
SU952680A1 (ru) Лини дл распаковки листовых протектированных материалов
CN216103168U (zh) 一种烟草分拣开箱机用压板装置