NO875166L - Vannopplelig kompleks av en poly(vinylpyrrolidon)-kopoly mer og alfa-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre. - Google Patents

Vannopplelig kompleks av en poly(vinylpyrrolidon)-kopoly mer og alfa-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre.

Info

Publication number
NO875166L
NO875166L NO875166A NO875166A NO875166L NO 875166 L NO875166 L NO 875166L NO 875166 A NO875166 A NO 875166A NO 875166 A NO875166 A NO 875166A NO 875166 L NO875166 L NO 875166L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
approx
methylpropyl
methyl
complexed
copolymer
Prior art date
Application number
NO875166A
Other languages
English (en)
Other versions
NO875166D0 (no
Inventor
Eugene S Barabas
Original Assignee
Gaf Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from US06/858,977 external-priority patent/US4704436A/en
Application filed by Gaf Corp filed Critical Gaf Corp
Publication of NO875166D0 publication Critical patent/NO875166D0/no
Publication of NO875166L publication Critical patent/NO875166L/no

Links

Landscapes

  • Macromolecular Compounds Obtained By Forming Nitrogen-Containing Linkages In General (AREA)
  • Addition Polymer Or Copolymer, Post-Treatments, Or Chemical Modifications (AREA)

Description

cx-metyl-(2-metylpropyl )benzeneddiksyre er et velkjent anti-inflammatorisk middel som har analgetlske og antipyretiske egenskaper. Det er utbredt benyttet for å bekjempe artrit-tisk smerte og er markedsført under navnet Ibuprofen. Administrasjon av denne forbindelsen i oppløsning kompliseres imidlertid ved dens ekstreme vannuoppløselighet. P.g.a. dens anvendelse på farmasøytiske områder er det viktig at intet oppløsningsmiddel som har toksiske eller andre skadelige bivirkninger, benyttes for dens medisinske anvendelse.
Det er følgelig et formål med foreliggende oppfinnelse å tilveiebringe a-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre i en sterkt vannoppløselig form som ikke har noen uheldige bivirkninger.
Et annet formål med oppfinnelsen er å tilveiebringe en kommersielt gjennomførlig fremgangsmåte for fremstilling av a-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre i sterkt vaannoppløse-lig form.
Disse og andre formål ved oppfinnelsen vil fremgå fra det nedenstående.
Ifølge foreliggende oppfinnelse er det tilveiebragt et kompleksdannet oppløselig produkt oppnådd fra omsetningen av N-vinyl-2-pyrrolidon-kopolymer og cx-metyl-(2-metylpropyl)-benzeneddiksyre (heri betegnet Ibuprofen). Dette produktet er et virkelig kompleks inneholdende gjentagende enheter av strukturen som kan dannes gjennom hydrogenbinding som vist nedenfor.
hvor R er -CHg- eller -C2H4-. Det skal imidlertid forstås at den ovenfor angitte formel bare representerer en av de mulige hydrogenbundede strukturene som kan dannes i løpet av reaksjonen. Det er også mulig at kompleksdannelse finner sted ikke bare ved hydrogenbinding, men også ved hydrofob binding og/eller gjennom Van der Waal's krefter i større eller mindre grad.
Oppfinnelsens omfang skal ikke anses som begrenset av teore-tiske betraktninger med hensyn til typen av den komplekse binding fordi det vil innses at forbindelsens evne til å bli kompleksdannet og oppløseliggjort av poly(vinylpyrrolidon) i stor grad avhenger av de kjemiske, fysikalske og morfologiske egenskapene til forbindelsen, hydrofil-hydrofob-forholdet for dens strukturelle elementer, typen og den relative posisjon til dens substituenter, voluminøsiteten til molekylet generelt og substituentene spesielt. Små forskjeller i noen av de ovenfor nevnte faktorer kan i betydelig grad endre den oppløseliggjørende evne. Mens den kompleksdannende evne til forbindelsen med poly(vinylpyrrolidon) til en viss grad kan forutsies på grunnlag av den kjemiske karakter til dens substituenter, kan dens oppløselighet ikke forutsies på grunnlag av strukturelle likheter alene. I stedet må en kombinasjon av ovennevnte faktorer som samvirker i forbindelsen som skal kompleksdannes, tas i betraktning. Hver forbindelse må således vurderes og testes individuelt for en bestemmelse av dens oppløselighet.
Det kompleksdannede produktet ifølge oppfinnelsen kan også inneholde en mindre mengde ikke-kompleksdannede laktamsteder. En faktor som påvirker antallet av ikke-kompleksdannede steder, er mengden av vinylpyrrolidon som inneholdes i kopolymeren. For foreliggende oppfinnelses formål bør følgelig mengden av vinylpyrrolidon i polymeren være mellom ca. 50$ og ca. 95 vekt-56, idet mellom ca. 7056 og ca. 8556 er foretrukket. Den antallsmidlere molekylvekten til kopolyme ren bør være større enn 1000 og fortrinnsvis mellom 10.000 og 500.000. Slike kopolymerer er i stand til å kompleksdanne den vamruoppløselige Ibuprofen til en høy grad slik at ca. 8%, opp til 30$ av de pyrrolidon-kompleksdannende stedene er omsatt med nevnte Ibuprofen gjennom kompleksbinding.
Vinylpyrrolidon-kopolymeren ifølge oppfinnelsen inneholder N-vinyl-2-pyrrolidon-monomer og en komonomer valgt fra gruppen av et di-laverealkylaminolaverealkylakrylat eller —metakrylat, f.eks. dimetylaminoetylakrylat eller —metakrylat, en di-laverealkylaminolaverealkylstyren, f.eks. dimetylaminometylstyren eller N-vinylimidazol. Ovennevnte kopolymerer kan være ukvaterniserte eller kvaterniserte som i tilfellet for Gafquat-734 (den 50% kvaterniserte kopolymer av 80% N-vinyl-2-pyrrolidon og 20% dimetylaminoretylmetakrylat i alkoholoppløsning.
De kompleksdannede enhetene i polymeren kan forekomme i blokk-, vilkårlig eller vekslende fordeling. I ethvert tilfelle inneholder det resultarende produkt minst 5% kompleksdannede enheter, fortrinnsvis minst 9% kompleksdannede enheter, i produktet, for derved å bibeholde egenskaper forbundet med Ibuprofen-forbindelsen.
Mest foretrukket er Ibuprofen-forbindelsen som er kompleksdannet med kopolymeren til stede i en mengde mellom ca. 8 og ca. 15 vekt-%. Ibuprofen som er kompleksdannet på denne måten, utviser i det minste en 50-gangers økning i vann-oppløselighet i forhold til den ikke-kompleksdannede forbindelsen.
Den kompleksdannede tilstand for Ibuprofen har blitt etablert gjennom forsøk som viser at ved gradvis fortynning fra 2% til 0,01% i vann, så utskilles intet fritt Ibuprofen fra den vandige oppløsningen. Dersom legemiddelet ikke var kompleksdannet, ville det utfelles fra den vandige oppløsning ved en konsentrasjon i dette området. At materialet forblir i opp- løsning ved relativt høy fortynning, betydelig over opp-løselighetsgrensen for ikke-kompleksdannet Ibuprofen (mindre enn 1 mg i 1 ml H2O ved romtemperatur), er virkelig uventet.
Mens kompleksene ifølge oppfinnelsen er stabile under normale betingelser, er de utsatt for in vivo hydrolytiske krefter og andre fysikalske, kjemiske effekter som leder til langsom dissosiasjon. Disse kompleksene kan derfor funksjonere som systemer med langsom frigjøring egnet for vedvarende avleve-ring av legemiddeldelen i komplekset i medisinske anvendelser og veterinaeranvendelser.
Ibuprofen-komplekset ifølge oppfinnelsen fremstilles ved hjelp av en relativt enkel og direkte fremgangsmåte som innebærer separat oppløsning av Ibuprofen-forbindelsen og N-vinylpyrrolidon-kopolymeren i en 0-^-05 alkohol, fortrinnsvis etanol, for tilveiebringelse av oppløsninger for har mellom ca. 5 og ca. 25 vekt-% konsentrasjon av de respektive reaktanter. Generelt er oppløsninger av fra ca. 8 til ca. 15 vekt-% reaktive komponenter foretrukket. Oppløsningene kom-bineres deretter i et vektforhold for kopolymer til syre på mellom ca. 1:1 og ca. 10:1, fortrinnsvis i et forhold på 4-7:1, og blandes grundig under atmosfæretrykk eller super-atmosfærretrykk opptil 3,50 kg/cm<2>manometertrykk, ved en temperatur over 3°C og under kokepunktet for alkohol-oppløsningsmiddelet, hvilket innbefatter et område mellom ca. 4 og ca. 100°C, fortrinnsvis mellom ca. 10 og ca. 40°C. Blandingen omrøres under disse betingelsene i et tidsrom fra ca. 5 min. til ca. 3 timer, mer ofte mellom ca. 10 og ca. 30 min., for å bevirke kompleksdannelsesreaksjonen.
Etter fullføring av reaksjonen blir den resulterende blanding omfattende en flytende alkoholfase og en fast produktfase behandlet for å fjerne oppløsningsmiddel på en hvilken som helst konvensjonell måte slik som rotasjonsfordampning eller frysetørking. Rotasjonsfordampning utføres i vakuum, f.eks. under et trykk fra ca. 2 til ca. 40 mm Hg, fortrinnsvis ikke over 25 mm Hg. De gjenværende faste stoffer utvinnes og tørkes ved en temperatur mellom ca. 45 og ca. 100°C, fortrinnsvis mellom ca. 50 og ca. 65°C i vakuum i et tidsrom på 1-24 timer.
Prosessens tørkede produkt lar seg lett oppløse i vann, og vannoppløseligheten for Ibuprofen-forbinelsen i denne kompleksdannede form er øket fra 0,01% til minst 5% ved romtemperatur.
Mens foreliggende oppfinnelse således har blitt beskrevet generelt, henvises det nå til følgende eksempler som illu-strerer foretrukne utførelser av oppfinnelsen.
Eksempel 1
ot-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre (10 g) ble oppløst i 90 g.etanol og helt i en dråpetrakt. Gafquat-734 (60 g) ble oppløst i 540 g etanol og helt i en separat dråpetrakt. De to oppløsningene ble gradvis blandet i løpet av en periode på 15 min. ved romtemperatur og atmosfæretrykk under god om-røring i en 2000 ml kolbe. Blandingen ble omrørt i ytter-ligere 10 min., og kolben ble deretter overført til en rotas jonsfordamper under et trykk på ca. 20 mm Hg for å fjerne etanoloppløsnlngsmiddelet. Etter fordampning ble det gjenværende faste stoffet tørket i vakuum ved 60°C natten over. 8 g av det faste stoffet ble overført til et glass med skrulokk hvor det ble blandt med 20 g destillert vann på en horisontal rysteanordning i 6 timer ved romtemperatur. Etter denne perioden var oppløsningsmiddelet fullstendig oppløst, og oppløseligheten for a-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre i vann ble funnet å være 5,4%.
Som en kontroll ble 1 g a-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre anbragt i et glass med skrulokk sammen med 99 g destillert vann og agitert 1 en horisontal rysteanordning i 24 timer ved romtemperatur. Oppløseligheten for den ikke-kompleksdannede a-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyren ble funnet å være mindre 1 mg i 1 ml vann.
Eksempel 2
Eksempel 1 ble gjentatt med unntagelse for at poly(N-vinyl-2-pyrrolidon) ble benyttet i stedet for Gafquat-734 og forholdet for polymer/a-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre var 5:1. Den resulterende kompleksdannede forbindelse ble funnet å være fullstendig uoppløselig i vann.
Det er ment at eksempel 1 skal angi foretrukne utførelser av foreliggende oppfinnelse, men mange variasjoner og modifika-sjoner i de kompleksdannede produkter vil imidlertid fremgå fra den ovenstående beskrivelse. F.eks. kan andre alkohol-oppløsninger benyttes samt de andre ovennevnte poly(N-vinylpyrrolidon)-kopolymerene for oppnåelse av komplekser hvori Ibuprofen-forbindelser viser betydelig forøket vann-oppløselighet.

Claims (11)

1. Vannoppløselig a-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre i en kompleksdannet tilstand, karakterisert ved at den er oppnådd fra omsetningen mellom a-metyl-(2-metylpropyl )benzeneddiksyre og en kopolymer av minst 50 vekt-% N-vinyl-2-pyrrolidon-monomer og en komonomer valgt fra gruppen bestående av di-laverealkylaminolaverealkylakrylater, di-laverealkylaminolaverealkylmetakrylater, di-laverealkyl-aminolaverealkylstyrener og N-vinylimidazol.
2. Vannoppløselig a-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre ifølge krav 1, karakterisert ved at kopolymeren er kopolymeren av N-vinyl-2-pyrrolidon og dimetylaminoetylmetakrylat.
3. Kompleksdannet produkt ifølge krav 2, karakterisert ved at det kompleksdannede produkt inneholder mellom ca. 10 og ca. 30 vekt-% av a-metyl-(2-metylpropyl )benzeneddiksyre.
4. Kompleksdannet produkt ifølge krav 3, karakterisert ved at det kompleksdannede produkt inneholder mellonm ca. 12 og ca. 20 vekt-% av a-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre.
5. Produkt ifølge krav 3, karakterisert ved at kopolymeren omfatter ca. 80% N-vinyl-2-pyrrolidon-monomer.
6. Kompleksdannet produkt ifølge krav 2, karakterisert ved at det inneholder gjentagende enheter av a-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre/N-vinyl-2-pyrrolidon-kompleksdannede deler.
7. Fremgangsmåte for fremstilling av den kompleksdannede forbindelsen Ifølge krav 1, karakterisert ved at man blander alkoholiske oppløsninger av a-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre og en kopolymer av N-vinyl-2-pyrrolidon inneholdende ikke mer enn 50% av en komonomer valgt fra gruppen bestående av et di-laverealkylaminolaverealkylakrylat, et di-laverealkylaminolaverealkylmetakrylat, en di-laverealkylaminolaverealkylstyren og N-vinylimidazol og med en molekylvekt over 1000 i et molforhold for kopolymer til a-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre på mellom ca. 1:1 og ca. 10:1, omrører bladningen under et trykk fra ca. atmosfaeretrykk til ca. 3,5 kp/cm <2> manometertrykk ved en temperatur fra ca. 4 til ca. 100°C og under kokepunktet for nevnte alkohol, i en tidsperiode fra ca. 5 min. til ca. 3 timer, for dannelse av en flytende oppløsningsmiddelfase og en fast kompleksdannet produktfase, separerer nevnte opp-løsningsmiddel fra nevnte kompleksdannede produkt, tørker det kompleksdannede produkt og utvinner det tørkede faste stoffet som reaksjonens kompleksdannede produkt.
8. Fremgangsmåte ifølge krav 7, karakterisert ved at en C^- C^ alkohol danner de alkoholiske oppløsningene av reaktantene, og at reaktantene er til stede I nevnte oppløsninger i en konsentrasjon på mellom ca. 5% og ca. 25 vekt-%.
9. Fremgangsmåte ifølge krav 7, karakterisert ved at kopolymeren er poly(N-vinyl-2-pyrrolidon/dimetylaminoetylmetakrylat), og at N-vinyl-2-pyrrolidon omfatter 80% av kopolymeren.
10. Fremgangsmåte ifølge krav 9, karakterisert ved at poly(N-vinyl-2-pyrrolidon)-oppløsningen blandes med aminobenzosyreoppløsningen i et vektforhold mellom ca. 4:1 og ca. 7:1, og at blandingen oppvarmes til en temperatur fra ca. 10 til ca. 40°C under et trykk fra ca.
0,98 til ca. 3,50 kp/cm <2> manometertrykk.
11. Fremgangsmåte Ifølge krav 10, karakterisert ved at den kompleksdannende reaksjonen foretas ved atmosfæretrykk.
1. Vannoppløselig a-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre i en kompleksdannet tilstand, karakterisert ved at den er oppnådd fra omsetningen mellom a-metyl-(2-metylpropyl )benzeneddiksyre og en kopolymer av minst 50 vekt-% N-vinyl-2-pyrrolidon-monomer og en komonomer valgt fra gruppen bestående av di-laverealkylaminolaverealkylakrylater, di-laverealkylaminolaverealkylmetakrylater, di-laverealkyl-aminolaverealkylstyrener og N-vinylimidazol.
2. Vannoppløselig a-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre ifølge krav 1, karakterisert ved at kopolymeren er kopolymeren av N-vinyl-2-pyrrolidon og dimetylaminoetylmetakrylat.
3. Kompleksdannet produkt ifølge krav 2, karakterisert ved at det kompleksdannede produkt inneholder mellom ca. 10 og ca. 30 vekt-% av a-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre.
4. Kompleksdannet produkt ifølge krav 3, karakterisert ved at det kompleksdannede produkt inneholder mellonm ca. 12 og ca. 20 vekt-% av oc-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre.
5. Produkt ifølge krav 3, karakterisert ved at kopolymeren omfatter ca. 80% N-vinyl-2-pyrrolidon-monomer.
6. Kompleksdannet produkt ifølge krav 2, karakterisert ved at det inneholder gjentagende enheter av oc-metyl-(2-metylpropyl )benzeneddiksyre/N-vinyl-2-pyrrolidon-kompleksdannede deler.
7. Fremgangsmåte for fremstilling av den kompleksdannede forbindelsen ifølge krav 1, karakterisert v ed at man blander alkoholiske oppløsninger av a-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre og en kopolymer av N-vinyl-2-pyrrolidon inneholdende ikke mer enn 50% av en komonomer valgt fra gruppen bestående av et di-laverealkylaminolaverealkylakrylat, et di-laverealkylaminolaverealkylmetakrylat, en di-laverealkylaminolaverealkylstyren og N-vinylimidazol og med en molekylvekt over 1000 i et molforhold for kopolymer til a-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre på mellom ca. 1:1 og ca. 10:1, omrører bladningen under et trykk fra ca. atmosfaeretrykk til ca. 3,5 kp/cm <2> manometertrykk ved en temperatur fra ca. 4 til ca. 100°C og under kokepunktet for nevnte alkohol, i en tidsperiode fra ca. 5 min. til ca. 3 timer, for dannelse av en flytende oppløsningsmiddelfase og en fast kompleksdannet produktfase, separerer nevnte opp-løsningsmiddel fra nevnte kompleksdannede produkt, tørker det kompleksdannede produkt og utvinner det tørkede faste stoffet som reaksjonens kompleksdannede produkt.
8. Fremgangsmåte ifølge krav 7, karakterisert ved at en C-^- C^ alkohol danner de alkoholiske oppløsningene av reaktantene, og at reaktantene er til stede i nevnte oppløsninger i en konsentrasjon på mellom ca. 5% og ca. 25 vekt-%.
9. Fremgangsmåte ifølge krav 7, karakterisert ved at kopolymeren er poly(N-vinyl-2-pyrrolidon/dimetylaminoetylmetakrylat), og at N-vinyl-2-pyrrolidon omfatter 80% av kopolymeren.
10. Fremgangsmåte ifølge krav 9, karakterisert ved at poly(N-vinyl-2-pyrrolidon)-oppløsningen blandes med aminobenzosyreoppløsningen i et vektforhold mellom ca. 4:1 og ca. 7:1, og at blandingen oppvarmes til en temperatur fra ca. 10 til ca. 40°C under et trykk fra ca.
0,98 til ca. 3,50 kp/cm <2> manometertrykk.
NO875166A 1986-05-02 1987-12-10 Vannopplelig kompleks av en poly(vinylpyrrolidon)-kopoly mer og alfa-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre. NO875166L (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/858,977 US4704436A (en) 1986-05-02 1986-05-02 Water soluble complex of a poly(vinylpyrrolidone) copolymer and α-methyl-(2-methylpropyl)benzene acetic acid
PCT/US1987/000762 WO1987006595A1 (en) 1986-05-02 1987-04-06 WATER SOLUBLE COMPLEX OF A POLY(VINYLPYRROLIDONE) COPOLYMER AND alpha-METHYL-(2-METHYLPROPYL)BENZENE ACETIC ACID

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO875166D0 NO875166D0 (no) 1987-12-10
NO875166L true NO875166L (no) 1987-12-10

Family

ID=26775691

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO875166A NO875166L (no) 1986-05-02 1987-12-10 Vannopplelig kompleks av en poly(vinylpyrrolidon)-kopoly mer og alfa-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre.

Country Status (1)

Country Link
NO (1) NO875166L (no)

Also Published As

Publication number Publication date
NO875166D0 (no) 1987-12-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4704436A (en) Water soluble complex of a poly(vinylpyrrolidone) copolymer and α-methyl-(2-methylpropyl)benzene acetic acid
Wang et al. A pH-, thermo-, and glucose-, triple-responsive hydrogels: Synthesis and controlled drug delivery
Kitano et al. Effect of the incorporation of amino groups in a glucose‐responsive polymer complex having phenylboronic acid moieties
CA2690776A1 (en) Halide-free glucosamine-acidic drug complexes
Vaghani et al. Synthesis and characterization of carboxymethyl chitosan hydrogel: Application as site specific delivery for lercanidipine hydrochloride
Noppakundilograt et al. Hydrolyzed collagen‐grafted‐poly [(acrylic acid)‐co‐(methacrylic acid)] hydrogel for drug delivery
Salehi et al. Synthesis and characterization of thermosensitive and pH‐sensitive poly (N‐isopropylacrylamide‐acrylamide‐vinylpyrrolidone) for use in controlled release of naltrexone
US4853439A (en) Water-soluble complexes of water-insoluble organic compounds
NO875166L (no) Vannopplelig kompleks av en poly(vinylpyrrolidon)-kopoly mer og alfa-metyl-(2-metylpropyl)benzeneddiksyre.
Cordeiro et al. Biopolymers and pilocarpine interaction study for use in drug delivery systems (DDS)
SE426835B (sv) Terapeutisk produkt bestaende av en polymer med vinylbensensulfonatenheter
Hemant et al. Development of chitosan acetate films for transdermal delivery of propranolol hydrochloride
AU590965B2 (en) Poly(vinylpyrrolidone) complex of chloramphenicol
Abioye et al. Non-intuitive behavior of polymer-ciprofloxacin nanoconjugate suspensions: a tool for flexible oral drug delivery
NO881413L (no) Vannopploeselig kompleks av en poly(vinylpyrrolidon)kopolymer og d-treo-(1,1&#39;-dihydroksy-1-p-nitrofenylisopropyl)dikloracetamid.
CN100569223C (zh) 琥珀酸舒马普坦速崩片及其制备方法
Willis Jr et al. Polymer–drug interacted systems in the physicochemical design of pharmaceutical dosage forms I: drug salts with PVM/MA and with a PVM/MA hemi-ester
NO875494L (no) Vannopploeselige polyvinyllaktamlegemiddelkomplekser.
Purchel et al. Aggregated Solution Morphology of Poly (acrylic acid)–Poly (styrene) Block Copolymers Improves Drug Supersaturation Maintenance and Caco-2 Cell Membrane Permeation
Merine et al. Kinetic study of the controlled release of procaine grafted in monomer and copolymer supports in both homogeneous and heterogeneous medium
US4758674A (en) Water soluble multicomplex of a poly(N-vinyl-2-pyrrolidone)-halogen complex and aminobenzoic acid
Georgiev et al. Radical methyl methacrylate—methacrylic acid copolymerization in isopropyl alcohol, acetone, and their mixtures. Application of the copolymer products for microencapsulation of ampicylline trihydrate
US4851543A (en) Water soluble multicomplex of aminobenzoic acid
CA1281651C (en) Water soluble polyvinyl lactam-drug complexes
Habiba A review on solid dispersion: a substitute approach for poorly water soluble drug