NO772684L - B{repose. - Google Patents

B{repose.

Info

Publication number
NO772684L
NO772684L NO772684A NO772684A NO772684L NO 772684 L NO772684 L NO 772684L NO 772684 A NO772684 A NO 772684A NO 772684 A NO772684 A NO 772684A NO 772684 L NO772684 L NO 772684L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
tab
edge
bag
tabs
carrying bag
Prior art date
Application number
NO772684A
Other languages
English (en)
Inventor
Joern Peter Houlberg
Original Assignee
Int Finanz Gewerbe Und Handels
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Int Finanz Gewerbe Und Handels filed Critical Int Finanz Gewerbe Und Handels
Publication of NO772684L publication Critical patent/NO772684L/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65DCONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
    • B65D33/00Details of, or accessories for, sacks or bags
    • B65D33/16End- or aperture-closing arrangements or devices
    • B65D33/1683A pair of interconnecting rigid strips made of plastic material, e.g. one or both being provided with a handle or suspension means

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Purses, Travelling Bags, Baskets, Or Suitcases (AREA)
  • Package Frames And Binding Bands (AREA)
  • Polymers With Sulfur, Phosphorus Or Metals In The Main Chain (AREA)
  • Macromolecular Compounds Obtained By Forming Nitrogen-Containing Linkages In General (AREA)

Description

"Bærepose"
Oppfinnelsen angår en bærepose forsynt med lukkeorganer ved sin åpne ende.
Fra fremstillingene til dansk patent nr. 110.192 og britisk patent nr. 1.116.904 er det kjent å utforme posens hank som to stort sett like halvdeler av plast, hvorav den ene kan føres gjennom den annen slik at posens overkanter blir trykket sammen når halvdelene trykkes sammen oventil, f.eks. ved at man griper omkring dem begge. Lukkevirkningen er således betinget av at halvdelene kan dreies i forhold til hverandre og er fastholdt mot slik dreining.
De områder av halvdelene som denne dreining foregår om, vil være kraftig belastet, men må ikke kunne gi efter hvis posen skal være lukket effektivt. Den kjente teknikk har den ulempe at de nevnte områder er dårlig understøttet mot utbøyning og/eller er anbragt i nærheten av slike svekkede partier i håndtakene som behøves foråt den ene halvdel skal kunne føres gjennom den annen.
Foråt posen skal kunne holde tett mot f.eks. regn eller støv, er det meget viktig at lukkemekanismen gir minst mulig efter og ikke er tilbøyelig til å springe opp hvis man f.eks. setter posen fra seg. Når lukkemekanismen er effektiv, vil den også bi-dra til å forhindre butikktyverier, som ofte foregår ved at relativt små gjenstander, som armbåndsur, anbringes i en ufull-stendig lukket pose, f.eks. med tekstilvarer.
Oppfinnelsen angår nærmere bestemt en bærepose som ved overkanten har en forsterkning bestående av to parallelle kantlister, hvorav i det minste den ene er forsynt med et bæreorgan for posen, og hensikten med oppfinnelsen er å gi anvisning på en bærepose med en lukkemekanisme som er mer effektiv og yter større motstand mot utilsiktet åpning av posen enn hva man kan oppnå ved den kjente teknikk.
Denne hensikt oppnås med den utformning som er angitt i hovedkravets karakteristikk, idet denne utformning medfører at de steder hvor de to fliker skal kunne dreies i forhold til hverandre foråt posen skal kunne åpne seg langs kantlistene, ligger i et område som i det følgende vil bli betegnet som anleggsområde, og hvor fliken er meget litet eftergivende selv ved anvendelse av forholdsvis myke plastmaterialer. Ennvidere oppnår man at be-lastningen på flikene vil kunne fordeles ved å bre seg ut langs en linje. Derved blir der i forhold til den kjente teknikk opp-nådd vesentlig stivere anleggsområder langs kantlistene. Det vil fremgå at der kan finnes flere sett av fliker,, så der kan fås flere anleggsområder langs kantlistene, hvorved selv en bred pose kan lukkes effektivt. Det vil også fremgå av beskrivelsen at anleggsområdene fortrinnsvis ligger i nærheten av slissens ender, . så den sekundære flik vil kunne erstattes med to sekundære fliker i nærheten av hver sin ende av slissen. Den enkleste måte til å holde de nevnte deler av fliken i plant anlegg mot hverandre består i at disse utformes som en del av hver sin av to håndtaks-halvdeler som automatisk holdes mot hverandre når man griper omkring dem.
Ved hjelp av de låseorganer som er angitt i krav 2, er posen ytterligere sikret mot utilsiktet åpning, f.eks. når man stiller posen fra seg. Låseorganene vil fortrinnsvis omfatte et fremspring som sitter på den ene flik og vender mot den annen. Ved at låseorganene er anbragt over slissen, hvor flikene krysser hverandre når posen er lukket, oppnår man ennvidere den fordel at fremspringet vil komme til å vende ut når posen er åpnet, så en vare ikke vil henge seg fast når den føres gjennom posens åpning.
Den kantlist som er forsynt med den sekundære flik, vil normalt være avstivet av denne flik, som kan ha perforeringer for å spare gods. Den annen kantlist kan være tilbøyelig til å bøye seg ut mellom anleggsområdene når posens sider påvirkes i retning bort fra hverandre. Dette unngår man ved de forholdsregler som er angitt i krav 3, og disse forholdsregler vil enn videre kunne medføre en effektiv lukning av en bred pose under anvendelse av et færre antall anleggsområder enn der ellers vilde være behov for. Forsterkningen kan bestå av et fremspring som rager ut fra kantlisten og strekker seg langs i det minste en del av denne. Fortrinnsvis vil fremspringet være anbragt på
den side av kantlisten som vender bort fra poseåpningen, så man uhindret kan anbringe varer i posen.
Takket være de trekk som er angitt i krav 4, får det belastede område av den primære fliks gods kortest mulig utstrekning, så stivheten av anleggsområdene økes.
Ved at slissen eller slissene er anbragt som angitt i krav 5, kan de nevnte låseorganer som følge av vektstangvirkningen gjøres spinkle når de anbringes i noen avstand over slissen, altså motsatt den side av slissen som vender mot kantlisten.
Når der finnes flere sett fliker plasert fordelt langs en kantlist, kan stivheten økes ytterligere ved at flikene utformes innbyrdes sammenhengende som angitt i krav 6.
Krav 7 angir hensiktsmessige detaljer ved låseorganene, . som foruten å være innrettet til å fastholde flikene i plant gjensidig anlegg som følge av at fremspringets krokformede ende strekker seg et stykke langs den bortvendte side av den til-grensende flik, også medfører at flikene ikke kan forskyves i plant innbyrdes anlegg hvis bæreorganet bare virker på den ene av kantlistene.
Krav 8 angir låseorganer som er enkle og billige.
Ved de-trekk som er angitt i krav 9, oppnås foruten den tidligere omtalte låsevirkning at håndtaket får en relativt tykk og avrundet underkant som er behagelig å holde i hånden og forhindrer at man klemmer fingrene mellom håndtakets halvdeler.
En meget enkel form for låseorganer utgjøres av en trykklås som angitt i krav 10. Trykklåsen(e) kan i betraktning av hva som angis i krav 5, utføres spinkle og dermed billige.
Ved de trekk som er angitt i krav 11, oppnås ytterligere
sikring mot utilsiktet åpning av posen.
Oppfinnelsen vil i det følgende bli belyst nærmere ved
endel utførelsesformer under henvisning til tegningen.
Fig. 1 og 2 viser perspektivisk en første utførelsesform for posen ifølge oppfinnelsen i henholdsvis åpen og lukket stilling. Fig. 3 og 4 viser i oppriss en annen utførelsesform i
henholdsvis åpen og lukket stilling.
Fig. 5 viser snitt efter linjen V-V på fig. 3.
Fig. 6 viser snitt efter linjen VT-VI på fig. 4.
Fig. 7 viser tilsvarende snitt av en meget enkel ut-førelsesform.
Fig. 8 viser en tredje utførelsesform i oppriss.
Fig. 9 viser snitt efter linjen IX-IX på fig. 8.
Fig. 10 viser en fjerde utf ørelsesf orm i oppriss,,:.. og fig. 11 viser snitt efter linjen XI-XI på fig. 10.
På fig. 1 ses en pose 1, som oventil er forsynt med kantlister 2 og 3 bestemt til å avstive posens overkanter og til å slutte tett mot hverandre for lukning av posen. Kantlisten 2
er forsynt med en oppragende primær koblingsflik 4, som har en smal sliss 5 på langs av listen og dessuten et hull 9. Kantlisten 3 har en oppragende sekundær koblingsflik 6, som på utsiden har en utragende tapp 10.
På fig. 2 er den samme pose vist i lukket tilstand, og det ses uten videre at den sekundære flik 6 er stukket gjennom slissen 5, og at tappen 10 er ført gjennom hullet 9. For å holde flikene i plant gjensidig anlegg kan tappen 10 sitte stramt i hullet 9 i likhet med en trykk-knapp, eller være utformet med mothaker, så den må brytes istykker foråt posen skal kunne åpnes. Kantlisten 3 er ennvidere forbundet med en hank 8, som rager inn over låsefliken 6 så den kan brukes til å bære posen enten med hånden eller ved å hengest. v- på en stang, idet hanken 8 danner én åpen hengebøyle ensidig forbundet med kantlisten. Det er imid-lertid også mulig å bruke en hank av vanlig form, som er forbundet med kantlisten 3 ved begge ender. Hanken kan også være forbundet med den sekundære flik 6. og innrettet til å føres gjennom slissen 5. Når posen bæres i hanken 8, vil de viste låse-haker 7 overføre vekten av posens innhold fra hanken til begge kantlistene, så trykklåsen 9, 10 ikke vil bli belastet. Tappen 10 kan alternativt være anbragt på fliken 4 og samvirke med et hull i fliken 6, hvorved denne lettere kan føres gjennom slissen.
I alle tilfeller vil tappen i åpen stilling av posen strekke seg bort fra poseåpningen som følge av at flikene 4,6 er krysset.
På fig. 3 og 4 ses en annen utførelsesform. Også her forekommer to kantlister, hvorav dog bare den ene 12 er synlig, mens den annen, som tilsvarer kantlisten 3 på fig. 1 og 2, ligger bak kantlisten 12. Det viste håndtak 18 er utformet som en del av en primær koblingsflik 14 som er forbundet med kantlisten 12, og som har en smal sliss 15 egnet til å oppta en sekundær koblingsflik 16 fastgjort til den annen kantlist. Den sekundære flik 16 har oventil et hull 19, hvis overkant i lukket stilling av posen kan samvirke med en oppadvendt låsehake 17 på den primære flik 14. Dette ses tydeligere på fig. 5 og 6, som viser snitt av denne utførelses-form i henholdvis åpen og lukket stilling.
Av fig. 6 kan man se at den sekundære flik 16, hvis kantlistene 12 og 13 påvirkes i retning bort fra hverandre, altså
tvers på posen, vil bli påvirket til dreining i forhold til den'primære flik 14 om overkanten av slissen 15. Dette motvirkes av at låsehaken 17 strekker seg opp et stykke forbi overkanten av hullet 19, så den sekundære flik ikke kan svinge bort fra den primære flik 14. Det vil forstås at låsehaken 17 ved vektstang-virkning vil bli påvirket av en mindre kraft bort fra fliken 14 når låsehaken anbringes høyt, altså lenger borte fra slissen 15. Videre skal det påpekes at låsehaken 17 er anbragt på utsiden av fliken 16 (fig. 5), så det blir mulig å føre f.eks. et strikketøy gjennom poseåpningen uten at det henger seg fast i haken. De områder av flikene som vil bli belastet ved den omtalte tendens til relativ dreining, vil i det følgende bli betegnet som anleggsområder, og det vil forstås at disse områder, siden flikene til en viss grad er eftergivende, fortrinnsvis er beliggende i nærheten av endene av slissen 15. Da flikene er fastholdt i gjensidig plant anlegg, er det for å oppnå effektiv lukning av posen viktig at flikene er stive, i det minste i nærheten av anleggsområdene. Ved utformningen i henhold til oppfinnelsen blir be-lastningen fordelt over en linje i nærheten av slissens ender, siden flikene uvegerlig er istand til å gi efter? og da de belastede områder av den primære flik henger sammen innbyrdes, vil der kunne ytes stor motstand mot utbøyning. Man vil også kunne se av figurene at den sekundære flik 6 eller 16 strekker seg helt ut til endene av slissen 5, resp. 15, så de belastede områder får minst mulig utstrekning, hvorved stivheten forbedres ytterligere.
Da den sekundære flik fortrinnsvis henger sammen med den til-hørende kantlist over hele sin lengde, vil den i seg selv være stiv. Som vist på fig. 3 og 4 kan den.sekundære flik være forsynt med hull for å spare gods, uten at det influerer nevne-verdig på stivheten.
Fig. 7 viser snitt svarende til fig. 6f av en meget enkel utførelsesform for oppfinnelsen. Denne.utførelsesform har ikke låseorganer på flikene 14a, 16a, som bare fastholdes i plant gjensidig anlegg ved at man med hånden griper om de .to håndtaks-halvdeler 18a og 18b, som henger fast sammen med flikene henholdsvis 14a og 16a ved den ene eller begge ender av håndtaket.
I utførelsesformen.på fig. 8 og 9 består bæreorganet, som er vist som åpent håndtak, av to hovedsakelig like
halvdeler 20 og 21, hvorav halvdelen 20 er utformet som en del av en primær koblingsflik 22, mens den annen halvdel 21 er utformet som en del av en sekundær koblingsflik 23.. Halvdelen ~ 20. har/en rille som er definert ved et ombøyet fremspring langs kanten av denne halvdel, og som oventil er betegnet med 24 og nedentil med 25. Halvdelen 21 er innrettet til i gjensidig inngrepsstilling av flikene (fig. 9) å opptas i rillen ved at fremspringet kan gi efter. Halvdelene er således fastholdt i plant gjensidig anlegg, og særlig det nederste parti 25 av fremspringet
medfører at håndtaket blir behagelig å holde i hånden. Ved en tapp 26, som-sitter fast på koblingsfliken 22 og i lukket stilling av posen går gjennom et hull 27 i koblingsfliken 23, kan posen ytterligere sikres mot utilsiktet åpning. Tappen 26 kan ha en fortykkelse i sin frie ende så der fås en trykklås, eller den kan ha mothaker utformet s<lik at posen bare kan åpnes ved at tappen brytes istykker.
Utførelsesformen på fig. 10 og 11 er først og fremst gunstig ved særlig brede poser. Der forekommer her tre sett av koblingsfliker A, B og C, som er anbragt med stort sett like store mellomrom langs kantlistene 32, 33. Hvert av settene A og C omfatter en primær koblingsflik og en sekundær koblingsflik, mens settet B omfatter en primær koblingsflik med slissen 37 og to sekundære koblingsfliker 34, 36 istedenfor en enkel^, stor flik som vist for de tidligere beskrevne utførelsesformer. Låseorganene omfatter ved denne utførelsesform, som vist ved 38 på fig. 11, ombøyede partier ved endene av de sekundære koblings fliker, som her strekker seg inn over og ned forbi- overkanten av den primære flik.. Derved er flikene både fa.sth.oldt mot den tidligere omtalte relative dreining og mot å kunne forskyves i forhold til hverandre i sitt plan,.når bæreorganet>; der som vist på figuren er utformet som en krok 39, bare henger fast sammen med den primære koblingsflik 35. Kroken 39 er beregnet på å kunne henges på en bøylestang, og det vil kunne ses at posen vil henge like under stangen, så den opptar minst mulig lagerplass. På den ene kantlist er der vist forsterkninger 41 , 42, som av-stiver den mot utbøyning, men det vil forstås at også den annen kantlist kan ha forsterkninger som alle er anbragt slik at de ikke er i veien ved innføring og uttagning av varer som be-skrevet tidligere.. Også i utførelsesformen på fig. IQ og 11 kan posen være forsynt med trykk-knapp-låser i utførelser som bé-skrevet ovenfor.

Claims (11)

1. Bærepose som ved overkanten har en kantforsterkning bestående av to parallelle kantlister, hvorav i det minste den ene er forsynt med et bæreorgan for posen, karakterisert ved at kantforsterkningen er forsynt med minst ett sett av koblingsfliker bestående av minst én på den ene av kantlistene anbragt primær:'f'lik, og minst én overfor denne på den annen kantlist anbragt sekundær: flik, hvorav den primære flik har en smal sliss som forløper stort sett parallelt med kantlisten og er innrettet til å oppta den eller de sekundære fliker, samtidig som de deler av koblingsflikene som ligger på den fra posen bortvendte side av slissen, er innrettet til å holdes i plant gjensidig anlegg.
2. Bærepose som angitt i krav 1, karakterisert ved at koblingsflikene er forsynt med låseorganer som er anbragt på den fra poseåpningen bortvendte side ovenfor slissen og innrettet til i sammenkoblet stilling å fastholde flikene i plant gjensidig anlegg.
3. Bærepose som angitt i krav 1 eller 2, karakterisert vedati det minste den kantlist som bærer den primære flik, er forsterket mot utbøyning mellom slissens ender.
4. Bærepose som angitt i et avkrav ene 1-3, karakterisert ved at hver sekundær fliks utstrekning, målt ved den tilhørende kantlist i dennes lengdeutstrekning, hovedsakelig er lik lengden av slissen i den tilhørende primære flik.
5. Bærepose som angitt i et av kravene 1-4, karakterisert ved at slissen eller slissene er utformet like ved selve kantlisten.
6. Bærepose som angitt i et av kravene 1-5, med to eller flere par koblingsfliker, karakterisert ved at de primære fliker er innbyrdes, sammenhengende.
7. Bærepose som angitt i et av kravene.1-6, karakterisert ved at.bæreorganet er utformet som en del av minst en av flikene, og. at der på den ene flik i et par.finnes ett eller flere fremspring, som i flikenes gjensidige inngreps- .stilling strekker seg på tvers av parets annen flik, hovedsakelig parallelt med kantlistene, og hvis frie ende er hake-formet for i den nevnte stilling å få inngrep med en kant på den annen flik og ligge an mot denne på den side som vender bort fra den første flik.
8. Bærepose som angitt i krav 7, karakterisert ved at det nevnte fremspring og den dermed samvirkende kant utgjøres av en låsehake på den ene flik, egnet til å opptas i et hull i den annen flik.
9. Bærepose som angitt, i krav 7, hvor bæreorganet er utformet som hovedsakelig like halvdeler av et håndtak fastgjort til hver sin kantlist, karakterisert ved at det nevnte fremspring er utformet ved underkanten av den ene halvdel, og den annen halvdel er innrettet til i flikenes gjensidige inngrepsstilling å hvile i den fra kantlistene bortvendte hake-formede ende av fremspringet.
10. Bærepose som angitt i et av de foregående krav, karakterisert ved at låseorganene omfatter en eller flere trykklåser.
11. Bærepose som angitt i krav 10, karakterisert ved at trykklåsen(e) har midler til plombering av den(dem).
NO772684A 1976-08-02 1977-07-28 B{repose. NO772684L (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DK347276A DK347276A (da) 1976-08-02 1976-08-02 Berepose

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO772684L true NO772684L (no) 1978-02-03

Family

ID=8123276

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO772684A NO772684L (no) 1976-08-02 1977-07-28 B{repose.

Country Status (16)

Country Link
JP (1) JPS5349575A (no)
AT (1) ATA531677A (no)
BE (1) BE857367A (no)
BR (1) BR7705088A (no)
DE (1) DE2733041A1 (no)
DK (1) DK347276A (no)
ES (1) ES238912U (no)
FI (1) FI772290A (no)
FR (1) FR2360475A1 (no)
IL (1) IL52560A0 (no)
LU (1) LU77888A1 (no)
NL (1) NL7708362A (no)
NO (1) NO772684L (no)
PT (1) PT66861B (no)
SE (1) SE7708766L (no)
ZA (1) ZA774356B (no)

Families Citing this family (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2918238A1 (de) * 1978-05-09 1979-11-15 Gracia Deu Verschluss fuer die oeffnung von faltbaren taschen und saecken
FR2530223A1 (fr) * 1982-07-15 1984-01-20 France 3 Suisses Perfectionnements aux poignees de sacs
DE3573584D1 (en) * 1984-02-20 1989-11-16 Manzinger Papier Sack made of plastic material provided with a handle
US7427161B2 (en) * 2004-08-27 2008-09-23 Inno-Pak Plastic bag with unitary handle and closure member
US11358754B2 (en) 2019-09-25 2022-06-14 Inno-Pak, Llc Tamper-evident bag seal and tamper-evident bags and methods
US11993423B2 (en) 2019-09-25 2024-05-28 Inno-Pak, Llc Tamper-evident bag seal
USD970339S1 (en) 2019-09-25 2022-11-22 Inno-Pak, Llc Tamper-evident bag seal
USD949010S1 (en) 2019-09-25 2022-04-19 Inno-Pak, Llc Tamper evident bag seal
USD949686S1 (en) 2019-09-25 2022-04-26 Inno-Pak, Llc Tamper-evident bag seal
USD943412S1 (en) 2020-04-30 2022-02-15 Inno-Pak, Llc Tamper evident carton
US11548690B2 (en) 2020-11-13 2023-01-10 Inno-Pak, Llc Tamper-evident bag seal with tabs and methods of use

Also Published As

Publication number Publication date
ES238912U (es) 1979-05-16
SE7708766L (sv) 1978-02-03
DE2733041A1 (de) 1978-02-09
BE857367A (fr) 1977-12-01
PT66861B (en) 1978-12-29
JPS5349575A (en) 1978-05-06
BR7705088A (pt) 1978-05-02
LU77888A1 (no) 1977-10-28
IL52560A0 (en) 1977-10-31
FR2360475A1 (fr) 1978-03-03
ATA531677A (de) 1979-09-15
ZA774356B (en) 1978-07-26
DK347276A (da) 1978-02-03
NL7708362A (nl) 1978-02-06
FI772290A (no) 1978-02-03
PT66861A (en) 1977-08-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO772684L (no) B{repose.
US2992768A (en) Carrier bags and boxes
US2767502A (en) Rod-mountable transparent case for fish lures
US7458452B2 (en) Luggage cover
US2815785A (en) Laundry bag
US3564590A (en) Garment carrier
KR910700012A (ko) 착탈식 보조가방과 바퀴를 갖춘 휴대용 의류가방
US4565309A (en) Shipping hanger
US3006532A (en) Shopping bag cover
US2789781A (en) Bags with detachable suspension and closure devices
US1895744A (en) Satchel
US4556158A (en) Parallel bar hanger with compression hinge
US3370629A (en) Carrying case
US5351370A (en) Bootlace storage device
NO753934L (no)
JP2012121597A (ja) 包装用袋
US2091651A (en) Partition holder for luggage carriers
US5079806A (en) Pivotal colsure
US1886574A (en) Spreader and hancer for wardrobe bags
US3692216A (en) Garment hanger
US2801737A (en) Container for garment bags
US3299997A (en) Carrying case and garment hanger
US1715994A (en) Clothespin bag
US2363950A (en) Milk bottle carrier
HU3989U (en) Handbag holder