NO750356L - - Google Patents

Info

Publication number
NO750356L
NO750356L NO750356A NO750356A NO750356L NO 750356 L NO750356 L NO 750356L NO 750356 A NO750356 A NO 750356A NO 750356 A NO750356 A NO 750356A NO 750356 L NO750356 L NO 750356L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
dice
die
game
playing
points
Prior art date
Application number
NO750356A
Other languages
English (en)
Inventor
G Hayes
Original Assignee
Toy Dev Limited
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Toy Dev Limited filed Critical Toy Dev Limited
Publication of NO750356L publication Critical patent/NO750356L/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A63SPORTS; GAMES; AMUSEMENTS
    • A63FCARD, BOARD, OR ROULETTE GAMES; INDOOR GAMES USING SMALL MOVING PLAYING BODIES; VIDEO GAMES; GAMES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • A63F3/00Board games; Raffle games
    • A63F3/00173Characteristics of game boards, alone or in relation to supporting structures or playing piece
    • A63F3/00574Connections between board and playing pieces
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A63SPORTS; GAMES; AMUSEMENTS
    • A63FCARD, BOARD, OR ROULETTE GAMES; INDOOR GAMES USING SMALL MOVING PLAYING BODIES; VIDEO GAMES; GAMES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • A63F3/00Board games; Raffle games
    • A63F3/00697Playing pieces
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A63SPORTS; GAMES; AMUSEMENTS
    • A63FCARD, BOARD, OR ROULETTE GAMES; INDOOR GAMES USING SMALL MOVING PLAYING BODIES; VIDEO GAMES; GAMES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • A63F3/00Board games; Raffle games
    • A63F3/00173Characteristics of game boards, alone or in relation to supporting structures or playing piece
    • A63F3/00261Details of game boards, e.g. rotatable, slidable or replaceable parts, modular game boards, vertical game boards
    • A63F2003/00463Details of the playing field
    • A63F2003/00485Edges or other provisions for toppling or rolling a playing piece
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A63SPORTS; GAMES; AMUSEMENTS
    • A63FCARD, BOARD, OR ROULETTE GAMES; INDOOR GAMES USING SMALL MOVING PLAYING BODIES; VIDEO GAMES; GAMES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • A63F9/00Games not otherwise provided for
    • A63F9/04Dice; Dice-boxes; Mechanical dice-throwing devices
    • A63F9/0413Cuboid dice

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Toys (AREA)

Description

Anordning ved spill.
Ifølge foreliggende oppfinnelse er det frembrakt en anordning for anvendelse i et spill, hvor anordningen omfatter en kombinasjon av et spillebrett med en spilleflate som er inndelt i et antall spillefelter, og minst to grupper av spillebrikker i form av terninger, hvor hver terning, i hvert fall på noen av sine sider er forsynt med et nummer, symbol eller liknende som bestemmer terningens bevegelse på spilleflaten, og hvor de forskjellige ternings-grupper kan skjelnes fra hverandre.
Ved en foretrukket form av oppfinnelsen er spillebrettet av liknende type som et vanlig sjakk- eller dambrett, idet det omfatter en spilleflate som er inndelt i 72 spillefelter, dvs. 9x8 felter, hvor de innbyrdes tilstøtende spillefelter er av forskjellig farge, slik at det ialt er for eksempel 36 hvite felter og 36 sorte felter som er anordnet vekselvis og i et regulært mønster.
Anordningen ifølge oppfinnelsen omfatter fortrinnsvis to grupper av terninger, hvor hver gruppe består av for eksempel ni terninger, hvor de seks sider av åtte av terningene er forsynt med punkter eller andre markeringer som angir tallene "1" til "6". Terningene i de to grupper er fortrinnsvis av forskjellig farge, hvilket likeledes gjelder for punktene eller de andre markeringer på terningene. Terningene i den ene gruppe kan for eksempel være hvite med røde punkter eller andre markeringer, mens terningene i den annen gruppe kan være røde med hvite punkter eller andre markeringer. Terningene kan alternativt være av samme farge, men med punkter eller andre markeringer i forskjellige farger.
Hver terningsgruppe omfatter en "spesial"-eller "hoved"-terning, hvor hver av de seks sider er forsynt med et symbol.
Det foretrekkes videre, at anordningen ifølge oppfinnelsen omfatter et antall, fortrinnsvis seks, kort som viser de mulige trekk i løpet av et spill samt resultatene av disse trekk.
Med henblikk på en klarere forståelse av oppfinnelsen, er det i det etterfølgende beskrevet en versjon av denne som eksempel i forbindelse med de medfølgende tegninger, hvori: Fig. 1 viser et perspektivriss av anordningen ifølge oppfinnelsen, hvor terningene er plassert i utgangsstilling.
Fig. 2 viser et tverrsnitt av brettet ifølge fig. 1, hvor
en terning er plassert i et felt.
Fig. 3 viser et perspektivriss av anordningen ifølge oppfinnelsen, som illustrerer terningsposisjoner under utførelsen av spillet. Fig. 4 viser perspektivriss av to terninger som innbefattes av anordningen ifølge oppfinnelsen. Fig. 5 viser terningene ifølge fig. 4 i utbrettet tilstand. Fig. 6 viser en kortstokk som innbefattes av anordningen ifølge oppfinnelsen. Fig. 7-11 viser avbildningene, i forstørret målestokk, på fem av kortene ifølge fig. 6. Fig. 12 viser de øvrige 7 av kortene ifølge fig. 6, og angir de mulige trekk for en av terningene i løpet av spillet. Som det fremgår av tegningene, omfatter anordningen et spillebrett 2 med en spilleflate 4 som avgrenses av en ytterflens 6 og som er inndelt i spillefelt 8 ved hjelp av langsgående og tversgående flenser 10 og 12. Som vist i tegningene, er det i alt sytti-to spillefelter, nemlig 9x8 felter. De innbyrdes tilstøtende felter er av forskjellig farge, for eksempel sorte og hvite, slik at spilleflaten 4 minner om et sjakkbrett. Spillefeltene er av kvadratisk form, sett i planriss, og avgrenses av flenser 10 og 12. Som det fremgår, er spilleflaten anordnet på en sokkelplate 14 som er tydeligst vist i fig. 2 og som utgjør en del av spillet. Spilleflaten 4 kan bestå av et fargeløst, transparent materiale, mens de forskjellige farger for spillefeltene er trykket eller på annen måte påført på sokkeldelen 14.
Grupper av terninger, angitt generelt ved henvisningstallene 16 og 18, er tilpasset for å plasseres på spillebrettet 2. Hver av terningsgruppene 16 og 18 består av 9 terninger, hvorav åtte som kan betegnes som vanlige terninger henholdsvis 20 og 2 2 samt en spesial- eller hovedterning henholdsvis 24 og 26. De konven-sjonelle terninger 20 og 22 er på sine seks sider forsynt med punkter som representerer tallene én til seks (se fig. 5), mens hver av de seks sider av spesial- eller hovedterningene 24 og 26
er forsynt med et symbol 24A og 26A som er innbyrdes identiske.
Dette symbol er likeledes anbrakt på spillebrettet, som vist ved 8A og 8B i fig. 3.
I forhold til terningsgruppen 18 er terningene i gruppen 16 av en annen farge og er forsynt med punkter og symboler i en av-vikende farge. Gruppen 16 kan for eksempel være hvit med røde punkter og symboler, mens terningene i gruppen 18 kan være røde med hvite punkter og symboler, men det kan, om ønskelig, benyttes andre kombinasjoner.
Som det særlig fremgår av fig. 4, er hver terning utformet slik, at innbyrdes tilgrensende terningsflater er forsynt med peri-fere spor 16A og 18A, hvilket resulterer i at terningens bære-flater, dvs. de plane flater, er smalere enn terningens total-bredde. Terningen kan derved plasseres i spillefeltene 8, slik at muligheten for en utilsiktet forskyvning av terningen fra spillefeltene eluimineres eller reduseres.
Terningene er fortrinnsvis fremstilt av et syntetisk plastmateriale, og punktene og symbolene er fortrinnsvis innprentet i terningsidene.
Fig. 6 viser et antall kort 28 som utgjør en del av anordningen ifølge oppfinnelsen. Hvert av kortene 28A, 28B, 28C, 28D, 28E og 28F er forsynt med en illustrasjon henholdsvis 30, 32, 34, 36, 38 og 40 som viser resultatene av terningenes bevegelser under spillets gang. Kortene kan være fremstilt av plastmateriale, stiv kartong eller annet materiale, og det kan, om ønskelig, benyttes to grupper av slike kort som utgjør en del av anordningen ifølge oppfinnelsen. I hver av figurene 7 til 12 viser punktet (punktene) i midten av illustrasjonen hvilket punkt (hvilke punkter) som vil befinne seg på oversiden av en terning umiddelbart innen terningen flyttes under spillets gang. Punktet (punktene) utenfor matrisene av kvadrater viser hvilket punkt (hvilke punkter) som, i overens-stemmelse med punktet eller punktene på terningens overside, vil befinne seg på de vertikale terningsider, mens punktene i matris-ens øvrige kvadrater viser hvilke punkter som vil befinne seg øverst, etter at terningen er flyttet.
I fig. 7 er det for eksempel på oversiden av terningen vist et enkelt punkt, mens punkter som representerer tallene "2", "3", "4" og "5", befinner seg på terningens vertikale sider. De punkter som er plassert i kvadratene, viser hvilken side av terningen som vil være øverst, etter at terningen er flyttet under spillet, hvilket avhenger av hvilken av terningenes vertikale sider som er vendt mot spilleren som flytter terningen. Hvis for eksempel "4"- punktene er vendt mot spilleren og terningen flyttes ett felt i retning mot spilleren, vil "3"-punktene komme øverst, som vist ved 42. Hvis "5"-punktene befinner seg på den vertikale terningside som er vendt mot spilleren, og terningen flyttes ett felt i retning fra spilleren, vil r.åledes " 5 "-punktene komme øverst, som vist ved 44.
I fig. 8 er "2"-punktene vist øverst, mens "5"-punktene i dette tilfelle ikke er synlig (idet de befinner seg på terningens horisontale underflate), og hvis "4"-punktene er vendt mot spilleren og denne flytter terningen ett felt fremad og deretter ett felt mot høyre, vil deretter "1"-punktet befinne seg øverst, som vist ved 46. Hvis derimot spilleren, etter å ha flyttet terningen ett felt fremad, flytter terningen ett felt mot venstre, vil deretter "6 "-punktene befinne seg øverst, som vist ved 48 i den øvre del av angjeldende kvadrat. Det kan likeledes fastslåes hvilke terningsider som vil befinne seg øverst når de øvrige, vertikale terningsider er vendt mot spilleren, samt når terningen flyttes i andre retninger.
Liknende forhold gjør seg gjeldende i forbindelse med fig. 9, hvor "3"-punktene er vist øverst. Forutsatt at "5"-punktene er vendt mot spilleren, og at terningen flyttes tre felter i rett linje mot spilleren, vil "5"-punktene befinne seg øverst, som vist ved 50, når flyttebevegelsen er fullført. Hvis spilleren istedet flytter terningen tre felter mot høyre i rett linje, vil '^"-punktet komme øverst, som vist ved 52. Hvis spilleren derimot flytter terningen ett felt fremad og to felter mot venstre, vil '^"-punktene komme øverst, som vist ved 54, osv.
Det fremgår av fig. 10, hvor "4"-punktene er vist øverst,
at hvis "5"-punktene er vendt mot spilleren og denne flytter terningen ett felt fremad (oppad i tegningen) og deretter tre felter mot høyre, vil "6"-punktene befinne seg øverst, som vist ved 56 i den venstre del av kvadratet. Hvis derimot terningen er flyttet mot venstre, etter først å være flyttet ett felt oppad, vil "l"-punktet befinne seg øverst, som vist ved 58. Øvrige bevegelser av terningen vil fremgå av tegningene.
Illustrasjonen i fig. 11 er basert på samme prinsipp som tidligere beskrevet, mens det i fig. 12 er vist ved piler 60 og 62, hvordan bevegelser av terningen langs ulike baner vil med-føre plassering av ulike punkter i sluttstilling på den øvre terningside, etter at flyttingen er fullført.
Formålet ved spillet er å erobre motspillerens hoved- eller spesialterning 24 eller 26, og/eller å plassere sin egen hoved-eller spesialterning på motspillerens spillefelt 8A eller 8B.
Ved innledningen av spillet er terningene plassert på spilleflaten, som vist i fig. 1, og spillerne flytter i tur en av sine terninger. Terningen kan flyttes like mange spillefelter som angitt av antallet punkter på oversiden, og terningen flyttes ved
å "veltes" om sidekantene. Terningene kan flyttes forover, bakover og sidelengs, eller ved en kombinasjon av disse bevegelser, forutsatt at det foretas bare én retningsforandring, men terningene kan ikke flyttes diagonalt. Hoved- eller spesialterningene 24 og 26
kan flyttes ett felt i hver retning, men kan, i likhet med de øvrige terninger, ikke flyttes diagonalt. Terningene kan ikke hoppe over andre terninger, og det må følgelig, dersom det under flytt-ing av en spesiell terning konstateres at en annen terning befinner seg i bevegelsesbanen, foretas en retningsforandring. En spiller kan "erobre" hvilken som helst av motspillerens terninger, ved å lande i det kvadrat som opptas av motspillerens terning. Den "erobrede" terning fjernes fra brettet og deltar ikke lenger i spillet.
Fig. 3 viser en typisk situasjon under et igangværende spill, hvorav det fremgår at terningene er flyttet til forskjellige felter av brettets spilleflate.
Hvis en spillers spesial- eller hovedterning erobres og fjernes fra brettet, under spillets gang, vil dette ikke være ensbe-tydende med at spillet er vunnet av den annen spiller, idet det fremdeles vil foreligge mulighet for at denne spillers spesial-eller hovedterning blir erobret innen den har nådd motpartens spillefelt 8A eller 8B, hvilket resulterer i et uavgjort spill.
Det er åpenbart, at de forskjellige deler som inngår i anordningen ifølge oppfinnelsen, kan forandres. En av de mest nær-liggende forandringer vil være å benytte et konvensjonelt dam-eller sjakkbrett med 64 felter, og samtidig redusere antallet av terninger i hver gruppe. Terningene kan dessuten være utformet på annen måte enn som beskrevet, for eksempel som terninger av konvensjonell type. Videre kan det benyttes andre farger og symboler av annen form enn som beskrevet og illustrert.
Det understrekes til sist, at det kan benyttes fire grupper av terninger, og at det i så fall vil være fordelaktig at antallet spillefelter økes til 105 og at spillebrettets hjørnefelter ute-lates. Det vil på den måte kunne spilles to, helt atskilte spill samtidig, og spillets verdi og vanskeligheten ved å nå målet ville
derved økes, som følge av det befinner seg flere terninger, og så-ledes flere hindringer, på spillebrettet.
1. Anordning for anvendelse i et spill,karakterisert vedat den omfatter en kombinasjon av et spillebrett som er inndelt i et antall spillefelter, og minst to grupper av spillebrikker i form av terninger, hvor hver terning, i hvert fall på noen av sine sider, er forsynt med et tall, symbol eller liknende som bestemmer terningens bevegelse på spillebrettet, og hvor terningsgruppene kan skjelnes fra hverandre. 2. Anordning i samsvar med krav 1,karakterisertved at hver terningsgruppe består av ni terninger, hvor hver terning har seks sider og hvor sideflatene av åtte av terningene i hver gruppe er forsynt med markeringer i form av punkter eller liknende som representerer tallene "1" til "6", mens den niende terning i hver gruppe er forsynt med et symbol på hver av sine seks sideflater. 3. Anordning i samsvar med krav 1 eller 2,karakterisert vedat det i hver terning er utformet et spor eller en forsenkning mellom innbyrdes tilstøtende sideflater. 4. Anordning i samsvar med et av kravene 1 til 3,karakterisert vedat terningen er fremstilt av et plastmateriale. 5. Anordning i samsvar med et av kravene 1 til 4,karakterisert vedat brettets spilleflate er inndelt i 72 spillefelter, hvor de innbyrdes tilgrensende felter er av forskjellig farge. 6. Anordning i samsvar med krav 5,karakterisertved at spilleflaten omfatter et antall opphøyde kantpartier som forløper i langsgående og tversgående retninger mot spilleflaten og som avgrenser spillefeltene. 7. Anordning i samsvar med et av kravene 1 til 6,karakterisert vedat den omfatter i det minste én gruppe av kort, hvor hvert kort er forsynt med en illustrasjon som angir terningens mulige bevegelse og resultatet ay bevegelsen. 8. Anordning for anvendelse i et spill,karakterisert vedat den omfatter en kombinasjon av et spillebrett med en spilleflate som, ved hjelp av opphøyde kantpartier, er inndelt i et antall spillefelter av vekselvis forskjellig farge, og minst to grupper av terninger som er innrettet for å flyttes i forhold til feltene, hvor hver gruppe består av ni terninger, hvor sideflatene av åtte av terningene er forsynt med punkter eller liknende som representerer tallene "1" til "6", mens den niende terning i hver gruppe er forsynt med et symbol eller liknende på hver av sine sideflater, og hvor terningsgruppene kan skjelnes fra hverandre, samt i det minste en gruppe av kort som er forsynt med illustrasjoner som hver viser et resultat av å flytte en terning i forutvalgte baner.
NO750356A 1974-02-07 1975-02-05 NO750356L (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB5771/74A GB1490984A (en) 1974-02-07 1974-02-07 Apparatus for playing a dice board game

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO750356L true NO750356L (no) 1975-09-01

Family

ID=9802324

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO750356A NO750356L (no) 1974-02-07 1975-02-05

Country Status (14)

Country Link
US (1) US3929337A (no)
JP (1) JPS5194330A (no)
BE (1) BE825199A (no)
CA (1) CA1030993A (no)
CH (1) CH586058A5 (no)
DE (1) DE2504899A1 (no)
DK (1) DK42675A (no)
FR (1) FR2260364A1 (no)
GB (1) GB1490984A (no)
LU (1) LU71809A1 (no)
NL (1) NL7501416A (no)
NO (1) NO750356L (no)
SE (1) SE7501243L (no)
ZA (1) ZA75778B (no)

Families Citing this family (43)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4030763A (en) * 1976-01-29 1977-06-21 Peter James Calvert Quigley Dice game
US4213615A (en) * 1978-07-24 1980-07-22 Price Howard C Board game with movable playing pieces
US4305585A (en) * 1978-10-16 1981-12-15 Thomas R. Brown Board game apparatus
US4282824A (en) * 1978-10-27 1981-08-11 Lafferty Lyndon E Memory aiding device
US4244580A (en) * 1979-06-04 1981-01-13 Hoyles Francis X Multivariant board game apparatus
JPS5793385U (no) * 1980-11-28 1982-06-08
US4470602A (en) * 1982-06-01 1984-09-11 Reed Charles F Board game having pieces which change mode on each move
GB2144642B (en) * 1983-08-09 1986-10-22 Martin John Colborne Apparatus for playing a game
US4527800A (en) * 1983-09-06 1985-07-09 Terry Samansky Foldable board game with triangular and trapazoidal areas
US4583742A (en) * 1984-06-25 1986-04-22 Barry Slinn Block and board puzzle game
FR2617410B1 (fr) * 1987-07-03 1990-03-30 Douce Michel Jeu de societe base sur la strategie et pouvant se jouer a 2, 3 ou 4 joueurs
US4936588A (en) * 1989-01-03 1990-06-26 Rader Robert E Board game combining chance and skill
GB9001590D0 (en) * 1990-01-24 1990-03-21 Goldsmith Graham J Board game
US5306016A (en) * 1990-03-12 1994-04-26 Mcinnis James M Pace board game
US5536015A (en) * 1995-08-07 1996-07-16 Chen; Chin Chen Chess game
US5641166A (en) * 1995-12-01 1997-06-24 Reisel; Walter Diverse board game
GB2311230A (en) * 1996-03-21 1997-09-24 Karnal Ahmed Board game
USD421776S (en) * 1999-02-08 2000-03-21 Chris Alan Borg Word formation game
US6213466B1 (en) * 1999-03-10 2001-04-10 Max Rosen Crash-action, vehicle racing game and method
US6209870B1 (en) * 1999-05-19 2001-04-03 Patrick J Shea Combination golf dice game and method for playing
GB2351030B (en) * 1999-06-19 2001-12-12 Mark Stephen Todkill Board game
US6460854B1 (en) * 1999-11-09 2002-10-08 Mccarey James Roy Puzzle type game
US6588752B2 (en) * 2001-08-13 2003-07-08 Mickowski Daria Mcardle Multilevel checkers game
US8342524B2 (en) * 2003-08-27 2013-01-01 Winsor Corporation Virtual game
EP1663420A4 (en) * 2003-08-27 2007-09-05 Winsor Concepts METHOD FOR PLAYING A GAME
US8074985B2 (en) * 2003-08-27 2011-12-13 Winsor Concepts Virtual game
US20050121849A1 (en) * 2003-12-05 2005-06-09 Mccann John Game of chance
WO2005061063A1 (en) * 2003-12-19 2005-07-07 Zajac John D Method and apparatus for playing a dice game
US20070108701A1 (en) * 2005-11-15 2007-05-17 Keren Gu Apparatus and method for constructing number puzzles
US20070170648A1 (en) * 2006-01-23 2007-07-26 Elogiq, Inc. Game device
EP2249933B1 (en) * 2008-02-05 2013-04-24 Lego A/S A gaming dice
BE1018469A3 (nl) * 2009-02-04 2010-12-07 Vandoren Rolf Spelbord en bijhorende speelstukken.
GB2481019A (en) * 2010-06-08 2011-12-14 Shane Maurice Hayes Point scoring playing piece placement game
US10092824B2 (en) 2010-09-30 2018-10-09 Winsor Concepts Entertainment apparatus and method
JP5681133B2 (ja) * 2012-03-05 2015-03-04 正弘 関田 ボードゲーム用具
USD759761S1 (en) * 2014-08-22 2016-06-21 Sean Dennis Connell Wall hanging chessboard
USD864304S1 (en) * 2016-08-08 2019-10-22 Winning Moves Uk Limited Game playing apparatus
USD914806S1 (en) * 2018-10-30 2021-03-30 Smart N.V. Game board and game pieces
USD946659S1 (en) * 2018-11-30 2022-03-22 Larry McCarthy Square control board game
USD992646S1 (en) * 2020-09-25 2023-07-18 Hongkong Eiwo Co., Limited Connection game
DE102021003042B3 (de) 2021-06-05 2022-08-18 Fabian Klotz Brettspiel bestehend aus einem Spielbrett mit stabförmigen Hindernissen zwischen den einzelnen Spielfeldern und den dazu passenden kippbaren Spielsteinen
IL284426A (en) * 2021-06-28 2023-01-01 Rozanko Joseph Game sets and methods of playing them
USD1006883S1 (en) * 2022-11-04 2023-12-05 Smart, Naamloze Vennootschap Game board with set of game pieces

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1441386A (en) * 1921-10-19 1923-01-09 John F Truskoski Checker and chess board
US3608902A (en) * 1969-12-10 1971-09-28 Joseph A Weisbecker Cube game
US3642286A (en) * 1969-12-22 1972-02-15 Robert L Moore Games with changeable playing pieces

Also Published As

Publication number Publication date
NL7501416A (nl) 1975-08-11
ZA75778B (en) 1976-01-28
GB1490984A (en) 1977-11-09
SE7501243L (no) 1975-08-08
BE825199A (fr) 1975-05-29
DE2504899A1 (de) 1975-08-14
AU7801875A (en) 1976-08-12
JPS5194330A (no) 1976-08-18
CH586058A5 (no) 1977-03-31
LU71809A1 (no) 1975-06-24
DK42675A (no) 1975-09-22
CA1030993A (en) 1978-05-09
US3929337A (en) 1975-12-30
FR2260364A1 (no) 1975-09-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO750356L (no)
US3610626A (en) Chesslike game
US4348027A (en) Multi-level game board apparatus
US3104106A (en) Arithmetical teaching aid game
US3642286A (en) Games with changeable playing pieces
US4708349A (en) Chess for play by two, three or four persons
US3806125A (en) Stacking type chess game apparatus
US4699385A (en) Chess puzzle board and pieces
US6070871A (en) Board Game
US4580787A (en) Game board with colored hexagonal spaces and colored connecting spaces
US6062562A (en) Board game method of play
US4140320A (en) Card game
US3776554A (en) Circular playing surface having coded indicia
US3920247A (en) Chess game apparatus
US1666359A (en) Game board
US4984807A (en) Board game
US3604709A (en) Three-dimensional board game apparatus
US5735523A (en) Method of playing a modified chess game
US3155391A (en) Board game apparatus
US3606335A (en) Board game apparatus
US5351965A (en) Apparatus for playing a board game
IL97029A (en) Multilayer puzzle
US3441280A (en) Game apparatus
US5690332A (en) Board game and playing method
US5586762A (en) Method of playing a quadrilateral chess game