NO740115L - - Google Patents

Info

Publication number
NO740115L
NO740115L NO740115A NO740115A NO740115L NO 740115 L NO740115 L NO 740115L NO 740115 A NO740115 A NO 740115A NO 740115 A NO740115 A NO 740115A NO 740115 L NO740115 L NO 740115L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
joint
area
steps
connection link
chain connection
Prior art date
Application number
NO740115A
Other languages
English (en)
Inventor
K-H Schuette
Original Assignee
Thiele Fa August
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Thiele Fa August filed Critical Thiele Fa August
Publication of NO740115L publication Critical patent/NO740115L/no

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F16ENGINEERING ELEMENTS AND UNITS; GENERAL MEASURES FOR PRODUCING AND MAINTAINING EFFECTIVE FUNCTIONING OF MACHINES OR INSTALLATIONS; THERMAL INSULATION IN GENERAL
    • F16GBELTS, CABLES, OR ROPES, PREDOMINANTLY USED FOR DRIVING PURPOSES; CHAINS; FITTINGS PREDOMINANTLY USED THEREFOR
    • F16G15/00Chain couplings, Shackles; Chain joints; Chain links; Chain bushes
    • F16G15/02Chain couplings, Shackles; Chain joints; Chain links; Chain bushes for fastening more or less permanently

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Load-Engaging Elements For Cranes (AREA)

Description

Kjettingtilknytningsledd.
Oppfinnelsen vedrører et kjettingtilknytningsledd eller opphengingsledd med et øvre innhengingsområde, eksempelvis for sam-
virke med en krankrok3og med et nedre leddområde med nedoverrettede fingerlignende forbindelsessteg for svingbar befestigelse av minst en omtrentlig U-formet, for innhenging av endeledd i kjettingstrenger beregnet leddbøyle.
Kjettingtilknytningsledd av denne type benyttes ved f.eks. krantransport av rørbunter hvor rørene ligger horisontalt. For dette formål blir kjettingtilknytningsleddet hengt på krankroken og de i leddbøylen innhengte kjettingstrenger blir så ført i V-form mot rørene og der festet til transportkroker eller andre holdemidler. Slike kjettingtilknytningsledd har'særlig i området ved leddforbindelsen med leddbøylen betydelige dimensjoner i radialretningen. De rør som 1<1>transporteres med kranen, kan altså relativt lett støte an mot disse i de ulike retninger forløpende fremspring eller hake seg fast i disse, med medfølgende betydelig fare. Videre har de kjente utførelses-former av kjettingtilknytningsledd den mangel at kjettingstrengene lett kan dreie seg eller kan pendle mot minst to sider. De enkelte kjettingstrenger kan heller ikke belastes i alle tenkbare retninger, uten at det i hvert fall kommer til forkantinger mellom kjettingstrengene og kjettingtilknytningsleddet.
Hensikten ved oppfinnelsen er å tilveiebringe et kjetting- . tilknytningsledd av den innledningsvis nevnte type og å forbedre det slik at man unngår de forannevnte mangler og ulemper.
Ifølge oppfinnelsen er derfor kjettingtilknytningsleddet utført slik at leddbøylen og leddområdet i tykkelsesdimensjonering er tilnærmet tykkelsen til de veggavsnitt som begrenser det øvre innhengingsområde og ved at innenfor leddområdets breddeutstrekning de frie endeavsnitt til de oppoverrettede ben på leddbøylen er tannaktig sammenkoblet med forbindelsesstegene ved hjelp av en leddområdet i det vesentlige over hele leddområdebredden forløpende lettbolt. For-trinnsvis er leddbøylen anordnet i planet til de veggavsnitt som begrenser innhengingsområdet henholdsvis planet til leddområdet.
Med oppfinnelsen tilveiebringes det et kjettingtilknytningsledd eller et opphengingsledd som sett ifra endesiden har en over nesten hele lengden i det vesentlige rettlinjet smal kontur. Også sett fra bredsiden har ytterkonturene nå ikke lenger fremspring og kanter. Overgangene mellom leddbøylen og de veggavsnitt som begrenser dét øvre innhengingsområde er utført jevne og glatte. En kanting eller fasthaking av kjettingtilknytningsleddet, f.eks. ved bruk i en kran, er utelukket. Sikkerhetsfaktoren økes derfor vesentlig. Dimen-sjonene, dvs. veggtykkelsene både i breddeutstrekningen og i dybdeut-strekningen, er begrenset til det minst mulige. Utformingen imøte-kommer derfor de bestrebelser som kjettingindustrien idag har etter å anvende kjettingledd som selv ved store belastninger bare har små kjettingledd-diametre. Leddbøylen ifølge oppfinnelsen har alle for-utsetninger i så henseende. Til tross for dette er det av leddbøylen og leddområdet til kjettingtilknytningsleddet dannede rom tilstrekkelig stort til at de i leddbøylen innhengte endeledd i kjettingstrengene får tilstrekkelige bevegelsesmuligheter. En fordreining henholds vis en mot to sider pendlende kjettingstreng utelukkes med oppfinn-eisen. Dessuten har oppfinnelsen den fordelaktige egenskap at kjettingstrengene kan belastes til alle sider. Spredevinkelen for kjettingstrengene kan utgjøre 90°. Spredevinkelen kan imidlertid også være mer eller mindre. De anvendte enkeltdeler består utelukkende av smidde eller dreiede deler som kan bringes til de nødvendige slutt-mål allerede under fremstillingen. På denne måten er man sikret en økonomisk fremstilling, da man ikke behøver å bruke sveising med de derav følgende økende omkostninger.
Ifølge en fordelaktig utførelsesform av oppfinnelsen er innhengingsområdet i overgangsavsnittene fra forbindelsesstegene og til veggavsnittene som begrenser innhengingsområdet sideveis lukket ved hjelp av en løsbar travers. Den løsbare travers kan hensiktsmessig være utført som en rudt bolt som med sine endeavsnitt kan fastlegges i overgangsavsnittene ved hjelp av spennstifter som går tvers igjennom overgangsavsnittene.
En videre foretrukket utførelsesform av oppfinnelsen består også i at innhengingsområdet er utformet åpent nedover mellom forbindelsesstegene.
En hensiktsmessig utførelsesform av oppfinnelsen er utført slik at av de i leddområdet anordnede steg ligger to steg i det ene endeavsnittjmens et tredje steg ligger i det motliggende endeavsnitt, idet stegene kan sammenkobles med de kongruent utformede frie endeavsnitt av leddbøylens ben ved dens om l80° svingede anordning. Et fordelaktig trekk går ut på at det i den parvise anordning i et ledd-bøyleben ytre steg og det i den parvise anordning i leddområdet ut-vendig liggende steg danner de fra hverandre vendte endesidige begrensninger av leddområdet.
Forbindelsen mellom leddbøylen og leddområdet er utført slik at leddbøylens ene endeavsnitt har gaffelform og med denne gaffel griper om et steg på leddområdet, mens endeavsnittet på det andre ben bare har ett steg, og med dette steg griper inn i de gaffelaktig ved siden av hverandre anordnede steg på leddområdet. I alle tilfelle er utførelsen slik at ytterkonturene til leddbøylen går jevnt over i kj ettingtilknytningsleddets ytterkonturer.
En annen fordelaktig utførelsesform av kjettingtilknytningsleddet utmerker seg ved at det i leddområdets endeavsnitt er anordnet-parvist plasserte steg som griper om de enkle steg i endeavsnittene på leddbøylebenene. Den her anvendte leddbøyle er symmetrisk utforme.t med hensikt på benendene og griper med stegene mellom de gaffelaktig ved siden av hverandre anordnede steg i leddområdet.
En foretrukket videreutvikling av oppfinnelsen består i at leddbøylen er utformet tilnærmet halvrund og med sin ytterkontur går i det vesentlige trinnløst over i leddområdets sideveis endeflater.
Leddområdet kan fordelaktig ha to ut fra planet til de i det øvre innhengingsområde begrensende veggavsnitt V-formet utspredde stegrader for sammenkobling med en respektiv leddbøyle. Denne utfør-else muliggjør anvendelse av tre- eller firestrengskjettinger. Til tross for dette benytter man også ved denne utførelse de grunnleggende fordeler ved oppfinnelsen.
Leddbolten eller leddboltene som benyttes for tilkobling av leddbøylen eller leddbøylene i leddområdet kan fordelaktig ha en i det midtre område anordnet innsnøring som omgripes av minst en på langs oppslisset spennhylse hvis lengde omtrent svarer til lysåpningen mellom to indre steg i leddområdet eller et indre steg i leddbøylen og et indre steg i leddområdet.
Leddboltene kan fordelaktig ha en i det midtre område anordnet innsnøring som omgripes av minst en på langs oppslisset spennhylse hvis lengde er kortere enn lysåpninger mellom de indre steg, idet en fra spennhylsens innervegg utragende ringkrave griper inn i innsnøringen. Ved monteringen av leddbøylen eller leddbøylene i leddområdet er det da.tilstrekkelig å bringe stegene på leddbøylen i overensstemmelse med stegene på leddområdet og så stikke leddbolten gjennom stegene. Leddbolten-har en slik lengde at den riktignok trenger gjennom leddomtådet med hele sin fulle lengde, men ikke rager sideveis ut. Fastgjøringen av leddbolten skjer da ved at en eller to på.langs oppslissede spennhylser bringes over den midt mellom stegene anordnede innsnøring og legger seg fast i innsnøringen, hvorved leddbolten fastlåses mot sideveis forskyvning.
Fordelaktig kan en ringkrave gripe inn i den forkortede inn-snøring, hvilken ringkrave springer ut fra innerveggen i den indre spennhylse, når det eksempelvis benyttes to spennhylser. Denne ringkrave legger seg altså inn i den fordypning som forefinnes, og på begge sider av ringkraven henholdsvis innsnøringen blir det igjen tilstrekkelig materiale til å sikre mot en utskyving av leddbolten fra leddområdet.
Leddbøylen kan fordelaktig være utformet som en kjettingsjakkel og i leddområdet med sine frie endeavsnitt gripe tannaktig inn i utsparinger som dannes av to ytre og et midtre steg.
De frie endeavsnitt på den som kjettingsjakkel utformede leddbøyle kan utenfra gripe om et midtre steg på leddområdet og således danne de fra hverandre vendende endesidige begrensninger av leddområdet.
Når leddbøylen er utformet som kjettingsjakkel kan fordelaktig den i det vesentlige sylindriske leddbolt i området ved de frie endeavsnitt av leddbøylebenene ha sporlignende inndreininger beregnet for opptak av spennstifter som stikkes gjennom boringer i benende-avsnittene.
Oppfinnelsen skal forklares nærmere under henvisning til
tegningene.
Fig. 1 viser et oppriss av et kjettingforbindelsesledd
ifølge en første utførelsesform, delvis i snitt,
fig. 2 viser et sideriss av leddet i fig. 1,
fig. 3 viser et oppriss av et ledd ifølge en andre utfør-elsesform, delvis i snitt,
fig. H viser et sideriss av leddet i fig. 3,
fig. 5 viser et oppriss av en tredje utførelsesform,
fig. 6 viser et sideriss av utførelsen i fig. 5,
fig. 7 viser et oppriss av en fjerde utførelsesform,
fig. 8 viser et sideriss av utførelsen i fig. 7,
fig. 9 viser et oppriss av en femte utførelsesform,
fig. 10 viser et oppriss av en sjette utførelsesform,
fig. 11 viser et sideriss av utførelsen i fig. 10,
fig. 12 viser et oppriss av en syvende utførelsesform,
fig. 13 viser et sideriss av utførelsen i fig. 12,
fig. 14 viser et oppriss av en åttende utførelsesform, og fig. 15 viser et sideriss av utførelsen i fig. 14. Kjettingtilknytningsleddet 1 i fig. 1 og 2 har i det øvre område en mot toppen 2 konisk utvidet form med en innhengingsåpning 3 som oventil og nedentil begrenses av krummede avsnitt 4,5» Veggavsnittene 6, som begrenser innhengingsåpningen 3 sideveis, er også utformet i samsvar med innhengingsåpningens innvendige kontur. Tverr-•snittet til veggavsnittene 6 er i det vesentlige trekantet, med sterkt avrundede hjørneområder 7 og konvekst krummede flater 8 mellom hjørn-
ene. Innhengingsåpningen 3 tjener f.eks. til opphenging i en krankrok. Istedenfor den viste pæreform kan innhengingsåpningen også ha oval form eller helt rund form, alt avhengig av de krav som stilles i praksis. Veggavsnittene har da motsvarende utforming.
Nedenfor innhengingsåpningen 3, dvs. under traversen 6' er det utformet- et leddområde 9. Leddområdet har nedoverrettede fingerlignende forbindelsessteg 10,11 og 12. Disse forbindelsessteg er par-vis anordnet i det på tegningen høyre endeavsnitt 13, og det ytre steg 12 danner samtidig leddområdets endeside i begrensning. I det andre endeavsnittet 14 er det bare anordnet et enkelt steg 10, og det er forskjøvet innover mot kjettingtilknytningsleddets hovedakse, slik at steget er trukket inn fra endesiden omtrent tilsvarende sin egen bredde. Mellom det indre steg 11, traversen 6' og steget 10 er det på denne måten dannet en U-formet utsparing 15.
Stegene 10,11 og 12 tjener til svingbar forbindelse med en' leddbøyle 16. Leddbøylen har i dette tilfelle halvrund form og er ved sine endeavsnitt 17,l8 utformet kongruent med stegene 10,11,12 på leddområdet. Forbindelsen mellom de to deler tilveiebringes ved at leddbøylen 16 svinges l80° slik at benet 19 med de parvist anordnede steg 21,22 griper om steget 10 på leddområdet, mens steget. 23 på benet 20 griper inn i åpningen 24 mellom stegene 11,12. Det ytre steget 21 på leddbøylebenet 19 vil da danne den endesidige begrensning av leddområdet.
Forbindelsen mellom leddbøylen 16 og leddområdet 9 skjer innenfor leddområdets breddeutstrekning. Bortsett fra en liten for-tykkelse i leddområdet 9 har hele kjettingtilknytningsleddet 1 en smal, rettlinjet silhuett uten fremspring, slik det klart går frem av fig. 2.
Forbindelsen mellom stegene 21,21,23 og stegene 10,11,12 skjer ved hjelp av en leddbolt 25 som strekker seg i det vesentlige over hele bredden til leddområdet. Den rager imidlertid ikke ut sideveis. Mellom det indre steg 11 og det indre steg 22 har leddbolten 25 en innsnøring 26, dvs. et parti med redusert diameter. Lengden til denne innsnøring svarer omtrent til avstanden mellom de to nevnte steg 22 og 11. Innsnøringen 26 omgripes av to over hverandre liggende på langs oppslissede spennhylser 27,28 som ligger tett og godt rundt innsnøringen 26 og mot hverandre. SpennhyIsenes lengde svarer i det vesentlige til lysåpningen mellom de to indre steg. På denne måten er man sikret en sikker forbindelse mellom leddbøylen 16 og det egent-lige kjettingtilknytningsledd 1.
Tverrsnittsdimensjoneringen for leddbøylen 16 er holdt slik at også kjettingledd 29 med liten diameter, slik de anvendes i de nye høyfaste anslagskjettinger, kan innhenges. Allikevel er åpningen 30 mellom leddbøylen 16 og spennhylsen 28 så stor at endeleddene 29,21 1 de to innhengte kjettingstrenger 32,33 har tilstrekkelig bevegelses-mulighet. Videre er en fordreining av kjettingstrengene hindret. Heller ikke kan kjettingstrengene pendle til to sider.
Utførelsene i fig. 3 og 4 adskiller seg fra den i fig. 1 og 2 bare ved at stegene på leddbøylen 16 og leddområdet 9 er annerledes utformet og ved at leddbolten 25 også har annerledes utforming.
Som vist i fig. 3 er de nedoverrettede steg 11,12 på leddområdet 9 anordnet i par på begge avsnitt 13,14. Tilsvarende er endeavsnittene 17,18 på leddbøylen 16 bare utformet med hvert sitt steg 23 som passer inn i åpningen 24 mellom stegene 11,12. De ytre steg 12 danner den endesidige begrensning av leddområdet. Leddbøylens 16 ytre kontur er slik at den går trinnløst over i konturen til leddområdet .
Leddbolten 25 har i dette tilfelle et kortere midtavsnitt med mindre diameter. I denne kortere innsnøring 26 griper en ringkrave 35 inn. Ringkraven springer frem fra innerveggen 34 til en spennhylse 27- En slik utforming er å foretrekke når leddbolten 25 utsettes for øket slitasje som følge av at leddbøylen 16 beveger seg ofte frem og tilbake. En slik slitasje vil kunne medføre en reduser-ing av diameteren på bolten helt helt ned til diameteren i innsnøring-en, og leddbolten kan da løsne. Ved at innsnøringen er nedkortet og samvirker med ringkraven 35 har man også i et slikt slitasjetilfelle sikret at forbindelsen mellom leddbøylen 16 og leddområdet 9 opprett-holdes.
Utførelsene i fig. 5 og 6 er forsynt med to leddområder 9 som går ut i V-form ifra planet til veggene 6 som begrenser innhengingsåpningen 3. En slik utførelsesform kan benyttes når det er nød-vendig med tre eller fire kjettingstrenger 32,33 for lasten. Også ved denne utførelsen er samtlige ytterkonturer glatte og går jevnt over i hverandre slik at det ikke forefinnes noen fremspring som eventuelt kunne hake seg fast i krangodset. Utførelsen av forbind-elsene mellom leddbøylene 16 og leddområdene 9 kan skje som vist i fig. 1-4. En annen utf ørelsesf orm er vist i fig. 7_15. Også stil-lings sikringen av leddbolten 25 kan skje.på den viste måte henholdsvis på den i fig. 7-9 viste måte.
I fig. 7 og 8 dannes leddbøylen 16 av en kjettingsjakkel. Denne griper med sine endeavsnitt 36 inn i åpningene 40 mellom de to ytre steg 38 og det sentrale steg 39 på leddområdet 9- Den sylindriske leddbolten er i denne utførelsen betegnet med 41. De to ytre steg 38 danner de endesidige begrensninger av leddområdet 9- Stil-lingssikringen av leddbolten 41 skjer ved hjelp av spennstifter 42
som går tvers igjennom endeavsnittene 36 på sjakkelen og inn i sporlignende inndreininger 43 i den sylindriske leddbolt 4l.
Fig. 9 viser en utførelsesform hvor leddbøylen l6.er utformet som en kjettingsjakkel og her griper kjettingsjakkelens to ben 37 om et sentralt steg 39 på leddområdet 9, og det er således ledd-bøylen som danner de endesidige begrensninger i leddområdet. Også her benyttes det en sylindrisk leddbolt 41 som sikres ved hjelp av spennstifter 42, som i fig. 7 og 8.
Kjettingtilknytningsleddet 1 i fig. 10 og 11 har samme gene-relle oppbygning som i fig. 1 og 2. Istedenfor den viste forbindelse, kan man også ha en forbindelse som vist i fig. 3- Forskjellen mellom dette utførelseseksemplet og de tidligere omtalte er at innhengnings-åpningen 3 er åpen nedentil ved 44, dvs. at innhengingsåpnigen 3 neden til ikke er lukket med en travers. Fig. 12 og 13 viser en utførelse hvor leddbøylen l6er utformet som i fig. 3. Også utformingen av leddområdet 9 svarer til utførelsen i fig. 3 eller fig. 1. Utformingen av kjettingtilknytningsleddet er tilnærmet lik den som er vist i fig. 10 og 11, men i overgangsavsnitt 45 mellom veggavsnittene 6, som begrenser innhengingsåpningen 3, og de nedoverrettede forbindelsessteg 11,12 er det anordnet en travers 46. Denne travers 46 består av en rundbolt som er opplagret i boringer 47 i overgangsavsnittene 45. Stillingssikring' en skjer ved hjelp av spennstifter 48 som går tvers igjennom overgangs avsnittene 45. Fig. 14 og 15 viser en utførelse som stort sett svarer til den som er vist i fig. 12 og 13. Dvs. at innhengingsåpningen 3 er åpen nedentil. Leddbøylen 16 svarer også til den som er vist i fig.
12 og 13. I fig. 14 og 15 er imidlertid traversen 46 utelatt.
Fig. 13 og 15 viser at tverrsnittet til veggavsnittene 6 også kan være rundt.

Claims (15)

1. Kjettingtilknytningsledd henholdsvis opphengingsledd med et øvre innhengingsområde, eksempelvis for samvirke med en krankrok, og med et nedre leddområde med nedoverrettede fingerlignende forbindelsessteg for svingbar befestigelse av minst en omtrentlig U-formet, for innhnenging av endeledd i kjettingstrenger beregnet leddbøyle, karakterisert ved at leddbøylen (16) og leddområdet (9) i tykkelsesdimensjon er tilpasset tykkelsen til veggavsnittene (6) som begrenser det øvre innhengingsområdet (3), og ved at innenfor breddeutstrekningen til endeområdet (9) er de frie endeavsnittene til de oppoverrettede ben (19,20,37) på leddbøylen (16) tannaktig sammenkoblbare med forbindelsesstegene (10,11,12,38,39) ved hjelp av en leddbolt (25,41) som i det vesentlige strekker seg over hele bredden til leddområdet..
2. Kjettingtilknytningsledd ifølge krav 1, karakterisert ved at leddbøylen (16) er anordnet i planet til de veggavsnitt (6) som begrenser innhengingsområdet (3), henholdsvis i planet til leddområdet (9).
3> Kjettingtilknytningsledd ifølge krav 1 eller 2, k a r a k terisert ved at innhengingsområdet (3) i overgangsavsnitt (45) fra forbindelsesstegene (10,11,12) og til veggavsnittene (6) er lukket med en eventuelt løsbar travers (6 ',46).
4. Kjettingtilknytningsledd ifølge krav 3, karakterisert ved at den løsbare travers består av enrundbolt (46) som kan fastlegges med sine endeavsnitt i de nevnte overgangsavsnitt (45) ved hjelp av spennstifter (48) som går tvers igjennom overgangsavsnittene (45).
5- Kjettingtilknytningsledd ifølge krav 1 eller 2, k a r a k ■ terisert ved at innhengingsområdet (3) er utformet åpent nedover mellom forbindelsesstegene (10,11,12).
6. Kjettingtilknytningsledd ifølge krav 1 eller et av kravene 2-5, karakterisert ved at av de på leddområdet (9) anordnede steg ligger to steg (11,12) i det ene endeavstnitt (13), mens det tredje steg ligger i det motliggende endeavsnitt, idet stegene (10,11,12) kan sammenkobles med de kongruent utformede frie endeavsnitt (17,18) på benene (19,20.) til leddbøylen (16), når disse er svingt 180°.
7- Kjettingtilknytningsledd ifølge krav 6, karakter-' isert ved at det i den parvise anordning på et leddbøyleben (16) ytre steg (21) og'det i den parvise anordning på leddområdet (9) ytterst liggende steg (12) danner de fra hverandre vendende endesidige begrensninger av leddområdet (9).
8. Kjettingtilknytningsledd ifølge krav 1 eller et av kravene' 2-5, karakterisert ved at det i endeavsnittene (13,14) på'leddområdet (9) er anordnet parvist plasserte steg (11,12) som griper gaffelformet om de enkle steg (23) på leddbøylebenenes (19,20) endeavsnitt (17,18)..
9. Kjettingtilknytningsledd ifølge krav 1 eller et av kravene 2-8, karakterisert ved at leddbøylen (16) er tilnærmet halvrund og med sin ytterkontur i det vesentlige går trinnløst over.i leddområdets (9) sideveis endeflater.
10. Kjettingtilknytningsledd ifølge krav 1 eller et av kravene 3~9 , karakt 'e rise -r t ved at leddområdet (9) har to. ut av planet til veggavsnittene (6) som begrenser det øvre innhengingsområdet (3), V-formet utspredde stegrader (10,11,12) for sammenkobling med en respektiv leddbøyle (16).
11. Kjettingtilknytningsledd ifølge krav 1 eller et av kravene 2-10, . karakterisert ved at leddbolten eller leddboltene (25) som sammenkobler leddbøylen eller leddbøylene (16) med leddområdet (9)» har en i det midtre område anordnet innsnøring (26) som omgripes av minst en på langs oppslisset spennhylse (27), hvis lengde omtrent svarer til lysåpningen mellom de to innerste steg (11) på leddområdet (9) eller det indre steg (22) på leddbøylen (16) og et indre steg (11) på leddområdet (9).
12. Kjettingtilknytningsledd ifølge krav 1 eller et av kravene 2-10, karakterisert ved at leddbolten eller leddboltene (25) som forbinder leddbøylen eller leddbøylene (16) med leddområdet (9), har en i det midtre område anordnet, av minst en på langs oppslisset spennhylse (27) omgrepet innsnøring (27), hvis lengde er kortere enn lysåpningen mellom de indre steg (11,12), idet en fra innerveggen (34) på spennhylsen (27) utspringende ringkrave (35) griper inn i innsnøringen.
13. Kjettingtilknytningsledd ifølge et av kravene l-3> 9 eller ., 10, karakterisert ved at leddbøylen (16) er utformet som kjettingsjakkel og med de frie endeavsnitt (36) på de to ben (27) griper tannaktig inn i utsparinger (40) på leddområdet (9), hvilke utsparinger dannes mellom to ytre steg (38) og et sentralt steg (39) på leddområdet.
14. Kjettingtilknytningsledd ifølge et av kravene 1-3, 9 eller 10, karakterisert ved at de frie. endeavsnitt (36) på den som kjettingsjakkel utformede leddbøyle (16) griper om et sentralt steg (39) på leddområdet (9) og således danner de fra hverandre vendte endesidige begrensninger av leddområdet (9).
15. Kjettingtilknytningsledd ifølge et av kravene 1-3, 9, 10, 13 eller 14, karakterisert ved at den i det vesentlige sylindriske leddbolt (4l) som forbinder leddbøylen (16) med leddområdet (9), i .området ved leddbøylebenenes (37) frie endeavsnitt (36) har omløpende sporlignende inndreininger (43) som tjener til opptak av spennstifter (42) som er ført gjennom boringer i benendeav-snittene (36).
NO740115A 1973-10-27 1974-01-15 NO740115L (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2353946A DE2353946B2 (de) 1973-10-27 1973-10-27 Kettenanschlußglied

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO740115L true NO740115L (no) 1975-05-26

Family

ID=5896617

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO740115A NO740115L (no) 1973-10-27 1974-01-15

Country Status (9)

Country Link
BE (1) BE812177A (no)
DE (1) DE2353946B2 (no)
DK (1) DK21774A (no)
FR (1) FR2249267B3 (no)
GB (1) GB1465368A (no)
IT (1) IT1008176B (no)
NL (1) NL7400543A (no)
NO (1) NO740115L (no)
SE (1) SE7402720L (no)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4079584A (en) * 1976-11-05 1978-03-21 American Hoist & Derrick Company Heavy duty shackle
DE2851708C3 (de) * 1978-11-30 1981-08-20 K A Bergs Smide AB, Gemla Verbindungsorgan für ein Lastgehänge
DE3048863A1 (de) * 1980-12-23 1982-07-15 Fa. August Thiele, 5860 Iserlohn Aufhaengeglied fuer anschlagketten im baukastensystem
AT385103B (de) * 1985-08-28 1988-02-25 Pengg Walenta Ketten Verbindungsglied fuer die schnellmontage von ketten
DE8802851U1 (no) * 1988-03-03 1989-07-06 Eisen- Und Drahtwerk Erlau Ag, 7080 Aalen, De
DE3828523A1 (de) * 1988-08-23 1990-03-08 Waltermann Fabrik H An einen lasthaken eines lasthebemittels anhaengbares kupplungsteil
CN116119507B (zh) * 2022-11-02 2024-02-09 山东省高速养护集团有限公司 一种可自动插拔销的三角形位移吊具

Also Published As

Publication number Publication date
GB1465368A (en) 1977-02-23
DK21774A (no) 1975-06-23
NL7400543A (nl) 1975-04-29
DE2353946A1 (de) 1975-05-15
DE2353946B2 (de) 1978-09-28
FR2249267B3 (no) 1976-12-17
FR2249267A1 (no) 1975-05-23
SE7402720L (no) 1975-04-28
BE812177A (fr) 1974-07-01
IT1008176B (it) 1976-11-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US2706648A (en) Pipe clamp
NO740115L (no)
NO150859B (no) Optisk avsoekningsinnretning
US10227216B2 (en) Tool lifting devices, oilfield flange lifting safety devices, and related methods of use
US3934318A (en) Pipe clip
US2014201A (en) Cane sling
NO151677B (no) Langstrakt hovedlenk for en kjetting eller vaierstropp
RU91710U1 (ru) Клиновой замок для пакетирующего стропа, пакетирующий строп и комплект из этих стропов
AU2009251026A1 (en) A Clamping Device
US953234A (en) Pipe-clamp.
US2630609A (en) Load binder
JP2015107854A (ja) 吊り具
US1862081A (en) Lifting hook
US1179951A (en) Chain-gripping device.
US2129569A (en) Wire fence stretcher
US1592080A (en) Grapples
US1839781A (en) Chain clamping device
US2245977A (en) Tongs
CN206767443U (zh) 一种用于有绕组定子铁芯吊装的卡箍吊具
US2635781A (en) Cover structure for cage-type hollow bodies
US1848491A (en) Cold shut for steel chains
US1963693A (en) Cable grip
US2387509A (en) Chain clamp
US1184367A (en) Tongs.
US1969873A (en) Grapple