NO321940B1 - Posisjoneringssystem - Google Patents

Posisjoneringssystem Download PDF

Info

Publication number
NO321940B1
NO321940B1 NO19973748A NO973748A NO321940B1 NO 321940 B1 NO321940 B1 NO 321940B1 NO 19973748 A NO19973748 A NO 19973748A NO 973748 A NO973748 A NO 973748A NO 321940 B1 NO321940 B1 NO 321940B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
mobile station
mobile
simulated
call
handler
Prior art date
Application number
NO19973748A
Other languages
English (en)
Other versions
NO973748D0 (no
NO973748L (no
Inventor
Tommy Ekstrom
Original Assignee
Europolitan Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from SE9500569A external-priority patent/SE9500569L/xx
Application filed by Europolitan Ab filed Critical Europolitan Ab
Publication of NO973748D0 publication Critical patent/NO973748D0/no
Publication of NO973748L publication Critical patent/NO973748L/no
Publication of NO321940B1 publication Critical patent/NO321940B1/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W64/00Locating users or terminals or network equipment for network management purposes, e.g. mobility management
    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01SRADIO DIRECTION-FINDING; RADIO NAVIGATION; DETERMINING DISTANCE OR VELOCITY BY USE OF RADIO WAVES; LOCATING OR PRESENCE-DETECTING BY USE OF THE REFLECTION OR RERADIATION OF RADIO WAVES; ANALOGOUS ARRANGEMENTS USING OTHER WAVES
    • G01S5/00Position-fixing by co-ordinating two or more direction or position line determinations; Position-fixing by co-ordinating two or more distance determinations
    • G01S5/02Position-fixing by co-ordinating two or more direction or position line determinations; Position-fixing by co-ordinating two or more distance determinations using radio waves
    • G01S5/14Determining absolute distances from a plurality of spaced points of known location

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Remote Sensing (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Radar, Positioning & Navigation (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Vehicle Body Suspensions (AREA)
  • Body Structure For Vehicles (AREA)
  • Steering Control In Accordance With Driving Conditions (AREA)
  • Sorption Type Refrigeration Machines (AREA)
  • Control Of Eletrric Generators (AREA)
  • Automatic Control Of Machine Tools (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse angår en fremgangsmåte og et system for å bestemme posisjonen eller lokaliseringen til en mobilstasjon ved et mobilcelletelefonkommunika-sjonssystem. I en foretrukket fremgangsmåte og anordning, angår foreliggende opprinnelse en fremgangsmåte og et system av apparater for lokalisering av kjøretøyer utstyrt med mobil stasjoner ved oppdatering av deres posisjon i et mobilcelle-telekommunikasjonssystem GSM, enten ved hyppige intervaller eller kontinuerlig.
Eksisterende posisjoneringsfunksjoner er basert på blant annet bruk av GPS systemet (Global Positioning System). GPS er en nøyaktig satellittposisjons-bestemrnelsessystem.
Systemet bruker mange satellitter, hvor en mottaker mottar signaler fra flere kanaler og fra forskjellige satellitter. Mottakeren bestemmer den gjensidige faseposisjonen mellom direkte sekvenser mottatt fra forskjellige satellitter og beregner deres posisjoner i tre koordinater ut fra et ligningssystem.
Posisjoneringssystemer basert på GPS-systemet finnes også. Posisjonerings-informasjonen blir sendt ved hjelp av GSM-teknologi (Global System for Mobile communication) eller ved hjelp av andre celle-telekommunikasjonsteknikker (Mobitex ®). Dette krever først kapasitetanvendelse ved GSM-teknikken for korte meldetjenester (SMS), og for det andre øker den kostnadene ved GSM-systemet og kostnadene ved GPS-systemet.
Oppfinnelsen har til hensikt å tilveiebringe ved mobilcelle-telekommunikasjonssystem en fremgangsmåte og et system for å etablere geografisk posisjon og lokalisering av en mobilseksjon i systemet, enten med hensyn til tid eller avstand. Ved en spesiell utførelsesform, ledsager mobilstasjonen et kjøretøy hvor den geografiske posisjonen til kjøretøyet kan bli vist på en grafisk skjerm for abonnentinformasjon.
Ved en utførelsesform av fremgangsmåten for å bestemme posisjonen til mobilstasjonen ved et mobilcelle-telekommunikasjonssystem i samsvar med oppfinnelsen, setter mobiltelekommunikasjonssystemet opp en simulert anropsforbindelse generert av en posisjons-håndterer. Posisjonshåndtereren inneholder mobilstasjonkategorier og stasjoner ment for simulert anropsforbindelse, idet forbindelsen blir frigjort etter at systemet har sendt en søkemelding til mobilstasjonen og når et svar på søkemelding har blitt mottatt fra mobilstasjonen. Denne reaksjon ble anvende for å bestemme selv hvilken mobilstasjon som er lokalisert, via identiteten til cellen. Fortakting (TA) til mobilstasjonen kan bli anvendt sammen med celleidentiteten for å tilveiebringe en mer nøyaktig posisjonering av en mobilstasjon i cellen. Posisjonshåndtereren omformer i det minste en av parameter-celleidentitet og fortakting (TA) for å etablere den geografiske posisjonen til mobilstasjonen.
Ved en utførelsesform innbefatter posisjonshåndtereren register HLR i GSM for kategorisering av mobilstasjonene tiltenkt for simulerte anropsforbindelser. Posisjonshånd-tererne innbefattet av innretninger som er anordnet i et telefont] enestesentralsenter eller en sentral for etablering av anropsforbindelse og anvendes for å generere og analysere simulerte anropsforbindelser og anropsfrakoblinger.
I en ytterligere utførelsesform innbefatter posisjonshåndtereren en administrativ innretning som har et register for kategorisering av mobilstasjonene som er ment for simulerte anropsforbindelser, og i det minste en anropsgenerator for generering og analysering av henholdsvis anropsforbindelser og anropsfrakoblinger.
I det minste en av parametercelleidentitet og fortakting (TA) behandles således for å bli omformet kontinuerlig for å gi lengde- og breddegrad til mobilstasjonene personsøkt via posisjonshåndtereren, etter hver simulert anropsforbindelse. En grafisk fremstilling av lokalisering til en gitt mobilstasjon ble sendt til abonnenten som anmoder om simulert anropsforbindelse, og posisjonen eller lokaliseringen til mobilstasjonen blir i det påfølgende oppdatert for fremvisning. Abonnenten som anmoder om anropsforbindelsen er også gitt mulighet for å bestemme frekvensen til en simulert anropsforbindelse.
Mobilstasjoner som ledsager kjøretøyer er markert på denne grafiske fremstillingen, hvorved informasjon angående kjøretøyer er blitt tilveiebragt via fremstillingen ved å aktivere markøren. Informasjonen for den grafiske fremstillingen kan bli tilveiebragt på en skjerm, ved å markere og aktivere relevante kjøretøy ved hjelp av kjente datamaskin-innretninger for markering av de grafiske fremstillingene.
Fremgangsmåten muliggjør også en posisjonering av forbindelsen anmodet av abonnenten for å bli avbrutt ved påfølgende oppsetting av et bestemt antall simulerte anropsforbindelser med hvilke ingen endringer i posisjonen til en mobilstasjon er detektert, og gjenopprette forbindelsen påfølgende for å ha detektert en eller bestemte antall posisjonsendringer i lokaliseringen til stasjonen.
I mobilstasjoner som ledsager et kjøretøy, blir en endring av føreren detektert av identiteten som en fører aktiverer eller deaktiverer ved stasjonen. Aktivering av mobilstasjonen kan bli påvirket via et medium av SIM-moduler til driveren for eksempel.
Når en mobilstasjon som er en klassifisert effektinnretning som dessuten er håndbåret anbringes til å fjernes fra adapterutstyret med effektforsterkning, vil endringen i transmisjonseffekten trigge mobiltelekommunikasjons-systemet og posisjonshåndtereren og informerer om at den simulerte anropsforbindelsen skal bli etablert eller frakoblet.
Ifølge utførelsesformen angår oppfinnelsen et system for å bestemme posisjonen til mobilstasjonen i et mobilcellesystem. Systemet innbefatter en posisjonshåndteringsinnretning med et register av mobilstasjonene som er ment for simulering av anrops-forbindelser og en innretning for generering og analysering av anropsforbindelser og anropsfrakoblinger i sentralen til det mobile telefommunikasjonssystemet. En anropsforbindelse blir frakoblet når en personsøkende mobilstasjon svarer med en personsøker-melding, hvor posisjonshåndteirngsinnretningen behandler i det minste en av parametrenes celleidentitet og fortakting (TA) for å etablere posisjonen eller lokaliseringen til mobilstasjonen geografisk.
Registeret kan bli innbefattet av en HLR i GSM og en innretning er anordnet i en sentral (GMSC, MSC, BSC) og brukbar for å generere og frakoble simulerte anropsforbindelser. Registeret kan alternativt innbefatte en database for å kategorisere stasjonene med en ment simulert anropsforbindelse. Posisjonshåndteirngsinnretningen kan alternativt innbefatte en administrativ innretning som innbefatter et register, sammen med en anropsgenerator for generering og analysering av celleforbindelser og anropsfrakoblinger, henholdsvis.
Systemet er også i stand til å behandle identiteten til cellene og, når ønskelig, også fortakting (TA) for således å muliggjøre de samme å bli omformet regelmessig og derved tilveiebringe lengde- og breddegrad mobilstasjonene personsøkt via posisjonshåndteringsinnretningen for i det påfølgende å bli satt opp en simulert anropsforbindelse.
En grafisk fremstilling av lokaliseringen til en gitt mobilstasjon kan bli sendt elektronisk til abonnenten som anmoder simulert anropsforbindelse via systemet og kundeposisjo-neringsforbindelser ment for dette. Posisjoneringen av mobilstasjonen i systemet oppda-teres regelmessig ved fremstillingen etter oppsettingen av anropsforbindelsen i samsvar med abonnentens ønsker. Abonnenten som ber om en simulert anropsforbindelse, gis mulighet for bestemmelse av anropsforbindelsesfrekvensen. Kjøretøyene med medførte mobilstasjoner blir markert på den grafiske fremstillingen, hvorved informasjon kan bli tilveiebragt angående markerte kjøretøyer ved aktivering via fremstillingen. Kjøretøy-informasjon tilveiebringes på en skjerm ved markering og aktivering av det angjeldende kjøretøyet ved hjelp av kjent datamaskinteknikk for markering av grafiske fremstillinger.
Kundeposisjoneringsforbindelsen kan bli avbrutt etter å ha utført et antall simulerte anropsforbindelser uten at posisjonen til en mobilstasjon hadde endret seg, og kan bli gjenopprettet når det detekteres en eller et bestemt antall posisjonsendringer.
Ved mobilstasjoner som medføres i et kjøretøy, vil systemet detektere en endring av driveren i kraft av identitet med hvilke en driver aktiverer og deaktiverer stasjonen. Aktivering og deaktivering av mobilstasjonen kan bevirket via en SIM modul.
En mobilstasjon som er klassifisert effektmåte som en håndbåret stasjon kan bli beveget til å trigge og informere mobiltelekommunikasjonssystemet og posisjonshåndteringen at en simulert forbindelse skal bli etablert eller frakoblet i kraft av at mobilstasjonen er blitt anbragt eller fjernet fra en adapter som er forsynt med effektforsterkning.
I en alternativ utførelsesform av fremgangsmåten og systemet ifølge oppfinnelsen, gir en kunde eller abonnent forbundet med mobilposisjoneringstjeneste ordre til en MD-enhet å anbringe seg selv via en modifisert SMS melding (Short Message Services).
Ovennevnte parameteres celleidentitet og fortakting (TA) er også anvendt ved denne alternative utførelsesformen, ved hvilke reaksjon kan bli anvendt for å etablere cellen i hvilken mobilstasjonen er lokalisert og/eller lengde/gradposisjonen til stasjonen. Den simulerte anropsforbindelsen innebærer også overføring av et modifisert kort melde-signal (SMS) som ber om en anropsforbindelse fra mobilstasjoner. I forbindelse med denne anropsforbindelsen, utfører mobilstasjonen en målingsprosess for således å muliggjøre posisjonshåndtereren å angi lengde/breddegraden til en posisjons-personsøkt mobilstasjon. SMS-meldingen er ikke registrert i SMS-katalogen til en mobilstasjon og brukeren av mobilstasjonen mottar ikke noen melding med hensyn til den innkommende
SMS.
Posisjonshåndtereren innbefatter også funksjoner for å motta og generere SMS-meldinger.
En posisjons-personsøkt mobilstasjon blir bedt om å utføre en posisjonsmålesekvens ved å sende en modifisert SMS-melding, hvorved mobilstasjonen setter opp simulerte anrops-forbindelser. Ved en utførelsesform, utfører mobilstasjonen multi-stasjonmålinger, slik at posisjonshåndtereren er i stand til å angi lengde/breddegrad til en posisjons-personsøkt mobilstasjon.
SMS-meldingen er ikke registrert i SMS-katalogen til mobilstasjonen og er således ikke vist for brukeren av mobilstasjonen. Posisjonshåndtereren innbefatter i dette henseendet funksjoner for å motta og generere SMS-meldinger.
Posisjonen til mobilstasjonen bestemmes ved tyngdepunktberegninger med hjelp av parameteres celleidentitet og fortakting (TA).
En mobilstasjon kan bli trigget for å etablere simulerte anropsforbindelser som reaksjon på en modifisert SMS-melding fra posisjonshåndtereren, idet SMS-meldingen innbefatter en eller flere celleidentiteter. Etableringen av en anropsforbindelse trigges når celle-identitetene er mottatt av mobilstasjonen.
I det påfølgende skal oppfinnelsen beskrives nærmere med henvisning til tegningene hvor: Figur 1 viser skjematisk et blokkdiagram over hvorledes et system ifølge oppfinnelsen er anvendt ved et GSM-system. Figur 2 viser oppsetting av en simulert anropsforbindelse i samsvar med oppfinnelsen. Figur 3 viser skjematisk bevegelse av et kjøretøy gjennom et serviceområde og cellene og basestasjonene i dette området. Figur 4 viser et kart og hvorledes posisjonen til kjøretøyet med fortakting bestemmes.
En første utførelsesform av foreliggende oppfinnelse er basert på etablering av en simulert anropsforbindelse med en mobilstasjon (MS-enhet, mobile telefoner i alle deres variasjoner for bruk ved et mobilt telekommunikasjonsnettverk), idet anropsforbindelsen blir frakoblet når en personsøkt MS-enhet har reagert (personsøkreaksjon), hvor MS-enheten man gir identiteten til cellen blir dens reaksjon på mobilsentralen (MSC) via basestasjonen innenfor hvilkens radiodekningsområde MS-enheten er lokalisert rundt. Identiteten til BS-enheten og derved dens geografiske posisjon er identifisert ved hjelp av celleidentiteten. Den geografiske posisjonen til en MS-enhet i forhold til BS-enhetene, registreres og oppdateres i samsvar med frekvensen til de simulerte anropsforbindelsene. Ved de foretrukne utførelsesforrnene til foreliggende oppfinnelse, skal henvisningen til simulerte anropsforbindelser forstås som at anropet frakobles etter å ha tilveiebragt ønsket signaliseringsinformasjon, og også den betydningen at en anropsforbindelse som en MS-enhet har blitt bedt om å sette opp, via en modifisert SM S-melding. Transmisjonen av modifisert SMS-melding kan også bli betraktet for å initialisere denne sistnevnte simuleringen.
Ifølge oppfinnelsen blir posisjonen til en MS-enhet ved et mobilt celletelefonkommuni-kasjonssystem indikert av posisjonen til BS-enheten i cellen, ved hvilken MS-enheten er lokalisert. Det er således etablert at et kjøretøy, som har en medført eller fast montert MS-enhet, er lokalisert i radiodekningsområdet til en BS-enhet. Ved mange anvendelser vil dette være tilstrekkelig for å bestemme posisjonen til MS-enheten og indirekte også posisjonen til kjøretøyet. En typisk celle vil ha en radius på 12-15 km rundt veier og motorveier, og en litt større radius ved fjemområder, slik som landområder. Radiusen i byer er omkring 100 m (indre bysenter) dg omkring 200 m (utenforliggende distrikter). Kjøretøyene beveger seg normalt hurtig. En grafisk fremstilling ifølge oppfinnelsen muliggjør følgelig passering av et kjøretøy gjennom systemet med celler. Oppløsningen til en geografisk fremstilling er avhengig av dens målestokk. En oppløsning på omkring 15 km vil derfor være fullstendig tilstrekkelig for visse kart eller kartmålestokker. Det skal bemerkes at den ovenfor nevnte 15 km oppløsning er en av flere ekstreme tilfeller når det kun gjøres bruk av celleidentitet for posisjonenes formål.
Parameterfortakting (TA) kan bli anvendt for å tilveiebringe en mer nøyaktig posisjonering med bedre oppløsning enn ekstremt tilfelle på 15 km. En viss TA er tildelt en MS-enhet i et TDMA-system i samsvar med avstanden til MS-enheten fra BS-enheten, slik at MS-enheten sender på forhånd og på denne måten vil bli lokalisert innenfor tids-luken til tildelt for overføringen. Dersom fortaktingen til MS-enheten er kjent, er det således tilveiebragt informasjon med hensyn til avstanden til MS-enheten fra BS-enheten. Fortaktingen og måten den brukes ved utførelsesformen ifølge oppfinnelsen skal bli beskrevet nærmere senere med henvisning til figur 4.
Utførelsesformene ifølge foreliggende oppfinnelse skal vises som eksempel i det påfølgende med hensyn til et GSM-system. Foreliggende oppfinnelse er imidlertid ikke begrenset for kun dette systemet, men kan også bli anvendt ved andre digitale og analoge mobiltelekommunikasjons-systemer. I et celle-GSM mobiltelefonsystem GSM (Global System for Mobile communication) som kommuniserer med TDMA (Time Division Multiple Access) over radiogrensesnitt, d.v.s. kommunikasjon ved opplinking fra en MS-enhet til en BS-enhet, generere tidsluker og tildeles MS-enheten. En BS-enhet kommuniserer også med tidsluker t nedlinkingen til MS-enhetene. Opplinkingsradio-kanaler og nedlinkingsradiokanaler er adskilt ved duplex avstand (feks. 45 MHz). TDMA ved mobiltelefonanvendelse er velkjent teknikk for en fagmann på området, som også GSM-anbefalinger administrert av ETSI (European Telecommunication Standards Institute), og følgelig vil TDMA og GSM ikke bli beskrevet nærmere i denne beskrivelsen.
Figur 1 viser skjematisk i blokkform hvorledes et system ifølge oppfinnelsen er imple-mentert i et GSM-mobilcelle-telefonsystem.
Sirkelen på figuren markerer et tjenesteområde 10 ved et GSM-system. Tjenesteområdet 10 er forbundet med andre tjenesteområdet (ikke vist) via mobilsentralen MSC. Den viste sentralen MSC er forbundet med en basestasjonstyrer (BSC). Ved GSM har basestasjonstyreren tatt over en del av de funksjonene som ved andre systemer blir administrert av mobilsentralen ved styring og overvåking av basestasjonene. Basestasjonene ved GSM er betegnet BTS (Base Transceiver Station). En BTS-enhet kommuniserer i dupleks med MS-enheten som er lokalisert i området dekket av BTS-enheten. Mobiltjenestesentralen vist på figuren er også forbundet med et besøklokali-seringsregister (VLR). Henvisningstallet 12 viser skjematisk forbindelsen av sentralen MSC med mobiltjenestesentralen til andre tjenesteområder.
GSM-systemet innbefatter et register betegnet HLR (Hone Location Register). Når en abonnent abonnerer på en mobiltelefontjeneste kjørt av en GSM-operator, registreres dette i operatørens hjemmelokaliseringsregister HLR. HLR-registeret inneholder generell abonnentinformasjon og abonnenttjeneste. HLR registrerer inneholder også informasjon angående tjenesteområdet ved hvilket en MS-enhet er lokalisert, slik at MS-enheten kan bli nådd av anroperne.
I prinsippet overvåker VLR-registeret mobilstasjoner som er lokalisert i tjenesteområdet dekket av registeret. VLR-registeret informerer også HLR-registeret til mobilstasjoner som angår mobile enheter som er lokalisert innenfor dets tjenesteområde.
Det ligger også innenfor rammen av oppfinnelsen å introdusere en funksjon/tjeneste-betegnet kundeposisjonering ved GSM og andre mobiltelefonsystemer, som muliggjør å overvåke og oppdatere ofte i tidsintervaller eller avstandsintervaller den geografiske posisjonen til MS-enheten.
Figur 1 viser en utførelsesform ifølge oppfinnelsen som innbefatter en posisjonshåndterer 14, vist ved stiplede linjer i figur 1, som i det viste tilfellet innbefatter en administrativ posisjonshåndteirngsinnretning Pos. 16, inneholdende informasjon angående kundens posisjoneringsfunksjon og et register for dette, slik som en database hvor abonnentidentiteter til abonnenter som abonnerer på registrering av geografisk posisjon for en mobilstasjon, er registrert og kategorisert i samsvar med ønskede kundeposisjo-neringstjenester. I forbindelse med abonnentidentiteten, kan registeret også registrere de ønskede frekvenser ved hvilke den geografiske posisjonen skal bli oppdatert, for eksempel, 5min., 7 min., etc., eller i tidsavstand på f.eks. 1 km, 5 km, 10 km, og så videre. Oppdateringsfrekvensen er generelt utpekt av personen som anmoder om kundeposisjoneirngstjenester, som kan være tilpasset for denne personen. Et posisjonsintervall kan, for eksempel, bestå av referansepunkter på et kart eller diagram, slik som byer gjennom hvilke kjøretøy forflytter seg. I tillegg til oppdatering ved spesifikke intervaller, kan oppdatering bli bevirket slik at den blir oftere når kjøretøyet passerer gjennom et tettbebygd område, for eksempel. Oppdatering kan også bli begrenset til en gitt geografisk seksjon.
Posisjonsinnretningen 16 er forbundet med en anropsgenererende innretning 18 som igjen er forbundet med en Gateway-MSC (GMSC) som forbinder en anropsforbindelse-oppsetting ved innretninger 18 i samsvar med anbefalt GSM standarder. En Gateway-MSC er utført via en porføringsfunksjon ved en mobil tjenestesentral og forbinder mobiltelefonsystemet med systemeksterne enheter, for eksempel med en sentralsenter eller en sentral tilhørende en annen operatør. Alle andre oppringinger fra offentlig telefonnettverk (PSTN) er for eksempel forbundet med det mobile celletelefonnettverket via en GMSC-sentral. Enhver mobilsentral til et GSM-system kan bli dannet av en Gateway-MSC. Anropsgenereringsinnretningen 18 kan være en Tekelec MGTS, som er en kjent anropsgenereirngsinnretning innenfor telekommumkasjonssentraler og sentralsentre. Innretningen 18 genererer anrop i Gateway-MSC via posisjoneringsruten 19, som forbinder anropene ved mobilsentralene i det angjeldende tjenesteområdet 10, via en stamlinje 17. Pilene 20 på figur 1 indikerer forbindelsesoppsetting fra anropsgeneratoren 18 for kundeposisjonering på en grafisk fremstilling ut til personen som anmoder om posisjoneringsfunksjonen fra administrasjonsprogrammet til personen, for eksempel BUDWIN® ført i handelen av SEND1T AB. Grensesnittet mellom administrasjons-programmet og innretningen 18 er basert på åpen standard, slik som ISDN (Integrated Services Digital Network), X.25, GSM, etc. Innretningen 18 virker også for å analysere celleidentiteten for å bestemme posisjonen til en mobilstasjon.
Innretningen 18 kan alternativt være et egnet modem som styres av en prosessorbasert enhet, f.eks. en PC, for å generere anrop i samsvar med kategorien ved et internt eller eksternt register.
Posisjonshåndteringsinnretning 14 vist på figur 1 kan innbefatte ensidige frittstående innretninger 16 og 18, eller gjensidig integrerte innretninger 16 og 18. Figur 1 viser kun en mulig utførelsesform av oppfinnelsen.
Siden HLR også inneholder informasjon angående ønsket kundetjeneste bundet til abonnenten med en operatør, danner HLR og en anropsgenererende innretning sammen en posisjonshåndteirngsinnretning i en annen utførelsesform av oppfinnelsen, hvor et anrop er forbundet med MS-enheten automatisk fra HLR. I dette henseende kan anrop-oppsettingsinnretningen ved en MSC bli anvendt sammen med hjemmel okaliserings-registeret.
Det skal bemerkes at uttrykket anropt anvendt ved foreliggende beskrivelse forstås som en signaliseringsprosedyre og ikke som et anrop i generell betydning av ordet.
Figur 2 viser et eksempel på hvorledes anropsforbindelse kan bli satt opp ved et mobilcelletelefonsystem opptil et punkt ved hvilket forbindelsen frakobles etter påfølgende personsøkreaksjon.
Posisjonshåndteringsinnretningen 14 genererer en signaliseirngsmelding 23 for en simulert anropsforbindelse i samsvar med oppfinnelsen. Signaliseringsinnretningen 23, også betegnet IAM (Initial Address Message), informerer Gateway-MSC til mobilstasjonen det integrerte tjenestedigitale nettverknummeret (MSISDN). MSISDN er innbefattet av feltet CC (landkode) + NDC (national bestemmelseskode) + SN (abonnentnummer). GMSC reagerer på anmodning om transmisjon av ruteinformasjon SRI 24 (Send Routing Information) fra HLR-enheten ved hvilken den anropte abonnenten er registrert. HLR-enheten registrerer tjenesteområdet og VLR-enheten som inneholder informasjon angående lokaliseringen av abonenten i systemet og ber VLR-enheten om MSRN (Mobile Subscriber Roaming Number) for dette anropet, via PRN 25 (Provide Roaming Number). MSRN er anvendt for å lede anropet til riktig MSC/VLR ved systemet. VLR-enheten forsyner HLR-enheten med RN 26 (Roaming Number), d.v.s. MSRN. Det skal bemerkes at roaming nummeret kan tildelt direkte i en HLR enhet, hvorpå signaliseringen 25 og 26 er overflødig. HLR-enheten sender nå ruteinformasjon, d.v.s. RIA (Routing Number Acknowledge) 27 med MSRN til Gateway-MSC (GMSC) ved kvittering av mottagelse av signalmeldingen 24.
Ved neste trinn initialiserer Gateway-MSC oppsettingen av en anropsforbindelse ved å sende en adressemelding IAM 28 til MSC i tjenesteområdet ved hvilket abonnenten er lokalisert. MSC sender signalmeldingen SIFICS 29 (Send Info For Ic Cali Setup) anmode om abonnentens parametere fra VLR-enheten, for eksempel begrensninger på innkommende anrop Ic, anmodet bæremulighet, etc. abonnenten er personsøkt fra VLR-enheten via en personsøkeranmodning, personsøk MS-enheten PMS 30 (personsøk MS), etter at VLR-enheten har kontrollert parametrene i samsvar med SIFICS 29. Personsøk-anmodningen blir sendt til MSC, idet nevnte anmodning innbefatter LAC (lokaliserings-arealområdekode), tjenesteområdekode, og abonnentens TMSI (Temporary Mobile Subscriber Identity), anvendt for abonnentisk diskresjon.
MSC personsøker 31 alle BSS-systemer (Base Station System), d.v.s. alle basestasjon-systemer innenfor et gitt tjenesteområde. En BSS er innbefattet av BSCer og BTS-enheter. BSS'er sender så en personsøkemelding 32 til MS-enheten via PCH-kanalen (Paging Channel). Den angjeldende MS-enheten reagerer ved å sende en kanal-anmodning CR 33 til en av BS-enhetene (BST-enhetene) på RACH-kanalen (Random Access Channel) via et vilkårlig aksessutbrudd. Kanalen ble anvendt av MS-enheten for å anmode om en SDCCH-kanal (Stand-alone Dedicated Control Channel), idet kanalen ble anvendt for systemsignalisering i løpet av en anropsoppsetting før tildeling av en trafikk-kanal TCH. Trafikk-kanalen TCH ble anvendt for kommunisering av en kodet samtale eller kodet data. Ved neste trinn, teller BSS MS-enheten hvilke SDCCH-kanal som skal bli anvendt, via IA 34 (Immediate Assignment). MS-enheten reagerer på personsøket med CSR 35 (Cm Service Request) på signaliseirngskanalen SDCCH.
BSS sender CSR 35 til MSC via et fullstendig lag 3 meldinger CL31 36 (Complete Layer3 Information). Lag 3 informasjon kan bli henvist til OSI-modell (Open Systems
Interconnection), en ISO-standard på inn/ut (I/O) håndtering av data ved systemer. Meldingen innbefatter celleidentifikasjon (Cl 1 ID) og TMSI. Data mottatt av MSC ved 37 sendes til posisjonshåndtereren forbehandling og analysering. CelllD er parameteren som er omformet ved posisjonshåndtereren til posisjonsparametere for en MS-enhet, som kan være en kjøremontert enhet. Normalt blir anropsoppsettingen fortsatt ved dette punktet med ytterligere signalisering, slik som verifisering (autentiifsering), og så videre. Ifølge foreliggende oppfinnelse blir imidlertid denne oppsettingen frakoblet ved en reaksjon på en anropsfrakoblingsmelding sendt av MSC. Meldingen frakobles anropet og settes til null gitte statiske tellere i GSM-systemet, hvorved den simulerte anropsoppsettingen avsluttes.
Figur 3 viser skjematisk hvorledes et kjøretøy 40 beveges i et GSM-system via en imaginær geografisk del dekket av cellene 42 av gjensidig forskjellig størrelse. Referansetall 42 indikerer celleperiferien og også TA-grenser. De indre sirklene 46 betegner TA-grenser, idet disse grensene er nærmere beskrevet med henvisning til figur 4. En eller flere simulerte anropsforbindelser ble satt opp for hver celle, gjennom hvilke kjøretøyet passerer. MS-enheten er antatt å være fast montert i kjøretøyet 40 og dens reaksjon på hver av BS-enheten 44, gis celleidentitet langs ruten gjennomkjørt av kjøre-tøyet. Ifølge ovenfor nevnte, er også TA innbefattet, og således så øker nøyaktigheten ved hvilken posisjonen til MS-enheten bestemmes. Posisjoneringssystemet anvender celleidentitet ved dens analyse av de geografiske posisjonene til BS-enhetene.
Celleidentiteten kan således bli omformet for å gi lengde/breddegrad til BS-enhetene gjennom mediumet for celleidentitets-analyseanordninger 16 og 18, for eksempel en database innbefattet i posisjonshåndtereren 14, hvor celleidentiteten er bundet opp til lengdegrad og breddegrad. Et grafisk bilde i form av et kart eller diagram kan for eksempel være bundet opp til en BS-enhet. Kartbildet kan således sendes i form av et elektronisk bilde til en billedskjerm hos personen som abonnerer på posisjonserings-tjenesten. Som nevnt før, er BUDWIN® et eksempel på eksisterende administrative transportsystemer, idet systemet er tilpasset til å markere kjøretøyer grafisk.
Personen som abonnerer på posisjonstjenesten kan være et transportfirma som ønsker å overvåke posisjonen til sine kjøretøyer. Bildet sendt til tjenesteabonnenten har kjøre-tøyet grafisk markert, for eksempel som ikoner, og markeringer kan bli beveget suksessivt ved enhver oppdateringsprosess. Tjenesteabonnenten er også i stand til å tilveiebringe informasjon angående et kjøretøy med hjelp av en datamaskins pekeanordning, slik som en mus, pennpeker, styreball, for eksempel ved å klikke på musen på den grafiske markeringen av et kjøretøy. Informasjonen kan bestå av informasjon angående sjåfør, driver, start på reisen, bestemmelsessted for en reise, lasten medført av kjøretøyet, kjøretøytype, og så videre, det vil si i det vesentlige alle informasjoner som er av interesse med hensyn til kjøretøyet.
En celle MS-enhet aktiveres av en operatørabonnent ved å føre inn sin mobiltelefon SIM-modul, for eksempel et SIM-kort (abonnentidentitetsmodulkort), hvor VLR i tjenesteområdet ved hvilket MS-enheten er lokalisert, tilveiebringer informasjon i den grad SIM-kortet har blitt satt inn, via IMSI-tilkobling (International Mobil Subscriber Identity). VLR tilveiebringer på samme måte informasjon når et SIM-kort har blitt fjernet på mobiltelefonen via IMSI-frakobling. Besøklokaliseirngsregi strene for IMSI-tilkobling og IMSI-frakobling må nødvendigvis ikke være ett og samme. GSM innbefatter en følgefunksjon. GSM-følging kan for eksempel bli anvendt for å bevirke VLR til å sende IMSI-tilkobling eller IMSI-frakobling til posisjonshånderer. Tjenesteabonnenten kan tilveiebringe en indikasjon av endring av driveren på denne måten. På grunn av at tjenesteabonnentene er i stand til å følge kjøretøyet gjennom cellene til mobiltelefonsystemet, er de også i stand til å se indirekte når kjøretøyet forblir stasjonært i en lengre tidsperiode.
Dersom det er funnet av MS-enheten, og dermed kjøretøyet, ikke har oppdatert sin posisjon etter et antall simulerte anrop, må dette være på grunn av det faktum at sjåføren hviler, og det kan derfor være avgjort unødvendig å opprettholde en forbindelse med grafisk fremstilling. Tjenesteabonnenten kan derved gjøre en økonomisk innsparing ved å frakoble fremvisningsforbindelsen midlertidig. Forbindelsen mellom operatøren og tjenesteabonnenten kan bli etablert på nytt påfølgende en registrering av et bevegende kjøretøy ved hjelp av for eksempel posisjonshåndtering. Det kan være nødvendig å tillate for eksempel et bestemt antall oppdateringer før det foretas en re-etablering av forbindelsen, for således å sikre at kjøretøyet virkelig beveger seg. En annen grunn på at et antall oppdateringer er foretrukket, er for eksempel på grunn av at en tjenesteabonnent ønsker oppdatering etter en gitt avstand, for eksempel 5 km, har blitt gjennomkjørt, hvor posisjonshåndtereren kan ha tid til å utføre flere simulerte anropsforbindelser. Alternativt kan tjenesteabonnenten ønske grafisk fremstilling for å vise at kjøretøyet står stille. Indikasjonen til denne effekten kan for eksempel være en fargeindikering av det grafiske bildet av kjøretøyet, eller en blinkende funksjon, etc.
Dersom en MS-enhet er godtatt når en simulert anropsoppstilling er utført, registreres dette av GSM-systemet, som informerer posisjonshåndtereren 14 om denne effekten. Posisjonstjenesteabonnenten kan herved bli informert om at MS-enheten er opptatt ved en endring i fargen til kjøretøyikonet på den grafiske fremstillingen, eller ved Minking av ikon, etc.
MS-enhetene er klassifisert i klasser 1 -5 så som deres påføringseffekt. En håndholdt MS-enhet er klassifisert i klasse 4 eller klasse 5, mens derimot MS-enheter med høyere effekrutganger, slik som kjøretøymonterte enheter, er klassifisert i klassene 1-3. Dersom føreren av et kjøretøy har en håndholdt MS-enhet klassifisert i klasse 4 eller klasse 5, kan føreren anbringe enheten i en håndfri forsterkningsutstyrt adapter, hvorved GSM-systemet detekterer høyere overføringseffekt til MS-enheten og derved trigger posisjonshåndtereren 14 til å innføre en simulert anropsoppsetting. Når føreren fjerner MS-enheten fra adapteren, blir posisjonshåndtereren 14 bevirket til å frakobles den simulerte anropsoppsetting på en lignende måte. Den her beskrevne funksjonen kan være gjort valgvis til abonnenten av posisjonstj enesten. Valgvis i dette henseendet betyr at tjenesteabonnenten også kan innbefatte forbindelser av en simulert anroper med et håndholdt MS-enhet.
Ved en alternativ utførelse av oppfinnelsen, se figur 3, blir en kunde forbundet med mobilposisjonstjenesten, en MS-enhet, bedt om å gi seg selv en posisjon via mediumet til en modifisert SMS-melding (Short Message Services). SMS er modifisert slik at meldingen vil innbefatte en unik tegnsekvens, f.eks. ($$©©). SMS innbefatter ytterligere data tilknyttet med ordre eller kommandoer. En mottagende mobilstasjon tolker den unike tegnsekvensen som en SMS som ikke skal bli indikert til abonnenten som eier MS-enheten, og MS-enheten registrerer ikke den unike korte meldingstjenesten (SMS) i dens SMS-katalog. Sistnevnte vil altså bli forslått som en simulert anropsoppsetting; det vil si simulerte ved at den er initiert ved hjelp av modifisert SMS. Den unike tekstmeldingen er nå anvendt kun av MS-enheten for å be om posisjonstildeling, hvor MS-enheten danner oppsettinger for nabobasestasjonene 44.
Ovennevnte SMS-behandling er fortrinnsvis beveget via mediumet av egnet programvare i MS-enheten, idet slik programvare ikke er en del av foreliggende patent og derfor heller ikke vist nærmere.
Posisjon blir beveget ved å sende SMS til posisjonshåndtereren 14 for posisjonshånd-teringsformål, idet håndtereren 14 innenfor funksjoner som er i stand til å tolke og generere korte meldingstjenester SMS. Posisjonshåndteringen 14 sender videre SMS-meldingen til tiltenkte MS-enheten.
MS-enheten utfører så en sekvens av prosedyrer som resulterer i at MS-enheten registrerer parametrene fortakting (TA) til basestasjonen (BS 44) til hvilke MS-enheten er forbundet ved det tidsøyeblikket, og selv identiteten (CelllD). TA er innbefattet i en kjent prosess anvendt for å klargjøre radiosignalet til en MS-enhet lokalisert ved en bestemt avstand fra BS-enheten 44 på hvilken den er låst for å bli lokalisert innenfor en allokert tidsluke i et TDMA-system.
Sekvensen er basert på at MS-enheten er programmert for å sende en personsøker-anmodning til BS, til hvilken enheten er låst eller forbundet Etter at MS-enheten har tilveiebragt en reaksjon hvor nødvendig data blir registrert (YA, CelllD), den samme sekvensen utfører eventuelt for ytterligere BS-enheter som er registrert i MS-enheten, d.v.s. MS-enheten utfører en såkalt multistasjon-tiltaksprosess. Data blir sendt fra GSM- nettverk til MS-enheten via signaler på lag 3. Grunnen for at MS-enheten kun eventuelt og ikke nødvendigvis utfører samme sekvens, forklares ved det faktum at det kan være tilstrekkelig å vite hvilken celle en MS-enhet er lokalisert i når det gjelder indre byceller som har transmisjonsradier på 100-200 m.
Ved fullføring av multistasjonmåleprosessen, sender MS-enheten resultatet av prosessen til den posisjonshåndterer 14 som mottar posisjonsordren. Det tilveiebragte måleresul-tatet sammenlignet med nettverkdata registrert for gjeldende posisjonsområder. Det tilveiebragte data filtreres med unik nettverkdata via mediumet til en algoritme i posisjonshåndterer 14, hvorved algoritmen tildeler en lengde/breddeposisjon til MS-enheten på basis av de tilveiebragte parametrene. Data angående den etablerte posisjon blir så sendt til kunden som er i stand til å behandle og vise posisjonen til MS-enheten i samsvar med ovenfor nevnte.
Pilen med butt linje på figur 3 indikerer målinger på BS-enheter bedt om via SMS. Den korte pilen indikerer BS-enheten på hvilken MS-enheten er låst ved det øyeblikket.
Den alternative utførelsesformen som innbefatter en modifisert kort meldingstjeneste (SMS) innebærer således at tjenester som at abonnenten sender et spørsmål til posisjonshåndtereren 14 angående en indikasjon på posisjonen av en gitt MS-enhet, er forbundet med tjenesten. En modifisert SMS ifølge ovennevnte blir initialisert ved posisjonshåndtereren 14 til den angjeldende MS-enheten, idet SMS initialiserer en prosess (algoritme) i MS-enheten. Prosessen bevirker at MS-enheten utfører anropsoppsetting i samsvar med en programmert sekvens, via en eller flere av BS-enhetene, som MS-enheten har registrert i dens "naboliste" av naboliggende basestasjoner,
Anropsoppsetningen resulterer i at MS-enheten registrerer TA og CelllD. Parametrene TA og CelllD er tilveiebragt ira respektive signaler umiddelbar tildeling (Immediate Assignment) og systeminformasjon type 6, som er spesifisert i GSM. Signalene blir så sendt til MS-enheten på lav 3 nivå (lav 3 nivå ifølge OSI-modellen). MS-enheten avslutter posisjonsutspørringen ifølge nabolisten ved å sende en reaksjon i retur til posisjonshåndtereren 14 med en modifisert SMS. SMS'en inneholder alle måleresul-tater tilveiebragt med målte BS-enheter.
Utførelsesformen innbefattende korte meldetjenester (SMS) innbefatter også muligheten for å be en MS-enhet å trigge dens posisjon. Posisjonshåndtereren har så blitt bedt om å sende en modifisert SMS-melding som inneholder en eller flere CellID'er, Når MS-enheten finner denne CelllD i signalsystemet, informasjonstype 3 ved GSM, som er mottatt fra MS-enheten i hvilemodus, i løpet av måleprosessen, blir MS-enheten trigget selv til posisjon i samsvar med ovenfor nevnte og sender reaksjonen i retur til posisjonshåndtereren 14 via en modifisert SMS. Dette muliggjør programmering på forhånd på en i og for seg kjent måte og automatisk frikobling av posisjonen til en MS-enhet.
Det er også mulig å programmere i programsløyfer i posisjonshåndtereren 14 for en posisjoneringstjeneste av abonnement, slik at posisjonshåndtereren vil generere modifi-serte SMS-meldinger i samsvar med programsløyfen. Dette gjelder også ovennevnte utførelsesformer som genererer og frakobler anropsoppsettinger ved mottagelse av en reaksjon som inneholder posisjonsparametere.
Ved tester utført i Stockholm by, ble en MS-enhet lokalisert med et areal på ± 200 m. Ved et tilfelle ble MS-enheten lokalisert i "Strandvågen" i nærheten av ,,Nybroplan"og posisjonshåndtereren 14 ble helt riktig lokalisert i MS-enheten til å være i "Strandvågen", omkring 200 m sydvest for nøyaktig sted i "Strandvågen".
Den alternative utførelsesformen av foreliggende oppfinnelse anvender tyngdepunktberegninger basert på parameteren TA ved multistasjon-måleprosessen, beskrevet nærmere med henvisning til figur 4.
Figur 4 viser et skjematisk eller forenklet kart over landkonturer 48 og sjø 50. Kartet innbefatter tre sirkler, enten fullstendig eller delvis, som viser TA grense 46 i forhold til
BS-enheter 44 (steder). BS-enhetene 44 er anbragt i sentrum av en celle 42. På figur 4 er området dekket av en celle som er så stor at dens BS-enhet 44 er lokalisert utenfor kartet.
Den nøyaktige posisjonen til kjøretøyet 40 eller MS-enheten på kartet er markert med en trekant.
De indre sirklene 46, som tydelig fremgår av figur 3, utgjør TA grenser, med 0-63 TA grenser i samsvar med "EuropoHtan system Operator" blant andre, idet det er tilveiebragt en avstand på omkring 550 m mellom TA grensene. Avstanden til en MS-enhet fra en BS-enhet kan således bli bestemt med en oppløsning på omkring 550 m i en celle. Tre TA grenser 46 skjærer hverandre på figur 4. Dersom parameteren TA for hver grense på figur 4 anvendt for å beregne et felles tyngdepunktssenter i samsvar med kjente matematiske formler for slike beregninger, vil tyngdesenteret ligge i seksjonen til TA grensene markert ved overflaten 52. Overflaten 52 utgjør således usikkerheten eller oppløsningen ved beregningen. For å redusere usikkerheten og forbedre oppløsningen, blir MS-enhetsekvensen med personsøkeranmodning gjentatt for flere enn tre BS-enheter registrert ved MS-enheten, for derved å tilveiebringe en mindre seksjon.
Posisjonen til en MS-enhet blir vurdert med en tyngdepunktberegningsmetode. Beregningen er basert på måldatasenter ved MS-enheten til posisjonshåndtereren 14. Posisjonshåndtereren 14 innbefatter lagerresidentinformasjon angående posisjonen til BS-enhetene og deres respektive dekningsareal. Denne data blir anvendt som en basis for beregning av posisjonene til MS-enhetene. I dette henseendet utgjør tyngdepunktet overflaten som er begrenset av måledata tilveiebragt fra MS-enhetene og ment for posisjonering av enhetene.
Når en posisjoneringsabonnent har et kjøretøy som dessuten er lokalisert hos andre internasjonale operatører av kompatible mobile celletelefonsystemer, blir informasjonen til-veiebragt med hensyn til tjenesteareale (VLR arealet) med hvilket kjøretøyet medførende mobilstasjonen er lokalisert, d.v.s. hvilken operatør og i hvilket land. Tiden for registrering av mobiltelefonnettverket til en fremmed operatør blir fordelt av GSM-nettverket til HLR-registeret til operatøren, ved hvilke MS-enheten tilhører, til tjenesteabonnenten er registrert. Når foreliggende oppfinnelse også kan bli anvendt ved fremmede operatører, kan alle andre allerede beskrevne funksjoner og/eller tjenester bli anvendt utover nasjonale grenser, for eksempel via en X.25 (grensesnittfunksjon når det forbindes datautstyr med pakkekoblede nettverk) forbindelse.
Det skal bemerkes at den ovenfor nevnte og viste utførelse, er kun eksempler på foreliggende oppfinnelse og at modifikasjoner og endringer kan bli gjort innenfor rammen av oppfinnelsen slik som fremsatt i følgende krav.

Claims (38)

1. Fremgangsmåte for å bestemme posisjonen til en mobilstasjon ved et mobilcelle-telefonsystem, idet mobiltelefonsystemet initialiserer simulerte anropsoppsettinger, generert av en posisjonshåndterer (14), for en kategori av mobilstasjoner (14) for å simulere en anropsoppsetting, hvor reaksjonen til mobilstasjonen til posisjonshåndtereren med hensyn til nevnte simulerte anropsoppsettinger, inneholder parametere for bruk ved etablering av lokaliseringen til mobilstasjonen med systemet, karakterisert ved at posisjonshåndtereren innbefatter funksjoner for mottagende og genererende SMS-meldinger, og at en posisjons-personsøkt mobilstasjon blir bedt om å utføre en posisjonsbestemmelsesfrekvens når posisjonshåndtereren sender en modifisert SMS-melding som ikke er registrert i SMS-katalogen til mobilstasjonen og som ikke er vist for brukeren av mobilstasjonen.
2. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved frigjøring av simulert anropsoppsetting ved mottagelse av reaksjon fra mobilstasjonen.
3. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at mobilstasjonen bes av posisjonshåndtereren om å danne den simulerte anropsoppsettingen til basestasjonen i samsvar med en liste over naboliggende mobilstasjoner og å sende posisjonshåndtereren etter at kommandoen er blitt effektuert.
4. Fremgangsmåte ifølge krav 1-3, karakterisert ved at reaksjonen innbefatter i det minste en av parametrenes celleidentitet (CelllD) og fortakting (TA).
5. Fremgangsmåte ifølge krav 1-4, karakterisert ved at mobilstasjonen utfører en multistasjon-måleprosess, slik at posisjonshåndtereren (14) er i stand til å gi en lengde/breddegradposisjon til en posisjons-personsøkt mobilstasjon.
6. Fremgangsmåte ifølge krav 1-5, karakterisert ved at posisjonen til en mobilstasjon bestemmes ved tyngdepunktberegning ved hjelp av parametere målt av mobilstasjonen.
7. Fremgangsmåte ifølge et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at en mobilstasjon trigges for å utføre simulerte anrops-oppsettinger via en modifisert SMS-melding fra posisjonshåndtereren (14), idet meldingen innbefatter en eller flere CelllD når de simulerte oppsettingene ankommer ved mobilstasjonen.
8. Fremgangsmåte ifølge et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at posisjonshåndtereren (14) bruker registeret HLR ved GSM for å kategorisere mobilstasjonene tiltenkt for simulerte anropsoppsettinger; og at posisjonshåndtereren (14) er innbefattet av innretninger (16,18) som er registrert i en mobiltjenestesentral (GMSC, MSC) og anvendt for å generere og analysere simulerte anropsoppsettinger og anropsfrakoblinger.
9. Fremgangsmåte ifølge et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at posisjonshåndtereren (14) innbefatter en administrativ innretning (16) med register for kategorisering av mobilstasjoner ment for simulerte anropsoppsettinger og med i det minste en anropsgeneratorinnretning (18), idet nevnte innretninger (16,18) er i stand til å sette opp og frakoble en anropsforbindelse.
10. Fremgangsmåte ifølge et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved behandling av celleidentiteter slik at påfølgende bevirkning av en simulert anropsoppsetting, blir nevnte identiteter regelmessig omformet for å tilveiebringe lengde- og breddegrader til mobilstasjonene personsøkt via posisjonshåndtereren (14) i forhold til basestasjonen relatert til nevnte celle.
11. Fremgangsmåte ifølge et hvilket som helst av kravene 1-10, karakterisert ved at det sendes en grafisk fremstilling av lokaliseringen til en gitt mobilstasjon elektronisk til abonnenten av simulerte anropsoppsetninger ved hjelp av kundeposisjonsforbindelser (20) ment for dette, hvor posisjonen til mobilstasjonen i systemet oppdateres på fremstillingen påfølgende oppsettingen av nevnte simulerte anrop.
12. Fremgangsmåte ifølge et hvilket som helst av kravene 1-11, karakterisert ved at den simulerte anropsabonnenten bestemmer frekvensen med hvilke det simulerte anropet er satt opp.
13. Fremgangsmåte ifølge krav 11, karakterisert ved at kjøretøyet (40) medførte mobilstasjoner markeres på den grafiske fremstillingen, hvor informasjon angående markerte kjøretøyer kan tilveiebringes ved aktivering av fremstillingen.
14. Fremgangsmåte ifølge et hvilket som helst av kravene 11-13, karakterisert ved at kjøretøyrelatert informasjon tilveiebringes fra en skjenn ved hjelp av i og for seg kjent datamaskininnretning for markering av grafiske fremstillingsmerker og aktivering av angjeldende kjøretøy eller angjeldende kjøretøyer.
15. Fremgangsmåte ifølge et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at kundeposisjonsforbindelsen (20) brytes etter at det har etablert et bestemt antall simulerte anropsoppsettinger uten at en mobilstasjon har beveget seg i forhold til sin posisjon; og at forbindelsen gjenopprettes når en eller flere spesifikke antall posisjonsendringer er detektert.
16. Fremgangsmåte ifølge et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at ved mobilstasjonene som ledsager et kjøretøy, er en endring av fører detektert ved hjelp av identitet med hvilken føreren aktiverer eller deaktiverer stasjonen.
17. Fremgangsmåte ifølge krav 16, karakterisert ved at aktivering og deaktivering av mobilstasjonen beveges via mediumet til en SIM-modul.
18. Fremgangsmåte ifølge et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at en mobilstasjon som er klassifisert effektvis som en håndbåret stasjon er ment å bli anbragt i og fjernet fra en strømforsyningsforsterker-adapter som virker for å informere og trigge mobilsystemet og posisjonshåndtereren (14) for å bevirke at et simulert anrop skal bli satt opp og henholdsvis frakoblet, som et resultat av adapteroppfordrede endringer i transmisjonseffekten.
19. Fremgangsmåte ifølge et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at programsløyfer lagret i posisjonshåndtereren (14) for en abonnent av posisjonstjenesten, hvor posisjonshåndtereren trigges for å generere posisjonsfinning i samsvar med programsløyfen.
20. System for å bestemme posisjonen til en mobilstasjon ved et mobilcelletelefonsystem, idet systemet innbefatter en posisjonshåndterer (14) som er anordnet for initiatere simulert anropsoppsettinger i forhold til en kategori av mobilstasjoner (40) ment for posisjonsbestemmelse, og som har innretninger (16,18) for å generere og analysere en reaksjon fra en posisjonspersonsøkt mobilstasjon (40) til anropsoppsettingen, idet reaksjonen fra mobilstasjonen (40) til posisjonshåndtereren (14) inneholder parametere som er anvendt for å etablere posisjonen til mobilstasjonen i systemet, karakterisert ved at posisjonshåndtereren (14) innbefatter funksjoner for motta og generere SMS-meldinger; og at en posisjonspersonsøkt mobilstasjon er anordnet for kommando og utførelse av posisjonsmålesekvens når posisjonshåndtereren (14) sender en modifisert SMS-melding som ikke er registrert i SMS-katalogen til mobilstasjonen og som ikke er vist for brukeren av mobilstasjonen (40).
21. System ifølge krav 20, karakterisert ved at den simulerte anropsoppsettingen er anordnet for å bli frigjort ved mottagelse av reaksjon fra mobilstasjonen (40).
22. System ifølge krav 20, karakterisert ved at posisjonshåndtereren (14) er anordnet for å be mobilstasjonen (40) å bevirke de simulerte anrops-oppsetningene til basestasjonen i samsvar med en naboliste tilhørende mobilstasjonen og å sende til posisjonshåndtereren en bekreftelse påfølgende utførelsen av nevnte ordre.
23. System ifølge et hvilket som helst av kravene 20-22, karakterisert ved at reaksjonen er anordnet for å inneholde minst en av parametrenes celleidentitet (Cell ID) og fortakting (TA) og anvendelse ved å etablere posisjonen til mobilstasjonen.
24. System ifølge et hvilket som helst av kravene 20-23, karakterisert ved at mobilstasjonen (40) er anordnet for å utføre en multistasjon-målingsprosedyre for således å muliggjøre posisjonshåndtereren (14) å gi lengde/bredde-posisjonen til en posisjonspersonsøkt mobilstasjon.
25. System ifølge et hvilket som helst av kravene 20-24, karakterisert ved at posisjonen til mobilstasjonen er anordnet for å bestemme tyngepunktberegningene ved hjelp av målte parametere.
26. System ifølge et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at en mobilstasjon er anordnet for å bli trigget for å utføre simulerte anropsoppsetninger via mediumet til en modifisert SMS-melding fra posisjonshåndtereren (14), idet meldingen innbefatter en eller flere CellID'er, når mottatt av mobilstasjonen.
27. System ifølge et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at registeret er anordnet for å bruke et HL-register ved et GSM-system; og ved at innretningene (16,18) er innbefattet i en sentral (GMSC, MSC) og danner posisjonshåndtereren (14) og er anordnet for å bli brukt for å generere og analysere oppsettingen og frakoblingene fra simulterte anropsforbindelser.
28. System ifølge et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at innretningene (16,18), som danner posisjons-håndterer (14), er innbefattet av henholdsvis en administrativ innretning (16), som innbefatter register for kategorisering av mobilstasjoner ment for simulerte anrops-oppsettinger, og anropsgenererende innretning (18), hvor innretningene (16,18) er anordnet for å kunne analysere anropsoppsettingen og henholdsvis anropsfrakoblingen.
29. System ifølge et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at identitetene er anordnet for å bli behandlet og omformet regelmessig påfølgende simulerte anropsoppsettinger, for å gi lengde- og breddegradposisjoner til mobilstasjoner personsøkt av personhåndterer (14).
30. System ifølge et hvilket som helst av kravene 20-29, karakterisert ved at en grafisk fremstilling av lokaliseringen til en gitt mobilstasjon er anordnet for å bli sendt elektronisk til den simulerte anropsoppsetterabonnenten via en av kundeposisjoneringsforbindelsene (20) til en operatør, hvor posisjonen til mobilstasjonen i systemet er regelmessig anordnet for å bli oppdatert på fremstillingen etter overtatt simulert anropsoppsetting.
31. System ifølge kravene 20-30, karakterisert ved at frekvensen ved hvilken den simulerte anroper er satt opp, bestemmes av den simulerte anropsoppsetningsabonn enten.
32. System ifølge krav 30, karakterisert ved at kjøretøyet (40) med de medfølgende mobilstasjonene er anordnet for å bli markert på den granske fremstillingen, hvori informasjon angående de markerte kjøretøyene er anordnet for å bli tilveiebragt ved aktivering av fremstillingen.
33. System ifølge ethvert av kravene 30-32, karakterisert v e d at kjøretøyinformasjonen er anordnet for å bli tilveiebragt fra en skjerm ved å markere og aktivere et relevant kjøretøy ved hjelp av en kjent datamaskinteknikk for markering av grafisk fremstilling.
34. System ifølge et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at kundeposisjoneirngsforbindelsen (20) er anordnet for å bli brutt etter et bestemt antall simulerte anropsoppsettinger uten at mobilstasjonen har beveget seg fra sin posisjon; og at forbindelsen er anordnet for å bli gjenopprettet når det detekteres en eller et bestemt antall posisjonsendringer.
35. System ifølge et hvilket som helst av de foregående krav ved mobilstasjoner som medføres i et kjøretøy, karakterisert ved at en endring av føreren detekteres av at identiteten er anvendt av den nye føreren for å aktivere og deaktivere stasjonen.
36. System ifølge krav 35, karakterisert ved at aktivering og deaktivering av mobilstasjonen er anordnet for å virke ved hjelp av en SIM-modul.
37. System ifølge et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at mobilstasjonen som er klassifisert effektvis som en håndbåret stasjon, bevirkes til å trigge mobiltelefonsystemet og posisjonshåndtereren (14) ved anbringelse eller fjerning av mobilstasjonen ved en strømforsyningsforsterker-adapter, idet mobiltelefonsystemet og posisjonshåndterer (14) trigges for å utføre en simulert anropsoppsetting eller en simulert anropsfrakobling som reaksjon på at en adapterinnføring endrer overføringseffekten.
38. System ifølge et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved at programsløyfer er lagret i posisjonshåndtereren (14) for en posisjonskundetj eneste, hvor posisjonshåndtereren er anordnet for å bli trigget for å generere posisjonsfinningsprosedyrer i samsvar med programsløyfen.
NO19973748A 1995-02-16 1997-08-14 Posisjoneringssystem NO321940B1 (no)

Applications Claiming Priority (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9500569A SE9500569L (sv) 1995-02-16 1995-02-16 Förfarande och anordning i ett mobiltelefonisystem
SE9502976A SE512065C2 (sv) 1995-02-16 1995-08-29 Förfarande och anordning för positionsbestämning av en mobilstation i ett cellulärt mobiltelefonsystem
PCT/SE1996/000210 WO1996025830A1 (en) 1995-02-16 1996-02-16 Positioning system

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO973748D0 NO973748D0 (no) 1997-08-14
NO973748L NO973748L (no) 1997-08-14
NO321940B1 true NO321940B1 (no) 2006-07-24

Family

ID=26662228

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO19973748A NO321940B1 (no) 1995-02-16 1997-08-14 Posisjoneringssystem

Country Status (11)

Country Link
US (1) US6052597A (no)
EP (1) EP0809918B1 (no)
JP (1) JPH11500589A (no)
AT (1) ATE250316T1 (no)
AU (1) AU692061B2 (no)
CA (1) CA2210723A1 (no)
DE (1) DE69630020T2 (no)
FI (1) FI116504B (no)
NO (1) NO321940B1 (no)
SE (1) SE512065C2 (no)
WO (1) WO1996025830A1 (no)

Families Citing this family (119)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AUPN637495A0 (en) * 1995-11-06 1995-11-30 Borundi International Pty Ltd Multi layer vehicle tracking system
AUPN733395A0 (en) 1995-12-22 1996-01-25 University Of Technology, Sydney Location and tracking system
US6522890B2 (en) 1995-12-22 2003-02-18 Cambridge Positioning Systems, Ltd. Location and tracking system
WO1998000988A2 (en) * 1996-07-01 1998-01-08 Ericsson Inc. Method and apparatus for communicating information on mobile station position within a cellular telephone network
GB2317079A (en) * 1996-09-03 1998-03-11 Motorola Inc Estimating timing and frequency offsets for synchronous communication in an interference environment
DE19638070A1 (de) * 1996-09-18 1998-03-19 Deutsche Telekom Mobil Verfahren zur Verkehrsdatenerfassung mittels Mobilfunkgeräten
US6122512A (en) * 1996-09-30 2000-09-19 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Method and apparatus for mobile station geographical location determination
SE9603561L (sv) * 1996-09-30 1998-02-09 Ericsson Telefon Ab L M Anordning och förfarande för att lokalisera en mobilstation i ett cellulärt mobiltelefonsystem
FI104528B (fi) * 1996-10-03 2000-02-15 Nokia Networks Oy Liikkuvan aseman paikallistamismenetelmä ja solukkoradioverkko
US5946615A (en) * 1996-10-08 1999-08-31 At&T Wireless Mobile network geographic address translation
US5960356A (en) * 1996-12-06 1999-09-28 Ericsson, Inc. Paging a mobile station within a public land mobile network (PLMN)
US6198933B1 (en) 1997-05-06 2001-03-06 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Communication system that communicates position information of roaming mobile stations
AU7703598A (en) * 1997-05-30 1998-12-30 David S. Booth Generation and delivery of travel-related, location-sensitive information
KR100298211B1 (ko) * 1997-07-08 2001-08-07 조정남 무선통신망에서단전문서비스를이용한셀위치서비스방법
NZ502624A (en) * 1997-08-18 2002-02-01 Ericsson Telefon Ab L M Method and system for determining the position of mobile radio terminals
US5952969A (en) * 1997-08-18 1999-09-14 Telefonakiebolaget L M Ericsson (Publ) Method and system for determining the position of mobile radio terminals
FI110984B (fi) * 1997-08-22 2003-04-30 Nokia Corp Menetelmä kotialueen havaitsemiseksi matkaviestimessä ja matkaviestin
US6108533A (en) * 1997-08-22 2000-08-22 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Geographical database for radio system
US6157842A (en) * 1997-10-16 2000-12-05 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson System and method for positioning a mobile station in a CDMA cellular system
FI974153A (fi) 1997-11-06 1999-05-07 Nokia Mobile Phones Ltd Menetelmä ja järjestely matkaviestimen sijainnin määrittelemiseksi
US6006097A (en) * 1997-11-24 1999-12-21 Telefonaktiebolaget L M Ericsson (Publ) Method for determining position of mobile communication terminals
US6002932A (en) * 1997-11-26 1999-12-14 Ericsson Inc. System and method for mobile terminal positioning
US6064888A (en) * 1997-11-26 2000-05-16 Telefonaktiebolaget L M Ericsson (Publ) Method and system for determining position of mobile radio terminals
DE19755891C2 (de) * 1997-12-05 2000-08-31 Mannesmann Ag Verfahren zur Erfassung der Position eines Mobilfunkendgerätes für eine Positionserfassungszentrale, Endgerät und Positionserfassungszentrale zur Durchführung des Verfahrens
US6188892B1 (en) * 1998-02-13 2001-02-13 Qualcomm Inc. System and method for base station initiated call setup
GB2338375A (en) * 1998-06-10 1999-12-15 Motorola Ltd Determining characteristics of "fill frame" transmission received from a mobileparticularly for mobile location
US6597694B1 (en) * 1998-06-26 2003-07-22 Cisco Technology, Inc. System and method for generating bulk calls and emulating applications
DE19831086C2 (de) 1998-07-10 2001-10-18 Ericsson Telefon Ab L M Telekommunikationssystem
HU223923B1 (hu) * 1998-07-27 2005-03-29 Swisscom Mobile Ag. Távközlési eljárás és rendszer mobil készülékkel való kapcsolat felépítésére
US20060241763A1 (en) * 1998-08-03 2006-10-26 Synthes (Usa) Multipiece bone implant
US6181934B1 (en) * 1998-11-13 2001-01-30 Ericsson Inc. System and method for providing efficient signaling for a positioning request and an indication of when a mobile station becomes available for location services
WO2000030387A1 (de) * 1998-11-17 2000-05-25 Siemens Aktiengesellschaft Verfahren zur positionsbestimmung einer funkstation, teilnehmeridentifizierungsmodul und datenverarbeitungssystem
AU1593700A (en) * 1998-11-23 2000-06-13 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Signaling interface for a position determining entity in a radio telecommunications network
FI108502B (fi) * 1998-12-11 2002-01-31 Nokia Corp Menetelmõ ja laitteet lyhytsanomien lõhettõmiseksi
US6330454B1 (en) * 1998-12-31 2001-12-11 Nortel Networks Limited System and method for locating mobile units operating within a wireless communication system
FI108267B (fi) * 1999-03-16 2001-12-14 Nokia Corp Tietojenvälitysmenetelmä
US6373430B1 (en) 1999-05-07 2002-04-16 Gamin Corporation Combined global positioning system receiver and radio
GB9912724D0 (en) 1999-06-01 1999-08-04 Cambridge Positioning Sys Ltd Radio positioning system
US6295455B1 (en) 1999-06-11 2001-09-25 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Methods and arrangements for locating a mobile telecommunications station
WO2001018765A2 (de) * 1999-09-06 2001-03-15 Kuehl Detlef Ortungssystem und verfahren zur standortbestimmung
US6490519B1 (en) * 1999-09-27 2002-12-03 Decell, Inc. Traffic monitoring system and methods for traffic monitoring and route guidance useful therewith
FI109863B (fi) 2000-01-26 2002-10-15 Nokia Corp Tilaajapäätelaitteen paikantaminen pakettikytkentäisessä radiojärjestelmässä
FI109859B (fi) 2000-01-26 2002-10-15 Nokia Corp Tilaajapäätelaitteen paikantaminen pakettikytkentäisessä radiojärjestelmässä
DE10004061A1 (de) * 2000-01-31 2001-08-02 Nokia Mobile Phones Ltd Verfahren und Einrichtungen zur Ermittlung von Bewegungsdaten einer Mobilstation
TW507460B (en) * 2000-02-01 2002-10-21 Ind Tech Res Inst Processing method and device for positioning service of TDMA system
US6970708B1 (en) * 2000-02-05 2005-11-29 Ericsson Inc. System and method for improving channel monitoring in a cellular system
AU4042201A (en) * 2000-03-03 2001-09-12 Bodyguard Technologies Gmbh Locating and signalling system within a cellular mobile radiotelephone network
US7558584B2 (en) * 2000-03-31 2009-07-07 Ntt Docomo, Inc. Location reporting method and related mobile communication terminal
US7110773B1 (en) 2000-04-11 2006-09-19 Telecommunication Systems, Inc. Mobile activity status tracker
DE10029115A1 (de) * 2000-06-14 2001-12-20 Mannesmann Ag Verfahren zur Erfassung von Verkehrslagedaten
US6587781B2 (en) 2000-08-28 2003-07-01 Estimotion, Inc. Method and system for modeling and processing vehicular traffic data and information and applying thereof
US8050686B1 (en) * 2000-08-29 2011-11-01 Motorola Mobility, Inc. Method of enabling low tier location applications
US20020037744A1 (en) * 2000-09-22 2002-03-28 Ranjit Bhatia Telecommunications device for sending realtime information to a business-to-business engine for facilitating services to the telecommunications device
DE10051129A1 (de) * 2000-10-16 2002-04-18 Rohde & Schwarz Verfahren zum vom Besitzer unbemerkten Aktivieren eines Mobiltelefons
US6408246B1 (en) * 2000-10-18 2002-06-18 Xircom Wireless, Inc. Remote terminal location algorithm
US20040038706A1 (en) * 2000-10-19 2004-02-26 Wasser Amos S. Telephone call routing
US6799048B2 (en) 2000-11-30 2004-09-28 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson Mobile positioning within an AMPS/TDMA system
US20020072376A1 (en) * 2000-12-08 2002-06-13 Hans Carlsson Systems and methods for improving positioning in a communications network
KR20020060489A (ko) * 2001-01-11 2002-07-18 윤종용 이동 전화기에서 이미지 파일 송신 및 수신방법
US6427077B1 (en) * 2001-01-26 2002-07-30 Motorola, Inc. GPS enabled mobile stations and location methods therefor
DE10105678A1 (de) * 2001-02-08 2002-08-29 Siemens Ag Verfahren und Vorrichtung zur Ortsbestimmung von Paketdaten-dienst-fähigen Funkstationen in einem Kommunikationssystem
US7095983B1 (en) * 2001-03-30 2006-08-22 Bellsouth Intellectual Property Corporation System and method for determining mobile communication system carrier frequency propagation characteristics
ITTO20010296A1 (it) * 2001-03-30 2002-09-30 Telecom Italia Lab Spa Metodo per la trasmissione di dati di localizzazione di apparati mobli per telefonia cellulare.
WO2003005750A1 (en) * 2001-06-29 2003-01-16 Nokia Corporation Quality based location method and system
US6496118B1 (en) * 2001-09-11 2002-12-17 Warren L. Smith Computer chip heat protection apparatus
US8644475B1 (en) 2001-10-16 2014-02-04 Rockstar Consortium Us Lp Telephony usage derived presence information
US7142900B1 (en) 2001-11-01 2006-11-28 Garmin Ltd. Combined global positioning system receiver and radio
ITTO20011125A1 (it) * 2001-12-03 2003-06-03 Telecom Italia Lab Spa Sistema e metodo per individuare la posizione di terminali mibili.
US6987979B2 (en) * 2001-12-22 2006-01-17 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Locating packet-switched mobile terminals using network initiated artificial cell hops
US20030135624A1 (en) * 2001-12-27 2003-07-17 Mckinnon Steve J. Dynamic presence management
ITTO20020204A1 (it) * 2002-03-11 2003-09-11 Telecom Italia Lab Spa Terminale mobile specializzato.
US7139797B1 (en) 2002-04-10 2006-11-21 Nortel Networks Limited Presence information based on media activity
US20050227699A1 (en) * 2002-06-26 2005-10-13 Harmen Schreuder Method and network element for optimisation of radio resource utilisation in radio access network
US8392609B2 (en) 2002-09-17 2013-03-05 Apple Inc. Proximity detection for media proxies
US20040059781A1 (en) * 2002-09-19 2004-03-25 Nortel Networks Limited Dynamic presence indicators
US7555108B2 (en) * 2002-10-01 2009-06-30 Nortel Networks Limited Presence information for telephony users
US6774842B2 (en) * 2002-12-03 2004-08-10 Nokia Corporation Generating entries for a database supporting a positioning of a mobile terminal
US7711810B2 (en) * 2003-01-03 2010-05-04 Nortel Networks Limited Distributed services based on presence technology
JP2004263038A (ja) * 2003-02-28 2004-09-24 Nichias Corp フッ素ゴム成形体及びその製造方法
US8023958B2 (en) 2003-03-05 2011-09-20 Qualcomm Incorporated User plane-based location services (LCS) system, method and apparatus
US9078174B2 (en) * 2003-05-21 2015-07-07 Rpx Clearinghouse Llc Call transfer for an integrated wireline and wireless service
US20050003857A1 (en) * 2003-05-21 2005-01-06 Nortel Networks Limited Call transfer for an integrated wireline and wireless service using a temporary directory number
US7302258B1 (en) * 2003-11-26 2007-11-27 Nortel Networks Limited Call transfer for an integrated packet and wireless service using a temporary directory number
US9118574B1 (en) * 2003-11-26 2015-08-25 RPX Clearinghouse, LLC Presence reporting using wireless messaging
US8271024B1 (en) * 2003-11-26 2012-09-18 Genband Us Llc Messaging service interworking
ATE324018T1 (de) * 2003-12-18 2006-05-15 Evolium Sas Verfahren zur positionsberechnung einer mobilstation in einem zellularen kommunikationsnetz
US7493124B2 (en) * 2004-03-15 2009-02-17 Motorola, Inc. Method and apparatus for updating information within a communication system
US8229454B1 (en) 2004-03-22 2012-07-24 Avaya Inc. Personal location information management
ATE416587T1 (de) * 2004-05-21 2008-12-15 Actix Ltd System und verfahren zum orten mobiler einrichtungen
US7620402B2 (en) 2004-07-09 2009-11-17 Itis Uk Limited System and method for geographically locating a mobile device
NO321855B1 (no) * 2004-09-02 2006-07-17 Telenor Asa Mobiltelefontilstedevaerelses- og lokaliseringssystem ved bruk av en SIM-kortsender
US7706975B2 (en) * 2004-10-19 2010-04-27 Qualcomm Incorporated Mobile cellular identification database for enhanced GPS performance
US7908080B2 (en) 2004-12-31 2011-03-15 Google Inc. Transportation routing
ES2277735B1 (es) * 2005-04-27 2008-06-01 Alberto Sanchez Garcia Metodo y dispositivo para generar un evento en funcion de una posicion fisica de un objeto.
US7583654B2 (en) * 2005-12-28 2009-09-01 Honeywell International Inc. Sub-frame synchronized multiplexing
GB0601952D0 (en) * 2006-01-31 2006-03-15 M M I Res Ltd Methods of maintaining connection with, and determining the direction of, a mobile device
US7925320B2 (en) 2006-03-06 2011-04-12 Garmin Switzerland Gmbh Electronic device mount
US7719994B2 (en) * 2006-04-26 2010-05-18 Honeywell International Inc. Sub-frame synchronized ranging
JP2009538028A (ja) * 2006-05-16 2009-10-29 ケーティーフリーテル・カンパニー・リミテッド 移動通信網における往復遅延時間情報を用いた位置推定方法及びシステム
US7688747B2 (en) * 2006-08-30 2010-03-30 Honeywell International Inc. Sub-frame synchronized residual ranging
CN101227709B (zh) * 2007-01-15 2012-01-25 中国移动通信集团公司 小区识别号数据优化方法及系统
US7515092B2 (en) * 2007-01-17 2009-04-07 Honeywell International Inc. Sub-frame synchronized residual radar
US8509822B1 (en) 2007-01-19 2013-08-13 Sprint Spectrum L.P. Highly scalable, lower precision idle mode locating method for wireless devices
EP1978771A1 (en) * 2007-04-05 2008-10-08 Nederlandse Organisatie voor Toegepast-Natuuurwetenschappelijk Onderzoek TNO Location detection
JP5038793B2 (ja) * 2007-06-27 2012-10-03 株式会社エヌ・ティ・ティ・ドコモ 位置推定システム
GB0901588D0 (en) 2009-02-02 2009-03-11 Itis Holdings Plc Apparatus and methods for providing journey information
NL2002997C2 (nl) * 2009-06-10 2010-12-13 Mezuro B V Werkwijze voor het verzamelen van gegevens van gebruikers van actieve mobiele telefoons.
US8543143B2 (en) 2009-12-23 2013-09-24 Nokia Corporation Method and apparatus for grouping points-of-interest according to area names
DE102011005413A1 (de) * 2011-01-17 2012-07-19 Rohde & Schwarz Gmbh & Co. Kg Verfahren und Vorrichtung zum vom Besitzer unbemerkten Aktivieren eines UMTS/LTE-Mobiltelefons
GB2492369B (en) 2011-06-29 2014-04-02 Itis Holdings Plc Method and system for collecting traffic data
US10034126B2 (en) 2013-03-21 2018-07-24 Verint Systems Ltd. Stand alone solution for location of a cellular phone
US9984348B2 (en) 2013-11-29 2018-05-29 Fedex Corporate Services, Inc. Context management of a wireless node network
PT107478A (pt) * 2014-02-25 2015-08-25 Univ Trás Os Montes E Alto Douro Microdispositivo para a localização de pessoas, animais ou bens baseado em gsm.
US10453023B2 (en) 2014-05-28 2019-10-22 Fedex Corporate Services, Inc. Methods and node apparatus for adaptive node communication within a wireless node network
US11238397B2 (en) 2015-02-09 2022-02-01 Fedex Corporate Services, Inc. Methods, apparatus, and systems for generating a corrective pickup notification for a shipped item using a mobile master node
US10305744B2 (en) 2015-07-08 2019-05-28 Fedex Corporate Services, Inc. System, apparatus, and methods of event monitoring for an event candidate related to an ID node within a wireless node network
EP3217739B1 (en) * 2016-03-09 2019-05-08 Rohde & Schwarz GmbH & Co. KG Methods for activating and localizing a mobile station without user interaction, mobile apparatus, vehicle and system
JP6957496B2 (ja) 2016-03-23 2021-11-02 フェデックス コーポレイト サービシズ,インコーポレイティド 無線ノードネットワーク内のノードのブロードキャスト設定を自動調整するための無線ノードベースの方法、その方法を実行する命令を含む非一時的コンピュータ可読媒体、および無線ノードネットワークにおける自動調整ブロードキャストノード装置
CN110603866A (zh) * 2017-08-04 2019-12-20 Oppo广东移动通信有限公司 数据处理方法及相关设备

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE466376B (sv) * 1990-09-13 1992-02-03 Televerket Foerfarande foer lokalisering i mobilradiosystem
US5155689A (en) * 1991-01-17 1992-10-13 By-Word Technologies, Inc. Vehicle locating and communicating method and apparatus
US5432841A (en) * 1992-07-10 1995-07-11 Rimer; Neil A. System for locating and communicating with mobile vehicles
DE4240578A1 (de) * 1992-12-04 1994-06-23 Detecon Gmbh Verfahren zur Standortbestimmung mittels eines nichtsynchronen zellularen Mobilfunksystems
US5794142A (en) * 1996-01-29 1998-08-11 Nokia Mobile Phones Limited Mobile terminal having network services activation through the use of point-to-point short message service
US5901358A (en) * 1997-07-15 1999-05-04 Omnipoint Corporation Mobile station locating system and method

Also Published As

Publication number Publication date
US6052597A (en) 2000-04-18
EP0809918A1 (en) 1997-12-03
CA2210723A1 (en) 1996-08-22
DE69630020T2 (de) 2004-06-09
FI973342A0 (fi) 1997-08-14
JPH11500589A (ja) 1999-01-12
ATE250316T1 (de) 2003-10-15
FI116504B (fi) 2005-11-30
SE512065C2 (sv) 2000-01-24
SE9502976D0 (sv) 1995-08-29
WO1996025830A1 (en) 1996-08-22
NO973748D0 (no) 1997-08-14
SE9502976L (sv) 1996-08-17
NO973748L (no) 1997-08-14
FI973342A (fi) 1997-08-14
EP0809918B1 (en) 2003-09-17
DE69630020D1 (de) 2003-10-23
AU692061B2 (en) 1998-05-28
AU4737396A (en) 1996-09-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO321940B1 (no) Posisjoneringssystem
CN1922913B (zh) 提供位置信息的方法、系统和装置
US7072666B1 (en) Method and system for communicating location in a cellular wireless system
CA2311760C (en) System and method for positioning a mobile terminal using a terminal based browser
US5568153A (en) Individually defined personal home area for subscribers in a cellular telecommunications network
US6295454B1 (en) System and method for providing chronicled location information for terminal-based position calculation
US6441752B1 (en) Method and apparatus for locating mobile units tracking another or within a prescribed geographic boundary
CN103997757B (zh) 伪基站定位方法、设备及信息上报方法、设备
CN100496150C (zh) 提供位置信息的通信系统和方法
US6272342B1 (en) System and method for providing historical data for location services
US6839022B1 (en) Network support for subscriber access to mobile caller location information
US6347227B1 (en) Method and apparatus of determinating the position of a mobile station
US8433250B2 (en) Estimating whether a wireless terminal is indoors using pattern classification
US20040203915A1 (en) Method and apparatus for locating a mobile receiver having a position cache
US20080200187A1 (en) System and method for estimating cell center position for cell id based positioning
EP1452060B1 (en) System and method for identifying the position of mobile terminals
CN1909731B (zh) 一种采集基站位置数据的方法
CN104918323A (zh) 一种终端定位方法及设备
KR100726567B1 (ko) 위치정보와 지리정보에 기반한 정보 서비스 제공 방법
US20090011775A1 (en) Supporting a Positioning of a Mobile Terminal
US8165607B2 (en) System and method for estimating cell center position for cell ID based positioning
CN100446623C (zh) 一种otdoa定位方法及设备
CN100512524C (zh) 一种精确漫游限制的方法
CN101640837A (zh) 一种增加定位成功率的实现方法和移动定位中心设备
CN106937246A (zh) 一种手机定位方法、手机、手机定位平台及系统

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees