NO316969B1 - Infusjonspumpe - Google Patents

Infusjonspumpe Download PDF

Info

Publication number
NO316969B1
NO316969B1 NO19984315A NO984315A NO316969B1 NO 316969 B1 NO316969 B1 NO 316969B1 NO 19984315 A NO19984315 A NO 19984315A NO 984315 A NO984315 A NO 984315A NO 316969 B1 NO316969 B1 NO 316969B1
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
spring
pressure plate
bag
fluid
drug
Prior art date
Application number
NO19984315A
Other languages
English (en)
Other versions
NO984315D0 (no
NO984315L (no
Inventor
Charles J Mcphee
Original Assignee
I Flow Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by I Flow Corp filed Critical I Flow Corp
Publication of NO984315D0 publication Critical patent/NO984315D0/no
Publication of NO984315L publication Critical patent/NO984315L/no
Publication of NO316969B1 publication Critical patent/NO316969B1/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61MDEVICES FOR INTRODUCING MEDIA INTO, OR ONTO, THE BODY; DEVICES FOR TRANSDUCING BODY MEDIA OR FOR TAKING MEDIA FROM THE BODY; DEVICES FOR PRODUCING OR ENDING SLEEP OR STUPOR
    • A61M5/00Devices for bringing media into the body in a subcutaneous, intra-vascular or intramuscular way; Accessories therefor, e.g. filling or cleaning devices, arm-rests
    • A61M5/178Syringes
    • A61M5/20Automatic syringes, e.g. with automatically actuated piston rod, with automatic needle injection, filling automatically
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61MDEVICES FOR INTRODUCING MEDIA INTO, OR ONTO, THE BODY; DEVICES FOR TRANSDUCING BODY MEDIA OR FOR TAKING MEDIA FROM THE BODY; DEVICES FOR PRODUCING OR ENDING SLEEP OR STUPOR
    • A61M5/00Devices for bringing media into the body in a subcutaneous, intra-vascular or intramuscular way; Accessories therefor, e.g. filling or cleaning devices, arm-rests
    • A61M5/14Infusion devices, e.g. infusing by gravity; Blood infusion; Accessories therefor
    • A61M5/142Pressure infusion, e.g. using pumps
    • A61M5/145Pressure infusion, e.g. using pumps using pressurised reservoirs, e.g. pressurised by means of pistons
    • A61M5/148Pressure infusion, e.g. using pumps using pressurised reservoirs, e.g. pressurised by means of pistons flexible, e.g. independent bags

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Anesthesiology (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Heart & Thoracic Surgery (AREA)
  • Hematology (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Vascular Medicine (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Infusion, Injection, And Reservoir Apparatuses (AREA)
  • Steroid Compounds (AREA)
  • Devices For Dispensing Beverages (AREA)
  • Mechanical Treatment Of Semiconductor (AREA)
  • Eye Examination Apparatus (AREA)
  • External Artificial Organs (AREA)
  • Fluid-Driven Valves (AREA)
  • Tires In General (AREA)
  • Moulds For Moulding Plastics Or The Like (AREA)
  • Valve Device For Special Equipments (AREA)
  • Fuel-Injection Apparatus (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse vedrører et rimelig legemiddeltiløfrselssystem som er anven-delig for tilførsel av legemiddel eller fra sammenfoldbare plastbeholdere, og nærmere bestemt vedrører oppfinnelsen en transportabel infusjonspumpe av den art som er angitt i innledningen til det selvstendige patentkrav 1.
Mange legemidler innen det medisinske området administreres til en pasient på en kontinuerlig basis. Kontinuerlig tilførsel av et legemiddel til en pasient ble opprinnelig Oppnås ved å anbringe en legemiddeltilførselspose fylt med et legemiddel over pasienten og la gravitasjonskraften føre legemidlet fra posen inn i pasienten. Selv om denne me-toden har vist seg hensiktsmessig for mange andre anvendelser, var den beheftet med følgende ulemper: a) ujevn strøm til pasienten på grunn av endring av høyden til det intravenøse infusjons-stedet i forhold til legemiddelposen, b) på en måte passe på at pasienten hele tiden be-fant seg under legemiddeltilførselsposen og c) konstant justering av en rulleklemme som regulerer strømmen til pasienten. Elektromekaniske infusjonspumper ble utviklet for å løse disse problemene. Anvendelsen av slike pumper ble imidlertid redusert på grunn av sin store størrelse og deres behov for konstant elektrisitetstilførsel. Disse end-ringene er spesielt påfallende i situasjoner hvor pasienten er hjemme eller i bevegelse og derved krever bevegelsesfrihet. I løpet av de siste fem årene har et kommet en ny type apparater på markedet for regulert tilførsel av et legemiddel som ikke krever bruk av en elektromekanisk infusjonspumpe og som derved er anpasset for regulert tilførsel av legemidler til pasienter som er i bevegelse. Denne nye typen anvender en oppblåsbar lateks gummiballong anbrakt i et stivt, klart plasthus. Når anordningene er fylt med et legemiddel, vil lateksballongen ekspandere. Et administrasjonssett er festet til anordningen og virker derved som ledning for legemidler til pasienten. Når ballongen er blåst opp av legemidlet, blir selve ballongen drivkraften for å overføre legemidlet ut av reservoaret til pasienten via legemiddeltilfør-selsadministreringssettet. Regulert frigjøring av legemiddel i den ønskede strømnings-mengden oppnås ved å anbringe en åpning med forutbestemt diameter i legemiddelled-ningen. Disse anordningene opererte generelt ved et relativt høyt trykk på tilnærmet 10 -15 psi. Eksempler på lateksballongsystemet er beskrevet i US-PS 4.769.008 og 4.915.693 og europeisk patentsøknad 0.426.319 A2.
Selv om lateksballongmetoden for legemiddeltilførsel har visse fordeler fremfor elektromekaniske infusjonspumper har metode også sine ulemper. På grunn av at ballongen ekspanderer i alle retninger, er for eksempel formen til huset som omgir ballongen rund. Denne runde formen er ikke spesielt godt tilpasset til pasienten når den bæres i pasien-tens lomme. Videre vil noen av lateksballongtypeanordningene kreve en spesiell maskin for å fylle og trykksette ballongen med et legemiddel. Farmasøyten må derfor bruke en spesiell maskin for å fylle anordningen. Det er derfor et behov for et sikkert, øko-nomisk legemiddeltilførselssystem som kan a) være unnselig og komfortabel når det bæres av pasienten, b) la farmasøyten fylle opp legemiddelbeholderen uten bruk av en spesiell trykksetninganordning, c) la sykepleieren eller pasienten fylle legemiddelbeholderen inn i trykksetningsanordningen, d) muliggjøre gjenbruk av deler av systemet.
Foreliggende oppfinnelse muliggjør bruk at standard rektangulære medisinposer kan brukes i en trykkplatepumpe. Ved bruk av standardposer trenger ikke sykehusene å lagre medisinposer med forskjellige størrelse og form.
Dette oppnås med en infusjonspumpe av den innledningsvis nevnte art som er kjenne-tegnet ved trekkene angitt i karakteristikken til det selvstendige patentkrav 1.
Fordelaktige utførelser av oppfinnelsen er angitt i de uselvstendige patentkravene.
I henhold til et trekk ved oppfinnelsen er det således tilveiebrakt en infusjonspumpe for utlevering av et fluid fra et fluidreservoar. Infusjonspumpen innbefatter et hus med et kammer deri for mottak av et fluidreservoar og en første vegg for å danne kontakt med fluidreservoaret. Den andre vegg er bevegelig mellom en første posisjon i avstand fra den første veggen og danner et kammer mellom dem og en andre posisjon relativt nærmere den første veggen. Den andre veggen beveges av et parallellogramledd. Parallellogramleddet innbefatter minst en fjær for fjærbelastning av parallellogramleddet. Bevegelsen til parallellogramleddet medfører at den andre veggen føres mot den første veggen. Føringen av den andre veggen i en økt kraft til fluidreservoaret gjennom utleveringssyklusen og derved oppnå en konstant strømningsmengde.
I en annen utførelsesform innbefatter foreliggende oppfinnelse en infusjonspumpe bestående av et hus med et kammer for mottak av et fluidreservoar. Pumpen innbefatter en første vegg for kontakt med fluidreservoaret og en andre vegg bevegelig mellom en første posisjon i avstand fra den første veggen for å danne et kammer mellom dem og en andre posisjon relativt nærme den første veggen. Pumpen innbefatter et kompresjonsor-gan for bevegelse av den andre veggen, hvor kompresjonsorganet medfører en i det vesentlige konstant strømningsmengde fra fluidreservoaret ved å øke kraften som påføres fluidreservoaret når den andre veggen beveges mot den andre posisjonen.
Ytterligere trekk og fordeler ved foreliggende oppfinnelse vil fremgå for fag- mannen innen området av den etterfølgende detaljerte beskrivelsen av foretrukne utførelsesfor-mer med henvisning til de medfølgende tegninger og krav. Figur 1 er en isometrisk skisse av infusjonsanordningen i henhold til foreliggende oppfinnelse. Figur 2 viser et delvis tverrsnitt av infusjonsanordningen i figur 1 hvor skallene ikke er festet.
Figur 3 viser et tverrsnitt sett fra siden av det øvre skallet i figur 2.
Figur 4 viser et tverrsnitt av infusjonsanordningen i figur 1 med skallene påsatt. Figurene Sa og 5b er henholdsvis planskisse og sideskisse av den roterbare fjærholderen som brukes i infusjonsanordningen i figur 1. Figurene 6a og 6b er henholdsvis planskisse og sideskisse av trykkplaten som brukes i infusjonsanordningen i figur 1.
Figur 7 viser fluidtilførselsposen i henhold til foreliggende oppfinnelse.
Figur 8 er en isometrisk skisse av en alternativ utførelsesform av infusjonsanordningen i henhold til foreliggende oppfinnelse.
Figur 8a er et tverrsnitt av infusjonsanordningen i figur 8 i en åpen posisjon.
Figur 8b er et tverrsnitt av infusjonsanordningen i figur 8 i en lukket posisjon.
Figur 9 viser en perspektivskisse sett ovenfra av en dobbelt konsentrisk trykkplateutfø-relsesform av infusjonspumpen i henhold til foreliggende oppfinnelse.
Figur 10 viser et tverrsnitt av pumpen vist i figur 9.
Figur 11 viser et tverrsnitt av pumpen vist i figur 9, delvis gjennom utleveringssyklusen. Figur 12 viser et tverrsnitt av pumpen vist i figur 8 ved slutten av utleveringssyklusen. Figur 13 viser et tverrsnitt av en flersegmenttrykkplateutførelsesform i henhold til foreliggende oppfinnelse i utleveringssyklusens forløp. Figur 14 viser et tverrsnitt av pumpen i figur 13, et stykke ut i utleveringssyklusen. Figur 15 viser et tverrsnitt av pumpen vist i figur 13 ved slutten av utleveringssyklusen. Figur 16 viser en flersegmenttrtykkplate i henhold til et aspekt ved foreliggende oppfinnelse.
Figur 17 viser en alternativ flersegmenttrykkplate.
Figur 18 viser et tverrsnitt av den stangassisterte fjærtrekkeren i henhold til foreliggende oppfinnelse. Figur 19 viser et tverrsnitt av utførelsesformen i figur 18 med trykkplaten i tilbaketrukket posisjon. Figur 20 viser et tverrsnitt av utførelsesformen i figur 18 et stykke ut i utleveringssyklusen. Figur 21 viser et tverrsnitt av en nøkkeloperert trykkplatetilbaketrekker i henhold til foreliggende oppfinnelse. Figur 22 viser et tverrsnitt av utførelsesformen i figur 21, med en nøkkel på plass. Figur 23 viser et tverrsnitt av utførelsesformen i figur 21 et stykke ut i utleveringssyklusen.
Figur 24 viser en alternativ utførelsesform av utførelsesformen vist i figur 23.
Figur 25 viser et tverrsnitt av en infusjonspumpe med en sammenleggbar trykkplatetilbaketrekker. Figur 26 viser et tverrsnitt av pumpen i figur 25 ved slutten av utleveringssyklusen. Figur 27 viser et tverrsnitt av en ultralav profilpumpe i henhold til foreliggende oppfinnelse. Figur 28 viser et tverrsnitt av pumpen i figur 27 med trykkplaten helt tilbaketrukket. Figur 29 viser et tverrsnitt av pumpen i figur 27 et stykke ut i utleveringssyklusen.
Figur 30 viser en skisse av pumpen vist i figur 29.
Figur 31 viser et tverrsnitt av en alternativ trykkplatetilbaketrekker i henhold til foreliggende oppfinnelse. Figur 32 viser et tverrsnitt av retraktoren i figur 31 i full tilbaketrukket posisjon. Figur 33 viser et tverrsnitt av retraktoren i figur 31 ved begynnelsen av utleveringssyklusen. Figur 34 viser et tverrsnitt av en pneumatisk trykkplateretraktorutførelsesform av foreliggende oppfinnelse.
Figur 35 viser utførelsesformen vist i figur 34 sett ovenfra.
Figur 36 viser en fleksibel trykkplateretraksjonsanordning i henhold til foreliggende oppfinnelse sett ovenfra.
Figur 37 viser et tverrsnitt av utførelsesformen i figur 36.
Figur 38 viser et tverrsnitt av utførelsesformen i figur 36 ved endt utleveringssyklus. Figur 39 viser et tverrsnitt av bretteleddtrykkplateretraktoren i henhold til foreliggende oppfinnelse. Figur 40 viser et tverrsnitt av utførelsesformen i figur 39 med en rektraksjonsnøkkel på plass. Figur 41 viser et tverrsnitt av utførelsesformen i figur 39 ved begynnelsen av utleveringssyklusen.
Figur 42 viser et snitt av leddanordningen.
Figur 43 viser et snitt av en alternativ leddanordning.
Figur 44 viser et tverrsnitt av en infusjonspumpe med et motstandselement i henhold til foreliggende oppfinnelse. Figur 45 viser et tverrsnitt av en tom indikator i henhold til foreliggende oppfinnelse. Figur 46 viser et tverrsnitt av utførelsesformen i figur 45 ved slutten av utleveringssyklusen. Figur 46A viser et forstørret parti av et tverrsnitt av utførelsesformen i figur 45 ved endt utleveringssyklus.
Figur 47 viser det transparente vinduet i figur 45 sett nedenfra.
Figur 48 viser en lavprofil glidefjærretraktoranordning i henhold til foreliggende oppfinnelse sett ovenfra.
Figur 49 viser utførelsesformen i figur 48 sett fra siden.
Figur 50 viser en utførelsesform i figur 48 sett fra siden ved begynnelsen av utleveringssyklusen. Figur 51 viser utførelsesformen i figur 48 fra siden delvis ut i utleveringssyklusen. Figur 52 viser en perspektivskisse av en belasmingsanordning av sakstypen i henhold til foreliggende oppfinnelse.
Figur 53 viser et tverrsnitt av utførelsesformen i figur 52.
Figur 54 viser et tverrsnitt av utførelsesformen i figur 52 ved slutten av utleveringssyklusen.
Figur 55 viser utførelsesformen i figur 52 i ikke sammensatt tilstand.
Figur 56 er en kurve som viser fluidtrykk som funksjon av volum.
Figur 57 er en kurve som viser en prosentvis endring av trykk som funksjon av volum.
Figur 58 er en kurve som viser fluidtrykk som funksjon av volum.
Figur 59 er en kurve som viser prosentvis trykkendring som funksjon av volum.
Figur 60 er en kurve som viser kraft som funksjon av volum.
Figur 61 viser fluidbeholderen som anvender foreliggende oppfinnelse sett ovenfra.
Figur 62 viser fluidbeholderen i figur 61 sett fra venstre.
Figur 63 viser fluidbeholderen i figur 61 sett forfra.
Figur 64 viser fluidbeholderen i figur 61 sett bakfra.
Figur 65 viser et tverrsnitt fra venstre av fluidbeholderen i figur 61 når den er full av fluid. Figur 66 viser en alternativ utførelsesform av fluidbeholderen vist i figur 61 sett ovenfra.
Figur 67 viser den alternative utførelsesformen vist i figur 66 sett fra venstre.
Figur 68 viser en alternativ utførelsesform vist i figur 66 sett forfra.
Figur 69 viser en alternativ utførelsesform vist i figur 66 sett bakfra.
Figur 70 viser en annen alternativ utførelsesform av fluidbeholderen vist i figur 61.
Figur 71 viser den alternative utførelsesformen vist i figur 70 sett fra venstre.
Figur 72 viser den alternative utførelsesformen vist i figur 70 sett forfra.
Figur 73 viser den alternative utførelsesformen vist i figur 70 sett bakfra.
Figur 74 viser en annen alternativ utførelsesform av fluidbeholderen vist i figur 61 sett ovenfra.
Figur 75 viser den alternative utførelsesformen vist i figur 74 sett fra venstre.
Figur 76 viser den alternative utførelsesformen vist i figur 74 sett forfra.
Figur 77 viser den alternative utførelsesformen vist i figur 74 sett bakfra.
Figur 78 viser en annen alternativ utførelsesform av fluidbeholderen vist i figur 61 sett ovenfra.
Figur 79 viser den alternative utførelsesformen vist i figur 78 sett fra venstre.
Figur 80 viser den alternative utførelsesformen vist i figur 78 sett forfra.
Figur 81 viser den alternative utførelsesformen vist i figur 78 sett bakfra.
Figur 82 viser en annen alternativ utførelsesform av fluidbeholderen vist i figur 61 sett ovenfra.
Figur 83 viser den alternative utførelsesformen vist i figur 82 sett fra venstre.
Figur 84 viser en annen alternativ utførelsesform av fluidbeholderen vist i figur 61 sett ovenfra.
Figur 85 viser den alternative utførelsesformen vist i figur 84 sett fra venstre.
Figur 86 viser en annen alternativ utførelsesform av fluidbeholderen vist i figur 61 sett ovenfra.
Figur 87 viser den alternative utførelsesformen vist i figur 86 sett fra venstre.
Figur 88 viser en annen alternativ utførelsesform av fluidbeholderen vist i figur 61 sett ovenfra.
Figur 89 viser den alternative utførelsesformen vist i figur 88 sett fra venstre.
Figur 90 viser en perspektivskisse av den alternative utførelsesformen av trykkplatepumpen. Figur 91 viser en perspektivskisse av den alternative utførelsesformen vist i figur 90 i ikke sammensatt tilstand. Figur 92 viser belastningsorganet av sakstypen vist i figur 91 i ikke sammensatt tilstand. Figur 93 viser den alternative utførelsesformen vist i figur 90 med trykkplaten i en første posisjon delvis gjennomskåret. Figur 94 viser den alternative utførelsesformen vist i figur 90 med trykkplaten i en andre posisjon delvis gjennomskåret. Figur 95 viser en perspektivskisse av håndtaket til den alternative utførelsesformen vist i figur 90. Figur 96 viser en skala på den alternative utførelsesformen av pumpen vist i figur 90. Med henvisning til figurene skal infusjonsanordningen i henhold til foreliggende oppfinnelse bli kalt en trykkplatepumpe. Trykkplatepumpen er utformet i to deler, en trykk-settingsdel og en fluidholdig del. Hvert parti er huset i en beholder eller skall. Et trykk-settingsskall 12 innbefatter en spiralfjær 14. Et fluidholdig skall 16 innbefatter kammer 17 for å gi plass til en fluidtilførselspose 18. Når trykksettingsskallet 12 og det fluidholdige skallet 16 er forbundet og danner en innelukket pumpe, blir fluidtilførselsposen trykksatt med en fjær 14. Fluidet blir derved kontinuerlig presset ut av posen 18 gjennom et utløpsrør 20 i fluidkommunikasjon med denne. Det oppnås en kontrollert fluid-strøm med en fast åpning 46 med liten diameter anbrakt ved eller nær enden av røret. Pumpen i figur 1 har en diameter på 3 14" og en høyde på 1.7 tomme. En selektiv frigjørbar klemme 34 kan settes på utløps-røret for å stanse fluidstrømmen fra pumpen. Frigjøring av klemmen vil sette i gang fluidstrømmen igjen.
I henhold til en nåværende foretrukket utførelsesform av oppfinnelsen er trykksettings-organet en konisk spiralfjær 14. Fjæren er fremstilt av rustfritt stål eller et passende fjærmateriale. Viklingene til fjæren er fremstilt progressivt større, slik at når den er komprimert, kan fjærspolene overlappes og komprimeres til en lavere høyde enn en konvensjonell kompresjonsfjær. Når fjæren er ekspandert har den en konisk form. Den koniske spiralfjæren utviser den største kraften når den er helt komprimert. Kraften er tilnærmet til ligningen F = kx, hvor k er fjærkons tanten og x er fjærens kompresjons-avstand. Siden det er ønskelig at kraften som utvises på legemiddelbeholderen er tilnærmet den samme når beholderen er full som når den er nesten tom, er det foretrukket at den frie lengden til fjæren er flere ganger høyden til pumpen. Arbeidsmengden er derved kun en fraksjon av sin totale frie lengde. Dette sikrer at kraften som påføres av fjæren holdes innen en akseptabel toleranse fra begynnelsen til slutten av infusjonen. I henhold til en foretrukket utførelsesform er kraftendringen som utvises av fjæren i løpet av en infusjon, sammenlignet med den innledende kraften den utviser når den er komprimert mot en full fluidtilførselspose, mindre enn ±20 %. I henhold til oppfinnelsen bør fjærlengden velges slik at kraftendringen i løpet av en infusjon er mindre enn 20 %. I tillegg til en konvensjonell kompresjonsfjær, kan dette konseptet også anvende en bladfjær dersom denne blir brukt i stedet, hvor bøyningen i bladfjæren kun er en fraksjon av den totalt mulige bøyningen.
En fleksibel kabelholder 26 omgir fjæren 14 for å innstille dens innledende komprimerte høyde og også forhindre at den ekspanderer utover høyden til trykksettingsskallet 12. I foreliggende foretrukne utførelsesform anvendes to kabler 26. Fjæren 14 vil derved ikke ligge an mot fluidtilførselsposen når trykksettingsskallet 12 innledningsvis er i inngrep med det fluidholdige skallet 16. Dette gjør det lett for brukeren å sette de to skallene sammen. Ved fjæren i sin innledende komprimerte tilstand er kraftdifferensialet mellom den fulle posisjonen vist i figur 4 og den tomme posisjonen med posen klemt til en fullstendig sammenklappet posisjon, mindre enn 20 % av den innledende kraften i den fulle posisjonen. Selv om den koniske spiralfjæren er foretrukket, vil det være mulig å fremstille en trykkplatepumpe med en bladfjær, en trykksatt blære, en standard spiralkompresjonsfjær eller en trykksatt gassbeholder som kan virke som trykksettings-organ.
Den minste viklingen til fjæren er roterbart festet til den lukkede enden av trykksettingsskallet 12. Fjæren er festet til trykksettingsskallet med en roterbar konnektor innbefattende en fjærholder 22, en dreieforankring 28, en fjærstopper 23 og en skrue 31. Dreieforankringen 28 er ansatt på en skulder 29 som omgir et hull i toppen av trykksettingsskallet 12. Dreieforankringen 8 er fri til å rotere på skulderen 29. Den roterbare fjærholderen 22 er montert til en dreieforankring 28. Fjærholderen 22 sentrerer fjæren til skallet. En fjærs topper 23 klemmer endespolen til fjæren til fjærholderen og forhindrer at fjæren løsner fra fjærholderen 22. Skruen 31 holder dreieforankringen 28 og fjærstopperen 23 sammen. Fjærholderen 22 er klemt mellom dreieforankringen og fjærstopperen.
Fortrinnsvis i henhold til foreliggende oppfinnelse, er en fluidtilførselspose trykksatt til kun ca. S psi, noe som kun krever ca. 30 pund kraft. For at helsepersonellet eller pasienten kan trykksette pumpen uten hjelp, er trykksettingsskallet 12 og det fluidholdige skallet 16 i gjengeinngrep. I den foretrukne utførelsesformen har trykksettingsskallet indre spiralformede gjenger 13 og fluidet i det fluidholdige skallet har ytre spiralformede gjenger 19: Ved å øke antall gjenger pr. tomme, kan aksialkraften som tilveiebringes av gjengene økes for et gitt moment. Foreliggende foretrukne utførelsesform anvender fire gjenger pr. tomme, slik at det er relativt raskt og enkelt å skru skallene sammen for å trykksette pumpen fult ut. Gjengene gir en mekanisk fordel, slik at et midlere moment kan gi en tilstrekkelig grad av aksial belastning for å komprimere fjæren.
Trykkplaten 24 er anbrakt mellom fjæren 14 og fluidtilførselsposen 18 når de to skallene er forbundet med hverandre. Trykkplaten 24 fordeler trykket fra fjæren 14 over posen. Den foretrukne trykkplaten er fremstilt av polykarbonat. Platen har et flatt bunnparti som strekker seg over et område som ikke er større enn et i det vesentlige flatt sentralt parti av den fulle fluidtilførselsposen. Dette virker til å holde kontaktflateområ-dene relativt konstante over hele infusjonsforløpet for å hjelpe til å minimalisere trykk-endringer på fluidposen. Trykkplaten 24 holdes mot spiralfjæren i trykksettingsskallet 12 ved hjelp av den fleksible holdekabelen 26. Kabelen 26 er fortrinnsvis fremstilt av flerstrengs rustfritt stål. Den er ført rundt den roterbare holderen 22 og trykkplaten 24. Fortrinnsvis brukes to kabelløkker 26. I holderen 22 og trykkplaten 24 er det tilveiebrakt riller for å gjøre plass til kablene 26. En plastetikett 36 kan være festet til bunnen av trykkplaten 24 og kabelen 26 kan fritt rotere om aksen til trykksettingsskallet. Når trykksettingsskallet er rotert med hensyn til fluidtiløfrselsskallet for å skru de to sammen, vil trykksettingsskallet dreies uavhengig av trykkplaten 24. Trykkplaten 24 bør bli stasjonær med hensyn til fluidtilførselsposen slik at posen ikke utsettes for torsjonsbe-lastning. Mekanisk å forhindre vridning av fluidtilførselsposen 18 når de to skallene skrus sammen, kan det være festet antirotasjonshemper til ytterkantene av trykkplaten 24. Hempene vil strekke seg radielt ut for å danne inngrep med slisser i veggen til det fluidholdige skallet 16. Hempene vil bli ført i slissene og derved forhindre at trykkplaten dreier med hensyn til det fluidholdige skallet. Det er funnet at roterbar festing av fjæren og trykkplaten til trykksettingsskallet er tilstrekkelig for å unngå å påføre uønsket moment til fluidtilførselsposen. Hempene og slissene er ikke påkrevet.
Siden det er ønskelig å ha en anordning som gjør det mulig for pasienten å undersøke volumet av fluidet som fremdeles er igjen i fluidtilførselsposen slik at pasienten kan bestemme når posen er tom, anvender foretrukne utførelsesformer av foreliggende oppfinnelse et klart plastvindu 38 i bunnen av det fluidholdige skallet 16. På grunn av kost-nads- og sikkerhetsbetraktninger anvender spesielt foretrukne utførelsesformer av foreliggende oppfinnelse en klar plast, så som polykarbonat, som vindusmateriale. Bn inn-skrift så som ordet "tom" eller "E" eller et annet symbol, er innpreget på bunnsiden av trykkplaten 24. Fortrinnsvis vil innskriften være uklar eller uleselig når den ses gjennom den elastomere platen og transparente vinduet når det er væske i fluidtilførselspo-sen. Når posen har blitt tømt og trykkplaten ligger flat mot lagene til posen, platen og bunnen av kammeret 17, vil innskriften på platen 24 komme i fokus gjennom bunnen av det fluidholdige skallet på grunn av den transparente naturen til fluidtilførselsposen og kontaktklarheten til platen. Dette kan brukes til å gi en klar indikasjon om når fluidposen er tom. Det er funnet at en liten mengde silikonolje mellom vinduet og platen vil forbedre klarheten.
I den grad det er mulig, er det ønskelig å opprettholde en relativt konstant strømnings-mengde i løpet av en infusjon med trykkplatepumpen. For å minimalisere endringer i det indre trykket i fluidtilførselsposen, er det viktig at overflatekontaktområdet mellom posen og de stive overflatene som presser mot den, kan holdes konstant. I henhold til foreliggende oppfinnelse, er bunnen til kammeret 17 i det fluidholdige skallet 16 utformet med en kontur som jevnt understøtter bunnen av posen over hele sitt område. Over-flatekontakten mot bunnen av posen forblir derfor konstant under hele trykkplatens stag. I figurene er det vist en buet kontur om periferien av kammeret 17. Posen 18, når den er fylt med fluid, vil være tilpasset denne buede konturen for å motta støtte over hele sitt område. Konturen til kammeret 17 kan også oppnås med en 45° vinkel om periferien. Selv om posen 18 ikke fullstendig fyller dørene dannet av vinkelen, bør konturen til overflateområdene være adekvat for å gi vesentlig støtte og kontakt med posens hele område.
Det er viktig at kontaktområdet til trykkplaten 24 mot posen forblir konstant. Derfor har trykkplaten 24 en flat bunnflate som ikke strekker seg utenfor et flatt sentralt parti av fluidtilførselsposen. Dersom kun det flate partiet til platen skulle virke på posen, ville det være igjen restfluid i posen om dens periferi ved slutten av infusjonen. For mer fullstendig å utlevere fluidet fra posen, har trykkplaten en skråkant 40 og en utspart ytre ring 42. Disse partiene til platen vil grovt sett være tilpasset konturen til periferien til bunnen av kammeret 17. En trykkplate 24 med en periferi som mer nøyaktig er tilpasset konturen til kammerbunnen kan også brukes. Nær slutten av infusjonen, når platen 24 synker ned mot kammerbunnen, vil fluidet som er bygget opp rundt periferien til posen 18 skyves ut av kanten 40 og den utsparte ringen 42.
Det er tilveiebrakt en åpning 30 i det fluidholdige skallet gjennom hvilken utløpsrøret forbundet til fluidtilførselsposen 18 kan være forlenget. En yttervegg 32 til det fluidholdige skallet kan være tilveiebrakt for å virke som et grep. Ved sammenskruing av skallene, vil en hånd holde ytterveggen til trykksettingsskallet og den andre hånden holde ytterveggen 32 til det fluidholdige skallet 16.
Disse to skallene til pumpen har en sirkulær form for å muliggjøre gjengeinngrep. Med henvisning til figur 7, er fluidtilførselsposen 18 for bruk i trykkplatepumpen, en sirkulær pose forbundet til et utløpsrør. Den sirkulære posen har fortrinnsvis ingen hjørner. Sammenføyningen 44 til posen er derved jevnt påkjent. For å hjelpe til med å oppnå et jevnt trykk i posen, har periferien til posen en buet kontur når den er fylt. Midtpartiet til posen er i det vesentlige flat, slik at kontaktoverflatene mellom trykkplatene og posen kan forbli relativt konstant gjennom hele infusjonen. Posen er fremstilt av et passende ettergivende biokompatibelt plastmateriale, så som en klasse VI, PVC biokompatibel plast. Posen er utformet av to ark som er RF sveiset sammen og trimmet rundt deres omkrets. Den runde formen til posen medfører en jevn belastning på sveisesømmen.
Utløpsrøret 20 er forbundet til posen 18. Røret 20 kan føre til en innsnevret åpning 46 som begrenser fluidstrømmen fra tilførselsposen når den er trykksatt. Åpninger på 0.004" til 0.008" diameter er forutsett. For å forhindre at åpningen blir blokkert, kan et valgfritt partikkelfilter 48 være innført i utløpsrøret for å stanse strømmen av partikler som kan stenge igjen åpningen. Åpningen tilveiebringer en relativt konstant flyt strøm. Som et alternativ til den begrensede åpningen, kan denne erstattes med en rørlengde med kjent diameter, for eksempel et rør med en lengde på 18" og 0.015" diameter. For å forenkle fyllingen av fluidtilførselsposen, kan et Y-injeksjonssted 52 være ført inn i utløpsrøret 20. Y-injeksjonsstedet innbefatter et lateksgummi selvtettende septum 54, gjennom hvilket en nål kan innføres for å injisere fluid i posen. Som et alternativ kan posen være forsynt med en andre fylleåpning (ikke vist).
Enden av utløpsrøret kan være forbundet til en lueradapter 50. Adapteren er en gjenget tilkobling. Det er utformet til å være tilpasset en gjenget kobling på en IV-ledning. For å muliggjøre gjenbruk av infusjonssettet kan utløpsrøret 20 til fluidtilførselsposen være direkte forbundet til en andre lueradapter 50 (ikke vist) tilnærmet 3 tommer fra Iege-middelposen. Det vil bli brukt en klemme på røret mellom posen og lueradapteren 50. Fluid kan injiseres gjennom lueradapteren 50, slik at Y-injeksjonsstedet ikke vil være nødvendig. Når legemidlet er tømt ut, kan en ny legemiddelpose festes til IV-settet og derved brukes igjen IV-settet for flere doser over en 24 - 48 timers periode.
Ved utøvelse av oppfinnelsen brukes klemmen 34 til å lukke utløpsrøret på en tom le-gemiddeltilførselspose. En nål trenger gjennom septumet 54 for å injisere fluid i lege-middeltilførselsposen. Når posen er full bør den ha en i det vesentlige flat topp og midtre bunnparti når den hviler på en flat overflate. Nålen fjernes. Posen, med sin permanent påfestede IV-ledning anbringes i kammeret 17 til det fluidholdige skallet 16, hvori IV-ledningen passerer gjennom åpningen 30 i bunnen av skallet. Når de øvre og nedre skallene er brakt sammen, bør gjengene fortrinnsvis danne inngrep innledningsvis før trykkplaten 24 trykksetter posen. De to skallene blir deretter ganske enkelt skrudd sammen inntil det nås en stopposisjon. Ved dette punktet, er legemiddelposen fullt trykksatt. IV ledningen spyles for luft ved åpning av klemmen 34, slik at fluidet strøm-mer. Med en gang fluidet begynner å strømme litt ut, kan røret klemmes igjen. Ut-løpsledningen blir deretter tilkoblet en kateterledning eller nål for å administrering av en infusjon til en pasient. Frigjøring av klemmen setter i gang fluidstrømmen. Når in-skripsjonen på trykkplaten 24 kommer i fokus gjennom vinduet 38 i det fluidholdige skallet 16, har posen blitt tømt. Utløpsledningen fjernes eller løsnes fra pasienten. De to skallene skrus derved fra hverandre og legemiddelbeholderen og IV-ledningen fjernes. Pumpen kan brukes igjen.
Med henvisning til figurene 8, 8A og 8B er det vist en alternativ utførelsesform av foreliggende oppfinnelse. De nummeriske opplysningstallene i tegningene er 100 høyere enn tilsvarende elementer i den første utførelsesformen. Når det er ønskelig å anvende en konvensjonell rektangulær legemiddeltilførselspose 188, kan den alternative utførel-sesformen brukes. Det fluidholdige skallet 116 til den alternative utførelsesformen er tilveiebrakt med et rektangulært kammer for å gjøre plass til den rektangulære legemiddeltilførselsposen. Det fluidholdige skallet 116 er dannet av et øvre parti 152 og et nedre parti 154 festet ved ende av et hengsel 156. De motsatte endene er forbundet med en lås 158 når de øvre og nedre partiene er lukket. Det øvre partiet 152 innbefatter en gjenget sylindrisk vegg 119 for inngrep med den gjengede veggen 113 til det trykksettende skallet 112. Trykkplaten 124 festes til fjæren 114 til det trykksettende skallet 112 er utformet rektangulært for å passe over i det vesentlige flate midtpartiet til den rektangulære posen.
For å operere trykkplatepumpen i den alternative utførelsesformen, skrus det trykksettende skallet av og løsnes på det fluidholdige skallet, Det fluidholdige skallet åpnes om sitt hengsel eller glideorgan. Det føres inn en fluidtilførselspose. Det fluidholdige skallet lukkes ved hjelp av sin lås. Det trykksettende skallet kan deretter skrus på det fluidholdige skallet for å trykksette legemiddeltiløfrselsposen.
I henhold til et ytterligere aspekt ved foreliggende oppfinnelse, er det tilveiebrakt en infusjonspumpe med en trykkplate som oppdelt i to eller flere segmenter. Fortrinnsvis er hvert segment tilveiebrakt med et uavhengig fjærbelastningsorgan for å komprimere hvert respektive segment mot legemiddelposen. Flersegmenttrykkputen til foreliggende oppfinnelse samvirker med den endrede konturen til legemiddelposen som tømmes for å opprettholde et forbedret relativt konstant overflatekontaktareal mellom trykkplaten og posen. Som tidligere diskutert, har opprettholdelse av et i det vesentlige konstant overflatekontaktareal av oppfinnerne blitt funnet å fremme en konstant utgangstrykkytelse.
Med henvisning til figurene 9-12 er det vist en dobbelt konsentrisk trykkplateutførelses-form av infusjonspumpen i henhold til foreliggende oppfinnelse. Infusjonsanordningen 160 er tilveiebrakt med et hus 162 som innbefatter et dekselparti 164 og en bunn 166. Som i tidligere utførelsesformer er dekslet 164 og bunnen 166 fortrinnsvis utformet i henhold til konvensjonelle teknikker for fremstilling av medisinske anordningshus, så som injeksjonsstøpning av termoplast eller termoherdende polymerer. Alternativt kan enhver annen teknikk anvendes, innbefattende fremstilling fra metall slik det vil bli forstått av en fagmann.
Dekslet 164 og bunnen 166 kan festes sammen på ene rekke forskjellige måter beskrevet annetsteds her. For eksempel kan dekslet 164 og bunnen 166 være tilveiebrakt med komplementære overflatekonstruksjoner så som hann- og hunninngrepsgj enger. Av denne årsak er bunnen 166 tilveiebrakt med en ringformet, aksialt utstrekkende vegg 170 for å tilveiebringe et forlenget overflatekontaktareal mellom bunnen 166 og dekslet 164. Alternativt er kontaktoverflaten til dekslet 164 og bunnen 166 tilveiebrakt med komplementære tapper og J- eller L-formede riller som tillater en trykk-og-vri-sammenlåsning. Det anvendes enhver variasjon av alternative sammenlåsende konstruksjoner med den segmenttrykkplateutførelsesformen av oppfinnelsen.
Avhengig av typen fjærtilbaketrekningskonstruksjonen som anvendes, kan bunnen 166 og dekslet 164 eventuelt være avtakbart forbundet. For eksempel i en sidehylleutførel-sesform, kan bunnen 166 og dekslet 164 være integrert utformet eller permanent festet sammen under fremstillingsprosessen. I denne utførelsesformen er det tilveiebrakt en åpning i sideveggen for å muliggjøre innsetting av en medikamentpose mellom den tilbaketrukne trykkplaten og bunnen som diskutert senere.
Generelt samvirker bunnen 166, ringformet vegg 170 og dekslet 164 og danner et kammer 172 som kan inneholde de funksjonelle komponentene til infusjonsanordningen 160. I den viste utførelsesformen er et første trykkplatesegment 166 fjærbelastet mot en legemiddelpose 174 ved hjelp av en spiralfjær 178. Trykkplatesegmentet 176 er tilveiebrakt med en aksialt utstrekkende fjær føring 184 som kan innbefatte en aksialt utstrekkende ringformet vegg eller et mangfold aksialt utstrekkende fremspring. Fjærføringen 184 hjelper til med å opprettholde aksiell innretning av fjæren 178 under gjentatt strekk og utløssykler til infusjonsanordningen 160. Fjærføringen 184 kan alternativt være anbrakt på den radielt indre siden av fjæren 178, så vel so på den radielt ytre eller radielt indre siden av fjæren, men avhengig av dekslet 164 som det vil være innlysende for en fagmann.
Det første trykkplatesegmentet 176 er tilveiebrakt med en radielt utoverstrekkende ringformet flens 186 for samvirke med en radielt innoverrettet stopper 188 på det andre trykkplatesegmentet 180. Stopperen 188 har en aksiell innbyrdes avstand fra planet til det andre trykkplatesegmentet 180 ved en bærer 190 som forklart senere.
Det andre platesegmentet 180 innbefatter en ringformet ring anbrakt konsentrisk om den første trykkplaten 176. Den andre trykkplaten 180 er uavhengig aksialt bevegelig med hensyn til den første trykkplaten 176 og bevegelig fra en første posisjon i avstand fra planet til den første trykkplatesegmentet 176 til en andre posisjon i det vesentlige i planet til det første trykkplatesegmentet 176. Fortrinnsvis er det andre trykkplatesegmentet 180 belastet i retningen til legemiddelposen 174 med en andre fjær 182.
Selv om den første fjæren 178 og andre fjæren 182 er vist med en i det vesentlige sylindrisk utforming, er det også ønskelig med en koniske formet fjær av årsaker tidligere beskrevet. I tillegg kan alternative fjærbelasntingsorgan, så som bladfjærer, trykksatte blærer, trykksatte gassbeholdere eller lignende bli anpasset for bruk i henhold til flersegment utførelsesformen av foreliggende oppfinnelse.
Illustrasjonen i figurene 9-11 er noe forenklet for å fremheve flertrykkplateaspektet ved oppfinnelsen. En lang rekke ytterligere trekk vil generelt også bli innbefattet i en ferdig anordning. For eksempel brukes det typisk en fjær- eller platetilbaketrekningsstruktur for å trekke tilbake trykkplaten og begrense forlengelsen av fjæren i fravær av en bunn 166 eller fluidpose 174. En lang rekke passende tilbaketrekningskonstruksjoner er beskrevet annetsteds her eller vil være innlysende for en fagmann innen området i lys av foreliggende beskrivelse. I en utførelsesform av sidefyllende type, er det spesielt ønskelig med en fjærtilbaketrekningskonstruksjon.
Fluidposen 174 er i fluidkommunikasjon med pasienten ved hjelp av utløpsfiuidledning 168. Fluidledning 168 strekker seg gjennom hodet 162 via en åpning 169. Modifikasjon av åpningen 169 for å gjøre plass til forskjellige forhold mellom dekslet 164 og bunnen 166, vil være innlysende for en fagmann. Alternativt i en sidefyllende utførel-sesform av flersegmenttrykkplatepumpen er åpningen 169 fortrinnsvis utformet i form av en periferisk utstrekkende slisse med en tilstrekkelig bred åpning i omkrets-og aksial-retningene til å motta en fluidpose 174 med passende størrelse.
Generelt er diametrene til fluidposen som er tenkt brukt i forbindelse med foreliggende oppfinnelse, i området fra ca. 3.5 tommer i diameter til ca. 5 tommer i diameter, og fra ca. 0.5 tommer til ca. 1.0 tommer tykk. Infusjonspumper anpasset til å motta andre di-mensjonerte poser kan lett fremstilles i henhold til foreliggende beskrivelse. Figur 10 viser utførelsesformen av pumpen ved en relativt full legemiddelpose 174. Den andre trykkplaten 180 komprimerer det radielt ytterste partiet til posen 174, uavhengig av den første trykkplaten 176 som danner trykk mot det midtre partiet av posen 174. Oppfinnerne har funnet at tilveiebirngelsen av denne todelte belastningen overraskende gir en mer konstant utløpstrykkprofil, sammenlignet med bruk av en plan, enkel, flat trykkplateutforming. Figur 11 viser utformingen av anordningen når legemiddelposen 174 er omtreng halvt, og figur 12 viser anordningen når fluidlegemiddelposen 174 i det vesentlige er tømt.
I dobbeltsegment trykkplateutøfrelsesformen utformet for bruk med en 3.5 tommers diameter, 14 tomme tykk 50 cc legemiddelpose 174 har den første trykkplaten 176 en sirkulær kontaktflate med en diameter i området fra ca. 2.2 til ca. 2.8 tommer. Posekon-taktflaten på den andre trykkplaten 180 er i form av en ringformet ring, hvor bredden av ringen ved ethvert punkt er i området fra ca. 0.4 til ca. 0.7 tommer. Den totale ytre diameteren over hele den andre trykkplaten 180 er tilnærmet lik den ytre diameteren til posen.
Den relative utstrekning som den andre trykkplaten 180 kan bevege seg distalt langs sin bevegelsesbane med hensyn til den første trykkplaten 176, er begrenset av den aksielle høyden til bæreren 190. I en utførelsesform med en pose som er tilnærmet en halv tomme tykk når den er full, er lengden til bæreren 190 ca. 0.4 tommer. I henhold til nok et aspekt ved foreliggende oppfinnelse, er det beskrevet en alternativ flersegment trykk-plateutførelsesform i figurene 13-17. I figur 13 innbefatter diffusjonspumpen 192 et hus 194 med en øvre vegg 196 og en nedre vegg 198. Den øvre veggen 196 og nedre veggen 198 kan være stivt forbundet med hensyn til hverandre eller bevegelig festet med hensyn til hverandre, så som ved gjengeinngrep eller andre tidligere beskrevne organ.
Den øvre veggen 196 kan være i det vesentlige plan over pumpens 192 bredde, eller som vist i figur 13-15, kan ha et i det vesentlige plant midtområde og et hellende ringformet område 197. Det hellende området 197 er tilveiebrakt på den indre overflaten med en periferisk fjær føring 211, som fortrinnsvis er en integrert utformet ringformet ring.
Et kammer 200 er utformet mellom den øvre veggen 196 og nedre veggen 198 for å motta de funksjonelle komponentene til infusjonspumpen 192. En trykkplate 202 er bevegelig anbrakt mellom øvre vegg 196 og nedre vegg 198. Trykkplaten 202 innbefatter et midtområde 204 og et periferisk område 206. I figur 16 er det vist det flersegment periferiske området 206.
Det midtre området 204 er belastet i retning av den nedre veggen 198 ved minst en sentral fjær 208. Den sentrale fjæren 208 holdes fortrinnsvis i posisjon ved hjelp av sentral-fjærføring 209 som kan innbefatte et mangfold aksialt utstrekkende fremspring eller en ringformet ring. Alternativt kan fjæren 208 ligge an i en ringformet utsparing anbrakt på fjærsiden av det sentrale området 204 til trykkplaten 202.
Det perifere området 206 er belastet i retning av den nedre veggen 198 ved en eller flere periferiske fjærer 210. Selv om hvert av de perifere segmentene 204 kan være tilveiebrakt med uavhengige belastningsorgan, er det funnet at en enkel ringformet periferisk fjær fungerer tilfredsstillende i utførelsesformene av foreliggende oppfinnelse.
En tilnærmelse til en strømmesyklus er vist i figurene 13-15. Ved en infusjonssyklus
er trykkplaten 202 belastet mot den nedre veggen 198 for i det vesentlige å støte ut fullstendig alt innholdet i flytposen. I denne utførelsesformen er den nedre veggen 198 tilveiebrakt med en oppover skrånende periferisk sone 199 som er dimensjonert til å være komplementær med det periferiske området 206 på trykkplaten 202.
Med henvisning til figur 16 er hvert av de periferiske segmentene 214 på trykkplaten 202 forbundet med det sentrale området 204 ved hjelp av et hengsel 205. Hengslet 215 kan være tilveiebrakt i en rekke forskjellige former og fremdeles oppnå hensiktene med foreliggende oppfinnelse. For eksempel kan hele trykkplaten 202 være utformet av et ark av et materiale med tilstrekkelig fleksibilitet, slik at belastningskreftene på grunn av den sentrale fjæren 202 og periferiske fjæren 210 vil deformere trykkplaten, som vist i figur 14. Imidlertid er det foretrukket at hengslet 215 innbefatter relativt mer fleksibel sone enn det omgivende materialet til trykkplaten 202. Dette kan for eksempel være tilveiebrakt ved å redusere tykkelsen til trykkplatematerialet i området til hvert hengsel 215 som vist for eksempel i figurene 13-15. Alternativt kan den sentrale sonen 204 være utformet separat fra de periferiske segmentene 215 og sammensatt deretter ved montering av den sentrale sonen 204 og periferiske segmentet 214 på et fleksibelt ark-materiale. Redusert tykkelse kan fremstilles ved injeksjonsstøping av trykkplaten. Enhver variasjon av stansing og/eller slite- eller freseteknikker kan anvendes for å fremstille en ringformet rille i materialet til en integrert utformet trykkplate 202.
I figur 17 er det vist en alternativ utførelsesform av trykkplaten 202 spesielt anpasset for en diffusjonspumpe utformet for bruk i et oktogonalt hus.
Fjærkonstanter og lengder kan velges komplementært for respektive oveflatearealer til de sentrale og periferiske soner for å oppnå det mest akseptable indre posetrykket.
I figurene 18 - 20 er det vist en vektstangassistert fjærretraktor for fylling av en infusjonspumpe 216 i henhold til foreliggende oppfinnelse. Fjærretraktoren er passende operert av en pasientaktuert vektstang for å trekke tilbake trykkplaten mot fjærbelastningen til en "klar" posisjon. Fluidmedikamentposen kan deretter lett innføres enten gjennom en sideåpning i anordningen eller ved fjerning av bunnskallet.
I figur 18 er det tilveiebrakt en infusjonspumpe 16 med en fjærretraktor 218. Fjærretraktoren 218 opereres ved å løfte en pasientaktuert vektstang 220 som dreier om et dreiepunkt 202 på huset til pumpen 216. Vektstangen 220 strekker seg gjennom en åpning 223 i det øvre huset 232 og er deretter tilveiebrakt med en rampe 224, så som en kam eller en annen konstruksjon, med en overflate for glidbart inngrep med en tapp 230. Tappen treffer overflaten til rampen 224 og er fortrinnsvis tilveiebrakt med en friksjons-økende overflatekonstruksjon som har et mangfold tenner 225. På denne måten kan vektstangen frigjøres av pasienten ved ethvert punkt under sin bevegelse og tennene 225, tappen 230 og krumningen til rampen 224 samvirker for å holde den delvis tilbaketrukne vektstangen i posisjon.
Tappen 230 er forbundet med en bærer 228 for kraftoverføring til trykkplaten 226. Selv om det er vist som en enhetlig trykkplate 226, kan fjærretraktoren i henhold til foreliggende oppfinnelse lett anvendes med dobbelt trykkplateutførelsesformen som har blitt beskrevet tidligere.
For å forenkle løftingen av vektstangen 220, strekker vektstangen 220 seg litt utenfor den ytre periferien til huset 232 og danner en knast 221. Alternativt kan det vøre tilveiebrakt en lang rekke forskjellige friksjons-formendrende eller gripeflatekonstruksjo-ner slik det vil fremgå for en fagmann innen området.
I tillegg er kamutformingen foretrukket slik at vektstangen 220 har en mindre grad av fritt spillerom før den friksjonsøkende konstruksjonen 225 treffer tappen 230. På denne måten kan vektstangen 220 lett løftes litt bort fra det øvre huset 232, slik at pasienten lett kan plassere fingrene under vektstangen 220 før vektstangen trekkes tilbake mot motstanden fra fjæren 231.
Fjærretraktoren 218 i henhold til foreliggende oppfinnelse kan anvendes med en lang rekke forskjellige huskonstruksjoner. For eksempel i utførelsesformen vist i figurene 18 - 20 innbefatter huset et øvre hus 232 avtakbart festet til et nedre hus 234 ved hjelp av et mangfold gjenger 236. Når det nedre huset 234 er skrudd av fra det øvre huset 232, vil kombinasjonen av rampen 224, tappen 230, bæreren 228 og trykkplaten 226 virke til å begrense ekspansjonen av fjæren for å opprettholde den ønskede forbelastningen. Huset kan derved tas fra hverandre med trykkplaten enten i utstrakt eller tilbaketrukket posisjon og fluidmedikamentposen 234 kan anbringes i det nedre huset 234.
Siden igangsettingen av det nedre huset 234 med detøvre huset 232 ikke motvirkes av noe kraft fra fjæren 231, kan det anvendes en lang rekke forskjellige festeorgan i stedet for de viste gjengene 236. For eksempel kan sneppkoblingskonstruksjoner, hengsel- og låsearrangementer og lignende lett anpasses for bruk. Alternativt er sideinstallasjonsut-førelsesformer også påtenkt av foreliggende oppfinnere. For eksempel kan det øvre huset 232 og nedre huset 234 være integrert støpt, eller kan være festet sammen på en permanent måte etter installasjon av de funksjonelle komponentene. En åpning (ikke vist) på siden av huset blir deretter passende dimensjonert til å motta en fluidmedikamentpose 235 gjennom denne.
Utførelsesformen vist i figurene 18-20 gir en enestående lavprofilinfusjonspumpe 216, som legg kan fylles av pasienten uten bruk av ytterligere verktøy og som har en tykkelse som kun litt overstiger summen av den oppblåste medikamentposen og lengden av den sammenklemte fjæren.
Figurene 21-24 viser en nøkkeloperert trykkplateretraktor i henhold til nok et aspekt ved foreliggende oppfinnelse. I figur 21 er det vist en infusjonspumpe 238 med en nøk-keloperert trykkplateretraktor 240. Trykkplateretraktor 240 består av et gjenget legeme 242, så som en plate, som er forbundet til trykkplaten 244 ved hjelp av et avstandsstykke 246. Slik det vil fremgå for en fagmann innen området, kan det gjengede elementet 242 innbefatte enten en plate med ytre gjenger på den periferiske overflaten derav eller åpning boret aksialt gjennom avstandsstykket 246 og tilveiebrakt med en bunngjenge for mottak av en gjengenøkkel.
I figur 22 er det tilveiebrakt en nøkkel 248 for gjengeinngrep med den gjengede platen 242. Nøkkelen 248 er tilveiebrakt med en gjennomgående åpning som har hunngjenger.
Den gjengede platen 242 opererer som en stopper ved at den støter an mot et parti av huset og derved begrenser den aksielle ekspansjonen av fjæren. På denne måten kan fjæren forbelastes etter ønske.
Fortrinnsvis er den gjengede platen 242 aksialt bevegelig anbrakt i en brønn 250. Brøn-nen 250 har flere hensikter, blant annet kan den fylte infusjonspumpen 238 opprettholde samme ytre profil som den tømte infusjonspumpen 238 som vist i figurene henholdsvis 23 og 21. I tillegg vil den nedre grensen av brønnen 250 operere som en stopper for å forhindre ytterligere ekspansjon av fjæren. I tillegg kan den gjengede platen 242 virke som en væskenivåindikator.
Under bruk fører brukeren nøkkelen 248 inn i brønnen 250 og dreier nøkkelen for å danne inngrep med gjengene på platen 242. Fortsatt dreining av nøkkelen trekker platen aksialt mot fjærbelastningen tilveiebrakt av fjæren, inntil trykkplaten er i sin fullt tilbaketrukne tilstand. Når den er fullt tilbaketrukket støter trykkplaten mot den nedre veggen til utsparingen 250 som vist i figur 22. Ved dette punktet kan det nedre partiet av huset enten fjernes for installasjon av en fluidmedikamentpose eller fluidmedikamentposen kan installeres gjennom en lateral eller sideinnløpsåpning. Det er derfor foretrukket at avstanden mellom trykkplaten, når den er fullt tilbaketrukket og bunnen av huset er litt større enn tykkelsen til den fylte medikamentposen, slik at posen passende kan glis i posisjon mellom dem.
Med en gang posen er i posisjon, reverserer brukeren kun dreiningsretningen til nøkke-len og roterer nøkkelen slik at denne løsner fra den gjengede platen 242. Med en gang nøkkelen er delvis fjernet fra den gjengede platen 242, vil medikamentposen være under trykk fra trykkplaten 244.
I figur 24 er det vist en fylt og trykksatt fluidmedikamenttilførselspumpe 238, tilsvarende den som er vist i figur 21 - 23, men som innbefatter ytterligere detaljer. For eksempel et tverrsnitt av gjengene 252 viser at gjengen har en bredde som endres fra en relativt liten dimensjon ved festepunktet av gjengen til den tilhørende bærekonstruksjonen, til en relativt stor bredde ved den frie enden av gjengen. Tilsvarende er kanalen for å motta hver gjenge tilveiebrakt med sidevegger som avskrår mot hverandre i en retning som strekker seg bort fra bunnen av kanalen. På denne måten er gjengene tilveiebrakt med en helt eller delvis sammenlåsende pasning som vil muliggjøre bruk av tynnere, mer fleksible konstruksjonsmaterialer for sideveggene til huset, samtidig som risikoen for elastisk deformasjon av sideveggene under belastning fra fjæren reduseres, slik at de gjengede sideveggene vil løsne fra hverandre.
I tillegg er den ringformede trykkplateføringen 253 tilveiebrakt for å optimalisere presi-sjonen av den aksielle bevegelsen av trykkplaten 244 gjennom utleverings- og gjenfyl-lingssyklene. Plateføringen 253 samvirker med en ringformet fjærføring 254. Trykk-plateføringen 253 og fjærføringen 254 i en foretrukket utførelsesform innbefatter kon-sentriske ringformede flenser som er aksialt bevegelig mot og fra hverandre på en tele-skoperende måte.
Et alternativt organ for tilkobling av avstandsstykket 246 til trykkplaten 244 er også vist i figur 24. Selv om avstandsstykket 246 kan være integrert støpt eller på annen måte utformet med trykkplaten 244, kan avstandsstykket 246 av produksjonsmessige årsaker fortrinnsvis være fremstilt separat og senere forbundet til trykkplaten 244. Dette kan være hensiktsmessig fra et produksjonsmessig synspunkt eller fordi det er ønskelig å anvende forskjellige konstruksjonsmaterialer i trykkplaten og avstandsstykket 246.
For eksempel, som vist i figur 24, strekker avstandsstykket 246 seg gjennom en åpning i trykkplaten 244. En grunn utsparing 249 er tilveiebrakt på medikamentposesiden av trykkplaten 244, og er fortrinnsvis radielt symmetrisk anbrakt rundt aksen til avstandsstykket 246. Utsparingen 249 mottar et anker 247 på enden av avstandsstykket 246. Ankeret 247 kan være integrert utformet plate eller ark på enden av avstandsstykket 246. Alternativt er ankeret 247 festet til avstandsstykket 246 i en etterformingsopera-sjon, så som ved punktsveising, løsningsmiddelbinding, termisk binding eller festing med skruer eller andre festeorgan.
I en foretrukket utførelsesform er den gjengede platen 242, avstandsstykket 146 og ankeret 247 alle fremstilt av et passende ikke-korrosivt metall så som rustfritt stål, for å minimalisere muligheten for påkjenningsutmatning som følge av gjentatt bruk av infusjonspumpen 238. Som vist i figur 24, er ankeret 147 fortrinnsvis ansatt i utsparingen 249 på en slik måte at det tilveiebringes en ytre overflate for kompresjon av fluidmedikamentposen.
Den totale tykkelsen til infusjonspumpen 238 kan reduseres ved å innbefatte en sam-menklappbar trykkplateretraktor eller holder. For eksempel, som vist i figurene 25 og 26, er det beskrevet en infusjonspumpe 256 med en sammenleggbar trykkplateretraktor 258. Den sammenleggbare retraktoren 158 innbefatter generelt et første segment 260 som er aksialt bevegelig anbrakt med hensyn til det andre segmentet 262. Det første segmentet 260 og andre segmentet 262 er sammensatt på en slik måte at de opererer til å begrense den distale bevegelsen av trykkplaten som vist i figur 26. På denne måten kan bunnen av infusjonspumpen fjernes og medikamentposen kan innføres mens den sammenleggbare trykkplateretraktoren 258 danner en forbelastning på fjæren.
I den viste utførelsesformen er det første segmentet 260 passende tilveiebrakt i form av et rørformet legeme 261 med en langsgående akse som strekker seg rettvinklet til trykkplatens 268 plan. Det rørformede legemet 261 i det første segmentet 260 kan være integrert støpt med trykkplaten 268, eller festet til denne ved bruk av konvensjonelle teknikker som er tilstrekkelig til å motstå kreftene som dannes av fjæren for enhver gitt utførelsesform. Den proksimale enden av det rørformede legemet 261 i det første segmentet 260 er i det viste utførelsesformen tilveiebrakt med en radielt innoverrettet flens 263 som opererer som en bevegelsesbegrensning med hensyn til det andre segmentet 262 som diskutert senere.
Det andre segmentet 262 i den viste utførelsesformen innbefatter et langstrakt legems-parti 264 med en første ende 265 og en andre ende 266. Fortrinnsvis innbefatter den
første enden 265 et tverrgående element, så som en plate, som strekker seg generelt i et plan som er på tvers av legemets 264 lengdeakse og som er anpasset for resiproserende aksiell bevegelse i en utsparing 267, tilveiebrakt på huset til infusjonspumpen 256. Utsparingen 267 ender i en stopper, så som en radielt innoverrettet ringformet flens 269 for å begrense bevegelsen av den plateformede første enden 265, se figur 26.
Tilsvarende er den andre enden 266 til legemet 264 tilveiebrakt med en forstørrelse for samvirke med flensen 263 på det rørformede legemet 261 for å begrense forlengelsen av trykkplaten 268. Den andre enden 266 innbefatter fortrinnsvis derfor en eller flere pig-ger med en skrå distal overflate og en proksimal vendende skulder for samvirke med flensen 263, som vist i figur 26. I denne utførelsesformen er den andre enden 266 generelt i form av et avrundet skruehode, med en slisse 270 som strekker seg aksialt i dette. Denne utformingen tillater en lett sammensetning av komponentene i henhold til oppfinnelsen, slik at den andre enden 266 kan presspasses gjennom åpningen i den ringformede flensen 263 for å tilveiebringe en aksiell bevegelig sammenlåsning mellom det første segmentet 260 og det andre segmentet 262.
Tilbaketrekking av trykkplaten 268 mot fjærbelastningen i utførelsesformen vist i figurene 25, 26, kan skje på en lang rekke forskjellige måter beskrevet annet steds her. For eksempel kan den første enden 265 være tilveiebrakt med en ytre gjenge for mottak av en gjenget nøkkel som for eksempel vist i figur 22. På denne måten kan den første enden 265 trekkes aksialt mot kraftretningen dannet av fjæren for å trekke tilbake trykkplaten 268 til posisjonen vist i figur 25. Ved dette tidspunkt blir en medikamentpose 272 ført inn i pumpen 256, så som ved innføring gjennom en lateral åpning eller ved fjerning av bunnen til pumpen 256. Etter innføring av medikamentposen 272 blir nøk-kelen (ikke vist) fjernet fra den første enden 265. Som vist i figur 25, kan det andre segmentet 262 deretter glidbart sammenklappes i det rørformede legemet 261 til det første segmentet 260 for å gi infusjonspumpen 256 en slank ytre profil.
Alternativt kan hver av de ytterligere tilbaketrekningskonstruksj onene beskrevet her også innbefattes i foreliggende utførelsesform.
I figurene 27 - 29 er det vist en ultraflat fjærdrevet pumpe innbefattende minst en fjær 274 anbrakt i et hus 276 for fjærbelastning av en trykkplate 277 mot en bunnvegg 278 for kompresjon av en fluidmedikamentpose mellom dem. Trykkplaten 277 trekkes tilbake mot kraften til fjæren 274 ved hjelp av en roterbar tilbaketrekkingsmekanisme 279.
Fortrinnsvis innbefatter tilbaketrekkingsmekanismen 279 en gjenget aksel 280 som er roterbart forbundet til trykkplaten 277. Dette skjer passende ved å tilveiebringe et radielt forstørret anker 289 på enden av akselen 280 og anbringe akselen 280 gjennom en åpning i trykkplaten 278 som er for smal til å tillate passering av ankeret 289, som vist.
Den proksimale enden av akselen 280 er anpasset til å motta en veiv, slik at pasienten kan rotere den gjengede akselen 280 for å trekke tilbake trykkplaten 277. I den viste utførelsesformen er det tilveiebrakt en åpning i det øvre partiet av huset med en komplementær hunngjenget overflate for samvirke med gjengene på den gjengede akselen 280.
I denne utførelsesformen blir trykkplaten 277 trukket tilbake ved rotasjon av den gjengede akselen 280, slik at en medikamentpose 282 kan anbringes mellom trykkplaten og bunnen. Deretter, for å redusere profilen til pumpen, kan den gjengede akselen 280 roteres i omvendt retning for å føres helt eller delvis aksialt tilbake i medikamentposen 282, som vist i figur 29. Av denne årsak innbefatter medikamentposen 282 fortrinnsvis et materiale som vil tillate den fleksible deformasjonen vist i figur 29 og volumet av fluidet i medikamentposen 282 bør være tilstrekkelig lavt i forhold til elastisitetsgrensen til posen for å muliggjøre fortrengningen vist i figur 29.
I figur 30 er det vist en endeskisse av en infusjonspumpe, så som vist i figurene 27 - 29. Som vist her, vil en skala 283 gi en indisium på den relative status til pumpen gjennom utleveringssyklusen. I den viste utførelsesformen er trykkplaten 277, eller en forlengelse av platen 277, synlig gjennom en åpning 284 på siden av huset. Statusindikator 285 er tilveiebrakt på siden av huset, slik at brukeren kan foreta en grov kvantitativ evalu-ering av den gjenværende delen av utleveringssyklusen.
For eksempel i den viste utførelsesformen, løper skalaen 283 fra 100 til null. Denne skalaen kan representere prosentandelen av gjenværende medikament i posen. Altema-tivt i en anordning som er dimensjonert til å gjøre plass til en 100 cc tilførselspose, kunne skalaen indikere gjenværende milliliter medikament. I en utførelsesform med enkelt kjent strømningsmengde og medikamentvolum, kan indikatoren 285 være tilveiebrakt i tidsenheter, så som timer eller minutter, noe som reflekterer den gjenværende tiden av utleveringssyklusen.
Også vist i figur 30 er et alternativt veivarrangement for tilbaketrekking av trykkplaten 277. Veiven 286 er dreibart festet til den gjengede akselen 280, slik at den passende kan føres fra en første kompaktposisjon 287, så som under lagring eller bruk, til en andre klarposisjon 288, hvor veiven er anbrakt for bruk ved tilbaketrekking av trykkplaten 277.
I figurene 31 - 33 er det vist en alternativ utførelsesform av en infusjonspumpe med en sammenleggbar, segmentert, trykkplatetilbaketrekkings- og retensjonsstruktur. Denne utførelsesformen tillater bruk av en gjenget tilbaketrekker, så som vist i figurene 27 - 29, og tillater allikevel at den gjengede tilbaketrekkeren kan reinføres i pumpen for å gi en generelt glatt ytre utforming, uten å trykke ned medikamentposen.
I figur 31 innbefatter et første segment 290 fortrinnsvis en gjenget stolpe som danner inngrep med komplementære gjenger i en åpning i toppen av pumpehuset, slik at rotasjon av den gjengede stolpen trekker stolpene aksialt gjennom åpningen til huset. Den første enden 292 og andre enden 293 til det første segmentet 290 er tilveiebrakt med en forstørrelse så som en plateformet stolpe av årsaker som har blitt diskutert tidligere, for eksempel i forbindelse med utførelsesformene vist i figurene 25 - 29. Tilsvarende omfatter det andre segmentet 291 fortrinnsvis et rørformet element med en analog struktur og funksjon som segmentet 260, vist i figur 25. I begge utførelsesformer er det imidlertid et mangfold alternative strukturer for tilbaketrekking og tilbakeholdelse av trykkplaten som kun delvis treffer medikamentposen, må være innlysende for en fagmann innen området i lys av foreliggende beskrivelse.
I figur 32 vil rotasjon av den gjengede akselen 290 trekke trykkplaten mot fiærbelast-ningen tilveiebrakt av fjæren og danne en åpning for mottak av en fluidmedikamentpose. I den viste utførelsesformen er det vist to spiralfjærer i tverrsnitt. Imidlertid kan alt fra en til ca. fem eller flere fjærer lett innfartes i en utforming av foreliggende oppfinnelse.
Den gjengede stolpen 290 kan roteres ved bruk av en rekke anordninger, så som skift-nøkkel, veiv, roterbar mutter, en elektrisk drill eller annet som vil være innlysende for en fagmann.
Dimensjonene til utførelsesformen vist i figurene 31-33 kan varieres innen et betydelig område, avhengig av det ønskede medikamentvolumet som skal infuseres i en gitt utleveringssyklus, så vel som andre betraktninger som vil være innlysende for en fagmann. Generelt vil imidlertid tykkelsen til pumpen langs en akse parallelt til fjærens lengdeakse fortrinnsvis ikke være tykkere enn ca. 2 tommer, og mer foretrukket innen et område fra ca. 1.4 tommer til ca. 1.6 tommer i en utførelsesform anpasset for å motta en O.S tommers tykk medikamentpose. I denne utførelsesformen er avstanden mellom den tilbaketrukne trykkplaten og bunnen fortrinnsvis ca. 0.6 tommer, noe som gir en tilstrekkelig klaring for lett å kunne installere en medikamentpose.
Fortrinnsvis, som diskutert i forbindelse med figurene 27 - 30, er kanten til trykkplaten synlig gjennom åpningen 294 eller et annet vindu, slik at brukeren kan anslå det gjenværende fluidvolumet i medikamentposen.
Tilbaketrekking av trykkplaten for å forenkle innføringen av en medikamentpose kan alternativt skje ved hjelp av en rekke forskjellige hydrauliske eller pneumatiske organ. For eksempel med henvisning til figurene 34 og 35, er det tilveiebrakt en pneumatisk løfter for bevegelse av trykkplaten fra en andre utstrukket posisjon til en første tilbaketrukket posisjon for å forenkle innføringen av en medikamentpose. I denne utførel-sesposen er det tilveiebrakt en eller flere pneumatiske sylindere 296 for å føre trykkplaten mot fjærbelastningen tilveiebrakt av en eller flere fjærer 297. Den pneumatiske sy-linderen 296 innbefatter generelt et hus 298, som definerer et kammer 299, med minst en bevegelig vegg 300 aksialt glidbart anbrakt i huset 298 for å forstørre eller kontrakte-re volumet av kammeret 299. Den bevegelige veggen 300 er mekanisk forbundet til trykkplaten 302 med et avstandsstykke 301. Den bevegelige veggen 300 er tilveiebrakt med enhver av en lang rekke kjente tetningsringer eller andre organ for å danne tetning mellom den bevegelige veggen 300 og huset 298.
Minst en åpning 303 er tilveiebrakt på huset for kommunikasjon med kammeret 299. Under drift vil en kilde for trykksatt materiale, så som fluid eller gass, bli anbrakt i kommunikasjon med åpningen 303 og presset inn i kammeret 299 under tilstrekkelig trykk til å føre veggen 300 mot kraften som er resultatet av en eller flere fjærer 297.
I en foretrukket utførelsesform er det tilveiebrakt to eller flere pneumatiske sylindere 296. For eksempel, som vist i figur 35, er det vist en infusjonspumpe sett ovenfra med syv pneumatiske sylindere 296 anbrakt rundt periferien til en medikamentpose. For å forenkle tilbaketrekkingen av trykkplaten ved tilførsel av trykksatt fluid eller gass gjennom kun en enkelt åpning 303, er hvert av kamrene 299 til de pneumatiske sylindrene i kommunikasjon med hverandre ved hjelp av en strømningsbane 304.
I henhold til en utførelsesform, er det tilveiebrakt fire pneumatiske sylindere 296, som hver har en indre diameter på ca. en halv tomme. Dette gir et overflateareal på den bevegelige veggen 300 på tilnærmet 0.196 kvadrattommer pr. pneumatisk sylinder og totalt 0.784 kvadrattommer for hvert sett på fire. For å danne et løft på 150 pund, dersom man ser bort fra friksjon, må fluidet føres inn i åpningen 303 ved tilnærmet 190 psi. Ved å doble stempelarealet til 1.57 kvadrattommer, så som ved å tilveiebringe åtte stempler i stedet for fire, vil det nødvendige trykket til det pneumatiske fluidet falle til ca. 95 psi. Det kan anvendes en lang rekke trykkilder som diskutert nedenfor.
Alternativt med henvisning til figurene 36 - 38, er det vist en pneumatisk tilbaketrek-kingsutførelsesform hvor det anvendes en eller flere fleksible blærer for å gi den kraften som er nødvendig for å trekke trykkplaten tilbake mot fjærbelastningen. Med henvisning til figurene 36 er det vist en utførelsesform av foreliggende oppfinnelse sett ovenfra med to langstrakte rørformede blærer 306 i kommunikasjon med en fylleport 308 ved hjelp av et hulrom 307. Som vist i figurene 37 og 38, vil oppblåsning av blærene 306 føre trykkplaten mot fjærbelastningen tilveiebrakt av en eller flere fjærer 309 for å tilveiebringe tilstrekkelig plass mellom trykkplaten 310 og bunnen 311 for å gjøre plass til en full medikamentpose 312.
Det kan anvendes en lang rekke forskjellige utforminger av blæren 306 for å utøve foreliggende utførelsesform av oppfinnelsen. Generelt innbefatter blæren to eller flere langstrakte rørformede legemer med en diameter som er tilstrekkelig i sin oppblåste tilstand for å danne en tilstrekkelig avstand mellom trykkplaten 310 og bunnen 311 til å gjøre plass til medikamentposen 312. Den aksielle lengden til blæren 306 vil avhenge av stør-relsen til medikamentposen sammen med faktorer så som maksimal akseptabel pumpe-husstørrelse og det maksimale akseptable trykket som er nødvendig for å trekke tilbake trykkplaten. Generelt vil et større volum av blæren 306 gjøre det mulig å bruke mindre kompressiv kraft for å trekke tilbake trykkplaten, men det vil kreve et større hus, noe som vil være innlysende for en fagmann innen området.
Drivkraften for fylling av blæren 306 kan tilveiebringes på en lang rekke forskjellige måter ved å anvende enten et fluid eller et gassmedium. For eksempel kan fylleporten 308 være tilveiebrakt med en luerkobling eller et annet konvensjonelt organ for å etable-re flytende kommunikasjon med en konvensjonell sprøyte med et tilstrekkelig volum til å blåse opp blæren 306. Sprøyten kan være fylt med vann eller luft, avhengig av blæ-rens relative kraftkarakteristikk og fjæren. I sykehus eller klinikker kan det anvendes trykkluft fra husets kompresjonssystem, noe som er vanlig tilgjengelige gjennom et veg-gutløp i pasientrom. Alternativt kan komprimerte CCVbeholdere eller andre passende kilder for trykksatt luft eller væske, lett anvendes.
I figurene 39 - 41 er det vist en ytterligere utførelsesform av infusjonspumpen i henhold til foreliggende oppfinnelse. I denne utførelsesformen skjer tilbaketrekking av trykkplaten ved bruk av en gjenget nøkkel, som tidligere diskutert, og den totale tykkelsen til infusjonspumpen minimaliseres ved bruk av en foldeleddløtfemekanisme.
I denne utførelsesformen er infusjonspumpen 314 tilveiebrakt med en eller flere fjærer 320 for fjærbelastning av en trykkplate 316 i retning av bunnen 318, som tidligere diskutert. For å begrense den distale bevegelsen av trykkplaten 316, så som når bunnen 318 er fjernet, og for å tilbaketrekke trykkplaten 316 mot fjærbelastningen tilveiebrakt av fjæren 320, er det tilveiebrakt en tilbaketrekkings- og retensjonsstruktur 322.
I figur 42 innbefatter tilbaketrekkings- og retensjonsstrukturen 322 generelt en folde-leddanordning 324. Leddanordningen 324 tillater relativ bevegelse av den proksimale enden 325 og den distale enden 326 mellom en første posisjon, hvor den proksimale enden 325 og distale enden 326 har en innbyrdes forutbestemt maksimumavstand og en andre posisjon hvor den proksimale enden 325 og distale enden 326 har en mindre innbyrdes avstand.
I utførelsesformen i figur 42 er leddanordningen 324 tilveiebrakt med et første segment 327 som er dreibart festet til den proksimale enden 325, så so med en tapp 328. Den distale enden av leddet 327 er tilveiebrakt med en glideskjøtforbindelse med et andre ledd 329. Glideskjøtforbindelsen er fortrinnsvis dannet ved å tilveiebringe en av det første og andre leddet med en aksialt utstrekkende slisse, og det andre av det første og andre leddet med en tapp 322 som strekker seg gjennom slissen, sammen med en for-ankring så som en mutter, loddet skive eller tapp for å forhindre fjerning av tappen 322 fra slissen.
Det andre leddet 329 er deretter dreibart forbundet til trykkplaten 316, så som ved å tilveiebringe en proksimalt utstrekkende flens på trykkplaten 316 for dreibart inngrep med den distale enden av det andre leddet 329.
Fortrinnsvis er denne utførelsesformen tilveiebrakt med en gjenget plugg ved den proksimale enden 325 til holdeleddet 324, anpasset til mottas i en nøkkel 330, som diskutert i forbindelse med foregående utførelsesformer. Alternativt kan det også brukes andre tilbaketrekkingskonstruksjoner så som en vektstang i foreliggende utførelsesform. En funksjon til leddet 324 i den gjengede gluggutførelsesformen er å motstå rotasjon av pluggen under rotasjon av nøkkelen. Dersom det som et alternativ til leddet 324 anvendes en flerstrenget flettet kabel, bør det være tilveiebrakt ytterligere innretningskonst-ruksjoner for å motstå dreining av den gjengede pluggen.
Under bruk danner den gjengede pluggen inngrep med nøkkelen 330 og trekkes tilbake ved dreining av nøkkelen 330 for å trekke trykkplaten 316 tilbake til ladeposisjonen. Når platen er tilbaketrukket mot fjærbelastningen, vil det første leddet 327 og andre leddet 329 bli forlenget til sin aksielle grense.
Etter installasjon av medikamentposen fjernes nøkkelen ved omvendt dreining i forhold til huset, og leddanordningen 324 kan falle tilbake i huset, som vist i figur 41, ved å trykke på den proksimale enden 325. Fortrinnsvis er det tilveiebrakt en løsbar tilbake-holdelseskonstruksjon for å holde denne proksimale enden 325 i eller mot huset, for å opprettholde den ytre profilen til pumpen ved et minimum under utleveringssyklusen. For eksempel kan det innbefattes enhver variasjon av utsparinger og trykklåsforhold mellom den proksimale enden 325 og huset, noe som utnytter fordelen med den plastis-ke deformasjonsevnen til materialet i huset.
I henhold til en utførelsesform av dette aspektet ved foreliggende oppfinnelse, er leddanordningen 324 utformet slik at den maksimale lengden mellom den proksimale enden 325 og distale enden 326 er ca. 1.0 tommer. En spiralfjær med en ikke-belastet lengde på ca. 7 tommer vil derved kunne ekspandere ikke mer enn ca. 1 tomme i aksiell lengde ved slutten av utleveringssyklusen. Fortrinnsvis vil den fylte infusjonspumpen 314 ha en tykkelse på ikke mer enn ca. 1.2 til 1.6 tommer, slik at den sammenklappede avstanden mellom den proksimale enden 325 og den distale enden 326 til leddanordningen 325 ligger innen området fra ca. 0.3 til ca. 0.5 tommer.
Leddene 327 og 329 kan være fremstilt på en lang rekke forskjellige måter som vil være kjent for en fagmann innen området. For eksempel kan leddene 327 og 329 være presset eller utstanset av arkmetall, så som aluminium eller rustfritt stål og deretter boret eller stanset med passende slisser og dreiehull, eller kan være støpt av en lang rekke forskjellige støpbare plastmaterialer med tilstrekkelig styrke for den påtenkte anvendelsen.
I en utførelsesform av oppfinnelsen, er leddene 327 og 329 stanset ut av 0.1 tomme tykk rustfri stålplate med en bredde på ca. 0.25 tommer og en lengde på ca. 0.6 tommer. Den aksielle lengden til slissen er ca. 0.4 tommer og dreiepunktene dannes ved å anvende nagler, skruer eller lignende.
I en alternativ utførelsesform er de første og andre leddene dreibart forbundet med hverandre, uten bruk av en glideskjøt. Konstruksjonen kan trekke dreiepunktet 331 (figur 41) lenger i en lateralretning enn dreiepunktet 332 (figur 42) når trykkplaten er i den tilbaketrukne posisjonen og de proksimale enden 325 til leddet 324 er presset tilbake inn i huset. Avhengig av andre utformingsparametere som vil være innlysende, kan utførel-sesformen i figur 42 anvendes med en fjær 320 med relativt liten diameter.
Som et ytterligere alternativ, innbefatter leddforbindelsen en leddenhet 327', som vist i figur 43. Som det vil være innlysende for en fagmann innen området, vil den ytre profilen til en infusjonspumpe med leddet 327' i figur 43 være relativt større enn utførelses-formen med en sammenleggbar leddanordning. I tillegg vil den kompressive kraften, så som fra pasienten med den gjengede pluggen 325 i utførelsesformen i figur 43, være additiv til fjærkraften og potensielt medføre endringer i den utstrømmende fluidstrøms-mengden. Denne utførelsesformen, selv om den er relativt enkel å fremstille, kan være foretrukket å anvende i tilfeller hvor det ytre profilet og kompresjonstrekkene ikke er av betydning.
Foregående utforminger har blitt ansett av foreliggende oppfinner og i en relativt konstant utløpsprofil gjennom utleveringssyklusen til anordningene som innbefatter disse
formene. Selv med en rimelig forbelastning av fjæren, vil imidlertid utløpstrykket generelt avta over utleveringssyklusen når fjæren relakserer og trykkontaktområdet på posen endres. Tilveiebirngelsen av en fjær med en høyere fjærkonstant eller høyere forbelastning kan endre startkraften og sluttkraften i løpet av en utleveringssyklus, men vil generelt ikke utflate utløpskraften eller kontaktarealprofilet.
I et forsøk hvor det indre trykket til posen ble opprettholdt konstant ved 5 pund/tomme mens innholdet ble utlevert, ble det funnet at kraften påført posen måtte økes fra 24 punds kraft ved begynnelsen av utleveringssyklusen til 40 punds kraft nær slutten av utleveringssyklusen. Se figur 60.
I henhold til nok et aspekt ved foreliggende oppfinnelse er det derfor tilveiebrakt et element for å føre inn en motstand mot distal bevegelse av trykkplaten for å tilveiebringe en utflating av utløpstrykkprofilet. Fortrinnsvis har graden av motstand mot den distale bevegelsen av trykkplateendringer kontinuerlig over en del eller hele utleveringssyklusen en maksimalverdi ved begynnelsen av utleveringssyklusen og når en minimumsver-di ved et punkt mellom begynnelsen og slutten av utleveringssyklusen. Fortrinnsvis vil den avtagende motstanden tilveiebrakt av motstandselementene komplimentere den avtagende fjærkraften gjennom utleveringssyklusen på en måte som danner et i det vesentlige flat netto fjær- og posekontaktområde og kraft gjennom utleveringssyklusen. Av disse to har endring av posekontaktområdet en større negativ påvirkning enn den avtagende fjærkraften.
Med henvisning til figur 44, er det vist en infusjonspumpe 334 med en eller flere fjærer 336 for fjærbelastning av en trykkplate 338 mot en medikamentpose 340. Trykkplaten 338 er tilveiebrakt med minst et motstandselement 342 for å danne kontakt med et frik-sjonselement 342 gjennom minst en del av sin aksielle bevegelseslengde. Motstandselement 342 som er tilveiebrakt i en rekke forskjellige former, og kan strekke seg radielt utover i planet til trykkplaten 338, eller ha en aksialt innbyrdes avstand fra planet til trykkplaten, så som vist i figur 44.
I den viste utførelsesformen innbefatter motstandselement 342 en aksialt utstrekende bærer 345 med et generelt tverrgående element 346 ved den proksimale enden derav. Elementet 346 danner inngrep med minst en friksjonsoverflate 344 som i den viste utfø-relsesformen skrår radielt utover bort fra elementet 346 når elementet 346 beveger seg i distalretningen. Elementet 342 innbefatter fortrinnsvis et elastisk materiale så som en gummi eller en annen elastomer, så som neopren.
Element 346 og overflaten 344 kan ha en lang rekke forskjellige utforminger. For eksempel i den viste utførelsesformen kan elementet 346 ha form av en sirkulær plate som strekker seg innen en generelt frusto-konisk formet vegg, med en ringformet overflate 344 som strekker seg rundt veggen. Alternativt kan overflaten 344 være tilveiebrakt kun på en side eller motstående sider av et bilateralt symmetrisk element 342. Tilbaketrekking av trykkplaten 338 i proksimalretningen presser elementet 342 mot overflaten 344 og gir en relativt tett pasning, som spres når elementet 342 trekkes aksialt i distalretningen.
I en forenklet utførelsesform er den indre veggen til pumpehuset avskrånende eller avtrappende litt i en radielt innoverrettet retning langs hele eller en del av sin indre omkrets. Dette avskrånende eller avtrappende området strekker seg radielt innover i proksimalretningen, slik at det minste tverrsnittsarealet opptrer ved begynnelsen av utleveringssyklusen. Ved dette punktet vil den radielt ytre kanten til trykkplaten 338 frik-sjonsmessig danne inngrep med trinnet eller skråplanet og danner en motstand mot distal bevegelse som spres eller forsvinner ved et punkt langs den distale bevegelsen av trykkplaten.
Generelt i en utførelsesform med en trinnvis friksjonsoverflate, vil trinnet strekke seg over ikke mer enn ca. den første halvdelen eller første tredjedelen av bevegelsen. Graden av den ønskede friksjon av graden av avskråning eller posisjon på den distale kanten til trinnet, vil imidlertid variere avhengig av fjærkonstanten og graden av forbelastning og posekontaktområdet og kan optimaliseres for enhver spesiell utførelsesform ved hjelp av rutineforsøk som en fagmann innen området kan utføre.
I henhold til en utførelsesform av foreliggende oppfinnelse er et motstandselement fremstilt som vist i figur 44. En 50 cc medikamentpose er ført inn i infusjonspumpen og endringen i fjærkraften utvist mot posen, så vel som motstanden på grunn av motstands-elementet er målt ved hvert 10-cc inkrement av fluidutlevering. Det ble oppnådd føl-gende resultater:
I henhold til nok et trekk ved foreliggende oppfinnelse er det tilveiebrakt en indikasjon for statusen til utleveringssyklusen som lett kan innbefattes i hver av de tidligere beskrevne utførelsesformer. I figur 45 er det vist en fluidmedikamentpose 348 anbrakt mellom en trykkplate 340 og en bunn 350 til en infusjonspumpe. Fortrinnsvis innbefatter minst en del av bunnen 350 et transparent vindu 352, så som polykarbonat eller klar polypropylen, eller andre velkjente materialer. Anordnet mellom medikamentposen 348 og trykkplaten 349 er et membran 354 som vil bli diskutert mer detaljert i det etterføl-gende.
Trykkplaten 349, eller et deksel for trykkplaten, er tilveiebrakt med minst et innpreget symbol 356, så som en E som indikerer "tom". Det innpregede symbolet er fortrinnsvis opphevet fra den plane overflaten til trykkplaten.
Når alt medikamentet er tømt ut fra posen 348, blir det innpregede symbolet 356 trykket av trykkplaten 349 inn i membranen 354 og symbolet 356 innpreget på platen blir synlig gjennom vinduet 352 i bunnen 350 av infusjonspumpen. Av denne årsak kan membranen 354 innbefatte en lang rekke forskjellige materialer, så som gummi eller silikon. Membranen 354 har fortrinnsvis en tykkelse i området fra ca. 0.020 tommer til ca. 0.030 tommer. Tykkelsen til membranen 354 og materialet kan imidlertid varieres i betydelig grad, avhengig av det tilstedeværende pigmentet på membranen og kompresjonsevnen under kraft på grunn av fjæren. De innpregede bokstavene er fortrinnsvis opphevet til en høyde på ca. 0.04 tommer fra overflaten av trykkplaten.
Med henvisning til figurene 48 til 51, er det vist en utførelsesform av en glidende fjærretraktor med ultralav profil i henhold til nok et aspekt ved foreliggende oppfinnelse.
Infusjonspumpen 360 er tilveiebrakt med et hus 362 og en trykkplate 366 i denne som er fjærbelastet i retning av en fluidmedikamentpose 368 av en eller flere fjærer 364. I den viste utførelsesformen er det tilveiebrakt fire spiralfjærer 364 som hver har den generelt koniske utforming slik at den aksielle lengden til den komprimerte fjæren ikke er mer enn diameteren til fjærspoletråden som vist i figur 50.
Trykkplaten 366 er trukket tilbake mot fjærbelastningen fra fjæren 364 av en eller flere vektstenger 374, bevegelig anbrakt langs en skråstilt bane så som slisse 370 med hensyn til huset 362. Fortrinnsvis er det tilveiebrakt minst to motstående vektarmer 374 og 376 og i den viste utførelsesformen er det også tilveiebrakt et andre par vektstenger 375 og 377. Med henvisning til figur 49 glir vektstang 374 i en slisse 370 utformet i et hus 362. Slissen 370 er skråstilt fra en første ende 371 til en andre ende 379 i en aksial- og me-dialretning. Tilsvarende beveger vektstangen 375 seg i slisse 372, som skrår medialt i aksialretningen. På denne måten kan brukeren plassere tommelen på vektstangen 375 og en pekefinger på vektstang 374 og komprimere de to vektstengene sammen for å føre platen mot fjærbelastningen. Innbefatningen av et speilbildepar av vektstenger 376 og 377 for bevegelse i tilsvarende skråstilte slisser (ikke vist) på den motsatte siden av huset 362, gjør at den kraftmengden som må utvises av hver av brukerens hender blir delt i to og gir en mer passende kraftfordeling i trykkplatepumpen 360.
I en utførelsesform av oppfinnelsen er hver av vektstengene 374, 375, 376 og 377 separat bevegelig montert i deres respektive slisser i huset 362. For eksempel er hver vektstang integrert utformet med eller festet til trykkplaten 366 og fortrinnsvis tilveiebrakt med et lager så som et kulelager (ikke vist) for å minimalisere friksjonen under den frem- og tilbakegående bevegelsen i den tilsvarende skråbanen til bevegelsen.
Alternativt er hvert motstående par av vektstenger sammenføyd gjennom midten av anordningen for å gi en enkel stolpe som strekker seg gjennom denne. For eksempel kan vektstengene 374 og 376 innbefatte motsatte ender av en enkelt aksel, som strekker seg gjennom eller nær trykkplaten 366. Denne utformingen forenkler konstruksjonen av pumpen i visse aspekter, så som å fjerne dokumentet som ellers ville vært tilstede ved lageret og eller tilkoblingen av vektstangen til platen 366. Åpenheten kan enten være permanent montert i huset, eller avtakbart passerbar i et gjennomgående hulrom, slik at stolpene kan beveges fra enheten med en gang medikamentposen er satt inn.
I den viste utførelsesformen er de motstående vektstengene 374 og 376 motstående ender av en stolpeenhet og motstående vektstenger 375 og 377 er tilsvarende motstående ender av en stolpeenhet. Stolpene i denne utførelsesformen strekker seg langs medikamentpose 368-side av trykkplaten 366, som vist i figurene 50 og 51. Figur 50 viser et sidesnitt av en utførelsesform av oppfinnelsen hvor stolpene holdes tilbake i tilbaketrukket posisjon, så som for innføring av medikamentposen 368. Figur 51 viser et punkt i utleveringssyklusen til utførelsesformen i figur 50, hvor stolpene forblir i en posisjon nær trykkplaten 366.
Med henvisning til figur 49, er den mest mediale utstrekningen 379 av bevegelsesbanen til vektstangen 374 tilveiebrakt med en sperre 380 for bevegelig å holde tilbake vektstangen 374 ved den helt tilbaketrukne posisjonen, så som under fylling. Etter at hver av vektstengene har blitt ført til sperren 380, vil trykkplaten 366 avtakbart holdes i den tilbaketrukne posisjonen for å tillate innføring av en fluidmedikamentpose 368 mellom trykkplaten 366 og bunnen av huset 362. Denne kan oppnås på en lang rekke forskjellige måter beskrevet annetsteds her, så som ved tilførsel av fluidposen 368 gjennom en sideåpning i huset 362 eller ved å tilveiebringe huset 362 med en hengslet bunnvegg som kan åpnes for å føre inn fluidmedikamentposen 368. Etter innføring av posen, kan hver vektstang 374 føres litt lateralt ut av den tilsvarende sperren 380, slik at vektstangen 374 ikke lenger holder tilbake fjærbelastningen. Vektstengene kan deretter fjernes fra anordningen eller brettes ved et hengselpunkt (ikke vist) for å redusere den periferiske profilen til anordningen.
Fortrinnsvis er bevegelsesvinkelen til bevegelsen av vektstangen 374, som i den viste utførelsesformen, vært styrt av vinkelen til slissen 370 innen området fra ca. 10° til ca. 20° fra planet til det sentrale området av trykkplaten 366. Som det vil fremgå for en fagmann innen området, når aksen til bevegelsesbanen til vektstangen 374 er tilnærmet rettvinklet til trykkplatens plan (d.v.s. tilnærmer seg lengdeaksen til fjærens 364 bevegelse), avtar innflytelsen oppnådd ved å føre platen mot fjærbelastningen. Herved i en utførelsesform kunne slissen 370 strekke seg rettvinklet til trykkplatens plan. Pasienten vil imidlertid måtte utøve en betydelig kraft for å trekke tilbake trykkplaten mot fjærbelastningen.
Den nedre grensen til området av vinkler mellom bevegelsesbanen til vektstangen 374 og trykkplatens 366 plan, er styrt av flere faktorer. Den aksielle komponenten til bevegelsesbanen må være tilstrekkelig til fullt å tilbaketrekke trykkplaten 366, slik at en medikamentpose 368 kan føres inn. Når vinkelen avtar over en viss grense, må mengden av bevegelsesbanen økes for å oppnå den samme aksielle komponent og derved kreve en større ytre periferisk dimensjon av anordningen. I en foretrukket utførelsesform har huset 362 en lengde på ca. 5 tommer og en tykkelse langs lengdeaksen til fjæren 364 på ca. 0.9 tommer. Slissen 370 avskrår i en vinkel på ca. 15° fra planet til det sentrale området av trykkplaten 366, og har en lengde på ca. 2.2 tommer.
I henhold til nok en utførelsesform av foreliggende oppfinnelse er det tilveiebrakt en forbedret fjærbelastet intravenøs infusjonspumpe med et parallellogram "saks"-type ledd for overføring av fjærkraften til medikamentreservoaret. Som vist i figur 52, innbefatter pumpen 400 et hus 401 som kan være utformet som en integrert enhet eller av to eller flere avtakbart sammenføyde komponenter som beskrevet tidligere.
Med henvisning til figur 53 og 54 innbefatter det fortrinnsvis atskillbare komponenthu-set 401 et deksel 402 og en bunn 404. Hvert av dekslet 402 og bunnen 404 innbefatter en ringformet vegg 442 og 444 som strekker seg i aksialretningen. Komplementære gjenger er fortrinnsvis tilveiebrakt på den ytre overflaten av den ringformede veggen 442 til bunnen 404 og den indre overflaten til den ringformede veggen 444 til dekslet 410, for å forenkle gjengeinngrep mellom dekslet 402 og bunnen 404 som diskutert tidligere. Alternativt kan kontaktflatene til dekslet 402 og bunnen 404 være tilveiebrakt med komplementære tapper og J- eller L-formede riller for å tillate en trykk- og vri-sammenlåsning.
Det kan anvendes en lang rekke forskjellige sammenlåsende konstruksjoner for huset 401 i henhold til oppfinnelsen, som det vil fremgå fra den tidligere beskrivelsen.
Dekslet 402 og bunnen 404 er fortrinnsvis utformet i henhold til konvensjonelle teknikker for fremstilling av medisinske anordningshus, så som injeksjonsstøping av termoplastiske eller termoherdende polymerer. Alternativt kan det anvendes en lang rekke andre teknikker innbefattende fremstilling fra arkmetall slik det vil forstås av en fagmann innen området.
Generelt samvirker bunnen 404, den ringformede veggen 442 og den ringformede veggen 444 og dekslet 402 og danner et kammer 446 som kan inneholde de funksjonelle komponentene til infusjonsanordningen. I den viste utførelsesformen er et trykkplatesegment 410 fjærbelastet mot et reservoar så som en fleksibel medikamentpose 406 ved hjelp av en fjær- og leddanordning 411.
Fluidposen 406 er i flytkommunikasjon med pasienten ved hjelp av utløpsfluidledning 448, som strekker seg gjennom huset 401 ved hjelp av en åpning 450. Modifikasjon av åpningen 450 for å gjøre plass til forskjellige forhold mellom dekslet 402 og 404 vil være innlysende for en fagmann innen området. En strømningsregulator (ikke vist) for å regulere strømmen av medikament, er tilveiebrakt på fluidledning 448.
Generelt er fluidposediametre som er brukt i forbindelse med foreliggende oppfinnelse fra ca. 3.5 tommer i diameter til ca. 5 tommer i diameter, og fra ca. 0.5 tommer til ca. 1.0 tommer tykk. Infusjonspumper anpasset til å motta andre posestørrelse kan imidlertid lett fremstilles i henhold til foreliggende beskrivelse.
Med henvisning til figurene 53 og 54, er trykkplateutformingen 410 utformet for bruk med en 3.8 tommers diameter, en tomme tykk, 100 cc, medikamentpose 406 både en flate, sirkulær sentral kontaktflate 413 med en diameter i området fra ca. 2.4 til ca. 2.8 tommer, og et ringformet ringparti 415 som skrår bort fra den reservoarkontaktende siden til trykkplaten 410. Den ytre diameteren til det ringformede ringpartiet 415 er generelt i området fra ca, 3.4 til ca. 3.6 tommer for bruk med en 3.8 tommers diameter flat medikamentpose 406. Medikamentposen 406 har tilnærmet en diameter på 3.5 tommer når den er full. Vinkelen til overflaten til det ringformede ringpartiet 415 med hensyn til en forlengelse av planet til den sentrale kontaktflaten 413, er fortrinnsvis i området fra ca. 10 til ca. 45° og mer fortrinnsvis i området fra ca. 10 til ca. 30°.
Generelt er overgangen 417 mellom den sentrale kontaktflaten 413 og den radielt in-nerste utstrekningen av det ringformede ringpartiet 415 anbrakt slik at den sirkulære, sentrale kontaktflaten 413 i det vesentlige fullstendig dekker det plate partiet av den øvre overflaten til fluidmedikamentposen 406. Som vist i figur 53, innbefatter medikamentposen 406 en generelt plan øvre overflate med en ytre grense eller overgang 407, hvor det perifere området til posen 406 begynner å avvike fra planet til den øvre overflaten 409.
Som vist i figur 53, er overgangspunktet 407 på posen 406 grovt sett sammenfallende med overgangspunktet 417 på trykkplaten 410. Som vist i figur 54 er den indre overflaten til bunnplaten 408 utformet med en komplementær overflate for trykkplaten 410. Fortrinnsvis innbefatter trykk-
platen 410 en føring 425 så som en ringformet flens som strekker seg i aksialretningen for stabilisering av trykkplaten 410 når den komprimerer medikamentposen 406 mot bunnen 404 til huset 401.
Trykkplaten 410 er fjærbelastet mot medikamentposen 406 ved hjelp av en leddanordning 411. Generelt innbefatter leddanordningen 411 et eller flere belastningselementer med en langsgående akse som strekker seg i en vinkel med hensyn til lengdeaksen til trykkplatens 410 bevegelse. Fortrinnsvis strekker belastningsaksen seg tilnærmet rettvinklet til bevegelsesaksen til trykkplaten 410. Som diskutert under innbefatter belast-ningselementet fortrinnsvis en eller flere fjærer med minst en konsentrisk eller parallell fjærføring, så som en sentralaksel eller rørformet deksel.
I den viste utførelsesformen strekker en fjærføring 414 seg langs en akse som er generelt rettvinklet til aksialretningen til trykkplatens 410 bevegelse. En fjærføring 414 kan passende innbefatte en gjenget metallstang med en lengde i området fra ca. 3.0 til ca. 3.4 tommer og en diameter på ca. 0.125 tommer til ca. 0.250 tommer, selv om variasjoner kan sees av en fagmann innen området..
I en utførelsesform hvor fjærføringen 414 innbefatter en enhetlig eller segmentert aksel med en kontinuerlig gjenge som strekker seg langs hele sin lengde, kan en rørformet hylse passende være anbrakt over partier av den gjengede akselen som glidbart vil føre andre bevegelige deler som diskutert. Alternativt kan fjærføringen 414 være fremstilt av en generelt glatt stang med et gjenget område kun på de distale endene derav for å motta muttere 416 og 416'.
En fjærstopper er ført ved hver ende av fjærføringen 414. Som det vil være innlysende for en fagmann innen området, kan det anvendes en lang rekke forskjellige organ for å holde tilbake en fjær under strekk. For eksempel er en mutter eller en mutter og skive gjengbart forbundet med fjærføringen 414 passende, både fra et fremstillingssynspunkt og på grunn av produsentens mulighet til å justere fjærspenningen ved en enkel dreining av mutteren.
I den viste utførelsesformen er en fjærstopper 419 tilveiebrakt på hver lateral ende av fjærføringen 414 for begrensning av den laterale ekspansjonen til hver fjær. Fjærstopperen 419 innbefatter generelt en radielt utoverstrekkende ringformet flens 423 med en åpning 421 som strekker seg aksialt gjennom denne for å motta et gjenget parti av fjær-føringen 414. Fjærstopperen 419 har også et tverrsnittsareal gjennom et radialt plan tilstrekkelig til å begrense fjærens ekspansjon. Hver fjærstopper 419 er fortrinnsvis tilveiebrakt med en spesielt strekkende rørformet hylse 418 og 418' som i den sammensatte pumpen strekker seg medialt langs fjærføringen 414 og i fjæren. I den viste utførel-sesformen har hylsene 418 og 418' indre gjenger komplementære ved gjengen på fjær-føringen 414 for å holde fjærstopperen 419 på plass.
I en alternativ utførelsesform (ikke vist) innbefatter fjærstopperen 419 en radielt utovervendende ringformet flens 423 og en aksialt utstrekkende rørformet hylse 418, som i den foregående utførelsesformen. Fjærstopperen 419 holdes imidlertid på plass av en gjenget mutter festet direkte til fjærføringen 414 på lateralsiden av den utoverstrekkende ringformede flensen 423. I denne utførelsesformen er den indre gjengen på åpningen 421 og innerveggen til den aksialt utstrekkende rørformede hylsen 418 unødvendig. Selv om bruk av en lateral gjenget mutter er passende fra et fremstillingssynspunkt, øker den totale lengden til fjærføringen 414, noe som kan være uønsket for en gitt utførelses-form.
Fjærene 412 og 412' er komprimert mellom fjærstoppere 419 og to aksialt bevegelige blokker 420 og 420'. I en utførelsesform innbefatter fjærene 412 og 412' piano tråder med en tråddiameter på tilnærmet 0.085 tommer. Lavere diametre så som 0.080 kan også brukes ved økning av forbelastningen.
Fortrinnsvis har fjærene 412 og 412' en fjærkonstant i området fra ca. 80 pund pr. tomme til 130 pund pr. tomme i en dobbeltfjærutførelsesform. Hver fjær 412 og 412<*> er
tilnærmet 1.7 tommer lang i sin ikke-komprimerte tilstand og tilnærmet 0.9 tommer lang i sin fullkomprimerte tilstand, vist i figurene 53, og en diameter på lA tomme. Summen av den aksielle bevegelsen til fjærene e412 og 412' er tilnærmet 0.7 tommer mellom den komprimerte tilstanden, som vist i figur 53 ved begynnelsen av utleveringssyklusen og tilstanden vist i figur 54 ved slutten av utleveringssyklusen.
Blokker 420 og 420' virker som mediale fjæranlegg for mekanisk å forbinde den mediale bevegelsen av fjæren til leddanordningen 411 og trykkplaten 410. I den viste utførel-sesformen er blokkene 420 og 420' generelt rektangulære i sin ytre utforming og innbefatter en ringformet eller rørformet utsparing 422 på lateralsiden som ikke går gjennom hele den aksielle lengden av blokkene 420 og 420'. Fjærene 412 og 412' passer inn i utsparingen 422 i hver blokk 420 og 420'. Blokkene 420 og 420' innbefatter også en aksialt utstrekkende rørformet åpning gjennom midten av blokken, slik at blokkene kan gli aksialt langs fjærføringen 414.
Hver blokk 420 og 420' kan innbefatte enhver variasjon av bestandige materialer så som aluminium, rustfritt stål eller andre metaller som er kjent innen det medisinske utstyr-sområdet. Det er imidlertid foretrukket med et sterk lettvektsmateriale så som Delrin, tilgjengelig fra DuPont. Polymerblokker eller belegg er foretrukket på grunn av sin mulighet til å gli relativt fritt på fjærføringen 414 når de er fjærbelastet av fjærene 412 og 412'.
Hver av de to motstående sidene av blokkene 420 og 420' parallell med fjærføringen 414 innbefatter et blokkdreiepunkt 438. Den relative plasseringen av dreiepunktene og tilsvarende utsparinger diskutert her kan lett reverseres, slik det ville være innlysende for en fagmann innen området.
To leddarmer 424 og 426 er dreibart festet til hvert dreiepunkt 438 ved en første ende derav. Leddark 424 er forbundet ved en andre ende til forankringsdreiepunktet 436 som er forbundet med trykkplaten 402. Leddarmer 424 og 426 danner en sakslignende utforming som er et speilbilde av utformingen av leddarmene 428 og 430. Sammen danner disse fire leddarmene 424,426,428 og 430 et justerbart parallellogramledd som vil forstås av en fagmann innen området. Fortrinnsvis er det tilstede et identisk parallellogramledd på den motstående vertikale veggen til blokkene 420 og 420' som vist i figur 55.
Forankringsdreiepunkt 436 er festet til festet 432, som fortrinnsvis er festet til dekslet 402. Trykkplatedreiepunkt 434 er festet til trykkplatefeste 440, som fortrinnsvis er dreibart festet til trykkplaten 410.
I en foretrukket utførelsesform er trykkplatefeste 440 tilveiebrakt med et øvre kamformet profil som er utformet og dimensjonert til å følge banen til den nedre indre kanten til hver av blokkene 420 og 420'. Passende teamformede overflater kan være tilveiebrakt på enten et ringformet, hvelvformet element 440, eller være tilveiebrakt på et eller flere generelt parallell planelementer med et kamformet ytre profil, slik det vil være innlysende for en fagmann innen området. Tilveiebirngelsen av en kamoverflate som følger banen til den nedre indre kanten av blokkene 420 og 420', opererer til å begrense utstrekningen planet til trykkplaten 410 tillates å avvike fra sin normale posisjon, som generelt er parallelt til planet til bunnplaten 408. Fortrinnsvis er den ytre overflaten til det kamformede partiet av forankringen 440 tilstrekkelig nær bevegelsesbanen til hver av blokkene 420 og 420', slik at helning av trykkplaten er begrenset til ikke mer enn ca. 5%.
Som en ytterligere opsjon ved saksutførelsesformen av foreliggende oppfinnelse, er det tilveiebrakt en fluidnivåindikator 451, se figur 54. Nivåindikatoren 451 innbefatter generelt et ledd 452 som er dreibart forbundet til en bevegelig del av saksanordningen og også til fluidnivåindikatoren 451. Nivåindikator 451 er fortrinnsvis glidbart anordnet i et spor 454 nær en skala (ikke vist) og kalibrert slik at nivåindikatoren 451 og skalaen vil indikere det gjenværende fluidvo-lum.
Etter at en medikamentpose 406 er ført inn i bunnen 404 og bunnen 404 er forbundet med dekslet 402, er fjærene 412 og 412' ved sitt punkt med høyest kompresjon. Når fjærene 412 og 412' frigjør kraft i en retning rettvinklet til aksialretningen til trykkplatens bevegelsesretning, vil blokkene 420 og 420' gli mot hverandre på fjærføring 414 og medføre at medialendene til leddarmene 424,426,428 og 430 beveges lenger fra hverandre i aksialretningen. Ved hjelp av denne mekanismen blir fjærkraften som utvises av fjærene 412 og 412' overført gjennom leddarmene 424,426,428 og 430 til trykkplaten 410 gjennom platefestet 440. Fjærkraftkomponenten overøfrt av leddarmene 424,426, 428 og 430 til trykkplaten 410 øker gjennom utleveringssyklusen når presset fra fjæren avtar for å opprettholde et overraskende, i det vesentlige konstant medikamentut-løpstrykk inntil posen i det vesentlige er falt sammen, som vist i figur 54. Dette overraskende resultatet vist i forsøkene diskutert under, er ønskelige ved anvendelser så som infusjon av kjemoterapikjemikalier i en pasient over en tidsperiode ved en konstant mengde. Den mekaniske fordelen som erholdes ved leddarmene 424,426,428 og 430 kompenserer for reduksjonen i fjærtrykk og økningen i posekontaktområdet over utleveringssyklusen.
FORSØK 1
Pumpekonstruksi on
Det ble fremstilt en trykkplate i henhold til utførelsesformen vist i figurene 52 - 55, ed fjærer 412 og 412' bestående av pianotråd med en tråddiameter på tilnærmet 0.085 tommer. Fjærene 412 og 412' hadde en ytre diameter på ca. 0.5 tommer, en fjærkonstant på tilnærmet 111 pund pr. tomme, og var tilnærmet 1.7 tommer lange i ikke-komprimert tilstand og tilnærmet 0.9 tommer lange i fullkomprimert tilstand som vist i figur 54. Summen av den aksielle bevegelsen til fjærene 412 og 412' var tilnærmet 0.7 tommer mellom den komprimerte tilstanden vist i figur 53 ved begynnelsen av utleveringssyklusen og tilstanden vist i 54 ved slutten av utleveringssyklusen. Fjærene var forbelastet til ca. 35 pund på hver side og ble målt til å danne en total fjærkraft på ca. 160 pund. Blokker 420 og 420' ble fremstilt av Delrin, fra DuPont. Lengden til hver av de fire leddarmene var ca. 0.8 tommer fra dreieledd til dreieledd. Trykkplaten og motstående vegg var i det vesentlige flate for å isolere trykkeffektene på grunn av fjærbe-lastningsanordningen.
FORSØK 2
Undersøkelse av trvkk<p>latepumpen
En 50 cc medikamentpose 406 ble ført inn i platepumpen i henhold til forsøk 1 og ut-løpsfluidtrykket fra medikamentposen 406 ble målt ettersom volumet til medikamentposen 406 ble redusert over utleveringssyklusen. Tabell I under viser resultatene fra dette forsøket.
Resultatene fra forsøket over er reprodusert i figur 56, som er en kurve av volumet av utstøtt medikament i kubikkcentimeter som funksjon av utløpstrykket i pund/kvadrattomme. Den prosentvise endringen i utløpstrykk mot utstøtt volum er vist i figur 57. Figur 57 viser det bemerkelsesverdig stabile utløpstrykket til medikamentet i medikamentposen 406 under utleveringssyklusen dannet av trykkplatepumpen 400.
FORSØK 3
100 cc volumforsøk
I forsøk 3 ble den 50 cc medikamentposen 406 erstattet med en 100 cc medikamentpose. Forsøket utført i forsøk 2 over ble gjentatt og følgende resultater ble oppnådd.
Figur 58 viser utløpstrykket over utleveringssyklusen. Figur 59 viser prosentvis endring i trykket over utleveringssyklusen.
Økningen av volumet av medikament i medikamentposen 406 fra 50 cc til 100 cc ga ingen markert endring av trykket over utleveringssyklusen på medikamentposen 406.
Med henvisning til figurene 61 - 65 er det tilveiebrakt en fluidbeholder 500 som lett kan brukes ved enhver av de tidligere beskrevne utførelsesformer av trykkplatepumpen. Fortrinnsvis består fluidbeholderen 500 av et sammenklappbart medikamentreservoar eller pose 510 i fluidkommunikasjon med en utløpsfluidledning 530. Utløpsfluidled-ning 530 kan føre til et administrasjonssett 540 vist med stiplede linjer i figur 61. Et administrasjonssett er også vist i figur 7. Utløpsfluidledning 530 kan være et standart PVC-rør eller et annet materiale som er kjent for fagmannen innen området.
Fortrinnsvis har medikamentreservoaret 510 en første overflate 508 og en generelt motstående overflate 509. Den første overflaten 508 og andre overflaten 509 har hver et i det vesentlige plant sentralt parti 512 og 513. I et medikamentreservoar som har en diameter på ca. 3.5 tommer, har de generelt plane sentrale partiene 512 og 513 typisk en diameter i området fra ca. 1.5 tommer til ca. 3.0 tommer, og fortrinnsvis fra ca. 2.4 tommer til ca. 2.8 tommer i hel full tilstand.
Overgangspartiet 514 omgir de sirkulære sentrale partiene 512 og 513 og den første overflaten 508 og den andre overlfaten 509. Overgangspartiet 514 innbefatter partiet av overflaten til reservoaret 510 som avviker fra planet til den første overflaten 508 eller andre overflater 509. Overgangen 514 går derved over i de flate sirkulære sentrale partiene 512 og 513 med de ytterste hellende partiene 516 når medikamentreservoaret 510 er fullt, som vist i figur 62.
De radielt ytterste motstående hellende partiene 516 er fortrinnsvis sammenføyd av en skjøt 520. Med "skjøt" innbefatter foreliggende oppfinnelse også den ytre periferiske kanten til en "skjøtløs" pose som for eksempel kan være fremstilt ved hjelp av en lang rekke forskjellige støping- eller andre plastformingsteknikker som er kjent innen området.
Den første overflaten 508 og andre overflaten 509 er fortrinnsvis utformet av to ark av et passende festbart, uelastisk materiale som utviser passende stabilitet i nærvær av det påtenkte medikamentet. De to arkene kan være sammenføyd av en skjøt 520 ved hjelp av en lang rekke forskjellige sammenføyningsteknikker så som termisks festing, festingsmiddelfesting, klebemiddel eller ved radiofrekvenssveising. Fortrinnsvis er medikamentreservoaret fremstilt av en PVC i U.S. klasse 6 hensiktsmessig for tilførsel av legemidler til en pasient selv om andre materialer som er kjent for en fagmann innen området er tilgjengelig og kan brukes.
Som vist i figur 63 og 65, kan utløpsfluidledningen 530 være forbundet med medikamentreservoaret 510 ved bruk av en radiofrekvenssveis eller en annen sammenføyning ved sammenføyningen 525. Andre organ for sammenføyning av medikamentreservoaret 510 og utløpsfluidledningen 530, så som termisk binding, løsningsmiddelbinding, kle-bemidler eller friksjons-koblinger, vil være innlysende for en fagmann innen området.
Fortrinnsvis har medikamentreservoaret 510, vist i figurene 61 - 65, en diameter i området fra ca. 3.5 tommer til ca. 5 tommer og en høyde i området fra ca. 0.5 tommer til 1.0 tommer. Generelt er diameteren til posen påvirket av typen kompresjonsmekanisme som anvendes. For eksempel i den gjengede skjellutformingen i figur 1, vil en pose med en diameter på mye mer enn ca. 4 tommer, kreve en pumpe med en form stor diameter til å kunne gripes tilfredsstillende av mange pasienter. Andre kompresjons-mekanismer kan imidlertid lett brukes med poser med en diameter på 5 tommer, 6 tommer eller mere. Høyden, eller tykkelsen til posen er typisk styrt av det ønskede volumet og den maksimalt ønskede diametrer.
For mange anvendelser av foreliggende oppfinnelse inneholder fluidbeholderen 500 fortrinnsvis 50 cc fluid. Selv om disse volumene er foretrukket i foreliggende oppfinnelse, kan andre størrelser av fluidbeholdere lett konstrueres ved å anvende beskrivelsen i foreliggende søknad. Disse fluidbeholderne med varierende størrelse er omfattet av denne beskrivelsen.
Et viktig trekk ved fluidbeholderen 500 er at den er i stand til å motstå trykket som er påført av trykkplatepumpen beskrevet her. Videre er fluidbeholderen 500 fortrinnsvis relativt uelastisk for å minimalisere endringer i fluidtrykket av trykkplatepumpen. For-delaktig resulterer den platelignende utformingen av foreliggende utførelsesform av fluidbeholderen 500 en i det vesentlige jevn trykkfordeling gjennom sammenføyningen 520 når medikamentreservoaret 510 og utløpsfluidledningen 530 er i utleveringssyklusen. Som diskutert over, minimaliserer denne jevne trykkfordelingen oppbygning av lokale påkjenninger som kunne føre til brudd i beholderen 500.
En annen fordel med fluidbeholderen 500 er at et mangfold fylte fluidbeholdere 500 lett kan lagres, for eksempel i en kjøler i en stablet form. Videre når fluidbeholderne 500 er tomme, er volumet som er nødvendig for å ta vare på den meget liten fordi fluidbeholderne 500 er flate og fleksible når de er tomme.
I tillegg til en fluidbeholder med en sirkulær ytre profil, kan det fremstilles reservoaret med andre former i henhold til beskrivelsen i foreliggende oppfinnelse. For eksempel med henvisning til figurene 66 - 69 kan et kvadratisk medikamentreservoar 560 med en generelt plan kvadratisk overflate 562 og bunnflate 563 brukes i forbindelse med de forskjellige utførelesformene av trykkplatepumpen. På en tilsvarende måte til det sirkulære medikamentreservoaret har topp- og bunnflatene til det kvadratiske medikamentreservoaret 560 generelt kvadratiske flate sentrale partier, overgangspartier 564 og radielt ytterste hellende partier 566. Fortrinnsvis brukes en høyfrekvenssveis for å danne sam-menføyningen 572 og feste medikamentposen 560 til utløpsfluidledningen 570 i en sammenføyning 568.
Med henvisning til figurene 70-73, kan det være tilveiebrakt et diamantformet fluidreservoar 561. Videre kan det være tilveiebrakt et heksagonalt fluidreservoar 580 og 581 (figur 74-81) med en sammenføyning 582 på en av sidene til det heksagonale medikamentreservoaret 580 (figurene 74 - 77) eller en sammenføyning 583 ved et av hjørnene til det heksagonale medimantreservoaret 581 (figurene 78-81). Som vist i figurene 82 - 89, kan det være tilveiebrakt fluidbeholdere med medikamentreservoaret med åtte sider
(586), ti sider (588), tolv sider (590) eller tjuefire sider (592).
I nok en utførelsesform innbefatter foreliggende oppfinnelse en trykkplatepumpe utformet for bruk med rektangulære medikamentposer. Som vist i figur 90, innbefatter pumpen 600 et hus 601 dannet av et deksel 602 og en bunn 604. Dekslet 602 og bunnen 604 er fortrinnsvis fremstilt i henhold til konvensjonelle teknikker for fremstilling av medisinske anordningshus, så som injeksjonsstøping av termoplastiske eller termoherdende polymerer. Alternativt kan det anvendes enhver annen teknikk, innbefattende fremstilling fra arkmetall, slik det vil være innlysende for en fagmann innen området.
En håndtakslagringsutsparing 608 kan være utformet i dekslet 602 under fremstillingen. Som det vil bli beskrevet under, brukes et håndtak 610 for å heve og senke trykkplaten i pumpen 600. Når trykkplaten påfører kraft til en medikamentpose (ikke vist) atskilles håndtaket 610 fortrinnsvis fra pumpen 600. Håndtaket 610 kan være ført inn i håndtakslagringsutsparingen 608 som danner en passende posisjon for å lagre håndtaket 610 når det ikke er i bruk. En løftehempe 609 kan være innbefattet på håndtaket 610. Løfte-hempen 609 hjelper brukeren til å fjerne håndtaket 610 fra håndtakslagringsutsparingen 608.
Dekslet 602 kan også innbefatte en ås 612. I en utførelsesform er åsen 612 utformet som en vold med en åpning 614 i midten av åsen 612 for innføring av håndtaket 610. Videre er det innbefattet andre utforminger av åsen 612 som det lett vil fremgå for en fagmann innen området. Et parti av håndtaket 610 er fortrinnsvis anbrakt i avstand over dekslet 602 under bruk og derved tillater brukeres å snu håndtaket 610 uten påvirkning fra dekslet 602.
En tilkoblingshempe 613 kan være anbrakt på en flate 619 til bunnen 604. Tilkoblingshempen 613 innbefatter en åpning 615. Siden pumpen 600 er utformet til å bæres av pasienten over en lang tidsperiode, utgjør tilkoblingshempen 613 en passende måte å bære pumpen 600 på. En splittring, streng eller et annet materiale kan være anbrakt gjennom åpningen 615 i tilkoblingshempen 613. Pumpen 600 kan deretter være festet til en I.V.- stolpe eller en pasient. Selvfølgelig kan tilkoblingshempen 613 være integrert med dekslet 602. I tillegg kan andre tilkoblingsorgan brukes for å hjelpe pasienten med å transportere pumpen 600.
Figuren 91 viser en ikke sammensatt pumpe 600. Pumpen 600 innbefatter dekslet 602, håndtaket 610, en fjær- og leddanordning 620, en trykkplate 630, en tilkoblingsbolt 645 og en bunn 604. En rektangulær medikamentpose 640 er ført inn i bunnen 604 under pumpe 600 operasjon for å tilveiebringe et medikamentreservoar.
Dekslet 602 har en ytre kant 606. Den ytre kanten 606 er glidbart i inngrep med en tilsvarende rille 616 i bunnen 604. Når kanten 606 til dekslet 602 er ført inn i rillen 616 i bunnen 604, vil bunnen 604 og dekslet 602 samvirke og danne et kammer 646 som kan inneholde de funksjonelle komponentene til infusjonsanordningen og medikamentposen 640. Alternativt kan bunnen 604 innbefatte en kant og dekslet 602 kan innbefatte en rille for glidbart inngrep mellom dekslet 602 og bunnen 604.
I den viste utførelsesformen er fjær- og leddanordningen 620 forbundet mellom platen 630 og dekslet 602. Fjær- og leddanordningen 620 innbefatter tilkoblingsstenger 624 - 627 (figur 92). Et par stangmottagere 632 og 634 er utformet på den øvre siden 631 av trykkplaten 630. Tilkoblingsstengene 624 og 624 er innført i stangmottagerne 632 og 634. Korresponderende par stangmottagere (ikke vist) er anbrakt ved en underside av dekslet 602. Tilkoblingsstengene 625 og 626 er innført i stangmottagerne i dekslet 602. Denne tilkoblingen sikrer fjær- og leddanordningen 620 mellom trykkplaten 630 og dekslet 602.
Som vist i figur 91, er tilkoblingsbolten 645 fortrinnsvis innført gjennom en åpning 636
i trykkplaten 630, gjennom en åpning 622 dannet av de bevegelige blokkene 621 og 623 og gjennom åpningen 614 i dekslet 602. Et gjenget hull 611 i håndtaket 610 har gjenger tilsvarende gjengene 646 på tilkoblingsbolt 645. Gjengene i håndtaket 610 danner inngrep med gjengene 646 på bolten 645 og tillater bevegelse av trykkplaten 630 via fjær-og leddanordningen 620 ved dreining av håndtaket 610 som beskrevet under. Når håndtaket 610 er i fullt inngrep med bolten 645, er pumpen 600 i en åpen posisjon. Når pumpen 600 er i den åpne posisjonen, er trykkplaten 630 fullt lagret i dekslet 602. Dette gjør at dekslet 602 kan atskilles fra bunnen 604 uten påvirkning fra trykkplaten 630. Når håndtaket 610 dreies for å atskille håndtaket 610 fra bolten 645, begynner trykkplaten 630 å senkes ned i bunnen 604 via fjær- og leddanordningen 620.
Medikamentposen 640 er fortrinnsvis i fluidkommunikasjon med pasienten ved hjelp av en utløpsfluidledning 648 som strekker seg gjennom bunnen 604 ved hjelp av en åpning 650. Modifikasjon av åpningen 650 for å gjøre plass til forskjellige forhold mellom dekslet 602 og bunnen 604 vil være innlysende for en fagmann innen området. En strømningsregulator (ikke vist) for å regulere strømmen av medikament, kan være tilveiebrakt på fluidledningen 648.
Generelt er medikamentposene 640 ment for bruk i henhold til denne utførelsesformen av foreliggende oppfinnelse standard medikamentposer som er vel kjent og brukt innen området. Standardposer blir for eksempel fremstilt av Abbott Laboratories og Baxter Healthcare. Medikamentposer for bruk i pumpen 600 kan imidlertid lett fremstilles i henhold til foreliggende beskrivelse. Medikamentposene 640 innbefatter et fluidreser-voarsegment 641, en injeksjonsåpning 642 og en fluidtilførselsåpning 644.
Ved utlevering av medikament fra en medikamentpose 640 til en pasient, blir kun fluidreservoarsegmentet 641 komprimert av trykkplaten 630. Injeksjonsåpningen 642 og fluidtilførselsåpningen 644 blir generelt ikke komprimert. Trykkplaten 630 har tilnærmet samme størrelse som fluidreservoarsegmentet 641 til medikamentposen 640. For å beskytte både injeksjonsåpningen 642 og fluidtilførselsåpningen 644 til medikamentposen 640, innbefatter bunnen 604 fortrinnsvis vegger 652, 654,656 som danner to rom 653 og 655. mjeksjonsåpning4n 642 passer inn i rommet 653 og fluidtilførselsåpningen 644 passer inn i rommet 655. Når medikamentposen 640 er inne i pumpene 600, er injeksjonsåpningen 642 og fluidtilførselsåpningen 644 beskyttet av rommene 653 og 655. Kun fluidledning 648 er eksponert fra pumpen 600.
Med henvisning til figurene 92,93 og 94, utviser trykkplaten 630 en kraft på medikamentposen 640 via fjær- og leddanordningen 620. Generelt innbefatter fjær- og leddanordningen 620 en eller flere belastningselementer med en langsgående akse som strekker seg i en vinkel med hensyn til lengdeaksen til bevegelsen av trykkplaten 630. Fortrinnsvis strekker fjærbelastningselementaksen seg tilnærmet rettvinklet til bevegelsesaksen til trykkplaten 630. Som diskutert under, innbefatter fjærbelastningselementet fortrinnsvis et eller flere fjærpar med minst en fjærføring, så som en sentralaksel eller rør-formet dekslet. Siden pumpen 600 i den foretrukne utførelsesformen er portabelt utformet, er det ønskelig å fremstille pumpen så tynn og liten som mulig. For å redusere den totale høyden til pumpen 600, brukes fortrinnsvis to fjærpar som fjærbelastningsele-ment. Bruk av to fjærpar har flere fordeler. For det første påføres samme kraft ved bruk av fjærer og føringer med halve diametre til et enkelt fjærpar. Bruk av fjærer med mindre diameter tillater en reduksjon av den totale høyden til pumpen 600. For det andre vil den laterale innbyrdes avstanden til fjærene hjelpe til med å tilveiebringe en balansert kraft til trykkplaten 630. Ved påføring av en balansert kraft, vil trykkplaten 630 senkes inn i bunnen 604 med minimal rugging.
I den viste utførelsesformen strekker et par fjær føringer 664 og 665 seg langs en akse som generelt er rettvinklet til trykkplatens 630 bevegelsesretning. Fjærføringene 664 og 665 innbefatter en metallstang med en lengde i området fra ca. 3 tommer til ca. 5 tommer, og en diameter fra ca. 0.125 tommer til ca. 0.250 tommer, selv om variasjoner vil være innlysende for en fagmann innen området.
I en utførelsesform hvor fjærføringene 664 og 665 innbefatter en enhetlig eller segmentert aksel med en kontinuerlig gjenge som strekker seg langs hele sin lengde, kan en rørformet hylse passende være anbrakt over de partiene av den gjengede akselen som glidbart vil føre andre bevegelige deler som diskutert senere. Alternativt kan fjærfø-ringene 664 og 665 være fremstilt av en generelt glatt stang med et gjenget område kun på de distale endene derav for mottak av en mutter 670.
En fjærstopper 675 holdes ved hver ende av fjærføringene 664 og 665. Som vil være innlysende for en fagmann innen området, kan det anvendes en lang rekke forskjellige organ for å holde tilbake en fjær under strekk. For eksempel kan en mutter eller en mutter og skive gjengbart i inngrep med fjærføringene 664 og 665 være passende, både fra et fremstillingssynspunkt og på grunn av produsentens mulighet til å justere fjærs trekket ved kun å rotere mutteren. For å unngå rotasjon av stopperen 675 på fjærføringene 664 og 665, kan det anvendes epoksy, noe som vil være innlysende for en fagmann innen området.
I den viste utførelsesformen er det tilveiebrakt en fjærstopper 675 på hver lateral ende av fjærføringene 664 og 665 for å begrense ekspansjonen av hver fjær 680. Fjærstop-peme 675 innbefatter generelt en radielt utoverstrekkende ringformet flens 677 og som har en åpning 679 som strekker seg gjennom den for å motta et gjenget parti av fjærfø-ringene 664 og 665. Fjærstopperen 675 har også et tverrsnittsareal som er tilstrekkelig til å begrense ekspansjonen av fjæren. Fjærstopperen 675 er fortrinnsvis tilveiebrakt med en aksialt utstrekkende rørformet hylse 682 som i den sammensatte pumpen strekker seg langs fjærføringene 664 og 665 og i fjæren 680. I den viste utførelsesformen, har hylsene 682 indre gjenger som er komplementære med gjengene på fjærføringene 664 og 665 for å holde fjærstopperen 675 på plass.
I en alternativ utførelsesform (ikke vist) innbefatter fjærstopperen 675 en ringformet flens 677 og den rørformede hylsen 682 som i den foregående utførelsesformen. Imidlertid holdes fjærstopperen 675 på plass av en separat gjengemutter festet direkte til fjærføringene 664 og 665. I denne utførelsesformen er den indre gjengen i åpningen 679 og den indre veggen til den rørformede hylsen 682 unødvendig. Selv om bruk av en separat gjenget mutter er passende fra et fremstillingssynspunkt, vil den øke den totale laterale lengden til fjærføringene 664 og 665, noe som kan være uønsket for ene gitt utførelsesform.
Fjærene 680 er komprimert mellom fjær stopperne 675 og to bevegelige stoppere 621 og 623. I en utførelsesform innbefatter fjærene 680 pianotråd med en tråddiameter på tilnærmet 0.80 tommer. Lavere diametre så som 0.062 tommer kan også brukes ved økning av forbelastningen.
Fortrinnsvis har fjærene 680 en fjærkonstant i området fra ca. 80 pund pr. tomme til ca. 90 pund pr. tomme i en dobbeltfjærutførelsesform. Hver fjær 680 er tilnærmet 1.62 tommer lang i sin ikke-komprimerte tilstand og tilnærmet 0.90 tommer lang i sin helt komprimerte tilstand vist i figur 93, og 0.50 tommer i diameter. Summen av den aksielle bevegelsen til fjærene 680 er tilnærmet 0.90 tommer mellom den komprimerte tilstanden som vist i figur 93 ved begynnelsen av utleveringssyklusen og tilstanden vist i figur 94 ved slutte av utleveringssyklusen. Avhengig av den valgte fjærkonstanten, kan utleveringssyklusen variere fra en hav time til åtte døgn. Disse dimensjonene tilsvarer en pumpe for en 100 cc medikamentpose. For større eller mindre medikamentposer vil dimensjonene kunne variere, noe som lett innses av en fagmann innen området.
Bevegelige stoppere 621 og 623 virker som mediefjæranlegg for mekanisk å forbinde den mediale bevegelsen av fjæren 680 til leddanordningen 620 og trykkplaten 630. Som vist i figur 92, er stopperne 621 og 623 generelt rektangulære i ytre utforming, med en halvsirkulær utskjæring 661 på innsiden. Utskjæringen 661 kan ha andre utforminger så lenge skruen 645 passer gjennom stopperne 621 og 623, når stopperne 621 og 623" er i kontakt med hverandre. Stopperne 621 og 623 innbefatter også ringformede eller rør-formede utsparinger 662 som ikke strekker seg gjennom hele lengden av stopperne 621 og 623. Fjærene 680 passer inn i utsparingene 662 i hver stopper 621 og 623. Stopperne 621 og 623 innbefatter også åpninger 660 gjennom sentrum av stopperne, slik at stopperne 621 og 623 kan gli aksialt langs fjærføringene 664 og 665.
Hver bevegelige stopper 621 og 623 kan innbefatte hvert bestandig materiale, så som aluminium, rustfritt stål eller andre metaller kjent innen det medisinske anordningsom-råde. Det brukes imidlertid fortrinnsvis et sterkt lett plastmateriale så som en Delrin, tilgjengelig fra DuPont. Polymerblokker eller belegg er foretrukket, på grunn av sin evne til å gli relativt fritt på fjærføringene 664 og 665 når de er fjærbelastet av fjærene 680.
Hver av de to motstående sidene av stopperne 621 og 623 innbefatter en åpning 686. Åpningen 686 har indre gjenger som er komplementære med gjengene på en dreieskrue 688. Dreieskruene 688 er i gjengbart inngrep med stopperne 621 og 623 via åpningen 686.
To leddarmer 690 og 692 er dreibart festet til hver dreieskrue 688 ved en første ende derav. Leddarmen 690 er forbundet ved en andre ende til tilkoblingsstangen 625 som er forbundet med dekslet 602. Leddarmen 692 er forbundet ved sin andre ende til tilkob-lingsstang 624 som er forbundet med trykkplaten 630. Leddarmene 690 og 692 danner en sakslignende utforming som er et speilbilde av utformingen av leddarmene 694 og 696. Sammen danner de fire leddarmene 690, 692,694 og 696 et justerbart parallelo-gramledd som vil bli forstått av en fagmann innen området. Fortrinnsvis er det tilstede et identisk parallellogramledd på den motstående vertikale veggen til de bevegelige stopperne 621 og 623 som vist i figur 92.
Som vist i figur 93, etter at medikamentposen 640 er ført inn i bunnen 604 og bunnen 604 er i inngrep med et deksel 602, er fjærene 680 ved sitt punkt med høyest kompresjon. Når fjærene 680 frigjør kraft i en retning rettvinklet til trykkplatens 630 bevegelsesretning, vil stopperne 621 og 623 gli mot hverandre på fjærføringene 664 og 665, og medføre at de andre endene til leddarmene 690,692,694 og 696 beveges ytterligere fra hverandre. Ved hjelp av denne mekanismen blir kraften som utvises av fjærene 680 overført via leddarmene 690,692,694 og 696 til trykkplaten 630 gjennom stangmottagerne 632 og 634. Fjærkraftkomponenten overført av leddarmene 690, 692,694 og 696 til trykkplaten 630 øker gjennom utleveringssyklusen til medikamentposen 640 når belastningen til fjærene 680 avtar for å opprettholde et i det vesentlige konstant medika-mentutløpstrykk inntil medikamentposen 640 i det vesentlige er i sammenklemt tilstand som vist i figurene 94. Økning av kraften i løpet av utleveringssyklusen, som vist over i forsøk 2 og 3, vil danne et i det vesentlige konstant utløpstrykk. Et konstant fluidtrykk er meget ønskelig for utlevering av en lang rekke forskjellige legemidler, så som kjemo-terapeutiske midler. Som diskutert over, har foreliggende oppfinnelse fortrinnsvis utle-veringssykler på opptil åtte døgn. I løpet av en åttedøgns utleveringssyklus blir en me-dikamentdråpe utlevert tilnærmet hvert 12. minutt. Muligheten til å opprettholde et i det vesentlige konstant utløpsfluidtrykk er kritisk for å opprettholde en slik jevn strøm av medikament over en lang tidsperiode. Det er viktig at kraften som tilføres av trykkplaten 630 på fluidtilførselsposen 640 øker gjennom utleveringssyklusen og resulterer i en konstant strømningsmengde av medikament til en pasient.
i
Under utleveringssyklusen kan det være ønskelig å kjenne mengden av medikament som er igjen i medikamentposen 640. Som vist i figurene 95 og 96, er det tilveiebrakt en nivåindikator på håndtaket 610. Under medikamentutleveringen kan håndtaket 610 fø-res inn i åpningen 640. Når medisinen utleveres fra posen 640, vil trykkplaten 620 og bolten 645 beveges inn i kammeret 646 til bunnen 604. Som et resultat vil en ende 699 av bolten 645 sendes inn i åpningen 614. Nivåindikatoren 697 er kalibrert til å vise mengden av medikament som er igjen for utlevering. Denne mengden bestemmes av posisjonen til enden 699 til bolten 645.
Figur 96 viser en alternativ utførelsesform for indikasjon av medikamentnivået I denne utførelsesformen er en indikator 698 anbrakt på flaten 619 til bunnen 604. Indikatoren 689 kan være utført i mange former, innbefattende festing av en merkelapp til bunnen 604 eller innbefattet ved injeksjonsstøping. Når medikamentet utleveres fra medikamentposen 640, beveges trykkplaten 630 mot bunnen 604. Det gjenværende fluidnivået bestemmes ved å betrakte posisjonen til bunnen 635 til trykkplaten 630 mot indikatoren 698.
Under bruk blir en full medikamentpose 640 festet til pasienten ved hjelp av et kateter eller intravenøst via en fluidledning 648. Dekslet 602 og bunnen 604 blir atskilt ved å dreie håndtaket 610, som derved trekker trykkplaten 630 inn i bunnen 602 og glidbart løsner dekslet 602 og bunnen 604. Pasienten som setter inn medikamentposen 640 i bunnen 604, sikrer at injeksjonsåpningen er inne i rommet 653 og fluidtilførselsåpning-en er inne i rommet 655. Fluidledningen 648 stikker ut fra bunnen 604 via åpningen 650. Når trykkplaten 630 er fullt opplagret i dekslet 602, er dekslet 602 og bunnen 604 i glidbart inngrep. Pasienten dreier deretter håndtaket 610 inntil det løsner fra bolten 645. Ved dette punktet er enden 699 til bolten 645 anbrakt i åpningen 614. Håndtaket 610 kan lagres i håndtakslagringsutsparing 608. Med håndtaket 610 fjernet, vil leddanordningen 620 og trykkplaten 630 påføre en jevnt økende kraft på medikamentposen 640 under utleveringssyklusen som beskrevet over. Denne kraften medfører at trykkplaten 630 komprimerer medikamentposen 640 og derved danner en i det vesentlige konstant fluidstrøm via fluidledningen 648.
Etter at alt medikamentet er utlevert, kan pasienten fjerne håndtaket 610 fra håndtakslagringsutsparingen 608 og føre håndtaket 610 inn i åpningen 614. Håndtaket 610 blir deretter dreid for gjenget inngrep med bolten 645 og derved komprimere leddanordningen 620 og heve trykkplaten 630 inn i dekslet 602. Når trykkplaten igjen er fullt opplagret i dekslet 602, kan dekslet 602 og bunnen 604 glidbart løsnes. Den tomme medikamentposen 46 fjernes fra bunnen 604 og pumpen 600 er klar for en gjentagelse av prosessen.

Claims (7)

1. Transportabel infusjonspumpe (600) for utlevering av fluid fra en fluidreservoarpose (640), omfattende: et generelt rektangulært hus (601) som definerer en sentral akse, hvilket hus (601) har et indre rom; en første vegg (604) i det nevnte indre rommet og som definerer en første overflate for å kontakte fluidreservoarposen (640); en andre vegg (630) inne i det nevnte indre rommet og som definerer en andre overflate for å kontakte den nevnte fluidreservoarposen (640), hvilken andre nevnte overflate vender mot den nevnte første overflaten, hvilken andre nevnte vegg (630) er bevegelig mellom en første posisjon og en andre posisjon i forhold til den første veggen (604), og den andre posisjonen er nærmere enn den første posisjonen; karakterisert ved at en langstrakt første føringsstang (664) og en langstrakt andre føringsstang (665) er atskilt fra den nevnte sentrale aksen på motstående sider av denne, hvilken første og andre føringsstang (664,665) er orientert generelt parallelt med den nevnte sentrale aksen; en første bevegelig stopper (621) og en andre bevegelig stopper (623), hvor hver av den første og den andre bevegelige stopperen (621, 623) er glidende i inngrep med hver av den nevnte første og andre føringsstangen (664, 665); minst én parallellogramleddenhet (620) som har første (624) og andre (625) motstående dreiepunkter forbundet med henholdsvis det nevnte huset (601) og den nevnte andre veggen (630), og tredje og fjerde motstående dreiepunkter (688) forbundet med de respektive første (621) og andre (623) bevegelige stopperne; og minst én fjær (680) konfigurert for å påtrykke en kraft som tenderer til å forspenne den første (621) og andre (623) stopperen mot hverandre, og derved bevege det nevnte tredje og fjerde dreiepunktet (688) mot hverandre og bevege den nevnte andre veggen (630) mot den nevnte andre posisjonen.
2. Infusjonspumpe ifølge krav 1, hvor den nevnte minst ene fjæren (680) omfatter fire fjærer (680), karakterisert ved at en første og andre av de nevnte fire fjærene (680) er opplagret av den respektive nevnte første føringsstangen (664) og den nevnte andre føringsstangen (665), og er anordnet for å forspenne den nevnte første bevegelige stopperen (628) i en første retning, og en tredje og fjerde av de nevnte fire fjærene (680) er opplagret av den respektive første føringsstangen (664) og den nevnte andre føringsstangen (665), og er anordnet for å forspenne den nevnte andre bevegelige stopperen (623) i en andre retning, motsatt til den nevnte første retningen.
3. Infusjonspumpe ifølge krav 1, hvor det nevnte minst ene parallellogramleddet (620) omfatter et første ledd og et andre ledd, karakterisert ved at det nevnte første og andre leddet er anordnet på motstående utovervendende sider av den nevnte første (664) og andre (665) føringsstangen.
4. Infusjonspumpe ifølge krav 1, karakterisert ved at det nevnte indre rommet til det nevnte huset (601) er konfigurert for å motta en standard, rektangulær medikamentpose (640).
5. Infusjonspumpe ifølge krav 4, hvor medikamentposen (640) innbefatter en fluidinjek-sjonsport (642), en fluidleveringsport (644) og et fluidreservoarparti (641), karakterisert ved at den første og andre overflaten kontakter bare fluidreservoarpartiet (641) til medikamentposen (640).
6. Infusjonspumpe ifølge krav 5, karakterisert ved at huset (601) i tillegg innbefatter en indre vegg (652) som definerer minst ett rom som har en størrelse og form for å motta fluidinjeksjonsporten (642) og fluidleveringsporten (644).
7. Infusjonspumpe ifølge krav 1, karakterisert ved at den første (408) og andre overflaten (413) er ikke-plane overflater som er komplementære til hverandre.
NO19984315A 1996-03-19 1998-09-17 Infusjonspumpe NO316969B1 (no)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US61767996A 1996-03-19 1996-03-19
PCT/US1997/004400 WO1997034651A1 (en) 1996-03-19 1997-03-19 Platen pump

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO984315D0 NO984315D0 (no) 1998-09-17
NO984315L NO984315L (no) 1998-11-17
NO316969B1 true NO316969B1 (no) 2004-07-12

Family

ID=24474596

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO19984315A NO316969B1 (no) 1996-03-19 1998-09-17 Infusjonspumpe

Country Status (20)

Country Link
EP (1) EP0929333B1 (no)
JP (1) JP3996643B2 (no)
KR (1) KR100479850B1 (no)
CN (1) CN1218413A (no)
AT (1) ATE290897T1 (no)
AU (1) AU729738B2 (no)
BR (1) BR9708126A (no)
CA (1) CA2249236C (no)
CZ (1) CZ294332B6 (no)
DE (1) DE69732779T2 (no)
ES (1) ES2236800T3 (no)
HK (1) HK1023731A1 (no)
HU (1) HU226879B1 (no)
IL (2) IL126207A (no)
NO (1) NO316969B1 (no)
NZ (1) NZ331954A (no)
PL (1) PL186395B1 (no)
PT (1) PT929333E (no)
TR (1) TR199801864T2 (no)
WO (1) WO1997034651A1 (no)

Families Citing this family (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE1013694A3 (fr) * 2000-09-21 2002-06-04 Beria Sa Dispositif autonome de perfusion.
WO2002036185A1 (de) * 2000-10-31 2002-05-10 Onkoworks Gesellschaft Für Herstellung Und Vertrieb Onkologischer Spezialpräparate Mbh Vorrichtung zur verabreichung von flüssigkeiten
BE1017480A3 (fr) * 2007-03-02 2008-10-07 Cewac Asbl Ct D Etudes Wallon Appareil autonome de perfusion.
BE1017668A3 (fr) * 2007-07-03 2009-03-03 Cewac Asbl Ct Wallon De L Asse Systeme d'infiltration de liquide contenu dans une poche souple.
ES2732900T3 (es) * 2009-10-13 2019-11-26 Valeritas Inc Dispositivo de administración de fluido
US8696630B2 (en) * 2011-01-28 2014-04-15 Calibra Medical, Inc. Detachable drug delivery device
US9707335B2 (en) 2011-09-02 2017-07-18 Unitract Syringe Pty Ltd Drive mechanism for drug delivery pumps with integrated status indication
US11173244B2 (en) 2011-09-02 2021-11-16 Unl Holdings Llc Drive mechanism for drug delivery pumps with integrated status indication
US9814832B2 (en) 2011-09-02 2017-11-14 Unl Holdings Llc Drive mechanism for drug delivery pumps with integrated status indication
AU2012301784B2 (en) 2011-09-02 2017-02-16 Unitract Syringe Pty Ltd Drive mechanism for drug delivery pumps with integrated status indication
ES2637229T3 (es) 2012-08-29 2017-10-11 Unitract Syringe Pty Ltd Mecanismos de accionamiento de administración controlada para bombas de administración de medicamentos
PT2948205T (pt) * 2013-01-25 2018-02-02 Unl Holdings Llc Mecanismo de acionamento para bombas de administração de medicamentos com indicação integrada de estado
BE1021887B1 (fr) * 2013-08-13 2016-01-25 Mahusaca Sprl Appareil autonome pour vehiculer un fluide vers un etre vivant.
DK178376B1 (da) * 2014-11-26 2016-01-18 Ahmed Abdullah Hessam Droppose pumpe
EP3519016A1 (en) * 2016-09-27 2019-08-07 Sanofi-Aventis Deutschland GmbH A medicament delivery device
WO2019018516A1 (en) * 2017-07-18 2019-01-24 Becton, Dickinson And Company ADMINISTRATION SYSTEM, DELIVERY DEVICE, AND NOTIFICATION DEVICE FOR COMMUNICATING THE STATUS OF A MEDICAL DEVICE
USD847209S1 (en) 2018-01-26 2019-04-30 Osaa Innovation Aps Bag pump
US11147913B2 (en) * 2018-12-06 2021-10-19 Curlin Medical Inc. Platen for peristaltic infusion pump

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3048171A (en) * 1958-11-03 1962-08-07 Bio Physical Res Inc Intravenous injection device
US4157771A (en) * 1977-10-07 1979-06-12 The Gorman-Rupp Company Bag compressing device for dispensing fluid
ATE237378T1 (de) * 1992-01-24 2003-05-15 I Flow Corp Pumpe mit druckplatte

Also Published As

Publication number Publication date
NO984315D0 (no) 1998-09-17
HUP9902680A2 (hu) 1999-11-29
PL329645A1 (en) 1999-04-12
PT929333E (pt) 2005-06-30
CA2249236C (en) 2007-08-07
CA2249236A1 (en) 1997-09-25
WO1997034651A1 (en) 1997-09-25
JP3996643B2 (ja) 2007-10-24
IL126207A0 (en) 1999-05-09
KR20000064717A (ko) 2000-11-06
HK1023731A1 (en) 2000-09-22
ES2236800T3 (es) 2005-07-16
AU729738B2 (en) 2001-02-08
ATE290897T1 (de) 2005-04-15
TR199801864T2 (xx) 1998-12-21
NO984315L (no) 1998-11-17
DE69732779D1 (de) 2005-04-21
HUP9902680A3 (en) 2001-11-28
CZ295998A3 (cs) 1999-03-17
PL186395B1 (pl) 2004-01-30
KR100479850B1 (ko) 2005-07-08
JP2001513657A (ja) 2001-09-04
EP0929333B1 (en) 2005-03-16
EP0929333A1 (en) 1999-07-21
DE69732779T2 (de) 2006-04-06
NZ331954A (en) 2000-05-26
BR9708126A (pt) 2000-01-18
CZ294332B6 (cs) 2004-12-15
AU2534897A (en) 1997-10-10
HU226879B1 (en) 2010-01-28
IL156190A (en) 2010-05-31
IL126207A (en) 2003-10-31
EP0929333A4 (en) 2000-03-01
CN1218413A (zh) 1999-06-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO316969B1 (no) Infusjonspumpe
US6871759B2 (en) Platen pump
US7337922B2 (en) Platen pump
US20080215029A1 (en) Platen pump
JPH05220204A (ja) 注入装置、流体投与袋及び注入方法
EP0624102B1 (en) Platen pump
US6406458B1 (en) Pressure infusion apparatus
AU2017398940B2 (en) Bladder for an infusion assembly
CA2126320C (en) Platen pump
AU749740B2 (en) Platen pump
US11351301B2 (en) Mandrel for an infusion assembly
EP4376792A1 (en) Elastomeric enteral feeding pump and filling system

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees