NO178880B - Elektromagnetisk anordning for oppvarming av metallelementer - Google Patents

Elektromagnetisk anordning for oppvarming av metallelementer Download PDF

Info

Publication number
NO178880B
NO178880B NO912130A NO912130A NO178880B NO 178880 B NO178880 B NO 178880B NO 912130 A NO912130 A NO 912130A NO 912130 A NO912130 A NO 912130A NO 178880 B NO178880 B NO 178880B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
workpiece
heating
magnetic
loop
core parts
Prior art date
Application number
NO912130A
Other languages
English (en)
Other versions
NO912130L (no
NO178880C (no
NO912130D0 (no
Inventor
Lennart A Alfredeen
Original Assignee
Lennart A Alfredeen
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=24121138&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=NO178880(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Lennart A Alfredeen filed Critical Lennart A Alfredeen
Publication of NO912130D0 publication Critical patent/NO912130D0/no
Publication of NO912130L publication Critical patent/NO912130L/no
Publication of NO178880B publication Critical patent/NO178880B/no
Publication of NO178880C publication Critical patent/NO178880C/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H05ELECTRIC TECHNIQUES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • H05BELECTRIC HEATING; ELECTRIC LIGHT SOURCES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; CIRCUIT ARRANGEMENTS FOR ELECTRIC LIGHT SOURCES, IN GENERAL
    • H05B6/00Heating by electric, magnetic or electromagnetic fields
    • H05B6/02Induction heating

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • General Induction Heating (AREA)
  • Resistance Heating (AREA)

Description

Denne oppfinnelse angår en ny anordning for å oppvarme metalldeler.
Det er kjent at det bare finnes noen få grunnleggende mekanismer, systemer eller metoder for å skape varme i en metalldel. Konveksjonsoppvarming kan anvendes og denne kan innbefatte direkte flamme, neddykning, stråling, elektrisk motstand hvor oppvarmingen av metallet forårsakes av den elektriske strømningen, og varme kan dannes ved mekanisk påvirkning eller friksjon. Blant oppvarmingsmåtene er induksjonsoppvarming hvor oppvarmingen skyldes bruken av magnetiske felter. Som vel kjent på induksjonsoppvarmings-området, blir et metallarbeidsstykke plassert i en spole som mates med vekselstrøm, og arbeidsstykket og spolen sammen-knyttes av et magnetisk felt slik at en indusert strøm er tilstede i metallet. Denne induserte strømmen oppvarmer metallet på grunn av motstandstap tilsvarende vanlig elektrisk motstandsoppvarming. Spolen blir normalt oppvarmet, og den må avkjøles for å gjøre oppvarmingen av arbeidsstykket så effektivt som mulig. Tettheten til den induserte strømmen er størst på overflaten av arbeidsstykket og avtar ettersom avstanden fra overflaten øker. Dette fenomen er kjent som skinneffekten, og den er viktig siden det er bare innen denne dybden at hoveddelen av den totale energien blir indusert og er tilgjengelig for oppvarming. Typiske maksimale skinndybder er tre til fire tommer for lavfrekvensanvendelser. I alle induksjonsoppvarmings-anvendelser begynner oppvarmingen på overflaten på grunn av virvelstrømmene, og ledning fører varmen inn i arbeids-stykkets legeme. En annen fremgangsmåte for å oppvarme metalldeler ved bruk av magnetiske felter blir kalt fluksoverførings-oppvarming. Denne fremgangsmåten blir vanligvis brukt til å oppvarme relativt tynne strimler av metall, og fluks-varme overføres ved at induksjonsspolene rearrangeres slik at den magnetiske fluksen passerer gjennom arbeidsstykket i rette vinkler i forhold til arbeidsstykket snarere enn rundt arbeidsstykket som ved normal induksjonsoppvarming. Magnetisk fluks som passerer gjennom arbeids stykket induserer flukslinjer som sirkulerer i planet til strimmelen og dette resulterer i det samme virvelstrømtap og oppvarming av arbeidsstykket. Oppvarmingsmetoder som i hovedsak er basert på de ovennevnte fenomener, er beskrevet f.eks. i US patent nr. 4,761,527, US patent nr. 4,856,097 og i russisk patent nr. 924,920.
En annen fremgangsmåte for induksjonsoppvarming som anvender likestrøm er beskrevet i en artikkel av Glen R. Moore i "the Industrial Heating Magazine", mai, 1990, side 24. I denne nye oppvarmingsmetoden blir likestrøm anvendt, og strømmen flyter i den aksiale retningen til arbeidsstykket på grunn av rotasjonen av arbeidsstykket snarere enn rotasjonen av feltet om arbeidsstykket. Denne metode eller fremgangsmåte er også beskrevet som i stand til å oppvarme en metallplate, hvilket kalles likestrømsmetoden for fluksoverførings-oppvarming. Denne fremgangsmåten anvender også en skinneffekt og en fremgangsmåte for å bestemme inntrengningen til et likestrømsfelt, som er beskrevet i artikkelen.
Imidlertid sørger ingen av disse oppvarmingssystemer for jevn oppvarming av et arbeidsstykke uten varmelednings— endringer fra utsiden som enten i et magnetisk felt eller i den direkte flammemetoden eller relaterte metoder.
Det er derfor ønskelig å gjøre bruk av denne nye magnetiske feltteknologien for å overkomme ulempene ved den tidligere kjente teknikk såvel som å forbedre effektiviteten ved å opp- varme et arbeidsstykke jevnt og ensartet over hele dets tverrsnitt.
Et formål ved den foreliggende oppfinnelse er å til-veiebringe en fremgangsmåte for jevn eller ensartet oppvarming av et metallarbeidsstykke over både dets tverrsnitt og lengde. Det er et annet formål ved denne oppfinnelse å utføre slik oppvarming med et minimum av varmetap i spolene og ved skinneffekt i delen, og uten å anvende varmeledning. Disse andre formål ved oppfinnelsen oppnås ved hjelp av et nytt magnetisk feltsystem som virkelig besørger den jevne oppvarming av en hvilken som helst metalldel som er plassert i det magnetiske feltet generert av dette nye systemet. Det magnetiske feltet blir generert av en magnetisk sløyfe som innbefatter flere tynne plater og som også innbefatter et luftgap i hvilket arbeidsstykket kan plasseres. Arbeidsstykket er så innlemmet i og blir en del av den magnetiske sløyfen. Det magnetiske feltet som genereres av systemet passerer gjennom arbeidsstykket slik som det gjør i den gjenværende delen av sløyfen. Dette magnetiske systemet arbeider best ved 50 til 60 perioder; og dette betyr at systemet kan bruke normal elektrisk effekt levert fra et tilgjengelig uttak i alle vanlige installasjoner.
Oppfinnelsen vil også besørge jevn eller ensartet oppvarming av ikke-magnetiske metaller som er plassert i luft-gapet til den magnetiske sløyfen. Det er utført adskillige prøver som viser at hele tverrsnittet til deler med regel-messig eller uregelmessig form på jevn eller ensartet måte kan bringes opp til den ønskede temperaturen under svært hurtig oppvarming av disse deler.
Oppfinnelsen er kjennetegnet ved de i patentkravene angitte trekk.
Oppfinnelsen skal nå beskrives under henvisning til tegningen, der
fig. 1 viser det nye magnetiske systemet i henhold til denne oppfinnelse.
Fig. 2 er et tverrsnitt tatt langs linjen 2-2 på fig. 1 og viser detaljene ved lamineringene.
Som det fremgår av fig. 1, er det vist et magnetisk sløyfesystem 10. Denne magnetiske sløyfen 10 består av en flerhet av metallstrimler 11som er tilformet til en laminert magnetisk sløyfestruktur. De magnetiske strimlene 11 er i en foretrukket utførelse av silisiumstål med høy permeabilitet, men et annet materiale med høy permeabilitet kan også anvendes. Metallstrimlene 11 har påklebet eller fastlimt isolasjon 12. Denne isolering blir normalt utført av fabrikanten av metallstrimlene og kan utføres på en hvilken som helst velkjent måte. Ethvert godt elektrisk isolasjonsmateriale kan anvendes. Metallstrimlene 11 har en maksimal tykkelse på 1,0 mm og de kan ha en minimal tykkelse tilsvarende den tynneste metallplate som det er mulig å fremstille. Dess tynnere platen eller metallfolien av materialet med høy permeabilitet, dess bedre blir ytelsen til systemet. Et materiale med maksimal effektivitet ville være 0,0001 mm eller tynnere, men dette er imidlertid ikke kommersielt tilgjengelig. I det nye systemet ble den magnetiske sløyfen konstruert med metallstrimlene 11 av 0,30 mm silisiumstål. Disse metallstrimler 11 blir tilformet til den ønskede form som normalt er kvadratisk som vist på fig. 1. Strimlene blir så plassert i et vakuumkammer med epoksy eller klebegummi 13 som er så tynt at det blir en del av isolasjonen 12. Det dannes vakuum i kammeret og alt fremmedmateriale blir evakuert. Epoksyen eller klebegummien limer så strimlene sammen når vakuumet blir fjernet. Dette er for tiden den beste kjente fremgangsmåten for å fremstille denne magnetiske sløyfen, men anvendelse av metallstrimler, isolasjon og noe klebegummi og/eller en mekanisk innretning for å binde strimlene sammen for å fremstille laminatet vil imidlertid også være tilfreds-stillende.
Som vist på fig. 1, er det to kjernedeler 15. En kjernedel kan være av enhver størrelse eller utforming fra kvadratisk til rektangulær til sirkulær eller sylinder-formet. Kjernedelen 15 kan være valgt slik at den passer til det ytre av arbeidsstykket som skal oppvarmes. Dersom et stort arbeidsstykke skal oppvarmes, bør en stor kjernedel 15 anvendes. Det magnetiske feltsystemet eller sløyfen arbeider ved sin maksimale effekt når arbeidsstykket blir holdt tett mellom de to kjernedelene 15 slik at de magnetiske kraftlinjene kan passere direkte gjennom arbeidsstykket fra en kjernedel til den andre. Den ene kjernedelen 15 kan flyttes for å variere gapet for å passe til arbeidsstykket. Det er et kritisk forhold mellom lengden til spolen og tettheten eller høyden til spolen som resulterer i optimal ytelse. Inntil i dag har det kritiske forholdet bare blitt funnet empirisk. I tillegg er det viklet en spole 14 på hver av kjernedelene 15. Utformingen av spole-viklingen er kritisk for ensartet eller jevn oppvarming. Antallet viklinger på spolen og dimensjonene er kritiske for å forhindre induksjonsoppvarming med resulterende overflate-effekt og tap i systemet. En har også funnet at antallet viklinger og høyden av kjernedelen i relasjon til avstanden mellom kjernedelenes overflater er viktig.
Som vist på fig. 1, vil kjernedelene 15 besørge over-føring av de magnetiske feltlinjene gjennom den magnetiske sløyfen 10 inn i et laminatareal 17 som har en størrelse som er forskjellig fra kjernedelenes areal. Dette laminatareal er lik kvadratroten av AB, hvor A og B er lengden og bredden av kjernedelene 15. Denne arealendring for laminatene innenfor sløyfen frembringer en økt magnetisk overføring fra kjernedelene og gjennom arbeidsstykket. Det er imidlertid ikke nødvendig å endre denne størrelse, og hele kjerne-systemlamineringen kan ha den samme størrelsen som kjerne-delarealet, men da vil ikke oppvarmingen forløpe like effektivt.
En vekselstrømstilkobling er vist ved 16 og er for-bundet med spolen og spolene er sammenkoblet ved hjelp av en ledning i parallell eller serie 19. I drift blir veksel-strømmen påtrykt forbindelsene 16 fra en vekselstrømskilde som ikke er vist og som har en frekvens på 60 Hz eller hva nettfrekvensen i det spesielle området måtte være. Ettersom denne vekselstrømmen blir påtrykt over spolene 14, blir magnetisk fluks dannet i kjernedelene 15, og den strømmer mellom de to kjernedelene og gjennom sløyfen 10. Fluksen er analog med flyt av strøm i en ledning eller fluidstrømning i et rør. Den magnetiske drivkraft er generatoren til fluksstrømmen, og i dette spesielle tilfellet har en kjernedel med uniform kjernetetthet en målbar flukstetthet på et antall weber pr. kvadratmeter. Når vekselstrøm blir påtrykt spolene 14, bringer denne den magnetiske intensiteten i kjernedelene til å veksle mellom positive og negative verdier. Dette kan vises ved en magnetiseringskurve, nor malt kalt en hysteresesløyfe. Ferrometall kan magnetiseres og blir ordnet i mikroskopiske områder kalt magnetiske domener. Elektronene til atomene i hvert domene roterer om atomkjernen og spinner om sin egen akse. Det dominerende moment blir forårsaket av elektronspinn, og det netto magnetiske moment til hvert atom i et domene er orientert i den samme retningen. Når vekselstrøm blir påtrykt spolene og et arbeidsstykke er plassert mellom dem, strekkes domene-grensene til arbeidsstykket som et resultat av denne rota-sjon av atomkjernen, etc. Resultatet er friksjons- eller mekanisk varmegenerering inne i arbeidsstykket. Magnetiske domener er normalt jevnt fordelt gjennom materialet, og siden fluksen er jevn eller ensartet over tverrsnittet, blir varmen generert ensartet i arbeidsstykket. For at dette magnetiske feltet skal oppvarme arbeidsstykket jevnt, er det nødvendig at sløyfematerialet har høyere permeabilitet enn materialet som skal oppvarmes. En stålblokk med diameter 5 ganger 5 tommer hadde innførte termoelementer i sentrum og på overflaten. Med arbeidsstykket isolert for å minimali-sere det effektive varmetapet til omgivelsene ble arbeidsstykket plassert i sløyfen, og hele tverrsnittet til arbeidsstykket ble hurtig (på omtrent 4 minutter) og jevnt og ensartet brakt opp til en temperatur på 500°C. Varmeeffekten kan fortsette inntil man når en hvilken som helst ønsket temperatur under smeltetemperaturen til metallet som blir oppvarmet. Tiden som er nødvendig for å oppvarme et spesielt arbeidsstykke, er en funksjon av størrelsen til arbeidsstykket og styrken til det magnetiske feltet.
Kjernedelene i den magnetiske feltsløyfen blir ikke oppvarmet, siden materialet er valgt slik at den maksimale størrelsen til hysteresesløyfen for materialet ikke blir overskredet under retningsendringene til feltet. Arbeids-stykkedelen har en mindre hysteresesløyfe, og denne sløyfen blir overskredet av de magnetiske kreftene under hver vekslende syklus, og derved skapes oppvarmingen av arbeidsstykket.
Denne samme magnetiske feltoppvarmingsanordningen vil også virke på ikke-magnetiske materialer sålenge disse materialene har krystallinsk struktur, hvilke strukturer kan innrettes ved en virkning tilsvarende virkningen til domenene til de magnetiske materialene. Den krystallinske strukturen vil innrette seg selv inntil strukturen er ved eller nær dens smeltepunkt. En tilsvarende effekt på den krystallinske strukturen til aluminium kan sees når aluminium blir ekstrudert. Varme blir generert ved den kraftige mekaniske påkjenning på den krystallinske strukturen.

Claims (4)

1. Anordning for oppvarming av metall, omfattende en magnetisk sløyfe (10) som er åpen i to mot hverandre vendende ender og med et åpent rom mellom endene; hvor den magnetiske sløyfen (10) omfatter en flerhet av parallelle tynne plater (11) av et ledende materiale med høy magnetisk permeabilitet; og platene (11) ligger tett inntil hverandre og er isolert fra hverandre; karakterisert vedto kjernedeler (15) som hver ligger inntil hver av de mot hverandre vendende ender, og som omfatter en andre flerhet av parallelle tynne plater av ledende materiale med høy magnetisk permeabilitet, hvilke kjernedeler (15) hver har en overflate mot det åpne rom, hvilke overflater hver har større areal enn arealet til enden av sløyfen (10); og flere viklinger (14) tildannet av ledende ledninger, hvor hver av viklingene (14) er viklet rundt en av kjernedelene (15) og er tilkoblet en vekselstrømkilde for å snu det magnetiske feltet i sløyfen (10) med samme frekvens som vekselstrømkildens frekvens.
2. Anordning for oppvarming av metall i henhold til krav 1,karakterisert vedat hver av platene har en tykkelse på mellom 1,00 mm og 0,0001 mm.
3. Anordning for oppvarming av metall som angitt i krav 1,karakterisert vedat avstanden over et gjenværende åpent rom mellom motvendende endeflater av kjernedelene (15), hvilke motvendende endeflater utgjøres av de nevnte overflater, er større enn disse overflatenes minste dimensjon.
4. Anordning for oppvarming av metall som angitt i krav 3,karakterisert vedat en av kjernedelene (15) kan forflyttes for å justere den nevnte avstand.
NO912130A 1990-06-01 1991-06-03 Elektromagnetisk anordning for oppvarming av metallelementer NO178880C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US07/532,286 US5025124A (en) 1990-06-01 1990-06-01 Electromagnetic device for heating metal elements

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO912130D0 NO912130D0 (no) 1991-06-03
NO912130L NO912130L (no) 1991-12-02
NO178880B true NO178880B (no) 1996-03-11
NO178880C NO178880C (no) 1996-06-19

Family

ID=24121138

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO912130A NO178880C (no) 1990-06-01 1991-06-03 Elektromagnetisk anordning for oppvarming av metallelementer

Country Status (9)

Country Link
US (1) US5025124A (no)
EP (1) EP0459837B1 (no)
JP (2) JP3181620B2 (no)
AU (1) AU646466B2 (no)
CA (1) CA2043650C (no)
DE (1) DE69119648T2 (no)
ES (1) ES2087244T3 (no)
MY (1) MY106310A (no)
NO (1) NO178880C (no)

Families Citing this family (22)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE9000989L (sv) * 1990-03-20 1991-09-21 Ulf Thelander Upphettningsanordning
DE69324280T2 (de) * 1992-01-13 1999-08-12 Hercules Inc Wärmeverbindbare Fasern für wiederstandsfähige Vliesstoffe
SG50447A1 (en) * 1993-06-24 1998-07-20 Hercules Inc Skin-core high thermal bond strength fiber on melt spin system
KR100408353B1 (ko) * 1994-12-19 2004-03-09 헤르큘레스 인코포레이티드 고강도부직물용섬유의제조방법,및이로부터제조된섬유및부직물
AU7342298A (en) * 1997-05-13 1998-12-08 Coreflux Systems International Limited Induction heating device for metal pieces
FR2780667B1 (fr) * 1998-07-02 2000-08-25 Jean Oussalem Forge a induction
US6282785B1 (en) 1999-06-28 2001-09-04 Ford Global Technologies, Inc. Torque converter blades brazed to a housing using a magnetic heating process
US6217677B1 (en) 1999-06-28 2001-04-17 Ford Global Technologies, Inc. Method for annealing stamped components
GB9930810D0 (en) 1999-12-30 2000-02-16 Dunlop Aerospace Ltd Densification
ATE313238T1 (de) * 2002-09-26 2005-12-15 Mtech Holding Ab Induktive kochfeld-vorrichtung
US20060254709A1 (en) * 2005-05-11 2006-11-16 Bone Marvin J Jr Flux guide induction heating method of curing adhesive to bond sheet pieces together
US7459053B2 (en) * 2005-05-11 2008-12-02 Bone Jr Marvin J Flux guide induction heating device and method of inductively heating elongated and nonuniform workpieces
JP2012256537A (ja) * 2011-06-09 2012-12-27 Mitsuba Corp 連続誘導加熱装置
US8939695B2 (en) 2011-06-16 2015-01-27 Sonoco Development, Inc. Method for applying a metal end to a container body
US8998027B2 (en) 2011-09-02 2015-04-07 Sonoco Development, Inc. Retort container with thermally fused double-seamed or crimp-seamed metal end
US10131455B2 (en) * 2011-10-28 2018-11-20 Sonoco Development, Inc. Apparatus and method for induction sealing of conveyed workpieces
US10399139B2 (en) 2012-04-12 2019-09-03 Sonoco Development, Inc. Method of making a retort container
JP6037552B2 (ja) * 2012-10-01 2016-12-07 トクデン株式会社 紡糸用パック加熱装置及び溶融紡糸装置
US20200029396A1 (en) * 2018-06-12 2020-01-23 Carnegie Mellon University Thermal processing techniques for metallic materials
JP7268494B2 (ja) * 2019-06-20 2023-05-08 富士電機株式会社 誘導加熱装置
KR20220133995A (ko) 2020-02-05 2022-10-05 인덕터히트 인코포레이티드. 베어링 구성요소의 다중 부재들의 동시 가열을 위한 스플릿 다중 코일 전기 유도 열 처리 시스템들
CN112185645B (zh) * 2020-12-02 2021-04-02 江西联创光电超导应用有限公司 一种可调节尺寸的导磁铁芯

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1335453A (en) * 1918-07-25 1920-03-30 Lars G Nilson Process and apparatus for treating metallic articles
US2226446A (en) * 1937-12-23 1940-12-24 Reed Prentice Corp Process for treating thermoplastic products
CH568661A5 (no) * 1973-09-24 1975-10-31 Varta Batterie
US4281234A (en) * 1979-04-20 1981-07-28 Emerson Electric Co. Method of induction annealing squirrel cage rotors
FR2566986B1 (fr) * 1984-06-28 1986-09-19 Electricite De France Dispositif a induction electromagnetique pour le chauffage d'elements metalliques
SE444775B (sv) * 1984-11-30 1986-05-12 Asea Ab Induktiv kantvermare
US4761527A (en) * 1985-10-04 1988-08-02 Mohr Glenn R Magnetic flux induction heating
US4856097A (en) * 1988-03-29 1989-08-08 Glenn Mohr Apparatus for induction heating of electrically conductive metal wire and strip

Also Published As

Publication number Publication date
JP2001167867A (ja) 2001-06-22
US5025124A (en) 1991-06-18
NO912130L (no) 1991-12-02
DE69119648D1 (de) 1996-06-27
AU646466B2 (en) 1994-02-24
EP0459837A3 (en) 1992-12-30
ES2087244T3 (es) 1996-07-16
EP0459837B1 (en) 1996-05-22
MY106310A (en) 1995-04-24
CA2043650A1 (en) 1991-12-02
CA2043650C (en) 1999-09-14
DE69119648T2 (de) 1996-12-19
AU7815191A (en) 1991-12-05
JP3181620B2 (ja) 2001-07-03
JPH04229589A (ja) 1992-08-19
NO178880C (no) 1996-06-19
NO912130D0 (no) 1991-06-03
EP0459837A2 (en) 1991-12-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO178880B (no) Elektromagnetisk anordning for oppvarming av metallelementer
RU2661803C2 (ru) Интеллектуальный токоприемник для системы индукционного нагрева исполнительного устройства из сплава с памятью формы
US7315011B2 (en) Magnetic heating device
BRPI0807653B1 (pt) aparelho de aquecimento por indução
JP4703781B2 (ja) 誘導加熱装置
US7126095B2 (en) Frying hob arrangement with induction heating
US3242299A (en) Inductor for induction heating apparatus
WO2004047494B1 (en) Induction heating work coil
FI106520B (fi) Sähkömagneettinen laite metallielementtien kuumentamista varten
EP1582627A1 (en) Rail heating device
CN204695930U (zh) 激光切割全接缝变压器铁芯
JP6193614B2 (ja) 誘導加熱式加工装置及び方法
KR101729479B1 (ko) 유도 자화수 생성기
KR102602617B1 (ko) 로렌츠힘의 감소를 통한 고효율 발전기
Abe et al. Transient electromagnetic analysis and thermal design on the magnet of 3-GeV synchrotron
US5949176A (en) Electron heat converter
Scholwin Study of Magnetic Field Based Propulsion
KR101967987B1 (ko) 변압기용 코어 및 이의 제조방법
JP3748916B2 (ja) ジャケット付誘導発熱装置
SU984064A1 (ru) Индукционный нагреватель текучих сред
JPS6229875B2 (no)
JP2020147842A (ja) 磁場中熱処理装置、電磁鋼板、モータ、モータ製造方法
UA79694U (uk) Індукційний нагрівач рідини
PL137282B2 (en) Induction heater
EP2659580A1 (en) Thermodynamic device based on a magnetic field and curie effect