NO177473B - Ionisasjonsrökdetektor - Google Patents

Ionisasjonsrökdetektor Download PDF

Info

Publication number
NO177473B
NO177473B NO933910A NO933910A NO177473B NO 177473 B NO177473 B NO 177473B NO 933910 A NO933910 A NO 933910A NO 933910 A NO933910 A NO 933910A NO 177473 B NO177473 B NO 177473B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
electrode
insulating board
opening
insulating
smoke detector
Prior art date
Application number
NO933910A
Other languages
English (en)
Other versions
NO177473C (no
NO933910D0 (no
NO933910L (no
Inventor
Yoshinori Kaminaka
Hiroshi Yashima
Original Assignee
Hochiki Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from JP33054587A external-priority patent/JPH01171099A/ja
Priority claimed from JP1988010896U external-priority patent/JP2504836Y2/ja
Priority claimed from NO885773A external-priority patent/NO174827B/no
Publication of NO933910L publication Critical patent/NO933910L/no
Application filed by Hochiki Co filed Critical Hochiki Co
Priority to NO933910A priority Critical patent/NO177473C/no
Publication of NO933910D0 publication Critical patent/NO933910D0/no
Publication of NO177473B publication Critical patent/NO177473B/no
Publication of NO177473C publication Critical patent/NO177473C/no

Links

Landscapes

  • Fire-Detection Mechanisms (AREA)
  • Other Investigation Or Analysis Of Materials By Electrical Means (AREA)

Description

Oppfinnelsen angår en ionisasjonsrøkdetektor forsynt med et deksel, et isolerende kort og et kretskort anordnet på baksiden av det isolerende kort, hvor det isolerende kort har en indre elektrode med en strålingskilde, en mellomelektrode dannet med en åpning for å overføre stråling fra strålingskilden og en ytre elektrode dannet med røkinnløp på sin sidevegg, og hvor samtlige elektroder er montert på det isolerende kort.
Som eksempel på vanlig ionisasjonsrøkdetektorer kan det nevnes en røkdetektor som vist på fig. 13.
Denne fig. 13 viser et detektorhus 50, et deksel 51 for huset og et ytre deksel 52. Det ytre deksel 52 har røkinnløp 53.
Et isolerende kort 54 er anordnet i detektorhuset 50 og omfatter et deksel 51 for huset og et ytre deksel 52. En innvendig elektrode 56 med en strålingskilde 55, en mellomelektrode 58 med en overføringsåpning 57 og en ytre elektrode 59 hvor røk kan komme inn utenfra, er plassert på og festet til forsiden av det isolerende kort 54. Disse elektroder utgjør et elektrodearrangement for ionisasjonsrøkdeteksjon. Et trykt kretskort 60 med påmontert detektorkobling er plassert på baksiden av det isolerende kort 54.
Et rom for å oppta det trykte kretskort 60 er ved sitt nedre parti forseglet med det isolerende kort 54 ved hjelp av en gummipakning 61 og ved sitt øvre parti med et øvre deksel 63 over en gummipakning 62 for å forhindre inntrengning av fuktighet eller korroderende gasser.
Imidlertid er antallet deler som skal benyttes, stort og framstillingsprosessen er komplisert for den vanlige ionisa-sjonsrøkdetektor i henhold til ovenstående beskrivelse, da gummipakninger 60, 62 benyttes for å skaffe en fuktighets-hindrende utførelse for det parti som opptar kretsene. I tillegg øker gummipakningene 61, 62 høyden av detektoren, noe som gjør det vanskelig å redusere dens størrelse.
I den vanlige ionisasjonsrøkdetektor er en mellomelektrode 58 montert ved hjelp av skruer på de isolerende kort 54 over et avstandsstykke 64 for å danne et indre ionisasjonskammer mellom mellomelektroden 58 og den indre elektrode 56.
Ved en slik utførelse er det nødvendig med et rom for å feste mellomelektroden 5 8 til det isolerende kort 54 med skruer. Dette øker rombehovet for montasje av mellomelektroden 5 8 og gjør montasjeoperasjonen komplisert, da det er nødvendig å benytte skrueforbindelser.
Dessuten har- den vanlige ionisasjonsrøkdetektor en ulempe ved at en elektrodeledning for mellomelektroden 58 strekker seg gjennom det isolerende kort 54 for å kobles til en ledning på en felteffekttransistor på baksiden av det isolerende kort 54. Dette gjør at fuktighet eller korroderende gasser kan komme inn til rommet med kretsene via åpningen i kortet som ledningen er ført gjennom. Dette kan da muligens forårsake korrosjon på kretskomponentene.
Det er derfor hensikten med den foreliggende oppfinnelse' å skaffe en montasjekonstruksjon for en mellomelektrode i en ionisasjonsrøkdetektor, slik at det oppnås en enkel montasje av mellomelektroden og blir mulig å beskytte kretskomponentene, idet en elektrodeledning tillates å gå gjennom det isolerende kort til det kretsopptagende parti.
For å realisere denne hensikt skaffer den foreliggende oppfinnelse en ionisasjonsrøkdetektor som er kjennetegnet ved at mellomelektroden har en rekke støtteben og minst en elektrodeledning dannet i ett stykke med disse, at elektrodeledningen er innsatt i en sliss fra en forside av det isolerende kort og forbundet med en ledning på en felteffekttransistor som er innbefattet i og isolerende forseglet på en bakside av det isolerende kort, og at støttebena hver har taggede kanter og settes inn for å festes i hull som er uttatt på forsiden av det isolerende kort, men ikke er gjennomgående. Med denne utførelse kan mellomelektroden lett monteres ved bare å stikke støttebena dannet på omkretsen av mellomelektroden inn i hull som er tatt ut på forsiden av det isolerende kort. Således kan skrueforbindelser utelates slik at plassbehovet for å montere mellomelektroden minimeres. Dette gjør at den totale tykkelse av røkdetektoren kan reduseres og montasjetrinnene forenkles.
I tillegg har støttebena hver taggede kanter slik at de positivt kan feste og holde mellomelektroden på plass når de er satt inn i festehullene på det isolerende kort.
Dessuten strekker en elektrodeledning som skal dannes på omkretsen av mellomelektrode, seg gjennom det isolerende kort for å forbindes med en ledning på en felteffekttransistor som er innsatt (pottet) på et egnet sted på baksiden av det isolerende kort, idet det gjennomgående hull i det isolerende kort for elektrodeledningen er fullstendig forseglet. Således forhindres den mulige inntrengning av fuktighet eller korroderende gasser i det kretsopptagende parti gjennom det gjennomgående hull og dermed korrosjon av kretskomponenter.
Elektrodeledningen kan være dannet i ett stykke med støttebenet i form av en forlengelse av støttebenet.
Det isolerende kort har åpninger for å føre kontaktelementer av metall på den ytre elektrode til kretskortet, idet åpningene er dannet slik at det etterlates et tynt, sjiktlignende parti inntil kontaktelementene føres gjennom dem. I dette tilfelle kan mulig inntrengning av fuktighet etc. gjennom åpningene for gjennomføring av kontaktelementene av metall forhindres.
Det isolerende kort kan ha åpninger for å sette inn en LED på kretskortet for derigjennom å skaffe alarmindikasjon. Åpningene er dannet slik at det etterlates et tynt, sjiktlignende parti inntil innføringen av LED. I dette tilfelle kan mulig inntrengning av fuktighet etc. gjennom åpningen for innføring av kontaktelementene av metall til LED forhindres.
Den innvendige elektrode kan være montert i en åpning, og den innvendige elektrode kan dikkes ved sitt skulderparti for å monteres på plass etter at den er blitt satt inn i åpningen på det isolerende kort. Fig. 1 viser et utsnitt av en utførelse av en ionisasjonsrøk-detektor i henhold til den foreliggende oppfinnelse. Fig. 2 viser et eksplodert perspektivriss av detektoren vist på fig. 1. Fig. 3 viser et grunnriss av en bakside av et isolerende kort. Fig. 4 viser et diametralt tverrsnitt av det isolerende kort. Fig. 5 viser et grunnriss av en forside av det isolerende kort. Fig. 6 viser et utsnitt av det isolerende kort sett langs linjen VI-VI. Fig. 7 viser et forstørret utsnitt av en struktur til opptagelse av en FET. Fig. 8 (A) viser et grunnriss av en mellomelektrode og fig. (B) og (C) er oppriss langs henholdsvis pilene A og B. Fig. 9 er et utsnitt av en ionisasjonsrøkdetektor med mellomelektroden påmontert. Fig. 10 (A) og (B) er utsnitt som hver viser en innvendig elektrode henholdsvis før og etter at den er blitt montert i en åpning. Fig. 11 (A) og (B) er utsnitt som hver viser en LED henholdsvis før og etter at den er blitt satt inn gjennom en åpning. Fig. 12 (A) og (B) er utsnitt som hver viser et kontaktmetall eller en elektrodeledning henholdsvis før og etter at den er blitt satt inn i en sliss eller et hull. Fig. 13 viser et utsnitt av en vanlig ionisasjonsrøkdetektor. Fig. 1 viser et vertikalt utsnitt av en form av en ionisa-sjonsrøkdetektor basert på den foreliggende oppfinnelse.
På fig. 1 er et detektorhus 1 løsbart festet til et detektor-bunnstykke 2 festet i et tak. Detektorhuset l omfatter et deksel 3 som støter til detektorbunnstykket 2 og et ytre deksel 5 montert på en underside av dekselet 3 og med røkinnløp 4 på en sidevegg.
I detektorhuset 1 er innbefattet et isolerende kort 6 for å dele innsiden av detektorhuset 1 i en seksjon som rommer kretser og en elektrodeseksjon for ionisasjonsrøkdeteksjon.
En indre elektrode 7 er plassert sentralt på det isolerende kort 6. En mellomelektrode 8 med en åpning for derigjennom å tillate overføring av stråling fra en strålingskilde er anordnet rundt den indre elektrode 7. En ytre elektrode 9 med røkinnløp på en sidevegg er videre anordnet omkring mellomelektroden 8. Et indre ionisasjonskammer A er definert mellom den indre elektrode 7 og mellomelektroden 8 og et ytre ionisasjonskammer B som er dannet for å tillate røk å komme inn i det utenfra er definert mellom mellomelektroden 8 og den ytre elektrode9.
Et parti13 som opptar en felteffekttransistor, er omgitt av en skillevegg 14 og anordnet ved en passende stilling på baksiden av det isolerende kort 6. En felteffekttransistor FET 12 er rommet i partiet 13. En ledning 15 fra mellomelektroden 8 er ført gjennom det isolerende kort 6 og forbundet til en ledning på FET 12_ innbefattet i partiet 13 som rommer felt effekttransistoren. En varmtsmeltende kunstharpiks benyttes til å kapsle FET 12 sammen med partiet 13 som skal romme felteffekttransistoren FET 12 og den dertil forbundne elektrodeledning 15. Således er partiet 13 som rommer felteffekttransistoren samt FET 12 og ledningen 15 alle pottet. Ledningen til FET 12 er også pottet i kunstharpiksen.
Et parti 24 som rommer en kondensator, er også dannet på baksiden av det isolerende kort 6 ved den viste utførelse.
Det isolerende kort 6 har videre på baksiden et parti for plassering av kretser. Et trykt kretskort 10 er anordnet nær baksiden av det isolerende kort 6. En kondensator 26 anordnet i partiet 24 som rommer kondensatoren, og FET 12 som er pottet i partiet 13 som rommer felteffekttransistoren, er forbundet med kretskortet 10.
Et sylindrisk skjermdeksel 11 som er åpent på undersiden, er montert på et øvre parti av det kretsopptagende parti anordnet på baksiden av det isolerende kort, hvortil det trykte kretskort 10 er montert. Baksiden, dvs. forsiden av det isolerende kort, er skjermet av den ytre elektrode 9.
Fig. 2 viser et eksplodert perspektivriss av detektorhuset 1 vist på fig. 1.
På fig. 2 har dekselet 3 en innvendig åpning 3a som vender nedad (som sett på fig. 2). To kontaktstifter 16 er anordnet ved den indre åpning 3a for elektrisk forbindelse med kretskortet 10. Et festeelement 17 er festet til den nedre side av hver av kontaktstiftene 16 for å danne forbindelse med detektorbunnstykket 2.
Skjermdekselet 11 er montert i den indre åpning 3a på dekselet3og det trykte kretskort 10 for montasje av detektorkretsen er i sin tur montert i dette.
Det isolerende kort 6 monteres etter det ytre kretskort 10 og en indre elektrode 7 som omfatter et elektrodeelement 7a, en strålingskilde 7b og et elektrodedeksel 7c, monteres i sentrum av det isolerende kort 6. Rundt den indre elektrode 7 monteres den ringformede mellomelektrode 8 og rundt mellomelektroden 8 den ytre elektrode 9 med røkinnløp 9a dannet på sin sidevegg.
Den ytre elektrode 9 er festet til det isolerende kort 6 ved å sette inn kontaktelementer 8 av metall gjennom slisser 33 i det isolerende kort 6. En spiss ende av hvert kontaktelement 18 av metall strekker seg gjennom det trykte kretskort 10 for å danne kontakt med et kontaktparti 19 i skjermingsdekselet 11. Kontaktelementet 18 av metall loddes ved et jordingsparti av det trykte kretskort 10, som kontaktelementet 18 av metall strekker seg gjennom. Således tjener metallkontaktelementet 18 til å feste den ytre elektrode 9 til det isolerende kort 6 og skaffe elektrisk forbindelse for å skjerme monteringspartiet av det trykte kretskort 10 i kombinasjon med skjermdekselet 11.
Et bunnkort 20 og det ytre deksel 5 med røkinnløp 4 dannet på sin sidevegg blir montert etter den ytre elektrode 9. På innsiden av det ytre deksel 5 er det anordnet et insektsnett 21.
Fig. 3-6 viser det isolerende kort 6 vist på fig. 1, idet fig. 3 viser et grunnriss av baksiden av det isolerende kort 6, fig. 4 viser et vertikalt utsnitt av det samme sett langs en linje som går gjennom et sentrum, fig. 5 viser et grunnriss av forsiden av det isolerende kort 6, og fig. 6 viser et vertikalt utsnitt sett langs linjen VI-VI. På fig. 4 er det isolerende kort 6 vist med en åpning 28 ved sentrum for deri å montere den indre elektrode 7. Når den indre elektrode 7 er montert i åpningen på det isolerende kort 6, dikkes en kant 7a på den indre elektrode 7 etter at den indre elektrode er satt inn gjennom åpningen 28 som vist på fig. 10 (A) og (B). Således festes den indre elektrode 7 i åpningen 28 på det isolerende kort 6. Da den indre elektrode 7 er festet
ved dikking, forsegles en spalte mellom den indre elektrode 7 og åpningen 28 fullstendig. Som følge av dette kan mulig inntrengning av fuktighet eller lignende gjennom spalten forhindres.
En struktur 29 med en rekke ringformede spor dannes rundt åpningen 28 for å oppnå en krypeavstand mellom elektrodene. En sliss 30 er dannet i det isolerende kort 6 for å føre elektrodeledningen 15 på mellomelektroden 8 fra et høyre parti (på fig. 4) i den ringformede flersporstruktur 29 til partiet 13 som skal romme felteffekttransistoren omgitt av skilleveggen 14 på baksiden av det isolerende kort 6.
I denne forbindelse skal det bemerkes at partiet 31 som skal romme kondensatoren, er dannet på baksiden av det isolerende kort 6 på venstre sidé av åpningen 28.
På fig. 3, som viser et grunnriss av baksiden av det isolerende kort 6, er partiet 13 som rommer felteffekttransistoren, gitt en elliptisk form og omgitt av skilleveggen 14 på høyre side av åpningen 28 som er anordnet i sentrum av det isolerende kort 6. Partiet 13 som opptar felteffekttransistoren, har ved sitt bunnparti et hull for å motta felteffekttransistoren FET, og slissen 30 er dannet ved en innvendig posisjon for derigjennom å føre ledningen 15 på mellomelektroden 8.
Utførelsen av partiet 13 som skal romme felteffekttransistoren og partiet 31 som skal romme kondensatoren, vil lettere forstås fra et diametralt snitt gjennom det isolerende kort 6 som vist på fig. 4.
På fig. 3 og 5 er det vist to slisser 33 dannet ved stillinger som ligger på hver side av sentrum av det isolerende kort 6 for derigjennom å føre kontaktelementene 18 av metall for å feste den ytre elektrode 9 mot baksiden av det isolerende kort 6. Hver av slissene 33 er formet slik at de har en innvendig diameter som minker mot toppen, som vist på fig. 6 og 12 (A). Slissen 33 er dannet med spiss topp, slik at det etterlates et meget tynt, sjiktlignende parti på baksiden av det isolerende kort 6. Kontaktelementet 18 av metall settes inn gjennom slissen 33, slik at det tynne, sjiktlignende parti av slissen 33 brytes. Da det tynne, sjiktlignende parti er etterlatt på slissen 33 og kontaktelementet 18 av metall settes inn slik at dette tynne, sjiktlignende parti brytes, kommer det tynne, sjiktlignende parti i nær kontakt med metallkontaktelementet 18 etter at kontaktelementet 18 er satt inn gjennom dette. Som en følge av dette forhindres eventuell inntrengning av fuktighet etc. gjennom slissen 33.
Fig. 5 viser forsiden av det isolerende kort 6 og gripehull 34a, 34b og 34c som er dannet ved steder utenfor åpningen 28 for montering av mellomelektroden 8. Festehullene 34a, 34b kommer til inngrep med støtteben 24a, 24b på mellomelektroden 8 som i dette tilfelle ikke har noen elektrodeledning, slik det fremgår av fig. 8. Slissen 30 for gjennomføring av elektroden 15 anordnet på et støtteben 24c på mellomelektroden 8, er uttatt inne i festehullet 34c.
En åpning 39 er dannet på et fremspring på venstre side som svarer til partiet 24 som skal romme kondensatoren 26 og benyttes til å montere LED 40 som er anordnet på det trykte kretskort 10 for alarmindikasjon. Denne åpning 39 dannes slik at det etterlates et tynt, sjiktlignende parti på forsiden av det isolerende kort 6. Således er diameteren til åpningen 39 mindre enn en ytre diameter for LED 40. Slik formet vil et omkretsparti ved en forreste ende av åpningen 39, nemlig det tynne, sjiktlignende parti i åpningen 39, tvinges til nær kontakt med LED 40. Således dannes det ikke en spalte mellom åpningen 39 og LED 40, hvilket kan hindre mulig inntrengning av fuktighet etc. gjennom åpningen 39.
Som vist på fig. 8( er mellomelektroden 8 dannet ringformet i planet. Mellomelektroden 8 har en åpning 22 som tillater overføring av stråling fra strålingskilden 7b som vist ved en stiplet linje, og et elektrodeparti 23 som er dannet i ett stykke med mellomelektroden 8, slik at det strekker seg mot et sentrum av åpningen 22. Elektrodepartiet 23 er anordnet for å kompensere reduksjon av en ionisasjonsstrøm i det indre ionisasjonskammer og som ellers ville forårsakes av å utvide bestrålingsrekkevidden for stråling fra strålingskilden 7b i det ytre ionisasjonskammer. Mer spesielt kan tilstrekkelig ionisasjonsstrøm i det indre ionisasjonskammer mottas på elektrodepartiet 23 til tross for den store åpning 22, da elektrodepartiet 23 strekker seg til et parti hvor den sentrale stråling fra strålingskilden 7b er konsentrert.
Mellomelektroden 8 har videre støtteben 24a, 24b, 24c dannet på omkrets av mellomelektroden 8 og i ett stykke med denne.
Elektrodeledningen 15 er dannet i ett stykke med et av støttebena 24a-24c, nemlig støttebenet 24c, som vist på opprissene på fig. 8 (B) og (C). Elektrodeledningen 15 strekker seg gjennom det isolerende kort 6 for å forbindes med ledningen til FET 12 som er plassert i partiet 13 som skal romme felteffekttransistoren. Støttebena 24a-24c har hver taggede kanter 25, som vist på fig. 8 (B) og (C).
Fig. 9 er et utsnitt som viser mellomelektroden 8 vist på fig. 11, og som nå er montert i det isolerende kort 6 vist på fig. 4. Det isolerende kort 6 er vist i utsnitt langs linjen X-X på fig. 5.
På fig. 9 festes mellomelektroden 8 med sine to støtteben 24a-24b dannet på omkretsen av mellomelektroden 8 med henholdsvis de to hull 34a, 34b som er uttatt på forsiden av det isolerende kort 6, som vist på fig. 5. Da støttebena 24a, 24b har taggede sidekanter 25, kan de fast festes i henholdsvis hullene 34a, 34b, når det er montert i sine respektive hull.
På den annen side er som vist på fig. 9y elektrodeledningen 15 dannet i ett stykke med støttebenet 24c på mellomelektroden 8 montert i slissen 30 dannet ved et bunnparti av hullet 34c i det isolerende kort 6. En spiss ende av elektrodeledningen 15 loddes til en ledning 12a på FET 12 som er anordnet i partiet 13 dannet på baksiden av det isolerende kort for å romme felteffekttransistoren.
En varmt smeltende kunstharpiks fylles over FET 12 med elektrodeledningen 15 på mellomelektroden 8 loddet til ledningen 12a på FET 12 for å oppnå isolerende forsegling av slissen 30 på det isolerende kort 6, hvorigjennom elektrodeledningen 15 på mellomelektroden 8 strekker seg, og dermed fås en isolerende tetning av partiet 13 som rommer felteffekttransistoren. Således kan mulig inntrengning gjennom slissen av fuktighet eller korroderende gasser i partiet som rommer kretsene på baksiden av det isolerende kort 6, positivt forhindres.
På grunn av den isolerende tetning dannet ved å injisere et kapslingsmateriale såsom en varmtsmeltende kunstharpiks i partiet 13 til opptagelse av felteffekttransistoren etter at ledningen er blitt loddet, kan et mulig elektrostatisk overslag forhindres når partiet 13 som rommer felteffekttransistoren, berøres av hånd i motasjeprosessen.
Da partiet 13 som rommer felteffekttransistoren, er dannet på det isolerende kort 6, og potting oppnås under montasjen på det isolerende kort 6, kan antallet produksjonstrinn reduseres sammenlignet med en vanlig prosess hvor pottingen foregår før montasj etrinnet.
I henhold til den foreliggende oppfinnelse kan dessuten monteringen av mellomelektroden 8 på det isolerende kort 6 bare oppnås ved å montere støttebena 24a-24c til mellomelektroden 8
i henholdsvis hullene 34a-34c uttatt på forsiden av det isolerende kort 6. Således er det ikke nødvendig med skruer for å montere mellomelektroden 8 på det isolerende kort 6, og rommet for montering av mellomelektroden 8 kan minimeres. Montasjeoperasjonen selv er enkel og lett. I denne forbindelse skal det bemerkes at hullet 34c hvor støttebenet 24 stikkes inn, er dannet slik at diameteren er redusert til et punkt, og det etterlates et tynt, sjiktlignende parti ved enden av hullet i form av slissen 3 3 hvori kontaktelementet 18 av metall settes inn som vist på fig. 12 a. Når således støttebenet 24c er satt inn i hullet 34c, blir elektrodeledningen 15 dannet i ett stykke med støttebenet 24c satt inn og gjennomborer det tynne sjiktlignende parti inntil den når baksiden av det isolerende kort 6. Således kan mulig inntrengning av fuktighet gjennom hullet 34c også forhindres.
Selv om støttebenet 24c dannet i ett stykke med elektrodeledningen 15 på mellomelektroden 8 har taggede kanter 25 i utførelsen vist på fig. 11, kan de taggede kanter 25 være anordnet på bare støttebena 24a, 24b, som ikke har en elektrodeledning og settes inn henholdsvis i hullene 34a, 34b som er uttatt på forsiden av det isolerende kort 6, men ikke anordnet på støttebenet 24c med elektrodeledningen. Dette fordi elektrodeledningen 15 strekker seg fra forsiden til baksiden av det isolerende kort 6 for å festes til ledningen 12a på FET 12 ved lodding og forbindelsen kan muligens løsne på grunn av oppvarmingen på loddetidspunktet. Imidlertid kan antallet støtteben fortrinnsvis økes for å sikre et bedre feste.
I denne forbindelse skal det bemerkes at en utsparing 3 5 dannet på omkretsen av mellomelektroden 8 som vist på fig. 11, er utført slik at den er komplementær med det sylindriske fremspring for det parti som opptar kondensatoren. I det tilfelle hvor partiet 31 for opptagelse av kondensatoren er anordnet på utsiden av mellomelektroden 8, kan utsparingen 35 utelates.

Claims (5)

1. Ionisasjonsrøkdetektor forsynt med et deksel (3), et isolerende kort (6) inne i dekselet og et kretskort (10) anordnet på baksiden av det isolerende kort (6), idet det isolerende kort har en indre elektrode (7) med en strålingskilde (7b), en mellomelektrode (8) dannet med en åpning for å overføre stråling fra strålingskilden og en ytre elektrode (9) dannet med røkinnløp (9a) på sin sidevegg, og hvor samtlige elektroder er montert på det isolerende kort (6),karakterisert vedat mellomelektroden (8) har en rekke støtteben (24a, 24b, 24c) og minst en elektrodeledning (15) dannet i ett stykke med disse, at elektrodeledningen (15) er innsatt i en sliss fra en forside av det isolerende kort (6) og forbundet med en ledning (12a) på en felteffekttransistor (12) som er innbefattet i og isolerende forseglet på en bakside av det isolerende kort (6), og at støttebena (24a, 24b, 24c) hver har taggede kanter (25) og settes inn for å festes i hull (34a, 34b,34c) som er uttatt på forsiden av det isolerende kort (6), men ikke er gjennomgående.
2. Ionisasjonsrøkdetektor i henhold til krav 1,karakterisert vedat elektrodeledningen (15) er dannet i ett stykke med støttebenet (24c) i form av en forlengelse av støttebenet.
3. Ionisasjonsrøkdetektor i henhold til krav 1,karakterisert vedat det isolerende kort (6) har åpninger (33) for gjennomføring av kontaktelementer (18) av metall på den ytre elektrode (9) til kretskortet, idet åpningene (33) er dannet slik at det etterlates et tynt, sjiktlignende parti inntil kontaktelementene (18) av metall føres igjennom.
4. Ionisasjonsrøkdetektor i henhold til krav 1,karakterisert vedat det isolerende kort (6) har en åpning for derigjennom å sette inn en LED (40) på kretskortet (10) for alarmindikasjon, idet åpningen er dannet slik at det etterlates et tynt, sjiktlignende parti inntil LED (40) er blitt satt inn gjennom den.
5. Ionisasjonsrøkdetektor i henhold til krav 1,karakterisert vedat det isolerende kort (6) har en åpning (28) for å montere den indre elektrode (7), og at den indre elektrode (7) er dikket ved sitt skulderparti (7a) og festet på plass etter at den er montert i åpningen (28) på det isolerende kort (6).
NO933910A 1987-12-26 1993-10-28 Ionisasjonsrökdetektor NO177473C (no)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO933910A NO177473C (no) 1987-12-26 1993-10-28 Ionisasjonsrökdetektor

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP33054587A JPH01171099A (ja) 1987-12-26 1987-12-26 イオン化式煙感知器の防湿構造
JP1988010896U JP2504836Y2 (ja) 1988-01-29 1988-01-29 イオン化式煙感知器の中間電極取付構造
NO885773A NO174827B (no) 1987-12-26 1988-12-27 Isolerende kort og deksel for en ionisasjonsrökdetektor
NO933910A NO177473C (no) 1987-12-26 1993-10-28 Ionisasjonsrökdetektor

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO933910L NO933910L (no) 1989-06-27
NO933910D0 NO933910D0 (no) 1993-10-28
NO177473B true NO177473B (no) 1995-06-12
NO177473C NO177473C (no) 1995-09-20

Family

ID=27455491

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO933910A NO177473C (no) 1987-12-26 1993-10-28 Ionisasjonsrökdetektor

Country Status (1)

Country Link
NO (1) NO177473C (no)

Also Published As

Publication number Publication date
NO177473C (no) 1995-09-20
NO933910D0 (no) 1993-10-28
NO933910L (no) 1989-06-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO174827B (no) Isolerende kort og deksel for en ionisasjonsrökdetektor
CN107483800B (zh) 摄像组件及移动终端
KR840000850A (ko) 논리보오드보호용 덮개를 갖는 음극선관 디스플레이 터미날
US4584485A (en) Optical block in smoke detectors
JP3210868B2 (ja) イオン化式煙感知器
NO177473B (no) Ionisasjonsrökdetektor
JPH1138905A (ja) Led表示装置
AU642034B2 (en) Ionization smoke detector
GB2240214A (en) Ionization-type smoke sensor
US1948766A (en) Light sensitive cell
JPH0193896A (ja) 煙感知器
GB2053566A (en) Integrated circuit package
DE3869857D1 (de) Optischer rauchmelder.
GB2249427A (en) Ionization smoke detector
KR830006811A (ko) 조명계통
JPH08138166A (ja) 煙感知器の防水構造
JP2874129B2 (ja) 配線基板カバー構造
CN215272248U (zh) 控制面板组件及料理机
JP2504836Y2 (ja) イオン化式煙感知器の中間電極取付構造
US3832552A (en) Dual chamber ionization smoke detector
JPH05134609A (ja) 表示素子および表示素子を用いる表示装置
JPH0624955Y2 (ja) 感知器回路基板のコンタクト構造
JP3411256B2 (ja) ステムベース及びcrtソケット
JP2804450B2 (ja) 光電センサ
JPH08138165A (ja) 感知器の組み立て構造

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees

Free format text: LAPSED IN JUNE 2002