NO173208B - Stroembegrensende koblingsapparat - Google Patents

Stroembegrensende koblingsapparat Download PDF

Info

Publication number
NO173208B
NO173208B NO873054A NO873054A NO173208B NO 173208 B NO173208 B NO 173208B NO 873054 A NO873054 A NO 873054A NO 873054 A NO873054 A NO 873054A NO 173208 B NO173208 B NO 173208B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
contact element
movable contact
current
magnetic field
movable
Prior art date
Application number
NO873054A
Other languages
English (en)
Other versions
NO873054L (no
NO873054D0 (no
NO173208C (no
Inventor
Johann Wolf
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of NO873054D0 publication Critical patent/NO873054D0/no
Publication of NO873054L publication Critical patent/NO873054L/no
Publication of NO173208B publication Critical patent/NO173208B/no
Publication of NO173208C publication Critical patent/NO173208C/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01HELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
    • H01H1/00Contacts
    • H01H1/50Means for increasing contact pressure, preventing vibration of contacts, holding contacts together after engagement, or biasing contacts to the open position
    • H01H1/54Means for increasing contact pressure, preventing vibration of contacts, holding contacts together after engagement, or biasing contacts to the open position by magnetic force
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01HELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
    • H01H1/00Contacts
    • H01H1/12Contacts characterised by the manner in which co-operating contacts engage
    • H01H1/14Contacts characterised by the manner in which co-operating contacts engage by abutting
    • H01H1/20Bridging contacts
    • H01H1/2066Fork-shaped bridge; Two transversally connected contact arms bridging two fixed contacts
    • HELECTRICITY
    • H01ELECTRIC ELEMENTS
    • H01HELECTRIC SWITCHES; RELAYS; SELECTORS; EMERGENCY PROTECTIVE DEVICES
    • H01H9/00Details of switching devices, not covered by groups H01H1/00 - H01H7/00
    • H01H9/30Means for extinguishing or preventing arc between current-carrying parts
    • H01H9/44Means for extinguishing or preventing arc between current-carrying parts using blow-out magnet

Description

Oppfinnelsen angår et strømbegrensende koblingsapparat, hvor en magnetutløser bevirker en kontaktåpning, hvor minst én kontakt som er opprettet mellom et bevegelig og et fast kontaktelement, er anordnet hos en innretning til frembringelse av et hjelpemagnetfelt, og med en akse står vinkelrett på utstrekningsretningen av det bevegelige kontaktelement.
Et slikt strømbegrensende koblingsapparat er kjent (DE-PS
nr. 942 455). Elektromagneter som magnetiseres av kortslut-ningsstrømmen, virker der på et kontaktsperreelement som sperrer det bevegelige koblingsstykke i hevet stilling foran den endelige utkoblingsstilling, mot tilbakegang til innkob-lingsstillingen.
Fra US-PS 2 555 799 er der kjent en elektrisk bryter som omleder sin driftsstrøm fra hovedkontakter til en hjelpekontakt hvis utformning stemmer med hva som er angitt ovenfor. Den kjente anordning er en av de mange kjente foranstaltninger av arten hjelpemidler for lysbueforplantning.
Det er ved slike koblingsapparater kjent å nytte strømføringen til den faste kontakt og til det bevegelige kontaktstykke som kontaktåpningskrefter (FR-A-2 400 761) . På den annen side er tiltakene hyppig rettet mot å holde kontaktene lukket før åpningen (DE-PS nr. 942 455, CH-PS nr. 264 111). Det er også kjent å forhindre en fornyet slutning av allerede hevede kontakter ved sperreelementer som manøvreres av en elektromagnet (DE-PS nr. 942 455). For herved å gjøre kontakthevende krefter hos elektromagnetene uskadelige, er der magnetkjernen på begge sider forsynt med magnetben som fører magnetfeltet utover kontaktsonen. En slik magnet kan over den forløpende
lysbue dessuten på avstand benyttes som blåsemagnet på lysbuen.
Ved strømbegrensende koblingsapparater er en rask kontaktåpning som inntreffer så tidlig som mulig, den viktigste forutsetning. Ved koblingsapparater blir dette som regel oppnådd ved hjelp av et hurtig magnetankersystem. Ofte slår magnetankersystemet mot det bevegelige kontaktelement allerede før utløsningen av en holdesperre. For å akselerere lysbueforplantningen er det også vanlig å la elektrodynamiske krefter virke på den bevegelige kontakt. Slike tiltak blir samtidig benyttet som hjelpemidler for lysbueforplantningen. Til dette formål blir det virksomme magnetfelt på kontaktstedet i tillegg forsterket ved jernbøy-ler, jernplater eller såkalte blåsespoler. Dermed kan en lysbue forplante seg raskere inn i slukkekammeret. Det egentlige sentrum for den magnetiske kraftfrembringelse, den magnetiske utløser, ligger i denne forbindelse som regel forholdsvis langt borte fra kontaktstedet, relativt sett.
Hensikten med oppfinnelsen er å utvikle et strømbegrensende koblingselement resp. koblingsapparat som utøver sterke åpningskrefter på et bevegelig kontaktelement, og som kan benyttes såvel med som uten slukkekamre.
Løsningen på den omtalte oppgave skjer ifølge oppfinnelsen ved de trekk som fremgår av krav 1, 2. I den forbindelse tjener magnetutløseren selv til å frembringe hjelpemagnetfeltet. Aksen til innretningen for hjelpemagnetfeltet ligger i det minste omtrent i bevegelsesretningen for det bevegelige kontaktelement og strømretningen for kontakten er valgt slik at det tilgrensende kontaktelement med hensyn til hjelpemagnetfeltet utsettes for en kraft som støter det bort fra det faste kontaktelement. Magnetfeltet til det for koblingsapparatet uten videre forekommende magnetutløsersystem blir benyttet direkte eller som lekkasjefelt for lysbuebevegelsen og den raske kontaktåpning. Det bevegelige kontaktelement er i den forbindelse lagret direkte i utløserens magnetfelt og strømretningen i den bevegelige kontakt er motsatt av spolestrømmen.
Hjelpemagnetfeltet kan i den forbindelse være en del av en magnetankerkrets, hvorved det sentrale sted for den største magnetiske kraftutfoldelse kan virke direkte på de rommelige hertil nært anordnede kontakter. Dertil kan magnetankeret i den forbindelse på i og for seg kjent måte stå i virksom forbindelse med det bevegelige kontaktledd, hvorved det utnyttes en slagankervirkning.
En spesielt sterk kraftvirkning på det bevegelige kontaktelement oppnås når to kontaktstykker for to kontakter er utført som et felles bevegelig kontaktelement, som ligger i det minste tilnærmet i et plan vinkelrett på aksen til innretningen for hjelpemagnetfeltet. Et slikt kontaktelement kan omgi magnetanordningen U-formig eller sigdformig. Det bevegelige kontaktelement frembringer på denne måte en stor angrepsflate for åpningskreftene.
Slukkeplatene kan i denne forbindelse anordnes i tenkte plan vinkelrett på magnetfeltet, slik at der fås en kompakt konstruksjon ved en bryteranordning med slukkekammer. Ved den innledningsvis omtalte kjente anordning (US-PS nr. 2 555 799) , forløper bevegelsesretningen for det bevegelige kontaktelement ikke i retningen for hjelpemagnetfeltet, men vinkelrett på dette. Dessuten kan slukkeplater bare anordnes innenfor en hjelpevikling eller i et i forhold til denne forskutt plan, noe som fører til en voluminøs konstruksjon.
Det felles, bevegelige kontaktelement kan også danne flere vindinger om hjelpemagnetfeltet, hvorved kraftvirkningen blir ytterligere forsterket. I motsetning til ved en kjent strømbe-grensende eller elektrodynamisk åpnet koblingsinnretning (US-PS nr. 3 555 471) virker det sentrale magnetfelt til magnetut-løsersystemet da på flere vindinger, hvorved kraftvirkningen forstørres. Når de faste kontaktelement sammen med det felles, bevegelige kontaktelement for to kontaktsteder danner U-formede ben i kontaktområdet, fremmes lysbuens forplantning på kjent måte, da der dannes strømsløyfer.
Ved mekanismer med dødpunktstilling som i og for seg kjent (f.eks. fra FR-A-I 551 832) og holdeinnretninger, som vil bli detaljert beskrevet senere, kan virkningen av den magnetiske kraft for åpning av kontakten doseres på kjent måte.
Oppfinnelsen vil nå bli nærmere beskrevet i tilknytning til på tegningen grovt skjematisk viste utførelseseksempler.
Fig. 1 viser et strømbegrensende koblingsapparat uten magnetisk utløser og holdesperre, idet visse deler er gjennomskåret resp. fjernet. Fig. 2 viser den prinsipielle anordning i forhold til hjelpemagnetf eltet av et bevegelig kontaktelement som er felles for to kontaktsteder. Fig. 3 viser anordningen i forhold til hjelpemagnetfeltet av et bevegelig kontaktelement som består av flere vindinger. Fig. 4 viser et strømbegrensende koblingsapparat, hvis innretning til frembringelse av hjelpemagnetfeltet er del av en magnetankerkrets, idet magnetankeret kan virke utløsende på en holdesperre.
Ved det strømbegrensende koblingsapparat resp. bryterelement på fig. 1 er der anordnet to kontakter 1, 2, som hver er anordnet mellom et bevegelig kontaktelement 3 og et fast kontaktelement 4. Kontaktelementene bærer kontaktstykker 5. Aksen til en innretning for frembringelse av et hjelpemagnetfelt 7 står vinkelrett på utstrekningen av det bevegelige kontaktelement 3 ved kontakt i lukkestilling. Bevegelsesretningen for det bevegelige kontaktelement 3 ligger omtrent i akseretningen for innretningen til frembringelse av hjelpemagnetfeltet 7. Strømretningen over tilkoblingslederen 8 (i pilretningen 9) er slik valgt at det bevegelige kontaktelement 3 med hensyn til hjelpemagnetfeltet 7 utsettes for en kraft som støter det bort fra det faste kontaktelement.
Innretningen for hjelpemagnetfeltet 7 består av en elektromagnet hvis vikling 10 er forsynt med tilkoblinger 11, og av et magnetisk tilbakekoblingsstykke 12, som fører feltet tilbake til kjernen 13.
Magnetfeltet 7 virker åpnende på strømmen når feltets fluks har en retning 9 og når magnetfeltet med sin tenkte akse 14 har en nordpol over tegningens plan.
Bena til det bevegelige kontaktelement som er felles for to kontakter 1, 2, bærer kontaktstykker 5 og danner med de faste kontaktelementer 4 U-formede ben, resp. en strømsløyfe. Når en kontakt åpner seg, virker en kraft på lysbuen i retning av den tenkte U-akse, nærmere bestemt i retning mot bunnen av U'en. Slukkeplater i et lysbuekammer 15 kan derfor være anordnet i lysbuens forplantningsretning. Samtidig virker tilkoblings-skinnen 8 som ledeskinne, idet en annen ledeskinne 16 kan være anordnet overfor den nedre ledeskinne. Slike slukkekamre 15 kan være anordnet i forbindelse med begge kontakter. Lysbueinnløpet i slukkekammeret understøtter samtidig magnetiske lekkasjefel-ter i kontaktområdet, hvorved der på lysbuen utøves en kraft som står vinkelrett på strømretningen i lysbuen og vinkelrett på lekkasjemagnetfeltet i kontaktområdet.
Strømtilførselen til kontaktene kan utføres som seriekobling til elektromagnetens vikling.
Det bevegelige kontaktelement 3 for de to kontakter er i utførelseseksempelet svingbart om en mekanisk akse 17. De to kontaktsteder virker i åpen stilling som dobbeltavbryter av strømkretsen mellom tilkoblingsskinnene 8.
På fig. 2 er et bevegelig kontaktelement 3 som er felles for to kontaktsteder, anordnet i et plan omtrent vinkelrett på aksen 14 for innretningen til frembringelse av hjelpemagnetfeltet. De faste kontaktelementer danner sammen med det felles, bevegelige kontaktelement 3 hver U-formede ben i kontaktområdet. Strømtilførselen og -bortledningen kan geometrisk også være utformet annerledes, når et hjelpemiddel av den allerede omtalte art for lysbuef orplantningen ikke er nødvendig. For på den annen side å utnytte magnetvirkningen også for fri forplantning av lysbuen bør bena til det U-formede resp. sigdformede felles kontaktelement 3 ende i magnetområdet, altså eksempelvis være kort. Dessuten kan det bevegelige kontaktelement være ført i flere vindinger om aksen 14 for hjelpemagnetfeltet 7, slik det er vist på fig. 3.
Det bevegelige kontaktelement 3 på fig. 2 eller 3 kan enten være translatorisk bevegelig tilnærmet i retningen for aksen 14 til innretningen for frembringelse av hjelpemagnetfeltet 7 for magnetfeltaksen 14, eller også være dreibart opplagret om en akse i det plan som det bevegelige kontaktelement 3 på fig. 2 ligger i. Endene av det felles, bevegelige kontaktelement 3 er derved igjen bevegelig tilnærmet i magnetfeltaksens retning. Magnetfeltet blir ved anordningen i henhold til oppfinnelsen forsterket av strømmen i de faste kontaktelementer 4. Da det på grunn av kontaktenes stilling til magnetfeltet og på grunn av det spesielle bevegelige kontaktelement allerede ved lave strømstyrker fås store åpningskrefter i det strømbegrensende bryterelement, klarer man seg også ved brytere med holdesperre og magnetutløsere med forholdsvis enkle magnetutløsersystemer som kan være forholdsvis langsomme.
På fig. 4 er der vist et bryterelement hvis innretning 6 for hjelpemagnetf eltet er en del av en magnetankerkrets 18, hvis magnetanker 22 står i virkningsforbindelse med det bevegelige kontaktelement 3, idet en støtstang 19 virker i åpningsretnin-gen på en tenkt del 20 som står i forbindelse med det bevegelige kontaktelement 3. Kontaktstedene er i utførelseseksempelet anordnet i delkamre 21 av elektrisk isolerende veggmateriale. Innretningen 6 for hjelpemagnetf eltet er en elektromagnet til hvis magnetiseringsvikling 10 to kontakter er koblet i serie ved et felles bevegelig kontaktelement 3.
Det er gunstig om magnetankeret 18 på fig. 4 påvirkes av en holdeinnretning og det bevegelige kontaktelement 3 føres av en mekanisme som foran åpningsveien har en dødpunktstilling. I denne forbindelse bør holdekreftene være slik innstilt at strømmer med utkoblende strømstyrke med sikkerhet er tilstrekkelige til at ankeret beveges forbi sin dødpunktstilling. Derved unngås en uønsket for tidlig åpning av bryteren, og likevel blir de sterke magnetiske åpningskrefter utnyttet fra en terskelverdi.
Det er videre fordelaktig om holdeinnretningen er utført slik at magnetankeret 18 frigis i lukkeretningen for det bevegelige kontaktelement først etter et tidsrom som utelukker en fastsveising av kontakten. Derved forhindrer man en for tidlig lukking av kontaktene, slik at kontaktstykkene ikke kan fastsveises.

Claims (7)

1. Strømbegrensende koblingsapparat, hvor en magnetutløser bevirker en kontaktåpning, hvor minst én kontakt (1,2) som er opprettet mellom et bevegelig (3) og et fast kontaktelement (4) , er anordnet hos en innretning (6) til frembringelse av et hjelpemagnetfelt (7), og med en akse (14) står vinkelrett på utstrekningsretningen av det bevegelige kontaktelement (3), karakterisert ved at magnetutløseren som innretning til frembringelse av hjelpemagnetfeltet (7) er anordnet slik at dens magnetiseringsviklings (10) akse (14) i det minste ligger omtrent i bevegelsesretningen for det bevegelige kontaktelement (3) og slik at dens felt med en vesentlig komponent loddrett på bevegelsesretningen til den bevegelige kontakt, virker på denne, at strømretningen til kontakten er valgt slik at det bevegelige kontaktledd (3) med hensyn på hjelpemagnetfeltet (7) utsettes for en fra det faste kontaktelement (4) frastøtende kraft, og at to kontaktstykker (5) for kontakter er anordnet på det felles, bevegelig kontaktelement (3), som i det minste strekker seg omtrent i et plan perpendikulært på aksen (14) av innretningen for hjelpemagnetf eltet (7) .
2. Strømbegrensende koblingsapparat i henhold til krav 1, karakterisert ved at det felles, bevegelige kontaktelement (3) danner flere vindinger om aksen (14) av innretningen til frembringelse av hjelpemagnetfeltet (7).
3. Strømbegrensende koblingsapparat i henhold til krav 1, karakterisert ved at det faste kontaktelement (4) sammen med det felles, bevegelige kontaktelement (3) hver danner U-formede ben i kontaktområdet.
4. Strømbegrensende koblingsapparat i henhold til krav 1, karakterisert ved at innretningen (6) til frembringelse av hjelpemagnetfeltet (7) er en del av en magnetankerkrets (18) hvis magnetanker (22) står i virkningsforbindelse med det bevegelige kontaktelement (3).
5. Strømbegrensende koblingsapparat i henhold til krav 1, karakterisert ved at det bevegelige kontaktelement (3) er ført av en mekanisme som foran åpningsveien har en dødpunktstilling.
6. Strømbegrensende koblingsapparat i henhold til krav 4, karakterisert ved at magnetankeret (22) er pådratt av en holdeinnretning og det bevegelige kontaktelement (3) er ført av en mekanisme som foran åpningsveien har en dødpunktstilling, og at holdekreftene er slik innstilt at strømmer med strømstyrke som skal kobles ut, med sikkerhet er tilstrekkelige til å bevege ankeret forbi dets dødpunktstil-ling.
7. Strømbegrensende koblingsapparat i henhold til krav 6, karakterisert ved at holdeinnretningen er utført slik at magnetankeret (22) i slutningsretningen for det bevegelige kontaktelement (3) først frigis etter et tidsrom som utelukker en kontaktsveising.
NO873054A 1986-07-31 1987-07-21 Stroembegrensende koblingsapparat NO173208C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3625998 1986-07-31

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO873054D0 NO873054D0 (no) 1987-07-21
NO873054L NO873054L (no) 1988-02-01
NO173208B true NO173208B (no) 1993-08-02
NO173208C NO173208C (no) 1993-11-10

Family

ID=6306442

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO873054A NO173208C (no) 1986-07-31 1987-07-21 Stroembegrensende koblingsapparat

Country Status (6)

Country Link
US (1) US4810841A (no)
EP (1) EP0255016B1 (no)
JP (1) JP2718012B2 (no)
AT (1) ATE85456T1 (no)
DE (1) DE3783965D1 (no)
NO (1) NO173208C (no)

Families Citing this family (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP2749392B2 (ja) * 1989-09-18 1998-05-13 三菱電機株式会社 回路遮断器
JPH071657B2 (ja) * 1989-09-18 1995-01-11 三菱電機株式会社 回路遮断器
FR2652199B1 (fr) * 1989-09-19 1994-05-13 Telemecanique Dispositif interrupteur avec boucles de courant assistant le developpement de l'arc.
US5268661A (en) * 1992-09-18 1993-12-07 Westinghouse Electric Corp. Current throttle technique
ES2100506T3 (es) * 1993-10-15 1997-06-16 Hager Electro Chapa de conduccion doble para camara de conduccion de arco de disyuntor.
EP0736887B1 (de) * 1995-03-30 2002-05-29 Tyco Electronics Corporation Elektrische Kontaktanordnung
US5874873A (en) * 1997-08-22 1999-02-23 Eaton Corporation Electric control apparatus
JP4334057B2 (ja) * 1999-04-15 2009-09-16 富士通コンポーネント株式会社 電磁継電器
DE50309487D1 (de) * 2003-12-22 2008-05-08 Abb Schweiz Ag Lichtbogenlöscheinrichtung für Schutzschalter mit Doppelunterbrechung
EP1548772A1 (de) * 2003-12-22 2005-06-29 ABB Schweiz Holding AG Lichtbogenlöscheinrichtung für Schutzschalter mit Doppelunterbrechung
FR2953979B1 (fr) * 2009-12-11 2012-10-26 Schneider Electric Ind Sas Dispositif de coupure avec circuit magnetique de renforcement
DE102011078524A1 (de) * 2011-07-01 2013-01-03 Siemens Aktiengesellschaft Doppeltunterbrechendes Schutzschaltgerät
US8947181B2 (en) 2012-11-15 2015-02-03 Eaton Corporation Arc runner assembly and circuit interrupter
JP6548905B2 (ja) * 2015-02-06 2019-07-24 富士通コンポーネント株式会社 スイッチ
US9673004B1 (en) * 2016-03-25 2017-06-06 Eaton Corporation Electrical switching apparatus, and arc chamber assembly and associated circuit protection method

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE942455C (de) * 1941-07-12 1956-05-03 Aeg Elektrischer UEberstromselbstschalter fuer Wechselstrom
US2555799A (en) * 1947-02-05 1951-06-05 Allis Chalmers Mfg Co Electric switch
BE487105A (no) * 1948-02-13
NL142271B (nl) * 1967-01-27 1974-05-15 Terasaki Denki Sangyo Kk Automatische schakelinrichting met beweegbare contactstangen openend onder invloed van elektrodynamische krachten.
US3555471A (en) * 1968-02-28 1971-01-12 Vni I Pk I Electr Oapparatov Automatic breaker with coil adjustable to effect current limiting or electrodynamic blowoff compensation
JPS5013957U (no) * 1973-05-31 1975-02-13
FR2242766A1 (en) * 1973-08-30 1975-03-28 Merlin Gerin Electric circuit breaker - has double fixed and moving contacts in series and double arc repulsion
JPS5335968A (en) * 1976-09-16 1978-04-03 Hitachi Ltd Electromagnetic contactor
US4144513A (en) * 1977-08-18 1979-03-13 Gould Inc. Anti-rebound latch for current limiting switches
JPS61193310A (ja) * 1985-02-20 1986-08-27 三菱電機株式会社 開閉器
JPH0443952Y2 (no) * 1985-11-25 1992-10-16

Also Published As

Publication number Publication date
NO873054L (no) 1988-02-01
JPS6340226A (ja) 1988-02-20
ATE85456T1 (de) 1993-02-15
DE3783965D1 (de) 1993-03-18
NO873054D0 (no) 1987-07-21
EP0255016A1 (de) 1988-02-03
EP0255016B1 (de) 1993-02-03
NO173208C (no) 1993-11-10
US4810841A (en) 1989-03-07
JP2718012B2 (ja) 1998-02-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO173208B (no) Stroembegrensende koblingsapparat
US4604596A (en) Remotely controllable circuit breaker
JP3004387B2 (ja) しゃ断器の瞬間引外し装置
US6809282B2 (en) D.C. circuit breaker with magnets for reducing contact arcing
JP5992603B2 (ja) 開閉装置
DE69811736D1 (de) Verbesserter elektromagnetischer betätiger
KR20080007168A (ko) 단락 동안에 전기 콘택들을 계속해서 클로즈드시키기 위한설계 및 방법
KR870009425A (ko) 충격 트립지연을 갖는 회로차단기
JP7169373B2 (ja) 電流経路の直流電流を遮断するための断路装置及び回路遮断器
US3530414A (en) Circuit breaker with improved trip means
US3624329A (en) Operating mechanism for a circuit interrupter with toggle means continuously in underset condition
JPS61153907A (ja) 接点間に遮断時に插入される絶縁スクリ−ンを備えたスイツチ装置
US4454490A (en) Contactor with the properties of a circuit-breaker
US3201551A (en) Air-magnetic type circuit interrupter having planar blowout coils and primary conductor mounted puffer means
GB1131874A (en) Improved telescopic linkage mechanism in a circuit breaker unit
CN107393780B (zh) 一种分断能力强的小型断路器
JPS6032938B2 (ja) 共働接点付電気装置
CN209434049U (zh) 永磁式组合式接触器联锁机构
CZ20032437A3 (cs) Jho magnetického systému zkratového vypínacího zařízení
KR101884676B1 (ko) 직류용 부하개폐스위치
US3467799A (en) Elimination of arcing effects in circuit breakers
CN1052332C (zh) 电路断路器
US706540A (en) Electrically-controlled switch.
KR20100052328A (ko) 가스 압과 자기력을 함께 이용한 트립 장치를 갖는 배선용 차단기
US4388507A (en) Excess-current protective switch