NO172815B - Avstandsskrue - Google Patents

Avstandsskrue Download PDF

Info

Publication number
NO172815B
NO172815B NO884446A NO884446A NO172815B NO 172815 B NO172815 B NO 172815B NO 884446 A NO884446 A NO 884446A NO 884446 A NO884446 A NO 884446A NO 172815 B NO172815 B NO 172815B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
thread
head
transition
sleeve
screw according
Prior art date
Application number
NO884446A
Other languages
English (en)
Other versions
NO884446D0 (no
NO884446L (no
NO172815C (no
Inventor
Alfons Knoche
Original Assignee
Adolf Wuerth Gmbh & Co Kg
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from DE19873735887 external-priority patent/DE3735887A1/de
Application filed by Adolf Wuerth Gmbh & Co Kg filed Critical Adolf Wuerth Gmbh & Co Kg
Publication of NO884446D0 publication Critical patent/NO884446D0/no
Publication of NO884446L publication Critical patent/NO884446L/no
Publication of NO172815B publication Critical patent/NO172815B/no
Publication of NO172815C publication Critical patent/NO172815C/no

Links

Landscapes

  • Joining Of Building Structures In Genera (AREA)
  • Dowels (AREA)
  • Connection Of Plates (AREA)
  • Valve Device For Special Equipments (AREA)
  • Mechanical Pencils And Projecting And Retracting Systems Therefor, And Multi-System Writing Instruments (AREA)
  • Materials For Medical Uses (AREA)

Description

Oppfinnelsen vedrører en avstandsskrue for befestigelse av byggeelementer såsom lekter, vinduskarmer eller lignende i en avstand fra et byggverk, som angitt i det selvstendige krav's innledning.
En avstandsskrue av denne type er kjent fra DE-PS 28 05 071. Overgangsgjengen for forberedelse av innskruingen av den tykkere hodegjenge i boringen i byggeelementet er ved denne kjente avstandsskrue utformet som en konus med en konusvinkel mellom 30° og 90° . Samtlige gjengedeler har samme gjenge-ganghøyde og samme dreieretning, og i tillegg er det ved denne koniske overgangsgjenge utformet i det minste to spor med en respektiv skjærekant. Ved hjelp av denne gjengekonus med skjærekanter tas det ut et utsnitt i boringen i byggedelen, og dermed reduseres henholdsvis elimineres den materialfortrengende virkning som den tykkere hodegjenge utøver. Med denne kjente avstandsskrue kan man riktignok lette innskruingen av den tykkere hodegjenge og redusere denne gjenges fortrengningsvirkning mot boringsveggen, men denne kjente løsning har imidlertid den ulempe at det rømmes for mye materiale ut av boringen i byggeelementet under sponfraski 11 ingen, slik at derved den tykkere hodegjenge ikke får fast nok forankring i- byggeelementet. Skrueforbindelsen mellom hodegjengen og byggedelen vil således allerede fra begynnelsen av være løs eller vil i det minste løsne i tidens løp og gi en dårlig forbindelse.
Når det gjelder tidligere kjent teknikk skal det også vises til DE 21 26 914 B2 og US 4.486.134A. Den tyske publikasjon vedrører en skrue for befestigelse av et tynt materiallag til et tykkere lag. Skruen har et skaft med et hode, en borspiss i den andre enden av skaftet, et første gjengeavsnitt som strekker seg ut i fra hodet, et andre gjengeavsnitt som går fra borspissen i retning mot hodet, og motlagre på skaftet, mellom de to gjengeavsnitt. Selve anvendelsesformålet, oppbygging og virkning er en annen den man tilsikter ifølge foreliggende oppfinnelse. Den i US 4.486.34A viste skrue mangler den riktige overgangsgjenge.
Det er derfor en hensikt med oppfinnelsen å tilveiebringe en avstandsskrue av denne type, ved hvilken innskruingen av den tykkere hodegjenge i boringen i byggeelementet lettes samtidig som det oppnås en fast innpassing av hodegjengen i byggeelementet.
Dette oppnås ved en avstandsskrue av den innledningsvis nevnte type når den utformes som angitt i krav 1, med de der i karakteristikken fremhevede trekk. Fordelaktige videreut-viklinger, særlig med hensyn til en liten aksial forskyvbarhet av hodegjengen, går frem av underkravene.
Ved den nye avstandsskrue oppnås den lettere innskruing av det tykkere hodegjengeavsnitt i boringen i byggeelementet ikke ved en sponavhevende virkning, men utelukkende ved en sponløs deformering av materialet i boringsveggen. Derved vil man være sikret at selv i myke materialer i byggeelementet vil det oppnås en fast innpassing av hodegjengen i boringen, fordi intet materiale fjernes fra boringen, men bare eventuelt fortrenges radielt utover. Denne sponløse deformering gir dessuten en komprimering av boringsveggen, hvilket bidrar til ytterligere å øke hodegjengens faste innpassing. De i tillegg anordnede gjengefrie avsnitt i det sylindriske overgangsparti tilveiebringer dessuten frie rom for mater-ialefortrengningen, slik at materialet under den sponløse deformering kan forme seg på en bedre og friere måte.
En avstandsskrue ifølge oppfinnelsen kan fremstilles på en enkel og billig måte i en eneste arbeidsprosess ved hjelp av valsing. For bestemte formål kan det imidlertid være fordelaktig, som angitt i underkrav, å la avstandsskruen være satt sammen av to prefabrikerte enkeltdeler, nemlig av en ytre hylse med hodegjengen og en bolt hvor forankringsgjengen befinner seg, idet hylsen er dreiefast forbundet med bolten. Denne videre utvikling ifølge oppfinnelsen kan anvendes både for en kjent avstandsskrue med sponavhevende overgangsgjenger av den innledningsvis nevnte type, men vil være særlig fordelaktig i forbindelse med en sponløs arbeidende avstandsskrue som angitt i hovedkravet her.
De innledningsvis nevnte kjente avstandsskruer har dessuten den ulempe at byggeelementet vil være stivt forbundet med byggverket og at byggeelementet derfor ikke kan utvide seg uhindret ved termiske belastninger. Særlig i forbindelse med vinduskarmer av plast er dette en ulempe, fordi de spenninger som oppstår vil kunne rive opp sveisesømmene.
For å unngå også denne ulempe foreslås det ifølge oppfinnelsen at ved en utførelse av avstandsskruen med to sammen-satte deler er hylsen riktignok dreiefast forbundet med bolten, men slik at det i begrenset utstrekning muliggjøres en aksial forskyvning mellom bolt og hylse. Selv om også dette tiltak i prinsippet kan vendes for avstandsskruer med en konisk spondannende overgangsgjenge, er det særlig fordelaktig i kombinasjon med en sponløs avstandsskrue ifølge oppfinnelsen, fordi det bare ved den med oppfinnelsen oppnåbare gode og faste innpassing av hodegjengen egentlig kan tillates en liten aksial forskyvbarhet mellom hodegjenge og forankringsgjenge, uten derved i negativ grad å påvirke totalfastheten i montasjeforbindelsen.
Utformingen av hodegjengen på en påsatt gjengehylse er i og for seg kjent (DAS 19 62 465), men bare i forbindelse med en dreibart påsatt gjengehylse, som dessuten heller ikke er aksial forskyvbar.
Oppfinnelsen skal nå forklares nærmere under henvisning til tegningene, hvor:
Fig. 1 viser en avstandsskrue,
fig. 2 viser en annen avstandsskrue,
fig. 3,4,5,6 og 7 viser avstandsskruer med en hylse i
hodeområdet,
fig. 8 viser nok en utførelsesform av en
skrue ifølge oppfinnelsen,
fig. 9 viser et skrueemne, og fig. 10 viser nok en utførelsesform av en
skrue ifølge oppfinnelsen.
Fig. 1 viser en avstandsskrue 1 hvormed et byggeelement 2, eksempelvis en vinduskarm, er festet i en bestemt avstand fra et byggverk 3. Avstandsskruen er fremstilt som en enhetlig del, eksempelvis ved val sing, og innbefatter en i byggverket 3 innskrudd forankringsgjenge 4, et derpå følgende gjengefritt skaftparti 5, en med hensyn på kjernediameter og også ytterdiameter noe tykkere utført overgangsgjenge 6, og en enda tykkere hodegjenge 7 ved skruens hodeende. Gjengene 4 og 7 har samme gjengeganghøyde og er fortrinnsvis utformet som treskruegjenger. Samtlige tre gjengeavsnitt 4,6 og 7 har dessuten samme dreieretning. Overgangsgjengen 6 kan ha samme gj engeganghøyde som gjengene 4 og 7, men gjengen 6 kan eventuelt også ha en avvikende gjengestigning. Ved hodeenden på avstandsskruen 1 er det utformet en utsparing 8 for innstikking av et verktøy, eksempelvis en sekskantnøkkel. Ytterdiameteren til forankringsgjengen 4 har i fig.l en ytterdiameter på 6 mm.
Det gjengefrie avsnitt 5 har en ytterdiameter på 5 mm, det nedre skrueavsnitt er altså her utformet som en tynnskaftskrue. Kjernediameteren i overgangsgjengen 6 utgjør ca. 6,5mm, og den tilhørende ytterdiameter er 9 mm. Ytterdiameteren for den øvre hodegjenge er 10 mm og tilhørende kjernediameter er ca. 8,5 mm. Den i fig. 1 viste skrue er vist i hovedsaken med riktige proporsjoner, men i en noe forstørret målestokk.
Overgangsgjengen 6 er sylindrisk og danner en slags trinngjenge sammen med den øvre hovedgjengen 7. I overgangsavsnittet mellom disse to gjengene 6 og 7 er det i fig. 1 anordnet et ekstra gjengefritt avsnitt 10. Dette har en ytterdiameter omtrent svarende til kjernediameteren i overgangsgj engen.
Ved monteringen blir det først i byggeelementet 2 boret et hull 11, eksempelvis med en diameter på 8 mm. Avstandsskruen 1 blir så skrudd gjennom boringen 11 slik at spissen 12 trenger inn i byggverket 3, helt til også overgangsgjengen 6 er skrudd inn i boringen 11. Ved en ytterligere innskruing vil denne overgangsgjenge 6 utvide boringen 11 på en sponløs måte, slik at ved den etterfølgende ytterligere innskruing av den tykkere hodegjenge 7 vil dette skje i en boring som allerede er noe utvidet sammenlignet med den opprinnelige boring 11. Derved lettes innsettingen av avstandsskruen. Allikevel vil det oppnås en fast innpassing av hodegjengen 7 i byggeelementet 2, nettopp som følge av den utelukkende sponløse deformering av den opprinnelige boring 11. Den ønskede endestilling for skruen er nådd når den øvre hodegjenge 7 er helt eller delvis innskrudd i byggeelementet 2. For å lette den sponløse materialdeformering ved hjelp av overgangsgjengen 6 er det mellom overgangsgjengen 6 og hodegjengen 7 anordnet et gjengefritt avsnitt 10, som foran nevnt. Eventuelt kan det som vist i fig. 2, umiddelbart innenfor overgangsgjengen 6, være anordnet et eller flere ekstra gjengefrie avsnitt 13.
Fig. 3 viser i større målestokk hodeavsnittet til en avstandsskrue hvor hodegjengen 7 og også overgangsgjengen 6 er valset inn på utsiden av en hylse 20. Hylsen 20 har en utsparing 21, utformet som en innvendig sekskant. Denne utsparing går med et trinn 22 over i en sylindrisk boring 23 hvis innerdiameter omtrent svarer til ytterdiameteren for avstandsskruens sylindriske skaft 24. Skaftet 24 fortsetter nedover og er forsynt med forankringsgjengen 4. Skaftet 24 ender i et sekskant-skruehode 25, som har sampassing med innersekskanten 21 i hylsen. Hylsen 20 er således dreiefast forbundet med skrueskaftet som følge av samvirket mellom skruesekskanten 25 og innersekskanten 21. Under endeflaten 26 på hylsen 20 er skrueskaftet utvidet slik at det dannes et anslag 27. Avstanden mellom anslaget 27 og skruehodets underside er valgt noe større enn avstanden mellom skulderen 22 og hylsens 20 ende 26, slik at det altså foreligger en liten aksial klaring 28 mellom hylsen 20 og skruen. I montert tilstand kan således små aksiale utvidelser mellom byggeelement og byggverk utlignes. Denne spesielle videreutvikling av avstandsskruen kan modifieres slik at den viste trinngjenge på kjent måte også er utformet som sponavhevende konusav-snitt.
Ved utførelseseksempelet i fig. 3 er forankringsgjengen 4 innvalset først etter at avstandsskruen 1 er satt in i den sylindriske boring 23 i hylsen 20, og det dreier seg altså om en såkalt tynnskaftskrue, hvor forankringsgjengens 4 ytterdiameter er større enn skaftets 5 ytterdiameter. I utførelseseksempelet i fig. 4 er det umiddelbart under sekskantskruehodet 25 tilsluttede sylindriske skaftavsnitt 24 utført med en ytterdiameter som er større enn ytterdiameteren til forankringsgjengen 4, slik at avstandsskruen i dette utførelseseksempel kan ferdigfremstilles før sammenbyggingen med hylsen, frem til anslaget 27, fordi i dette tilfelle også den sylindriske boring 23 i hylsen har en diameter som er større enn f orankringsgj engen 4. Det vil si at skruen med gjengen 4 altså kan stikkes gjennom boringen 23. Først deretter valses anslaget 27. Det samme gjelder for utfør-elseseksempelet i fig. 5, men der er hele det øvre skaftavsnitt 5 utført med en diameter som er større eller like stor som ytterdiameteren til forankringsgjengen 4, slik at også i dette tilfelle gjengen 4 kan valsetilformes før sammenbyggingen.
Ved avstandsskruen i fig. 6 er det på undersiden av et vanlig forsenket skruehode 29 utformet et firkantparti 37 som går over i et sylindriskjskaftavsnitt 24. I dette utførelseseks-empel er det på oversiden av hylsen 20 utformet en mot hodet 29 passende konisk fordypning 38. Denne går over i en til firkanten 27 passende firkantutsparing 39, som så går over i den sylindriske hylseboring 23. På oversiden av hodet 29 er det utformet en innersekskant 30, for innsetting av et egnet verktøy for betjening av skruen. Den aksiale klaring bestemmes i dette tilfelle også av avstanden mellom anslaget 27 og forsenkningshodets 29 koniske ytterflate. Forankrings-gj engen 4 kan på samme måte som i fig. 3-5 innval ses enten før eller etter sammenbyggingen, idet man i denne forbindelse treffer tilsvarende tiltak med hensyn til dimensjoneringen av hylseboringen.
Den dreiefaste forbindelse mellom hylsen 20 og bolten som vist i eksempelene i fig. 3-6 må ikke nødvendigvis være forsynt' med den nevnte aksiale klaring 28. I mange tilfeller kan man gi avkall på denne aksiale forskyvbarhet. Allikevel står man igjen med den fordelen at det muliggjøres en enkel fremstilling av en slik avstandsskrue med utgangspunkt i en enkel skruebolt med mangekant-skruehode og en separat fremstilt hylse med yttergjenge. Når man kan gi avkall på en slik aksial forskyvbarhet mellom hylsen og skruebolten, kan som vist i fig. 7 hylsen 20 være direkte nagleforbundet med bolten 32. Skruebolten 32 er oventil forsynt med en gjengestift 33 som nedentil avsluttes med en anslagsflens 40. Boltenden er altså utført på samme måte som kjent fra en skrue for befestigelse av rørbøyler. Gjengen på gjengestiften 33 er fortrinnsvis en metrisk gjenge. Hylsen 20 har oventil et verktøyopptak 36 (sekskanthull) og er ved sin nedre ende forsynt med en innergjenge 34 hvori gjengestiften 33 er innskrudd helt til anslaget 40. Den enden av gjengestiften som rager opp i sekskanthullet 36 er klinket for dannelse av et naglehode 35, dvs. at hylsen 20 er dreiefast og aksialt uforskyvbart sammenfestet med bolten 32. Dreie-fastheten bedres med naglehodet 35, idet hodets kant legger seg an mot innersekskanten 36.
Fig. 8 viser en annen mulig utførelse av overgangsgjengen 6 for den sponløse materialdeformering i byggeelementet 2, for derved å lette innskruingen av den tykkere hodegjenge 7. I dette utførelseseksempel er kjernediameteren til hodegjengen 7 og kjernediameteren til overgangsgjengen 6 like store, og det er bare ytterdiameteren til overgangsgj engen 6 som er mindre enn ytterdiameteren til hodegjengen 7. Denne forenklede utførelsesform av overgangsgjengen vil ved innskruingen i boringen 11 i byggeelementet 2 gi samme virkning med hensyn til sponløs deformering av materialet som beskrevet foran i forbindelse med fig.1-7, hvor også kjernediameteren i overgangsgjengen 6 er mindre enn i hodegjengen 7. Overgangsgjengens 6 profilform kan velges vilkårlig. I utførelses-eksempelet i fig. 8 er overgangsgjengen utført som trapes-gjenge.
En slik avstandsskrue som vist i fig. 8, med lik kjernediameter for hodegjengen 7 og overgangsgjengen 6, kan fremstilles på vesentlig enklere og billigere måte. Med utgangspunkt i et emne som vist i fig. 9 kan man med en eneste valsing fremstille både gjengen 6 og gjengen 7. Emnet i fig. 9 består av et sylindrisk avsnitt 44 med en diameter på eksempelvis 5 mm. Her innvalses gjengen 4 med en ytterdiameter på eksempelvis 6 mm. En skrå overgang 43 fører over til et med større diameter utført sylindrisk avsnitt 45. Diameteren kan der eksempelvis være 8 mm og den aksiale lengde kan eksempelvis være 12 mm. Derpå følger et med ytterligere større diameter utført sylindrisk avsnitt 46, eksempelvis med en diameter på 8,6 mm. Ved hjelp av en eneste gjengevalsing kan man på de to sylindriske avsnitt 45 og 46 utforme de to gjengene 6 og 7. De ulike utgangsdiametre medfører at gjengen 6 får en mindre ytterdiameter på eksempelvis 9 mm, mens gjengen 7 med bruk av samme valse-verktøy vil få en noe større ytterdiameter, eksempelvis 10 mm. Slike gjenger 6 og 7 får samme kjernediameter, eksempelvis 7,5 mm.
Denne forenklede utforming av overgangsgjengen 6 med bare en noe mindre ytterdiameter kan anvendes både ved en enhetlig avstandsskrue som vist i fig. 8, såvel som ved den sammen-satte avstandsskrue som vist i fig. 3-7.
Ifølge en videreutvikling av oppfinnelsen har det vist seg fordelaktig å anordne et ekstra gjengefritt sylindrisk styringsavsnitt 42 foran overgangsgjengen 6, sett i innskru-ingsretningen. Dette styringsavsnitt 42 har en ytterdiameter som er lik eller noe mindre enn innerdiameteren til boringen 11 i byggeelementet 2. Er det eksempelvis i byggeelementet 2 før monteringen boret ut et hull 11 med en diameter på 8 mm, så har fordelaktig dette styringsavsnitt 42 likeledes en ytterdiameter på 8 mm eller noen få 1/10 mm mindre. Når skruen 1 ved innskruingen av f orankringsgj engen 4 i byggverket 3 når en stilling i hvilken styringsavsnittet 42 går inn i hullet 11 i byggeelementet 2, så vil dette avsnitt 42 virke som en sentrering under den etterfølgende innskjæring av overgangsgj engen 6 og hodegjengen 7. Det vil si at skruen som følge av dette styringsavsnitt 42 alltid får en nøyaktig sentrisk styring relativt boringen i byggeelementet 2 og således ikke kan kante seg, men vil skjære nøyaktig sentralt, hvilket vil bidra til oppnåelsen av en fast og god innpassing av hodegjengen 7 i boringen 1 byggeelementet. Fremstillingen av dette styringsavsnitt 42 er meget enkel. Det er bare nødvendig ved fremstillingen av skruen i fig. 8 å benytte et emne som vist i fig. 9, hvis sylindriske avsnitt 45 for utforming av overgangsgjengen 6 har en ytterdiameter som svarer til diameteren i boringen 11 i byggeelementet 2, ved en montasjeboring på 8 mm altså eksempelvis likeledes 8 mm. Med utgangspunkt i et slikt emne kan overgangsgj engen 6 og hodegjengen 7 valses med like kjernediametre, men ulike ytterdiametre, idet det sørges for at det nedre sylindriske styringsavsnitt 42 ikke valses.
Dette fordelaktige styringsavsnitt 42 for sentrisk innsetting av skruen i boringen 11 kan også anvendes ved en skrue som vist i fig. 1-7. Dette er vist i fig. 10, hvor det altså dreier seg ora en utførelse som ellers svarer til den i fig. 1 viste. Her er det foran den egentlige overgangsgjenge 6, som har en mindre kjernediameter enn hodegjengen 7, utformet et sylindrisk styringsavsnitt 42. Dette vil på samme måte som forklart foran i forbindelse med fig. 8 bli fremstilt samtidig med valsingen av gjengene 6 og 7, under forutsetning av at emnet er tilsvarende utformet og dimensjonert. Kjernediameteren i overgangsgjengen 6 er i dette tilfelle noe mindre enn ytterdiameteren til det gjengefrie styringsavsnitt 42. Dette på sin side har en omtrentlig lik eller noe mindre diameter enn boringen 11. På samme måte kan dette foran overgangsavsnittet 6 plasserte styringsavsnitt 42 også være utformet på hylsen 20 i utførelsene i fig. 3-7, slik at man også ved disse kan bedre den nøyaktige sentriske innsetting av skruen.
De foran gitte dimensjoner er bare ment som eksempler. Dimensjoneringen vil være avhengig av avstandsskruens påtenkte anvendelse. Størrelse og form for gjengen 4 vil være avhengig av om skruen skal skrus inn i en dybel eller direkte inn i et treverk. Diameteren til gjengene 6 og 7 samt diameteren til styringsavsnittet 42 vil være avhengig av hvor stor boringen 11 er og hvilke holdekrefter som hodegjengen skal kunne oppta. Forholdet mellom ytterdiameterne til gjengene 4,6 og 7 og dermed også styringsavsnittet 42, har imidlertid et gitt innbyrdes forhold, som antydet med de foran gitte talleksempler.

Claims (16)

1. Avstandsskrue for befestigelse av byggeelementer (2), såsom lekter, vinduskarmer eller lignende, i en avstand fra et byggverk (3), med en i byggeelementet (2) innskrubar kort hodegjenge (7), en i byggverket (3) forankringsbar, tynnere, fra skruespissen utgående forankringsgjenge (4) og en mellom disse utformet overgangsgjenge (6) for letting av innskruingen av den tykkere hodegjenge (7), karakterisert ved at overgangsgjengen (6) tjener til befestigelse av byggeelementet (2) og er sylindrisk, at dens ytterdiameter er valgt mellom ytterdiameteren til hodegjengen (7) og forankringsgjengen (4), og at innskruingslettelsen for den tykkere hodegjenge (7) oppnås ved sponløs materialdeformering i byggeelementet (2).
2. Avstandsskrue ifølge krav 1, karakterisert ved at også kjernediameteren til den sylindriske overgangsgjenge (6) er valgt mellom den til hodegjengen (7) og forankringsgjengen (4) (fig. 1-7).
3. Avstandsskrue ifølge krav 1 eller 2, karakterisert ved at det mellom overgangsgj engen (6) og den tykkere hodegjenge (7) er anordnet et gjengefritt skaftavsnitt (10).
4. Avstandsskrue ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at det i overgangsgjengen (6) er anordnet i det minste et ytterligere gjengefritt avsnitt (13).
5 . Avstandsskrue ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at overgangsgjengen (6) har en gjengestigning som avviker fra den til hode- og forankrings-gjengene (7,4).
6- Avstandsskrue ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at det mellom forankringsgjengen (4) og overgangsgj engen (6) er anordnet et med en diameter mindre enn ytterdiameteren til forankringsgjengen (4) utformet gjengefritt skaftavsnitt (5) (tynnskaftskrue).
7. Avstandsskrue ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at hodegjengens (7) kjernediameter er mindre enn overgangsgjengens (6) ytterdiameter.
8. Avstandsskrue ifølge et av de foregående krav, karakterisert ved at hodegjengen (7) er utformet på utsiden av en hylse (20), som er festet dreiefast til den øvre enden (24) av en bolt hvor for ankr ingsgj engen (4) sitter.
9. Avstandsskrue ifølge krav 8, karakterisert ved at hylsen (20) er dreiefast, men i begrenset grad aksialt forskyvbart påsatt på boltens øvre ende (24) (klaring 28).
10. Avstandsskrue ifølge krav 8 eller 9, karakterisert ved at gjengehylsen (20) i sin nedre del har en innerboring (23) med en diameter svarende til ytterdiameteren av boltskaftet (24), hvilken innerboring oventil går over i en flerkantet utsparing (21), idet det ved boltskaftets (24) øvre ende er utformet et mangekantet skruehode (25) som passer inn i den mangekantede utsparing (21), og ved at det på boltskaftet (24), under den nedre hylseende (26), er utformet et anslag (27) som begrenser hylsens aksialforskyv-ning på boltskaftet.
11. Avstandsskrue ifølge krav 10, karakterisert ved at avstanden mellom skruehodets (25) underside og anslaget (27) er noe større enn den aksiale lengden til den sylindriske innerboring (23) i hylsen (20) (klaring 28).
12. Avstandsskrue ifølge krav 8, karakterisert ved at det ved den øvre enden (31) av den med forankringsgjengen (4) forsynte bolt (32) er utformet en oppragende gjengestift (33), hvilken gjengestift er skrudd inn i en tilsvarende gjengeboring (34) i den nedre enden av hylsen (20) og der er klinket sammen med hylsen (20) (naglehode 35).
13. Avstandsskrue ifølge et av kravene 8-11, karakterisert ved at det i gjengehylsen (20) er utformet et oppad åpent innermangekant-verktøyopptak (36).
14- Avstandsskrue ifølge et eller flere av de foregående krav, karakterisert ved at det i innskruings-retningen foran overgangsgjengen (6) forefinnes et gjengefritt sylindrisk styringsavsnitt (42), hvis ytterdiameter omtrent svarer til innerdiameteren i en boring (11) i byggeelementet (2).
15 . Avstandsskrue ifølge et eller flere av de foregående krav, karakterisert ved at overgangsgjengen (6) og hodegjengen (7) har ulike ytterdiametre, men like kjernediametre (fig. 8).
16. Avstandsskrue ifølge krav 14 og 15, karakterisert ved at kjernediameteren til overgangs- og hodegjengene (6,7) er mindre enn ytterdiameteren til det gjengefrie sylindriske styringsavsnitt (42).
NO884446A 1987-10-23 1988-10-06 Avstandsskrue NO172815C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19873735887 DE3735887A1 (de) 1987-05-08 1987-10-23 Distanzschraube

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO884446D0 NO884446D0 (no) 1988-10-06
NO884446L NO884446L (no) 1989-04-24
NO172815B true NO172815B (no) 1993-06-01
NO172815C NO172815C (no) 1993-09-08

Family

ID=6338924

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO884446A NO172815C (no) 1987-10-23 1988-10-06 Avstandsskrue

Country Status (3)

Country Link
DK (1) DK165518C (no)
FI (1) FI89827C (no)
NO (1) NO172815C (no)

Also Published As

Publication number Publication date
FI89827C (fi) 1993-11-25
FI884394A (fi) 1989-04-24
NO884446D0 (no) 1988-10-06
FI884394A0 (fi) 1988-09-26
DK165518B (da) 1992-12-07
DK574188A (da) 1989-04-24
NO884446L (no) 1989-04-24
DK165518C (da) 1993-04-19
NO172815C (no) 1993-09-08
FI89827B (fi) 1993-08-13
DK574188D0 (da) 1988-10-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
ES2246016T5 (es) Dispositivo para moldear roscas o macho de roscar.
US7862279B2 (en) Screw
US7255523B2 (en) Dual threaded screw for composite materials
US3869219A (en) Drill screw
US5674035A (en) Thread forming screw
US7334976B2 (en) Countersunk screw
US9845819B2 (en) Method and screw for mounting fiber cement planks
GB1575194A (en) Screw
US11187260B2 (en) Facade panel screw and fastening arrangement therewith
TW201435219A (zh) 以無屑方式形成螺紋的螺釘
AU2022203197B2 (en) Fastening method
NO178045B (no) Innretning for befestigelse av en gjenstand på en lettvegg
NO172815B (no) Avstandsskrue
WO2010084469A1 (en) Self drilling screw
CN205673714U (zh) 综合式拉削丝锥
DK2224142T3 (en) Screw with thread-forming
AU2010200536A1 (en) Self-drilling screw
CN210263421U (zh) 一种建筑构件用自攻钉
RU225698U1 (ru) Шуруп с зенкером для деревянных конструкций
AU2021101732A4 (en) A screw fastener
CN210218351U (zh) 一种膨胀螺栓
CN216519083U (zh) 一种分体式沉头十字钻尾螺丝
US11473607B2 (en) Self-tapping screw
US20240066671A1 (en) Centering device and fastening arrangement
AU2006246445A1 (en) Wood screws capable of cutting wood

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees