NO166464B - Signalapparat. - Google Patents

Signalapparat. Download PDF

Info

Publication number
NO166464B
NO166464B NO834489A NO834489A NO166464B NO 166464 B NO166464 B NO 166464B NO 834489 A NO834489 A NO 834489A NO 834489 A NO834489 A NO 834489A NO 166464 B NO166464 B NO 166464B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
signal device
handle piece
safety
hammer
magazine
Prior art date
Application number
NO834489A
Other languages
English (en)
Other versions
NO834489L (no
NO166464C (no
Inventor
Hanns-Juergen Diederichs Jr
Original Assignee
Nico Pyrotechnik
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nico Pyrotechnik filed Critical Nico Pyrotechnik
Publication of NO834489L publication Critical patent/NO834489L/no
Publication of NO166464B publication Critical patent/NO166464B/no
Publication of NO166464C publication Critical patent/NO166464C/no

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F41WEAPONS
    • F41AFUNCTIONAL FEATURES OR DETAILS COMMON TO BOTH SMALLARMS AND ORDNANCE, e.g. CANNONS; MOUNTINGS FOR SMALLARMS OR ORDNANCE
    • F41A19/00Firing or trigger mechanisms; Cocking mechanisms
    • F41A19/06Mechanical firing mechanisms, e.g. counterrecoil firing, recoil actuated firing mechanisms
    • F41A19/42Mechanical firing mechanisms, e.g. counterrecoil firing, recoil actuated firing mechanisms having at least one hammer
    • F41A19/52Cocking or firing mechanisms for other types of guns, e.g. fixed breech-block types, revolvers
    • F41A19/53Double-action mechanisms, i.e. the cocking being effected during the first part of the trigger pull movement
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F41WEAPONS
    • F41AFUNCTIONAL FEATURES OR DETAILS COMMON TO BOTH SMALLARMS AND ORDNANCE, e.g. CANNONS; MOUNTINGS FOR SMALLARMS OR ORDNANCE
    • F41A17/00Safety arrangements, e.g. safeties
    • F41A17/74Hammer safeties, i.e. means for preventing the hammer from hitting the cartridge or the firing pin
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F41WEAPONS
    • F41CSMALLARMS, e.g. PISTOLS, RIFLES; ACCESSORIES THEREFOR
    • F41C3/00Pistols, e.g. revolvers
    • F41C3/02Signal pistols, e.g. Very pistols

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Portable Nailing Machines And Staplers (AREA)
  • Power Steering Mechanism (AREA)
  • Seal Device For Vehicle (AREA)
  • Maintenance And Management Of Digital Transmission (AREA)
  • Percussive Tools And Related Accessories (AREA)
  • Catching Or Destruction (AREA)
  • Radar Systems Or Details Thereof (AREA)
  • Input Circuits Of Receivers And Coupling Of Receivers And Audio Equipment (AREA)

Description

Oppfinnelsen vedrører et signalapparat av det slaget som er angitt i innledningen til patentkrav l, for avfyring av signalpatroner.
Med signalapparat av dette slag kan det frambringes lys-, røyk- og/eller lydsignaler som egner seg til å gjøre oppmerksom på nødssituasjoner og forårsake at det innledes hjelpetiltak. Signalapparat av dette slag er derfor vidt utbredt, særlig innenfor skipsfarten, luftfarten og i det militære.
De signalapparat som allerede er tatt i bruk er i overveiende grad konstruert i form av et handvåpen, slik at de alene gjennom sitt ytre utseende har støtt på sterke forbehold innenfor sivile bruksområder, eksempelvis innenfor båtsport eller ved andre slag vannsportaktiviteter, spesielt også ved surfing og ved fjellvandring.
Den konstruksjonsmåten som har tilknytning til våpenkonstruksjon forutsetter dessuten at utskytningsretningen ligger i et horisontalt plan når apparatet holdes på en naturlig måte. For ved avfyringen å oppnå en stor vinkel, som begunstiger gjenkjennelsen av nødsignalet, må signalpistolens munning først heves. Dette forutsetter imidlertid at pistolen må holdes på en måte som avviker fra den som er naturlig for handa, og gjør bruken vanskeligere.
Det har allerede vært gjort forsøk på å komme fram til signalapparat med en ytre form som avviker fra våpenkonstruksjoner, og som i tillegg ved naturlig handtering gjør det mulig å avgi nødsignalet i vertikal retning. Ved tidligere kjente apparat av dette slaget ble det imidlertid forutsatt tohands-betjening, idet spenningsoperasjonen fordret den ene av betjenings-personens hender, mens avfyringsoperasjonen la beslag på den andre. En slik konstruksjon oppfyller tydeligvis ikke de krav som må stilles til et nødsignalapparat når en tar i betraktning at det i mange nødstilfelle forekommer skader på lemmer, slik at i gunstigere tilfelle bare den ene hand av den skadete person er funksjonsdykt ig.
Fra US patentskrift 4.266.357 er det kjent et signalapparat hvor avtrykksanordningen riktignok er plassert i et hus som magasinet er fast festet til. Ved dette apparatet kreves imidlertid en komplisert utforming på avtrekksanordningen.
Fra britisk patentskrift 2.079.419 er det kjent et signalapparat uten avtekksanordning. Dette brukes med en arm som tillater automatisk spenning ved avfyring. Denne løsningen er ikke tilfredsstillende for praktisk bruk i alle de sammenhenger som apparatet i samsvar med oppfinnelsen trenges i.
Hovedformålet med oppfinnelsen er å skaffe et signalapparat til avfyring av signalpatroner, hvilket apparat kan betjenes med bare ei hand, og som ved naturlig handtering muliggjør avfyring av nødsignalet i vertikal retning. Konstruksjonen må dessuten være enkel og sikker, slik at de på grunn av at lav pris også kan finne anvendelse på fritidssektoren.
Dette kan. oppnås ved hjelp av den oppfinnelsen som er angitt i patentkrav 1.
Fordelaktige utforminger av oppfinnelsen går fram av de uselvstendige patentkravene.
Oppfinnelsen forklares nærmere i det følgende under henvisning til tegningene, hvor: fig. 1 vise et sideriss, delvis snitt, av signalapparateÆ med handtaksstykke og et påsatt magasin;
fig. 2 viser et sideriss, delvis i snitt, av håndtaksstykket, sett i pilens Z retning i fig. 1 og i snitt etter linja 2-2 i fig. 1;
fig. 3 viser et tverrsnitt gjennom signalapparatet etter linja 3-3 i fig. 1;
fig. 4 viser et tverrsnitt gjennom magasinet for signalapparate-t etter linja 4-4 i fig. 2;
fig. 5 viser overflata av transportskiva som er vendt bort fra magasinet;
fig. 6 viser et tverrsnitt gjennom transportskiva ifølge fig. 5 etter linja 6-6;
fig. 7 viser et sideriss av medbringeren;
fig. 8 viser et planriss av medbringeren;
fig. 9 viser et sideriss av slagbolten som er gjengitt i forstørret målestokk;
fig. 10 viser et planriss av magasinets ytterflate ved gavlsiden;
fig. 11 viser et snitt gjennom magasinet etter linja 11-11 ifølge fig. 10;
fig. 12 viser et planriss av ytterflata av magasinet på den gavlside som er vendt mot handtaksstykket;
fig. 13 viser et planriss av signalapparatet som her befinner seg i en emballasjeenhet;
fig. 14 viser et sideriss av anordningen ifølge fig. 13 i mindre målestokk;
fig. 15 viser et perspektivriss av handtaksstykket med inntegnet sikkerhetsinnretning; og
fig. 16 viser et ytterligere utførelseseksempel på oppfinnelsen i lengdesnitt.
Signalapparatet skal, når det holdes på en naturlig måte i handa, muliggjøre enhands-betjening for en person som er kommet opp i en nødssituasjon, idet avgivelsen av nødsignalet, dvs. utskytingen av en lys-hhv. røykladning, eventuelt i forbindelse med et lydsignal, skal skje vertikalt i retning oppover.
Signalapparatet ifølge fig. 1 omfatter for dette formål et handtaksstykke 1, som er utformet som hullegeme som innkapsler avtrekksmekanismen og anordningen til transport av magasinet 6, og hvis lengdeakse ved naturlig handtering strekker seg vertikalt. Magasinet 6, hvis oppbygning det senere vil bli gått nærmere inn på, er utformet slik at det kan stikkes inn på handtaksstyket 1 og forbindes på en slik måte med dette at utskytningsretningen stemmer overens med retningen for handtaksstykkets lengdeakse. Handtaksstykkets 1 dimensjoner er derved valgt slik at det bekvemt kan omgripes med en hand. Handtaksstykket 1 omfatter i det vesentlige to handtaksskall 1', 1" som ved hjelp av linseskruer 13,13' er forbindbare med hverandre, og som etter sammenføyning mellom seg inneslutter et i det vesentlige blokkformet rom. Ettersom handtaksskallene 1', 1" fortrinnsvis framstilles av plast, er det for å sikre en pålitelig skrueforbindelse i minst ett av handtaksskallene 1', 1" anbragt gjengeinnsatsstykker av metall eller av en særlig høyverdig plast. En del av ytterveggen av det hullegeme, som danner handtaksstykket 1, blir i området for sin smalside dannet av påvirkningsflaten 31 av avtrekker-hevarmen 3, som i hvilestilling ligger i flukt med ytterflata. Ved hjelp av påvirkningsflata 31, som på denne måte er utformet med stor flate, kan det også med klamme fingre eller med hanskebekledd hand om nødvendig iverksettes en betjening av signalapparatet. Linseskruene 13, 13' som holder handtaks-skallene 1', 1" sammen, danner samtidig de innbyrdes parallelt forløpende lagerakser for avtrekkerhevarmen 3 og hammeren 4, som på den ene side står i inngrep med ei klo 9 av avtrekker-hevarmen 3 og på den annen side påvirker slagbolten 10 for avfyring av signalpatronen. Mellom hammeren 10 og avtrekker-hevarmen 3 er det anbragt ei trykkfjær 11, som er tredd inn på tapper 30,40 og trykker avtrekker-hevarmen 3 utover til hvilestilling. Avtrekks-bevegelsen må utøves mot trykket fra denne fjæra 11.
Slagbolten (fig. 1 og 9) består i det vesentlige av to sylindriske avsnitt 90,91 med innbyrdes avvikende diameter, og som hver slutter seg til en side av et forbindelsesstykke 92. Den noe avrundete spiss på det lengste sylindriske avsnittet 90, som har den minste diameter, trer derved i virksom forbindelse med tennhetta i dien signalpatron som skal fyres av, mens endeflata på det korteste sylindriske avsnitt 91, som har den største diameter, påvirkes av hammerens 4 anslagsflate. Samtidig tjener de sylindriske kappeflater av slagboltens 10 avsnitt 90, 91 til slagboltens lagring i handtaksstykket 1. Ei trykkfjær 12, som er anbragt koaksialt med slagbolten 10, tvinger denne i en hvilestilling, hvor slagboltens 10 forbindelsesstykke 92 ligger an mot handttaksstykkets 1 innervegg.
Avfyringsprosessen går for seg som følger: Fingrene på den hand som omslutter handtaksstykket 1 beveger avtrekker-hevarmen 3, som er svingbart lagret om aksen 13, i retning av signalapparatets lengdeakse, hvorved fjæra 11 som er lagret på tappene 30, 40 spennes. Endestykket av kloa 9, som er fast forbundet med avtrekker-hevarmen 3, ligger foran et trinn 42 i hammerens 4 mantelflate, og meddeler hammeren 4, som er dreibart lagret om aksen 13<*>, en dreiebevegelse i retning mot urviserne. Derved dreier hammeren 4 seg bort fra slagboltens 10 slagflate og presser trykkfjæra 11 ytterligere sammen. Ved ytterligere inntrykking av avtrekker-hevarmen 3 glir til slutt den frie enden av kloa 9 baklengs over trinnet 42, og frigir hammeren 4, som nå under virkning av fjæra 11 dreier rundt i retning med urviserne, og kommer til anlegg mot slagboltens 10 slagflate. Slagbolten 10 løfter seg deretter av fra sin hvilestilling og beveger seg mot fjæras 12 kraft parallelt med signalapparatets lengdeakse i retning mot signalpatronens tennhette. Etter avlastning av avtrekker-hevarmen 3 ved å løsne fingergrepet, vender slagbolten 10, hammeren 4 og avtrekker-hevarmen 3 tilbake i sin utgangsstilling. Derved ligger avtrekker-hevarmen 3 an mot handtaksstykkets 1 innervegg, og finner derved et fast anslag.
En hensiktsmessig sikkerhetsinnretning forklares i tilknytning til fig.15, som viser handtaksstykket i perspektiv skrått fra siden. Sikkerhetsinnretningen hindrer i sikret tilstand at hammeren 4 slår an mot slagbolten 10. Sikkerhetsinnretningen består av en aksel 150, som er dreibart lagret i handtakstykkets 1 to halvdeler, og er fast forbundet med en sikringshevarm 151 som er utformet som et veivorgan. Sikringshevarmen 151 er innenfor en i handtaks-stykkehylsterets yttervegg utformet fordypning dreibart anordnet innenfor en sirkelsektor mellom en stoppbar sikringsstilling S på den ene side og en avfyringsstilling F på den andre side. Betjeningen av sikringshevarmen 151 skjer med tommelen på den hand som omslutter handtaksstykket 1. Den stort sett sylindrisk utformete sikringsaksel 150 er på en del av sin lengdeutstrekning avflatet på motstående delområder av mantelflata, slik at området 152 av sikringsakselen 150 begrenses av to parallelt forløpende plane flater på den ene side, og to motstående sylindriske mantelflater på den annen side. Med området 152 strekker sikringsakselen 150 seg gjennom en sliss 153, som er utformet i hammeren 4 og hvis bredde er mindre enn akselens 150 største diameter i nevnte område 152. I sikringsstilling S ligger de plane flater av sikringsakselens 150 område i et horisontalt plan når handtaksstykket 1 holdes i vertikal stilling, slik at slissen 153 i hammeren 4 "ser" sikringsakselens 150 største diameter i dens område 152. Som følge av dette kan hammeren 4 ikke utføre den dreiebevegelsen som er nødvendig for utløsning av slagbolten 10, ettersom slissen 153 ikke kan passere sikringsakselen 150. I avfyringsstilling F ligger de parallelt forløpende begrensningsflater for sikringsakselens 150 område 152 i et vertikalt plan når handtaksstykket 1 holdes vertikalt, slik at slissen 153 "ser" bare de relativt små tverrsnittsdimensjoner ved sikringsakselens 150 avflatete område. Hammeren 4 kan nå dreie seg fritt omkring sin omdreiningsakse og slå an mot slagbolten
10, da den ikke lenger er sperret av sikrings-
akselen 150. En holder 154, som i fig. 15 bare er skjematisk antydet, omfatter to framskytende neser 155, som griper inn i formtilpassete utsparinger hhv. fordypninger 156 i handtaksstykket 1. Dette inngrep er bare mulig når sikringshevarmen 151 befinner seg i sikringsstilling. På denne måte er en utilsiktet avfyring utelukket når signalapparatet i beredskapstilstanden er i inngrep med holderen 154.
Avtrekker-hevarmen 3 tjener ikke bare til å innlede avfyringsfor løpet, men sørger som dobbeltfunksjon også for transporten av signalpatronene som fastholdes i det dreibart lagrete magasin 6. For å sette denne transport iverk må den tilnærmet lineære bevegelse av avtrekker-hevarmen 3, som foregår i et plan som inneholder signalapparatets lengdeakse, omdannes i en trinnvis forløpende rotasjonsbevegelse. For dette formål griper avtrekker-hevarmens 3 frie endestykke omkring en potteformet utsparing 33 (fig.l), hvori inngriper en tapp 70 som rager fram fra planet for en medbringerring 7 (fig. 7 og 8). Ettersom tappen 70 er anbragt eksentrisk, fører den over bevegelsen av avtrekker-hevarmen 3 tangentialt på denne angripende kraft ved inntrykking og frigjøring av avtrekker-hevarmen 3 til en dreiebevegelse av medbringerringen 7 med en maksimal forutbestemt dreiningsvinkel, som bare inneslutter et bestemt sirkelsegment. Medbringerringen 7 er i fig. 7 og 8 vist i forstørret målestokk, hvor fig. 7 viser et sideriss og fig. 8 et planriss av medbringerringens 7 ytterflate, hvorfra tappen 70 rager ut. Ytterflata av medbringerringen 7 som er vendt bort fra tappen 70 bærer et trinn 71, som på sin side griper inn i på en sirkelomkrets anbragte, takliknende skråttstilte framspring 50 av transportskiva 5 (fig.
5). Fig. 6 viser et snitt gjennom transportskiva 5 ifølge fig. 5 etter linja 6-6. På den ytterside av transportskiva 5 (fig. 6) som er vendt bort fra handtaksstykket 1 er det for opptak av et påsettbart utformet magasin for signalpatronene anbragt en oppsplittet tapp 51, som grunnet sin utadrettete fjærkraft garanterer en driftsikker løsbar fastgjøring av magasinet. Videretransporten av signalpatronene foregår på følgende måte: En går ut fra en utgangstilstand, hvor en tennbar signalpatron befinner seg ovenfor slagbolten 10. Dette svarer til signalapparatets beredskapstilstand. Inntrykkingen av avtrekker-hevarmen 3 fører til avfyringsforløpet som allerede er inngående beskrevet i det foregående. Samtidig med vippebevegelsen av avtrekker-hevarmen 3, som er svingbart lagret ved sin ene ende, blir imidlertid medbringerringen 7 satt i rotasjon, ettersom tappen 70 på medbringerr ingen 7 griper inn i den potteformete utsparing 33 ved avtrekker-hevarmens 3 frie ende. Ved denne rotasjonsbevegelse glir kanten av trinnet 71 på medbringerringen 7 langs den takformete skråttstilte flate på et av framspringene 50 på transportskiva 5, hvorved dette holder seg i ro og ikke deltar i medbringerr ingens 7 dreie-bevegelse. Etter at trinnet 71 har passert skråflata griper det inn bak et framspring 50 og dreier da ved avtrekker-hevarmens 3 tilbakegang til hvilestilling transportskiva 5 videre med den forutbestemte vinkelverdi, slik at en ny tennbar signalpatron befinner seg over slagbolten og signalapparatets beredskapsstilling på ny er opprettet.
For å holde signalapparatets konstruksjon så enkel og rimelig som mulig, har en med hensikt gitt avkall på en anordning for utkasting av avfyrte signalpatroner. Avfyrte signalpatroner kan uten videre for hand tas ut av magasinet og erstattes med en ny patron.
Den enkle konstruksjom av det påsettbart utformete magasin går særlig tydelig fram av fig. 10, 11 og 12, hvor fig. 10 og 12 hver viser et enderiss av magasinet, mens fig. 11 viser et lengderiss gjennom magasinet etter linjen 11-11 i fig. 10. Ende- eller gavlflatene har stjerneliknende utforming, hvor det fra en sentralt anbragt søyle utgår radialt framskytende partier, hvorimellom signalpatronene kan være klemt inn.
Fig. 4 viser et tverrsnitt gjennom et magasin, som er fylt med signalpatroner, etter linjen 4-4 i fig. 2, og klargjør på denne måte hvordan magasinet ser ut når det er fylt med signalpatroner. Den magasinkonstruksjon som er beskrevet i det foregående er spesielt fordelaktig med hensyn til vektbesparelse.
Signalapparatet, som med påsatt magasin befinner seg i beredskapstilstand, kan henges inn i en egnet holder, som her ikke er beskrevet særskilt, stasjonært anbragt, men til enhver tid oppbevart i gripeberedt stilling. Denne oppbevaringsmulighet kommer særlig i betraktning ved fartøy av alle slag, hvor det for dette formål står tilstrekkelig plass til rådighet.
Signalapparatet kan imidlertid også med fordel benyttes innenfor sport hhv. fritidsområdet, hvor en stasjonær anbringelse ikke kommer i betraktning, men hvor en person tar med seg signalapparatet. En tenker i denne forbindelse særlig på fjellvandrere og/eller surfere. I slike brukstilfeller blir signalapparatet, som med påsatt magasin befinner seg i beredskapstilstand, festet med egnet belteanordning på bagasje, på klær eller direkte på kroppen. En slik fastgjøringsmåte begunstiges særlig gjennom en i tilknytning til fig. 13 og 14 forklart emballeringsform, som også i høy grad letter framvisningen og oppbevaringen av signalapparatet. Det er her brukt en såkalt "krympefoliepakning". Den består av et bærende underlag 140 av kartong, plast e.l. På dette underlag 140 anbringes signalapparatet som dekkes av en gjennomsiktig folie 141. I det bærende underlag 140 er det utformet utsparinger, som et belte for transport og fastholdelse av signalapparatet kan trekkes igjennom. Fig. 16 viser i lengdesnitt en ytterligere utførelsesform av oppfinnelsen, som utmerker seg gjennom en spesiell sikringsanordning. Denne sikringsanordning hindrer utløsning av signalapparatet og dermed avfyring av en signalpatron når magasinets utskytningsåpning er rettet mot selve personen. Dette blir på enkel måte oppnådd ved at kloa 9 er dreibart festet om en aksel 9' ved avtrekker-hevarmens 3 frie endeparti, og dessuten bærer en belastningsstift 160, som fortrinnsvis består av metall, f.eks. jern. Når signalapparatet 1 ifølge sin bestemmelse holdes i opprettstående stilling, altså med utskytningsåpningen rettet oppover, ligger nå den dreibart lagrete kloa 9 an mot hammeren 4 og griper inn i hammerens 4 trinn 42. Ved inntrykking av avtrekker-hevarmen 3 dreier derfor hammeren 4 og avfyrings-prosessen - som allerede beskrevet i det foregående - avvikles. Når signalapparatet derimot inntar en slik skråstilling at særlig magasinets utskytningsåpning er rettet mot personen selv, vipper kloa 9 som følge av den på den eksentrisk anbragte belastningsstiften 160 innvirkende tyngdekraft ved svingning om akselen 9' på en slik måte at kloa fjerner seg fra hammeren 4, og således trer ut av inngrep med trinnet i samme. Et trykk på avtrekker-hevarmen 3 vil derfor ikke lenger føre til en dreining av hammeren og derved ikke sette igang noe avfyr ingsfor løp.
Den dreiebevegelig anbragte kloa 9 forenkler også anordningen til sikring av signalapparatet 1. 1 tillegg til denne er det nå anordnet en sikringsbryter 163, som er forskyvbar parallelt med signalapparatets lengdeakse mellom to stillinger, nemlig en sikringsstilling "S" og en avfyringsstilling "F". Sikringsbryteren 163 bærer en radialt framskytende ansats 162, som i sikringsstillingen "S" løfter kloa 9 av fra trinnet 42, og derved ved påvirkning av avtrekker-hevarmen 3 hindrer at hammeren dreies. I avfyringsstilling "F" er sikringsbryteren 163 skjøvet nedover, slik at ansatsen
162 ikke lenger kommer i berøring med kloa 9. Kloa 9 kan altså igjen gripe bak trinnet 42 med hammeren 4, og ved inntrykking av avtrekker-hevarmen 3 dreie hammeren for utløsning av avfyringsoperasjonen.
I motsetning til den tidligere beskrevne utførelsesform av oppfinnelsen, er signalapparatet ifølge fig. 16 ytterligere vesentlig forenklet ved at samtlige anordninger til automatisk dreining av magasinet 6 er sløyfet. I signal-apparatets 1 hode er det utelukkende anbragt en sentralt plassert faststående magasinholder 164, som omslutter en tverrboring, hvori det er lagret minst ei trykkf jaerbelastet 165 kule 166, som på et påsatt magasin 6 fastholdes i sin aktuelle posisjon. En ny patron 18 blir på en enkel måte bragt i avfyringsstilling ved at magasinet 6 med tommelen på den hand som holder signalapparatet dreies til en ny posisjon, hvorved en naturligvis må overvinne trykkfjæras 165 holdekraft. For derved å muliggjøre entydige og sikre dreiebevegelser av magasinet 6, er den like overfor kula 166 liggende innervegg av magasinet 6, som er stukket inn i magasinholderen 164, fortrinnsvis utformet som sekskantflate. Da magasinet 6 omslutter seks signalpatroner, kan det til enhver tid forholdsvis lett dreies 60° til neste stopp-punkt. Som det går fram av fig. 16, tjener kula 166 også til å sikre magasinets 6 fastholdelse på magasinholderen 164 nemlig ved at ned ligger an mot et trinn 167 i magasinets 6 innervegg.
I motsetning til den tidligere beskrevne utførelsesform av signalapparatet belastes hammeren 4 her ikke av ei trykkfjær, men derimot av ei bladfjær 167, som støtter seg på avtrekker-hevarmen 3.

Claims (11)

1. Signalapparat til avfyring av signalpatroner (lys, røyk, lyd), med et handtakstykke (1) som er utformet som hullegeme og omslutter en del av apparatets avtrekksmekanisme, idet handtakstykkets lengdeakse ligger vertikalt ved naturlig bruk og faller sammen med et dreibart magasin (6), som er slik påsettbart på handtaksstykket (1) at avfyringsretningen stemmer overens med handtaksstykkets lengdeakse, karakterisert ved at handtaksstykket (1) omgir samtlige deler i avtrekksmekanismen og at det frie endestykket til en avtrekksarm bærer ei klo (9) som rager inn i det indre av handtaksstykket (1), hvilken klo (9) står slik i operativt inngrep med et trinn (42) utformet i ytterflata til en dreibart opplagret hammer (4) som holdes i sin utgangsstilling av ei første fjør (11), at hammeren (4) ved inntrekking av avtrekksarmen (3) inntil overvinning av trinnet (42) blir dreiet slik i samme retning som avtrekksarmen, at den går klar av slagflata til en slagbolt (10) som er belastet med ei andre fjør (12) som er ei trykkfjør.
2. Signalapparat ifølge krav 1 karakterisert ved at avtrekkerarmens (3) påvirkningsflate i dens hvilestilling på ei smalside av hullegemet, som danner handtaksstykket (1), danner en del av dets yttervegg.
3. Signalapparat ifølge kravene 1 og 2, karakterisert ved at avtrekkerarmen (3) ved sin ene ende er lagret på en dreieaksel (13), som strekker seg vinkelrett på signalapparatets lengdeakse og for utløsning av avfyringsprosessen og transport av signalpatronene kan beveges i retning av signalapparatets midtakse ved sammentrykking av handtaksstykket (1).
4. Signalapparat ifølge et av kravene 1 til 3, karakterisert ved at hammeren (4) er dreibart lagret på en dreieaksel (13'); at det mellom avtrekker-hevarmen (3) og hammeren (4) er anbragt den første trykkfjøra (11), som holdes av tapper (30, 40) og at den frie enden av avtrekker-hevarmen (3) ytterligere omfatter en potteformet utsparing (33), hvori det griper inn tappen (70) på en medbringer r ing (7), som er dreibart lagret i et plan som strekker seg vinkelrett på signalapparatets lengdeakse.
5. Signalapparat ifølge et av kravene 1 til 4, karakterisert ved at medbringerringen (7) på den ytterflata som er vendt bort fra tappen (70) bærer et trinn (71), som griper inn mellom framspring (50) utformet med takform i en sirkelomkrets på ei transportskive, og at transportskiva (5) på den ytterflata som er vendt bort fra handtaksstykket (1) bærer en oppsplittet tapp (51) for opptak av et påsettbart magasin (6).
6. Signalapparat ifølge et av kravene 1-5, karakterisert ved at magasinet (6) består av et sentralt anbragt bæreorgan (100), som løper ut i radialt framskytende fortsettelser (101), som parvis mellom seg inneslutter en del av ei sylindermantelflate (102).
7. Signalapparat ifølge et av kravene 1 til 6, karakterisert ved at det finnes en i handstykket (1) dreibart lagret sikringsaksel (150), som i det vesentlige er sylindrisk utformet og bare på en del av sin lengdeutstrekning i et område (152) er avflatet på motstående avsnitt av sin yttermantelflate, og at sikringsakselen (150) med sitt nevnte område (152) strekker seg gjennom hammeren (4) som for dette formålet oppviser en sliss (153); at sikringsakselen (150) dessuten er forbundet med en som veivdrivorgan utformet sikringsarm (151), som er påvirkbar med tommelen på gripe-handa, og er dreibart lagret mellom to stoppbare stillinger (S hhv.F) innenfor en sirkelsektorliknende utformet fordypning i handtaksstykkets (1) yttervegg.
8. Signalapparat i samsvar med ett av kravene 1-7, karakterisert ved at det i sikringsarmens (151) sikringsstilling (S) ved hjelp av to formtilpassete utsparinger hhv. fordypninger (156) i ytterveggen av handtaksstykket (1) er påsettbart på to framskytende neser (155) av en holder (154).
9. Signalapparat ifølge et av kravene 1-8, karakterisert ved at kloa (9) er festet dreibart om en akse (9') på det frie endestykke av avtrekkerhevarmen (3), og at kloa (9) bærer en belastningsstift (160).
10. Signalapparat i samsvar med et av kravene 1-9, karakterisert ved at det finnes en sikringsbryter (163), som er forskyvbar parallelt med signalapparatets (1) lengdeakse sideveis i husveggen mellom en sikringsstilling (S) og en avfyringsstilling (F), og at sikringsbryteren (163) bærer en ansats (162), som i sikringsstillingen fører kloa (9) ut av inngrep med hammerens (4) trinn (42).
11. Signalapparat ifølge et av kravene 1 til 10, karakterisert ved at det i signalapparatets (1) hode finnes en faststående magasinholder (164), som omslutter en tverrboring, hvori det er lagret minst ei trykkfjørbelastet (165) kule (166).
NO834489A 1983-01-20 1983-12-07 Signalapparat. NO166464C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19833301683 DE3301683A1 (de) 1983-01-20 1983-01-20 Signalgeraet

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO834489L NO834489L (no) 1984-07-23
NO166464B true NO166464B (no) 1991-04-15
NO166464C NO166464C (no) 1991-07-31

Family

ID=6188667

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO834489A NO166464C (no) 1983-01-20 1983-12-07 Signalapparat.

Country Status (18)

Country Link
US (1) US4592159A (no)
EP (1) EP0114266B1 (no)
JP (1) JPS59189297A (no)
KR (1) KR880000161B1 (no)
AR (1) AR231771A1 (no)
AT (1) ATE33897T1 (no)
AU (1) AU562378B2 (no)
CA (1) CA1221567A (no)
DE (2) DE3301683A1 (no)
DK (1) DK159895C (no)
ES (1) ES8406713A1 (no)
FI (1) FI77729C (no)
GR (1) GR81686B (no)
IL (1) IL70679A (no)
MX (1) MX157761A (no)
NO (1) NO166464C (no)
NZ (1) NZ206888A (no)
ZA (1) ZA84286B (no)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE9000943U1 (de) * 1990-01-29 1990-04-12 Cuno Melcher KG ME-Sportwaffen, 5650 Solingen Signalgeber für Leuchtmunition
US5924229A (en) * 1998-01-27 1999-07-20 Skyblazer, Inc. Flare launcher
US6415538B1 (en) 2000-01-17 2002-07-09 William F. Brice Breech locking safety bracket for flare launchers
US6502343B2 (en) * 2001-03-30 2003-01-07 Joung Young Cheng Emergency rescue device
CA2546252A1 (en) * 2005-03-08 2006-09-08 Eugen Nicolae Flare distributor
US8047307B2 (en) * 2008-12-19 2011-11-01 Baker Hughes Incorporated Hybrid drill bit with secondary backup cutters positioned with high side rake angles
DE202011004434U1 (de) 2011-03-25 2011-06-01 Schacht, Henning, 22926 Vorrichtung zum Abgeben eines Notsignals

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1376165A (en) * 1920-01-26 1921-04-26 Waldo E Rosebush Firearm
CH271401A (fr) * 1949-02-22 1950-10-31 Martinez De Lecea Y Uriarte Do Appareil pour le lancement de fusées de signalisation et autres.
BE551448A (no) * 1956-09-04
US3097559A (en) * 1958-07-28 1963-07-16 Aerpat Ag Clevis pin with spring urged detents and means to limit spring movement
FR1297219A (fr) * 1961-05-16 1962-06-29 Chimie Et Propulsion Pistolet pour le lancement d'un signal
DE1174211B (de) * 1962-01-12 1964-07-16 Elke Eberwein Signalschiessgeraet
US3270455A (en) * 1964-12-28 1966-09-06 Ronald B Smernoff Semi-automatic repeating flare pistol
DE2108010A1 (de) * 1971-02-19 1972-08-31 Budischowsky, Edgar, 7900 Ulm Abzugsicherung fur Feuerwaffen
JPS5213900U (no) * 1975-07-16 1977-01-31
GB1595074A (en) * 1978-05-22 1981-08-05 Secr Defence Pyrotechnic signalling devices
US4266357A (en) * 1978-05-24 1981-05-12 Bristol Marine, Inc. Multiple unit flare launcher
DE3107729C2 (de) * 1981-02-28 1985-01-17 Roehm Gmbh, 7927 Sontheim Ladehilfe für Faustfeuerwaffen

Also Published As

Publication number Publication date
AR231771A1 (es) 1985-02-28
FI834558A0 (fi) 1983-12-12
DK159895C (da) 1991-05-21
EP0114266A2 (de) 1984-08-01
NO834489L (no) 1984-07-23
DE3301683A1 (de) 1984-08-30
EP0114266A3 (en) 1986-09-03
DK20684A (da) 1984-07-21
ATE33897T1 (de) 1988-05-15
IL70679A (en) 1988-07-31
CA1221567A (en) 1987-05-12
ES528048A0 (es) 1984-08-01
ZA84286B (en) 1984-08-29
NO166464C (no) 1991-07-31
DK20684D0 (da) 1984-01-18
DK159895B (da) 1990-12-24
JPS59189297A (ja) 1984-10-26
GR81686B (no) 1984-12-12
NZ206888A (en) 1986-01-24
AU562378B2 (en) 1987-06-11
MX157761A (es) 1988-12-13
KR840007283A (ko) 1984-12-06
US4592159A (en) 1986-06-03
FI77729B (fi) 1988-12-30
AU2316484A (en) 1984-07-26
ES8406713A1 (es) 1984-08-01
FI77729C (fi) 1989-04-10
EP0114266B1 (de) 1988-04-27
DE3376450D1 (en) 1988-06-01
FI834558A (fi) 1984-07-21
KR880000161B1 (ko) 1988-03-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5166458A (en) Firing mechanism for fast shooting pistol
US4031648A (en) Magazine safety and ejector
RU2231013C1 (ru) Способ приведения пистолета в боевую готовность и кобура (варианты)
US4016854A (en) Spring type bottle cap pistol
US4895128A (en) Underwater spear gun
NO166464B (no) Signalapparat.
TW418315B (en) Semiautomatic pistol and ammunition
BE1003635A3 (fr) Grenade a usage multiple.
US4757628A (en) Shark saber
US3656399A (en) Stock and trigger mechanism for line thrower
EP0378750A1 (en) Crosshandled guard baton (A)
US3651593A (en) Revolver firing mechanism with the trigger extending above and straddling the barrel
US3618244A (en) Method for firing projectiles underwater
US3921325A (en) Combination highway flare and portable flare gun
CH542163A (fr) Procédé de production d&#39;un mélange terpénique
RU2042913C1 (ru) Стреляющее устройство
FR2590011A1 (fr) Perfectionnements apportes aux revolvers a percussion avec chargement par la gueule du barillet
JPH0250092A (ja) クロスハンドル付き警棒
JP2988743B2 (ja) セットトリガの解除機構
JP2609526B2 (ja) 信号弾発射装置
NO125552B (no)
FR2492089A1 (fr) Manche d&#39;amorcage pour grenade
KR200203922Y1 (ko) 개스 카드리지와 충전개스의 호환사용이 가능한 축하용 리본 발사기
US3751840A (en) Cap and ball rifle
US1174508A (en) Toy cannon.