DK159895B - Signalapparat - Google Patents

Signalapparat Download PDF

Info

Publication number
DK159895B
DK159895B DK020684A DK20684A DK159895B DK 159895 B DK159895 B DK 159895B DK 020684 A DK020684 A DK 020684A DK 20684 A DK20684 A DK 20684A DK 159895 B DK159895 B DK 159895B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
handle
signal apparatus
signal
hammer
magazine
Prior art date
Application number
DK020684A
Other languages
English (en)
Other versions
DK159895C (da
DK20684A (da
DK20684D0 (da
Inventor
Jr Hanns-Juergen Diederichs
Original Assignee
Nico Pyrotechnik
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nico Pyrotechnik filed Critical Nico Pyrotechnik
Publication of DK20684D0 publication Critical patent/DK20684D0/da
Publication of DK20684A publication Critical patent/DK20684A/da
Publication of DK159895B publication Critical patent/DK159895B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK159895C publication Critical patent/DK159895C/da

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F41WEAPONS
    • F41AFUNCTIONAL FEATURES OR DETAILS COMMON TO BOTH SMALLARMS AND ORDNANCE, e.g. CANNONS; MOUNTINGS FOR SMALLARMS OR ORDNANCE
    • F41A19/00Firing or trigger mechanisms; Cocking mechanisms
    • F41A19/06Mechanical firing mechanisms, e.g. counterrecoil firing, recoil actuated firing mechanisms
    • F41A19/42Mechanical firing mechanisms, e.g. counterrecoil firing, recoil actuated firing mechanisms having at least one hammer
    • F41A19/52Cocking or firing mechanisms for other types of guns, e.g. fixed breech-block types, revolvers
    • F41A19/53Double-action mechanisms, i.e. the cocking being effected during the first part of the trigger pull movement
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F41WEAPONS
    • F41AFUNCTIONAL FEATURES OR DETAILS COMMON TO BOTH SMALLARMS AND ORDNANCE, e.g. CANNONS; MOUNTINGS FOR SMALLARMS OR ORDNANCE
    • F41A17/00Safety arrangements, e.g. safeties
    • F41A17/74Hammer safeties, i.e. means for preventing the hammer from hitting the cartridge or the firing pin
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F41WEAPONS
    • F41CSMALLARMS, e.g. PISTOLS, RIFLES; ACCESSORIES THEREFOR
    • F41C3/00Pistols, e.g. revolvers
    • F41C3/02Signal pistols, e.g. Very pistols

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Portable Nailing Machines And Staplers (AREA)
  • Power Steering Mechanism (AREA)
  • Seal Device For Vehicle (AREA)
  • Maintenance And Management Of Digital Transmission (AREA)
  • Percussive Tools And Related Accessories (AREA)
  • Catching Or Destruction (AREA)
  • Radar Systems Or Details Thereof (AREA)
  • Input Circuits Of Receivers And Coupling Of Receivers And Audio Equipment (AREA)

Description

DK 159895 B
5
Opfindelsen angår et signalapparat til affyring af signalpatroner (lys, røg, lyd) med et som håndtag tjenende hul-10 legeme, der omslutter en del af en aftræksmekanisme, hvilket håndtags længdeakse ved den naturlige håndstilling ligger lodret i hånden og med et drejeligt magasin, der er anbringeligt på håndtaget på en sådan måde, at udskydningsretningen stemmer overens med retningen af håndtagets 15 længdeakse.
Med signalapparater af denne type kan der frembringes lys-, røg- og/eller lydsignaler, som er egnede til at gøre opmærksom på nødsituationer og til at foranledige påbegyn-20 delse af hjælpeforanstaltninger.
Signalapparater af denne type er derfor vidt udbredt specielt i skibsfarten, luftfarten og hos militæret.
25 Disse allerede indførte signalapparater er overvejende konstrueret i form af et håndildvåben, såsom en signalpistol, så allerede deres ydre fremtoning støder på massive forbehold i civile anvendelsesområder, f.eks. ved sportssejlads eller ved andre typer vandsport, især også 30 ved surf-sport eller bjergvandring.
Byggemåden, der efterligner våbenkonstruktionen, regner tilmed ved den naturlige stilling i hånden med en udskydningsretning liggende i et vandret plan. For ved udskyd-
2 DK 159895B
ningen at kunne opnå en stor vinkel, der begunstiger opdagelsen af nødsignalet, må signalpistolens munding først bevæges i retning mod lodret. Dette forudsætter en håndstilling, der afviger fra den naturlige håndstilling, som 5 i en nødsituation belaster den nødstedte med yderligere overvejelser.
Derudover er der allerede foretaget forsøg på at skabe signalapparater med en fra våbenbyggemåden afvigende ydre 10 form, der tilmed ved naturlig stilling i hånden muliggør afgivelse af nødsignalet i lodret retning. Ved de apparater af denne type, der hidtil er kendte, regnede man dog med betjening med begge hænder, hvorved betjeningspersonens ene hånd var nødvendig til spændeproceduren og den 15 anden hånd til affyringsproceduren. Tydeligvis opfylder en sådan konstruktion ikke de krav, der skal stilles til et nødsignalapparat, når man tænker på, at mange nødstilfælde går omkring med kvæstelser af lemmerne, således at kun den ene hånd hos den kvæstede person endnu er funktionsdygtig 20 i gunstige tilfælde.
Et signalapparat af den indledningsvist angivne art er kendt fra GB patentskrift nr. 1.595.074. Dette signalapparat er ikke udformet til betjening med kun den ene hånd, 25 idet der først kræves en armering med begge hænder for at trække en stang tilbage, og først derefter kan udskydningen udløses.
Fra FR patentskrift nr. 1.297.219 kendes et lignende sig-30 nalapparat, hvor aftræksgrebet indvirker umiddelbart på slagboltens fjederstilling og ved afspænding gennem en anden fjeder bringes tilbage til udgangsstillingen. Ved denne konstruktion rager såvel aftræksgrebet som sikringsarmen ud af håndtagets hus. Ved betjeningen må begge påvir-
3 ' DK 159895 B
kes i en bestemt rækkefølge. Derved er signalapparatet sårbart og kan let blive beskadiget. En selvstændig slagagtig fremdrivning af slagbolten ved blot en let indtryk-ning af aftræksgrebet er ikke mulig.
5
Der består heller ikke mulighed for anbringelse af et magasin med flere patroner på signalapparatet, og især lader det sig ikke gøre at anbringe en betjeningsmekanisme for fremføring af magasinet i håndtaget.
10
Fra DE patentskrift nr. 1.174.211 kendes et signalapparat med et drejeligt magasin, hvor man ved kun to forskellige bevægelser kan udføre armeringen og udskydningen.
15 For at udløse udskydningen må en knap svinges til siden, og for armeringen må man efter udskydningen skubbe knappen ned og dreje den til siden, så den griber ind i en på siden udformet udtagning. Den fra håndtaget udragende knap er sårbar og frembyder et faremoment, da den ved en util-20 sigtet fremdrivning af slagbolten også rives med frem. Endvidere er signalapparatet uhåndterligt, da magasinet strækker sig ud til siden for håndtaget.
Fra DE patentskrift nr. 861.659 kendes et signalapparat, 25 hvor betjeningen frembringes ved hjælp af et aftræksgreb, der rager ud fra siden af håndtaget. Aftræksgrebet indvirker via en svingelig spærreklinke på en hammer, der anslår slagbolten. Såvel hammeren som spærreklinken og dermed også aftræksgrebet bliver trykket tilbage til en udgangs-30 stilling af en enkelt lang og bøjet bladfjeder. Denne ene fjeder må således samtidigt udløse hammeren til at påvirke slagbolten med et slag og svinge spærreklinken tilbage til spærrestillingen. Derved bliver signalapparatet sårbart.
Der kan ikke anbringes et magasin indeholdende flere pa-
4 DK 159895 B
troner, og det er ikke muligt at anbringe en fremføringsmekanisme for et sådant magasin i håndtaget.
Til grund for opfindelsen ligger dén opgave at forbedre 5 det indledningsvist angivne signalapparat, som tillader afgivelse af et signal i lodret retning ved en naturlig håndstilling, på en sådan måde, at signalapparatet ikke har nogen betjeningsdele, der rager ud af håndtaget, hvorved disse på den ene side er beskyttet mod beskadigelser, 10 og så en utilsigtet udløsning af slagbolten på den anden side kan undgås. Derved skal armeringen af signalapparatet og udløsningen af udskydningen kunne udføres i det samme bevægelses- og arbejdsforløb, så en sikker enhåndsbetje-ning muliggøres. Endvidere skal det muliggøres gennem en 15 konstruktivt enkel opbygning af signalapparatet, at man ved spændingen af aftræksgrebet med den pågældende hånd eller se1vstændigt drejer magasinet, så signalapparatet stedse er skudklart.
20 Denne opgave løses ved et signalapparat af den indledningsvist angivne art, hvilket signalapparat ifølge opfindelsen er særegent ved, at håndtaget omslutter alle dele af aftræksmekanismen, og at aftræksgrebets frie endestykke bærer en i håndtagets indre indragende griber, der står i 25 funktionel forbindelse med et i en drejeligt lejret hammers ydre kappeoverflade udformet trin på en sådan måde, at hammeren, der holdes i en udgangsstilling af en første fjeder, ved indtrykning af aftræksgrebet drejes samtidigt med aftræksgrebet til griberens overskridelse af trinet, 30 så hammeren slår an mod slagfladen på den med en anden fjeder, især en trykfjeder, belastede slagbolt.
Fordelagtige udformninger af opfindelsen fremgår af underkravene .
5 DK 159895 B
I det følgende bliver signalapparatet ifølge opfindelsen nærmere forklaret med henvisning til tegningen. Her viser 5 Fig. 1 i delvis snitfremstilling et sidebillede af signalapparatet ifølge opfindelsen med håndtag og et påsat magasin,
Fig. 2 i udsnitfremstilling et sidebillede af håndta-10 gets smalle side set i retning af pilen Z på fig. 1. Snittet ligger langs linien 2-2 på fig.
1,
Fig. 3 et tværsnit gennem signalapparatet langs linien 15 3-3 ifølge fig. 1,
Fig. 4 et tværsnit gennem signalapparatets magasin efter linien 4-4 på fig. 2, 20 Fig. 5 et billede fra enden af transportskivens fra magasinet bortvendte overflade,
Fig. 6 et tværsnit gennem transportskiven efter fig. 5 langs linien 6-6, 25
Fig. 7 et sidebillede af medbringeren,
Fig. 8 et billede set fra enden af medbringeren, 30 Fig. 9 et sidebillede af den i forstørret fremstilling gengivne slagbolt,
Fig. 10 et billede set fra enden af magasinets ydre forflade,
Fig. 11 en snitfremstilling gennem magasinet langs linien 11-11 efter fig. 10,
DK 159095 B
O
5 Fig. 12 et billede set fra enden af magasinets mod håndtaget vendte ydre forflade,
Fig. 13 et sidebillede af signalapparatet, der befinder sig i en emballageenhed, 10
Fig. 14 et sidebillede af fig. 13 i formindsket fremstilling,
Fig. 15 et sidebillede i perspektivisk fremstilling af 15 håndtaget med afbildning af sikkerhedsmekanis men,
Fig. 16 et yderligere udførelseseksempel på opfindelsen i længdesnit.
20
Signalapparatet skal ved naturlig stilling i hånden muliggøre en enhånds-betjening ved en person, der er kommet i en nødsituation, hvorved afgivningen af nødsignalet, dvs. udskydningen af en lys-, henholdsvis røgladning skal fore-25 gå lodret opad eventuelt også i sammenhæng med et lydsignal.
Signalapparatet ifølge fig. 1 omfatter et håndtag 1, der er udformet med en aftræksmekanisme og som hjælpemiddel 30 til transport af de af et magasin 6 omsluttede hullegemer, hvor magasinets 6 længdeakse ved den naturlige håndstilling ligger lodret i hånden. Magasinet 6, hvis opbygning man senere vil gå nærmere ind på, er udformet, så det kan sættes på håndtaget 1 og forbindes med dette på en sådan
7 DK 159895 B
måde, at udskydningsretningen stemmer overens med retningen af håndtagets 1 længdeakse. Dimensionerne af håndtaget 1 er her valgt således, at det sagtens kan omspændes af en hånd. Håndtaget 1 omfatter i det væsentlige to grebskaller 5 1', 1'', som ved hjælp af med linsehoved forsynede skruer 13, 13' kan forbindes med hinanden og efter sammenføjning indeslutter et i det væsentlige terningformet rum mellem sig. Da grebskallerne l',!'' fortrinsvis bliver fremstillet af kunststof, er der som garanti for en sikker skrue-10 forbindelse i mindst én grebskal 1', 1'' udført gevindindsatser af metal eller af et særlig værdifuldt kunststof.
En del af den ydre skillevæg af det af håndtaget 1 dannede hullegeme i området på dets smalle side bliver dannet af aftræksgrebets 3 aktiveringsflade 31, som i hvilestilling 15 afslutter i plan med yderfladen. Gennem den på denne måde med en stor flade udrustede aktiveringsflade 31 kan en aktivering af signalapparatet om nødvendigt sikres også med klamme fingre eller med en behandsket hånd. Skruerne 13, 13', der holder sammen på grebskallerne 1', 11', danner 20 samtidig de med hinanden parallelt forløbende lejeakser for aftræksgrebet 3 og hammeren 4, der på den ene side står i indgreb med en griber 9 på aftræksgrebet 3 og på den anden side aktiverer slagbolten 10 til affyringen af signalpatronerne. Imellem hammeren 4 og aftræksgrebet 3 er 25 der placeret en trykfjeder 11, der sidder på tappe 30, 40 og trykker aftræksgrebet 3 udad i hvilestilling. Aftræksbevægelsen skal udøves mod denne fjeders tryk.
Slagbolten (fig. 1, fig. 9) består i det væsentlige af to 30 cylindriske afsnit 90, 91 med forskellige diametre, der slutter sig til hver side af en krave 92. Den noget afrundede spids af det længere cylindriske afsnit 90 med ringere diameter træder her i funktionel forbindelse med fæng-hætten på den signalpatron, der skal affyres, medens for-
8 DK 159895 B
fladen på det kortere men med større diameter udrustede cylindriske afsnit 91 bliver anslået af hammerens 4 anslagsflade. Samtidig tjener de cylindriske kappeflader på afsnittene 90, 91 af slagbolten 10 til lejring for slag-5 bolten i håndtaget 1. En om slagbolten 10 placeret trykfjeder 12 tvinger slagbolten 10 ind i en hvilestilling, ved hvilken slagboltens 10 krave 92 ligger på en indre skillevæg af håndtaget 1.
10 Affyringsproceduren forløber som følger: Fingrene på den hånd, der omslutter håndtaget 1, bevæger det omkring aksen 13 drejeligt lejrede aftræksgreb 3 i retning mod signalap-paratets længdeakse, hvorved den på tappene 30, 40 lejrede trykfjeder 11 bliver spændt. Den frie ende af den med en-15 destykket af aftræksgrebet 3 fast forbundne griber 9 ligger an mod et i hammerens 4 ydre kappeoverflade placeret trin 42 og bibringer den om aksen 13' drejeligt lejrede hammer 4 en drejningsbevægelse. Derved bevæger hammeren 4 sig bort fra slagboltens 10 slagflade og presser trykfje-20 deren 11 yderligere sammen. Ved den videre indtrykken af aftræksgrebet 3 glider endelig den frie ende af griberen 9 rykvis over trinet 42 og frigør hammeren 4, der nu under virkningen af fjederen 11, der afspændes, svipper omkring og rammer mod slagboltens 10 slagflade. Slagbolten 10 løf-25 ter sig derefter fra sin hvilestilling og bevæger sig mod kraften fra fjederen 12 parallelt med signalapparatets længdeakse i retning mod signalpatronens fænghætte. Efter aflastning af aftræksgrebet 3 ved løsning af fingertrykket vender slagbolt 10, hammer 4 og aftræksgreb 3 tilbage til 30 deres udgangsstilling. Samtidig ligger aftræksgrebet 3 an mod håndtagets 1 indre skillevæg og når herved til et fast anslag.
En formålstjenlig sikkerhedsindretning bliver forklaret
9 DK 159895B
ved hjælp af fig. 15, der i perspektivisk fremstilling viser et sidebillede af håndtaget. Sikkerhedsindretningen forhindrer i sikret tilstand, at hammeren 4 støder imod slagbolten 10. Sikkerhedsindretningen består af en i begge 5 halvdele af håndtaget 1 drejeligt lejret sikringsaksel 150, der er fast forbundet med en som krumtapdrev udformet sikringsarm 151. Sikringsarmen 151 er drejeligt placeret inden for en i håndtagshylsterets ydre skillevæg placeret fordybning inden for et cirkeludsnit mellem en aflåselig 10 sikkerhedsstilling S på den ene side og en armeringsstilling F på den anden side. Aktiveringen af sikringsarmen 151 sker med tommelfingeren på den hånd, der omslutter håndtaget 1. Den i det væsentlige cylindrisk udformede sikringsaksel 150 er affladet på en del af sin længde-15 strækning på over for hinanden liggende delområder af den ydre kappeoverflade, således at området 152 af sikringsakslen 150 begrænses af to parallelt forløbende plane flader på den ene side og to overfor liggende cylinderkappe-flader på den anden side. Med området 152 går sikrings-20 akslen 150 ind igennem en i hammeren 4 indrettet slidseåb-ning 153, hvis bredde er mindre end akslens 150 største diameter i dens område 152. I sikkerhedsstillingen S ligger de plane randflader af sikringsakslens 150 område 152 ved lodret retning af håndtaget 1 i et horisontalt plan, 25 så hammerens 4 slidseåbning 153 "ser" sikringsakslens 150 største diameter i dens område 152. Som følge heraf kan hammeren 4 ikke udføre den til udløsningen af slagbolten 10 nødvendige drejebevægelse, da slidseåbningen 153 ikke kan passere sikringsakslen 150. I armeringsstillingen F 30 ligger ved lodret retning af håndtaget 1 sikringsakslens 150 område 152 parallelt forløbende randflader i et lodret plan, således at slidseåbningen 153 kun ser de relativt små tværsnitsdimensioner på sikringsakslens 150 affladede område. Hammeren 4 kan nu dreje frit om sin rotationsakse
10 DK 15 9 8 9 5 B
og slå på slagbolten 10, da den Ikke mere er spærret af sikringsakslen 150. Et på fig. 15 kun skematisk antydet beslag 154 omfatter to fremspringende tappe 155, der går i hak i form af i håndtaget tilpassede udtagninger eller 5 fordybninger 156. Denne gåen i hak er kun mulig, hvis sikringsarmen 151 befinder sig i sikringsstilling S. På denne måde er en ikke tilsigtet affyring udelukket, hvis signal-apparatet i beredskabstilstanden er kommet i indgreb med beslaget 154.
10
Aftræksgrebet 3 tjener ikke kun til påbegyndelse af affyringsproceduren, men sørger i dobbeltfunktion også for transport af de i det drejeligt indrettede magasin 6 holdte signalpatroner. For at kunne gennemføre denne tran-15 sport, må den i planet, som indeholder signalapparatets længdeakse, forløbende tilnærmelsesvise lineære bevægelse af den frie ende af aftræksgrebet 3 forvandles til en skridtvist forløbende rotationsbevægelse. Desuden omfatter aftræksgrebets 3 frie endestykke en potteagtig udtagning 20 33 (fig. 1), hvori en fra en medbringerrings 7 plan fremspringende tap 70 griber ind. (Fig. 7, fig. 8). Da tappen 70 er placeret ekscentrisk, overføres kraften fra aftræksgrebets 3 tangentiale bevægelse ved indtrykning og frigøring af aftræksgrebet 3 til en drejebevægeIse af 25 medbringerringen 7 med en maximalt forudbestemt rotationsvinkel, der kun indeslutter et bestemt cirkeludsnit. Medbringerringen 7 er fremstillet i forstørret målestok på fig. 7 og fig. 8. I denne forbindelse viser fig. 7 et sidebillede og fig. 8 et billede set fra enden af medbrin-30 gerringens 7 yderflade, hvorfra tappen 70 rager op. Den fra raedbringeren 70 bortvendte ydre overflade af medbringerringen 7 bærer et trin 71, der på sin side griber ind i nogle på en cirkelperiferi placerede tagagtigt skrånende fremspring 50 fra transportskiven 5 (fig. 5). Fig. 6 viser
u DK'159895 B
et snit gennem den på fig. 5 fremstillede transportskive 5 langs linien 6-6. På den fra håndtaget 1 bortvendte yderside af transportskiven 5 (fig. 6) er der placeret en opslidset tap 51 til optagelse af de påsætteligt udformede 5 magasiner til signalpatronerne, hvilken tap 51 som følge af sin radialt udad rettede fjederkraft garanterer en driftssikker, aftagelig fastgørelse af magasinet. Videretransporten af signalpatronerne går for sig på følgende måde: Der antages en udgangstilstand, hvor en tænddygtig 10 singalpatron befinder sig oven over slagbolten 10. Dette svarer til signalapparatets beredskabstilstand. Indtryk-ningen af aftræksgrebet 3 fører til den ovenfor allerede indgående beskrevne affyringsprocedure. Dog bliver med-bringerringen 7 sat i rotation samtidig med det ensidigt 15 hængslede aftræksgrebs 3 kipbevægelse, da medbringerrin-gens 7 tap 70 griber ind i den potteformede udtagning 33 ved den frie ende af aftræksgrebet 3. Ved denne rotationsbevægelse glider kanten af medbringerringens 7 trin 71 på den tagformet skrånende flade langs et af fremspringene 50 20 ved transportskiven 5, hvorunder denne forbliver i ro og ikke deltager i medbringerringens 7 drejebevægelse. Trinet 71 griber endelig efter overvindelse af den skrå flade ind bagved et fremspring 50 og drejer så ved aftræksgrebets 3 returbevægelse til dets hvilestilling transportskiven 5 25 videre omkring den forudbestemte vinkelværdi, så der befinder sig en ny tænddygtig signalpatron over slagbolten 10 og signalapparatets beredskabsstilling på ny bliver nået.
30 For at kunne holde signalapparatets konstruktion så enkel og prisbillig som muligt, gav man bevidst afkald på en indretning til udkastning af affyrede signalpatroner. Affyrede signalpatroner kan uden videre manuelt udtages af magasinet og erstattes af nye patroner.
DK 159895B
12
Den enkle konstruktion af det påsætteligt udformede magasin fremgår tydeligt af fig. 10, fig. 11 og fig. 12. Her viser fig. 10 og fig. 12 hver for sig et billede af maga-5 sinets 6 forsider set i retning af magasinets længdeakse, medens fig. 11 fremstiller et længdesnit gennem magasinet langs linien 11-11 efter fig. 10. Forsiderne har stjerneform, da der er beregnet plads til radiale fremspring udgående fra en centralt placeret søjle, imellem hvilke sig-10 nalpatronerne kan blive klemt ind.
Fig. 4 fremstiller et tværsnit gennem et med signalpatroner opfyldt magasin 1 langs linien 4-4 fra fig. 2 og tydeliggør på denne måde udseendet af det med signalpatroner 15 bestykkede magasin. Den foran beskrevne magasinkonstruktion er i forbindelse med en vægtbesparelse specielt fordelagtig.
Signalapparatet, der med et påsat magasin befinder sig i 20 beredskabstilstand, kan, ophængt i en egnet holder, som her ikke er beskrevet særskilt, og placeret stationært, dog opbevares parat til at gribes til enhver tid. Denne opbevaringsmulighed kommer specielt i betragtning for køretøjer af enhver type, hvor der står tilstrækkelig plads 25 til rådighed hertil.
Signalapparatet kan dog også med fordel finde anvendelse på sports-, henholdsvis fritidsområdet, når en stationær .placering ikke kommer i betragtning, og signalapparatet 30 skal medbringes af personen. Herved tænkes der specielt på bjergvandrere og/eller surfbrætsportsfolk. Til anvendelse i disse tilfælde fastgøres signalapparatet, der med et påsat magasin befinder sig i beredskabstilstand, med et egnet bælte til bagagestykker, til beklædningen eller umid-
13 DK 159895 B
delbart til lemmerne. Denne fastgøringsmåde begunstiges især gennem en indpakningsform forklaret ved hjælp af fig.
13 og 14, hvilken indpakningsform også letter præsentationen og opbevaringen af signalapparatet meget. Denne ind-5 pakningsform er grundlæggende kendt inden for emballageområdet som blisteremballage henholdsvis som skrumpefolieem-ballage. Emballagen består af et bærende underlag 140, hvortil karton, kunststof eller lignende materiale kan anvendes. På dette bærende underlag 140 bliver det af en 10 gennemsigtig folie 141 indhyllede signalapparat placeret. Der er beregnet udtagninger i det bærende underlag 140, gennem hvilke til transporten og fastholdelsen af signai-apparatet egnede bælter kan trækkes.
15 Fig. 16 viser i længdesnit endnu et eksempel på udførelsen af opfindelsen, som desuden udmærker sig ved en særlig sikkerhedsindretning. Denne sikkerhedsindretning forhindrer en aktivering af signalapparatet og dermed affyringen af en signalpatron, når udskydningsåbningen af magasinet 20 er rettet mod personen selv. Dette bliver på enkel vis opnået ved, at griberen 9 er drejeligt fastgjort omkring en akse 9 ’ ved aftræksgrebets 3 frie endestykke og desuden bærer en belastningsstift 160. Belastningsstiften består fortrinsvis af metal, f.eks. jern. Når signalapparatet 1 25 efter sin bestemmelse holdes i lodret stilling, altså med udskydningsåbningen rettet opad, ligger nu den drejeligt lejrede griber 9 på hammeren 4 og griber ind i hammerens 4 trin 42. Ved tryk på aftræksgrebet 3 ville hammeren 4 derefter blive drejet, og affyringsproceduren løbe af, som 30 allerede beskrevet oven for. Hvis signalapparatet derimod hældes på en sådan måde, at specielt udskydningsåbningen af magasinet 6 peger mod personen selv, tipper griberen 9 som følge af den på den ekscentrisk placerede belastningsstift 160 indvirkende tyngdekraft på en sådan måde omkring
14 DK 159895 B
aksen 9', at griberen 9 løftes bort fra hammeren 4 og ikke mere står i indgreb med dennes trin 42. Et tryk på aftræksgrebet 3 ville derfor ikke mere føre til en drejebe-vægelse af hammeren og således ikke påbegynde nogen affy-5 ringsprocedure.
Den med henblik på en drejebevægelse anordnede griber 9 forenkler også indretningen til sikring af signalapparatet 1. Der er desuden nu beregnet plads til en sikringsomskif-10 ter 163, der kan forskydes parallelt med signalapparatets længdeakse mellem to stillinger, nemlig en sikringsstilling "S" og en armeringsstilling "F". Sikringsomskifteren 163 bærer en i radialretningen fremspringende ansats 162, der i sikringsstillingen "S" løfter griberen 9 bort fra 15 hammerens 4 trin 42 og dermed forhindrer en drejning af hammeren ved aktivering af aftræksgrebet 3. I stillingen "F" bliver sikringsomskifteren 163 skubbet nedad, så ansatsen 162 ikke mere kommer i berøring med griberen 9. Griberen 9 kan altså igen gribe ind bagved hammerens 4 20 trin 42 og ved indtrykning af aftræksgrebet 3 dreje hammeren til udløsning af affyringsproceduren.
I modsætning til de tidligere beskrevne udførelseseksempler på opfindelsen er det på fig. 16 fremstillede signal-25 apparat også forenklet væsentligt derved, at alle indretninger til den automatiske rotation af magasinet 6 er udeladt. I toppen af signalapparatet 1 er der blot beregnet plads til en centralt placeret faststående magasinholder 164, som omfatter en tværboring, hvori i det mindste en af 30 en trykfjeder 165 belastet kugle 166 er lejret, der på et påsat magasin 6 udøver en kraft i radial retning. Derved bliver det påsatte magasin 6 holdt i sin øjeblikkeligt foreliggende position. En ny patron 18 bliver simpelthen bragt i affyringsposition ved, at magasinet 6 med tommel- 15 DK 159895 3 fingeren på den hånd, der holder signalapparatet, bliver drejet ind i en ny position, hvorunder naturligvis trykfjederens 165 holdekraft skal overvindes. For i denne sammenhæng at muliggøre éntydige og sikre rotationsbevægelser 5 af magasinet 6, er den over for kuglen 166 liggende indre skillevæg af det på magasinholderen 164 påsatte magasin 6 fortrinsvis udformet som sekskantflade.
Da magasinet 6 omfatter seks signalpatroner, kan det hver 10 gang med 60° relativt let drejes i lås til det næste stoppunkt. Som det kan ses af fig. 16, sikrer kuglen 166 desuden også magasinet 6 på magasinholderen 164, hvor den nemlig ligger på et trin 167 i magasinets 6 indre skillevæg.
15 Til forskel fra de tidligere beskrevne, udførelseseksempler på signalapparatet er hammeren 4 ikke belastet af en trykfjeder, men af en bladfjeder 167, der afstives af aftræksgrebet 3.
20

Claims (11)

1. Signalapparat til affyring af signalpatroner (lys, røg, lyd) med et som håndtag (1) tjenende hullegeme, der om- 5 slutter en del af en aftræksmekanisme, hvilket håndtags (1) længdeakse ved den naturlige håndstilling ligger lodret i hånden og med et drejeligt magasin (6), der er anbringeligt på håndtaget (1) på en sådan måde, at udskydningsretningen stemmer overens med retningen af håndtagets 10 (1) længdeakse, kendetegnet ved, at håndtaget (I) omslutter alle dele af aftræksmekanismen, og at aftræksgrebets (3) frie endestykke bærer en i håndtagets (1) indre indragende griber (9), der står i funktionel forbindelse med et i en drejeligt lejret hammers (4) ydre kappe- 15 overflade udformet trin (42) på en sådan måde, at hammeren (4), der holdes i en udgangsstilling af en første fjeder (II) , ved indtrykning af aftræksgrebet (3) drejes samtidigt med aftræksgrebet (3) til griberens (9) overskridelse af trinet (42), så hammeren (4) slår an mod slagfladen på 20 den med en anden fjeder, især en trykfjeder (12), belastede slagbolt (10).
2. Signalapparat ifølge krav 1, kendetegnet ved, at aktiveringsfladen (31) på aftræksgrebet (3) i det- 25 tes hvilestilling på en smal side af det hullegeme, der danner håndtaget (1), danner en del af hullegemets ydre skillevæg.
3. Signalapparat ifølge krav 1 og 2, kendeteg-30 net ved, at aftræksgrebet (3) er hængslet ensidigt på en med hensyn til signalapparatets længdeakse vinkelret forløbende omdrejningsakse (13) og er bevægelig i retning af signalapparatets midterakse med henblik på udløsningen af affyringsproceduren og transporten af signalpatroner
17 DK 1598953 ved sammentrykning af den hånd, der omslutter håndtaget (1).
4. Signalapparat ifølge et af kravene 1 til 3, k e n -5 detegnet ved, at hammeren (4) er lejret drejeligt på en med hensyn til aftræksgrebets (3) omdrejningsakse (13) parallel omdrejningsakse (13'), at den af tappe (30, 40. fastholdte første trykfjeder (11) er forudset placeret mellem aftræksgrebet (3) og hammeren (4), og at aftræks-10 grebets (3) frie ende endvidere omfatter en potteformet udsparing (33), hvori en medbringerrings (7) tap (70) griber ind, hvilken medbringerring (7) er lejret drejeligt i et med hensyn til signalapparatets (1) længdeakse vinkelret forløbende plan. 15
5. Signalapparat ifølge et af kravene 1 til 4, kendetegnet ved, at medbringerringen (7) på den i relation til tappen (70) bortvendte yderflade, bærer et trin (71), der griber ind i en transportskives (5) tagfor- 20 met dannede fremspring (50), der befinder sig på en cirkelperiferi, og at transportskiven (5) på den i relation til håndtaget (1) bortvendte yderflade bærer en slidset tap (51) til optagelse af et påsætteligt udformet magasin (6). 25
6. Signalapparat ifølge et af kravene 1 til 5, kendetegnet ved, at magasinet (6) består af en centralt anordnet drager (100), der løber ud i radialt fremspringende fortsættelser (101), der parvis hver gang 30 indeslutter en del af en cylinderkappeflade (102) mellem sig.
7. Signalapparat ifølge et af kravene 1 til 6, kendetegnet ved, at signalapparatet har en i håndta- DK 159895 B get (1) drejeligt lejret sikringsaksel (150), som i det væsentlige er cylindrisk udformet og blot på en del af sin længdeudstrækning er affladet inden for et område (152) på over for hinanden liggende afsnit af sin ydre kappeflade, 5 og at sikrings aks len (150) med sit område (152) går ind igennem en slidseåbning (153) i hammeren(4), at endvidere sikringsakslen (150) er forbundet med en som krumtapsdrev udformet sikringsarm (151), der kan aktiveres med gribe-håndens tommelfinger og er lejret drejeligt imellem to af-10 låselige stillinger (S) henholdsvis (F) inden for en cir-keludsnitslignende udformet fordybning i håndtagets (1) ydre skillevæg.
8. Signalapparat ifølge et af kravene 1 til 7, k e n -15 detegnet ved, at signalapparatet i sikringsarmens (151) stilling (S) ved hjælp af to formtilpassede udtagninger henholdsvis fordybninger (156) i håndtagets (1) ydre skillevæg kan forsynes med et beslag (154), som har to fremspringende tappe (155), der kan optages i fordyb-20 ningerne (156).
9. Signalapparat ifølge et af kravene 1 til 8, kendetegnet ved, at griberen (9) er fastgjort drejeligt om en akse (9') ved aftræksarmens (3) frie endestyk- 25 ke, og at griberen (9) bærer en belastningsstift (160).
10. Signalapparat ifølge et af kravene 1 til 9, kendetegnet ved, at signalapparatet har en sikringsomskifter (163), der kan forskydes parallelt med signalap- 30 paratets (1) længdeakse i hullegemets sidevæg imellem en sikringsstilling (S) og en armeringsstilling (F), og at sikringsomskifteren (163) bærer en ansats (162), der i sikringsstillingen bringer griberen (9) ud af indgreb med hammerens (4) trin (42).
19 DK 159895 B
11. Signalapparat ifølge et af kravene 1 til 10, kendetegnet ved, at signalapparatet har en i dets top faststående magasinholder (164), der omfatter en tvaer-5 boring, hvori i det mindste en af en trykfjeder (165) belastet kugle (166) er lejret.
DK020684A 1983-01-20 1984-01-18 Signalapparat DK159895C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3301683 1983-01-20
DE19833301683 DE3301683A1 (de) 1983-01-20 1983-01-20 Signalgeraet

Publications (4)

Publication Number Publication Date
DK20684D0 DK20684D0 (da) 1984-01-18
DK20684A DK20684A (da) 1984-07-21
DK159895B true DK159895B (da) 1990-12-24
DK159895C DK159895C (da) 1991-05-21

Family

ID=6188667

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK020684A DK159895C (da) 1983-01-20 1984-01-18 Signalapparat

Country Status (18)

Country Link
US (1) US4592159A (da)
EP (1) EP0114266B1 (da)
JP (1) JPS59189297A (da)
KR (1) KR880000161B1 (da)
AR (1) AR231771A1 (da)
AT (1) ATE33897T1 (da)
AU (1) AU562378B2 (da)
CA (1) CA1221567A (da)
DE (2) DE3301683A1 (da)
DK (1) DK159895C (da)
ES (1) ES8406713A1 (da)
FI (1) FI77729C (da)
GR (1) GR81686B (da)
IL (1) IL70679A (da)
MX (1) MX157761A (da)
NO (1) NO166464C (da)
NZ (1) NZ206888A (da)
ZA (1) ZA84286B (da)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE9000943U1 (de) * 1990-01-29 1990-04-12 Cuno Melcher KG ME-Sportwaffen, 5650 Solingen Signalgeber für Leuchtmunition
US5924229A (en) * 1998-01-27 1999-07-20 Skyblazer, Inc. Flare launcher
US6415538B1 (en) 2000-01-17 2002-07-09 William F. Brice Breech locking safety bracket for flare launchers
US6502343B2 (en) * 2001-03-30 2003-01-07 Joung Young Cheng Emergency rescue device
CA2546252A1 (en) * 2005-03-08 2006-09-08 Eugen Nicolae Flare distributor
US8047307B2 (en) * 2008-12-19 2011-11-01 Baker Hughes Incorporated Hybrid drill bit with secondary backup cutters positioned with high side rake angles
DE202011004434U1 (de) 2011-03-25 2011-06-01 Schacht, Henning, 22926 Vorrichtung zum Abgeben eines Notsignals

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1376165A (en) * 1920-01-26 1921-04-26 Waldo E Rosebush Firearm
CH271401A (fr) * 1949-02-22 1950-10-31 Martinez De Lecea Y Uriarte Do Appareil pour le lancement de fusées de signalisation et autres.
BE551448A (da) * 1956-09-04
US3097559A (en) * 1958-07-28 1963-07-16 Aerpat Ag Clevis pin with spring urged detents and means to limit spring movement
FR1297219A (fr) * 1961-05-16 1962-06-29 Chimie Et Propulsion Pistolet pour le lancement d'un signal
DE1174211B (de) * 1962-01-12 1964-07-16 Elke Eberwein Signalschiessgeraet
US3270455A (en) * 1964-12-28 1966-09-06 Ronald B Smernoff Semi-automatic repeating flare pistol
DE2108010A1 (de) * 1971-02-19 1972-08-31 Budischowsky, Edgar, 7900 Ulm Abzugsicherung fur Feuerwaffen
JPS5213900U (da) * 1975-07-16 1977-01-31
GB1595074A (en) * 1978-05-22 1981-08-05 Secr Defence Pyrotechnic signalling devices
US4266357A (en) * 1978-05-24 1981-05-12 Bristol Marine, Inc. Multiple unit flare launcher
DE3107729C2 (de) * 1981-02-28 1985-01-17 Roehm Gmbh, 7927 Sontheim Ladehilfe für Faustfeuerwaffen

Also Published As

Publication number Publication date
AR231771A1 (es) 1985-02-28
FI834558A0 (fi) 1983-12-12
DK159895C (da) 1991-05-21
EP0114266A2 (de) 1984-08-01
NO834489L (no) 1984-07-23
DE3301683A1 (de) 1984-08-30
EP0114266A3 (en) 1986-09-03
DK20684A (da) 1984-07-21
ATE33897T1 (de) 1988-05-15
NO166464B (no) 1991-04-15
IL70679A (en) 1988-07-31
CA1221567A (en) 1987-05-12
ES528048A0 (es) 1984-08-01
ZA84286B (en) 1984-08-29
NO166464C (no) 1991-07-31
DK20684D0 (da) 1984-01-18
JPS59189297A (ja) 1984-10-26
GR81686B (da) 1984-12-12
NZ206888A (en) 1986-01-24
AU562378B2 (en) 1987-06-11
MX157761A (es) 1988-12-13
KR840007283A (ko) 1984-12-06
US4592159A (en) 1986-06-03
FI77729B (fi) 1988-12-30
AU2316484A (en) 1984-07-26
ES8406713A1 (es) 1984-08-01
FI77729C (fi) 1989-04-10
EP0114266B1 (de) 1988-04-27
DE3376450D1 (en) 1988-06-01
FI834558A (fi) 1984-07-21
KR880000161B1 (ko) 1988-03-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5529215A (en) Personal defense baton
US4474308A (en) Tablet ejector
JP4477808B2 (ja) 注射器パック
US4895128A (en) Underwater spear gun
KR950003449B1 (ko) 크로스 핸들(cross-handle) 부착 경봉(警捧)
US3949729A (en) Elastic band guided article projecting device
DK159895B (da) Signalapparat
FR2465183A1 (da)
US5509581A (en) Chemical irritant dispenser
US3845752A (en) Combined bowstring draw and trigger release mechanism for use in archery
JPH04177096A (ja) 握り型護身具
US4689912A (en) Hand-held high-velocity grenade launcher
US3757763A (en) Trigger operated bow string release device
US1342358A (en) Machine-gun
US4062339A (en) Bowstring draw and release mechanism
US5222472A (en) Multiple-shot rubber gun with preloaded cylinders
EP0360005A1 (en) Crosshandled guard baton (B)
BE1003635A3 (fr) Grenade a usage multiple.
US4757628A (en) Shark saber
US3656399A (en) Stock and trigger mechanism for line thrower
EP0378750A1 (en) Crosshandled guard baton (A)
US3651593A (en) Revolver firing mechanism with the trigger extending above and straddling the barrel
JPH0250092A (ja) クロスハンドル付き警棒
US49548A (en) Improvement in bomb-lances for killing whales
US443263A (en) Policeman s club

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed