NO165809B - Elektrolysecelle med kontinuerlig tilfoersel av elektrolytt og kontinuerlig uttak av produkt. - Google Patents

Elektrolysecelle med kontinuerlig tilfoersel av elektrolytt og kontinuerlig uttak av produkt. Download PDF

Info

Publication number
NO165809B
NO165809B NO843212A NO843212A NO165809B NO 165809 B NO165809 B NO 165809B NO 843212 A NO843212 A NO 843212A NO 843212 A NO843212 A NO 843212A NO 165809 B NO165809 B NO 165809B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
anvil
sleeve
ignition
cap
flame opening
Prior art date
Application number
NO843212A
Other languages
English (en)
Other versions
NO843212L (no
NO165809C (no
Inventor
Keith Brattan
Morris Norman Nevin
Stephen Francis Kelham
Original Assignee
Ici Plc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ici Plc filed Critical Ici Plc
Publication of NO843212L publication Critical patent/NO843212L/no
Publication of NO165809B publication Critical patent/NO165809B/no
Publication of NO165809C publication Critical patent/NO165809C/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25BELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES FOR THE PRODUCTION OF COMPOUNDS OR NON-METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25B1/00Electrolytic production of inorganic compounds or non-metals
    • C25B1/01Products
    • C25B1/34Simultaneous production of alkali metal hydroxides and chlorine, oxyacids or salts of chlorine, e.g. by chlor-alkali electrolysis
    • C25B1/46Simultaneous production of alkali metal hydroxides and chlorine, oxyacids or salts of chlorine, e.g. by chlor-alkali electrolysis in diaphragm cells
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25BELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES FOR THE PRODUCTION OF COMPOUNDS OR NON-METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25B15/00Operating or servicing cells

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Electrolytic Production Of Non-Metals, Compounds, Apparatuses Therefor (AREA)
  • Apparatus Associated With Microorganisms And Enzymes (AREA)
  • Immobilizing And Processing Of Enzymes And Microorganisms (AREA)

Description

Tennhette.
Oppfinnelsen vedrbrer en tennhette for en patron, bestående av en rorformet ambolthylse, et inn fra dennes ene endekant innadboyet amboltparti, som omfatter en konisk veggdel der er avsluttet i en anslagsambolt, idet det rommet mellom ambolthylsen og det innadbbyede amboltparti er tilpasset for å oppta en tennhylse, og hvor den koniske veggdel er forsynt med en flammeåpning.
Forskjellige forsbk har tidligere vært gjort for å tilveiebringe hermetisk lukkede tennhetter. Mange av disse, forsbk er tidligere blitt patentert. Betydningen av slik hermetisk lukning av tennhettene er således tidligere blitt diskutert i eldre patenter og behbver her ikke nærmere å redegjbres for. I korte trekk har de fleste forsbk gått ut på å isolere tennladningen fra fuktighet og fremmedpartikler, slik som stbv eller kruttpulver. Tennladningen må også være beskyttet mot å kunne drysse ut av tennhetten.
Det skal påpekes at oppfinnelsen ikke tilveiebringer en fullstendig hermetisk lukket tennhette som er ugjennomtrengelig for luft eller fuktighet, selv om en slik tennhette kan oppnås. I-stedenfor har det vist seg at en liten lekkasje i tennhetten er bnskelig av flere grunner. I galvaniserte tennhetter er det for å oppnå tilfredsstillende resultater, onskelig at galvaniseringsbadet kommer i kontakt med innsiden av tennhetten. Når denne er fullstendig lufttett, blir luft innesluttet i bunnen av ambolthylsen, og galvaniseringsbadet kan ikke nå ensartet frem til alle deler av tennhetten. Med en liten lekkasje til stede kan luft lekke ut, og badet kan strbmme inn i tennhetten og fylle dennes deler fullstendig.
Videre innfores ifblge nærværende praksis den ladede tennhylse
i ambolthylsen, mens tennhylsen fremdeles er fuktig av skjell-lakk. Dette er en sikkerhetsforanstaltning, men det er viktig at alkoholdampen fjernes fra det indre av ambolthylsen under tbrreperioden. Den svake lekkasjen.i ambolthylsens skrå vegger vil tillate tbrring av tennhetten, selv om tbrreperioden kan bli lenger.
En annen fordel med oppfinnelsen er at volumet av tennladningskammeret i hvilken tennladningen er begrenset og til slutt antennes, er vesentlig mindre enn volumet av vanlige ambolthylser i hvilke en flammeåpning er anordnet i den tversgående front-ende av den sylindriske ambolthylse. Denne reduksjon av kammer-volumet tillater bruk av mmindre vekt av tennladning for å oppnå de nbdvendige egenskaper for avfyring av drivkruttladning. Den forbedrede tennhette forlanger således mindre tennladning for å oppnå samme resultater. Ballistiske egenskaper under kjb-lige temperaturforhold blir meget forbedret, slik at denne fordel alene er tilstrekkelig viktig til å rettferdiggjore bruk av den forbedrede tennhette.
En annen fordel er at en ambolthylse utformet i ett stykke, er mer bkonomisk å fremstille og lettere å håndtere enn separate amboltelementer i slike hylser.
En vi dere fordel er at den lukkede flammeåpningsklaff hindrer eksplosiv tennladning fra å drysse ut av tennhetten efter at denne er blitt ladet. Videre elimineres mulige uhell på grunn av statisk elektrisitet.
Et videre viktig trekk er at den lukkede flammeåpning tillater bruken av finkornet drivkrutt, uten at det fine kruttpulver kan renne inn i ambolthylsen gjennom den åpne flammeåpning. Tilste-deværelsen av fint drivkrutt i ambolthylsen er uheldig på grunn av at antennelse av kruttet innenfor det forholdsvis begrensede-område i ambolthylsen kan bevirke overskytende trykk og blåse ut tennhylsen bakover bort fra ambolthylsen. Denne fordel er sær-lig viktig ved anordning av visse ladninger hvor fint drivkrutt er onskelig, men som tidligere ikke har vært mulig på grunn av' problemer med at kruttet har rent tilbake gjennom flammeåpningen inn i ambolthylsen. Gjenladning for hånd foretrekkes også utfort med finkornet drivkrutt.
En hovedhensikt med oppfinnelsen er oket sikkerhet. Eksperi-menter har således tydelig vist at en vesentlig fordel ved oppfinnelsen består i muligheten for at tennhetten reduserer eller eliminerer massedetonasjon av tennhetter som er pakket i bulk. Med massedetonasjon menes praktisk talt øyeblikkelig eksplosjon dersom en kjedereaksjon finner sted når en tennhette blir an-tent og så igjen tenner de nærbeliggende tennhetter. Det at tennhetten ifblge oppfinnelsen ikke har noen flammeåpning, gjennom hvilken flammen fra en nærbeliggende tennhette, som ved et uhell er blitt atent, kan trenge inn, resulterer i en reell sikkerhet. Disse innlysende resultater med hensyn til sikker fremstilling så vel som muligheten av å pakke tennhettene i bulk, letter håndtering, lagring og transport av tennhettene.
For nærværende er det forskjellige lovbestemmelser med hensyn til lagring, behandling og transport av tennhetter, vesentlig basert på om disse kan massedetonere. Forpakninger av tennhetter krever således for nærværende spesielle skillevegger for å hindre at flammen fra en tennhette kan komme i direkte berbring med tennladningen i nærbeliggende tennhetter. Hvis flammen fra en tennhette kan gå igjennom flammeåpningen i en annen tennhette og antenn denne, er den hastighet som tennhettene antennes med slik at det resulterer i en eksplosjon. Hvis tennhettene er istand til slik massedetonasjon, klassifiseres de som farlig sprengstoff og må behandles som sådant under transport. Hvis tennhettene ikke kan massedetonere, kan behandlings- og tran-sportforholdsregelene være mindre strenge, da dette ikke er far-ligere enn behandling og transport av ammunisjon for mindre sky-tevåpen.
Oppfinnelsen består fblgelig i tilveiebringelsen av en tennhette som angitt, hvilken kjennetegnes ved at flammeåpningen er dekket av en klaff utformet i ett med den koniske veggdel, hvilken klaff er anordnet for ved tennhettens avfyring å svinge inn om det med veggdelen forbundne hengsleparti slik at flammeåpningen avdekkes.
Ifolge et ytterligere trekk er amboltpartiet utformet med et sylindrisk basisparti koaksialt med ambolthylsen og dannende med dette en ringformet fordypning som kan oppta tennhylsen.
Videre foreslås ifolge oppfinnelsen at tennhylsen er innsatt i ambolthylsen således at det dannes et kammer for en fblsom tennladning, og at flammeåpningen i amboltpartiet er således anordnet at luftpassasje tillates, men det hindres at tennladningen eller drivkrutt kan passere gjennom åpningen for skuddlbsningen.
For bedre forståelse av oppfinnelsen skal denne nu beskrives i forbindelse med et eksempel vist på tegningen. Fig. 1 viser et tverrsnitt gjennom en del av en haglpatron hvor-av sees innebygget en tennhetteanordning ifolge oppfinnelsen. Fig. 2 viser perspektivisk og med bortskårne partier selve tenn-
hetten, og
F.i g. 3 viser et tverrsnitt gjennom selve ambolthylsen for avfyring.
På fig. 1 vises en haglpatron lo i hvilken patronhylsen 12 fortrinnsvis er fremstilt av plast, selv om også papir eller annet passende materiale kan anvendes. Det nedre eller bakre parti av hylsen 12 har en basisforladning lk og er lukket av en me-tallkappe 16. Dennes bakre ende er forsynt med en flens 18 og er så bbyet innover for å danne patronens bakre flate 2o. Gjennom denne og basisforladningen lk er det en sentral åpning, i hvilken tennhetten 22 er innsatt. Drivkruttet 25 er anbragt inne i patronhylsen inntil ba sisforladningen og tennhetten.
Det foran beskrevne omhandler en konvensjonell haglpatron, og oppfinnelsen vedrorer kun den forbedrede tennhette 22.
Tennhetten 22 omfatter en ambolthylse 2k som har et rdrformet parti 26 med en utad rettet flens 28 i den bakre ende og en forreste ende, som er bbyet innover og.derpå bakover slik at det dannes et amboltparti 30 i ett med ambolthylsen 2h forbvrig. Partiet 30 omfatter et forrerst rbrformet stykke 32 som ligger på en viss avstand innenfor og stort sett parallelt med ambolthylsens 2h forreste ende, slik at det dannes en ringformet for-dypning 31+.
Et konisk veggparti strekker seg fra partiet 32, idet det kon-vergerer bakover mot en sentralt beliggende anslagsende 38. Denne anslagsende ligger mot den fblsomr^e tennladning <*>+o som er anbragt inne i bunnen av selve tennhylsen h2 som igjen er inn-fort i den bakre åpne ende av ambolthylsen, slik at det mellom disse dannes et kammer <1>+3 f°r tennladningen. Det sees av fig. 2 at den forreste åpne ende hh av tennhylsen h2 strekker seg inn i fordypningen 3^ som dannes av den forreste ende av ambolthylsen og amboltpartiet.
I det koniske parti 36 av ambolthylsen er det en flammeåpningsklaff W som er blitt skåret los.langs tre sider k8a, k8b og
>+8c som vist ved fig. 2, mens dens ovre ende V8d er intakt.
Det skal, bemerkes at den spesielle form av klaffen ^+6 ikke er kritisk, idet den kan ha form av en trekant, en sirkel m.v.
Den kan også være hengsleforbundet langs sidene eller i bunnen.
Det vil sees at noe av drivkruttet 25 vil være begrenset inne
i det hule rom som dannes av utsiden av amboltpartiet nær nevn-te klaff: !+6. Ved antennelse av tennladningen ko blir flammeåpningsklaffen k6 blåst ut bort fra den koniske vegg, slik at det dannes en effektiv flammeåpning. Klaffen forblir imidler-tid hengsleforbundet og intakt langs det ikke-los-gående parti kSd.
Det vil forstås at flere trekk ved denne konstruksjon av ambolthylsen kan varieres for forandring av de ballistiske egenskaper. Arealet, tykkelsen og formen av klaffen k- o kan således varieres for å tilfredsstille stbrre eller mindre trykk for åpning av klaffen. Formen av selve anslagsbolten 38 kan også varieres for å gi storre folsomhet, og tennladningskammeret h3 kan varieres for å tilveiebringe mer eller mindre begrensning av tennladningen, hvorved trykket og utviklet varme under avfyrin-gen kan varieres inne i dette kammer.
Tennhetteanordningen 22 er fortrinnsvis utformet i. stål, som eksempelvis SAE lolo som gir en styrkegrense på omkring 3 870 kg/cm 2 til omkring 7 030 kg/cm 2 i områodet for kold bear-beidelse, som anvendes ved fremstillingen av disse tennhettean-ordninger. Dette område av ytterste styrkegrenser ligger over området for stbpte materialer av praktiske aktuelle omkostninger. Da flammeåpningsklaffen må være stort sett ikke-perforert, sam-tidig som den tillater en begrenset passasje av opplbsningsdam-per eller luft, er fremgangsmåten med å forme den delvis på for-hånd tilskårne klaff at denne stanses ut og derpå presses tilbake til anlegg mot det koniske veggparti, som vist i fig. 3» Kontrollen av de kritiske dimensjoner, og hva viktigere er, denj nbdvendige strekkbarhet vil ikke være til stede ved press-stope-metoder.. Diameteren av ambolthylsen er begrenset ved kravene til at tennhettene skal kunne skiftes ut blant de forskjellige produkter som er på markedet, og at tennhetten .skal tenne drivkruttet under forskjellige forhold som f.eks. under meget lave tempera-turer. Disse krav nødvendiggjor et vi sst område av tennladnings-vekt innenfor et område av ambolthylsediametre. Vekten av tennladning er begrenset innenfor området av mulig kammervolum for å resultere i forut bestemt trykk, som må kunne opptas av den tillatte tykkelse av ambolthylsematerialet. Uten .den nødven-dige styrke vil ambolthylsen blåses ut eller sprekke under skudd-losning. Ved anvendelse av en senkestbpt tennhette, må dette parti gj'ores tykkere for å hindre brudd, og denne ekstra tykkelse reduserer mengden av mulig tennladning. Den maksimale styrkegrense for materialet, er således viktig i denne kombina-sjon, da derved sikring av praktiske dimensjoner kan fås for den ytre diameter og tennhettens basis.

Claims (2)

1. Tennhette for en patron, bestående av en rbrformet .ambolthylse (2>+) , et inn fra dennes ene endekant innadbbyet ^amboltparti (30), som omfatter en konisk veggdel (36) der er avsluttet i en anslagsambolt (38), idet det rommet mellom ambolthylsen og det innadbbyede amboltparti er tilpasset for å oppta en tennhylse (*+2) , og hvor den koniske veggdel er forsynt med en flammeåpning, karakterisert ved at flammeåpningen (WSajWbji+Sc) er dekket av en klaff C+6) utformet i ett med den koniske veggdel (36), hvilken klaff er anordnet for ved tennhettens avfyring å svinge inn om det med veggdelen forbundne hengsleparti (i+8d) slik at flammeåpningen avdekkes.
2. Tennhette som angitt i krav 1, karakterisert ved at amboltpartiet (30) har et sylindrisk ba.sisparti (32) koaksialt med ambolthylsen ( 2h) og dannende med dette en ring formet fordypning (3<1>+) som kan oppta tennhylsen (1*2) . 3- . Tennhette som angitt <;> krav 1 eller 2, karakterisert ved at tennhylsen (*+2) er innsatt i ambolthylsen (21*) således at det dannes et kammer for en folsom tennladning ( ho) , og at f lammeåpningen (i+8a ,48b ,'-i8c) i amboltpartiet (30) er således anordnet at lu 1'tpassas,; e tillates, men det hindres at tennladning eller drivkrutt kan passere gjennom åpningen for skuddlbsningen.
NO843212A 1983-08-15 1984-08-10 Elektrolysecelle med kontinuerlig tilfoersel av elektrolytt og kontinuerlig uttak av produkt. NO165809C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB838321934A GB8321934D0 (en) 1983-08-15 1983-08-15 Electrolytic cell module

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO843212L NO843212L (no) 1985-02-18
NO165809B true NO165809B (no) 1991-01-02
NO165809C NO165809C (no) 1991-04-10

Family

ID=10547324

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO843212A NO165809C (no) 1983-08-15 1984-08-10 Elektrolysecelle med kontinuerlig tilfoersel av elektrolytt og kontinuerlig uttak av produkt.

Country Status (14)

Country Link
US (1) US4963235A (no)
EP (1) EP0135314A1 (no)
JP (1) JPS6075592A (no)
AU (1) AU579831B2 (no)
BR (1) BR8404052A (no)
CA (1) CA1280714C (no)
ES (1) ES535161A0 (no)
FI (1) FI77474C (no)
GB (2) GB8321934D0 (no)
MY (1) MY100051A (no)
NO (1) NO165809C (no)
SE (1) SE8404001L (no)
ZA (1) ZA846156B (no)
ZW (1) ZW12584A1 (no)

Families Citing this family (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB9013472D0 (en) * 1990-06-15 1990-08-08 Ici Plc Apparatus comprising a plurality of electrolytic cells
GB9310251D0 (en) * 1993-05-18 1993-06-30 Ici Plc Solvent transfer process for dinitrogen pentoxide
RU2100286C1 (ru) * 1996-12-11 1997-12-27 Вестерн Пасифик Компани Инк. Способ обеззараживания воды и устройство для его реализации
US6200455B1 (en) * 1999-10-14 2001-03-13 Pioneer (East) Inc. Method for reducing the plating of nickel on vessels, piping and cells in an alkali metal hydroxide manufacturing process
US6123826A (en) * 1999-10-14 2000-09-26 Pioneer (East) Inc. Method for removal of nickel and iron from alkali metal hydroxide streams without requiring the use of sodium borohydride
EA006738B1 (ru) * 2001-08-21 2006-04-28 Акцо Нобель Н.В. Соингибиторы для получения очищенного насыщенного солевого раствора
US7128103B2 (en) * 2002-01-22 2006-10-31 Proton Energy Systems, Inc. Hydrogen fueling system
EP1331289A1 (en) * 2002-01-22 2003-07-30 Proton Energy Systems, Inc. System and method for refueling a hydrogen vessel
EP1329537A3 (en) * 2002-01-22 2003-10-01 Proton Energy Systems, Inc. Ventilation system for hydrogen generating electrolysis cell
US7168465B2 (en) * 2002-01-22 2007-01-30 Proton Energy Systems, Inc. Electrochemical cell system, hydrogen dispensing apparatus, and method for dispensing hydrogen
US20040112741A1 (en) * 2002-12-17 2004-06-17 Murdoch Karen E. Method and system for producing dry gas

Family Cites Families (22)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1632285A (en) * 1923-12-06 1927-06-14 John J Georgi Gas generator
US2816067A (en) * 1955-05-03 1957-12-10 Du Pont Electrolytic drying method
US3062732A (en) * 1957-10-03 1962-11-06 Du Pont Electrolytic drying apparatus
US3188283A (en) * 1961-01-03 1965-06-08 Cons Electrodynamics Corp Electrolytic process for removing moisture
GB1045102A (en) * 1964-04-14 1966-10-05 Cumberland Eng Co Apparatus for separation of suspended solids and entrained gases from liquid electrolytes
US3640804A (en) * 1966-04-18 1972-02-08 Chemech Eng Ltd Method for conducting electrolyte to, from and through an electrolytic cell
AU420947B2 (en) * 1967-08-07 1972-02-01 The Cumberland Engineering Co. Limited Electrolysis method and apparatus
DD96214A1 (no) * 1971-12-13 1973-03-12
US3855091A (en) * 1972-01-19 1974-12-17 Ppg Industries Inc Method of separating chlorine from chlorine-anolyte liquor froth of an electrolytic cell
BE795460A (fr) * 1972-02-16 1973-08-16 Diamond Shamrock Corp Perfectionnements relatifs a des cuves electrolytiques
CA1031292A (en) * 1973-07-02 1978-05-16 Ppg Industries, Inc. Bipolar electrolyzer for the electrolysis of brines
JPS551351B2 (no) * 1974-03-07 1980-01-12
JPS5943556B2 (ja) * 1977-04-20 1984-10-23 旭化成株式会社 イオン交換膜を用いた食塩水の電解方法
JPS6055442B2 (ja) * 1977-10-13 1985-12-05 クロリンエンジニアズ株式会社 電解用塩水の精製方法
JPS5644951A (en) * 1979-09-21 1981-04-24 Canon Inc Computer
JPS5677386A (en) * 1979-11-27 1981-06-25 Kanegafuchi Chem Ind Co Ltd Electrolyzing method and electrolytic cell for aqueous solution of alkali metal chloride
CA1157808A (en) * 1980-07-09 1983-11-29 James M. Ford Apparatus and process for disengaging gas from gas- entrained electrolyte
ATE13867T1 (de) * 1981-04-14 1985-07-15 Dornier System Gmbh Vorrichtung zur spuelwasserbehandlung mittels ionenaustauscher.
US4505789A (en) * 1981-12-28 1985-03-19 Olin Corporation Dynamic gas disengaging apparatus and method for gas separation from electrolyte fluid
US4481088A (en) * 1982-07-06 1984-11-06 Olin Corporation Removal of chlorate from electrolyte cell brine
US4470891A (en) * 1983-03-31 1984-09-11 Olin Corporation Process for removing available halogen from anolyte brine
US4515665A (en) * 1983-10-24 1985-05-07 Olin Corporation Method of stabilizing metal-silica complexes in alkali metal halide brines

Also Published As

Publication number Publication date
FI843227A0 (fi) 1984-08-15
FI843227A (fi) 1985-02-16
AU3176584A (en) 1985-02-21
GB8321934D0 (en) 1983-09-14
JPS6075592A (ja) 1985-04-27
EP0135314A1 (en) 1985-03-27
NO843212L (no) 1985-02-18
ES8507629A1 (es) 1985-09-01
SE8404001D0 (sv) 1984-08-07
FI77474C (fi) 1989-03-10
ES535161A0 (es) 1985-09-01
ZA846156B (en) 1985-03-27
BR8404052A (pt) 1985-07-16
GB8419157D0 (en) 1984-08-30
SE8404001L (sv) 1985-02-16
CA1280714C (en) 1991-02-26
MY100051A (en) 1989-06-29
ZW12584A1 (en) 1986-03-19
NO165809C (no) 1991-04-10
US4963235A (en) 1990-10-16
AU579831B2 (en) 1988-12-15
FI77474B (fi) 1988-11-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4619202A (en) Multiple purpose ammunition
JP4758421B2 (ja) カートリッジ式弾薬、特に中口径カートリッジ式弾薬
US3528372A (en) Explosive detonating device
JP5328779B2 (ja) カートリッジ弾薬、特に訓練用弾薬
US8387503B2 (en) Pyrotechnic device for destroying ammunitions
NO165809B (no) Elektrolysecelle med kontinuerlig tilfoersel av elektrolytt og kontinuerlig uttak av produkt.
FI59580B (fi) En pao ickeelektrisk vaeg taendbar spraengkapsel
US3730049A (en) Safety system for explosive powder storage bin
NO162917B (no) Duktilt, metallbelagt ferrometallprodukt som er bestandigoverfor forsproedning, samt anvendelse derav.
US3713360A (en) Safety container for explosive powder
US3713359A (en) Safety system for explosive powder storage bin
NL8004109A (nl) Nevelwerplichaam.
NO800516L (no) Ikke-elektrisk forsinkelsesdetonator.
US3638572A (en) Delay train for ordnance fuse
US1435228A (en) Incendiary shell
GB2030684A (en) Bomb circuit disrupting device and method
FI86108C (fi) Patron foer hagelgevaer med explosiv projektil.
NO117524B (no)
GB2274905A (en) Smoke charge canister
US3352240A (en) Primer
WO2018029248A1 (en) A method of and a cartridge for disarming an unexploded blasting charge in a drill hole
KR101253784B1 (ko) 카트리지 탄약, 특히 중간 구경의 카트리지 탄약
US4532997A (en) Protective systems
US2084994A (en) Hand grenade
NO136127B (no) Fremgangsm}te for behandling av jord for fiksering av skadelige metallioner som inneholdes deri.