NO164402B - Sammensatt fortoeyningselement for dypvanns offshore konstruksjoner. - Google Patents

Sammensatt fortoeyningselement for dypvanns offshore konstruksjoner. Download PDF

Info

Publication number
NO164402B
NO164402B NO855130A NO855130A NO164402B NO 164402 B NO164402 B NO 164402B NO 855130 A NO855130 A NO 855130A NO 855130 A NO855130 A NO 855130A NO 164402 B NO164402 B NO 164402B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
composite
cables
tension
mooring
inner body
Prior art date
Application number
NO855130A
Other languages
English (en)
Other versions
NO855130L (no
NO164402C (no
Inventor
Mamdouh M Salama
Richard M Vennett
Original Assignee
Conoco Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Conoco Inc filed Critical Conoco Inc
Publication of NO855130L publication Critical patent/NO855130L/no
Publication of NO164402B publication Critical patent/NO164402B/no
Publication of NO164402C publication Critical patent/NO164402C/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B21/00Tying-up; Shifting, towing, or pushing equipment; Anchoring
    • B63B21/50Anchoring arrangements or methods for special vessels, e.g. for floating drilling platforms or dredgers
    • B63B21/502Anchoring arrangements or methods for special vessels, e.g. for floating drilling platforms or dredgers by means of tension legs
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B21/00Tying-up; Shifting, towing, or pushing equipment; Anchoring
    • B63B21/20Adaptations of chains, ropes, hawsers, or the like, or of parts thereof

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Earth Drilling (AREA)
  • Lock And Its Accessories (AREA)
  • Gears, Cams (AREA)
  • Macromonomer-Based Addition Polymer (AREA)

Description

Oppfinnelsen angår en anordning for bruk i et strekkfortøyningselement ifølge kravinnledningen.
Med gradvis uttømming av hydrokarbonreservoarer på land og ved relativt små havdyp, er letingen etter ytterligere petroleumreserver utvidet til større og større havdyp på jordens ytre kontinentalsokler. Etter hvert som reservoarer er funnet på slike større dyp, er det utviklet produksjonssystemer med stadig økende kompleksitet og utviklingsgrad. Det er planlagt at det i 1990 vil kreves utstyr for offshore leting og produksjon ved vanndyp ned til 2000 m og mer. Da bunnfaste strukturer i det vesentlige er begrenset til vanndyp på ikke mere enn 500 m med kjent teknikk og på grunn av de skjærkrefter som påføres konstruksjoner, er andre, såkalte ettergivende konstruksjoner utviklet.
En type ettergivende konstruksjon som betraktes meget interessant er strekkstagplattformen (TLP). En TLP omfatter en delvis nedsenkbar flytende plattform som er forankret til forankrede fundamenter via vertikalt anordnede legemer eller fortøyningsliner, normalt betegnet strekkstag. Strekkstagene holdes under strekk til en hver tid ved å sikre at plattformens oppdrift overskrider dens totale vekt under alle værforhold. Plattformen holdes ettergivende fast i sideretninger som tillater svaiing, jaging og giring, mens bevegelser i det vertikale plan som hiving, stamping og rulling motvirkes stivt av strekkstagene.
Flere aspekter ved oppbyggingen av ettergivende konstruksjoner er utviklet av dynamiske betraktninger for konstruksjonen på grunnlag av bølgenes påvirkning. For å minimere svingebevegelsene må konstruksjonens naturlige svingeperiode enten være mindre eller større enn bølgenes periode ved de ulike havforhold. En stiv konstruksjon, eksempelvis en fast plattform, er konstruert med en naturlig svingeperiode som er mindre enn bølgeperioden. En fast plattforms naturlige svingeperiode øker imidlertid med økende vanndybde og nærmer seg bølgeperioden noe som resulterer i store plattformbevegelser. En ettergivende konstruksjon som eksempelvis en TLP er konstruert slik at den naturlige
svingeperiode er større enn bølgeperioden.
Kjente TLP konstruksjoner benytter tykkveggede stålrør som fortøyningselementer. Disse strekkstag har en vesentlig vekt i forhold til den flytende plattform, en vekt som må overvinnes av den flytende konstruksjons oppdrift. Eksempelvis omfatter strekkstagene som ble benyttet i den første kommersielle TLP som ble installert i Hutton feltet i den britiske del av Nordsjøen på 145 m dybde, stålrør med en ytre diameter på 266,7 mm og en indre borediameter på 76,2 mm. Det vil tydelig fremgå, medøkende lengde på fortøyningselemen-téne som kreves for en strekkstagplattform på dypere og dypere vann, at den flytende konstruksjon må ha den nødvendige oppdrift for å overvinne den ekstreme vekt av slike fortøy-ningselementer og denne må være meget stor og dermed bli uøkonomisk. Videre vil håndteringsutstyret for installasjon og opphenting av de lange tunge strekkstag, tilføre betydelig ytterligere vekt og kompleksitet til en strekkstagplattform. Fløtesystemer kan benyttes, men det stilles spørsmål ved deres pålitelighet. I tillegg forårsaker de en økning av de hydrody-namiske krefter mot konstruksjonen.
I et forsøk på å senke vekten av dypvannsstrekkstag mens de tunge stålrørs styrke opprettholdes, er det foreslått å benytte sterke komposittstrukturer med stor styrke av karbon-fiber og/eller aramidfiber. Selv om det herved foreligger en vesentlig reduksjon i vekten av slike komposittstrekkstag, er slike strukturer følsomme overfor slagpåvirkning. I tillegg gjør de relativt store kostnadene for råmaterialene bruk av komposittkonstruksjoner også kostbare og dermed uøkonomiske for andre installasjoner enn for å fremstille store under-vanns-oljelagringsstrukturer eller på meget dypt vann.
Den foreliggende oppfinnelse frembringer en hybrid komposittstruktur for bruk som et strekkstagelement i en strekkstagplattform, som er lettere enn vanlige tykkveggede stålrør, men som har forbedret motstand mot skade og lavere kostnad enn fiberforsterkede komposittstrukturer.
I henhold til oppfinnelsen omfatter en konstruksjon for bruk i et strekkstagelement for en flytende offshorestruk-tur, et forspent legeme med flere i lengderetningen orienterte fiberelementer med forspenning. Det forspente legeme er festet til et omgivende metallisk ytre rørlegeme med trykkforspenning.
Den ovenfor beskrevne konstruksjon omfatter videre i henhold til oppfinnelsen gjengede koplinger som er festet til det metalliske rørlegeme.
Ytterligere i henhold til oppfinnelsen er flere av de ovenfor beskrevne konstruksjoner festet ende mot ende og forbundet mellom et undervannsforankringslegeme og en flytende plattform og deretter satt i strekk for å frembringe et strekkstagelement for en slik flytende plattform.
Det er således et mål for den foreliggende oppfinnelse å frembringe et lettvektsfortøyningselement til en lav kostnad, for flytende offshorekonstruksjoner.
Med anordningen for bruk i et strekkfortøyningsele-ment ifølge foreliggende oppfinnelse frembringes et lett-vektsf ortøyningselement til lav kostnad, som er beskyttet mot beskadigelse ved slag og som tillater utvidet bruk av strekk-stagteknologien til dypere vann enn det idag er økonomisk mulig ved bruk av strekkstagelementer fremstilt kun av stål. Dette opnås med anordningen ifølge oppfinnelsen slik den er definert med de i kravene anførte trekk.
Disse og andre mål ved den foreliggende oppfinnelse oppnås ved den foreliggende oppfinnelse som beskrives i det etterfølgende i sammenheng med en foretrukken utførelse vist på tegningen hvor fig. 1 viser et skjematisk sideriss av en strekkstagplattform hvor de hybride fortøyningselementer ifølge den foreliggende oppfinnelse kan benyttes, fig. 2 viser et lengdesnitt av en utførelse av fortøyningselementet ifølge den foreliggende oppfinnelse og fig. 3 viser et lengdesnitt av en annen utførelse av den foreliggende oppfinnelse.
Fig. 1 viser en offshorestrekkstagplattform 10 som generelt omfatter en plattform 12 som flyter i vann 14 og som er forankret til havbunnen 16 ved hjelp av flere strekksatte fortøyningselementer 18 som strekker seg mellom den flytende plattform 12 og forankringsanordninger 20 anordnet på havbunnen 16. Forankringsanordningene 20 er innrettet for tilkopling av flere strekkstagelementer 18 og er festet i stilling ved hjelp av flere pæler som strekker seg ned i havbunnen 16.
I henhold til en foretrukken utførelse av oppfinnelsen omfatter strekkstagelementene 18 flere lettvekts, hybride komposittrørkonstruksjoner 22 som er sammenkoplet ved deres ender ved hjelp av flere koplinger 24 av metall. Strekkstagelementene 18 holdes i konstant strekk mellom forankringsanord-ningen 20 og den flytende plattform 12 ved hjelp av den flytende plattforms 12 oppdrift som holdes konstant uavhengig av dens driftsvekt under alle forhold.
I henhold til oppfinnelsen omfatter de hybride komposittrørkonstruksjoner 20 i fortøyningselementene 18 et metallisk ytre rørlegeme 26 (fig. 2) med påsveiste tilkoplings-partier, som eksempelvis tappelementer 28 og bokselementet 30 som er gjenget for sammenkopling med andre tilsvarende komposittrørkonstruksjoner 22. Anordnet i det indre 32 av det metalliske ytre rørlegeme 26 er et komposittrørlegeme 34. Rørlegemet 34 er oppbygget av i det vesentlige i lengderetningen orienterte fibermaterialer innlagt i en harpiksmatriks. I en foretrukken utførelse av oppfinnelsen omfatter rørlegemet 34 karbonfibre anordnet i en epoksymatriks hvor karbonfibrene enten er anordnet langsgående eller viklet skruelinjeformet med liten deling. Selv om karbonfibre foretrekkes kan også andre fibrøse materialer, som enten alene eller i kombinasjon med karbonfibre tilfredsstiller de høye krav til elastisitetsmodulen, benyttes, eksempelvis boronfibre, aramidfibre o.l.
Komposittrøret 34 omfatter et endeparti 36 med utvidet diameter som, i henhold til oppfinnelsen ligger med trykk an mot et radialt innad ragende skulderparti 38 i tappelementet 28. På tilsvarende måte omfatter rørets 34 motstående ende 40 en gjenget kopling 42 og en gjenget mutter 44 som ligger an med trykk mot et radialt innad ragende skulderparti 46 i bokselementet 30. Den gjengede kopling 42 i rørelementet 34 er fortrinnsvis fremstilt av metall og rørelementets 34 fibrøse komposittmaterialer er forbundet med koplingen 42 på kjent måte.
Av det ovenfor nevnte kan det sees at tilstrammingen av mutteren 44 mot den gjengede kopling 42 på rørelementet 34 vil utvirke at rørelementet 34 bringes i strekk mens det metalliske ytre rørlegeme 26 på tilsvarende måte tilføres trykkspenning. Strekk- og trykkspenningene kan justeres ved å variere tilstrammingen av mutteren 44 mot skulderen 46 i bokselementet 30.
En alternativ utførelse av oppfinnelsen er vist på fig. 3. En lettvektskomposittrøranordning 122 omfatter et metallisk ytre rørlegeme 126 som har et påsveist tappelement 128 og et påsveist bokselement 130. Istedenfor et komposittrør som vist med 34 på fig. 2, foreligger flere komposittstenger 134. Stengene 134 er oppbygget på tilsvarende måte som komposittrøret 34, ved bruk av fibrøst materiale i en harpiksmatriks. Stengene 134 kan omfatte parallelle lag med kabler eller komposittstenger av fibre. Flere stenger 134 kan benyttes, avhengig av kravene til konstruksjonen av vedkommende komposittrøranordning 122.
Slik det er vist på fig. 2 har hver stang 134 et endeparti 136 med forstørret diameter som ligger med trykk an mot en perforert sirkulær plate 137 som igjen ligger an mot et radialt innad ragende skulderparti 138 i tappelementet 128. På tilsvarende måte omfatter den motsatte ende 140 av hver stang 134 en gjenget endekopling 142 og en mutter 144 som ligger an med trykk mot et andre perforert sirkelformet platelegeme 145 som igjen ligger an med trykk mot et radialt innad ragende skulderparti 146 i bokselementet 130. På tilsvarende måte som ved utførelsen vist på fig. 2, kan det sees at strekket i stengene 134 kan varieres ved tilstramming av mutrene 144 mot den sirkelformede perforerte plate 145 for å sette kompo-sittstengene under strekk mens det metalliske ytre rørlegeme 146 forspennes ved trykk.
I tillegg til bruk av flere kabler som hver har endekoplinger 136, 142, foreligger også muligheten til at stengene 134 kan omfatte en enkelt lengde av komposittkabelen. I denne utførelse (ikke vist) omfatter plateelementene 137, 145 en kurveformet lagerblokk eller en trinse over hvilken den enkelte kontinuerlige kabel returneres til den motstående ende av røret 122. På denne måte gir en enkelt kabellengde den samme effekt som flere enkelte stenger 134 på fig. 3. Alle stenger er forspent ved tilstramming av en enkelt mutter på en gjenget endekopling på samme måte som ved tilstrammingen av mutteren 144 på endekoplingene 142 (fig. 3).
Den foreliggende oppfinnelse tillater bruk av billige, påsveiste mekaniske koplinger for enkel montering av et strekkstagelement. Sveisen er anordnet i en stilling hvor den forspennes under trykk og utsettes derfor i dens levetid for trykkbelastninger. I tillegg vil strekkforspenningen, især for parallelle lag med kabler, føre til høyere elastisitetsmodul, noe som erønskelig.
Dersom det skulle være et problem at det metalliske ytre rørlegeme 26, 126 skulle kunne kollapse, kan dets indre rom 32, 132 fylles med et lettvekt-skum for å bidra til en indre avstivning.
Den aksiale stivhet av det hybride komposittrør ifølge oppfinnelsen er proporsjonal med summen av EA for det metalliske rør og EA for kompositt stengene, hvor E er materia-lets elastisitetsmodul og A er tverrsnittsarealet. Den omgivende belastning fordeles i forhold til de respektive EA verdier.
Eksempel
For en strekkstagplattform i en vanndybde på 1000 m, som benytter 16 vertikalt anordnede fortøyningselementer, vil de følgende konstruksjonsbetingelser foreligge for bruk av kun stålrør:
Maksimal belastning pr. line = 19,57x10^ N
EA = 17,79xl0<9>N.
Følgelig krever et fortøyningssystem kun med stål, rør med et tverrsnittareal på 87,1 cm<2>(et rør med 635 mm ytre diameter og 44,5 mm veggtykkelse). Vekten i vann av et fortøyningselement med en slik konstruksjon er 375 kg pr m.
I motsetning til dette vil et stag ifølge den foreliggende oppfinnelse ha et ytre stålrørslegeme med en diameter på 381 mm og en veggtykkelse på 12,7 mm. Således vil tverrsnittsarealet av stålet være 155 cm<2>. EA for stålet er lik 3,lxl0<9>N.
Stålrøret bidrar med 17,5% av de krevede EA verdier. De resterende 82,5% frembringes av et komposittrør eller stangsystem anordnet i røret i henhold til oppfinnelsen hvor elastisitetsmodulen er 413x10^ kPa og komposittlegemets tverrsnittsareal er 355 cm<2>som gir enEApå 22,8xl0<9>kPa.
Vekten av det totale hybride fortøyningssystem ifølge oppfinnelsen i dette eksempel er i vann 0,7 kN/m. Det foreligger således en vektbesparelse på 2,64 kN/m ved hybride komposittrør ifølge det foreliggende eksempel, i forhold til fortøyningssystemer med kun stål. De totale besparelser for installasjonen vil bli 4 300 tonn. Denne vektbesparelse kan resultere i en kostnadsreduksjon som overstiger 240 millioner kroner i en strekkstagplattform, i tillegg til andre fordeler som eksempelvis forenklet håndtering, lagring, sammenføyning o.l. for fortøyningssystemet på grunn av at det er mindre og tar mindre vekt.
Dersom komposittsystemet forspennes med et strekk på 34,5 kPa, vil stålrøret få et kompresjons trykk på 75,80 kPa, det vil si at den maksimale spenning i stålrøret er lik 144,8 kPa og den maksimale spenning i komposittrøret er 489,5 kPa.
Disse spenningsnivåer ligger godt innenfor grensene for både komposittmaterialer og sveisbare lavstyrke stålrør.

Claims (11)

1. Anordning (22, 122) for bruk i et strekkfortøy-ningselement (18) egnet for fortøyning av en flytende off-shorestruktur (10) hvor fortøyningselementet omfatter flere sammenkoplede anordninger, KARAKTERISERT VED at hver anordning omfatter et sammensatt indre legeme (34, 134) utformet av flere i det vesentlige i lengderetningen orienterte, ikke-metalliske fiberelementer, og at det indre legeme (34, 134) er montert under strekk i et omgivende metallisk rørlegeme (26, 126) som derved holdes under forspenning.
2. Anordning ifølge krav 1, KARAKTERISERT VED at gjengede koplinger (28, 30, 128, 130) er festet til det metalliske rørlegeme (26, 126).
3. Anordning ifølge krav 1-2, KARAKTERISERT VED at det indre legeme (34, 134) er fast forbundet med de gjengede koplinger (28, 30, 128, 130).
4. Anordning ifølge krav 1, KARAKTERISERT VED at det indre legeme (34, 134) omfatter et sammensatt rørlegeme.
5. Anordning ifølge krav 1-3, KARAKTERISERT VED at den omfatter flere indre legemer i form av i lengderetningen anordnede komposittstrekkabler.
6. Anordning ifølge krav 5, KARAKTERISERT VED at strekkablene (134) omfatter kabler med stor styrke.
7. Anordning ifølge krav 6, KARAKTERISERT VED at strekkablene (134) er frembrakt av en sinusformet vikling av en enkelt lengde av en kabel.
8. Anordning ifølge krav 6-7, KARAKTERISERT VED at kablene har parallelle lag med fibrøse elementer.
9. Anordning ifølge krav 5, KARAKTERISERT VED at strekkablene omfatter komposittstenger.
10. Anordning ifølge krav 1-9, KARAKTERISERT VED at de fibrøse elementer omfatter karbonfibre.
11. Anordning ifølge krav 1-9, KARAKTERISERT VED at de fibrøse elementer omfatter aramidfibre.
NO855130A 1984-12-21 1985-12-18 Sammensatt fortoeyningselement for dypvanns offshore konstruksjoner. NO164402C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/684,779 US4990030A (en) 1984-12-21 1984-12-21 Hybrid composite mooring element for deep water offshore structures

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO855130L NO855130L (no) 1986-06-23
NO164402B true NO164402B (no) 1990-06-25
NO164402C NO164402C (no) 1990-10-03

Family

ID=24749537

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO855130A NO164402C (no) 1984-12-21 1985-12-18 Sammensatt fortoeyningselement for dypvanns offshore konstruksjoner.

Country Status (6)

Country Link
US (1) US4990030A (no)
EP (1) EP0191992B1 (no)
JP (1) JPS61150892A (no)
CA (1) CA1272640A (no)
DK (1) DK588985A (no)
NO (1) NO164402C (no)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5197825A (en) * 1986-11-12 1993-03-30 Gotaverken Arendal Ab Tendon for anchoring a semisubmersible platform
SE462906B (sv) * 1986-11-12 1990-09-17 Goetaverken Arendal Ab Anordning vid foerankring av en semisubmersibel plattform
FR2613815B1 (fr) * 1987-04-10 1989-06-23 Bouygues Offshore Tube en acier precontraint, notamment pour la realisation de lignes d'ancrage de plates-formes de production du type a lignes tendues, procede de manutention et de mise en place d'un tel tube, et plate-forme comprenant un tel tube
US5150987A (en) * 1991-05-02 1992-09-29 Conoco Inc. Method for installing riser/tendon for heave-restrained platform
BR9303646A (pt) 1993-08-31 1995-04-25 Petroleo Brasileiro Sa Sistema de fundação para plataformas de pernas atirantadas
US6036404A (en) 1993-08-31 2000-03-14 Petroleo Brasileiro S.A.-Petrobras Foundation system for tension leg platforms
US20030037529A1 (en) * 2001-04-27 2003-02-27 Conoco Inc. Composite tether and methods for manufacturing, transporting, and installing same
BR0209219A (pt) 2001-04-27 2006-02-07 Deepwater Composites As Processos para instalar uma plataforma flutuante no fundo do oceano utilizando uma corda enrolável em carretel e para mover uma plataforma flutuante ancorada no fundo do oceano por uma corda enrolável em carretel, plataforma de pernas tracionadoras, e, carretel de corda
US20040105725A1 (en) * 2002-08-05 2004-06-03 Leverette Steven J. Ultra-deepwater tendon systems
US20050067037A1 (en) * 2003-09-30 2005-03-31 Conocophillips Company Collapse resistant composite riser
US20050100414A1 (en) * 2003-11-07 2005-05-12 Conocophillips Company Composite riser with integrity monitoring apparatus and method
RU2526568C2 (ru) * 2012-05-05 2014-08-27 Общество с ограниченной ответственностью "Троицкий Крановый Завод" Устройство для соединения якоря со швартовой балкой

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3517517A (en) * 1968-09-19 1970-06-30 Pan American Petroleum Corp Encapsulated cable for marine use
US3709182A (en) * 1970-02-24 1973-01-09 Deep Oil Technology Inc Anchor means and method of installing the same
US3882650A (en) * 1974-05-21 1975-05-13 Paul F Gugliotta Pipe-and-ball truss array
US4275537A (en) * 1977-05-26 1981-06-30 Tension Structures, Inc. Tension members
US4226555A (en) * 1978-12-08 1980-10-07 Conoco, Inc. Mooring system for tension leg platform
US4285615A (en) * 1978-12-13 1981-08-25 Conoco, Inc. Corrosion resistant tension leg cables
US4234270A (en) * 1979-01-02 1980-11-18 A/S Hoyer-Ellefsen Marine structure
US4468157A (en) * 1980-05-02 1984-08-28 Global Marine, Inc. Tension-leg off shore platform
FR2484355A1 (fr) * 1980-06-12 1981-12-18 Precontrainte Structures Ste F Hauban sous-marin
GB2085939B (en) * 1980-09-01 1985-03-06 Mcalpine & Sons Ltd Sir Robert Marine mooring cables
US4425056A (en) * 1981-08-17 1984-01-10 Conoco Inc. Tension control system for controlling the tension in platform supporting tension legs.
CA1213838A (en) * 1982-04-27 1986-11-12 Frederick J. Policelli Filament wound interlaminate tubular attachment and method of manufacture
US4516882A (en) * 1982-06-11 1985-05-14 Fluor Subsea Services, Inc. Method and apparatus for conversion of semi-submersible platform to tension leg platform for conducting offshore well operations
FR2535281A1 (fr) * 1982-10-29 1984-05-04 Precontrainte Ste Fse Hauban sous-marin a tirants en beton, notamment pour haubanage oblique

Also Published As

Publication number Publication date
NO855130L (no) 1986-06-23
JPS61150892A (ja) 1986-07-09
EP0191992A1 (en) 1986-08-27
US4990030A (en) 1991-02-05
NO164402C (no) 1990-10-03
CA1272640A (en) 1990-08-14
DK588985D0 (da) 1985-12-18
EP0191992B1 (en) 1989-04-05
DK588985A (da) 1986-06-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4768455A (en) Dual wall steel and fiber composite mooring element for deep water offshore structures
US6321844B1 (en) Hybrid riser and method for sub-sea transportation of petroleum products with the device
US4821804A (en) Composite support column assembly for offshore drilling and production platforms
US7677837B2 (en) Device for transferring fluid between two floating supports
US8430170B2 (en) Bottom-to-surface connection installation of a rigid pipe with a flexible pipe having positive buoyancy
JPS62258089A (ja) 引張り脚を有するプラツトホ−ム
US4234270A (en) Marine structure
US6402431B1 (en) Composite buoyancy module with foam core
NO163851B (no) Flytende, strekkforankret plattform.
NO164402B (no) Sammensatt fortoeyningselement for dypvanns offshore konstruksjoner.
NO174377B (no) Offshore taarnkonstruksjon med en opprettstaaende oppdriftsmodul forbundet med en bunnforankret sokkelmodul
US5094567A (en) Flexible column from composite material
AU735028B2 (en) Buoyancy device and method for using same
US8844632B2 (en) Inertia transition pipe element, in particular for restraining a rigid undersea pipe
WO2001088324A1 (en) Composite buoyancy module
NO175246B (no) Kjede-forankringsline for en flytende konstruksjon
US20170267447A1 (en) Subsea platform
CN114013584A (zh) 基于浮力塔概念和单点张紧系泊的深海风电基础
GB2435083A (en) Buoyancy apparatus and method of use
NO841818L (no) Offshore-konstruksjon for produksjon av hydrokarboner eller fortoeyning av skip
Mangiavacchi et al. Design Criteria Of Apile Founded Guyed Tower.
US20150037103A1 (en) Cellular tendons for tlp
EP0830280B1 (en) Hollow concrete-walled structure for marine use
NO164403B (no) Dobbellvegget fortoeyning av staal og fiber, for fortoeyningav dyptgaaende offshore konstruksjoner.
NO832362L (no) Oppdrifts-fortoeyningskonstruksjon.