NO161010B - Automatisk soemdanningsmaskin. - Google Patents

Automatisk soemdanningsmaskin. Download PDF

Info

Publication number
NO161010B
NO161010B NO860339A NO860339A NO161010B NO 161010 B NO161010 B NO 161010B NO 860339 A NO860339 A NO 860339A NO 860339 A NO860339 A NO 860339A NO 161010 B NO161010 B NO 161010B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
warp thread
weft
arm
seam
warp
Prior art date
Application number
NO860339A
Other languages
English (en)
Other versions
NO161010C (no
NO860339L (no
Inventor
Malcolm Oldroyd
Dominique G Rateau
Merlin A Luebke
Larry D Anderson
Original Assignee
Wisconsin Wires
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Wisconsin Wires filed Critical Wisconsin Wires
Priority to NO860339A priority Critical patent/NO161010C/no
Publication of NO860339L publication Critical patent/NO860339L/no
Publication of NO161010B publication Critical patent/NO161010B/no
Publication of NO161010C publication Critical patent/NO161010C/no

Links

Landscapes

  • Disintegrating Or Milling (AREA)
  • Shovels (AREA)

Description

Den foreliggende oppfinnelse vedrører en anordning som kan brukes for å lage en vevet søm i vevede stoffbelter, og særlig for å danne vevede sømmer i lange stoffbelter av den type som anvendes i papirindustrien i Fourdrinier-seksjonen av papirmaskiner.
Nærmere bestemt vedrører oppfinnelsen en anordning for å danne en søm i en lengde av vevet stoff som har motsatte ender for å sammenføye de motsatte ender av stoffet ved hjelp av en vevet søm og derved danne et endeløst vevet stoffbelte, og for anvendelse med midler for å understøtte en remse av vefttråder i parallelt forhold og for å understøtte de motsatte ender av stoffet i et tett atskilt forhold på motsatte sider av remsen av vefttråder, idet de motsatte ender av stoffet hver omfatter en gruppe av løse varptrådender, som understøttes slik at de kan sammenveves med vefttrådene som understøttes mellom de motsatte ender for derved å danne en vevet søm, idet anordningen omfatter en innretning for å bevirke vefttrådene til å danne en fagåpning.
Maskineriet som anvendes i papirindustrien anvender vanligvis store vevede stoffbelter som kan være 45,7 m lange og 508 cm brede eller mer. Et belte av denne type er vevet på store vevstoler og de motsatte ender av beltet veves så sammen på en besværlig måte til å danne et sømløst belte. Det er kritisk m.h.t. papirfremstillingsprosessen at den vevede søm er feilfri. Prosessen med dannelse av den vevede søm har inntil nå vært gjort primært for hånden og ved å flosse filamentene ved de motsatte ender av det vevede stoffbeltet og så veve filamentene sammen inn i den andre enden av beltet. Ettersom disse vevede belter kan omfatte et tett vevet stoff med meget fine filamenter eller tråder, er den manuelle sømvevingsprosessen uhyre nøye og tidskrevende. Det er vanskelig for sømveveren å gripe de individuelle filamenter i den riktige rekkefølge, mens det likevel er uhyre viktig at sømveveren frembringer et perfekt og kontinuerlig vevet produkt. Hvis filamentene ikke sammenveves i den riktige orden, er stoffet eller vevnaden verdiløs. Sømveveren må også være meget forsiktig for å være sikker på at de vevede filamenter ikke vris og slik at hver knoke (knuckle) på sømfilamentene blir riktig orientert relativt de andre trådene i stoffet.
Som en følge av den store omhyggelighet som må ivaretas med sømvevingsprosessen, krever manuell sømveving et betydelig antall timers arbeid hva angår brede belter. På grunn av den tid som kreves og dyktighetsnivået som er nødvendig, er sømvevingsprosessen meget kostbar og danner en vesentlig del av det endelig produkts kostnad.
På grunn av kostnaden ved denne manuelle sømvevingsprosess, har det vært gjort forsøk på å automatisere fremgangsmåten for å tilveiebringe en vevet søm og endeløse vevede stoffbelter. Forut for den foreliggende oppfinnelse var slike anstrengelser ikke vellykkede.
En tidligere kjent anordning er blitt utviklet til bruk i kombinasjon med manuell sømdannelse og til dannelse av fagåpninger. Denne anordning er beregnet til å redusere visse av de anstrengelser som kreves av sømveveren, men fortsatt krever den manuelle vevingsoperasjoner. Denne anordning anvender Jacquard-innretninger slik som de som fremstilles av Samuel Dracup & Sons, Ltd., Lane Close Mills, Great Horton, Bradford Vest Yorkshire, England.
Et annet eksempel på den kjente teknikks forsøk med å tilveiebringe et mekanisert middel til dannelse av en vevet søm er vist i tysk patent P 30 25 909.7-26. Selv om denne konstruksjon eller anordning tilsikter å tilveiebringe en automatisk sømvevingsmaskin, har den et antall forskjellige mangler. Eksempelvis tilveiebringes ved denne tyske publika-sjon ingen funksjonell fremgangsmåte for å atskille varptrådene, den ene fra den andre, og tilveiebringer heller ikke et kommersielt egnet middel til å veve varptrådene gjennom vefttrådene for derved å danne den vevede sømmen.
Den innledningsvis nevnte anordning kjennetegnes, ifølge oppfinnelsen ved at den dessuten omfatter en separator for å separere suksessive av varptrådene fra nevnte gruppe, og for å bevege den valgte varptråden i nevnte gruppe, en sammenfletningsarm for å trekke en separert varptråd gjennom fagåpningen, og en overføringsarm som har en ende til hvilken separatoren beveger en valgt varptråd i bruk, idet nevnte ende av overføringsarmen har midler for selektivt å gripe nevnte varptråd, idet overføringsarmen understøttes for bevegelse mellom den første posisjon hvor enden av over-føringsarmen er hosliggende separatoren, til å gripe en varptråd derfra, og en andre posisjon hvor enden av over-føringsarmen bærer varptråden til en posisjon hvor varptråden kan gripes av enden av sammenfletningsarmen når enden av sammenfletningsarmen strekker seg gjennom fagåpningen, idet sammenfletningsarmen er utstyrt med en griper ved sin ende for selektivt å gripe varptråden, og hvor armen understøttes for bevegelse fra en første posisjon hvor enden av sammenfletningsarmen strekker seg gjennom fagåpningen til å gripe en varptråd som understøttes av overføringsarmen og en andre posisjon hvor enden av sammenfletningsarmen er tilbaketrukket fra fagåpningen til å trekke varptråden gjennom fagåpningen.
Anordningen ifølge oppfinnelsen, som kan anvendes til å sammenføye de motsatte ender av vevede stoffer slik som stoffer anvendt på Fourdrinier-seksjonen av papirmaskiner, tilveiebringer et middel for mekanisk å danne en søm og reduserer i stor grad mengden av håndarbeide som ellers kreves ved sømdanningsoperasjonen.
Anordningen ifølge oppfinnelsen kan anvendes med en rammeanordning som understøtter de motsatte ender av det vevede stoffet i atskilt parallelt forhold og hvor det meste av vefttrådene fjernes fra et parti av stoffets ender for derved å etterlate nevnte gruppe av varptråder. En remse av stoff kuttet fra en av endene kan også plasseres mellom de motsatte stoffender. Varptrådene fjernes fra denne stoffremse. Varptrådene som danner de motsatte ender av det vevede stoffet kan så veves inn i vefttrådene hos remsen til derved å danne en vevet søm som sammenføyer de motsatte ender av stoffet.
Ved den foretrukne bruk av oppfinnelsen blir varptråden, når den er blitt ført gjennom fagåpningen, så slått mot søm-flaten. Fagåpningen endres så og en varptråd fra nevnte gruppe på den andre enden av stoffet transporteres gjennom fagåpningen i den motsatte retningen og slås så mot søm-flaten. Denne operasjon fortsetter slik at suksessive varptråder fra vekselvis ender av stoffet veves inn i vefttrådene på remsen.
En av fordelene med oppfinnelsen, er at den er i stand til å lage en hvilken som helst ønsket sømstil og er ikke begrenset til å frembringe bare en type av sømstil. Skjøtstedene kan programmeres og plasseres etter ønske. En annen fordel er at den styrte operasjonssekvensen kan omsnus. I tilfellet av at det frembringes en feil i den vevede søm som derved bevirker maskinen til å stoppe, kan operatøren snu hovelsekvensen for å tillate at sømmen veves opp og korrigeres.
Ytterligere kjennetegnende trekk ved anordningen, ifølge oppfinnelsen, freingår av de etterfølgende patentkrav, samt av den etterfølgende beskrivelse der en foretrukket utførelses-form av oppfinnelsen nå vil bli beskrevet, kun i eksempels form med henvisning til de vedlagte skjematiske tegninger, hvor: Figur 1 er et skjematisk perspektivriss over anordningen ifølge oppfinnelsen og for bruk ved separering av varptrådene fra gruppen av løse varptråder og for å mate dem gjennom en fagåpning dannet i vefttrådene. Figur 2 er et riss tilsvarende figur 1 og viser en trådseparator som har separert en varptråd fra nevnte gruppe på en ende av stoffet. Figur 3 er et riss tilsvarende figurene 1 og 2 og viser en overføringsarm som overfører den separerte tråden til en sammenflettingsarm som forløper gjennom fagåpningen. Figur 4 er et riss tilsvarende figurene 1-3 og viser dessuten sammenflettingsarmen som trekker den valgte varptråden gjennom fagåpningen. Figur 5 er et sidevertikalriss av anordningen ifølge
oppfinnelsen.
Figur 6 er et forstørret sidevertikalriss av den del av
anordningen som er vist i figur 5.
Figur 7 er et forstørret sidevertikalriss av en del av anordningen vist i figur 5 og viser slag og vevkammekanismen og hovelene som danner fagåpningen. Figur 8 er et riss tatt langs linjen 8-8 i figur 6. Figur 9 er et riss tatt generelt langs linjen 9-9 i figur 6 og viser trådseparatoranordningen. Figur 10 er et riss tatt langs linjen 10-10 i figur 9. Figur 11 er et riss tatt langs linjen 11-11 i figur 9. Figur 12 er et forstørret riss av enden av overførings-armen i anordningen ifølge figur 9 og med deler vist i tverrsnitt. Figur 13 er et perspektivriss av hovelen vist i figur 7.
I figur 1 er vist en anordning, ifølge oppfinnelsen, for dannelse av en vevet søm 10 som sammenføyer de motsatte ender 12 og 14 av et vevet stoffbelte. De motsatte ender 12 og 14 av det vevede stoffbeltet er vist understøttet i et atskilt forhold. En remse 16 av vevet materiale, som er blitt kuttet fra en av de motsatte ender 12 og 14 av beltet, understøttes mellom de motsatte ender av beltet. Denne remse fastspennes ved en ende og vekter festes til den motsatte enden av denne remsen slik at den trekkes stramt. Varptråden fjernes fra materialremsen 16 plassert mellom de motsatte ender av beltet, hvorved etterlates kun vefttråden 18.
De motsatte ender 12 og 14 av stoffet kan understøttes på en konvensjonell måte med en ende 12 av stoffet understøttet over et langt metallrør og den andre enden 14 tilsvarende drapert over et langt metallrør. Metallrørene understøttes ved deres motsatte ender på en konvensjonell måte slik det gjøres ved en manuell sømvevingsprosess og med metallrørene i atskilt parallelt forhold. Metallrørene atskilles med en dimensjon som er tilstrekkelig til å oppta sømmen mellom disse, og søm<y>evingsmaskinen som inkorporerer den foreliggende oppfinnelse er plassert mellom metallrørene og under-støttes for lineær bevegelse i retningen av den langsgående akse på de langstrakte metallrør.
De motsatte ender 12 og 14 av beltet omfatter hver en gruppe 20 av løse vefttråder dannet ved å fjerne en majoritet av vefttrådene. I en foretrukket form av oppfinnelsen blir noen få vefttråder etterlatt ved kanten av gruppen 20 til å danne et relativt smalt bånd 22 som virker til å holde varptråden 24 på grHippen 20 i den riktige stilling og å holde riktig relativ innretning av varptrådene 24 med hensyn til hverandre. De motsatte ender av båndet 22 understøttes slik at varptrådene 24 som danner gruppene 20 strekker seg vertikalt oppad fra de perifere kanter av remsen 16 og i atskilt mot hverandre vendende forhold på de motsatte sider av remsen.
Den vevede søm 10 dannet ved å separere en første av varptrådene eller fibrene i gruppen 20 å veve den inn i vefttrådene 18 i remsen. En vefttåd eller fiber 24 i remsen ved den motsatte enden av remsen blir så separert, og dette fiber veves inn i vefttrådene 18 på remsen. Deiine syklus gjentas inntil en søm er blitt vevet langs hele bredden av beltet som sys.
Figur 1 og 3 viser skjematisk midlene som er tilveiebrakt ved anordningen ifølge oppfinnelsen for å separere suksessive av varptrådene 24 hos gruppen 20 slik at de så kan veves inn i vefttrådene 18 hos remsen 16. Selv om dette middel for å separere vil bli beskrevet i nærmere detalj i det etter-følgende, i den konstruksjon som er vist i figurene 1 og 2, omfatter det en frem og tilbake bevegbar trådseparator 28, idet trådseparatoren 28 er bevegbar fra en tilbaketrukket stilling gitt med heltrukne linjer i figurene 1 og 2 til en andre eller fremre stilling hvori trådseparatoren 28 kan danne inngrep eller gripe den neste suksessive varptråden 24 hos gruppen 20. Trådseparatoren 28 beveger seg så til sin tilbaketrukne posisjon og trekker tråden 24 som er grepet bort fra det øvrige av gruppen 20. En slik trådseparator 28 er plassert hosllggende hver gruppe 20.
Anordningen ifølge oppfinnelsen omfatter dessuten et par overføringsarmer 30 plassert på motsatte sider av sømmen 10. Hver overføringsarm 30 understøttes for dreiebevegelse om en horisontal akse parallell med varptrådene i denne vevede søm 10. Den frie enden 32 for hver overføringsarm 30 omfatter middel for å gripe en varptråd 24 som holdes av trådseparatoren 28 når trådseparatoren 28 er i den tilbaketrukne stilling som vist i figur 2. Den frie enden 32 av over-føringsarmen 30 kan plasseres slik at den kan gripe den valgte varptråden 24 når trådseparatoren 28 beveger seg til den tilbaketrukne stillingen. Overføringsarmen 30 kan så dreies fra trådgripingsposisjonen vist i figurene 1 og 2 til en posisjon vist i figur 3, hvor den frie enden av varptråden 24 beveges generelt fremover og nedad som det fremgår av figur 1 til og med 4 til den posisjon som er vist i figur 3, hvor den frie enden av varptråden 24 beveges til planet for sømmen 10.
Anordningen ifølge oppfinnelsen omfatter dessuten middel for å bevirke vefttrådene 18 hos remsen 16 til å danne en fagåpning 36 som illustrert i figurene 3 og 4. Selv om anordningen vil bli beskrevet i nærmere detalj i det etter-følgende, omfatter den generelt en Jacquard-innretning av den type som konvensjonelt anvendes til å danne en fagåpning i vevingsanordningen.
Anordningen ifølge oppfinnelsen omfatter dessuten et par sammenflettingsarmer 40 som understøttes for bevegelse mellom en posisjon som vist i figur 3 hvor den frie enden 42 av sammenflettingsarmen 40 strekker seg gjennom fagåpningen 36 til å gripe varptråden 24 som holdes av den frie enden 32 hos overføringsarmen 30,' og en tilbaketrukket stilling vist i figur 4. Den frie enden av varptråden 24 trekkes av sammenflettingsarmen 40 gjennom fagåpningen 36 til en motsatt side av sømmen 10.
Anordningen ifølge oppfinnelsen omfatter dessuten et par uttrekkerarmer 44 som er plassert på motsatte sider av sømmen 10, idet uttrekkerarmene 44 er plassert tett hosliggende de langsgående kanter av sømmen 10 som skal dannes. Hver uttrekkerarm 44 er innrettet til å bevege seg mellom en utstrukket stilling som vist i figur 4 og hvor den frie enden av uttrekkerarmen 44 er i en stilling til å gripe en varptråd 24 som holdes av den frie enden for sammenflettingsarmen 40. Uttrekkerarmen 44 kan således gripe enden av varptråden 24 som er blitt trukket gjennom fagåpningen 36 ved hjelp av sammenflettingsarmen 40 som vist i figur 4, og uttrekkerarmen 44 kan så beveges bakover til den tilbaketrukne stilling vist med stiplede linjer i figur 4, hvor varptråden 24 som er grepet trekkes mot sømflaten 46.
Under anvendelse av denne anordning blir en valgt varptråd 24 hos gruppen 20 separert fra de øvrige varptråder i nevnte gruppe, og matet av overføringsarmen 30 og sammenflettingsarmen 40 gjennom fagåpningen 36. Varptråden 24 trekkes så mot sømflaten 46 ved hjelp av uttrekkerarmen 44. Etter at varptråden 24 er trukket tilbake av uttrekkeren, vil en slag og vevkammekanisme som skal bli beskrevet i det etterfølgende bevege seg fremover og vevkammen ruller til å slå inn varptråden, og vevkammen beveger seg så tilbake til nøytral-stillingen. Fagåpningen 36 blir så endret eller reversert ved operasjon av Jacquard-maskinen som angitt ovenfor, og en varptråd 24 fra gruppen 20 på den motsatte siden av sømmen 10 velges så og atskilles fra den gruppen. Denne varptråd 24 gripes så av en overføringsarm 30 og transporteres til en posisjon hvor den kan gripes av den frie enden hos en sammenflettingsarm 40 som strekker seg gjennom fagåpningen 36. Uttrekkerarmen 44 kan så danne inngrep med varptråden 24 for derved å trekke den mot sømflaten 46. Etter at varptråden 24 er trukket tilbake av uttrekkeren, kommer slag og vevkammekanismen fremover og vevkammen ruller til å slå inn varptråden, og vevkammen beveger seg tilbake til nøytralstil-lingen. Denne prosess gjentas kontinuerlig inntil hver varptråd hos gruppene 20 er vevet inn i vefttrådene 18 hos remsen 16 for derved å danne en vevet søm som sammenføyer de motsatte ender 12 og 14 av det vevede beltet.
Figur 5 viser nærmere en foretrukket utførelsesform av anordningen ifølge oppfinnelsen og som er innrettet til å utføre sømvevingsprosessen som angitt ovenfor. Anordningen vist i figur 5 omfatter en rammekonstruksjon 50 som er tilpasset til å understøtte sømvevingsanordningen som er beskrevet ovenfor og er understøttet for bevegelse ved hjelp av et flertall hjul 52. Rammen 50 understøttes for bevegelse slik at sømvevingsanordningen som understøttes av rammen 50 kan bevege seg lineært langs lengden av sømmen 10 ettersom sømvevingsprosessen skrider frem. Maskinrammen 50 omfatter en vertikalt plassert kolonne 54 som understøtter en horisontal utkraget ramme 56. Den utkragede rammen understøtter i sin tur trådseparerings- og vevingsanordningen som er beskrevet ovenfor. Den vertikale søylen 54 understøtter også en styreboks 58 som er tilpasset til å oppta konvensjonelle pneumetiske styreenheter som anvendes til å styre operasjonen av trådsepareringsanordningen og vevingsanordningen. Rammen 50 omfatter dessuten middel som gir en horisontal flat overflate til understøttelse av den vevede sømmen 10 som sammenføyer de motsatte ender 12 og 14 på det vevede stoffbeltet. Ved den viste konstruksjonen er denne flate overflaten dannet av et hus 51 av platemetall som understøttes av rammen 50 og som omfatter en plan horisontal øvre overflate.
Rammen 50 understøtter også en konvensjonell Jacquard-maskin 60. Jacquard-maskinen er innrettet til å styre fagåpningen som dannes av vefttrådene 18 hos remsen 16. I en foretrukket utførelsesform av oppfinnelsen, kan Jacquard-maskinen være en Jacquard-anordning som produseres av Samuel Dracup & Sons, Ltd., Lane Close Mills, Great Horton, Bradford Vest Yorkshire, England. Denne konvensjonelle og kommersielt tilgjengelige Jacquard-maskinen 60 understøttes av rammen 50 slik at nålene i Jacquard-maskinen rager oppad og er innrettet til å bevege seg vertikalt som reaksjon på Jacquard-maskinens operasjon.
Rammen understøtter også en hovelsammenstilling 62 og en konvensjonell fjærkasse 64 montert vertikalt over Jacquard-maskinen 60. Slik det er vanlig, omfatter fjærkassen 64 et
i
antall vertikalt monterte spiralfjærer, hvor minst en fjær er tilveiebrakt for hver av vefttrådene 18 i remsen 16. Et
flertall av hoveler 66, som skal beskrives i nærmere detalj i det etterfølgende, er montert mellom fjærene i fjærkassen 64 og de vertikalt frem og tilbake gående nåler i Jacquard-maskinen 60. En individuell hovel 66 omgir hver av vefttrådene 18, og hovelene 66 er forbundet med respektive av de vertikalt orienterte fjærene i fjærkassen 64 og med de respektive av nålene i Jacquard-maskinen 60. Slik det er vanlig, opererer Jacquard-maskinen 60 til å bevirke valgte av nålene til å kunne beveges vertikalt for derved å bevirke en konsekvent vertikal bevegelse av hovelen 66 som er forbundet med den nålen. En slik bevegelse av hovelen 66 medfører bevegelse av vefttrådene 18 og dannelse av en fagåpning. Det vil forstås av fagfolk at ved bruken av Jacquard-hovel-anordningen, kan fagåpningen 36 som dannes av vefttrådene 18 varieres i et hvilket som helst ønsket mønster og bredden av fagåpningen 36 kan varieres avhengig av den sømstil som ønskes.
Et av trekkene ved den foretrukne utførelsesform er tilveiebringelsen av hoveler 66 som glidbart kan plasseres over vefttrådene 18 og hvor hovelene er konstruert slik at de individuelle vefttråder 18 ikke behøver å måtte tres gjennom hovelene 66. Idet det henvises nærmere til den konstruksjon av hovelene som er vist på tegningene, består, som vist i figur 13 hver hovel av et par tynne metallblad 67 og 69 av i alt vesentlig samme lengde. Disse blad 67 og 69 er plassert i et parallelt mot hverandre vendende forhold og en tynn sirkulær metallskive 71 er plassert mellom endene av bladene for derved å understøtte disse ender av hosliggende paral-lelle blader i atskilt parallelt mot hverandre vendende forhold. Den sirkulære metallskiven har en tykkelse som er noe større enn tykkelsen av vefttrådene. Bladene 67 og 69 er fast sammenføyet til metallskiven 71. Selv om midlet for å sammenføye bladene 67 og 69 til metallskiven kunne ha forskjellige utforminger, blir, ifølge en foretrukket utførelsesform av oppfinnelsen, bladene 67 og 69 lasersveiset til metallskiven 71. Hovelen 66 omfatter også en andre metallskive 73 plassert mellom bladene 67 og 69 hosliggende den første metallskiven 71, men atskilt fra denne. Den andre metallskiven 73 er festet til et av bladene 67 og omfatter en plan side som er innrettet til å danne kontakt med det andre metallbladet 69. I en foretrukket utførelsesform av oppfinnelsen er bladene 67 og 69 bøyelige, og ettersom bladene sammenføyes ved kun en ende, kan de spres fra hverandre som vist i figur 13.
Under operasjon blir, så snart remsen 16 av det vevede materialet er lagt på plass og så snart varptrådene er fjernet, hovelene 66 plassert over individuelle vefttråder 18. De frie ender av bladene 67 og 69 på hovelene 66 separeres og slippes over vefttrådene 18. Bladene 67 og 69 er tilstrekkelig bøyelige til at et blad 67 kan trekkes vekk fra den andre skiven 73 tilstrekkelig til at vefttråden 18 kan føres mellom bladet 67 og den andre skiven for derved å plasseres mellom skivene 71 og 73 og bladene 67 og 69. Vefttrådené blir således på sikker måte fastholdt i hovelen 66.
Idet det nå henvises nærmere til anordningen for å separere suksessive av varptrådene 24 fra gruppen 20, slik at disse suksessive varptråder 24 kan transporteres gjennom fagåpningen 36, er midlet for å separere varptråden vist nærmere i figurene 6 og 8-11. Anordningen på en side av den vevede søm 10 for separering av varptrådene 24 og for å mate dem inn i vefttrådene 18 for derved å danne den vevede søm er et speilbilde av anordningen tilveiebrakt på den motsatte side av sømmen. Følgelig vil kun anordningen på en side av sømmen bli beskrevet i detalj.
I den viste konstruksjon strekker et par nedragende armer 70 seg nedad fra den frie enden av den utkragede rammen 56, idet hver av armene 70 har en øvre ende festet til enden av den utkragede rammen 56. De nedadhengende armer 70 er i alt vesentlig de samme av konstruksjon og følgelig vil kun en bli beskrevet i detalj. De nedadragende armer 70 understøtter hver en horisontalt forløpende støttearm 72 (figurene 6, 8 og 9) som et glidespor eller glidelegeme 74. Midlet for å separere suksessive varptråder 24 fra gruppen 20 omfatter et separatorlegeme 28 som er innrettet til å være horisontalt bevegelig fra en tilbaketrukket stilling vist med stiplede linjer i figur 9 til en utstrukket stilling hvor separatorlegemet 28 kan danne inngrep med og gripe den neste suksessive av varptrådene 24 hos gruppen 20. Midler er også tilveiebrakt for å understøtte separatorlegemet 28 for slik frem- og tllbakegåemde bevegelse. Selv om separatorlegemet 28 kunne understøttes på forskjellige måter, omfatter, i den viste konstruksjon og som angitt i figur 11, den nedre overflaten 76 av glidesporet 74 et langstrakt, T-formet spor 78 som strekker seg langs lengden av glidesporet 74, og et T-f ormet glideorgan 80 opptas I sporet 78 og er frem- og tilbakebevegelig deri I retningen av den langsgående aksen for glidesporet 74. Separatorlegemet 28 er festet til glideorganet 80 for derved å være frem- og tilbakebevegelig med glideorganet 80.
Midler er også tilveiebrakt for å kunne bevirke frem- og tilbakegående lineær bevegelse av separatorlegemet 28 mellom den utstrakte stilling og den tilbaketrukne stilling. I den viste utførelsesform av oppfinnelsen omfatter det middel for å bevirke slik bevegelse en pneumatisk sylinder 82 og stempel 84. Sylindrene 82 omfatter en fremre ende som er fast sammenføyet til glidesporet 74, og den frie enden av stemplet 84 er forbundet med glideorganet 80. Selv om den pneumatiske sylinderen 82 kunne omfatte en hvilken som helst kommersiell tilgjengelig sylinderenhet, kan, i en foretrukket utførels-esform av oppfinnelsen, stemplet og sylinderen være kommersielt tilgjengelige produkter som fremstilles av Kuhnke Pneumatic, Malente/Holstein, Vest-Tyskland.
Idet det henvises nærmere til separatoren 28, omfatter den, i den viste konstruksjon, en meget liten L-formet plate, idet platen er plassert slik at den definerer et generelt horisontalt plan og benet av "L" 86 strekker seg fremover mot gruppen. Separatorlegemet 28 omfatter også et spor 88 dannet ved overgangen mellom benet 88 på separatoren og kropps-partiet, idet dette spor 88 er innrettet til å oppta et flertall varptråder .24 hos gruppen 20. Separatoren 28 omfatter også en valgnål 90 som opptas i en smal generelt plan og horisontalt orientert slisse 91 som halverer en del av separatorlegemet 28. Valgnålen 90 understøttes der for horisontal frem- og tilbakegående bevegelse i den smale, plane slissen 91 i en retning perpendikulær på det vertikale planet definert av gruppen 20 av varptråder 24. Valgnålen 90 omfatter en meget liten krok 92 som er innrettet til å danne inngrep med en enkelt varptråd 24 hos gruppen 20 og på fastspennende måte tvinge den varptråden 24 mot overflaten 94 av separatorlegemets benparti 86.
Midler er også tilveiebrakt for å bevirke valgnålen 90 til å bevege seg frem og tilbake mellom en tilbaketrukket stilling og en stilling hvor krokpartiet 92 kan danne inngrep med en varptråd. I den viste konstruksjon omfatter dette middel en liten pneumatisk sylinder 96 som er festet til separatorlegemet 28 og et stempel 98 som er forbundet med valgnålen 90. Sylinderen 96 forbindes med en lufttrykkilde ved hjelp av en fleksibel slange 100.
Midler er også tilveiebrakt for på ettergivende måte å understøtte valgnålen 90 slik at ettersom separatorlegemet 28 beveger seg fra den tilbaketrukne stilling til den utstrakte stilling hvor valgnålen 90 danner inngrep med den fremre eller ledende varptråden 24, vil valgnålen 90 gi etter for kraften som påtrykkes valgnålen 90 av varptråden 24, hvorved hindres at separatoranordningen bevirker varptråden 24 til å bunte seg sammen når varptrådene trer i inngrep med valgnålen 90. I den viste konstruksjon understøtter den horisontale, smale slissen 91 i separatorlegemet valgnålen 90 slik at den er bevegelig i slissen 91 i et generelt horisontalt plan og mot og vekk fra varptrådene 24. En meget lett bladfjær 102 er montert 1 slissen 91 og understøtter på ettergivende bøyelig måte valgnålen 90. Bladfjæren 102 velges spesielt til å understøtte valgnålen, men tillater tilstrekkelig bevegelse av valgnålen når den danner inngrep med ledende varptråder 24 og derved til å hindre bunting av varptrådene.
Slik det best fremgår av figur 6, i en foretrukket utfør-elsesform av oppfinnelsen, understøttes separatorlegemet 28 på en slik måte at det plasseres mellom vefttrådene 24 hos båndet som understøtter den frie kanten av varptrådene 24. Separatorlegemet 28 er innrettet til å være glidbart frem og tilbake bevegbart i retningen av vefttrådene 22 og mellom vefttrådene. Vefttrådene 22 vil således sikre innretning eller riktig plassering av endene av varptrådene 24 med hensyn til separatorlegemet 28.
Som tidligere angitt er midler også tilveiebrakt for å gripe varptråden 24 som av separatoren 28 er trukket bort fra den nevnte gruppen og for å bevege den frie enden av varptråden 24 til en posisjon hosliggende fagåpningen 36 og til en side av fagåpningen 26, hvorved varptråden 24 kan gripes av en sammenflettingsarm 40. Dette middel omfatter overføringsarmen 30 som er best vist i figurene 6 og 8-11. Overføringsarmen 30 er generelt L-formet og omfatter en ende 32 innrettet til å gripe varptråden 24 og en motsatt ende 104 som understøttes av rammen. Nærmere bestemt omfatter rammen eller støtte-konstruksjonen en bakover og horisontalt forløpende stiv arm 106 som er tilpasset til å understøtte den motsatte enden 104 på overføringsarmen 30. Den frie enden av overføringsarmen, dvs. den enden 32 av overføringsarmen 30 som er innrettet til å plassere hosliggende separatorsammenstillingen, omfatter middel for å gripe den valgte separerte varptråden 24. Selv om midlet for å gripe kunne ha en annen konstruksjon, som best vist i figurene 9 og 12, er et hakk eller en åpning 108 kuttet i den frie enden 32 av overføringsarmen 30, og den frie enden av overføringsarmen er hul og virker som en sylinder 109. Sylinderen opptar et pneumatisk drevet stempel 110, idet stemplet 110 understøttes for bevegelse mellom en første posisjon og hakket 108 er åpen, og en andre posisjon hvor stemplet 110 beveger seg mot den frie enden av over-føringsarmen 30 for å fastspenne den valgte varptråden 24 mot enden av hakket 108 for derved på fastspennende måte å danne inngrep med varptråden 24 som vist i figur 12.
Midler er også tilveiebrakt for å bevirke dreiebevegelse av overføringsarmen 30 slik at den frie enden av varptråden 24 føres nedad mot planet for den vevede søm og innad fra et vertikalt plan hosliggende kanten av sømmen til en posisjon mot senteret for sømmen. I den viste konstruksjon omfatter dette middel en pneumatisk roterende sylinder 112 som er festet til støttearmen 106, og stemplet på den roterende sylinderen 112 definerer også en sylinder hos en pneumatisk lineært utvidbar sylindersammenstilling. Et frem- og tilbake-bevegbart stempel 116 er festet til enden 104 av over-føringsarmen 30. Selv om det roterende stemplet 114 og sylinderen 112 kunne omfatte et hvilket som helst konvensjonelt roterende pneumatisk stempel og sylinder, kan de i en utførelsesform av oppfinnelse omfatte et kommersielt tilgjengelig roterende stempel og sylinder fremstilt av Microtechnik, Grenchen i Sveits.
Under operasjon av overføringsarmen 30, blir den først plassert som vist i figur 6 med stemplet 110 (figur 12) opptatt i den frie enden 32 av overføringsarmen 30 i en tilbaketrukket stilling. Når separatoren 28 virker til å gripe en varptråd 24 og trekke den vekk fra de øvrige varptråder hos gruppen 20, og når separatorlegemet 28 beveger seg bakover, trekkes varptråden 24 inn i hakket 108 i den frie enden 32 av overføringsarmen 30. Stemplet 110 i den frie enden 32 av overføringsarmen 30 blir så aktivert til å fastspenne varptråden 24 mot endeveggen 111 hos hakket 108. Det lineære stemplet 116 og sylinderen 114 blir så aktivert til å bevirke innadbevegelse av overføringsarmen 30, dvs. bevegelse av overføringsarmen 30 mot midten av sømmen 10. Den frie enden 32 av varptråden 24 beveges således vekk fra separatoranordnlngen 28. Den roterende sylinder 112 hos overføringsarmen blir aktivert til å bevirke rotasjon av overføringsarmen 30 fra posisjonen vist i figur 6 til en posisjon hvor den frie enden av overføringsarmen 30 er hosliggende sømmens plan.
Midler er også tilveiebrakt for å gripe varptråden 24 som holdes av overføringsarmen 30 for å trekke den frie enden av varptrådene gjennom fagåpningen 36 til den andre siden av sømområdet. I den viste løsning omfatter dette middel sammenflettingsarmen 40 som er understøttet for dreiebevegelse om en generelt vertikal akse. I den viste løsning er sammenflettingsarmen 40 generelt L-formet og omfatter en ende 120 som er dreibart understøttet for dreiebevegelse om en vertikal akse og en motsatt eller fri ende 122 under-støttet for bevegelse i en generelt horisontal bane fra en side av sømmen 10 gjennom fagåpningen 36 til en motsatt side av sømmen. Den frie enden 122 av sammenf lettingsarmen 40 er tilsvarende i konstruksjon som den frie enden 32 av overfør-ingsarmen 30 ved at den også omfatter middel for å gripe en varptråd som vist i figur 12. Nærmere bestemt omfatter den frie enden 122 av sammenf lettingsarmen 40 et hakk eller en griper 124 som er innrettet til å oppta eller gripe enden av varptråden, og den frie enden 122 av sammenflettingsarmen 40 er turbulær for derved å definere en sylinder som opptar et stempel som er bevegelig fra en tilbaketrukket stilling til en varptråd-fastspenningsstilling.
Under operasjon av sammenflettingsarmen 40, forut for nedadrettet dreiebevegelse av overføringsarmen 30, vil sammenflettingsarmen 40 svinge fra en tilbaketrukket stilling (figur 2) gjennom fagåpningen 36 til posisjonen vist i figur 3, hvor den frie enden 122 av sammenf lettingsarmen 40 er hosliggende kanten av sømmen 10. Når overføringsarmen 30 så bevirkes til å dreie nedad, vil den frie enden 32 av overfør-ingsarmen 30 bevege seg nedad over den frie enden 122 av sammenflettingsarmen 40 for derved å drapere varptråden 40 over den frie enden 122 av sammenf lettingsarmen 40 slik at der varptråden 24 kan mottas i hakket 124 som er tilveiebrakt i sammenflettingsarmen 40. Stemplet i den frie enden av sammenf lettingsarmen bevirkes til å trekke seg slik at det vil på fastspennende måte danne inngrep med varptråden 24, og stempelfastspenningsmidlet på overføringsarmen 30 vil frigi varptråden. Overføringsarmen 30 vil bli dreiet til sin opprinnelige stilling, og sammenflettingsarmen 40 vil også bli returnert til sin tilbaketrukne stilling (figur 4) med den frie enden 122 av sammenflettingsarmen 40 bevirkende trekning av varptråden 24 gjennom fagåpningen.
Det skal forstås at ved andre anvendelser, vil sammenflettingsarmen 40 kunne ha andre utforminger, og andre midler kunne tilveiebringes for å bevirke translatorisk bevegelse av den frie enden 122 av sammenflettingsarmen 40 for bevegelse fra den tilbaketrukne stilling til en stilling hvor den frie enden av sammenflettingsarmen strekker seg gjennom fagåpningen 36 til en stilling hvor den frie enden 122 av sammenflettingsarmen 40 strekker seg gjennom fagåpningen 32 til en stilling hvor den kan gripe en varptråd 24 som holdes av overføringsarmen. I andre utførelsesformer vil sammenflettingsarmen eksempelvis kunne være lineær og et stempel samt sylinder med relativt langt slag kunne tilveiebringes for å bevirke lineær bevegelse av en ende av et slikt sammenflettingsmiddel.
Midler er også tilveiebrakt for å gripe enden av varptråden 24 som understøttes av den frie enden 122 på sammenf lettingsarmen 40 etter at sammenflettingsarmen har trukket enden av varptråden 24 gjennom fagåpningen 36 og for å trekke denne frie ende av varptråden bakover og oppad ut av fagområdet og for å bevirke varptråden til å danne Inngrep med sømflaten 46. Dette middel tilveiebringer også middel for å holde stramming på varptråden mens vevkamtennene kan danne inngrep med varptråden og tvinge varptråden mot sømflaten 46. Dette middel for å gripe enden av varptråden 24 omfatter en uttrekkergriper 44 som har en generelt vertikalt forløpende arm. Den nedre enden 130 (figur 6) av uttrekkergriperarmen 44 omfatter middel for å gripe den frie enden av varptråden 24 som holdes av sammenflettingsarmen 40. I en foretrukket utførelsesform av oppfinnelsen er dette gripemiddel lik det som tilveiebringes på den frie enden av overføringsarmen 30 og den frie enden 32 av sammenf lettingsarmen 40 omfatter en stempel- og sylinderløsning. Den nedre enden 130 av uttrekkergriperarmen er tubulær og virker som en sylinder som opptar et stempel. Den nedre enden 130 av uttrekkerarmen 44 omfatter et hakk 132 som er innrettet til å oppta enden av varptråden 24, og et stempel 131 opptatt 1 den nedre enden 130 kan beveges frem og tilbake for derved på fastspennende måte å danne inngrep med varptråden 24. Midler er også tilveiebrakt for å bevirke translatorisk horisontal bevegelse av uttrekkerarmen 44 fra en tilbaketrukket stilling vist i figur 6 til en fremre stilling hvor uttrekkergriperen kan på fastspennende måte danne Inngrep med en varptråd som strekker seg gjennom fagåpningen 36. Figur 4 illustrerer en av uttrekkerarmene 44 som er blitt beveget fremover fra den tilbaketrukne stilling vist med stiplede linjer i figur 4 til en fremre stilling hvor den kan danne inngrep med en varptråd 24. Selv om midlet for å bevirke horisontal resiprok bevegelse av uttrekkerarmen 44 kunne ha forskjellige utforminger, blir i den viste løsning uttrekkerarmen 44 understøttet for bevegelse av et lineært lager 136 som understøttes av en øvre ende av støttearmen 70 som i sin tur er festet til den frie ende av den utkragede rammen 56. Det lineære lageret 136 omfatter en horisontal forløpende stang 138, og uttrekkerarmen 44 understøttes av et glideorgan 140 som understøttes på stangen 138 for lineær frem- og tilbakegående bevegelse. Midler er også tilveiebrakt for å bevirke den valgte trans-latoriske bevegelse av glideorganet 140 langs støttestangen 130. Selv om dette midlet kunne omfatte et, konvensjonelt pneumatisk stempel og sylinder, omfatter, i den viste utførelsesform, midlet for å bevirke bevegelse av glideorganet 140 omfatter en kommersielt tilgjengelig pneumatisk kabelsylinder 142 fremstilt av Martonair, Twickenham, England. Kabelsylinderen 142 omfatter generelt en kabel 144 som er festet over et par trinser 146. Glideorganet 140 er festet til kabelen 144. Kabelsyl inderen 144 omfatter også en sylinder 146 og et stempel 148 opptas i sylinderen 146. Kabelen 144 forbindes med stemplet 148. Når lufttrykket tilveiebringes til sylinderen 146, bevirker stemplet 148 bevegelse av kabelen 144 og translatorisk bevegelse av glideorganet 140 på støttestangen 138.
Uttrekkergripersammenstillingen omfatter også middel for å bevirke valgt vertikal bevegelse av den nedre enden 130 av uttrekkerarmen 44. I en foretrukket utførelsesform av oppfinnelsen omfatter dette midlet et par pneumatiske sylindre 150 og 152 som er montert i vertikalt stablet forhold. Nærmere bestemt omfatter dette middel en første pneumatisk sylinder 150 festet til glideorganet 140 og montert vertikalt. Denne sylinder 150 omfatter et stempel 154 og den andre sylinderen 152 er fast festet til den nedre enden av dette stempel 154. Den andre sylinderen 152 opptar et stempel 156 som også er understøttet for vertikal frem- og tilbakegående bevegelse. Den nedre enden av stemplet 156 understøtter uttrekkerarmen (ekstraktorårmen) 44.
Under operasj.on av uttrekkergriperen 44, blir kabel syl inderen 142 aktivert til å bevirke uttrekkergriperen 44 til å bevege seg fremover fra den stilling som er vist i figur 6 til en fremre stilling hvor den nedre enden 130 av uttrekkergriperen 44 er hosliggende fagåpningen 36. Sylindrene 150 og 152 blir så aktivert til å bevirke nedadbevegelse av uttrekkergriperen
44 til en stilling hvor hakket 132 kan motta varptråden 24 ettersom sammenflettingsarmen 40 trekker varptråden 24 gjennom fagåpningen. Varptråden 24 går så på fastspennende måte i inngrep i hakket 132 ved hjelp av stemplet 131. Sylinderen 152 blir så aktivert til å bevirke oppadbevegelse av uttrekkergriperarmen 44 til en stilling hvor varptråden 24 som holdes av den frie enden 130 på uttrekkergriperen 44 vil være plassert noe over sømplanet. Kabelsylinderen 142 aktiveres så på ny til å bevirke bakoverrettet translatorisk bevegelse av uttrekkerarmen 44 for derved å trekke varptråden 24 bakover slik at den trekkes mot sømf laten 46 og den frie enden av varptråden 24 trekkes under skien 154. Den andre sylinderen 150 blir så aktivert til å bevirke oppadbevegelse av uttrekkerarmen 44 til den stilling som er vist i figur 6.
Midler er også tilveiebrakt for å slå varptråden 24 mot sømflaten 46 på en måte som muliggjør innretting av knokene i stoffet. Midler for å slå varptrådene 24 mot sømflaten 46 er best vist i figur 7 og omfatter generelt en slag- og vevkammekanisme 160 som understøttes av rammen 50 og er plassert under den vevede søm 10 som dannes. Slaget og vevkammekanismen 160 omfatter et flertall av vevkamtenner 162, idet vevkamtennene 162 er konvensjonelle og generelt omfatter tynne langstrakte metallremser som er plassert i et side-ved-side-stablet forhold, idet vevkamtennene definerer et flertall av tett atskilte vertikale parallellsatte plan, og med en av remsene eller vevkamtennene 162 plassert mellom hvert par av vefttråder 18. Slaget og vevkammekanismen 160 omfatter også middel for å understøtte flertallet av vevkamtenner 162 slik at de er bevegelige fra posisjonen vist i figur 7 med heltrukne linjer til posisjonen vist med stiplede linjer eller med strekprikkede linjer.
Nærmere bestemt omfatter midlet for å understøtte vevkamtennene 162 en støttearm 164 som er dreibart forbundet ved sin nedre ende med maskinrammen 50 for dreiebevegelse mellom den posisjon som er vist med heltrukken linje eller den tilbaketrukne stilling vist i figur 7 og stilingen vist med strekprikkede linje hvor vevkamtennene 162 kan slå varptråden 24 inn i sømflaten 46. Midler er også tilveiebrakt for å bevirke slik frem-og tilbakegående eller dreiebevegelse av støttearmen 164. Ved den viste konstruksjon omfatter dette middel et pneumatisk stempel 166 som er dreibart forbundet ved hjelp av en tapp 168 til maskinrammen 50 og omfatter et stempel 170 som er dreibart forbundet med støttearmen 164 ved hjelp av en tapp 172 ved et punkt som ligger mellom de motsatte ender av støttearmen 164. Den øvre enden av støtte-armen 164 omfatter en dreieaksel 174. De plane tynne metall-remsene som danner vevkamtennene 162 er montert i side-ved-side-stablet forhold på denne dreieakselen 174, og vevkamtennene 162 er understøttet på dreieakselen 174 til å være fritt dreibare om aksen for denne dreieaksel 174 og er fritt og uavhengig bevegelig med hensyn til hverandre. Et av trekkene ved maskinen er tilveiebringelsen av middel, når støttearmen er i den stilling som er vist i figur 7 med strekprikket linje, til å bevirke inngrep av suksessive av vevkamtennene 162 mot varptråden 24 for å slå varptråden mot sømflaten 46. Dette middel muliggjør bølgevirkning av vevtennene 162. Denne bølgevirkning forplanter seg fra en side av sømmen til den andre og i retningen av den frie enden av varptråden som tvinges mot sømflaten. Alternativt angitt vil suksessive av vevkamtennene 162 fra en side av sømflaten til en motsatt side av sømflaten danne Inngrep med varptråden og støte den mot sømflaten 46. Når den pneumatiske sylinderen 166 bevirker støttearmen 164 til å dreie seg fra posisjonen vist med heltrukken linje 1 figur 7 til posisjonen vist med strekprikket linje, beveges vevkamtennene 164 til posisjonen vist med strekprikket linje. Midler er også tilveiebrakt for å bevirke dlss.e vevkamtenner 162 til å bevege seg til den stilling som er vist med stiplet linje i figur 7, hvor disse vevkamtenner 162 ville danne inngrep med varptråden og så tvinge den mot sømflaten 46. Dette middel for å bevirke vevkamtennene 162 fra stillingen vist med stiplet linje til stillingen vist med strekprikket linje I figur 7 omfatter en vevkamrulle 180 som er Innrettet til å danne inngrep med de nedre ender 182 på vevkamtennene 162 som vist i figur 7. Vevkamrullen 180 understøttes for translatorisk bevegelse i retningen av aksen for den horisontale dreieakselen 174 for vevkamtennene 162 slik at rullen 180 kan bevege seg fra en ende av dreieakselen 174 til den motsatte enden og danne kontakt med suksessive av vevkamtennene 162 ettersom den beveger seg frem og tilbake på denne måte. Ettersom vevkamrullen 180 beveger seg langs lengden av den horisontale dreieakselen 174, vil den danne kontakt med suksessive av vevkamtennene til å bevirke disse til å dreie fra den posisjon som er vist med strekprikket linje i figur 7 til den posisjon som er vist med stiplet linje.
Midler er også tilveiebrakt for å bevirke slik translatorlsk bevegelse av vevkamrullen 180 langs lengden av den horisontale dreieakselen 174. I den viste konstruksjonen under-støttes vevkamrullen 180 for rotasjon om aksen av en generelt vertikalt forløpende aksel 186, idet vevkamrullen 180 er fritt roterbar om denne aksel. Den nedre enden av akselen 186 understøttes av et glideorgan 188 som er understøttet for glidbar frem- og tilbakegående bevegelse på et par støtte-stenger 190. Den nedre enden av glideorganet 188 er festet til en kabel 192 på en kabelsylinder 194 som har den samme konstruksjonen som kabelsylinderen 142 som under-støtter uttrekkergriperarmen 44. Operasjonen av kabelsylinderen 194 er funksjonsmessig til å bevirke translatorlsk frem- og tilbakegående bevegelse av glideorganet 188 og vevkamrullen 180 langs støtteakslene 190 og i retningen av denne langsgående aksen for dreieakselen 174 for vevkamtennene. Selv om glideorganet 188 er blitt beskrevet som drevet av en kabelsylinder 194, vil det lett forstås at i andre utførelses-former av oppfinnelsen kunne en langstrakt pneumatisk stempel- og sylinderløsning tilveiebringes for å bevirke slik translatorlsk bevegelse. Likeledes kunne også en skruedrev-løsning eller en annen liknende konvensjonell anordning anvendes.
I en foretrukket utførelsesform av oppfinnelsen omfatter rammen 50 også en elektrisk motor 51 som operativt drivmessig er forbundet med minst et hjul 52 som understøtter rammen 50 slik at sømdanningsmaskinen mekanisk drives langs sømmens lengde ettersom sømvevingsprosessen fortsetter..
Midler er også tilveiebrakt for å sende et signal til den elektriske motoren 51 for å bevirke operasjon av den elektriske motoren 51 og bevegelse av rammen 50 ettersom sømvev-ingsprosessen fortsetter og sømflaten bygges opp. I en foretrukket utførelsesform av oppfinnelsen omfatter slag og vevkammekanismen 160 middel for å sende et signal til den elektriske drivmotoren 51 for å bevirke motoren til å bevirke en liten fremføring av maskinen når sømflaten 46 bygges opp. I den viste konstruksjon omfatter dette middel for å sende et signal til motoren en elektrisk bryter 196 festet til støttearmen 164. En foretrukket utførelse av oppfinnelsen er vevkamtennene 162 og konstruksjonen for å bevirke dreiebevegelse av vevkamtennene om den horisontale dreieakselen 174 samtlige understøttet av en ramme 198, idet rammen 198 er dreibar sammenføyet ved hjelp av en dreietapp 200 til den øvre enden av støttearmen 164. Rammen 198 understøttes for begrenset dreiebevegelse med hensyn til den øvre enden av støttearmen 164. Rammekonstruksjonen 198, vevkammekanismen og midlet for å bevirke respektive dreiebevegelse av vevkamtennene 162 veies slik at når støttearmen er i den posisjon som er vist med strekprikket linje i figur 7, vil vekten av denne konstruksjon ha tendens til å bevirke vevkamtann-støttemekanismen til å dreie om akselen i en retning med urviseren som vist i figur 7. Ettersom sømflaten 46 bygges opp, når. vevkamtennene dreier fra den strekprikkede linjens posisjon til den stiplede linjens posisjon i figur 7, vil sømflaten 46 begrense bevegelsen av vevkamtennene. Når sømflaten bygges opp tilstrekkelig og når vevkamtennene tvinges til Inngrep med sømflaten, vil rammen 198 dreie i en retning mot urviseren og vil danne inngrep med bryteren 196 hvorved sendes et signal til den elektriske motoren 51 for å føre sømdanningsmaskinen inkrementelt fremover vekk fra sømflaten 46.
Midler er også tilveiebrakt for å styre operasjonen av de pneumatiske stempel- og sylindersammenstillinger som er angitt ovenfor og for å tilføre lufttrykket til disse stempel- og sylindersammenstillinger for derved å bevirke operasjon av de pneumatiske sylindersammenstillinger I en styrt sekvens. I en foretrukket utførelsesform av oppfinnelsen kan styremidlet opptas i styrehuset 58 og kan omfatte en kommersielt tilgjengelig Martonaire Bi-Selector Model/660H fremstilt av Martonaire, Ltd., Twickenham, England. Slik det er vanlig, kan denne styreanordning være operativt forbundet med luftledninger til hver av de pneumatisk drevne stempler og sylindre gjennom en rekke styreventiler. Den pneumatiske sekvensinnretning virker til å tilføre luft til de pneumatiske stempler og sylindre i rekkefølge for derved å tilveiebringe en trinn-for-trinn-styrt og sekvensmessig operasjon av de forskjellige komponenter.
I en foretrukket utførelsesform er midler også tilveiebrakt for å stoppe oprasjonen av maskinen i tilfellet av at en hvilken som helst av stempel-og sylindersammenstiIlingene av den type som er vist i figur 2 ikke klarer å gripe en tråd på riktig måte. Som angitt ovenfor omfatter hver griper en stempel- og sylinderløsning. Endene av hver slik sylinder er forsynt med en elektrisk kontakt 210 (figur 12) og stemplet omfatter også en elektrisk kontakt 212. Når en tråd på riktig måte trer i Inngrep med en griperanordning, vil tråden 24 bli plassert mellom stempelkontakten 212 og sylinderkontakten 210 og derved hindre elektrisk kontakt mellom stempelkontakten 212 og sylinderkontakten 210. Hvis på den annen side tråden ikke gripes riktig, vil enden av stemplet danne elektrisk kontakt med sylinderkontakten 210 og maskinen vil bli av-stengt. Hvis ønskelig, kan elektrisk anordning for avstenging av maskinen også bevirke at en alarm avgis. Et av trekkene ved oppfinnelsen er at i tilfelle at maskinen avstenges på grunn av feil hos en av griperne med hensyn til riktig å gripe varptråden 24, kan operatøren så bevirke at hovelsekvensen reverseres til et punkt hvor en hvilken som helst feil som er blitt skapt kan bli korrigert.
En annen av fordelene ved anordningen ifølge oppfinnelsen er at sømbredden kan være justerbar fra eksempelvis ca. 51 mm til ca. 152 mm avhengig av typen av stoff som sømdannes og bredden av den ønskede søm. En foretrukket utførelsesform av oppfinnelsen er de nedadforløpende støttearmer 70 forbundet med den utkragede rammen 56 på en måte som tillater justerbar bevegelse av armene mot og vekk fra hverandre for derved å tillate justering av plasseringen av velgermekanismene og varptrådoverførings- og vevingsmidlene. Følgelig kan bredden av stoffremsen som er plassert mellom endene av det vevede stoffet være av en hvilken som helst ønsket bredde og den resulterende søm kan ha en hvilken som helst valgt bredde.

Claims (8)

1. Anordning for å danne en søm (10) I en lengde av vevet stoff som har motsatte ender (12, 14) for å sammenføye de motsatte ender av stoffet ved hjelp av en vevet søm og derved danne et endeløst vevet stoffbelte, og for anvendelse med midler for å understøtte en remse av vefttråder (18) i parallelt forhold og for å understøtte de motsatte ender (12, 14) av stoffet i et tett atskilt forhold på motsatte sider av remsen av vefttråder, idet de motsatte ender av stoffet hver omfatter en gruppe (20) av løse varptrådender (24), som understøttes slik at de kan sammenveves med vefttrådene (18) som understøttes mellom de motsatte ender for derved å danne en vevet søm, idet anordningen omfatter en innretning (60, 62, 64) for å bevirke vefttrådene (18) til å danne en fagåpning (36), karakterisert ved at anordningen dessuten omfatter en separator (28) for å separere suksessive av varptrådene (24) fra nevnte gruppe (20), og for å bevege den valgte varptråden i nevnte gruppe, en sammenfletningsarm (40) for å trekke <*> en separert varptråd gjennom fagåpningen (36), og en overføringsarm (30) som har en ende (32) til hvilken separatoren (28) beveger en valgt varptråd i bruk, idet nevnte ende (32) av overføringsarmen (30) har midler (108, 110) for selektivt å gripe nevnte varptråd, idet over-føringsarmen understøttes for bevegelse mellom den første posisjon hvor enden (32) av overføringsarmen er hosliggende separatoren (28) til å gripe en varptråd derfra, og en andre posisjon hvor enden (32) av overføringsarmen bærer varptråden til en posisjon hvor varptråden kan gripes av enden (122) av sammenfletningsarmen (40) når enden av sammenfletningsarmen strekker seg gjennom fagåpningen (36), idet sammenfletningsarmen (40) er utstyrt med en griper (124) ved sin ende (122) for selektivt å gripe varptråden, og hvor armen (40) understøttes for bevegelse fra en første posisjon hvor enden (122) av sammenfletningsarmen strekker seg gjennom fagåpningen (36) til å gripe en varptråd som understøttes av overføringsarmen (30) og en andre posisjon hvor enden (122) av sammenfletningsarmen er tilbaketrukket fra fagåpningen til å trekke varptråden gjennom fagåpningen.
2. Anordning som angitt i krav 1, hvor hver nevnte gruppe (20) understøttes i generelt vertikalt forhold og innbefatter et flertall varptråder (24) som er plassert i side-ved-side-parallelt forhold, idet varptrådene understøttes av minst en vefttråd (22) ved gruppens periferi, karakterisert ved at separatoren (28) er frem- og tilbakebevegelig i en retning som er parallell med vefttråden (22) mellom en fremført, varptrådinngripende posisjon og en tilbaketrukket posisjon hvor den varptråd som er i inngrep separeres fra de andre varptrådene og er hosliggende den første posisjonen av overføringsarmen.
3. Anordning som angitt i krav 2, karakterisert ved at separatoren (28) omfatter en valgnål (90) med et krokparti (92) for å gripe den første varptråden som møtes når separatoren (28) beveger seg fra den tilbaketrukne posisjonen til den varptrådinngripende posisjonen.
4. Anordning som angitt i krav 3, karakterisert ved at den dessuten omfatter en bladfjær (102) for på ettergivende måte å understøtte nevnte valgnål (90) med krokpartiet (92) som griper den første varptråden som møtes.
5. Anordning som angitt i et hvilket som helst av de foregående krav , karakterisert ved at der er en andre sammenfletningsarm (40) som er. tilpasset til å bevege seg gjennom en andre fagåpning (36) I den motsatte retningen av bevegelsen for den førstnevnte sammenfletningsarmen over sømmen (10), hvorved en ende (122) av nevnte andre arm (40) kan danne inngrep med en varptråd og så bevege seg gjennom den andre fagåpningen til å trekke nevnte varptråd gjennom den andre fagåpningen i den nevnte motsatte retningen.
6. Anordning som angitt i et hvilket som helst av de foregående krav, karakterisert ved vevkam (160) for å tvinge nevnte varptråd (24) som trekkes gjennom nevnte fagåpning (36) mot sømflaten (46), idet nevnte vevkam innbefatter et flertall vevkamtenner (162) som understøttes i tett atskilt forhold og er plassert mellom vefttrådene (18) til å separere vefttrådene.
7. Anordning som angitt i krav 6, karakterisert ved at nevnte vevkam (160) for å tvinge varptråden mot sømflaten (46) innbefatter støtter (164) for å understøtte nevnte vevkamtenner (162) for bevegelse fra en første posisjon som er atskilt fra sømflaten til en andre posisjon som er hosliggende sømflaten, men tett atskilt fra sømflaten, og middel (180) for å bevirke suksessive av nevnte vevkamtenner til å bevege seg fra nevnte andre posisjon til en posisjon hvor nevnte varptråd tvinges mot nevnte sømflate.
8. Anordning som angitt i krav 7, karakterisert ved at vevkamtennene (162) understøttes for å begrense dreiebevegelse om en akse (174) som er parallell med søm-flaten og for uavhengig bevegelse om nevnte akse med hensyn til hverandre, og at nevnte middel (180) for å bevirke suksessive av nevnte vevkamtenner til å danne inngrep med nevnte varptråd innbefatter en rulle (180) som er under-støttet for bevegelse langs sømflaten og for å danne inngrep med vevkamtennene ettersom rullen beveger seg langs sømflaten og for å bevirke vevkamtennene til å tvinge varptrådene mot sømflaten ettersom rullen beveger seg langs sømflaten.
NO860339A 1986-01-31 1986-01-31 Automatisk soemdanningsmaskin. NO161010C (no)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO860339A NO161010C (no) 1986-01-31 1986-01-31 Automatisk soemdanningsmaskin.

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO860339A NO161010C (no) 1986-01-31 1986-01-31 Automatisk soemdanningsmaskin.

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO860339L NO860339L (no) 1987-08-03
NO161010B true NO161010B (no) 1989-03-13
NO161010C NO161010C (no) 1989-06-21

Family

ID=19888715

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO860339A NO161010C (no) 1986-01-31 1986-01-31 Automatisk soemdanningsmaskin.

Country Status (1)

Country Link
NO (1) NO161010C (no)

Also Published As

Publication number Publication date
NO161010C (no) 1989-06-21
NO860339L (no) 1987-08-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4581794A (en) Automatic seaming machine for fabric belts
EP0236601B2 (en) Automatic seaming machine for fabric belts
EP0158933B1 (en) Method and apparatus for passing thread through member formed with opening
SU706028A3 (ru) Способ тканеформировани на бесчелночном ткацком станке и устройство дл его осуществлени
US4840203A (en) Process for clamping, fastening and presentation of weft threads in gripper weaving looms and device used to this end
US3159186A (en) Weaving frame
SU1050579A3 (ru) Устройство дл формировани закладной кромки на бесчелночном ткацком станке с питанием уточной нитью с неподвижных бобин
CN109208158B (zh) 在片梭织机中不使用假边的纬纱操作装置
US2389809A (en) Method and device for cutting weft thread ends projecting from the fabric
GB2117419A (en) Apparatus for the separation and preparing of warp threads for the drawing in of warp threads in healds and dents
US3213892A (en) Weaving method and gripper shuttle weaving machine for carrying out said method
US6014992A (en) Mechanical loom with pneumatic weft thread insertion with synchronized clamp cutter and reed
NO161010B (no) Automatisk soemdanningsmaskin.
US5568827A (en) Weaving loom with sley associated device for positioning a weft cutter
US5016677A (en) Automatic cop changing device for a weaving machine
EP0391612B1 (en) Method and apparatus for feeding thread
US4875507A (en) Process and apparatus for guiding the weft threads in weaving looms
US3665970A (en) Picking mechanism for looms for weaving
US3424207A (en) Shuttleless wire loom
US3434508A (en) Apparatus for weaving stiff filamentary material
JPH0515838B2 (no)
NZ214916A (en) Machine for making woven seam in fabric belt e.g. fourdrinier belt
FI81616B (fi) Automatisk soemmaskin foer band av tyg.
JP3033868B2 (ja) 織機の布送り出し装置
US3333877A (en) Method of and apparatus for tying packages and the like with nonmetallic tying means