NO149791B - Undervannstenner - Google Patents

Undervannstenner Download PDF

Info

Publication number
NO149791B
NO149791B NO793017A NO793017A NO149791B NO 149791 B NO149791 B NO 149791B NO 793017 A NO793017 A NO 793017A NO 793017 A NO793017 A NO 793017A NO 149791 B NO149791 B NO 149791B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
detonator
pin
underwater
fuse
igniter
Prior art date
Application number
NO793017A
Other languages
English (en)
Other versions
NO149791C (no
NO793017L (no
Inventor
Guenter Backstein
Hans Walter Unger
Original Assignee
Rheinmetall Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rheinmetall Gmbh filed Critical Rheinmetall Gmbh
Publication of NO793017L publication Critical patent/NO793017L/no
Publication of NO149791B publication Critical patent/NO149791B/no
Publication of NO149791C publication Critical patent/NO149791C/no

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F42AMMUNITION; BLASTING
    • F42CAMMUNITION FUZES; ARMING OR SAFETY MEANS THEREFOR
    • F42C14/00Mechanical fuzes characterised by the ammunition class or type
    • F42C14/04Mechanical fuzes characterised by the ammunition class or type for torpedoes, marine mines or depth charges
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F42AMMUNITION; BLASTING
    • F42CAMMUNITION FUZES; ARMING OR SAFETY MEANS THEREFOR
    • F42C15/00Arming-means in fuzes; Safety means for preventing premature detonation of fuzes or charges
    • F42C15/44Arrangements for disarming, or for rendering harmless, fuzes after arming, e.g. after launch

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Emergency Lowering Means (AREA)
  • Air Bags (AREA)
  • Fuses (AREA)
  • Non-Portable Lighting Devices Or Systems Thereof (AREA)
  • Catching Or Destruction (AREA)
  • Measuring Fluid Pressure (AREA)

Description

Oppfinnelsen gjelder en undervannstenner for strids-flottør - forsvarsladninger, lydsignalgivere eller lignende anordninger, og av den type som er angitt i innledningen til patentkrav 1.
Fra offentliggjort tysk patentsøknad nr. 26 17 775 er det kjent en sikkerhetstenner for undervannssprenghoder, hvor det kan trenge vann inn i det indre av tenneren etter at ei lukkekappe er fjernet og en splint trukket ut for inntrykking av en membran,
som er festet til ei hul stempelstang som er forskyvbar i ei hyl-se. Hylsa er stasjonær i tennerhuset, mens det egentlige stempel, som ved sin nedre ende bærer en detonator, ved hjelp av ei sperrekule er fast forbundet med hylsa helt til stempelstanga på grunn av membranbevegelsen har forskjøvet seg så langt inn i hylsa at kula kan unnvike innover og frigi stemplet. Ved stempelstangas innskyvning i hylsa spennes ei trykkfjær, som ved frigjøring av stemplet presser det hurtig nedover sammen med detonatoren, idet tennålen sikrer hurtig igangsetting av tenningen.
Ved hjelp av denne kjente sikkerhetstenneren er det mulig å stille tenningstidspunktet inn på et forutbestemt vanndyp. Denne innstilling oppnås ved å forspenne trykkfjæra mer eller mindre, idet det f.eks. kreves et høyere vanntrykk på større dyp for å overvinne den forspente trykkfjær ved hjelp av membranen. Dette er igjen en forutsetning for bevegelsen av stempelstanga og stemplet i retning mot tennålen.
Den kjente tenner lider imidlertid av en rekke tungtvei-ende ulemper. Eksempelvis kan membranen skades med en hvilken som helst spiss gjenstand gjennom de store åpninger på en slik måte at den taper sin funksjonsevne. Hvis anordningen støter på en sjokklignende måte mot et eller annet, er det dessuten mulig å set-te igang tenningen etter at beskyttelseskappen og splinten er fjernet.
Med bare én undervannssikring tilfredsstiller
denne kjente tenner heller ikke de høye sikkerhetskrav som stilles til moderne tennerteknikk.
Fra US-patentskrift 3.015.270 er det kjent en undervannstenner som oppviser de trekk som er angitt i innledningen til patentkrav 1. Denne kjente tenner omfatter sikringer som er utstyrt med glidepakninger. Ved et forutbestemt vanntrykk beveger begge sikringene seg samtidig i det indre av tennerhuset. Derved er det ikke mulig å unngå feil-aktige tenninger, utløst gjennom ytre forhold, når tennerens ene sikring ikke har rukket å nå rettidig fram til sin for-utbestemte stilling. Dessuten kan denne kjente tenner, så snart den er kastet i vannet, ikke brukes om igjen. Den har ikke noen sikring mot tenning i utide, f.eks. etter at flo har inntrått. Det finnes heller ikke noen mulighet for å konstatere tennerens konstruksjonsdeler.
Oppfinnelsen har tatt sikte på å unngå ulempene ved kjent teknikk'Og går særlig ut på å sørge for at sperringen av undervannssikringene oppheves etter hverandre i en forutbestemt tvangsmessig rekkefølge, slik som denne bare opp-trer i innsatstil fellet. Enhver annen tilsiktet eller util-siktet rekkefølge for opphevelse av sikringene fører uveger-lig til at tenneren settes ut av funksjon. Etter en feil-aktig tenning skal sikringene automatisk gå tilbake til utgangsstil 1 ingen. Videre skal tenneren kunne brukes om igjen, og det skal være mulig å konstatere utenfra at sikringene befinner seg i usperret tilstand. Disse formål er oppnådd ved å utforme tenneren i samsvar med den karakteri-serende del av patentkrav i.
Ved utforme tenneren som angitt i patentkrav 3 oppnås god sikkerhet for at vanntrykkssikringen skal fung-ereriktig.
Utformes tenneren i overensstemmelse med krav 4 oppnås en spesiell sikker funksjon av tenneren.
Ved utforming av tenneren som angitt i krav 5 sikres det at membranen ikke kan ødelegges ved å stikke inn en spiss gjenstand.
For å oppnå en spesielt sikker virkning av tenneren kan den utformes i samsvar med patentkrav 6 og eventuelt 7.
Ved å utforme tenneren som angitt i patentkrav 8 oppnås at man etter uttrekking av splinten igjen kan opprette den opprinnelige sikringstilstand.
Tilsiktede skader på membranen kan forhindres ved
å utforme tenneren i samsvar med patentkrav 9.
Ved utforming av tenneren som angitt i patentkrav 10 oppnås en særlig sikkerhet på tennerens korrekte funksjon.
Oppfinnelsen forklares nærmere under henvisning til tegningene.
Fig. 1 viser en utførelsesform for undervannstenneren
for en stridsflottør-forsvarsladning i hvilestilling.og sett i lengdesnitt.
Fig. 2 viser samme anordning som i fig. 1 med begge vanntrykkssikringene opphevet, sett i lengdesnitt, og
fig. 3 viser et utsnitt av samme undervannstenner, som
på grunn av mangel av en viktig del, er gått i blindstilling,
sett i lengdesnitt.
Stridsflottør-forsvarsledningen består av en undervannstenner 1 og en sprengdel 42, som er fast forbundet med tenneren ved hjelp av et rør la og en sprengladningsbøssing 43 med samme diameter, idet forbindelsen i den viste utførelsesform er sikret ved hjelp av gjenger. Undervannstenneren har - med utgangspunkt i rekkefølgen for funksjonsforløpet - først en vanntrykkssikring, som virker i sideretningen og som er anbragt på en virksom akse A, som er vinkelforskjøvet 90° i forhold til tennerens 1 lengdeakse.
I et hulrom 3, som er tilgjengelig utenfra gjennom små åpninger 2, er anbragt en silplate 6, som er festet ved hjelp av en sikringsring 4 og er utformet med små åpninger 5, og innenfor silplaten 6 er anbragt en membran 7 hvortil hører en styreplate 9 som er forskyvbar i et hulrom 8. Med styreplaten 9 er forbundet en detonator-bærer 10, som er delvis forskyvbar i tennerhuset lb og som holder hele vanntrykkssikringen 4-15 i hvilestilling ved hjelp av en trykkfjær 11, som støtter seg mot tennerhuset lb. Foruten detonatoren 12 er det i detonatorbæreren 10 anordnet en blindboring 13 og i avstand fra denne en gjennomgående boring 14, hvilke boringer er innbyrdes forbundet ved hjelp av en kanal 15, som er innfrest ved detonatorbærerens 10 omkrets. Forbindelseskanalens 15 lengde og avstanden mellom blindboringen 13 og den gjennomgående boringen 14 tilsvarer forskyvningsstrekningen for detonatorbæreren 10 fra hvilestilling til tenningsstilling.
I det videre funksjonsforløpets rekkefølge finnes det i undervannstennerens 1 en ytterligere vanntrykkssikring, som beteg-nes som en aksial vanntrykkssikring, fordi dens virksomme akse B faller sammen med tennerens 1 lengdeakse.
Den aksiale vanntrykkssikring 16-26 består av en gjenge-ring 16, et tenner-husdeksel 17, som er holdt på plass av gjenge-ringen 16, en sikringsring 18 med sikringsskive 19, en silplate
20 og en membran 21-hvortil hører en styreplate 22, som ei trykkfjær 23 støtter seg mot og tjener til å sikre en nøyaktig bevegelse av membranen 21 i hulrommet 24. Såvel tenner-husdekselet 17
for vanninnløpet som silplaten 20 er utformet.med små åpninger, henholdsvis 17a og 20a, som er plassert slik i forhold til hverandre at membranen 21 ikke kan skades utenfra gjennom åpningene 17a, 20a. Gjennom samtlige av disse deler er ført en sikringsstift 25, som ligger på den virksomme aksen B og som vekselvis har en stor diameter som strekker seg inn til den sentrale boring lc i tennerhuset lb, og en liten diameter, hvilket også er tilfellet ved en-den av en tennål-sperrestift 26. I hviletilstand er begge vanntrykkssikringene 4-15 og 16-26 slik innrettet at den forreste spissen på tennål-sperrestiften 26 strekker seg så langt inn i blindboringen 13 at den akkurat rekker ned til bunnen av forbindelseskanalen 15. Sikringsstiften 25, som strekker seg utenfor tennerhusdekselet 17, omsluttes av en propp 27 som sitter på dekselet 17. Ved hjelp av en splint 28 sikres stiften 25 i proppen 27 mot uøn-sket aksial forskyvning. Samtidig med at splinten 28 trekkes ut, springer en stift 30, som påvirkes av en trykkfjør, ut av proppen 27 og angir optisk tennerens 1 tilstand med hensyn på opphevelse av sikringen. Ved å trykke inn stiften 30 og skyve splinten 28 inn på plass kan man igjen opprette sikringstilstand for vanntrykkssikringen 16-26.
En annen, meget viktig bestanddel av tenneren 1 er en tennål 31, som er plassert utenfor midten av tenneren og akseparallelt med sikringsstiften 25 i en boring i tennerhuset lb samt står under innvirkning av ei trykkfjær 32 på en slik måte at spissen på tennålen 31, som står under forspenning, alltid er rettet mot detonatorbæreren 10. Siden tennålen 31 ved hjelp av ei sperrekule er innrettet til å bare fungere i avhengighet av sikringsstiftens 25 bevegelse, eksisterer det ikke den minste risiko for en uøns-ket tenning, så lenge den aksiale vanntrykkssikring 16-26 ikke er opphevet. Kulesperren er utformet ved at en kule 34 i en sidekanal 33, som utenfra gjennom tennerhuset lb rekker inn til boringen lc for sikringsstiften 25, dels legger seg inn foran en skulder 31a på tennålen 31 og dels er begrenset av sikringsstiften 25.
Sidekanalen 3 3 er forøvrig tilgjengelig gjennom en åpning 35 for det vannet, som omgir tenneren 1, via en propp 36 av filt eller et annet egnet material, som utmerker seg ved at det er van-skelig for vann å trenge gjennom det men lett for luft, idet nevnte filtpropp er innsatt i sidekanalen 33.
Mellom de to vanntrykkssikringene 4-15 og 16-26 finnes
et større hulrom som tjener som utligningsrom 38, som reduserer lufttrykket i tennerhusets lb indre. Utligningsrommet er via en forbindelseskanal 39 forbundet med den sentrale boring lc i tennerhuset lb.
Rett overfor tennålsboringen er det anordnet en liten tenningsoverfører 40, deretter en tenningsforsterkerladning 41 hvortil det slutter seg en sprengdel 42 med sprengladninger 42a, som eksempelvis består av presstykker. Sprengladningsbøssingen er fastskrudd mot en gjenget ring 44, som rett nedenfor røret la er påskrudd en gjenget ansats på tennerhuset lb.
Undervannstenneren fungerer på følgende måte:
Før den anordning som tenneren er anbragt i, kastes i vannet, trekkes splinten 28 ut, hvorved stiften 30 springer ca. 3 ram ut fra proppen 27. Derved angis det optisk at anordningen er klar til å kastes ut, og samtidig frigis sikringsstiften 25, slik at den ved hjelp av trykkfjæra 24 kan rykkes ut av blindboringen 13 i detonatorbæreren 10. Først nå får detonatorbæreren 10 anledning til å kunne beveges ved hjelp av vanntrykkssikringen på siden. Det for-utsettes at vanndypet er minst 5 meter når anordningen etter ut-.trekking av splinten 28 kastes i vannet. Da vil vannet såvél gjennom de små åpningene 2,5 i side-vanntrykkssikringen 4-15 som gjennom åpningene 17a i tennerhusdekselet 17 foran den aksiale vanntrykkssikring 16-26 fylle ut rommet foran de to membranene 7, 21 i - det den kraft fra trykkfjæra 11 som virker mot vanntrykket og også det lufttrykket i det indre av tennerhuset lb er avpasset slik at sidevanntrykkssikringen blir avlåst når anordningen er dykket ned på et vanndyp på ca. 2 meter.
Dette betyr at membranen 7 trykkes så langt inn i hulrommet 8 at detonatorbæreren 10 samtidig blir forskjøvet så langt mot kraften fra trykkfjæra 11 at tennål-sperrestiften 26 beveger seg langs bunnen av forbindelseskanalen 15 og kan trenge inn i den gjennomgående boringen 14. Derved vil detonatoren 12 befinne seg foran spissen på tennålen 51. Ved en ytterligere nedsenking av anordningen blir kraften fra trykkfjæra 23 i den aksiale vanntrykkssikring 16-26 og også fra innertrykket i den innesluttete luft på et vanndyp på ca. 4-5 meter overvunnet, i en slik grad at tennåls-sperrestiften 26 trenger dypt inn i den gjennomgående boringen 14, slik at kula 34 kan unnvike så langt, fig. 2, at tennålen 31 under trykkfjæras 32 innvirkning drives inn i detonatoren 12, hvorved tenningen, av tennkjeden 40, 41 blir satt igang. Tenneren har en blindinnstillingsinnretning for det tilfellets skyld at den er blitt kastet ut i for grunt vann. For at en slik tenner ikke skal behandles som en farlig gjenstand ved inntredende fjære, og for at det ikke skal bli satt igang tenning ved flo sjø på et uønsket tidspunkt på grunn av det tiltagende vanntrykk, blir de to vanntrykkssikringene 4-15 og 16-26 etter en kort hviletid i vannet igjen bragt i sikringsstillingen ved å tillate at vann trenger inn i tenneren gjennom filtproppen. Herved utlignes innertrykket og yttertrykket i tenneren, og fjærene 11, 23 fører de to sikringene tilbake til utgangsstillingen.
En annen blindstilling av innretningen vil,slik det fram-går av fig. 3, inntre når det ved monteringen er glemt å bygge inn en viktig del, eksempelvis kula 34. Derved kan spissen på tennålen 31 slå an mot den forreste avsatsdel på detonatorbæreren 10 og således samtidig forhindre en foroverrettet bevegelse av side-vanntrykkssikringen 16-26, slik at det ikke kan skje noen tenning.
Undervannstenneren 1 kan også benyttes i forbindelse med en lydsignalgiver eller en annen anordning som skal tennes under vann.

Claims (12)

1. Undervannstenner for stridsflottør-forsvarsladninger, lydsignalgeneratorer e.l. anordninger^ som er forsynt med to vanntrykk-avhengige, trykkfjærbelastete sikringer (4-15 og 16-26) , hvor den ene sikringen blir sperret av en splint (28), og hvilke er lagret om to utløseakser som har en innbyrdes vinkelforskyvning på 90°, på en slik måte at detonatoren, etter at sikringene er utløst gjennom vanntrykket, kan forskyves sammen med en detonatorholder, som er utformet som sleide, til tennings st il1 ing, mens tennålen, som fast-holdes i en kulesperring, kan styres mot detonatoren, karakterisert ved følgende trekk: at tennålen (31) er anbragt i en boring i et tennerhus (lb), som også den tilhørende trykkfjæra (32) er lagret i, og at den ene vanntrykk-avhengige sikringen (16-26) i form av en membransikring er forsynt med en sikringsstift (25) , som er plassert parallelt med tennålen (31) og sperres ved hjelp av splinten (28) samt står i virksom forbindelse med dels tennålen (31) og dels detonatorholderen (10) for den andre vanntrykk-avhengige sikringen (4-15), som er utformet som membransikring på en slik måte at vanntrykket, som påvirker de to sikringenes membraner (7 hhv. 21) motvirker trykkfjærene (11 hhv."23) og det innvendige trykket fra luft som er innesluttet i tennerhuset, slik at de to sikringene kan oppheves på for-skjellig vanndyp og således får utløst sin funksjon etter hverandre, idet tennålen (31) først frigjøres for framføring når detonatoren (12) gjennom den først utløste sikringen (4-15) er forskjøvet til tenningsstil1 ingen like overfor spissen på tennålen (31).
2. Undervannstenner i samsvar med krav 1, karakterisert ved at det mellom de to vanntrykk-avhengige sikringene (4-15, 16-26) i tennerhuset (lb) finnes et utligningsrom (38), som reduserer lufttrykket i det indre av tennerhuset (lb) , og som over en forbindelseskanal (39) er forbundet med en sentral boring (lc) i tennerhuset.
3. Undervannstenner i samsvar med krav 1, karak terisert ved at den side-vanntrykksikring som først oppheves i vannet og som med sin utløseakse (A) strekker seg på tvers av tennerens lengdeakse, består av en silplate (6) , som er innkoblet foran membranen (7), og en detonator-bærer (10) som opptar detonatoren (12) , idet detonatorbæreren (10) med membranen (7) holdes i sikret stilling ved hjelp av en trykkfjær (11) ..
4. Undervannstenner i samsvar med krav 1-3, karakterisert ved at det mellom membranen (7) og detonatoren (12) finnes en aksial blindboring (13) og i avstand fra denne en gjennomgående boring (14) i detonatorbæreren (10), hvilke boringer er forbundet ved hjelp av en kanal (15) som er frest inn ved omkretsen av detonatorbæreren (10), og som har slik lengde at den tilsvarer forskyvningsbanen for detonatorbæreren (10) fra hvilestilling til tennstil1 ing.
5. Undervannstenner i samsvar med krav 4, karakterisert ved at forbindelsen til side-vanntrykksikringen (4-15) dannes av små åpninger (2), som er fordelt langs omkretsen av tennerhuset (lb).
6. Undervannstenner i samsvar med krav 1 og 2, karakterisert ved at den aksiale vanntrykksikringen (16-26)', som oppheves sist, med sin utløseakse (B) er anordnet i tennerens (1) lengdeakse, og består av en silplate (20j, som er montert foran membranen (21), en trykkfjær (23) , som støtter seg mot tennerhuset (lb), og av en sikring-stift (25) som er rettet mot lengdeaksen, og som med sin frie ende i form av en'tennål-sperrestift (26) griper inn i blindboringen (13) i høyde med kanalen (15) i detonatorbæreren (10).
7. Undervannstenner i samsvar med krav 6, karakterisert ved at sikringsstiften (25) , som har flere trinn, er anordnet i en boring (lc) i tenneren (1) og er sikret ved hjelp av en uttrekkbar splint (28), som passerer gjennom en propp (27) på tennerhusets deksel (17).
8. Undervannstenner i samsvar med krav 6 og 7, karakterisert ved at en fjærpåvirket stift (30) som står fram fra proppen (27) og optisk angir tennerens (1) tilstand ved opphevelse av sikringen, er utløsbar samtidig med uttrekkingen av splinten (28) på en slik måte at den opprinnelige sikringstilstand for den aksiale vanntrykksikring (16-26) kan gjenopprettes ved inntrykking av stiften (30) og innskyving av splinten (28).
9. Undervannstenner i samsvar med krav 6-8, karakterisert ved at vannforbindelsen til den aksiale vanntrykksikringen (16-26) dannes gjennom et tennerhusdeksel (17) og en silplate (20) med åpninger (17a hhv. 20a) som for å unngå tilsiktete skader på membranen (21) er forholdsvis små og anordnet forsatt i forhold til hverandre.
10. Undervannstenner i samsvar med krav 6 og 7, karakterisert ved at tennålen (31) er anbragt utenfor midten og akseparallelt i forhold til- sikringsstifter idet den er påvirket av en trykkfjær (32) og som ved hjelp av en kulesperre står i virksom forbindelse med den aksiale vanntrykksikringen (16-26) på en slik måte at kulesperren først er opphevbar etter at sikringsstiften (25) er frigitt, hvorved tennålen (31) frigis for tenning.
11. Undervannstenner i samsvar med krav 10, karakterisert ved at et legeme (34) som danner kulesperren, er anordnet i en sidekanal (33) foran en skulder (31a) på tennålen (31) , og begrenset av sikringsstiften (25) på en slik måte at kulen (34) ved at sikringsstiften (25) frigis, kan unnvike og frigjøre tennålen (31).
12. Undervannstenner i samsvar med krav 11, karakterisert ved at sidekanalen (33) via en åpning (35) står i forbindelse med det.vannet som omgir tenneren (1), men at det i sidekanalen (33) er innsatt en filtpropp (36) som holdes fast ved hjelp av en gjenget ring (37).
NO793017A 1978-10-11 1979-09-20 Undervannstenner NO149791C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2844188A DE2844188C2 (de) 1978-10-11 1978-10-11 Unterwasserzünder für Kampfschwimmer-Abwehrladungen, Schallsignalgeber o.dgl.

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO793017L NO793017L (no) 1980-04-14
NO149791B true NO149791B (no) 1984-03-12
NO149791C NO149791C (no) 1984-06-20

Family

ID=6051872

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO793017A NO149791C (no) 1978-10-11 1979-09-20 Undervannstenner

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4311097A (no)
BE (1) BE879100A (no)
DE (2) DE2844188C2 (no)
DK (1) DK150128C (no)
ES (1) ES484802A1 (no)
FR (1) FR2438818A1 (no)
GB (1) GB2033555B (no)
IT (1) IT1163723B (no)
NL (1) NL188307C (no)
NO (1) NO149791C (no)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1988003254A1 (en) * 1986-10-29 1988-05-05 Sa Marine Ab Depth charge fuze

Families Citing this family (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0026348B1 (de) * 1979-09-29 1985-04-24 Rheinmetall GmbH Mehrfach gesicherter Unterwasserzünder
US4395951A (en) * 1981-02-02 1983-08-02 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy Water-armed/air-safed release apparatus
DE3207700C2 (de) * 1982-03-04 1985-08-29 Rheinmetall GmbH, 4000 Düsseldorf Absperrvorrichtung einer Blindstelleinrichtung für Wasserdrucksicherungen eines Unterwasserzünders
EP0131012B1 (en) * 1983-01-12 1987-11-11 M.P. Compact Energy Limited Signalling device
DE3415680A1 (de) * 1983-12-30 1985-07-11 Dynamit Nobel Ag, 5210 Troisdorf Druckgasbetaetigtes mechanisches kraftelement
US4542694A (en) * 1984-04-20 1985-09-24 Quantic Industries, Inc. Out-of-line underwater safing and arming device and method therefor
DE4014293A1 (de) * 1990-05-04 1991-11-07 Messerschmitt Boelkow Blohm Sicherungseinrichtung fuer ein unterwasserprojektil
FR2662242B1 (fr) * 1990-05-16 1994-08-12 France Etat Armement Dispositif de securite pour systeme d'arme.
US6415716B1 (en) 2001-02-16 2002-07-09 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy Line charge assembly and system for use in shallow-water clearing operations
US7690287B2 (en) * 2006-07-18 2010-04-06 Maegerlein Stephen D Explosive neutralizer and method
CN101706238B (zh) * 2009-11-28 2013-04-24 中国船舶重工集团公司第七一○研究所 联合引信拉发-水压机构
US9464875B2 (en) 2013-09-11 2016-10-11 Halliburton Energy Services, Inc. Double safety firing system for initiators
US10948274B1 (en) 2019-09-27 2021-03-16 Raytheon Company Heat-activated triggering device with bi-metal triggering element
US11022414B2 (en) * 2019-09-27 2021-06-01 Raytheon Company Triggering device with safety valve and linkage
CN114427809B (zh) * 2021-12-14 2023-06-02 宜昌测试技术研究所 一种标准水雷战斗部

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1617674A (en) * 1926-02-03 1927-02-15 Dieter William Hydrostatic mine
US2998770A (en) * 1958-11-24 1961-09-05 Thompson Ramo Wooldridge Inc Underwater explosive device
US3015270A (en) * 1959-12-24 1962-01-02 Jr Karl K Domingos Depth charge exploder mechanism
US3195460A (en) * 1962-07-26 1965-07-20 George P Kalaf Delayed-action, hydrostaticallyoperated arming device
US3151557A (en) * 1963-03-12 1964-10-06 Bendix Corp Pressure actuated fuze
US3368488A (en) * 1965-10-22 1968-02-13 Magnavox Co Arming and firing mechanism
US3532057A (en) * 1968-04-23 1970-10-06 Us Navy Underwater explosive firing mechanism
SE400377B (sv) * 1974-11-01 1978-03-20 Thulinverken Ab Undervattenstendare
ES436905A1 (es) * 1975-04-24 1977-01-01 Amado Laguna De Rins Sa Espoleta de seguridad para artefactos subacuaticos.

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1988003254A1 (en) * 1986-10-29 1988-05-05 Sa Marine Ab Depth charge fuze

Also Published As

Publication number Publication date
DE2844188A1 (de) 1980-04-24
DE2844188C2 (de) 1985-06-13
DK150128B (da) 1986-12-08
GB2033555A (en) 1980-05-21
NL7906909A (nl) 1980-04-15
DE7830214U1 (de) 1986-03-13
IT7926152A0 (it) 1979-10-01
FR2438818A1 (fr) 1980-05-09
NL188307C (nl) 1992-05-18
DK150128C (da) 1987-06-15
BE879100A (fr) 1980-01-16
DK415779A (da) 1980-04-12
IT1163723B (it) 1987-04-08
FR2438818B1 (no) 1983-01-07
US4311097A (en) 1982-01-19
NL188307B (nl) 1991-12-16
GB2033555B (en) 1982-09-08
ES484802A1 (es) 1980-06-16
NO149791C (no) 1984-06-20
NO793017L (no) 1980-04-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO149791B (no) Undervannstenner
US4730559A (en) Safetied demolition charge fuze
US3831521A (en) Mechanical-pyric device utilizable in the type of anti-man mines with a wide action range and gushing out from the ground
NO151762B (no) Undervannstenner
US2685253A (en) Fuze for rocket projectiles
US2660952A (en) Underwater firing mechanism
NO146722B (no) Haandbetjent pyroteknisk innretning
US2397781A (en) Fuse
US1481635A (en) Impact firing mechanism
US1780592A (en) Sink mine
US4056058A (en) Safety fuse for underwater artefacts
US2692557A (en) Fuse
NO129310B (no)
US3216354A (en) Land mine
FI86108B (fi) Patron foer hagelgevaer med explosiv projektil.
NO143882B (no) Undervannstenner til en av et slepetau trukket sprenggriper
US1552435A (en) High-explosive shell
US3788229A (en) Fuse for non-gyratory missiles
US2090457A (en) Fuse for projectiles
US1316491A (en) Planooraph co
US3285170A (en) Ignition-device for a bomb
US2440702A (en) Antipersonnel mine
US20060254448A1 (en) Safety system for the ignition chain of a projectile fuze
US3596601A (en) Collapsible detonating device for mines
NO124894B (no)