NO143544B - Prosjektil for lette vaapen. - Google Patents

Prosjektil for lette vaapen. Download PDF

Info

Publication number
NO143544B
NO143544B NO790464A NO790464A NO143544B NO 143544 B NO143544 B NO 143544B NO 790464 A NO790464 A NO 790464A NO 790464 A NO790464 A NO 790464A NO 143544 B NO143544 B NO 143544B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
bag
tubular
cover
flanges
sheet
Prior art date
Application number
NO790464A
Other languages
English (en)
Other versions
NO143544C (no
NO790464L (no
Inventor
Henry James Halverson
Original Assignee
Olin Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Olin Corp filed Critical Olin Corp
Publication of NO790464L publication Critical patent/NO790464L/no
Publication of NO143544B publication Critical patent/NO143544B/no
Publication of NO143544C publication Critical patent/NO143544C/no

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F42AMMUNITION; BLASTING
    • F42BEXPLOSIVE CHARGES, e.g. FOR BLASTING, FIREWORKS, AMMUNITION
    • F42B12/00Projectiles, missiles or mines characterised by the warhead, the intended effect, or the material
    • F42B12/72Projectiles, missiles or mines characterised by the warhead, the intended effect, or the material characterised by the material
    • F42B12/76Projectiles, missiles or mines characterised by the warhead, the intended effect, or the material characterised by the material of the casing
    • F42B12/78Projectiles, missiles or mines characterised by the warhead, the intended effect, or the material characterised by the material of the casing of jackets for smallarm bullets ; Jacketed bullets or projectiles
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F42AMMUNITION; BLASTING
    • F42BEXPLOSIVE CHARGES, e.g. FOR BLASTING, FIREWORKS, AMMUNITION
    • F42B12/00Projectiles, missiles or mines characterised by the warhead, the intended effect, or the material
    • F42B12/02Projectiles, missiles or mines characterised by the warhead, the intended effect, or the material characterised by the warhead or the intended effect
    • F42B12/34Projectiles, missiles or mines characterised by the warhead, the intended effect, or the material characterised by the warhead or the intended effect expanding before or on impact, i.e. of dumdum or mushroom type

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Thermal Sciences (AREA)
  • Aiming, Guidance, Guns With A Light Source, Armor, Camouflage, And Targets (AREA)
  • Toys (AREA)
  • Forging (AREA)
  • Electrochromic Elements, Electrophoresis, Or Variable Reflection Or Absorption Elements (AREA)
  • Vessels, Lead-In Wires, Accessory Apparatuses For Cathode-Ray Tubes (AREA)
  • Stringed Musical Instruments (AREA)

Description

Ventilpose og fremgangsmåte for dens fremstilling.
Oppfinnelsen vedrører en pose fremstillet av elastisk materiale og bestående av en rørformet seksjon, som er lukket i det minste ved den ene ende med et dekkblad sveiset eller limt til et utadbrettet rundtgående flensparti av den rørformede seksjon.
Poser av termoplastisk eller lignende materiale utformes av rørformede eller
flate filmer av materiale og er utformet på samme måte som de velkjente poser eller sekker av jute, seilduk eller bomull, d.v.s. de tilveiebringes av en lengde av den ut-plattede rørformede film som lukkes i den ene ende ved sveising eller søm gjennom de på hverandre lagte halvdeler av veggen for det tilplattede rør, mens den annen ende kan forbli åpen for å tilveiebringe en pose med åpen munning. Denne munning kan også lukkes slik at der dannes en ven-tilinnretning som tillater at materialet kan innføres i posen, men ikke utilsiktet renne ut av den. Poser utformet av flere filmer fåes på stort sett samme måte, men sveises langs i det minste tre av sidene. Alle de foran nevnte poser har den egenskap at de er flate når de er tomme, d.v.s. at de da har en form som stort sett faller sammen med et plan og ikke en romgeometrisk form. De har ikke noen ordentlig bunn, idet denne egentlig ikke forekommer, da bunnen egentlig består av deler av selve poseveggene, hvor disse er sammensveiset i enden, og når slike poser er fylt vil de stort sett anta en rund form som ikke tillater at den fulle pose kan stå i vertikal stilling og som bevirker vanskeligheter ved
stabling. Videre er fordelingen av sveisesømmene som lukker posene ikke ensartet over hele deres lengde, og kan lett brytes opp på steder som er utsatt for de største påkjenninger. For å overvinne disse ulemper blir noen poser utformet med to side-folder som gir den fulle sekk en mere sta-bil firkantet form. På denne måte tilveiebringes imidlertid svekkede steder i søm-mene på de steder hvor et antall tykkelser av filmen er sveiset sammen og går over fra to til fire sjikt, og i tillegg til dette blir sveisen kortere og derfor utsatt for større på-kjenning, og for samme kapasitet må der anvendes en større mengde film.
En hensikt med oppfinnelsen er å overvinne de foran nevnte ulemper ved å tilveiebringe en pose av elastisk eller plast-materiale som selv når den er tom har eri romgeometrisk prisme- eller sylinderform.
En annen hensikt er å tilveiebringe en pose som er fri for svake steder i sam-menføyningssømmene og hvor de krefter som virker på posen er jevnt fordelt uten lokale konsentrasjoner.
En ytterligere hensikt med oppfinnelsen er å tilveiebringe en sterk, pålitelig po-se som er praktisk anvendelig og som er lett og hurtig å fremstille under besparelse av anvendt materialmiengde på en slik måte at frems tillingstiden for posen vesentlig kan reduseres, hvorved også omkostnin-gene reduseres.
En annen hensikt er å tilveiebringe under fremstilling av slike poser en ventil i en av veggene av posen, idet denne ventil er slik at veggene i posen ikke svekkes, samtidig som ventilen virker på en uklan-derlig måte og hindrer utilsiktet lekkasje av materialet fra posens innhold.
Nok en hensikt er å tilveiebringe en praktisk, hurtig pålitelig og økonomisk me-tode for fremstilling av posen.
De ovennevnte samt ytterligere hen-sikter vil fremgå av den etterfølgende be-skrivelse av en pose ifølge oppfinnelsen fremstillet av elastisk materiale, idet denne kj ennetegnes i det vesentlige ved at den i det minste ved nevnte ende er forsynt med et i og for seg kjent ventilorgan, bestående av dekkbladet for lukning av poseenden, hvilket dekkblad har i det minste en! åpning, som er dekket av i det minste et ark eller en flik sveiset eller limt til dekkbladet rundt åpningen i dette langs en del av sin omkrets, slik at åpningen er tilgjengelig.
Oppfinnelsen vedrører også en, fremgangsmåte for å fremstille slike poser, idet man går ut fra en lengde av rørformet elastisk materiale. Den nye fremgangsmåte kjennetegnes ved at en del av det rørfor-mede materiale blåses opp over en lengde svarenide til i det minste det dobbelte av en poselengde ved å innføre et trykkfluidum i nevnte del av rørlengden og samtidig hindre denne rørformede del fra å ekspandere forbi en på forhånd bestemt grense, unntatt en ringformet sone i hvilken det rørformede parti tillates å ekspandere i større grad enn resten av det ekspanderte rørparti, avskjæring langs omkretsen av rørlengden i nevnte ringformede, ytterligere ekspanderte sone for å muliggjøre at det trykk som virker i den ringformede sone bretter tilbake og utover de avskårne slangeender slik at der dannes flenser, hvilke holdes i denne stilling, hvorpå fastsveising av et med ventilflik forsynt dekkblad til hver av de avskårne poseseksjoner ved avskjæringsstedet skjer mot disse flenser.
Ifølge et ytterligere trekk kjennetegnes fremgangsmåten ved at i nevnte ytterligere ekspanderte ringformede sone for røret tilveiebringes der utenfor røret et vakuum beregnet på å øke ekspansjonen av den mellomliggende ringformede sone for røret.
Ifølge et ytterligere trekk kjennetegnes fremgangsmåten ved at de ringformede flenser holdes i stilling mot en anleggsflate ved hjelp av sugevirkning.
Ifølge et ytterligere trekk kjennetegnes fremgangsmåten ved at efter omkrets-
kuttet blir de to rørformede partier aksialt forflyttet fra hverandre for å muliggjøre fastsveismg av dekkbladene til poseseksjonenes flenser.
Ifølge et ytterligere trekk kjennetegnes fremgangsmåten ved at dekkbladene til poseseksjonenes flenser anbringes i sveisestilling på flensene ved å innføre dem på tvers i området mellom de to rørformede partier som dannes ved den nevnte ora-kretsavkutting, efterat disse to deler er forflyttet aksialt fra hverandre.
Ifølge et ytterligere trekk kjennetegnes fremgangsmåten ved at dekkbladene til poseseksjonenes flenser holdes på plass på en innføringsanordning ved sugevirkning under innføringen.
Ifølge et ytterligere trekk kjennetegnes fremgangsmåten ved at dekkbladet med flik tildannes ved å legge på hverandre i det minste to ark, i et av hvilke — i det som utgjør dekkbladet — der er anordnet i det minste en åpning som er dekket av det annet ark, som danner fliken, idet dette annet ark festes til arket med åpningen ved sveising til dette langs en del av sin omkrets, hvorpå nevnte på hverandre lagte og sammensveisede ark festes ved hjelp av sveising og/eller liming til flensen ved i det minste den ene ende av den rørformede seksjon for å danne et med ventil forsynt lukke for posen.
Da plast eller lignende materiale som vanligvis anvendes for posene av den be-skrevne type er ekspanderbart for dannelse av en slik kantflens, rives det ikke i styk-ker.
Oppfinnelsen skal nu forklares nær-mere under henvisning til tegningene som viser eksempler på oppfinnelsen uten derfor å begrense denne til disse. Fig. 1 viser skjematisk i perspektiv en pose ifølge oppfinnelsen med de forskjellige deler i adskilt stilling for å gi bedre over-sikt, idet posens tykkelse er overdimensjo-nert i forhold til dens øvrige dimensjoner. Fig. 2 er et lengdesnitt etter linjen II-II i fig. 1 og vedrører den øvre del av posen og med deler av denne i sammenbygget stilling.
Fig. 3 viser bunnens sveiselinje.
Fig. 4 er et planoppriss som viser svei-selinjen for posens ventil. Fig. 5 er et snitt etter linjen V-V i fig. 1 og viser den øvre del av posen og dennes bestanddeler i sammenbygget stilling. Fig. 6 er et lengdesnitt i likhet med fig. 2, men viser den øvre del av en vanlig pose for å illustrere dennes svakhetspunkter. Fig. 7 viser skjematisk sett fra siden et anlegg for fremstilling av poser ved en kon-tinuerlig prosess i hvilken apparatet for innføring og anbringelse av posebunnene også vil sees. Fig. 8 viser skjematisk sett i plan an-legget ifølge fig. 7 i hvilket en anordning for sveising av bunnene er blitt innført. Fig. 9 og 10 er aksialsnitt gjennom deler anvendt for dannelse av de ytre ringformete flenskanter av filmrøret som posene er laget av, henholdsvis før og etter omkretsavskj æringen. Fig-, 11 er et oppriss i likhet med fig. 9 og 10 hvor innretningen for påføring av bunnene er sett i virksom stilling. Fig. 12 er et oppriss i likhet med fig. 11 etter at bunnene er påført og apparatet for denne påføring er trukket ut. Fig. 13 viser skjematisk midlene for sveising av bunnene og for påføring av ventilen ifølge oppfinnelsen, sett fra siden. Fig. 14 viser et skjematisk frontopp-riss av skjære og sveise-kantene for anord-ningen for påføring av ventilen og bunnen. Fig. 1 viser i adskilt stilling delene for en prismatisk pose med et stort sett rek-tangulært tverrsnitt med avrundete hjør-ner forsynt med en ventil ifølge oppfinnelsen, anordnet i posens øvre bunn. På tegningen angir 1 det rørformete parti av elastisk materiale som utgjør posens sider. Disses ender 2 og 3 er bøyet utover slik at de danner flenser til hvilke bunnene 6 og 7 festes ved hjelp av sveising langs de stiplede linjer 5 og 4 (eller ved andre midler).
Til bunnen 7 er der festet en spesiell ventil som nedenfor skal beskrives og som fåes ved å skjære ut et vindu 8 og dekke dette med en flik av elastisk materiale 9, sveiset til bunnen 7 langs en U-formet linje x, y, z, w. Både bunnen 7 og fliken 9 kan om ønskelig rage utover fra posen som vist på tegningen for å kunne danne en ytterligere sikkerhetslukking som kan tet-tes på en hvilken som helst foretrukket inåte etter at posen er blitt fylt.
På tegningen er fliken 9 påført ut-siden av posen og sidene x, y og w, z for den TJ-formete sveis mellom fliken og bunnen 7 faller sammen ved overlapping med en del av sveisesømmen for bunnen 7 til filmrøret 1. Hvis sikkerhetslukking ikke er nødven-dig, kan imidlertid fliken 9 være anordnet på innsiden ved å skjære ut vinduet 8 i en stilling forskjøvet mot siden x, w på en slik måte at den lukker mot innsiden av posen og fliken 9 sveises til bunnen 7 langs den omvendte U-formete linje y, x, w, z, dvs. med y, z siden åpen istedenfor x, w siden, y, z siden av U-en gjøres da kortere for å holde x, y, w, z-sømmene adskilt fra sveisen mellom 7 og 1. Med denne anordning oppnåes, selv når ventilen 9 påføres på innsiden, at bunnen 7 og filmrøret 1 alltid er i direkte kontakt langs hele den lukkete ringformete linje for sammenfest-ningen ved den utoverbøyete flens 3, og svekningspunkter, som ville forekomme hvis nevnte direkte kontakt ble avbrutt på noe sted ved innskytndng av fliken 9, unngåes. Fig. 6 viser en vanlig ventil som ikke unngår den ovenfor nevnte ulempe og er anordnet på posebunnen slik det sees, hvorved der ved henvisningstallet 10 fåes et svekningspunkt som nedenfor skal omtales og som forekommer når denne ventil type anvendes.
Stedet 10 er svekket bl. a. fordi sveisen har gått over fra en vegg til en annen, hvorved fåes en diskonuitet i sveisen på dette sted.
Om ønskelig kan ventilen ifølge oppfinnelsen anordnes i filmrøret istedenfor i
bunnen. Den kan derfor også brukes i van-lige flate poser, hvorved unngåes de alvor-lige ulemper som skyldes at svekkede steder forekommer i sveisen ved brå overgan-ger i tykkelsen.
Fig. 2 er et snitt etter linjen II-II i den øvre del av posen ifølge fig. 1. Den
strek-prikkete pil 11 angir innførselsveien for materialet.
Fig. 3 viser i planoppriss sveisen 4 mellom den utbrettede endeflens 3 for filmrøret og bunnen 7 og likeledes sveisen 5 mellom 2 og 6. Fig. 4 viser i planoppriss sveisen ri0 mellom- bunnen 7 og fliken 9. Med 42 angis et lite ark av materialet som ikke kan sveises til delene 7 og 9. Dette ark innføres mellom dem under sveiseoperasjonen slik at sammensveisning hindres langs siden x, w. Dette ark er imidlertid overflødig når delen 9 ikke overlapper sveisen mellom 7 og 1. Fig. 7 og 8 viser skjematisk henholdsvis i tverrsnitt og i plan et anlegg for kon-tinuerlig fremstilling av de foran beskrev-ne poser. Det tilplattede filmrør 12 vikles av fra en spole 13 og føres mellom valser 14 som har til hovedoppgave å sperre den
for den luft som blåses inn i filmrøret slik nedenfor skal beskrives, og om nødvendig også å styre filmrøret slik at det føres inn i formrørene 15 og 16, mellom hvilke er anordnet den ringformete ramme 17. Luft blåses inn i filmrøret 12 gjennom enden 18, slik at filmrøret blåses opp og blir liggende i berøring med innsiden av formrørene ]5, 16, slik som vist i fig. 7. På dette tidspunkt (se fig. 9 som i større målestokk viser den midtre del av fig. 7) tilveiebringes et va-
kuum gjennom små kanaler 19 mellom ut-siden av filmrøret 12 og innsiden av form- i rørene 15, 16 og i det ringformete kamrrer
20, begrenset av den rørformete film 12, den ringformete ramme 17 og kantene av formrørene.
P. g. a. dette vakuum og trykket av luften som er blåst inn i filmrøret, vil dette legge seg kraftig an mot innsiden av formrørene 15, 16 og vil i området for rammen 17 bli deformert som vist ved 21, 22. : Dette område vil derved presses mot en metallstrimmel eller tråd 23 som ligger rundt filmrøret 12 og er forbundet med-ramrnen 17.
Strimmelen 23 blir så elektrisk opp-varmet, hvorved filmrøret 12 vil bli avskåret rundt omkretsen langs berørings-linjen med strimmelen, og samtidig vil trykket av luften i filmrøret i kombinasjon med vakuumet i det ringformete kammer 20 presse endene 21, 22 av filmrøret, som nu er adskilt ved den nevnte avskjæring, bort mot endekantene av formrørene 15, 16 slik at de danner en utadgående flens som vist i fig. 10. Formrørene 15, 16 blir derpå fjernet fra rammen 17. Trykkluften som etter avskjæring av filmrøret hadde fylt ringkammeret 20 vil unnslippe, men de to lengder av filmrøret vil bli holdt på plass og beholde sin form, idet de vil ligge som en foring på innsiden av formrørene 15, 16 p. g. a. vakuumet i de små kanaler 19. Rammen 17 fjernes (f. eks. ved å senkes). Fjernelsen av rammen 17 følges automatisk av en innføring (fig. 11) av en plate 24 på hvis ene side vedhefter en flat film 6' (f. eks. ved hjelp av innvendig vakuum) som skal bli bunnen 6 i den pose som inneholdes i røret 16 (fig. 12). På den annen side av platen, dvs. den som vender mot spolen 13, vedhefter en annen flat filmflik 7, som hvis bunnen skal ha en ventil ifølge oppfinnelsen, på forhånd er forsynt med et vindu og dekket av en flik 9 fastsveiset etter linjen yz (fig. 1) eller også langs U-linjen xyzw. Hvis det er nødvendig, som i tilfelle ventilen skal ha sikkerhetslukking, kan det lille ark 42 som ovenfor er nevnt inn-føres i den stilling som er angitt for å hindre at fliken 9 fastsveises til bunnen 7 langs linjen xw.
Formrørene 15, 16 blir derpå ført mot platen 24 samtidig som filmen 6 festes til enden 2 for filmrøret i det forreste form-rør 16, til hvis andre ende (ikke vist) der er blitt festet en bunn under den tidligere arbeidssyklus. Samtidig festes filmen 7, som kan være forsynt med en ventil, til enden 3 for det ennu ikke avskårne fi-lmrør som kommer fra spolen og som ligger i røret L5, og som skal bli den pose som fullføres i den etterfølgende arbeidssyklus.
Befestigelsen av bunnene kan skje ved hjelp av elektrisk sveising, idet platen 24 ;r koblet tilden ene pol for en høyfrekvens-generator og formrørene 15, 16 til den annen pol. Befestigelsen kan også skje ved hensiktsmessig oppvarming av formrørenes endekanter og om nødvendig platen 24, eller befestigelsen kan skje ved hjelp av klebing eller på annen passende måte. Platen 24 eller endekanten av formrørene er forsynt med skjærekanter som ikke er vist på tegningen. Derved vil samtidig med befestigelsen overskytende film kunne bli skåret bort fra bunnen.
Formrørene trekkes derpå bort, og det vakuum som bragte filmrøret 12 til å vedhefte oppheves, og den ferdige pose i det forreste rør 16 tas ut. Platen 24 blir derpå fjernet f. eks. ved å heves, og den ringformete ramme føres automatisk på plass igjen og gjennom den ringformete ramme trekkes den ønskete lengde av filmrør fra spolen. Formrørene blir derpå lukket om rammen 17, og arbeidssyklusen settes igjen igang ved å blåse luft inn i filmrøret gjennom ventilen eller annen forekommende åpning i1 enden 7 tilveiebragt ved den fore-gående syklus.
Det vil forståes at luften for oppblås-ing av filmrøret kan, blåses inn eiennom et munnstykke (ikke vist) anordnet ved enden 18 av formrøret 16.
Når en ny spole 13 tas i bruk, vil den første operasjon være anordning av den frie ende av filmrøret for hånden i form-røret 15, idet formrøret 16 forblir tomt. Derpå fastsveises bunnen 7 med sin ventil, eller filmrøret fastholdes ved passende midler rumdt luftblåse-munnstykket, og den første del av filmrøret blir da å kas-sere.
Det vil være innlysende at langs hele innsiden av formrørene 15, 16 kan der være anordnet sugekanaler, og spesielt ved enden 18 av røret 16. for å hindre at inn-blåsningsluften aksialt kommer inn i film-røret 12.
Systemet kan gjøres multippelt ved å anbringe etter røret 16 ytterligere formrør adskilt fra hverandre ved hjelp av så man-°:e par av ringformete rammer 17 og plater 24 som ønskelig, hvorved fåes en flerhet av poser for hver fremadbevegelse av film-røret.
I den øvre del av fig. 7 er der vist en fremgangsmåte for automatisk å tilveiebringe bunnene 6, 7, hvilke skal påføres posene ved hjelp av platen 24. Anordnin-gen tilveiebringer prefabrikasjon av ventilen for bunnen 7. Over formrørene 15, 16 er der på den ene side av platen 24 opp-hengt en spole 60 på hvilken er viklet opp den flate film 6' som skal anvendes for å danne bunnen 6. På den annen side av platen er der spoler 70, 90 for flere filmer 7', 9' med passende bredde for å tilveiebringe ventiler med ønsket lengde og bredde med eller uten sikkerhetslukking. Ventilene anordnes for bunnene 7 som ventilfliker 9. Filmene som vikles av spolene 70, 90 adskilles av et innlegg, som f. eks. kan være av metall 27 belagt med et metall som ikke sveises til filmene. Dette innlegg er anordnet mellom filmene 7', 9' og har en lengde som er proporsjonal med bredden av vinduet eller slissen 8, sammen med hvilken den skal danne bunnen 7. Med 28 angis en sveiseelektrode som kan bevege seg hori-sontalt og uavhengig av platen 24 og som er beregnet for å frembringe suksessive vinduer 8 i filmen som vikles av fra spolen 70 og å dekke disse med, oversveiset film 9 langs suksessive sveiselinjer y, z i fig. 1. Elektroden 28 kan f. eks. ha den form som er angitt i fig. 13 og 14.
Metoden med prefabrikasjon kan kom-bineres med de operasjoner som nedenfor skal omtales og som alle finner sted når platen 24 er trukket bort fra formrørene 15, 16. Inne i platen 24, hvis motstående flater er forsynt med en rekke kanaler, er der tilveiebragt et vakuum' for å bringe de nedhengende ender av filmene 7', 9', 6' til å vedhefte til platen. Elektroden 28 presses mot platen 24 slik at filmen 7 sveises til filmen 9 langs en lengde svarende til leng-den y, z i fig. 1. Samtidig uttas vinduer eller slisser 8 i filmen 7 bare i området nær ved sveisen. Dette kan f. eks. oppnåes ved å anordne filmene 7', 9' slik at de ikke er i berøring med hverandre i den sone som ligger under elektrodens skjær edel som tar ut vinduet 8, idet innlegget 27 er til-strekkelig sterkt til å hindre kuttet 8 fra å påvirke filmen 9'. Alternativt kan sveisen yz utføres med en elektrode som presser de to filmer mot platen 24, og vinduet med en annen elektrode som går foran den førs-te i filmens avviklingsretning og presser filmen 7' bare mot en annen fast plate inn-ført mellom filmene 7' og 9'. Denne plate ligger også foran platen 24 m.h.t. retnin-gen for filmens avvikling.
Når sveisen er utført vender elektroden 28 (eller elektrodene) tilbake til utgangsstilling, og når rammen 17 fjernes, kan platen 24 automatisk følge denne og innta dennes plass. Med platen følger p. g. a. vakuumet inne i denne filmene 7', 9' og 6' som vedhefter platen og derpå vikles av fra spolene. Når først bunnen er blitt sveiset til filmrøret i rørene 15, 16 og samtidig avskåret fra spolene, oppheves vakuumet inne i platen 24, slik at denne, når den igjen beveger seg oppover og erstattes av rammen 17, kan innta utgangsstilling mellom de frie ender for filmene 7', 9' og 6' som rammen under sin tidligere nedadgående bevegelse har beveget frem og som er klar for neste arbeidssyklus.
Suge- og blåsekildene er ikke blitt vist på tegningene, men kan være av vil-kårlig valgt, kjent type. Også de forskjellige kanaler og forbindelsesrør og systemer er utelatt, men det vil forståes at disse kanaler og forbindelser kan være anordnet på i og for seg kjent måte.

Claims (8)

1. Ventilpose av elastisk materiale, bestående av en rørformet seksjon, som er lukket i det minste ved den ene ende med et dekkblad sveiset eller limt til et utadbrettet rundtgående flensparti av den rør-formede seksjon, karakterisert ved at posen (1) i det minste ved nevnte ende er forsynt med et i og for seg kjent ventilorgan, bestående av dekkbladet (7) for lukning av poseenden, hvilket dekkblad har i det minste en åpning (8), som er dekket av i det minste et ark eller en flik (9) sveiset eller timt til dekkbladet rundt åpningen i dette langs en del av sin omkrets, slik at åpningen er tilgjengelig.
2. Fremgangsmåte for å fremstille i det minste en av de poser av den art som er angitt i påstand 1, idet man går ut fra en lengde av rørformet elastisk materiale, karakterisert ved at en del av det rørformede materiale blåses opp over en lengde svarende til i det minste det dobbelte av en poselengde ved å innføre et trykkfluidum i nevnte del av rørlengden og samtidig hindre denne rørformede del fra å ekspandere forbi en på forhånd bestemt grense, unntatt en ringformet sone i hvilken det rørformede parti tillates å ekspandere i større grad enn resten av det ekspanderte rørparti, avskjæring langs omkretsen av rørlengden i nevnte ringformede, ytterligere ekspanderte sone for å muliggjøre at det trykk som virker i den ringformede sone bretter tilbake og utover de avskårne slangeender slik at der dannes flenser, hvilke holdes i denne stilling, hvorpå fastsveising av et med ventilflik forsynt dekkblad til hver av de avskårne poseseksjoner ved avskjæringsstedet skjer mot disse flenser.
3. Fremgangsmåte som angitt i påstand 2, karakterisert ved at i nevnte ytterligere ekspanderte ringformede sone for røret tilveiebringes der utenfor røret et vakuum beregnet på å øke ekspansjonen av den mellomliggende ringformede sone for røret.
4. Fremgangsmåte som, angitt i påstand 2 og 3, karakterisert ved at de ringformede flenser holdes i stilling mot en anleggsflate ved hjelp av sugevirkning.
5. Fremgangsmåte som angitt i påstand 2—4, karakterisert ved at efter omkretsskuttet blir de to rørformede partier aksialt forflyttet fra hverandre for å muliggjøre fastsveising av dekkbladene til poseseksjonenes flenser.
6. Fremgangsmåte som angitt i påstand 2, karakterisert ved at dekkbladene til poseseksjonenes flenser anbringes i sveisestilling på flensene ved å inn-føre dem på tvers i området mellom de to rørformede partier som dannes ved den nevnte omkretsavkutting, efterat disse to deler er forflyttet aksialt fra hverandre.
7. Fremgangsmåte som angitt i påstand 2—6, karakterisert ved at dekkbladene til poseseksjonenes flenser holdes på plass på en innføringsanordning ved sugevirkning under innføringen.
8. Fremgangsmåte som angitt i på-standene 2—7, karakterisert ved at dekkbladet med1 flik tildannes ved å legge på hverandre i det minste to ark, i et av hvilke — i det som utgjør dekkbladet — der er anordnet i det minste en åpning som er dekket av det annet ark, som danner fliken, idet dette annet ark festes til arket med åpningen ved sveising til dette langs en del av sin omkrets, hvorpå nevnte på hverandre lagte og sammensveisede ark festes ved hjelp av sveising og/eller liming til flensen ved i det minste den ene ende av den rørformede seksjon for å danne et med ventil forsynt lukke for posen. Anførte publikasjoner: Fransk patent nr. 932 324. U.S. patent nr. 2 821 338, 2 879 635, 2 927 722, 2 946 502.
NO790464A 1978-02-15 1979-02-13 Prosjektil for lette vaapen. NO143544C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US05/877,939 US4193348A (en) 1978-02-15 1978-02-15 Projectile for centerfire pistol and revolver cartridges

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO790464L NO790464L (no) 1979-08-16
NO143544B true NO143544B (no) 1980-11-24
NO143544C NO143544C (no) 1981-03-04

Family

ID=25371044

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO790464A NO143544C (no) 1978-02-15 1979-02-13 Prosjektil for lette vaapen.

Country Status (14)

Country Link
US (1) US4193348A (no)
JP (1) JPS54152399A (no)
AT (1) AT364287B (no)
AU (1) AU520924B2 (no)
BE (1) BE874200A (no)
CH (1) CH637206A5 (no)
DE (1) DE2905797A1 (no)
ES (2) ES251111Y (no)
FI (1) FI69702C (no)
FR (1) FR2417744A1 (no)
GB (1) GB2014706B (no)
IT (1) IT1113704B (no)
NO (1) NO143544C (no)
SE (1) SE442059B (no)

Families Citing this family (18)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2497940A1 (fr) * 1981-01-14 1982-07-16 Robert Antoine Projectiles perforants pour armes de poing et d'epaule a canon raye, composes d'une coiffe ou, vehicule, et d'un noyau perforant
US4610061A (en) * 1983-10-26 1986-09-09 Olin Corporation Low velocity expanding projectile
US5214237A (en) * 1990-07-09 1993-05-25 Bruce D. McArthur Fluorocarbon resin bullet and method of making same
US5079814A (en) * 1990-11-13 1992-01-14 Blount, Inc. Method of manufacturing a hollow point bullet
US5187325A (en) * 1991-08-15 1993-02-16 Garvison Geary L Cylindrical bullet
US5394597A (en) * 1993-09-02 1995-03-07 White; John C. Method for making high velocity projectiles
US5446987A (en) * 1994-10-31 1995-09-05 Ox-Yoke Originals, Inc. Muzzle-loaded expanding projectiles for firearms; kits for manually producing expanding projectile for muzzle-loaded firearms; and method for producing expanding muzzle-loaded projectiles
KR19980018230A (ko) * 1996-08-09 1998-06-05 지오바니 베레타 충격 변형성이 큰 발사체
US7966937B1 (en) 2006-07-01 2011-06-28 Jason Stewart Jackson Non-newtonian projectile
US7373887B2 (en) * 2006-07-01 2008-05-20 Jason Stewart Jackson Expanding projectile
US7975616B2 (en) * 2007-08-02 2011-07-12 Andrew Wayne Hill Bullet for black powder firearms
SE533168C2 (sv) * 2008-06-11 2010-07-13 Norma Prec Ab Projektil för skjutvapen
JP5244010B2 (ja) * 2009-03-30 2013-07-24 旭精機工業株式会社 小火器用弾丸
WO2014125510A1 (en) * 2013-02-14 2014-08-21 LEAD EXTRUSIONS S.r.l Bullet for firearm and method for manufacturing the same
US9383178B2 (en) 2014-02-06 2016-07-05 Sig Sauer, Inc. Hollow point bullet and method of manufacturing same
US11268791B1 (en) 2014-05-23 2022-03-08 Vista Outdoor Operations Llc Handgun cartridge with shear groove bullet
US10330447B2 (en) 2017-07-13 2019-06-25 Sig Sauer, Inc. Projectile with core-locking features and method of manufacturing
US11067370B2 (en) 2018-01-21 2021-07-20 Sig Sauer, Inc. Multi-piece cartridge casing and method of making

Family Cites Families (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US376302A (en) * 1888-01-10 Myron e
US437262A (en) * 1890-09-30 Bullet
US1080974A (en) * 1913-09-08 1913-12-09 Winchester Repeating Arms Co Mushroom-bullet.
US1502925A (en) * 1918-07-30 1924-07-29 Gen Electric Projectile
US1633168A (en) * 1922-02-04 1927-06-21 Remington Arms Co Inc Mushrooming bullet
US1715788A (en) * 1923-09-04 1929-06-04 Western Cartridge Co Bullet for high-power rifles
US1730871A (en) * 1924-07-17 1929-10-08 Remington Arms Co Inc Projectile
US1681295A (en) * 1925-02-28 1928-08-21 Dominion Cartridge Company Ltd Mushrooming bullet and method of making same
US1892759A (en) * 1930-03-19 1933-01-03 Remington Arms Co Inc Ammunition
US2123981A (en) * 1935-09-28 1938-07-19 Remington Arms Co Inc Ammunition
US3157137A (en) * 1963-04-01 1964-11-17 Olin Mathieson Expanding point bullet
US3186058A (en) * 1963-06-12 1965-06-01 Herter Inc S Swaged bullet forming apparatus
US3349711A (en) * 1964-12-07 1967-10-31 Remington Arms Co Inc Process of forming jacketed projectiles
DE1453831A1 (de) * 1965-08-19 1969-04-30 Dynamit Nobel Ag Jagdgeschoss
US3431612A (en) * 1967-05-05 1969-03-11 Remington Arms Co Inc Process of forming jacketed projectiles
AT275364B (de) * 1968-02-19 1969-10-27 Hirtenberger Patronen Geschoß für jagdliche Zwecke
US3881421A (en) * 1974-02-14 1975-05-06 Thomas J Burczynski Bullet

Also Published As

Publication number Publication date
JPS612880B2 (no) 1986-01-28
SE442059B (sv) 1985-11-25
ES251111Y (es) 1981-03-16
DE2905797A1 (de) 1979-08-30
GB2014706A (en) 1979-08-30
CH637206A5 (de) 1983-07-15
ES482279A1 (es) 1980-03-01
ES251111U (es) 1980-09-16
FR2417744B1 (no) 1984-04-13
JPS54152399A (en) 1979-11-30
GB2014706B (en) 1982-04-28
ATA118779A (de) 1981-02-15
NO143544C (no) 1981-03-04
BE874200A (fr) 1979-08-16
AU520924B2 (en) 1982-03-04
SE7901273L (sv) 1979-08-16
FI790499A (fi) 1979-08-16
AU4399579A (en) 1979-08-23
AT364287B (de) 1981-10-12
US4193348A (en) 1980-03-18
FI69702C (fi) 1986-03-10
FI69702B (fi) 1985-11-29
FR2417744A1 (fr) 1979-09-14
DE2905797C2 (no) 1989-05-03
IT7947995A0 (it) 1979-02-14
IT1113704B (it) 1986-01-20
NO790464L (no) 1979-08-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO143544B (no) Prosjektil for lette vaapen.
CN100352738C (zh) 自立性包装袋、包装体和材料卷及其制造方法
US2947653A (en) Method of producing containers from thermoplastic material
US2265075A (en) Method of making bags
US5826401A (en) Machine and a method for automatically forming, filling, and closing bags
US2999627A (en) Flat bag package and method for fabricating same
US2385897A (en) Continuous filling and packaging machine
US3942708A (en) Liquid and air tight package
US2248471A (en) Packaging method and machine
US3237534A (en) Process of manufacturing sacks
US2114625A (en) Method of forming containers
US2532871A (en) Machine and method of forming a package
EP3326797B1 (en) Flexible containers comprising a lower base of essentially rectangular configuration, method, module and machine for their manufacture
JPH04215956A (ja) 可撓性の袋
US3395623A (en) Liquid-tight container and method of forming same
US3053665A (en) Manufacture of infusion bags
US2114622A (en) Hermetic package sealing
US2353311A (en) Bag and method of making same
US2257433A (en) Method of and apparatus for manufacture of sealed packages
US3054551A (en) Fluid impervious containers
US3758024A (en) Plastic bag
US3094905A (en) Process for making bags
EP0765744B1 (en) A machine and process for formation of a continuous composite tape for the production of wrappings for food products, and the tape and wrapping thus obtained
US2871771A (en) Art of producing side-gusseted bags
US2171717A (en) Collapsible container