NO129540B - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
NO129540B
NO129540B NO02639/69A NO263969A NO129540B NO 129540 B NO129540 B NO 129540B NO 02639/69 A NO02639/69 A NO 02639/69A NO 263969 A NO263969 A NO 263969A NO 129540 B NO129540 B NO 129540B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
ladder
swing
railing
flanges
arms
Prior art date
Application number
NO02639/69A
Other languages
English (en)
Inventor
G Loix
Original Assignee
Loix Gilbert
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Loix Gilbert filed Critical Loix Gilbert
Publication of NO129540B publication Critical patent/NO129540B/no

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E06DOORS, WINDOWS, SHUTTERS, OR ROLLER BLINDS IN GENERAL; LADDERS
    • E06CLADDERS
    • E06C1/00Ladders in general
    • E06C1/02Ladders in general with rigid longitudinal member or members
    • E06C1/38Special constructions of ladders, e.g. ladders with more or less than two longitudinal members, ladders with movable rungs or other treads, longitudinally-foldable ladders
    • E06C1/383Foldable ladders in which the longitudinal members are brought together on folding
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E06DOORS, WINDOWS, SHUTTERS, OR ROLLER BLINDS IN GENERAL; LADDERS
    • E06CLADDERS
    • E06C9/00Ladders characterised by being permanently attached to fixed structures, e.g. fire escapes
    • E06C9/06Ladders characterised by being permanently attached to fixed structures, e.g. fire escapes movably mounted
    • E06C9/08Ladders characterised by being permanently attached to fixed structures, e.g. fire escapes movably mounted with rigid longitudinal members
    • E06C9/085Ladders characterised by being permanently attached to fixed structures, e.g. fire escapes movably mounted with rigid longitudinal members ladders unfolded in the direction of the longitudinal members

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Ladders (AREA)

Description

Ut- og innsvingbar stigeanordning.
Denne oppfinnelse vedrører en ut- og innsvingbar stigeanordning omfattende to vanger som består av L-profilseksjoner, hvorav den ene er innrettet til å anbringes stivt på en hovedsakelig vertikal vegg e.l., og den andre er bevegelig i forhold til den første vange, hvor anordningen er slik at vangene med anordningen i innsvingt stilling ligger an mot hverandre og begrenser mellom seg et innerrom, hvilken anordning også omfatter et antall stigetrinn som. ved endene er dreibart lagret i eller på vangene, og som med anordningen i innsvingt stilling befinner seg i det nevnte innerrom og med anordningen i. utsvingt stilling inntar en i det vesentlige horisontal stilling, og hvilken anordning er utstyrt med en låseinnretning til å låse anordningen i innsvingt stilling og til å frigjøre den for utsvingning.
Utsvingbare stigeanordninger er kjent i forskjellige utfø-relser. I U.S. patent 2 957 539 er det beskrevet en stigeanordning med stigevanger med L-formet tverrsnitt, hvor den ene vange er anbragt fast på en vegg, mens den andre er utsvingbar, og hvor forbindelsen mellom vangene består av sprosser som befinner seg i innerrom-met mellom vangene når stigen er i innsvingt stilling.
I U.S. patent 2 962 113 er det beskrevet en stigeanordning som har en stasjonær og en utsvingbar vange med kanalformet tverrsnitt og hvor stigens sprosser består av kanalseksjoner som er leddbart anbragt mellom vangene. I innsvingt stilling omgir yttervangen innervangen og sprossene.
Hensikten med oppfinnelsen er å forbedre r.tigeanordningen av den innledningsvis nevnte type og øke sikkerheten ved bruken av stigen. En annen hensikt med oppfinnelsen er å utføre stigen slik at alle elementer av stigen, også de som tjener til ytterligere øk-ning av sikkerheten, befinner seg innenfor stigens L-formede vanger når stigen er i innsvingt stilling.
Stigeanordningen ifølge oppfinnelsen utmerker seg i det vesentlige ved at stigevangenes profilseksjonsarmer som forløper vinkelrett på stigeanordningens utsvingningsplan på sine mot. hverandre vendende sider hver har to adskilte innbyrdes parallelle flenser som parvis ligger rett overfor hverandre og som forløper vinkelrett på profilseksjonsarmene, hvor de nevnte flenspar er forsynt med i flukt med hverandre beliggende åpninger for opptagning av stigetrinnenes lagertapper, med stigetrinnenes endepartier beliggende mellom de samvirkende flenser, og at anordningen omfatter en rekkverkinnretning med en rekkverkstang som forløper parallelt med vangene oc ved hjelp av et antall adskilte, parallelle sprosser er leddet til stigeanordningens utsvingbare vange og er ut- og innsvingbar vinkelrett på stigens utsvingningsplan og som i innsvingt stilling befinner seg i det nevnte innerrom mellom de L-profilerte vanger på lignende måte som stigetrinnene. Ved en utførelse av oppfinnelsen kan anordningens utsvingbare vange , som bærer rekkverket, bære på sin stigeflens to adskilte, vinkelrett på utsvingningsplanet forløpende øreflenser som rager ut i retning bort fra vangens med svingningsplanet parallelle arm, og rekkverkstangen kan bestå av en U-profilseksjon hvis armer er parallelle med og er rettet mot de nevnte øreflenser, og rekkverkets sprosser er da svingbart lagret mellom de nevnte øreflenser og rekkverkstangens armer.
Oppfinnelsen skal forklares nærmere ved hjelp av eksempler under henvisning til tegningene, hvor: Fig. 1 viser et horisontalsnitt gjennom den faste lengde-bjelke som sitter på en murvegg, fig. 2 et lignende snitt gjennom den bevegelige bjelke, fig. 3 er et perspektivriss av en del av en sprosse i form av et rør med rettvinklet tverrsnitt, og fig. 4 viser anordningen av dempningsfjærene. Fig. 5 er et oppriss av en utsvingt stige som er festet på en vegg, fig. 6 et sideriss med utsvingt rekkverk, fig. 7 et horisontalsnitt gjennom en utsvingt stige, fig. 8 viser et oppriss av en innsvingt stige, fig. 9 er sideriss av stigen, og fig. 10 viser et horisontalsnitt gjennom en innsvingt stige. Fig. 11 viser en betjeningsinnretning, fig. 12 et snitt langs linjen XII-XII på fig. 11, fig. 13 et snitt langs linjen XIII-XIII på fig. 11, fig. 14 viser en tannstang, fig. 15 et sideriss til fig. 14, fig. 16 viser tannstangen sett nedenfra, og fig. 17 sett ovenfra. Fig. 18 er et sideriss av et tannhjul som er i inngrep med tannstangen, fig. 19 et snitt langs linjen IXX-IXX på fig. 18 og fig. 20 er et sideriss av en betjeningsspak. Fig. 21 viser betjeningsinnretningen sammensatt, fig. 22 er et frontriss av innretningen montert på den faste bjelke, fig. 23 viser utformingen av et betjeningshåndgrep, fig. 24 betjeningen for en alarmutløsende knott, fig. 25 er et frontriss av en festehake for den bevegelige bjelke, og fig. 26 viser et snitt langs linjen XXVI-XXVI på fig. 25.
Ifølge tegningene består den faste bjelke 1 stort sett av en vinkelprofil hvis basisarm eller steg 2 ligger an mot en vegg 44
eller et annet underlag og er festet til samme. Basisarmen bærer på innersiden to rettvinklet til basisarmen anordnede ribber 3 og 4 som er rettet utover. Dessuten har basisarmen 2 på yttersiden to ytterlengdekanter 7 og 8. Mellom disse to ribber 3 og 4 er basisarmen 2 forsynt med en lengdenot 9 som f.eks. kan ha svalehalelignende profil. Den annen arm 10 med fortrinnsvis avtagende tverrsnitt for inn-sparing av materiale bærer på omtrent en tredjedel av sin bredde og-så en lengdenot 11 som også kan være svalehaleformet og er ved en av sine kanter forsynt med en skrå opphøyning 12.
Den annen bevegelige bjelke 13 er også i det vesentlige utformet av en vinkelprofil,hvis to armer 14,26 har hoveddimensjoner som armene 2 og 10 på den faste bjelke 1, slik at det er en innbyrdes overdekning når stigen er i innsvingt stilling (fig. 10). De to bjelkers innerflater er da rettet mot hverandre.
Den bevegelige bjelkes 13 arm 14 bærer på innersiden to lengderibber 15 og 16 som er anordnet parallelt med den annen arm 26, slik at ribbene befinner seg nøyaktig rett overfor de to lengderibber 3 og 4 på den faste bjelke 1.
Armen 14 på den bevegelige bjelke 13 bærer på sin innersi-de en lengdenot 2 3 med stort sett svalehaleformet tverrsnitt. Denne lengdenot er begrenset ved to lengdekanter 24. Armens 14 ytre kant er fordelaktig forsynt med en innadrettet rand 25 som med stigen i innsvingt stilling griper om armens 10 kant og hindrer inntrengning av fremmedlegemer mellom de to kanter.
De to bjelkers øvre ender kan når stigen er i sammenlagt tilstand, tildekkes med en hensiktsmessig utformet kappe for å hindre regnvann i å trenge inn mellom bjelkene. Kappen består da hensiktsmessig av metall eller et passende kunststoff.
Ved anordning av et rekkverk bærer lengderibben 15 på den bevegelige bjelke 13 to rettvinklet på sin ytterflate anbragte armer 17 og 18. Disse to armer 17 og 18 på lengderibben 15 danner her-den faste bjelke for rekkverket, mens den bevegelige bjelke består av en U-profil 33 (fig. 5 og 6), hvis armer har en tilsvarende av-' stand fra hverandre og er anordnet overfor de to armer 17 og 18 på lengderibben 15.
Sprossene 27 i stigen ifølge oppfinnelsen er hulprofiler med fortrinnsvis rettvinklet tverrsnitt (fig. 3). Deres overside er hensiktsmessig forsynt med lengderiller 28 og overtrukket med et gli-dehindrende belegg.
Sammenbygningen hhv. sammenholdingen av stigen ifølge oppfinnelsen skjer på følgende måte: I regelmessige avstander og i avhengighet av den forutsat-<: >te sprosseavstand er lengderibbehe 3 og 4 forsynt med boringer 5 og lengderibbene 15 og 16 med boringer 19. Disse: boringer ér anordnet på en slik måte at de gruppevis med fire boringer i en gruppe ligger i et horisontalt plan når stigen er svingt ut.
Disse boringer tjener til opptagning av dreietapper 29 og
30 (fig. 7) som er sikret med klammere, stifter e.l. Disse tapper griper på den annen side inn i boringer 31 som er anbragt i sideveg-gene av sprossene med rettvinklet tverrsnitt. På denne måte er det tilveiebragt en leddforbi.ndelse mellom de to bjelker 1 og 13 som er parallellogramaktig forskyvbare mot hverandre.
På hver av disse dreietapper 29 og eventuelt også på hver av dreietappene 30 sitter en dempnings- eller kompensasjonsfjær 32 (fig. 4) som med sine rette ender støtter seg på bjelken og spros-sen .
Hylser 6 og 20 (fig. 1 og 2) av polyamid eller annet ikke metallisk materiale er fordelaktig anbragt i boringene 5 og 19 i bjelkeribbene 3 og 4 samt 15 og 16 og er forsynt med en flens som ligger an mot innerflaten av vedkommende ribbe. På denne måte hindrer hylsene dannelse av et elektrolytisk lokalelement mellom de forskjellige metaller i profilene og dreietappenej samtidig som flensene hindrer direkte kontakt mellom sprossene og lengderibbene som ellers i løpet av lengere tid kan føre til en merkbar nedslitning. Boringene 31 i spossenes sideflater (fig. 3) kan også være utstyrt med slike hylser.
Rekkverket består på lignende måte som den egentlige stige av små tverrforbindere 34 (fig. 6,7 og 10) som ved hjelp av dreietapper er leddbart festet i boringer 21 som er anordnet i lengderibbens 15 armer 17 og 18 (fig. 2). Videre er like boringer anordnet i armene i rekkverkets bjelke 33 som er utført som en U-profil. Alle disse boringer kan på samme måte og med samme fordelaktige virkning væ-re utstyrt med hylser 22 som kan ha samme form som hylsene 6 hhv.20.
Til fastgjøring av stigen ifølge oppfinnelsen på en murvegg eller en annen bærer tjener et festeanker 35 som tillater forskjellig innstilling i horisontalplanet samt parallelt og rettvinklet med hhv. på bæreren. På denne måte kan det lett oppnås en utjev-ning når festepunktene ikke ligger nøyaktig loddrett over hverandre. I snitt har dette anker form av en langstrakt U hvis armer eller ben 36 bærer flenser 37 som er bøyd rettvinklet utover. Hver flens har en tverrsliss 38.
Den faste bjelke 1 sitter i ankeret 35 hvis lysvidde der-for er noe større enn totalbredden av bjelkens 1 basisarm 2. Fast-gjøringen av ankeret 35 på underlaget, f.eks. en vegg 44, skjer på kjent måte ved hjelp av trekkbolter eller skruebolter 39. Disse skruebolter er ført gjennom slissene 38 og tillater utbedringer med hensyn til oppretting og fastgjøring av den faste bjelke 1 for å sikre en loddrett utretning av stigen. På den annen side er slisse-nes bredde noe større enn skrueboltenes diameter slik at eventuelle mindre differanser i horisontalplanet også kan utjevnes.
Hver av disse to flenser 37 holdes mellom to muttere 4 0 hvis stilling på skrueboltenes 39 gjenger tillater en nøyaktig utretning av stigen i vertikalplanet uten at det må tas hensyn til eventuelle ujevnheter på eller i veggen eller muren.
På ankerets 35 sidearmer 36 og på de tilsvarende flenser
37 finnes dessuten vinkeljern 41 som også på sin ene arm er forsynt med slisser 42. Deres dimensjoner er valgt slik at de med kantene av sine frie armer ligger på de to ytterlengdekanter 7 og 8 av den faste bjelke 1, slik at de derved holder bjelken 1 fast i ankeret 35.
Mellom lengderibben 4 og vinkeljernet 41 på denne side finnes et mellomrom 4 3 for den bevegelige bjelkes 13 arm 26 som går inn i mellomrommet når stigen svinges inn.
Anordningen av flere avsnitt av bjelkene i lengderetningen etter hverandre kan skje på forskjellig måte, nemlig for det første ved direkte fastgjøring av hvert av disse avsnitt på murveggen eller på en annen bærer, hvor forbindelsen til den bevegelige bjelke skjer over sprossene, og for det annet gjennom forbindelses-lasker som innsettes i den faste bjelkes lengdenoter 9 og i den bevegelige bjelkes lengdenoter 23. Fastgjøringen av disse forbindelseslasker skjer her ved hjelp av skruer e.l. som innsettes i tilsvarende boringer. Man kan også benytte dorer som også innsettes i tilsvarende boringer. En ytterligere forbindelse over armene 10 og eventuelt også over armene 26 kan tilveiebringes ved hjelp av profilerte staver som innsettes i den nevnte lengdenot 11 på innersiden av armen 10. Denne innsetning av staver blir .lettere som følge av den skrå forhøyning 12. Rekkverkets deler føyes til hverandre på lignende måte.
Ved stiger med større høyde er anordningen slik at den bevegelige bjelke er ved sin øvre ende utført opphengbar når stigen er svingt ut, f.eks. opphengbar på en bærer som er forankret i byg-ningsveggen. Forbindelsen mellom bæreren og den bevegelige bjelke skjer her på kjent måte, f.eks. ved hjelp av en hake e.l.
I forskjellige avstander, som f.eks. kan falle sammen med bygningens enkelte etasjer, er i forskjellige høyder av stigen anordnet innretninger til å holde stigen i innsvingt stilling og til utsvingning av stigen.
Hver av disse innretninger består i det vesentlige av en bærerplate 45, en tannstang 53 med fortanning 55 og en nese 59, en aksel 72 med håndgrep 73 (fig. 23), et drivtannhjul 66 og en utsving-ningsspak 69. Alle disse elementer er anbragt på den faste bjelke, mens en hake 75 (fig. 7,25,26) er anordnet fast på den bevegelige bjelke 13. Dessuten er det anordnet forbindelser som sikrer samtidig betjening av alle disse innretninger selv om det bare betjenes et håndgrep.
Den nevnte bærerplate 45 består i det vesentlige av en U-profil med slike dimensjoner at den kan innsettes mellom den faste bjelkes 1 arm 10 og lengderibben 3. De to armer 47 og 48 på denne U-formede bærerplate 45 er forsynt med overfor hverandre liggende boringer 46 som tjener til opptagning av akselen 72. Armen 47 er dessuten på en del av sin lengde forsynt med en forsterkning 49 som opptar en lengdenot 50. Lengdenotens 50 underkant er utformet slik at den sammen med den annen arm 48 danner en føringsnot 51.
Bærerplaten 45 festes i den ønskede høyde ved hjelp av bol-ter 52 (fig. 7) e.l. i de dertil anordnede boringer som er anordnet i den faste bjelkes 1 arm 10 og bærerplatens arm 47.
Tannstangen 53 består av en skinne 54 som føres i bærerens føringsnot 51, og skinnen har en fortanning 55 på oversiden. På begge sine ytre ender bærer tannstangen to fremspring 56 og 57. Fremspringet 56 er på en av sine flater forsynt med en avrundet tapp 58 som glir i noten 50. Ved samme ende, men på den motsatte side bærer tannstangen en nese 59 som samvirker med den foran nevnte hake 75 på den bevegelige bjelke.
Fremspringets 56 Øvre del har en not 60 med avrundet bunn. Videre er en uttagning 61 anordnet i den ene eller begge flater av fremspringet 56 rundt notens 60 åpning. På undersiden er fremspringet forsynt med en gjengeboring til opptagning av en skrue 62 som holder fast en tilbakeføringsfjær 63. Fjærens 63 annen ende er på lignende måte festet på et passende sted på den faste bjelke 1.
Tannstangens 53 annet fremspring 57 har rettvinklet tverrsnitt og er også forsynt med en not 64 med avrundet bunn. Også her er en uttagning 65 anordnet på en eller begge sideflater.
I inngrep med tannstangens 53 tenner 55 er et drivtannhjul 66 som er fastkilt eller på annen måte festet på akselen 72. Fortanningen 67 på dette tannhjul strekker seg over omtrent to tred-jedeler av hjulets ytteromkrets, hvilket er tilstrekkelig til å kunne forskyve tannstangen i lengderetningen i den nødvendige utstrek-ning. Tannhjulets flate som ikke har tenner, er forsynt med en tapp 68.
På akselen 72 er det også anbragt, men ikke fast, en spak 69 som er utført forsterket ved den ene ende og som har en boring 70 for gjennomføring av akselen 72. Forsterkningspartiet har en sirkel-bueformet sliss 71 for den nevnte tapp 68 på tannhjulet 66.
Når betjeningsinnretningen er innsatt i den faste bjelke 1, strekker akselen 72 seg gjennom en boring som er anordnet i armen 10. Andre dertil anordnede boringer opptar boltene ellér skruene som tjener til fastgjøring av innretningen. Akselens 72 ytre ende er utformet for anbringelse av en betjeningsspak. Denne spak består ifølge en foretrukket utførelse av et profilstykke 73 (fig. 23) med halv-rundt tverrsnitt og som i innsvingt stilling ligger i lengderetningen på akselen 72. Dette profilstykke er ved en bolt 74 leddet til akselen 72 og kan svinges for betjening rettvinklet på akselen 72, slik at det fåes en sveivaktig betjeningsspak.
En hake 75 som samvirker med tannstangens 53 nese 59, er festet i* passende høyde på den bevegelige bjelkes 13 arm, f.eks. med" skruer e.l., som er ført gjennom boringene 77. Haken 75 er utstyrt med en uttagning 78 som nesen 59 griper inn i. En skråflate 79 gjør inngrepsbevegelsen for nesen inn i uttagningen 78 lettere.
Virkemåten av en redriingsstige ifølge oppfinnelsen er føl-gende : I innsvingt stilling fastholdes den bevegelige bjelke 13 ved inngrepet mellom nesen 59 og uttagningen 78. Ved dreining av akselen 72^ved hjelp av håndtaket 73 forskyver tannhjulet 66 tannstangen 53 oppover slik at nesen 59 kommer ut av uttagningen 78. Under denne dreiebevegelse av tannhjulet 66 forskyver tannhjulets tapp 68 seg fritt i den bueformede "not 71. Under tappens . 68 videre beve-, geise beveger tappen spaken 69 som på sin side svinger mot og støter mot den bevegelige bjelke 13 og presser denne bort fra den :faste bjelke 1. Den videre bevegelse av stigen til den endelige åpne stilling skjer som følge av egenvekten og bevegelsen nedbremses ved hjelp av dempningsfjærene 32 like før bevegelsen har nådd sitt ende-, punkt.
Utsvingningen av rekkverket skjer også på en enkel måte, nemlig også som følge av rekkverkets egenvekt eller ved at det ytes ytterligere kraft for hånd.
Når håndspaken 73 slippes etter betjening, trekker tilbake-føringsfjæren 63 som under tannstangens 53 bevegelse oppover ble strammet, tannstangen igjen nedover slik at tannhjulet 66 og akselen 72 dreies i motsatt retning. Samtidig føres også spaken 69 og håndtaket 7 3 tilbake til sin vertikale utgangsstilling slik at de ikke virker hindrende for den som benytter stigen.
For å kunne svinge redningsstigen tilbake til innsvingt stilling er det tilstrekkelig å løfte den bevegelige bjelke 13 noe, idet bevegelsen gjøres lettere som følge av dempningsfjærenes 32 virkning. Ved enden av denne bevegelse glir tannstangens 53 nese 59 inn på skråflaten 79 som løfter nesen noe og lar den gripe inn i uttagningen 78. Deretter er stigen forriglet eller sperret i innsvingt stilling.
Det omtrent likedant utformede rekkverk kan svinges inn eller klappes inn og låses på lignende måte.
Hvis stigens lengde og forholdene på stedet krever anbringelse av flere betjeningsinnretninger som må være fordelt langs stigen, skjer den samtidige betjening av alle disse innretninger ved hjelp av et eneste håndtak på den måte at de enkelte innretninger er forbundet innbyrdes f.eks. ved hjelp av skyvestenger 80 (fig. 22). Disse skyvestenger 80 har sin ene ende i uttagningen 64 i en tannstang 53 og sin annen ende i uttagningen 60 i tannstangen til en umiddelbart over denne anordnet innretning. Skyvestengenes ender er ved sin ytre omkrets forsynt med gjenger slik at deres virksomme lengde kan innstilles nøyaktig ved hjelp av muttere 81 og kontramut-tere 82 for å sikre en fast forbindelse mellom de enkelte tannsten-ger. I det minste mutrene eller kontramutrene på hver skyvestangen-de sitter delvis i den tilsvarende uttagning 65 eller 61, slik at skyvestangen er blokkert mot forskyvning sideveis. Disse skyvestenger 80 føres lengdeforskyvbart ved hjelp av føringsklør 83 som er anordnet i passende avstand og festet på den ene arm 10 på den faste bjelke 1, f.eks. ved et elastisk inngrep mellom fjærarmer og lengde-noten 11 på innersiden av bjelkearmen 10.
Ved en fordelaktig modifikasjon av stigen ifølge oppfinnelsen er et gjennomgående forbindelsesstykke lagret forskyvbart i en not på den faste bjelke. Dette forbindelsesstykke bærer igjen en not til opptagning av en festebolt for tannstangen. På denne måte kan tannstangens høyde innstilles uten bruk av boringer eller ominn-stillinger av gjengebolter.
For å varsle beboere av et hus eller en bygning i tilfelle av utsvingning av redningsstigen, nemlig både som alarm i tilfelle av brann eller for å hindre misbruk av stigen, er det på stigen iføl-ge oppfinnelsen i hver etasje anordnet et elektrisk ringeanlegg. Dette ikke viste anlegg drives fortrinnsvis fra en uavhengig strøm-kilde, f.eks. fra et batteri e.l. som heller ikke er vist på tegningene, i strømkretsen for ringeanlegget finnes en bryter 84 av van-lig type (fig. 24) som er festet på basisarmen 2, f.eks. under hver holdeinnretning. Bryterens trykknapp betjenes f.eks. ved en sprosses 27 nedre kant så snart stigen begynner å svinge ut. På denne måte settes alarmanlegget igang når.redningsstigen svinges ut.
De fleste av enkeltdelene i redningsstigen ifølge oppfinnelsen består fordelaktig av et ikke oksyderende materiale, fortrinnsvis av lettmetall. Dreietappene og akslene består av stål som er overflatebehandlet med tanke på å unngå oksydasjon. Samme fremstil-lingsmateriale benyttes for skruene, mutrene og andre mindre tilbe-hørsdeler. Med henblikk på økonomisk fremstilling av stigen kan profilene, bjelkene og sprossene fremstilles ved trekning, mens ho-veddelene i betjeningsinnretningen kan bestå av støpemateriale som bare krever mindre etterbehandling, hovedsakelig ved fjernelse av grader.

Claims (2)

1. Ut- og innsvingbar stigeanordning omfattende to vanger (1,13) som består av L-profilseksjoner, hvorav den ene (1) er innrettet til å anbringes stivt på en hovedsakelig vertikal vegg (44) e.l., og den andre (13) er bevegelig i forhold til den første vange, hvor anordningen er slik at vangene med anordningen i innsvingt stilling ligger an mot hverandre og begrenser mellom seg et innerrom, hvilken anordning også omfatter et antall stigetrinn (27) som ved endene er dreibart lagret i eller på vangene, og som med anordningen i innsvingt stilling befinner seg i det nevnte innerrom og med anordningen i utsvingt stilling inntar en i det vesentlige horisontal stilling, og hvilken anordning er utstyrt med en låseinnretning (45-79) til å låse anordningen i innsvingt stilling og til å frigjøre den for utsvingning, karakterisert ved at stigevangenes (1,13) profilseksjonsarmer (2,14) som forløper vinkelrett på stigeanordningens utsvingningsplan på sine mot hverandre vendende sider hver har to adskilte innbyrdes parallelle flenser (3,4;15,16) som parvis ligger rett overfor hverandre og som forløper vinkelrett på profilseksjonsarmene (2,14), hvor de nevnte flenspar er forsynt med i flukt med hverandre beliggende åpninger (5,5;19,19) for opptagning av stigetrinnenes (27) lagertapper (29,30), med stigetrinnenes endepartier beliggende mellom de samvirkende flenser (3,4;15,16), og at anordningen omfatter en rekkverkinnretning med en rekkverkstang (33) som forløper parallelt med vangene og ved hjelp av et antall adskilte, parallelle sprosser (34) er. leddet til stigeanordningens utsvingbare vange (13) og er ut- og innsvingbar vinkelrett på stigens utsvingningsplan og som i innsvingt stilling befinner seg i det nevnte innerrom mellom de L-profilerte vanger (1,13) på lignende måte som stigetrinnene (27).
2. Anordning ifølge krav 1, karakterisert ved at anordningens utsvingbare vange (13), som bærer rekkverket (33,24), på sin stigeflens (15) har anordnet to adskilte, vinkelrett på utsvingningsplanet forløpende øreflenser (17,18) som rager ut i retning bort fra vangens med svingningsplanet parallelle arm (26), og at rekkverkstangen (33) består av en U-profilseksjon hvis armer er parallelle med og er rettet mot de nevnte øreflenser (17,18), og at rekkverkets sprosser (34) er svingbart lagret mellom de nevnte øreflenser (17,18) og rekkverkstangens (33) armer.
NO02639/69A 1968-06-26 1969-06-25 NO129540B (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE6041813 1968-06-26

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO129540B true NO129540B (no) 1974-04-22

Family

ID=3874314

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO02639/69A NO129540B (no) 1968-06-26 1969-06-25

Country Status (5)

Country Link
AT (1) AT298253B (no)
BE (1) BE717203A (no)
ES (1) ES368853A1 (no)
IL (1) IL32477A (no)
NO (1) NO129540B (no)

Also Published As

Publication number Publication date
AT298253B (de) 1972-03-15
IL32477A (en) 1971-06-23
BE717203A (fr) 1968-12-02
ES368853A1 (es) 1971-05-16
IL32477A0 (en) 1969-08-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3067836A (en) Adjustable step for ladders
US4556201A (en) Handrail for toddlers
US1710026A (en) Ladder attachment
US3135351A (en) Staging
US4476957A (en) Unitary window safety bars and exterior fire escape ladder
NO302907B1 (no) Beskyttelsesanordning for dörmontasjen ved heiser
US4425984A (en) Removable handrail for ladders
NO129540B (no)
HU207367B (en) Erecting floor of foldable supporting structure for cradling
US314899A (en) Eobeet m
KR101754103B1 (ko) 완강 기능을 겸비한 공동주택용 발코니 난간
NO176030B (no) Balkongvindu med siderekkverk for installasjon i et skråtak
US354880A (en) Safety attachment for scaffolds
US3414082A (en) Ladder leg equalizers
US2908345A (en) Combined ladder and scaffold sling support
US3760902A (en) Scaffold structure
DK145430B (da) Sammenfoldelig redningsstige
US350047A (en) paris dunn
US278301A (en) David welsh
US325441A (en) Step-ladder
US401410A (en) Safety-scaffold
US4823911A (en) Ladder scaffold
US2364521A (en) Ladder supporting means
US279740A (en) William a
NO842452L (no) Stigevernanordning.