NO117195B - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
NO117195B
NO117195B NO1485/68A NO148568A NO117195B NO 117195 B NO117195 B NO 117195B NO 1485/68 A NO1485/68 A NO 1485/68A NO 148568 A NO148568 A NO 148568A NO 117195 B NO117195 B NO 117195B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
locking
umbrella
parts
rod
locking position
Prior art date
Application number
NO1485/68A
Other languages
English (en)
Inventor
H Weber
Original Assignee
Bremshey & Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bremshey & Co filed Critical Bremshey & Co
Publication of NO117195B publication Critical patent/NO117195B/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A45HAND OR TRAVELLING ARTICLES
    • A45BWALKING STICKS; UMBRELLAS; LADIES' OR LIKE FANS
    • A45B19/00Special folding or telescoping of umbrellas
    • A45B19/04Special folding or telescoping of umbrellas with telescopic sticks

Landscapes

  • Walking Sticks, Umbrellas, And Fans (AREA)
  • Mutual Connection Of Rods And Tubes (AREA)

Description

kryssede skjermspilepar forblir i denne gale stilling. Selv om dette ikke nødvendigvis forer til brudd ved sammenskyvingen, så forhindrer dog de kryssede par ofte at paraplyen kan skyves helt sammen, fordi det oppstår en klemming for endestillingen er nådd. Samtidig boyes skjérmspiledelene i for sterk grad og vil kunne få varige formend-ringer, noe sorri selvsagt er meget uonsket, fordi boyede skjermspiler bare meget vanskelig, hvis overhodet, kan skyves sammen teleskopisk.
Hensikten med foreliggende oppfinnelse er å eliminere denne ulempe. Oppfinnelsen beror på den idé at kryssede skjermspilepar under sammenskyvingen skal gis en mulighet for på en naturlig måte selvstendig å kunne ordne seg, for denne naturlige ordning umuliggj5res ved sperringen av skjermspileendene til handtaket. Dette virkeliggjø-res ifSige oppfinnelsen ved at ringsporet på håndtaket, hvilket ringspor opptar kulehodene på skjermspilene, utfSres slik at det når sperreorganet er ute av sperrestillingen har en radiell bredde som er lik minst den dobbelte diameter av kulehodene, og at sperreorganet dessuten står i forbindelse med et i det indre av stangen lagret styreorgan som betjenes av den midtre stangdel og ved sammenskyving av paraplyen holder sperreorganet fast ute av sperrestilling og forst frigir sperreorganet for overgang til sperrestillingen når skjermspilehodene har ordnet seg i ringsporet.
Ved paraplyer av den innledningsvis nevnte type er det kjent
(sveitsisk patentskrift nr. 210.033, tysk patentskrift nr. 625.783)
å sorge for at sperreorganet som låser skjermspilehodene til håndtaket, forst i den siste fase av skjermens utstrekkingsbevegelse beveges ut av sperrestillingen, nemlig forst når låsene mellom de midtre og ytre skjermspiledeler er kommet til virkning, idet man ellers ikke ville kunne slå opp paraplyskjermen. Ved en foretrukken utforelses-form av oppfinnelsen benyttes styreorganet for dette ytterligere formål. I denne forbindelse tilveiebringes det ..mellom styreorganet og den midtre stangdel en ytterligere arbeidsforbindelse som ved utstrekk-ingen av paraplyen holder sperreorganet så lenge i sperrestillingen at låsene mellom de midtre og ytre skjermspiledeler forst får komme til virkning.
Den her som styreorgan betegnede arbeidsforbindelse mellom det på taket lagrede sperreorgan for skjermspilehodene og den midtre stangdel kan konstrueres på mange ulike måter. Ved en foretrukken utforelse av oppfinnelsen består styreorganet av en skyve- og trekkstang, hvis to endestillinger bestemmes av fjærinnsnepninger, og som kan beveges ut av den ene endestilling ved hjelp av den mot håndtaket vendte ende av den midtre skjermspiledel og omvendt kan beveges ut av den andre endestilling ved hjelp av en på skyve- og trekkstangen fjærende lagret nese som faller inn i et sperrehakk i den midtre stangdel. Denne konstruksjon utmerker seg ved at den er særskilt enkel.
Ved den foretrukne utforelse av oppfinnelsen kan videre sperreorganet bestå av en aksialt forskyvbar, under fjærkraft stående skive som er sammenkoblet med skyve- og trekkstangen, idet denne sam-menkobling består av kuler som er anordnet mellom motsatt skråttstil-te kjegleflater på stangen og sperreorganet. På denne måten oppnår man at en mot håndtaksenden rettet bevegelse og en fra håndtaksenden rettet bevegelse av skyve- og strekkstangen alltid medforer motsatt rettede bevegelser av sperreorganet.
På tegningene er det vist et utforelseseksempel.
Fig. 1 viser et lengdesnitt gjennom en ifolge oppfinnelsen oppbygget paraply, i helt uttrukket tilstand, og med sammenslått skjerm, idet selve skjermen dog ikke er vist.
Fig. 2-4 viser lengdesnitt gjennom paraplystangen i fig.
1, i forskjellige faser av sammenskyvingen eller forkortingen.
Fig. 5 viser et forenklet sideriss av paraplyen i fig. 1, med paraplyen i uttrukket tilstand og med to kryssende skjermspiler vist. Fig. 6 viser et oppriss som i fig. 5» med sammenskjovet paraplystang.
Fig. 7 viser et snitt etter linjen VII - VII i fig. 5*
Fig. 8 viser et snitt etter linjen VIII - VIII i fig. 6.
Fig. 9 viser et i storre målestokk utfort lengdesnitt som i fig. 1, gjennom en helt uttrukket paraply, med streberne utelatt. Fig. 10'viser et lengdesnitt som i fig. 9, gjennom en full-stendig sammenskjovet paraply.
Fig: 11 viser en i fig. 9 med E betegnet detalj.
Fig. 12 viser den samme detalj i en annen stilling for en i paraplystangen lagret skyvestang.
Paraplystangen, skjermspilene og streberne er i tegningen, som antydet med bruddlinjer, vist kortere enn i virkeligheten, fordi en gjengivelse av de vesentlige detaljer ellers ikke ville' være mulig med den nodvendige tydelighet.
Paraplystangen består-av tre teleskopaktig i hver andreskyv- - bare huldeler 1, 2 og 3* Delen 3 skyves inn i delen 2 og delen 2 skyves inn i delen 1. Delen 1 har på sin frie ende en paraplykrone
4, og delen 3 har ved si'n frie ende-et håndtak 5.
Til kronen 4 er det i ledd 6 leddforbundet skjermspiler 7» som i de frie endene har kulehoder 8. Skjermspilene 7 består på samme måte som paraplystangen av tre teleskopaktig sammenskyvbare deler, nemlig en indre del 9» en midtre del 10 og en ytre del 11. De indre endene til de midtre deler 10, av hvilke i fig. 1 bare et oye 12 er "synlig, er leddtilknyttet en på stangen forskyvbar skyver 14» den såkalte hovedskyver, ved hjelp av respektive stendere 13, de såkalte hovedstendere. Hovedskyveren 14 fastlåses i den stilling som er vist i fig. 1 ved hjelp av en egnet lås. På samme måte kan hovedskyveren låses til stangen i nærheten av kronen, når skjermen er åpnet. Egne-de låser for dette formål er kjent og er ikke vist på tegningene, for å unngå komplisering av figurene. Mellom hovedskyveren 14 og kronen er det anordnet nokken skyver, den såkalte hjelpeskyver, og denne er også forskyvbar på stangen. Hver hovedstender 13 er forbundet med hjelpeskyveren 15 ved hjelp av en hjelpestender l6 som er leddforbundet med den tilhorende hovedstender 13 i et ledd 17.
Den midtre skjermspiledel 10 og den ytre skjermspiledel 11
i hver skjermspile kan låses til hvesrandre i uttrukket stilling. Slike låser er også kjent og er derfor ikke vist nærmere på tegningene. Ved uttrekkingen av en skjermspile vil låsene selvstendig komme til virkning. Skyves skjermspilene deretter sammen igjen, så oppretthol-des til å begynne med sammenlåsingen av delene 10 og 11. Det skjer altså forst en relativ forskyvning mellom skjermspiledelene 9 °6 10» Etter at omtrent halvparten av sammenskyvingsveien er tilbakelagt, vil en på skjermspiledelen 10 mot en skruefjær 18 forskyvbart lagret ring 19 stote mot den ytre enden til den indre skjermspiledel 9> hvorved låsen oppheves.
For innbyrdes låsing av stangdelene 1, 2 og 3 benyttes det
to neser 20 og 21 som er fjærende opplagret.
Nesen 20 tjener til innbyrdes låsing av stangdelene 1 og 2 og er som vist i fig. 9 utformet på en arm 22 som påvirkes av en hår-nålsfjær 23. Armen 22 og fjæren 23 er lagret i en bossing 24 som er festet i den ovre enden av den midtre stangdel 2 ved hjelp av en tapp 25. I sperrestillingen ifolge fig. 1 - 3 °S 9 griper nesen 20 gjennom -slissene 26 og 27 i stangdelene 1 og 2. Nesens kant 28 er slik utformet at nesen går tilbake i det indre av stangen, når stangdelene skyves sammen ved hjelp av innoverrettede krefter som virker på krone-enden 4 og håndtaket 5* 1 denne retningen er således nesens 20 sperr-ende virkning bare av kraftsluttende art. I den motsatte retning, altså ved.en uttrekking av stangen, forhindrer kanten 29 at stangdelene trekkes ut av inngrep med hverandre.
Nesen 21 tjener til innbyrdes låsing av stangdelene 2 og 3* Den er festet til en bladfjær 29a som er forankret i et hull 30 i stangdelens 3 vegg og således ikke kan forskyves i aksialretningen. Med sin andre ende 31 avstotter fjæren seg mot en fjærende trekk- og skyvestang 32 som danner en del av et styreorgan 33» Hensikten med dette styreorgan skal forklares nærmere nedenfor. På samme måte som nesen 20 strekker nesen 21 i låsestillingen i fig. 9 seg gjennom to slisser 34 og 34a i stangdelene 2 og 3* Nesens kant 35 er utformet slik at låsingen ved uttrukket paraplystang er formsluttende (eller tvungen) i begge retninger. Når derfor paraplystangen skyves sammen ved trykkpåvirkning i begge stangender, så vil til å begynne med bare den kraftsluttende..nese 20 gi etter, mens nesen 21 forblir i låsestillingen i fig. 9* Dette medforer ,at ved en sammenskyving vil til å begynne med bare stangdelene 1 og 2 skyves sammen, mens det ikke skjer noen forskyvning mellom stangdelene 2 og 3« Under forskyvningen vil imidlertid stangdelens 1 underkant 36 nå frem til nesen 21 og vil trykke nesen 21 radielt innover slik at den trykkes inn til den stilling som er vist i fig. 4 og 10. Dette skjer kort for stangdelene 1 og 2 er helt sammenskjovet. Fra nu av er den tvungne eller formsluttende låsing mellom stangdelene 2 og 3 ved hjelp av nesen 21 opphevet, i den grad det dreier seg om sammenskyving. Nesen 21 gir altså etter for sammenskyvingstrykket på stangdelene 2 og 3> slik at stangen kan skyves helt sammen til den stilling som er vist i fig.
4 og 10. Ved uttrekkingen vil imidlertid nesen 21, såsnart den faller inn i slissen 34» virke som en formsluttende eller tvungen lås, også når den er trykket inn av stangdelen 1, slik at stangdelene 2
og.3 ikke kan skille seg helt. På denne måten oppnår man med en stor sikkerhet at det ved sammenskyvingen forst skjer en forskyving mellom stangdelen 1 og de ennu sammenlåste stangdeler 2 og 3» mens forskyvningen mellom stangdelene 2 og 3 forst kan begynne når forskyvningen mellom stangdelene 1 og 2 nesten er avsluttet.
Ved uttrekking av paraplystangen er forholdene noe annerle-des, noe det skal gås nærmere inn på nedenfor.
Håndtaket 5 er Pa den siden som vender mot paraplykronen 4> forsynt med et ringrom 36 som tjener til opptak av skjermspilehodene 8. For InnfSring av. skjermspilehodene 8 har ringrommet 36 en åpning 37» hvis diameter som folge av en skulder 38 er litt mindre enn ring-rommets diameter. I håndtaket 5 er det videre aksialt forskyvbart lagret et sperreorgan 39 med en ~flens 40 som ved overgang til sperrestillingen i fig. 10 går inn i ringrommet 36. Sperreorganet 39 påvirkes av en skruefjær 41 som forsoker å bevege sperreorganet til sperrestillingen.
Ved sammenskyvingen av paraplyen går hodene 8 inn i ringrommet 36. Er paraplyen nesten sammenskjovet, så går flensen 40 fra den i fig. 9 viste stilling og over til låsestillingen i fig. 10, i hvilken stilling skjermspilehodene er sperret mellom flensen 40 og skulde-ren 38* På hvilken måte det bevirkes at sperreorganet 39 med flensen 40 forst går over i låsestillingen i fig. 10, etter at paraplyen nesten er helt sammenskjovet, skal forklares nærmere nedenfor, idet det forst skal gjores rede for det problem som oppfinnelsen" i forste rek-
ke tar sikte på å lose. I denne forbindelse skal det vises til fig. 5-8.
Som f5lge av den forholdsmessig lose opplagring av skjermspilene i leddene 6 og .i forbindelse med at de ytre skjermspiledeler 11 er lett boybare, kan det erfaringsmessig skje at to skjermspiler,
som i fig. 5 og 6 er betegnet med 7a °S 7b, og hvis hoder i fig. 5 -
8 er betegnet med 8a og 8b, krysser hverandre når paraplystangen er trukket ut, på den måten som er vist i fig. 5« Dette kan, som innledningsvis nevnt, umuliggjore den fullstendige sammenskyving eller for-korting av paraplyen og kan dessuten f5re til uonskede varige form-endringer i paraplydelene, slik at den videre håndtering av paraplyen i det minste vanskeliggjores.
Ved en ifolge oppfinnelsen utformet paraply unngås den uonskede kryssing i fig. 5 °g 7 ved sammenskyvingen til stillingen i fig.
6 og 8, ved at de stivere midtre og indre skjermspiledeler 9 °g 10
ved sammenskyvingen retter ut de ytre skjermspiledeler 11 og dermed tilveiebringer den tilstand som er vist i fig. 6 og 8. Dette er imidlertid bare mulig på grunn av at skjermspilehodene kan ordne seg uhind-ret i håndtakets 5 ringrom 36, idet åpningen 37 bar en viss bredde c.
I alle tilfelle vil tilstanden i fig. 6 nås, uavhengig av hvor mange skjermspilepar som ved begynnelsen av sammenskyvingen krysser seg som vist' i fig. 5«
Dette forutsetter naturligvis at sperreorganet 39 forst går inn i ringrommet 36, etter at skjermspilene, og dermed også paraplystangen, er skjovet så langt sammen at skjermspilene har innordnet seg på den beskrevne måte i ringrommet 36, noe som bare er mulig så-lenge sperreorganet,39 befinner seg utenfor sperrestillingen. Dette oppnås på den. måten som skal beskrives, nærmere i det,.* etterf olgende.
Sperreorganet 39 styres av det allerede nevnte styreorgan 33» hvilket styreorgan består av en tapp 42 som er forskyvbart lagret i stangdelen 3 °g er tilknyttet den fjærende ..stav 32. Dette styreorgan er utformet slik at det ved en bevegelse fra stillingen i fig. '■ > 2 til stillingen i fig. 9» altså i retning mot paraplykronen, bevir-ker en bevegelse av sperreorganet 39 i motsatt retning, altså i retning mot håndtakets ende og omvendt. For dette formål har tappen 42 en konisk utpsaring 43 me<i kjegleflate 44»°g utsparingen tjener som vist i fig. 10 til opptak av kuler 45* Sperreorganet 39 er forsynt med en motsvarende konisk utsparing 46, hvis kjegleflate 47 imidlertid er rettet motsatt kjegleflaten 44« Utsparingen 46 opptar kulene 45» når sperreorganet befinner seg i den frie stilling i fig. 9*
Med den stilling som er vist i fig. 9 forhindrer styreorganet 33 ved hjelp av kulene 45 at sperreorganet 39 går over i sperrestilling under påvirkning av fjæren 41« Forst når styreorganet 33
er skjovet i den stilling som er vist i fig. 10, kan kulene 45 gå over i utsparingen 43» slik at de frigir sperreorganet for overgang
til sperrestillingen i fig. 10. For dette er det altså nodvendig å forskyve styreorganet 33 i retning mot paraplystangens håndtaksende. Når omvendt styreorganet 33 skyves fra stillingen i fig. 2 i retning mot paraplykronen, så trykker kjegleflaten 44 kulene 45 utover, og disse trykker igjen kjegleflaten 47 °g derved sperreorganet 39 til den stilling som er vist i fig. 9*
I begge retninger forskyves styreorganet 33 av den midtre stangdel ved hjelp av skyve- og trekkstangen 32. De to stillinger, som styreorganet 33 ifolge fig. 9 °g 10 kan innta, bestemmes av en anslagsnese 48 som er festet til stangen 32 og har inngrep"i en som sperre virkende sliss 49 i stangdelen 3« Slissens aksiale lengde er lik den vei som sperreorganet 39 må tilbakelegge ved overgang fra stillingen.i fig. til stillingen i fig. 10,. I de to endestillinger sikres styreorganet 33 kraftsluttende ved hjelp av en nese 50 som griper over en fjærende ettergivende forhoyning 51 utformet ved den ovre enden av bladfjæren 29a.
Styreorganet 33 overfores fra stillingen i fig. 9 til stillingen, i fig./© ved hjelp av en tapp 53 fastgjort til bossingen 24, når denne tapp treffer nesen 50, omtrent ved slutten av den andre sam-menskyvingsbase. Derved låses skjermspilenes hoder 8 ved at sperreorganet 39 med flensen 40 går over i sperrestillingen som vist i fig.
10. Under sammenskyvingen har hodene 8 ordnet seg innbyrdes og er gått inn i ringrommet 36. Sperringen av hodene kan på grunn av den
tvungne rekkefolge av stangdelenes sammenskyving (forst 1 over 2,
deretter 1 og 2 over 3) ikke skje for tidlig. Trekkes paraplystan-
gen ut igjen, så vil forhoyningen 51 holde stangen 32 og derved også
styreorganet 33 1 stillingen ifolge fig. 10. Paraplystangen får alt-
så forst stillingene^ i fig. 3 °& 2, idet forst stangdelene 1 og 2
som folge av nesen 21 forskyves innbyrdes og låses sammen. Mot slut-
ten av uttrekkingen av delene 2 og 3 vil nesen 48 falle inn i sperre-
hakket 54 på stangdelen 2. Er nu stangdelene 2 og 3 ennu ikke helt uttrukket, altså ennu ikke så langt uttrukket at nesen 21 har fått inngrep med sitt hakk, så vil innfallingen av nesen 48 i hakket 54
ifolge fig. 2 og 12 bryte den videre bevegelse av den fjærende skyve--
stang 32 med tappen 42. Ved en videre bevegelse av stangdelen 3 til endestillingen, dvs. helt til nesen 21 går inn i slissen 34» glir ne-
sen 50 over forhoyningen 51» hvorved sperreorganet 39 ved hjelp av trekkstangen 32 overfores til frigjoringsstillingen. Under denne fa-
sen blir nesen 48 som vist i fig. 12, loftet ut av hakket 54 som fol-
ge av at skråkanten 55 går mot kanten 56 i slissen 49» slik at stang-
delen 3 kan beveges til sin sluttstilling.

Claims (4)

1. Forkortbar paraply med av tre teleskopaktig sammenskyvbare deler bestående skjermspiler og en tilsvarende tredelt paraplystang, i den ene enden til de midtre skjermspiledelers indre ender og i den andre enden til en hovedskyver leddforbundne stendere, låser mellom de midtre og ytre skjermspiledeler og. med et håndtak med et ringrom for opptak av kulehoder på skjermspilenes frie ender og med et beveg-bart sperreorgan som i sperrestillingen låser kulehodene til håndtaket , karakterisert ved at ringrommet (36), når sperreorganet (39) befinner seg ut .av sperrestillingen, har en radiell bredde (c) som er minst lik den dobbelte diameter av kulehodene (8), og ved at sperreorganet (39) står i forbindelse med et i det indre av paraplystangen lagret styreorgan (33)» hvilket styreorgan betjenes av den midtre stangdel (2) og ved sammenskyving av paraplyen holder sperreorganet (39) fast utenfor sperrestillingen og forst frigir sperreorganet for overgang til sperrestillingen når skjermspilehodene (8) har ordnet seg i ringrommet (36).
2. Paraply ifolge krav 1,karakterisert ved at det mellom styreorganet (33) °g den midtre stangdel (2) forefinnes en ytterligere arbeidsforbindelse som låser sperreorganet (39) så lenge i sperrestillingen ved uttrekking av paraplyen, til låsene (18, 19) mellom de midtre og ytre skjermspiledeler (10, 11) er kommet til virkning.
3» Paraply ifolge krav 1 eller 2, karakterisert v ed at styreorganet (33) omfatter en skyve- og trekkstang (32), hvis to endestillinger er bestemt ved en fjærsperre (51), °g som kan beveges fra den ene endestilling ved hjelp-av den ende av den midtre stangdel (2) som vender mot håndtaket og omvendt kan beveges fra den andre endestilling ved hjelp av en på skyve- og trekkstangen fjærende utformet nese (48) som faller inn i et sperrehakk (49) Pa den midtre stangdel (2).
4. Paraply ifolge krav 3»karakterisert ved at sperreorganet (39) er aksialt forskyvbart, står under påvirkning av en fjær (41) som forsoker å forskyve sperreorganet til sperrestilling, har en i sperrestillingen i ringrommet (36) liggende flens (40), og er forbundet med styreorganet (33) ved hjelp av en av kuler (45) °S kjegleflater (44, 47) bestående kobling som omdanner en bevegelse av .styreorganet (33) til en motsatt rettet bevegelse av sperreorganet (39).
NO1485/68A 1967-04-20 1968-04-19 NO117195B (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DEB0092149 1967-04-20

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO117195B true NO117195B (no) 1969-07-14

Family

ID=6986223

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO1485/68A NO117195B (no) 1967-04-20 1968-04-19

Country Status (13)

Country Link
US (1) US3437097A (no)
JP (1) JPS5344855B1 (no)
AT (1) AT310975B (no)
BE (1) BE713284A (no)
CH (1) CH461721A (no)
DE (1) DE1632493B1 (no)
DK (1) DK117853B (no)
ES (1) ES352324A1 (no)
FR (1) FR1558827A (no)
GB (1) GB1158816A (no)
NL (2) NL6803807A (no)
NO (1) NO117195B (no)
SE (1) SE336877B (no)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1757061B1 (de) * 1968-03-27 1970-06-04 Bremshey & Co Laengenverkuerzbarer Schirm
US3658078A (en) * 1969-02-18 1972-04-25 Telesco Brophey Ltd Shortenable umbrella frame
DE1907963A1 (de) * 1969-02-18 1970-09-03 Bremshey & Co Verkuerzbares Schirmgestell
US4538709A (en) * 1983-07-11 1985-09-03 The Huntington National Bank Wheeled garment bag
DE102006056581B4 (de) * 2006-11-29 2012-02-09 Eberhard Göbel GmbH + Co. Schirm

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE288096C (no) *
US868326A (en) * 1906-12-22 1907-10-15 Joseph Casale Folding umbrella.
US1065729A (en) * 1912-08-14 1913-06-24 Alexander Salof Folding umbrella.
US1453499A (en) * 1921-10-18 1923-05-01 Morris H Hartzell Umbrella
US1491553A (en) * 1921-12-02 1924-04-22 Schlesinger Sigmund Umbrella
DE625783C (de) * 1932-10-14 1936-02-15 Louis Wolff Schirm mit fernrohrartig ausziehbarem, in den Griff einschiebbarem Schirmstock und Dachgestaenge
US2150971A (en) * 1938-03-23 1939-03-21 Newark Rivet Works Folding umbrella
CH210033A (de) * 1938-09-27 1940-05-31 Thorens Hermann Sa Schirm mit teleskopartig ineinander verschiebbaren Stock- und Dachstangenteilen.
US2509887A (en) * 1946-06-01 1950-05-30 Schlesinger Sigmund Umbrella
BE523097A (no) * 1952-10-25

Also Published As

Publication number Publication date
DK117853B (da) 1970-06-08
AT310975B (de) 1973-10-25
NL6803807A (no) 1968-10-21
BE713284A (no) 1968-08-16
ES352324A1 (es) 1969-07-01
GB1158816A (en) 1969-07-23
JPS5344855B1 (no) 1978-12-02
FR1558827A (no) 1969-02-28
SE336877B (no) 1971-07-19
US3437097A (en) 1969-04-08
CH461721A (de) 1968-08-31
NL136097C (no)
DE1632493B1 (de) 1970-12-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5390686A (en) Multiple-fold automatic umbrella
US3467116A (en) Pick-up walking stick
US2221288A (en) Folding umbrella
US2906277A (en) Self-opening umbrellas
US3156249A (en) Windproof umbrella with catch
US8522805B2 (en) Structure of self-opening/closing umbrella
US2124842A (en) Telescopic umbrella frame
NO117195B (no)
JP3032202B1 (ja) 簡易な構造で長さを短くした多段折畳み式自動開閉傘
US1908453A (en) Umbrella
US2168188A (en) Collapsible umbrella
US2334330A (en) Folding umbrella
US8684018B1 (en) Automatic umbrella
US2670133A (en) Telescopic umbrella
US3073327A (en) Umbrellas
NO117936B (no)
US3003508A (en) Self-closing umbrellas
NO116135B (no)
US4977913A (en) Automatic umbrella
US3625236A (en) Foldable umbrella
US3851657A (en) Handle for umbrella
US2877782A (en) Self-opening umbrella
US2761461A (en) Umbrella
US3234954A (en) Collapsible umbrella
US20140373886A1 (en) Contraction structure of center post of self-opening umbrella