NL9500050A - Constructie voor het verplaatsen van materiaal. - Google Patents

Constructie voor het verplaatsen van materiaal. Download PDF

Info

Publication number
NL9500050A
NL9500050A NL9500050A NL9500050A NL9500050A NL 9500050 A NL9500050 A NL 9500050A NL 9500050 A NL9500050 A NL 9500050A NL 9500050 A NL9500050 A NL 9500050A NL 9500050 A NL9500050 A NL 9500050A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
construction according
construction
robot
guide
feed
Prior art date
Application number
NL9500050A
Other languages
English (en)
Inventor
Cornelis Van Der Lely
Original Assignee
Maasland Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=19865440&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=NL9500050(A) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Maasland Nv filed Critical Maasland Nv
Priority to NL9500050A priority Critical patent/NL9500050A/nl
Priority to DE1995626198 priority patent/DE69526198T2/de
Priority to EP19950203037 priority patent/EP0721733B1/en
Publication of NL9500050A publication Critical patent/NL9500050A/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01KANIMAL HUSBANDRY; AVICULTURE; APICULTURE; PISCICULTURE; FISHING; REARING OR BREEDING ANIMALS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; NEW BREEDS OF ANIMALS
    • A01K5/00Feeding devices for stock or game ; Feeding wagons; Feeding stacks
    • A01K5/02Automatic devices
    • A01K5/0266Automatic devices with stable trolleys, e.g. suspended
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01KANIMAL HUSBANDRY; AVICULTURE; APICULTURE; PISCICULTURE; FISHING; REARING OR BREEDING ANIMALS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; NEW BREEDS OF ANIMALS
    • A01K5/00Feeding devices for stock or game ; Feeding wagons; Feeding stacks

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Birds (AREA)
  • Animal Husbandry (AREA)
  • Biodiversity & Conservation Biology (AREA)
  • Feeding And Watering For Cattle Raising And Animal Husbandry (AREA)

Description

CONSTRUCTIE VOOR HET VERPLAATSEN VAN MATERIAAL
De onderhavige uitvinding heeft betrekking op een constructie voor het verplaatsen van materiaal in een verblijfplaats voor dieren door middel van een verplaatsbare inrichting.
Dergelijke constructies zijn bekend. Zij hebben het bezwaar van een grote hoeveelheid benodigde handarbeid. De uitvinding heeft tot doel hierin verlichting en/of verbetering aan te brengen. Overeenkomstig de uitvinding wordt dit op gunstige wijze gerealiseerd, wanneer de constructie één of meer silo's voor de opslag van voer omvat met geleidingselementen voor het automatisch geleiden van de inrichting voor het verplaatsen van voer. Volgens een bijzonder aspect van de uitvinding omvat de constructie voorts in of nabij de vloer van de verblijfplaats aangebrachte electromagnetische geleidingsmiddelen. De uitvinding omvat dan ook tevens een constructie voor het verplaatsen van materiaal in een verblijfplaats voor dieren door middel van een automatisch verplaatsbare inrichting, waarbij de inrichting samenwerkt met in of nabij de vloer van de verblijfplaats aangebrachte electromagnetische geleidingsmiddelen. Een dergelijke constructie is zeer gunstig, omdat hiermee automatisch voer uit een silo genomen kan worden.
Overeenkomstig een verder bijzonder aspect van de uitvinding omvat de constructie in of nabij de grond een geleiding, zoals een kabel, voor het automatisch besturen van de inrichting. De uitvinding omvat dan ook tevens een constructie voor het verplaatsen van materiaal in een verblijfplaats voor dieren door middel van een verplaatsbare inrichting, waarbij de constructie in of nabij de grond een geleiding omvat, zoals een kabel, voor het automatisch besturen van de inrichting. Een dergelijke constructie heeft het voordeel dat dit een goede geleiding is voor de inrichting.
Weer een ander bijzonder aspect van de uitvinding betreft het kenmerk dat de constructie een inrichting met een automatisch werkende laadschop omvat. De uitvinding omvat dan ook tevens een constructie voor het verplaatsen van materiaal in de verblijfplaats voor dieren door middel van een verplaatsbare inrichting, waarbij de constructie een inrichting met een automatisch werkende laadschop omvat.
De uitvinding zal thans nader worden toegelicht aan de hand van de bijgaande tekeningen.
Figuur 1 toont in een bovenaanzicht schematisch een inrichting volgens de uitvinding;
Figuur 2 toont in een zijaanzicht een automatisch werkende verplaatsingsinrichting volgens de uitvinding;
Figuur 3 is een bovenaanzicht van figuur 2, en
Figuur 4 toont in een bovenaanzicht schematisch een deel van de inrichting, waarbij de verplaatsingsinrichting is verbonden met een electriciteitsbron.
Overeenkomstige delen in de figuren zijn met gelijke verwijzingscijfers aangegeven. Verder is de uitvinding geenszins beperkt tot de hier afgebeelde en beschreven uitvoeringsvormen; deze dienen slechts ter illustratie van de uitvindingsgedachte.
Figuur 1 toont in bovenaanzicht schematisch een constructie met een verblijfplaats voor dieren, zoals melkkoeien. De constructie omvat een stal 1 met een verblijfplaats voor dieren 2 en met een melkrobot 37 en voorts een drietal, evenwijdig aan de lengterichting van de stal 1 opgestelde sleufsilo's 3, een staande krachtvoersilo 4, geleidingen 5 in de vorm van in een vloer aangebrachte electromagnetische kabels, een automatisch werkende inrichting 6, in de onderhavige uitvoering in de vorm van een voer robot, en een onderhoudsgebouw 8. De stal 1 omvat in het midden een zich in de langsrichting uitstrekkende voergang 7, die op afstand van de achterzijde van de stal 1 eindigt, zodanig dat een permanente achterste, dwars op de voergang gerichte doorloopgang voor koeien is gevormd. Nabij de voorzijde van de stal 1 is in de voergang 7 een automatisch bediend hekwerk 21 aanwezig, dat in een eerste stand een doorloopgang voor koeien dwars op de voergang 7 vrijgeeft en in de tweede stand deze doorloop afsluit. In deze stand is een doorgang in de lengterichting van de voergang vrijgegeven, bijvoorbeeld ten behoeve van de voerrobot 6. De stal 1 omvat een loopgedeelte 35 en ligboxen 34 voor de dieren.
Het loopgedeelte 35 grenst aan de voergang 7 door een hekwerk met voederplaatsen 36, waar de koeien afzonderlijk voer tot zich kunnen nemen. De voerplaatsen 36 kunnen koeherken-ningsmiddelen, zoals transponders, omvatten, die in verbinding staan met een centrale computer 39 voor de verblijfplaats en voor de voerrobot 6.
In de langerichting van de voergang 7 is, centraal daarin, een zich tot buiten de stal 1 uitstrekkend deel 26 van de geleidingskabel 5 aangebracht. Dit deel gaat via een bocht over in een dwars op de langsrichting van de stal 1 gelegen geleidingsdeel 27 dat onder een krachtvoersilo 4 naar drie ruwvoersilo's 3 leidt. Voorbij de krachtvoersilo 4 is het geleidingsdeel 27 nabij elke groenvoersilo 3 voorzien van een aantal wissels 31, in de onderhavige uitvoering drie, die één van een aantal naast elkaar en zich in de langsrichting van de sleufsilo's 3 uitstrekkende aftakkingen 28, 29, 30 van de geleiding 5 vrijgeven.
De geleiding 5 omvat voorts een in de richting van het deel 27 gericht, doch ten opzichte van de krachtvoersilo 4 van het deel 26 af gekeerd geleidingsdeel 32 dat tot in het onderhoudsgebouw 8 voert. Aan het einde van het geleidingsdeel 32 is in het onderhoudsgebouw 8 een contact-element 23 aangebracht. Het contactelement 23 kan in aangrijping met een contactdeel 22 van de voerrobot 6 zijn. Het contactdeel 23 is aangesloten op een electrische spanningsbron 24, die in de onderhavige uitvoering wordt gevormd door het electriciteitsnet.
Figuur 2 toont de voerrobot 6. De voerrobot 6 omvat in het onderhavige geval een heftruck 9, of althans de hoofdonderdelen van een heftruck. Deze heftruck omvat voor zijn aandrijving accu's en een electromotor en is zodanig aangepast, met onder andere een boordcomputer 38, dat deze automatisch bedienbaar is en zich automatisch langs de geleidekabel 5 heen en weer kan verplaatsen. De voerrobot 6 omvat sensoren voor het aan de hand van wielomwentelingen vaststellen van de af gelegde weg en voor het detecteren van gemaakte scherpe bochten. Aan de hand van de af gelegde weg en een éénmaal in de boordcomputer 38 ingegeven uitgangspunt, stelt de voerrobot 6 voortdurend zijn plaats binnen de constructie, dat wil zeggen het geheel van stal 1, voersilo's 3, 4 en een daarbij horend rijpad met een geleiding 5, vast. De bochten, zoals tussen de delen 26 en 27 van de geleiding en bij de wissels 31, vormen voor de robot 6 ijkpunten bij het berekenen van de afgelegde weg.
De heftruck 9 omvat een uitschuifbare hefmast 10, waaraan een laadschop met een voorraadbak 11 om een dwars op de rijrichting van de heftruck 9 aangebrachte zwenkas 15 verzwenkbaar is gekoppeld. De koppeling met de hefmast 10 omvat op enige afstand van de zwenkas 15 een automatisch bedienbaar, in zijn lengterichting veranderbaar verstelelement 16. Aan de voorzijde van de voorraadbak 11 omvat de laadschop een aandrijfbaar laadorgaan 12, hier uitgevoerd als freeselement. Het laadorgaan 12 wordt aangedreven via een automatisch, dat wil zeggen door de boordcomputer 38, bedienbare motor 17 en een overbren-gingselement 19, zoals een ketting. In de voorraadbak 11 is een via een motor 18 en een aandrijf element 20 aandrijfbare meng- en afvoervijzel 13 aangebracht. Deze is op overeenkomstige wijze als het laadorgaan aandrijfbaar. De voorraadbak 11 omvat ten behoeve van de af voer van het voer aan beide zijkanten een opening 14, via welke het in de voorraadbak 11 opgenomen voer door draaiing van de vijzel 13 wordt af gegeven. In een niet weergegeven uitvoering omvat de voorraadbak 11 op deze plaats een automatisch bedienbare schuif die de afvoeropening 14 voor het voer kan vrijgeven. Zowel het laadorgaan 12 als de meng- en afvoervijzel 13 zijn in de langsrichting van de voorraadbak 11, dat wil zeggen dwars op de rijrichting van de heftruck, gelegerd aangebracht .
De werking van de machine wordt in het navolgende toegelicht.
In de stal 1 van de inrichting kunnen bij wijze van voorbeeld 80 koeien twee tot vier keer per dag met de melkrobot 37 worden gemolken. De voerrobot 6 voert de dieren een aantal malen per dag, bijvoorbeeld vier keer. Dit kan ook meer of minder zijn, en gebeurt bij voorkeur op vaste momen- ten.
De voerrobot 6 rijdt achterwaarts de voergang 7 in en voorwaarts de voergang uit, zodat de heftruck 9 zich met de voorraadbak 11 aan de voorzijde naar het kuilvoer 33 in de sleufsilo 3 beweegt. De freesinrichting 12 wordt ingeschakeld zodra de voerrobot 6 vaststelt dat hij zich in een ruwvoersilo 3 bevindt, dat wil zeggen voorbij een wissel, en zodra via een daartoe op de robot 6 aanwezige sensor vastgesteld is dat het laadorgaan in contact is met het kuilvoer 33. Bij het innemen van kuilvoer 33 in de voorraadbak 11 beweegt de voorraadbak 11 van onder naar boven in in hoofdzaak verticale richting langs het kuilvoer 33 en draait de freesinrichting 12 aan zijn bovenzijde naar de voorraadbak 11 toe. Hierbij wordt automatisch tegelijkertijd het verstelelement 16 voor zover nodig ingetrokken, zodat de voorraadbak 11 om de zwenkas 15 achterover kantelt en het kuilvoer op gunstige wijze kan worden opgenomen. De heftruck 9 beweegt zich hierbij automatisch enigszins in de richting van het groenvoer in de silo. Na het opnemen van voer uit de sleufsilo, rijdt de voerrobot 6 uit de sleufsilo onder of eventueel langs de krachtvoersilo 4, waar automatisch krachtvoer of andere voedingsmiddelen worden opgenomen en met het ruwvoer worden gemengd.
Op gezette tijden of, in het geval dat het voeren op vaste tijdstippen plaats vindt, na het voeren, onderbreekt de voerrobot 6 zijn werkzaamheden en beweegt hij zich vanaf het geleidingsdeel 27 af komend, via een wissel naar het onderhoudsgebouw 8 voor het bijladen van de accu's van de heftruck 9. Bij het bewegen langs het geleidingsdeel 32, komt het contactdeel 22 van de heftruck 9 automatisch in contact met het contactelement 23 in het onderhoudsgebouw 8 en komt de voerrobot 6 automatisch tot stilstand en worden de accu's opgeladen. In de voorkeursuitvoering gaat de robot 6 na het toedienen van de laatste voergift iedere avond naar het onderhoudsgebouw om zich automatisch op te laden, 's Morgens ontkoppelt de robot 6 zich automatisch van de electrische aansluiting.
De voerrobot 6 verwerkt in principe kleine porties groenvoer, ofwel ruwvoer, en krachtvoer, dat wil zeggen voldoende voor één tot drie koeien. Echter ook grotere porties, dat wil zeggen voor vijf tot tien koeien, zijn verplaatsbaar. De voerrobot 6 kan in de voergang 7 het voer afwisselend aan zijn linker en rechter zijkant lossen. Via de koeherkenningsmiddelen en de centrale computer 37 kan de voerrobot 6 naar een willekeurige voerplaats 36, waar zich een koe heeft aangemeld, toe gedirigeerd worden, om zodoende naar hoeveelheid en samenstelling koe-afhankelijk voer te doseren. De voerrobot 6 omvat, voor de afgifte van een bepaalde hoeveelheid voer, in de aankoppeling van de voor-raadbak sensoren van een door de boordcomputer 38 gecontroleerd automatisch weegsysteem. In een alternatieve uitvoering geeft de boodcomputer een beheerst signaal voor een bepaald aantal omwentelingen van de vijzel 13 af, waardoor eveneens een afgemeten hoeveelheid voer gedoseerd wordt. Als de voerrobot 6 om een of andere reden het geleidingskabel 5 verlaat, stopt hij door het wegvallen van het contact terstond. Dit bevordert de veiligheid van het voersysteem.
De uitvinding is niet beperkt tot de hiervoor beschreven constructie of de daarbij horende werkwijze, maar heeft ook betrekking op alle details in de tekeningen. De uitvinding heeft verder betrekking op allerlei alternatieven in de constructie en de werkwijze, uiteraard vallende binnen de omvang van de aanvrage.

Claims (30)

1. Constructie voor het verplaatsen van materiaal in een verblijfplaats voor dieren door middel van een verplaatsbare inrichting, met het kenmerk, dat de constructie één of meer silo's (3, 4) voor de opslag van voer omvat met geleidingselementen (5) voor het automatisch geleiden van een inrichting (6) voor het verplaatsen van voer.
2. Constructie volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de inrichting (6) samenwerkt met in of nabij de vloer van de verblijfplaats (1) aangebrachte electromagnetische geleidingsmiddelen (5).
3. Constructie voor het verplaatsen van materiaal in een verblijfplaats (1) voor dieren door middel van een verplaatsbare inrichting (6), met het kenmerk, dat de inrichting (6) samenwerkt met in of nabij de vloer van de verblijfplaats (1) aangebrachte electromagnetische geleidingsmiddelen (5).
4. Constructie volgens conclusie 1, 2 of 3, met het kenmerk, dat de constructie in of nabij de grond een geleiding (5) omvat, zoals een kabel, voor het automatisch besturen van de inrichting (6).
5. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de constructie een inrichting (6) met een automatisch werkende laadschop (11) omvat.
6. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de verblijfplaats voor de dieren een loopstal is.
7. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de inrichting (6) een robot (6) is, welke automatisch verplaatsbaar is.
8. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de geleiding (5) zich zowel in de verblijfplaats (1) als daarbuiten uitstrekt.
9. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de verblijfplaats wordt gevormd door een stal en een geleiding (5) in het midden van de stal (1) is aangebracht.
10. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de geleiding (5) in een vloer is aangebracht.
11. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de geleiding (5) zich uitstrekt tot in de vloer van een silo (3) voor ruwvoer.
12. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de silo (3) een sleuf silo is.
13. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de robot (6) door accu's wordt aangedreven.
14. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de in de grond aanwezige geleiding (5) is bestemd voor de besturing van de robot (6).
15. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de robot (6) automatisch beweegbaar is naar een koppeling (23) met een electrische stroombron (24) voor het opladen van de accu's.
16. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de stroombron (24) wordt gevormd door een electriciteitsnet.
17. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de robot (6) zich automatisch loskoppelt als de accu's zijn opgeladen.
18. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de electriciteitskoppeling (23) zich nabij het einde van een geleidingskabel (5) bevindt.
19. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de constructie samenwerkt met een systeem voor koeherkenning.
20. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de omvang van de voergift koe-afhankelijk is.
21. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de robot (6) geschikt is voor het automatisch mengen van twee of meer voersoorten.
22. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de robot (6) een heftruck (9) als basis heeft.
23. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de robot (6) aanbouwdelen voor de heftruck (9) omvat ten behoeve van de automatische besturing daarvan.
24. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de robot (6) een voerrobot is voor het opnemen en afgeven van voer.
25. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de voerbak (11) hydraulisch verstelbaar aan de mast (10) van de heftruck (9) is aangebracht.
26. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de voerbak (11) een schroeftransporteur (13) omvat die naar keuze links of rechts ten opzichte van de rijrichting voer kan afvoeren.
27. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de hefmast (10) aan de heftruck (9) de voerbak (11) draagt.
28. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de constructie een stekker (22, 23) omvat om de robot aan het electriciteitsnet te koppelen.
29. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de verblijfplaats (1) een melkrobot (37) omvat.
30. Constructie volgens een of meer der voorgaande conclusies en/of een of meer der kenmerken, zoals weergegeven in de beschrijving en/of de figuren.
NL9500050A 1995-01-11 1995-01-11 Constructie voor het verplaatsen van materiaal. NL9500050A (nl)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9500050A NL9500050A (nl) 1995-01-11 1995-01-11 Constructie voor het verplaatsen van materiaal.
DE1995626198 DE69526198T2 (de) 1995-01-11 1995-11-08 Futterverteilungseinrichtung
EP19950203037 EP0721733B1 (en) 1995-01-11 1995-11-08 A construction for displacing feed

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9500050 1995-01-11
NL9500050A NL9500050A (nl) 1995-01-11 1995-01-11 Constructie voor het verplaatsen van materiaal.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL9500050A true NL9500050A (nl) 1996-08-01

Family

ID=19865440

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL9500050A NL9500050A (nl) 1995-01-11 1995-01-11 Constructie voor het verplaatsen van materiaal.

Country Status (3)

Country Link
EP (1) EP0721733B1 (nl)
DE (1) DE69526198T2 (nl)
NL (1) NL9500050A (nl)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2942374B1 (fr) * 2009-02-20 2011-08-05 Jeantil Installation d'alimentation d'animaux d'elevage.
DE202012008327U1 (de) * 2012-08-31 2012-11-13 Martin Bauer System zum Aufbereiten von Futter
DE202015104468U1 (de) * 2015-08-24 2016-11-25 Trioliet B. V. System mit einem Futterwagen und mit einem Stromschienensystem zur Stromversorgung des Futterwagens

Citations (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2639423A1 (de) * 1975-09-03 1977-03-17 Richard Christian Larsen Verfahren und einrichtung zum fuettern von haustieren
EP0043098A1 (de) * 1980-06-26 1982-01-06 B. Strautmann & Söhne GmbH & Co. Vorrichtung zum Verschieben von Futter-Silageblöcken
DE3127718C1 (de) * 1981-07-14 1983-01-13 Josef Brunnhuber Ohg, 8900 Augsburg Fütterungsvorrichtung für Vieh
DE3438612A1 (de) * 1984-10-20 1986-04-24 Alfa-Laval Agrar Gmbh, 2056 Glinde Verfahren und vorrichtung zur versorgung von nebeneinander aufgestallten tieren
DE3510401A1 (de) * 1985-03-22 1986-09-25 Klaus-Peter 4518 Bad Laer Strautmann Siloballenverteiler
WO1988009119A1 (en) * 1987-05-21 1988-12-01 Domenico Albano An electronic control system for distributing feed for the rearing of animals in fixed housing
CH677171A5 (en) * 1988-05-10 1991-04-30 Anton Niederberger Automatic fodder distribution insulation - has movable grab on overhead rails and ejection drive
DE4316397A1 (de) * 1993-05-17 1994-11-24 Milchgenossenschaft Kroepelin Verfahren und Anordnung zum Füttern von Rindern in Großviehanlagen

Family Cites Families (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5762422A (en) * 1980-10-01 1982-04-15 Shinko Electric Co Ltd Run control system for unmanned moving vehicle

Patent Citations (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2639423A1 (de) * 1975-09-03 1977-03-17 Richard Christian Larsen Verfahren und einrichtung zum fuettern von haustieren
EP0043098A1 (de) * 1980-06-26 1982-01-06 B. Strautmann & Söhne GmbH & Co. Vorrichtung zum Verschieben von Futter-Silageblöcken
DE3127718C1 (de) * 1981-07-14 1983-01-13 Josef Brunnhuber Ohg, 8900 Augsburg Fütterungsvorrichtung für Vieh
DE3438612A1 (de) * 1984-10-20 1986-04-24 Alfa-Laval Agrar Gmbh, 2056 Glinde Verfahren und vorrichtung zur versorgung von nebeneinander aufgestallten tieren
DE3510401A1 (de) * 1985-03-22 1986-09-25 Klaus-Peter 4518 Bad Laer Strautmann Siloballenverteiler
WO1988009119A1 (en) * 1987-05-21 1988-12-01 Domenico Albano An electronic control system for distributing feed for the rearing of animals in fixed housing
CH677171A5 (en) * 1988-05-10 1991-04-30 Anton Niederberger Automatic fodder distribution insulation - has movable grab on overhead rails and ejection drive
DE4316397A1 (de) * 1993-05-17 1994-11-24 Milchgenossenschaft Kroepelin Verfahren und Anordnung zum Füttern von Rindern in Großviehanlagen

Non-Patent Citations (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Title
PATENT ABSTRACTS OF JAPAN vol. 1, no. 1 *

Also Published As

Publication number Publication date
EP0721733A2 (en) 1996-07-17
EP0721733A3 (en) 1998-04-22
DE69526198D1 (de) 2002-05-08
DE69526198T2 (de) 2002-11-07
EP0721733B1 (en) 2002-04-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US20100326363A1 (en) Feed wagon for feeding animals such as cows
NL2009410C2 (nl) Systeem en werkwijze voor het uitvoeren van een diergerelateerde handeling.
NL9401876A (nl) Voerwagen.
US4981107A (en) Computerized automatic cattle-feeder system
ES2743451T3 (es) Instalación para alimentación de animales de granja
NL9500050A (nl) Constructie voor het verplaatsen van materiaal.
NL1006734C2 (nl) Inrichting voor het mengen van veevoer.
EP0721732A1 (en) A construction for displacing feed for animals
EP2710890B1 (fr) Système de distribution de fourrage, de concentré et/ou de litière à du bétail mettant en oeuvre un véhicule autoguidé
NL9500052A (nl) Constructie voor het verplaatsen van materiaal in een verblijfplaats voor dieren.
US5505160A (en) Feed distributing apparatus
NL2022240B9 (nl) Voertuig, systeem, alsmede werkwijze voor het uitvoeren van een diergerelateerde handeling.
CN217905724U (zh) 一种牧场用智能饲喂机器人
US20230232741A1 (en) Agricultural method and system for performing the method
NL2026073B1 (en) Agricultural method and system for performing the method
EP3958667B1 (en) Feeding system and method for feeding animals, and feed grabber
EP4075956B1 (en) Container device for animal feed, and feeding system, loader wagon and automatic harvesting, transporting and feed dosing device comprising the container device
DE102010041910B4 (de) Vorrichtung und Verfahren zum Aufbereiten und Verteilen von Tierfutter
CA2130233C (en) Feed distributing apparatus
KR20230045332A (ko) Tmr 사료급이기의 무인 급이 시스템
CN115136901A (zh) 一种牧场用智能饲喂机器人及饲喂方法
FR2995758A1 (fr) Systeme de distribution de fourrage, de concentre et/ou de litiere a du betail mettant en oeuvre un vehicule autoguide
ITUB201545316U1 (it) Macchina per la miscelatura e la distribuzione di prodotti alimentari per animali

Legal Events

Date Code Title Description
A1B A search report has been drawn up
BV The patent application has lapsed