NL9401849A - Systeem voor televoting. - Google Patents

Systeem voor televoting. Download PDF

Info

Publication number
NL9401849A
NL9401849A NL9401849A NL9401849A NL9401849A NL 9401849 A NL9401849 A NL 9401849A NL 9401849 A NL9401849 A NL 9401849A NL 9401849 A NL9401849 A NL 9401849A NL 9401849 A NL9401849 A NL 9401849A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
response
control signal
code
signal comprises
television
Prior art date
Application number
NL9401849A
Other languages
English (en)
Inventor
Dolf Albert Schinkel
Original Assignee
Nederland Ptt
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nederland Ptt filed Critical Nederland Ptt
Priority to NL9401849A priority Critical patent/NL9401849A/nl
Priority to EP95202900A priority patent/EP0711075A1/en
Priority to CA002161998A priority patent/CA2161998A1/en
Publication of NL9401849A publication Critical patent/NL9401849A/nl

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04HBROADCAST COMMUNICATION
    • H04H20/00Arrangements for broadcast or for distribution combined with broadcast
    • H04H20/38Arrangements for distribution where lower stations, e.g. receivers, interact with the broadcast
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N21/00Selective content distribution, e.g. interactive television or video on demand [VOD]
    • H04N21/40Client devices specifically adapted for the reception of or interaction with content, e.g. set-top-box [STB]; Operations thereof
    • H04N21/47End-user applications
    • H04N21/475End-user interface for inputting end-user data, e.g. personal identification number [PIN], preference data
    • H04N21/4758End-user interface for inputting end-user data, e.g. personal identification number [PIN], preference data for providing answers, e.g. voting
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N21/00Selective content distribution, e.g. interactive television or video on demand [VOD]
    • H04N21/60Network structure or processes for video distribution between server and client or between remote clients; Control signalling between clients, server and network components; Transmission of management data between server and client, e.g. sending from server to client commands for recording incoming content stream; Communication details between server and client 
    • H04N21/61Network physical structure; Signal processing
    • H04N21/6156Network physical structure; Signal processing specially adapted to the upstream path of the transmission network
    • H04N21/6187Network physical structure; Signal processing specially adapted to the upstream path of the transmission network involving transmission via a telephone network, e.g. POTS
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N7/00Television systems
    • H04N7/16Analogue secrecy systems; Analogue subscription systems
    • H04N7/173Analogue secrecy systems; Analogue subscription systems with two-way working, e.g. subscriber sending a programme selection signal
    • H04N7/17309Transmission or handling of upstream communications

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Human Computer Interaction (AREA)
  • Two-Way Televisions, Distribution Of Moving Picture Or The Like (AREA)
  • Selective Calling Equipment (AREA)
  • Details Of Television Systems (AREA)

Description

Titel: Systeem voor televoting
A. ACHTERGROND VAN DB PITVIHDIHG
De uitvinding heeft betrekking op een systeem voor het door een gebruiker van een radio- of televisieontvanger via een responsorgaan aan een verwerkingssysteem overdragen van responscodes naar aanleiding van een ontvangen radio- of televisieprogramma. Een dergelijk systeem is bekend uit twee eerdere octrooiaanvragen van aanvraagster te weten EP 600567 en EP 619680, waarvan, voor zover van belang, de inhoud geacht wordt deel uit te maken van de onderhavige aanvrage.
De eerstgenoemde aanvrage beschrijft een responsorgaan —aldaar televote-orgaan genoemd— waarmee als reactie op een radio- of televisieprogramma via het telefoonnet een responscode ("televote") naar een centraal verwerkingssysteem ("televote-processor") kan worden gezonden. Als in korte tijd zeer veel responscodes worden gegenereerd, bijvoorbeeld tijdens een populaire TV-quiz waarin het thuispubliek wordt geraadpleegd, kan dit tot ernstige congestie van het telefoonnet leiden. Om dat te vermijden wordt erin voorzien dat de slechts een a-select deel van de responscodes wordt overgedragen of dat de transmissie van de responscodes op a-selecte wijze wordt uitgesteld.
De als tweede genoemde aanvrage beschrijft een televote-systeem waarin in verschillende programma's die eventueel op verschillende kanalen en op verschillende tijdstippen worden uitgezonden, gebruik wordt gemaakt van één reeks van enkelvoudige responscodes. Deze maatregel bevordert de gebruiksvriendelijkheid van het systeem.
B. SAMENVATTING VAN DE UITVINDING
De onderhavige uitvinding stelt zich ten doel het gebruiksgemak van het systeem nog te verbeteren door gebruik te maken van een aan het radio- of televisiesignaal te ontlenen besturingssignaal.
In radio- of televisieprogramma's kunnen verschillende soorten respons worden gevraagd. Bijvoorbeeld kan in een televisiequiz gevraagd worden om zo snel mogelijk het goede antwoord op een vraag te geven. De responscode kan uit een responscode bestaan, bijvoorbeeld in geval van een multiple choice vraag, of uit een alfanumerieke karakterreeks (het responsorgaan moet dan wel een alfanumeriek toetsenbord(je) hebben). Het is duidelijk dat in dit geval het antwoord zonder veel vertraging moet worden overgezonden. Een verdere voorwaarde is wel dat de vraag dermate moeilijk moet zijn dat de beantwoording ervan geen netwerkcongestie veroorzaakt.
In een TV-programma kan ook de voorkeur van het thuispubliek worden gevraagd bijvoorbeeld uit drie kandidaten of, bij een geavanceerd marktonderzoek, uit drie produkten. In dat geval kan, zoals dat in de bovenstaande aanvrage is beschreven, een a-selecte steekproef worden getrokken en slechts een klein, echter wel representatief, deel van alle reacties worden overgezonden, waardoor een verkeersexplosie wordt voorkomen.
Veer een andere situatie ontstaat indien het niet zozeer van belang is dat de gevraagde reponses snel binnenkomen, maar wel dat er zoveel mogelijk komen. Bijvoorbeeld is dat het geval bij een produktpresentatie, waarin wordt gevraagd te reageren indien men het gepresenteerde produkt of nadere informatie wil ontvangen. Ook als het onderhavige systeem wordt gebruikt bij "fund raising” is het van belang zoveel mogelijk responses te ontvangen. Teneinde ook dan te voorkomen dat het telefoonnet (of welk net ook maar als responsmedium wordt gebruikt) overbelast raakt, worden de door de individuele responsorganen gegenereerde responscodes vertraagd (met een a-selecte vertragingstijd) naar het verwerkingssysteem overgezonden. Volgens de uitvinding kan het besturingssignaal codes omvatten die het responsorgaan instellen op de gewenste overdrachtsmodus. Daartoe kunnen in het bijzonder ook gerekend worden het starttijdstip van de (voorgenomen) overdracht en het stoptijdstip, waarna geen responscodes meer worden geaccepteerd. Voorts het maximum aantal pogingen om een responscode over te dragen en een aanduiding van de ("synchronisatie"-)tijdstippen waarop dergelijke overdrachtspogingen mogen worden uitgevoerd. Door deze laatste twee instellingen kan worden bereikt dat, als de overdracht van responscodes mislukt, ongebreideld herhalingspogingen worden ondernomen.
Uit de voorgaande voorbeelden is duidelijk dat voor verschillende programma's verschillende transmissiemodi (-protocollen) nodig zijn om enerzijds in de behoeften van de programmamakers (en het thuispubliek) te voorzien en anderzijds te voorkomen dat het "responsnetwerk" (telefoonnet, kabeltelevisie-retourkanalen) ongewenst belast wordt.
Behalve de transmissiemodus kan ook het telefoonnummer (of ander bestemmingsadres) van het verwerkingssysteem dat de reponscodes van een programma moet ontvangen en verwerken, in het ene programma een ander zijn dan in het andere. Volgens de uitvinding kan het besturingssignaal codes omvatten die ervoor zorgen dat het responsorgaan het gewenste centrale verwerkingsorgaan aankiest.
Het is duidelijk dat, zoals hierboven is geschets, er veel opties zijn in het gebruik van een systeem als het onderhavige. Teneinde de gebruiksvriendelijkheid van het' responsorgaan te verbeteren en ook mogelijkheden voor toekomstige verdere verbeteringen en gebruiksmogelijkheden te waarborgen, kunnen volgens de uitvinding alle door de programmamakers (samen met de netwerkbeheerders) geselecteerde opties door het via de radio- of televisiemedium ontvangen besturingssignaal worden omvat, waardoor het responsorgaan automatisch door het besturingssignaal wordt ingesteld en de gebruiker zich uitsluitend behoeft te beperken tot het maken en activeren van zijn keuze.
Overigens kan het systeem zoals thans door de onderhavige uitvinding wordt voorgesteld tevens het maken van die keuze vereenvoudigen en ondersteunen, zoals hieronder wordt aangegeven.
Zoals in de hierboven als laatste genoemde octrooiaanvrage wordt voorgesteld, wordt in een programma steeds een subset van één enkelvoudige reeks selectiecodes gebruikt. In het programma wordt dan aangekondigd welke subset geldig is, bijvoorbeeld de subset 78, 79, 80, voor het kiezen uit drie kandidaten, bijvoorbeeld de heer Adamson, mevrouw Bellamy en juffrouw Claussen. Teneinde degene die zijn of haar keuze maakt, door het kiezen van 78, 79 of 80, te kunnen laten controleren of de gemaakte keuze ook de gewenste is, is het mogelijk om de namen die bij de keuzegetallen horen, op een display weer te geven, als deze namen eveneens door het besturingssignaal worden omvat. Zo zal dan bij selectie van ”79" op het display kunnen worden getoond "79 Bellamy; accoord?"·, indien accoord kan die keuze worden geactiveerd (verzonden).
Op zich is het voor het thuispubliek minder aantrekkelijk om een keuze te moeten maken uit bijvoorbeeld de getallen 78, 79, 80. Het gebruikmaken van een via het broadcastsignaal over te dragen besturingscodesignaal volgens de onderhavige uitvinding biedt ook daarvoor een elegant alternatief. Immers is het mogelijk om die selectiegetallen (onzichtbaar voor de gebruiker) via het besturingssignaal naar het responsorgaan te zenden, maar ze daar, voor het maken van de keuze, om te zetten naar de reeks 1, 2, 3 (of desgewenst A, B,C). De gebruiker kan dus steeds een keuze maken uit de als normaal ervaren serie 1, 2, 3. Het responsorgaan zet dan zelf de gemaakt keuze, bijvoorbeeld keuze ”2", aan de hand van het ontvangen besturingssignaal om in "79" Dat getal wordt dan na activering naar het verwerkingssysteem verzonden. Overigens vervalt daarmee niet de vorige optie en blijft het mogelijk om na de keuze, bijvoorbeeld ”2", de bijhorende informatie "2 Bellamy; accoord?" getoond te krijgen.
Deze keuzeconversie (i.c. van "79* naar "2" of "B") is niet alleen gemakkelijk voor de thuisgebruikers maar ook voor de programmamakers en -presentatoren. Zelfs is het mogelijk om in het besturingssignaal op te nemen hoe de responscodes moeten worden geconverteerd, bijvoorbeeld van "79" in "1" of van "79" in "A". De in de vorige aanvrage genoemde voordelen van de enkelvoudige reeks responscodes blijven daarbij in hoofdzaak onverlet.
Het besturingssignaal kan ook een code omvatten waardoor het responsorgaan, afhankelijk van de waarde van die code, al of niet een orgaan- of gebruikers-identificatiecode met de responscode meezendt. Heet is duidelijk dat als de programmamakers slechts een a-selecte steekproef willen trekken, er geen identificatiecode hoeft te worden verzonden. Als in een programma daarentegen bijvoorbeeld een produkt wordt getoond dat door het overdragen van een televote kan worden besteld, moet die bestel-televote wel vergezeld gaan van een identificatie van de besteller. In dat geval zal de genoemde code in het besturingssignaal een zodanige waarde hebben dat het responsorgaan hetzij een eigen identificatiecode meezendt, die in het centrale verwerkingsorgaan kan worden gedecodeerd naar NAV-gegevens, hetzij de gebruiker verzoeken, bijvoorbeeld door middel van een display, zijn gebruikersidentificatiecode in te geven.
C. UITVOERINGSVOORBEELDEN
Figuur 1 toont een televisieontvanger die zijn signaal ontvangt via een "Set Top Box" waarin de binnenkomende televisiesignalen worden gedecodeerd. Het voor aansturing van de televisieontvanger bestemde uitgangssignaal wordt aan de ontvanger aangeboden. Een responsorgaan, televote terminal genoemd, ontvangt eveneens een uitgangssignaal van de "Set Top Box", hetwelk bedoeld is als besturingssignaal voor de televote terminal, teneinde die televote terminal op de gewenste wijze te programmeren, ondermeer ten aanzien van de gewenste transmissiemodus. Verder wordt in deze £iguur een TV studio en zendsysteem getoond van waaruit televisieprogramma’s worden uitgezonden die door de getoonde televisieontvanger kunnen worden ontvangen. Responscodes ("televotes") kunnen door de televisiegebruiker, door middel van de televote terminal, via het PSTN, naar een centraal verwerkingssysteem worden overgedragen, waar de televotes worden ontvangen en, al dan niet in verwerkte vorm, naar de televisiestudio gezonden. Bijvoorbeeld wordt in een televisieprogramma aan het thuispubliek wordt gevraagd de voorkeur aan te geven voor één van de kandidaten Adamson, Bellamy of Claussen door het verzenden van televote 78, 79 of 80. Door het van de besturingsaansluiting van de televisieontvanger ontvangen besturingssignaal wordt de televote terminal zo ingesteld dat het televotesignaal op de juiste wijze (modus) naar het juiste telefoonnummer (er kunnen meer televote verwerkingssystemen zijn, in binnen en buitenland) wordt verzonden. Bovendien kan het besturingssignaal, zoals reeds aangegeven, informatie omvatten die het de gebruiker gemakkelijk maken zijn keuze te maken (en te controleren). Voor nadere uitleg wordt verwezen naar de genoemde octrooiaanvragen van aanvraagster.
Figuur 2 toont een uitvoeringsvoorbeeld van de televote terminal uit figuur 1. Deze televote terminal komt grotendeels overeen met die welke in de eerdere aanvragen van aanvraagster als uitvoeringsvoorbeelden werden getoond en besproken. Het grootste verschil is de getoonde besturingssignaalaansluiting van de processor. De processor, die alle acties van de terminal bestuurt, kan dus door middel van het van het televisie- (of radio-)signaal herleide besturingssignaal, worden ingesteld. Op die wijze kunnen de televote terminals dus vanuit de studio, door de programmamakers, worden aangestuurd en ingesteld. Als tijdens een televisieprogramma aan het thuispubliek gevraagd wordt een voorkeur uit te spreken voor één van de kandidaten Adamson, Bellamy of Claussen door het verzenden van televote 78, 79 of 80, kan één van die waarden worden ingetoetst met het toetsenbord van de televote terminal. Via het besturingssignaal dat door de televisieontvanger wordt ontvangen en aan de processor van de televote terminal doorgegeven, wordt in de processor het telefoonnummer ingesteld dat moet worden aangekozen. Als het gaat om het steekproefsgewijze oordeel van het thuispubliek, omvat het besturingssignaal tevens een opdracht aan de processor om, zoals in de eerstgenoemde eerdere aanvrage van aanvraagster uitvoerig werd behandeld, met behulp van een random generator te bepalen of de door de gebruiker geselecteerde televote wel of niet daadwerkelijk aan het verwerkingssysteem wordt verzonden, resp. met welke (random) vertraging. Op die wijze wordt voorkomen dat populaire programma's een verkeersexplosie teweeg brengen die het gehele PSTN kunnen ontregelen. Als een a-selecte steekproef voldoende is, wordt de processor door het besturingssignaal zo ingesteld dat slechts een klein gedeelte van alle thuis uitgebrachte televotes daadwerkelijk wordt verzonden. Is het daarentegen wel belangrijk dat alle televotes worden ontvangen, dan wordt de processor door het besturingssignaal zo ingesteld dat alle televote terminals wel hun geselecteerde televotes uitzenden, echter met een veel ruimere spreiding in de tijd. Verzending van dergelijke televotes kan in de praktijk wel enkele uren worden uitgesteld, zodat de verbinding met het verwerkingssysteem bijvoorbeeld in de nachtelijke uren plaatsvindt. Zoals in het voorgaande reeds werd aangegeven, kunnen de met name op de transmissie gerichte parameters bij uitstek onderdeel vormen van het gebroadcaste besturingssignaal, waarbij werden genoemd het starttijdstip, het stoptijdstip, het aantal (herhaalde) overdrachten resp. overdrachtpogingen en de periodetijd waarin kan worden overgedragen ("respons time slot size").
Selectie vindt dus plaats door middel van het getoonde toetsenbord. Als de keuze (bijvoorbeeld "79"), die kan worden afgelezen op een display ("79: accoord?"), correct wordt bevonden, kan die worden geactiveerd (vrijgegeven voor overdracht naar het centrale verwerkingssysteem) door een XMT-toets, welke activering ook weer op het display kan worden terug gemeld ("Verzonden"). Zoals in het voorgaande reeds werd aangegeven kan door het via het besturingssignaal meezenden van aanvullende informatie het selectieproces voor de gebruiker worden vereenvoudigd. Bijvoorbeeld kan worden meegezonden "1-Adamson;78|2-Bellamy;79|3-Claussen;80". De televisiepresentator kan nu kandidaat Adamson presenteren als kandidaat i (in plaats van "78"), Bellamy als kandidaat 2 en Claussen als kandidaat 3. De processor in de televote terminal wordt nu door middel van het besturingssignaal geïnstrueerd dat als de gebruiker ”1” als zijn keuze intoetst, op het display moet worden getoond "1 Adamson; accoord?" Als de keuze accoord is, wordt de XMT-toets ingedrukt en wordt code "78" (1) naar het centrale verwerkingssysteem verzonden. Als de gebruiker "2” ingeeft wordt nu dus "Bellamy” getoond en "Claussen" na keuze "3"; die keuzen kunnen worden geactiveerd door verzending van "79" resp. "80” (zonder dat de gebruiker die selectiegetallen hoeft te gebruiken of er zelfs maar weet van heeft) naar het centrale verwerkingssysteem. In dat centrale verwerkingssysteem (en in de studio) kan worden gewerkt met de "unieke" responscodes "78","79" en "80".
Behalve de voorgaande opties biedt het besturingssignaal nog meer mogelijkheden die thans niet uitputtend kunnen worden beschreven; de voorgaande opties dienen als niet-limitatieve illustraties te worden beschouwd. Een ook aantrekkelijke optie is om het besturingssignaal te gebruiken om de gebruiker verder te begeleiden in het gebruik van de televote terminal. Bijvoorbeeld kan door het besturingssignaal een compleet —kleiner of groter— vraag-en-antwoord-softwareprogramma naar de televote terminal worden overgedragen, waarin bijvoorbeeld vragen over het televisieprogramma, over de kandidaten of over de gebruiker worden gesteld, die via het toetsenbord (te denken valt daarbij ook aan een alfanumeriek toetsenbord) kunnen worden beantwoord. Ook kan de gebruiker worden geassisteerd in het gebruik van de televote terminal, namelijk door middel van mededelingen in het display. De televote terminal kan dus worden gebruikt op een wijze die door de programmamakers beschikt is.
De televote terminal kan ook in de vorm van een module (kaart) in bijvoorbeeld een FC worden aangebracht waardoor meer uitgebreide opties mogelijk worden.
Opgemerkt wordt dat voor de toekomst voorzien wordt dat de televisieontvanger, de "Set Top Box" en de televote terminal grotendeels zullen worden geïntegreerd. Daarbij zal in nieuwe generaties televisieontvangers de "Set Top Box” en de televote terminal worden geïntegreerd in de televisieontvanger en zullen de bedienings- en displayorganen van die ontvanger worden gebruikt. Daarbij lijkt het aantrekkelijk om het toetsenbord van de televote terminal te integreren met de afstandbediening van de ontvanger, terwijl als display gebruik kan worden gemaakt van (een deel van) het televisiescherm.
D. REFERENTIES
EP 600567-A1 ten name van KONINKLIJKE PTT NEDERLAND NV, gepubliceerd op 94.06.08 EP 619680-A1 ten name van KONINKLIJKE PTT NEDERLAND NV, gepubliceerd op 94.10.12

Claims (13)

1. Systeem voor het door een gebruiker van een radio- of televisieontvanger via een reaponsorgaan aan een verwerkingssysteem overdragen van responscodes naar aanleiding van een ontvangen radio-of televisieprogramma, met het kenmerk dat het responsorgaan middelen omvat waardoor het responsorgaan tenminste ten dele wordt ingesteld door een extern besturingssignaal.
2. Systeem volgens conclusie 1, met het kenmerk dat het besturingssignaal aan het uitgezonden radio- of televisiesignaal wordt ontleend.
3. Systeem volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat het besturingssignaal het bestemmingsadres van de over te dragen responscode omvat.
4. Systeem volgens conclusie 1, met het kenmerk dat het besturingssignaal een transmissiemodus selecteert waarin de responscode naar het verwerkingssysteem moet worden overgedragen.
5. Systeem volgens conclusie 4, met het kenmerk dat het besturingssignaal een starttijdcode omvat.
6. Systeem volgens conclusie 4, met het kenmerk dat het besturingssignaal een stoptijdcode omvat.
7. Systeem volgens conclusie 4, met het kenmerk dat het besturingssignaal een code omvat die het aantal pogingen tot overdracht van een responscode beperkt.
8. Systeem volgens conclusie 4, met het kenmerk dat het besturingssignaal een synchronisatiecode omvat die bepaalt op welke tijdstippen of met welke periodetijd pogingen tot overdracht van responscodes mogen worden ondernomen.
9. Systeem volgens conclusie 1, met het kenmerk dat het besturingssignaal een code omvat die aangeeft of al dan niet een identificatiecode van het responsorgaan met de responscode moet worden meegezonden.
10. Systeem volgens conclusie 1, met het kenmerk dat het besturingssignaal een code omvat die aangeeft of al dan niet een identificatiecode van de gebruiker van het responsorgaan met de responscode moet worden meegezonden.
11. Systeem volgens conclusie 1, met het kenmerk dat het besturingssignaal de actuele responscodes omvat.
12. Systeem volgens conclusie 4, met het kenmerk dat het besturlngssignaal aanvullende informatie bij die actuele responscodes omvat.
13. Responsorgaan voor het door een gebruiker van een radio- of televisieontvanger aan een verwerkingssysteem overdragen van responscodes naar aanleiding van een ontvangen radio- of televisieprogramma gekenmerkt door besturingsmiddelen die kunnen worden ingesteld door een extern besturlngssignaal.
NL9401849A 1994-11-07 1994-11-07 Systeem voor televoting. NL9401849A (nl)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9401849A NL9401849A (nl) 1994-11-07 1994-11-07 Systeem voor televoting.
EP95202900A EP0711075A1 (en) 1994-11-07 1995-10-26 System for televoting
CA002161998A CA2161998A1 (en) 1994-11-07 1995-11-02 System for televoting

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL9401849A NL9401849A (nl) 1994-11-07 1994-11-07 Systeem voor televoting.
NL9401849 1994-11-07

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL9401849A true NL9401849A (nl) 1996-06-03

Family

ID=19864872

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL9401849A NL9401849A (nl) 1994-11-07 1994-11-07 Systeem voor televoting.

Country Status (3)

Country Link
EP (1) EP0711075A1 (nl)
CA (1) CA2161998A1 (nl)
NL (1) NL9401849A (nl)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2766312B1 (fr) * 1997-07-17 1999-09-24 Info Tekcom Procede de transmission d'informations entre un recepteur, en particulier un recepteur de television, un boitier et une station de validation, en particulier un serveur vocal, et boitier correspondant
WO2002084606A1 (en) * 2001-04-16 2002-10-24 Nds Limited Voting system and method
DE102004043028A1 (de) * 2004-09-06 2006-03-30 Siemens Ag Verfahren zur Beschränkung des Zugangs zu einem Televoting-Dienst auf Basis der Rufnummer eines Teilnehmers
US20130181402A1 (en) * 2012-01-12 2013-07-18 Kristin Price Musical pitch board game

Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1990010988A1 (en) * 1989-03-09 1990-09-20 Viewfacts, Inc. A system and device for data transmission, and related method
EP0402809A2 (en) * 1989-06-13 1990-12-19 Tv Answer International, Inc. Satellite television communication system for audience polling and processing answers
US5036389A (en) * 1989-07-14 1991-07-30 Magus, Ltd. Satellite controlled audience polling system
WO1994005117A1 (en) * 1992-08-14 1994-03-03 Dtmf Television, Inc. A participatory television system
EP0619680A1 (en) * 1993-04-08 1994-10-12 Koninklijke KPN N.V. System for transmitting selection code signals to TV or radio stations

Family Cites Families (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL9202106A (nl) 1992-12-04 1994-07-01 Nederland Ptt Methode en systeem voor televoting.

Patent Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO1990010988A1 (en) * 1989-03-09 1990-09-20 Viewfacts, Inc. A system and device for data transmission, and related method
EP0402809A2 (en) * 1989-06-13 1990-12-19 Tv Answer International, Inc. Satellite television communication system for audience polling and processing answers
US5036389A (en) * 1989-07-14 1991-07-30 Magus, Ltd. Satellite controlled audience polling system
WO1994005117A1 (en) * 1992-08-14 1994-03-03 Dtmf Television, Inc. A participatory television system
EP0619680A1 (en) * 1993-04-08 1994-10-12 Koninklijke KPN N.V. System for transmitting selection code signals to TV or radio stations

Also Published As

Publication number Publication date
CA2161998A1 (en) 1996-05-08
EP0711075A1 (en) 1996-05-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP3221674B2 (ja) ビデオ表示を選択的に配給する対話式テレビジョン・システム
US6629133B1 (en) Interactive doll
EP1359757B1 (en) Media online services access system and method
KR0164089B1 (ko) 무선원격제어 장치 및 방법
US6985962B2 (en) Method and apparatus for allowing a remote site to interact with an intermediate database to facilitate access to the remote site
US6404860B1 (en) System and method for internet call management with text-to-speech messaging
NZ510983A (en) Method for controlling a computer with an audio signal
US20060195549A1 (en) Method for controlling a compuer using an embedded unique code in the content of recorded media
JPH0869436A (ja) マルチメディアの選択制御装置およびマルチメディアサービスの提供方法
SE505858C3 (sv) Kabeltelevisionssystem
CA2289103A1 (en) Apparatus and method for network access using a set top box and television
KR930008634A (ko) 로컬 통신 버스 시스템 및 그 시스템에 이용되는 장치
RU2006130785A (ru) Мультимедийное устройство
US20040028025A1 (en) System and method for providing a two-way audio communication via a web browser
NL9401849A (nl) Systeem voor televoting.
US7493384B1 (en) Controlling a PC using a tone from a cellular telephone
KR20000068624A (ko) 수신기에 의해 프로세스되는 동작 신호의 호환성 전송과 수신 방법 및 장치
KR101044149B1 (ko) 영상전화기를 이용한 컨텐츠 서비스 시스템 및 그 방법
JP3553678B2 (ja) 通信回線と複数のtv放送を利用する双方向通信方法
WO2001015018A2 (en) Method for controlling a computer using an embedded unique code in the content of recording media
EP0722239A2 (en) Data communication method and apparatus for requesting and responding to information
JPH05292046A (ja) 情報提供装置および情報提供方式
JPS598488A (ja) Catvシステムにおける強制放送終了方式
JP2000215150A (ja) 娯楽用電子機器の組合せを操作する方法。
JPH0856347A (ja) ホームターミナルメッセージ表示方式

Legal Events

Date Code Title Description
A1B A search report has been drawn up
BV The patent application has lapsed