NL8501511A - Werkwijze en middel voor het verhogen van de gerantsoeneerde voedselopname bij het vetmesten van herkauwers. - Google Patents

Werkwijze en middel voor het verhogen van de gerantsoeneerde voedselopname bij het vetmesten van herkauwers. Download PDF

Info

Publication number
NL8501511A
NL8501511A NL8501511A NL8501511A NL8501511A NL 8501511 A NL8501511 A NL 8501511A NL 8501511 A NL8501511 A NL 8501511A NL 8501511 A NL8501511 A NL 8501511A NL 8501511 A NL8501511 A NL 8501511A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
sorbitol
feed
ruminants
amount
fattened
Prior art date
Application number
NL8501511A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Roquette Freres
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Roquette Freres filed Critical Roquette Freres
Publication of NL8501511A publication Critical patent/NL8501511A/nl

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23KFODDER
    • A23K20/00Accessory food factors for animal feeding-stuffs
    • A23K20/10Organic substances
    • A23K20/163Sugars; Polysaccharides

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Animal Husbandry (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Fodder In General (AREA)
  • Feed For Specific Animals (AREA)

Description

# * Μ i r 1.- - Werkwijze en middel voor het verhogen van de gerantsoeneerde voedselopname bij het vetmesten van herkauwers -
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze en middel voor het verhogen van de gerantsoeneerde voedselopname bij het vetmesten van herkauwers om hun vleesproduktie, ook in de periode dat zij gevoederd moeten worden in het 5 bijzonder tijdens de winter.
Het verhogen van de gerantsoeneerde voedselopname, dat wil zeggen het zo snel mogelijk verhogen van het lichaamsgewicht bij een gegeven voedselrantsoen, is economisch belangrijk. In het bijzonder omdat in het geval van herig kauwers met name ossen , stieren ', koeien en vaarzen bestemd voor de slacht vanwege hun vlees, maar een gedeelte van het voedsel door deze dieren wordt benut voor hun groei , deels vanwege de aard van het tegenwoordig gangbare voer dat slechts gedeeltelijk wordt verteerd , deels vanwege hun bij-15 zondere anatomie waardoor zij speciaal zijn aangepast aan een herbivore levenswijze.
Men heeft reeds voorgesteld om hierin te voorzien door tenminste bepaalde voedselbestanddelen te beschermen, bijvoorbeeld door looien of encapsuleren zodat deze niet 20 al te zeer in de maag worden aangetast voordat zij het duodenum hebben kunnen bereiken.
In het Frans octrooischrift 2.344.233 is voorge-steld om de moederlogen van xylitol als voedingstoevoe-gingen voor melkkoeien te gebruiken, niet op deze vet te 25 mesten maar om het bloedsuikergehalte en de melkproduktie te verhogen. De gebruikte moederlogen bevatten 5-25 gew.% xylitol, 20-35 gew.% arabitol ,10-25 gew.% mannitol, 5-15 - “ «,· »·! GüÜ · 5 * - ·* i - 2 - gew.% sorbitol, 5-10 gew.% dulcitol en 5-10 gew.% rhamnitol berekend op de droge stof. Het effekt van de moederlogen van xylitol op de melkproduktie wordt daaraan toegeschreven dat de polyalkoholen van het koolhydraattype een uitstekende 5 bestendigheid vertonen tegen aantasting in de maag zodat zij praktisch onaangetast de darmen kunnen bereiken.
Uit onderzoekingen in vitro naar de ontleding van de verschillende polyolen is gebleken dat de pentitolen (xylitol *en arabitol).. verreweg de beste bestendigheid vertonen 10 maar dat sorbitol veel sneller wordt ontleed. Dat de moe derlogen van xylitol zonder gevaar aan melkkoeien kunnen worden gevoerd, blijkt ook uit een onderzoek dat is beschreven in Nutrition Reports International van juni 1981, vol. 23, nr. 6 , blz. 1077-1087.
15 „ Een meer recent onderzoek, maar dan aan schapen, beschreven in J.Sc. Food Agr. (1984), vol. 35, blz. 21-28, heeft eveneens aangetoond dat sorbitol evenals mannitol snel wordt ontleed , vooral bij incuberen met de geeigende microorganismen, en niet in de spijsverteringsinhoud van 20 het duodenum kan worden aangetoondI Daarmee wordt dus be vestigd dat het effekt van de moederlogen van xylitol op de melkproduktie bij melkkoeien uitsluitend moet worden toegeschreven aan de pentitolen zoals, xylitol en arabitol.
Gevonden is , dat met een betrekkelijk kleine 25 hoeveelheid sorbitol in het voer voor herkauwers die omwille van hun vleesproduktie worden vetgemest, de gerantsoeneerde voeselopname wordt verhoogd , het gemiddelde dagelijkse gewicht beduidend toeneemt , en de consumeringsindex ,dat is de verhouding hoeveelheid opgenomen voedsel en de 30 hoeveelheid geproduceerd vlees, wordt verbeterd.
Dit is onverwacht na wat bekend is geworden over de zeer snelle ontleding van sorbitol in de maag van herkauwers. Welliswaar is er het Frans octrooischrift 79 01697 dat betrekking heeft op de toepassing van sorbitol als galuitdrijvend middel voor kalveren maar deze hebben één 3201511 i £ - 3 - enkele maag in tegenstelling tot herkauwers ( waar in het voorgaande en hierna volgende sprake is van de maag van herkauwers die worden vetgemest om hun vlees , wordt bedoeld het rumen ) . Ook kan het feit dat sorbitol reeds 5 is toegepast als aanvulling op bepaalde vitaminepreparaten of geneesmiddelpreparaten geen gewicht in de schaal leggen omdat het daarbij om zeer geringe doses gaat of betrekkelijk hoge doses maar dan punktueel en tijdgebonden in geval van spijsverteringsmoeilijkheden bij bepaalde dieren. En 10 voor wat bovengenoemd Frans octrooischrift 2.344.233 betreft, melkkoeien kunnen niet op één lijn worden gesteld met herkauwers die omwille van hun vlees worden vetgemest omdat de verhouding verteerbare en niet-verteerbare proteïnen anders is en koolhydraten worden toegediend. Met andere woor-15 den is het voedingsregime totaal anders.
De uitvinding heeft geleid tot een werkwijze voor hét verhogen van de gerantsoeneerde voedselopname bij het vetmesten van herkauwers die eventueel een tijd worden onderhouden , met het kenmerk dat, aan de herkauwers tege-20 lijk met het normale voedselrantsoen een werkzame hoeveelheid sorbitol wordt gevoerd .
De uitvinding heeft verder betrekking op een middel voor het verhogen van de gerantsoeneerde voedselopname bij het vetmesten van herkauwers , met het kenmerk dat, 25 het middel hoofdzakelijk bestaat uit sorbitol.
De uitvinding heeft voorts betrekking op een voer voor herkauwers die worden vetgemest , met het kenmerk dat, het voer een werkzame hoeveelheid van voornoemd middel bevat.
30 Waarin de uitvinding ook belichaamd is, het sorbitol kan worden toegepast als poeder of oplossing in zuivere toestand of in de vorm van een hydrolysaat van gehydrogeneerd zetmeel waarin het het belangrijkste bestand- • i 0 I ! «· · - 4 - deel is. Bij voorkeur bedraagt het sorbitolgehalte in het hydrolysaat tenminste 71 gew.% berekend op de droge stof.
De hoeveelheid waarin het sorbitol wordt toegediend bedraagt geschikt ongeveer 10-200 g per dag, bij 5 voorkeur ongeveer 20—120 g per dag en in het bijzonder ongeveer 80 g per dag .
Het voer voor herkauwers bevat geschikt ongeveer 0,1-2 gew.% en bij voorkeur ongeveer 0,3-1,2 gew.% sorbitol berekend op de droge stof .
10 Met sorbitol in het voer voor hefkauwers wordt, zoals uit de onderstaande voorbeelden blijkt, de dagelijkse gemiddelde gewichtstoename aanmerkelijk verhoogd. En dit wordt niet veroorzaakt door een verhoogde consumptie van de dieren blijkens het gelijk blijven van de consumerings-j_5 index die zelfs omlaag gaat . Het werkingsmechanisme van sorbitol is dan ook nog niet duidelijk.
Uit proeven binnen het kader van de uitvinding is gebleken dat het effekt van sorbitol op de voedsel-opname in het bijzonder tot uitdrukking komt met voer met 2Q een laag of middelmatig totaalgehalte stikstofbestanddelen, dat is lager dan 15 gew.% en meestal ongeveer 9-13 gew.% berekend als N x 6,25 ten opzichte van de droge stof.
Volgens een voorkeursuitvoeringsvorm van de werkwijze volgens: de uitvinding wordt aan herkauwers 25 sorbitol gevoerd samen met een voer met een gehalte N x 6,25 lager dan 15 gew.% en bij voorkeur 9-13 gew.% .
Het toedienen van sorbitol kan gebeuren door het met de andere bestanddelen in het voedselrantsoen voor de herkauwer te mengen op het moment van voeren , maar het 3q is ook mogelijk om een gebruiksklaar mengsel te voeren dat behalve sorbitol tenminste bepaalde , zo niet alle bestanddelen in het voedselrantsoen bevat.
Voorbeeld I
Dit voorbeeld illustreert dat sorbitol zeer snel 850 1 5 1 1 - 5 - *> f* • * door de microorganismen in het rumen wordt ontleed en dus het duodenum niet kan bereiken.
Een in vitro proef werd uitgevoerd volgens de techniek beschreven in I.N.R.A. in Theix en waarbij ver-5 schillende hoeveelheden sorbitol 6 uren bij 39°C werden geincubeerd in een medium dat een onbeperkte hoeveelheid ammoniakale stiktstof bevatte en in aanwezigheid van een grote hoeveelheid inhoud en sap van het rumen . Een en ander werden afgenomen bij een nuchtige vaars voorzien van een 10 rumenfistel en waaraan een voeder van constante samenstelling maar zonder sorbitol werd gevoerd.
De samenstelling van het medium was als volgt: 400 ml kunstmatig speeksel samengesteld uit: waterstofcarbonaat 9,24 g 15 dinatriumwaterstoffosfaat 7,12 g kaliumchloride 0,45 g calciumchloride 0,055 g magnesiumchloride 0,047 g gedestilleerd water tot 1 1 20 200 ml rumensap 200 g rumeninhoud 15 g aardappelpulp 0,250 g ureum 25 Aan 3 Erlenmeyers die elk 1 liter van het medium bevatten, werden respectievelijk 0,40 , 0,80 en 1,60 g sorbitol toegevoegd . De hoeveelheid overgebleven sorbitol werd bepaald na respectievelijk 1,2,5 ,4 en 6 uren incuberen. De resultaten zijn vermeld in onderstaande tabel 30 850 1 5 1 1 * *
- 6 -Tabel A
j Hoeveelheid overgebleven sorbitol na | 0 uur 1 uur 2,5 uren ' 4 uren 6 uren
Erlenmeyer 1 0,40 0,25 0,02 0 0
Erlenmeyer 2 0,80 0,45 0,06 0 0
Erlenmeyer3 1,60 1,05 0,72 0,40 0 10 _____
Uit de resultaten blijkt, dat na 2,5 uren incu-beren van de 0,40 en 0,80 g sorbitol niets is overgebleven, en dat de hoeveelheid van 1,60 g na 6 uren volledig is ontleed .
Voorbeeld 2
Om de resultaten van voorbeeld I te bevestigen, werd een onderzoek verricht naar de ontleding van sorbitol in het rumen van schapen . Het onderzoek werd uitgevoerd ΟΛ xn het Laboratoire de la Digenstion des Ruminants van het I.N.R.A. in Theix aan drie schapen met elk twee canules, de één in het rumen en de ander in het duodenum. In de-.pens werd via de canule daarin 40 g sorbitol gebracht vöór het ochtendvoer. Na 0,25, 0,5, 1,5 , 2, 3, 4,6, en 8 uren werden sap en inhoud aan het rumen onttrokken. Tegelijkertijd werd aan het duodenum de inhoud onttrokken.
Bij analyse bleek dat het sorbitol zeer snel uit het rumen verdwijnt omdat 1,5 uren na toediening geen sorbitol meer kon worden aangetoond. Verder bleek dat de hoeveelheid sorbitol die in de dunne darm komt , zeer gering is , namelijk in de orde van 2% van de toegediende hoeveelheid, ondanks het feit dat deze hoeveelheid in één enkele keer werd toegediend.
850 151 1 s· * - 7 -Voorbeeld 3
Met 8 maanden oude stieren werden twee proeven in vivo uitgevoerd in het Laboratoire de la Production de Viande van het I.N.R.A. in Theix . Daarbij werden twee soor-5 ten voeders gebruikt, het ene op basis van maisdraf en het andere op basis van maïskorrels.
a). Resultaten met het voeder op basis van maisdraf.
Er werden zes verschillende voeders op basis ig van maisdraf gebruikt met de in de onderstaande tabel B aangegeven samenstelling. De resultaten met deze voeders zijn vermeld in onderstaande tabel C.
Tabel B
Voedersamenstelling op basis van maisdraf 15 1 2 3 4 5 6 maisdraf,% 79,1 79,7 78,2 78,8 77,3 77,9 zetmeel,% 13,1 13,2 13,0 13,1 12,8 12,9 20 maxska:iEls,% 5,5 5,5 5,4 5,4 5,4 5,4 vitamine bevattende smaakstof,% 1,6 1,6 1,6 1,6 1,6 1,6 ureum, % 0 0 1,1 1,1 2,2 2,2 25 sorbitol,% 0,70 0 0,70 0 0,70 0 totaal stik-stofgehalte in Nx6,25, g/kg 90,75 90,4 121,3 121,9 152,0 152,6 30 - © K f! * S. ? «i Q'J Si i - · f - 8 - *
Tabel C
^ n voedersamenstelling no aantal dagen 1 2 3 4 5 6 gemiddelde gewichts- toename per dag,g 56 1025 888 1263 1221 1096 1236 124 1162 1030 1130 1200 1120 1230 142 1137 1042 1193 1103 1140 1245 verhouding gewichts- 56 145 117 187 170 161 174 toename tg) en eenhe- 124 l53 130 157 153 150 16l den opgenomen voeder_
Uit de resultaten in tabel C blijkt, dat met sorbitol de dagelijkse gemiddelde gewichtstoename wordt verbeterd en dat dit niet is toe te schrijven aan een 15 vermeerdering van de hoeveelheid opgenomen voeder. In feite wordt de gewichtstoename per energieeenheid verbeterd wanneer sorbitol wordt toegevoegd. Daarentegen schijnt sorbitol geen enkel effekt te hebben voor dit type voeder met een 20 totaal stikstofgehalte van meer dan 15 % .
b) Resultaten met het voeder op basis van maïskorrels .
Zes voeders met de in de onderstaande tabel D
aangegeven samenstelling werden gevoerd aan zes groepen van 25 vijf stiertjes. De resultaten zijn vermeld in onderstaande tabel E.
30 8501511 - - 9 -
Tabel D
Voedersamenstelling op basis van maïskorrels 1 2 3 4 5 6 jmaïskorrels, % 76,9 77,4 75,9 76,5 75,2 75,8 j zetmeel,% 6,7 6,8 6,6 6,7 6,5 6,6
J
maïsdraf,% 12,4 12,6 12,4 12,5 12,1 12,2 I vitamine bevatten-I de minerale smaak- j stof, % 1,6 1,6 1,6 1,6 1,6 1,6 j ureum, % 0 0 1,1 1,1 2,2 2,2 sorbitol, % 0,80 0 0,80 0 0,80 0 totaal stikstofge-halte in Nx6,25, g/kg 93,4 94,1 124,0 125,0 154,6 155,3
Tabel E
I 1 ! voedersamenstelling no.
aantal da- j____ gen ! 1 2 3 4 5 6 ________________I _ gemiddelde gewichfcs- \ toename per dag,g 56 888 621 1107 1023 1236 1264 124 1000 790 1270 1130 1340 1390 142 970 818 1232 1151 1352 1392 verhouding gewichts-toename (g) en een- j heden opgenomen voè- ! der 56 ! 135 88 165 144 183 178 124 132 102 168 146 177 181
__J
o κ o 1 si i 9 'W kJ - W Λ Λ o - 10 -
Ook hier blijkt , dat met het toevoegen van sorbitol de dagelijkse gemiddelde gewichtstoename aanmerkelijk wordt verbeterd evenals het rendement voor de dieren die voeders met een totaal stikstofgehalte in Nx6,25 van ongeveer 9-12,5% kregen.
Opgemerkt wordt, dat "verhogen van de gerantsoeneerde voedsel-opname" dient te worden verstaan als het verbeteren of zelfs optimaliseren van de assimilatie of vertering van het opgenomen voederrantsoen.
8501511

Claims (10)

1. Werkwijze voor het verbeteren van de assimilatie van het voederrantsoen bij herkauwers die worden vetgemest en daarbij eventueel een tijd worden onderhouden, met het kenmerk dat, aan de herkauwers tegelijkertijd met 5 het normale voederrantsoen een werkzame hoeveelheid sorbitol wordt gevoerd.
2. Middel voor het verbeteren van de assimilatie van het voederrantsoen bij herkauwers die worden vetgemest, met het kenmerk dat, het middel hoofdzakelijk bestaat uit 10 sorbitol.
3. Toepassing van sorbitol als middel voor het verbeteren van de assimilatie van het voederrantsoen bij herkauwers die worden vetgemest.
4. Voer voor herkauwers die worden vetgemest,· 15 met het kenmerk dat, het voer een werkzame hoeveelheid van het middel volgens conclusie 2 bevat.
5. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk dat, de hoeveelheid waarin het sorbitol wordt toegepast, tenminste 10 g per dag bedraagt.
6. Werkwijze volgens conclusie 1 en 5, met het kenmerk dat, de hoeveelheid waarin het sorbitol wordt toegepast, niet meer dan ongeveer 200 g per dag bedraagt.
7. Werkwijze volgens conclusie 1, 5 en 6, met het kenmerk dat, de hoeveelheid waarin het sorbitol wordt 25 toegepast, ongeveer 20— 120 en bij voorkeur ongeveer 80 g per dag bedraagt .
8. Voer voor herkauwers die worden vetgemest, met het kenmerk dat, het voer een hoeveelheid sorbitol bevat van ongeveer 0,1-2,0 gew.% en bij voorkeur ongeveer 0,3-1,2 30 gew.%.
9. Voer volgens conclusie 8, met het kenmerk dat, '______ - —-- 850 1 51 1 - 12 - Λ ψ ψ het voer een totaal stikstofgehalte van minder dan 15 % bezit , en gewoonlijk van ongeveer 9-13 % , en dat het een hoeveelheid sorbitol van ongeveer 0,1-2 gew.% bevat.
10. Werkwijzen, middelen en voedersamenstellingen 5 zoals beschreven in de beschrijving en voorbeelden. 350151?
NL8501511A 1984-06-04 1985-05-28 Werkwijze en middel voor het verhogen van de gerantsoeneerde voedselopname bij het vetmesten van herkauwers. NL8501511A (nl)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8408729A FR2565071B1 (fr) 1984-06-04 1984-06-04 Procede et agent pour l'optimisation de l'assimilation de la ration alimentaire par les ruminants a l'engraissement
FR8408729 1984-06-04

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8501511A true NL8501511A (nl) 1986-01-02

Family

ID=9304676

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8501511A NL8501511A (nl) 1984-06-04 1985-05-28 Werkwijze en middel voor het verhogen van de gerantsoeneerde voedselopname bij het vetmesten van herkauwers.

Country Status (7)

Country Link
BE (1) BE902585A (nl)
DE (1) DE3520010A1 (nl)
ES (1) ES8704328A1 (nl)
FR (1) FR2565071B1 (nl)
GB (1) GB2159690B (nl)
IT (1) IT1186726B (nl)
NL (1) NL8501511A (nl)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5236718A (en) * 1989-10-20 1993-08-17 Roquette Freres Method for feeding steers and heifers
US5137735A (en) * 1991-04-16 1992-08-11 Roquette Freres Method and feed supplement for reducing the occurrence of dark-cutting meat in animals
US6866861B1 (en) 1999-01-29 2005-03-15 Land O'lakes, Inc. Method and composition for enhancing milk component concentrations
US6440447B1 (en) 1999-06-22 2002-08-27 Land O'lakes, Inc. Method and composition for enhancing milk production
US8519008B2 (en) 2003-01-22 2013-08-27 Purina Animal Nutrition Llc Method and composition for improving the health of young monogastric mammals
US8110214B2 (en) 2003-12-23 2012-02-07 Land O'lakes Purina Feed Llc Method and composition for enhancing milk production and milk component concentrations
US8658199B2 (en) 2012-02-01 2014-02-25 Purina Animal Nutrition Llc Systems and methods for feeding sugar alcohol to ruminants during periods of heat stress

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2876157A (en) * 1953-10-07 1959-03-03 Haver Lockhart Lab Inc Process of treating ketosis in ruminants
GB1048724A (en) * 1964-03-06 1966-11-16 Feed Serv Livestock Feeds for ruminants
FR2146086A1 (en) * 1971-07-07 1973-03-02 Sarap Cedia Vitaminised mineral mixtures contg calcium phosphate - - animal feedstuffs
FI53394C (fi) * 1976-03-19 1983-06-07 Farmos Yhtymae Fodertillsats foer foerbaettring av energibalansen hos idisslare genom foerhoejning av blodsockerhalten
NZ188642A (en) * 1977-11-01 1980-04-28 Ici Australia Ltd Manufacture of rigid animal feed supplement block
FR2447152A1 (fr) * 1979-01-23 1980-08-22 Roquette Freres Agent et procede ameliorant l'alimentation des animaux preruminants
GB2078080B (en) * 1980-06-20 1984-02-01 Inova Invest Ltd Additive composition for animal feedingstuff

Also Published As

Publication number Publication date
DE3520010A1 (de) 1985-12-05
BE902585A (fr) 1985-09-30
ES544468A0 (es) 1987-04-16
ES8704328A1 (es) 1987-04-16
FR2565071A1 (fr) 1985-12-06
FR2565071B1 (fr) 1990-08-31
GB2159690A (en) 1985-12-11
GB8514072D0 (en) 1985-07-10
GB2159690B (en) 1988-04-27
IT1186726B (it) 1987-12-16
IT8521011A0 (it) 1985-06-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Wilson et al. Apparent inability of channel catfish to utilize dietary mono-and disaccharides as energy sources
CA1268123A (en) Dietary products and uses comprising methylsulfonylmethane
US5071878A (en) Use of methylsulfonylmethane to enhance diet of an animal
Forero et al. Evaluation of slow-release urea for winter supplementation of lactating range cows
WO2003088764A1 (en) Composition for enhancing nutritional content of food
Sharma et al. The effect of dietary crude protein level on intestinal and cecal coccidiosis in chicken
Albrektsen et al. Ascorbyl palmitate as a dietary vitamin C source for rainbow trout (Salmo gairdneri)
Edwin et al. Ruminant thiamine requirement in perspective
NL8501511A (nl) Werkwijze en middel voor het verhogen van de gerantsoeneerde voedselopname bij het vetmesten van herkauwers.
Lovell et al. Biotin supplementation of practical diets for channel catfish
Goldberger et al. A study of the treatment and prevention of pellagra. experiments showing the value of fresh meat and of milk, the therapeutic failure of gelatin, and the preventive failure of butter and of cod-liver oil
Abdelghany Growth response of Nile tilapia Oreochromis niloticus to dietary L‐ascorbic acid, L‐ascorbyl‐2‐sulfate, and L‐ascorbyl‐2‐polyphosphate
IE63763B1 (en) Treatment of equine livestock
JPS591422A (ja) 反芻動物のこぶ胃の発酵の効率を増加する方法
CN113453560A (zh) 类黄酮与动物健康和生产性能
JP3433917B2 (ja) 体タンパク質蓄積効率を亢進する栄養組成物
Ginsburg et al. Adaptation in monosaccharide absorption in infant and adult rats
West et al. Long-term effects on adiposity after preweaning nutritional manipulations in the gastrostomy-reared rat
Meksongsee et al. In vivo effect of gossypol on cytochrome oxidase, succinoxidase, and succinic dehydrogenase in animal tissues
RU2368251C2 (ru) Пищевая и кормовая добавки и их применение
Nelson et al. Factors affecting the vitamin K requirement of the chick
Sotelo et al. Infertility in male rats induced by diets containing whole cottonseed flour
Kuiper et al. Case study of the depletion of sulfamethazine from plasma and tissues upon oral administration to piglets affected with atrophic rhinitis
US4237116A (en) Combination of thiopeptin and rumensin to improve ruminant feed efficiency
Basu Effects of estrogen and progestogen on the ascorbic acid status of female guinea pigs

Legal Events

Date Code Title Description
BA A request for search or an international-type search has been filed
BB A search report has been drawn up
BC A request for examination has been filed
BV The patent application has lapsed