NL8005517A - Veevoeder, werkwijze voor het persen van veevoederkorrels, alsmede inrichting voor het uitvoeren van deze werkwijze. - Google Patents

Veevoeder, werkwijze voor het persen van veevoederkorrels, alsmede inrichting voor het uitvoeren van deze werkwijze. Download PDF

Info

Publication number
NL8005517A
NL8005517A NL8005517A NL8005517A NL8005517A NL 8005517 A NL8005517 A NL 8005517A NL 8005517 A NL8005517 A NL 8005517A NL 8005517 A NL8005517 A NL 8005517A NL 8005517 A NL8005517 A NL 8005517A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
feed
pressing
hardness
press
grain
Prior art date
Application number
NL8005517A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Wessanen Mengvoeders Bv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=19835971&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=NL8005517(A) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Wessanen Mengvoeders Bv filed Critical Wessanen Mengvoeders Bv
Priority to NL8005517A priority Critical patent/NL8005517A/nl
Priority to EP81201087A priority patent/EP0049025B2/en
Priority to DE8181201087T priority patent/DE3168650D1/de
Priority to AT81201087T priority patent/ATE11485T1/de
Publication of NL8005517A publication Critical patent/NL8005517A/nl

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B30PRESSES
    • B30BPRESSES IN GENERAL
    • B30B11/00Presses specially adapted for forming shaped articles from material in particulate or plastic state, e.g. briquetting presses, tabletting presses
    • B30B11/20Roller-and-ring machines, i.e. with roller disposed within a ring and co-operating with the inner surface of the ring
    • B30B11/201Roller-and-ring machines, i.e. with roller disposed within a ring and co-operating with the inner surface of the ring for extruding material
    • B30B11/207Feed means
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A23FOODS OR FOODSTUFFS; TREATMENT THEREOF, NOT COVERED BY OTHER CLASSES
    • A23NMACHINES OR APPARATUS FOR TREATING HARVESTED FRUIT, VEGETABLES OR FLOWER BULBS IN BULK, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; PEELING VEGETABLES OR FRUIT IN BULK; APPARATUS FOR PREPARING ANIMAL FEEDING- STUFFS
    • A23N17/00Apparatus specially adapted for preparing animal feeding-stuffs
    • A23N17/005Apparatus specially adapted for preparing animal feeding-stuffs for shaping by moulding, extrusion, pressing, e.g. pellet-mills

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Food Science & Technology (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Fodder In General (AREA)

Description

ΪΓ.Ο. 29*408 - 1 -
Veevoeder, werkwijze voor het persen van veevoederkorrels, alsmede inrichting voor het uitvoeren van deze werkwijze.
De uitvinding heeft betrekking op een nieuw veevoeder, op een werkwijze voor het persen van veevoederkorrels, alsmede op een inrichting voor het uitvoeren van deze werkwijze.
Het is algemeen bekend óm uit een aantal grondstoffen al dan 5 niet gemengd, veevoederkorrels te persen. Dergelijke korrels kunnen gemakkelijker worden verwerkt en geven minder stuif- en mors-verliezen dan ongeperst veevoeder. Onder andere om deze reden prefereren de verbruikers korrelvormig veevoeder, dat dan een voldoende hardheid moet hebben om tijdens het transport en de opslag niet te 10 gaan ver-gruizen of te gaan samenklonteren. Een dergelijk’ vergruizen of samenklonteren kan bijvoorbeeld in opslagsilo’s optreden, waar plaatselijk een tamelijk hoge druk op de korrels kan optreden.
De gevormde kluiten en het gevormde meel belemmeren dan het uitlopen uit de silo's of verstoppen de automatische voedersystemen op de vee-15 houderijen, en een gedeelte van het meel blijft achter in de voerbakken. Yanuit een praktische ervaring weten de veevoederproducenten de minimaal noodzakelijke hardheid van hun produkt.
De verwerking tot korrels geschiedt gewoonlijk in een inrichting met een ringvormige matrijs, die ronddraait en tegen de binnenwand 20 waarvan zich een of meer rollen bevinden. De matrijs is voorzien van doorboringen met de voor de korrels gewenste diameter.
Het meelvormige veevoeder wordt naar de binnenzijde van de matrijs geleid, door deze matrijs meegenomen en door de rollen in de matrijsgaten gedrukt. Het veevoeder verlaat de matrijs aan de buitenzijde 25 in samengeperste vorm. De inrichting heeft doorgaans voorzieningen om stoom en melasse toe te voegen.
Ook bestaan er uitvoeringen waar het meelvormige veevoeder door een vlakke, horizontaal liggende doorboorde matrijs gerold wordt.
Onder de hardheid van de korrels wordt zowel de bestendigheid 30 van de korrels tegen afslijting verstaan gemeten bij het ronddraaien in een draaiende trommel, als ook de gemiddelde kracht die nodig is om de korrels stuk te drukken. In het eerste geval hanteert men het begrip "pellet-durability index" (pd) of afslijting, in het laatste geval spreekt men van hardheid in engere zin of indien be-35 trokken op de diameter van de korrels, van specifieke hardheid.
Een algemeen gehanteerde standaardprocedure bestaat voor het meten 8005517 -2- van deze hardheid niet. Wel zijn in de handel verschillende apparaatjes verkrijgbaar met name de hardheidsmeter van Kahl, de in-stronmeter, de ΔΙΙο-Kramer-shearpress en de pellet-durability of pd-tester volgens Pfost. Doordat geen algemeen gehanteerde stan-5 daardprocedure bestaat zijn de uitkomsten slechts vergelijkbaar voorzover dezelfde procedure is toegepast.
De hardheid van de korrels wordt door verschillende factoren beïnvloed. Genoemd worden onder meer vochtgehalte, koeling, afre-geling van de persapparatuur, gebruik van stoom, gebruik van hard-10 makende grondstoffen, matrijskeuze, enz. Blijkens de literatuur: · I. Poelier e.a., die Muehle und Mischfuttertechnik 115, 1973» Nr.
339 lila. 473-475} W-Priedrioh e.a., Kraftfutter 1968, Er. 1 en 2, blz.. 59-63} W-Priedrieh e.a., die Muehle und Mischfuttertechnik 116, 1979} Nr· 59} "blz. 527-530} wordt hiervan veelvuldig gebruik 15 gemaakt. Eet is echter niet mogelijk om met de bekende methoden ook relatief grote hoeveelheden zogenaamde "zachtmakende" grondstoffen, zoals bijvoorbeeld tapiokameel, vetten en kokosmeel, onder gangbare persomstandigheden te verwerken tot voldoende harde korrels. Dergelijke grondstoffen zijn echter vaak wel beschikbaar en 20 hebben ook een goede voedingswaarde.
Bij het normale persen worden de volgende trappen toegepast: Het te persen meel, dat bijvoorbeeld al dan niet gemengd in een cel kan zijn opgeslagen, wordt naar een doseerinrichting, bijvoorbeeld een doseervijzel, gevoerd en vervolgens op de menginrichting 25 gedoseerd, bijvoorbeeld met behulp van een doseervijzel met regelbaar toerental. In de menginrichting kunnen desgewenst melasse, vinasse (d.w.z. gefermenteerde melasse waaruit de verkregen alcohol is verwijderd)7of andere vloeistoffen worden toegevoegd. In de menginrichting kan desgewenst stoom worden ingevoerd. Het meel 30 wordt door de menginriohting geleid en het meel wordt vervolgens al dan niet met de vloeistoffen en al dan niet met de stoom gemengd (in de praktijk duurt een dergelijke behandeling 5-60 seconden).
Het verkregen produkt wordt dan al dan niet in een rijpketel (warm-houdvat) geleid en vervolgens onder langzaam roeren enige tijd 35 (3-6Ο minuten) op temperatuur gehouden al dan niet onder toevoeging van stoom of onder toepassing van indirekte verwarming. Het produkt wordt vervolgens naar de korrelpers geleid en daar doorheen gevoerd. De uit de pers verkregen korrels laat men afkoelen, bijvoorbeeld door hierdoor lucht met omgevingstemperatuur door te 40 leiden, bij voorkeur door te zuigen. De verkregen korrels worden 80 05 5 1 7 \ t *”· - 5 - afgezeefd en het afgezeefde meel (vaak 5-20 %) wordt in het proces teruggeleid. Tenslotte worden de gekoelde en gezeefde korrels naar de produktopslag afgevoerd of in zakken afgevuld. Gebruikelijke korreldiameters voor het geperste voeder zijn voor rundvee 5 en kalveren 5-8 mm, voor varkens en biggen 3-6 nun en voor pluimvee 2-4 mm. Uiteraard kan hiervan worden afgeweken.
Verrassenderwijze werd nu gevonden, dat men onder toepassing van dezelfde grondstoffen een hardere korrel, respectievelijk onder toepassing van relatief meer zogenaamde achtmakende grondstoffen' 10 een even harde korrel kan verkrijgen, indien men op de bekende wijze verkregen materiaal nogmaals door een korrelpers voert. Met voordeel voert men de na de eerste persing verkregen korrels direkt weer in een volgende korrelpers. let is derhalve niet nodig de verkregen korrels eerst weer fijn te maken. Desgewenst kan de be-15 werking meermalen worden herhaald.
Op zichzelf is het verrassend, dat korrelpersen, die ontworpen zijn om meelvormige stoffen tot korrels (pellets, biks, blokjes, splits, brokjes, kruimels, enz.) te verwerken, ook goed in staat zijn materiaal dat voor 100 % uit grove korrels bestaat te ver-20 werken. Verwacht zou worden dat deze grove korrels niet door de rol gegrepen worden, omdat op de punten waar de korrel zowel de rol als de matrijs raakt de wighoek groter is dan bij kleine deeltjes zoals bij meel. Een slecht gegrepen worden van deeltjes leidt tot opstuwen. van het materiaal naast en voor de rollen wat tot vol » 25 lopen van de pers en stagnatie van de produktie leidt. Zo is het bekend dat korrelpersen werken bij een laagdikte van het meel aan de binnenzijde van de matrijs van 2 h 3 mm. Thans bleek dat korrels met een diameter van zelfs 10 mm en een nog grotere lengte uitstekend verwerkbaar zijn in een korrelpers van een gebruikelijk type.
30 Ook zou verwacht worden dat door de deformatie bij de volgende maal persen de bestaande bindingen tussen de deeltjes vernietigd zouden worden wat tot een geringere hardheid zou leiden, het tegenovergestelde is echter verrassenderwijze gebleken. Tenslotte zou men verwachten, dat vetten, die bij het herhaald persen steeds meer 35 uit de plantencellen worden gedrukt, tot een minder sterke korrel zouden leiden evenals los toegevoegde vetten dit doen. De korrel blijkt echter sterker te worden. Een verklaring voor het harder zijn van deze zogenaamde tweede- of meertrapskorrels is nog niet gevonden.
40 De tweede of volgende persing kan al dan niet worden uitgevoerd 8005517 - 4 - met een zogenaamde "uitgeklede" pers, d.w.z. een pers die niet voorzien is van een toevoervijzel of menginrichting. De matrijsgaten van de pers in de volgende trappen kunnen in grootte kleiner, gelijk zijn aan of groter zijn dan die van de voorgaande trap.
5 De korrels uit de eerste pers kunnen op iedere willekeurige lengte of in het geheel niet worden afgesneden. Tussen twee trappen kunnen de korrels al dan niet gekoeld, gëmalen of gestoomd worden.
De werkwijze volgens de uitvinding maakt het mogelijk relatief meer hoog energetische grondstoffen in de mengvoeders te verwerken, 10 welke tot dusverre leidden tot te zachte produkten. Aan dergelijke hoog-energetische mengvoeders bestaat een grote behoefte.
Ben andere component, die in een mengvoeder veel voordelen heeft is kokosmeel. Bij runderen verhoogt deze component het melk-vetgehalte. Deze component heeft echter een sterk verlagende in-15 vloed op de hardheid van het tot korrels verwerkte voeder. De werkwijze volgens de uitvinding maakt het mogelijk meer kokosmeel dan tot dusverre in het mengvoeder op te nemen onder bereiken van een voldoende korrelhardheid.
Voorbeelden van bestanddelen die op voordelige wijze bij de 20 werkwijze volgens de uitvinding kunnen worden verwerkt zijn vetten, oliën, lijnzaad, palmpitten, tapioka, haver, tarwezemelen, kool-zaadmeel, gerstekaf, beendermeel, kokosmeel, katoenzaaddoppen, graankiemen , mappillen en mineralen. Hierdoor kan men bijvoorbeeld een voeder bereiden van vergelijkbare voederwaarde, dat een vol-25 doende hardheid bezit maar een lager gehalte aan tarwe en/Gf lijn-meel bevat.
Een ander probleem is dat melkvee met een zeer hoog produktie-niveau calorierijk voeder nodig heeft omdat het van caloriearm voeder niet voldoende kan opeten om aan zijn energiebehoefte te vol-30 doen. Door vet of oliezaden toe te voegen aan het mengvoeder stijgt het energiegehalte, maar daalt de korrelsterkte al gauw onder de minimumeis. Met de werkwijze volgens de uitvinding kan de hardheid worden opgevoerd tot een voldoende niveau, d.w.z. hierdoor kunnen vetrijke korrels met een voldoende hardheid worden verkregen. Hier-35 door kan de melkproduktie van melkkoeien langer op zeer hoog niveau gehandhaafd blijven.
Voorbeeld I Melkveevo e der 80 05 5 1 7
V
- 5 - tweemaal geperst met relatief meer "zachte” normaal componenten in gev.% in gew.% 5 lijnzaad 4 3 koolzaadmeel - 3 kokosmeel - 20 maisglutenvoermeel 25 25 citruspulp 35 35 10 vet 1 .1 lijnschilfers 7 bietenpulp 15 melasse 10 10 vitaminen, mineralen, sporen 3 3 15 specifieke hardheid 0,60 kg 0,62 kg idem, 1 x geperst 0,43 kg korreldiameter 6 mm
Rundveehouders hechten veel waarde aan kokosmeel. Dit verhoogt het meüksretgehalte, is goedkoop, maar heeft een sterk verlagende 20 invloed op de hardheid van het gepelleteerde voeder. Door dubbel persen kan met behoud van de hardheid aanzienlijk meer kokosmeel dan tot nu toe opgenomen worden in de samenstelling.
Voorbeeld II Mestvarkenvoeder 25 tweemaal geperst met relatief meer "zachte” normaal componenten in gew.% in gew.% gerst 20 5 30 tarwe 30 tarwezemelen - 21 tapioka 16 36 lijnmeel 6 sojameel 20 20 35 dierlijk vet 1 5 zonnepitmeel - 6 vitaminen, mineralen, sporen 3 3 melasse 4 4 specifieke hardheid 0,40 kg 0,40 kg 40 idem, 1 x geperst 0,25 kg korreldiameter 5 mm 8005517 - 6 - -- m
Tarwe en lijnmeel geven harde korrels, maar zijn duur per eenheid voederwaarde. Het omgekeerde geldt voor tapioka, vet en zemelen. Door duppel persen kan aldus een volledig varkensvoeder worden gemaakt uit goedkopere grondstoffen dan tot nu toe, met behoud van . 5 de korrelhardheid.
Voorbeeld III .
melkveevoeder melkveevoeder 950 vem* 1*055 vems lijnmeel 5 5 10 kokosmeel 10 10 koolzaadmeel 6 6 sojameel 1,5 1,5 zonnepitmeel 10 10 maisglutenvoermeel 15 15 15 tapiokameel 7 3j8 pulp 32 32 rundvet 1,3 4>5 melasse 10 10 mineralen, vitaminen, sporen 2,2 2,2 20 specifieke hardheid 0,40 kg 0,41 kg idem, 1 x geperst 0,27 kg korreldiameter 6 mm κ voedereenheden melkvee
Zoals bekend heeft melkvee met een zeer hoog produktieniveau 25 calorierijk voer nodig, omdat het van caloriearm voeder niet voldoen de kan opeten om aan zijn energiebehoefte te voldoen. Door vet toe te voegen aan het mengvoeder stijgt het energiegehalte, maar daalt de korrelsterkte al gauw onder de minimumeis. Door dubbel persen is de hardheid van een dergelijk vet-rijk mengvoeder boven de mini-30 mumeis te brengen. Aldus is door middel van dubbel persen een eher-gierijker voer dan tot nu toe te produceren, dat vol-doende hard is. Hiermee kan de melkproduktie van melkkoeien langer op zeer hoog niveau gehandhaafd blijven.
Voorbeeld W
35 Een mengsel bestaande uit 44 gew.% tapiokameel, 44 gew.% kokosals meel, beide bekend staand*zachtmakende grondstoffen, 10 gew.% melasse en 2 gew.% vitaminen + mineralen, wordt herhaaldelijk geperst.
80 05 5 1 7 - 7 - specifieke hardheid pd-index eenmaal geperst 0,25 9>80 tweemaal geperst O»33 9»82 driemaal geperst 0,44 9»84 5 viermaal geperst 0,57 9»87 vijfmaal geperst 0,65 9>89 korreldiameter 6 mm
Hieruit hlijkt, dat men door het persen te herhalen de sterkte van de korrel nog verder kan opvoeren.
10 Een voorbeeld van een inrichting volgens de uitvinding wordt in bijgaande tekening weergegeven. In deze tekening stelt 1 de toevoer van grondstoffen voor, welke grondstoffen via transport-orgaan 2 en toevoerleiding 3 naar menginrichting 4 worden gevoerd, welke menginrichting doelmatig als een pennenmenger kan zijn uitge-15 voerd. Transportorgaan 2 heeft met voordeel een variabele snelheid. Menginrichting 4 is voorts voorzien van toevoerleidingen voor stoom en melasse enz. (5 resp. 6). Ha de menginrichting worden de gemengde bestanddelen via leiding 7 naar persorgaan 8 geleid, die met behulp van motor 9 en aandrijfwerk 10 wordt aangedreven. He 20 geperste korrels worden vervolgens via leiding 11 naar het tweede persorgaan 12 geleid, waaruit de korrels weer via leiding 13 worden afgevoerd. Boelmatig wordt persorgaan 12 eveneens door motor 9 en aandrijfwerk 10 aangedreven. Uiteraard kan men ook twee verschillende motoren en aandrijfwerken gebruiken. Toevoerleiding 11 kan voorzien 25 zijn van toevoeren voor stoom en melasse maar deze zijn niet vereist. He persorganen kunnen ook horizontaal uitgevoerd worden in plaats van vertikaal of haaks ten opzichte van elkaar.
8005517

Claims (3)

1. Korrelvormig veevoeder, verkregen door de samenstellende bestanddelen te persen en het verkregen persprodukt ten minste nog een maal door een pers te leiden. 5 · 2. Werkwijze voor het bereiden van het produkt volgens conclu sie 1,met het kenmerk, dat men de samenstellende bestanddelen door een zogenaamde korrelpers leidt en het verkregen persprodukt nogmaals door een dergelijke korrelpers leidt.
5· Werkwijze volgens conclusie 2,met het ken- 10. e r k, dat men deze bewerking nog éénmaal of meermalen herhaalt.
4. Inrichting geschikt voor het uitvoeren van de werkwijze volgens conclusie 2 of 3, gekenmerkt door ten minste twee in serie geplaatste persen, welke achtereenvolgens door het produkt worden doorlopen. 15 5· Inrichting volgens conclusie 4> gekenmerkt door dat de persen op een chassis zijn gemonteerd en tezamen door één motor worden aangedreven. 8005517
NL8005517A 1980-10-06 1980-10-06 Veevoeder, werkwijze voor het persen van veevoederkorrels, alsmede inrichting voor het uitvoeren van deze werkwijze. NL8005517A (nl)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8005517A NL8005517A (nl) 1980-10-06 1980-10-06 Veevoeder, werkwijze voor het persen van veevoederkorrels, alsmede inrichting voor het uitvoeren van deze werkwijze.
EP81201087A EP0049025B2 (en) 1980-10-06 1981-09-29 Method for producing pelletized animal fodder by compression as well as apparatus for carrying out this method
DE8181201087T DE3168650D1 (en) 1980-10-06 1981-09-29 Method for producing pelletized animal fodder by compression as well as apparatus for carrying out this method
AT81201087T ATE11485T1 (de) 1980-10-06 1981-09-29 Verfahren und vorrichtung zur herstellung von pelletisiertem viehfutter durch pressen.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8005517A NL8005517A (nl) 1980-10-06 1980-10-06 Veevoeder, werkwijze voor het persen van veevoederkorrels, alsmede inrichting voor het uitvoeren van deze werkwijze.
NL8005517 1980-10-06

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8005517A true NL8005517A (nl) 1982-03-01

Family

ID=19835971

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8005517A NL8005517A (nl) 1980-10-06 1980-10-06 Veevoeder, werkwijze voor het persen van veevoederkorrels, alsmede inrichting voor het uitvoeren van deze werkwijze.

Country Status (4)

Country Link
EP (1) EP0049025B2 (nl)
AT (1) ATE11485T1 (nl)
DE (1) DE3168650D1 (nl)
NL (1) NL8005517A (nl)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3672673D1 (de) * 1985-05-09 1990-08-23 Buehler Ag Geb Verfahren zum erzeugen eines pelletierten futtermittels, und vorrichtung zur durchfuehrung des verfahrens.
DE3617201A1 (de) * 1986-05-22 1987-11-26 Salzhausener Maschinenbautechn Einrichtung zur herstellung von pellets
GB2576525B (en) * 2018-08-22 2022-11-30 John Thompson & Sons Ltd Apparatus for preparing animal feed

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1692482C3 (de) * 1966-11-15 1973-10-18 Ralston Purina Co., Saint Louis, Mo. (V.St.A.) Sterilisierkammer und Verfahren zur Herstellung eines salmonellenfreien, eiweiß- und mehlhaltigen Futter- oder Nahrungsmittels
US3932091A (en) * 1975-01-28 1976-01-13 Johannes Albertus Vink Pellet mill with separate fee means for each die roller
GB1548703A (en) * 1975-09-10 1979-07-18 Central Soya Co Animal food pellets

Also Published As

Publication number Publication date
ATE11485T1 (de) 1985-02-15
EP0049025A1 (en) 1982-04-07
EP0049025B2 (en) 1989-05-24
DE3168650D1 (en) 1985-03-14
EP0049025B1 (en) 1985-01-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4976977A (en) Pelleting agent having energy value
US4212890A (en) Manufacture of pellets from feed meals
RU2546164C2 (ru) Линия производства гранулированных кормовых добавок с использованием отходов предприятий сахарной промышленности
EP3579703B1 (en) Pelleting process for making an animal feed pellet
NL8005517A (nl) Veevoeder, werkwijze voor het persen van veevoederkorrels, alsmede inrichting voor het uitvoeren van deze werkwijze.
EP0303477A2 (en) Foodstuffs compositions
TW200914824A (en) System and method for measuring starch gelatinization
US10375975B1 (en) System and method for producing pelleted animal feed blocks
Winowiski Pellet quality in animal feeds
RU2694722C1 (ru) Система для приготовления комбинированного корма для крупного рогатого скота
EP4061141B1 (en) Process for making animal feed mash agglomerates, animal feed mash agglomerates and use of gelatinised starch
RU2694739C1 (ru) Способ получения концентрированного корма для крупного рогатого скота
RU2694673C1 (ru) Система для получения комбикорма для крупного рогатого скота
JP6839392B2 (ja) 小麦わら成形飼料およびこれを用いた家畜の飼育方法
CN106879838A (zh) 一种椭球形乳猪代乳料的生产工艺
JPS5850708B2 (ja) 軟質粒状飼料およびその製造法
RU2693437C1 (ru) Система для производства комбикорма для крупного рогатого скота
RU2694573C1 (ru) Система для получения концентрированного корма для крупного рогатого скота
RU2693741C1 (ru) Система для приготовления комбикорма для крупного рогатого скота
Li The effect of expanded and extruded process on pellets physical properties and in sacco rumen degradability
Stokes Particle size and ration uniformity: Is it important to the cow
RU2759336C1 (ru) Комплексный способ получения корма для животных на основе лузги подсолнечника
RU2693302C1 (ru) Способ приготовления комбинированного корма для крупного рогатого скота
RU2700458C1 (ru) Способ производства комбикорма для крупного рогатого скота
RU2692593C1 (ru) Способ получения комбикорма для крупного рогатого скота

Legal Events

Date Code Title Description
A1B A search report has been drawn up
BV The patent application has lapsed