NL2012505B1 - Laadbak voor een voertuig en werkwijze voor het vervoeren van lading. - Google Patents

Laadbak voor een voertuig en werkwijze voor het vervoeren van lading. Download PDF

Info

Publication number
NL2012505B1
NL2012505B1 NL2012505A NL2012505A NL2012505B1 NL 2012505 B1 NL2012505 B1 NL 2012505B1 NL 2012505 A NL2012505 A NL 2012505A NL 2012505 A NL2012505 A NL 2012505A NL 2012505 B1 NL2012505 B1 NL 2012505B1
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
loading container
loading
vehicle
container
luggage compartment
Prior art date
Application number
NL2012505A
Other languages
English (en)
Other versions
NL2012505A (nl
Inventor
Johannes Christiaan Van Den Brink Aernout
Original Assignee
Johannes Christiaan Van Den Brink Aernout
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Johannes Christiaan Van Den Brink Aernout filed Critical Johannes Christiaan Van Den Brink Aernout
Priority to NL2012505A priority Critical patent/NL2012505B1/nl
Publication of NL2012505A publication Critical patent/NL2012505A/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL2012505B1 publication Critical patent/NL2012505B1/nl

Links

Landscapes

  • Vehicle Step Arrangements And Article Storage (AREA)

Description

Laadbak voor een voertuig en werkwijze voor het vervoeren van lading
De onderhavige uitvinding heeft betrekking op een laadbak voor gebruik in een bagagecompartiment van een voertuig, in het bijzonder van een personenwagen, volgens de aanhef van conclusie 1. Tevens heeft de uitvinding betrekking op een werkwijze voor het vervoeren van lading volgens conclusie 13.
Een dergelijke laadbak is in de techniek bekend. Een laadbak volgens de aanhef van conclusie 1 is bekend uit het Amerikaanse octrooi US 2795363. Die bekende laadbak wordt aan een meest in het voertuig opgenomen deel vastgeklemd tegen de bovenzijde van de kofferruimte van het voertuig om de laadbak stevig in het voertuig te verankeren. Verder is de laadbak voorzien van elastische banden om de deksel van de kofferruimte tegen de laadbak of tegen de in de laadbak geplaatste voorwerpen te dwingen. US2549018 beschrijft eveneens een laadbak volgens de aanhef, waarbij een ondersteunend wiel voor een uit het voertuig stekend deel van de laadbak is voorzien om de laadbak stabiel te kunnen laden en lossen.
Voorts beschrijft Amerikaans octrooi US3800990 een laadbak die in een bagageruimte van een personenwagen kan worden geplaatst. Hierdoor wordt de laadcapaciteit van het voertuig niet daadwerkelijk vergroot, maar wordt in hoofdzaak een bescherming tegen vervuiling van het oorspronkelijke bagagecompartiment verkregen .
De uitvinding heeft nu tot doel een verbeterde laadbak van de in de aanhef genoemde soort te verschaffen.
In het bijzonder heeft de uitvinding tot doel een laadbak van de in de aanhef genoemde soort te verschaffen waarmee men op veilige wijze relatief lange lading kan vervoeren.
Tevens heeft de uitvinding tot doel een verbeterde laadbak te verschaffen waarmee men een grotere hoeveelheid lading kan vervoeren dan in een standaard bagageruimte mogelijk is.
Ter verkrijging van ten minste een van de hiervoor genoemde voordelen, verschaft de uitvinding volgens een eerste uitvoeringsvorm een laadbak die de maatregelen van conclusie 1 bevat. Deze laadbak heeft het voordeel dat zowel lange lading als grote hoeveelheden lading eenvoudig, makkelijk en snel kunnen worden vervoerd met een standaard voertuig, zelfs met een personenwagen. De veiligheid is gewaarborgd doordat de lading te allen tijde ondersteund wordt door de laadbak. Ook zal de bakvorm ervoor zorgdragen dat verlies van lading is uitgesloten. Door de uitvinding wordt bovendien een veilige koppeling met het voertuig verkregen maar niettemin een mogelijkheid de laadbak te kantelen om toegang tot de laadbak tijdens laden en lossen te verbeteren.
De term "laadbak" impliceert dat de laadbak een bodem en daarvan opstaande wanden bezit. De daadwerkelijke oriëntatie van de wanden ten opzichte van de bodem is niet beperkt tot een bepaalde hoek of traject van hoeken. Deze kan zowel groter als kleiner dan 90° zijn.
De uitvinding is geschikt voor toepassing in een voertuig, zoals personenwagens en transportbussen. De laadbak volgens de uitvinding is geschikt voor samenwerking met verschillende carros-serievormen van personenwagens, zoals sedans, hatchbacks, coupés, stationwagens en dergelijke. Transportbussen zijn eveneens in verschillende vormen beschikbaar en geschikt voor samenwerking met de laadbak volgens de uitvinding, zoals personenbussen met twee of drie zitrijen en een daarachter voorzien bagagecompartiment of transportbussen met een of twee zitrijen en een daarachter voorzien bagagecompartiment. Binnen de onderhavige uitvinding wordt met de term "personenwagen" een voertuig bedoeld dat een aan een achterzijde van het voertuig gelegen bagagecompartiment, vaak aangeduid als kofferbak of laadbak, heeft dat vanaf de achterzijde van het voertuig toegankelijk is. De toegankelijkheid kan worden verschaft middels een over een horizontale as scharnierende klep, ook wel bekend als vijfde deur of kofferbakdeksel, of een of twee over een vertikale as scharnierende deuren.
Het bagagecompartiment is doorgaans verdiept gelegen ten opzichte van de toegangsopening, met name bij sedans, hatchbacks en coupés, waardoor een drempel wordt gevormd die stevigheid aan de constructie van de personenwagen verschaft. Tevens wordt hierdoor voorkomen dat bagage uit het bagagecompartiment valt bij het openen van het bagagecompartiment. Nadeel hiervan is dat de toegankelijkheid tot het bagagecompartiment wordt verslechterd.
De voorkeur wordt verder gegeven aan een laadbak die is ingericht voor ten minste gedeeltelijke verschuiving in de richting van de lengteas. Ook dit vergemakkelijkt het laden en lossen van lading wanneer een groter deel van de laadbak aan de buitenzijde van het voertuig kan worden gebracht. Voorts is het voordelig wanneer de laadbak naar keus in relatief grote mate in het voertuig kan worden verplaatst, wat manoeuvreren met het voertuig makkelijker maakt. Derhalve heeft het de voorkeur dat de laadbak zowel naar voren toe als naar achteren toe verplaatsbaar, in het bijzonder verschuifbaar, is. De verplaatsing kan bijvoorbeeld worden verzorgd middels een materiaal met een lage wrijvingscoëfficiënt onder de laadbak aan te brengen, middels wielen of kogelrollers, of telescopische geleiders waar de laadbak over beweegt.
Een geschikte verschuifbaarheid wordt verkregen wanneer ten minste een van het extensiedeel en het basisdeel een schuifkoppe-ling omvat voor het verschuiven van ten minste een deel van de laadbak. Bijvoorbeeld kan het extensiedeel ten opzichte van het binnendeel verschuifbaar zijn uitgevoerd.
Een bijzonder voordelige uitvoeringsvorm wordt gevormd door een laadbak die, bij voorkeur in een lengterichting, verschuifbaar is en die ten minste in een relatief meest ingeschoven stand geborgd is tegen kanteling en die in een relatief meer uitgeschoven toestand is ingericht om te kantelen. Hierdoor kan met name het lossen van lading worden vergemakkelijkt omdat het meest uit het voertuig gelegen deel van de laadbak, in het bijzonder het extensiedeel, en lagere positie inneemt dan het geval is wanneer de kanteling niet plaatsvindt. Vooral bulkgoederen kunnen hierdoor eenvoudig worden gelost.
Om een onbedoelde verplaatsing van de laadbak te voorkomen kan deze bij voorkeur zijn voorzien van een borging die de laadbak, of ten minste het verschuifbare deel van de laadbak zoals bijvoorbeeld het extensiedeel, ten opzichte van het voertuig in een gefixeerde positie houdt.
De laadbak kan op geschikte wijze worden gekoppeld met het voertuig om een onbedoelde beweging of verplaatsing van de laadbak te voorkomen. Bijvoorbeeld kan de laadbak zijn ingericht voor koppeling met in de bagageruimte van het voertuig voorziene koppe-lingsorganen, in het bijzonder sjorogen.
In het bijzonder heeft het de voorkeur dat het extensiedeel een steun omvat voor het ondersteunen van het extensiedeel tijdens laden of lossen. Dit kunnen uitklapbare of uitschuifbare steunpo-ten zijn die onder het extensiedeel zijn gelegen en die bij voorkeur afsteunen op de ondergrond.
De toegankelijkheid tot de laadbak wordt verder verbeterd wanneer deze een bodem en daarvan opstaande wanden omvat en waarbij het extensiedeel aan het van het binnendeel afgelegen uiteinde een scharnierbaar of losneembaar wanddeel omvat.
De positionering in een personenwagen wordt in het bijzonder stevig en veilig, wanneer de laadbak een bodem en daarvan opstaande wanden omvat en waarbij de bodem op een positie tussen het binnendeel en het extensiedeel een uitsparing heeft voor het daarin opnemen van een drempel van het voertuig. De laadbak kan hierdoor niet geheel in de lengterichting verschuiven, wat de veiligheid niet alleen tijdens het vervoer maar ook tijdens het laden en lossen, ten goede komt. Ook een uitvoeringsvorm waarbij het binnendeel en het extensiedeel feitelijk geen uit een fysiek één geheel vormende bodem omvatten, bijvoorbeeld wanneer het extensiedeel verplaatsbaar, dat wil zeggen verschuifbaar, is ten opzichte van het binnendeel, valt onder deze beschrijving, aangezien beide delen een bodem zullen hebben en tussen beide bodems de uitsparing zal zijn voorzien.
Een vergrote laadcapaciteit wordt verkregen wanneer een breedte van ten minste een deel van het extensiedeel groter is dan een breedte van het binnendeel.
Voorts heeft het de voorkeur dat de laadbak is gevormd van twee onderling verschuifbare gedeeltelijke laadbakdelen, zodanig dat beide delen in ten minste een van de lengterichting en de breedterichting een onderling verschuifbaarheid bezitten. Hierdoor kan de lengte-afmeting en/of de breedte-afmeting van de laadbak worden geregeld door de delen meer of minder over elkaar heen of in elkaar te schuiven. De laadbak kan hierdoor eenvoudig aan elke kofferbakafmeting worden aangepast. Bijvoorbeeld kan het binnendeel in lengte worden gevarieerd waardoor de laadbak zowel in kleine als in grote bagagecompartimenten past. Ook wanneer de laadbak in de breedte kan worden verschoven kan de laadbak voor zowel smalle als brede bagagecompartimenten worden aangepast.
Om de laadbak hierbij stabiel te kunnen gebruiken heeft het de voorkeur dat de beide gedeeltelijke laadbakdelen samenwerkende koppelorganen omvatten voor het onderling fixeren van de laadbakdelen .
Om de laadbak eenvoudig en in een klein formaat te kunnen opbergen heeft het de voorkeur dat ten minste een deel van de wanden scharnierbaar of losneembaar ten opzichte van de bodem is uitgevoerd. Dit verschaft een plat pakket dat makkelijk kan worden opgeborgen, bijvoorbeeld in het bagagecompartiment van op buiten het voertuig.
Ten slotte heeft de uitvinding betrekking op een werkwijze voor het vervoeren van lading, omvattende het in een bagageruimte van een voertuig plaatsen van een laadbak volgens een der voorgaande conclusies en het in de laadbak positioneren van lading.
De uitvinding zal hierna aan de hand van een tekening nader worden uitgelegd. De tekening toont hierbij in:
Fig. 1 een schematisch achteraanzicht van de toepassing van een eerste variant van een laadbak volgens de uitvinding,
Fig. 2 een schematisch perspectivisch aanzicht van de toepassing van de eerste variant van de laadbak volgens de uitvinding, Fig. 3 een schematisch achteraanzicht van de toepassing van een tweede variant van een laadbak volgens de uitvinding,
Fig. 4 een schematisch zijaanzicht van een laadbak volgens de uitvinding met een steunelement.
Fig. 5 een schematisch zijaanzicht van een laadbak volgens de uitvinding in een bagagecompartiment in een eerste toestand,
Fig. 6 een schematisch zijaanzicht van een laadbak volgens de uitvinding in een bagagecompartiment in een tweede toestand, en
Fig. 7 een schematisch perspectivisch aanzicht van een laadbak volgens de uitvinding.
In de figuren zijn dezelfde onderdelen middels dezelfde ver-wijzingscijfers aangeduid. Echter, de voor een praktische uitvoe- ring van de uitvinding noodzakelijke onderdelen zijn niet alle getoond, vanwege de eenvoud van de weergave.
Fig. 1 toont een schematisch achteraanzicht van de toepassing van een eerste variant van een laadbak 1 volgens de uitvinding. De laadbak 1 is in een bagagecompartiment van een voertuig 2 geplaatst. De bagageklep 3 van het voertuig 2 is geopend om toegang tot het bagagecompartiment te verkrijgen. De laadbak 1 is gedeeltelijk in het bagagecompartiment geplaatst. De laadbak 1 omvat een binnendeel 4 en een buitendeel 5, van elkaar gescheiden middels streep-stippellijn 13. Tijdens vervoer zal het binnendeel 4 zich binnen het voertuig bevinden en het extensiedeel 5 daarbuiten. Een deel van het binnendeel 4 van de laadbak is in de in Fig. 1 getoonde toestand binnen het voertuig 2 gelegen terwijl een ander deel ervan buiten het voertuig is gelegen. Het extensiedeel 5 bevindt zich geheel buiten het voertuig 2 en steunt met het uiteinde af op de ondergrond. Binnendeel 4 en buitendeel 5 zijn in de figuur optisch van elkaar gescheiden middels de streep-stippellijn 13 .
De laadbak 1 kan worden gekanteld langs de scharnieras 6, waardoor het uiteinde van de bak zich op een lagere positie bevindt dan in de niet gekantelde toestand. Laden en lossen wordt hierdoor vergemakkelijkt.
De laadbak 1 heeft in de weergegeven vorm een bodem 7, in een lengterichting van de laadbak 1 verlopende zijwanden 8, 9 en in een breedterichting van de laadbak 1 verlopende zijwanden 10, 11. Om de laadbak 1 op plaats besparende wijze te kunnen opbergen heeft het de voorkeur dat de zijwanden 8, 9, 10, 11 scharnierend of losneembaar aan de bodem 7 zijn bevestigd. Hierdoor kan de laadbak als in hoofdzaak vlak pakket worden opgeborgen waardoor de laadbak 1 zeer weinig ruimte inneemt. Ook kan de bodem 7 inklapbaar zijn uitgevoerd, waardoor het pakket een nog kleiner oppervlak inneemt. Ook de wanden kunnen verder inklapbaar uitgevoerd worden.
Fig. 2 geeft een schematisch perspectivisch aanzicht van een laadbak 1 zoals getoond in Fig. 1. De laadbak bevindt zich in de geheel ingeschoven toestand. Duidelijk is te zien dat de wand 10 van de laadbak 1 onder een stompe hoek is gelegen ten opzichte van de bodem 7 van de laadbak 1. Hierdoor is vooral het lossen van de laadbak 1 vergemakkelijkt. Met name bij vervoer van bulkgoederen of stortgoederen die uit de laadbak 1 kunnen worden geschoven teneinde ze te lossen, wordt het lossen sterk vergemakkelijkt. De bak 1 kan worden gekanteld door de bak eerst enigszins uit het bagage-compartiment te trekken en vervolgens het uiteinde 12 te bewegen in de richting van de pijl A. De laadbak 1 zal kantelen om een scharnieras of kantelas die is aangeduid door stippellijn 6 (zie ook Fig. 1). Deze as ligt bij kanteling in hoofdzaak gelijk aan de drempel 21 (zie Fig. 5) tot het bagagecompartiment van het voertuig 2.
In Fig. 3 is een variant van de laadbak 1 getoond. Ook hier is het binnendeel 4 van de laadbak binnen het voertuig 2 gelegen, terwijl het extensiedeel 5 zich buiten het voertuig 2 bevindt en met het uiteinde op de ondergrond afsteunt. De bak is gekanteld langs de scharnieras 6. In deze uitvoeringsvorm is een deel van het extensiedeel 5 breder gevormd dan het binnendeel 4. De laadca-paciteit wordt hierdoor vergroot. De scheiding tussen binnendeel 4 en extensiedeel 5 is aangeduid middels de streep-stippellijn 13. Overigens kan ten opzichte van de hier getoonde uitvoeringsvorm de laadbak 1 verder in het bagagecompartiment van het voertuig 2 worden geschoven. Wanneer de laadbak maximaal in het bagagecompartiment is geschoven, zal de scheidingslijn 13 zijn verschoven naar de positie die in de figuur is aangeduid met verwijzingscijfer 6.
Fig. 4 toont een steunelement 14 om de laadbak 1 (meer in het bijzonder het extensiedeel 5 van de laadbak 1) tijdens het laden en/of lossen op de ondergrond te steunen om ongewenst kantelen te voorkomen. De laadbak 1 kan hierdoor tijdens het laden en lossen zeer ver uit het bagagecompartiment worden geschoven zonder dat de laadbak 1 zal kantelen. Dit verhoogt de stabiliteit tijdens het laden en lossen. Het steunelement steunt af op de ondergrond waar ook het voertuig op staat. Het steunelement 14 kan bijvoorbeeld scharnierbaar aan de laadbak 1 worden bevestigd, maar een losneembare koppeling is eveneens mogelijk. Eventueel kan het steunelement 14 middels wielen of dergelijke op de ondergrond afsteunen waardoor het steunelement 14 de laadbak 1 kan blijven ondersteunen wanneer die in of uit het bagagecompartiment wordt geschoven.
Fig. 5 toont een schematische doorsnede in de lengterichting van een laadbak 1 volgens de uitvinding. Het binnendeel 4 is binnen het bagagecompartiment van een voertuig gelegen, terwijl het extensiedeel 5 erbuiten is gelegen. In de hier weergegeven uitvoeringsvorm is een optioneel basisdeel 15 voorzien dat op de bodem 16 van het bagagecompartiment in het voertuig is gelegen en aan een sjoroog 17 is bevestigd. Hierdoor is een verplaatsing, bijvoorbeeld een kanteling of verschuiving, van het basisdeel 15 ten opzichte van het voertuig niet mogelijk. Het bakgedeelte van de laadbak 1 is aan een scharnier 18 verbonden waardoor de bak ten opzichte van het basisdeel 15 en de bodem 16 kan kantelen om een scharnieras 6 (aangeduid met de onderbroken pijl). Het basisdeel 15 is optioneel. Het kan een eenvoudig frame omvatten dat aan de sjorogen van een bagagecompartiment kan worden bevestigd en waar de bak eenvoudig aan kan worden gekoppeld, bijvoorbeeld middels een klik- of arrêteervergrendeling. Het haakdeel 22 kan enerzijds aan het, aan het voertuig gekoppelde, basisdeel 15 zijn verbonden en anderzijds om de bak haken. Dit verschaft een vereenvoudigde beveiliging waardoor geen extra bevestigingspunten in het voertuig vereist zijn.
Het scharnierframe 25 is in de lengterichting verplaatsbaar langs geleiders 26 om de laadbak eenvoudig verder in dan wel verder uit het bagagecompartiment te bewegen. Door de haakse vorm van het scharnierframe 25 kan het scharnier tot een positie juist buiten de drempel 21 worden gebracht waardoor een geschikte kanteling van de bak mogelijk is zonder de drempel 21 te raken. Dit is getoond in Fig. 6. De laadbak 1 is met het meest uit het voertuig gelegen uiteinde 27 op de ondergrond gelegen. In deze positie is het binnendeel van de bak juist niet in aanraking met het plafond 20 van het voertuig.
Om te voorkomen dat de laadbak 1, of een deel ervan, onbedoeld kantelt, is een beveiliging voorzien die de bak, in het bijzonder het binnendeel 4, fixeert ten opzichte van het voertuig.
Een eerste uitvoeringsvorm van een beveiliging wordt gevormd door een in Fig. 5 getoonde haak 18 welke enerzijds aan het voertuig is bevestigd, in de gegeven uitvoeringsvorm aan het sjoroog 17, en anderzijds om het binnendeel van de bak haakt. Hierdoor wordt een verplaatsing van de bak effectief voorkomen. Een variant van een dergelijke beveiliging wordt gevormd door een klemstang 19, zoals getoond in Fig. 7, die tussen de bak, bij voorbeeld het binnendeel van de bodem of een rand van de bak, en een boven de bak gelegen deel van het voertuig, bijvoorbeeld het dak 20 van het voertuig, wordt geklemd. Ook dit voorkomt op effectieve wijze het kantelen van de bak ten opzichte van het voertuig.
Fig. 7 toont voorts duidelijk een uitsparing 23 waarin de drempel 21 van het voertuig kan worden opgenomen. Door op positie 18 het scharnier te voorzien waarlangs de bak kan kantelen, wordt een vergroting van het bagagecompartiment verkregen die eenvoudig kan worden geladen en gelost. Het scharnier 18 is op geschikte wijze juist aan de buitenzijde van de drempel 21 van het voertuig voorzien, zoals getoond in Fig. 6, zodat geen interactie tussen laadbak 1 en drempel 21 zal plaatsvinden. Door het scharnier in hoofdzaak nabij de buitenzijde van het voertuig, dan wel de drempel, te voorzien zal de bak bij het kantelen het voertuig, in het bijzonder de drempel, niet raken. Een stel wielen 24 kan eventueel zorgdragen voor een gemakkelijk verplaatsen van de bak in het bagagecompartiment .
De laadbak 1 volgens Fig. 7 kan zonder basisdeel worden uitgevoerd waarbij het binnendeel van de laadbak 1 los in het bagagecompartiment wordt geplaatst en waarbij de uitsparing 23 om de drempel 21 van het voertuig wordt geplaatst. Kanteling wordt in deze toestand voorkomen door een klemstang 19. Het scharnier 18 is in dat geval niet noodzakelijk. Verschuiving is mogelijk door de laadbak 1 enigszins op te tillen om de uitsparing tot boven de drempel te brengen. De wielen 24 vergemakkelijken het uitschuiven. Verschuiving wordt verder vergemakkelijkt door de diepte van de bodem ter plaatse van het binnendeel minder groot te maken dan de diepte ter plaatse van het extensiedeel (tussen de uitsparing 23 en het uiteinde 27). De drempel kan hierdoor makkelijker onder de bak door schuiven.
De bak 1 zoals weergegeven in Fig. 7 zal, wegens de geringe afmeting van de uitsparing 23 waar de drempel 21 van het voertuig in zal worden opgenomen, niet geschikt zijn voor aanzienlijke verschuiving in de lengterichting wanneer de drempel in de uitsparing is opgenomen. Echter, de bak is geschikt voor kanteling, met name in een uitgeschoven positie, wat het laden en lossen vereenvoudigt .
De uitvinding is niet beperkt tot de hiervoor beschreven en in de figuren getoonde uitvoeringsvormen. De uitvinding wordt slechts beperkt door de bijgevoegde conclusies. Bijvoorbeeld kan het scharnier op vaste positie zijn gelegen en niet verbonden met een basisdeel. Ook een verschuiving van de laadbak 1 binnen het bagagecompartiment hoeft niet verplicht aanwezig te zijn maar vergroot het gemak van laden en lossen.
De uitvinding strekt zich tevens uit over elke combinatie van maatregelen die hiervoor onafhankelijk van elkaar zijn beschreven.

Claims (13)

1. Laadbak voor gebruik in een bagagecompartiment van een voertuig, omvattende een binnen het bagagecompartiment te plaatsen binnendeel en een ten minste gedeeltelijk buiten het bagagecompartiment te plaatsen extensiedeel, waarbij de laadbak een lengteas en een dwars daarop gelegen horizontale breedteas omvat, waarbij de laadbak is ingericht voor het langs de breedteas kantelen van ten minste een deel van de laadbak ten opzichte van de bagageruimte, met het kenmerk, dat de laadbak een aan het bagagecompartiment te koppelen basisdeel omvat en de laadbak is ingericht voor kanteling ten opzichte van het basisdeel.
2. Laadbak volgens conclusie 1, waarbij de laadbak is ingericht voor ten minste gedeeltelijke verschuiving in de richting van de lengteas.
3. Laadbak volgens conclusie 1, waarbij ten minste een van het extensiedeel en het basisdeel een schuifkoppeling omvat voor het verschuiven van ten minste een deel van de laadbak ten opzichte van het bagagecompartiment.
4. Laadbak volgens conclusie 1, waarbij deze is ingericht voor koppeling met in de bagageruimte van het voertuig voorziene koppe-lingsorganen, in het bijzonder sjorogen.
5. Laadbak volgens een der voorgaande conclusies, waarbij het extensiedeel een steun omvat voor het ondersteunen van het extensiedeel tijdens laden of lossen.
6. Laadbak volgens een der voorgaande conclusies, waarbij deze een bodem en daarvan opstaande wanden omvat en waarbij het extensiedeel aan het van het binnendeel afgelegen uiteinde een scharnier-baar of losneembaar wanddeel omvat.
7. Laadbak volgens een der voorgaande conclusies, waarbij deze een bodem en daarvan opstaande wanden omvat en waarbij de bodem op een positie tussen het binnendeel en het extensiedeel een uitsparing heeft voor het daarin opnemen van een drempel van het voertuig.
8. Laadbak volgens een der voorgaande conclusies, waarbij een breedte van ten minste een deel van het extensiedeel groter is dan een breedte van het binnendeel.
9. Laadbak volgens een der voorgaande conclusies, waarbij de laadbak is gevormd van twee onderling verschuifbare gedeeltelijke laadbakdelen, zodanig dat beide delen in ten minste een van de lengterichting en breedterichting een onderling verschuifbaarheid bezitten.
10. Laadbak volgens conclusie 9, waarbij de beide gedeeltelijke laadbakdelen samenwerkende koppelorganen omvatten voor het onderling fixeren van de laadbakdelen.
11. Laadbak volgens een der voorgaande conclusies, waarbij ten minste een deel van de wanden scharnierbaar of losneembaar ten opzichte van de bodem is uitgevoerd.
12. Laadbak volgens een der voorgaande conclusies, omvattende een scharnier voor het doen kantelen van de bak ten opzichte van het voertuig, waarbij het scharnier is gelegen op een positie in hoofdzaak nabij de buitenzijde van het voertuig, bij voorkeur nabij de buitenzijde van de drempel.
13. Werkwijze voor het vervoeren van lading, omvattende het in een bagageruimte van een voertuig plaatsen van een laadbak volgens een der voorgaande conclusies en het in de laadbak positioneren van lading.
NL2012505A 2014-03-26 2014-03-26 Laadbak voor een voertuig en werkwijze voor het vervoeren van lading. NL2012505B1 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL2012505A NL2012505B1 (nl) 2014-03-26 2014-03-26 Laadbak voor een voertuig en werkwijze voor het vervoeren van lading.

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL2012505A NL2012505B1 (nl) 2014-03-26 2014-03-26 Laadbak voor een voertuig en werkwijze voor het vervoeren van lading.

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NL2012505A NL2012505A (nl) 2016-01-05
NL2012505B1 true NL2012505B1 (nl) 2016-01-19

Family

ID=56938579

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL2012505A NL2012505B1 (nl) 2014-03-26 2014-03-26 Laadbak voor een voertuig en werkwijze voor het vervoeren van lading.

Country Status (1)

Country Link
NL (1) NL2012505B1 (nl)

Also Published As

Publication number Publication date
NL2012505A (nl) 2016-01-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN104709186B (zh) 货物区保持系统
EP2067663B1 (en) Cargo Support Device
US10040490B2 (en) Cargo system for a vehicle
US9555731B2 (en) Truck body with rapid load/unload cargo pods
CN107867339B (zh) 用于轻型客货两用车货箱的存储装置
US7178848B1 (en) Utility rack arrangement for a vehicle
JP2009521355A (ja) 車両用荷物載置装置
BE1024502A1 (nl) Steunbalk
US10857945B2 (en) Cargo drawer for a pickup truck
US8858139B2 (en) Retainer device for vehicle cargo space
US11148598B1 (en) Truck bed extension system and method of use
US3288522A (en) Dock board assembly for a vehicle
US6742979B1 (en) Retractable cargo box
NL2012505B1 (nl) Laadbak voor een voertuig en werkwijze voor het vervoeren van lading.
KR101591415B1 (ko) 승용차량의 적재물 승강장치
US20170341560A1 (en) Tailgate loading ramp
US10189412B2 (en) Stow-away tailgate
US20170129548A1 (en) Easily accessible and foldable storage unit for a pickup bed
BE1020830A5 (nl) Huifwagen en werkwijze voor het borgen van opgehangen goederen hierin.
US10744925B1 (en) Truck bed load organizer
CN107933436A (zh) 具有货物固定点的车辆后备箱盖
US10245992B2 (en) Loading ramp assembly and a movable cargo transport including the loading ramp assembly
US8888421B1 (en) Pickup trunk
BE1028350B1 (nl) Laadvoertuig voorzien van lostrechter voor bulkgoederen en werkwijze voor bulktransport
US10569692B1 (en) Cargo support system

Legal Events

Date Code Title Description
MM Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 20210401