NL1036371C2 - Afvalverzamelinrichting en werkwijze voor toepassing van een dergelijke inrichting. - Google Patents

Afvalverzamelinrichting en werkwijze voor toepassing van een dergelijke inrichting. Download PDF

Info

Publication number
NL1036371C2
NL1036371C2 NL1036371A NL1036371A NL1036371C2 NL 1036371 C2 NL1036371 C2 NL 1036371C2 NL 1036371 A NL1036371 A NL 1036371A NL 1036371 A NL1036371 A NL 1036371A NL 1036371 C2 NL1036371 C2 NL 1036371C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
container
waste
waste collection
collection device
opening
Prior art date
Application number
NL1036371A
Other languages
English (en)
Other versions
NL1036371A1 (nl
Inventor
Boris Gubbels
Original Assignee
Sidcon Milieutechniek B V
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sidcon Milieutechniek B V filed Critical Sidcon Milieutechniek B V
Priority to NL1036371A priority Critical patent/NL1036371C2/nl
Publication of NL1036371A1 publication Critical patent/NL1036371A1/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL1036371C2 publication Critical patent/NL1036371C2/nl

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65FGATHERING OR REMOVAL OF DOMESTIC OR LIKE REFUSE
    • B65F1/00Refuse receptacles; Accessories therefor
    • B65F1/12Refuse receptacles; Accessories therefor with devices facilitating emptying
    • B65F1/125Features allowing the receptacle to be lifted and emptied by its bottom
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B30PRESSES
    • B30BPRESSES IN GENERAL
    • B30B9/00Presses specially adapted for particular purposes
    • B30B9/30Presses specially adapted for particular purposes for baling; Compression boxes therefor
    • B30B9/3042Containers provided with, or connectable to, compactor means
    • B30B9/3046Containers with built-in compactor means
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B30PRESSES
    • B30BPRESSES IN GENERAL
    • B30B9/00Presses specially adapted for particular purposes
    • B30B9/30Presses specially adapted for particular purposes for baling; Compression boxes therefor
    • B30B9/3082Presses specially adapted for particular purposes for baling; Compression boxes therefor with compression means other than rams performing a rectilinear movement
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65FGATHERING OR REMOVAL OF DOMESTIC OR LIKE REFUSE
    • B65F1/00Refuse receptacles; Accessories therefor
    • B65F1/14Other constructional features; Accessories
    • B65F1/1426Housings, cabinets or enclosures for refuse receptacles
    • B65F1/1447Housings, cabinets or enclosures for refuse receptacles located underground
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65FGATHERING OR REMOVAL OF DOMESTIC OR LIKE REFUSE
    • B65F2210/00Equipment of refuse receptacles
    • B65F2210/112Coding means to aid in recycling
    • B65F2210/1125Colors
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65FGATHERING OR REMOVAL OF DOMESTIC OR LIKE REFUSE
    • B65F2210/00Equipment of refuse receptacles
    • B65F2210/162Pressing means

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Refuse Collection And Transfer (AREA)

Description

Korte aanduiding: Afvalverzamelinrichting en werkwijze voor toepassing van een dergelijke inrichting.
BESCHRIJVING
5 De onderhavige uitvinding heeft betrekking op een afval verzamelinrichting, omvattende een container van het type dat vanaf de locatie door een voertuig wordt opgetild om ter plaatse te worden geledigd, met een invoeropening voor afval en een door middel van afsluitmiddelen afsluitbare afvoeropening voor het ledigen van de container en met vergrendelmiddelen 10 voor het vergrendelen van de afsluitmiddelen. In praktijk zijn er twee typen ophaalsystemen voor afval uit afvalverzamelinrichtingen. Een eerste ophaalsysteem waarbij containers door middel van een voertuig worden omgewisseld, dus waarbij afval in de container waarin het is gedeponeerd met het voertuig wordt meegenomen om op een centrale plaats te worden geledigd. En een tweede type, 15 waarbij een voertuig de container van de locatie tilt en de inhoud van de container in een verzamelbak van het voertuig ledigt, om de betreffende container vervolgens weer op de betreffende locatie terug te plaatsen. De uitvinding betreft aldus een afvalverzamelinrichting van het tweede type.
Een afvalverzamelinrichting volgens de inleiding is algemeen 20 bekend voor het verzamelen van bijvoorbeeld glazen flessen. Dergelijke afvalverzamelinrichtingen zijn bijvoorbeeld te vinden bij winkelcentra. Consumenten gaan boodschappen doen, nemen hun glazen (statiegeldvrije) flessen mee en deponeren die in de betreffende afvalverzamelinrichting. Periodiek, of wanneer de container een sensor heeft voor het waarnemen van de mate van vulling van de container, 25 wanneer de betreffende sensor aangeeft dat een bepaalde mate van vulling is bereikt, rijdt een vrachtwagen met een hijsinrichting en een verzamelbak naar de betreffende afvalverzamelinrichting, hijst de container met afgesloten afvoeropening van zijn locatie opent de afvoeropening, ledigt de inhoud in de verzamelbak en plaatst de container met afgesloten afvoeropening terug op de betreffende locatie. 30 De afvoeropening van de bekende inrichting is afgesloten door een klep die door middel van een haak is vergrendeld tegen onbedoeld openen. Voor het openen van de afsluitklep slaat de bediener van de hijsinrichting tegen de haak. Het is ook mogelijk dat op de verzamelbak van de vrachtwagen een nok is voorzien die de haak ontgrendelt door de haak uit zijn vergrendelende positie te drukken wanneer 0 3 6 3 7 1 2 de container op de verzamelbak wordt geplaatst.
Een nadeel van de bekende afvalverzamelinrichting is dat de vrachtwagen moet zijn voorzien van een bij de container horende verzamelbak waarop de container nauwkeurig moet worden gepositioneerd om de vergrendeling 5 met behulp van de nok op te heffen of dat de vergrendeling handmatig moet worden opgeheven.
De onderhavige uitvinding beoogt daarom een afvalverzamelinrichting volgens de inleiding te verschaffen, die de nadelen van de bekende container opheft of althans ten minste reduceert.
10 Dit doel wordt door de onderhavige uitvinding bereikt, doordat ontgrendelmiddelen zijn voorzien voor het kunnen ontgrendelen van de afsluitmiddelen van de afvoeropening.
Bij containers van het tweede type is het van belang dat de afsluitmiddelen eenvoudig tijdens het ledigen kunnen worden ontgrendeld. Een 15 container van het eerste type zal dus eenvoudig de krachten van de persinrichting kunnen weerstaan, terwijl bij het uitoefenen van een perskracht in een container van het tweede type het risico bestaat dat de container uit zijn ten minste ten dele ondergrondse locatie omhoog wordt gedrukt.
Het heeft de voorkeur dat de vergrendel- en/of de ontgrendel-20 middelen geschikt zijn voor het verticaal vergrendelen respectievelijk ontgrendelen van de afvoeropening. Dit maakt het mogelijk de vergrendeling en/of de ontgrendeling te bekrachtigen tijdens een hijsbeweging waarmee de container van de locatie wordt getild voor het ledigen ervan.
Het heeft daarbij de voorkeur dat de vergrendel- en/of de 25 ontgrendelmiddelen zijn voorzien in een takelorgaan waaraan de container door middel van een hijsinrichting behorende bij het voertuig wordt opgehesen.
Bij een voorkeursuitvoeringsvorm volgens de onderhavige uitvinding is de afvoeropening aan de onderkant van de container voorzien. Een dergelijk type is bekend als zogenaamde onderlossende container. Onderlossende containers zijn 30 in het bijzonder geschikt voor afvalverzamelinrichtingen van het tweede type, waarbij de inhoud van de container in een verzamelbak van een voertuig wordt geledigd om de container vervolgens direct op de oorspronkelijke locatie terug te plaatsen. Er zijn echter ook containers die door middel van een kiepinrichting aan de zijkant of bovenkant kunnen worden gelost.
3
Het heeft de voorkeur dat de afvalverzamelinrichting een persinrichting omvat voor het samenpersen van de inhoud in de container. Hiermee wordt niet zozeer bedoeld dat de verpakkingen afzonderlijk worden samengeperst, hoewel dat niet hoeft te worden uitgesloten, maar dat de gezamenlijke inhoud van 5 de container wordt samengeperst. Dat hoeft overigens niet te gebeuren direct nadat het eerste afval in de container is gedeponeerd, maar kan ook gebeuren vanaf een moment dat de container een bepaalde vullingsgraad bereikt, bijvoorbeeld door het aandrukken van de inhoud met afval dat in de container wordt gedeponeerd wanneer de container bijna volledig is gevuld met, deels met lucht gevulde, 10 verpakkingen. Doordat de inhoud van de container door de persinrichting wordt samengedrukt kan in de container wel het zes- of zevenvoudige worden opgeslagen in vergelijking met een bekende container met een vergelijkbare inhoud zonder persinrichting.
Om te voorkomen dat de perswerking van de persinrichting wordt 15 tegengewerkt doordat lucht in verpakkingsmateriaal is opgesloten, heeft het de voorkeur dat ten minste een prik- of snijorgaan is voorzien voor het doorprikken of doorsnijden van in de afvalverzamelinrichting gedeponeerde verpakkingen. Het prik-of snijorgaan genereert als zodanig een opening in de verpakking waaruit de oorspronkelijk opgesloten lucht kan ontsnappen wanneer de verpakking wordt 20 samengeperst.
Voor het nog verder kunnen verdichten van het afval dat in de afvalverzamelinrichting wordt gedeponeerd, heeft het de voorkeur dat een maalinrichting is voorzien voor het vermalen van afval dat in de invoeropening wordt gedeponeerd.
25 Voor het uit dit afval persen van overtollige lucht heeft het de voorkeur dat een pletorgaan is voorzien voor het pletten van afval dat in de afvalverzamelinrichting is gedeponeerd voordat het afval in de container komt. Daarbij heeft het de voorkeur dat afval in de vorm van een houder bij het pletten wordt opengedrukt.
30 Bij voorkeur is de container een op een locatie ten minste ten dele onder de grond geplaatste of te plaatsen container.
Voor het vereenvoudigen van het van de locatie tillen en terugplaatsen van de container heeft het de voorkeur dat een opneeminrichting is voorzien voor het op de locatie opnemen van de container, welke opneeminrichting 4 de container althans ten minste aan de onderkant en een deel van de zijkant omgeeft. De opneeminrichting kan de vorm hebben van een bak waarin de container glijdend of telescoperend kan worden opgenomen.
Om te voorkomen dat een afvalverzamelinrichting het straatbeeld 5 (ernstig) verstoort, heeft het de voorkeur dat de container zich op zijn locatie ten minste in hoofdzaak onder de grond bevindt. Hierbij bevindt zich boven de grond vaak een deel van de afvalverzamelinrichting waarin het afval kan worden gedeponeerd, en waardoorheen het naar de invoerinrichting van de container wordt geleid.
10 De onderhavige uitvinding heeft verder betrekking op een werkwijze voor het verzamelen van afval, waarbij het afval wordt verzameld in een afvalverzamelinrichting volgens de onderhavige uitvinding. De voordelen van een dergelijke werkwijze corresponderen met de voordelen die in relatie tot de afvalverzamelinrichting hierboven zijn besproken.
15 De onderhavige uitvinding zal hiernavolgend bij wijze van voorbeeld nader worden toegelicht onder verwijzing naar de bijgevoegde tekeningen, waarin:
Figuur 1a een opengewerkt perspectivisch aanzicht toont van een afvalverzamelinrichting volgens de onderhavige uitvinding;
Figuur 1b de afvalverzamelinrichting uit figuur 1 toont, waarbij het 20 huis van de pers is opengewerkt;
Figuur 2 een perspectivisch aanzicht toont van de afvalverzamelinrichting uit figuur 1, maar nu met opengewerkte vergrendel- en ontgrendelinrichting;
Figuur 3 de afvalverzamelinrichting uit figuur 2 toont, waarvan de 25 ogen door een (niet getoonde) hijsinrichting omhoog zijn getrokken;
Figuur 4 de afvalverzamelinrichting uit figuur 2 toont, waarvan de vergrendelinrichting is ontgrendeld; en
Figuur 5 de afvalverzamelinrichting uit figuur 2 toont, waarvan de afsluitkleppen zijn geopend.
30 In de figuren zijn steeds dezelfde elementen aangeduid met dezelfde verwijzingscijfers.
Figuur 1a toont een opengewerkt perspectivisch aanzicht van een afvalverzamelbak 1 met een bij toepassing bovengronds huis 2 met een inwerp-opening 3 voor afval en ogen 4a, 4b, 4c. Onder huis 2 bevindt zich een container 5 5 die bij toepassing ondergronds wordt geplaatst en die wordt begrensd door ribben 6 waartussen zich wanden 7 uitstrekken, aan de bovenkant omringd door vloerplaat 12, die bij gebruik rust op een bodem van een ondergrondse bak waarin de container 5 van de afvalverzamelbak 1 is geplaatst. De container 5 is aan de 5 onderkant voorzien van kleppen 8 die de afvoeropening (zie figuur 5) van de onderlossende container 5 afsluiten en door middel van verbindingsstangen 9 die zijn verbonden met koppelstuk 10 zijn vergrendeld tegen onbedoeld openen. Koppelstuk 10 is ontgrendelbaar verbonden met een vergrendel- en ontgrendel-mechanisme (niet getoond in figuur 1) dat is opgenomen in huis 2. Aan de niet 10 zichtbare achterwand (gelegen tegenover de wand 7 waarlangs zich de verbindingsstangen 9 uitstrekken), is een vergelijkbaar mechanisme van verbindingsstangen en koppelstuk voorzien. Tussen het huis 2 en een opslagruimte van ondergrondse container 5 is een pershuis 11 zichtbaar waarin een pers (niet getoond) is opgenomen.
15 Figuur 1b toont de afvalverzamelbak uit figuur 1, waarbij een voorwand, de verbindingsstangen en het pershuis zijn weggelaten, waardoor een wals 14 met een platte schroef 13 als pers zichtbaar is, die in het pershuis uit figuur 1 zijn opgenomen.
Figuur 2 toont wederom de afvalverzamelbak 1 uit figuur 1, waarbij 20 het bovengronds huis en de vloerplaat zijn weggelaten. Hierdoor is het vergrendelen ontgrendelmechanisme 15 zichtbaar dat in het hier niet getoonde huis is opgenomen. Het vergrendel- en ontgrendelmechanisme 15 omvat een beweegbare vergrendelpen 16, verbredingen a, 17b, 17c, juknok 18, borgnok 19, curveplaat 20, stangen 21a, 21b, 21c, looprol 22 en sleuf 23 en is afgedekt door dekplaat 26. 25 Figuur 2 toont de toestand waarin de afvalverzamelbak 1 in een ondergrondse bak (niet getoond) bij gebruik is opgenomen.
Figuur 3 toont de afvalverzamelbak 1 uit figuur 2, in een toestand waarin de afvalverzamelbak 1 door middel van een kraan (niet getoond) via ogen 4a, 4b, 4c uit de ondergrondse bak, bijvoorbeeld naar een vrachtwagen met een eigen 30 verzamelbak wordt getild.
Figuur 4 toont de afvalverzamelbak 1 bij een situatie waarbij het vergrendel- en ontgrendelmechanisme zich in de ontgrendelde stand bevindt, maar nog voordat de kleppen 8 door koppelstuk 10 en verbindingsstangen 9 worden geopend.
6
In figuur 5 tenslotte wordt afvalverzamelbak 1 weergegeven in een toestand waarbij de kleppen 8 naar beneden zijn bewogen voor het vrijgeven van de afvoeropening 24 van containers.
Nu kijkend naar figuren 1a en 1b wordt de afvalverzamelbak 1 5 volgens de onderhavige uitvinding getoond met een huis 2 met een inwerpopening voor afval, bijvoorbeeld kunststof flessen. Huis 2 bevindt zich bovengronds en wordt van de ondergrondse container 5 gescheiden door middel van vloerplaat 12. Vanaf inwerpopening 3 loopt een kanaal (niet zichtbaar) naar pershuis 11, waarin het afval wordt geplet tussen wals 14 en de wand van pershuis 11. De oriëntatie van ribben 10 op wals 14 zorgt ervoor dat het afval dat tussen wals 14 en de wand van pershuis 11 wordt geplet naar beneden wordt geleid richting platte schroef 13. Als gevolg van de rotatie van wals 14 en platte schroef 13 wordt afval vanuit de inwerpopening 3 en het kanaal richting ondergrondse container 5 bewogen. Wanneer de ondergrondse container 5 nagenoeg leeg is, zal het afval vanuit pershuis 11 via platte schroef 13 in 15 de container komen en op de bodem of op op de bodem verzameld afval van de ondergrondse container 5 vallen. Wanneer de ondergrondse container 5 echter tot het niveau van platte schroef 13 is gevuld, perst platte schroef 13 afval vanuit het pershuis 11 in de ondergrondse container 5 en drukt aldus de inhoud van ondergrondse container 5 verder aan. De druk van de pers die via platte schroef 13 20 op de inhoud van de ondergrondse container 5 wordt uitgeoefend, is voldoende om de inhoud van de ondergrondse container 5 met een factor 6 of meer te kunnen verdichten. Gedurende het verdichten wordt een steeds grotere druk op kleppen 8 uitgeoefend. Om te voorkomen dat kleppen 8 zich als gevolg van de uitgeoefende druk openen en de ondergrondse container 5 naar boven drukken (kleppen 8 25 bevinden zich tegen of nabij de niet getoonde ondergrondse bak waarin de afvalverzamelbak 1, of althans de ondergrondse container 5 daarvan is opgenomen) zijn kleppen 8 via verbindingsstangen 9 en koppelstuk 10 verbonden met een vergrendel- en ontgrendelmechanisme dat hierna nader wordt toegelicht.
Nu kijkend naar figuur 2 is de afvalverzamelbak uit figuur 1 30 gedeeltelijk opengewerkt getoond, waardoor het vergrendel- en ontgrendelmechanisme 15 van de afvalverzamelbak 1 zichtbaar is. In figuur 2 wordt de toestand getoond waarin de afvalverzamelbak 1 gewoonlijk gereed voor het opnemen van afval op een locatie is geplaatst en waarbij de container 5 van de afvalverzamelbak 1 zich in hoofdzaak onder de grond bevindt. De ogen 4a, 4b en 4c 7 zijn verbonden met stangen 21a, 21b respectievelijk 21c die aan hun onderuiteinden zijn voorzien van een verbreding 17a, 17b respectievelijk 17c. De buitenste stangen 21a en 21c zijn verschuifbaar opgenomen in juknokken 18 die zijn bevestigd aan de verticale armen van koppelstukken 10 en zijn verschuifbaar ten opzichte van 5 borgnokken 19 die deel uitmaken van een juk dat achterplaat 27 en koppelstukken 10 omvat. Stang 21b is verschuifbaar opgenomen tussen twee curveplaten 20. De drie stangen 21a, 21b en 21c strekken zich bovendien verschuifbaar uit door dekplaat 26. Borgnokken 19 rusten op beweegbare vergrendelpennen 16 die zijn verbonden met looprollen 22 die zich uitstrekken door sleuven 23 in de curveplaten 10 20.
Wanneer de afvalverzamelbak 1 van zijn locatie omhoog moet worden getild, grijpt een kraan (niet getoond) aan op de drie ogen 4a, 4b, 4c, en trekt die omhoog waardoor de stangen 21a, 21b, 21c mee omhoog worden getrokken terwijl de rest van de afvalverzamelbak 1 op zijn plaats blijft. In figuur 3 is 15 de situatie te zien waarbij de stangen 21a, 21b, 21c zo ver omhoog zijn getrokken dat de stangen 21a, 21c met hun verbredingen 17a, 17c tegen juknokken 18 komen. Hierdoor wordt het juk enigszins opgetild en komen de borgnokken 19 vrij van de beweegbare vergrendelpennen 16.
Wanneer de afvalverzamelbak met de container boven een 20 verzamelbak van bijvoorbeeld een vrachtwagen is gemanoeuvreerd, laat de kraan de spanning op de buitenste ogen 4a, 4c enigszins vieren. Omdat de container 5 echter via het juk met de buitenste ogen 4a, 4c is verbonden beweegt het juk met de container 5 naar beneden. Hierbij worden echter de curveplaten 20 tegengehouden door verbreding 17b van middelste stang 21b die via oog 4b aan de kraan hangt. 25 Aldus bewegen looprollen 22 in de sleuven 23 van dé curveplaten 20 naar beneden. Doordat de sleuven 23 aan de onderzijde meer naar binnen zijn gelegen dan aan hun bovenzijden, worden de looprollen 22 naar binnen gedwongen en trekken de looprollen 22 de beweegbare vergrendelpennen 16 mee naar binnen waardoor borgnokken 19 niet meer in hun beweging naar beneden worden tegengehouden 30 door de betreffende beweegbare vergrendelpennen 16.
Wanneer de spanning op de buitenste ogen 4a, 4c vervolgens nog verder wordt gevierd heeft dat tot gevolg dat de afvalverzamelinrichting 1 alleen nog aan het middelste oog 4b hangt, en achterplaat 27 met de koppelstukken 10 ten opzichte van de bovenplaat 26 en de curveplaten 20 naar beneden kunnen 8 bewegen. Doordat de bovenplaat 26 vast is verbonden met de ribben 6 en wanden 7 van container 5 blijft de container in hoofdzaak statisch op zijn plaats, en bewegen de koppelstukken 10 ten opzichte van de container 5 naar beneden, waardoor ook de verbindingsstangen 9 ten opzichte van de container naar beneden bewegen en 5 aldus de kleppen 8 van de container 5 openen. Vervolgens zal het afval in de container 5 vrij naar beneden vallen, in de verzamelbak van bijvoorbeeld de vrachtwagen die het afval ophaalt. Door het doorlopen van de hierboven genoemde procedure in omgekeerde volgorde sluiten de kleppen 8 van de container 5 zich weer en kan uiteindelijk de afvalverzamelbak 1 in vergrendelde toestand op zijn 10 locatie worden teruggeplaatst. Vanwege deze vergrendelde toestand is het vervolgens weer mogelijk om druk op de inhoud van de container te kunnen uitoefenen zonder het risico dat de kleppen van de container zich spontaan openen en de container uit de locatie naar boven drukken.
In de figuren en de beschrijving is slechts een uitvoeringsvorm van 15 de onderhavige uitvinding bij wijze van voorbeeld getoond en beschreven. Het moge duidelijk zijn dat de figuren en de beschrijving geen enkele beperkende invloed hebben op de beschermingsomvang van de onderhavige uitvinding die wordt bepaald door de hiernavolgende conclusies. Zo dient de term “afval” ruim te worden uitgelegd. De term afval omvat bijvoorbeeld ook gebruiksvoorwerpen die via een 20 retoursysteem in grondstoffen kunnen worden omgezet, zoals bijvoorbeeld kunststof flessen of melkpakken van gelamineerd karton. De ribben die op de wals herkenbaar zijn, kunnen alternatief als messen of pinnen zijn uitgevoerd, zodat afval niet zozeer of niet alleen wordt geplet, maar wordt doorsneden of doorstoken.
25 1 o .X τ 7 1

Claims (12)

1. Afvalverzamelinrichting, omvattende een container van het type dat vanaf de locatie door een voertuig wordt opgetild om ter plaatse te worden geledigd, 5 met een invoeropening voor afval en een door afsluitmiddelen afsluitbare afvoeropening voor het ledigen van de container en met vergrendelmiddelen voor het vergrendelen van de afsluitmiddelen, met het kenmerk, dat ontgrendelmiddelen zijn voorzien voor het kunnen ontgrendelen van de afsluitmiddelen van de afvoeropening.
2. Afvalverzamelinrichting volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de vergrendel- en/of de ontgrendelmiddelen geschikt zijn voor het verticaal vergrendelen respectievelijk ontgrendelen van de afvoeropening.
3. Afvalverzamelinrichting volgens conclusie 2, met het kenmerk, dat de vergrendel- en/of de ontgrendelmiddelen zijn voorzien in een takelorgaan 15 waaraan de container door middel van een hijsinrichting behorende bij het voertuig wordt opgehesen.
4. Afvalverzamelinrichting volgens conclusie 2 of 3, met het kenmerk, dat de afvoeropening aan de onderkant van de container is voorzien.
5. Afvalverzamelinrichting volgens één of meer van de voorgaande 20 conclusies, met het kenmerk, dat de afvalverzamelinrichting een persinrichting omvat voor het samenpersen van de inhoud in de container.
6. Afvalverzamelinrichting volgens één of meer van de voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat ten minste een prik- of snijorgaan is voorzien voor het doorprikken of -snijden van in de afvalverzamelinrichting gedeponeerde 25 verpakkingen.
7. Afvalverzamelinrichting volgens conclusie 6, met het kenmerk, dat een maalinrichting is voorzien voor het vermalen van afval dat in de invoeropening wordt gedeponeerd.
8. Afvalverzamelinrichting volgens één of meer van de conclusies 1 tot 30 en met 6, met het kenmerk, dat een pletorgaan is voorzien voor het pletten van afval dat in de afvalverzamelinrichting is gedeponeerd voordat het afval in de container komt.
9. Afvalverzamelinrichting volgens één of meer van de voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de container een op een locatie ten minste ten 1036371 dele onder de grond geplaatste of te plaatsen container is.
10. Afvalverzamelinrichting volgens één of meer van de voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat een opneeminrichting is voorzien voor het op de locatie opnemen van de container, welke opneeminrichting de container althans ten 5 minste aan de onderkant en een deel van de zijkant omgeeft.
11. Afvalverzamelinrichting volgens één of meer van de voorgaande conclusies, met het kenmerk, dat de container zich op zijn locatie ten minste in hoofdzaak onder de grond bevindt.
12. Werkwijze voor het verzamelen van afval, met het kenmerk, dat het 10 afval wordt verzameld in een afvalverzamelinrichting volgens één of meer van de voorgaande conclusies. 15 1036371
NL1036371A 2008-12-30 2008-12-30 Afvalverzamelinrichting en werkwijze voor toepassing van een dergelijke inrichting. NL1036371C2 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1036371A NL1036371C2 (nl) 2008-12-30 2008-12-30 Afvalverzamelinrichting en werkwijze voor toepassing van een dergelijke inrichting.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1036371 2008-12-30
NL1036371A NL1036371C2 (nl) 2008-12-30 2008-12-30 Afvalverzamelinrichting en werkwijze voor toepassing van een dergelijke inrichting.

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NL1036371A1 NL1036371A1 (nl) 2009-03-19
NL1036371C2 true NL1036371C2 (nl) 2009-08-12

Family

ID=40592113

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1036371A NL1036371C2 (nl) 2008-12-30 2008-12-30 Afvalverzamelinrichting en werkwijze voor toepassing van een dergelijke inrichting.

Country Status (1)

Country Link
NL (1) NL1036371C2 (nl)

Cited By (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ES2525304A1 (es) * 2014-08-13 2014-12-19 Ingenieria De Aplicaciones, S.A. Contenedor de residuos de vaciado inferior y dispositivo de elevación-apertura del mismo
EP3640160A1 (de) * 2018-10-02 2020-04-22 Patrick Bauer Unterflur-sammelbehälter mit aussengestänge

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL1039541C2 (nl) 2012-04-16 2013-10-28 Rhino Engineering B V Huisvuilcontainer en inbouweenheid daarvoor.

Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL1005958C2 (nl) * 1997-05-02 1998-04-15 Schiphorst Milieutechniek B V Inrichting voor het ondergronds verzamelen van afval.
NL1019021C2 (nl) * 2001-09-24 2003-03-25 Schiphorst Holding B V Verdichtingsinrichting voor het verdichten van in een afvalhouder te verzamelen afval.
DE20305392U1 (de) * 2003-02-22 2003-07-10 Meulenbroek Hendrikus L M Unterflurcontainer
EP1671899A1 (en) * 2004-12-14 2006-06-21 Mondini Engineering S.A. Container for waste
DE202006016421U1 (de) * 2006-10-26 2007-03-01 Ecovision B.V. Unterflurmüllsammelbehälter

Patent Citations (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL1005958C2 (nl) * 1997-05-02 1998-04-15 Schiphorst Milieutechniek B V Inrichting voor het ondergronds verzamelen van afval.
NL1019021C2 (nl) * 2001-09-24 2003-03-25 Schiphorst Holding B V Verdichtingsinrichting voor het verdichten van in een afvalhouder te verzamelen afval.
DE20305392U1 (de) * 2003-02-22 2003-07-10 Meulenbroek Hendrikus L M Unterflurcontainer
EP1671899A1 (en) * 2004-12-14 2006-06-21 Mondini Engineering S.A. Container for waste
DE202006016421U1 (de) * 2006-10-26 2007-03-01 Ecovision B.V. Unterflurmüllsammelbehälter

Cited By (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ES2525304A1 (es) * 2014-08-13 2014-12-19 Ingenieria De Aplicaciones, S.A. Contenedor de residuos de vaciado inferior y dispositivo de elevación-apertura del mismo
EP3640160A1 (de) * 2018-10-02 2020-04-22 Patrick Bauer Unterflur-sammelbehälter mit aussengestänge

Also Published As

Publication number Publication date
NL1036371A1 (nl) 2009-03-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL1034075C2 (nl) Afvalverzamelinrichting en werkwijze voor toepassing van een dergelijke inrichting.
US5155975A (en) Shredder/compactor assembly for recycling waste material
US3463079A (en) Baling machines
FI126184B (fi) Upotuskeräysastia
EP2618994B1 (en) Methods and apparatus for compacting trash
US6474226B1 (en) Baling apparatus and method
NL1036371C2 (nl) Afvalverzamelinrichting en werkwijze voor toepassing van een dergelijke inrichting.
US6684763B2 (en) Method and apparatus for crushing and sorting cans
US6925928B2 (en) Trash compactor for fast food restaurant waste
US3916781A (en) Bale ejection system
US4156386A (en) Trash compactor
EP2386504B1 (en) A multi-compartment refuse storage container
US7434507B1 (en) System and trash receptacle for collecting and compacting trash
US8839715B2 (en) Trash compactor main door interlock
US3691943A (en) Trash compaction shelter incorporating a removable container
NL1034482C2 (nl) Ondergrondse afvalverzamelbak.
NL1022354C2 (nl) Inrichting voor de opvang van afval.
EP2776345B1 (fr) Poubelle à boissons
KR101199565B1 (ko) 수거용기 하역장치가 구비된 음식물쓰레기 수거차량
CN209455437U (zh) 一种生活垃圾中转站专用垃圾压缩装置
EP4180358A1 (en) Underground waste collecting system
NL2012971B1 (nl) Werkwijze en inrichting voor verdichten van afval.
US7540234B1 (en) Waste baling machine
CN113320857A (zh) 再生资源分类压缩回收箱
US5570630A (en) Method for compacting and baling refuse and waste material

Legal Events

Date Code Title Description
AD1A A request for search or an international type search has been filed
RD2N Patents in respect of which a decision has been taken or a report has been made (novelty report)

Effective date: 20090611

PD2B A search report has been drawn up
V1 Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 20130201