NL1005173C2 - Inrichting voor het combineren van videosignalen, die afbeeldingen vertegenwoordigen met een verschillende waarnemingsdiepte. - Google Patents

Inrichting voor het combineren van videosignalen, die afbeeldingen vertegenwoordigen met een verschillende waarnemingsdiepte. Download PDF

Info

Publication number
NL1005173C2
NL1005173C2 NL1005173A NL1005173A NL1005173C2 NL 1005173 C2 NL1005173 C2 NL 1005173C2 NL 1005173 A NL1005173 A NL 1005173A NL 1005173 A NL1005173 A NL 1005173A NL 1005173 C2 NL1005173 C2 NL 1005173C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
priority
bus
signal
pixel data
sources
Prior art date
Application number
NL1005173A
Other languages
English (en)
Inventor
Jan De Boer
Harold Hermanus Step Vermeulen
Original Assignee
Janima Beheer B V
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Janima Beheer B V filed Critical Janima Beheer B V
Priority to NL1005173A priority Critical patent/NL1005173C2/nl
Priority to EP98200290A priority patent/EP0858217A1/en
Priority to US09/017,556 priority patent/US6078362A/en
Priority to JP10022282A priority patent/JPH10240922A/ja
Application granted granted Critical
Publication of NL1005173C2 publication Critical patent/NL1005173C2/nl

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N5/00Details of television systems
    • H04N5/222Studio circuitry; Studio devices; Studio equipment
    • H04N5/262Studio circuits, e.g. for mixing, switching-over, change of character of image, other special effects ; Cameras specially adapted for the electronic generation of special effects
    • H04N5/272Means for inserting a foreground image in a background image, i.e. inlay, outlay

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Studio Circuits (AREA)
  • Image Processing (AREA)

Description

Inrichting voor het combineren van videosignalen, die afbeeldingen vertegenwoordigen met een verschillende waarnemingsdiepte
De uitvinding heeft betrekking op een inrichting voor het combine-5 ren van videosignalen die afbeeldingen vertegenwoordigen met een verschillende waarnemingsdiepte, omvattende - een aantal bronnen die elk een videosignaal genereren in de vorm van een reeks pixels elk vergezeld van een prioriteitsignaal, dat bepalend is voor de diepte van het signaal en een sleutelsignaal dat bepalend is 10 voor een locale wisseling van diepte, - selectiemiddelen voor het telkens selecteren van die pixels uit de gelijkertijd beschikbare videosignalen die momentaan vergezeld gaan van een prioriteitsignaal corresponderend met de hoogste en de een na hoogste prioriteit, 15 - een mengtrap waarin de geselecteerde pixels worden gemengd rekening houdend met het sleutelsignaal.
Een dergelijke inrichting is bekend uit het Amerikaanse octrooi-schrift US-5.400.080. In deze bekende inrichting worden de selectiemiddelen gevormd door de serieschakeling van een reeks kanaalkiezers. Elke 20 kanaalkiezer heeft drie ingangen en twee uitgangen. Op de drie ingangen van de eerste kanaalkiezer zijn drie bronnen aangesloten. De eerste kanaalkiezer selecteert op grond van de prioriteitsignalen de twee videosignalen met de hoogste en één na hoogste prioriteit en voert deze, tezamen met hun prioriteitsignaal en sleutelsignaal door naar twee in- 25 gangen van een daarop volgende kanaalkiezer. Op de derde ingang is een volgende bron aangesloten. Deze kanaalkiezer selecteert weer op grond van de prioriteitsignalen die videosignalen met de hoogste en één na hoogste prioriteit en stuurt deze, tezamen met hun prioriteitsignaal en sleutelsignaal door naar twee ingangen van een volgende kanaalkiezer.
30 Uiteindelijk worden door de laatste kanaalkiezer uit de reeks twee videosignalen geselecteerd die de hoogste en een na hoogste prioriteit bezitten en deze videosignalen worden, tezamen met hun sleutelsignaal verder geleid naar een mengtrap waarin door menging het uiteindelijke gecombineerde videosignaal wordt verkregen.
35 Een eerste nadeel van deze bekende inrichting is gelegen in het feit, dat een groot aantal in serie geschakelde kanaalkiezers nodig is om het selectieproces uit te voeren, in principe zijn voor m-signaal-bronnen in het totaal m-2 kanaalkiezers nodig. Wil men het aantal bron- 1 005173 2 nen vergroten dan moet voor elke verdere bron een kanaalkiezer worden toegevoegd.
Een tweede nadeel is gelegen in de tijd die nodig is om het selectieproces uit te voeren. Omdat in elke kanaalkiezer het selectieproces 5 pas kan plaatsvinden nadat de voorgaande kanaalkiezer zijn selectieproces heeft voltooid zal de tijd, nodig voor het totale selectieproces toenemen naarmate er meer bronnen aan de inrichting zijn aangesloten. De daaruit resulterende tijdvertraging kan bij een groter aantal bronnen tot problemen leiden.
10 Een ander nadeel betreft de beperking tot slechts twee pixels in het uiteindelijke mengproces. In principe kan het mengproces uitgebreid worden tot drie of meer pixels die elk vergezeld gaan van een priori-teitsignaal en een aangepast sleutelsignaal.
De uitvinding heeft nu ten doel een inrichting van in de aanhef 15 genoemde soort zodanig uit te voeren, dat er geen relatief grote aantallen kanaalkiezers nodig zijn, dat het toevoegen van signaalbronnen eenvoedig is, dat de tijd benodigd voor het selectie- en mengproces beperkt blijft ongeacht het aantal aangesloten bronnen en dat zonder veel problemen een menging van meer dan twee hoogstwaardige pixels kan 20 worden gerealiseerd.
De door de uitvinding verschafte inrichting, die voldoet aan de in de eerste alinea gegeven omschrijving, heeft nu het kenmerk, - dat alle bronnen zijn gekoppeld zijn met de mengtrap via een busstel-sel voorzien van een pixel data bus, een sleutelsignaalbus en een prio- 25 riteitsignaalbus - dat de prioriteitsignaalbus een aantal geleiders heeft dat tenminste gelijk is aan het aantal bronnen waarbij elk der geleiders correspondeert met een bepaalde prioriteit, - dat de prioriteitsignalen bestaan uit een enkel bit dat door elke bron 30 op de corresponderende geleider van de prioriteitsignaalbus wordt geplaatst, - dat elke bron voorzien is van een prioriteitsbusdetector waarmee de signalen op de prioriteitsbus worden ontvangen en worden vergeleken met het eigen prioriteitsignaal teneinde te detecteren of de bron de hoogste 35 dan wel de een na hoogste prioriteit heeft, en - dat elke bron voorzien is van doorschakelmiddelen, bestuurd door de prioriteitbusdetector zodanig dat alleen de bronnen met de hoogste dan wel een na hoogste prioriteit via de doorschakelmiddelen de pixel data 1005173 3 aanbieden aan de pixel data bus en het sleutelsignaal aanbieden aan de sleuteldatabus.
De toepassing van een bus is overeigens viet beperkt tot stelsels waarbij in de mengtrap slechts twee pixels worden gemengd. Het is moge-5 lijk om mengtrappen zodanig te ontwerpen dat meer dan twee pixels kunnen worden gemengd rekening houdend met de bijbehorende sleutelsignalen. Daarmee kunnen visuele effecten worden beriekt die met mengtrappen voor twee pixels niet of lastig mogelijhk zijn.
In meer algemene zin verschaft de uitvinding derhale een inrichting 10 voor het combineren van p videosignalen die afbeeldingen vertegenwoordigen met een verschillende waarnemingsdiepte, omvattende - p bronnen die elk een videosignaal genereren in de vorm van een reeks pixels elk vergezeld van een prioriteitsignaal, dat bepalend is voor de diepte van het signaal en een sleutelsignaal dat bepalend is voor een 15 locale wisseling van diepte, - selectiemiddelen voor het telkens selecteren van m pixels uit de gelijkertijd beschikbare p videosignalen (waarbij m < p) die momentaan vergezeld gaan van een prioriteitsignaal corresponderend met de m hoogste prioriteiten, 20 - een mengtrap waarin de geselecteerde m pixels worden gemengd rekening houdend met de sleutelsignalen, welke inrichting volgens de uitvinding het kenmerk heeft - dat alle p bronnen zijn gekoppeld zijn met de mengtrap via een bus-stelsel voorzien van een pixel data bus, een sleutelsignaalbus en een 25 prioriteitsignaalbus - dat de prioriteitsignaalbus een aantal tenminste p geleiders heeft waarbij elk der geleiders correspondeert met een bepaalde prioriteit, - dat de prioriteitsignalen bestaan uit een enkel bit dat door elke bron op de corresponderende geleider van de prioriteitsignaalbus wordt ge- 30 plaatst, - dat elke bron voorzien is van een prioriteitsbusdetector waarmee de signalen op de prioriteitsbus worden ontvangen en worden vergeleken met het eigen prioriteitsignaal teneinde te detecteren of de priuoriteit van de bron valt binnen de m hoogste prioriteiten, en 35 - dat elke bron voorzien is van doorschakelmiddelen, bestuurd door de prioriteitbusdetector zodanig dat alleen de bronnen met de m hoogste prioriteiten via de doorschakelmiddelen de pixel data aanbieden aan de pixel data bus en het sleutelsignaal aanbieden aan de sleuteldatabus.
10 0517.«} 4
Door alle bronnen parallel aan te sluiten op een gemeenschappelijke bus en door elke bron te voorzien van een prioriteitenbusdetector wordt in feite het hele selectieproces door de bronnen zelf uitgevoerd. Alle bronnen zenden tegelijkertijd hun prioriteitsignaal naar de prioriteit-5 bus. Vervolgens wordt door elke bron de totale combinatie van priori-teitsignalen op de prioriteitbus vergeleken met het eigen prioriteitsignaal en daaruit wordt door elke detector vastgesteld of de eigen bron een prioriteit heeft, die valt binnen de gezochte groep van hoogste prioriteiten. Alleen de bronnen die voldoen aan het detectiecriterium 10 zullen vervolgens een totale informatie, dat wil zeggen de pixeldata met bijbehorende prioriteitgegevens en sleutelgegevens aan de bus aanbieden.
Dit proces gebeurt snel en de benodigde tijd is onafhankelijk van het aantal bronnen dat aan het proces deelneemt.
Het aantal bronnen kan bovendien gemakkelijk worden gevarieerd. 15 Elke bron moet alleen worden voorzien van een prioriteitbusdetector en kan vervolgens gewoon op de bus worden aangesloten. Alleen aan de breedte van de prioriteitbus worden eisen gesteld. Deze moet voldoende breed zijn om voor elke bron een busgeleider ter beschikking te hebben.
De uitvinding zal in het volgende in meer detail worden verklaard 20 aan de hand van de bijgaande figuren.
Figuur 1 toont een blokschema van een inrichting volgens de uitvinding.
Figuur 2 toont in meer detail één van de signaalbronnen uit figuur 1 .
25 Figuur 3 toont een voorbeeld van een mogelijke prioriteitbusstruc- tuur.
Figuur 4 toont de toepassing van het ruimtemultiplexprincipe binnen de pixeldatabus.
Figuur 5 toont een uitvoeringsvorm van het stelsel bestemd voor p 30 signaalbronnen die m pixelgegevens afgeven aan een mengtrap.
Figuur 1 toont in de vorm van een blokschema een inrichting volgens de uitvinding, waarmee de gegevens van twee pixels aan een mengtrap worden toegevoerd. De inrichting is voorzien van een aantal videobronnen 10a, 10b, ..., 10n en een mengschakeling 26. De videobronnen 10 zijn via 35 een busstelsel 12 met de mengschakeling 26 gekoppeld.
Elk van de videobronnen 10 kan om te beginnen een videosignaal bestaande uit een reeks van pixeldata via de uitgang 20 leveren aan de pixeldatabus 14 van het busstelsel 12. Wordt er van uitgegaan dat de .1005173 5 pixeldata parallel aan de bus wordt aangeboden, dan hangt de breedte van de pixeldatabus 14 af van het aantal bits dat door de videobron 10 per pixel wordt afgegeven.
Verder kan elke videobron 10 een sleutelsignaal leveren via de 5 uitgang 22 aan een sleutelsignaalbus 16. Dit sleutelsignaal is bestemd om in de mengtrap 26 te kunnen omschakelen tussen het ene pixel danwel het andere, afhankelijk van de momentane diepte, waarop de pixels zich moeten bevinden. De breedte van de sleutelsignaalbus 16 is afhankelijk van het aantal bits dat nodig is om het sleutelsignaal te definiëren.
10 Tenslotte levert elke signaalbron 10 een prioriteitsignaal via de uitgang 24 aan een prioriteitsignaalbus 18. Het aantal geleiders in deze signaalbus 18 is ten minste gelijk aan het aantal aanwezige signaalbron-nen.
Figuur 3 geeft een uitvoeringsvoorbeeld waarbij de bus 18 voorzien 15 is van vier busgeleiders 18a, 18b, 18c, 18d, waarop de prioriteitsig-naaluitgangen 24a, 24b, 24c, 24d van vier (in de figuur niet weergegeven) signaalbronnen 10a, 10b, 10c en 1Od zijn aangesloten. Aan elk van de busgeleiders 18a ... 18d is een eigen prioriteitsniveau toegewezen, waarbij in de figuur is verondersteld dat de busgeleider 18a het hoogste 20 prioriteitsniveau heeft en de busgeleider 18d het laagste.
Elk prioriteitsignaal bestaat uit één enkele bit, die afhankelijk van de prioriteit die deze bit vertegenwoordigt, aan één van de priori-teitsignaalbusgeleiders wordt aangeboden. Ervan uitgaande dat voor elke pixel elke signaalbron een andere prioriteit heeft, zal derhalve op elk 25 moment iedere videosignaalbron één prioriteitbit afgeven aan een telkens andere prioriteitsignaalbusgeleider.
Met verwijzing naar figuur 3 is in de onderstaande tabel 1 als voorbeeld een combinatie van prioriteitsignalen op de diverse busgeleiders 18a ... 18e weergegeven. Daarbij is verondersteld dat er vijf 30 bronnen en tenminste vijf busgeleiders aanwezig zijn. Elk prioriteitsignaal bestaat uit één enkele bit en alle prioriteitsignalen zijn ongelijk zodat uiteindelijk op elke busgeleider een bit verschijnt.
1005173 6
Tabel 1 prioriteit- hoog laag busgeleider 18a 18b 18c 18d 18e ....
5 _ bron 1Oa 0 1 0 0 0 10b 0 0 0 1 0 10c 1 0 0 0 0 10d 0 0 1 0 0 10 10e 0 0 0 0 1
Elke signaalbron 10a ... 10n is voorzien van een prioriteitbusde-tector 30, zoals bij een willekeurige signaalbron 10x in figuur 2 is getoond. Het prioriteitsignaal van deze signaalbron 10x wordt via de 15 uitgang 24x aan de geleiders van de prioriteitsignaalbus aangeboden. Tegelijkertijd kijkt de prioriteitbusdetector 30 naar de signalen die op de prioriteitbus aanwezig zijn. Deze detector vergelijkt de signalen op de bus met het eigen prioriteitsignaal en kan daarbij vaststellen of het eigen prioriteitsignaal correspondeert met de hoogste prioriteit op de 20 bus, correspondeert met de één na hoogste prioriteit op de bus of correspondeert met één van de verdere prioriteiten.
In het voorbeeld van tabel 1 zal, tijdens het vergelijkingsproces de detector van bron 10c vaststellen, dat deze bron de hoogste prioriteit heeft en de detector van bron 10a zal vaststellen, dat deze bron de 25 één na hoogste prioriteit heeft. Alle andere bronnen zullen een lagere prioriteit vaststellen.
De bron 1 Ox is voorzien van de eigenlijke signaalbron, bijvoorbeeld gevormd door een VRAM-FIFO 32, die de pixelgegevens, het prioriteitsignaal en het sleutelsignaal levert. De pixelgegevens kunnen via een 30 schakelaar 34 worden toegevoerd aan de uitgang 20x. Het sleutelsignaal kan via een schakelaar 36 worden toegevoerd aan de uitgang 22x. De beide schakelaars 34 en 36 worden bestuurd door de prioriteitbusdetector 30. Stelt de prioriteitbusdetector 30 vast, dat de eigen prioriteit correspondeert met de hoogste prioriteit danwel de een na hoogste prioriteit, 35 dan zal de detector 30 de schakelaars 34 en 36 sluiten waardoor zowel de videogegevens als het sleutelsignaal op de respectieve uitgangen 20x en 22x komen te staan en daarmee worden toegevoerd aan de bus. Stelt de detector 30 vast dat de eigen prioriteit niet behoort tot de hoogste .1005173 7 danwel een na hoogste prioriteit, dan blijven de schakelaars 34 en 36 geopend.
Het zal duidelijk zijn, dat door de gecombineerde werking van alle detectoren 30a ... 30n in alle videosignaalbronnen 10a ... 10n telkens 5 alleen de pixelgegevens en sleutelsignalen van die signaalbronnen met de hoogste en één na hoogste prioriteit op de bus 12 verschijnen en derhalve aan de mengtrap 26 worden toegevoerd.
Voor het overdragen van de diverse signalen en gegevens kan gebruik gemaakt worden van een tijdmultiplexwerkwijze, waarbij bijvoorbeeld 10 gedurende een eerste periode de schakelaars 34 en 36 van de bron 10x met de hoogste prioriteit worden gesloten en in een daarop volgende periode de schakelaars 34 en 36 van de bron 10 met de één na hoogste prioriteit worden gesloten. De pixelgegevens en bijbehorende sleutelsignalen worden in dat geval achtereenvolgens aan de mengtrap 26 toegevoerd. In dat 15 geval kan de breedte van de pixeldatabus beperkt blijven tot de breedte die nodig is om de gegevens van één pixel over te dragen. Bovendien kan de mengtrap 26 dan met slechts één pixeldataingang en slechts één sleu-telsignaalingang worden uitgevoerd in tegenstelling tot de in figuur 1 getoonde uitvoeringsvorm.
20 Het verdient echter de voorkeur om de pixeldatabus 14 in verband met de benodigde tijd een breedte te geven die twee keer de breedte is als benodigd voor de pixelgegevens van één enkele databron. De schakelaar 34 kan daarbij zodanig worden uitgevoerd en gestuurd, dat de pixel-data van de bron met hoogste prioriteit altijd aan een eerste deel van 25 de pixeldatabusgeleiders worden toegevoerd terwijl de pixeldata van de bron met één na hoogste prioriteit altijd aan een tweede deel van de pixeldatabusgeleiders worden toegevoerd. In dat geval komen dus alle benodigde gegevens tegelijkertijd op de ingangen van de mengschakeling 26 terecht. Een mogelijke uitvoeringsvorm is getoond in figuur 4.
30 In deze figuur is de pixeldatabus 14 verdeeld in twee deelbussen 14a en 14b, elk bestaande uit een voldoend aantal geleiders om alle pixeldata parallel via de bus te kunnen overdragen. De schakelaar 34' is in dit geval uitgevoerd als een driestandenschakelaar. In de bovenste stand worden er geen pixeldata aan de bus geleverd. In de middelste 35 stand is de schakelaar 34’ verbonden met het deel 14a van de pixeldatabus en in de onderste stand is de schakelaar 34' verbonden met het tweede deel 14b van de pixeldatabus. Afhankelijk van de door de detec-torschakeling 30 vastgestelde prioriteit wordt de schakelaar 34' naar 1005173 8 één van zijn standen gestuurd.
Theoretisch zou ook de sleutelsignaalbus 16 de dubbele breedte moeten hebben om afhankelijk van de prioriteit het sleutelsignaal over één van de twee delen te kunnen overdragen. Het sleutelsignaal van de 5 bron met hoogste prioriteit en het sleutelsignaal van de bron met één na hoogste prioriteit zullen echter eikaars inverse zijn, zodat niet nodig is om beide sleutelsignalen naar de mengtrap 26 over te dragen. In het voorbeeld van figuur 4 kan de schakelaar 36' derhalve uitgevoerd zijn als een tweestandenschakelaar, die al dan niet een sleutelsignaal vanaf 10 de eigenlijke (in de figuur niet getoonde) bron aanbiedt aan de sleutel-busgeleiders 16.
In het bovenbesproken uitvoeringsvoorbeeld is uitgegaan van een stelsel waarin uiteindelijk slechts de pixelgegevens van twee bronnen, de twee bronnen met de hoogste en één na hoogste prioriteit, worden 15 geselecteerd en in een mengschakeling worden verwerkt. Het is echter met slechts weinig aanpassingen ook mogelijk om het principe van de uitvinding toe te passen bij een stelsel waarin p videosignaalbronnen aanwezig zijn, waarvan m pixelgegeven in een (daartoe aangepaste) mengtrap worden gemengd tot het uiteindelijk gewenste videosignaal.
20 In figuur 5 is een voorbeeld van een dergelijke configuratie zeer schematisch geïllustreerd.
In figuur 5 is slechts één van de p aanwezige videobronnen met referentiecijfer 110x aangeduid. Deze videobron bevat op soortgelijke wijze als geïllustreerd is in figuur 2 de eigenlijke videogenerator 132, 25 een prioriteitbusdetector 130, een schakelaar 134 voor het al dan niet doorgeven van pixeldata aan een uitgang 120x en een andere schakelaar 136 voor het al dan niet doorgeven van sleutelgegevens aan een uitgang 122x.
Het stelsel is verder voorzien van een bus 112 onderverdeeld in een 30 pixeldatabus 114, een sleuteldatabus 116 en een prioriteitsbus 118.
De mengtrap 126 is in dit uitvoeringsvoorbeeld voorzien van m pixeldataingangen 140a, 140b, ... 140m, die elk aangesloten zijn op de desbetreffende geleiders van de pixeldatabus 114. Verder is de schakeling 126 voorzien van m sleutelsignaalingangen 142a, 142b, ... 142m, die 35 op hun beurt aangesloten zijn op de respectieve geleiders van de sleuteldatabus 116. In figuur 5 is uitgegaan van toepassing van het ruimte-multiplexprincipe. Zou tijdmultiplex worden toegepast, dan kan het aantal ingangen 140 tot één enkele ingang worden gereduceerd en ook het 1005173 9 aantal ingangen 142 kan tot één enkele ingang worden gereduceerd.
Tijdens bedrijf zullen alle videobronnen 110 tegelijkertijd hun prioriteitsgegevens op de prioriteitsbus 118 zetten. De detectorschake-lingen 130 in elk van de bronnen 110 zijn nu zodanig uitgevoerd, dat ze 5 herkennen of het eigen prioriteitssignaal behoort bij de m hoogste prioriteiten. Is dit het geval dan worden op geëigende wijze de schakelaars 134 en 136 gestuurd om de pixeldata en de bijbehorende sleutelge-gevens aan de bus 112 aan te bieden zodanig, dat deze bij de mengtrap 126 terecht komen.
10 .1005173

Claims (4)

1. Inrichting voor het combineren van videosignalen die afbeeldingen vertegenwoordigen met een verschillende waarnemingsdiepte, omvattende 5 - een aantal bronnen die elk een videosignaal genereren in de vorm van een reeks pixels elk vergezeld van een prioriteitsignaal, dat bepalend is voor de diepte van het signaal en een sleutelsignaal dat bepalend is voor een locale wisseling van diepte, - selectiemiddelen voor het telkens selecteren van die pixels uit de ge-10 lijkertijd beschikbare videosignalen die momentaan vergezeld gaan van een prioriteitsignaal corresponderend met de hoogste en de een na hoogste prioriteit, - een mengtrap waarin de geselecteerde pixels worden gemengd rekening houdend met het sleutelsignaal, 15 met het kenmerk, - dat alle bronnen zijn gekoppeld zijn met de mengtrap via een busstel-sel voorzien van een pixel data bus, een sleutelsignaalbus en een priori teitsignaalbus - dat de prioriteitsignaalbus een aantal geleiders heeft dat tenminste 20 gelijk is aan het aantal bronnen waarbij elk der geleiders correspondeert met een bepaalde prioriteit, - dat de prioriteitsignalen bestaan uit een enkel bit dat door elke bron op de corresponderende geleider van de prioriteitsignaalbus wordt geplaatst, 25. dat elke bron voorzien is van een prioriteitsbusdetector waarmee de signalen op de prioriteitsbus worden ontvangen en worden vergeleken met het eigen prioriteitsignaal teneinde te detecteren of de bron de hoogste dan wel de een na hoogste prioriteit heeft, en - dat elke bron voorzien is van doorschakelmiddelen, bestuurd door de 30 prioriteitbusdetector zodanig dat alleen de bronnen met de hoogste dan wel een na hoogste prioriteit via de doorschakelmiddelen de pixel data aanbieden aan de pixel data bus en het sleutelsignaal aanbieden aan de sleuteldatabus.
2. Inrichting voor het combineren van p videosignalen die afbeeldingen vertegenwoordigen met een verschillende waarnemingsdiepte, omvattende - p bronnen die elk een videosignaal genereren in de vorm van een reeks pixels elk vergezeld van een prioriteitsignaal, dat bepalend is voor de 1005173 diepte van het signaal en een sleutelsignaal dat bepalend is voor een locale wisseling van diepte, - selectiemiddelen voor het telkens selecteren van m pixels uit de gelijkertijd beschikbare p videosignalen (waarbij m < p) die momentaan 5 vergezeld gaan van een prioriteitsignaal corresponderend met de m hoogste prioriteiten, - een mengtrap waarin de geselecteerde m pixels worden gemengd rekening houdend met de sleutelsignalen, met het kenmerk, 10. dat alle p bronnen zijn gekoppeld zijn met de mengtrap via een bus-stelsel voorzien van een pixel data bus, een sleutelsignaalbus en een prioriteitsignaalbus - dat de prioriteitsignaalbus een aantal tenminste p geleiders heeft waarbij elk der geleiders correspondeert met een bepaalde prioriteit, 15. dat de prioriteitsignalen bestaan uit een enkel bit dat door elke bron op de corresponderende geleider van de prioriteitsignaalbus wordt geplaatst , - dat elke bron voorzien is van een prioriteitsbusdetector waarmee de signalen op de prioriteitsbus worden ontvangen en worden vergeleken met 20 het eigen prioriteitsignaal teneinde te detecteren of de priuoriteit van de bron valt binnen de m hoogste prioriteiten, en - dat elke bron voorzien is van doorschakelmiddelen, bestuurd door de prioriteitbusdetector zodanig dat alleen de bronnen met de m hoogste prioriteiten via de doorschakelmiddelen de pixel data aanbieden aan de 25 pixel data bus en het sleutelsignaal aanbieden aan de sleuteldatabus.
3. Inrichting volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat het aantal geleiders van de pixeldatabus gelijk is aan het aantal bits van de pixeldata en dat de doorschakelmiddelen volgens een tijdmultiplexmodus 30 functioneren waarin de geselecteerde bronnen achter elkaar hun pixeldata op de bus plaatsen.
4. Inrichting volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat het aantal geleiders van de pixeldatabus gelijk is aan het product van het aan- 35 tal bits van de pixeldata en het aantal bronnen dat geselecteerd kan worden en dat de doorschakelmiddelen volgens een ruimtemultiplexmodus functioneren waarin de geselecteerde bronnen elk een aantal geleiders van de pixeldatabus krijgt toegewezen voor het op de bus plaatsen van de 1005173 pixeldata. .1005173
NL1005173A 1997-02-03 1997-02-03 Inrichting voor het combineren van videosignalen, die afbeeldingen vertegenwoordigen met een verschillende waarnemingsdiepte. NL1005173C2 (nl)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1005173A NL1005173C2 (nl) 1997-02-03 1997-02-03 Inrichting voor het combineren van videosignalen, die afbeeldingen vertegenwoordigen met een verschillende waarnemingsdiepte.
EP98200290A EP0858217A1 (en) 1997-02-03 1998-02-02 Device for combining video signals which represent images having a different perception depth
US09/017,556 US6078362A (en) 1997-02-03 1998-02-03 Device for combining video signals which represent images having a different perception depth
JP10022282A JPH10240922A (ja) 1997-02-03 1998-02-03 異なるパーセプション深度をもつ画像を表すビデオ信号を組合わせる装置

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1005173 1997-02-03
NL1005173A NL1005173C2 (nl) 1997-02-03 1997-02-03 Inrichting voor het combineren van videosignalen, die afbeeldingen vertegenwoordigen met een verschillende waarnemingsdiepte.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1005173C2 true NL1005173C2 (nl) 1998-08-04

Family

ID=19764336

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1005173A NL1005173C2 (nl) 1997-02-03 1997-02-03 Inrichting voor het combineren van videosignalen, die afbeeldingen vertegenwoordigen met een verschillende waarnemingsdiepte.

Country Status (4)

Country Link
US (1) US6078362A (nl)
EP (1) EP0858217A1 (nl)
JP (1) JPH10240922A (nl)
NL (1) NL1005173C2 (nl)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP4530033B2 (ja) * 2007-12-06 2010-08-25 ソニー株式会社 受信装置および受信装置における入力切換制御方法

Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2155729A (en) * 1984-03-07 1985-09-25 Quantel Ltd Video signal combining system
EP0260998A2 (en) * 1986-09-19 1988-03-23 Questech Limited Improvements in and relating to the processing of video image signals
EP0366871A2 (en) * 1988-11-02 1990-05-09 Mitsubishi Denki Kabushiki Kaisha Apparatus for processing video signal
US5400080A (en) * 1992-10-22 1995-03-21 Sony Corporation Apparatus and methods for combining video signals representing images having different depths

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5600646A (en) * 1995-01-27 1997-02-04 Videoserver, Inc. Video teleconferencing system with digital transcoding
US5657096A (en) * 1995-05-03 1997-08-12 Lukacs; Michael Edward Real time video conferencing system and method with multilayer keying of multiple video images
US5872565A (en) * 1996-11-26 1999-02-16 Play, Inc. Real-time video processing system

Patent Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2155729A (en) * 1984-03-07 1985-09-25 Quantel Ltd Video signal combining system
EP0260998A2 (en) * 1986-09-19 1988-03-23 Questech Limited Improvements in and relating to the processing of video image signals
EP0366871A2 (en) * 1988-11-02 1990-05-09 Mitsubishi Denki Kabushiki Kaisha Apparatus for processing video signal
US5400080A (en) * 1992-10-22 1995-03-21 Sony Corporation Apparatus and methods for combining video signals representing images having different depths

Also Published As

Publication number Publication date
EP0858217A1 (en) 1998-08-12
JPH10240922A (ja) 1998-09-11
US6078362A (en) 2000-06-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA2154949A1 (en) Method of selecting input apparatus
CN1155262C (zh) 易扩传输流编码器
JPH0732468B2 (ja) 複数のイメージを組み合わせるためのビデオ信号処理装置およびビデオ信号処理方法
GB2202397A (en) Display control unit for a crt display device
JPS61287384A (ja) 三次元で多数のビデオ画像を結合する方式
US20150381954A1 (en) Multi-screen display apparatus
US5502837A (en) Method and apparatus for clocking variable pixel frequencies and pixel depths in a memory display interface
US5502512A (en) Apparatus and method for digital video and audio processing a plurality of pictures and sounds
NL1005173C2 (nl) Inrichting voor het combineren van videosignalen, die afbeeldingen vertegenwoordigen met een verschillende waarnemingsdiepte.
GB2284722A (en) Depth dependant video mixer
JPH02109198A (ja) 多点監視装置
JP2003345327A (ja) 映像表示装置およびそれを用いたマルチスクリーン表示システム
NO963576L (no) Anordning for å behandle blandede YUV og fargepalettiserte videosignaler
US20020001041A1 (en) Video transmission apparatus
US11335227B2 (en) Display system with variable resolution
JP2021145245A (ja) 表示システム及び表示方法
FI91109B (fi) Menetelmä visuaalisen informaation generoimiseksi
KR102493472B1 (ko) 키네틱 디스플레이 장치
JPH11239336A (ja) 監視システム
JPH11289479A (ja) 撮像システム
JPH0679206B2 (ja) ビデオスイッチ装置
JPH06223288A (ja) 運転状態表示システム
JP2972613B2 (ja) 通信制御装置
JP2992365B2 (ja) 記憶調光装置
CN113630641A (zh) 视频显示方法、系统及装置

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up
VD1 Lapsed due to non-payment of the annual fee

Effective date: 20010901