FI99003C - Veneenkannen päällyste ja menetelmä sen valmistamiseksi - Google Patents

Veneenkannen päällyste ja menetelmä sen valmistamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI99003C
FI99003C FI915847A FI915847A FI99003C FI 99003 C FI99003 C FI 99003C FI 915847 A FI915847 A FI 915847A FI 915847 A FI915847 A FI 915847A FI 99003 C FI99003 C FI 99003C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
layer
coating
filler
resin
curing
Prior art date
Application number
FI915847A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI915847A (fi
FI99003B (fi
FI915847A0 (fi
Inventor
Luitgard Wolter
Original Assignee
Luitgard Wolter
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Luitgard Wolter filed Critical Luitgard Wolter
Priority to FI915847A priority Critical patent/FI99003C/fi
Publication of FI915847A0 publication Critical patent/FI915847A0/fi
Publication of FI915847A publication Critical patent/FI915847A/fi
Publication of FI99003B publication Critical patent/FI99003B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI99003C publication Critical patent/FI99003C/fi

Links

Landscapes

  • Application Of Or Painting With Fluid Materials (AREA)
  • Laminated Bodies (AREA)
  • Paints Or Removers (AREA)

Description

99003
Veneenkannen päällyste ja menetelmä sen valmistamiseksi.-Beläggning för bätdäck samt förfarande for dess framställning
Keksintö koskee veneenkannen päällystettä sekä menetelmää sen valmistamiseksi.
Veneenkannen päällyste voidaan levittää myös jälkikäteen jo olemassa olevalle tai epätiiviille veneenkannelle.
Patenttijulkaisu DE-OS 3201 251 kuvaa laiskuituvahvistettua muovia olevaa veneenrunkoa, joka on varustettu puuta olevalla laudoituksella. Puuta oleva laudoitus kiinnitetään kaarien tapaisiin kiinnityslistoihin, jotka on laminoitu laiskuituvahvistettua muovia olevaan veneenrunkoon. Tällä on tarkoituksena aikaansaada kustannuksiltaan edullinen veneenrunko puuta olevalla laudoituksella, jolloin valmiissa veneenrungossa tulee yhdistyä muovirungon tekniset edut ja puurungon kauneus.
Vaikka myös muoviveneissä usein käytetään puuta olevia veneen-kansia, ei samantapaista menetelmää aikaisemmin ole käytetty veneenkansia varten. Polyuretaanihartsin ja sahanpurujen sekoituksen käyttäminen viallisten tai katkenneiden puuosien täyttämiseksi on tunnettua. Veneenkannen päällysteenä ei tähän - * '·· saakka vielä ole käytetty sellaisia sekoituksia, koska ne *:* soveltuvat vain pienialaisiin korjauksiin.
• · • · · • · · • · | .’j Teräs- tai alumiiniveneissä vältetään puukansien asentamista, « · · · koska epätiiviyden johdosta muutamien vuosien kuluttua syntyy korroosiovaara, joka voidaan tarkastaa vain poistamalla kansi.
• · · Tähän saakka näitä veneenrakennusaineita olevat kannet on . , käsitelty joko pelkällä värillä, tai päälle on liimattu esim.
muovi-korkkisekoitusta oleva päällyste. Kun värit on uusittava ’·’ ' lyhyin aikavälein, muovi-korkkisekoitusta olevat päällysteet •:*: taas ovat jonkin ajan kuluttua vähemmän kauniita irtoamisten takia lohjenneiden kulmien ja reunojen seurauksena. Lisäksi • * > 2 99003 veneen tai kannen muoto menettää vaikutustaan suurialaisten maalausten tai levyjen takia.
Muoviveneissä ei useinkaan ole puukansia, niitä ei myöskään siellä tarvita, ja niitä asennetaan mahdollisesti koristesyis-tä. Puukansien käyttö muoviveneissä on vaikeata, eikä se siten kustannusten kannalta ole edullista.
Esillä olevan keksinnön tehtävänä on aikaansaada sellainen veneenkannen päällyste, joka helposti ja ongelmitta voidaan asentaa myös jälkikäteen, tarvitsematta poistaa esimerkiksi purjeveneissä olevia heloja, sinkilöitä, vinssejä, parrastukia ja vastaavia. Päällysteen tulee olla huoltovapaa ja kestävä, ja sen tulee tarjota mahdollisuus jäljitellä myös jo olevan epä-tiiviin tai vaurioituneen veneenkannen rakennetta.
Tämä tehtävä ratkaistaan patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosan mukaisella veneenkannella sekä patenttivaatimuksen 10 tunnusmerkkiosan mukaisella menetelmällä sen valmistamiseksi.
Keksinnön mukainen veneenkannen päällyste muodostuu ainakin kahdesta kerroksesta, edullisesti kuitenkin kolmesta kerroksesta, mutta myös neljästä, viidestä tai useammasta kerroksesta, : " jotka levitetään peräkkäin. Kerrokset koostuvat hitaasti kovet-tuvasta joustavasta epoksihartsista sekä epoksihartsin kovet-: · timesta. Lisäksi sekoitus sisältää kiinteätä, rakeista tai • hienojakeista täyteainetta, jolla on pieni tiheys, esim. sahan- ··» · ·;··· purua, korkkia, puuhioketta, styroporia tms. Erityisen edulli-sinä pidettyjä täyteaineita ovat sahanpurut, koska tämän joh-dosta aikaansaadaan puun tapainen ulkonako.
• · · • · · ·. .. .
**! Epoksihartsina käytetään tämän luokan tavallisia edustajia, • ♦ · *·* jotka kovettuvat hitaasti, ts. joilla on pidempi kovettumisaika, ’ ’ esim. yli kolmesta neljäänkymmeneenkahdeksaan tuntiin, edulli-sesti noin kaksikymmentäneljä tuntia. Kovettimena tai verkkou-tusaineena käytetään amiineja, kuten esim. trietanolaminia tai happoanhydrideja, kuten esim. ftaalihappoanhydridia. Epoksi- 3 99003 hartseista ja niiden kovettimista on olemassa kattavaa kirjallisuutta, niin että eneimnät yksityiskohdat tässä voidaan jättää pois.
Tunnetaan ohentimien, liuottimien ja vastaavien sekoittaminen epoksihartsiin tai kovettimeen siten, että vertailukelpoiset tilavuusosat keskenään sekoittaen saadaan vaadittuja kovettu-misaikoja vastaavasti kovettuva sekoitus. Sellaisia tuotteita lisätään edullisesti epoksihartsia ja kovetinta tilavuusosuuk-sien suhteessa 3:1 ... 1:3, pääasiassa tilavuusosuuksien suhteessa 1:1. Täyteaineiden osuus kokonaissekoituksessa voi olla noin 20 - 80 % epoksihartsin, kovettimen ja täyteaineen yhteispainosta. Edullinen sekoitus käsittää 25 tilavuusprosenttia epoksihartsia, 25. tilavuusprosenttia kovetinta ja 50 tilavuusprosenttia täyteainetta.
Sekoitukseen voidaan kulloistenkin värivaatimusten mukaan sekoittaa vastaavia väriaineita tai väripigmenttejä. Tämä kiinnostaa erityisesti silloin, kun veneenkannen päällysteellä on muodostettava koristeellinen kuvio, esimerkiksi luonnollisen puulaudoituksen muodossa. Sellaisissa tapauksissa voidaan luonnollisten puulankkujen välisiä tiloja jäljitellä päällysteellä, joka sisältää vastaavia väriaineita tai -pigmenttejä, esim. valkoista tai mustaa pigmenttiä.
4 99003 kerros voidaan levittää ilman alemman keroksen vaurioita. Kulloisenkin kerroksen jälkeen voidaan levittäminen toistaa mielivaltaisen monta kertaa, jolloin yleensä kahdesta viiten kertaan tapahtuva kerroksen levitys on täysin riittävä, jotta saadaan kestävä veneenkannen päällyste.
Jos veneenkannen päällysteeseen halutaan muodostaa määrätty koristeellinen kuvio, niin käytetään jo mainittua menetelmää, jossa levitetään erottava kerros. Erottaviksi kerroksiksi soveltuvat erityisesti irrotettavat liimakalvot, jotka levitetään sellaisille alemmille kerroksille, jotka päälle tulevien kerrosten levittämisen ja erottavien kerrosten poistamisen jälkeen aikaansaavat toivotun kuvion.
Keksinnön edullisessa suoritusmuodossa voidaan esimerkiksi jäljitellä veneen puuta olevaa lankkukantta, jolloin korjaus-tarkoituksiin myös voidaan jäljitellä jo olemassa olevaa puista veneenkannen rakennetta ja tehdä sille päällystekerros. Tätä varten levitetään ensin yhdestä neljään kerrosta peräkkäin, kuten jo selitettiin. Päällimmäisen jo levitetyn kerroksen kovettumisen jälkeen levitetään viimeistä edellinen päälliker-ros, mahdollisesti kolmanneksi viimeinen päällikerros, joka voi sisältää tälle päällysteelle puisten venelankkujen välitiloja vastaavan ulkonäön antavaa väriainetta, joka yleensä erottuu lankkujen puun väristä. Tätä varten voidaan lisätä esimerkiksi ‘ 1·· mustaa tai valkoista väriainetta tai väripigmenttiä.
• · · • · · j';‘; Tämän kerroksen kovettumisen jälkeen sille liimataan päälle • · : .1. liimakalvo-kaistale, ja erityisesti siten, että käytetään • · · · ....: leveämpiä liimakalvo-kaistaleita, joiden leveys vastaa jälji- • · ;.t teltävän puulankun leveyttä. Näiden liimakalvo-kaistaleiden I « 1 jälkeen levitetään kapeampia kaistaleita, jotka mitoitukseltaan . , vastaavat jäljiteltävien lankkujen välisiä tiloja, ts. niin että tämän kerroksen päälle liimataan kulloinkin vierekkäin leveämpiä ja kapeampia liimakalvo-kaistaleita, jolloin liimakalvo-kais-·:··; taleet sivuilta liittyvät toisiinsa. Kapeampien ja leveämpien liimakalvo-kaistaleiden levittämisen jälkeen leveämmät kaista- 5 99003 leet taas poistetaan, niin että vain kapeammat, jäljiteltävien veneenlankkujen välitiloja peittävät kaistaleet jäävät liimatuiksi niiden alla olevalle kerrokselle.
Tällä tavalla esikäsitellylle kerrokselle levitetään sitten päällimmäinen kerros, tai mahdollisesti kaksi päällimmäistä kerrosta, jotka esim. sahanpurujen sekoittamisen avulla jäljittelevät veneenlankkujen ulkonäköä. Kapeammat liimakalvo-kais-taleet vedetään sitten pois, jonka takia jäljiteltävien veneen-lankkujen välitilojen kohdalla jälleen tulee näkyviin siinä alla oleva kerros välitilojen ulkonäöllä.
Kovettamisen jälkeen siten muodostuu veneenkansi lankkukuviol-la, joka voidaan toteuttaa mielivaltaisella tavalla, ja joka määräytyy vain leveämpien ja kapeampien liimakalvo-kaistaleiden ulkonäön avulla. Tällä menetelmällä voidaan myös korjata vaurioituneita veneenkansia luonnonmukaisesti, tarvitsematta muuttaa veneenkannen luonnollista rakennetta.
Keksinnön mukaisen veneenkannen päällysteen etuna on pääasiassa ongelmaton, jälkeenpäin tapahtuva levitys. Vanhat, vähemmän kauniit ja epätiiviit puukannet voidaan samalla kaunistaa ja tiivistää ilman suuria kustannuksia, ja niille voidaan antaa tarpeen mukaan hiottu tai liukumista estävä pinta, esimerkiksi sirottamalla hiekkaa tai vastaavaa kovettumattomalle päälliker- ·.. rokselle. Alkuperäisen puukannen optinen muoto voi korjauksessa ··· säilyä, jolloin saadaan huoltovapaa ja kestävä päällyste.
• · # • · • · · • · · • · : .·. Keksintöä selitetään seuraavassa piirustuksen avulla lähemmin • · · 1M1; suoritusesimerkin muodossa.
• · .... Kuvio 1 esittää pysty leikkauksen veneenkannen päällysteestä, • · · jossa on yhteensä neljä kerrosta; kuvio 2 esittää kuvion 1 veneenkannen päällysteen päältä päin; ’ ' kuvio 3 esittää kuvion 1 päällysteen liimakalvo-kaistaleen 16 V 1 poistamisen jälkeen; ·:*·· kuvio 4 esittää kuvion 3 päällysteen päällimmäisen kerroksen .*·*. levittämisen jälkeen; 6 99003 kuvio 5 esittää valmiin päällysteen liimakalvo-kaistaleen 18 poistamisen jälkeen; kuvio 6 esittää kokonaisen veneenkannen kerrostamisen päältä nähtynä.
Veneenkannelle 10, joka on esimerkiksi epätiivis tai vaurioitunut, levitetään tasaisesti alempi kerros 12, joka käsittää 25 tilavuusosaa epoksihartsia, 20 tilavuusosaa kovetinta ja 25 tilavuusosaa sahanpurua.
Tämän keroksen kovettumisen jälkeen levitetään toinen kerros 14, jolla on sama koostumus kuin kerroksella 12, mutta joka lisäksi sisältää väriainetta, joka antaa sekoitukselle sen toivotun värin, joka myöhemmillä lankkujen välisillä tiloilla tulee olla. Kerroksen 14 kovettumisen jälkeen sille levitetään leveämpiä liimakalvo-kaistaleita 16 ja kapeampia liimakalvo-kaistaleita 18 samansuuntaisesti rinnakkain, jolloin liimakais-taleiden väliset tilat pidetään mahdollisimman pienenä.
Sen jälkeen leveämmät liimakalvo-kaistaleet jälleen poistetaan.
Ne palvelevat siis ainoastaan sitä, että kapeammat liimakalvo-kaistaleet saadaan samansuuntaisesti suunnattuun muotoon veneenkannen päällysteelle.
Sen jälkeen levitetään ylempi kerros 20 kerrokselle 14 ja ·’·.. vastaavasti liimakalvo-kaistaleille 18. Kun ylempi kerros 20 on ··· kovettunut niin paljon, mutta toisaalta kuitenkin joustavuus • · · .*.·. vielä on riittävä, jotta alla oleva kapeampien liimakalvo-kais-• · ; .·. taleiden 18 kerros voidaan poistaa, nämä poistetaan. Siten • · · niissä kohdissa, joista kapeammat liimakalvo-kaistaleet 18 on • · ...# poistettu, näkyviin tulee alla oleva kerros 14, joka siihen • · · ’ sekoitetun vastaavan väriaineen johdosta toistaa veneen lank kujen välitilojen vaikutelman. 1 Tällä tavalla saadaan veneenkannen päällyste, joka jäljittelee luonnollista puulankkurakennetta, kuten esim. kuviossa 3 on esitetty.
7 99003
Kuviossa 6 voidaan nähdä leveämpi ylempi kerros 20, joka kulloinkin sivusuunnassa liittyy eri väriseen toiseen kerrokseen 14, joka toistaa lankkujen välitilojen vaikutelman. Veneen keskellä sijaitsevat kajuuttatilat 22.
• · • « · « • · » • · • · · • · · • · • t • · · ♦ · · ·«· ♦ • · • · · • · ♦ « » · 0 · » • < »

Claims (19)

99003
1. Veneenkannen päällyste, tunnettu siitä, että se käsittää vähintään kaksi kerrosta (12,14,20), levitettynä 5 päälletysten, kunkin kerroksen (12,14,20) käsittäessä hitaasti kovettuvan elastisen hartsikoostumuksen, joka sisältää hartsin kovettimen, ja kiinteän hiukkasmaisen täyteaineen, jolla on pieni tiheys, ylemmän kerroksen (20) sisältäessä täyteainetta, joka antaa mainitulle kerroksella lauto-10 jen ulkonäön ja alemman kerroksen (14) sisältäessä väriainetta, mikä antaa mainitulle kerrokselle välitilamateriaa-lin ulkonäön, jolloin ylemmän kerroksen (20) kapeat osat (18) on poistettu paljastamaan alemman kerroksen (14) osat ja muodostamaan kannen päällyste, joka simuloi välitilamate-15 riaalilla erotettua laudoitusta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen veneenkannen päällyste, tunnettu siitä, että mainittu hartsi on epoksihart-si, ja että epoksihartsin suhde kovettimeen mainitussa koos- 20 tumuksessa on tilavuusosina 3:1 - 1:3.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen veneenkannen päällyste, tunnettu siitä, että täyteaineen osuus on välillä '· " 20-80 tilavuus-% suhteessa hartsin, kovettimen ja täyteai- 25 neen kokonaismäärään mainitussa koostumuksessa. • « .... j: j
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen veneenkannen päällyste, ·;·*: tunnettu siitä, että hartsin, kovettimen ja täyteai- .*1*. neen tilavuusosien suhde on likimäärin 25:25:50. • · « 30
,·, 5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen veneenkannen päällyste, ♦ · · V.'.' tunnettu siitä, että päällyste koostuu joukosta • · · *. kerroksia (12,14,20) viiteen kerrokseen asti. • · · : ^ 35
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen veneenkannen päällyste, ’·. tunnettu siitä, että väriainetta on yhdessä (14) » · « mainituista kerroksista. • · 99003
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen veneenkannen päällyste, tunnettu siitä, että täyteaine koostuu sahanpuruista .
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen veneenkannen päällyste, tunnettu siitä, että ainakin ylin kerros (20) sisältää sahanpurutäyteainetta.
9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen veneenkannen päällyste, 10 tunnettu siitä, että liukastumisen estoainetta (anti-slip material) on levitetty ennen sen kerroksen (20) kovettumista, joka muodostaa kannen päällysteen pääasiallisen yläpinnan.
10. Menetelmä kestävän pintapäällysteen levittämiseksi veneenkanteen, tunnettu siitä, että menetelmään kuuluu vaiheet: järjestetään kovettuva päällystekoostus, joka sisältää kovettuvaa hartsia, kovetinta ja kiinteää hiukkasmaista täyteainetta, jolla on pieni tiheys; levite-20 tään vähintään yksi yhtäläinen mainitun koostumuksen päällyste veneenkanteen muodostamaan vähintään yksi alempi kerros, jolloin kyseinen kovettuva koostumus, joka on levitetty muodostamaan mainittu alempi kerros (14) on värjätty ; ” simuloimaan välitilamateriaalin ulkonäköä; kovetetaan mai- : 25 nittu alempi kerros (14); levitetään mainitun kovetetun alemman kerroksen 14 päälle vähintään yksi yhdenmukainen • · ;,· j mainitun koostumuksen päällyste (20) muodostamaan vähintään ·:·*: yksi pintakerros, mainitun pintakerroksen (20) levittämiseen :'j‘: käytetyn kovettuvan koostumuksen sisältäessä täyteainetta, 30 joka simuloi mainitusta välitilamateriaalista eroavaa ul- . konäköä, kovetetaan mainittu pintakerros (20) ja poistetaan . · · · mainitun pintakerroksen (20) kapeat kaistalealueet (18) • · · *. paljastamaan mainittua välitilaa simuloivan alemman kerrok- ; V sen (14) kapeat viiva-alueet, muostamaan kestävä kannen 35 päällyste, joka simuloi laudoitetun, välitilatäytetyn kannen ulkomuotoa. • * 99003
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että siihen kuuluu vaihe poistettavissa olevan maskinauhan kapeiden kaistaleiden levittämiseksi mainitun kovetetun alemman kerroksen (14) päälle, jotka kaistaleet 5 (18) ovat erotetut toisistaan laajemmilla alemman kerroksen (14) paljastetuilla alueilla; levitetään mainittu pintakerros (20) mainittujen kapeiden maskinauhojen kaistaleiden (18) päälle sekä paljastettujen alemman kerroksen (14) laajempien alueiden päälle; kovetetaan osittain mainittu 10 pintakerros (20) elastiseen tilaan; poistetaan mainitut päällystetyt maskinauhan kaistaleet (18) mainitun värjätyn alemman kerroksen (14) paljastamiseksi ja täydennetään mainitun pintakerroksen (20) kovettaminen, esittäen laudoitusta simuloivia alueita, jotka on erotettu mainitun värjä-15 tyn alemman kerroksen (14) kapeiden välitilaa simuloivien alueiden avulla.
12. Patenttivaatimuksen 10 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että mainittu hartsi on epoksihartsi ja että 20 epoksihartsin suhde kovettimeen mainitussa kovettuvassa koostumuksessa on tilavuusosina 3:1 - 1:3.
13. Patenttivaatimuksen 10 mukainen menetelmä, tunnet- : t u siitä, että täyteaineen osuus on välillä 20 - 80 tila- 25 vuus-% suhteessa hartsin, kovettimen ja täyteaineen koko- : ! ·’ naismäärään mainitussa kovettuvassa koostumuksessa.
• · • · • · · • » ♦ • · · · ·;··· 14. Patenttivaatimuksen 10 mukainen menetelmä, tunnet- j·:*. t u siitä, että hartsin, kovettimen ja täyteaineen tila- 30 vuusosien suhde on likimäärin 25:25:50. • · · • # ·
15. Patenttivaatimuksen 10 mukainen menetelmä, tunnet- • · · ·. t u siitä, että siihen kuuluu mainittujen kerroksien (12,14,20) kovettaminen välillä 3-48 tuntia. 35 i · »
16. Patenttivaatimuksen 15 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että kovettumisaika on noin 24 tuntia. 99003
17. Patenttivaatimuksen 10 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että se käsittää usean alemman kerroksen levittämisen .
18. Patenttivaatimuksen 10 mukainen menetelmä, tunnet- t u siitä, että täyteaine käsittää sahanpurua.
19. Patenttivaatimuksen 10 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että hiekkaa levitetään liukumisen estoaineena 10 (anti-slip material) ennen kannen päällysteen yläpinnan muodostavan kerroksen (20) lopullista kovettumista. • k • · 1 • · » · • · · • · · • · · · »···! • · • ·· 9 · · 1 · · • · · • · · • · · · · • · · • · · 99003
FI915847A 1991-12-12 1991-12-12 Veneenkannen päällyste ja menetelmä sen valmistamiseksi FI99003C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI915847A FI99003C (fi) 1991-12-12 1991-12-12 Veneenkannen päällyste ja menetelmä sen valmistamiseksi

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI915847 1991-12-12
FI915847A FI99003C (fi) 1991-12-12 1991-12-12 Veneenkannen päällyste ja menetelmä sen valmistamiseksi

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI915847A0 FI915847A0 (fi) 1991-12-12
FI915847A FI915847A (fi) 1993-06-13
FI99003B FI99003B (fi) 1997-06-13
FI99003C true FI99003C (fi) 1997-09-25

Family

ID=8533655

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI915847A FI99003C (fi) 1991-12-12 1991-12-12 Veneenkannen päällyste ja menetelmä sen valmistamiseksi

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI99003C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI915847A (fi) 1993-06-13
FI99003B (fi) 1997-06-13
FI915847A0 (fi) 1991-12-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5207172A (en) Boat deck covering and method for applying same
US4555292A (en) Method of forming a non-skid surface wood panel
US20110171412A1 (en) Direct printed lightweight panel
FI99003C (fi) Veneenkannen päällyste ja menetelmä sen valmistamiseksi
GB2224969A (en) Improvements in and relating to the manufacture of laminates
US6116181A (en) Boat hull with wood grain finish
US1580922A (en) Lamp shade and method of making the same
KR100433495B1 (ko) 실사 출력을 이용한 다중 인쇄층 구조와 인쇄 방법
EP3723913B1 (en) Method for the manufacture of a floor tile with a wood based substrate
CA2060869A1 (en) Boat deck covering and method for applying same
KR910018653A (ko) 콘크리트 형틀용 도장 목질판 및 그 제조방법
US20040258889A1 (en) Direct laminated vinyl substrates
US3702278A (en) Nonslip fibreglass surface
US20090324838A1 (en) Methods of Manufacturing Structural Reinforcement Materials
LU101631B1 (en) Method for the manufacture of a floor plank with a wooden based substrate
JPS58157482A (ja) 模型船舶
JPH0337504B2 (fi)
GB727657A (en) Improvements in or relating to the manufacture of laminated, resin-impregnated hollow articles such as boat-hulls
JPH055017B2 (fi)
DE2047915C3 (de) Bootsdeck aus glasfaserverstärktem Kunststoff
JPS605467B2 (ja) 立体感に富む▲つき▼板貼り化粧板の製造方法
BRPI1004739A2 (pt) processo para fabricação de revestimento para piso de embarcação e respectivo revestimento
JPS5913348B2 (ja) ポリエステル化粧材の製造法
JPS58157481A (ja) 模型船舶
JPS6257390B2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application