FI98593C - Menetelmä tilaajalaitteen ja keskuksen välisen yhteyden katkeamissyyn viestittämiseksi keskukselle, sekä tilaajalaite - Google Patents

Menetelmä tilaajalaitteen ja keskuksen välisen yhteyden katkeamissyyn viestittämiseksi keskukselle, sekä tilaajalaite Download PDF

Info

Publication number
FI98593C
FI98593C FI943174A FI943174A FI98593C FI 98593 C FI98593 C FI 98593C FI 943174 A FI943174 A FI 943174A FI 943174 A FI943174 A FI 943174A FI 98593 C FI98593 C FI 98593C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
subscriber apparatus
switching means
subscriber
operating voltage
signal
Prior art date
Application number
FI943174A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI943174A (fi
FI943174A0 (fi
FI98593B (fi
Inventor
Pekka Lappalainen
Kari Mantilo
Original Assignee
Nokia Telecommunications Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nokia Telecommunications Oy filed Critical Nokia Telecommunications Oy
Priority to FI943174A priority Critical patent/FI98593C/fi
Publication of FI943174A0 publication Critical patent/FI943174A0/fi
Priority to EP95923349A priority patent/EP0769232B1/en
Priority to DE69530391T priority patent/DE69530391T2/de
Priority to AU27939/95A priority patent/AU2793995A/en
Priority to PCT/FI1995/000371 priority patent/WO1996001541A2/en
Publication of FI943174A publication Critical patent/FI943174A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI98593B publication Critical patent/FI98593B/fi
Publication of FI98593C publication Critical patent/FI98593C/fi
Priority to HK98112587A priority patent/HK1011819A1/xx

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M1/00Substation equipment, e.g. for use by subscribers
    • H04M1/82Line monitoring circuits for call progress or status discrimination
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M3/00Automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M3/22Arrangements for supervision, monitoring or testing
    • H04M3/26Arrangements for supervision, monitoring or testing with means for applying test signals or for measuring
    • H04M3/28Automatic routine testing ; Fault testing; Installation testing; Test methods, test equipment or test arrangements therefor
    • H04M3/30Automatic routine testing ; Fault testing; Installation testing; Test methods, test equipment or test arrangements therefor for subscriber's lines, for the local loop

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Telephonic Communication Services (AREA)
  • Interface Circuits In Exchanges (AREA)
  • Monitoring And Testing Of Exchanges (AREA)

Description

98593
Menetelmä tilaajalaitteen ja keskuksen välisen yhteyden katkeamissyyn viestittämiseksi keskukselle, sekä tilaaja-laite 5 Tämän keksinnön kohteena on menetelmä tilaajalaitteen ja keskuksen välisen yhteyden katkeamissyyn viestittämiseksi keskukselle tietoliikennejärjestelmässä, tilaajalaitteen käsittäessä: kytkinvälineen, joka ON-asennossa välittää käyttöjännitettä tilaajalaitteelle, ja joka OFF-asennossa 10 katkaisee käyttöjännitteen syötön tilaajalaitteelle, ja energiaa varastoivan elimen, joka on sovitettu purkautumaan ja syöttämään käyttöjännitettä tilaajalaitteelle, kun kytkinvälineen kautta tilaajalaitteelle välitetty käyttö-jännite alittaa ennalta määrätyn rajan. Keksinnön kohteena 15 on lisäksi tietoliikennejärjestelmän tilaajalaite, joka on tiedonsiirtoyhteydessä tietoliikennejärjestelmän keskuksen kanssa, tilaajalaitteen käsittäessä: välineet keskuksen välittämien tietoliikennesignaalien vastaanottamiseksi sekä tietoliikennesignaalien lähettämiseksi keskukselle, teho-20 lähteen, kytkinvälineen, joka ON-asennossa välittää käyttö-jännitettä tilaajalaitteelle, ja joka OFF-asennossa katkaisee käyttöjännitteen syötön tilaajalaitteelle, ja energiaa varastoivan elimen, joka on sovitettu purkautumaan ja syöttämään käyttöjännitettä tilaajalaitteelle, kun kyt-25 kinvälineen tilaajalaitteelle välittämä käyttöjännite • · : " alittaa ennalta määrätyn rajan. 1 ' Tietoliikennejärjestelmällä tarkoitetaan tässä yh- • · : ’.· teydessä tietokoneverkkoa, puhelinverkkoa, radioverkkoa tai vastaavaa järjestelmää, jossa järjestelmän eri komponentit :T: 3 0 ovat tiedonsiirtoyhteydessä toisiinsa yhdys johdolla tai radioteitse. Tiedonsiirtoyhteyksien laadun varmistamiseksi on tällöin tärkeää havaita eri komponenttien vikatilanteet mahdollisimman nopeasti. Modeemit, verkkopäätteet ym. tilaajalaitteet ovat tällöin valvonnan kannalta erikoisessa ·. '.'35 asemassa, koska ne sijaitsevat usein loppukäyttäjän tilois- 98593 2 sa, saavat sähkönsyöttönsä sieltä, ja ovat alttiina loppukäyttäjän toimenpiteille.
Ennestään tunnetaan tietoliikennejärjestelmä, jonka tilaajalaitteissa on käytetty jännitelähdettä, joka kykenee 5 antamaan virtaa ja sähköjen katkeamisesta kertovan signaalin vielä hetken aikaa sähkön katkeamisen jälkeen. Tällöin tilaajalaite lähettää järjestelmän keskukseen signaalin, joka ilmoittaa että kyseessä on sähkökatkos. Keskuksessa kyetään näin ollen erottamaan linjakatkos ja sähkökatkos 10 toisistaan.
Edellä mainitun tunnetun ratkaisun heikkoutena on kuitenkin, että keskus ei kykene erottamaan toisistaan tilannetta, jossa sähkökatkos johtuu todellisesta sähkökatkoksesta, tilanteesta jossa sähkökatkos johtuu siitä, että 15 käyttäjä on sähkökytkimestä painamalla sammuttanut tilaaja- laitteen. Keskuspäässä nämä tilanteet näyttävät nimittäin samanlaisilta, minkä vuoksi keskus tarpeettomasti lähettää hälytyksen operaattorille myös tilanteissa, joissa ei itse asiassa ole lainkaan kyse viasta.
20 Tämän keksinnön tarkoitus on ratkaista edellä mainit tu ongelma, sekä tarjota käyttöön menetelmä, jonka avulla tilaajalaitteelta voidaan entistä yksityiskohtaisemmin viestittää syy yhteyden katkeamisesta keskukselle, jolloin keskus ei tarpeettomasti hälytä operaattoria. Tämä päämäärä 25 saavutetaan keksinnön mukaisella menetelmällä, jolle on • · • " tunnusomaista, että valvotaan kytkinvälineen asentoa sekä 1 kytkinvälineen kautta tilaajalaitteelle välitettävän käyt- • · • ’.· töjännitteen tasoa, ja kun mainittu käyttöjännite alittaa >t2·’ ennalta määrätyn tason, lähetetään keskukselle ensimmäinen 30 hälytyssignaali, jos kytkin on OFF-asennossa, ja lähetetään keskukselle toinen hälytyssignaali, jos kytkin on ON-asen-nossa.
• · ·
Keksinnön kohteena on lisäksi tilaajalaite, jolla keksinnön mukaista menetelmää voidaan soveltaa. Keksinnön 35 mukaiselle tilaajalaitteelle on tunnusomaista, että tilaa- 2 98593 3 jalaite käsittää kytkinvälineen asennolle vasteellisen signaaligeneraattorin, joka on sovitettu tuottamaan ensimmäisen hälytyssignaalin, kun kytkinvälineen tilaajalaitteelle välittämä käyttöjännite alittaa ennalta määrätyn 5 rajan, jos kytkinväline on OFF-asennossa, ja joka on sovitettu tuottamaan toisen hälytyssignaalin, kun kytkinvälineen tilaajalaitteelle välittämä käyttöjännite alittaa ennalta määrätyn rajan, jos kytkinväline on ON-asennossa, ja välineet ensimmäisen ja toisen hälytyssignaalin lähettä-10 miseksi edelleen tietoliikennejärjestelmän keskukselle.
Keksintö perustuu siihen ajatukseen, että kun tilaajalaitteen sähkökytkimen asentoa valvotaan sähkömekaanises-ti, voidaan käyttäjän toimesta tapahtuva tilaajalaitteen sammuttaminen erottaa sähkökatkoksesta, jolloin keskukselle 15 lähetetään ensimmäinen hälytyssignaali tilanteessa, jossa sähkökytkin on OFF-asennossa kun sähköt ovat katoamassa tilaajalaitteesta, ja toinen hälytyssignaali tilanteessa, jossa sähkökytkin on ON-asennossa kun sähköt ovat katoamassa tilaajalaitteesta. Keskus kykenee näin ollen erottamaan 20 toisistaan tilanteen, jossa yhteys on katkennut: - käyttäjän toimesta siten, että keskus vastaanottaa ensimmäisen hälytyssignaalin ennen yhteyden katkeamista, - sähkökatkoksen vuoksi siten, että keskus vastaanot- . taa toisen hälytyssignaalin ennen yhteyden katkeamista, 25 - 1 injakatkoksen vuoksi, jolloin keskus ei vastaanota • ’’ ensimmäistä eikä toista hälytyssignaalia ennen katkosta, * * vaan yhteys katkeaa "yllättäen".
• · : ’.· Keksinnön mukaisen menetelmän ja tilaajalaitteen merkittävimmät edut ovat näin ollen, että syy tilaajalait-:: : 30 teen ja keskuksen välisen yhteyden katkeamiseen voidaan viestittää yksityiskohtaisesti keskukselle, ja että keskus :*.t> ei tarpeettomasti hälytä operaattoria.
Eräässä keksinnön mukaisen tilaajalaitteen edullises- « i · sa suoritusmuodossa hyödynnetään sinänsä tunnettua muunta-·. -:35 jaa energian varastoimiseen, joka muuntaja käsittää väli- 98593 4 neet ennalta määrätyn signaalin tuottamiseksi, kun sen ensiökäämin jännite laskee alle ennalta määrätyn tason.
Tällöin kyseisen muuntajan toisiokäämi kykenee syöttämään tilaajalaitteelle käyttöjännitettä vielä riittävän pitkään, 5 jotta signaaligeneraattori ehtii, kytkinvälineen asennosta riippuen, lähettämään ensimmäisen tai toisen hälytyssignaalin keskukselle. Tämän keksinnön mukaisen suoritusmuodon merkittävin etu on sen halpuus ja yksinkertaisuus .
10 Keksinnön mukaisen tilaajalaitteen edulliset suori tusmuodot ilmenevät oheisista epäitsenäisistä patenttivaatimuksista 3-5. Keksintöä selostetaan seuraavassa lähemmin muutaman keksinnön mukaisen edullisen suoritusmuodon avulla viitaten oheisiin kuvioihin, joista 15 kuvio 1 esittää keksinnön mukaisen tilaajalaitteen ensimmäistä edullista suoritusmuotoa, ja kuvio 2 esittää keksinnön mukaisen tilaajalaitteen toista edullista suoritusmuotoa.
Kuvio 1 esittää keksinnön mukaisen tilaajalaitteen 20 ensimmäistä edullista suoritusmuotoa. Kuviossa 1 on tilaajalaite esitetty sammutetussa tilassa, eli sen virtakytkin SI on OFF-asennossa. Kuviossa 1 esitetty tilaajalaite 1 on tietoliikennejärjestelmän, kuten esimerkiksi tietokonever-. kon, puhelinverkon tai radiojärjestelmän pääte, joka on 25 sijoitettu käyttäjän tiloihin, ja joka on tiedonsiirtoyh- • · • \ teydessä järjestelmän muihin osiin. Kuviossa 1 on tilaaja- laite 1 tiedonsiirtoyhteydessä keskuspäätteen 2 kanssa • · : .* yhdyskaapelin 6 välityksellä.
Kuviosta 1 ilmenee, että tilaajalaitteen virtakytkin • » · ί 30 SI käsittää kaksi erillistä piiriä, jotka siirtyvät ON- ja OFF-asentojen välillä samanaikaisesti kun käyttäjä manuaa-lisesti painaa kytkintä SI. Ensimmäisen piirin kautta tilaajalaitteen 1 muuntajalle T syötetään käyttöjännite (esimerkiksi 220 V) . Muuntaja T muuntaa ja tasasuuntaa ' 35 käyttöjännitteen, jolloin se lähdöstään syöttää esimerkiksi 98593 5 5 V tasajännitettä tilaajalaitteen 1 muille osille. Nämä muut osat, jotka saavat käyttöjännitteen muuntajalta T, ovat kuvion 1 tapauksessa keskusyksikkö 3, signaali -generaattori 4 (liitännän A kautta) sekä I/O-yksikkö 5 5 (Input/Output), jonka kautta tilaajalaite on liitetty yhdyskaapeliin 6. Tilaajalaitteeseen 1 kuuluvat oheislaitteet (kuten esimerkiksi näyttöpääte, näppäimistö ym.) on liitetty keskusyksikköön 3 väylän 7 välityksellä. Virtakyt-kimen SI toisen piirin kautta muuntajan T lähtö on yhdis-10 tetty signaaligeneraattorin 4 liitäntään B. Signaali-generaattori 4 valvoo näin ollen sähkömekaanisesti kytkimen SI asentoa.
Tilaajalaitteen 1 normaalin käytön aikana on kytkin SI ON-asennossa (ei esitetty kuviossa 1) , jolloin sen 15 molempien piirien läpi kulkee virtaa. Tällöin I/O-yksikkö 5 on vasteellinen keskusyksikölle 3, siten että se välittää signaaleja keskusyksikön 3 ja keskuspäätteen 2 välillä. Signaaligeneraattori 4 on tällöin passiivisessa tilassa, eli se ei tuota eikä välitä edelleen signaaleja. Kyseinen 20 passiivinen tila jatkuu kunnes muuntaja T syöttää ennalta määrätyn signaalin signaaligeneraattorin tuloon C. Kyseinen signaali ilmoittaa signaaligeneraattorille 4, että muuntajan T ensiökäämistä on katoamassa käyttöjännite.
Kun käyttäjä sammuttaa päätteen 1 siirtämällä kyt- !!'' 25 kimen SI OFF-asentoon, havaitsee signaaligeneraattori 4 * * » ‘ , tämän siten, että muuntaja syöttää ennalta määrätyn signaa- | / Iin sen tuloon C samalla kun jännitesignaali katoaa liitän- * « * : ·* nästä B. Muuntaja T kykenee kuitenkin syöttämään käyttöjän-
·· I
nitettä signaaligeneraattorin liitäntään A sekä i/O-yksi-
Ml *.· · 30 kölle 5 vielä jonkin aikaa (ainakin muutaman millisekunnin verran) käyttöjännitteen (220 V) katoamisen jälkeen. Sig-naaligeneraattori 4 kykenee näin ollen tuottamaan ensimmäisen hälytyssignaalin sekä lähettämään sen I/O-yksikön 5 kautta keskuspäätteelle 2. I/O-yksikkö lopettaa keskusyksi-35 költä 3 tulevien signaalien välittämisen keskuspäätteelle 98593 6 vasteena ensimmäiselle hälytyssignaalille. Keskuspääte 2 valvoo jatkuvasti sille syötettäviä signaaleja, minkä vuoksi se välittömästi havaitsee ja tunnistaa ensimmäisen hälytyssignaalin. Keskuspäätteelle 2 (ja operaattorille) 5 saadaan näin ollen tieto siitä, että yhteyden katkeaminen tilaajalaitteeseen 1 johtuu siitä, että käyttäjä on sammuttanut tilaajalaitteen 1 virtakytkimellä SI.
Kun tilaajalaitteesta 1 sitävastoin katkeaa virta sähkökatkoksen vuoksi, signaaligeneraattori 4 havaitsee 10 tämän siten, että muuntaja T syöttää sen tuloon C ennalta määrätyn signaalin, samalla kun sen tuloon B edelleen syötetään 5 V jännitesignaalia. Myös tässä tapauksessa muuntaja T kykenee syöttämään käyttöjännitettä signaali-generaattorin liitäntään A sekä i/O-yksikölle 5 vielä 15 jonkin aikaa (ainakin muutaman millisekunnin verran) käyttöjännitteen (220 V) katoamisen jälkeen. Signaaligeneraattori 4 kykenee näin ollen tuottamaan toisen hälytyssignaalin sekä lähettämään sen I/O-yksikön 5 kautta keskuspäätteelle 2. I/O-yksikkö lopettaa keskusyksiköltä 3 tulevien 20 signaalien välittämisen keskuspäätteelle vasteena toiselle hälytyssignaalille. Keskuspääte 2 valvoo jatkuvasti sille syötettäviä signaaleja, minkä vuoksi se välittömästi havaitsee ja tunnistaa toisen hälytyssignaalin. Keskuspäätteelle 2 (ja operaattorille) saadaan näin ollen tieto ' 25 siitä, että yhteyden katkeaminen tilaajalaitteeseen 1 : *’t johtuu sähkökatkoksesta.
* * Jos keskuspääte 2 havaitsee, että yhteys tilaaja- t « • laitteeseen 1 katkeaa ilman että keskuspääte 2 ennen kat- kosta on vastanottanut ensimmäistä tai toista hälytyssig- • · i i l ! 30 naalia, merkitsee tämä että yhteys on katkennut linjakat-koksen tai vastaavan häiriön vuoksi. Kyseisessä tapauksessa keskuspääte generoi hälytyksen operaattorin päätteelle.
Signaaligeneraattorin tuottama ensimmäinen ja toinen hälytyssignaali muodostuvat edullisesti bittisekvensseistä, 35 joissa on ainakin 64 bittiä. Tätä lyhyempiä bittisekvensse- 98593 7 jä käytettäessä on nimittäin mahdollista, että keskuspääte ei ehdi tunnistaa ensimmäistä tai toista hälytyssignaalia.
Mainittu bittisekvenssi on toisessa tapauksessa edullisesti scramblattua l:stä ja toisessa tapauksessa scramblattua 5 Oraa. Signaaligeneraattori 4 (tai I/O-yksikkö 5) käsittää t näin ollen edullisesti scramblerin, jonka polynomina voi olla esimerkiksi l+X^+X"7. Keskuspääte 2 käsittää näin ollen vastaavasti descramblerin.
Kuvio 2 esittää keksinnön mukaisen tilaajalaitteen 10 toista edullista suoritusmuotoa. Kuviossa 2 esitetty tilaajalaite on sekä rakenteeltaan että toiminnaltaan hyvin pitkälle identtinen kuviossa 1 esitetyn tilaajalaitteen kanssa. Kuvion 2 mukaisessa tilaajalaitteessa on kuitenkin kytkin SI sovitettu muuntajan T' jälkeen. Muuntajan T' 15 lähtö on näin ollen kytketty kytkimen SI ensimmäiseen piiriin, jolloin kytkimelle syötettävä jännite on 5 V. Kytkimen SI toisen piirin navat on myös kytketty eri tavalla kuin kuvion 1 tapauksessa, eli signaaligeneraattorin 4' liitäntöihin D ja E.
20 Kuvion 2 suoritusmuodossa ei muuntaja T' syötä kuvion 1 yhteydessä selostettua ennalta määrättyä signaalia sen merkiksi, että siitä on katoamassa käyttöjännite. Sitävastoin on signaaligeneraattoriin 4' integroitu käyttöjännitettä mittaava elin sekä energiaa varastoiva 25 elin, edullisesti käämi, kondensaattori, paristo tai * vastaava, joka varautuu tilaajalaitteen 1 käytön aikana.
| ’ Tarvittavasta energiamäärästä riippuen, voidaan energiaa k I < * 1’ varastoiva elin luonnollisesti toteuttaa ...T signaaligeneraattorista 4' erillisenä yksikkönä. Kun tilaa- • · i *,1 1 30 jalaitteesta tämän jälkeen katkaistaan käyttöjännite havaitsee signaaligeneraattori A' että käyttöjännite laskee, «1·.. jolloin energiaa varastoiva elin purkautuu siten, että se * " syöttää signaaligeneraattorille A' ja I/O-yksikölle 5 käyttöjännitettä riittävän pitkään, jotta signaali-35 generaattori ehtii tuottamaan ja lähettämään ensimmäisen 98593 8 tai toisen hälytyssignaalin keskuspäätteelle.
Kun käyttäjä sammuttaa kuvion 2 tilaajalaitteen 1 kytkimellä SI siirtämällä sen OFF-asentoon, havaitsee signaaligeneraattori 4' kytkimen SI asennon muutoksen siten, 5 että sen liitäntöjen D ja E välillä ollut galvaaninen kontakti katkeaa kytkimen SI toisiopiirin avautuessa, samalla kun sen liitäntään A syötetty käyttöjännite katoaa. Signaaligeneraattorissa oleva energiaa varastoiva elin (kondensaattori) alkaa tällöin purkautua, jolloin se syöt-10 tää käyttöjännitettä signaaligeneraattorille ja I/O-yksi-kölle riittävän pitkään, jotta signaaligeneraattorin 4' tuottama ensimmäinen hälytyssignaali saadaan lähetettyä keskuspäätteelle 2.
Sähkökatkoksen sattuessa, havaitsee signaali-15 generaattori 4', että sen liitäntään A syötetty käyttöjännite katoaa. Tällöin liitäntöjen D ja E välillä oleva galvaaninen kontakti säilyy, koska kytkin SI on edelleen ON-asennossa. Näin ollen signaaligeneraattori 4' tunnistaa, että kyseessä on nimenomaan sähkökatkos. Signaa-20 ligeneraattorissa oleva energiaa varastoiva elin alkaa tällöin purkautua, jolloin se syöttää käyttöjännitettä signaaligeneraattorille ja I/O-yksikölle riittävän pitkään, ; jotta signaaligeneraattorin 4' tuottama toinen hälytyssig naali saadaan lähetettyä keskuspäätteelle 2.
25 On ymmärrettävä, että edellä oleva selitys ja siihen liittyvät kuviot on ainoastaan tarkoitettu havainnollista- • · · : maan esillä olevaa keksintöä. Alan ammattimiehille tulevat olemaan ilmeisiä erilaiset keksinnön variaatiot ja muunnel-
Ml ί,ί ’ mat ilman että poiketaan oheisissa patenttivaatimuksissa 30 esitetyn keksinnön suojapiiristä ja hengestä.
• · • · • ·« « 1 « · • · · • · ·

Claims (5)

98593 9
1. Menetelmä tilaajalaitteen (1) ja keskuksen (2) välisen yhteyden katkeamissyyn viestittämiseksi keskukselle 5 (2) tietoliikennejärjestelmässä, tilaajalaitteen (1) käsit täessä: kytkinvälineen (SI), joka ON-asennossa välittää käyttöjännitettä tilaajalaitteelle (1) ja joka OFF-asennossa katkaisee käyttöjännitteen syötön tilaajalaitteelle (1), ja 10 energiaa varastoivan elimen (T, 4'), joka on sovitet tu purkautumaan ja syöttämään käyttöjännitettä tilaajalaitteelle (1), kun kytkinvälineen (SI) kautta tilaajalaitteelle (1) välitetty käyttöjännite alittaa ennalta määrätyn rajan, tunnettu siitä, että 15 valvotaan kytkinvälineen (SI) asentoa sekä kytkinvä lineen kautta tilaajalaitteelle (1) välitettävän käyttöjännitteen tasoa, ja kun mainittu käyttöjännite alittaa ennalta määrätyn tason, lähetetään keskukselle (2) ensimmäinen hälytyssignaali, jos kytkin (SI) on OFF-asennossa, ja lähe-20 tetään keskukselle (2) toinen hälytyssignaali, jos kytkin (SI) on ON-asennossa.
2. Tietoliikennejärjestelmän tilaajalaite (1), joka on tiedonsiirtoyhteydessä tietoliikennejärjestelmän keskuksen (2) kanssa, tilaajalaitteen käsittäessä: 25 välineet (3, 5) keskuksen (2) välittämien tietolii- kennesignaalien vastaanottamiseksi sekä tietoliikennesig-naalien lähettämiseksi keskukselle (2), teholähteen (T, Τ'), λ kytkinvälineen (SI), joka ON-asennossa välittää käyt- • « I * 30 töjännitettä tilaajalaitteelle (1), ja joka OFF-asennossa katkaisee käyttöjännitteen syötön tilaajalaitteelle (1), ja : “ energiaa varastoivan elimen (T, 4'), joka on sovi- • · · · tettu purkautumaan ja syöttämään käyttöjännitettä tilaaja- laitteelle (1), kun kytkinvälineen tilaajalaitteelle (1) 35 välittämä käyttöjännite alittaa ennalta määrätyn rajan, 98593 10 tunnettu siitä, että tilaajalaite käsittää kytkinvälineen (SI) asennolle vasteellisen signaali-generaattorin (4, 4'), joka on sovitettu tuottamaan ensimmäisen hälytyssignaalin, kun kytkinvälineen tilaajalait-5 teelle (1) välittämä käyttöjännite alittaa ennalta määrätyn rajan, jos kytkinväline (SI) on OFF-asennossa, ja joka on sovitettu tuottamaan toisen hälytyssignaalin, kun kytkinvälineen tilaajalaitteelle (1) välittämä käyttöjännite alittaa ennalta määrätyn rajan, jos kytkinväline (SI) on ON-10 asennossa, ja välineet (5, 6) ensimmäisen ja toisen hälytyssignaalin lähettämiseksi edelleen tietoliikennejärjestelmän keskukselle (2).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen tilaajalaite, 15 tunnettu siitä, että ensimmäinen ja toinen hälytys- signaali muodostuvat ennalta määrätyistä bittisekvensseis-tä, jolloin tilaajalaite (1) käsittää välineet (4, 4') mainittujen bittisekvenssien scramblaamiseksi ennen niiden lähettämistä keskukselle (2).
4. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen tilaajalaite, tunnettu siitä, että mainittu energiaa varastoiva elin on signaaligeneraattorin (4') yhteyteen järjestetty käämi, kondensaattori, paristo tai vastaava, jolloin signaaligeneraattori (4') on sovitettu tuottamaan ensimmäisen 25 tai toisen hälytyssignaalin, kun kytkinvälineen (SI) tilaa-jalaitteelle (1) välittämä käyttöjännite alittaa ennalta määrätyn rajan, ja energiaa varastoiva elin alkaa purkaan- • ♦ • tua.
*”*. 5. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen tilaajalaite, • · · *·* ’ 30 tunnettu siitä, että teholähde (T) on muuntaja ja mainittu energiaa varastoiva elin on muuntajan toisiokäämi, ·· : *** jolloin muuntaja käsittää välineet ennalta määrätyn signaa- • · · : Iin tuottamiseksi ja syöttämiseksi signaaligeneraattorin (4) tuloon (C), kun muuntajan ensiökäämin käyttöjännite 35 alittaa ennalta määrätyn rajan, jolloin signaaligeneraatto- 98593 11 ri (4) on sovitettu tuottamaan ensimmäisen tai toisen hälytyssignaalin vasteena mainitulle ennalta määrätylle signaalille. • · • · • · · • · • · « · · • · a » ··· • 1 • t · · • · · • · · • · · • · · 9859:- 12
FI943174A 1994-07-01 1994-07-01 Menetelmä tilaajalaitteen ja keskuksen välisen yhteyden katkeamissyyn viestittämiseksi keskukselle, sekä tilaajalaite FI98593C (fi)

Priority Applications (6)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI943174A FI98593C (fi) 1994-07-01 1994-07-01 Menetelmä tilaajalaitteen ja keskuksen välisen yhteyden katkeamissyyn viestittämiseksi keskukselle, sekä tilaajalaite
EP95923349A EP0769232B1 (en) 1994-07-01 1995-06-27 Method for signalling the reason for break-off of a connection to a main unit
DE69530391T DE69530391T2 (de) 1994-07-01 1995-06-27 Verfahren zur signalisierung der ursache einer verbindungsunterbrechung zu einer haupteinheit
AU27939/95A AU2793995A (en) 1994-07-01 1995-06-27 Method for signalling the reason for break-off of a connection to a main unit
PCT/FI1995/000371 WO1996001541A2 (en) 1994-07-01 1995-06-27 Method for signalling the reason for break-off of a connection to a main unit
HK98112587A HK1011819A1 (en) 1994-07-01 1998-11-30 Method for signalling the reason for break-off of a connection to a main unit

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI943174A FI98593C (fi) 1994-07-01 1994-07-01 Menetelmä tilaajalaitteen ja keskuksen välisen yhteyden katkeamissyyn viestittämiseksi keskukselle, sekä tilaajalaite
FI943174 1994-07-01

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI943174A0 FI943174A0 (fi) 1994-07-01
FI943174A FI943174A (fi) 1996-01-02
FI98593B FI98593B (fi) 1997-03-27
FI98593C true FI98593C (fi) 1997-07-10

Family

ID=8541042

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI943174A FI98593C (fi) 1994-07-01 1994-07-01 Menetelmä tilaajalaitteen ja keskuksen välisen yhteyden katkeamissyyn viestittämiseksi keskukselle, sekä tilaajalaite

Country Status (6)

Country Link
EP (1) EP0769232B1 (fi)
AU (1) AU2793995A (fi)
DE (1) DE69530391T2 (fi)
FI (1) FI98593C (fi)
HK (1) HK1011819A1 (fi)
WO (1) WO1996001541A2 (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
KR100429897B1 (ko) * 2001-12-13 2004-05-03 한국전자통신연구원 공유 버퍼형 스위치의 적응 버퍼 배분 방법 및 이에사용되는 스위치

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3979741A (en) * 1975-06-02 1976-09-07 Visual Information Institute, Inc. Power loss alarm system
US4595972A (en) * 1984-12-18 1986-06-17 Motorola, Inc. On/off power detector
US5291545A (en) * 1990-10-02 1994-03-01 Intertex Data Ab Apparatus and method for determining the state of a telephone line
TW199948B (fi) * 1991-12-19 1993-02-11 Dsc Comm Corp
US5422939A (en) * 1993-08-05 1995-06-06 Schlumberger Industries, Inc. Parallel off-hook detection for both line-available and phone pick-up detection

Also Published As

Publication number Publication date
EP0769232A2 (en) 1997-04-23
EP0769232B1 (en) 2003-04-16
WO1996001541A2 (en) 1996-01-18
DE69530391T2 (de) 2003-12-11
HK1011819A1 (en) 1999-07-16
AU2793995A (en) 1996-01-25
DE69530391D1 (de) 2003-05-22
FI943174A (fi) 1996-01-02
WO1996001541A3 (en) 1996-02-29
FI943174A0 (fi) 1994-07-01
FI98593B (fi) 1997-03-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN100452816C (zh) 在远程通信网络中,向终端提供远程功率馈送的装置
US6665404B2 (en) Method and device for power supply in telecommunication systems
US5990577A (en) Hub for local area network with backup power supply system
EP1303078B1 (en) Alarm of a telecommunications terminal connected to a LAN
EP0547329B1 (en) Apparatus and method for monitoring power loss in a telecommunication system
US20070223165A1 (en) Line powering in a multi-line environment
US6603220B2 (en) Terminal adapted to be powered locally and to receive a remote power feed via a link connecting it to a local area network
JPH1169392A (ja) 交換機加入者線路を利用した局給電方式
EP2109205B1 (en) Remote operation control of a MV/LV transformer station and remote signalling of faults
FI98593C (fi) Menetelmä tilaajalaitteen ja keskuksen välisen yhteyden katkeamissyyn viestittämiseksi keskukselle, sekä tilaajalaite
US8274395B1 (en) Battery monitoring systems and methods
US5684391A (en) Circuit arrangement for powering at least one load
JP2005278267A (ja) 電流監視装置
AU2004307735B2 (en) Method and apparatus for remote powering using multiple subscriber lines
JP3838772B2 (ja) 電源障害情報通知機能を備えた通信装置
KR100732675B1 (ko) VoIP 케이블 모뎀용 전원 공급 장치
EP1995844B1 (en) A method for detecting connection of remote power supply and a line powering method and system
KR100247429B1 (ko) 전전자 교환기의 이중화 파워 절체 시험 장치
JP3832010B2 (ja) 宅内回線終端回路
US20030167414A1 (en) Systems and methods for power load management
JPH07264333A (ja) 光加入者ネットワーク装置の電源系監視方法及び光加入者ネットワーク装置の電源系監視方式
JP2907151B2 (ja) 給電装置
JP3756536B2 (ja) 公衆通信回線の監視方法及び装置
JPH1084561A (ja) 2線式伝送装置
KR19980054675A (ko) 무정전 전원공급장치의 전원점검 방법