FI97990C - Saranajärjestely parvekelasitusrakennetta tai vastaavaa varten - Google Patents

Saranajärjestely parvekelasitusrakennetta tai vastaavaa varten Download PDF

Info

Publication number
FI97990C
FI97990C FI951912A FI951912A FI97990C FI 97990 C FI97990 C FI 97990C FI 951912 A FI951912 A FI 951912A FI 951912 A FI951912 A FI 951912A FI 97990 C FI97990 C FI 97990C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
plate
elements
hinge shaft
hinge
adjacent
Prior art date
Application number
FI951912A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI97990B (fi
FI951912A0 (fi
FI951912A (fi
Inventor
Harri Juvonen
Original Assignee
Lasimyynti Juvonen Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Lasimyynti Juvonen Oy filed Critical Lasimyynti Juvonen Oy
Priority to FI951912A priority Critical patent/FI97990C/fi
Publication of FI951912A0 publication Critical patent/FI951912A0/fi
Publication of FI951912A publication Critical patent/FI951912A/fi
Publication of FI97990B publication Critical patent/FI97990B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI97990C publication Critical patent/FI97990C/fi

Links

Landscapes

  • Hinges (AREA)
  • Steps, Ramps, And Handrails (AREA)

Description

97990
Saranajärjestely parvekelasitusrakennetta tai vastaavaa varten
Keksinnön kohteena on saranajärjestely parvekelasi-5 tusrakennetta tai vastaavaa varten, joka käsittää kiinteän johdeprof iiliparin varaan siirrettävästi sovitetuista levymäisistä elementeistä muodostetun sovitelman, jolloin kunkin levymäisen elementin ylä- ja alareunaan on sovitettu kannatuselimet, joiden varassa ja joiden ohjaamina levymäi-10 siä elementtejä voidaan siirtää johdeprofiilin suunnassa ja kääntää olennaisesti kohtisuorassa johdeprof iileihin nähden olevan sarana-akselin ympäri ja jolloin saranajärjestely käsittää edelleen lukitusvälineet, joiden avulla levymäisten elementtien siirtäminen johdeprofiileiden suunnassa on 15 estetty silloin kun levymäiset elementit ovat sarana-akselin ympäri käännetyssä asennossa, jolloin lukitusvälineet käsittävät levymäisen elementin kannatusvälineeseen sovitetun, olennaisesti vaakasuunnassa ulottuvan ulokeosan, joka on sovitettu tulemaan yhteistoimintaan viereisessä levymäi-20 sessä elementissä olevan kannatusvälineen sarana-akselin kanssa ja lukitsemaan em. sarana-akselin ja ulokeosan yhteen silloin kun em. viereinen levymäinen elementti käännetään sarana-akselin ympäri.
Tällaiset saranajärjestelyt ovat nykyään varsin 25 tunnettuja nimenomaan parvekelasitusten yhteydessä. Esimerkkeinä alalla tunnetuista ratkaisuista voidaan mainita ensinnäkin FI-patenttijulkaisussa 84645 kuvattu rakenne sekä myös FI-patenttijulkaisuissa 81879 ja 89532 kuvatut järjestelmät.
30 Aiemmin tunnetut ratkaisut toimivat periaatteessa hyvin, mutta epäkohtana on ollut niiden monimutkaisuus varsinkin lasielementtien lukituksen yhteydessä. Lukituksen aikaansaavat välineet ovat joko valmistuksen kannalta monimutkaisia ja kalliita jolloin lopputulos ei muodostu kus-35 tannuksiltaan edulliseksi. Toisena mahdollisuutena on se, 2 97990 että lukitus on toteutettu niin, että osa lukituksessa käytetyistä osista on kiinnitetty johdeprofiiliin tai on osa johdeprofiilia. Em. seikka nostaa myös kustannuksia, sillä johdeprofiileihin joudutaan tekemään lisäasennuksia asen-5 nuspaikalla tai tietyissä kohdin joudutaan käyttämään erityisiä lukituselimellä varustettuja johdeprofiileja.
Alalla tunnetaan lisäksi ratkaisu, jossa käytetään lasielementin yläreunassa olevan kannatuselimen yhteydessä olevaa erillistä lukitusosaa. Tämän ratkaisun haittapuolena 10 on se, että erillinen, lasielementin mukana liikkuva osa kuluu helposti ja lisäksi erillinen osa jarruttaa lasielementin liikettä. Ongelmana on lisäksi osan erillisyys, joka lisää asennukseen tarvittavien osien lukumäärää ja lisää samalla osaltaan kustannuksia ja hankaloittaa asennustyötä. 15 Keksinnön tarkoituksena on aikaansaada saranajärjes- tely, jonka avulla aiemmin tunnetun tekniikan epäkohdat voidaan eliminoida. Tähän on päästy keksinnön mukaisen saranajärjestelyn avulla, joka on tunnettu siitä, että ulokeosa on muodostettu yhdestä, viereisen levymäisen ele-20 mentin kannatusvälineen sisään ulottuvasta pitkänomaisesta osasta, jonka sivupintaan on muodostettu syvennys ja että sarana-akseliin on muodostettu ohennus tai vastaavasti paksunnos niin, että sarana-akseli mahtuu levymäistä elementtiä siirrettäessä ulokeosan viereen syvennyksen kohdal-25 le, jolloin levymäisen elementin kääntäminen sarana-akselin ympäri aikaansaa sarana-akselin ohentamattoman alueen tai vastaavasti paksunnoksen siirtymisen vieressä olevan pitkänomaisen osan syvennykseen, joka estää levymäisen elementin siirtämisen johdeprofiilien suunnassa silloin kun levy-3 0 mäinen elementti on sarana-akselin ympäri käännetyssä asen nossa .
Keksinnön mukaisen saranajärjestelyn etuna on ennenkaikkea sen yksinkertaisuus, jolloin valmistus- ja asennus-kustannukset jäävät alhaisiksi ja toimintavarmuus muodostuu 35 hyväksi. Yksinkertaisuus muodostuu siitä, että esimerkiksi 3 97990 johdeprofiileina voidaan käyttää sopivaa metritavarana saatavaa profiilia ilman muutoksia tai asennuspaikalla tehtäviä lisävarustekiinnityksiä. Etua muodostuu edelleen siitä, että asennuksessa tarvittavien osien määrä etenkin 5 lukituslaitteiden osalla jää pieneksi, jolloin asennus on yksinkertaista ja nopeaa aiemmin tunnettuun tekniikkaan verrattuna.
Keksintöä ryhdytään selvittämään seuraavassa tarkemmin oheisessa piirustuksessa esitettyjen sovellutusesimerkit) kien avulla, jolloin kuvio 1 esittää periaatteellisena perspektiivikuvan-tona parvekelasitusrakennetta, jonka ruudut on siirretty avattuun asentoon, kuviot 2 ja 2a esittävät periaatteellisina kuvantoi-15 na parvekelasitusrakenteen yksityiskohtia kuvion l mukai sessa tilanteessa, kuvio 3 esittää parvelasitusrakenteen yksityiskohtaa, joka mahdollistaa lasien kääntämisen kuvion 1 mukaiseen asentoon, 20 kuvio 4 esittää kuvion 3 mukaista yksityiskohtaa eri suunnasta nähtynä kuvantona, kuvio 5 esittää keksinnön mukaista järjestelyä joh-deprofiiliparin suunnassa nähtynä kuvantona, kuvio 6 esittää keksinnön mukaisen järjestelyn pe-25 rusperiaatetta ylhäältä nähtynä kuvantona, kuvio 7 esittää kuvion 6 mukaisessa sovellutusmuo-dossa käytettävää kannatusvälinettä johdeprofiilien suunnassa nähtynä kuvantona ja kuvio 8 esittää kuvion 7 mukaista välinettä sivu-30 suunnassa nähtynä kuvantona.
Kuviossa 1 on esitetty periaatteellisena perspektii-vikuvantona parvekelasitusrakenne, joka käsittää kiinteän johdeprofiiliparin 1, 2 varaan siirrettävästi sovitetuista levymäisistä elementeistä 3 muodostetun sovitelman. Kunkin 35 levymäisen elementin ylä- ja alareunaan on sovitettu kanna- 4 97990 tuselimet joiden varassa ja joiden ohjaamina levymäisiä elementtejä 3 voidaan siirtää johdeprofiilin suunnassa ja kääntää olennaisesti kohtisuorassa johdeprof iileihin nähden olevan sarana-akselin ympäri. Saranajärjestely käsittää 5 edelleen lukitusvälineet, joiden avulla levymäisten elementtien 3 siirtäminen johdeprofiileiden suunnassa on estetty silloin kun levymäiset elementit 3 ovat sarana-akselin ympäri käännetyssä asennossa eli asennossa, joka on periaatteellisesti esitetty kuviossa 1.
10 Kuviossa 2 on esitetty periaatteellisesti kuvion 1 mukainen tilanne niin, että ko. kuviossa näkyy suuremmassa mittakaavassa levymäiset elementit 3, kannatuselimet 24, 5 jne. Kuvioissa 3 ja 4 on esitetty parvekelasitusrakenteen yksityiskohta, joka mahdollistaa levymäisten elementtien, 15 ts. lasien kääntämisen kuvioiden 1 ja 2 mukaiseen asentoon.
Johdeprofiiliin 1 on muodostettu aukko 6, jonka kautta kunkin levymäisen elementin 3 kääntyvässä reunassa oleva kannatuselin pääsee siirtymään ulos johdeprofiilista, jolloin levymäinen elementti voidaan kääntää kuvion 1 mukai-20 seen asentoon. Levymäiset elementit 3 liikkuvat johdeparin suunnassa kannatuselimiin kuuluvien pyörien varassa.
Edellä esitetyt seikat ovat alan ammattimiehille täysin tavanomaista tekniikkaa, joten tässä yhteydessä ei ko. seikkoja esitetä tarkemmin. Parvekelasitusten yleistä 25 rakennetta ja toimintaa on kuvattu tarkemmin esimerkiksi aiemmin mainituissa FI-patenttijulkaisuissa.
Parvekelasitusrakenteille on olennaista, että levymäiset elementit 3 eli lasit eivät pääse liikkumaan johde-parin suunnassa silloin kun levymäiset elementit 3 on siir-30 retty kuvion 1 mukaiseen asentoon. Avatussa asennossa olevien levymäisten elementtien liikkuminen johdeparin suunnassa esteään rakenteeseen sovitettujen lukitusvälineiden avulla.
Kuvioiden mukaisessa esimerkissä lukitusvälineet 35 käsittävät levymäisen elementin 3 kannatusvälineeseen 24 5 97990 sovitetun, olennaisesti vaakasuunnassa ulottuvan ulokeosan 17, joka on sovitettu tulemaan yhteistoimintaan viereisessä levymäisessä elementissä 3 olevan kannatusvälineen 24 sarana-akselin 8 kanssa ja lukitsemaan em. sarana-akselin 8 ja 5 ulokeosan 17 yhteen silloin kun em. viereinen levymäinen elementti käännetään sarana-akselin 8 ympäri. Keksinnön olennaisen idean mukaisesti kannatusvälineeseen 24 muodostettu ulokeosa 17 on muodostettu yhdestä pitkänomaisesta osasta 17a, jonka sivupintaan on muodostettu syvennys 20. 10 Sarana-akseliin 8 on muodostettu ohennus 9 niin, että sarana-akseli 8 mahtuu levymäistä elementtiä siirrettäessä ulokeosan 17a viereen syvennyksen 20 kohdalle, Tällöin levymäisen elementin kääntäminen sarana-akselin 8 ympäri aikaansaa sarana-akselin ohentamattoman alueen siirtymisen 15 ulokeosan syvennykseen 20, joka estää levymäisen elementin siirtämisen johdeprofiilien suunnassa silloin kun levymäinen elementti on sarana-akselin ympäri käännetyssä asennossa .
Toiminnan mahdollistamiseksi kannatusosaan on muo-20 dostettu pitkänomainen aukko 21, joka on mitoitettu niin, että viereisen levymäisen elementin kannatinelimessä oleva pitkänomainen ulokeosa 17a voi työntyä aukkoon ja lukita akselin paikalleen lasia käännettäessä kuten edellä on esitetty.
25 Keksinnön mukainen lasitusrakenne toimii periaat teessa seuraavasti. Avattaessa laseja ensimmäinen lasi, joka on kuvion 1 tapauksessa sisäpuolelta katsoen oikeanpuoleisin lasi käännetään ensin kuvion 1 mukaiseen auki-asentoon. Em. ensimmäinen lasi on kiinnitetty paikalleen 30 normaalilla tavalla, esimerkiksi profiilin läpi kannatusvälineeseen ulottuvan ruuvin tai muun vastaavan elimen avulla. Seuravassa vaiheessa siirretään seuraava lasi johdinpa-rin varassa em. auki-asentoon käännetyn ensimmäisen lasin viereen, jolloin sisäpuolelta katsoen oikeassa yläkulmassa 35 olevan kannatuselimen 17 pitkänomainen osa 17a työntyy 6 97990 ensimmäisen lasin vastaavan kannatuselimen 17 pitkänomaiseen aukkoon 21 kuvion 6 mukaisella tavalla. Seuraavassa vaiheessa käännetään em. lasia akselin 8 ympäri, jolloin akselin 8 ohentamaton alue kääntyy pitkänomaisen osan 17a 5 syvennykseen 20 ja lasi lukittuu paikalleen, koska akselin 8 ohentamaton alue ei mahdu ulos pitkänomaisen osan 17a vierestä lasin ollessa käännetyssä asennossa. Jokaisen lasin yhteydessä menetellään em. tavalla, jolloin lopulta päädytään kuvion 1 mukaiseen tilanteeseen, jossa jokainen 10 lasi on käännetyssä asennossa.
Suljettaessa lasitusrakenne toimitaan luonnollisesti päinvastaisella tavalla.
Levymäisten elementtien alareunan tuenta voi tapahtua periaatteessa millä tahansa sopivalla tavalla, esimer-15 kiksi käyttämällä jotain sopivaa alajohteen varassa liukuvaa elementtiä ja alajohteeseen sovitettua kampamaista elementtiä 5c. Alajohteen varassa liukuva elin 5 voi tällöin muodostua alajohteeseen tukeutuvasta pyöreästä levymäisestä osasta 5a ja esimerkiksi olennaisesti suorakaiteen 20 muotoisesta osasta 5b. Suorakaiteen muotoinen osa 5b mahtuu kampamaisen elementin kapeikkojen läpi silloin kun levymäinen elementti on johteen suuntaisessa asennossa, mutta ei silloin kun levymäinen elementti on käännetyssä asennossa. Periaate selviää kuviosta 2a, jossa on kuvattu periaatteel-25 lisesti kuvion 2 mukaisen tilanteen alareuna ylhäältä nähtynä kuvantona. Levymäiset elementit on piirretty kuvioon 2a ainoastaan osittaisesti. Yläreunan toisena kannatuseli-menä, ts. yläjohteesta ulos kääntyvässä kulmassa olevana kannatuselimenä voidaan myös käyttää mitä tahansa sopivaa 30 kannatuselementtiä. Esimerkkinä em. sopivista kannatusele-menteistä voidaan mainita tuotemerkillä SOPU myytävien lasitusrakenteiden yhteydessä käytettävät kannatuselimet.
Kuvioiden mukainen sovellutusmuoto voidaan toteuttaa myös toisella tavalla, esimerkiksi niin, että sarana-35 akseliin muodostetaan vastaavasti paksunnos niin, että li 7 97990 sarana-akseli mahtuu levymäistä elementtiä siirrettäessä ulokeosan viereen syvennyksen kohdalle, jolloin levymäisen elementin kääntäminen sarana-akselin ympäri aikaansaa sarana-akselin paksunnoksen siirtymisen ulokeosan syvennykseen, 5 joka estää levymäisen elementin siirtämisen johdeprofiilien suunnassa silloin kun levymäinen elementti on sarana-akselin ympäri käännetyssä asennossa. Toiminta vastaa edellä esitetyn sovellutusmuodon toimintaa.
Edellä esitettyjä sovellutusesimerkkejä ei ole mi-10 tenkään tarkoitettu rajoittamaan keksintöä, vaan keksintöä voidaan muunnella patenttivaatimusten puitteissa täysin vaapaasti. Näin ollen on selvää, että keksinnön mukaisen järjestelyn tai sen yksityiskohtien ei välttämättä tarvitse olla juuri sellaisia kuin kuvioissa on esitetty, vaan muun-15 laisetkin yksityiskohdat ovat mahdollisia. Esimerkiksi johdepari voidaan muotoilla kulloisenkin tilanteen mukaan, lasien kannatuksessa käytetty pyörärakenne voidaan toteuttaa toisellakin tavalla jne. Lasien kiinnitys listoihin, esimerkiksi yläreunan listaan voi tapahtua millä tahansa 20 sopivalla tavalla, esimerkiksi erikoisliimalla, lasiin ja listaan poratun reiän ja popniitin tai helan tai em. reiän täyttävän erikoisliiman avulla jne.

Claims (1)

  1. 8 97990 Patenttivaatimus: Saranajärjestely parvekelasitusrakennetta tai vastaavaa varten, joka käsittää kiinteän johdeprofiiliparin 5 (1,2) varaan siirrettävästi sovitetuista levymäisistä ele menteistä (3) muodostetun sovitelman, jolloin kunkin levymäisen elementin (3) ylä- ja alareunaan on sovitettu kanna-tuselimet joiden varassa ja joiden ohjaamina levymäisiä elementtejä (3) voidaan siirtää johdeprofiilin suunnassa ja 10 kääntää olennaisesti kohtisuorassa johdeprofiileihin nähden olevan sarana-akselin (8) ympäri ja jolloin saranajärjestely käsittää edelleen lukitusvälineet, joiden avulla levymäisten elementtien (3) siirtäminen johdeprofiileiden (1,2) suunnassa on estetty silloin kun levymäiset elementit (3) 15 ovat sarana-akselin (8) ympäri käännetyssä asennossa, jolloin lukitusvälineet käsittävät levymäisen elementin (3) kannatusvälineeseen (24) sovitetun, olennaisesti vaakasuunnassa ulottuvan ulokeosan (17), joka on sovitettu tulemaan yhteistoimintaan viereisessä levymäisessä elementissä 20 (3) olevan kannatusvälineen (24) sarana-akselin (8) kanssa ja lukitsemaan em. sarana-akselin ja ulokeosan (17) yhteen silloin kun em. viereinen levymäinen elementti (3) käännetään sarana-akselin (8) ympäri, tunnettu siitä, että ulokeosa (17) on muodostettu yhdestä, viereisen levy-25 mäisen elementin kannatusvälineen (24) sisään ulottuvasta pitkänomaisesta osasta (17a), jonka sivupintaan on muodostettu syvennys (20) ja että sarana-akseliin (8) on muodostettu ohennus (9) tai vastaavasti paksunnos niin, että sarana-akseli mahtuu levymäistä elementtiä (3) siirrettäes-30 sä ulokeosan viereen syvennyksen (20) kohdalle, jolloin levymäisen elementin kääntäminen sarana-akselin (8) ympäri aikaansaa sarana-akselin ohentamattoman alueen tai vastaavasti paksunnoksen siirtymisen vieressä olevan pitkänomaisen osan (17a) syvennykseen (20), joka estää levymäisen 35 elementin siirtämisen johdeprofiilien (1,2) suunnassa silloin kun levymäinen elementti on sarana-akselin (8) ympäri käännetyssä asennossa. Il s 97990 Gängjärnsarrangemang för en balkonginglasnings-konstruktion eller motsvarande som omfattar en anordning 5 som bestär av skivaktiga element (3) förskjutbart anordnade pä ett fast gejdprofilpar (1, 2), varvid det vid den övre och undre kanten pä varje skivaktiga element (3) har anordnats bärorgan sä att de skivaktiga elementena (3) pä och styrda av bärorganen kan förflyttas i gejdprofilens 10 riktning och svängas kring en gängjärnsaxel (8) som ligger väsentligen vinkelrätt i förhällande tili gejdprofilerna, och varvid gängjärnsarrangemanget dessutom omfattar läsorgan, med hjälp av vilka en förskjutning av de skivaktiga elementena (3) i gejdprofilernas riktning har 15 förhindrats dä de skivaktiga elementena (3) är i det kring gängjärnsaxeln (8) svängda läget, varvid läsorganen omfattar en i det skivaktiga elementets (3) bärorgan (24) anordnad utsprängsdel (17) som sträcker sig väsentligen i horisontalriktningen och är anordnad att samverka med 20 gängjärnsaxeln (8) för bärorganet (24) i ett angränsande skivaktigt element (3) och sammanläsa ovannämnda gängjärnsaxel och utsprängsdel (17) dä ovannämnda angränsande, skivaktiga element (3) svängs kring gängjärnsaxeln (8), kännetecknat av att 25 utsprängsdelen (17) har bildats av en längsträckt del (17a) som sträcker sig in i bärorganet (24) för det angränsande skivaktiga elementet och i vars sidoyta det har bildats en fördjupning (20) och att det i gängjärnsaxeln (8) har bildats ett uttunnat parti (9) 30 respektive ett parti som gjorts tjockare sä att gängjärnsaxeln ryms bredvid utsprängsdelen vid fördjupningen (20) dä det skivaktiga elementet (3) förskjuts, varvid svängningen av det skivaktiga elementet kring gängjärnsaxeln (8) leder tili att det icke uttunnade 35 partiet respektive partiet som har gjorts tjockare 10 97990 förflyttas i fördjupningen (20) i den angränsande delen (17a), vilket förhindrar det skivaktiga elementet fran att förflytta sig i gejdprofilernas (1, 2) riktning da det skivaktiga elementet är i det kring gangjärnsaxeln (8) 5 svängda läget. li
FI951912A 1995-04-21 1995-04-21 Saranajärjestely parvekelasitusrakennetta tai vastaavaa varten FI97990C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI951912A FI97990C (fi) 1995-04-21 1995-04-21 Saranajärjestely parvekelasitusrakennetta tai vastaavaa varten

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI951912A FI97990C (fi) 1995-04-21 1995-04-21 Saranajärjestely parvekelasitusrakennetta tai vastaavaa varten
FI951912 1995-04-21

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI951912A0 FI951912A0 (fi) 1995-04-21
FI951912A FI951912A (fi) 1996-10-22
FI97990B FI97990B (fi) 1996-12-13
FI97990C true FI97990C (fi) 1997-03-25

Family

ID=8543284

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI951912A FI97990C (fi) 1995-04-21 1995-04-21 Saranajärjestely parvekelasitusrakennetta tai vastaavaa varten

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI97990C (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI116694B (fi) * 2001-11-05 2006-01-31 Lumon Oy Lasitusjärjestelmän saranointikappale
FI115480B (fi) * 2001-11-05 2005-05-13 Lumon Oy Lasitusjärjestelmän saranointi- ja lukituskappale

Also Published As

Publication number Publication date
FI97990B (fi) 1996-12-13
FI951912A0 (fi) 1995-04-21
FI951912A (fi) 1996-10-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RU2113586C1 (ru) Шарнирное приспособление
FI97990C (fi) Saranajärjestely parvekelasitusrakennetta tai vastaavaa varten
EP0031970A1 (en) Profiled hinge joint
US20120055637A1 (en) Transparent security shutter
PT1650394E (pt) Janelas ou portas
WO1999032749A3 (en) Reinforced burglar- and storm-resistant cover for windows and doors
FR2674882B1 (fr) Structure de facade de type-mur-rideau, antisismique, a cables ou fils tendus.
EP0255808B1 (en) Glazing system for glass-fronted buildings
RU2159395C1 (ru) Вентиляционное устройство
ATA73391A (de) Dichteinrichtung am unteren ende eines flügels eines fensters, einer tür od. dgl.
FI105712B (fi) Julkisivun viimeistelyjärjestelmä
KR100571065B1 (ko) 공동주택용 빗물차단 방충망구조
KR100328412B1 (ko) 격자식 이중창호용 후레임
EP3530855A1 (de) Toranlage
KR102399349B1 (ko) 실내 미서기문의 가이드 홈 마감장치
FI97636B (fi) Lukituslaitteisto
JP2002106275A (ja) 窓シャッターのガイドレール取付構造
JP7267472B2 (ja) 窓シャッターの縦枠の取付構造
JPS587890Y2 (ja) 引戸の固定装置
KR102156611B1 (ko) 슬라이딩 창짝 구조체
JP3145400U (ja) 網戸
JP2596949Y2 (ja) 建築用シヤツターにおけるシヤツターガイド
JP2008025211A (ja) 開口部装置
KR100799462B1 (ko) 수밀성 기능을 가지는 미서기창
CA2597242A1 (en) A panel system and an upper guiding member for it

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: LASIMYYNTI JUVONEN OY

BB Publication of examined application