FI97969C - Menetelmä hissin johteiden valmistamiseksi - Google Patents

Menetelmä hissin johteiden valmistamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI97969C
FI97969C FI943044A FI943044A FI97969C FI 97969 C FI97969 C FI 97969C FI 943044 A FI943044 A FI 943044A FI 943044 A FI943044 A FI 943044A FI 97969 C FI97969 C FI 97969C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
guide
body part
conductor
welding
welded
Prior art date
Application number
FI943044A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI943044A0 (fi
FI943044A (fi
FI97969B (fi
Inventor
Simo Maekimattila
Original Assignee
Kone Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kone Oy filed Critical Kone Oy
Priority to FI943044A priority Critical patent/FI97969C/fi
Publication of FI943044A0 publication Critical patent/FI943044A0/fi
Priority to PCT/FI1995/000365 priority patent/WO1996000183A1/en
Priority to AU27936/95A priority patent/AU2793695A/en
Publication of FI943044A publication Critical patent/FI943044A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI97969B publication Critical patent/FI97969B/fi
Publication of FI97969C publication Critical patent/FI97969C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B7/00Other common features of elevators
    • B66B7/02Guideways; Guides
    • B66B7/022Guideways; Guides with a special shape

Landscapes

  • Laser Beam Processing (AREA)
  • Lift-Guide Devices, And Elevator Ropes And Cables (AREA)

Description

- 97969
MENETELMÄ HISSIN JOHTEIDEN VALMISTAMISEKSI
Tämän keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdanto-5 osassa määritelty menetelmä hissijohteiden valmistamiseksi.
Hissijärjestelmän johteille asettamat vaatimukset johtuvat lähinnä ajomukavuusvaatimuksista ja asennustyön asettamista rajoituksista. Pääasiallinen toiminnallinen vaatimus liittyy 10 johteen suoruustoleransseihin. Johteiden suoruuspoikkeamat aiheuttavat korin sivuheiluntaa. Mitä korkeampi on korin nimellisnopeus, sitä pienempiä poikkeamia geometrisesta suorasta voidaan sallia.
15 Asennusmenetelmät rajoittavat johteen pituuden yleensä käytännössä n. 5-6 m:iin. Johdekiinnitysten sijoittelu vaikuttaa systeemin jäykkyyteen, mutta myös itse johteen jäykkyydellä on systeemin kannalta merkitystä, koska se määrää johteen kiinnitysten maksimietäisyyden sallitulla johteen taipuma-arvolla. 20 Johteen jäykkyys riippuu sen poikkipinnan muodosta. Nykyisin käytetään lähes yksinomaan T-poikkipintaisia johteita.
Johteet valitaan ja asennetaan hissikuiluun, siten että korin tai vastapainon massan ja nopeuden perusteella päätellään joh-': 25 teiden sallitut sivuttaistaipumat. Suoran johdeprofiilin taivu-tusjäykkyys on vakio. Tarvittaessa lisätään johdekiinnityksiä, jotka jäykistävät johdetta aiheuttamalla tukireaktioita raken-.··.·. nukseen. Johteiden jäykkyys tarkastetaan tarrausti lannetta vastaavaksi. Tarrauksessa hissikori pysäytetään ylinopeudesta 30 johteisiin lukittavan tarraa jän avulla. Johteiden kiinnittäminen tapahtuu teräsbetonirunkoisiin rakennuksiin pulttaamalla tai betoniin ennen valua asennettavien kiinnityselementtien avulla. Jos rakennuksessa on teräspalkkirunko, silloin on rakennettava • « · välipalkkeja kerrosten väliin riittävän tuennan aikaansaamisek-·. 35 si.
Tunnettuna tekniikkana voidaan mainita nykyisin käytössä oleva johdeprof iilin valmistusmenetelmä, joka perustuu teräksen kuuma-tai kylmämuovaukseen ts. vetoprosessiin ja/tai valssausproses- 2 97969 siin, jotka jättävät materiaaliin suhteellisen korkean jäännös-jännitystason ja vaativat erillisen oikaisuprosessin. Lisäksi tavanomaisen valmistusprosessin ongelma on se, että mittatole-ranssit ja suoruus riippuvat myös käytetyn teräksen laatuvaihte-5 luista, ts. seosainejakaumasta profiilissa ja seosainehajonnasta valmistuserien välillä. Johdeprofiililla tarkoitetaan lähinnä poikkileikkausmuotoa. Perinteisellä tavalla valmistettaessa metallin virtaus muovauksessa rajoittaa poikkileikkausmuotoa. Poikkileikkausmuoto on valittava muovausprosessiin sopivaksi.
10 Tämän keksinnön tarkoituksena on poistaa edellä mainitut epäkohdat. Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa. Keksinnön muille sovellutusmuodoille on tunnusomaista se, mitä on esitetty 15 muissa patenttivaatimuksissa.
Keksinnöllä saavutetaan mm. seuraavat edut: - investointikustannukset pienemmät kuin nykyisessä mene- 20 telmässä samalla valmistuslinjalla voidaan joustavasti valmistaa erikokoisia johteen poikkileikkausmuotoja raaka-aineeksi soveltuvat tavalliset kaupallisesti saata-vat levyteräkset tai kuumavalssatut nauhat : .· 25 - voidaan valmistaa joustavasti erilaisia johdeprofiilin poikkileikkausmuotoja : : : - soveltuu suoraan nykyisin käytettyyn asennusmenetelmään ja käytössä oleviin johdekiinnitysmenetelmiin, jolloin myös johdeliitos tehdään konventionaalisella tavalla 30 - hitsatussa johteessa teräksen seosainevaihtelut tai paikalliset lujuusvaihtelut eivät vaikuta suoruuteen tai '.V. syntyviin, rakennetta vääristäviin muotovirheisiin • · johteen runko- ja ohjainosa voivat olla paksuudeltaan toisistaan poikkeavia, koska hitsausmenetelmä ei aseta '35 geometriavaatimuksia kuten valssausprosessi voidaan hitsata kaikkia metallisia sulahitsattavia materiaaleja lämmöntuonti on pistemäinen 3 97969 railo on tavalliseen hitsaukseen verrattuna kapea, mutta syvä voidaan hitsata paksuudeltaan erilaisia johdepoikkipinto- ja 5 - voidaan myös hitsata useita eripariliitoksia kuten teräs- /ruostumaton teräs voidaan hitsata normaalia hitsaussuojakaasua käyttäen, ainevalinnasta riippuen hitsi ei usein vaadi mitään jälkityöstöä, koska sauma on 10 kapea ja sulan roiskuminen on vähäistä asennustyö vähenee, kun johdejatkokset tehdään jo hit-sausvaiheessa
Keksintöä selostetaan seuraavassa tarkemmin esimerkin avulla 15 viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joista kuvio 1 esittää erästä hitsattua johdeprofiilia, kuviot 2a, 2b ja 2c esittävät vaihtoehtoisia profiilin muotoja, kuvio 3 esittää hitsattua profiilia, jossa on työstetty viiste 20 tai kevennys, kuvio 4 esittää taivutusjäykkyyden vaikutussuuntia ohjainosan ja runko-osan suunnassa, kuvio 5 esittää johteen hitsausmenetelmää, kuvio 6 esittää laserhitsauslaitetta sekä : .25 kuvio 7 esittää johteiden valmistusvaiheita.
: Kuvio 1 esittää johteen poikkileikkausmuotoa, jossa on taivutta malla jäykistetty johteen runko-osa 1 ja työstetty johteen ohjainosa 2, joka toimii liukupintana tai kontaktissa rullaoh-30 jaimiin ja tarraajaan. Hitsauskohta on merkitty numerolla 3.
. ,·. Lasersäteellä hitsatussa johteessa on mahdollista saavuttaa • φ parempi suoruustoleranssin arvo verrattuna tavanomaiseen johtee- • · \ . seen. Sekä suoruus- että mittatoleranssien paraneminen perustuu siihen, että johde olennaisilta osin valmistetaan konepajatekni-35 sin menetelmin. Laserhitsatussa johteessa olennaiset suoruuteen vaikuttavat työstöoperaatiot tapahtuvat huoneenlämmössä ja itse hitsausprosessin lämpövaikutus on varsin pieni. Johdeprofiilin kokoonpanon aikana eli hitsauksen aikana osat ovat mekaanisesti 4 97969 tuettuna, jolloin muototarkkuuden määräävät tekijät (=hitsaus-kiinnittimet) voidaan paremmin hallita. Hitsatussa johteessa teräksen seosainevaihtelut tai paikalliset lujuusvaihtelut eivät vaikuta suoruuteen tai syntyviin rakennetta vääristäviin muoto-5 virheisiin. Johteen runko-osa 1 ja ohjainosa 2 voivat olla paksuudeltaan toisistaan poikkeavia, koska hitsausmenetelmä ei aseta poikkipinnalle geometriavaatimuksia, kuten valssausprosessi. Johde voidaan siis suunnitella sekä tarvittavan ominaisjäykkyyden, että hissin kuilutilatehokkuuden suhteen. Jos johdepro-10 fiilin kokoonpano tehdään hitsaamalla voidaan johteen runko-osa 1 tehdä nykyisen kaltaisesta poikkeavaksi. Poikkileikkaus voidaan mitoittaa taivutusmomentin mukaan. Näin voidaan johteen ominaisjäykkyyden ja massan suhdetta edelleen nostaa ja mahdollisesti kasvattaa tarvittavien johdekiinnitysten välimatkaa. 15 Poikkipinnan vaihtuvia osia voivat olla runko-osan 1 leveys ja paksuus. Vaihtuvapoikkipintainen johde voisi mahdollistaa nykyistä pitemmät kiinnitysvälit esim. teräsrunkoisissa rakennuksissa, joissa johdekiinnitysten sijoittelu on rajoitetumpaa ja joudutaan usein käyttämään myös välipalkkeja. Johdekiinni-20 tysten lukumäärällä on merkitystä myös tilanteessa, jossa hissin valmistaja toimittaa kuilun teräsrakenteet (hissittömien rakennusten varustaminen uushisseillä tai modernisointi tai niin kutsutut kotihissit). Näissä tapauksissa teräsrunkoisen hissikuilun johteiden kiinnitys voidaan valita kerrosvälin mukaan, i V1 25 Nykyisin johdekiinnitysten välimatka on riippuvainen johteen >#|·· taivutusjäykkyydestä, joka on vakio, koska johteen poikkileik-kauksen muoto niin ohjain- kuin runko-osankin osalta on koko johteen matkalla vakio. Kiinnitysvälit voidaan suunnitella rakennuksen runkorakenteiden mukaisesti.
30 • Lisäaineellisella laserhitsauksella mahdollistetaan useiden • · · • · profiilikokojen valmistaminen joustavasti samalla tuotantolin- • · . jalla. Poikkileikkausmuotoja voidaan vaihdella aikaisempaa vapaammin. Johdeprofiilit valmistetaan rullamuovaamalla tai ; 35 tavanomaisella taivutuspuristimella. Laserhitsauksella voidaan V hitsata paksuja kappaleita. Muovatut profiilit hitsataan pituussuunnassa. Johteeseen kiinnitetään hitsausvaiheessa jatkoslevyjä, joilla erilliset johdeprofiilit liitetään toisiinsa. Lisäai- 5 97969 neen syötöllä ja osien tuennalla tarkennetaan mittatoleranssit ja ohjataan suoruutta. Laserhitsauksen mahdollistama kapea railo ja pieni lämmöntuonti minimoivat hitsatun johteen jäännösjännitykset ja mahdollistavat siten johteen suoruuden.
5
Kuvion 1 mukainen johde valmistetaan esim. seuraavalla prosessilla. Teräsnauhasta leikataan enintään 6 m:n pituisia aihioita esimerkiksi mekaanisella leikkauksella, polttoleikkauksella tai muilla termisillä leikkausmenetelmillä. Runko-osa 1 jäykistetään 10 taivutuspuristimella. Hitsaus tapahtuu noin 10-15 kW laserilla (C02-laser) käyttäen sulaan syötettävää lisäainelankaa. Hitsaus-kohta tuetaan niin, että johteen mitat kalibroituvat lisäaineen syötön ja ilmaraon säädön avulla. Lisäaineena käytetään yleensä terästä ja se valitaan osien mukaan. Ilmaraolla tarkoitetaan 15 hitsausvälystä, joka voi olla 0 ilman lisäainetta ja haluttu lisäaineellisessa hitsauksessa. Yhdellä palolla hitsauksessa voi nopeus olla luokkaa 1,5 m/min, kun ainevahvuus on luokkaa 10 mm ja teho 10 kW. Laserhitsauksessa tarvitaan vain yksi palko, joka tarkoittaa hitsauskerrassa lisättyä hitsauslisäainetta. Lisäaine 20 syötetään sulaan ohuena lankana. Tämän ohella suoritetaan vielä johdepintojen työstäminen, johdeliitospintojen työstäminen, oikaisu ja suoruuden mittaus. Johdepintojen työstö voidaan suorittaa myös ennen hitsausta tai johdepintana voidaan käyttää valmiiksi työstettyä kappaletta.
: V 25 /I Hitsausparametrien optimointi: :V: Dimensiot vaikuttavat voimakkaimmin hitsauslinjan kapasiteettiin ja railon esivalmistelulla voidaan vaikuttaa jonkin verran hitsausparametreihin. Hitsauksen lujuus ei hissin tarraustilan-30 teessä ole kriittinen, koska hitsauskohta sijaitsee lähellä johteen neutraaliakselia (taivutus x-akselin ympäri). Hitsauksen I” parametrejä on voitava säätää riippumatta johteen ohjainosan • · ·. . ainespaksuudesta, joka joudutaan valitsemaan osittain hissimää- : · räysten, saatavuuden ja käytettävissä olevien kori- ja vastapai-: 35 no-ohjäimien välysten mukaan.
Hitsauksen ohjaus:
Johdeprofiilit asemoidaan rullilla tai vastinpinnoilla hitsauk- 6 97969 sen aikana, jolloin asemointitarkkuus on noin 0.1 - 0.2 mm. Johteiden hitsaus tapahtuu niin, että johdeprofiilien osat kokoonpanon ja/tai hitsauksen aikana osat tuetaan mekaanisesti rullilla ja vastinpinnoilla. Liikkuva lasersäde hitsaa pituus-5 suuntaisen liitoksen. Jos railovalmistelu on riittävän tarkkaa ei lisäainetta välttämättä tarvita.
Kuviossa 2a, 2b ja 2c on esitetty vaihtoehtoisia johdeprofiilin muotoja. Kuviossa 2a on yhdestä levystä taivutettu johdeprofii-10 li, johon on hitsattu ns. reunahitsi 4, jossa osa 2 on ohjainosa ja osa 1 on runko-osa. Kuviossa 2b on kaksi levyosaa, jotka on hitsattu yhteen pienahitsin 5 avulla. Kuviossa 2c on tehty hitsaus valmiiksi työstettyyn uraan tarkkuuden parantamiseksi, ja näihin on hitsattu pienahitsit 6 (2 kpl). Näiden johdeprofiili-15 en taivutusjäykkyys vastaa nykyisen T-profiilin ominaisjäykkyyttä .
Kuviossa 3 on esitetty johdeprofiili, jossa on työstetty viiste tai kevennys, jonka ansiosta saadaan kapeampi hitsaussauma. Tämä 20 hitsaussauma 7 on riittävän luja verrattuna viistämättömään saumaan ja voidaan hitsata nopeammin kapeutensa takia. Johteen runko-osa 1 on taivuttamalla jäykistetty ja ohjainosa 2 on työstetty johteen osa, joka toimii liukupintana tai kontaktissa rullaohjaimiin ja tarraajaan. Hitsausnopeus on riippumaton : . 25 ohjainosan paksuudesta.
• t • · · ·
Kuviossa 4 huomataan, että taivutusjäykkyys (horisontaalivoima) ei merkittävästi parane johdetta vastaan kohtisuorassa suunnassa, mutta kylläkin voimakkaasti runko-osan 1 suunnassa, jos joh-30 teen runko-osaa 1 levennetään. Johteen runko-osakohdat 8 on paikallisten jäykkyysvaatimusten mukaan muotoiltu ja johteen • ♦ runko-osan keskialue 9 on maksimi jäykkyysvaatimusten mukaan « « ·’ . mitoitettu. Kuormitetussa palkissa maksimijännitys on kaukana kiinnityspisteistä. Kiinnityspisteet saadaan rakentajalta, jonka 35 mukaan mitoitetaan johteen jäykkyys. Kuviossa a) on johde sivul-ta kuvattuna ja kuviossa b) on johde ohjainosan edestä katsottuna.
- 97969 7
Kuviossa 5 on esitetty johteen hitsaus ja johteenosien tuenta hitsauksen aikana. Runko-osan 1 tuenta pöytään 13 tapahtuu hitsauskiinnittimien 12 avulla ja ohjainosan 2 kiinnitys tapahtuu siirtolaitteen 10 avulla. Itse lasersäde tuodaan lasersäteen 5 kuljetuslaitteen avulla 19. Sen jälkeen suoritetaan runko-osan 1 ja ohjainosan 2 laserhitsaus. Lasersäde johdetaan ja lisäaine syötetään lasersäteen kuljetuslaitteen 19 ja sen kärkiosan 14 kautta hitsattavaan kohtaan 11.
10 Kuviossa 6 on esitetty laserhitsauslaite, jossa on esitetty säteen kuljetus portaalirobotin 18 avulla. Kuviossa 6 hitsataan johdetta ja samaan aikaan valmistellaan toista johdetta hitsausta varten. Laserlähteestä 17 säde kuljetetaan osan 15 kautta optisen linssi-ja peili tekniikan avulla hitsattavaan kohteeseen 15 lasersäteen kuljetuslaitteen 19 avulla. Hitsausrobotin alusta on 18. Tämän avulla robotin siirtämä lasersäteen kuljetuslaite 19 ja siihen kiinnittyvä robotti liikkuvat. Pylväsmäiset osat 29 muodostavat robotin portaalin, jossa lasersäteen kuljetuslaite 19 liikkuu ja pylväsmäiset osat 29 liikkuvat hitsausrobotin 20 kiinteän alustan 18 varassa. Portaalin liikkuvaa osaa 30 liikutetaan kiinteiden pylväsmäisten osien 29 ja hitsausrobotin alustan 18 päällä ja johon tuodaan hitsauspöytä 13 kiinnittimi-neen. Johdekuljettimellä 16 poistetaan hitsattu johde hitsausro-'-· botista. Seuraavat osat 15, 17, 29, 30 ja 19 muodostavat hit-: . 25 sausrobotin ja osat 16, 12 ja 10 ovat hitsauksessa kappaleen tuentaan tarvittavia osia.
• · • · • « *
Kuviossa 7 on esitetty johteiden valmistusvaiheet. Tuotantolinjalla I on esitetty numerolla 20 levyvarasto ja numerolla 21 on 30 esitetty varastosta otettu levy, joka leikataan levyleikkurilla . ,· 22 ja taivutetaan taivutuspuristimella 23. Senjälkeen valmiit • · osat 24 siirretään hitsauskoneeseen 18 kuljettimella 25. Vastaa- • « ‘.. vat toiminnot tehdään ohjainosalle 2 toisella komponenttilinjal-• · la II. Hitsattu johde siirretään hitsauskoneesta 18 toisen 35 kuljettimen 26 avulla välivarastoon 27, jonka jälkeen suoritetaan päiden ja ohjainpintojen työstö hiomakoneessa 28. Kuvioissa 5, 6 ja 7 esitetyllä tavalla järjestetyssä laserhitsauksessa voidaan saavuttaa hissijohteiden vaatima suoruus.
8 97969
Alan ammattimiehelle on selvää, ettei keksintö rajoitu edellä kuvattuihin esimerkkeihin vaan voi vaihdella patenttivaatimuksissa esitetyssä laajuudessa.
5 10 15 20 - 25 « * ( • · · « • · • · • « * 30 • · • · • · » M» * · • · 35

Claims (6)

97969
1. Menetelmä hissin johteen valmistamiseksi, johon johteeseen kuuluu runko-osa (1) ja sen suhteen olennaisesti kohtisuora 5 ohjainosa (2) tunnettu siitä, että - runko-osaan (1) muodostetaan johteen kahden peräkkäisen kiinnityskohdan väliin ainakin yksi alue johteen pituussuunnassa, jossa runko-osan paksuus tai leveys poikkeaa runko-osan muusta leveydestä ja /tai paksuudesta, 10. johteen runko-osa (1) jäykistetään tekemällä runko-osa (1) paksummasta levystä tai taivuttamalla runko-osaa siten, että runko-osan korkeus runko-osan pohjasta ohjainosan juureen on suurempi kuin runko-osan materiaalipaksuus - ohjainosa (2) hitsataan toisesta kapeasta sivustaan runko-15 osaan (1).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä johteiden valmistamiseksi tunnettu siitä, että mittatoleranssit ja johteen suoruus tarkennetaan lisäaineen syötöllä. 20
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä johteiden valmistamiseksi tunnettu siitä, että runko-osa (1) tuetaan pöy-tään (13) hitsauskiinnittimien (12) avulla ja ohjainosan (2) kiinnitys tapahtuu siirtolaitteen (10) avulla. '.25 * * « · I •j
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä johteiden valmista-miseksi tunnettu siitä, että johteen mitat kalibroidaan • · '·' lisäaineen syötön ja ilmaraon säädön avulla· • » * • · «
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä johteiden valmista- .·. miseksi tunnettu siitä, että johdeprof iilissa on » · · · * viiste, kevennys tai kapeampi hitsaussauma, joka tehdään ennen ’·’ *. hitsausta tai johdepintana käytetään valmiiksi työstettyä kappa-·’»,'· *.· letta. ’-’.as • t I , · .
6. Jonkin edellisen vaatimuksen mukainen menetelmä tunnet- t u siitä, että runko-osan (1) korkeus ohjainosan (2) suunnassa ‘ on suurempi kuin runko-osan (1) alkuperäinen ainespaksuus. 10 97969
FI943044A 1994-06-23 1994-06-23 Menetelmä hissin johteiden valmistamiseksi FI97969C (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI943044A FI97969C (fi) 1994-06-23 1994-06-23 Menetelmä hissin johteiden valmistamiseksi
PCT/FI1995/000365 WO1996000183A1 (en) 1994-06-23 1995-06-22 Procedure for the manufacture of elevator guide rails
AU27936/95A AU2793695A (en) 1994-06-23 1995-06-22 Procedure for the manufacture of elevator guide rails

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI943044 1994-06-23
FI943044A FI97969C (fi) 1994-06-23 1994-06-23 Menetelmä hissin johteiden valmistamiseksi

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI943044A0 FI943044A0 (fi) 1994-06-23
FI943044A FI943044A (fi) 1995-12-24
FI97969B FI97969B (fi) 1996-12-13
FI97969C true FI97969C (fi) 1997-03-25

Family

ID=8540996

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI943044A FI97969C (fi) 1994-06-23 1994-06-23 Menetelmä hissin johteiden valmistamiseksi

Country Status (3)

Country Link
AU (1) AU2793695A (fi)
FI (1) FI97969C (fi)
WO (1) WO1996000183A1 (fi)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
ES2147485B1 (es) * 1997-04-09 2001-03-16 De Vera Savera Sa Instalacion automatica para la fabricacion de guias de ascensor.
TR200201599T2 (tr) 1999-12-23 2006-08-21 S. A. De Vera (Savera) Asansör rayları birleştirme sistemi.
DE102019117258B4 (de) * 2019-06-26 2021-04-01 Welser Profile Austria Gmbh Verfahren zur Herstellung einer Führungsschiene sowie Führungsschiene

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1063785B (de) * 1956-09-05 1959-08-20 Gutehoffnungshuette Sterkrade Schachtfuehrungsschiene, insbesondere fuer Bergbau-Foerderschaechte
US4977983A (en) * 1989-10-26 1990-12-18 Otis Elevator Company Mount system for elevator guide rails
DE4216643A1 (de) * 1992-05-20 1993-11-25 Fraunhofer Ges Forschung Verfahren und Vorrichtung zum Schweißen mit mehreren Hochenergie-Schweißstrahlen
US5361874A (en) * 1993-09-28 1994-11-08 Brown Verbern R Confined, single shaft wall elevator lifting system

Also Published As

Publication number Publication date
AU2793695A (en) 1996-01-19
FI943044A0 (fi) 1994-06-23
FI943044A (fi) 1995-12-24
WO1996000183A1 (en) 1996-01-04
FI97969B (fi) 1996-12-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP1310320B1 (en) A friction stir welding method of manufacturing a structural body with provisional/tack welding of parts from the structural body
KR101063085B1 (ko) 금속 박판 스트립을 접합하는 용접 장치 및 공정
US10053335B2 (en) Escalator/moving walkway modular truss and method of assembling an escalator/moving walkway modular truss
CA2655749C (en) Method of and device for butt welding without weld filler materials thin metal sheets using clamping pressing devices, at least one pressing element being suitable for applying two or more distinct pressure levels
US6770840B2 (en) Method of butt-welding hot-rolled steel materials by laser beam and apparatus therefor
KR101871543B1 (ko) 맞춤형 시트-금속 스트립을 제조하기 위한 방법 및 장치
KR20010050238A (ko) 마찰 교반접합 방법
US8910848B2 (en) Method for manufacturing beam, and beam
EP1160022B1 (en) Continuous hot rolling apparatus
AU734139B2 (en) Method of butt-welding hot-rolled steel materials by laser beam and apparatus therefor
KR101263409B1 (ko) 고강성 씨형강 연속자동생산을 위한 씨형강 업다운 및 공급이송제어장치
FI97969C (fi) Menetelmä hissin johteiden valmistamiseksi
NO320135B1 (no) Fremgangsmate til fremstilling av et profil med ulik veggtykkelse
JP2000334571A (ja) マッシュ・シーム溶接装置
US20040194275A1 (en) Method and device for the production of a metal profile
JPH09216078A (ja) レーザ溶接方法及びレーザ溶接装置
EP0883461A1 (en) Overlapping joint for laser welding of tailored blanks
CN115255594B (zh) 一种电子束分段焊接水冷陶瓷包层第一壁用工装及焊接方法
KR100558044B1 (ko) 크레인거더의 연장방법
CN110385562B (zh) 预热段、终冷段喷箱加工方法
EP3708525A1 (en) Ramp for a loading dock and manufacturing method for same
KR100526579B1 (ko) 강교와 해양 철구조물의 보강재 취부장치
KR200156967Y1 (ko) 보조 트래버서를 가진 용접 건 지지용 트래버서
CN117163087A (zh) 轨道车辆车门分色带位置确定方法及轨道车辆车门
CN115892088A (zh) 一种不锈钢轨道车辆顶板分体安装座组成及调修方法

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: KONE OY

BB Publication of examined application