FI97109B - Menetelmä kuparilejeerinkien jatkuvaan harkkovaluun - Google Patents

Menetelmä kuparilejeerinkien jatkuvaan harkkovaluun Download PDF

Info

Publication number
FI97109B
FI97109B FI920521A FI920521A FI97109B FI 97109 B FI97109 B FI 97109B FI 920521 A FI920521 A FI 920521A FI 920521 A FI920521 A FI 920521A FI 97109 B FI97109 B FI 97109B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
ingot
mold
copper
tin
melt
Prior art date
Application number
FI920521A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI920521A0 (fi
FI920521A (fi
FI97109C (fi
Inventor
Andreas Dr-Ing Krause
Horst Dipl-Ing Gravemann
Original Assignee
Kabelmetal Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kabelmetal Ag filed Critical Kabelmetal Ag
Publication of FI920521A0 publication Critical patent/FI920521A0/fi
Publication of FI920521A publication Critical patent/FI920521A/fi
Publication of FI97109B publication Critical patent/FI97109B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI97109C publication Critical patent/FI97109C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B22CASTING; POWDER METALLURGY
    • B22DCASTING OF METALS; CASTING OF OTHER SUBSTANCES BY THE SAME PROCESSES OR DEVICES
    • B22D11/00Continuous casting of metals, i.e. casting in indefinite lengths
    • B22D11/001Continuous casting of metals, i.e. casting in indefinite lengths of specific alloys
    • B22D11/004Copper alloys
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B22CASTING; POWDER METALLURGY
    • B22DCASTING OF METALS; CASTING OF OTHER SUBSTANCES BY THE SAME PROCESSES OR DEVICES
    • B22D11/00Continuous casting of metals, i.e. casting in indefinite lengths
    • B22D11/10Supplying or treating molten metal
    • B22D11/11Treating the molten metal
    • B22D11/114Treating the molten metal by using agitating or vibrating means
    • B22D11/115Treating the molten metal by using agitating or vibrating means by using magnetic fields
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B22CASTING; POWDER METALLURGY
    • B22DCASTING OF METALS; CASTING OF OTHER SUBSTANCES BY THE SAME PROCESSES OR DEVICES
    • B22D11/00Continuous casting of metals, i.e. casting in indefinite lengths
    • B22D11/12Accessories for subsequent treating or working cast stock in situ
    • B22D11/122Accessories for subsequent treating or working cast stock in situ using magnetic fields

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Continuous Casting (AREA)
  • Conductive Materials (AREA)
  • Manufacture And Refinement Of Metals (AREA)
  • Manufacture Of Alloys Or Alloy Compounds (AREA)
  • Superconductors And Manufacturing Methods Therefor (AREA)

Description

97109
Menetelmä kuparilejeerinkien jatkuvaan harkkovaluun
Keksintö koskee menetelmää sellaisten ohuiden valanteiden tai pyöreiden harkkojen jatkuvaan harkkovaluun, 5 joiden halkaisija on 8 - 40 mm, sellaisista kuparilejee-ringeistä, joilla on taipumusta erottumiseen jähmettymisen aikana.
Erityisesti kupari-nikkeli-tina-lejeeringeillä, joissa on suurehkot nikkeli- ja tinapitoisuudet, esimer-10 kiksi 15 % nikkeliä ja 8 % tinaa, on taipumusta voimakkaaseen erottumiseen jähmettymisen aikana tavallisen valumenetelmän yhteydessä. Tämä johtaa siihen, että raerajoilla esiintyy erkaumia, jotka ovat rikastuneet voimakkaasti tinalla. Lisäksi valurakenne on suhteellisen karkearakei-15 nen, jolloin rakeen halkaisija on cm-alueella ja dendrii-tin haaroilla on suhteellisen suuri 100 pm:n etäisyys. Toivottavia ovat sitä vastoin mahdollisimman homogeeniset rakenteet, joissa on mahdollisimman vähän erkaumia, pienet rakeiden halkaisijat ja pienet dendriittien haarojen etäi-20 syydet. Valurakennetta, jossa on voimakkaat koostumuksen vaihtelut, jollaisia esiintyy erottumisten vuoksi, täytyy homogenoida riittävästi, ennen kuin sitä jatkokäsitellään muovaamalla. Niinpä esimerkiksi kupari-nikkeli-tina-lejee-ringin, jossa on noin 15 % nikkeliä ja 8 % tinaa, epäedul-’;< 25 lisen valustruktuurin hehkutus kestää lämpötilassa noin 900 "C suoritettua homogenointikäsittelyä varten esimerkiksi useita viikkoja. On periaatteessa tunnettua, että hehkutuskäsittelyn keston pidentyessä ja/tai lämpötilan kohotessa raaka-aineen rakenne tulee karkeammaksi rakeiden 30 kasvaessa. Rakeiden karkeutuminen johtaa kuitenkin siihen, että raaka-aineen muotoiltavuus huononee vielä lisää.
Menetelmät nauhojen valmistamiseksi kupari-nikkeli-tina-lejeeringeistä ovat sinänsä tunnettuja. Tunnetuissa menetelmissä käytettiin oleellisesti tavallisesti valettua 35 materiaalia ja tämä joko muotoiltiin kylmänä homogenointi- 2 97109 hehkutuksen jälkeen tai lämpömuovauksen jälkeen ensin homogenoitiin ja sitten kylmämuovattiin.
Toisessa tunnetussa menetelmässä pyöreiden lejee-rinkinauhojen valmistamiseksi kupari-nikkeli-tina-lejee-5 ringeistä käytetään jauhemetallurgista tietä kaupallisesti käyttökelpoisten tuotteiden valmistamiseksi (EP 0 079 755 Bl).
Keksinnön perustana on saada käyttöön valumenetelmä, jonka avulla voidaan valmistaa voimakkaasti erottumi-10 seen taipuvaisia tai vaikeasti muokattavissa olevia kupari le jeer inkejä, esimerkiksi runsaasti lejeerattuja kupari-nikkeli-tina-lejeerinkejä jatkuvasti ja siten taloudellisesti, ilman että valuharkkojen seuraavassa jatkokäsittelyssä nauhoiksi, tangoiksi tai langoiksi esiintyy vaikeuk-15 siä.
Tämä tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaisesti yhdistämällä patenttivaatimuksessa 1 mainitut valmistustoi-menpiteet. Keksinnön edullisia jatkokehittelyjä on esitetty alivaatimuksissa.
20 Jähmettyvän sulan sähkömagneettinen sekoittaminen teräksen harkkovalussa on tunnettua. Kuparilejeerinkien valussa tätä menetelmää ei kuitenkaan ole voitu tähän mennessä menestyksekkäästi käyttää.
Jähmettyneen metallin sähkönjohtavuuden lisääntymi-25 nen verrattuna nestemäiseen sulaan on kuparilejeeringillä selvästi suurempi kuin teräksellä. Suuremman harkon kuoren paksuuden ja sulatteeseen verrattuna selvästi suuremman sähkönjohtavuuden takia sekoituskierukoiden sähkömagneettisilla kentillä on paljon voimakkaampi sekoitettavan su-30 latteen varjostusvaikutus harkon kuoren vuoksi. Suhteelli- 1 sen paksun harkon kuoren takia täytyisi kokillialueelle laittaa sekoituslaitteisto. Tällöin muodostuu kuitenkin toinen varjostusvaikutus kuparisten kokillilevyjen vaikutuksesta, jotka ovat stabiilisuussyistä tavallisesti myös 35 30 mm paksuja tai vielä paksumpia.
97109 3 Näiden varjostusvaikutusten voittamiseksi tarvitaan suorituskykyisiä sähkömagneettisia sekoituslaitteistoja. Jotka saavat aikaan huomattavan energiankuljetuksen sulatteeseen, mikä periaatteessa johtaa vaikeuksiin.
5 Lisäksi tunnetaan valumenetelmiä, joissa jähmetty vää sulaa sekoitetaan induktiivisesti. Näihin kuuluu niin kutsuttu levitaatiomenetelmä, jossa sulaa pidetään jähmettymisen aikana magneettikenttien avulla niin, että se ei joudu kosketuksiin kokillin seinän kanssa. Esimerkkejä 10 tästä ovat tasaisten valuharkkojen horisontaalivalu ja harkkojen vertikaalinen nousuvalu.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä käytetyssä kokil-lissa on hyvin ohuet jäähdytettävät kokillin seinät, joiden paksuus on vain muutamia millimetrejä. Tarpeellisen 15 kemiallisen stabiilisuuden saavuttamiseksi ulompi kokillin seinä on edullisesti jäykistetty aaltoprofiililla. Kokil-linseinä ja aaltoprofiili on laitettu niin, että sekoitus-kierukan sähkömagneettisia kenttiä varjostetaan vain vähän. Tämän kokillin muottionteloon laitettiin ohut gra-20 fiittivuoraus, joka oli paksuudeltaan noin 3 mm ja joka vastusti lämmön poisjohtumista vain hyvin vähän. Grafiittivuoraus oli pyöristetty ulkosivulta ja se saatettiin tiiviiseen kosketukseen jäähdytetyn kokillin seinän kanssa mekaanisen jännityksen avulla. Kokillin jäähdytetylle ul-25 kosivulle laitettiin 3-vaiheinen induktiokela, jolla kokillin sisäpuolella olevaa sulaa voitiin sekoittaa induktiivisesti. Sekoituslaitteisto voitiin valita niin, että kokillin sivuilla olevaa sulaa liikutettiin valutussuun-taan ja sula voi virrata takaisin kokillin keskustaan ja 30 päinvastoin. Kokillin muottionteloon johdettiin sula, jol-I la oli sitten tiivis kosketus kokillinseiniin kuten taval lisessa harkkovalussa. Sulaa sekoitettiin jähmettymisen aikana ja jähmettynyt sula johdettiin toiseen kokillinpää-hän. Jähmettynyt harkko liikkui tällöin kokillin pintaan 4 97109 nähden edestakaisin, jolloin siirtyminen eteenpäin oli suurempi kuin taaksepäin.
Jatkuvassa harkkovalumenetelmässä harkkoa, jonka paksuus oli 14 mm, valettiin 0,25 m/min pinnan pysyessä 5 tasaisen sileänä. Tiiviin kosketuksen ansiosta kokillin-seinään ja vähäisen harkonpaksuuden vuoksi vallitsivat siten hyvät jäähdytysolosuhteet, niin että myös harkon sisäosissa sula jähmettyi kokonaan suhteellisen nopeasti, ilman että siellä tapahtui selvää seegrautumista tai ra-10 keiden suurenemista. Pienellä harkonpaksuudella on suuri merkitys keksinnön mukaisessa menetelmässä, koska kupari-lejeeringillä on vain vähäinen lämmönjohtavuus, joka on alueella 1 - 10 % kuparin johtavuudesta. Tästä syystä lära-mönjohtuvuus harkon sisäosasta on jonkin verran estynyt. 15 Harkon paksuuden ollessa suuri on lisäksi olemassa vaara siitä, että harkon sisäosassa tapahtuu voimistunutta lajittumista ja rakeiden kasvua.
Sulan riittävä sekoitusvaikutus ja hyvä jähmetty-vyys voidaan sovittaa yllättävästi toisiinsa, kun harkon 20 paksuus on alueella 8 mm - 40 mm.
Yhtä suuri merkitys on lisäksi sulan induktiivisen sekoituksen teholla. Jos sekoitusteho on liian pieni, ei ole käytettävissä riittävästi murtuneista dendriitinkappa-leista peräisin olevia vieraita hiukkasia ytimenmuodosta-J 25 jiksi. Riittämättömästä sekoitustehosta on seurauksena jatkokäsittelylle epäsuotuisa karkearakeinen rakenne. Toisaalta myös aivan liian suurella sekoitusteholla on huomattavia haittoja, koska tämä liittyy indusoituneina pyör-revirtoina harkkoon tuotuun suureen energiaan.
30 Sekoitusintensiteettiä voidaan kuvata energiamää rällä, joka tuodaan aikayksikköä kohti sekoittimen välityksellä valettavaan metalliin. Tämä energiamäärä voidaan mitata metallisen koekappaleen avulla, joka johdetaan ko-killiin ja jolla on sama johtavuus ja ulottuvuudet kuin 35 metallilla, joka johdetaan kokilliin valutapahtuman aika- :i !H ! ittl IMS* 5 97109 na. Jos sekoituskierukkaan kytketään jännite, tämä johtaa lämpötilan kohoamiseen koekappaleessa. Tästä lämpötilan kohoamisesta voidaan sitten laskea tuotu teho.
Tähän liittyvissä tutkimuksissa on käynyt ilmi, 5 että erityisen hyviä tuloksia saavutetaan silloin, kun tuotu sekoitusteho on alueella 0,5 - 100 W/cm3, edullisesti alueella 5-70 W/cm3. Sekoitusteho on tällöin laskettu sitä valettavan metallin tilavuusyksikköä kohti, joka on -valusuunnassa - sekoituskelan etu- ja takarajan välissä. 10 Muita oleellisia kriteerejä ovat harkon laskunopeus ja harkon ja kokillin seinämän välinen suhteellinen liike. Keskimääräinen laskunopeus ei saa olla liian pieni, koska silloin jähmettyrnisvyöhyke loitontuu jäähdytetystä alueesta laskusuuntaa vastaan. Lämpö johdetaan pois näissä olo-15 suhteissa enää vain epäsuorasti, siis jo täysin jähmettyneen harkon kautta. Siten jäähtymisnopeus alenee, kun taas erottumisen ja rakeiden suuruus jähmettyneessä valuraken-teessa vähenee luvattoman voimakkaasti.
Toisaalta keskimääräinen laskunopeus ei myöskään 20 saa olla liian suuri, koska silloin vielä jähmettymättömän sulan allas jää liian pitkäksi ja kapeaksi. Toisiaan lähenevät jähmettymisvyöhykkeet hidastavat silloin viskoosin sulan sekoitusnopeutta harkon sisällä, niin että harkon sisäosa jähmettyy tavallaan sekoittumatta.
25 Keskimääräisen laskunopeuden tulee sen vuoksi olla alueella 0,05 - korkeintaan 1,3 m/min, edullisesti alueella 0,2 - 0,7 m/min.
Harkkoa voidaan toisaalta vetää jatkuvasti, jolloin kokilli edullisesti värähtelee. Toisaalta harkkoa voidaan 30 vetää kuitenkin myös "push-pull"-menetelmällä liikkumat-; tomasta kokillista. Oleellista on tällöin kuitenkin suh teellinen liike harkon ja kokillin välillä. Harkko liikkuu - kokilliin nähden - aina jaksoittain pitemmän matkan eteenpäin (iskuväli eteen) ja sitten lyhyemmän matkan 35 taaksepäin (iskuväli taakse). Eteenpäin siirtymisen aikana 6 97109 harkon kuori hieman laajenee ja lämmönsiirto sen vuoksi huononee.
Taaksepäin siirtymisen aikana harkon kuori sitä vastoin menee kokoon, minkä johdosta kuori painuu myös ko-5 kiliin seiniin, mikä parantaa lämmönsiirtoa.
Lisäksi on käynyt ilmi, että harkkorakenteita, joissa on tasainen hieno hiukkaskoko ja erottumistarkkuus, voidaan saada vain silloin, kun siirtymistä eteenpäin ei valita liian suureksi. Toisaalta sitä ei saa valita myös-10 kään liian pieneksi, koska taaksepäin siirtoa varten täytyy olla vielä riittävästi tilaa. Samanaikaisesti myöskään alempaa laskunopeuden rajaa ei saa alittaa. Lisäksi värähtelevän kokillin tai eteenpäin siirtyvän harkon siirtymis-matka täytyy valita niin, että siirtyminen eteenpäin on 15 alueella 0,5 - 30 mm.
Keksinnön mukaisella harkkovalumenetelmällä voidaan valmistaa esimerkiksi valettua kupari-nikkeli-tina-hark-koa, jolla on erittäin hienorakeinen rakenne. Yksittäiset rakeet eivät ole enää pitkittäisleikkauksessa paljain sil-20 min nähtävissä. Edullisten jähmettymisolosuhteiden takia myös erkaumat ovat hyvin pieniä ja hienojakoisia. Valu-harkkoa voidaan sen vuoksi jatkokäsitellä edelleen ilman vaikeuksia.
Keksintöä selvennetään vielä lisää seuraavassa :* 25 erään suoritusesimerkin avulla.
Hyvin ohutseinäisellä harkkovalukokillilla, joka oli kovettuvasta kupari-kromi-zirkonium-lejeeringistä ja jonka muottiontelo oli vuorattu 3 mm paksuilla grafiitti-levyillä, valettiin jatkuvavaluna ohut aihio kupari-nikke-30 li-tina-lejeeringistä, joka sisälsi 15 % nikkeliä ja 8 % tinaa. Aihio oli 14 mm paksu ja 80 mm leveä. Valunopeus oli 0,25 m/min, kun muottiontelon poikkileikkaukselle ilmoitettu sekoitusteho oli säädetty arvoon 20 - 30 W/cm3.
Valuharkon pitkittäisleikkauksessa (kuvio 1) on 35 esitetty makrorakenne. On nähtävissä, että valuharkolla on 7 97109 kautta koko poikkileikkauksen tasainen ja hyvin hienojakoinen rakenne, jolloin suurin hiukkaskoko on 0,05 mm.
Kuviossa 2 on esitetty toinen poikkileikkaus. Se esittää kuvioon 1 verrattuna sellaisen vastaavan kuparile-5 jeeringin harkon valurakenteen, jossa sulaa ei sekoitettu sähkömagneettisesti. Tämän valurakenteen hiukkaskoko on useita millimetrejä.
Keksinnön mukaisella menetelmällä valettu harkko voitiin pinnan jyrsimisen jälkeen ilman homogenointia kyl-10 mätyöstää 70 - 80-prosenttisesti säröttömäksi. Kuumatyöstö suoritettiin samoin lyhyen lämpötilassa 800 - 850 °C suoritetun homogenoinnin jälkeen.
Kylmätyöstön ja sopivan lämpökäsittelyn jälkeen saatiin 0,5 mm paksulle nauhalle seuraavat ominaisuudet: 15 Vetolujuus: 1217 N/mm2 0,2-venymisraja: 1162 N/mm2 Venymä: 6 mm
Rockwell-kovuus (30 N): 61 Hiukkaskoko: 0,005 - 0,01 mm 20 Myös monituntisen homogenoinnin jälkeen kuviossa 2 esitetyn valetun harkon kylmä- ja kuumatyöstettävyys oli vain vähäistä, koska pinnalla ja erityisesti valureunoilla tapahtui voimakasta säröilyä, jolloin säröt kulkivat pitkin vanhoja valuraerajoja.

Claims (9)

97109
1. Menetelmä sellaisten ohuiden valanteiden tai pyöreiden harkkojen jatkuvaan harkkovaluun, joiden halkai- 5 sija on 8 - 40 mm, kuparilejeeringeistä, erityisesti kupa- ri-nikkeli-tina-lejeeringeistä, joilla on jähmettymisen aikana taipumusta erottumiseen, tunnettu siitä, että kokillin sisällä olevaa sulaa sekoitetaan sähkö-magneettisesti, jolloin sekoituskierukka on mitoiltaan 10 sellainen, että sekoitusteho sulan sisällä on noin 0,5 -
100 W/cm3 ja valuharkon laskunopeus on alueella 0,05 -1,3 m/min.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sekoitusteho on 5 - 70 W/cm3 15 ja valuharkon laskunopeus on 0,2 - 0,7 m/min.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että valuharkon suhteellinen liike kokilliin nähden harkon siirtyessä eteenpäin on alueella 0,5 - 30 mm, jolloin valuharkkoa vedetään katkonaisesti 20 tai "push-pull"-menetelmällä.
4. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käytetään värähtelevää kokil-lia, jolloin kokillin liikkeen nostokorkeus on alueella 0,5 - 30 mm.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen mene telmä, tunnettu siitä, että valuharkkoa jäähdytetään lisää välittömästi kokillista poiston jälkeen.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kokillin muottiontelo 30 on vuorattu grafiitilla.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kupariperuslejeerinki sisältää 2 -40 %, edullisesti 9 - 18 % nikkeliä ja 2 - 18 %, edullisesti 5 - 10 % tinaa ja loput kuparia mukaan lukien pieniä 35 määriä hapettumisenesto- ja jatkokäsittelylisäaineita sekä mahdollisia epäpuhtauksia. l· ' IN L 1:1*1 < l -i -B* I 97109
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kupariperuslejeerinki sisältää 5 -18 %, edullisesti 8 - 12 % tinaa ja loput kuparia mukaan lukien pieniä määriä hapettumisenesto- ja jatkokäsittely- 5 lisäaineita sekä mahdollisia epäpuhtauksia.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 7 tai 8 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kupariperuslejeerinki sisältää lisäksi korkeintaan 1 prosentin ainakin yhtä alkuainetta ryhmästä rauta, koboltti, mangaani, sink- 10 ki, zirkonium, kromi, molybdeeni, niobi. 97109
FI920521A 1991-02-09 1992-02-07 Menetelmä kuparilejeerinkien jatkuvaan harkkovaluun FI97109C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE4103963 1991-02-09
DE4103963A DE4103963A1 (de) 1991-02-09 1991-02-09 Verfahren zum kontinuierlichen stranggiessen von kupferlegierungen

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI920521A0 FI920521A0 (fi) 1992-02-07
FI920521A FI920521A (fi) 1992-08-10
FI97109B true FI97109B (fi) 1996-07-15
FI97109C FI97109C (fi) 1996-10-25

Family

ID=6424723

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI920521A FI97109C (fi) 1991-02-09 1992-02-07 Menetelmä kuparilejeerinkien jatkuvaan harkkovaluun

Country Status (8)

Country Link
US (1) US5265666A (fi)
EP (1) EP0499117B1 (fi)
JP (1) JP3073589B2 (fi)
AT (1) ATE126109T1 (fi)
CA (1) CA2060860C (fi)
DE (2) DE4103963A1 (fi)
ES (1) ES2076571T3 (fi)
FI (1) FI97109C (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE19843290A1 (de) * 1998-09-22 2000-03-23 Km Europa Metal Ag Verfahren zur Lokalisierung von Elementkonzentrationen in einem Gußstrang und Vorrichtung des Verfahrens
DE102006027844B4 (de) * 2005-06-22 2019-10-31 Wieland-Werke Ag Kupferlegierung auf der Basis von Kupfer und Zinn
DE102012013817A1 (de) * 2012-07-12 2014-01-16 Wieland-Werke Ag Formteile aus korrosionsbeständigen Kupferlegierungen
ES2619840B1 (es) * 2017-03-31 2018-01-09 La Farga Lacambra, S.A.U. Agitador electromagnético para uso en sistemas de colada continua vertical, y uso del mismo
CN108453222B (zh) * 2018-03-12 2019-11-05 东北大学 一种铜基弹性合金薄带的减量化制备方法
CN110885938B (zh) * 2019-12-04 2021-06-01 中色奥博特铜铝业有限公司 一种5G通讯用Cu-Ni-Sn合金带箔材及其制备方法
CN116411202A (zh) * 2021-12-29 2023-07-11 无锡市蓝格林金属材料科技有限公司 一种铜锡合金线材及其制备方法

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CH650429A5 (de) * 1980-10-30 1985-07-31 Concast Holding Ag Verfahren zum stranggiessen von stahl, insbesondere von brammen.
JPS57149052A (en) * 1981-03-09 1982-09-14 Sumitomo Light Metal Ind Ltd Method and device for continuous casting of metal
US4373970A (en) * 1981-11-13 1983-02-15 Pfizer Inc. Copper base spinodal alloy strip and process for its preparation
KR950014347B1 (ko) * 1986-02-27 1995-11-25 에스 엠 에스 슐레만-지이마크 악티엔게젤샤프트 강대주조공장에 있어서의 주조방법 및 장치
JPH01166868A (ja) * 1987-12-22 1989-06-30 Chuetsu Gokin Chuko Kk 連続鋳造装置
CH678026A5 (fi) * 1989-01-19 1991-07-31 Concast Standard Ag

Also Published As

Publication number Publication date
US5265666A (en) 1993-11-30
JPH07164109A (ja) 1995-06-27
FI920521A0 (fi) 1992-02-07
ES2076571T3 (es) 1995-11-01
EP0499117A2 (de) 1992-08-19
CA2060860C (en) 1998-06-23
DE4103963A1 (de) 1992-08-13
FI920521A (fi) 1992-08-10
JP3073589B2 (ja) 2000-08-07
FI97109C (fi) 1996-10-25
EP0499117A3 (en) 1992-09-30
ATE126109T1 (de) 1995-08-15
CA2060860A1 (en) 1992-08-10
DE59203148D1 (de) 1995-09-14
EP0499117B1 (de) 1995-08-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Nafisi et al. Semi-solid processing of aluminum alloys
Thanabumrungkul et al. Industrial development of gas induced semi-solid process
CN107008873B (zh) 多模式电磁场均质化金属连铸坯的制备方法及其装置
KR101159790B1 (ko) 고연성 및 고인성의 마그네슘 합금 및 이의 제조방법
CN102069172A (zh) 一种铝冷却板的复合铸造方法
FI97109B (fi) Menetelmä kuparilejeerinkien jatkuvaan harkkovaluun
CN1174106A (zh) 以连续及半连续铸造方式制备梯度材料的方法
Farahany et al. Role of bismuth on solidification, microstructure and mechanical properties of a near eutectic Al-Si alloys
US6994146B2 (en) Electromagnetic die casting
Motegi et al. Continuous casting of semisolid aluminium alloys
Szajnar et al. Influence of electromagnetic field on pure metals and alloys structure
Cardoso et al. Microstructural evolution of A356 during NRC processing
JP2010131635A (ja) 鉄のダイカスト成型方法およびダイカスト成型体
KR101307233B1 (ko) 반응고 성형에 의한 박판의 제조방법 및 장치
US4432811A (en) Method of making seamless tubing
US3354935A (en) Manufacture of light-metal castings
Yan et al. Study on horizontal electromagnetic continuous casting of CuNi10Fe1Mn alloy hollow billets
RU2111826C1 (ru) Способ литья алюминиевых сплавов, алюминиевый сплав и способ производства из него промежуточных изделий
CN104988393A (zh) 一种桥梁锚箱用钢板的生产方法
US5553660A (en) Method for continuously casting copper alloys
Aguilar et al. Semi‐Solid Processing of Metal Alloys
JP5856764B2 (ja) 過共晶アルミニウム−シリコン合金圧延板成形品およびその製造方法
CN104694782A (zh) 一种高强高韧耐磨挤压锌合金的制备方法
Kim et al. Semi-solid die forging of Al6061 wrought aluminium alloy with electromagnetic stirring
JP4414950B2 (ja) 半溶融鋳造用金属ビレット、及び半溶融鋳造用金属ビレットの製造方法

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MA Patent expired