FI95526C - Kuvapinnan väripisteosajoukkojen eriaikainen käsittely ja liikkeen esittämisen tehostaminen - Google Patents
Kuvapinnan väripisteosajoukkojen eriaikainen käsittely ja liikkeen esittämisen tehostaminen Download PDFInfo
- Publication number
- FI95526C FI95526C FI931543A FI931543A FI95526C FI 95526 C FI95526 C FI 95526C FI 931543 A FI931543 A FI 931543A FI 931543 A FI931543 A FI 931543A FI 95526 C FI95526 C FI 95526C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- color
- different
- screen
- activation
- dots
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04N—PICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
- H04N9/00—Details of colour television systems
- H04N9/12—Picture reproducers
- H04N9/30—Picture reproducers using solid-state colour display devices
-
- G—PHYSICS
- G09—EDUCATION; CRYPTOGRAPHY; DISPLAY; ADVERTISING; SEALS
- G09G—ARRANGEMENTS OR CIRCUITS FOR CONTROL OF INDICATING DEVICES USING STATIC MEANS TO PRESENT VARIABLE INFORMATION
- G09G5/00—Control arrangements or circuits for visual indicators common to cathode-ray tube indicators and other visual indicators
- G09G5/02—Control arrangements or circuits for visual indicators common to cathode-ray tube indicators and other visual indicators characterised by the way in which colour is displayed
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04N—PICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
- H04N9/00—Details of colour television systems
- H04N9/12—Picture reproducers
-
- G—PHYSICS
- G09—EDUCATION; CRYPTOGRAPHY; DISPLAY; ADVERTISING; SEALS
- G09G—ARRANGEMENTS OR CIRCUITS FOR CONTROL OF INDICATING DEVICES USING STATIC MEANS TO PRESENT VARIABLE INFORMATION
- G09G2310/00—Command of the display device
- G09G2310/02—Addressing, scanning or driving the display screen or processing steps related thereto
- G09G2310/0224—Details of interlacing
- G09G2310/0227—Details of interlacing related to multiple interlacing, i.e. involving more fields than just one odd field and one even field
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Multimedia (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Physics & Mathematics (AREA)
- Computer Hardware Design (AREA)
- General Physics & Mathematics (AREA)
- Theoretical Computer Science (AREA)
- Control Of Indicators Other Than Cathode Ray Tubes (AREA)
- Liquid Crystal Display Device Control (AREA)
- Video Image Reproduction Devices For Color Tv Systems (AREA)
Description
KUVAPINNAN VÄRIPISTEOSAJOUKKOJEN ERIAIKAINEN KÄSITTELY JA LIIKKEEN ESITTÄMISEN TEHOSTAMINEN
95526
Keksinnön kohteena on näyttöjen rasterikuva. Keksinnön mukaisella näytön eriväristen pisteiden jakamisella kahteen tai useampaan osajoukkoon ja näiden osajoukkojen eriaikaisella aktivaatiolla voidaan parantaa näytön (esim. katodisädeputki, elektroluminenssi- ja nestekidenäytöt) piirtotarkkuutta, poistaa väikettä tai vaikuttaa yhtäaikaisesti molempiin. Keksinnön avulla voi myös tehostaa näytöllä tapahtuvaa liikkeen esittämistä. Suorat sovellukset ovat parempien näyttöjen kehittäminen, HDTV-tekniikka, multimedia, kuvapuhelimet eli yleisesti ottaen kuvantallentamis, -siirto ja -tuottamistekniikka.
SILMÄN SPATIAALINEN JA AJALLINEN EROTUSKYKY
Värinäön rajallinen spatiaalinen ja ajallinen erotuskyky tekevät mahdollisiksi nykyaikaiset televisiot ja tietokonenäytöt. Verkkokalvolla on kolme erilaista tappisolua; sininen, vihreä ja punainen. Tämä ominaisuus tekee värinäöstämme trikromaattisen. Sekoittamalla vihreää, punaista ja sinistä valoa eri suhteissa toisiinsa saamme aikaan koko värikiijon perusvärien rajaamassa väriavaruudessa.
Näköjäijestelmän spatiaalinen erotuskyky värieroille on huonompi kuin valaistuseroille. Esimerkiksi vuorottelevista tummista sinisistä ja kirkkaista keltaisista palkeista koostuvan juovaston palkkien värit erottuvat selvästi läheltä katsottuna, mutta kun pidennämme katseluetäisyyttä, juovien värit häviävät ja kuva näyttää koostuvan valkoisista ja mustista juovista. Tämä johtuu siitä, että on ylitetty sinisten tappien ja sinikeltaisten gangliosolujen spatiaalinen erotuskyky. Kun vielä pidennämme katseluetäisyyttä, mustavalkoinenkin juovasta katoaa näkyvistä, kun ylitämme näköjärjestelmän spatiaalisen erotuskyvyn valaistuseroille. Punavihreän juovaston kriittinen katseluetäisyys on suurempi, koska punaisten ja vihreiden tappien näytteenottotiheys verkkokalvolla on suurempi kuin sinisten tappien ja lisäksi punavihreiden gangliosolujen spatiaalinen erotuskyky on suurempi kuin sinikeltaisten
2 I
gangliosolujen. 95526
Jos yksittäisen pixelin, joka koostuu yhdestä sinisestä, vihreästä ja punaisesta pisteestä, koko on riittävän pieni, värinäön spatiaalinen erotuskyky ei pysty paljastamaan pixeliä kolmena erillisenä pisteenä vaan ne yhtyvät yhdeksi yksiköksi ja niiden värit sulautuvat yhteen. Pixelin koko määrää sen, miten läheltä katsottuna pixelin eri värit nähdään yhtenä yksikkönä kolmen erillisen pisteen sijasta. Mitä pienempi pixeli, sitä lähempää se näyttää yhdeltä yksiköltä. Jotta kaksi pixeliä nähtäisiin yhtenä, on niitä katsottava tarpeeksi kaukaa tai niiden kokoa ja etäisyyttä toisistaan on pienennettävä.
Näköaistin heikko värien ajallinen erotuskyky verrattuna valaistuserojen havaitsemiseen voidaan demonstroida lisäämällä sinimuotoisesti välkkyvän ei-ekviluminantin puna-vihreän kentän välketaajuutta. Matalilla välketaajuuksilla havaitaan väike, joka koostuu vaihtuvasta punaisesta ja vihreästä kentästä. Välkenopeuden kasvaessa kenttien värit alkavat yhtyä, ja n. 30 Hz välkenopeudella ne havaitaan täysin toisiinsa sulautuneiksi ja kenttä nähdään keltaisena. Vaikka värien välkkyminen on poistunut, kenttä näyttää silti välkkyvältä. Tämä johtuu siitä, että näköjärjestelmämme havaitsee valaistusvälkkeen. Sen poistaminen vaatii huomattavasti korkeampia välketaajuuksia (riippuen kentän koosta ja kirkkaudesta).
NÄYTÖN VÄLKETAAJUUS
Normaalissa näytössä näytön kaikki kuvapisteet päivitetään (perinteistä interlace-. . menetelmää lukuunottamatta) yhdellä näytön aktivaatiokerralla. Tästä seuraa, että non-interlace näytön raamitaajuus määrää sen välketaajuuden ja välketajuutta voidaan täten nostaa vain raamitaajuutta nostamalla. Tämä on teknisesti vaativaa ja kallista. Jos raamitaajuutta nostetaan, se merkitsee pixeleiden aktivoimisnopeuden nostamista aikayksikköä kohden 1. lisääntyvää informaation määrää.
NÄYTÖN PIIRTOTARKKUUS
Näytön piirtotarkkuuteen suoraan vaikuttava tekijä on kuvapixelin koko. Mitä 3 95526 pienempiä ja täten mitä lähempänä kaksi pixeliä ovat toisiaan sitä hienompaa viivaa näyttö voi piirtää eli sen spatiaalinen erottelukyky paranee. Toivottavaa siis olisi, että pixelikoko olisi mahdollisimman pieni. Tällöin saavutettaisiin mahdollisimman korkea resoluutio. Ongelmana on se, että jos pixelikokoa pienennetään, saman kuvapinnan aikaansaamiseksi tarvitaan enemmän pixeleitä. Tämä lisää aikayksikköä kohden aktivoitavien pixeleiden määrää ja täten kuvan piirtämiseen tarvittavan informaation määrää. Nykyisissä näytöissä maksimaalisesti saavutettavaa raamitaaj uutta olisi laskettava, jotta piirtotarkkuutta voitaisiin lisätä.
KOMPROMISSI
Nykyisessä näytössä joudutaan siis tekemään kompromissi piirtotarkkuuden ja välkenopeuden suhteen. Jos välkenopeutta nostetaan, se edellyttää raamitaaj uuden nostamista, joka johtaa kuvan piirtotarkkuuden huononemiseen. Jos piirtotarkkuutta nostetaan, se edellyttää raamitaaj uuden laskemista eli näyttö välkkyy häiritseväin min.
KEKSINTÖ
Kahteen edellä esitettyyn näytön ominaisuuteen, välkkymiseen ja piirtotarkkuuteen, voidaan vaikuttaa ratkaisevasti uudella keksinnöllämme. Keksintömme on se, että muulla kuin perinteisesti tunnetulla interlace-menetelmällä kuvapinnan pixelin eriväriset pisteet (esim. fosforit katodisädeputkessa) jaetaan kahteen tai useampaan osajoukkoon . , joko värinsä tai sijaintinsa perusteella ja näytön toisiaan seuraavilla aktivointikerroilla kukin eri pisteiden osajoukko aktivoidaan peräkkäin tai muussa järjestyksessä. Yksi väripisteiden osajoukko voi sisältää joko samanvärisiä tai erivärisiä kuvapisteitä. Tällöin yksi raami ei koostu vain yhdestä pixelien eriväristen pisteiden samanaikaisesta aktivaatiosta johtuvasta valon välähdyksestä vaan useammasta eli näytön välketaajuus nousee sitä korkeammaksi mitä useampaan välähdykseen yksi raami jaetaan (ks. käytännön toteutus). Yhden raamin aikana aktivoidaan kuitenkin edelleen sama määrä väripisteitä kuin normaalissa näytössä, joten kuvan piirtämiseen käytettävän informaation määrä pysyy samana. Keksinnön ideaa voidaan hyödyntää myös näytön piirtotarkkuuden nostamiseen tai kuvapinnan koon suurentamiseen piirtotarkkuuden 4 95526 kärsimättä, koska raamitaaj uutta voidaan laskea. Tällöin ehditään piirtää enemmän pixeleitä yhtä raamia kohden nostamatta pixeleiden aktivaatioiden määrää aikayksikköä kohden. Näytön välketaajuus voidaan pitää kuitenkin edelleen korkeana, koska yksi raami koostuu useasta valonvälähdyksestä.
KÄYTÄNNÖN TOTEUTUSEHDOTUKSIA
Näytön välketaajuutta voidaan nostaa alkaen kaksinkertaistamisesta ylöspäin. Seuraavassa esitetty esimerkkeinä eräs tapa välketaaj uuden nelin-, kaksin- ja kolminkertaistamiseksi.
Näytön välketaajuus voidaan nelinkertaistaa seuraavalla aktivaatiojäijestelmällä (katso kuva 1). Väripisteet on jäljestetty yhdellä pystyrivillä kuvan mukaisesti allekkain (R tarkoittaa punaista, G vihreää ja B sinistä väripistettä). Yksi raami on jaettu neljään eriaikaiseen väripisteiden aktivaatioon. Ensimmäisellä aktivaatiolla aktivoidaan ensimmäisen vaakarivin punaiset, viidennen vihreät ja yhdeksännen siniset väripisteet, toisella aktivaatiolla toisen vaakarivin vihreät, kuudennen siniset ja kymmenennen punaiset väripisteet, kolmannella aktivaatiolla kolmannen vaakarivin siniset, seitsemännen punaiset ja yhdennentoista vihreät väripisteet ja neljännellä aktivaatiolla neljännen rivin punaiset, kahdeksannen vihreät ja kahdennentoista siniset väripisteet. Tällöin näytön yksi raami on jaettu neljään välähdykseen eli välketaajuus on noussut nelinkertaiseksi esim. 60 Hz:stä 240 Hz:iin. Näköjäijestelmä ei pysty havaitsemaan näin nopeata välketaaj uutta. Tämä saavutetaan lisäämättä yksittäisen väripisteiden ja pixeleiden aktivaatioiden määrää aikayksikköä kohden eli tarvittavan informaation määrä kuvan piirtämiseksi pysyy vakiona eikä raamitaaj uus nouse.
Näytön välketaaj uuden kaksinkertaistaminen (katso kuva 1). Yksi raami on jaettu kahteen aktivaatioon. Ensimmäisellä pyyhkäisyllä aktivoidaan ensimmäisen vaakarivin punaiset, kolmannen siniset ja viidennen vihreät väripisteet, toisella pyyhkäisyllä aktivoidaan toisen rivin vihreät, neljännen punaiset ja kuudennen siniset väripisteet.
Näytön välketaaj uuden kolminkertaistaminen seuraten samaa aktivaatioperiaatetta kuin yllä muuttamatta väripisteiden järjestystä pystyrivillä johtaisi siihen, että yhden
II
5 95526 aktivoinnin aikana aktivoitaisiin vain yhdenvärisiä pisteitä. Tästä olisi haittana se, että jos tarpeeksi suuri kuvan osa koostuu vain yhdestä perusväristä, näyttö välkkyisi raamitaajuuden mukaisesti. Tämä voidaan välttää seuraavalla aktivaatiojäijestelmällä (katso kuva 1). Ensimmäisellä aktivaatiolla aktivoidaan ensimmäisen vaakarivin punaiset, viidennen rivin vihreät ja yhdeksännen rivin siniset väripisteet. Toisella aktivaatiolla aktivoidaan toisen vaakarivin vihreät, kuudennen rivin siniset ja seitsemännen rivin punaiset väripisteet. Kolmannella aktivaatiolla aktivoidaan kolmannen vaakarivin siniset, neljännen punaiset ja kahdeksannen vihreät väripisteet. Tällöin vaikka suurikin alue näytöllä olisi vain yhtä perusväriä (punainen, vihreä tai sininen), se ei välky. Tämä johtuu siitä, että vaikka raamitaajuus olisikin esim. 60 Hz, kunkin eri värin pisteitä aktivoidaan kuitenkin 180 Hz:n taajuudella.
Samaa menetelmää voidaan myös käyttää näytön piirtotarkkuuden parantamiseen tai kuvapinnan suurentamiseen piirtotarkkuuden kärsimättä. Raamitaajuus voidaan laskea esim. 20 Hz:iin. Jos keksinnön mukaisen menetelmän avulla välketaajuus esim. kolminkertaistetaan, pysyy välketaajuus kuitenkin 60 Hz:ssä. Koska raamitaajuus laskee kolmannekseen, ehditään tällöin piirtää kolme kertaa enemmän pixeleitä yhden raamin aikana, vaikka pixeleiden aktivaatioiden määrä aikayksikköä kohden pysyy samana. Tämä mahdollistaa joko näytön piirtotarkkuuden nostamisen kolminkertaiseksi tai kuvaputken alan kolminkertaistamisen piirtotarkkuuden kärsimättä tai piirtotarkkuuden parantamisen ja kuvaputken koon suurentamisen yhdistämisen näiden rajojen sisällä.
Keksinnön metodia voidaan soveltaa myös liikkeen esittämisen tehostamiseen näytöllä. Liike voidaan jakaa osiin siten, että liike etenee jokaisella erillisellä väripisteosajoukon aktivaatiolla. Tällöin liikkuvaa kohdetta ei esitetä kokonaisen perinteisen pixelin aktivaationa siten, että käytettään yhden raamin tietyn paikan kaikkien väripisteiden eriaikaisia aktivaatiota kuvaamaan liikkuvaa kohdetta tässä paikassa, vaan jokaisella väripisteosajoukon aktivaatiokerralla kunkin raamin aikana kohde liikkuu näytöllä. Vaikka näytön raamitaajuus olisi laskettu esim. 20 Hz:iin, etenee liike kolminkertaisella eli 60 Hz:n taajuudella. Tällöin liikkuva kohde menettää väri-informaatiotaan. Tämä ei kuitenkaan haittaa, koska riittävän nopea liike voidaan esittää akromaattisena. Liikkuvaa kohdetta ei siis tarvitse esittää itse esineen värisenä 1. koostuvana kolmesta primääriväristä aktivoimalla koko perinteistä kolmen väripisteen pixeliä, vaan liike voidaan esittää koostuvana eriväristen tai samanväristen pisteiden seriaalisesta 6 9bb26 , aktivaatiosta. Tämä vähentää tukkeen esittämiseen tarvittavan informaation määrää, koska liikkuvan kohteen värikoodia ei enää tarvita ja siten mahdollistaa liikkeen raami taajuutta useammin tapahtuvan päivityksen.
Keksinnön soveltamisesta liikkeen esittämisen tehostamiseen seuraa suoraan se, että liikkuva objekti esitetään piirtotarkkuudeltaan karkeampana. Tämä myöskään ei haittaa, koska liikkuvan kohteen yksityiskohtien näkeminen on huomattavasti heikompaa kuin paikallaan olevan kohteen. Täten tarpeeksi nopeasti liikkuva kohde voidaan esittää piirtotarkkuudeltaan karkeampana. Tämä vähentää liikkeen esittämiseen tarvittavan informaation määrää.
Edellä esitetyt menetelmät ja hyödyt pätevät myös mustavalkonäyttössä. Myös mustavalkonäytössä erilliset pisteet voidaan jakaa osajoukkoihin, jotka aktivoidaan eriaikaisesti.
Claims (7)
- 7 PATENTTIVAATIMUKSET 95526
- 1. Menetelmä näyttöjen eriväristen pisteiden eriaikaiseksi aktivaatioksi näytön väripisteiden ollessa jaettuna kahteen tai useampaan osajoukkoon, joista yksi väripisteiden osajoukko voi sisältää joko samanvärisiä tai erivärisiä kuvapisteitä, t u n n e t t u siitä, että näytön toisiaan seuraavilla aktivointikerroilla kukin eri pisteiden osajoukko aktivoidaan eriaikaisesti saman raamin aikana.
- 2. Näytön välketaajuuden moninkertaistaminen patentivaatimuksen 1 mukaisella menetelmällä, tunnettu siitä, että useiden osajoukkojen väripisteet (R, G, B; R, G, B jne.) on jäljestetty yhdellä rivillä allekkain tai peräkkäin ja yksi raami on jaettu kahteen tai useampaan eriaikaiseen väripisteiden aktivaatioon siten, että ensimmäisellä aktivaatiolla aktivoidaan ensimmäisen osajoukon eri riveillä olevat punaiset, vihreät ja siniset väripisteet (R, G, B), toisella aktivaatiolla toisen osajoukon eri riveillä olevat eriväriset väripisteet ja että välketaajuuden kolmin- tai nelinkertaistamiseksi suoritetaan vielä kolmas tai neljäs aktivaatio uusien osajoukkojen erivärisillä väripisteillä, jotka sijaitsevat eri riveillä kuin edellisten aktivaatiokertojen väripisteet.
- 3. Patenttivaatimus 1 mukainen näyttö, tunnettu siitä, että kuvassa esitettävä liikkuva kohde etenee jokaisen eriaikaisen väripisteiden aktivaation aikana, jolloin liikkuvaa kohdetta ei esitetä kokonaisen perinteisen pixelin aktivaationa siten, että käytetään yhden raamin tietyn paikan kaikkien väripisteiden eriaikaisia aktivaatiota kuvaamaan liikkuvaa kohdetta tässä paikassa, vaan jokaisella väripisteiden aktivaatiokerralla kunkin raamin aikana kohde on jo edennyt näytöllä eteenpäin, jolloin liikkuva kohde menettää osan väri-informaatiostaan ja se esitetään piirtotarkkuudeltaan karkeampana.
- 4. Patenttivaatimuksen 3 mukaisen menetelmän sovellutus kaikkiin värinäyttöihin, t u n n e t t u siitä, että riittävän nopeasti näytöllä liikkuva kohde esitetään ilman väri-informaatiota.
- 5. Patenttivaatimuksen 3 mukaisen menetelmän sovellutus kaikkiin näyttöihin, t u n n e 11 u siitä, että riittävän nopeasti näytöllä liikkuva kohde esitetään piirtotarkkuudeltaan karkeampana.
- 8 I 95526
Priority Applications (3)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI931543A FI95526C (fi) | 1993-04-05 | 1993-04-05 | Kuvapinnan väripisteosajoukkojen eriaikainen käsittely ja liikkeen esittämisen tehostaminen |
AU62850/94A AU6285094A (en) | 1993-04-05 | 1994-03-29 | Improving spatiotemporal resolution and enhancing motion by interlacing |
PCT/FI1994/000116 WO1994023532A1 (en) | 1993-04-05 | 1994-03-29 | Improving spatiotemporal resolution and enhancing motion by interlacing |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI931543 | 1993-04-05 | ||
FI931543A FI95526C (fi) | 1993-04-05 | 1993-04-05 | Kuvapinnan väripisteosajoukkojen eriaikainen käsittely ja liikkeen esittämisen tehostaminen |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI931543A0 FI931543A0 (fi) | 1993-04-05 |
FI931543A FI931543A (fi) | 1994-10-06 |
FI95526B FI95526B (fi) | 1995-10-31 |
FI95526C true FI95526C (fi) | 1996-02-12 |
Family
ID=8537689
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI931543A FI95526C (fi) | 1993-04-05 | 1993-04-05 | Kuvapinnan väripisteosajoukkojen eriaikainen käsittely ja liikkeen esittämisen tehostaminen |
Country Status (3)
Country | Link |
---|---|
AU (1) | AU6285094A (fi) |
FI (1) | FI95526C (fi) |
WO (1) | WO1994023532A1 (fi) |
Families Citing this family (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
ES2143883T3 (es) | 1998-04-17 | 2000-05-16 | Barco Nv | Conversion de una señal de video para accionar una pantalla de cristal liquido. |
US7952545B2 (en) | 2006-04-06 | 2011-05-31 | Lockheed Martin Corporation | Compensation for display device flicker |
Family Cites Families (6)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
AU544556B2 (en) * | 1979-12-04 | 1985-06-06 | Mitsubishi Denki Kabushiki Kaisha | Colour display panel |
FI73325C (fi) * | 1985-03-05 | 1987-09-10 | Elkoteade Ag | Foerfarande foer alstring av individuellt reglerbara bildelement och pao dessa baserad faergdisplay. |
FR2612326A1 (fr) * | 1987-03-13 | 1988-09-16 | Thomson Csf | Procede de reglage des couleurs d'un panneau a plasma polychrome et panneau a plasma utilisant un tel procede |
JPS6455582A (en) * | 1987-08-06 | 1989-03-02 | Ibm | Color display device |
US5341153A (en) * | 1988-06-13 | 1994-08-23 | International Business Machines Corporation | Method of and apparatus for displaying a multicolor image |
GB9020892D0 (en) * | 1990-09-25 | 1990-11-07 | Emi Plc Thorn | Improvements in or relating to display devices |
-
1993
- 1993-04-05 FI FI931543A patent/FI95526C/fi not_active IP Right Cessation
-
1994
- 1994-03-29 AU AU62850/94A patent/AU6285094A/en not_active Abandoned
- 1994-03-29 WO PCT/FI1994/000116 patent/WO1994023532A1/en active Application Filing
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI931543A (fi) | 1994-10-06 |
FI95526B (fi) | 1995-10-31 |
WO1994023532A1 (en) | 1994-10-13 |
AU6285094A (en) | 1994-10-24 |
FI931543A0 (fi) | 1993-04-05 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
CN102246222B (zh) | 液晶显示装置 | |
US8269700B2 (en) | Pixel interleaving configurations for use in high definition electronic sign displays | |
CN104716163B (zh) | 像素结构以及显示基板和显示装置 | |
US7215347B2 (en) | Dynamic pixel resolution, brightness and contrast for displays using spatial elements | |
CN104680949B (zh) | 像素阵列、显示驱动方法、显示驱动装置和显示装置 | |
US9368054B2 (en) | Pixel array and flat-panel display having the pixel array | |
US10043483B2 (en) | Pixel arrangement structure, array substrate, display apparatus and display control method | |
CN105137641B (zh) | 显示装置及显示方法 | |
AU2002316067A1 (en) | Methods, systems, and programming for producing and displaying subpixel-optimized font bitmaps using non-linear color balancing | |
EP0346621A3 (en) | Method of and apparatus for displaying a multicolor image | |
US20060152534A1 (en) | Method for displaying an image | |
CN109256077B (zh) | 显示面板的控制方法、装置及可读存储介质 | |
CN109243365A (zh) | 显示装置的显示方法、显示装置 | |
US6281861B1 (en) | Spatial light modulator and directional display | |
US20170272734A1 (en) | 3d display device and its driving method and device | |
CN101963721A (zh) | 一种场色域液晶显示器 | |
CN105913794A (zh) | 一种led虚拟显示模型 | |
CN105096801B (zh) | 显示单元、显示面板及其驱动方法和显示装置 | |
CN110490838A (zh) | 显示面板不同分辨率区域边界处理的方法及装置 | |
FI95526C (fi) | Kuvapinnan väripisteosajoukkojen eriaikainen käsittely ja liikkeen esittämisen tehostaminen | |
CN109509777A (zh) | 显示面板、像素结构及其分辨率扩展方法 | |
CN105989793B (zh) | 像素阵列、有机发光二极管显示器以及将图像呈现于显示器上的方法 | |
US20140362128A1 (en) | Method and device for displaying pixel arrangement and oled display thereof | |
JP2002311859A (ja) | 表示装置 | |
US9437161B2 (en) | Image processing device for correcting an image to be displayed on a display by detecting dark sub-pixels between two bright sub-pixels |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FG | Patent granted |
Owner name: IIVANAINEN, ANTTI AARNI TAPANI |
|
BB | Publication of examined application | ||
MM | Patent lapsed |