FI94423C - Menetelmä bitumin tai vastaavan hapettamiseksi - Google Patents

Menetelmä bitumin tai vastaavan hapettamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI94423C
FI94423C FI924253A FI924253A FI94423C FI 94423 C FI94423 C FI 94423C FI 924253 A FI924253 A FI 924253A FI 924253 A FI924253 A FI 924253A FI 94423 C FI94423 C FI 94423C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
reactor
bitumen
oxidation
air
process according
Prior art date
Application number
FI924253A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI924253A (fi
FI94423B (fi
FI924253A0 (fi
Inventor
Hannu Nousiainen
Lauri Paukkonen
Jorma Siik
Pertti Orivuori
Harri Jaervelin
Bjarne Bremer
Keijo Kaukonen
Original Assignee
Neste Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Neste Oy filed Critical Neste Oy
Priority to FI924253A priority Critical patent/FI94423C/fi
Publication of FI924253A0 publication Critical patent/FI924253A0/fi
Priority to AU49637/93A priority patent/AU4963793A/en
Priority to PCT/FI1993/000379 priority patent/WO1994006887A1/en
Publication of FI924253A publication Critical patent/FI924253A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI94423B publication Critical patent/FI94423B/fi
Publication of FI94423C publication Critical patent/FI94423C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C10PETROLEUM, GAS OR COKE INDUSTRIES; TECHNICAL GASES CONTAINING CARBON MONOXIDE; FUELS; LUBRICANTS; PEAT
    • C10CWORKING-UP PITCH, ASPHALT, BITUMEN, TAR; PYROLIGNEOUS ACID
    • C10C3/00Working-up pitch, asphalt, bitumen
    • C10C3/02Working-up pitch, asphalt, bitumen by chemical means reaction
    • C10C3/04Working-up pitch, asphalt, bitumen by chemical means reaction by blowing or oxidising, e.g. air, ozone
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01JCHEMICAL OR PHYSICAL PROCESSES, e.g. CATALYSIS OR COLLOID CHEMISTRY; THEIR RELEVANT APPARATUS
    • B01J19/00Chemical, physical or physico-chemical processes in general; Their relevant apparatus
    • B01J19/18Stationary reactors having moving elements inside
    • B01J19/1806Stationary reactors having moving elements inside resulting in a turbulent flow of the reactants, such as in centrifugal-type reactors, or having a high Reynolds-number
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01JCHEMICAL OR PHYSICAL PROCESSES, e.g. CATALYSIS OR COLLOID CHEMISTRY; THEIR RELEVANT APPARATUS
    • B01J19/00Chemical, physical or physico-chemical processes in general; Their relevant apparatus
    • B01J19/18Stationary reactors having moving elements inside
    • B01J19/1887Stationary reactors having moving elements inside forming a thin film

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Oil, Petroleum & Natural Gas (AREA)
  • Production Of Liquid Hydrocarbon Mixture For Refining Petroleum (AREA)
  • Physical Or Chemical Processes And Apparatus (AREA)
  • Working-Up Tar And Pitch (AREA)

Description

5 94423
Menetelmä bitumin tai vastaavan lopettamiseksi Förfarande för oxidering av bitumen eller motsvarande
Keksinnön kohteena on menetelmä bitumin tai vastaavan lopettamiseksi.
Bitumi on hiilivetytuote, joka saadaan esimerkiksi öljynjalostusprosessista tislauksen pohjatuotteena, jolla on korkea kiehumispiste ja viskositeetti ja joka liukenee trikloo-10 rieteeniin. Luonnon asfalteista uuttamalla erotettu liukeneva sideaine on myös bitumia (1). Bitumin ominaisuuksien parantamiseksi sitä voidaan hapettaa soveliaaksi aiottuihin käyttökohteisiin. Tämä hapettaminen voidaan tehdä johtamalla ilmaa bitumiin, joka hapettuu öljyfaasiin ilmasta diffundoituneen hapen vaikutuksesta.
15 Nykyisessä hapetettujen (puhallettujen/puolipuhallettujen) bitumilaatujen valmistus menetelmässä bitumiöljy ja lopettamiseen tarvittava ilma saatetaan kontaktiin suuritila-vuuksisessa reaktorissa (ns. kuplakolonnitekniikka). Menetelmän heikkouksina ovat suuresta öljy- ja kaasutilavuudesta johtuvat turvallisuusriskit, jännöskaasun korkea happipitoisuus, reaktion huono säädettävyys sekä pitkästä viipymäajasta johtuva 20 tuotteen laatuominaisuuksien heikkeneminen.
Patenttijulkaisussa WO 87/03896 bitumin ja hapen kontaktia on parannettu bitumin hapetuksessa käyttämällä turbiinisekoitinta. Tämä turbiinisekoitin käsittää sekoitti-men, joka on varustettu siipirattaalla, joka muodostuu hampaistetusta tasolevystä.
25 Tällaisen sekoittimen käyttö ei kuitenkaan olennaisesti paranna aineen siirtoa.
Tekniikan tasona viitataan myös hakijan kuulutusjulkaisuun FI-78495, joka kohdistuu menetelmään bitumin hapettamiseksi ilmalla suuritilavuuksisessa reaktorissa.
30 Tämän keksinnön tavoitteena on lyhentää hapetusreaktion viipymäaikaa ja täten vähentää laatuominaisuuksien heikkenemistä, kylmäominaisuudet jopa paranevat. Tavoitteena on m.m. saada aikaan bitumituote, joka soveltuu käytettäväksi tielevitteenä 2 94423 nimenomaan kylmissä olosuhteissa, kuten pohjoismaissa, mikä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että levitteeseen ei saa syntyä murtumia.
Keksinnön mukainen menetelmä on pääasiassa tunnettu siitä, että hapettaminen 5 tapahtuu johtamalla bitumin tai vastaavan syöttövirta sekä ilmavirta tai muu kaasumainen hapetin kuumennettuina ja paineistettuina reaktoriin, joka on homogenisaattorityyp-pinen ns. pyörivä laite ja jossa reaktorissa sen roottori-staattori-elimet saavat aikaan niin voimakkaan turbulenssin, että syötetyt aineet oleellisesti kokonaan dispergoituvat kaasu-neste-dispersioksi.
10
Keksinnön edullisilla suoritusmuodoilla on alivaatimusten mukaiset tunnusmerkit.
Ilman ja bitumin välinen kontakti tapahtuu keksinnössä käyttämällä suurta turbulenssia. Keksinnössä käytetty reaktorilaite aikaansaa turbulenssin leikkausvoimia 15 aikaansaavien roottori-staattorityyppisten sekoituselinten käytöllä: bitumi ja ilma joutuvat kulkeutumaan reaktorin läpi siten, että niihin kohdistuu suuri leikkausvoima ja : paljon sekoitusta, mikä aikaansaa ilman hyvän dispergoitumisen, joka on kontaktin aikaansaamiseksi hyvin edullista. Keksinnön mukaisessa valmistusmenetelmässä ilma-bitumiseoksen kontaktin parantamiseen käytetty reaktorina oleva pyörivä laite on ns.
20 tehohomogenisaattori, joka tehohomogenisaattori on siis sen tyyppinen sekoituslaite, jossa sekoituksen aikaansaa yksi tai useampi roottori-staattoripari, yksin tai Saijassa.
Bench-scale-mittakaavassa tehdyillä kokeilla on osoitettu, että keksinnön mukaisella menetelmällä voidaan tarvittavaa viipymäaikaa lyhentää murto-osaan nykyisestä.
25 Lyhyempi viipymäaika ja parempi kontakti merkitsevät oleellisesti pienempää öljy- ja kaasuinventaaria ja niiden myötä turvallisuusriskien pienenemistä sekä ilman käytön vähenemistä.
Keksinnössä saadaan bitumi ja happi reagoimaan huomattavasti nopeammin kuin 30 nykyisellä kuplakolonnitekniikalla, jossa ei sekoitusta käytetä, ja myös nopeammin kuin 3 94423 tavanomaisten sekoituslaitteiden avulla. Oleellista on reaktioiden kokonaisnopeus. Reaktioiden nopeus johtuu karkeasti ilmaistuna kahdesta asiasta: - hapen aineensiirron nopeudesta ilmasta bitumiin 5 - hapen ja bitumin välisten reaktioiden nopeudesta.
Aineensiirtonopeutta voidaan edelleen parantaa vaikuttamalla seuraaviin asioihin: - olosuhteet reaktorissa 10 - reaktorin rakenne - reaktoreiden lukumäärä (erilaiset reaktorikytkennät).
Hapetusreaktorissa ilman happi ja bitumi reagoivat siten, että happimolekyyli lohkaisee pitkäketjuisesta molekyylistä osan pois muodostaen lyhytketjuisia hydroperoksideja ja 15 toisaalta pitkäketjuisia yhdisteitä, joissa on happi mukana. Nämä happea sisältävät pitkäketjuiset molekyylit pyrkivät yhdistymään, muodostaen vielä pidempiketjuisia molekyylejä. Tämä on toivottu reaktio, koska tällöin bitumia voidaan prosessoida halutulla tavalla riippuen siitä, kuinka raskasta bitumia halutaan tuottaa. Lähempiä tietoja varten on edellä olevassa tekstissä viitattu seuraavaan kirjallisuuteen: 20 1. Blomberg, T., Bitumit, 1990, Gummerus kirjapaino Oy, Jyväskylä, 2. Calderbank, P. H., Moo-Young, M., Chem. Eng. Sei., 16, 49, 1961, ” 3. Uhl. V., Grey, J., (Ed.), Calderbank, P., H., Mixing, Voi. 2, Chap. 6, Academic
Press, New York, 1967.
25 Reaktorin rakenne
Reaktori koostuu painerungosta, sisään- ja ulosvirtausyhteistä, rungon perässä sijaitsevista muotoilluista roottori-staattorikehäpareista ja akselista. Sekä roottori että staattori on muotoiltu hampaistuksella, rei’ityksella tai muulla vastaavalla roottorin ja 30 staattorin rakenteella siten, että turbulenssi lisääntyy reaktorissa oleellisesti roottorin pyöriessä. Akselin tulee olla laakeroitu ja tiivistetty, ja reaktori tarvitsee voimansiirto- 94423 4 ja voimalaitteet. Reaktorin tilavuus on niin pieni, että reaktorin sisälle mahtuu kerrallaan minuutin murto-osassa syötettävä lähtöaineiden määrä. Reaktorin periaatteellinen rakenne on esitetty kuvissa IA ja IB.
5 Ainesiirtonopeuteen voidaan vaikuttaa reaktorin rakenteella ja liikkuvien elimien käyntinopeudella eli roottori-staattoriparin mittojen ja lukumäärän valinnalla ja sisäosien välisellä nopeuserolla.
Olosuhteet reaktorissa 10 Lämpötilan nosto reaktorissa kasvattaa diffuusiokerrointa ja siten myös aineensiirtoker-rointa. Sopiva lämpötila keksinnössä on 180-240°C, mutta voidaan myös toimia alueella 150-300°C.
IS Ilman määrän lisääminen nopeuttaa bitumin hapettumista, koska tällöin tiettyä bitumimäärää kohti on reaktorissa enemmän happea, jolloin hapen bitumiin diffuntoitu-nut määrä on suurempi. Keksinnössä sopiva neste/ilma-syöttö tilavuussuhde on 2/1 - 1/50, reaktorin ollessa paineistettuna.
20 Paineen korottaminen lisää ilman määrää reaktorissa, koska ilma on kokoonpuristuva kaasu. Tällöin reaktioiden kokonaisaika pienenee ja voidaan käsitellä suurempia määriä bitumia samalla laitteella. Bitumin tilavuus ei paineen vaikutuksesta oleellisesti muutu. Keksinnössä käytettävän tehohomogenisaattorin sisäinen ylipaine on mahdollisimman korkea, esim. > 6 bar, edullisesti > 20 bar. Rajan ylipaineelle asettaa laitteen 25 mekaaninen kestävyys. Keksinnön mukainen pieni laite on tehnyt mahdolliseksi ja turvallisemmaksi korkeiden ylipaineiden käytön.
Laitteiston sisäisellä kierrätyksellä, jossa palautus tapahtuu reaktorin ulostulopuolelta sisäänmenopuolelle takaisin, voidaan vaikuttaa tuotteen viipymäaikajakaumaan ja sitä 30 kautta tuoteominaisuuksiin. Kierrätyksellä voidaan haluttaessa lisätä tuotteen kovenemista.
11 IB.t Mil H I M i 5 94423
Lisäämällä turbulenssia reaktorissa myös aineensiirto kasvaa. Keksinnössä sopiva roottorin kehänopeus on alueella n. 1-100 m/s.
Reaktori voidaan kytkeä joko niin, että syöttö tulee reaktorin ulkokehälle tai niin, että 5 syöttö tulee reaktorin kehän (kehien) keskelle. Syöttämällä bitumi ja ilma reaktorin kehälle voidaan lisätä reaktorissa vallitsevaa turbulenssia. Jos ilma ja bitumi syötetään reaktorin kehän (kehien) keskelle, on tarvittava pumppaus- ja komprimointienergian tarve vähäisempi. Myös laitekustannukset ovat tällöin alhaisemmat.
10 Reaktoreiden lukumäärä
Bitumin halutun hapetusasteen saavuttamiseksi reaktoreita voi olla yksi tai useampi liitettynä Saijaan ja/tai rinnan. On myös mahdollista kytkeä ulkokehälle ja kehän tai kehien keskelle tulevilla syötöillä varustettuja reaktoreita eri tavalla keskenään. Täten IS saijakytkentäsuoritusmuodossa reaktorin läpi virrannut bitumi ja paineistettu reaktorin jäännöskaasu ja/tai tuore ilma tai vastaava kaasu syötetään edelleen seuraavaan : reaktoriin. Paras suoritusmuoto on kuitenkin nk. kerralla-läpi-ajo, jossa bitumi ja ilma virtaavat vain kerran reaktorin läpi.
20 Eräässä toisessa suoritusmuodossa sekä bitumi että ilma (jäännösilma tai tuoreilma) paineistetaan (pumpataan/komprimoidaan) ja edelleen syötetään seuraavaan reaktoriin.
* Eli kyseessä on kahden tai useamman reaktorin kytkeminen Saijaan.
Keksinnön edut tuotantomittakaavassa 25
Keksinnön etuja tuotantomittakaavassa on arvioitu seuraavassa.
' ·« 6 94423
Turvallisuus mahdollisissa vuototilanteissa bitumivolyymi on merkittävästi pienempi, koska bitumin pumppaus homogenisaattoriin voidaan keskeyttää heti ja homogenisaat-5 torin bitumisisältö on merkittävästi pienempi kuin tavallisen puhallusreaktorin.
Tästä syystä myös kaasuvolyymi on merkittävästi pienempi, mikä tarkoittaa pienempää räjähdys- ja paloriskiä lisäksi tämän ansiosta varopuhallettavaa on vähemmän; yksinkertaisempi ja toimintavarmempi varopuhallusjäijestelmä 10 - koska reaktiot tapahtuvat tehokkaammin, happipitoisuus on merkittävästi alempi hapetusilmapoistokaasuissa, mikä parantaa paloturvallisuutta.
Laatukustannukset 15 - täysimittakaavaisen tuotannon käynnistys n. xh - 1 vrk nykyistä nopeampi; (12 - 24 h x kapasiteetti) tuotetaan vähemmän runsasrikkistä raskasta polttoöljyä tms.
häiriötilanteissa pienempi laatuvaatimusten ulkopuolella olevien tuotteiden määrä 20 - tuotteen kokonaislaatu nykyistä parempi; prosessin säätö nopeutuu; ohjaus paranee, tuote "kerralla oikein".
• · i
Taloudellisuus 25 - laiteinvestointi keksinnön mukaiseen reaktoriin on kuplakolonnia huomattavasti halvempi.
Ympäristövaikutukset 30 - tehokkaamman ilmankäytön ansiosta vähemmän käsiteltäviä poistokaasuja 7 94423 tuotteen vähäisemmän haihtuvuuden ansiosta kuumat bitumimassat aiheuttavat vähemmän työhygienisiä ongelmia.
Seuraavassa keksintöä kuvataan koe-esimerkin avulla, jota ei ole tarkoitettu rajoittamaan 5 keksintöä.
SUORITUSESIMERKKI 10 1. Koejärjestely
Keksinnön toimivuuden varmentamiseksi rakennetun koelaitteiston pääkomponentit ovat: 1. Syöttösäiliö 15 2. Syöttö- ja kierrätyspumput 3. Tehohomogenisaattori (in-line) 4. Kaasunpoistosäiliö 5. Tuotesäiliö 6. Materiaalin syöttöputkisto 20 7. Hapetusilman (paineilma) syöttöputkisto.
Laitteiston virtauskaavio on esitetty kuviossa 5.
2. Kokeiden suoritus 25
Laitteiston nestevirtauksen kapasiteetti on 10 - 80 1/h. Muita laitteiston ns. hapetuska- > · · pasiteettiin ja tuoteominaisuuksiin vaikuttavia ohjausparametreja ja niiden vaikutussuun-taa- ja voimakkuutta on tutkittu m.m. seuraavilla alueilla:
30 1. lämpötila n. 180 - 240°C
2. Neste/ilma-syöttösuhde 1/10 - 1/40 94423 g 3. Homogenisaattorin sisäinen paine 0 - 6 bar (abs.) 4. Laitteiston sisäinen kierrätys 0 - 60 1/h 5. Homogenisaattorin roottorin kehänopeus 0-100 m/s.
5 Koemateriaalina on käytetty tislattua ECO-300 tiebitumiraaka-ainetta.
Koeajot on pääosin tehty ns. kerralla läpi-periaatteella, joka tarkoittaa sitä, että hapetettava bitumiöljy on syötetty vain kerran homogenisaattorin läpi ja analysoitavat tuotenäytteet on otettu prosessista heti homogenisaattorin purkausaukon jälkeen sekä 10 kaasunpoistosäiliön jälkeen.
Koetulokset
Bitumin viskositeetin ja jäykkyyden mittana on käytetty tunkeuma-arvoa, joka määrite-15 tään esimerkiksi saksalaisen standardin DIN 520IJ mukaan.
• Hapetuskapasiteetin mittarina on käytetty tuotteen tunkeuma-arvon ja syöttömateriaalin tunkeuma-arvon välistä muutosta, ns. delta-tunkeumaa.
20 Koelaitteistolla on saavutettu n. 5000-kertainen hapetusnopeus bitumimassayksikköä ' kohti tavanomaiseen kuplakolonnimenetelmään verrattuna. Samansuuruinen tunkeuman * muutos, jonka saavuttamiseen tavanomaisella menetelmällä kuluu aikaa n. 2 tuntia, vie aikaa keksinnön mukaisella menetelmällä vain n. 1-3 sekuntia. Tätä vertailua on havainnollistettu kuvassa 2.
25
Merkittävät hapetuskapasiteettiin vaikuttavat tekijät ovat olleet homogenisaattorin sisäinen paineja materiaalien virtaussuunnat homogenisaattorissa. Sisäinen paine nostaa hapen osapainetta ja parantaa kaasun diffuusiota bitumiin (kuva 3).
30 Sisäinen hapetuskapasiteetti, ts. tunkeuman muutos "kerralla läpi" -ajossa on saavutettu ylipaineen avulla sekä kääntämällä materiaalien virtaussuunnat päinvastaiseksi 9 94423 tavanomaiseen virtaussuuntaan nähden. Kts. kuva IA, jossa virtaussuunta on normaali ja kuva IB, jossa se on käännetty.
Em. parametrien vaikutusta on havainnollistettu ao. kuvassa nro 3.
5
Koelaitteiston nestevirtauksen ja homogenisaattorin sisäisen tilavuuden avulla on laskennallisesti havainnollistettu viipymäajan vaikutusta hapetuskapasiteettiin. Tuloksista voidaan todeta, että nestevirtauksen kasvaessa siihen määrään, että laskennallinen viipymäaika alittaa n. yhden sekunnin, alkaa koelaitteen hapetuskapasiteetti laskea.
10 Graafinen esitys aiheesta kuvassa nro 4.

Claims (9)

94423
1. Menetelmä bitumin tai vastaavan hapettamiseksi, tunnettu siitä, että hapettaminen tapahtuu johtamalla bitumin tai vastaavan syöttövirta sekä ilmavirta tai muu 5 kaasumainen hapetin kuumennettuina ja paineistettuina reaktoriin, joka on homogenisaat-torityyppinen ns. pyörivä laite ja jossa reaktorissa sen roottori-staattori-elimet saavat aikaan niin voimakkaan turbulenssin, että syötetyt aineet oleellisesti kokonaan dispergoi-tuvat kaasu-neste-dispersioksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että hapetin- bitumi-reaktorin läpäisyaika on alle 10 s.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että bitumia tai vastaavaa hapetetaan ilmalla tai vastaavalla tilavuussuhteessa 2/1 - 1/50 reaktorin 15 ollessa paineistettuna.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ylipaine reaktorissa on mahdollisimman korkea, edullisesti yli 6 bar, edullisimmin 20 bar tai enemmän. 20
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lämpötila reaktorissa on 150-300°C, edullisesti 180-240°C.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että 25 hapettaminen suoritetaan reaktorissa, jonka reaktiotilavuus on vähemmän kuin 1/100 syötettyyn nestemäärään verrattuna tunnissa.
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että hapettaminen suoritetaan reaktorissa, jossa roottorin kehänopeus on 1-100 m/s, edulli- 30 sesti 10-100 m/s. 54423
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että syöttö tapahtuu reaktoriin reaktorin ulkokehälle.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että 5 syöttö tapahtuu reaktoriin reaktorin keskelle. • · 94423
FI924253A 1992-09-23 1992-09-23 Menetelmä bitumin tai vastaavan hapettamiseksi FI94423C (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI924253A FI94423C (fi) 1992-09-23 1992-09-23 Menetelmä bitumin tai vastaavan hapettamiseksi
AU49637/93A AU4963793A (en) 1992-09-23 1993-09-21 Process of oxidation of bitumen or the like
PCT/FI1993/000379 WO1994006887A1 (en) 1992-09-23 1993-09-21 Process of oxidation of bitumen or the like

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI924253A FI94423C (fi) 1992-09-23 1992-09-23 Menetelmä bitumin tai vastaavan hapettamiseksi
FI924253 1992-09-23

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI924253A0 FI924253A0 (fi) 1992-09-23
FI924253A FI924253A (fi) 1994-03-24
FI94423B FI94423B (fi) 1995-05-31
FI94423C true FI94423C (fi) 1995-09-11

Family

ID=8535912

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI924253A FI94423C (fi) 1992-09-23 1992-09-23 Menetelmä bitumin tai vastaavan hapettamiseksi

Country Status (3)

Country Link
AU (1) AU4963793A (fi)
FI (1) FI94423C (fi)
WO (1) WO1994006887A1 (fi)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AUPM504494A0 (en) * 1994-04-13 1994-05-05 Mobil Oil Corporation Method for reducing mutagenicity of petroleum products
US7374659B1 (en) 2004-06-22 2008-05-20 Asphalt Technology, Llc. Methods and systems for modifying asphalts
NZ534302A (en) * 2004-07-23 2007-10-26 John Brodie Matthews Process and apparatus for oxidising bitumen to modify its properties
US7906011B2 (en) 2008-06-13 2011-03-15 Asphalt Technology Llc Methods and systems for manufacturing modified asphalts
CA2785180C (en) 2009-12-31 2018-04-03 Shell Internationale Research Maatschappij B.V. Multi-purpose reactor and process for the preparation of modified bitumen
RU2499813C2 (ru) * 2011-07-21 2013-11-27 Генрих Филиппович Левшин Устройство для получения битума
AP2015008330A0 (en) * 2012-08-31 2015-03-31 Technix Reactors Ip Ltd Reactor apparatus and methods
RU2562483C9 (ru) * 2013-07-18 2015-10-20 Игорь Анатольевич Мнушкин Способ и установка для получения битума
RU190770U1 (ru) * 2019-04-03 2019-07-11 Общество с ограниченной ответственностью "Компания СИМАС ПЕТРОЛЕУМ" (ООО "Компания СИМАС ПЕТРОЛЕУМ") Устройство для получения окисленного битума
RU190768U1 (ru) * 2019-04-03 2019-07-11 Общество с ограниченной ответственностью "Компания СИМАС ПЕТРОЛЕУМ" (ООО "Компания СИМАС ПЕТРОЛЕУМ") Устройство для получения окисленного битума

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3607715A (en) * 1969-03-28 1971-09-21 Volcanic Heater Inc Method of oxidizing roofing asphalt
US3923633A (en) * 1969-10-03 1975-12-02 Oemv Ag Bitumen blowing
GB1384401A (en) * 1972-01-18 1975-02-19 Witco Chemical Corp Asphaltic compositions
SU1198094A1 (ru) * 1984-01-03 1985-12-15 Проектно-Технологический Трест "Нечерноземоргтехспецстрой" Устройство дл автоматического управлени процессом приготовлени битума
EP0252104B1 (en) * 1985-12-20 1991-06-12 BEGLIARDI, Fernando Process for the production of bitumens of a high penetration value, apparatus for carrying it out, and products thus obtained

Also Published As

Publication number Publication date
AU4963793A (en) 1994-04-12
WO1994006887A1 (en) 1994-03-31
FI924253A (fi) 1994-03-24
FI94423B (fi) 1995-05-31
FI924253A0 (fi) 1992-09-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI94423C (fi) Menetelmä bitumin tai vastaavan hapettamiseksi
Ma et al. A novel oxygen-containing demulsifier for efficient breaking of water-in-oil emulsions
Yang et al. Characterization of micromixing efficiency in rotating packed beds by chemical methods
CA2768032C (en) System and process for production of liquid product from light gas
Zaki et al. Propylene oxide-ethylene oxide block copolymers as demulsifiers for water-in-oil emulsions, I. Effect of molecular weight and hydrophilic-lipophylic balance on the demulsification efficiency
Chu et al. Micromixing efficiency enhancement in a rotating packed bed reactor with surface-modified nickel foam packing
RU2008140315A (ru) Способы и системы смешивания для введения предшественника катализатора в сырье, содержащее тяжелую нефть
US20120111769A1 (en) Crude oil desulfurization
US20090323458A1 (en) Continuous process for performing a chemical reaction in which a gaseous phase is added to a charge system comprising one or more solid phases which have been dissolved or dispersed in water
US20050237854A1 (en) Method for continuously and dynamically mixing at least two fluids, and micromixer
Tsalbouris et al. Bisphenol A migration to alcoholic and non-alcoholic beverages–An improved molecular imprinted solid phase extraction method prior to detection with HPLC-DAD
He et al. PDMS/PAI-HF composite membrane containing immobilized palladium nanoparticles for 4-nitrophenol reduction
El-Deen et al. Natural hydrophobic deep eutectic solvent for vortex-assisted dispersive liquid–liquid microextraction of anti-prostate cancer triple therapy from water and human plasma
CN109306272A (zh) 重油加氢处理系统
CN113655039B (zh) 一种基于分子印迹技术构建的微囊藻毒素比率荧光传感器
Cui et al. Effect of Ni–Co ternary molten salt catalysts on coal catalytic pyrolysis process
Shivaprasad et al. Investigating the effect of increasing cloth size and cloth number in a spinning mesh disc reactor (SMDR): A study on the reactor performance
Taboada et al. A kinetic study of the thermal degradation of chitosan‐metal complexes
Hichri et al. Gas-liquid mass-transfer coefficients in a slurry batch reactor equipped with a self-gas-inducing agitator
Abdul Nasir et al. Miscible blend polyethersulfone/polyimide asymmetric membrane crosslinked with 1, 3-diaminopropane for hydrogen separation
Ibrahim et al. Effect of reagents concentration and ratio on degradation of natural rubber latex in acidic medium
JPH09143102A (ja) 重水素化化合物の製造方法
CN112177603B (zh) 一种定量评价超临界状态下co2萃取原油组分含量的方法
Di Martino et al. Design and implementation of a novel quench flow reactor for the study of nascent olefin polymerisation
CN106770767B (zh) 一种聚醚醚酮复合材料中聚醚醚酮的定量分析方法

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed