FI90856B - Menetelmä jäteveden tai sentapaisen epäpuhtaan veden käsittelemiseksi sekä menetelmässä käytettävä saostuksen apuaine - Google Patents

Menetelmä jäteveden tai sentapaisen epäpuhtaan veden käsittelemiseksi sekä menetelmässä käytettävä saostuksen apuaine Download PDF

Info

Publication number
FI90856B
FI90856B FI904070A FI904070A FI90856B FI 90856 B FI90856 B FI 90856B FI 904070 A FI904070 A FI 904070A FI 904070 A FI904070 A FI 904070A FI 90856 B FI90856 B FI 90856B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
sludge
bio
water
microbial cells
crushed
Prior art date
Application number
FI904070A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI904070A (fi
FI90856C (fi
FI904070A0 (fi
Inventor
Pertti Kalevi Hynninen
Ilkka Seppo Olavi Nevalainen
Pertti Juhani Vuoriranta
Original Assignee
Enviro Data Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Enviro Data Oy filed Critical Enviro Data Oy
Priority to FI904070A priority Critical patent/FI90856C/fi
Publication of FI904070A0 publication Critical patent/FI904070A0/fi
Priority to AU83143/91A priority patent/AU8314391A/en
Priority to PCT/FI1991/000257 priority patent/WO1992003385A1/en
Publication of FI904070A publication Critical patent/FI904070A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI90856B publication Critical patent/FI90856B/fi
Publication of FI90856C publication Critical patent/FI90856C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C02TREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02FTREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02F1/00Treatment of water, waste water, or sewage
    • C02F1/34Treatment of water, waste water, or sewage with mechanical oscillations
    • C02F1/36Treatment of water, waste water, or sewage with mechanical oscillations ultrasonic vibrations
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C02TREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02FTREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02F1/00Treatment of water, waste water, or sewage
    • C02F1/52Treatment of water, waste water, or sewage by flocculation or precipitation of suspended impurities
    • C02F1/5263Treatment of water, waste water, or sewage by flocculation or precipitation of suspended impurities using natural chemical compounds
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C02TREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02FTREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02F11/00Treatment of sludge; Devices therefor
    • C02F11/12Treatment of sludge; Devices therefor by de-watering, drying or thickening

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Hydrology & Water Resources (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Water Supply & Treatment (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Separation Of Suspended Particles By Flocculating Agents (AREA)
  • Activated Sludge Processes (AREA)

Description

90856
Menetelmä jäteveden tai sentapaisen epäpuhtaan veden käsittelemiseksi sekä menetelmässä käytettävä saostuksen apuaine
Esillä olevan keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdannon mukainen menetelmä jäteveden tai sentapaisen epäpuhtaan veden käsittelemiseksi.
Tällaisen menetelmän mukaan käsiteltävään veteen lisätään sekoitusvyöhykkeessä orgaanisen aineen saostumista aikaansaavaa komponenttia, sekoituksesta saatava seos johdetaan erotusvyöhykkeeseen, jossa saostuva aine erotetaan nesteestä, minkä jälkeen käsitelty neste-effluentti poistetaan erotusvyöhykkeestä ja viedään mahdolliseen jatkokäsittelyyn.
Keksinnön mukainen menetelmä soveltuu etenkin sellu- ja paperiteollisuuden jätevesien käsittelyyn, mutta sitä voidaan myös käyttää muiden teollisten jätevesien, kuten öljyn-jalostuksesta ja muovien valmistuksesta peräisin olevien jätevesien, sekä kunnallisten jätevesien puhdistamiseen.
Keksintö koskee myös jäteveden tai sentapaisen epäpuhtaan veden käsittelyssä käytettävää saostuksen apuainetta.
Sellu- ja paperiteollisuuden jätevesien orgaanisen aineen poistossa aktiivilietemenetelmällä muodostuu 0,4 - 0,6 kg biolietettä jokaista poistettua BOD7 kg (BOD = biological oxygen demand; biologinen hapenkulutus) kohti. Tämä orgaaninen aines sisältää eläviä ja kuolleita mikrobeja. Lisäksi siinä on sellaista hienojakoista orgaanista ja epäorgaanista kiintoainetta, jota on kulkeutunut biologiseen puhdistamoon käsiteltävän jäteveden mukana. Biomassan osuus sellu- ja paperiteollisuuden aktiivilietteestä on 50 - 80 %.
Suomessa muodostuu jo nykyisellään suuria määriä aktiivilie-tettä; lietteen määrä on suuruusluokaltaan noin 30.000 - 40.000 tonnia kuiva-ainetta vuodessa. Määrän odotetaan vielä kasvavan niin, että se vuosikymmenen lopulla on suuruusluokkaa 80.000 - 100.000 t/a.
2
Biolietteelle ei ole olemassa taloudellisesti kiinnostavaa hyötykäyttöä. Nykyisellään se joko kuivataan ja poltetaan yhdessä kuitulietteen kanssa tai kuljetetaan läjitysalueelle. Myöskään aktiivilietteen mikrobiosaa ei jätevedenpuhdis-tuksessa toistaiseksi juuri ole osattu käyttää hyväksi. Eräissä tapauksissa siitä on vapautettu sitoutunutta fosforia ja typpeä, joita aineita on voitu käyttää uudelleen biologisessa puhdistuksessa.
Esillä oleva keksintö lähtee siitä ajatuksesta, että aktiivi-lietettä voitaisiin käyttää saostuksen apuaineena jäteveden puhdistuksen etuselkeytyksessä. Tällä hetkellä aktiiviliete usein poistetaan prosessista yhdessä etuselkeytyksen lietteen kanssa johtamalla bioliete tulevan veden mukana etusel-keytykseen. Tällöin kuitenkin osa biolietteestä voi nousta pintaan anaerobisen jäteveden tai muiden syiden takia. Tuloksena on useimmiten se, että myös etuselkeytyksen kiintoaineen poistoteho huononee alkuperäisestä.
Keksintömme yhteydessä tehdyissä mittauksissa ja kokeissa on nyt todettu, että hajottamalla ainakin osa biolietteen mik-robisoluista ja asettamalla lietteen pH korkeintaan arvoon 3, edullisesti pH-alueelle 2-3, saadaan etuselkeytykseen lisätyllä biolietteellä aikaan laskeutumiskelpoisia flokke-ja.
Täsmällisemmin sanottuna keksinnön mukaiselle menetelmälle jätevesien käsittelemiseksi on pääasiallisesti tunnusomaista se, mikä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkki-osassa.
Kuten yllä esitettiin tarkoitetaan tämän hakemuksen puitteissa termillä "bioliete" sellaista proteiinipitoista lietettä, joka on peräisin jätevesien puhdistuslaitoksesta, kuten aktiivilietelaitoksesta tai ilmastetusta lammikosta, ja joka sisältää eläviä ja kuolleita mikrobeja.
Termeillä "saostaa" ja "saostua" tarkoitetaan puolestaan sellaista prosessia, jossa liuosfaasissa oleva aine muuttuu
II
3 90856 kiinteään muotoon, jolloin se eroaa liuoksesta. Saostuksen yhteydessä syntyvä kiinteä aine saattaa koaguloitua muodostaen hiutaleita tai flokkeja, jotka prosessiolosuhteiden mukaan joko laskeutuvat pohjaan tai - flotaatiossa eli vaahdo-tuksessa - nousevat pintaan. Niinpä "saostus"-termi kattaa myös ne prosessit, joissa tapahtuu hiutaleiden ja flokkien muodostumista ja koaguloitumista.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä voidaan pH-arvon säätöön käyttää sopivaa happoa, etenkin mineraalihappoa, kuten suola-, typpi- tai rikkihappoa. On kuitenkin myös mahdollista käyttää hapanta jätevesijaetta, kuten kemianteollisuuden ferrosulfaattipitoista jätevettä. Koska näiden pH-arvo usein on varsin alhainen, jopa < 1, sopivat ne erityisen hyvin sellun valkaisun alkalivaiheen jätevesien pH-arvon säätämiseen haluttuun arvoon.
Keksinnön mukaan pH-arvon tulee olla alle noin 3, jotta liete saostuisi. Kuten myöhemmin esitettävistä esimerkeistä käy ilmi, ei menetelmä tuota haluttua tulosta pH-arvon ollessa noin 4. Taloudellisista syistä on harvoin mielekästä laskea pH-arvo alle kahden, vaikka menetelmä kuitenkin toimii näissäkin pH-arvoissa.
Bioliete lisätään jäteveteen sekoitusvyöhykkeessä, jossa jätevettä sekoitetaan esim. peräkkäisissä sekoitussäiliöissä. Keksinnön eräässä edullisessa suoritusmuodossa lietteen ja veden muodostamaa seosta sekoitetaan kahdessa vaiheessa, ensin nopeasti ja senjälkeen hitaasti. Vaiheet suoritetaan eri sekoitusastioissa.
Jäteveteen lisättävän biolietteen sakeus on noin 0,2 %, mutta se voidaan tiivistämällä korottaa noin 2-3 %:iin. Sen mikrobisoluista ainakin osa, edullisesti ainakin noin 50 %, erityisen edullisesti ainakin noin 60 %, on murskattu sopivalla murskauskäsittelyllä. Erään edullisen suoritusmuodon mukaan biolietettä käsitellään sonikaattorilaitteessa ultraäänellä. Toisen edullisen suoritusmuodon mukaan biolietteen 4 mikrobisoluja murskataan käyttämällä korkeaa painetta ja sen nopeaa alentamista (räjäytystekniikkaa).
Saostumisen aikaansaamiseksi tarvittavan saostuskemikaalin määrä vaihtelee liuenneiden ja suspendoituneiden yhdisteiden mukaan. Tavallisesti on lisättävän biolietteen kuiva-ainemäärä noin 0,2 - 1,5 g/1 jätevettä.
Biolietteen lisäksi voidaan etuselkeytyksessä käyttää sinänsä tunnettuja saostuskemikaaleja, kuten ferro- ja ferrisulfaattia ja alumiinisulfaattia, jotka voidaan esim. lisätä sellaisen vesiliuoksen muodossa, joka sisältää ferro-, ferri- tai alumiini-ioneja, kuten edellä mainittu kemianteollisuuden rautapitoinen jätevesi.
Menetelmässä voidaan biolietteen ja mahdollisten saostuske-mikaalien ohella vielä käyttää jotain sinänsä tunnettua flokkauksen tehostamiskemikaalia, jona jäteveden koostumuksen mukaan voidaan käyttää erilaisia kationisia polymeerejä, anionisia polymeerejä sekä polyelektrolyyttejä. Flokkauksen tehostamiskemikaali tuodaan jäteveteen ennen biolietteen lisäystä, sen jälkeen tai samanaikaisesti sen kanssa.
Saostuneen aineen ja liuoksen erottamiseksi jätevesi-liete-seos johdetetaan esim. aktiivilietelaitoksen tasausaltaaseen tai ilmastusosaan, joissa saostunut aine erotetaan sinänsä tunnetuilla menetelmillä.
Keksinnön avulla saavutetaan huomattavia etuja. Niinpä menetelmällä saadaan aikaan varsin hyvä jäteveden kiintoai-nereduktio. Mikäli jätevedessä on hienojakoista, muuten laskeutumatonta kiintoainetta se saostuu samalla. Menetelmä soveltuu sekä mekaanisen että kemiallisen selluvalmistuksen jätevesien käsittelyyn. Kyseeseen tulevat esim. kuorimo- ja valkaisimovedet. Koska myös eräät orgaaniset, lähinnä suur-raolekyyliset aineet, kuten hapot ja klooratut yhdisteet, saostuvat menetelmän yhteydessä, voidaan myös öljynjalostuk-sessa ja muovien valmistuksessa syntyviä jätevesiä käsitellä. Keksinnön avulla voidaan perinteisten saostuskemikaalien
II
5 90856 määrää huomattavasti vähentää, ne voidaan jopa kokonaan korvata keksinnön mukaisella biolietteellä.
Seuraavassa keksintöä ryhdytään lähemmin tarkastelemaan oheisen piirustuksen ja muutaman suoritusesimerkin avulla. Piirustuksen kuviossa on esitetty menetelmän yksikertaistet-tu prosessikaavio.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä käytetään etuselkeytyksen saostuksen apuaineena biolietettä, joka koostuu aktiivilie-teprosessin ylijäämälietteestä, jota murskataan murskaus-laitteessa l. Murskaus suoritetaan käyttäen hyväksi esimerkiksi korkeaa painetta ja sen nopeaa alentamista (räjäytys-tekniikkaa) tai ultraääntä. Käsiteltävään jäteveteen lisätään murskattua biolietettä ensimmäisessä sekoitusastiassa 2. Lietettä syötetään käsiteltävään jäteveteen niin, että sen määrä kuiva-aineena (haihdutusjäännöksellä) mitaten on 0,2 - 1,5 g/1 selkeytykseen menevässä vedessä. Jäteveden pH säädetään lisäämällä hapanta jätevesijaetta tai mineraali-happoa (rikkihappoa tai vastaavaa) niin, että se on alueella 2-3. Ensimmäisessä sekoitusastiassa vallitsevaa pH-arvoa mitataan ja säädellään säätölaitteistolla 3, joka koostuu pH:n näyttö-, rekisteröinti- ja säätölaitteesta (QIRC) ja syötettävän happaman aineen virtaus-, rekisteröinti- ja säätölaitteesta (FIRC).
Käsiteltyä jätevettä sekoitetaan aluksi nopeasti 1-2 minuuttia ensimmäisessä sekoitusastiassa 2 ja sitten hitaasti 6-10 minuuttia toisessa sekoitusastiassa 4. Tällöin tapahtuu biolietteen koagulaatio ja liete ja jäteveden liuenneet orgaaniset aineet alkavat saostua.
Lietevesiseos syötetään selkeyttämöön tai flotaatiolaitteis-toon 6. Mikäli lietteen ja veden erotuslaitteisto sisältää betoni- tai muuta happoindusoidulle korroosiolle alttiita osia, on seoksen pH nostettava alueelle 4,0 - 5,3 esimerkiksi kalkilla (kalsiumhydroksidin vesiliuoksella), joka syötetään väliastiaan 5. Selkeyttimeen tulevan seoksen pH-arvoa säädellään edellä esitetyllä tavalla säätölaitteistolla 3.
6
Selkeytyksessä erotukseen tarvitaan tavanomaisesti sellu- ja paperiteollisuuden jätevesien selkeytykseen mitoitettu selkeytin 6 (pintakuorma 0,6 - 1,2 m3/m2 h, viipymä 3-5 tuntia) .
Flotaatiota käytettäessä pintakuorma voi olla suuruusluokkaa 3-5 m3/m2 h ja ns. dispersioveden määrä 10 - 20 % käsiteltävän veden määrästä.
Selkeytyksestä 6 jätevesi menee biologiseen puhdistusvaihee-seen. Liete ohjataan lietteenkäsittelyyn ja käsitellään muiden jätevedenkäsittelyn lietteiden kanssa tavanomaisin menetelmin.
Seuraavat esimerkit havainnollistavat keksintöä sitä mitenkään rajoittamatta esimerkkien yksityiskohtiin.
Esimerkki 1 Käsiteltävä jätevesi oli kemitermomekaanisen (CTMP) tehtaan etuselkeytykseen tulevaa jätevettä kuusiajon ajalta. Kokeessa käytetty bioliete oli saman tehtaan aktiivilietelaitoksen biolietettä.
Bioliete hajoitettiin ultraäänellä (sonikoitiin) ja jäljelle jäänyt kiintoaine poistettiin sentrifugoimalla. Sentrifugoin-nin suodosta lisättiin vakiomäärä käsiteltävään jäteveteen. pH
säädettiin laimealla rikkihapolla eri näytteissä eri suuruiseksi. Näytteitä sekoitettiin happolisäyksen jälkeen vakionopeudella noin 10 minuuttia ja näytteiden annettiin laskeutua noin 30 minuuttia. Tämän jälkeen otettiin näytteet vesiosasta ja määritettiin kiintoaine käyttäen GF/A suodinta. Tulokset on esitetty oheisessa taulukossa 1.
7
Taulukko 1 pH:n muutoksen vaikutus kiintoaineen poistoon käytettäessä saostuksen apuaineena murskattua aktiivilletettä.
90856
Lisätty pH kiinto- kiintoai- aktiivi- aine nereduktio lietemäärä 1) mg/1 % ml/1 Käsittelemätön vesi 0 5,8 1700 IA vertailu 0 2,0 540 68 IB koe 50 2,0 140 92 1C koe 100 2,0 82 95 2A koe 0 4,0 570 66 2B koe 50 4,1 650 62 2C koe 100 4,0 740 56
Kiintoainereduktio on laskettu vertaamalla sitä alkuperäisen veden kiintoainemäärään.
Esimerkki 2
Sulfaattimenetelmällä kappaan 31 keitettyä havusellua valkaistiin laboratoriomitassa käyttäen sekvenssiä C/D E1DE2D. Tavoitteena oli vaaleus ISO 90. Alkalivaiheen jätevesi (vai heesta El), hapan jätevesi (vaiheesta C/D), jossa C = kloori ja D = klooridioksidi) sekä sonikoimalla murskatun ja suodatetun biolietteen suodos sekoitettiin keskenään. Sanottu lietesuodos sekoitettiin yhtäaikaisesti happaman jäteveden kanssa alkaaliseen jäteveteen. Seosta sekoitettiin 5 minuuttia, minkä jälkeen seoksen annettiin laskeutua noin yksi tunti. Vedestä otettiin näyte, josta määritettiin väri vakio pH:ssa. Tulokset on esitetty oheisessa taulukossa 2. Määräti-lavuussuhteet olivat alkaalinen vesi:hapan vesi:bioliete = 1:2:0,2 8
Taulukko 2 Värireduktio lisättäessä murskattua biolietettä alkaalisen ja happaman jäteveden seokseen.
Väri Värireduktio mg Pt/1 %
Hapan jätevesi 320
Alkaalinen jätevesi 6600
Bioliete 1500 Käsitelty jätevesi 690 71
Tekemissämme muissa puhdistuskokeissa on todettu mm., että murskatun biolietteen lisäys etuselkeytykseen ei nosta etu-selkeytyksestä poistuvaa liuennutta orgaanista ainemäärää CODrllä mitattuna. Puhdistustulos kiintoaineen saostuksessa ei oleellisesti huonontunut, vaikka murskatusta biolietteestä ei sentrifugoimalla poistettukaan murskaantumatonta bioliete-osaa.
li

Claims (12)

90856
1. Menetelmä jäteveden tai sentapaisen epäpuhtaan veden käsittelemiseksi, jonka menetelmän mukaan - veteen lisätään sekoitusvyöhykkeessä (2, 4) orgaanisen aineen saostumista aikaansaavaa komponenttia, - saatu seos johdetaan erotusvyöhykkeeseen (7), jossa saostuva aine erotetaan nesteestä, ja - käsitelty neste-effluentti poistetaan erotusvyöhyk-keestä ja viedään mahdolliseen jatkokäsittelyyn, tunnettu siitä, että - saostumista aikaansaavana komponenttina käytetään ainakin osittain proteiinipitoista biolietettä, jonka sisältämille mikrobisoluille on suoritettu murskauskä-sittely, ja - sekoitusvyöhykkeen (2, 4) pH säädetään arvoon korkeintaan noin 3.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käytetään aktiivilietelaitoksesta tai ilmastetusta lammikosta saatavaa biolietettä, jonka mikrobisoluista ainakin noin 50 %, edullisesti noin 60 - 90 %, ön murskattu.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että pH säädetään noin arvoon 2...3.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että pH-arvon säätöön käytetään hapanta jätevesijaetta tai mineraalihappoa.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sekoitusvyöhykkeessä (2, 4) lisätään kuiva-aineena laskettuna noin 0,2...1,5 g biolietet-tä/1 vettä.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lietteen ja veden muodostamaa seosta sekoitetaan kahdessa vaiheessa, ensin nopeasti ja senjälkeen hitaasti.
7. Etenkin jäteveden tai sentapaisen epäpuhtaan veden käsittelyyn tarkoitettu saostuksen apuaine käytettäväksi pH-arvoilla korkeintaan noin 3, tunnettu siitä, että se koostuu oleellisesti proteiinipitoisesta biolietteestä, jota on käsitelty siten, että ainakin osa biolietteen mikrobien soluista on murskattu.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen saostuksen apuaine, tunnettu siitä, että ainakin noin 50 %, edullisesti ainakin 60 % biolietteen mikrobisoluista on murskattu.
9. Patenttivaatimuksen 7 tai 8 mukainen saostuksen apuaine, tunnettu siitä, että bioliete on saatu aktiivilietelaitoksesta tai ilmastetusta lammikosta.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 7-9 mukainen saostuksen apuaine, tunnettu siitä, että biolietteen sakeus on noin 0,2...3 %.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 7-10 mukainen saostuksen apuaine, tunnettu siitä, että biolietettä on käsitelty ultraäänellä mikrobisolujen murskaamiseksi.
12. Jonkin patenttivaatimuksen 7-10 mukainen saostuksen apuaine, tunnettu siitä, että biolietteen mikrobi-soluja on murskattu alistamalla bioliete ensin korkealle paineelle, jota senjälkeen on nopeasti alennettu. Il 90856
FI904070A 1990-08-17 1990-08-17 Menetelmä jäteveden tai sentapaisen epäpuhtaan veden käsittelemiseksi sekä menetelmässä käytettävä saostuksen apuaine FI90856C (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI904070A FI90856C (fi) 1990-08-17 1990-08-17 Menetelmä jäteveden tai sentapaisen epäpuhtaan veden käsittelemiseksi sekä menetelmässä käytettävä saostuksen apuaine
AU83143/91A AU8314391A (en) 1990-08-17 1991-08-19 Process for treatment of waste waters or equivalent impure waters as well as a flocculating adjuvant used in the process
PCT/FI1991/000257 WO1992003385A1 (en) 1990-08-17 1991-08-19 Process for treatment of waste waters or equivalent impure waters as well as a flocculating adjuvant used in the process

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI904070A FI90856C (fi) 1990-08-17 1990-08-17 Menetelmä jäteveden tai sentapaisen epäpuhtaan veden käsittelemiseksi sekä menetelmässä käytettävä saostuksen apuaine
FI904070 1990-08-17

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI904070A0 FI904070A0 (fi) 1990-08-17
FI904070A FI904070A (fi) 1992-02-18
FI90856B true FI90856B (fi) 1993-12-31
FI90856C FI90856C (fi) 1994-04-11

Family

ID=8530942

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI904070A FI90856C (fi) 1990-08-17 1990-08-17 Menetelmä jäteveden tai sentapaisen epäpuhtaan veden käsittelemiseksi sekä menetelmässä käytettävä saostuksen apuaine

Country Status (3)

Country Link
AU (1) AU8314391A (fi)
FI (1) FI90856C (fi)
WO (1) WO1992003385A1 (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE1005989A3 (fr) * 1992-06-18 1994-04-12 Univ Bruxelles Procede de decoloration de l'effluent des usines de pates a papier.
EP0960860A1 (en) * 1998-05-21 1999-12-01 Shell Internationale Researchmaatschappij B.V. Biologically treating a contaminated aqueous waste stream
KR100441112B1 (ko) * 2001-10-08 2004-07-21 한국해양연구원 최소수선단면을 갖는 삼동선형 위그선
FI130365B (fi) * 2018-02-16 2023-07-26 Upm Kymmene Corp Menetelmä biolietteen käsittelemiseksi

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1459469A1 (de) * 1962-01-31 1969-07-10 Eltro Gmbh Verfahren zur Behandlung von Klaerschlamm
US3406114A (en) * 1964-07-20 1968-10-15 Kerr Mc Gee Oil Ind Inc Process for flocculating finely divided solids suspended in an aqueous medium with amicrobial polysaccharide
US4649110A (en) * 1982-07-29 1987-03-10 Solmat Systems, Ltd. Polymeric substance, and method of separating and culturing bacteria to provide polymeric substance useful in liquid clarification and soil conditioning
US4721570A (en) * 1986-02-06 1988-01-26 Envirex, Inc. RBC with solids contact zone

Also Published As

Publication number Publication date
FI904070A (fi) 1992-02-18
FI90856C (fi) 1994-04-11
FI904070A0 (fi) 1990-08-17
WO1992003385A1 (en) 1992-03-05
AU8314391A (en) 1992-03-17

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA3007903C (en) Recovery of phosphorus compounds from wastewater
US4981593A (en) Sewage treatment
US7384573B2 (en) Compositions for wastewater treatment
US20140284519A1 (en) Surface-treated calcium carbonate and its use in water purification and for the dewatering of sludges and sediments
CN108821473A (zh) 一种印染污水处理工艺
FI90856B (fi) Menetelmä jäteveden tai sentapaisen epäpuhtaan veden käsittelemiseksi sekä menetelmässä käytettävä saostuksen apuaine
JP4610640B2 (ja) 有機性廃水の処理方法及び装置
US5611928A (en) Process for treating waste water
EP0250410B1 (en) A method of removing macromolecular organic dissolved and colloidal material from wood processing industry effluents
EP1090886A2 (en) A method of treating sludge and a method of treating organic waste water comprising the same
US5766485A (en) Color removal from effluent waters
US4882070A (en) Waste water clarification
Elsergany et al. Optimizing the performance of a paper mill effluent treatment
KR101880619B1 (ko) 음식물처리시설에서 발생하는 폐수 처리방법 및 시스템
Anbu Clemensis et al. Chemical precipitation of aerobically treated olive mill wastewater
KR100523338B1 (ko) 고농도 유기폐수의 처리 및 재이용 방법
KR20060087058A (ko) 음식물 쓰레기 탈리액의 정화방법
CA1284256C (en) Method of treatment of circulation water of a paper mill
KR20030048735A (ko) 음식물쓰레기 침출수의 처리방법
KR950002113B1 (ko) 알칼리성 산업폐수의 처리방법
Langevin et al. Treatment of thermomechanical pulping condensate using thermophilic and mesophilic sequencing batch reactors
Chakrabarti et al. Combined chemical-biological treatment of pulp and paper mill effluent
KR910004128B1 (ko) 고농도의 유기폐수의 처리방법
Roux et al. Improved Biological Treatment Through Chemical Pre-Treatment
JPH0483596A (ja) 有機性汚水の処理方法

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: ENVIRO DATA OY

MA Patent expired