FI90856C - Menetelmä jäteveden tai sentapaisen epäpuhtaan veden käsittelemiseksi sekä menetelmässä käytettävä saostuksen apuaine - Google Patents

Menetelmä jäteveden tai sentapaisen epäpuhtaan veden käsittelemiseksi sekä menetelmässä käytettävä saostuksen apuaine Download PDF

Info

Publication number
FI90856C
FI90856C FI904070A FI904070A FI90856C FI 90856 C FI90856 C FI 90856C FI 904070 A FI904070 A FI 904070A FI 904070 A FI904070 A FI 904070A FI 90856 C FI90856 C FI 90856C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
bio
sludge
water
slurry
precipitation aid
Prior art date
Application number
FI904070A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI904070A0 (fi
FI90856B (fi
FI904070A (fi
Inventor
Pertti Kalevi Hynninen
Ilkka Seppo Olavi Nevalainen
Pertti Juhani Vuoriranta
Original Assignee
Enviro Data Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Enviro Data Oy filed Critical Enviro Data Oy
Priority to FI904070A priority Critical patent/FI90856C/fi
Publication of FI904070A0 publication Critical patent/FI904070A0/fi
Priority to PCT/FI1991/000257 priority patent/WO1992003385A1/en
Priority to AU83143/91A priority patent/AU8314391A/en
Publication of FI904070A publication Critical patent/FI904070A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI90856B publication Critical patent/FI90856B/fi
Publication of FI90856C publication Critical patent/FI90856C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C02TREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02FTREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02F1/00Treatment of water, waste water, or sewage
    • C02F1/34Treatment of water, waste water, or sewage with mechanical oscillations
    • C02F1/36Treatment of water, waste water, or sewage with mechanical oscillations ultrasonic vibrations
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C02TREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02FTREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02F1/00Treatment of water, waste water, or sewage
    • C02F1/52Treatment of water, waste water, or sewage by flocculation or precipitation of suspended impurities
    • C02F1/5263Treatment of water, waste water, or sewage by flocculation or precipitation of suspended impurities using natural chemical compounds
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C02TREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02FTREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02F11/00Treatment of sludge; Devices therefor
    • C02F11/12Treatment of sludge; Devices therefor by de-watering, drying or thickening

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Hydrology & Water Resources (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Water Supply & Treatment (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Separation Of Suspended Particles By Flocculating Agents (AREA)
  • Activated Sludge Processes (AREA)

Description

90856
Menetelma jateveden tai sentapaisen epapuhtaan veden kfisit-telemiseksi seka menetelmassa kaytettava saostuksen apuaine
Esilia olevan keksinndn kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdannon mukainen menetelma jateveden tai sentapaisen epapuhtaan veden kasittelemiseksi.
Tailaisen menetelman mukaan kasiteltavaan veteen lisataan sekoitusvydhykkeessa orgaanisen aineen saostumista aikaan-saavaa komponenttia, sekoituksesta saatava seos johdetaan erotusvydhykkeeseen, jossa saostuva aine erotetaan nestees-ta, minka jaikeen kasitelty neste-effluentti poistetaan erotusvydhykkeesta ja viedaan mahdolliseen jatkokasittelyyn.
Keksinndn mukainen menetelma soveltuu etenkin sellu- ja pa-periteollisuuden jatevesien kasittelyyn, mutta sita voidaan myds kayttaa muiden teollisten jatevesien, kuten Oljyn-jalostuksesta ja muovien valmistuksesta peraisin olevien jatevesien, sekM kunnallisten jatevesien puhdistamiseen.
Keksintd koskee myds jateveden tai sentapaisen epapuhtaan veden kasittelyssa kaytettavaa saostuksen apuainetta.
Sellu- ja paperiteollisuuden jatevesien orgaanisen aineen poistossa aktiivilietemenetelmaiia muodostuu 0,4 - 0,6 kg biolietetta jokaista poistettua BOD7 kg (BOD = biological oxygen demand; biologinen hapenkulutus) kohti. T3ma orgaani-nen aines sisaitaa elavia ja kuolleita mikrobeja. Lisaksi siina on sellaista hienojakoista orgaanista ja epaorgaanista kiintoainetta, jota on kulkeutunut biologiseen puhdistamoon kasiteltavan jateveden mukana. Biomassen osuus sellu- ja paperiteollisuuden aktiivilietteesta on 50 - 80 %.
Suomessa muodostuu jo nykyiseliaan suuria maaria aktiivilie-tetta,· lietteen maara on suuruusluokaltaan noin 30.000 - 40.000 tonnia kuiva-ainetta vuodessa. MMar3n odotetaan viela kasvavan niin, etta se vuosikymmenen lopulla on suu-ruusluokkaa 80.000 - 100.000 t/a.
2
Biolietteelle ei ole olemassa taloudellisesti kiinnostavaa hyOtykSyttea. Nykyiseliaan se joko kuivataan ja poltetaan yhdessa kuitulietteen kanssa tai kuljetetaan 13jitysalueel-le. Myfiskaan aktiivilietteen mikrobiosaa ei jatevedenpuhdis-tuksessa toistaiseksi juuri ole osattu kayttaa hyvaksi. ErMissM tapauksissa siita on vapautettu sitoutunutta fosfo-ria ja typpea, joita aineita on voitu kayttaa uudelleen bio-logisessa puhdistuksessa.
Esilia oleva keksintfi lahtee siita ajatuksesta, etta aktiivi-lietetta voitaisiin kayttaa saostuksen apuaineena jateveden puhdistuksen etuselkeytyksessa. Talla hetkelia aktiiviliete usein poistetaan prosessista yhdessa etuselkeytyksen liet-teen kanssa johtamalla bioliete tulevan veden mukana etusel-keytykseen. Taildin kuitenkin osa biolietteesta voi nousta pintaan anaerobisen jateveden tai muiden syiden takia. Tu-loksena on useimmiten se, etta myCs etuselkeytyksen kiinto-aineen poistoteho huononee alkuperaisesta.
Keksintfimme yhteydessa tehdyissa mittauksissa ja kokeissa on nyt todettu, etta hajottamalla ainakin osa biolietteen mik-robisoluista ja asettamalla lietteen pH korkeintaan arvoon 3, edullisesti pH-alueelle 2-3, saadaan etuselkeytykseen lisatylia biolietteelia aikaan laskeutumiskelpoisia flokkeja.
Tasmailisemmin sanottuna keksinndn mukaiselle menetelmaile jatevesien kasittelemiseksi on paaasiallisesti tunnusomaista se, mika on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkki-osassa.
Kuten ylia esitettiin tarkoitetaan tam3n hakemuksen puit-teissa termilia "bioliete" sellaista proteiinipitoista lie-tetta, joka on peraisin jatevesien puhdistuslaitoksesta, kuten aktiivilietelaitoksesta tai ilmastetusta lammikosta, ja joka sisaitaa eiavia ja kuolleita mikrobeja.
Termeilia "saostaa" ja "saostua" tarkoitetaan puolestaan sellaista prosessia, jossa liuosfaasissa oleva aine muuttuu
II
3 90856 kiinteSan muotoon, jolloin se eroaa liuoksesta. Saostuksen yhteydessa syntyva kiintea aine saattaa koaguloitua muodos-taen hiutaleita tai flokkeja, jotka prosessiolosuhteiden mu-kaan joko laskeutuvat pohjaan tai - flotaatiossa eli vaahdo-tuksessa - nousevat pintaan. Niinpa "saostus"-termi kattaa myOs ne prosessit, joissa tapahtuu hiutaleiden ja flokkien muodostumista ja koaguloitumista.
KeksinniJn mukaisessa menetelmassa voidaan pH-arvon saatddn kayttaa sopivaa happoa, etenkin mineraalihappoa, kuten suola-, typpi- tai rikkihappoa. On kuitenkin myiis mahdollis-ta kayttaa hapanta jatevesijaetta, kuten kemianteollisuuden ferrosulfaattipitoista jatevetta. Koska naiden pH-arvo usein on varsin alhainen, jopa < 1, sopivat ne erityisen hyvin sellun valkaisun alkalivaiheen jatevesien pH-arvon saatami-seen haluttuun arvoon.
Keksinndn mukaan pH-arvon tulee olla alle noin 3, jotta liete saostuisi. Kuten myohenunin esitettåvista esimerkeista kåy ilmi, ei menetelmM tuota haluttua tulosta pH-arvon ol-lessa noin 4. Taloudellisista syista on harvoin mielekasta laskea pH-arvo alle kahden, vaikka menetelma kuitenkin toimii naissåkin pH-arvoissa.
Bioliete lisataan jateveteen sekoitusvydhykkeessa, jossa jatevetta sekoitetaan esim. perakkaisissa sekoitussailiOissa. Keksinndn eraassa edullisessa suoritusmuodossa lietteen ja veden muodostamaa seosta sekoitetaan kahdessa vaiheessa, en-sin nopeasti ja senjaikeen hitaasti. Vaiheet suoritetaan eri sekoitusastioissa.
jateveteen lisattavan biolietteen sakeus on noin 0,2 %, mut-ta se voidaan tiivistamaiia korottaa noin 2-3 %:iin. Sen mikrobisoluista ainakin osa, edullisesti ainakin noin 50 %, erityisen edullisesti ainakin noin 60 %, on murskattu sopi-valla murskauskasittelylia. Eraan edullisen suoritusmuodon mukaan biolietetta kasiteliaan sonikaattorilaitteessa ultra-aanelia. Toisen edullisen suoritusmuodon mukaan biolietteen 4 mikrobisoluja murskataan kayttamaiia korkeaa painetta ja sen nopeaa alentamista (rSjSytystekniikkaa).
Saostumisen aikaansaarniseksi tarvittavan saostuskemikaalin maarS vaihtelee liuenneiden ja suspendoituneiden yhdisteiden mukaan. Tavallisesti on lisattavan biolietteen kuiva-aine-maara noin 0,2 - 1,5 g/1 jatevetta.
Biolietteen lisaksi voidaan etuselkeytyksessa kayttaa sinansa tunnettuja saostuskemikaaleja, kuten ferro- ja ferrisulfaattia ja alumiinisulfaattia, jotka voidaan esim. lisata sellaisen vesiliuoksen muodossa, joka sisaitaa ferro-, ferri- tai alumiini-ioneja, kuten edelia mainittu kemian-teollisuuden rautapitoinen jatevesi.
Menetelmassa voidaan biolietteen ja mahdollisten saostuske-mikaalien ohella viela kayttaa jotain sinansa tunnettua flokkauksen tehostamiskemikaalia, jona jateveden koostumuk-sen mukaan voidaan kayttaa erilaisia kationisia polymeereja, anionisia polymeereja seka polyelektrolyytteja. Flokkauksen tehostamiskemikaali tuodaan jateveteen ennen biolietteen lisaysta, sen jaikeen tai samanaikaisesti sen kanssa.
Saostuneen aineen ja liuoksen erottamiseksi jatevesi-liete-seos johdetetaan esim. aktiivilietelaitoksen tasausaltaaseen tai ilmastusosaan, joissa saostunut aine erotetaan sinansa tunnetuilla menetelmilia.
Keksinndn avulla saavutetaan huomattavia etuja. Niinpa menetelmaiia saadaan aikaan varsin hyva jateveden kiintoai-nereduktio. Mikali jatevedessa on hienojakoista, muuten laskeutumatonta kiintoainetta se saostuu samalla. Menetelma soveltuu seka mekaanisen etta kemiallisen selluvalmistuksen jatevesien kasittelyyn. Kyseeseen tulevat esim. kuorimo- ja valkaisimovedet. Koska myOs eraat orgaaniset, IShinnå suur-molekyyliset aineet, kuten hapot ja klooratut yhdisteet, saostuvat menetelmån yhteydessa, voidaan myos oljynjalostuk-sessa ja muovien valmistuksessa syntyvia jStevesiå kasitella. Keksinndn avulla voidaan perinteisten saostuskemikaalien
II
5 90856 maaraa huomattavasti vahentaa, ne voidaan jopa kokonaan kor-vata keksinndn mukaisella biolietteelia.
Seuraavassa keksintda ryhdytaan lahemmin tarkastelemaan oheisen piirustuksen ja muutaman suoritusesimerkin avulla. Piirustuksen kuviossa on esitetty menetelman yksikertaistet-tu prosessikaavio.
Keksinndn mukaisessa menetelmassa kaytetaan etuselkeytyksen saostuksen apuaineena biolietetta, joka koostuu aktiivilie-teprosessin ylijaamaiietteesta, jota murskataan murskaus-laitteessa 1. Murskaus suoritetaan kayttaen hyvaksi esimer-kiksi korkeaa painetta ja sen nopeaa alentamista (rajaytys-tekniikkaa) tai ultraaanta. K3siteltavaan jateveteen lis3-taan murskattua biolietetta ensimmaisessa sekoitusastiassa 2. Lietetta sydtetaan kasiteltavaan jateveteen niin, etta sen maara kuiva-aineena (haihdutusjaannOkselia) mitaten on 0,2 - 1,5 g/1 selkeytykseen menevassa vedessa. jateveden pH saadetaan lisaamaiia hapanta jatevesijaetta tai mineraali-happoa (rikkihappoa tai vastaavaa) niin, etta se on alueella 2-3. Ensimmaisessa sekoitusastiassa vallitsevaa pH-arvoa mitataan ja saadeliaan saatClaitteistolla 3, joka koostuu pH:n nayttd-, rekisterdinti- ja saatdlaitteesta (QIRC) ja sydtettavan happaman aineen virtaus-, rekisterdinti- ja saatdlaitteesta (FIRC).
K3siteltya jatevetta sekoitetaan aluksi nopeasti 1-2 mi-nuuttia ensimmaisessa sekoitusastiassa 2 ja sitten hitaasti 6-10 minuuttia toisessa sekoitusastiassa 4. Taildin tapah-tuu biolietteen koagulaatio ja liete ja jateveden liuenneet orgaaniset aineet alkavat saostua.
Lietevesiseos sydtetaan selkeyttamtidn tai flotaatiolaitteis-toon 6. Mikali lietteen ja veden erotuslaitteisto sisaitaa betoni- tai muuta happoindusoidulle korroosiolle alttiita osia, on seoksen pH nostettava alueelle 4,0 - 5,3 esimerkik-si kalkilla (kalsiumhydroksidin vesiliuoksella), joka sydte-taan vaiiastiaan 5. Selkeyttimeen tulevan seoksen pH-arvoa saadeliaan edelia esitetylia tavalla saatdlaitteistolla 3.
6
Selkeytyksesså erotukseen tarvitaan tavanomaisesti seilu- ja paperiteollisuuden jåtevesien selkeytykseen mitoitettu sei-keytin 6 (pintakuorma 0,6 - 1,2 m3/m2 h, viipymå 3-5 tun-tia) .
Flotaatiota kåvtettåesså pintakuorma voi olla suuruusluokkaa 3-5 m3/m2 h ja ns. dispersioveden måårå 10 - 20 % kåsiteltå-vån veden mååråstå.
Selkeytyksestå 6 jåtevesi menee biologiseen puhdistusvaihee-seen. Liete ohjataan lietteenkåsittelyyn ja kåsitellåån muiden jåtevedenkåsittelyn lietteiden kanssa tavanomaisin menetelmin.
Seuraavat esimerkit havainnollistavat keksintoa sita mitenkåån rajoittamatta esimerkkien yksityiskohtiin.
Esimerkki 1 Kåsiteltåvå jåtevesi oli kemitermomekaanisen (CTMP) tehtaan etuselkeytykseen tulevaa jåtevettå kuusiajon ajalta. Kokeessa kåytetty bioliete oli saman tehtaan aktiiviliet^laitoksen biolietettå.
Bioliete hajoitettiin ultraåånellå (sonikoitiin) ja jåljelle jåånyt kiintoaine poistettiin sentrifugoimalla. Sentrifugoin-nin suodosta lisåttiin vakiomåårå kåsiteltåvåån jåteveteen. pH
såådettiin laimealla rikkihapolla eri nåytteisså eri suurui-seksi. Nåytteitå sekoitettiin happolisåyksen jålkeen va-kionopeudella noin 10 minuuttia ja nåytteiden annettiin laskeutua noin 30 minuuttia. Tåmån jålkeen otettiin nåytteet vesiosasta ja mååritettiin kiintoaine kåyttåen GF/A suodinta. Tulokset on esitetty oheisessa taulukossa 1.
7 90856
Taulukko 1 pH:n muutoksen vaikutus kiintoaineen poistoon kåytettåesså saostuksen apuaineena murskattua aktiivilietettå.
Lisåtty pH kiinto- kiintoai- aktiivi- aine nereduktio lietemåårå 1) mg/1 % ml/1 Kåsittelemåton vesi 0 5,8 1700 1A vertailu 0 2,0 540 68 IB koe 50 2,0 140 92 1C koe 100 2,0 82 95 2A koe 0 4,0 570 66 2B koe 50 4,1 650 62 2C koe 100 4,0 740 56
Kiintoainereduktio on laskettu vertaamalla sitå alkuperåisen veden kiintoainemååråån.
Esimerkki 2
Sulfaattimenetelmållå kappaan 31 keitettyå havusellua val-kaistiin laboratoriomitassa kåyttåen sekvenssiå C/D E1DE2D. Tavoitteena oli vaaleus ISO 90. Alkalivaiheen jåtevesi (vai heesta El), hapan jåtevesi (vaiheesta C/D), jossa C = kloori ja D = klooridioksidi) sekå sonikoimalla murskatun ja suo-datetun biolietteen suodos sekoitettiin keskenåån. Sanottu lietesuodos sekoitettiin yhtåaikaisesti happaman jåteveden kanssa alkaaliseen jåteveteen. Seosta sekoitettiin 5 minuut-tia, minkå jålkeen seoksen annettiin laskeutua noin yksi tunti. Vedestå otettiin nåyte, josta mååritettiin våri vakio pH:ssa. Tulokset on esitetty oheisessa taulukossa 2. Mååråti-lavuussuhteet olivat alkaalinen vesi:hapan vesi:bioliete = 1:2:0,2 8
Taulukko 2 Vårireduktio lisåttåesså murskattua biolietettå alkaalisen ja happaman jåteveden seokseen.
Våri Vårireduktio mg Pt/1 %
Hapan jåtevesi 320
Alkaalinen jåtevesi 6600
Bioliete 1500 Kåsitelty jåtevesi 690 71
Tekemissåmme muissa puhdistuskokeissa on todettu mm., ettå murskatun biolietteen lisåys etuselkeytykseen ei nosta etu-selkeytyksestå poistuvaa liuennutta orgaanista ainemååråå CODrllå mitattuna. Puhdistustulos kiintoaineen saostuksessa ei oleellisesti huonontunut, vaikka murskatusta biolietteestå ei sentrifugoimalla poistettukaan murskaantumatonta bioliete-osaa.
li

Claims (12)

90856
1. Menetelmå jåteveden tai sentapaisen epåpuhtaan veden kåsittelemiseksi, jonka menetelmån mukaan - veteen lisåtåån sekoitusvyohykkeesså (2, 4) orgaanisen aineen saostumista aikaansaavaa komponenttia, - saatu seos johdetaan erotusvyohykkeeseen (7), jossa saostuva aine erotetaan nesteestå, ja - kåsitelty neste-effluentti poistetaan erotusvyohyk-keestå ja viedåån mahdolliseen jatkokåsittelyyn, tunnettu siitå, ettå - saostumista aikaansaavana komponenttina kåytetåån aina-kin osittain proteiinipitoista biolietettå, jonka sisåltåmille mikrobisoluille on suoritettu murskauskå-sittely, ja - sekoitusvyohykkeen (2, 4) pH såådetåån arvoon korkein-taan noin 3.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmå, tunnettu siitå, ettå kåytetåån aktiivilietelaitoksesta tai ilmastetus-ta lammikosta saatavaa biolietettå, jonka mikrobisoluista ainakin noin 50 %, edullisesti noin 60 - 90 %, 5n murskattu.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmå, tunnettu siitå, ettå pH såådetåån noin arvoon 2...3.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen menetelmå, tunnettu siitå, ettå pH-arvon sååtoon kåytetåån ha-panta jåtevesijaetta tai mineraalihappoa.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmå, tunnettu siitå, ettå sekoitusvyohykkeesså (2, 4) lisåtåån kuiva-aineena laskettuna noin 0,2...1,5 g biolietet-tå/1 vettå.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmå, tunnettu siitå, ettå lietteen ja veden muodostamaa seosta sekoitetaan kahdessa vaiheessa, ensin nopeasti ja senjålkeen hitaasti.
7. Etenkin jåteveden tai sentapaisen epåpuhtaan veden kå-sittelyyn tarkoitettu saostuksen apuaine kåytettåvåksi pH-arvoilla korkeintaan noin 3, tunnettu siitå, ettå se koostuu oleellisesti proteiinipitoisesta biolietteestå, jota on kåsitelty siten, ettå ainakin osa biolietteen mikrobien soluista on murskattu.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen saostuksen apuaine, tunnettu siitå, ettå ainakin noin 50 %, edullisesti ainakin 60 % biolietteen mikrobisoluista on murskattu.
9. Patenttivaatimuksen 7 tai 8 mukainen saostuksen apuaine, tunnettu siitå, ettå bioliete on saatu aktiiviliete-laitoksesta tai ilmastetusta lammikosta.
10. Jonkin patenttivaatimuksen 7-9 mukainen saostuksen apuaine, tunnettu siitå, ettå biolietteen sakeus on noin 0,2...3 %.
11. Jonkin patenttivaatimuksen 7-10 mukainen saostuksen apuaine, tunnettu siitå, ettå biolietettå on kåsitelty ultraåånellå mikrobisolujen murskaamiseksi.
12. Jonkin patenttivaatimuksen 7-10 mukainen saostuksen apuaine, tunnettu siitå, ettå biolietteen mikrobi-soluja on murskattu alistamalla bioliete ensin korkealle paineelle, jota senjålkeen on nopeasti alennettu. Il 90856
FI904070A 1990-08-17 1990-08-17 Menetelmä jäteveden tai sentapaisen epäpuhtaan veden käsittelemiseksi sekä menetelmässä käytettävä saostuksen apuaine FI90856C (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI904070A FI90856C (fi) 1990-08-17 1990-08-17 Menetelmä jäteveden tai sentapaisen epäpuhtaan veden käsittelemiseksi sekä menetelmässä käytettävä saostuksen apuaine
PCT/FI1991/000257 WO1992003385A1 (en) 1990-08-17 1991-08-19 Process for treatment of waste waters or equivalent impure waters as well as a flocculating adjuvant used in the process
AU83143/91A AU8314391A (en) 1990-08-17 1991-08-19 Process for treatment of waste waters or equivalent impure waters as well as a flocculating adjuvant used in the process

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI904070A FI90856C (fi) 1990-08-17 1990-08-17 Menetelmä jäteveden tai sentapaisen epäpuhtaan veden käsittelemiseksi sekä menetelmässä käytettävä saostuksen apuaine
FI904070 1990-08-17

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI904070A0 FI904070A0 (fi) 1990-08-17
FI904070A FI904070A (fi) 1992-02-18
FI90856B FI90856B (fi) 1993-12-31
FI90856C true FI90856C (fi) 1994-04-11

Family

ID=8530942

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI904070A FI90856C (fi) 1990-08-17 1990-08-17 Menetelmä jäteveden tai sentapaisen epäpuhtaan veden käsittelemiseksi sekä menetelmässä käytettävä saostuksen apuaine

Country Status (3)

Country Link
AU (1) AU8314391A (fi)
FI (1) FI90856C (fi)
WO (1) WO1992003385A1 (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE1005989A3 (fr) * 1992-06-18 1994-04-12 Univ Bruxelles Procede de decoloration de l'effluent des usines de pates a papier.
EP0960860A1 (en) * 1998-05-21 1999-12-01 Shell Internationale Researchmaatschappij B.V. Biologically treating a contaminated aqueous waste stream
KR100441112B1 (ko) * 2001-10-08 2004-07-21 한국해양연구원 최소수선단면을 갖는 삼동선형 위그선
FI130365B (fi) * 2018-02-16 2023-07-26 Upm Kymmene Corp Menetelmä biolietteen käsittelemiseksi

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1459469A1 (de) * 1962-01-31 1969-07-10 Eltro Gmbh Verfahren zur Behandlung von Klaerschlamm
US3406114A (en) * 1964-07-20 1968-10-15 Kerr Mc Gee Oil Ind Inc Process for flocculating finely divided solids suspended in an aqueous medium with amicrobial polysaccharide
US4649110A (en) * 1982-07-29 1987-03-10 Solmat Systems, Ltd. Polymeric substance, and method of separating and culturing bacteria to provide polymeric substance useful in liquid clarification and soil conditioning
US4721570A (en) * 1986-02-06 1988-01-26 Envirex, Inc. RBC with solids contact zone

Also Published As

Publication number Publication date
FI904070A0 (fi) 1990-08-17
FI90856B (fi) 1993-12-31
FI904070A (fi) 1992-02-18
AU8314391A (en) 1992-03-17
WO1992003385A1 (en) 1992-03-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA3007903C (en) Recovery of phosphorus compounds from wastewater
US4981593A (en) Sewage treatment
US5861100A (en) Method of waste water treatment by flocculating sedimentation
CN108821473A (zh) 一种印染污水处理工艺
US3226319A (en) Process of consolidating a voluminous, low solids content sludge
US4761239A (en) Waste water clarification
FI90856C (fi) Menetelmä jäteveden tai sentapaisen epäpuhtaan veden käsittelemiseksi sekä menetelmässä käytettävä saostuksen apuaine
US20040173538A1 (en) Process for treating waste to remove contaminants
US5611928A (en) Process for treating waste water
FI78279B (fi) Foerfarande foer avlaegsnande av loesta och i kolloidal form varande stormolekyliga organiska aemnen ur traefoeraedlingsindustrins avfallsvatten.
US5766485A (en) Color removal from effluent waters
US4882070A (en) Waste water clarification
Elsergany et al. Optimizing the performance of a paper mill effluent treatment
KR101880619B1 (ko) 음식물처리시설에서 발생하는 폐수 처리방법 및 시스템
Anbu Clemensis et al. Chemical precipitation of aerobically treated olive mill wastewater
KR910004127B1 (ko) 고농도의 유기폐수의 처리방법
KR20060087058A (ko) 음식물 쓰레기 탈리액의 정화방법
CA1284256C (en) Method of treatment of circulation water of a paper mill
KR0123211B1 (ko) 슬러지의 고속침강 농축방법
KR950002113B1 (ko) 알칼리성 산업폐수의 처리방법
JPH02277597A (ja) 有機性汚水の処理方法
KR910004128B1 (ko) 고농도의 유기폐수의 처리방법
Chakrabarti et al. Combined chemical-biological treatment of pulp and paper mill effluent
Lee et al. Introduction to sludge treatment
Seify The Evaluation of the Performance of Polymeric Coagulants and Flocculants on the Characteristics of Paper Mill Effluent

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: ENVIRO DATA OY

MA Patent expired