FI90259C - Rumpuraffinööri kuituainemateriaalin hienontamiseksi tai jauhamiseksi - Google Patents

Rumpuraffinööri kuituainemateriaalin hienontamiseksi tai jauhamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI90259C
FI90259C FI885093A FI885093A FI90259C FI 90259 C FI90259 C FI 90259C FI 885093 A FI885093 A FI 885093A FI 885093 A FI885093 A FI 885093A FI 90259 C FI90259 C FI 90259C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
grinding
rotor
housing
drum
approximately
Prior art date
Application number
FI885093A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI90259B (fi
FI885093A0 (fi
FI885093A (fi
Inventor
Dag Bergloeff
Johannes Kappel
Emmerich Bernhard
Johann Lileg
Bernhard Rebernik
Sven-Erik Henriksson
Original Assignee
Andritz Ag Maschf
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Andritz Ag Maschf filed Critical Andritz Ag Maschf
Publication of FI885093A0 publication Critical patent/FI885093A0/fi
Publication of FI885093A publication Critical patent/FI885093A/fi
Priority to FI900860A priority Critical patent/FI900860A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI90259B publication Critical patent/FI90259B/fi
Publication of FI90259C publication Critical patent/FI90259C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21BFIBROUS RAW MATERIALS OR THEIR MECHANICAL TREATMENT
    • D21B1/00Fibrous raw materials or their mechanical treatment
    • D21B1/04Fibrous raw materials or their mechanical treatment by dividing raw materials into small particles, e.g. fibres
    • D21B1/12Fibrous raw materials or their mechanical treatment by dividing raw materials into small particles, e.g. fibres by wet methods, by the use of steam
    • D21B1/14Disintegrating in mills
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21DTREATMENT OF THE MATERIALS BEFORE PASSING TO THE PAPER-MAKING MACHINE
    • D21D1/00Methods of beating or refining; Beaters of the Hollander type
    • D21D1/20Methods of refining
    • D21D1/22Jordans

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Disintegrating Or Milling (AREA)
  • Crushing And Pulverization Processes (AREA)
  • Crushing And Grinding (AREA)
  • Addition Polymer Or Copolymer, Post-Treatments, Or Chemical Modifications (AREA)

Description

1 90259
RumpuraffinOOri kuituainemateriaalin hienontamiseksi tai jauhamiseksi
KeksinnOn kohteena on laite erityisesti kostean tai 5 vedelia sekoitetun kuituainemateriaalin, edullisesti hake-lastujen, hienontamiseksi ja jauhamiseksi, kasittaen moot-tor ikayt tOisen rumpumaisen roottorin, jossa on ainakin kaksi hienonnus- ja jauhinelementit kasittavaa, roottorin akselin suhteen kallistettua tai taman suhteen likimain 10 normaalina olevaa pintaa, tarkoituksenmukaisesti pyiirivaa, erityisesti katkokartiomaista pintaa, kasittaen ainakin yhdesta, materiaalin syOttOaukosta poispain kasvavat hal-kaisijat ja edullisesti vaakasuuntaisen kiertoakselin ja roottorin vastaanottavan koteion vastaavine sisaseinineen 15 ja sille (niille) sovitettuine vastahienonnus- ja -jau-hinpintoineen, jolloin ainakin yksi, erityisesti suunnil-leen sateittaisesti roottorin akselin suhteen tai likimain tangentiaalisesti roottorin tai koteion vaipan suhteen suunnattu materiaalin sydttdaukko on sovitettu likimain 20 taman koteion keskelle ja roottorin vaipassa ja sita vas-taavasti koteion sisaseinaiia hienonnus- ja jauhinpinnat suuntautuvat molemmille sivuille materiaalin sydttOaukosta poispain kallistetulla tai normaalina olevalla pinnalla, tarkoituksenmukaisesti pyOrivaiia, erityisesti katkokar-25 tiomaisella pinnalla halkaisijoiden kasvaessa materiaalin syOttttaukosta poispain ja viimeksi mainittujen muodostaes-sa molemmille sivuille pain roottorin paatysivujen suhteen avonaisen kulman roottorin akselin kanssa.
Useimmille puuaineiden mekaaniseen valmistukseen 30 ennestaan kaytetyille raffinddreille on yhteista vaaka-askelin ympari pyOriva, jauhinlevyilia varustettu kiekko. Tata kiekkoa vastaava vastakiekko, jolle samoin on asen-nettu jauhinlevyja, tehdaan tailOin paikallaan pysyvaksi tai pydrivaksi. Naiden ennestaan tunnettujen suoritusmuo-35 tojen yhteydessa jauhatusrako on kokonaan tai sen suurim- 2 90259 maksi osaksi pystysuorassa tai reunavyiihykkeen alueelta pydrimisakselin suhteen kallistettuna. Koska jauhamiseen tarvitaan jauhinlevyjen suuri puristuspaine, edellå mai-nittu tunnettu suoritusmuoto johtaa suureen materiaali- ja 5 ennen kaikkea laakerikuormitukseen. Taman johdosta raf-finddrin suurin sallittu lapaisymaara on rajoitettu. Tai-ldin vaittamatttiman suuren mekaanisen energian kaytdn yhteydessa, koska etupaassa on hienonnettava ja jauhettava markis tai kosteita tai vedelia sekoitettuja materiaaleja, 10 syntyy jauhatusraossa huomattavat maarat hdyrya. Hyvaa energian hyvaksikayttoa ja takaisinsaantia seka hakelastu-jen tai sentapaisten mahdollisimman esteetOnta sydttda vårten on hyva hdyrynpoisto yhdessa valmistetun tai saadun kuituaineen kanssa toivottava, mika kuitenkin nain suurien 15 syntyvien hdyrymaarien yhteydessa on vaikeaa. Erityisen vaikea on jauhatusraon sovittaminen pystysuoraan tavan-omaisten kiekkoraffinddrien yhteydessa, koska tailtiin on tuloksena kuituaineen osittainen erotus ja syntyvan hdyryn voimakas takaisinvirtaus.
20 Keksintd pyrkii sen johdosta erityisesti seuraaviin paamaariin: materiaalirasituksen pienentamiseen, laakeri-rasitusten vahentamiseen, materiaalin lapaisymaaran lisaa-miseen ja roottorin ja akselin kierrosluvun lisaamiseen seka hdyryongelman ja hdyrynpoiston parantamiseen.
25 Nama paamaarat saavutetaan keksinndn mukaisesti johdannossa kuvailtua laatua olevan rumpuraffinddrin yhteydessa siten, etta materiaalin sydttdaukon ja kasvavat halkaisijat omaavien hienonnus- ja jauhinpintojen valiin on sovitettu likimain yhdensuuntaisesti roottorin akselin 30 suhteen sijaitsevia hienonnus- ja jauhinpintoja rumpumai-seksi tehdyn roottorin vaippaan seka vastaavia koteloon sovitettuja vastahienonnus- ja -jauhinpintoja, seka ak-selinsuuntaisen ja akselin suhteen kallistetun jauhatusraon muodostavia hienonnus- ja jauhinpintoja seka vasta-35 hienonnus- ja -jauhinpintoja on tehty symmetrisesti aina- 3 90259 kin yhden, edullisesti kahden tai useamman tarkoituksenmu-kaisesti roottorin kehaile tasaisesti jaetun, erityisesti likimain sateittaisen tai likimain tangentiaalisen materi-aalin syOttOaukon (-aukkojen) keskitason (-tasojen) suh-5 teen ja akselinsuuntaisiin hienonnus- ja jauhinpintoihin liittyvåt akselin suhteen kallistetut, erityisesti katko-kartion muotoiset, hienonnus- ja jauhinpinnat vaiittOmas-ti, erityisesti yhtajaksoisesti, toisiinsa yhtyen ja esi-merkiksi kulmassa noin 5 - 45°, erityisesti 15°, roottorin 10 akselin suhteen. Jauhinpintojen keksinnOn mukainen suori- tusmuoto varmistaa erityisen tehokkaan kuidutuksen edis-tSen samanaikaisesti hdyrynpoistoa ja vahentaen materiaa-lirasitusta, pienentaen laakerirasituksia, lisaten materi-aalin lapikulkua ja kohottaen roottorin kierroslukua, jol-15 loin nyt mahdollistettu materiaalin esihienonnus akselin-suuntaisissa jauhatusraoissa ja naiden rakojen erityinen muuntuma akselin suhteen kallistetuiksi jauhatusraoiksi edistaa erityisesti hienonnustyfitå. Samaan suuntaan vai-kuttaa lisaksi se, etta vastahienonnuspinnat on sovitettu 20 yhdelle tai kahdelle toisistaan riippumattomasti siirty-vaile staattorirenkaalle. KeksinnOn mukaiset rumpuraffi-nOOrit soveltuvat erityisesti TMP:n (thermomechanical pulp) ja CTMPrn (chemical thermomechanical pulp) valmis-tukseen. KeksinnOn mukaisesti jaetaan sateittaisesti syO-25 tetyt hakelastut tai sentapaiset, sen jaikeen kun ne on ensiksi edullisesti esihienonnettu vaakasuuntaisessa jau-hatusraossa, symmetrisesti molempiin suuntiin, minka jaikeen liittyvassa kaltevassa, edullisesti saadettavasti kallistetussa, erityisesti kartiomaisessa ja mahdollisesti 30 suunnilleen normaalina roottorin akselin suhteen olevassa jauhatusraossa tapahtuu puun tai sentapaisen erityisen tehokas kuidutus, ja lisaksi edistetaan hOyrynpoistoa.
Edullisesti kallistetuille hienonnus- ja jauhin-pinnoille on mahdollisesti liitetty vaiittOmasti, erityi-35 sesti yhtajaksoisesti, toisiinsa yhtyen hienonnus- ja jau- 4 90259 hinpinnat, jotka muodostavat kallistettujen hienonnuspin-tojen kulmaan verrattuna suurennetun kulman, erityisesti låhes tai noin 90°, roottorin akselin suhteen.
Annosteluun voidaan erityisesti vaikuttaa ja sitå 5 voidaan saåtåå siten, ettå akselin suhteen kaltevat tai normaalina olevat jauhatusraot ovat såadettåviå, jossa tarkoituksessa esim. vastahienonnus- ja -jauhinpintoja on sovitettu yhdelle, erityisesti ainakin kahdelle toisistaan riippumattomasti, kotelossa suunnilleen vaakasuuntaisesti 10 siirtyvaksi sovitetulle staattorirenkaalle. Jauhatusraon sååto on tarkea aineen ominaisuuksien sSadGlle.
Jauhatusraon edullinen sååtd voidaan toteuttaa myds siten, etta erityisesti ainoastaan yhden ainoan siirtyvan staattorirenkaan ollessa kyseessa roottori on laakeroitu 15 molemmilta sivuilta laakereissaan siirtyvaksi, erityisesti uivasti. Sellaisen uivan laakeroinnin toteuttamiseksi roottori voi edullisesti olla laakeroitu aksiaalisesti siirtyvasti liukulaakeriin, jolloin erityisesti tåman liu-kulaakerin ja roottorin vastaanottavan kotelonsisustan 20 vaiissa tiivistysyksikko, erityisesti liukurengastiiviste, ympårdi roottorin akselia laakerin pesåssa. Materiaalin tuonti voidaan muotoilla erityisen edullisesti, kun suunnilleen laitteen ja sen kotelon poikittaisaksiaaliseen keskitasoon on akselinsuuntaisten hienonnus- ja jauhinpin-25 tojen vdliin sovitettu rengasmainen materiaalin sydttdra-ko, joka on yhteydesså roottoria ulkopuolelta ympårOivåån rengastilaan kotelon sisallå, johon aukeavat erityisesti likipitåen tangentiaaliset tai likipitåen sateittåiset materiaalin syGttOaukot (-aukko).
30 Edelleen keksinnOn eråån suoritusmuodon mukaisesti on kotelon molempien pååtyseinien alueelle akselinsuuntai-silla ja akselin suhteen kallistetuilla sekå mahdollisesti roottorin akselin suhteen likimain normaalina olevilla hienonnus- ja jauhinpinnoilla varustetun roottorin molem-35 min puolin sovitettujen vierintålaakereiden låheisyyteen
II
5 90259 sovitettu ontelotilat, joihin erityisesti kartiomaiset ja normaalina olevat hienonnus- ja jauhatusraot aukeavat. Jauhettava aine paasee siten rumpuraffinOOrin koteion nOin muodostettuihin sisatiloihin ja voidaan sen vuoksi poistaa 5 yhdessa syntyvan hOyryn kanssa. HOyrynpoisto siis helpot-tuu ja hOyrynpoistolaitteet tulevat mahdollisiksi. HOyryn syntya ajatellen suljetaan edelia mainitut ontelotilat tarkoituksenmukaisesti molempien laakereiden suhteen root-torin ja laakereiden valiin laakerin pesSSn roottorin puo-10 leile sijoitetuilla erityisilia tiivistysyksikOilia hOyry- tiiviisti. Naissa onteloissa on edullisesti alhaalla hie-nonnetun materiaalin poistoaukkoja.
KåytannOn kannalta saadaan erityisen edullinen rat-kaisu aikaan, kun rumpumaiseksi tehty, vaipaltaan likimain 15 yhdensuuntaisesti akselinsa suhteen suuntautuvilla hienonnus- ja jauhinpinnoilla ja niihin molemmilla sivuilla liittyvilia hienonnus- ja jauhinpinnoilla, joilla on materiaalin syOtOstS poispdin kasvavat halkaisijat, ja mahdol-lisesti roottorin akselin suhteen likimain normaalina ole-20 villa hienonnus- ja jauhinpinnoilla varustettu roottori on laakeroitu tahan kiinteasti yhdistetyn kiertoakselin vaii-tykselia liukulaakereihin ja tailOin on kaynnistystapahtu-maa vårten sovitettu erityinen kaynnistysmoottori, erityisesti tasavirtamoottori, ja etta paamoottorin kayttOkier-25 rosluvuksi on suunniteltu noin 50 - 60 r/s tayden kuormi-tuksen yhteydessa. Tama kaynnistysmoottori voidaan sovit-taa staattoriakselin vapaaseen paahan; se tarvitsee oleel-lisesti vahemman tehoa kuin rumpuraffinOOrin kayttOOn tar-vittu paamoottori; kaynnistyshuippu saadaan siten pienem-30 maksi. RumpuraffinOOrin keksinnOn mukainen suoritusmuoto sallii myOs sentyyppisten suurien laitteiden kaytOn kier-rosluvuilla jopa 60 r/s.
Akselinsuuntaisiin jauhatusrakoihin liittyvien kat-kokartion muotoisten jauhatusrakojen asemesta voidaan so-35 vittaa myOs pyOrivien pintojen toisenlaisen muodon omaa- 6 90259 via, esim. pyOråhdysparaboloidisia, pyOrShdyshyperboloi-disia ja sentapaisia, jolloin tosin nSiden pintojen hal-kaisijoiden tSytyy kasvaa akselinsuuntaisiin jauhinpintoi-hin liittymiskohdasta lahtien, edullisesti yhtajaksoises-5 ti, roottorin paatysivuja kohti tavoiteltujen vaikutusten varmistamiseksi materiaalin lapikulun osalta.
Sinansa on jo tullut tunnetuksi sellainen raffi-nOOri, jossa kartiomainen akselitappi on varustettu kehai-taan eripituisilla rouhintangoilla ja sovitettu kotelon 10 kartiomaiseen sisatilaan, jonka sisaseinå kannattaa vas-taavia vastatankoja, niin etta tulokseksi saadaan 1 - 2 mm suuri jauhatusrako. Materiaalin syttttti tapahtuu koneen yhdelta sivulta akselitapin alueelta. Taman raffinttttrin teho on epatyydyttava, koska materiaalin syttttO tapahtuu 15 ainoastaan yhdelta sivulta ja vaiittOmasti akselin lahei-syydessa suoraan kartiomaiseen jauhatusrakoon. Tyydyttava kuidutus ja riittava jauhatusteho eivat ole siten saavu-tettavissa. Sama patee tunnettujen kartiomyllyjen osalta.
Edelleen on tekniikan tunnettua tasoa mikrohajotin, 20 jonka yhteydessa ainetta sydtetaan kuljetuskierukan vaii-tykselia keskelta ylhaaita yhdensuuntaisesti seulasiipi-pyttran akselin suhteen sijaitseviin jauhatusvasaroihin, jotka muodostavat taman akselin suhteen samansuuntaisesti sovitetun raon taman siipipyOrén vastaanottavan kotelon 25 kanssa, jossa on sisaseinaiiaan pienia uria. Tassa rinnak-kaisraossa jauhettu aine siirtyy ulkoa sisaanpain jauha-tusvyOhykkeesta tulevan ilmavirran kantamana ja kulkee tailOin edelia mainitun seulasiipipyOran lapi. Tassa ero-tettu karkea aine paasee taman jaikeen takaisin jauhatus-30 vybhykkeeseen. Kaksi molemmille sivuille myllynakselille sovitettua puhallinpydraa tuottaa vaadittavan ilmavirran. Siita huolimatta, etteivat kartiomaiset jauhatusraot tai sentapaiset tassa tunnetussa suoritusmuodossa liity akselinsuuntaisiin jauhatusrakoihin, se ei ole sopiva hakelas-35 tujen tai muiden kosteiden kuitumateriaalien kasittelyyn,
II
v 90259 mihin myOtavaikuttaa viela sen erityisen suurikokoinen rakenne.
Piirustuksen yhteydessa selitetaan keksinnOn suo-ritusesimerkkeja, erityisesti rumpuraffinOGria, joka on 5 tarkoitettu puuhiokkeen valmistamiseksi hakelastuista.
TailGin esittaa: kuvio 1 aksiaalileikkausta kuvion 2 viivan A-B rau-kaisesti, kuvio 2 paatykuvantoa, 10 kuvio 3 leikkausta kuvion 1 tason C-D mukaisesti kuvion 1 esitykseen verrattuna yksityiskohtana ja kuvio 4 vastaavaa leikkausta tason E-F mukaisesti jalleen suurennettuna yksityiskohdan esityksena.
Kuvio 5 esittaa eraan muunnelman vieia edelleen 15 suurennettua yksityiskohtaa vastaavana leikkauksena kuin kuviossa 4.
Kuviot 6-8 esittavat muunnetun jauhatusraon ja uivan roottorin laakeroinnin kasittavaa muunnelmaa aksiaa-lileikkauksena seka etu- ja sivukuvantona.
20 Kuvioiden 1-5 mukaisesti on edullisesti vaaka- suuntaisesti jaettuun raffinGGrikoteloon 1 laakeroitu sy-linterimainen roottori 2 molemmilta sivuilta laakereihin 3, 4, jolloin halkaisijan, kapasiteetin ja kierrosluvun mukaan voidaan kayttaa vierinta- tai liukulaakereita, eri-25 tyisesti kippisegmenttiliukulaakereita. Taile roottorille 2 on sovitettu jauhinlevyt 6 ja 7, jolloin sylinterimaista vaippaosaa pitkin sovitettujen tarkoituksena on hakelastu-jen esihienontaminen (jauhinlevyt 6) ja roottorinakselin kanssa kulman muodostavien tehtavana on kuiduttaminen (ja-30 uhinlevyt 7). Jauhinlevyjen 7 muodon avulla saadaan jauha-tusvyGhykkeen kaltevuudeksi vaakatason suhteen 5 - 45°, edullisesti 15°.
Kahdelle jauhatusraon saatamiseksi vaakasuunnassa siirtyvaile staattorirenkaalle 8 on sovitettu vastajauhin-35 levyt 9 ja 9', jotka ovat yhteistoiminnassa jauhinlevyjen 7 kanssa.
β 90259
Kuvio 3 ja 4 esittavat jonkin verran suurennetussa mittakaavassa jauhinlevyalueen yksityiskohtien poikkileik-kauksia, kuvio 3 akselin suuntaiselta alueelta, kuvio 4 katkokartion alueelta. Kuvion 4 mukaisesti voidaan ulom-5 pien jauhinlevyjen 9 vastaruotteet 17 vahvistaa poikkilis-toilla tai poikkiruoteilla 18. NSma listat tai ruoteet 18 on sovitettu kuitumateriaalin pidattamiseksi, siis sen viipymisajan lisSåmiseksi jauhatusvydhykkeessa. Katkokar-tioalueen sisempi jauhinlevy 7 voi olla muodostettu seg-10 menteista 7' (kuvio 4). Sellaisen suoritusmuodon kaytan-tOOn erityisesti sovellettuine kokosuhteineen esittaa kuvio 5, tosin ainoastaan osittain osoitettuine poikkilis-toineen 18. Lukitusjatkeet 19 on sovitettu vastaaviin, vasaranpSSn muotoisen poikkileikkauksen omaaviin roottori-15 uriin 20.
Hakelastujen sytttttt tapahtuu, erityisesti kierukan avulla, tassa esimerkissa sateittaisesti yhden - neljan kehaiia olevan materiaalin syOttOaukon 10 kautta. Hakelas-tut esihienonnetaan vaakasuuntaisessa jauhatusraossa 11 ja 20 jaetaan symmetrisesti molempiin suuntiin. Vaakatason suh- teen kallistetussa, saadettavassa jauhatusraossa 12 tapahtuu puun kuidutus. Jauhettava aine paasee taålta sitten raffinddrikotelon 1 sisatilaan 13 ja poistetaan kohdasta 14 syntyvan hOyryn keralla.
25 Laakerit on tiivistetty tiivistysyksikdiden 15 va- litykselia raffinttttrikotelossa esiintyvalta hOyrylta.
Vapaaseen akselinpaahån 16 voi olla asennettu moot-tori, edullisesti tasavirtamoottori, jolla on oleellisesti pienempi teho kuin paamoottorilla, niin etta kaynnistys-30 virtahuippu pienenee.
Tamån olemassa oleviin raffinOOreihin verrattuna muunnetun suoritusmuodon ansiosta raffinOdria voidaan kay-ttaa kierrosluvuilla jopa 60 r/s.
Keksintoa voidaan edullisesti kayttaa mytts pysty-35 suorassa olevan roottoriakselin omaavien raffinddrien yh- 9 90259 teydessa. MyOs mulden kuitumateriaalien kuin puun hienon-tamlnen on slten hyvin suoritettavissa, jolloin tarvit-taessa esihienonnettuun materiaaliin on lisattava vetta tai muita nestelta.
5 KeksinnOn mukaisesti saadaan alkaan huomattava ma- terlaallrasltuksen vahenemlnen ennestaan tunnettuihin raf-finOOreihin ja sentapalslln verrattuna, jolloin laakeri-rasitus pienenee ja laakereiden elinika pitenee. Materiaa-lin lapikulkua on sen vuoksl mahdollista lisata.
10 Kuvioiden 6-8 mukainen suoritusmuoto eroaa edelia selitetysta ennen kaikkea materiaalin syOttOtavan, erikoi-sen roottorin laakeroinnin seka muunnetun staattorin saa-dOn osalta. Vastaavat osat on varustettu samoilla viite-numeroilla kuin kuvioissa 1-5.
15 MateriaalinsyOttO tapahtuu tailOin kahdessa kohdas- sa 110' suunnilleen tangentiaalisesti roottorlin 102 nah-den rengastilaan 110", josta materiaali paasee sltten jau-hinlevyille tai sentapaisille. Roottorin 102 akselinpaat 116' ja sen mukaisesti itse roottori 102 on tassa laake-20 roitu uivasti. Tata tarkoitusta vårten on laakereihin 201 ja 202 sovitettu hydrostaattiset liukulaakerit 203 ja 204. Laakerit on jalleen tiivistetty tiivistysyksikOilia 115' raffinOOrikotelossa 101 esiintyvaa hOyrya vastaan. Kak-soisnuolella 205 osoitetaan edelia kuvaillun roottorin 25 laakeroinnin vaiitykselia mahdollistettu roottorin Hike ja roottorin uiva laakerolnti. Kun myOs tassa tapauksessa voi riittaa ainoastaan staattorin saadettavyys, on myOs esilia olevassa tapauksessa molempien staattoreiden 1, 1' ja sen mukaisesti niihin kiinnitettyjen jauhinlevyjen tai 30 sentapaisten 206, 207 saatO mahdollistettu; naissa jauhin-levyissa tai sentapaisissa on katkokartion muotoisten osien 208, 209 ohella osat 210, 211, jotka sulkevat roottorin akselin kanssa vaiilleen suuremman kulman kuin osat 208, 209, siis melkein 90°. Yhdessa naiden osien 210, 211 35 kanssa toimivat lisaksi jauhinlevyt 212, 213, jotka si- 10 90259 jaitsevat samoin kuin osat 210, 211 jyrkasti roottorin akselin suhteen ja ovat erityisien renkaiden 214, 215 kan-nattamat, jotka on yhdistetty roottoriin 102.
Staattoreiden 1, 1' ja siten jauhinlevyjen tai sen-5 tapaisten 206, 207, 210, 211, mutta myOs sylinterimaisiksi muotoiltujen jauhinlevyjen saatO, tapahtuu vastaavalla tavalla kuin kuvioiden 1-5 yhteydessa osien 3-5 vaii-tyksella, tassa tapauksessa tosin samanaikaisesti ja vas-takkaisesti kulmaan taitettujen sankojen 218 vaiitykselia, 10 joita taas tyOnnetaan tasaisesti asetuselimien 7-9 avul-la. Uivasti laakeroidun roottorin huomioon ottaen olisi tailOin myOs ainoastaan yhden staattorin saatO ajatelta-vissa. Toinen staattori on silloin laakeroitu siirtymat-tOmasti koteloon. Jauhatusraon saatamiseksi tarkoitetusta 15 liikkuvuudesta vastaa roottorin vapaa aksiaalinen siirty-vyys (uiva laakerointi).

Claims (8)

11 90259
1. RumpuraffinttOri erityisesti kostean tai vedelia sekoitetun kuituainemateriaalin, edullisesti hakelastujen, 5 hienontamiseksi ja jauhamiseksi késittSen moottorikaytttti-sen rumpumaisen roottorin (2), jossa on ainakin kaksi hie-nonnus- ja jauhinelementit kasittavaa, roottorin akselin suhteen kallistettua (7) tai taman suhteen likimain nor-maalina (210 - 213) olevaa pintaa, tarkoituksenmukaisesti 10 pyOrivaa, erityisesti katkokartiomaista pintaa, kasittaen ainakin yhdesta, materiaalin syfittdaukosta (10, 110") poispMin kasvavat halkaisijat ja edullisesti vaakasuuntai-sen kiertoakselin ja roottorin (2) vastaanottavan kotelon (1) vastaavine sisSseinineen ja sille (niille) sovitet-15 tuine vastahienonnus- ja -jauhinpintoineen (9, 9'), jol-loin ainakin yksi, erityisesti suunnilleen sateittaisesti roottorin akselin suhteen tai likimain tangentiaalisesti roottorin tai kotelon vaipan (1) suhteen suunnattu materiaalin syfittttaukko on sovitettu likimain taman kotelon 20 keskelle ja roottorin (2) vaipassa ja sitS vastaavasti kotelon sisSseinSlia hienonnus- ja jauhinpinnat suuntautu-vat molemmille sivuille materiaalin sydttOaukosta (10, 110") poispéin kallistetulla tai normaalina olevalla pin-nalla, tarkoituksenmukaisesti pyOrivålia, erityisesti kat-25 kokartiomaisella pinnalla halkaisijoiden kasvaessa materiaalin syottOaukosta poispSin ja viimeksi mainittujen muodostaessa molemmille sivuille pain roottorin paatysivu-jen suhteen avonaisen kulman roottorin akselin kanssa, tunnettu siita, etta materiaalin syOttOaukon ja 30 kasvavat halkaisijat omaavien hienonnus- ja jauhinpintojen (6) vaiiin on sovitettu likimain yhdensuuntaisesti roottorin (2) akselin suhteen sijaitsevia hienonnus- ja jauhin-pintoja rumpumaiseksi tehdyn roottorin (2) vaippaan seka vastaavia koteloon (1) sovitettuja vastahienonnus- ja 35 -jauhinpintoja (9, 9'), seka akselinsuuntaisen ja akselin 12 90259 suhteen kallistetun jauhatusraon (7) muodostavia hienonnus- ja jauhinpintoja (7) seka vastahienonnus- ja -jauhin-pintoja (9, 9') on tehty symmetrisesti ainakin yhden, edullisesti kahden tai useamman tarkoituksenmukaisesti 5 roottorin kehaile tasaisesti jaetun, erityisesti likimain sateittaisen tai likimain tangentiaalisen materiaalin syOttOaukon (-aukkojen) (10) keskitason (-tasojen) suhteen ja akselinsuuntaisiin hienonnus- ja jauhinpintoihin (6) liittyvat akselin suhteen kallistetut, erityisesti katko-10 kartion muotoiset, hienonnus- ja jauhinpinnat (7) vaiitttt-mSsti, erityisesti yhtajaksoisesti, toisiinsa yhtyen ja esimerkiksi kulmassa noin 5 - 45°, erityisesti 15°, roottorin akselin suhteen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen rumpuraffinOOri, 15 tunnettu siita, etta kallistetuille hienonnus- ja jauhinpinnoille on mahdollisesti liitetty vaiittOmasti, erityisesti yhtajaksoisesti, toisiinsa yhtyen hienonnus-ja jauhinpinnat (210 - 213), jotka muodostavat kallistet-tujen hienonnuspintojen kulmaan verrattuna suurennetun 20 kulman, erityisesti lahes tai noin 90°, roottorin akselin suhteen.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen rumpuraffi-nOOri, tunnettu siita, etta akselin suhteen kallistetut tai suunnilleen normaalina olevat jauhatusraot 25 (7) ovat saadettavia, jota tarkoitusta vårten vastahienon nus- ja -jauhinpinnat (9, 9') on sovitettu yhdelle, erityisesti ainakin kahdelle toisistaan riippumattomasti, kotelossa (1) suunnilleen vaakasuuntaisesti siirtyvaile staattorirenkaalle (-renkaille) (8).
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen rumpuraffinOOri, tunnettu siita, etta erityisesti ainoastaan yhden ainoan siirtyvan staattorirenkaan (8) ollessa kyseessa roottori (2) on laakeroitu molenunilta sivuilta laakereis-saan (3-5) siirtyvaksi, erityisesti uivasti. 35 13 90259
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen rumpuraffinGGri, tunnettu siita, etta roottori (2) on laakeroitu aksiaalisesti siirtyvasti hydrostaattiseen liukulaakeriin, jolloin erityisestl taman liukulaakerin ja roottorin vas- 5 taanottavan kotelonsisustan vaiissa tiivistysyksikkG (15), erityisesti liukurengastiiviste, ymparGi roottorin akselia laakerin pesassa.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen rumpu-raf f inGGri, tunnettu siita, etta suunnilleen lait- 10 teen ja sen kotelon (1) poikittaisaksiaaliseen keskitasoon on akselinsuuntaisten hienonnus- ja jauhinpintojen (6, 11, 106, 111) vaiiin sovitettu rengasmainen materiaalin syGt-tGrako, joka on yhteydessa roottoria (2) ulkopuolelta ym-parOivaan rengastilaan kotelon sisaiia, johon aukeaa eri-15 tyisesti likipitaen tangentiaalinen tai likipitaen sateit-tainen materiaalin syGttGaukko (syGttGaukot) (10, 110").
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen rumpuraf f inGGri, tunnettu siita, etta kotelon molem-pien påatyseinien alueelle on akselinsuuntaisilla (6) ja 20 akselin suhteen kallistetuille (7) seka mahdollisesti roottorin akselin suhteen likimain normaalina (210 - 213) olevilla hienonnus- ja jauhinpinnoilla varustetun roottorin (2) molemmin puolin sovitettujen vierintaiaakereiden laheisyyteen sovitettu ontelotilat (13, 113) joihin eri- 25 tyisesti kartiomaiset ja normaalina olevat hienonnus- ja jauhatusraot aukeavat, jolloin nama ontelotilat on suljet-tu molempien laakereiden suhteen roottorin ja laakereiden vaiiin laakerin pesaan roottorin puolelle sijoitettujen erityisien tiivistysyksikGiden (15) avulla hGyrytiiviisti 30 seka jolloin ne kasittavat edullisesti alhaalla hienonne-tun materiaalin poistoaukkoja (14).
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen rumpu-raffinOGri, tunnettu siitå, etta rumpumaiseksi tehdyilia, vaipaltaan likimain yhdensuuntaisesti akselinsa 35 14 90259 suhteen suuntautuvilla hienonnus- ja jauhinpinnoilla (6) ja niihin molemmilla sivuilla liittyvilia hienonnus- ja jauhinpinnoilla (7), joilla on materiaalin syOtGsta pois-pain kasvavat halkaisijat, ja mahdollisesti roottorin ak-5 selin suhteen likimain normaalina olevilla hienonnus- ja jauhinpinnoilla (210 - 218) varustettu roottori (2) on laakeroitu tShSn kiinteSsti yhdistetyn kiertoakselin vftli-tykselia liukulaakereihin ja tailOin on kaynnistystapahtu-maa vårten sovitettu erityinen kSynnistysmoottori, erityi-10 sesti tasavirtamoottori, ja etta paamoottorin kayttOkier-rosluvuksi on suunniteltu 50 - 60 r/s tayden kuormituksen yhteydessa. is 90259
FI885093A 1987-11-05 1988-11-04 Rumpuraffinööri kuituainemateriaalin hienontamiseksi tai jauhamiseksi FI90259C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI900860A FI900860A0 (fi) 1987-11-05 1990-02-21 Pulveriserings- eller malningselement vid en foer pulverisering eller malning av fibermaterial avsedd trumraffinoer.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
AT0292487A AT389533B (de) 1987-11-05 1987-11-05 Vorrichtung, insbesondere refiner, zur zerkleinerung bzw. zum mahlen von faserstoffmaterial
AT292487 1987-11-05

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI885093A0 FI885093A0 (fi) 1988-11-04
FI885093A FI885093A (fi) 1989-05-06
FI90259B FI90259B (fi) 1993-09-30
FI90259C true FI90259C (fi) 1994-01-10

Family

ID=3542452

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI885093A FI90259C (fi) 1987-11-05 1988-11-04 Rumpuraffinööri kuituainemateriaalin hienontamiseksi tai jauhamiseksi

Country Status (7)

Country Link
JP (2) JPH01266291A (fi)
AT (1) AT389533B (fi)
CA (1) CA1317499C (fi)
DE (1) DE3837757A1 (fi)
FI (1) FI90259C (fi)
NO (1) NO173455C (fi)
SE (2) SE503362C2 (fi)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AT390456B (de) * 1987-11-05 1990-05-10 Andritz Ag Maschf Refiner zur zerkleinerung bzw. zum mahlen von faserstoffmaterial, vorzugsweise hackschnitzeln
SE468601B (sv) * 1991-04-12 1993-02-15 Harry Nilsson Malapparat foer fibersuspension
JP5623000B2 (ja) * 2007-09-27 2014-11-12 株式会社櫻製作所 一軸摩砕機
CN106334597B (zh) * 2015-07-14 2023-08-01 四川雄健实业有限公司 强力撞击松粉机
DE102017109080B4 (de) * 2017-04-27 2019-03-14 Günter Betz Vorrichtung zum Entwässern, Zerfasern und Fördern von Altpapier, Zellstoff oder Holzhackschnitzeln
CN112252120A (zh) * 2020-11-03 2021-01-22 哈工(辽宁)交通科技有限公司 废旧沥青路面材料高效精细分离成套装置

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3960332A (en) * 1974-10-23 1976-06-01 The Black Clawson Company Defibering apparatus for paper making stock
AT390456B (de) * 1987-11-05 1990-05-10 Andritz Ag Maschf Refiner zur zerkleinerung bzw. zum mahlen von faserstoffmaterial, vorzugsweise hackschnitzeln

Also Published As

Publication number Publication date
ATA292487A (de) 1989-05-15
NO173455C (no) 1993-12-15
AT389533B (de) 1989-12-27
NO173455B (no) 1993-09-06
NO884922L (no) 1989-05-08
FI90259B (fi) 1993-09-30
DE3837757A1 (de) 1989-05-18
SE9000613D0 (sv) 1990-02-21
FI885093A0 (fi) 1988-11-04
JPH01266291A (ja) 1989-10-24
SE503362C2 (sv) 1996-06-03
SE8803990D0 (sv) 1988-11-03
FI885093A (fi) 1989-05-06
DE3837757C2 (fi) 1993-07-01
SE9000613L (sv) 1990-02-21
NO884922D0 (no) 1988-11-04
JPH02237654A (ja) 1990-09-20
SE8803990L (fi) 1989-05-06
JPH0429791B2 (fi) 1992-05-19
CA1317499C (en) 1993-05-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4700900A (en) Two stage refiner
FI90259C (fi) Rumpuraffinööri kuituainemateriaalin hienontamiseksi tai jauhamiseksi
US5531385A (en) Apparatus and methods for wet grinding
EP0575803A1 (en) Two-stage variable intensity refiner
GB2085753A (en) Pulp refining apparatus
US4936518A (en) Apparatus for crushing or grinding of fibrous material, in particular drum refiner
GB2083375A (en) Disc mills
US5148994A (en) Segment for drum refiners and structure provided therewith
US4529137A (en) Multiple disk refiner for low consistency refining of mechanical pulp
FI62150C (fi) Anordning vid en malapparat foer fibroest lignocellulosahaltigt material
CA2333799A1 (en) Refiner
WO1997018037A1 (en) A pair of co-operating refining elements intended for a disc refiner
US20010022329A1 (en) Refiner
PL169266B1 (pl) Urzadzenie do mielenia zawiesiny wlókien PL PL
US5127591A (en) Apparatus for crushing or grinding of fibrous material, in particular drum refiner
US5836530A (en) Paper manufacture conical-type pulp refiners improvements
US5145121A (en) Apparatus for crushing or grinding of fibrous material, in particular drum refiner
US5228629A (en) Grinding element for drum refiner
CN101463574B (zh) 双进刀圆盘磨浆机
RU2143322C1 (ru) Конусная дробилка
US5047118A (en) Method for decreasing energy consumption during refining of fiber material at a reduced grinding frequency while maintaining capacity
JPH0235076B2 (fi)
US7451946B2 (en) Refining element
JPS62268892A (ja) 紙料複合型スクリーン
FI76503B (fi) Kross.

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: MASCHINENFABRIK ANDRITZ