FI89608C - Anlaeggning foer matning av raomaterial till en elektrolys som producerar aluminium - Google Patents

Anlaeggning foer matning av raomaterial till en elektrolys som producerar aluminium Download PDF

Info

Publication number
FI89608C
FI89608C FI915865A FI915865A FI89608C FI 89608 C FI89608 C FI 89608C FI 915865 A FI915865 A FI 915865A FI 915865 A FI915865 A FI 915865A FI 89608 C FI89608 C FI 89608C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
plant
raw material
electrolyte
feed
anode
Prior art date
Application number
FI915865A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI915865A0 (fi
FI89608B (fi
Inventor
Vesa Kumpulainen
Original Assignee
Kumera Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kumera Oy filed Critical Kumera Oy
Priority to FI915865A priority Critical patent/FI89608C/fi
Publication of FI915865A0 publication Critical patent/FI915865A0/fi
Priority to NO931877A priority patent/NO931877L/no
Priority to US08/075,025 priority patent/US5405506A/en
Application granted granted Critical
Publication of FI89608B publication Critical patent/FI89608B/fi
Publication of FI89608C publication Critical patent/FI89608C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25CPROCESSES FOR THE ELECTROLYTIC PRODUCTION, RECOVERY OR REFINING OF METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25C3/00Electrolytic production, recovery or refining of metals by electrolysis of melts
    • C25C3/06Electrolytic production, recovery or refining of metals by electrolysis of melts of aluminium
    • C25C3/14Devices for feeding or crust breaking

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Electrolytic Production Of Metals (AREA)

Description

89608
Laitteisto raaka-aineen syöttämiseksi alumiinia tuottavaan elektrolyysiin Anläggning för matning av rämaterial tili en elektrolys som producerar aluminium 5
Keksinnön kohteena on laitteisto jauhemaisen raaka-aineen kuten alumiinioksidin syöttämiseksi alumiinia tuottavaan elektrolyysiin, joka käsittää anodi- ja katodilaitteis-10 ton, sekä laitteet joilla jauhemainen raaka-aine siirretään siilosta tai vastaavasta mainitulle syöttölaitteistolle, jolla raaka-aine syötetään elektrolyyttisulaan.
Keksintö kuuluu elektrolyysissä itsepaistuvilla anodeilla tapahtuvan elektrolyyttisen alumiinituotannon alalle ja sitä voidaan käyttää elektrolyyseissä, joissa on paistetut 15 anodit, elektrolyysikennojen syöttämiseksi alumiinioksidilla ja muilla vastaavilla raaka-aineilla.
Ennestään tunnetusti alumiinin elektrolyysiprosessi toteutetaan jatkuvana ja raaka-aineen syöttäminen yleensä jaksoittaisesti eräsyöttönä lävistämällä elektrolyytin kuori ja 20 syöttämällä käytännössä kontrolloimaton annos alumiinioksidia, joka on ennen lävistystä levitetty tälle kuorelle.
Ennestään tunnetun syöttötavan ja syöttölaitteiden yhteydessä elektrolyysiprosessissa tapahtuu huomattavia häiriöitä, jotka aiheuttavat prosessiin epästabiilisuutta. Tämä 25 johtuu ennen kaikkea siitä, että alumiinioksidin konsentraatio sulassa elektrolyytissä vaihtuu latausajankohdan maksimista anodiefektin alkamisvaiheen minimiarvoon. Tämän seurauksena sähköenergian kulutus kasvaa, sähkövirran hyötysuhde alenee ja elektrolyysin pohjalla ilmenee sakkautumista.
30 Nykyisin elektrolyyttisen alumiinituotannon pääongelmia onkin taata luotettava ja yksinkertainen elektrolyysin jatkuva syöttö ilman huomattavaa elektrolyytin kuoren 89608 2 rikkomista niin, että elektrolyytissä säilyisi riittävän tasainen alumiinioksidikonsentraa-tio.
SU-keksijäntodistuksesta n:o 126 217 ennestään tunnetaan alumiinielektrolyysien 5 alumiinioksidin syöttämismenetelmä, jossa elektrolyyttiin syötetään alumiinioksidia vibraatio-menetelmällä. Menetelmän tarkoituksena on nopeuttaa alumiinioksidin liukenemista elektrolyyttiin ja estää sakkautuminen elektrolyytin pohjalla. SU-keksijän-todistuksen mukaisesti alumiinioksidi kulkee siilosta annostelijan kautta putkea pitkin vibrokäyttölaitteen avulla värähtelevällä syöttölaitteelle. Ensimmäisessä vaihtoehdossa 10 syöttölaite on pallonmuotoinen pumppu, jossa on reikiä alumiinioksidin ulospurkautu-mista varten. Vibraatiolla, jonka amplitudi on suunnattu horisontaalisesti, elektrolyyttiin upotetun pallonmuotoisen pumpun on tarkoitus auttaa alumiinioksidin liukenemista elektrolyyttiin. Toisen vaihtoehdon mukaan vibraattoriin kiinnitetään horisontaalilevy, jossa oleva kärki on upotettu elektrolyyttiin. Vibraation vaikutuksen alaisena alumiiniok-15 sidi joutuu levyltä elektrolyyttiin, minkä tarkoituksena on tehostaa alumiinioksidin liukenemisprosessia. Tätä tunnettua prosessia ei käytetä niiden vaikeuksien vuoksi, jotka liittyvät sulan elektrolyytin pinnan pitämiseen avoimena alumiinioksidin syöttö-kohdassa, koska kyseiselle pinnalle muodostuu nopeasti kuori, kun kylmä alumiinioksidi joutuu elektrolyytin kanssa kosketukseen. Lisäksi vaikeuksia aiheuttaa se, että puuttuu 20 kryoliitti-alumiinioksidisulaa kestäviä materiaaleja.
US-patentista 2 713 024 ennestään tunnetaan alumiinielektrolyysin jatkuvan syötön menetelmä, jossa putkeen sulan pinnalle asennetun syöttölaitteen alle syötetään alumiinioksidia ja itse alumiinioksidi viedään sulaan sisäänvientipaikalle muodostuvaan 25 alumiinioksidipylvääseen syöttölaitteen avulla aikaansaadulla paineella. Alumiinioksidi-pylvääseen paineen aikaansaava syöttölaite sitä vietäessä sulaan ei kosketa sulaa. US-patentin mukainen prosessi toteutetaan elektrolyysistä riippumatta laitteilla, joissa on siilo, jonka alla sijaitsee ruuvityyppinen annosteluyksikkö ja kuljetusputki, joka yhdistää annostelijan syöttölaitteeseen. Syöttölaitteessa käytetään erilaisia ruuvi-, mäntä- tai 30 kampimekanismeja, jotka muuttavat vauhtipyörän pyörimisliikkeen eteneväksi kiertoliikkeeksi, ja jotka on asennettu syöttöputkeen sulan pinnalle ja liitetty sähkökäyt- 3 8 9 6 0 8 tölaitteisiin. US-patentti edellyttää sellaisen laitteen käyttöä, jolla alumiinioksidi viedään sulan sisälle paineilman energian avulla. Alumiinioksidin syöttäjät voidaan elektrolyysityypistä riippuen asentaa anodien sivulle, sisään tai keskelle. Huolimatta US-patentissa esitetyn prosessin eduista ei se ole saanut laajempaa käyttöä, koska raaka-5 ainetta elektrolyytin kuoren läpi sulaan elektrolyyttiin viedessä syntyvien huomattavien voimien voittamisessa on ilmennyt vaikeuksia.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on kehittää edelleen edellä selostettua tekniikan tasoa niin, että siinä esiintyvät epäkohdat pääasiallisesti vältetään.
10
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on irtonaisen raaka-aineen syöttöön sulaan liittyvien energiakustannusten pienentäminen.
Keksinnön lisätarkoitus on toimilaitteiden toiminnan luotettavuuden lisääminen.
15
Lisäksi keksinnön ei välttämättömänä tavoitteena on anodikaasujen palamisen tehostaminen.
Edellä esitettyihin ja myöhemmin selviäviin päämääriin pääsemiseksi keksinnölle on 20 pääasiallisesti tunnusomaista se, että mainittu syöttölaitteisto käsittää raaka-aineen syöttöä ohjaavan kotelon, johon on liitetty raaka-aineen syöttöputki, että syöttölaitteisto käsittää mainitun kotelon sisälle toimivaksi jäljestetyn syöttölaitteen, joka on yhdistetty männänvarrella tai vastaavalla vibraattoriin, jolla saadaan aikaan mainitun syöttölaitteen pääasiassa vertikaalinen värähtely, ja että mainitun kotelon avoin alapää 25 on sijoitettu elektrolyyttisulan pinnan tuntumaan sen yläpuolella elektrolyyttikuoren sisällä toimivaksi.
Keksinnön edullisen sovellusmuodon mukaisesti vertikaalivärähtelyvibraattori on lisäksi varustettu laitteella, joka siirtää sitä vertikaalisti sulan pinnan suhteen.
: . . 30 4 89 608
Keksinnön edullisen sovellusmuodon mukaisesti syöttökäyttölaitteena käytetään pneumaattista vibraattoria, jonka käytetyn ilman purkuyhde on liitetty anodikaasujen polttolaitteistoon kaasujohdolla, joka on kiinnitetty anodikotelon seinämään.
S Keksinnön edullisen sovellusmuodon mukaisesti syöttöputken alapää toimii ohjaavana kotelona, joka on asennettu anodikaasujen poistolaitteistoon.
Verrattuna tavalliseen raaka-aineensyöttöprosessiin keksinnön avulla voidaan oleellisesti laskea sähköenergian kulutusta ja lisätä virran tehokkuutta, koska anodiefekti saadaan 10 huomattavasti laskemaan. Lisäksi raaka-ainetta hermeettisesti syötettäessä elektrolyysin lämpöbalanssi paranee. Lisäksi voidaan vähentää elektrolyytin koostumuksen parantamiseksi tarvittavan lisäaineen kulutusta sekä henkilökunnan työkustannuksia.
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti viittaamalla oheisen piirustuksen 15 kuvioissa esitettyihin keksinnön eräisiin sovellusesimerkkeihin, joiden yksityiskohtiin keksintöä ei ole mitenkään ahtaasti rajoitettu.
Kuvio 1 esittää elektrolyysin yleisrakennetta sivukuvana.
20 Kuvio 2 esittää pystyleikkausta A-A kuviossa 1.
Kuvio 2 A esittää vaakaleikkausta B-B kuviossa 2.
Kuvio 3 esittää raaka-aineen syöttöä sulaan ja syöttölaitteen vertikaalista siirtojäijeste-; 25 lyä.
Alumiinin tuottamiseksi on elektrolyysissä anodilaitteisto 1, katodilaitteisto 2, anodikaasujen talteenotto 3, anodikaasujen polttolaite 4, jauhemaisen raaka-aineen siilo 5, jonka alle on asennettu annostelijat 6, jotka on liitetty materiaalijohdolla 7 raaka-aineen 30 syöttölaitteeseen 8. Raaka-aineen kuljetukseen tarkoitettu materiaalijohto 7 on varustettu pitkittäisvärähtelyvibraattorilla 9.
5 89608
Jauhemaisen raaka-aineen syöttöjäijestelmä käsittää vertikaalivärähtelyä V aikaansaavan vibraattorin 10, joka on yhdistetty männänvarrella 11 kiinnittimen 12 avulla syöttölaitteeseen 13, joka on tiiviisti asennettu syöttöputkeen 14, jonka alaosa toimii raaka-aineen syöttöä ohjaavana kotelona 13.
5
Syöttölaitteen 13 yläpäähän liitetty varsi on viety syöttöä ohjaavan kotelon 15 yläseinämän läpi. Tämä läpivienti on tiivistetty elastisella palkeella 26 tai vastaavalla tiivisterakenteella.
10 Kuvion 2A mukaisesti syöttöä ohjaavan kotelon 13 ainakin alapää on vaakaleikkaukses-sa suorakaiteen muotoinen. Syöttölaitteen 13 alapää on vastaavassa vaakapoikkileik-kauksessa myös suorakaiteen muotoinen. Kotelon 15 sisäpinnan ja syöttölaitteen 13 ulkopinnan kesken on syöttölaitteen 13 alapään läheisyydessä sopiva pieni välys Δ, joka on suuruudeltaan yleensä Δ = 5...15 mm, sopivimmin Δ = 7...10 mm. Tämän 15 välyksen Δ kautta valuu raaka-aine syöttölaitteen 13 vibraation avustamana kuoren 25 avannon 21 läpi elektrolyyttisulaan 23.
Käytettäessä jauhemaisen raaka-aineen syöttölaitteessa käyttölaitteena pneumaattista vibraattoria 10, se varustetaan paineilman syöttö- ja poistojäijestelmällä. Tällöin 20 käytetyn ilman putkiyhde 16 on liitetty anodikaasujen polttolaitteella 4 varustettuun kaasujohtoon 17, joka on kiinnitetty ilman lämmitystä varten anodikotelon 18 seinämään.
Vibraattorin 10 vertikaaliliikettä varten ja samalla syöttölaitteen 13 siirtoa varten on 25 laite 19, esim. pneumaattinen kalvomoottori, joka vipujäijestelmän 20 kautta on liitetty vibraattoriin 10.
Edellä selostettu alumiinituotantoelektrolyysi toimii seuraavasti. Jauhemainen raaka-aine, kuten alumiinioksidi, siirtyy siilosta 5 annostelijaan 6, josta se hermeettisen materiaali-30 johdon 7 kautta johdetaan vibraattorin 9 avulla syöttöputkeen 14. Vibraattorin 10 avulla männänvarsi 11 yhdessä siihen kiinnitetyn syöttölaitteen 13 kanssa joutuu edestakaiseen 6 89608 vertikaalivärähtelyliikkeeseen V. Värähtelyn V ansiosta raaka-aine siirtyy syöttöputkes-ta 14 sen jatkeena olevaan raaka-aineen syöttöä ohjaavaan koteloon 15, jossa se alaspäin liikkuessaan vähitellen lämpiää. Koska raaka-ainetta syötetään elektrolyysiin jatkuvasti pieninä annoksina, se lämmitetään 300-40ö°C asti. Tällä tavoin luodaan 5 olosuhteet raaka-aineen paremmaksi liukenemiseksi elektrolyyttiin ja kuoren 25 muodostumisen minimoimiselle. Alaspäin liikkuessaan raaka-aine joutuu syöttölaitteen 13 alle ja kertyy sinne. Kun täten syntynyt alumiinioksidipylväs koskettaa syöttölaitetta 13, alkaa sen aktiivinen vaikutus tähän pylvääseen, joka välittää lävistysvoiman elektrolyytin kuoreen 25.
10
Toisin sanoen kohdassa, jossa raaka-aine viedään sisään, jatkuvasti muodostuvan kuoren 25 lävistystyökaluna toimii itse syötettävä raaka-aine.
Paikassa, jossa alumiinioksidia syötetään sulaan 23 sekä sen ympäristössä, muodostuu 15 jatkuvasti elektrolyytin kuorta 25, jonka paksuus on huomattava, erityisesti raaka-aineen sisäänvientiavannon 21 ympärillä. Tämä johtuu siitä, että alumiinioksidin elektrolyyttiin syöttöä aloitettaessa muodostuu ensin elektrolyytin kuori 25, jonka paksuus kylmän alumiinioksidin syötön jatkuessa kasvaa tiettyyn mittaan, jonka jälkeen tälle kuorelle kerääntyy alumiinioksidikerros 24. Kun alumiinioksidipylväs koskettaa syöttölaitetta 20 13, alkaa sen aktiivinen vaikutus tähän pylvääseen, joka välittää lävistysvoiman itse elektrolyytin kuoreen 25. Tämän voiman alaisena kuori 25 syöttölaitteen 13 toiminta-vyöhykkeellä painuu alas ja syntyy eräänlainen avanto 21, josta sitten alumiinioksidia jatkuvasti syötetään. Kuoren 25 lujuus ja paksuus tämän avannon 21 ympärillä on huomattava, ja siksi painettaessa alumiinioksidipylvästä tämän avannon 21 läpi syntyy 25 huomattavia kitkavoimia, jotka syöttölaitteen 13 on voitettava.
Jotta raaka-aineen vienti sulaan 23 olisi häiriötöntä ja jotta syöttölaitteet toimisivat luotettavammin, käynnistetään ajoittain n. 30-60 min väliajoin laite 19, joka vipujärjes-telmän 20 kautta siirtää vertikaalivärähtelyvibraattoria 10 alaspäin n. 150-200 mm:n 30 matkan. Vibraation samanaikaisen vaikutuksen vuoksi syöttölaite 13 liikkuu myös alas saman matkan kunnes koskettaa sulan 23 pintaa 22. Sitten koko järjestelmä palautetaan 7 Ö 9 608 lähtötilanteeseen ja normaali edellä selostettu toiminta jatkuu. Syöttölaitteen 13 lisäliikkeet puhdistavat ennaltaehkäisevästi elektrolyytin kuoren 25 avannon 22.
Käytettäessä pneumaattista vibraattoria 10 sen käytetty sykkivä ilma, jota on alustavasti 5 lämmitetty anodikotelon 18 seinämän lämmöllä, ohjataan yhteen 16 ja kaasujohdon 17 kautta anodikaasujen polttolaitteeseen 4. Sykkivä paineilma lisää hartsi- ja kansero-geenisten aineiden palamistehokkuutta ja vähentää ilmansaastumista.
Syöttölaitteen 13 alapään ollessa jatkuvasti vibraation alaisena ja kontaktissa alu-10 miinioksidiin se kuluu. Tällöin kulumisen kompensoimiseksi ja syöttölaitteen 13 alapään pitämiseksi tietyllä tasolla sulan 23 pinnan 22 yläpuolella syöttölaite 13 voidaan huollon yhteydessä jatkaa leikkaamalla kulunut osa pois ja hitsaamalla uusi alapää tilalle tai vaihtaa syöttölaite 13 kokonaan.
15 Teollisuusolosuhteissa koestettiin laite, joka syötti alumiinioksidia sulaan syöttölaitteen 13 vibraation avulla. Vibraation johtaminen syöttölaitteeseen 13 tietyillä amplitudeilla ja taajuuksilla huomattavasti pienensi alumiinioksidipylvään kitkavoimia elektrolyytin avannon 21 seinämiin ja samalla alensi energiankulutusta sen viennissä sulaan 23. Raaka-aineen luotettavamman sulaan 23 syötön ja anodikaasujen paremman poiston 20 vuoksi elektrolyytin kuorelta 25 värähtelevä syöttölaite 13 siirrettiin ajoittain sulaan 23 elektrolyyttiin, josta se sitten poistettiin kytkemällä vertikaalivärähtelyvibraattori 10 sulan 23 suhteen liikkuvaan vertikaalisiirtolaitteeseen 19. Lisäksi tämä rakenne salli pitää elektrolyytin kuoren 25 avanto 21 puhtaana kuoren 25 kasvua estämällä. Vibraat-tori 10 toimi paineilmalla. Sen jälkeen, kun paineilma oli luovuttanut energian syöttö-25 laitteen 13 värähtelyyn V, tämä sykkivä paineilma, joka alustavasti oli lämmennyt anodista, otettiin talteen ja ohjattiin anodikaasujen polttolaitteeseen, jossa aina todettiin suuri ilman happivajaus. Ilmavirran sykkeen ansiosta anodikaasujen polttolämpötila kasvoi, mikä auttoi polttamaan tehokkaammin hartsia ja jakamaan ja polttamaan kanserogeenisiä aineita yksinkertaisiin alkutekijöihinsä.
30 89608 8
Seuraavassa esitetään patenttivaatimukset, joiden määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa keksinnön eri yksityiskohdat voivat vaihdella ja poiketa edellä vain esimerkinomaisesti esitetystä.
5

Claims (7)

9 S 9 6 0B
1. Laitteisto jauhemaisen raaka-aineen kuten alumiinioksidin syöttämiseksi alumiinia tuottavaan elektrolyysiin, joka käsittää anodi- ja katodilaitteiston (1,2), sekä laitteet S joilla jauhemainen raaka-aine siirretään siilosta (S) tai vastaavasta mainitulle syöttölait-teistolle (10,11,12,13,14,15), jolla raaka-aine syötetään elektrolyyttisulaan (23), tunnettu siitä, että mainittu syöttölaitteisto (10,11,12,13,14,15) käsittää raaka-aineen syöttöä ohjaavan kotelon (15), johon on liitetty raaka-aineen syöttöputki (14), että syöttölaitteisto käsittää mainitun kotelon (15) sisälle toimivaksi jäljestetyn 10 syöttölaitteen (13), joka on yhdistetty männänvarrella (11) tai vastaavalla vibraattoriin (10), jolla saadaan aikaan mainitun syöttölaitteen (13) pääasiassa vertikaalinen värähtely C^)* Ja etta mainitun kotelon (15) avoin alapää on sijoitettu elektrolyyttisulan (23) pinnan (22) tuntumaan sen yläpuolella elektrolyyttikuoren (25) sisällä toimivaksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että syöttölaitteeseen (13) liitetty varsi on viety kotelon (15) yläseinämän läpi elastisella palkeella (26) tai vastaavalla tiivisterakenteella.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että syöttölaite 20 (13) vibraattoreineen (10) on yhdistetty vertikaalisiirtolaitteeseen (19,20), jolla syöttö laitteen (13) alapää on ajoittain vietävissä elektrolyyttisulan (23) pinnan (22) yhteyteen tai sen alle.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että kotelon 25 (15) alapään kohdalta olevassa vaakaleikkauksessa (Fig. 2A) kotelo (15) on poikkileik kaukseltaan suorakaiteen muotoinen, että syöttölaitteen (13) alapää on vaakapoikki-leikkaukseltaan vastaavan muotoinen ja että kotelon (15) sisäpinnan ja syöttölaitteen (13) ulkopinnan kesken on noin 5...15 mm:n välys (Δ), sopivimmin noin 7...10 mm:n välys (Δ) (kuvio 2A). 30 H 9 6 0 8 ίο
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että syöttölaitteen (13) toimilaite, jolla saadaan aikaan syöttölaitteen vertikaalivärähtely (V), on pneumaattinen vibraattori (10), jolta tuleva poistoilma on johdettu kaasujohtoon (17), joka on liitetty anodikaasujen polttolaitteistoon (4). 5
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että pneumaattisen vibraattorin (10) poistoilman lämmitystä varten mainittu kaasujohto (17) on kiinnitetty anodikotelon seinämään (18).
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-6 mukainen laitteisto, tunnettu siitä, että kotelon (IS) sisätila on yhdistetty anodikaasujen talteenottolaitteeseen. 11 8 9 6 0 8
FI915865A 1991-12-12 1991-12-12 Anlaeggning foer matning av raomaterial till en elektrolys som producerar aluminium FI89608C (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI915865A FI89608C (fi) 1991-12-12 1991-12-12 Anlaeggning foer matning av raomaterial till en elektrolys som producerar aluminium
NO931877A NO931877L (no) 1991-12-12 1993-05-24 Apparat for mating av råmateriale til aluminium-elektrolyse
US08/075,025 US5405506A (en) 1991-12-12 1993-06-11 Apparatus and method for feeding raw material into an aluminum producing electrolysis

Applications Claiming Priority (6)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI915865 1991-12-12
FI915865A FI89608C (fi) 1991-12-12 1991-12-12 Anlaeggning foer matning av raomaterial till en elektrolys som producerar aluminium
NO931877A NO931877L (no) 1991-12-12 1993-05-24 Apparat for mating av råmateriale til aluminium-elektrolyse
NO931877 1993-05-24
US7502593 1993-06-11
US08/075,025 US5405506A (en) 1991-12-12 1993-06-11 Apparatus and method for feeding raw material into an aluminum producing electrolysis

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI915865A0 FI915865A0 (fi) 1991-12-12
FI89608B FI89608B (fi) 1993-07-15
FI89608C true FI89608C (fi) 1993-10-25

Family

ID=27241489

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI915865A FI89608C (fi) 1991-12-12 1991-12-12 Anlaeggning foer matning av raomaterial till en elektrolys som producerar aluminium

Country Status (3)

Country Link
US (1) US5405506A (fi)
FI (1) FI89608C (fi)
NO (1) NO931877L (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CA2192563C (en) * 1994-07-15 2003-03-25 Peter Jones Actuator
US6649035B2 (en) 2001-05-04 2003-11-18 Ross Operating Valve Company Low energy and non-heat transferring crust breaking system
US6732761B2 (en) * 2001-08-03 2004-05-11 Ross Operating Valve Company Solenoid valve for reduced energy consumption
FR2860522B1 (fr) * 2003-10-02 2006-01-13 Pechiney Aluminium Procede et systeme de controle des ajouts de matieres pulverulentes dans le bain d'une cellule d'electrolyse destinee a la production d'aluminium
CA2671136A1 (en) * 2009-07-06 2011-01-06 Alcan International Limited Removable spout for a hopper
WO2014165203A1 (en) * 2013-03-13 2014-10-09 Alcoa Inc. Systems and methods of protecting electrolysis cell sidewalls
RU2683669C2 (ru) * 2014-09-10 2019-04-01 АЛКОА ЮЭсЭй КОРП. Системы и способы защиты боковых стенок электролизера

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE503570A (fi) * 1959-04-24
SU126271A1 (ru) * 1959-06-27 1959-11-30 И.Ф. Рудяков Способ питани глиноземом алюминиевых электролизеров
DE2530831C2 (de) * 1975-07-10 1982-06-16 Gewerkschaft Eisenhütte Westfalia, 4670 Lünen Vorrichtung zum Einblasen von Gas, wie insbesondere Luft, in ein elektrolytisches Aluminiumschmelzbad sowie zum Brechen der Kruste des Schmelzbades
NO168542C (no) * 1989-05-24 1992-03-04 Elkem Aluminium Anordning for gassoppsamling i ovner for smelteelektrolytisk fremstilling av aluminium.

Also Published As

Publication number Publication date
NO931877L (no) 1994-11-25
NO931877D0 (no) 1993-05-24
US5405506A (en) 1995-04-11
FI915865A0 (fi) 1991-12-12
FI89608B (fi) 1993-07-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI89608C (fi) Anlaeggning foer matning av raomaterial till en elektrolys som producerar aluminium
CN101724865B (zh) 氧化铝连续加料装置
CN110356851B (zh) 一种粉体发料装置和方法
WO1992006229A1 (en) Method and apparatus for continuous supply of alumina
RU2117079C1 (ru) Устройство для подачи порошкообразного исходного материала в электролизер
CA2093338A1 (en) Continuous ore feeder for soderberg aluminum reduction cells
US4328958A (en) Apparatus for stirring molten metal in container
RU2093611C1 (ru) Способ автоматического регулирования питания алюминиевого электолизера глиноземом
CN101397093B (zh) 流态化给料器及其方法
KR20030055012A (ko) 수재의 철분분리장치
RU2057822C1 (ru) Электролизер для получения алюминия
RU2190042C1 (ru) Электролизер для получения алюминия с самообжигающимся анодом
WO2004033761A2 (en) Point feeder and use of point feeder
RU2106433C1 (ru) Способ подачи порошкообразного исходного материала в электролизер при производстве алюминия электролизом
RU2078853C1 (ru) Электролизер для получения алюминия электролизом глинозема
EP1567693B1 (en) Electrolytic cell with improved feed device
CN219551132U (zh) 一种电石炉分体式称量斗
CN220011138U (zh) 一种便于均匀下料的输送装置
CN110343871B (zh) 用自焙石墨电极替换铜冶炼沉降炉预焙石墨电极的方法
CN220741661U (zh) 多功能的混凝土加工设备
RU2121529C1 (ru) Способ питания алюминиевого электролизера глиноземом и корректирующими добавками и устройство для его осуществления
CN218012911U (zh) 一种原煤斗冻煤破碎装置
WO2006129267A2 (en) Electrolytic cell with improved feed device
SU1712467A1 (ru) Электролизер с самообжигающимс анодом и верхним токоподводом дл получени алюмини
EA035849B1 (ru) Системы питания и способы применения систем питания

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed