FI89412C - Foerfarande och polarimeter foer maetning av vidning av polarisationsplanet i socker- eller annan loesning - Google Patents
Foerfarande och polarimeter foer maetning av vidning av polarisationsplanet i socker- eller annan loesning Download PDFInfo
- Publication number
- FI89412C FI89412C FI910375A FI910375A FI89412C FI 89412 C FI89412 C FI 89412C FI 910375 A FI910375 A FI 910375A FI 910375 A FI910375 A FI 910375A FI 89412 C FI89412 C FI 89412C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- measuring
- sample
- intensities
- analyzer
- polarimeter
- Prior art date
Links
Classifications
-
- G—PHYSICS
- G01—MEASURING; TESTING
- G01N—INVESTIGATING OR ANALYSING MATERIALS BY DETERMINING THEIR CHEMICAL OR PHYSICAL PROPERTIES
- G01N21/00—Investigating or analysing materials by the use of optical means, i.e. using sub-millimetre waves, infrared, visible or ultraviolet light
- G01N21/17—Systems in which incident light is modified in accordance with the properties of the material investigated
- G01N21/21—Polarisation-affecting properties
Landscapes
- Physics & Mathematics (AREA)
- Health & Medical Sciences (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Analytical Chemistry (AREA)
- Biochemistry (AREA)
- General Health & Medical Sciences (AREA)
- General Physics & Mathematics (AREA)
- Immunology (AREA)
- Pathology (AREA)
- Investigating Or Analysing Materials By Optical Means (AREA)
Description
3941 2
Menetelmä ja polarimetri sokeri- tai muun liuoksen polarisaatio-tason kiertymän mittaamiseksi
Keksinnön kohteena on menetelmä sokeri- tai muun liuoksen 5 polarisaatiotason kiertymän mittaamiseksi, jossa menetelmässä monokromaattinen polaroitu mittaussäde ohjataan näytteen läpi, jonka polarisaatiotason kiertymä mitataan näytteen jälkeen alkuperäiseen polarisaatiotasoon verrattuna. Keksintö kohdistuu myös menetelmää toteuttavaan polarimetriin.
10
Polarimetri mittaa polaroidun yksivärisen valon polarisaatiotason kiertoa veteen liuotetusta sokerinäytteestä. Valon kiertokulman suuruus on suoraan verrannollinen liuoksessa olevaan sokerimää-rään. Lisäksi kierron suunnan perusteella voidaan eri sokerilaa-15 dut erottaa toisistaan.
Sokerin valmistuksessa polarimetrillä on keskeinen asema sekä juurikas- että ruokosokeripohjäisten tuotantolinjojen tarkkailussa. Kaikki saatavilla olevat kaupalliset mittalaitteet 20 käyttävät hyväkseen tavallista, kapeakaistaiseksi suodatettua valoa. Varsinkin tummien liuosten mittaaminen on tästä syystä vaikea huonon läpäisykyvyn vuoksi. Tässä suhteessa laservalo tarjoaa ylivoimaiset ominaisuudet aikaisempiin mittalaitteisiin verrattuna. Laservaloa hyväksikäyttävien polarimetrien toteut-25 taminen on ollut vasta suunnitteluasteella.
Nykyisin yleisimmin käytössä olevien polarimetrien rakenne on esitetty julkaisussa NATURE, joulukuu 22, 1956 voi 178, E.J.
Gillham. Tässä on esitetty polarimetri, jossa polaroitu valo 30 ohjataan näytekyvetin läpi ja siinä tapahtunut kiertokulman muutos kompensoidaan nk. optomagneettisella Faradayn-kompen-saatiokennolla. Liuoksen aiheuttama polarisaatiotason kierto kompensoidaan vaihtovirralla muodostetun magneettikentän avulla, jolloin tarvittava kompensaatiovirta on suoraan verrannollinen 35 kiertokulmaan ja sokeripitoisuuteen. Koska maan magneettikenttä on epähomogeeninen, voidaan samalla laitteella mitata tai saada toisistaan poikkeavia tuloksia leveysasteesta riippuen. Tämän vuoksi kalibrointi on standardisokeriliuoksia käyttäen välttämätöntä .
40 2 39412
Tunnettua polarimetritekniikkaa on esitelty seuraavissa julkaisuissa: Hans Wenking, Göttingen, " Zeitschrift fiir Instrumen-tenkunde" 66.Jahrgang, Heft 1. tammikuu 1958 sekä von K. Zander et ai,ZUCKER, n:o 12, 1974, voi 27 ss. 642-647. Tunnetut kaupal-5 liset polarimetrit tarvitsevat suurjännitetekniikkaa, koska tunnistinelimenä käytetään valomonistinputkea.
Laserin käyttöä polarimetreissä on esitelty julkaisussa A.L. Cummings et ai "Lasers and Analytical Polarimetry" ss 291-302 ja 10 ICUMSA 17th session Montreal 1978 subject 5 ss. 56-57, ranskalaisessa patenttijulkaisussa 2.393 296 ja brasilialaisessa patenttihakemuksessa PI 7803313. Näissä laservalon käytöllä on päästy suurempaan läpäisyyn ja hieman suurempaan tarkkuuteen laservalon kapeakaistaisuuden takia. Ilmaisutekniikka on kuitenkin vanhan-15 aikaista eikä Faradayn kennolle ja valomonistinputkelle ole löydetty korvaavaa ratkaisua.
Tämän keksinnön tarkoituksena on aikaansaada uusi menetelmä polarisaatiotason kiertymän mittaamiseksi ja vastaava polarimetri, 20 joka on aikaisempaa tarkempi ja tunteeton maan magneettikentän vaihteluille. Keksinnön mukaisen menetelmän tunnusmerkilliset piirteet on esitetty patenttivaatimuksessa 1 ja erään menetelmää toteuttavan polarimetrin tunnusmerkilliset piirteet on esitetty patenttivaatimuksessa 4.
25
Keksinnön mukaan ei yritetäkään määrittää signaalin sammumishet-keä analysaattoritason jälkeen vaan vaihe-ero mitataankin signaalien nouseville osille sijoitettujen kellolaskurin liipaisujen välillä. Tämän takia voidaan käyttää halpoja ja yksinkertaisia 30 valodiodeja (PIN) tunnistineliminä. Huomattavaa lisäetua saadaan, kun käytetään lämpötilavakavoitua laserdiodia, jolloin polarimetrin koko pienenee ja säteen läpäisevyys suurenee verrattuna elohopealamppujen käyttöön. Lisäksi lämpötilavakavoinnilla laserdiodi pidetään tarkasti samassa yksittäisessä toiminta-35 muodossa.
3 39112
Keksinnön mukaisesta laserpolarimetristä saadaan pienikokoinen, mekaanisesti yksinkertainen ja se saadaan toimimaan matala jännitteellä.
5 Seuraavassa keksintöä havainnollistetaan oheisen suoritusesimer-kin avulla, jonka periaate on esitetty oheisissa kuvassa.
Kuva 1 esittää polarimetrin periaatteellista rakennetta Kuva 2 esittää PIN-diodi-ilmaisimilta saatuja tasokorjattuja signaaleja 10 Kuva 3 esittää polarimetrin lohkokaaviota Lämpötilavakavoinnin avulla laserdiodi 2 pidetään ns. TEM^-muodossa.
15 Tutkittava näyte asetetaan kyvettiin 1 ja sen läpi johdetaan mittaussäde 11. Tässä valonsäde tuotetaan laserdiodilla 2, kollimoidaan linssin 3 avulla yhdensuuntaiseksi ja kahdennetaan suuntaamalla se viiston lasilevyn 4 läpi, jolloin heijastuneen vertailusäteen 12 osuudeksi jää noin 4%. Kun vertailusäde 12 on 20 käännetty prisman 9 avulla jälleen mittaussäteen 11 (oleellisesti) suuntaiseksi, polaroidaan molemmat sädekimput polarisaat-torilevyn 5 avulla.
Voimakkaampi mittaussäde 11 läpäisee näytekyvetin 1 ja varsinkin 25 tummien liuosten mittauksessa se vaimenee voimakkaasti. Kyvetin 1 paksuuden lisääminen on suoraan verrannollinen kiertokulman kasvuun ja näin ollen myös erotuskykyyn, joten näytepatsaan koko optimoidaan kutakin käyttötarkoitusta varten. Prosessikäyttöön suunniteltavaan laitteeseen on läpäisypaksuudeksi ajateltu noin 30 20 mm:ä. Kirkkaiden nesteiden mittaus mahdollistaa dekadin verran suuremman kyvetin käytön.
Näytteen läpi kulkevan valokimpun polarisaatiotaso kiertyy sokeripitoisuuteen verrannollisena. Sekä mittaus- että ver-35 tailusäteet 11 ja 12 läpäisevät analysaattorilevyn 6, jota pyöritetään akselin 10 välityksellä, ja saapuvat ilmaisimina toimiville valodiodeille (PIN) 7 ja 8.
4 b 9112
Analysaattorin pyörimisnopeudeksi on suoritettujen kokeiden perusteella valittu 50 kierrosta sekunnissa riittävän pienien nousuaikojen saamiseksi valodiodeille. Ilmaisimilta saadaan jaksolliset signaalit (Malusin laki), joiden vaihe-ero ilmaisee 5 liuoksessa tapahtuneen kiertokulman muutoksen. Polaroivan levyn 6 symmetriasta aiheutuen lasersäteet sammuvat diodeilla 180*:n välein, ja signaalien taajuudeksi tulee 100 Hz. Vaihe-eron mittaaminen suoritetaan kahden laskurin avulla. Vertailulasku-rilla lasketaan koko puolikierrokselle saapuvia pulsseja mit-10 tauslaskurin laskiessa pulsseja vaihe-eron mittaisen ajan.
Kuvassa 2 on esitetty ilmaisimelta saatavat intensiteetti-signaalit kulman funktiona, sen jälkeen, kun signaalien taso on asetettu yhtä suureksi. Vahvistintekniikalla signaalit voidaan 15 tasoittaa alueella 1:20. Kun vielä otetaan huomioon se, että vertailusäteen osuus oli vain 4%, näytteen vaimennus voidaan kompensoida alueella 1:400. Koska analysaattorilevyä 6 pyöritetään tasaisella kulmanopeudella, Y-akselin suureena voitaisiin käyttää aikaa kulman sijasta.
20
Keksinnön mukainen laserpolarimetri on tunteeton maan magneettikentän vaihteluille. Lisäksi laite vertaa jokaisella analysaattorin pyörähdyksellä vertailu- ja näytesignaalien vaihe-eroa kokonaispyörähdysaikaan, mistä syystä kalibrointia ei tarvita. 25 Laite antaa absoluuttisen kiertokulman arvon kahdesti analysaat-torilevyn kierroksen aikana.
Kellolaskurit käynnistävien liipaisutasojen määrittämiseen käytetään sinänsä tunnettua CFD-tekniikkaa (constant fraction 30 diskrimination). Tämän avulla kellojen käynnistys tapahtuu tarkasti esimerkiksi jaksollisen aallon nousun neljänneksen kohdalla, kuvassa 2 intensiteettitasolla Ir Joka puolijaksolla saadaan molempien valodiodien signaaleista muodostettua liipaisut, jolloin kellolaskurin lukema viedään muistiin. Kuvioon 2 on 35 merkitty liipaisuhetket tref<1, tref 2 vertailusignaalille ja t,, t2 mittaussignaalille. Puoli jakson kesto saadaan kahden peräkkäisen vertailusignaalia rekisteröivän laskurin lukemien erotuksena ja vaihe-eroaika mittaus- ja vertailusignaalien liipaisujen „ 09412 erotuksena. Vaihe-ero eli polarisaation kiertymä saadaan lopulta jakamalla eri signaalien liipaisujen välinen aika jakson kokonaisajalla ja kertomalla tämä suhteellinen kiertymä koko ympyrällä eli 360°.
5
Laserpolarimetriltä kuluu yhteen mittaukseen aikaa vain 20 millisekuntia, joka muodostuu 10 millisekunnin mittausjaksosta ja toisesta vastaavasta ajasta, jolloin tieto käydään lukemassa laskureilta. Tämä mahdollistaa saman näytteen nopean analysoinnin 10 useita kertoja peräkkäin, ja näin tietokoneella voidaan laskea tuloksista tilastollinen virhearvio.
Kuvaan 3 viitaten laitteisto voidaan jakaa toiminnallisiin osiin. Laserdiodi 2 ja sen lämpötilavakavointielimet on koottu omaan 15 yksikköönsä 13. Optiikka, polaroivat elementit ja pyörityslaite, NTC-vastus ja PIN-diodit on koottu omaan yksikköönsä 14, joka on asetettu mekaanisesti tukevasti laserdiodiyksikön 13 samalle rungolle. Muu osa laitteistoa on lähinnä signaalin käsittely- ja laskentaelektroniikkaa.
20 PIN-diodeilta saatavat signaalit johdetaan CFD- eli vakio-osuus-muuntimeen 16, josta saadaan liipaisut vakiomuotoisina pulsseina. Nämä pulssit viedään ajastimelle 4, joka antaa tuloksena kaksi lukemaeroitusta, joista toinen on verrannollinen jakson 25 kokonaisaikaan ja toinen vaihe-eroaikaan. Keskusyksikkö 18 laskee useista mittauksista varsinaisena tuloksena polarisaation kiertymän näyteliuoksessa. Keskusyksikön 18 avulla tulosta voidaan lisäksi käsitellä eteenpäin. Ohjausyksikköön 19 kuuluu muutama painonappi, joista laitetta ohjataan. Näyttöyksikköön 30 kuuluu LED-numeronäyttö tuloksen saamiseksi näkyviin.
Keskusyksikkö 18 on sarjaportin 20 välityksellä yhteydessä sekä prosessiin 22 että näytteen lämpötilaa mittaavaan NTC-vastuk-seen. Näytteen lämpötilaa mittaava NTC-vastus on liitetty 35 sarjaväylään mittausliitäntäyksikön 21 avulla.
e 39412
Valoilmaisimena käytetyt valodiodit toimivat pienjännitteillä, toisin kuin nykyiset polarimetrit, joiden valomonistinputket vaativat korkeajännitteen käyttöä. Turvallisuussyistä teollisuus pyrkii mahdollisuuksien mukaan välttämään korkeajännitteisiä 5 instrumentteja.
Keksinnön mukaan toisen polaroivan tason jaksollinen kiertäminen voi myös olla edestakaista liikettä. Vertailusädettä ei välttämättä tarvitse kääntää tarkalleen mittaussäteen suuntaiseksi. 10 Oleellista on tässä on, että aikaansaadaan alkuperäiseen pääsäteeseen verrannollinen säde, joka saatetaan kulkemaan molempien polaroivien levyjen läpi, mutta näytteen ohitse.
Claims (4)
1. Menetelmä sokeri- tai muun liuoksen polarisaatiotason kiertymän mittaamiseksi, jossa menetelmässä 5. tuotetaan monokromaattinen valosäde ja jaetaan se mittaus-säteeseen (11) ja vertailusäteeseen (12), ohjataan mittaussäde (11) näytteen (1) läpi ja vertailusäde (12) sen ohitse, johdetaan kukin säde ennen näytettä ensimmäisen polaroivan 10 tason (5) ja näytteen jälkeen toisen polaroivan tason eli analysaattorin (6) läpi, jota pyöritetään tasaisella kulmanopeudella , mitataan säteiden intensiteettien vaihe-ero analysaattorin (6) jälkeen, jolloin intensiteetit ovat neliöllisiä kosini-15 muotoisia funktioita, tunnettu siitä, että intensiteeteistä määritetään kellolaskurit käynnistävä tietty liipaisutaso (It) , joka on sovitettu oleellisesti intensiteettien jyrkkiin nousuvaiheisiin ja että mitataan eri intensiteettien liipaisuista vaihe-eroaika ja saman 20 intensiteetin liipaisuista jakson kokonaisaikaan verrannollinen aika.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen mittausmenetelmä, tunnettu siitä, että aikaansaatu monokromaattinen sädekimppu 25 kollimoidaan, polarisoidaan ja kahdennetaan vertailusäteen (12) aikaansaamiseksi, kahdennettu säde käännetään takaisin mit-taussäteen (11) suuntaiseksi, johdetaan mittaussäde (11) näytteen läpi ja molemmat säteet (11,12) johdetaan yhteisen pyörivän polarisaattorin (6) kautta omille tunnistinelimille (8,7), joiden 30 signaaleista lasketaan edellä mainittu vaihe-ero.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukaisen menetelmän toteuttamiseksi tarkoitettu polarimetri, johon kuuluu laserdiodi (2), ensimmäinen polaroiva levy (5) , pääsäteen kahdennuslaite (4) vertailusäteen 35 (12) aikaansaamiseksi, mittaussäteen (11) linjalle asetettu näytekyvetti (1) tutkittavaa nestettä varten, kullakin säteellä toinen polaroiva analysaattorilevy (6) ja tunnistinelimet (7) mittaus- (11) ja vertailusäteiden (12) intensiteettien rekiste- 8 89412 röimiseksi, ja jossa mittaussäteellä oleva analysaattorilevy on sijoitettu eri puolelle näytekyvettiä ja jossa yksi analysaatto-rilevy on pyöritettävä, tunnettu siitä, että laitteeseen kuuluu prisma (9) vertailusäteen (12) kääntämiseksi mittaussäteen 5 (11) suuntaiseksi, vakio-osuusmuunnin (16) liipaisutason määrittämiseksi tunnistinelimiltä (7) saatavilta signaaleista, kellolaskurit (17) liipaisujen välisten aikojen mittaamiseksi, 10 ja jossa prisma (9) sekä yksi analysaattorilevy (6) on siten asetettu, että sekä mittaussäde (11) että vertailusäde (12) kulkevat saman analysaattorilevyn läpi, joka on sovitettu pyöritettäväksi.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laserpolarimetri tunnettu siitä, että laitteeseen kuuluu laserdiodin (2) lämpötilavaki-ointielimet. 9 89412
Priority Applications (3)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI910375A FI89412C (fi) | 1991-01-25 | 1991-01-25 | Foerfarande och polarimeter foer maetning av vidning av polarisationsplanet i socker- eller annan loesning |
AU11663/92A AU1166392A (en) | 1991-01-25 | 1992-01-27 | A method and a polarimeter for measuring optical rotation of sugar and other optically active solutions |
PCT/FI1992/000017 WO1992013263A1 (en) | 1991-01-25 | 1992-01-27 | A method and a polarimeter for measuring optical rotation of sugar and other optically active solutions |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI910375A FI89412C (fi) | 1991-01-25 | 1991-01-25 | Foerfarande och polarimeter foer maetning av vidning av polarisationsplanet i socker- eller annan loesning |
FI910375 | 1991-01-25 |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI910375A0 FI910375A0 (fi) | 1991-01-25 |
FI910375A FI910375A (fi) | 1992-07-26 |
FI89412B FI89412B (fi) | 1993-06-15 |
FI89412C true FI89412C (fi) | 1993-09-27 |
Family
ID=8531794
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI910375A FI89412C (fi) | 1991-01-25 | 1991-01-25 | Foerfarande och polarimeter foer maetning av vidning av polarisationsplanet i socker- eller annan loesning |
Country Status (3)
Country | Link |
---|---|
AU (1) | AU1166392A (fi) |
FI (1) | FI89412C (fi) |
WO (1) | WO1992013263A1 (fi) |
Families Citing this family (5)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GB9121658D0 (en) * | 1991-10-11 | 1991-11-27 | Optical Activity Ltd | A polarimeter |
DE19545018A1 (de) * | 1995-12-02 | 1997-06-05 | Marcel Kastler | Computergesteuertes Polarimeter zur Drehwinkelbeobachtung von Reaktionen unter konstanten Versuchsbedingungen |
DE19815932C2 (de) * | 1998-04-09 | 2000-06-21 | Glukomeditech Ag | Verfahren zur Miniaturisierung eines Polarimeters zur Analyse niedrig konzentrierter Komponenten im flüssigen Meßgut auf optischer Basis sowie Vorrichtung zu seiner Durchführung |
DE102005020911A1 (de) * | 2005-05-04 | 2006-11-16 | Carl Zeiss Meditec Ag | Verfahren zur Messung der Änderung des Polarisationszustands von polarisierter optischer Strahlung durch eine optisch aktive Schicht eines Körpers und/oder einer Konzentration eines optisch aktiven Stoffs in der Schicht und Vorrichtung zur Durchführung des Verfahrens |
CN105300891B (zh) * | 2015-11-17 | 2017-12-26 | 上海理工大学 | 基于重心算法的激光调频双光路旋光仪及测量方法 |
Family Cites Families (6)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE2716314C3 (de) * | 1977-04-07 | 1979-12-13 | Franz Schmidt & Haensch, 1000 Berlin | Vorrichtung zur Messung der optischen Aktivität |
DE2724543C2 (de) * | 1977-05-31 | 1982-05-13 | Arno Dipl.-Phys. Dr. 7900 Ulm Müller | Anwendung eines polarimetrischen Verfahrens zur quantitativen Bestimmung der Blutglucose |
US4309110A (en) * | 1978-04-23 | 1982-01-05 | Leo Tumerman | Method and apparatus for measuring the quantities which characterize the optical properties of substances |
JPS6382345A (ja) * | 1986-09-26 | 1988-04-13 | Orc Mfg Co Ltd | 複屈折測定表示方法 |
GB8625530D0 (en) * | 1986-10-24 | 1986-11-26 | Goodall D M | Optical apparatus |
DE3830310A1 (de) * | 1988-09-07 | 1990-03-15 | Bodenseewerk Perkin Elmer Co | Polarimeter |
-
1991
- 1991-01-25 FI FI910375A patent/FI89412C/fi not_active IP Right Cessation
-
1992
- 1992-01-27 WO PCT/FI1992/000017 patent/WO1992013263A1/en active Application Filing
- 1992-01-27 AU AU11663/92A patent/AU1166392A/en not_active Abandoned
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI89412B (fi) | 1993-06-15 |
FI910375A (fi) | 1992-07-26 |
AU1166392A (en) | 1992-08-27 |
FI910375A0 (fi) | 1991-01-25 |
WO1992013263A1 (en) | 1992-08-06 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US5125747A (en) | Optical analytical instrument and method having improved calibration | |
EP0278577B1 (en) | A process for determining thicknesses of layers, application thereof in determining certain interactions and a means for carrying out this process | |
US4309110A (en) | Method and apparatus for measuring the quantities which characterize the optical properties of substances | |
US5679955A (en) | Spectroscopic method | |
US2829555A (en) | Polarimetric method and apparatus | |
US3797940A (en) | Refractometer with displacement measured polarimetrically | |
US2974561A (en) | Polarimeter | |
FI89412C (fi) | Foerfarande och polarimeter foer maetning av vidning av polarisationsplanet i socker- eller annan loesning | |
US3724952A (en) | Method for polarimetric analysis | |
EP1065497A2 (en) | Method of polarimetry and method of urinalysis using the same | |
EP0536985B1 (en) | A polarimeter | |
KR100336696B1 (ko) | 편광 분석장치 및 편광 분석방법 | |
CN109211843A (zh) | 一种太赫兹波反射测量系统入射角确定方法及装置 | |
US3481671A (en) | Apparatus and method for obtaining optical rotatory dispersion measurements | |
US3016789A (en) | Polarimetric apparatus | |
JP3131242B2 (ja) | 光ビーム入射角の測定方法、測定装置及び該装置を距離測定に使用する方法 | |
US3600094A (en) | Suspended solids concentration measurement using circular polarized light | |
JPS6042901B2 (ja) | 自動楕円計 | |
RU2292038C2 (ru) | Способ измерения показателя преломления и устройство для его реализации | |
RU2325630C1 (ru) | Способ измерения концентрации оптически активных веществ в мутных растворах и устройство для его осуществления | |
JP2004279250A (ja) | 濃度測定装置 | |
JP2001074649A (ja) | 旋光角測定方法および尿検査方法 | |
US2999418A (en) | Polarimetric apparatus | |
US3499712A (en) | Refractive index analyzer using several liquid-solid interfaces | |
Schulz et al. | High accuracy polarimetric calibration of quartz control plates |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
BB | Publication of examined application | ||
MM | Patent lapsed |