FI88329B - Laos - Google Patents
Laos Download PDFInfo
- Publication number
- FI88329B FI88329B FI894918A FI894918A FI88329B FI 88329 B FI88329 B FI 88329B FI 894918 A FI894918 A FI 894918A FI 894918 A FI894918 A FI 894918A FI 88329 B FI88329 B FI 88329B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- profile cylinder
- latch
- locking
- lock
- slider
- Prior art date
Links
Landscapes
- Lock And Its Accessories (AREA)
- Connector Housings Or Holding Contact Members (AREA)
Description
? 8 3 ·: '
Lukko
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdannon mukainen lukko.
5 Julkaisusta EP-A-200 919 on tunnettu sähköisesti ohjattu ovenlukko, joka on lukittavissa lukonpesänsä vastaavasti muotoillussa sisäänpistoaukossa pidetyn profiili-sulkusylinterin avulla. Profiilisylinterissä on, kuten tavallista, sylinteriosassaan aksiaalisesti suuntautuva 10 avainkanava avaimen vastaanottamiseksi, ja sylinteriosasta ulkonee säteittäisesti kieleke. Lukonpesään on sisällytetty elektroninen ohjauskytkin, joka on useiden sähköisten kosketuselinten välityksellä yhdistetty profiilisylinte-riin sijoitettuun lukulaitteeseen. Lukulaite havaitsee 15 avaimen ohjaustiedot, esimerkiksi elektroniset sulkukoo-daukset, jotka täydentävät avaimen mekaanisia sulkukoo-dauksia sulkemisvarmuuden lisäämiseksi.
Julkaisusta EP-A-200 912 tunnetun ovenlukon yhteydessä profiilisylinteri pidetään syvennykseen kielekkeel-20 leen ruuvattavan kaulusruuvin avulla lukonpesän sisäänpistoaukossa. Jottei profiilisylinterin lukulaitteen ja lukonpesän elektronisen kytkennän välistä yhteyttä tarvitse profiilisylinterin asentamisen ja purkamisen yhteydessä erillisesti valmistaa ja vast, purkaa, on lukonpesän puo-25 lella olevan kosketuselimet sovitettu poikittain profiili-sylinterin kielekkeen suhteen siirtyvälle kiristyssangal-le, joka tarttuu kielekkeeseen ja jota voidaan säätää ka-rakäyttölaitteen tapaan kaulusruuvilla poikittain profiilisylinterin kielekkeen suhteen. Vastakoskettimien kanssa 30 profiilisylinterillä tartuntaan saatettavat kiristyssangan kosketuselementit on sovitettu kaulusruuvista poispäin olevalle kiristyssangan sivulle yhdessä ylimääräisen, kiinteästi kiristyssangalle sijoitetun keskiöintipultin kanssa. Profiilisylinterin kiinnittämiseksi lukonpesän 35 sisäänpistoaukkoon ruuvataan kaulusruuvi profiilisylinte- 2 riin päin, jolloin ruuvin liikkeen ansiosta keskiöinti-pultti ja kosketuselimet lähenevät samoin profiilisylin-teriä.
Tunnetussa ovenlukossa profiilisylinteri kiinnite-5 tään ainoastaan kaulusruuvin ja vastapäätä kiristyssangal-le sovitetun keskiöintipultin avulla. Koska lukonpesän sisäänpistoaukko ympäröi profiilisylinteriä toleranssivälillä, joka sallii profiilisylinterin kippiliikkeet, voi tunnetun lukon yhteydessä esiintyä linjausvirheitä kiris-10 tyssangan sähkökosketuselinten ja profiilisylinterin vastaavien vastakosketuselinten välillä. Erityisesti yhdistettävien kosketuselinten suurehkon lukumäärän yhteydessä profiilisylinterin asennus voi täten vaikeutua tai jopa suorastaan käydä mahdottomaksi. Lisäksi on olemassa vaara, 15 että profiilisylinterin kiinnittämisen yhteydessä kosketuselimet, jotka eivät ole linjassa keskenään, vahingoittuvat.
Keksinnön tehtävänä on parantaa profiilisylinterin keskiöintiä sähköisten, profiilisylinterin kiinnittämisen 20 yhteydessä lukonpesään itsetoimivasti kytkeytyvien kosketuselinten suhteen.
Tämä tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaisesti patenttivaatimuksen 1 johdannon tunnusmerkit omaavan lukon yhteydessä patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa anne-25 tuilla tunnusmerkeillä. Sellaisen lukon yhteydessä on pro-fiilisylinterin vastakosketuselinten kanssa tartuntaan saatettavat kosketuselimet sekä ainakin yksi profiilisy-1interin vastasalpaelimen kanssa tartuntaan saatettava salpaelin sovitettu sillä tavalla poikittain profiilisy-30 linterin suhteen asetuslaitteen avulla säädettävälle luis- tille, että profiilisylinterin kiinnittämisen yhteydessä lukonpesään salpaelin keskiöi siirtosuunnan suhteen, ennen kuin kosketuselimet tulevat kosketukseen niitä vastaavien vastakosketuselinten kanssa. Tällä tavalla vältetään kos-35 ketuselinten linjausvirheet.
3 98 32*
Keksinnön ensimmäisessä suoritusmuodossa saadaan patenttivaatimuksen 2 mukaisesti yksinkertaisella tavalla aikaan, että kosketuselimet ja salpaelin on sovitettu luistille toistensa suhteen liikkuviksi.
5 Julkaisusta DE-A-200 912 tunnetussa lukossa profii- lisylinteri kiristetään kahden kärjen väliin,jotka sallivat profiilisylinterin kippiliikkeen akselinsa ympäri lu-konpesän sisäänpistoaukon mitoitustoleranssien laajuudessa. Tämä kippitoleranssi lisää kosketuselimien linjausvir-10 hettä. Patenttivaatimuksen 3 mukaisessa edullisessa suoritusmuodossa lukonpesä sisältää laakeripukin, johon profiilisylinterin kieleke viedään tiukasti sopivasti. Luistia puolestaan ohjataan laakeripukilla siirtyvästi, joten luistin kosketuselinten ja profiilisylinterin vastakoske-15 tuselinten välisiä toleransseja voidaan huomattavasti pienentää. Laakeripukki voi mahdollisesti olla yhdistetty säädettävästi lukonpesään, jotta profiilisylinterin lin-jausvirheet esimerkiksi ovenhelakkeiden tai sentapaisten suhteen voidaan tasoittaa, ilman että tällä olisi vaiku-20 tusta kosketuselinten toleransseihin.
Luistin ohjaamiseksi laakeripukilla näissä osissa voi olla toisiaan vastaavasti muotoiltuja liukupintoja. Rakenneosan tilantarve on erityisen pieni, kun luisti on ainakin yhdellä laakeripukista ulkonevalla ohjauspultilla 25 ohjattuna. Väännön varmistamiseksi ohjauspultilla ohjattu luisti voi olla lukonpesän seinämillä ohjattu. Koska tämä toimenpide lisää erillistapauksessa toleransseja, voidaan sovittaa useita keskenään yhdensuuntaisia ohjauspultteja. Erityisenyksinkertaisesti voidaan sovitustarkka, väännön-30 varmistava ohjaus kuitenkin saada aikaan patenttivaatimuk sen 4 toimenpiteillä, koska tällöin salpapultiksi tehtyä salpaelintä käytetään samalla luistin väännönvarmistuk-seen.
Voitaisiin ajatella, että salpaelin ja luistin kos-35 ketuselimet saatetaan erillisten ja peräkkäin käytettävien ^8329 4 asetuselimien välityksellä tartuntaa profiilisylinterin kanssa. Patenttivaatimuksen 5 mukainen suoritusmuoto selviää yhdellä ainoalla käyttöelementillä. Tämän suoritusmuodon salpaelimeksi tehty salpapultti on luistilla siir-5 tyvästi ohjattuna ja jousi esijännittää sen profiilisylin-terille sovitetun lukitusreiän suuntaan. Jousi määrää tar-tuntakuormituksen, jolla salpapultti aluksi kiinnittää profiilisylinterin, kun taas luisti ja edullisesti sille liikkumattomasti kiinnitetyt kosketuselimet tuodaan sen 10 jälkeen profiilisylinterille. Patenttivaatimus 6 sisältää tämän suoritusmuodon parannuksen, koska tällöin luistin ei tarvitse sisältää profiilisylinteriä.
Jousen salpapulttiin kohdistama esijännitysvoima voi yksittäistapauksessa olla liian pieni profiilisylinte-15 rin kiinnittämiseksi lopullisesti käytönkestävästi lukon-pesään. Patenttivaatimuksen 7 mukaisessa suoritusmuodossa vastaa yksi luistin vasteista siitä, että salpapultti työntyy liikkumattomasti profiilisylinterin lukitusrei-kään, niin että tätä ei enää voida vetää ulos lukonpesän 20 sisäänpistoaukosta. Käytettäessä patenttivaatimuksen 8 mukaista lautasjousipakettia jousena voidaan lohkopituutensa kokoonpuristettua pakettia käyttää päätevasteen.
Salpapultti on patenttivaatimuksen 9 mukaisesti tarkoituksenmukaisesti akselinsa ympäri kiertyvästi luis-25 tissa ohjattuna. Tästä on erityisesti se etu, ettei luistin säätöliikkeen päätevaiheessa voi siirtää vääntömoment-tia luistista profiilisylinteriin, mikä voisi aiheuttaa profiilisylinterin kippiliikkeen ja vastaavasti johtaa kosketuselimien linjausvirheisiin.
30 Keskiöinnin parantamiseen edelleen päästään patent tivaatimuksen 10 mukaisella suoritusmuodolla. Salpapulttia vastapäätä sijaitseva keskiöintinasta huolehtii jo profii-lisylinterin sisäänpiston yhteydessä esikeskiöinnistä, jo ennen kuin luistille sovitettu salpapultti tarttuu profii-35 lisylinteriin.
*832<> 5
Viimeksi mainittua parannusta käyttää myös keksinnön eräs toinen suoritusmuoto (patenttivaatimus 11), jossa luistille on kiinnitetty ainakin kaksi välin päähän toisistaan sovitettua, salpapulteiksi tehtyä salpaelintä 5 siirtosuunnassa liikkumattomasti, joita vastaamaan profii-lisylinterille on sovitettu lukitusreiät sillä tavalla, että salpapultit työntyvät lukitusreikiin profiilisylin-terin kiinnittämisen yhteydessä lukonpesään, ennen kuin kosketuselimet tulevat kosketukseen vastakosketuselimien 10 kanssa. Salpapultit huolehtivat luistin ja profiilisylin-terin esikeskiöinnistä poikittain kosketuselinten pisto-suuntaan nähden. Profiilisylinterin varsinaisesta kiinnittämisestä lukonpesän sisäänpistoaukkoon vastaa luistin vastepinta, jonka avulla asetuslaitteen profiilisylinteriä 15 vasten puristama luisti painautuu profiilisylinterille, esimerkiksi sen kielekkeen, ja puristuu kiinni lukonpesän sisäänpistoaukkoon.
Profiilisylinterin lukitusreikiin työntyvät salpa-pultit varmistavat luistin kiinnipuristaman profiilisylin-20 terin sisäänpistoaukosta ulos vetämistä vastaan. Luisti kannattaa vähintään yhtä, kiertosuuntaan edullisesti kuitenkin kahta ohjauselintä, jotka ovat profiilisylinteristä poispäin olevalla luistin sivulla lukonpesälle kiinnitetyn laakeripukin ohjaussyvennyksissä siirtyvästi ohjattuina. 25 Tällä tavalla ei voida ainoastaan saada aikaan luistin erittäin täsmällistä ohjausta lukonpesässä, vaan myös pro-fiilisylinterin erityisen stabiili kiinnitys lukonpesästä ulosvetämistä vastaan. Ohjauselimet voivat olla tehdyt esimerkiksi salpapulttien jatkeiksi tai ne voivat olla 30 esimerkiksi luistille muotoiltuja kylkiä.
Luistin asetustoleranssien tasaamiseksi ovat kos-ketuseliminä ja vastakosketuseliminä edullisesti kysymyksessä pistokoskettimet. Tällaiset koskettimet muodostuvat tavallisesti nastaosasta ja säteittäisesti joustavasti 35 nastaosaa vasten painautuvasta hylsyosasta. Vaikka hylsy- 6 ^832 ° osa on normaalisti suhteellisen kestävä, voivat nastat taipua tai likaantua epäasiallisen käsittelyn yhteydessä. Eräässä edullisessa suoritusmuodossa on nastaosat sen vuoksi sijoitettu suojaan profiilisylinterin sisään. On 5 ymmärrettävää, etteivät nastaosat voi pistää esiin profii-lisylinteristä, jotta sylinteri voidaan pistää sisään lu-konpesään.
Luistin käyttö voi tapahtua epäkeskon tai vivun tai sentapaisen välityksellä. Yksinkertaisuuden vuoksi on palo tenttivaatimuksen 13 mukaisesti kuitenkin esitetty kara-käyttölaite, jonka kierteitetty kara voi oven uppolukon yhteydessä olla esimerkiksi aksiaalisesti lukon peitekis-koon kiinnitetyn kaulusruuvin muodostama. Kaulusruuvi ei kuitenkaan lävistä tavanomaisesti profiilisylinterin kie-15 lekettä, vaan päättyy välin päähän siitä.
Keksintö soveltuu erityisesti käytettäväksi sähkö-moottorilla käytetyn ovenlukon yhteydessä, jollainen on ehdotettu julkistamattomassa saksalaisessa patenttihakemuksessa 4 742 153.0. Tämän ovenlukon yhteydessä sähkö-20 moottori vetää teljen sisään ja työntää ulos. Sähkömoottori on kytketty teljen molempia liikesuuntia varten voi-mansiirtomekanismin välityksellä vääntiölaitteeseen, joka teljen ollessa takaisinvedettynä vetää myös lukonkielen takaisin. Lukonkieli on muuten sähkömoottorilla tapahtu-25 vasta käytöstä riippumattomasti myös käsin vedettävissä sisään painikkeen käyttöpyörän välityksellä, sillä voiman-siirtomekanisminvääntömomentin siirtomatkalle on sovitettu salpakytkimeksi tehty ylikuormituskytkin. Mainitussa patenttihakemuksessa ehdotettu salpakytkin on tehty säppi-30 kytkimeksi, joka käsittää kääntyvästi laakeroidun, jousi-kuormitetun säpin. Ehdotetun salpakytkimen rakennekustan-nukset ovat tosin suhteellisen korkeat, koska useita yk-sittäisosia täytyy niitata ja yhdistää toisiinsa.
Tavanomaisiin mekaanisesti ja käsin avattaviin luk-35 koihin verrattuna patenttihakemuksessa 3 742 153.0 ehdo- i 7 tettu sähkömoottorilla käytetty ovenlukko sisältää lukuisia lisäkomponentteja, niin että komponenttien tiivis ra-kennetapa on erityisen merkityksellinen. Patenttihakemuksessa 3 742 153.0 ehdotetun ovenlukon yhteydessä hammas-5 tankohammastus muuntaa sähkömoottorin pyörimisliikkeen etenemisliikkeeksi. Hammastankohammastusta ei ole sovitettu välittömästi teljelle, vaan poikittain teljen liikkeeseen nähden etenevästi lukonpesällä siirtyvästi ohjatulle ohjausosalle. Ohjausosa on teljen molempia liikesuuntia 10 varten kytketty viistojen työntöpintojen välityksellä telkeen ja se voidaan siirtää teljen sisäänvedettyä pääte-asentoa vastaavan sijainnin ohi lukonkielen ottamiseksi vääntiönvasteen välityksellä mukaan sisäänvetosuuntaan. Lukonkielen sisäänvetoliikettä varten siirtyy teljen työn-15 töliikkeen aikana ainostaan etenevästi työntynyt ohjausosa kääntöliikkeeseen, joka työntää lukonkieltä välittömästi sisäänvetosuuntaan. Hammastankohammastus kulkee lukonkieltä sisäänvetävän liikeosuuden kohdalla poikittain teljen liikkeen aikaansaavan osuuden suhteen.
20 Voimansiirtomekanismin tarvitseman rakennustilan vähentämiseksi on keksinnön edelleen erään näkökohdan mukaisesti hammastankohammastuksen osuudet, jotka on tarkoitettu teljen liikettä ja lukonkielen liikettä varten, sovitettu siten, että ne yhtyvät toisiinsa hammastuksen ko-25 veralla osuudella. Tämän yksinkertaisen toimenpiteen an siosta voidaan alennusvaihdetta lisätä, joten enemmän voimaa on käytettävissä lukonkielen ohjaamiseen.
Keksinnön erästä suoritusmuotoesimerkkiä selitetään seuraavassa lähemmin piirustuksen yhteydessä. Tällöin 30 esittää: kuvio 1 sähkömoottorilla käytetyn oven uppolukon sivukuvantoa telki ulostyönnettynä ja lukonkieli ulostyön-nettynä, jolloin havainnollisuuden vuoksi toinen sivuseinä on otettu pois; ^832° s kuvio 2 ovenlukon osittaista leikkauskuvantoa kuvion 1 viivaa 11-11 pitkin; kuvio 3 kuvion 1 mukaisen ovenlukon sivukuvantoa telki sisäänvedettynä ja lukonkieli ulostyönnettynä; 5 kuvio 4 kuvion 1 mukaisen ovenlukon sivukuvantoa telki sisäänvedettynä ja lukonkieli moottorin avulla takaisin vedettynä; kuvio 5 kuvion 1 mukaisen ovenlukon sivukuvantoa käsikäyttöisen avaamisen yhteydessä; 10 kuvio 6 kuvion 1 mukaisen ovenlukon profiilisylin- terin ja sen kiinnityselimien alueen osaleikkausta; kuvio 7 kuvion 1 mukaisen ovenlukon ylikuormitus-kytkimen sivukuvantoa kytketyssä tilassa; kuvio 8 ylikuormituskytkimen leikkauskuvantoa ku-15 vion 7 viivaa VIII-VIII pitkin nähtynä; kuvio 9 kuvion 7 mukaisen ylikuormituskytkimen sivukuvantoa irtikytketyssä tilassa ja kuvio 10 ylikuormituskytkimen leikkauskuvantoa kuvion 9 viivaa X-X pitkin nähtynä; 20 kuvio 11 profiilisylinterin ja sen kiinnityselimien alueen osaleikkausta kuvion 1 mukaisen ovenlukon erään muunnoksen yhteydessä kuvion 12 viivaa XI-XI pitkin nähtynä ja kuvio 12 leikkauskuvantoa kuvion 11 viivaa XII-XII . 25 pitkin nähtynä.
Kuviot 1 ja 2 esittävät oven uppolukkoa, joka käsittää sivuseinälevyjen 1, 3 ja kapealle sivulle sovitetun peitekiskon 5 rajoittaman lukonpesän 7. Lukonpesässä 7 on suorakulmaisesti peitekiskoon 5 nähden siirtyvästi ohjat-30 tuna lukonkieli 9, jonka pää 11 ulkonee peitekiskon 5 ei lähemmin esitetyn aukon läpi ja jonka varsi 13 on pesään kiinnitetyllä, varren 13 pitkittäisreikään 15 työntyvällä tapilla 17 ohjattuna. Pitkittäisreikään 15 on sovitettu ruuvipainejousilla 19, joka on tuettu toisaalta tapille 17 35 ja toisaalta pitkittäisreiän 15 kielenpäätä lähempänä ole- 9 ^8 329 vaan päähän ja lukonkieli 9 on esijännitetty ulostyöntö-suuntaan. Lukonkieli 9 voidaan kääntyvästä lukonpesään 7 laakeroidun painikkeen käyttöpyörän 21 avulla ei lähemmin esitetyn, oven sisäpuolelle sovitetun painikkeen väli-5 tyksellä vetää sisään ruuvipainejousta 19 vastaan. Painikkeen käyttöpyörässä 12 on tätä tarkoitusta varten sormi 23, joka kielenvarren 13 olakkeen 25 välityksellä vetää lukonkieltä 9 sisäänvetosuuntaan. Vääntökierukkajouseksi tehty palautusjousi 27 pitää painikkeen käyttöpyörän 21 10 lukonkielen 9 vapauttavassa lepoasennossa. Palautusjousi 27 ympäröi painikkeen käyttöpyörää 21 samanakselisesti eikä tarvitse juuri enempää tilaa kuin itse käyttöpyörä 21. Lukonpesään 7 jää siten tilaa elektronisille lisäkom-ponenteille.
15 Lukonpesässä 7 on välin päässä lukonkielestä 9 tel ki 29 suorakulmaisesti peitekiskon 5 suhteen siirtyvästi ohjattuna, jonka teljen pää 31 ulkonee peitekiskon 5 ei lähemmin esitetyn aukon läpi ja joka teljenvartensa 32 välityksellä on lukonpesässä 7 kahden pesään kiinnitetyn 20 tapin 33, 35 välissä ohjattuna. Telki 29 vedetään sisään ja työnnetään ulos sähkömoottorilla 37, joka myös painikkeen käytöstä riippumattomasti vetää lukonkielen 9 sisään. Sähkömoottoria 37 ohjaa ei lähemmin esitetty ohjauskytkin, jollainen on selitetty esimerkiksi julkaisussa DE-A3 606 25 620. Ohjaus toimii elektronisesti koodatulla avaimella, jota tässä yhteydessä ei ole lähemmin esitetty, ja se on yhdistetty tätä tarkoitusta varten ovenlukon profiilisy-linteriin 38 sovitettuun, profiilisylinterin 38 avainkana-vaan 39 viedyn avaimen tiedot lukevaan ja vastaavasti säh-30 kösignaalit tuottavaan lukulaitteeseen 40.
Sähkömoottori 37 käyttää hammaspyörävoimansiirto-mekanismin 41 välityksellä levymäistä ohjausosaa 43, joka on peitekiskon 5 sisäsivun ja tappien 33, 35 välissä suorakulmaisesti sekä lukonkielen 9 että myös teljen 29 lii-35 kesuuntaan nähden suoraviivaisesti siirtyvästi ohjattuna.
3 8 3 Γ 9 ίο
Lukonkielen 9 ja teljen 29 väliin sovitettu voimansiirto-mekanismi 41 käsittää sähkömoottorin 37 käyttöakselilla olevan kierän 45, joka on hammastuksessa toisaalta sivu-seinälevyn 1 ja toisaalta pesään kiinnitettyyn tukilevyyn 5 47 laakeroidun kieräpyörän 49 kanssa. Kieräpyörä 49 käyt tää samanakselisesti sovitetun hammaspyörän 51 välityksellä hammaspyörää 53, joka on kytketty seuraavassa vielä lähemmin selitettävän, ainoastaan ennalta määrätyn vääntö-momentin siirtävän ylikuormituskytkimen 55 välityksellä 10 pieneen hammaspyörään. Pieni hammaspyörä 57 tarttuu yhdensuuntaisesti peitekiskoon 5 nähden, ts. yhdensuuntaisesti ohjausosan 43 siirtosuuntaan nähden sijaitsevaan, ohjausosaa 43 käyttävään hammastankohammastukseen 59. Suorakul-maisesti teljen 29 liikesuuntaan nähden suuntautuva oh-15 jausosan 43 siirtoliike siirretään telkeen 29 viistoon molempiin liikesuuntiin nähden suuntautuvan, ohjausosassa olevan raon 61 välityksellä, johon teljelle 29 sovitettu tappi 63 tarttuu.
Kuvio 1 esittää ovenlukkoa telkiasennossa, ts. tel-20 jen 29 ollessa kokonaan lukonpesästä 7 ulostyönnettynä, jolloin ohjausosa 43 on asetettu lukonkielestä 9 etäällä sijaitsevaan asentoonsa. Kuvio 3 esittää ovenlukkoa telki 29 sisäänvedettynä, kuitenkin lukonkieli 9 ulostyönnettynä, jolloin sähkömoottori 37 on teljen 29 sisäänvedon yh-25 teydessä tuonut ohjausosan 43 lukonkielen 9 läheisyyteen. Kuten kuviot 1 ja 3 osoittavat, teljen 29 liikettä ohjaavalla raolla 61 on oleellisesti Z-muoto, jolloin viistoon sekä teljen 29 liikesuuntaan nähden että myös ohjausosan 43 liikesuuntaan nähden suuntautuvan raon 61 keskiosuuden 30 65 päihin liittyvät kohtisuoraan teljen 29 liikesuuntaan nähden suuntautuvat päätyosat 67, 69. Päätyosat 67, 69 ottavat teljen 29 kokonaan ulostyönnetyssä ja vast, kokonaan sisäänvedetyssä asennossa vastaan tapin 63 ja varmistavat siten teljen 29 pakollisen sisäänvedon ja vast. 35 ulostyönnön.
11 9 8 32 9
Ohjausosa 43 ohjaa myös lukonkielen 9 sisäänveto-liikettä. Lukonkielen 9 läheisyydessä ohjausosa 43 kannattaa sormea 75, joka teljen 29 ollessa sisäänvedettynä menee olakkeen 77 rajoittamaan kielenvarren 13 syvennykseen.
5 Hammastankohammastus 59 ulottuu teljen liikettä varten vaadittavan, peitekiskon 5 kanssa yhdensuuntaisen, suoraviivaisen alueen yli ja on koveran hammastusalueen 78 välityksellä taivutettu hammastusalueella, jossa teljenpää 31 tappi 63 menee sisään raon 61 päätyosaan 69, taivutettu 10 peitekiskoa 5 kohti, niin että hammastankohammastuksen 59 kanssa hammastuksessa oleva pieni hammaspyörä 57 kääntää ohjausosaa 43 tapin 63 ympäri kuvioissa myötäpäivään. Sormi 75 ottaa tällöin, kuten kuvio 4 esittää, lukonkielen 9 mukaansa sisäänvetosuuntaan. Kuvio 4 esittää ovenlukkoa 15 telki 29 sähkömoottorilla sisäänvedettynä ja lukonkieli 9 sähkömoottorilla sisäänvedettynä. Ohjausosan 43 kääntö-liikkeen mahdollistamiseksi on teljenvartta 32 ohjaavat tapit 33, 35 sovitettu siten, että ohjausosa 43 voi kään-töliikettä varten kiepahtaa tappien 33, 63 välillä. Pei-20 tekiskon vieressä oleva kulma on varustettu viisteellä 79. Koska hammastanko hammastus 59 kulkee kaarialueella koveralla, ts. ulkosivulla, tuloksena on sisäsivuun verrattuna pienempi välityssuhde, mikä vähentää voimansiirtomekanis-min 41 tilantarvetta.
25 Ovenlukko voidaan hätätilanteessa avata sähkömoot torikäytöstä riippumattomasti myös käsin ovenpainiketta käyttämällä siis myös silloin, kun teki 29 on ulostyönnet-tynä (paniikkitoiminto). Kuten kuvio 5 esittää, käännetään oven sisäsivulle, ts. oven varmistetulle sivulle sovitet-30 tuna painiketta vääntämällä painikkeen käyttöpyörää, joten sormi 23 vetää lukonkielen varteen 13 sovitetun olakkeen 25 välityksellä kielen 9 sisään. Samalla painikkeen käyt-töpyörälle 21 muotoiltu uloke 81 siirtää ohjausosaa 43 teljen 29 avausuuntaan. Uloke 81 lyö tällöin ohjausosan 43 35 uloketta 83, esimerkiksi ohjausosalle 43 niitattua tappia 12 38329 vasten. Ohjausosan 43 pakkoliike siirtyy raon 61 viiste-pintojen ja tapin 63 välityksellä teljelle 29, joka työntyy täten sisäänvedettyyn asentoonsa. Sähkömoottorin 37 ja ohjausosan 43 välisen voimansiirtomekanismin 41 käyttömat-5 kalle sovitettu ylikuormituskytkin 55 ylittyy ohjausosan 43 käsikäytön yhteydessä ja kytkee itsejarruttavan kierän 45. Ylikuormituskytkin 55 suojaa lisäksi ovenlukon sähkö-oottorikäytön yhteydessä sähkömoottoria 37 ja voimansiir-tomekanismia 43 ylikuormitukselta. Ylikuormituskytkimen 10 yksityiskohtia selitetään seuraavassa kuvioiden 7-10 yhteydessä.
Sähkömoottoria 37 ohjaa ei lähemmin esitetty elektroninen kytkentä, joka on sovitettu ovenlukon mekaanisten komponenttien sivulle sovitetulle kytkinlevylle 85 lukon-15 pesän 7 sivuseinien 1, 3 väliin. Elektroninen kytkentä on yhdistetty profiilisylinterin 38 lukulaitteeseen 40 usean, esimerkiksi kuuden johdon välityksellä. Molempien sivuosien 1, 3 toisiaan täydentävästi muotoillussa sisäänpis-toaukossa 87 oleva profiilisylinteri 38 on liitetty näissä 20 tulojohdoissa olevan pistoliitännän 89 välityksellä elektroniseen kytkentään. Kuvio 6 esittää pistoliitännän 89 sekä siihen kuuluvan pidätyslaitteen 91 yksityiskohtia, joka pitää profiilisylinterin 38 irrotettavasti sisäänpis-toaukossa 87. Vastakohtana kuvioille 1-5 pidätyslaite 91 25 on kuitenkin esitetty asennossa, joka sallii profiilisy-linterin 38 poistamisen. Pidätyslaite 91 käsittää lukon-pesällä 7 pidetyn laakeripukin 93, jossa on sisäänpisto-aukon 87 kanssa linjassa oleva syvennys 95, johon profii-lisylinterin sylinteriosasta 97 ulkoneva kieleke 99 menee 30 sisään. Syvennys 95 ympäröi kielekettä 99 sekä sivulta että myös sen sylinteriosasta 97 etäällä olevaa pitkit-täisreunaa pitkin ja huolehtii siitä, että profiilisylinteri 38 on laakeripukin 93 suhteen keskiöitynä eikä pro-fiilisylinteriä vähäisellä ylimitalla ympäröivän sisään-35 pistoaukon 87 reunojen avulla. Laakeripukkiin 93 kiinni- 13 3 8 3 2 0 tetyllä ohjaustapilla 101 on siirtyvästi ohjattuna luisti 103, joka kannattaa kannattimella 105 listaa, jossa on useita profiilisylinteriä 38 pitkin jaettuja pistoliitän-nän 89 pistohylsyjä 107. Pistoliitännän 89 vastaliitosele-5 mentit on kosketusnastoina 109 sovitettu kokonaan profii-lisylinterin 38 kielekkeen 99 syvennyksen sisäpuolelle pistokerimalle 111. Kieleke 99 suojaa siten herkkiä kos-ketusnastoja 109 vahingoittumiselta ja likaantumiselta.
Luisti 103 on siirrettävissä peitekiskolla 5 tuki-10 laakerin 113 välityksellä kiertyvästi, mutta aksiaalisesti paikallaan pidetyn kierteitetyn karan 115 avulla ohjaus-tappia 101 pitkin, jolloin kierteitetty tappi 115 on ruuvattu kierreholkkiin 117, joka on varmistusnastan 119 avulla kiinnitetty väännönkestävästi luistiin 13. Luisti 15 103 kannattaa pistohylsyjen 107 lisäksi pidätysnastaa 121, jota vastaamaan profiilisylinterin 38 kielekkeelle 99 on kosketusnastojen 109 puolelle sovitettu lukitusreikä 123. Salpapultti 121 on siirrettävissä luistissa 103 samanak-selisesti ohjaustapin 101 suhteen ja kannattaa luistin 103 20 kammiossa 125 rengaslaippaa 127. Rengaslaipan 127 ja kammioon työntyvän kierreholkin 117 olakkeen 129 väliin on jännitetty lautasjousipaketti 131, joka esijännittää sal-papultin 121 lukitusreiän 123 suuntaan. Lukitusreiän 123 vieressä oleva salpatapin 121 pää on viety laakeripukin 25 93 ohjausaukkoon 133.
Ohjaustappi 101 ja salpatappi 121 ohjaavat luistia 103 vääntövarmasti ja laakeripukin suhteen keskitetysti. Koska lukitusreiän 123 ja salpatapin 121 viereisen pään välinen etäisyys on profiilisylinterin 38 vapauttavassa 30 luistin 103 asennossa pienempi kuin pistohylsyjen 107 ja kosketusnastojen 109 välinen etäisyys, salpanasta 121 lukittuu profiilisylinterille 38 ennen kuin pistoliitäntä 89 on kytketty. Salpatappi 121 lukitsee siten profiilisylinterin 38 pistohylsyt 107 ja kosketusnastat 109 keske-35 nään linjaan suuntaavaan asentoon, ennen kuin kosketus ^83:° 14 kytkeytyy. Täten vältetään oikaisuvirheiden johdosta tapahtuvat pistohylsyjen 107 ja kosketusnastojen 109 vahingoittumiset.
Salpatapin 121 pidätysvoiman määrää aluksi lautas-5 jousipaketin esijännitys. Yksittäistapauksessa esijännitys voi olla liian pieni varmistamaan profiilisylinterin 38 käytössä ulosvetämistä vastaan. Tämän aikaan saamiseksi on kokonaan yhteenpuristetun lautasjousipaketin 131 lohkopituus valittu siten, että salpatappi 121 työntyy luistin 10 103 pääteasennossa siirtymättömästi lukitusreikään 123 ja on täysin kokoonpuristetun lautasjousipaketin 131 välityksellä kierrehylsyn 117 jatketta 129 vasten tuettuna. Luistin 103 pääteasennossa pistoliitäntä 89 on kytkettynä, jolloin kosketusnastojen 109 pituus on mitoitettu siten, 15 että ne voivat tasoittaa hylsyjen liiketoleranssit.
Salpatappia 121 vastapäätä olevalla sivulla on salpatapin 121 suhteen samanakselisessa laakeripukin 93 porauksessa 135 kuulakärjellä 137 varustettu keskiöintinasta 139 siirtyvästi ohjattuna, joka nasta on painejousen 141 20 avulla esijännitetty sisään kielekkeen 99 lukitusreikää 143. Profiilisylinteri 38 voidaan ylittämällä painejousen 141 voima pistää sisään laakeripukin 93 syvennykseen 95, jolloin keskiöntinasta 139 vastaa profiilisylinterin 38 esikeskiönnistä laakeripukin 93 suhteen ja siten lukitus-25 reiän 123 esikeskiönnistä salpatapin 121 suhteen.
Kuviot 7-10 esittävät kuvioiden 1-5 yhteydessä selitetyn ylikuormituskytkimen 55 yksityiskohtia.
Ylikuormituskytkin 55 on tehty salpakytkimeksi ja se kytkee hammaspyörän 53 yhteisellä akselille 145 hammas-30 pyörän 53 suhteen pyörivään pieneen hammaspyörään 57. Hammaspyörään 57 päin olevalla hammaspyörän 53 sivulla on akselin 145 käsittävässä syvennyksessä 147 säteittäisesti akselin 145 suhteen siirtyvästi ohjattuna luisti 149, jossa on aksiaalisesti pientä hammaspyörää 57 kohti taivutet-35 tu, säteittäisesti akselia 145 kohti ulkoneva pidätysuloke is 9832 = 151. Pidätysuloke 151 menee limittäin ympyrälevyn 153 kehän kanssa, joka ympyrälevy on tapin 154 välityksellä yhdistetty väännönkestävästi hammaspyörään 57 ja kiinnittää luistin 149 aksiaalisesti syvennykseen 147. Ympyrälevyssä 5 153 on kehällään pidätyslovi 155, johon luistin 149 pidä tysuloke 151 menee jousen 157 esijännittämä. Ulokkeessa 151 ja lovessa 155 on kehänsuunnassa katsottuna viistot reunasärmät, niin että hammaspyörän 53 pieneen hammaspyörään 57 kytkevä uloke 151 vetäytyy ennalta määrätyn vään-10 tömomentin ylittyessä ulos lovesta 155 jousen 157 voimaa vastaan ja ylikuormituskytkentä irtoaa. Kuviot 7 ja 8 esittävät lukittua ylikuormituskytkintä, kun taas irrotettu tila on esitetty kuvioissa 9 ja 10.
Kuten kuviot 7 ja 8 edelleen esittävät, luistissa 15 149 on pitkittäisreikä 159, jonka läpi akseli 145 menee.
Uloke 151 on taivutettu pitkittäisreiän sisustasta pientä hammaspyörää 57 kohti, kun taas diametraalisesti uloketta 151 vastapäätä sijaiten kaistale 161 on taivutettu sisään hammaspyörän 53 säteittäisesti suuntautuvaan kammioon 163. 20 Kammiossa 163 on jousi 157, joka on tuettu kaistaleen 161 ja akselin 145 vieressä olevan kammion 163 päätyseinän väliin. Ylikuormituskytkin 55 on suhteellisen yksinkertainen asentaa ja koostuu vain muutamista osista.
Kuviot 11 ja 12 esittävät profiilisylinterin kiin-25 nityksen erästä muunnosta, jota voidaan käyttää kuviossa 6 esitetyn profiilisylinterin kiinnityksen asemesta kuvion 11 ovenlukon yhteydessä. Ovenlukko käsittää jälleen sivu-seinistä 201, 203 sekä peitekiskosta 205 muodostetun lu-konpesän 207, jonka sivuseinissä 201, 203 on elektronisel-30 la lukulaitteella varustetun profiilisylinterin 209 vastaanottamiseksi profiilisylinterin 209 profiilimuotoa vastaavasti muotoillut sisäänpistoaukot 211. Lukon ei lähemmin esitetyn lukulaitteen yhdistämiseksi samoin lukon ei-esitettyyn ohjaukseen ja vastaaviin käyttöelimiin profii-35 lisylinteriä pitkin ulottuvalle, poikittain tästä ulkone- 9 8 3r· n 16 °°^ valle profiilisylinterin kielekkeelle 213 on sovitettu useita kosketusnastoja 215 mekaanisesti suojattuina ja sähköisesti eristettyinä kielekkeen 213 syvennykseen 217. Kosketusnastoja 215 vastaavat pistohylsyt 219, jotka puo-5 lestaan on kiinnitetty eristettyinä kosketusnastojen 215 pistosuunnassa siirtyvään luistiin 221. Luisti 221 on puolestaan kiinnitetty kahdelle pultille 223, jotka sijaitsevat keskenään samansuuntaisesti ja välin päässä toisistaan kosketusnastojen 215 pistosuunnassa ja jotka ovat 10 profiilisylinteristä 209 poispäin olevalla luistin 221 sivulla lukonpesään 207 kiinnitetyssä laakeripukissa 225 siirtyvästi ohjattuina. Pultit 223 lävistävät luistin 221 ja ulkonevat profiilisylinteriin 209 päin olevalla sivulla luistin 221 työntösuunnassa hylsyjen 219 yli. Luistin 221 15 ohi profiilisylinteriin 209 päin ulkonevat osat muodostavat salpapultit 227, joita vastaamaan on profiilisylinterin kielekkeeseen 213 sovitettu lukitusreiät 229. Salpa-pultit 227 tarttuvat lukitusreikiin 229 ja oikaisevat kielekkeen 213 luistin 221 suhteen, ennen kuin kosketusnastat 20 215 menevät sisään pistohylsyihin 219. Tällä tavalla väl tetään pistoliitoskosketinten vahingoittumiset luotettavasti huolimatta profiilisylinterin 209 normaalisti vähäisestä välyksestä sisäänpistoaukoissa 211. Koska pultit 223 ovat huomattavalta pituudelta laakeripukissa 225 ohjattui-25 na, ne estävät varmasti profiilisylinterin 209 väkivaltaisen ulosvedon. Luistin 221 säätämiseksi laakeripukissa 225 on peitekiskosta 205 päin käsiksi päästävä asetusruuvi 231, mutta kuitenkin varmistusnasta 233 avulla aksiaali-sesti paikalleen kiinnitettynä. Asetusruuvi 231 tarttuu 30 karakäyttölaitteen tapaan luistin 221 kierreaukkoon. Luis-tia 221 voidaan siirtää asetusruuvin 231 avulla peitekiskosta 205 käsin profiilisylinterin kielekettä 213 kohti. Luistiin 221 sovitettu vastepinta 235 puristaa profiili-sylinterin sisäänpistoaukkojen 211 reunoja vasten. Pito-35 voiman ei kuitenkaan tarvitse olla erityisen suuri, koska 17 ^8 32° profiilisylinteri 209 on pulttien 223 avulla varmistettu sisäänpistoaukoista 211 ulosvetämistä vastaan.
Edellä selitetyn profiilisylinterin kiinnityksen ei lähemmin esitetyssä tarkoituksenmukaisessa muunnoksessa on 5 pulttien 223 asemesta työntösuunnassa pitkänomaiset oh-jauskyljet, jotka on yksiosaisina muotoiltu salpapulteista 227 poispäin olevalle luistin 221 sivulle. Ohjauskyljet ovat laakeripukin 225 urissa ohjattuina ja sulkevat laake-ripukin haarukkamaisesti väliinsä.
Claims (13)
1. Lukko, jossa on lukonpesä (7; 207), lukonpesän (7; 207) sisäänpistoaukkoon (87; 211) pistettävä, sisään- 5 pistoaukkoa (87; 211) vastaavasti muotoiltu profiilisylin-teri (38; 209), joka sylinteriosassaan (97) käsittää aksiaalisesta suuntautuvan avainkanavan (39) avaimen vastaanottamiseksi ja sylinteriosasta (97) säteittäisesti ulkonevan kielekkeen (99; 213), profiilisylinterille (38; 10 209) sovitettu lukulaite (40), joka havaitsee avainkana- vaan (39) sisäänviedyn avaimen ohjaustiedot ja tuottaa ohjaustietoja vastaavat sähkösignaalit, poikittain profii-lisylinterin (38; 209) suhteen siirrettävästi lukonpesällä (7; 207) ohjattu luisti (103; 221), joka käsittää useita 15 sähkökosketuselimiä (107; 219), joita vastaavia vastakos-ketuselimiä (109; 215) on sovitettu profiilisylinterille (38; 209), ja ainakin yksi salpaelin (121; 227) , jota vastaamaan on profiilisylinterille (38; 209) sovitettu sen kiinnittämiseksi luistin (103; 221) suhteen yhteensopiva 20 salpaelin (123; 229), ja asetuslaite (115, 117; 231), jonka avulla luisti (103; 221) on liikutettavissa profiili-sylinterin (38; 209) suhteen salpaelinten (121, 123; 227, 229) ja kosketuselinten (107, 109; 215, 219) saattamiseksi keskinäiseen tartuntaan, tunnettu siitä, että kos-25 ketuselimet (107; 219) ja salpaelin (121; 227) on sovitettu sillä tavalla luistille (103; 221), että profiili-sylinterin (38; 209) kiinnittämiseksi lukonpesälle (7; 207. asetuslaite (115, 117; 231) liikuttaa ensiksi salpa-elimen (121; 227) profiilisylinterin (38; 209) kiinnittä-30 vään asentoon ja vasta sitten saattaa kosketuselimet (107; 219. kosketukseen vastakosketuselimien (109; 215) kanssa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen lukko, tunnettu siitä, että kosketuselimet (107) ja salpaelin (121) on sovitettu luistille toistensa suhteen liikkuvik- 35 si. 083:^ 19
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen lukko, tunnettu siitä, että lukonpesällä (7) on laakeripukki (93) profiilisylinterin (38) kielekettä (99) sivusuunnassa ja sylinteriosaa (97) etäällä olevan pitkittäisreunallaan 5 ohjaavan syvennyksen (95) avulla pidettynä ja että luisti (103) on laakeripukilla (93) ohjattuna.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen lukko, tunnettu siitä, että luistin (103) salpaelin on tehty salpapultiksi (121), jota vastaamaan profiilisylinterille 10 (38) on sovitettu lukitusreikä (123) ja että laakeripukis- sa (93) on lukitusreiän (123) kanssa linjassa oleva sal-papultin (121) ohjausaukko (133), jonka läpi salpapultti (121) on työnnettävissä lukitusreikään (123).
5. Jonkin patenttivaatimuksen 2-4 mukainen lukko, 15 tunnettu siitä, että salpaelin on tehty luistilla (103) sen siirtosuunnassa siirtyvästi ohjatuksi ja jousella (131) profiilisylinteriä (38) kohti esijännitetyksi salpapultiksi (121), jota vastaa profiilisylinterille (38) on sovitettu lukitusreikä (123).
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen lukko, tun nettu siitä, että vastakosketuselimet (109) ja lukitusreikä (123) on sovitettu profiilisylinterin (38) kielekkeen (99) samalle sivulle, että kosketuselimet (107) ovat tällä luistin (103) suhteen liikkumattomasti ja että 25 salpapultti (121) ulkonee kosketuselimien (107) yli.
7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen lukko, tunnettu siitä, että lukitusreikä (123) muodostaa salpapultin (121) upotussyvyyttä rajoittavan vasteen ja että salpapultti (121) voi siirtyä luistilla (103) kahden 30 vasteiden rajoittaman pääteasennon välillä.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen lukko, tunnettu siitä, että jousi on tehty lautasjousipaketiksi (131) ja että toinen pääteasennoista on täysin kokoonpu-ristetun lautasjousipaketin (131) pituuden määräämä.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 5-8 mukainen luk ko, tunnettu siitä, että salpapultti (121) on 20 38329 luistissa (103) akselinsa ympäri pyörivästi ohjattuna.
9 8 32 ^
18. Patenttivaatimukset:
10. Jonkin patenttivaatimuksen 5-9 mukainen lukko, tunnettu siitä, että salpapulttia (121) vastapäätä olevalla profiilisylinterin (38) sivulla on kes-5 kiöintinasta (139), erityisesti samanakselisesti salpapul-tin (121) suhteen laakeripukilla (93) siirtyvästi ohjattuna, jota vastaamaan on profiilisylinterille (38) sovitettu keskiöintireikä (143) ja joka on jousen (141) avulla esijännitetty sisään keskiöintireikään (143).
11. Patenttivaatimuksen l mukainen lukko, tun nettu siitä, että luistille (221) on kiinnitetty ainakin kaksi välin päähän toisistaan sovitettua, salpapul-teiksi (227) tehtyä salpaelintä siirtosuunnassa pidätetyiksi, joita vastaamaan on profiilisylinterille (209) 15 sovitettu lukitusreiät (229) sillä tavalla, että salpapul-tit (227) menevät profiilisylinterin (209) kiinnittämisen yhteydessä lukonpesälle (207) sisään lukitusreikiin (229), ennen kuin kosketuselimet (219) tulevat kosketukseen vas-takosketuselimien (215) kanssa, ja että luistissa (221) on 20 vastepinta (235), joka salpapulttien (227) mennessä sisään lukitusreikiin (229) lyö profiilisylinteriä (209) vasten.
12. Patenttivaatimuksen 11 mukainen lukko, tunnettu siitä, että lukonpesälle (207) on kiinnitetty laakeripukki (225), että luisti (221) käsittää ainakin 25 yhden, edullisesti kaksi pitkänomaista ohjausvartta (223), jotka ovat profiilisylinteristä (209) poispäin olevalla sivulla laakeripukin (225) ohjausyvennyksissä yhdessä luistin (221) kanssa siirtyvästi ohjattuina.
13. Jonkin patenttivaatimuksen 1-12 mukainen luk-30 ko, tunnettu siitä, että asetuskäyttölaite on ka- rakäyttölaite (115, 117), joka on tehty varustettu pyörivästi mutta aksiaalisesti liikkumattomasti lukonpesällä (7; 207) ohjatulla kierteitetyllä karalla (115; 231), joka menee luistin (103; 221) kierreaukkoon, mutta päättyy kui-35 tenkin välin päähän profiilisylinteristä (87; 209). 21 ? 8 3 2 0
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI923917A FI923917A (fi) | 1988-10-17 | 1992-09-01 | Laos |
Applications Claiming Priority (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE3835349A DE3835349A1 (de) | 1988-10-17 | 1988-10-17 | Schloss |
DE3835349 | 1988-10-17 | ||
EP89117975A EP0364781B1 (de) | 1988-10-17 | 1989-09-28 | Schloss |
EP89117975 | 1989-09-28 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI894918A0 FI894918A0 (fi) | 1989-10-17 |
FI88329B true FI88329B (fi) | 1993-01-15 |
FI88329C FI88329C (fi) | 1993-04-26 |
Family
ID=25873319
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI894918A FI88329C (fi) | 1988-10-17 | 1989-10-17 | Laos |
Country Status (3)
Country | Link |
---|---|
JP (1) | JPH02176082A (fi) |
CA (1) | CA2000738A1 (fi) |
FI (1) | FI88329C (fi) |
-
1989
- 1989-10-16 CA CA 2000738 patent/CA2000738A1/en not_active Abandoned
- 1989-10-17 JP JP26829789A patent/JPH02176082A/ja active Pending
- 1989-10-17 FI FI894918A patent/FI88329C/fi not_active IP Right Cessation
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
CA2000738A1 (en) | 1990-04-17 |
FI88329C (fi) | 1993-04-26 |
JPH02176082A (ja) | 1990-07-09 |
FI894918A0 (fi) | 1989-10-17 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US5044184A (en) | Lock | |
US20040074266A1 (en) | Apparatus for locking a motor-vehicle steering shaft | |
US7121126B2 (en) | Apparatus for locking a motor-vehicle steering shaft | |
US10927569B2 (en) | Door handle and drive support for an electromagnetic door lock | |
US5813699A (en) | Steering device for motor vehicles | |
US20020000727A1 (en) | Vehicle lock, in particular for a tailgate door | |
EP1849649B1 (en) | Device for fastening a child seat to a fixed striker in a motor vehicle | |
US20090272776A1 (en) | On board screen device | |
CN105960498B (zh) | 用于车辆的门把手系统 | |
EP0933836B1 (en) | Connector with coupling assist mechanism | |
CA2419756A1 (en) | Electromechanical cylinder lock-key-combination | |
US20240125151A1 (en) | Rotation converter | |
FI88329B (fi) | Laos | |
US6644868B2 (en) | Plug construction for an optical plug-and-socket connection | |
US6398575B1 (en) | Locking device for electrical connector | |
CN106065744B (zh) | 杆组装结构以及杆组装方法 | |
EP1516983B1 (de) | Schliesszylinder | |
CN111605450B (zh) | 用于座椅轨道的手动解锁杆 | |
CN111942131B (zh) | 电池锁系统、电动汽车以及电池包解锁设备 | |
CN113653409A (zh) | 多点联动锁定摇把锁闩体系统 | |
WO1998035201A1 (en) | Firearm safeguard device | |
US12006734B2 (en) | Rotation converter | |
CN110637140B (zh) | 配件组件 | |
FI3699377T3 (fi) | Mekatronisen lukitusjärjestelmän kytkentämekanismi | |
CN115898157A (zh) | 一种集定位、解锁于一体的门锁系统 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
BB | Publication of examined application | ||
MM | Patent lapsed | ||
MM | Patent lapsed |
Owner name: AUG. WINKHAUS GMBH & CO. KG |