FI86354C - Kopplingsarrangemang foer skydd mot oeverspaenning i elektroniska telefonstationer. - Google Patents
Kopplingsarrangemang foer skydd mot oeverspaenning i elektroniska telefonstationer. Download PDFInfo
- Publication number
- FI86354C FI86354C FI864318A FI864318A FI86354C FI 86354 C FI86354 C FI 86354C FI 864318 A FI864318 A FI 864318A FI 864318 A FI864318 A FI 864318A FI 86354 C FI86354 C FI 86354C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- transistor
- voltage
- varistor
- circuit
- zener diode
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04M—TELEPHONIC COMMUNICATION
- H04M1/00—Substation equipment, e.g. for use by subscribers
- H04M1/26—Devices for calling a subscriber
- H04M1/30—Devices which can set up and transmit only one digit at a time
- H04M1/31—Devices which can set up and transmit only one digit at a time by interrupting current to generate trains of pulses; by periodically opening and closing contacts to generate trains of pulses
- H04M1/312—Devices which can set up and transmit only one digit at a time by interrupting current to generate trains of pulses; by periodically opening and closing contacts to generate trains of pulses pulses produced by electronic circuits
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04M—TELEPHONIC COMMUNICATION
- H04M1/00—Substation equipment, e.g. for use by subscribers
- H04M1/738—Interface circuits for coupling substations to external telephone lines
- H04M1/74—Interface circuits for coupling substations to external telephone lines with means for reducing interference; with means for reducing effects due to line faults
- H04M1/745—Protection devices or circuits for voltages surges on the line
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Emergency Protection Circuit Devices (AREA)
- Devices For Supply Of Signal Current (AREA)
Description
1 86354
Kytkentäjärjestely ylijännitesuojausta varten elektronisilla puhelinasemilla
Keksintö kohdistuu kytkentäjärjestelyyn ylijännitesuojausta varten elektronisilla puhelinasemilla, joita syötetään kaksi-johtimisilla tilaajajohdoilla, jolloin molempien johtimien rinnalla kytkennän tulossa on varistori ja rinnan sen kanssa napaisuussuoja, jolloin napaisuussuojän takana on syöttöjän-nitteen positiiviseen potentiaaliin johtavassa johtimessa tunnetulla tavalla toteutettuun virranrajoitukseen kuuluva ja NSI-koskettimena käytetty ensimmäinen transistori, jolloin lisäksi ensimmäistä transistoria ohjaa toisesta ja kolmannesta transistorista ja mitoitusvastuksista muodostuvan transistoripiirin välityksellä valintanäppäimistön valintapulssi-lähtö ja jolloin varsinaisen asemakytkennän tulojen rinnalle on kytketty ensimmäinen zenerdiodi. Tällaiset asemat on suojattava erittäin hyvin ylijännitteitä vastaan. Tämä tapahtuu ensinnäkin siten, että oleelliset elektroniset yksiköt sisältä-vän varsinaisen asemakytkennän rinnalle kytketään zenerdiodi.
·:··· Tarvittavan napaisuussuo jän (esim. kokoaaltotasasuuntaussillan) väliin kytketään lisäksi eri tavoin virranra joitus, joka rajoittaa asemakytkentöjen eri pituisista tilaajajohdoista johtuen • erisuuruiset tulovirrat maksimivirran suuruiseksi.
Ulkoiset vaikutukset, kuten esimerkiksi salamaniskut voivat indusoida tilaajajohtoon lyhytaikaisia suuria jännitteitä.
Tämän vuoksi kytkennän eteen on tunnetulla tavalla kytketty varistori.
Jos virranrajoituksen muodostaa esimerkiksi napaisuussuojän asemanpuoleisessa lähdössä oleva V-MOS-transistori (tai bi-oolaarinen transistori), tällöin sitä voidaan myös ohjata ;·' valintanäppäimistön vai in tapulssi 1 ähdöl 1 ä siten, että se toteut- :: taa NSI-koskettimen (tai ka tkojakoskettimen) toiminnan.
Koska virtarajoituksella voi kuitenkin olla suuret toleranssit ja koska virtarajoitus on asemapiirille tulevan suurimman 2 86354 syöttövirran funktio, suurten jännitteiden (salaman) kytkeytyessä tilaajajohtoon varistorin toiminta-aikana voi esiintyä liian suuria häviötehoja sekä V-MOS-transistorissa että myös asema-kytkennän rinnalle kytketyssä zenerdiodissa. Niiden tuhoutumisen tai vaurioitumisen välttämiseksi on tämän vuoksi käytettävä erikoisesti tällaisille häviötehoille erityisesti soveltuvia ja siten kalliita komponentteja.
Keksinnön tehtävänä on tällöin saada aikaan sellainen kytkentäjärjestely, että mainituissa komponenteissa ei tarvita erityistä häviötehon kestoa ja että ne ovat siitä huolimatta suojattuina tuhoutumiselta suurten lyhytaikaisten ylijännitteiden esiintyessä .
Tämä saavutetaan siten, että napaisuussuojän positiivinen lähtö on kytketty ohmisen vastuksen ja estosuunnassa olevan toisen zenerdiodin sarjakytkennän kautta transistoripiirin tulotransis-torin kannalle, jolloin sarjakytkennän läpilyöntijännitteen on oltava vähän varistorin läpilyöntijännitteen alapuolella.
: Tämän etuna saadaan, että suuren jännitepiikin kytkeytyessä NSI-transistori Tl tulee ohjatuksi estotilaan ennen varistorin toimintaa, niin että tämä transistori ja asemakytkennän rinnalle kytketty zenerdiodi eivät tule kuormitetuiksi virralla ja että NSI-transistori (ensimmäinen transistori) tulee uudelleen johtavaksi vasta, kun tilaajajohdon jännite on laskenut zenerdiodin (Z3+Z8) kynnysjännitteen alapuolelle.
Keksinnön erääseen edulliseen kehitystulokseen sisältyy, että ensimmäinen transistori (Tl) on valmistettu estojännitteelle, joka on kyseessä olevan verkkojännitteen alapuolella ja että varistorin (V) jännitteen rajoitus alkaa verkkojännitteen yläpuolella.
Tämän etuna saadaan, että puhelinasema on suojattuna myös täyden verkkojännitteen vaikuttaessa tilaajajohdossa, koska ensimmäinen transistori (Tl) (NSI-kosketin virranrajoituksessa) 3 86354 siirtyy estotilaan toisen zenerdiodin (Z3) ja ohmisen vastuksen (R8) kautta tulevan ohjauksen vaikutuksesta, vaikka varistori (V) ei vielä ole kuormitettuna.
Kytkentäjärjestelyä selitetään lähemmin 6 kuvion avulla.
Kuvio 1 esittää keksinnön mukaista kytkentäjärjestelyä sen ymmärtämiselle tarpeellisine yksityiskohtineen. Kuvioon 1 sisältyy pääasiassa varistori V, hahmoteltu napaisuussuoja GG, transistoriohjaus (T2, T3, R3, R7, R5, R6) V-MOS-transistorin Tl ohjaamista varten sen käyttämiseksi NSI-koskettimena, suojadiodi (zenerdiodi) Z2, varauskondensaattori C, hahmoteltu näppäimistö TA ja zenerdiodin Z3 ja ohmisen vastuksen R8 sarja-kytkentä transistoripiirin lisäohjausta varten.
Kuviot 2, 3 ja 4 esittävät virta-jännitekäyriä kytkentäjärjestelyn (kuvio 2) tulossa ja V-MOS-transistorin Tl lähdössä ilman keksinnön mukaisesti sovitettua Z3:n ja R8:n sarjakytkentää yli-jännitteen esiintyessä.
Kuviot 5 ja 6 esittävät muuttuneita virtajännitekäyriä keksin-nön mukaista Z3:n ja R8:n sar jakytkentää käytettäessä.
Kytkentäjärjestelyn toimintatapa selitetään lähemmin seuraa-]··1 vassa.
Selityksessä lähdetään siitä, että tilaajajohdossa (a/b-johti-missa) on tasajännite U(a/b). Tämä tasajännite toimii syöttöjän-nitteenä liitetylle puhelinasemalle. Tämän tasajännitteen U(a/b) arvot vaihtelevat tilaajajohdon pituudesta riippuen.
< Esillä olevassa kytkentäjärjestelyssä transistoria Tl käytetään NSI-koskettimena, siten että näppäimistö TA ohjaa sen esto-...1 tilaan pulssilähdössään olevia valintapulsseja vastaavasti.
• · Tämä tapahtuu transistoripiirin välityksellä, jossa on mitoi-tusvastukset R3, R5, R6, R7 ja transistorit T3 ja T2. Näppäi- 4 86354 mistö TA ohjaa vastuksen R6 välityksellä transistorin T3 kantaa ja transistori T3 ohjaa emitteri-kollektorivälinsä avulla transistoria T2, joka antaa johtavaksi kytketyssä tilassa estojännitteen transistorin Tl hilalle. Tällä tavoin annetut valintapulssit voidaan havaita etäällä olevassa laitoksessa.
Puhelinaseman suojaamiseksi suurempia jännitteitä vastaan, jollaisia saattaa kytkeytyä tilaajajohtoon esimerkiksi salamaniskun tapauksessa, kytkentäjärjestelyn eteen on kytketty varis-tori V, joka vaikuttaa määrätyn jännitteen U(a/b) yläpuolella jännitteenrajoittimena. Kuvio 2 esittää esimerkkiä.korkeasta hetkellisesti vaikuttavasta jännitteestä U(a/b), joka merkitsee kytkentäjärjestelylle ei sallittua yli jännitettä U(ii). Varistori V rajoittaa tämän jännitteen kuvion 3 mukaisesti jännitteeseen U(v).
Transistori Tl ja zenerdiodi Z2 kuormittuvat varistorin V toiminta-aikana jännitettä U(v) vastaavasti virtasäädön maksimivirralla (kuvio 4, J(max)) ja molemmissa komponenteissa kehittyy suhteellisen suuri häviöteho. Koska näillä kompo-nenteilla on lisäksi verrattain suuret toleranssit, niiden tuhoutuminen vaikuttavan häviötehon vaikutuksesta on otettava huomioon. Tällöin on mahdollista käyttää suuremmalle häviö-teholle soveltuvia ja siten kalliita komponentteja tai pienentää näiden komponenttien häviötehoa. Viimeksi mainittu voidaan saada aikaan yksinkertaisella tavalla siten, että edellä mainitun transistoripiirin ohjaustulo, ts. transistorin T3 kanta yhdistetään ohmisen vastuksen (R8) ja zenerdiodin (Z3) välityksellä virranrajoituksen tuloon. Jos zenerdiodin Z3 ja vastuksen R8 yhdistelmä valitaan siten, että läpilyönti jännite U(Z3) on hieman sen jännitteen U(v) alapuolella, jolla varistori V tulee toimivaksi (kuvio 5), tällöin sinä aikana, jolloin U(a/b) on suurempi kuin U(Z3), transistori Tl tulee : asetetuksi estotilaan ja J(max) käyttäytyy kuviota 6 vastaa vasti. Komponenttien Tl ja Z2 häviöteho pienenee tällöin aivan 5 86354 oleellisesti. Kuvioissa 4 ja 6 J(T1) tarkoittaa virtaa, joka kulkee transistorin Tl kautta ja joka kuormittaa zenerdiodia Z2 ylikuormitustapauksessa ajasta t riippuvaisesti.
Kuvioon 1 piirrettyä kondensaattoria C käytetään näppäimistön TA jännitteensyöttöön.
Claims (2)
1. Kytkentäjärjestely ylijännitesuojausta varten elektronisilla puhelinasemilla, joita syötetään kaksijohtimisilla tilaajajohdoilla (a,b), jolloin molempien johtimien rinnalla kytkennän tulossa on varistori (V) ja rinnan sen kanssa napaisuussuoja (GG), jolloin napaisuussuojan takana on syöt-töjännitteen positiiviseen potentiaaliin johtavassa johti-messa tunnetulla tavalla toteutettuun virranrajoitukseen kuuluva ja NSI-koskettimena käytetty ensimmäinen transistori (Tl), jolloin lisäksi ensimmäistä transistoria (Tl) ohjaa toisesta (T2) ja kolmannesta (T3) transistorista ja mitoi-tusvastuksista muodostuvan transistoripiirin välityksellä valintanäppäimistön (TA) valintapulssilähtö ja jolloin varsinaisen asemakytkennän tulojen rinnalle on kytketty ensimmäinen zenerdiodi (Z2), tunnettu siitä, että napaisuussuojan (GG) positiivinen lähtö on kytketty ohmisen vastuksen (R8) ja estosuunnassa olevan toisen zenerdiodin (Z3) sarja-kytkennän kautta transistoripiirin (T3, T2, R7, R3, R4) tulotransistorin (kolmas transistori) (T3) kannalle, jolloin sarjakytkennän (Z3, R8) läpilyöntijännitteen on oltava vähän varistorin läpilyöntijännitteen alapuolella.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että ensimmäinen transistori (Tl) on sovitettu estojännitteelle, joka on kyseessä olevan verkkojän-nitteen alapuolella ja että varistorin (V) jännitteenrajoi-tus alkaa verkkojännitteen yläpuolella. 7 86354
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE3538088 | 1985-10-25 | ||
DE3538088A DE3538088C2 (de) | 1985-10-25 | 1985-10-25 | Schaltungsanordnung für einen Überspannungsschutz in elektronischen Fernsprechstationen |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI864318A0 FI864318A0 (fi) | 1986-10-24 |
FI864318A FI864318A (fi) | 1987-04-26 |
FI86354B FI86354B (fi) | 1992-04-30 |
FI86354C true FI86354C (fi) | 1992-08-10 |
Family
ID=6284499
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI864318A FI86354C (fi) | 1985-10-25 | 1986-10-24 | Kopplingsarrangemang foer skydd mot oeverspaenning i elektroniska telefonstationer. |
Country Status (4)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4727571A (fi) |
AU (1) | AU581156B2 (fi) |
DE (1) | DE3538088C2 (fi) |
FI (1) | FI86354C (fi) |
Families Citing this family (11)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE3943717C2 (de) * | 1989-08-30 | 1994-04-14 | Siemens Ag | Schaltungsanordnung für elektronische Fernsprechstationen |
ES2046072B1 (es) * | 1991-06-21 | 1996-06-01 | Telefonica Nacional Espana Co | Punto de conexion de red con modulo de telemedida. |
ES2038899B1 (es) * | 1991-07-18 | 1996-06-01 | Telefonica Nacional Espana Co | Punto de terminacion de red. |
IT1254796B (it) * | 1992-02-17 | 1995-10-11 | St Microelectronics Srl | Dispositivo di limitazione della tensione operativa per interruttori meccanici in telefonia. |
NZ260129A (en) * | 1993-04-08 | 1996-08-27 | Alcatel Australia | Controlling power dissipation in telephone semiconductor line switch |
DE4326596C2 (de) * | 1993-08-07 | 1997-07-17 | Sel Alcatel Ag | Schutzschaltungsanordnung für elektronische Teilnehmerschaltungen |
CA2146596C (en) * | 1994-04-29 | 1999-09-21 | Harry W. Moore, Iii | Loop current detector |
DE4427207C1 (de) * | 1994-08-01 | 1995-08-31 | Siemens Ag | Fehlerstromschutzeinrichtung für ein Beistellgerät in digitalen Telefonanlagen |
US6160887A (en) * | 1997-05-02 | 2000-12-12 | Goodrich; Patrick | Telephone loop-current regulator |
ES2271983T3 (es) * | 1998-06-26 | 2007-04-16 | Alcatel | Disposicion de filtro aplicable a separadores de señal adsl. |
CN100373727C (zh) * | 2004-08-20 | 2008-03-05 | 四川康姆逊电磁防护有限责任公司 | 一种过热过电压保护器 |
Family Cites Families (16)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE2115670C2 (de) * | 1971-03-31 | 1981-06-04 | Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München | Schaltungsanordnung für Fernsprechstationen mit überspannungsgeschützten und polungsunabhängigen Mikrofonverstärkern in integrierter monolithischer Technik |
DE2541942C3 (de) * | 1975-09-19 | 1978-08-24 | Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen | Schaltungsanordnung zum Schutz von Teilnehmerstationen mit Wähleinrichtungen in Fernmelde-, insbesondere Fernsprechanlagen gegen Überspannungen |
NL7614000A (nl) * | 1976-12-17 | 1978-06-20 | Philips Nv | Signaleringssysteem voor overspanningsbescher- mers. |
US4132870A (en) * | 1977-11-03 | 1979-01-02 | Bell Telephone Laboratories, Incorporated | Key telephone system optically coupled protective coupler |
US4198547A (en) * | 1978-09-26 | 1980-04-15 | Tele/Resources | Pulse circuit for two wire electronic PABX stations |
IT1202931B (it) * | 1979-06-05 | 1989-02-15 | Sits Soc It Telecom Siemens | Circuito di interfaccia per tastiera elettronica con ripetizione della selezione |
NL8001136A (nl) * | 1980-02-26 | 1981-09-16 | Philips Nv | Schakeling voor toepassing in een telefoontoestel. |
US4309574A (en) * | 1980-04-15 | 1982-01-05 | Gte Automatic Electric Labs Inc. | Electronic tone ringer |
US4313037A (en) * | 1980-06-02 | 1982-01-26 | Rolm Corporation | Telephone station set with improved flash signalling |
US4306119A (en) * | 1980-07-03 | 1981-12-15 | Bell Telephone Laboratories, Incorporated | Telephone outpulsing circuit |
CA1136783A (en) * | 1980-09-23 | 1982-11-30 | Guy J. Chaput | Telephone circuit |
DE3334952A1 (de) * | 1983-09-27 | 1985-04-18 | Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München | Schaltungsanordnung zum schutz einer an die vierdrahtseite einer uebertragergabel angeschlossenen elektronikschaltung |
US4555597A (en) * | 1983-12-05 | 1985-11-26 | Gte Business Communication Systems Inc. | Transient resistant key operated pulse generating calling device circuit |
DE3407202A1 (de) * | 1984-02-28 | 1985-08-29 | Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München | Schaltungsanordnung fuer eine elektronische drossel in lautfernsprechstationen |
DE3407226A1 (de) * | 1984-02-28 | 1985-08-29 | Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München | Schaltungsanordnung fuer eine elektronische drossel in lautfernsprechstationen |
US4636588A (en) * | 1984-02-29 | 1987-01-13 | Kabushiki Kaisha Toshiba | Electric source circuit for telephone sets |
-
1985
- 1985-10-25 DE DE3538088A patent/DE3538088C2/de not_active Expired - Fee Related
-
1986
- 1986-10-21 US US06/921,562 patent/US4727571A/en not_active Expired - Lifetime
- 1986-10-24 FI FI864318A patent/FI86354C/fi not_active IP Right Cessation
- 1986-10-24 AU AU64364/86A patent/AU581156B2/en not_active Ceased
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
DE3538088A1 (de) | 1987-04-30 |
AU581156B2 (en) | 1989-02-09 |
US4727571A (en) | 1988-02-23 |
FI864318A (fi) | 1987-04-26 |
AU6436486A (en) | 1987-04-30 |
FI864318A0 (fi) | 1986-10-24 |
DE3538088C2 (de) | 1993-11-11 |
FI86354B (fi) | 1992-04-30 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US4991051A (en) | Protection arrangements for communications lines | |
EP0204723B1 (en) | Auto-reset circuit breaker | |
CA1266883A (en) | Protector circuit | |
FI86354C (fi) | Kopplingsarrangemang foer skydd mot oeverspaenning i elektroniska telefonstationer. | |
FI68488B (fi) | Spaenningsstyrt transientskydd | |
US4661878A (en) | Overvoltage protection circuit | |
FI99222C (fi) | Puolijohteilla toteutettu ylijännitesuojauspiiri | |
EP0248035B1 (en) | Telephone subscriber loop overvoltage protection integrated circuit | |
FR2798784B1 (fr) | Dispositif de protection contre les surtensions | |
TR199500785A2 (tr) | Ozellikle telekomünikasyon tesisatlarinin korunmasi icin yöntem ve bu yöntemi gerceklestirmek icin koruma devresi. | |
US5631797A (en) | Overvoltage protector | |
EP0425675B1 (en) | Ground fault detecting circuit for subscriber lines | |
RU94028268A (ru) | Коммутирующее защитное устройство для электронных абонентских схем | |
CA1281768C (en) | Protection arrangements for communications lines | |
CA1223992A (en) | Transient resistant key operated pulse generating calling device circuit | |
US7019953B2 (en) | Voltage protection circuit | |
SE9304318D0 (sv) | Anordning för begränsning av till ett skyddsobjekt via en elektrisk högspänningskraftledning inkommande överspänningar | |
SU955350A1 (ru) | Устройство дл защиты линии св зи от перенапр жени | |
RU1814139C (ru) | Устройство дл защиты от коммутационных перенапр жений электрических аппаратов в многофазных сет х | |
RU6484U1 (ru) | Заградитель высокочастотный | |
Henig | Equipment lightning protection methods | |
FR2789528B1 (fr) | Dispositif parafoudre pour installations electriques de forte puissance | |
JPS6135117A (ja) | 異常電圧保護回路 | |
JPS6135118A (ja) | 異常電圧保護回路 | |
Hunt | Component and network solutions for the protection of electronic systems against induced lightning |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed | ||
MM | Patent lapsed |
Owner name: SIEMENS AKTIENGESELLSCHAFT |