FI85576B - Vertikalt transportsystem i byggnader. - Google Patents

Vertikalt transportsystem i byggnader. Download PDF

Info

Publication number
FI85576B
FI85576B FI895347A FI895347A FI85576B FI 85576 B FI85576 B FI 85576B FI 895347 A FI895347 A FI 895347A FI 895347 A FI895347 A FI 895347A FI 85576 B FI85576 B FI 85576B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
elevator
baskets
basket
shaft
lift
Prior art date
Application number
FI895347A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI85576C (fi
FI895347A0 (fi
Inventor
Ralf Ekholm
Original Assignee
Kone Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kone Oy filed Critical Kone Oy
Priority to FI895347A priority Critical patent/FI85576C/fi
Publication of FI895347A0 publication Critical patent/FI895347A0/fi
Priority to US07/602,616 priority patent/US5107962A/en
Priority to AU65815/90A priority patent/AU640178B2/en
Priority to JP2302795A priority patent/JPH03166187A/ja
Publication of FI85576B publication Critical patent/FI85576B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI85576C publication Critical patent/FI85576C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66BELEVATORS; ESCALATORS OR MOVING WALKWAYS
    • B66B9/00Kinds or types of lifts in, or associated with, buildings or other structures

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Automation & Control Theory (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Types And Forms Of Lifts (AREA)
  • Elevator Control (AREA)
  • Lift-Guide Devices, And Elevator Ropes And Cables (AREA)

Description

85576
PYSTYSUUNTAINEN KULJETUSJÄRJESTELMÄ RAKENNUKSESSA - VERTIKALT TRANSPORTSYSTEM I BYGGNADER
Tämän keksinnön kohteena on vaatimuksen 1 johdannon mukainen 5 pystysuuntainen kuljetusjärjestelmä rakennuksessa. Tällainen järjestelmä on esitetty FR-julkaisussa 1547817.
Tunnetut pystysuuntaiset kuljetusjärjestelmät rakennuksissa perustuvat yleensä hisseihin, joiden korit kulkevat niitä 10 varten tarkoitetuissa pystysuuntaisissa kuiluissa pitkin olennaisesti niiden koko pituutta. Kuitenkin pilvenpiirtäjissä, joissa hissijärjestelmän vaatima tila muodostuu sitä kriittisemmäksi kustannustekijäksi mitä korkeampi ko. rakennus on, ei tähän asti ole kyetty tehokkaasti minimoimaan hissijärjestelmän 15 vaatimaa tilaa. Päinvastoin, erittäin korkeissa rakennuksissa on kuljetuspalvelun tason ylläpitämiseksi jouduttu turvautumaan erilaisiin hissiryhmien välisiin työnjakoihin mm. siten, että rakennuksessa on yksi tai useampia nk. vaihtotasoja (sky lobby) , jotka muodostavat toisten hissiryhmien pääteaseman ja 20 toisten lähtötason, ja joissa hissiä vaihdetaan toiseen matkaa jatkettaessa jompaan kumpaan suuntaan. Nämä järjestelyt, tasojen yhteyteen sijoitettavine alhaalta liikennöivien hissien konehuoneineen ja matkustajien joustavaan siirtoon odotustiloi-neen ja mahdollisesti tarvittavine rullaportaineen, vaativat 25 ainakin muutaman kerroksen kohdalla entistäkin enemmän hyötyti-laa, ja aiheuttavat viiveitä matkustamisessa.
Mainitussa FR-julkaisussa 1547817 hissikorit liikennöivät vuorotellen siten, että alemman apukorin liikennöidessä ylemmät •3Q korit on pysäytetty yläasentoon ja ylempien korien liikennöidessä alempi apukori on pysäytetty ala-asentoon. Tällainen järjestelmä ei sovellu vaihtotasoilla varustettuun järjestel-**** mään.
.3$ Tämän keksinnön tarkoituksena on aikaansaada uudentyyppinen \ pystysuuntainen kuljetusjärjestelmä, jossa hissikuilujen vaati-mat tilat korkeissa rakennuksissa saadaan minimoitua ja vaihto-tasolla tapahtuva transit-liikenne mahdollisimman nopeaksi ja joustavaksi.
2 85576 Tämän vaikutuksen aikaansaamiseksi on keksinnön mukaiselle kuljetusjärjestelmälle tunnusomaista se, että päällekkäin olevat hissikorit on järjestetty kulkemaan yhtä tai useampaa vaihtotasoa lukuunottamatta eri osissa kuilua siten, että yksi 5 kori liikennöi hissikuilussa ainakin yhden alemman kerroksen ja tietyn tai tiettyjen ylempänä olevien kerrosten eli vaihto-tasojen välillä ja muut korit mainituista vaihtotasoista ylös-suuntaan alkavassa hissikuilun osassa, ja että kutakin hissiko-ria ohjataan kulkemaan erillisesti ja keskenään koordinoitusti 10 järjestelmän ohjauksen määräämällä tavalla.
Keksinnön edut ovat monitahoisia, joista tilasäästöt ovat ilmeisimmät. Vaihtotasot eli "sky lobbyt" yksinkertaistuvat ja ne voivat olla pienempiä, koska matkustajien tarve siirtyä eri 15 kuiluissa sijaitsevien hissien välillä vähenee. Aikaisemmin tarvittavat eri kuilujen ylä- ja alatilat sekä niiden konehuoneet yhdistyvät. Portaiden tms. järjestelyjen, joita käytetään varsinkin kaksitasokoristen hissien pääteasemilla matkustajien kulun kuilusta toiseen järjestämiseksi, tarve vähenee. Samoin, 20 koska ylöspäin jatkavien hissien kuiluja ei tarvitse tehdä alkamaan alhaalta tulevien hissien kuilujen vierestä, hissikuilujen yhteisesti muodostama tila rakennuksessa saadaan suoremmaksi ja symmetrisemmäksi. Hissikuilut yhdessä muodostavat pilvenpiirtäjään alhaalta ylös asti ulottuvan tukirakenteen, .2.5 joka näin saadaan lujuusopillisesti edullisemmaksi. Varsinkin suhteellisesti hoikemmissa taloissa tämä etu korostuu.
Toinen etu, joka syntyy vaihtotasojen yksinkertaistumisesta on matkustajien kokonaismatka-ajan lyheneminen, koska heidän ei *3t)* tarvitse yhdestä hissistä ulos astuessaan siirtyä pitkiä matko-ja toisen, määränpäähän vievän hissin luo.
·:*·: Lisäksi vaihtotaso voidaan nyt sijoittaa joustavasti ja sitä voidaan tarpeen mukaan melko helposti muuttaa jossain määrin, ?5. koska sen yhteyteen ei enää välttämättä tarvita mitään raken-'· "· nuksen kiinteitä rakenteita.
li 3 85576
Keksinnön muille edullisille sovellutusmuodoille on tunnusomaista se, mitä jäljempänä olevissa patenttivaatimuksissa on esitetty.
5 Keksintöä selostetaan seuraavassa tarkemmin esimerkkien avulla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa
Kuvio 1 esittää keksinnön mukaisen kuljetusjärjestelmän erästä sovellutusmuotoa, 10
Kuvio 2 esittää pelkistetysti kuvion 1 mukaista järjestelmää oikealta katsottuna,
Kuvio 3 esittää esimerkin kuvion 1 mukaisessa kuljetusjärjestely 15 mässä käytettävästä vaihtotasosta,
Kuvio 4 esittää esimerkin keksinnön eräässä toisessa sovellutus-muodossa käytettävästä vaihtotasosta, 20 Kuvio 5 esittää ylhäältä katsottuna esimerkin keksinnön mukaisen kuljetusjärjestelmän hissien sijoittelusta hissikuiluun.
Kuviossa 1 esitetään keksinnön mukainen kuljetusjärjestelmä rakennuksessa, jossa rakennuksen pohjakerroksesta vaihtotasolle ·'· 25 liikennöivällä ns. päähissin korilla 2 on kaksi tasoa 2a ja 2b, eli kori on ns. "double-decker"- tyyppiä. Korkeissa rakennuksissa vain kahden pääteaseman välillä liikennöivät päähissit, joita yleensä on 6-8 kpl, ovat usein tätä tyyppiä; kaksinkertaistava than ne hissiin kerralla mahtuvien matkustajien lukumäärän. Selvyyden 30 vuoksi on kuvioon piirretty vain yksi kuilu ja sitä käyttävät hissikorit, todellisuudessa kuiluja on enemmän. Vaihtotasolta 11 eli sky-lobbysta ylöspäin liikennöi kaksi päähissiä olennaisesti pienempää jakeluhissiä 4 ja 5. Jakeluhissien korit kulkevat eri puolilla päähissin nostoköysiä. Sekä päähissin että jakeluhissien ' ; 35 korit kulkevat samassa kuilussa ja ne liikennöivät vaihtotasoja lukuunottamatta eri osissa kuilua. Kaikkien kolmen hissikorin 4 85576 nostoköydet 3 ja 6, 7 kulkevat jakeluhissien yläpuolella olevaan, kaikille hisseille yhteiseen konehuoneeseen 12.
Jakeluhissien 4, 5 vastapainot 9, 10 ja päähissin vastapaino 8 5 kulkevat johteissaan niille varatussa tilassa.
Jakeluhissin ja päähissin yhteentörmäyksen estämiseksi pidetään korien välillä aina riittävän pitkää etäisyyttä, jota turvalli-suusetäisyyttä hissiryhmien ohjausalgoritmi ei voi kumota. 10 Turvallisuusetäisyyttä mitoitettaessa huomioidaan erikseen jakeluhissien alla riippuvan korikaapelikaaren, jota ei ole kuvassa esitetty, pituus.
Kuviossa 2 esitetään pelkistettynä kuvion 1 mukainen järjestely 15 oikealta sivulta tarkasteltuna; päähissin 2 korin osastot 2a, 2b ovat tässä esimerkissä ns. läpimentävät, eli niissä on ovet molemmissa päissä, ja korien ovet on suunniteltu käyttämään samoja kuilunovia kuin jakeluhissien 4, 5 ovet. Hissikorien orientaatio toisiinsa nähden on tällöin kuvion 2 mukainen; hissikorien vasta-20 puolelta katsottuna tilanne on täysin analoginen.
I *·* Kuviossa 3 on esitetty jakeluhissit saapuneina sky-lobbyyn. Koska päähissi on kuvioiden 1 ja 2 mukaisesti kaksitasoinen, vaihto-tasokin käsittää kaksi kerrosta, joihin matkustajavirta voi : 25 purkautua päähissistä. Edullisimmin päähissin kori on, kuten yllä on esitetty, läpimentävä, jolloin jakeluhissit pysähtyvät kutsujen mukaisesti joko vaihtotasolle 13a tai 13b, jolloin kuviossa esitettyjä portaita 16 ja 17 ei tarvita. Mikäli kuitenkin näin ei ole, vaan kuiluovia 14 ja 15 on kerrostasolla vain yhdellä 30' puolella kuilua, voidaan joustava siirtyminen hissistä toiseen järjestää esimerkiksi portailla 16 ja 17 yhdessä jakeluhissin saapumisesta ilmoittavien opasteiden kanssa. Vaihtotaso voidaan tehdä myös yksikerroksiseksi, jolloin kaksikerroksisen hissikorin yksi taso on vaihtotasolla ensin ja, kun matkustajat ovat 35' poistuneet tästä ja uudet tulleet tilalle, ajetaan hissikorin • toinen taso vaihtotasolle. ,,Double-decker"-hisseissä yksikerrok- li 5 85576 sinen vaihtotaso ei kuitenkaan ole matkustajien läpivirtauksen kannalta niin tehokas kuin kaksikerroksinen.
Kuviossa 4 on esitetty kuviota 3 vastaava tilanne, kun päähissi 5 on yksitasoinen ja sen kori läpimentävä. Kuiluovia 14, 15 on molemmin puolin kuilua, ja jakeluhissit 4, 5 voivat samanaikaisesti olla vaihtotasolla. Tällöin vaihtotason suunnittelu helpottuu ja myös sen mahdollinen muuttaminen toiseen paikkaan on helppoa.
10
Kuviossa 5 esitetään keksinnön mukaiseen kuljetusjärjestelmään kuuluvassa hissikuilussa 1 olevien hissien eräs mahdollinen sijoittelu ylhäältä katsottuna. Päähissin läpimentävä kori 2 on varustettu kahdella oviaukolla A ja B, joista on kulku tasoille. 15 Jakeluhissit 4 ja 5 ovat kummatkin varustettu yhdellä oviaukolla, jakeluhissin 4 oviaukon ollessa samalle puolelle kuin päähissin oviaukko A ja jakeluhissin 5 oviaukko samalle puolelle päähissin oviaukon B kanssa. Näin vaihtotasolla voidaan käyttää samoja kuilun ovia. Eri hissien vastapainot 8, 9 ja 10 kulkevat omissa 20 johteissaan 20 hissikuilun sivulla. Koska kuljetusjärjestelmän hissit on järjestetty kulkemaan vain osan kuilun pituudesta, on hissikuilussa pystysuunnassa vastapainojen liikeradan lisäksi kylliksi tilaa niin, että vastapainot voidaan tehdä pituutta lisäämällä riittävän raskaiksi, jolloin ne saadaan tarpeeksi :..25 hoikiksi mahtumaan eri hissien korijohteiden tukielimien väliseen tilaan. Tukielimiä, joihin kori- ja vastapainojohteet 19, 20 on kiinnitetty, ei ole esitetty kuviossa. Hissien nostoköysistöt 3, 6 ja 7 on esitetty selvyyden vuoksi vain yksiköysisinä. Konehuoneiden varustusta, mukaan lukien veto- ja taittopyörät, joiden 30 varassa korien 3, 6 ja 7 ja vastapainojen 8, 9 ja 10 paino on, ei ole esitetty.
Keksinnön mukaista kuljetusjärjestelmää voidaan hyvin pitkälle ohjata olemassa olevilla nykyaikaisilla hissiryhmien ohjausalgo-35 ritmeilla, jollaista edustaa hakijan suomalaisessa patenttihakemuksessa 863861 esitetty ns. metaohjausalgoritmi, jossa syöttö- 6 85576 hissien ohjaus ja jakeluhissien ryhmäohjaus on keskenään koordinoitu.
Keksinnön toteuttamiseksi vaadittavat muutokset hissijärjestelmän 5 ohjaukseen ja rakenteisiin ovat päällekkäisten hissikorien turvaetäisyyteen liittyvät valvonnat ja sellaiset ohjelmisto-muutokset, jotka ennakoivat törmäysuhan jo kaukaa ja vaikuttavat törmäyksen ehkäisemiseksi. Konventionaalisten hissien päätyvalvontaratkaisut voidaan soveltaa siten, että ne tekevät 10 törmäystilanteet kokonaan mahdottomiksi. Jakeluhissien puskurit ovat vaihtotasolla. Ne voidaan sijoittaa esimerkiksi kuilun sivuseinämiin upotettuina, hissikoreihin asennettujen vastaavien ulokkeiden ulottuville.
15 Alan ammattimiehelle on selvää, että keksinnön eri sovellutus-muodot eivät rajoitu yllä esitettyihin esimerkkeihin, vaan että ne voivat vaihdella jäljempänä olevien patenttivaatimusten puitteissa. Esimerkiksi alin sisäänkäynti kuljetusjärjestelmään voi sijaita jossakin muussa kuin rakennuksen alimmassa kerroksessa 20 ja ihmisten kulku tähän kerrokseen on järjestetty vaikkapa liukuportain. Samoin rakennuksen pääsisäänkäynti voi sijaita jossakin muussa kuin alimmassa kerroksessa jolloin on tavallista sijoittaa kuljetusjärjestelmän pääsisäänkäynti samaan kerrokseen.
- 25 Myös vastapainojen sijoittelu voi olla sellainen, että joku tai jotkut vastapainot liikkuvat suoraan jonkun tai joidenkin vastapainojen liikeratojen yläpuolella. Tämä käy päinsä varsinkin silloin, kun kahden jakeluhissin liikeratojen yhteenlaskettu pituus on selvästi kuilun pituutta lyhyempi. Toisen varsin 30 käyttökelpoisen mahdollisuuden tähän antaa esimerkiksi vastapainojen liikeradan puolittaminen muuttamalla ripustus-suhdetta taittopyörien avulla. Tosin tällöin vastapaino on valmistettava vastaavasti raskaammaksi.

Claims (4)

7 85576
1. Pystysuuntainen kuljetusjärjestelmä rakennuksessa, jossa on yksi tai useampia hissikuiluja ja niissä kulkevia hissi-5 koreja, jossa järjestelmässä ainakin yhdessä kuilussa (1) on järjestetty kulkemaan vähintään kaksi hissikoria päällekkäin siten, että yhden korin (2) päällä nostoköysien (3) jakamissa tai välisissä tiloissa liikennöi yksi tai useampia muita koreja (4,5), tunnettu siitä, että päällekkäin ole-10 vat hissikorit on järjestetty kulkemaan yhtä tai useampaa vaihtotasoa (11,13a,13b,13) lukuunottamatta eri osissa kuilua siten, että yksi kori (2) liikennöi hissikuilussa (1) ainakin yhden alemman kerroksen ja tietyn tai tiettyjen y-lempänä olevien kerrosten eli vaihtotasojen (11 ,13a,13b,18) 15 välillä ja muut korit (4,5) mainituista vaihtotasoista (11, 13a,13b,18) ylössuuntaan alkavassa hissikuilun (1) osassa, ja että kutakin hissikoria ohjataan kulkemaan erillisesti ja keskenään koordinoitusti järjestelmän ohjauksen määräämällä tavalla. 20
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kuljetusjärjestelmä, tunnettu siitä, että ainakin osasta vaihtotaseilla (11,13a,13b, 18) sijaitsevista kuilunovista on järjestetty kulku sekä alhaalta vaihtotaseille liikennöivään hissikoriin .‘25 (2) että ainakin yhteen vaihtotaseilta ylöspäin kulkevaan hissikoriin (4,5). ‘ I
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kuljetusjärjestelmä, : tunnettu siitä, että vaihtotasoista ylöspäin lii- ‘•‘3Ό kennöiviä hissikoreja (4,5) on kaksi kappaletta, jotka kul-.*.· kevät alhaalta vaihtotaseille liikennöivän korin (2) nosto-köysien (3) jakamassa tilassa toinen toisella puolella ja toinen toisella puolella mainittuja köysiä. » · · i » · .‘35
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen kuljetus- ‘ ; järjestelmä, tunnettu siitä, että alhaalta vaihtota- 8 85576 soille liikennöivä kori (2) on ns. läpimentävä kaksitasokori (2a,2b), jolloin kaikki vaihtotaseilla (11,13a,13b) sijaitsevat ovet (14,15) ovat kahden vaihtotaseista ylöspäin lii- nennöivän hissikorin (4,5) käytössä. » • · * li 9 85576
FI895347A 1989-09-11 1989-11-09 Vertikalt transportsystem i byggnader. FI85576C (fi)

Priority Applications (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI895347A FI85576C (fi) 1989-11-09 1989-11-09 Vertikalt transportsystem i byggnader.
US07/602,616 US5107962A (en) 1989-09-11 1990-10-24 Vertical transport system in a building
AU65815/90A AU640178B2 (en) 1989-11-09 1990-11-06 Vertical transport system in a building
JP2302795A JPH03166187A (ja) 1989-11-09 1990-11-09 建物用垂直輸送システム

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI895347 1989-09-11
FI895347A FI85576C (fi) 1989-11-09 1989-11-09 Vertikalt transportsystem i byggnader.

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI895347A0 FI895347A0 (fi) 1989-11-09
FI85576B true FI85576B (fi) 1992-01-31
FI85576C FI85576C (fi) 1992-05-11

Family

ID=8529319

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI895347A FI85576C (fi) 1989-09-11 1989-11-09 Vertikalt transportsystem i byggnader.

Country Status (4)

Country Link
US (1) US5107962A (fi)
JP (1) JPH03166187A (fi)
AU (1) AU640178B2 (fi)
FI (1) FI85576C (fi)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5419414A (en) * 1993-11-18 1995-05-30 Sakita; Masami Elevator system with multiple cars in the same hoistway
JPH07187525A (ja) * 1993-11-18 1995-07-25 Masami Sakita 複数ばこエレベータシステム
US5584364A (en) * 1995-08-28 1996-12-17 Sakita; Masami Elevator system
TW448125B (en) * 1997-12-26 2001-08-01 Toshiba Corp Controlling apparatus for double deck elevator
JP4326618B2 (ja) * 1999-02-03 2009-09-09 三菱電機株式会社 エレベーターの群管理装置
US7105182B2 (en) * 2001-07-25 2006-09-12 Szymaitis Dennis W Periodontal regeneration composition and method of using same
CN1298605C (zh) * 2002-07-11 2007-02-07 株式会社日立制作所 电梯装置
ES2549795T3 (es) * 2013-07-04 2015-11-02 Kone Corporation Un sistema de ascensor
DE102014220966A1 (de) 2014-10-16 2016-04-21 Thyssenkrupp Elevator Ag Verfahren zum Betreiben einer Transportanlage sowie entsprechende Transportanlage

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1084001B (de) * 1954-03-31 1960-06-23 Francesco Fanelli Aufzugsanlage
FR1547817A (fr) * 1966-12-02 1968-11-29 B I E M S P A Bolognese Ind El Ensemble d'ascenseurs dans la même cage, avec cabines superposées
US3750849A (en) * 1970-04-21 1973-08-07 Westinghouse Electric Corp Duplex counterweightless shuttle elevator system
JPS61188384A (ja) * 1985-02-12 1986-08-22 三菱電機株式会社 ダブルデツキエレベ−タのかご室
FI85970C (fi) * 1986-09-24 1992-06-25 Kone Oy Foerfarande foer koordinering av hissgrupper.
US4691808A (en) * 1986-11-17 1987-09-08 Otis Elevator Company Adaptive assignment of elevator car calls
US4792019A (en) * 1988-02-12 1988-12-20 Otis Elevator Company Contiguous floor channeling with up hall call elevator dispatching

Also Published As

Publication number Publication date
AU6581590A (en) 1991-05-16
FI85576C (fi) 1992-05-11
AU640178B2 (en) 1993-08-19
FI895347A0 (fi) 1989-11-09
JPH03166187A (ja) 1991-07-18
US5107962A (en) 1992-04-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
AU2002333934B2 (en) Elevator system
US7621376B2 (en) Elevator installation and method for operating a vertical elevator shafts arranged adjacent to one another
US7537089B2 (en) Elevator installation with individually movable elevator cars and method for operating such an elevator installation
US7917341B2 (en) Elevator system including multiple cars in a hoistway destination entry control and parking positions
US5419414A (en) Elevator system with multiple cars in the same hoistway
US7467691B2 (en) Elevator installation, a method of operating this elevator installation, and method of modernizing an elevator installation
KR102337764B1 (ko) 로봇용 순환식 수직반송 시스템
US5924524A (en) Integrated, multi-level elevator shuttle
US20080149428A1 (en) Elevator installation in a building with at least one transfer floor
FI85576B (fi) Vertikalt transportsystem i byggnader.
CA2472532A1 (en) Method for controlling an elevator installation operated with zoning and an elevator installation
CN112888647A (zh) 具有第一部分电梯系统和第二部分电梯系统的电梯系统
US1973920A (en) Elevator system
CN101239685B (zh) 具有至少一个换乘层的建筑物内的电梯装置
CN111954634B (zh) 用于运行电梯设备的方法及电梯设备
US5844179A (en) Method of operation for double-deck elevator system
ZA200710589B (en) Lift installation in a building with at least one transfer storey
CN114906686B (zh) 电梯系统
US20080149427A1 (en) Elevator installation in a building with at least one transfer floor
FI118125B (fi) Hissijärjestelmä
JPH05124781A (ja) エレベータ
US1967832A (en) Elevator arrangement
WO2018042638A1 (ja) エレベータシステム
US20230202802A1 (en) Elevator car frame, elevator car and elevator system
RU1792401C (ru) Лифтова установка

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: KONE OY