FI85418C - Efterbraennare foer avgaser. - Google Patents

Efterbraennare foer avgaser. Download PDF

Info

Publication number
FI85418C
FI85418C FI855152A FI855152A FI85418C FI 85418 C FI85418 C FI 85418C FI 855152 A FI855152 A FI 855152A FI 855152 A FI855152 A FI 855152A FI 85418 C FI85418 C FI 85418C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
chamber
afterburner
combustion
temperature
exhaust gases
Prior art date
Application number
FI855152A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI855152A (fi
FI85418B (fi
FI855152A0 (fi
Inventor
Aoke Bjoerkman
Guenther Joensson
Original Assignee
Lumalampan Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Lumalampan Ab filed Critical Lumalampan Ab
Publication of FI855152A0 publication Critical patent/FI855152A0/fi
Publication of FI855152A publication Critical patent/FI855152A/fi
Publication of FI85418B publication Critical patent/FI85418B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI85418C publication Critical patent/FI85418C/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F23COMBUSTION APPARATUS; COMBUSTION PROCESSES
    • F23GCREMATION FURNACES; CONSUMING WASTE PRODUCTS BY COMBUSTION
    • F23G7/00Incinerators or other apparatus for consuming industrial waste, e.g. chemicals
    • F23G7/06Incinerators or other apparatus for consuming industrial waste, e.g. chemicals of waste gases or noxious gases, e.g. exhaust gases
    • F23G7/07Incinerators or other apparatus for consuming industrial waste, e.g. chemicals of waste gases or noxious gases, e.g. exhaust gases in which combustion takes place in the presence of catalytic material
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22BPRODUCTION AND REFINING OF METALS; PRETREATMENT OF RAW MATERIALS
    • C22B43/00Obtaining mercury
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F23COMBUSTION APPARATUS; COMBUSTION PROCESSES
    • F23GCREMATION FURNACES; CONSUMING WASTE PRODUCTS BY COMBUSTION
    • F23G5/00Incineration of waste; Incinerator constructions; Details, accessories or control therefor
    • F23G5/50Control or safety arrangements
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F23COMBUSTION APPARATUS; COMBUSTION PROCESSES
    • F23GCREMATION FURNACES; CONSUMING WASTE PRODUCTS BY COMBUSTION
    • F23G7/00Incinerators or other apparatus for consuming industrial waste, e.g. chemicals
    • F23G7/06Incinerators or other apparatus for consuming industrial waste, e.g. chemicals of waste gases or noxious gases, e.g. exhaust gases
    • F23G7/061Incinerators or other apparatus for consuming industrial waste, e.g. chemicals of waste gases or noxious gases, e.g. exhaust gases with supplementary heating
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S588/00Hazardous or toxic waste destruction or containment
    • Y10S588/90Apparatus

Description

1 85418
Pakokaasujen jälkipolttokammio Tämä keksintö koskee jälkipolttokammiota, jossa jäl-kipoltetaan pakokaasut hävitysuuneista, poltto- tai talteen-5 ottolaitoksista yms. Se koostuu putkimaisesta kammiosta, joka sijoitetaan osana pakokaasukanavasta, joka tulee laitoksesta, jonka pakokaasut jälkipoltetaan ympäristölle vahingollisten saasteiden hajottamiseksi, jotka muuten päästettäisiin vapaasti ulos.
10 Monia teollisuusprosesseja käytetään tavalla, jota pi detään parhaana valmistettavan tuotteen tai tuotteiden kannalta. Useimmissa tapauksissa kehittyy tällöin pakokaasuja, jotka sisältävät prosessista tulevia sivutuotteita, jotka ovat haitallista lajia. Näitä sivutuotteita tai saasteita ei saa 15 päästää ulos ilmakehään, koska niillä on kasvistoa tai eläi mistöä vahingoittava vaikutus. Tästä syystä on käytettävä pakokaasujen puhdistusta tai suodatusta jossakin muodossa. Pakokaasujen pesu tai niiden tiettyjen, määriteltävien aineiden kemiallinen saostus ovat jo kauan tunnettuja menetelmiä.
20 Aloilla, joissa valmistetaan orgaanisia tuotteita tai tällai sia sisältyy hävitysprosessiin, merkitsisi kemiallisen saostuksen soveltaminen, että on käytettävä monia prosessivaiheita. Tämä aiheuttaisi huomattavia sijoituskustannuksia ko. laitoksessa ja siten paljon huonomman tuotantotalouden.
23 Edellä kerrottua taustaa vasten on viime aikoina ehdo tettu, että pakokaasut, joissa on orgaanisia yhdisteitä kaasun muodossa, olisi voitava jälkipolttaa korkeassa lämpötilassa, jolloin nämä saasteet hajoavat vesihöyryksi ja hiilidioksidiksi. Lähes samankaltainen ongelma esiintyy silloin, 30 kun prosessi sisältää lämpökäsittelyn ja orgaanisia yhdistei tä on mukana saasteina, jotka voivat tiivistyä prosessin myöhemmässä vaiheessa ja pietä tuotantolaitteet tukkoon.
Nämä olosuhteet esiintyvät esim. hävitettäessä eloho-peaparistoja. Nämä on normaalisti koteloitu muoviin. Koska 35 elohopea on hyvin voimakas ympäristömyrkky, se on otettava 2 85418 talteen ennen kuin muut jätteet viedään kaatopaikalle. Käyttämällä pitkälle kehitettyä menetelmää, jossa tislataan sykkivän paineen alla, on tänään mahdollista ottaa elohopea talteen yli 99,9999 %:sti tällaisissa hävitysprosesseissa.
5 Patenttiselityksestä SE-A 8206846-1 tunnetaan myös menetel mä ja laite, joilla poistetaan tislauksen alussa purkautuvien muovihöyryjen aiheuttamat ongelmat.
Käytännössä on kuitenkin osoittautunut, että tietyillä lämpötila-alueilla purkautuu tislauskammiosta hetkellises-10 ti niin suuria määriä kaasuksi muutettuja muoveja, että nämä muovihöyryt purkautuvat hävitysliekin etupuolen läpi tunnetussa jälkipolttokammiossa. Lisäksi vaaditaan hyvin korkea lämpötila tässä jälkipolttokammiossa, joka saadaan syöttämällä kalliita polttokaasuja.
15 Jälkipolttokammion tehtävänä on muuntaa haihtuvat or gaaniset aineet, jotka muodostuvat pyrolyysi- tai käsittely-kammiossa, jonka hyötysuhde on mahdollisimman suuri, hiilidioksidiksi ja vedeksi.
Kuten tiedetään, sanotaan prosessia hapetukseksi, so. 20 se on kemiallinen reaktio, jossa käytetään C>2 (puhtaassa muodossa ilmassa tai (^ίη ja ilman seoksissa) hapettimena.
Minkä tahansa hiilivedyn hapetus voidaan kirjoittaa reaktiokaavalla: 25 ('r,l,2n + 2k+ ( ] °2--' n C°2+ (n + k) H2°
Reagoivat aineet tarvitsevat yleensä tietyn energian, aktivointienergian = E. ylittääkseen energiasulun reaktion ä suunnassa.
Jos kemiallista potentiaalista energiaa (=reaktioläm-30 pöä) vapautuu niin paljon, että muut järjestelmässä olevat reagoivat aineet tällöin saavat tarpeellisen vähimmäisener-gian (E ), so. että reaktio voi pitää yllä itsensä, sano-
Cl taan reaktiota palamiseksi.
Palamisen saamiseksi esim. nestekaasulla on tähän 35 sekoitettava happea tai ilmaa sopivissa suhteissa ja seos 3 85418 on lämmitettävä syttymislämpötilaan. Jotta palaminen (="it-sensä ylläpitävä" hapetus) voisi tapahtua, on ehtona ala- ja vast, yläraja nestekaasun tilavuus-%-määrälle happikaasus-sa tai ilmassa.
5 Palaminen johtaa tällöin kokonaisuutena (mukana olevien osareaktioiden energiatermien tulos) niin korkeaan lämpötilaan, että kaasut alkavat hehkua, minkä silmä näkee liekkinä. Liekin lämpötila on useimmiten vähintään 1000°C yli polttoaine-happi-ja vast, polttoaine-ilma-seoksen syttymislämpötilan.
10 Esim. elohopeaparistojen käsittelyssä orgaaninen aine, mm. PE-muovia, paperia ym. olevat tiivistysrenkaat, hajotetaan termisesti tyhjössä 0,2 baaria). Hajotusnopeus, ja siten polttoaineen kehitys, on lähinnä panoslämpötilan funktio, mutta siihen vaikuttavat myös osittain muut paramet-15 rit, mm. viat polymeerin rakenteessa.
Jälkipolttokammio ("hapetuskammio") on siis rakennettava siten, että hapetus tapahtuu lähes 100 %:lla hyötysuhteella silloinkin, kun polttoaineen osuus kaasuseoksessa (polttoaine + hapetin) on pienempi kuin on ilmoitettu alemmaksi pa-20 lamisrajaksi. Prosessin "hapetusvaiheessa" syötetään muuttu maton hapotLnvίrtaus, joka antaa jälkipolttokammiolle stökio-metrisen 02-ylimäärän, joka on vähintään 50 tilavuus-% laskettuna polttoaineen suurimman kulutuksen mukaan.
Tästä ilmenee, että edellytykset ovat sellaiset, että 25 hapetus voi vain prosessiajan tietyn osan aikana johtaa palamiseen "stabilisoidulla liekillä", joka voi taata sen, että polttoaine muuttuu hiilidioksidiksi ja vedeksi.
Hapetuksen tarvitsema aktivointienergia (E ) on siksi cl koko hapetusvaiheen aikana syötettävä reagoiville aineille 30 ulkoisesti, niin että jokainen molekyyli voittaa energiasulun reaktion suunnassa hiilivety —>C02 + H20.
Testisarjassa, jossa oli toisaalta "keinotekoisia panoksia", jotka sisälsivät lasiromua + PE-muovia + PS-muovia + paperia, toisaalta erilaisten paristojen Hg-paristot + alkali-35 paristot + ruskokiviparistot) muodostamia panoksia, on saavutettu erittäin hyviä tuloksia pyrolyysikaasujen lähes 100 %:lla 4 85418 hapetuksella. Testisarjassa on saatu tärkeitä kokemuksia jäl-kipolttokammion muotoilusta.
Po. keksinnön tarkoituksena on kehittää jälkipoltto-kammio, jossa poltetaan hävitysuunien, poltto- tai prosessi-5 laitosten etenkin hiilivetyjä sisältävät pakokaasut. Tämän to teuttamiseksi on keksintö toteutettu sokkelokammiona, jota ympäröi lämpöuuni ja jonka tunnusomaiset piirteet käyvät ilmi seuraavista patenttivaatimuksista.
Jälkipolttokammiota, joka on tarkoitettu juuri sellais-10 ten pakokaasujen polttamiseksi, jotka tulevat elohopean tal- teenottolaitoksesta, jossa hävitetään muoviin koteloidut elo-hopeaparistot, kuvataan seuraavassa lähemmin viitaten seuraa-vaan piirustukseen, jossa: kuvio 1 esittää aksiaalista läpileikkausta keksinnön 15 eräästä toteutusmuodosta; kuvio 2 esittää kaaviomaisesti elohopean talteenotto-laitosta ; kuvio 3 esittää aksiaalileikkausta toisesta toteutus-muodosta; ja 20 kuviot 3 a, b, c esittävät pöhjakuvantoja jälkipoltto- kammion jakoelimistä.
Jälkipolttokammiota 1, jossa on tuloaukko 2 jälkipol-tettaville pakokaasuille ja poistoaukko 3 käsitellyille pakokaasuille, ympäröi sen olennaisilta osilta lämpöuuni 4. Täl-25 le voidaan syöttää lämpöä jollakin tunnetulla tavalla, esim.
sähköllä, kaasulla tms., koska tämä ei ole ratkaisevaa keksinnölle. Tärkeää on kuitenkin että lämpöuuni 4 voi ylläpitää vapaasti valittavan lämpötilan alueella 800-1100°C muuttumattomana normaalin säätötekniikan avulla.
30 Jälkipolttokammion 1 päät sijaitsevat lämpöuunin 4 ul kopuolella. Tulotie pakokaasuille, jotka tulevat elohopean talteenottolaitoksen käsittelykammiosta, on putkimainen ja liitetty pitkänomaisen jälkipolttokammion ensimmäiseen päähän 5. Käsiteltyjen pakokaasujen poistotie 3 on kytketty 35 jälkipolttokammion 1 toiseen päähän 6, joka sijaitsee läm pöuunin 4 ensimmäistä päätä 5 vastapäätä olevalla puolella.
5 85418 Jälkipolttokammion 1 toinen pää 6 on peitetty kannella 7, joka pidetään paikallaan ruuviliitoksella tms. tunnetulla, avattavalla tavalla.
Kahden päänsä välillä jälkipolttokammio 1 on putkimai-5 sesti pitkänomainen ja jotta saataisiin aikaan mahdollisim man pitkä tie käsiteltävien pakokaasujen läpikululle, se on tehty sokkeloksi. Tämä saadaan sijoittamalla putkia saman-keskisesti toisiinsa vuorotellen suljetuilla päillä. Täten pakokaasujen tulotie 2 johtaa sisimpään putkeen 8, joka muo-10 dostaa ensimmäisen osan jälkipolttokammiossa 1. Tämä on lii tetty kaasunpitävästi jälkipolttokammion 1 ensimmäiseen päähän 5 ja sen avoin pää 9 on suunnattu kohti jälkipolttokammion 1 toista päätä 6. Väliputki 10 on sijoitettu samankeskisestä sisimmän putken 8 ympärille. Tämän suljettu pää 11 15 peittää muutaman cm:n välyksellä sisäputken 8 avoimen pään 9 ja ympäröi suunnilleen samalla välysleveydellä mainittua putkea käytännöllisesti katsoen koko sen pituudella.
Väliputki 10 loppuu välimatkan päässä jälkipolttokammion 1 ensimmäisestä päästä 5, jolloin pakokaasuilla on pois-20 totie ulos jälkipolttokammion 1 ulkoputkeen 12. Tämä päät tää pakokaasujen läpikulun jälkipolttokammion toisessa päässä 6, jossa käsitellyt pakokaasut poistuvat jälkipolttokam-miosta 1 poistotien 3 kautta. Tämä johtaa normaalisti elohopean jäähdyttimeen ja tiivistyslaitteisiin, mutta kun jälki-25 polttokammiota 1 käytetään muuhun, voidaan poistotie 3 joh taa ulkoilmaan, tai jos sublimoitavia tai kondensoitavia, epäorgaanisia yhdisteitä saattaa seurata pakokaasujen mukana, laitokseen, jossa tapahtuu näiden yhdisteiden kemiallinen saostus.
30 Tällaisten pakokaasujen muovihöyryjen polttamiseksi on käytännön kokeissa osoittautunut riittäväksi syöttää hap-pikaasua. Juuri siksi, että jälkipolttokammiota 1 ympäröivä lämpöuuni 4 pitää lämpötilan jälkipolttokammion 1 reaktio-vyöhykkeessä n. 850°C:ssa, voi muovihöyryjen sisältämä ener-35 gia laukaista eksotermisen reaktion lisättäessä yksinomaan happikaasua.
6 85418
Happikaasu annostetaan jonkinlaisen kaasumittarilait-teen avulla, jota osoittaa yleisnumero 13, esim. Rotameter-laitteella, jälkipolttokammioon 1 paineella, joka antaa hap-pikaasumäärän, joka riittää orgaanisten kaasujen odotetta-5 vissa olevan määrän täydelliseen palamiseen. Happikaasu kulkee putkijohdon 14 kautta, joka jälkipolttokammion 1 sisimmässä putkessa 8 kulkee kierukan muodossa. Putkikierukassa 15 esilämmitetään happikaasu yli 300°C lämpötilaan, minkä jälkeen se menee keraamisen liekkiputken 16 kautta ulos jälkim-10 mäiseen osaan laskettuna pakokaasuvirran suunnassa, jälki polttokammion 1 sisimmästä putkesta 8. Tässä on useita keraamisia täytekappaleita 17, joilla on hyvin suuri ominaispin-ta ja jotka syöttämällä lämpöä lämpöuunista 4 on saatettu hehkuvaan tilaan (850°C).
15 Paine jälkipolttokammiossa pyritään pitämään mahdolli simman alhaisena polttoprosessin aikana, joka siis pyritään suorittamaan mahdollisimman lähellä tyhjöä. Tätä varten laskettu pumpun koko, joka voi poistaa sekä happimäärän että muodostuvat pakokaasut, on hyvin tärkeä paineen kasvun ja mah-20 dollisen räjähdyksen estämiseksi. Tasapainotettu paine, joka on enintään 0,25 baaria abs. paine, täyttää nämä käyttötur-vallisuusvaatimukset.
Kun pyrolyysikaasu muoviaineesta kulkee täytekappalei-den 17 ylitse, siirtyy näistä tarpeellinen sytytysenergia 25 kaasumolekyyleihin. Täytekappaleiden 17 pinnan laatu tarjoaa tällöin harvinaisen suuren määrän "termisiä sytytyskohtia" ja keraaminen aine sinänsä antaa tietyn katalyyttisen vaikutuksen.
Koska täytekappaleet 17 on pakattu vain niin tiiviisti, että yhteenlaskettu vapaa poikkileikkausala niiden välil-30 lä jälkipolttokammion 1 sisimmässä putkessa 8 on yhtä kuin tai suurempi kuin tulotien 2 läpileikkausala, säilyy alhainen paine, enintään 0,25 baarin abs. paine, jälkipolttokammiossa 1, jolloin saavutetaan muovihöyryjen vesihöyryksi ja hiilidioksidiksi tapahtuvan muuntamisen hyötysuhde, joka on 35 > 99 %. Alhainen paine ja onteloiden määrä täytekappaleiden 17 välillä eliminoi kaasun tilavuuden kasvun aiheuttamat räjähdysvaarat.
7 35418
Reaktion jatkuessa syötetyn hapen avulla pakokaasut tunkeutuvat pitemmälle sisään jälkipolttokammion 1 väliput-keen 10. Tässä pakokaasujen on mentävä poimutetun verkon 18 läpi, joka on korkeat lämpötilat kestävää metaliHankaa, esim.
5 ruostumatonta terästä tai INCONEL'ia, joka on seos, jossa nik- kelipitoisuus on hyvin suuri. Väliputkeen 10 on sijoitettu läm-pöpari 19. Tämä on kytketty säätökojeeseen 20, joka on esim. derivoivaa - integroitavaa - suhteellistavaa lajia ja joka ohjaa energian syötön lämpöuuniin 4.
10 Kun pakokaasut happikaasun kanssa tapahtuvan reaktion jatkuessa ovat poistuneet väliputkesta 10, ne käännetään päädyn avulla jälkipolttokammion 1 ensimmäisessä päässä 5 ja johdetaan ulos ulkoputkeen 12. Tämä on samoin kuin sisäputki 8 varustettu täytekappaleilla 17. Näiden välillä tapahtuvat lop-15 pureaktiot, jolloin käytännöllisesti katsoen kaikki orgaaninen aine tulee muunnetuksi vesihöyryksi ja hiilidioksidiksi ja se poistuu edellä kerrotulla tavalla jälkipolttokammiosta 1 poistotien 3 kautta.
Lämpöenergia, joka on vapautettu (^“lisäyksellä pala-20 miskaasun polttovaiheessa, voi johtaa uunin niin suureen li- sälämpöön, että on vaara uuniosan ylikuumenemisesta. Tämän estämiseksi on ylimääräinen lämpöpari 21 sijoitettu uuniosaan ja kytketty niin, että kun lämpötilan nousu on 1000-1100°C, tulee uuniosan saama sähköenergia poiskytketyksi. Vain pala-25 misenergia lämmittää tällöin edelleen uunia ja jälkipoltto- kammiota, kunnes lämpötila on laskenut n. 850°C:een, minkä jälkeen uuniin voidaan jälleen syöttää energiaa.
Kuvio 2 näyttää kaaviomaisesti laitoksen, jolla otetaan talteen elohopeaa jätteistä, joissa on myös muoviainetta. 30 Jälkipolttokammio 1 ottaa vastaan pakokaasut lämmitettävästä käsittelykammiosta 25 tulojohdon 2 kautta. Jälkipolttokammiosta kaasut, jotka on nyt vapautettu orgaanisista aineista, johdetaan poistojohdon 3 kautta kylmäloukkuun 26, jossa erotetaan elohopea. Tyhjöpumppu 27 on liitetty kylmäloukkuun 35 26 saadakseen aikaan sopivan alipaineen laitoksessa. Ohjaus- 8 85418 laitteen 28 avulla ohjataan prosessin kulkua pulssien avulla, jotka tulevat lämpöpareista 19, 21, kaasumittarista 13 ja tyh-jöpumpusta 27.
Keksinnön eräässä muunnoksessa on samankeskiset putket 5 jätetty pois. Tämä keksinnön toinen toteutusmuoto on varustettu jäähdytysvaipalla 112, joka on jälkipolttokammion 101 ja lämpöuunin välissä, kuten kuvio 3 näyttää. Jälkipolttokam-miossa on tässä tapauksessa tulotie 102, jonka kautta pakokaasut syötetään pyrolyysikammiosta (ei näytetty) jälkipolt-10 tokammion 101 sisätilaan. Jonkinlainen happikaasuseos syöte tään edellä kuvatulla tavalla putkijohdon 114 kautta, joka pistää sisään jälkipolttokammion 101 ensimmäisen pään 105 kautta. Jälkipolttokammiossa johto 114 laajenee putkeksi 115, joka on suljettu päänsä kohdalla, joka on jälkipolttokammion toista 15 päätä 106 kohti. Putken 115 koko pituudella on sen kehää pit kin olevia reikiä 116, joiden halkaisija on pieni suhteessa putken 115 halkaisijaan. Putki 115 ulottuu täytekappaleiden 117 läpi, jotka täyttävät kokonaan jälkipolttokammion 101 sisätilan. Jälkipolttokammion toisessa päässä 106 on poisto-20 aukko 103.
Jälkipolttokammiossa käsiteltävien pakokaasujen jakamiseksi tasaisesti pitkin kammion koko läpileikkausalaa, on reiällinen levy 108 sijoitettu heti tulotien 102 perään. Tämä levy yhdessä vastaavan levyn 110 kanssa jälkipolttokammion toi-25 sessa päässä pitää lisäksi täytekappaleet 117 paikallaan. Täy tekappaleiden 117 läpi ulottuu lämpöpari 119, joka samoin kuin ensimmäisen toteutusmuodon kuvauksessa antaa pulsseja säätö-kojeelle .
Jälkipolttokammiota 101 ympäröivässä jäähdytysvaipassa 30 112 on tuloaukko 122 lähimpänä jälkipolttokammion toista pää tä 106. Tämän kautta voidaan johtaa jäähdytysväliaine vasta-virtaperiaatteella pitkin jälkipolttokammion ulkosivua. Jääh-dytysvällaineelle on^poistokanava 123 lähellä jälkipolttokammion 101 ensimmäistä päätä 105. Jäähdytysvällaineen, joka voi 35 yksinkertaisesti olla paineilmaa, jakamiseksi tasaisesti on tulotien 122 lähellä reiällinen jakelurengas 124.
9 85418
Ulkopuolinen jäähdytys paineilmalla suojaa jälkipolt-tokammion herkkiä osia ylikuumenemiselta. Jäähdytys tapahtuu jälkipolttokammion 101 ja vaippaputken 112 välisessä raossa. Näin aikaansaatu jäähdytysmahdollisuus on tärkeä, mm.
5 käsiteltäessä jätettä, jossa on polyeteenimuovia, jonka lämpöarvo on erittäin korkea sen palaessa. Ulkoinen jäähdytys sallii suuremman polttoainevirran jälkipolttokammioon (= suurempi hapetuskyky) ilman ylikuumenemisvaaraa.
Ulkoisella jäähdytyksellä on vielä yksi tärkeä tehtävä 10 koko prosessin kulun kannalta. Hapetusvaiheessa, kun lämpöti la jälkipolttokammiossa on saavuttanut 925°C arvon, lakkaa lämpötilan ohjattu korotus pyrolyysikammiossa, joka korotus normaalisti on 0,5°C/min. Koska jälkipolttokammiota ympäröi uuni, on itsejäähtymismahdollisuus minimaalinen. Jos lämpö-15 tila jälkipolttokammiossa lyhytaikaisen kem-energia-huipun johdosta kohoaisi 940°C:een, lasketaan lämpötila nopeasti paineilmajäähdytyksellä vaipassa esim. 910°C:een. Tämän jälkeen lämpötilan korotus pyrolyysikammiossa jatkuu normaalisti ja prosessi voi jatkua entiseen tapaan. Tämä menetelmä te-20 hostaa hapetusvaihetta ja lyhentää prosessiaikaa huomatta vasti.
Jos lämpötila jälkipolttokammiossa nousisi jäähdytyksen jälkeen liian nopeasti (>10°C/min), esim. arvoon 910 -925°C alle minuutissa, ei tapahdu lämpötilan ohjattua koro-25 tusta pyrolyysikammiossa. Lämpötilan nousu, joka on >10°C/min, osoittaa polttoaineen suurta kehitystä. Kun lämpötila jälkipolttokammiossa on jälleen 930°C, alkaa ilmajäähdytys taas toimia automaattisesti ja jäähdyttää jälkipolttokammion lämpötilaan 910°C, minkä jälkeen prosessi jatkuu entiseen tapaan. 30 Ulkoista jäähdytystä käytetään siis vain hapetuksessa saadun lämpöenergian poistamiseksi. Jos lämpötilaa jälkipolttokammiossa ja lämpötilaa pyrolyysikammiossa ohjataan edellä kerrotulla tavalla, on tämä erinomainen tapa valvoa niiden kaasujen purkautumista, jotka on muutettava vesihöy-35 ryksi ja hiilidioksidiksi jälkipolttokammiossa. Tällöin voi daan jälkipolttokammion kapasiteettia käyttää parhaiten hyväksi.
ίο 8 5 41 8
Kuvio 3 näyttää vain yhden putken 115 liitettynä hap-pikaasua syöttävään putkijohtoon 114. Putkijohto 114 voidaan tietysti haaroittaa useihin putkiin 115, jotta saataisiin aikaan happikaasun vielä parempi jakelu jälkipolttokam-5 miossa 101.

Claims (13)

1. Laite, joka jälkipolttaa hävityslaitoksista tms. tulevat, lähinnä hiilivetyjä sisältävät pakokaasut ja joka 5 sisältää putkimaisen jälkipolttokammion (1, 101), joka on si joitettu hävityslaitoksesta tulevaan pakokaasukanavaan ja jossa on tulotie 2, 102) pakokaasuille ja poistotie (3, 103) käsiteltyjä pakokaasuja varten sekä syöttölaitteet (13, 14, 15, 114, 115) palamista edistävää väliainetta varten, t u n -10 n e t t u siitä, että jälkipolttokammion (1, 101) läpikulku- tie on tehty sokkelon muotoiseksi esteet muodostavilla välineillä (17, 18, 117) ja että jälkipolttokammiota (1) ympäröi lämpöuuni (4, 104), ja se on liitetty tyhjöpumppuun (27), joka kehittää alipaineen kammioon (1, 101).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnet- t u siitä, että jälkipolttokammion (1) läpikulkutietä on pidetty toisiinsa samankeskisesti sijoitetuilla putkilla (8, 10, 12), joiden päät on suljettu vuorotellen.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, t u n - 20. e t t u siitä, että esteet muodostavat välineet käsittävät korkeat lämpötilat kestävät, keraamiset täytekappaleet (17, 117), joilla on suuri ominaispinta.
4. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että esteet muodostavat välineet käsittävät 25 verkon (18), joka on korkeat lämpötilat kestävää metal1Hankaa.
5. Jonkin edeltävän patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että jälkipolttokammiota (1, 101. ympäröivä lämpöuuni (4, 104) on tarkoitettu toimimaan 800 - 1100°C, mieluiten 850 - 900°C, lämpötilassa.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen laite, tun nettu siitä, että sen lämmön saantia ohjaavat pulssit, jotka tulevat jälkipolttokammioon (1, 101) sijoitetusta, ensimmäisestä lämpöparista (19, 119).
7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen laite, 35 tunnettu siitä, että toinen lämpöpari (21) on sijoi tettu lämpöuuniin (4) tässä vallitsevan lämpötilan ohjaamiseksi. i2 8 5 41 8
8. Jonkin patenttivaatimuksen 2-7 mukainen laite, tunnettu siitä, että palamista edistävän väliaineen syöttölaite on putkikierukka (15), joka on suhteessa toisiinsa samankeskisesti sijoitetuista putkista (8, 10, 12) 5 sisemmän putken (8) ensimmäisessä osassa.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen laite, tunnettu siitä, että putkikierukan (15) päättää korkeat lämpötilat kestävä liekkiputki (16).
10. Patenttivaatimusten 1-7 mukainen laite, t u n - ^ n e t t u siitä, että palamista edistävän väliaineen syöt tölaite on jälkipolttokammion (1, 101) keskellä ulottuva, sisäpäästään suljettu putki (115), jonka koko pituudella on sen vaippapinnassa reikiä (116), joiden halkaisija on pieni suhteessa putken (115) halkaisijaan. 15
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laite, tunnettu siitä, että jälkipolttokammio (101) sisältää suorassa kulmassa suhteessa sen pituusakseliin sijoitetut ja sen koko poikkileikkauksen kattavat, reiälliset levyt (108, 110), jotka sijaitsevat heti tulotien (102) jälkeen ja heti ^ ennen poistotietä (103).
11 8 5 41 8
12. Patenttivaatimuksen 10 mukainen laite, tunnettu siitä, että jälkipolttokammiota (1, 101) ympäröi sen kohti jälkipolttokammiota olevien päidensä kohdalla tiivistetty vaippaputki (112), jossa on tulotie (122) ja pois- 25 totie (123) jäähdytysväliaineelle.
13. Jonkin edeltävän patenttivaatimuksen mukainen laite, tunnettu siitä, että koko vapaa poikkileikkaus-ala täytekappaleiden (17, 117) välillä on yhtä kuin tai suurempi kuin tulotien (2, 102) poikkileikkausala. i3 8 541 8
FI855152A 1984-12-28 1985-12-23 Efterbraennare foer avgaser. FI85418C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8403482 1984-12-28
SE8403482A SE453120B (sv) 1984-12-28 1984-12-28 Anordning for efterbrenning av med framfor allt kolvatten bemengda avgaser fran destruktionsanleggningar eller liknande

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI855152A0 FI855152A0 (fi) 1985-12-23
FI855152A FI855152A (fi) 1986-06-29
FI85418B FI85418B (fi) 1991-12-31
FI85418C true FI85418C (fi) 1992-04-10

Family

ID=20356398

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI855152A FI85418C (fi) 1984-12-28 1985-12-23 Efterbraennare foer avgaser.

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4646660A (fi)
EP (1) EP0186641B1 (fi)
JP (1) JPH0711328B2 (fi)
AT (1) ATE50352T1 (fi)
AU (1) AU581045B2 (fi)
DE (1) DE3575990D1 (fi)
DK (1) DK160647C (fi)
FI (1) FI85418C (fi)
NO (1) NO158965C (fi)
SE (1) SE453120B (fi)

Families Citing this family (53)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4874587A (en) * 1986-09-03 1989-10-17 Thermolytic Decomposer Hazardous waste reactor system
US4823711A (en) * 1987-08-21 1989-04-25 In-Process Technology, Inc. Thermal decomposition processor and system
US5165884A (en) * 1991-07-05 1992-11-24 Thermatrix, Inc. Method and apparatus for controlled reaction in a reaction matrix
ES2111048T3 (es) * 1991-07-05 1998-03-01 Thermatrix Inc A Delaware Corp Metodo y aparato para la reaccion controlada en una matriz de reaccion.
US5527984A (en) * 1993-04-29 1996-06-18 The Dow Chemical Company Waste gas incineration
US5510093A (en) * 1994-07-25 1996-04-23 Alzeta Corporation Combustive destruction of halogenated compounds
US5476640A (en) * 1994-08-25 1995-12-19 The United States Of America As Represented By The Administrator Of The U.S. Environmental Protection Agency Low temperature destruction of toxics in pollutant air streams
US5614156A (en) * 1995-02-08 1997-03-25 Wang; Chi S. Ultra-pyrolysis reactor for hazardous waste destruction
US5550311A (en) * 1995-02-10 1996-08-27 Hpr Corporation Method and apparatus for thermal decomposition and separation of components within an aqueous stream
DE19727565A1 (de) * 1997-06-28 1999-01-07 Ald Vacuum Techn Gmbh Verfahren und Vorrichtung zum Aufarbeiten von Stoffgemischen, die Schwermetalle oder halogenierte Kohlenwasserstoffe enthalten
US6015540A (en) * 1997-09-02 2000-01-18 Thermatrix, Inc. Method and apparatus for thermally reacting chemicals in a matrix bed
US5989010A (en) * 1997-09-02 1999-11-23 Thermatrix, Inc. Matrix bed for generating non-planar reaction wave fronts, and method thereof
US6003305A (en) 1997-09-02 1999-12-21 Thermatrix, Inc. Method of reducing internal combustion engine emissions, and system for same
GB9803304D0 (en) * 1998-02-18 1998-04-08 Midland Land Reclamation Limit Landfill gas burner plant
WO1999057492A1 (en) 1998-05-05 1999-11-11 Thermatrix, Inc. A device for thermally processing a gas stream, and method for same
US6282371B1 (en) 1998-07-02 2001-08-28 Richard J. Martin Devices for reducing emissions, and methods for same
KR100352151B1 (ko) * 2000-05-08 2002-09-12 주식회사 가이아 탈취 장치
CA2357626C (en) * 2001-09-21 2009-04-28 Advanced Combustion Inc. Process and apparatus for curing resin-bonded refractory brick lined ladles
JP4613619B2 (ja) * 2005-01-13 2011-01-19 Smc株式会社 サイレンサ
KR20050080041A (ko) * 2005-07-05 2005-08-11 정숙진 회류 발생 가스 연소로
US8671658B2 (en) 2007-10-23 2014-03-18 Ener-Core Power, Inc. Oxidizing fuel
US8393160B2 (en) 2007-10-23 2013-03-12 Flex Power Generation, Inc. Managing leaks in a gas turbine system
JP5211757B2 (ja) * 2008-02-28 2013-06-12 三菱マテリアル株式会社 キルン排ガスの処理方法
US8701413B2 (en) 2008-12-08 2014-04-22 Ener-Core Power, Inc. Oxidizing fuel in multiple operating modes
US20100275611A1 (en) * 2009-05-01 2010-11-04 Edan Prabhu Distributing Fuel Flow in a Reaction Chamber
US8621869B2 (en) 2009-05-01 2014-01-07 Ener-Core Power, Inc. Heating a reaction chamber
US8893468B2 (en) 2010-03-15 2014-11-25 Ener-Core Power, Inc. Processing fuel and water
US9057028B2 (en) 2011-05-25 2015-06-16 Ener-Core Power, Inc. Gasifier power plant and management of wastes
US9273606B2 (en) 2011-11-04 2016-03-01 Ener-Core Power, Inc. Controls for multi-combustor turbine
US9279364B2 (en) 2011-11-04 2016-03-08 Ener-Core Power, Inc. Multi-combustor turbine
US9381484B2 (en) 2012-03-09 2016-07-05 Ener-Core Power, Inc. Gradual oxidation with adiabatic temperature above flameout temperature
US9206980B2 (en) 2012-03-09 2015-12-08 Ener-Core Power, Inc. Gradual oxidation and autoignition temperature controls
US9347664B2 (en) 2012-03-09 2016-05-24 Ener-Core Power, Inc. Gradual oxidation with heat control
US8844473B2 (en) 2012-03-09 2014-09-30 Ener-Core Power, Inc. Gradual oxidation with reciprocating engine
US8980192B2 (en) 2012-03-09 2015-03-17 Ener-Core Power, Inc. Gradual oxidation below flameout temperature
US9328916B2 (en) 2012-03-09 2016-05-03 Ener-Core Power, Inc. Gradual oxidation with heat control
US9534780B2 (en) 2012-03-09 2017-01-03 Ener-Core Power, Inc. Hybrid gradual oxidation
US9353946B2 (en) 2012-03-09 2016-05-31 Ener-Core Power, Inc. Gradual oxidation with heat transfer
US8807989B2 (en) 2012-03-09 2014-08-19 Ener-Core Power, Inc. Staged gradual oxidation
US9273608B2 (en) 2012-03-09 2016-03-01 Ener-Core Power, Inc. Gradual oxidation and autoignition temperature controls
US9234660B2 (en) 2012-03-09 2016-01-12 Ener-Core Power, Inc. Gradual oxidation with heat transfer
US9371993B2 (en) 2012-03-09 2016-06-21 Ener-Core Power, Inc. Gradual oxidation below flameout temperature
US8926917B2 (en) 2012-03-09 2015-01-06 Ener-Core Power, Inc. Gradual oxidation with adiabatic temperature above flameout temperature
US9567903B2 (en) 2012-03-09 2017-02-14 Ener-Core Power, Inc. Gradual oxidation with heat transfer
US9726374B2 (en) 2012-03-09 2017-08-08 Ener-Core Power, Inc. Gradual oxidation with flue gas
US9359948B2 (en) 2012-03-09 2016-06-07 Ener-Core Power, Inc. Gradual oxidation with heat control
US8671917B2 (en) 2012-03-09 2014-03-18 Ener-Core Power, Inc. Gradual oxidation with reciprocating engine
US9328660B2 (en) 2012-03-09 2016-05-03 Ener-Core Power, Inc. Gradual oxidation and multiple flow paths
US9359947B2 (en) 2012-03-09 2016-06-07 Ener-Core Power, Inc. Gradual oxidation with heat control
US9267432B2 (en) 2012-03-09 2016-02-23 Ener-Core Power, Inc. Staged gradual oxidation
US9017618B2 (en) 2012-03-09 2015-04-28 Ener-Core Power, Inc. Gradual oxidation with heat exchange media
US8980193B2 (en) 2012-03-09 2015-03-17 Ener-Core Power, Inc. Gradual oxidation and multiple flow paths
US11517831B2 (en) * 2019-06-25 2022-12-06 George Andrew Rabroker Abatement system for pyrophoric chemicals and method of use

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3073684A (en) * 1959-06-01 1963-01-15 John E Morris Gas purifying muffler
GB1092883A (en) * 1963-06-10 1967-11-29 Laporte Titanium Ltd Improvements in and relating to the manufacture of oxides
US3690840A (en) * 1970-01-16 1972-09-12 Herbert Volker Apparatus for incinerating waste gases
US3754869A (en) * 1971-08-19 1973-08-28 Mahon Ind Corp Fume incinerator
US3822654A (en) * 1973-01-08 1974-07-09 S Ghelfi Burner for burning various liquid and gaseous combustibles or fuels
US4067682A (en) * 1975-08-01 1978-01-10 Nichols Engineering & Research Corporation Oil burner system
JPS5255272A (en) * 1975-10-31 1977-05-06 Kazuo Fushimi Burning furnace for waste gas purifier or the like
US4054418A (en) * 1975-11-10 1977-10-18 E. I. Du Pont De Nemours And Company Catalytic abatement system
US4038032A (en) * 1975-12-15 1977-07-26 Uop Inc. Method and means for controlling the incineration of waste
US4255646A (en) * 1978-03-03 1981-03-10 Sam Dick Industries, Inc. Electric liquefied petroleum gas vaporizer
JPS55140028A (en) * 1979-04-17 1980-11-01 Matsushita Electric Ind Co Ltd Incinerator
SE451464B (sv) * 1981-12-01 1987-10-12 Lumalampan Ab Forfarande och anordning for atervinning av kvicksilver ur avfall innehallande organiskt material
EP0114587B1 (en) * 1982-11-30 1987-07-29 Lumalampan Aktiebolag Method of afterburning flue gases and a device for implementation of same
US4495873A (en) * 1983-07-26 1985-01-29 Research Products/Blankenship Corporation Incinerator for burning odor forming materials

Also Published As

Publication number Publication date
JPH0711328B2 (ja) 1995-02-08
DK160647B (da) 1991-04-02
FI855152A (fi) 1986-06-29
FI85418B (fi) 1991-12-31
NO855281L (no) 1986-06-30
EP0186641A3 (en) 1988-06-08
DK608485A (da) 1986-06-29
DK160647C (da) 1991-09-02
NO158965B (no) 1988-08-08
DE3575990D1 (de) 1990-03-15
EP0186641A2 (en) 1986-07-02
NO158965C (no) 1988-11-16
JPS61161331A (ja) 1986-07-22
SE8403482L (sv) 1986-06-29
AU5117385A (en) 1986-07-03
FI855152A0 (fi) 1985-12-23
SE8403482D0 (sv) 1984-06-29
SE453120B (sv) 1988-01-11
US4646660A (en) 1987-03-03
DK608485D0 (da) 1985-12-30
AU581045B2 (en) 1989-02-09
ATE50352T1 (de) 1990-02-15
EP0186641B1 (en) 1990-02-07

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI85418C (fi) Efterbraennare foer avgaser.
US5101739A (en) Tire gassification and combustion system
JPH0613718B2 (ja) 発生炉ガスを製造するための反応器
PL179614B1 (pl) Sposób spalania gazów opalowych oraz komora spalania PL PL PL
KR940009339A (ko) 장입재료를 연속적으로 예열시키기 위한 방법 및 장치
JP2709193B2 (ja) 不活性雰囲気中でバーナを点火するためのプロセス及び装置
US5366699A (en) Apparatus for thermal destruction of waste
CA2406599C (en) Biomass burner
EP1288278B1 (en) Gasification auger
US5434337A (en) Process for destroying toxic substances occurring during the elimination of organic refuse components
US20110067611A1 (en) Combustion material process and related apparatus
RU2787236C1 (ru) Система и реактор для теплового химического превращения твердых коммунально-бытовых отходов
FI74795C (fi) Anordning foer efterbraenning av avgaser fraon foerbraenningsanlaeggningar.
RU2105032C1 (ru) Установка для производства древесного угля
WO2006077405A1 (en) Fuel processor
SK10795A3 (en) Controllable and environmental safe combustion process and device for easily inflammable substances
JP2004161844A (ja) リサイクル装置
AU2001252041B2 (en) Biomass burner
ITMI20081905A1 (it) Dispositivo pirolizzatore a tamburo rotante
KR20000053703A (ko) 다이옥신이 제거되는 폐기물 소각 장치
FI67755C (fi) Braennkammare av saogspaonsturbin
JP2004162973A (ja) リサイクル装置
GB2244548A (en) Incinerating waste
JPS56165817A (en) Thermal decomposition apparatus for waste
TH38493A (th) กระบวนการและอุปกรณ์สำหรับการทำให้เกิดแก๊สเชื้อเพลิง, แก๊สสังเคราะห์และแก๊สรีดักชั่นจากเชื้อเพลิงที่ผลิตขึ้นมาใหม่ได้ และเชื้อเพลิงฟอสซิล, มวลชีวภาพ, ขยะมูลฝอยหรือสลัดจ์

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: LUMALAMPAN AKTIEBOLAG