FI83461C - Lagringsarrangemang foer kaernbraensle. - Google Patents

Lagringsarrangemang foer kaernbraensle. Download PDF

Info

Publication number
FI83461C
FI83461C FI850414A FI850414A FI83461C FI 83461 C FI83461 C FI 83461C FI 850414 A FI850414 A FI 850414A FI 850414 A FI850414 A FI 850414A FI 83461 C FI83461 C FI 83461C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
pipes
storage
air
arrangement according
fuel
Prior art date
Application number
FI850414A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI850414A0 (fi
FI850414L (fi
FI83461B (fi
Inventor
Christopher John Ealing
Original Assignee
English Electric Co Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by English Electric Co Ltd filed Critical English Electric Co Ltd
Publication of FI850414A0 publication Critical patent/FI850414A0/fi
Publication of FI850414L publication Critical patent/FI850414L/fi
Publication of FI83461B publication Critical patent/FI83461B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI83461C publication Critical patent/FI83461C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G21NUCLEAR PHYSICS; NUCLEAR ENGINEERING
    • G21CNUCLEAR REACTORS
    • G21C19/00Arrangements for treating, for handling, or for facilitating the handling of, fuel or other materials which are used within the reactor, e.g. within its pressure vessel
    • G21C19/02Details of handling arrangements
    • G21C19/08Means for heating fuel elements before introduction into the core; Means for heating or cooling fuel elements after removal from the core
    • GPHYSICS
    • G21NUCLEAR PHYSICS; NUCLEAR ENGINEERING
    • G21CNUCLEAR REACTORS
    • G21C19/00Arrangements for treating, for handling, or for facilitating the handling of, fuel or other materials which are used within the reactor, e.g. within its pressure vessel
    • G21C19/02Details of handling arrangements
    • G21C19/06Magazines for holding fuel elements or control elements
    • G21C19/07Storage racks; Storage pools
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02EREDUCTION OF GREENHOUSE GAS [GHG] EMISSIONS, RELATED TO ENERGY GENERATION, TRANSMISSION OR DISTRIBUTION
    • Y02E30/00Energy generation of nuclear origin
    • Y02E30/30Nuclear fission reactors

Description

ι 83461 Järjestely ydinpolttoaineen varastoimiseksi Tämä keksintö koskee varastointijärjestelyjä käytetylle polttoaineelle sen poistamisen jälkeen ydinreaktoreista. Keksintö voi myös koskea aikaisemmin käytetyn polttoaineen varastointia ja myös lasimaiseksi sulatetun jätteen varastointia käytetyn polttoaineen jälleenkäsittelyn jälkeen.
On tavallista varastoida käytetty polttoaine veden alle, joka yleisesti tunnetaan allasvarastoina, ajanjaksoja, jotka ovat kyllin pitkiä salliakseen jäännöslämmön ja säteilytasojen vähentyä riittävästi, jotta polttoaine voidaan kuljettaa turvallisesti. Kuitenkaan allasvaraston käyttö ei ole täysin tyydyttävää, missä polttoaine täytyy varastoida vähänkään pitemmän ajan.
Näin ollen mahdollisuus varastoida polttoaine turvallisesti pidennettyjä ajanjaksoja vesiympäristössä riippuu suuresti pinnoiteaineista, joiden sisään polttoaine on sijoitettu, polttoaineen ja/tai pinnoitteen säteilyhistoriästä, pinnoitteen yhtenäisyydestä ja veden laadusta, johon polttoaine on varastoitu. Näinollen jäähdytys- ja suojaustoiminnat voidaan suorittaa täysin tyydyttävästi, samalla kun polttoaineen pinnoite jää koskemattomaksi, ja samalla kun vesi on läsnä. Kuitenkin, jos polttoaineen pinnoite on perforoitu korroosiolla tai käsittelyllä, silloin hajaantumistuotteet voivat päästä vapautumaan, ja sekä hajaantumistuotteet että korroosiotuotteet, jotka ovat radioaktiivisesti saastuneet, kykenevät silloin kellumaan ja kulkeutumaan veden pinnalle, josta voi olla tuloksena suuria säteilyannoksia työntekijöille. Lisäksi on mahdollista, että nämä hajaantumistuotteet ja korroosio/saastumistuotteet tarttuvat altaan seinämiin. Altaan vesitason vaihtelut, johtuen höyrystymisestä tai vuodosta, voisivat tehdä mahdolliseksi näiden tuotteiden kuivumisen, jolloin ne voisivat joutua ilmaan aiheuttaen mahdollisia nielemisvaaroja työntekijöille sekä vaaran ilmakehän saastumisesta.
2 83461
Lisäksi, riittävän jäähdytyksen ja suojaamisen ylläpitämiseksi altaan koskemattomuus täytyy varmistaa hyvin suuressa määrin. Pienet vuodot voisivat aiheuttaa vähäisiä saastumisongelmia, ja suuremmista vuodoista, joista on tuloksena jäähdytysveden hävikkiä, saattaa olla tuloksena vakava ympäristövaara.
Kun atomivoimaloitten turvallisuusmääräykset tulevat ankarammiksi, ja työntekijöille sallittavat säteilyannokset jatkuvasti vähenevät, tulee olennaiseksi tarve suunnitella varastointi järjestelmät ja muut ydinvoimalalaitteet vielä korkeamman tasoisiksi, erikoisesti, kun eri syistä on nyt tulossa välttämättömäksi varastoida käytettyä ydinpolttoainetta pitemmäksi aikaa kuin alunperin oletettiin tarvittavan.
GB-patenttihakemuksessa n:o 8027066 kuvataan varastointijärjestelyn vaihtoehtoinen muoto, jossa olennaisesti vältetään edellä mainitut haitat. Sellainen varastointijärjestelmä käsittää kuoren polttoaineelle, joka käyttää ilmaa varastointi-aineenaan; tyhjennysjärjestelmän tämän ilman tyhjentämiseksi kuoresta suodattimien läpi, kuoren sisäosan pitämiseksi ilmakehää alhaisemmassa paineessa; ja siirtomekanismin polttoaineen siirtämiseksi kuoresta ja kuoreen.
Alipaineen ylläpitäminen kuoren sisäpuolella voisi eliminoida suuren tiiviyden suljennan kuorelle, sillä mikä tahansa vuoto, joka saattaisi esiintyä, tapahtuisi kuoreen, ja vastaavasti keksinnöllä aikaansaadaan luonnostaan turvallisempi varastointi, kuin mitä tavallinen vedellä täytetty allas on. Lisäksi, koska polttoaine varastoidaan ilmaan mieluummin kuin veteen, vähenee korroosion riski, ja vastaavasti vältetään työntekijän tarve ylläpitää veden kemiaa tarkoilla tasoilla, korroo-siotuotteiden muodostumisen ja ilmakehän saastumismahdolli-suuden estämiseksi.
Käytetyn ydinpolttoaineen kuivavarastointijärjestelyn toista muotoa kuvataan GB-patenttijulkaisussa n:o 1583303, sellaisen järjestelyn käsittäessä ristikon, jossa on useita aukkoja vas- 3 83461 taavien polttoaineastioiden tukemiseksi, niin että ne ulottuvat niistä alaspäin, ristikon yläpuolisen tilan muodostaessa ilmalla täytetyn säiliön, joka liittyy poistojärjestelmään ilman poistamiseksi tilasta suodattimien läpi, tämän tilan sisäpuolen pitämiseksi ilmakehää alemmassa paineessa, ja järjestelmän sisältäessä laitteen jäähdytysilman virtauksen tuottamiseksi astioiden ulkopintojen yli. Käytettäessä tällaista järjestelyä polttoaine ensin suljetaan astioihin ja astiat sijoitetaan aukkoihin ristikossa, jolloin käyttämättömät aukot suljetaan kansilla. Kuitenkin kannet täytyy poistaa uusien astioiden sijoittamiseksi, joka on epämukavaa, ja vuoto astiassa saattaisi aiheuttaa jäähdytysilman saastumisen, joka aiheuttaisi vaaran ilmakehän saastumisesta.
Keksinnön eräänä kohteena on aikaansaada kuivavarastointijärjestelmän vaihtoehtoinen muoto, jolla vältetään nämä haitat, ja jolla on muita etuja, kuten käy ilmi seuraavasta kuvauksesta.
Keksinnön mukaisesti varastointijärjestely ydinpolttoainetta varten käsittää useita varastointiputkia, joista kukin on suljettu toisesta päästään ja suljettavissa toisesta päästään poistettavalla tulpalla, johdon, joka yhdistää kunkin putken sisäosan yhdysjohtoon, joka palvelee useita putkia, poisto-laitteen, joka on kytketty yhdysjohtoon vastaavien putkien sisäosien pitämiseksi, kun tulpat on asetettu niihin, ilmakehää alhaisemmassa paineessa, ja laite jäähdytysväliaineen virtauksen tuottamiseksi putkien ulkopintojen yli.
Poistojärjestelmän käytöllä, joka on kytketty yksittäisiin putkiin yhdysputki- ja johtojärjestelyllä, on se etu, että se rajoittaa radioaktiivisten hiukkasten leviämistä läpi koko varastointi järjestelmän, verrattuna järjestelmään, jossa putket ovat yhteydessä yhteisen kammion kanssa. Lisäksi se mahdollistaa virheolosuhteiden, joita saattaa syntyä, havaitsemisen nopeammin; useiden yhdysputkien käyttö, joista kukin palvelee vastaavaa varastointiputkien sarjaa, myös mahdollistaa virheiden 4 83461 havaitsemisen nopeammin, eristämällä yhdysputkijärjestelmän eri osat.
Monitorit, jotka ilmaisevat säteilytasojen minkä tahansa nousun, voidaan sijoittaa mihin tahansa sopiviin osiin poistojärjestelmässä. Ymmärretään, että näihin liittyvien suodattimien täytyy tietenkin olla sellaisia, että ne sopivat estämään radioaktiivisten hiukkasten pois pääsyn varastosta.
Polttoaineen varastointi varastointiputkissa, jotka muodostavat osan varastointirakenteesta, tarkoittaa, että polttoainetta ei tarvitse ensin sijoittaa suljettaviin astioihin, joka on etu, sillä astioihin sijoittaminen käsittää lisäprosessin ja lisäksi poistaa mahdollisuuden tarkastaa polttoainetta helposti. Lisäksi astioihin sijoittaminen aiheuttaa epäpuhtauksia sisältävän lisäjätteen, josta lopulta täytyy päästä eroon. Varastöin-tiputkia voidaan käyttää uudelleen polttoaineen poistamisen jälkeen.
Kukin varastointiputki muodostaa yksiseinäisen säiliön seinämän, joka edullisesti on täytetty ilmalla. Alipaine, jota ylläpide-____ tään putken sisällä poistojärjestelmän avulla, muodostaa tehokkaasti toisen säiliöjärjestelmän. Putkia tuetaan sopivasti pystysuunnassa siten, että niiden suljettavat päät sopivat tarkalleen vastaaviin aukkoihin lataushallin perustuksessa, jota hallia käytetään polttoaineen siirtämiseen putkiin ja putkista pois, niin että putket ulottuvat alaspäin jäähdytyskammioon, jonka läpi ilman annetaan kulkea. Kammiossa on edullisesti pystysuora ilman sisäänotto-osa useiden varastointiputkien yhdellä sivulla, ja pystysuora ulosmeno-osa vastakkaisella sivulla, niin että ilma saadaan virtaamaan kammion poikki ja putkien pintojen yli, luonnollisella lämpölappomenetelmällä, jota voimistetaan poistoputkella, joka on yhdistetty ulosmeno-osaan.
Nähdään, että annettua varastogeometriaa varten ilmavirran määrä 5 83461 riippuu lämmöstä, joka muodostuu varastossa, niin että jäähdytys on itsesäätyvää. Ilman virtausolosuhteet on edullisesti järjestetty olemaan riittävät, jotta putkien sisällä oleva polttoaine pysytetään korkeintaan 180°C lämpötilassa kaikissa normaaleissa varastointiolosuhteissa, kun ilmaa käytetään putkien sisäpuolella.
Rakenteen eräänä piirteenä on, että poistojärjestelmä voidaan eristää ja käyttää muuta kaasua kuin ilmaa putkien sisällä. Vaihtoehtoinen kaasu sallii polttoainetta varastoitavan korkeammassa lämpötilassa, ilman vahinkoa polttoaineelle. Tämä saattaa olla välttämätöntä rajoitettuja ajanjaksoja varten, kun polttoaineen synnyttämä lämpömäärä on liian suuri muodostaakseen hyväksyttäviä lämpötiloja varastointia varten ilmassa.
Putkilla on edullisesti olkapäät niiden yläpäiden vieressä, jotka yhdistettyinä reunuksiin vastaavien aukkojen sisällä aikaansaavat sulun säteilylle polttoaineesta lataushalliin. Putkien ollessa tuettuja jäähdytyskammion lattiasta, ne ovat vapaita lämpölaajenemaan ylöspäin.
Tämä tukimenetelmä mahdollistaa putkien helpon poisvetämisen ylöspäin jäähdytyskammiosta lataushalliin vaihtamista varten, jos tämä osoittautuu välttämättömäksi.
Tiivisteet on edullisesti järjestetty tulppien ja putkien seinämien väliin, niin että tulpilla suljetut putket muodostavat tehokkaasti ilmatiiviit suojaukset. Kuitenkaan tiivisteiden ei tarvitse olla täysin ilmatiiviit, sillä mikä tahansa vuoto, joka voi esiintyä, tapahtuu sisäänpäin, poistojärjestelmän toi-. .. miessa.
Kun tulpat ovat toiminta-asennossaan, niiden päälle on edullisesti kiinnitetty irroitettavat tiilet, jotka yhdessä muodostavat lataushallin lattian. Ymmärretään, että sekä lataushalli että jäähdytyskammio tulisi ympäröidä sopivalla säteilysuojalla, 6 83461 joka edullisesti on vahvistettua betonia.
Varastointirakenne voidaan muodostaa moduulimenetelmällä, jossa käytetään keksinnön mukaisia, itsenäisesti toimivia varastointi järjestelyjä.
Keksinnön yhtä suoritusmuotoa kuvataan nyt esimerkin avulla, viitaten kuvioihin 1-3 oheisessa kaavamaisessa piirustuksessa, jossa kuvio 1 esittää kaavamaisesti leikkauskuvaa osasta varastointi-järjestelyä, kuvio 2 edustaa, suurennetussa mittakaavassa yksittäistä kuviossa 1 esitetyn järjestelyn varastointiputkea, ja kuvio 3 esittää rakennetta, joka käsittää useita kuviossa 1 esitetyn muodon varastointijärjestelyjä.
Varastointijärjestely käsittää kammion 1, jossa on vahvistetusta betonista valmistetut seinät, lattia ja katto. Kammion katto 2 on lävistetty aukkojen 3 matriisilla, joiden aukkojen yläpäillä on hieman suurempi läpimitta kuin alapäillä, kuten nähdään selvemmin kuviossa 2, reunuksen 4 liittyessä suuremman ja pienemmän läpimitan osiin. Kussakin aukossa 3 on, siihen sijoitettuna teräksisen varastointiputken 5 yläpää, aukossa 3 olevan putken osan yläosalla 6 ollessa suurempi läpimitta kuin loppuosalla, ja se on kytketty siihen rengasmaisella olkapäällä 7. Näin muodostetulla askelletulla raolla aikaansaadaan heikennys säteilyyn putken sisällöstä. Putket 5 on tuettu kammion 1 lattiasta 8, ja ne ovat vapaat lämpölaajeneinään ylöspäin aukkojen 3 läpi.
Putket 5, jotka ovat pohjasta suljettuja, toimivat varastoiden käytettyä ydinpolttoainetta, jota on merkitty viitenumerolla 9, ja niiden yläpäät on suljettu tulpilla 10, jotka on tuettu putken sisällä viistojen olkapäiden 7 sisäpinnoilla. Tiiviste 11 on järjestetty kunkin tulpan yläosan ja putken vä- 7 83461 lille, ja kunkin putki/tulppa-yhdistelmän päälle on kiinnitetty irroitettava tiili 21, tiilien muodostaessa yhdessä lataushallin 12 lattian (kuvio 3), jonka hallin seinien ja katon ollessa myös vahvistettua sementtiä, ja jossa myös sijaitsee latauskone ja nosturilaite 13, jotka ovat mitä tahansa tunnettua rakennetta, polttoaineen viemiseksi varastointiputkiin 5 ja poistamiseksi niistä.
Kammion 1 lattiassa on aukko 14, joka on yhteydessä sisäänotto-kanavan 15 kautta säleiköllä varustetun ilmanottoaukon 16 kanssa (kuvio 3), ja kammion katossa 2 on toinen aukko 17, joka johtaa poistoputkiryhmään 18, joka ulottuu ylöspäin säleiköllä varustettuun ilman ulosmenoaukkoon 19, joka on sijoitettu välimatkan päähän ilman sisäänottoaukon yläpuolelle. Aukko 17 on sijoitettu vastakkaiselle puolelle kammiota kuin sisäänotto-aukko 14, ja käytössä jäännöslämpö käytetystä polttoaineesta 9 varastointiputkissa 5 siirtyy putkien seinämiin johtumalla, konvektiolla ja säteilemällä.
Lämpö poistetaan putkista 5 ilmakehään luonnollisella lämpölappo-prosessilla, lämmenneen ilman noustessa poistoputkiryhmässä konvektion vaikutuksesta, ja tullessa korvatuksi viileämmällä ilmalla, joka vedetään kammioon 1 ilmanottoaukon 14 läpi. Sisäänotto- ja ulosmenoaukkojen 14, 17 sijoittamisella kammion 1 vastakkaisille sivuille varmistetaan, että ilmavirtausta on putkien välillä suuntaan, joka on poikittainen putkien akse-leihin nähden, samoinkuin pystysuuntaan, kuten on merkitty nuolilla kuviossa 1, joka aikaansaa optimijäähdytyksen. Huomataan, että ilmavirtauksen määrän säätää lämpö, joka muodostuu varastossa, ja järjestely on suunniteltu olemaan varmistettu sen suhteen, että jäähdytys on riittävä ylläpitämään polttoaine putkien sisällä turvallisessa lämpötilassa, yhdenmukaisesti putkissa käytettävän kaasun kanssa.
Keksinnön mukaisesti kunkin putken 5 sisäpuoli on yhteydessä johdon 20 avulla, joka on kytketty putken sivulle tiivisteen 8 83461 11 alapuolelle, yhdysjohtoon 22, joka on yhteinen useille putkille, ja jolla voidaan ilmaa vetää pois vastaavista putkista puhaltimella 23 senjälkeen, kun se on kulkenut sopivan suodattimen 24 läpi, jolloin pois vedetty ilma syötetään putki-ryhmään 18, päästämistä varten ilmakehään. Monitorit on järjestetty yhdysjohtoon, kuten on merkitty viitenumerolla 25, minkä tahansa merkittävän nousun havaitsemiseksi säteilyn ja epäpuhtauksien tasossa.
Alipaine, jota ylläpidetään varastointiputkissa 5, täydentää suurella tiiviydellä tapahtunutta polttoaineen suljentaa, jonka muodostavat putki 5 ja tiivistetty tulppa 10, sillä mikä tahansa esiintyvä vuoto tapahtuu putkiin 5. Samalla tavoin mikä tahansa vuoto, joka esiintyy tiivisteissä 11, tapahtuu myös sisäänpäin.
Poistojärjestelmän käytöllä, joka on kytketty yksittäisten va-rastointiputkien johtoihin, on se käytännöllinen etu, että se tekee mahdolliseksi havaita nopeammin mitkä tahansa vialliset olosuhteet.
Yksittäiset johdot 20 ja/tai yhdysjohto 22 voidaan varustaa eristysventtiileillä, kuten on merkitty viitenumerolla 26, jos halutaan, eri putkien tai putkisarjojen nopean erottamisen mahdollistamiseksi, jos vikaolosuhteita esiintyy, jolla mahdollistetaan vian sijainnin nopea havaitseminen.
Haluttaessa voidaan käyttää kannettavia monitoreja, putkien 5 sisällä vallitsevien olosuhteiden tarkistamiseksi jaksottaisesti, kytkemällä tulppakohtiin yksittäisissä johdoissa, tai erillisiin johtoihin, jotka ovat yhteydessä vastaavien putkien sisäosiin joko putkien seinämien läpi tai vastaavien tulppien 10 läpi.
Kuvatulla varastointijärjestelmällä on se etu, että sitä voidaan käyttää varastoitaessa ei astioissa olevaa polttoainetta, jolla mahdollistetaan tarkastuksen ja seuraamisen suorittaminen 9 83461 helposti. Lisäksi polttoaineen poistaminen varastosta, jos tämä tulee välttämättömäksi, voidaan suorittaa nopeasti ilman, että tarvitsee koskea vierekkäisiin varastointiputkiin, poistamalla yksinkertaisesti vastaava tiili ja tulppa. Varastointi-putkien uudelleenkäyttö polttoaineen poistamisen jälkeen on toiminnallinen vaihtoehto.
Lisäksi tapa tukea varastointiputkia 5 tekee mahdolliseksi vetää putki helposti pois ylöspäin lataushalliin tarkastusta tai vaihtamista varten, jos tämä on tarpeen.
Vaikka tiilet 21 on esitetty lepäämässä putkien 5 yläosien päällä, tiilien helmaosia 27 voidaan pidentää haluttaessa, niin että nämä lepäävät betonin pinnalla, jolla saadaan tasaisempi lattian pinta lataushalliin 12.
Varastointiputket 5 ovat normaalisti poikkileikkaukseltaan pyöreät, mutta tämä ei ole olennaista ja vaihtoehtoisesti voidaan käyttää muita muotoja. Eräissä tapauksissa putkissa voi olla ulkopuoliset, minkä tahansa muotoiset jäähdytysrivat, ilmavirran jäähdytysvaikutuksen lisäämiseksi.
Kuvio 3 esittää useita itsenäisiä varastointijärjestelymoduu-leja, joita on edellä kuvattu, ja joiden poikkileikkauksia on merkitty viitenumerolla C, ja jotka on yhdistetty muodostamaan ydinpolttoaineen varastointirakenne, jolla on tässä tapauksessa yhteinen vastaanotto/lähetysrakennus A käytettyä polttoainetta tai lasimaiseksi sulatettua jätettä varten, ja liitettynä varaston alamoduuliin, jätepolttoaineen alkuvarastointia varten, ennen siirtämistä lataushalliin ja varastointiputkiin. Varastointihan! 12 on yhteinen kaikille varastointimoduuleille, kuten myös on nosturiteline 13.

Claims (8)

10 83461
1. Lagringsarrangemang för kärnbränsle (9), omfattande ett flertal lagringstuber (5), var och en av vilka är sluten vid en ände genom en avtagbar plugg (10), ett utbläsningsme-del (23) för att kontinuerligt upprätthälla innersidan av tuberna i ett tryck nedre än atmosfärstrycket, och anordnin-gar för att ästadkomma flödet av kylmedel över tubernas yttre ytor, kännetecknat av att en ledning (20) förenar varje tub (5) med ett samlingsrör (22), som betjänar flera tuber, och samlingsröret har kopplats med utbläsningsmedlet, och att nämnda kylmedel är isolerat frän innersidan av tuberna.
1. Varastointijärjestely ydinpolttoainetta (9) varten, johon kuuluu useita varastointiputkia (5), jotka kukin on suljettu toisesta päästään irrotettavalla tulpalla (10), poistolaite (23) putkien sisäpuolen ylläpitämiseksi jatkuvasti ilmakehän alapuolella olevassa paineessa, ja laitteet jäähdytysväliaineen virtauksen tuottamiseksi putkien ulkopintojen yli, tunnettu siitä, että johto (20) kytkee jokaisen putken (5) yhdysjohtoon (22), joka palvelee useita putkia, ja yhdysjohto on kytketty poistolaitteeseen, ja että mainittu jäähdytysväliaine on eristettynä putkien sisäpuolista.
2. Lagringsarrangemang enligt patentkravet 1, kännetecknat av att var och en av ledningarna (20) innefattar en isole-ringsventil (26).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen varastointijärjestely, tunnettu siitä, että kuhunkin johtoon (20) liittyy eristys-venttiili (26).
3. Lagringsarrangemang enligt patentkravet 1 eller 2, kännetecknat av att det innefattar minst en monitor (25) för övervakning av strälningsnivän i samlingsröret (22). 12 83461
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen varastointijärjestely, tunnettu siitä, että siihen kuuluu ainakin yksi monitori (25) säteilyn tason seuraamiseksi yhdysjohdossa (22).
4. Lagringsarrangemang enligt nägot av de föregäende patentkraven, kännetecknat av att det innehäller ett flertal samlingsrör (22), vart och ett av vilka har förenats raed flera tuber via motsvarande ledningar (20).
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen varastointijärjestely, tunnettu siitä, että se sisältää useita yhdysjohtoja (22), jotka kukin on kytketty useisiin putkiin vastaavien johtojen (20) kautta.
5. Lagringsarrangemang enligt nägot av de föregäende patentkraven, kännetecknat av att tuberna stöds vertikalt med deras stängbara ändar noggrant inpassade inom motsvarande öppningar i laddningshallens (12) bas, vilken hali an-vänds för att föra bränslet in i och ut ur tuberna sä, att tuberna sträcker sig nedät i en kylningskammare (1), däri-genom luften orsakas att gä, och vilken kammare uppvisar en vertikal inloppsdel för luften (15) vid en sida av ett flertal lagringstuber (5), och en vertikal utloppsdel (18) vid den motsatta sidan sä, att luften orsakas att strömma tvärs kammaren och över tubernas ytor genom en naturlig termosifonprocess.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen varastointijärjestely, tunnettu siitä, että putket tuetaan pystysuunnassa, niiden suljettavien päiden sopiessa tarkalleen vastaaviin aukkoihin lataushallin (12) perustuksessa, jota hallia käytetään polttoaineen siirtämiseen putkiin ja niistä pois, niin että putket ulottuvat alaspäin jäähdytyskammioon (1), jonka läpi ilman annetaan kulkea, ja jossa kammiossa on pystysuora ilman sisäänotto-osa (15), useiden varastoin-tiputkien (5) yhdellä sivulla, ja pystysuora ulosmeno-osa (18) vastakkaisella sivulla, niin että ilma saadaan virtaamaan kammion poikki ja putkien pintojen yli luonnollisella lämpölappomenetelmällä. n 83461
6. Lagringsarrangemang enligt patentkravet 5, kännetecknat av att luftströmningsförhällandena är sädana, att bränslet inom tuberna uppräthälls i en temperatur av högst 180°C under alla normala lagringsförhällanden dä luften används inom tuberna.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen varastointijärjestely, tunnettu siitä, että ilman virtausolosuhteet ovat sellaiset, että polttoaine putkien sisäpuolella pidetään korkeintaan 180°C lämpötilassa kaikissa normaaleissa varastointiolosuhteissa, kun putkissa käytetään ilmaa.
7. Lagringsarrangemang enligt patentkravet 5 eller 6, kännetecknat av att tuberna har ansatser (7) vid deras Övre ändar, vilka i samband med anslag (4) innanför motsvarande öppningar medför ett spärr för strälningen frän bränslet tili laddningshallen, varvid tuberna (5) är stödda frän golvet (8) av kylningskammaren, sä att de är fria för ter-misk expansion uppät.
7. Patenttivaatimuksen 5 tai 6 mukainen varastointijärjestely, tunnettu siitä, että putkissa on olkapäät (7) niiden yläpäiden vieressä, jotka yhdessä reunusten (4) kanssa vastaavien aukkojen sisäpuolella aikaansaavat sulun säteilylle polttoaineesta lataushalliin, putkien (5) ollessa tuetut jäähdytyskammion lattiasta (8), jotta ne ovat vapaat lämpölaajenemaan ylöspäin.
8. Patenttivaatimuksen 5, 6 tai 7 mukainen varastointijärjestely, tunnettu siitä, että tulppien (1) päälle on kiinnitetty irrotettavat tiilet (21), jotka yhdessä muodostavat lataushallin lattian.
8. Lagringsarrangemang enligt patentkravet 5, 6 eller 7, kännetecknat av att pä pluggarna (1) har fastgjorts löstag-bara tegel (21), vilka tillsammans bildar laddningshallens golv.
FI850414A 1984-02-01 1985-01-31 Lagringsarrangemang foer kaernbraensle. FI83461C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB848402669A GB8402669D0 (en) 1984-02-01 1984-02-01 Storage arrangements for nuclear fuel
GB8402669 1984-02-01

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI850414A0 FI850414A0 (fi) 1985-01-31
FI850414L FI850414L (fi) 1985-08-02
FI83461B FI83461B (fi) 1991-03-28
FI83461C true FI83461C (fi) 1991-07-10

Family

ID=10555913

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI850414A FI83461C (fi) 1984-02-01 1985-01-31 Lagringsarrangemang foer kaernbraensle.

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4832903A (fi)
EP (1) EP0151035B1 (fi)
JP (1) JPS60181690A (fi)
DE (1) DE3560656D1 (fi)
ES (1) ES8607602A1 (fi)
FI (1) FI83461C (fi)
GB (1) GB8402669D0 (fi)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4737336A (en) * 1986-04-04 1988-04-12 The United States Of America As Represented By The United States Department Of Energy Core assembly storage structure
FR2601809B1 (fr) * 1986-07-17 1988-09-16 Commissariat Energie Atomique Dispositif de stockage a sec de materiaux degageant de la chaleur, notamment de materiaux radioactifs
JPH0528559Y2 (fi) * 1987-11-30 1993-07-22
FR2721430B1 (fr) * 1994-06-17 1996-09-13 Cogema Dispositif et procédé de stockage à sac de matériaux dégageant de la chaleur.
JP3566971B2 (ja) * 1997-02-14 2004-09-15 株式会社日立製作所 放射性物質乾式貯蔵設備
TW444209B (en) * 1998-12-24 2001-07-01 Hitachi Ltd Radioactive material dry storage facility
FR2814274B1 (fr) * 2000-09-15 2002-11-29 Commissariat Energie Atomique Installation d'entreposage de combustible irradie ou de matieres radioactives
US8718220B2 (en) * 2005-02-11 2014-05-06 Holtec International, Inc. Manifold system for the ventilated storage of high level waste and a method of using the same to store high level waste in a below-grade environment
US11569001B2 (en) 2008-04-29 2023-01-31 Holtec International Autonomous self-powered system for removing thermal energy from pools of liquid heated by radioactive materials
US9001958B2 (en) 2010-04-21 2015-04-07 Holtec International, Inc. System and method for reclaiming energy from heat emanating from spent nuclear fuel
WO2010129767A2 (en) * 2009-05-06 2010-11-11 Holtec International, Inc. Apparatus for storing and/or transporting high level radioactive waste, and method for manufacturing the same
US9269462B2 (en) 2009-08-28 2016-02-23 Terrapower, Llc Nuclear fission reactor, a vented nuclear fission fuel module, methods therefor and a vented nuclear fission fuel module system
US8712005B2 (en) * 2009-08-28 2014-04-29 Invention Science Fund I, Llc Nuclear fission reactor, a vented nuclear fission fuel module, methods therefor and a vented nuclear fission fuel module system
US8929505B2 (en) * 2009-08-28 2015-01-06 Terrapower, Llc Nuclear fission reactor, vented nuclear fission fuel module, methods therefor and a vented nuclear fission fuel module system
US8488734B2 (en) * 2009-08-28 2013-07-16 The Invention Science Fund I, Llc Nuclear fission reactor, a vented nuclear fission fuel module, methods therefor and a vented nuclear fission fuel module system
US20110150167A1 (en) * 2009-08-28 2011-06-23 Searete Llc, A Limited Liability Corporation Of The State Of Delaware Nuclear fission reactor, a vented nuclear fission fuel module, methods therefor and a vented nuclear fission fuel module system

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
LU38430A1 (fi) * 1959-02-17
US4016749A (en) * 1973-07-05 1977-04-12 Wachter William J Method and apparatus for inspection of nuclear fuel rods
US4410802A (en) * 1976-04-15 1983-10-18 Szulinski Milton J Storage depot for radioactive material
DE2711405A1 (de) * 1977-03-16 1978-09-21 Nukem Gmbh Verfahren und vorrichtung zum lagern bestrahlter bzw. abgebrannter brennelemente aus druckwasser- und siedewasser-kernreaktoren
US4277361A (en) * 1977-05-04 1981-07-07 Atlantic Richfield Company Ventilating system for reprocessing of nuclear fuel rods
DE2730729A1 (de) * 1977-07-07 1979-01-25 Nukem Gmbh Vorrichtung zum lagern bestrahlter bzw. abgebrannter brennelemente aus hochtemperatur-kernreaktoren
DE2909549A1 (de) * 1979-03-10 1980-09-11 Hochtemperatur Reaktorbau Gmbh Brennelementelager
EP0028442A3 (en) * 1979-10-31 1981-10-21 The English Electric Company Limited Storage arrangements for nuclear fuel elements
DE2950198A1 (de) * 1979-12-13 1981-06-19 Kraftwerk Union AG, 4330 Mülheim Einrichtung und verfahren zur lagerung von verbrauchten brennelementen
DE3037178A1 (de) * 1980-10-02 1982-04-29 Transnuklear Gmbh, 6450 Hanau Verfahren und vorichtung zum lagern von behaeltern fuer radioaktive stoffe
GB2096937B (en) * 1981-03-30 1984-08-15 English Electric The Co Ltd Storage arrangements for nuclear fuel
FR2526574A1 (fr) * 1982-05-05 1983-11-10 Commissariat Energie Atomique Procede d'evacuation de dechets radioactifs et installation geologique pour l'evacuation de ces dechets
DE3310233A1 (de) * 1983-03-22 1984-10-04 Strabag Bau-AG, 5000 Köln Behaeltnis zur lagerung radioaktiver elemente
DE3404329A1 (de) * 1984-02-08 1985-08-08 Deutsche Gesellschaft für Wiederaufarbeitung von Kernbrennstoffen mbH, 3000 Hannover Lager fuer radioaktive abfaelle und abgebrannte brennelemente

Also Published As

Publication number Publication date
ES540070A0 (es) 1986-06-01
GB8402669D0 (en) 1984-03-07
US4832903A (en) 1989-05-23
FI850414A0 (fi) 1985-01-31
FI850414L (fi) 1985-08-02
FI83461B (fi) 1991-03-28
JPH0511598B2 (fi) 1993-02-15
EP0151035B1 (en) 1987-09-16
ES8607602A1 (es) 1986-06-01
DE3560656D1 (en) 1987-10-22
JPS60181690A (ja) 1985-09-17
EP0151035A3 (en) 1985-08-28
EP0151035A2 (en) 1985-08-07

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI83461C (fi) Lagringsarrangemang foer kaernbraensle.
US4834916A (en) Apparatus for the dry storage of heat-emitting radioactive materials
KR960008856B1 (ko) 역류 냉각제 흐름로를 갖는 액상금속 냉각 원자로에 대한 수동 냉각 시스템
US3934152A (en) Enclosure for confining radio-active products or waste
US5037604A (en) Coffer dam for temporary shielding of reactor vessel internals
US10497482B2 (en) In-core instrumentation
EP0061819B1 (en) Storage arrangements for nuclear fuel elements
US4173060A (en) System and method for retubing a steam generator
US20230352198A1 (en) Nuclear fuel assembly manufacturing method, nuclear fuel assembly manufacturing plant and method of expanding such a plant
JPH03115998A (ja) 貯蔵状態の炉内構造物からの放射線を遮蔽する方法及び構造体
JP6056284B2 (ja) 原子炉の撤去工法
JPH10332891A (ja) 使用済み核燃料の貯蔵方法
GB2153286A (en) Storage arrangements for nuclear fuel
GB2096937A (en) Storage arrangements for nuclear fuel
CN108447575B (zh) 压水堆乏燃料干式贮存装载方法
RU2524685C1 (ru) Способ упаковки дефектных отработавших твэлов ядерного реактора и устройство для его осуществления
EP0028442A2 (en) Storage arrangements for nuclear fuel elements
JP3206405B2 (ja) 放射性物質乾式貯蔵設備
Thomas Preliminary Evaluation of Loading DOE Standardized Canisters in the CPP-603 Irradiated Fuel Storage Facility
JP2500054Y2 (ja) 放射性物質の貯蔵庫
Fuls et al. The interim fuel storage facility of the PBMR
JPH1164592A (ja) 放射性物質乾式貯蔵設備
JPH11211893A (ja) 鋼製容器型貯蔵設備
JPH0217500A (ja) キヤニスター中間貯蔵設備
JPH0517597U (ja) 放射性物質の貯蔵庫

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: THE ENGLISH ELECTRIC COMPANY LIMITED

MA Patent expired