FI82883C - Foerfarande foer framstaellning av tandborste och tandborste framstaelld enligt detta foerfarande. - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av tandborste och tandborste framstaelld enligt detta foerfarande. Download PDF

Info

Publication number
FI82883C
FI82883C FI880231A FI880231A FI82883C FI 82883 C FI82883 C FI 82883C FI 880231 A FI880231 A FI 880231A FI 880231 A FI880231 A FI 880231A FI 82883 C FI82883 C FI 82883C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
toothbrush
main parts
main
bristles
toothbrush head
Prior art date
Application number
FI880231A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI82883B (fi
FI880231A (fi
FI880231A0 (fi
Inventor
Rolf Barman
Original Assignee
Rolf Barman
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Rolf Barman filed Critical Rolf Barman
Publication of FI880231A publication Critical patent/FI880231A/fi
Publication of FI880231A0 publication Critical patent/FI880231A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI82883B publication Critical patent/FI82883B/fi
Publication of FI82883C publication Critical patent/FI82883C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A46BRUSHWARE
    • A46DMANUFACTURE OF BRUSHES
    • A46D9/00Machines for finishing brushes
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A46BRUSHWARE
    • A46BBRUSHES
    • A46B5/00Brush bodies; Handles integral with brushware
    • A46B5/0004Additional brush head
    • A46B5/0012Brushes with two or more heads on the same end of a handle for simultaneous use, e.g. cooperating with each-other
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A46BRUSHWARE
    • A46BBRUSHES
    • A46B5/00Brush bodies; Handles integral with brushware
    • A46B5/002Brush bodies; Handles integral with brushware having articulations, joints or flexible portions
    • A46B5/0025Brushes with elastically deformable heads that change shape during use
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A46BRUSHWARE
    • A46BBRUSHES
    • A46B2200/00Brushes characterized by their functions, uses or applications
    • A46B2200/10For human or animal care
    • A46B2200/1066Toothbrush for cleaning the teeth or dentures

Landscapes

  • Brushes (AREA)
  • Dental Preparations (AREA)
  • Amplifiers (AREA)
  • Treatments Of Macromolecular Shaped Articles (AREA)

Description

1 82883
Menetelmä hammasharjan valmistamiseksi ja tällä menetelmällä valmistetut hammasharjat. - Förfarande för framställning av tandborste och tandborste framställd enligt detta förfarande.
Keksinnön Johteena on menetelmä hammasharjan valmistamiseksi, jossa harjassa on hammasharjan pää, joka on varustettu ensimmäisellä ja toisella harjaksia tukevalla pääosalla, jolloin pääosilla valmiissa muodossa on kovera muoto tai niiden päätasot ovat kulmassa a, jonka suuruus on alle 180°, toisiinsa nähden, jolloin pääosien harjakset on suunnattu vinosti sisäänpäin toisiaan kohti kulmassa b = 80 - 180°.
Sellaiset hammasharjat ovat tunnettuja, joissa hammasharjan päät on varustettu ensimmäisellä ja toisella harjaksia kannattavalla pääosalla, mikä mahdollistaa sen, että kaksi tai useampia hampaan pintoja (uiko-, sisä- ja puru-pinta) hammasrivissä voidaan samanaikaisesti harjata. Ranskalaisesta patenttijulkaisusta 1,230,365 on tunnettua, että harjaksen päätasot muodostavat kulman 40 - 80°. Itävaltalaisessa patenttijulkaisussa 352,260 on ehdotettu ja kuvattu harjasten päätasot, jotka muodostavat kulman, joka on oleellisesti alle 40°. US-patenttijulkaisussa 4,115,894 on ehdotettu useita erilaisia hammasharjan pään rakenteita erilaisine kulmineen pääosille ja harjasten päätasoille. Jotta aikaansaataisiin paras mahdollinen hampaiden harjasteho kahdella vinosti vaikuttavalla harjas-ryhmällä, on harjakset kussakin ryhmässä järjestetty siten, että lyhimmät harjakset ovat sisimpänä ja pisimmät harjakset uloimpana tarkasteltuna V-muodossa olevien harjasten päätasojen kärjestä. Tällaiseen harjasten järjestelyyn liittyy kuitenkin huomattavia valmistusongelmia, koska on ollut vaikeaa yksinkertaisin elimin ja tavoin leikata ja hioa kahden pääosan harjasten päätasot samanaikaisesti. Edellä mainitun tyyppisten hammasharjojen 2 82883 mainituista valmistusongelmista johtuen, huolimatta siitä, että tällaiset harjat tarjoavat merkittäviä etuja, eivät ne ole olleet kilpailukykyisiä hinnaltaan verrattuna tavanomaisiin hammasharjoihin, joissa on yksinkertainen hammasharjan pää.
US-patenttijulkaisun 4,449,266 mukaan on ehdotettu harjasten asentamista kahteen pääosaan silloin, kun ne ovat samassa linjassa toisiinsa nähden, minkä jälkeen harjakset -samalla, kun pääosat edelleen ovat samassa linjassa keskenään - leikataan ja hiotaan ja pääosat taivutetaan lopuksi lopulliseen asentoon. Tällaisessa valmistustavassa on ongelmana se, että harjasten päätasot leikataan ja hiotaan tietyssä kulmassa toisiinsa nähden. Sekä leikkauslaittel-den että hiomalaitteiden on välttämättä oltava rakenteeltaan monimutkaisia, mikäli halutaan suorittaa leikkausope-raatio ja hionta tarkalla tavalla. Hiomalaitteeseen liittyy erityisongelmia laitteen voidessa pääasiallisesti pyöriä tietyssä asennossa ilman oleellista sivuliikettä, mikä muuten on tavanomaista hammasharjan harjasten pääpintojen hionnassa. Hammasharjan materiaalit on näin ollen työstet-tävä suuressa määrin yksittäin.
: Oheisen keksinnön tehtävänä on välttää edellä mainitut ongelmat, jolloin keksinnön mukaisesti voidaan käyttää tavanomaista leikkauslaitetta ja hiomalaitetta ja näitä laitteita voidaan liikuttaa tavanomaisella tavalla yhdessä ja samassa tasossa pitkin harjasten päätaäoja. Tällä tavoin on mahdollista samanaikaisesti viimeistellä suuri määrä hammasharja-aihioita niissä olevine harjaksineen yhdessä leikkausoperaatiossa ja sen jälkeen yhdfessä hioma-operaatiossa tavanomaisella tavalla.
Keksinnön mukainen menetelmä on tunnettu siitä, että harjakset, sen jälkeen, kun ne on asennettu vastaaviin pääosiinsa likimain suorassa kulmassa pääosan päätasoon 3 82883 nähden, leikataan ja hiotaan yhdessä päistään asennossa, jossa pääosat muodostavat kuperan kaaren tai jossa pääosien päätasot muodostavat kulman d, joka on suurempi kuin 180°, keskenään,minkä jälkeen pääosat taivutetaan koveraan muotoon tai asentoon, jossa pääosien päätasot ovat mainitussa kulmassa toisiinsa nähden.
Järjestämällä keksinnön mukaisesti kupera kaari tai "negatiivinen" taivutuskulma pääosalle, kun leikkaus ja hionta suoritetaan, on mahdollista käyttää tavanomaisia laitteita massatuotantoon yksinkertaisella ja helpolla tavalla siten, että aikaansaadaan tarkasti määrätty leikkaus ja hionta, jolla on korkea laatu molemmissa harjasryhmissä, minkä jälkeen päät taivutetaan toisiaan kohti lopulliseen asentoon.
Jotta varmistettaisiin harjasten päätasojen välisen aiotun kulman tarkkuus, voidaan taivutusoperaatiota lopulliseen asentoon ohjata yksinkertaisesti. Tässä yhteydessä on suositeltavaa, että keksinnön mukainen menetelmä on tunnettu siitä, että käytetään hammasharjän aihiota, joka on varustettu ainakin hammasharjan pään kohdalta ja tarvittaessa hammasharjän aihion koko pituudelta yhdellä tai useammalla keskenään yhdensuuntaisella, nivelen muodostavalla, V-muotoisen uran muodostamalla ohennusviivalla, jolloin V-muotoisen uran sivupinnat loppuasentoon taivuttamisen jälkeen muodostavat tukivasteet toisiaan vasten, ja mainitut sivupinnat mainitussa loppuasennossa liimataan tai hitsataan pysyvästi kiinni toisiinsa.
Keksintö koskee myös keksinnön mukaisella menetelmällä valmistettua hammasharjaa, jossa hammasharjan pää on varustettu keskenään kulmittainolevilla pääosilla, joissa harjasryhmien rivit on suunnattu vinosti toisiaan kohti.
Hammasharja on tunnettu siitä, hammasharjan pään ulkoreunat lähenevät eteenpäin mentäessä hammasharjan pitkittäistä 4 82883 keskitasoa, ja että harjasryhmät on järjestetty ekvivalent-tisesti eteenpäin mennessä suppeneviin riveihin.
Suositeltava hammasharja on sellainen, jossa harjasryhmät hammasharjan pään sisäpuolisessa etureunaosassa ovat merkittävästi lyhyempiä kuin harjasryhmät hammasharjan pään ulommassa takareunaosassa.
Hammasharja on tunnettu siitä, että hammasharjan pään kunkin pääosan etureunaan on järjestetty pienempi määrä harjasryhmiä kuin mainittujen pääosien takareunaan, ja että toisiaan kohti olevien pääosien sisäreunojen väliin on leikattu eteenpäin avautuva V-muotoinen ura samalla, kun vastaavasti pääosien hammasryhmien sisärivien väliin on muodostettu samanlainen eteenpäin avautuva V-muotoinen ura harjasten ulko-osien kohdalle vähintään pääosien etummaisissa sisäreunoissa olevien harjasryhmien väliin.
Keksinnön muut piirteet ilmenevät seuraavasta selityksestä, jossa viitataan oheisiin piirustuksiin.
Kuvioissa 1 - 3 on esitetty leikkauksena sinänsä tunnetut alustavat toimenpiteet harjasten asentamiseksi hammasharjan aihion kahteen pääosaan.
; Kuviot 4 ja 5 esittävät lämmitysvaihetta ja ensimmäistä taivutusvaihetta "negatiiviseen" kulmaan.
Kuviot 6 ja 7 esittävät leikkausoperaatiota ja hiomaope- raatiota pääosien ollessa taivutettuna "negatiiviseen" kulmaan.
Kuvio 8 esittää pääosia harjaksineen valmiina.
Kuvio 9 esittää keksinnön mukaista hammasharjan aihiota kuvattuna takaapäin.
5 82883
Kuvio 10 esittää keksinnön mukaisen hammasharjan aihion vaihtoehtoista rakennetta kuvattuna takaapäin kuviota 9 vastaten.
Kuviot 11 - 18 esittävät leikkauksina menetelmävaiheet vastaten kuvioita 1 - 8 ja perustuen kuvion 10 mukaiseen hammasharjan aihioon.
Kuvio 19 esittää tasossa hammasharjan aihion kolmatta sovellutusmuotoa.
Kuvio 20 esittää kuvion 19 mukaista hammasharjan aihiota harjaksineen leikkauksen aikana sivulta nähtynä.
Kuvio 21 esittää hammasharjan päätä kuvion 19 mukaisessa sovellutusmuodossa sen jälkeen, kun se on taivutettu lopulliseen käyttöasentoon, kuvattuna perspektii-visesti edestä.
Kuvioissa 1 ja 9 on esitetty kaksi pääosaa 20 ja 21, joita kannattaa yhteinen varsi 22 (kuvio 9), ja jotka muodostavat yhdessä hammasharjan aihion. Pääosien 20 ja 21 päätasot, jotka on ilmaistu katkoviivoilla 20a ja 21a, ulottuvat saunassa linjassa toisiinsa nähden, ts. niiden välinen kulma on 180°.
Kuviossa 2 pääosat 20 ja 21 on esitetty sen jälkeen, kun ne on varustettu sarjalla porauksia tai esivalettuja reikiä 23, ja kuviossa 3 harjakset 24 on ryhminä kiinnitetty pääsosissa 20 ja 21 oleviin porauksiin tai reikiin 23.
Kuviossa 4 hammasharjan aihion pääosaan kohdistetaan nuolien 25 avulla esitetty lämmitys paikallisesti pitkin ohennusviivaa 25 (kuvio 9), jonka muodostaa ensimmäinen tylppä, U-muotoinen syvennys alapinnalla ja tietty, V-muotoinen kulma pääosien 20 ja 21 välisen siirtymäosan 6 82883 yläpinnalla.
Kuviossa 5 pääosien päätasot 20a ja 21a on taivutettu "negatiiviseen" kulmaan d = 210°. Kuviossa 6 leikkausope-raatio on esitetty suoralla katkoviivalla 26, joka esittää, että kaikki harjakset leikataan yhteisesti pitkin yhtä ja samaa tasoa. Vastaavasti kuviossa 7 on kaaviollisesti esitetty hiontaoperaatio, joka on kuvattu nuolilla 27, jolloin hiomalaitteet pystyvät liikkumaan pitkin liikerataa, joka on yhdensuuntainen kuvion 6 viivan 26 kanssa. Hiomaoperaation tultua suoritetuksi, saranan muodostava siirtymäosa pääosien 20, 21 välillä lämmitetään uudelleen, minkä jälkeen pääosat 20, 21 taivutetaan takaisin kulmaan d - a = 110°, jolloin pääosien päätasojen 20a ja 21a välinen kulma a = 100°. Tämä kulma voidaan taata tarkasti aikaansaatavalla tavalla antamalla sivupintojen pitkin V-muotoista ohennusviivan 25 uraa muodostaa tukivasteet toisiinsa nähden. Lopuksi pääosat 20 ja 21 liitetään jäykästi yhteen liimaamalla, hitsaamalla tai muulla tavoin yhteenliittämällä mainitut sivupinnat pysyvästi ja helposti kiinni toisiinsa. Kuviossa 8 esitetyssä asennossa harjakset ensimmäisessä päässä 20 ja harjakset toisessa päässä 21 muodostavat kulman b = a toistensa suhteen, ts. kulman b = 100°. Kuviossa 5 esitettyyn "negatiiviseen" kulmaan d, ts. kulmaan d = 210°, leikkaamisen seurauksena harjas-. ten päätytasot 20b ja 21b molemmissa pääosissa 20 ja 21 muodostavat keskenään kulman c, ts. kulman c = 75°.
Sen sijaan, että järjestettäisiin taivutus kuvion 4 asennosta kuvion 5 asentoon, voidaan harjan päät haluttaessa valmistaa asentoon, joka on esitetty kuviossa 5, jolloin harjakset voidaan asentaa suoraan harjan päähän kuviossa 5 esitetyssä asennossa.
Kuviossa 10 on esitetty hammasharjan aihio 30-33, joka muodostuu ensimmäisestä pääosasta 30 ja toisesta pääosasta I: 7 82883 31 sekä välissä olevasta pääosasta 32, joka muodostaa varren 33 tasomaisen jatkeen.
Kuten kuvioissa 10 ja 11 on esitetty, on kukin pääosista 30,31 liitetty välissä olevaan osaan 32 ohennusviivojen 34 ja 35 välityksellä, jotka viivat on esitetty hammasharjan aihion yhdellä sivulla olevan V-muotoisen uran muodossa. Sivupinnat, jotka määrittävät mainitut urat, muodostavat kuviota 8 vastaavalla tavalla pysäytysvasteet toistensa suhteen ja liitospinnat pääosien väliin, kuten kuviossa 18 on esitetty, jolloin valmistus tapahtuu kuvioissa 11 - 18 esitetyllä tavalla, joka on ekvivalenttinen kuvioissa 1-8 esitetyn ja selostetun ensimmäisen sovellutusmuo-don kanssa.
Kuvatussa sovellutusmuodossa on esitetty pääosat, jotka on tarkoitettu taivutettavaksi pieniin kulmiin keskenään pitkin yhtä tai kahta nivelen muodostavaa ohennusviivaa pitkin. Haluttaessa voidaan käyttää kahta tai kolmea tällaista ohennusviivaa. Tällaisten ohennusviivojen yhteydessä voidaan käyttää lyhyitä lämmitysaikoja samalla, kun saadaan aikaan luotettava taivutusoperaation ohjaus. Vaihtoehtoisesti taivutus voidaan aikaansaada pienten kulmataivutusten asemesta kuperasta kaarevasta muodosta koveraan kaarevaan muotoon suorittamalla koko pääosien lämmitys ja muotoilemalla ne lisämuottipinnan tai ylimääräisten muottielinten avulla.
Käyttämällä mainittua pääosan kaarevaa muotoa on mahdollista muotoilla pääosa helpolla tavalla eri muotoihin tarvittaessa, ts. harjasten eri muodot yhdessä ja samassa ryhmässä tai harjasten ryhmien eri muodot.
Vaikka tässä on esitetty ainoastaan kaksi pääosaa niihin kuuluvine harjasryhmineen, voidaan vaihtoehtoisesti kuitenkin käyttää myös kolmea tai useampaa pääosaa, joissa 8 82883 on vastaavat harjasryhmät. Kuvioissa 10, 18 esitetyssä rakenteessa keskellä oleva pääosa voi olla varustettu esimerkiksi erillisellä harjasten ryhmällä, joka voi olla järjestetty kahden muun pääosan harjasryhmien väliin.
Kuvioissa 19 - 21 on esitetty keksinnön kolmas sovellutus-muoto. Kuten kuviossa 19 on esitetty, on hammasharjan aihio 40 varustettu varsiosalla 41, joka Y-muotoisen siirtymäosan 42 välityksellä haarautuu kahdeksi keskenään erilliseksi pääosaksi 43 ja 44. Molemmat esitetyistä pääosista on varustettu viidellä rivillä reikiä 45, jolloin takimmaiset kaksi riviä siirtymäosan 42 kohdalla käsittävät neljä reikää ja kolmessa rivissä kussalcin on kolme reikää tavanomaisella tavalla kiinnitettäviä harjasryhmiä varten. Molemmat pääosat 43 ja 44 on varustettu eteenpäin suppenevalla muodolla ja reikärivit on järjestetty kussakin pääosassa ekvivalenttiseen suppenevaan muotoon. Pääosia 43, 44 erottaa toisistaan välissä oleva, eteenpäin suunnattu rako 46.
Kuviossa 19 aihio 40 on esitetty siten, että sen pääosat on järjestetty keskenään samaan linjaan (kuten vastaavasti kuvioissa 4 ja 14 on esitetty) harjasryhmien asentamiseksi ·· suorassa kulmassa pääosiin nähden. Vaihtoehtoisesti harjas- ryhmät voidaan asentaa suuremmassa tai pienemmässä vinossa kulmassa pääosien tasoon nähden. Sen jälkeen, kun harjasosat * ·. on asennettu paikalleen, pääosat taivutetaan negatiiviseen r kulmaan, joka vastaa kuvioissa 5 ja 15 esitettyä, kuvioissa 6 ja 16 esitettyä leikkausta varten. Tässä sovellutusmuo-dossa leikkauspinta S on lisäksi kallistettu etureunasta takareunaan, kuten kuviossa 20 on esitetty. Sen jälkeen lopullinen työstö suoritetaan vastaavassa asennossa, : kuten kuvioissa 7 - 17 on esitetty ennen aihion pääosien : 43 ja 44 taivuttamista positiiviseen kulmaan kuvioissa ; 8 ja 18 esitettyä vastaavalla tavalla. Kuviossa 21 on harjan pääosat 43, 44 esitetty lopullisesti taivutetussa 9 82883 muodossa perspektiivikuvantona. Tästä ilmenee, että etummaisilla harjasryhmillä on pienempi korkeus kuin takimmaisilla harjasryhmillä ja että ulkoreunoissa harjasryhmillä on suurempi korkeus kuin harjasryhmien sisäreunoissa, eli siis toisiaan kohti olevien pääosien reunoissa. Lisäksi on selvää, että hammasharjan pään etureunassa on muodostettuna v-muotoinen rako 47 harjasryhmien välissä mainittujen sisäreunojen kohdalla.
Keksinnön kolmannen sovellutusmuodon mukaan aikaansaadaan supistetuilla pääosilla ja vastaavasti supistetuilla harjasryhmien riveillä mahdollisuus hammasharjan tehokkaaseen tunkeutumiseen suuhun suhteellisen hellällä tavalla ja samanaikainen mahdollisuus tehokkaaseen käsittelyyn myös takimmaisten poskihampaiden osalta suussa. Kahden pääosan harjasryhmien välissä olevan raon 47 avulla voidaan varmistaa tehokas hammasharjan pään ohjaus pitkin hammasrivien päälireunoja vinosti vasten takimmaisia poskihampaita.
Lisäksi suhteellisen lyhyiden harjasryhmien avulla hammasharjan pään etureunassa voidaan varmistaa lisäksi erityisen tehokas harjausvaikutus pääasiallisesti hampaiden purupin-tojen ja päälipintojen harjaamiseksi ja hammasharjan takaosassa olevien suhteellisen pitkien harjasryhmien avulla hampaiden kaulaosien ja viereisten ienosien hellä pyyhintä.

Claims (5)

10 82883
1. Menetelmä hammasharjan valmistamiseksi, jossa harjassa on hammasharjan pää (20, 21; 30, 31, 32), joka on varustettu ensimmäisellä (20, 30) ja toisella harjaksia tukevalla pääosalla (21, 31), jolloin pääosilla valmiissa muodossa on kovera muoto tai niiden päätasot (20a, 21a) ovat kulmassa (a), jonka suuruus on alle 180°, toisiinsa nähden, jolloin pääosien (20, 21; 30, 31) harjakset on suunnattu vinosti sisäänpäin toisiaan kohti kulmassa (£) = 80 -180°, tunnettu siitä, että harjakset (24), sen jälkeen, kun ne on asennettu vastaaviin pääosiinsa (20, 21; 30, 31) likimain suorassa kulmassa (80 - 100°) pääosan päätasoon (20a, 21a) nähden, leikataan ja hiotaan yhdessä päistään asennossa, jossa pääosat muodostavat kuperan kaaren tai jossa pääosien (20, 21; 30, 31) päätasot muodostavat kulman (d), joka on suurempi kuin 180°, keskenään, minkä jälkeen pääosat (20, 21; 30, 31) taivutetaan koveraan muotoon tai asentoon, jossa pääosien päätasot (20a, 21a) ovat mainitussa kulmassa (a) toisiinsa nähden.
2. Förfarande enligt patentkrav 1, kännetecknat av, att användes ett tandborstämne (20-22, 30-33), som &t-minstone vid tandborathuvudet (20, 21; 30, 32) och vid behov over hela längden av tandborstämnet försetts med en eller fle-ra inbördes parallella, ledbildande, av ett V-formigt spär blldade förtunningslinjer (25; 34, 35), varvid det V-formade spärets sidoytor efter böjning tili elutposition bildar stöd-ansatser mot varandra, och nämnda sidoytor i nämnda slutposi-tion limmaa elier avetsas permanent till varandra.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, t u n - : n e t t u siitä, että käytetään hammasharjan aihiota (20-22, 30-33), joka on varustettu ainakin hammasharjan pään (20, 21; 30, 32) kohdalta ja tarvittaessa hammasharjan aihion koko pituudelta yhdellä tai useammalla keskenään yhdensuuntaisella, nivelen muodostavalla, V-muotoisen uran muodostamalla ohennusviivalla (25; 34, 35), jolloin v-muotoisen uran sivupinnat loppuasentoon taivuttamisen jälkeen muodostavat tukivasteet toisiaan vasten, ja mainitut sivupinnat mainitussa loppuasennossa liimataan tai hitsataan pysyvästi kiinni toisiinsa.
3. Förfarande enligt patentkrav 1 eller 2, kännetecknat av, att boratens ändor skäres och slipas utmed ett pian, som ligger i snett läge i förhällande tili tandborst-huvudets längdrLktning för att bilda kortaste borstlängder : intianför den frlirnre kanten av tandborethuvudet i tandborst- liuvudeta JlingBgÖende mittplun och för att bilda längsta borat- i3 82883 längderpä utuidun av tandborsthuvudets bakre kant i tandborst-huvudets längsgäende sidokanter.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että harjasten päät leikataan ja hiotaan pitkin tasoa, joka on vinossa asennossa hammas- 11 82883 harjan pään pitkittäissuuntaan nähden, jotta muodostettaisiin lyhimmät harjaspituudet hammasharjan pään etureunaan sisälle hammasharjan pään pitkittäiseen keskitasoon ja muodostettaisiin pisimmät harjaspituudet hammasharjan pään takareunaan ulkopuolelle hammasharjan pään pitkittäisiin sivureunoihin.
4. En med ett förfarande enligt nägot av patentkraven 1 - 3 tillverkad tandborste, där tandborsthuvudet försetts med in-bördes i en vinkel liggande huvuddelar, där raderna av borstgrupper riktata anett mot varandra, kännetecknad av, att tandborsthuvudets ytterkanter närmar ai g i framät gäende riktning tandborstena längsgäende mittplan, och att borstgrupperna anordnata analogt i främät gäende riktning av-amalnunde ruder.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukaisella menetelmällä valmistettu hammasharja, jossa hammasharjan pää on varustettu keskenään kulmittain olevilla pääosilla, joissa harjas-ryhmien rivit on suunnattu vinosti toisiaan kohti, tunnettu siitä, että hammasharjän pään ulkoreunat lähenevät eteenpäin mentäessä hammasharjan pitkittäistä keskitasoa, ja että harjasryhmät on järjestetty ekvivalent-tisesti eteenpäin mennessä suppeneviin riveihin.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen hammasharja, joka on valmistettu patenttivaatimuksen 3 mukaisella menetelmällä, jossa hammasharjassa harjasryhmät hammasharjan pään sisäpuolisessa etureunaosassa ovat merkittävästi lyhyempiä kuin harjasryhmät hammasharjan pään ulommassa takareuna-osassa, tunnettu siitä, että hammasharjän pään kunkin pääosan etureunaan on järjestetty pienempi määrä harjasryhmiä kuin mainittujen pääosien takareunaan, ja että toisiaan kohti olevien pääosien sisäreunojen väliin on leikattu eteenpäin, avautuva V-muotoinen ura samalla, kun vastaavasti pääosien harjasryhmien sisärivien väliin on muodostettu samanlainen eteenpäin avautuva V-muotoinen ura harjasten ulko-osien kohdalle vähintään pääosien etummaisissa sisäreunoissa olevien harjasryhmien väliin. 12 82883 I. Förfarande för tiliverkning av en tandborste, vilken borete hui· ett tandborsthuvud (20, 21 ; 30, 31* 32), som försetts med en företa (20, JO) och en andra borat uppstödande huvuddel (21, 11), varvid huvuddelarna i färdigt utförande har en konkav form eiler deraa huvudplan (20a, 21a) ligger i en vinkel (a) under I HO0 i förh&llande tili varandra, varvid huvuddelarnas (20, 21; JO, 31) borat riktata anett inät mot varandra i en vinkel (b) = öo - 1Ö0°, kännetecknat av, att boreten (24) efter raontering tili aina motovarande huvuddelar (20, 21; 30, 31) när-meleevie i en rät vinkel (Θ0 - 100°) i förhällande tili huvud-delens huvudplari (20u, 21a), akärea och slipas i en av sinä dndor i en position, där huvuddelarna bildar en konvex b&ge ellet* där huvuddelarnas (20, 21; 30, 31) huvudplan bildar en vinkel (d), sora är atörre än 180°, inbördes, varefter huvuddelarna (20, 21; 30, 31) böjes i konvex form eller i en position, där huvuddelarnas huvudplan (20a, 21a) ligger i nämnda vinkel (a) i förhällande tili varandra.
5· Tandborate enligt patentkrav 4, som framställts med ett förfarande en.l igt patentkrav 3, i vilken tandborste borstgrup-perna 1 den inre främre kantdelen av tandborathuvudet är avse-värt kortare fin borstgrupperna i tandborsthuvudets yttre bakre kantdel, kiinnetecknadav, att i den främre kanten av tandborsthuvudets respektive huvuddel anordnats en mindre mdngd borstgrupper an i den bakre kanten av nämnda huvuddelar, och att melian innerkanterna av de mot varandra vända huvud-deiarnu skurits ett främät öppnande V-formigt spär samtidigt soin analogt melian innerraderna av huvuddelarnas borstgrupper bildats ett 1jknande framät öppnande V-formigt spär vid bors-tens ytterdelar ätrainstone melian de i huvuddelarnas främre innerkanter belägna borstgrupperna.
FI880231A 1986-05-30 1988-01-20 Foerfarande foer framstaellning av tandborste och tandborste framstaelld enligt detta foerfarande. FI82883C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO8600037 1986-05-30
PCT/NO1986/000037 WO1987007123A1 (en) 1986-05-30 1986-05-30 Process for producing a toothbrush and toothbrushes produced by the process

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI880231A FI880231A (fi) 1988-01-20
FI880231A0 FI880231A0 (fi) 1988-01-20
FI82883B FI82883B (fi) 1991-01-31
FI82883C true FI82883C (fi) 1991-05-10

Family

ID=19907402

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI880231A FI82883C (fi) 1986-05-30 1988-01-20 Foerfarande foer framstaellning av tandborste och tandborste framstaelld enligt detta foerfarande.

Country Status (9)

Country Link
US (2) US4876157A (fi)
EP (1) EP0267901B1 (fi)
JP (1) JPS63503276A (fi)
AT (1) ATE45071T1 (fi)
AU (1) AU589643B2 (fi)
DE (1) DE3664718D1 (fi)
DK (1) DK157777C (fi)
FI (1) FI82883C (fi)
WO (1) WO1987007123A1 (fi)

Families Citing this family (30)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5284168A (en) * 1988-01-19 1994-02-08 Oral Logic, Inc. Tooth cleaning device
US5171066A (en) * 1988-01-19 1992-12-15 Klinkhammer Ronald W Tooth cleaning device and method for making the same
US5228466A (en) * 1988-01-19 1993-07-20 Klinkhammer Ronald W Toothbrush
US5224764A (en) * 1988-01-19 1993-07-06 Klinkhammer Ronald W Tooth cleaning device and method for making the same
KR960016152B1 (ko) * 1988-12-13 1996-12-04 롤프바만 칫솔의 제조방법
US5067195A (en) * 1989-01-25 1991-11-26 Sussman Harold I Device for cleaning dental implant posts
AU642750B2 (en) * 1990-06-15 1993-10-28 Victor Alfred Humphries Toothbrush with adjustable head
DE69130318T2 (de) * 1990-06-15 1999-05-27 Victor Alfred Emu Plains Neusuedwales Humphries Zahnbürste
US5121520A (en) * 1990-07-24 1992-06-16 Inter-X Scientific, Inc. Twin-headed toothbrush
CA2056858C (en) * 1991-11-07 2000-07-18 Kenneth J. Hegemann Self-adjusting three sided toothbrush and method of manufacture
US5224763A (en) * 1991-12-30 1993-07-06 The Procter & Gamble Company Method of fastening bristle tufts to bristle carrier
US5499421A (en) * 1993-06-15 1996-03-19 Brice; Michael F. Twin-headed toothbrush
US5511274A (en) * 1993-10-18 1996-04-30 Tucel Industries, Inc. Integrally fused brush construction
EP0649615B1 (en) * 1993-10-18 1998-06-03 Tucel Industries, Inc. Manufacturing method for a fused brushware device
US5622502A (en) * 1994-11-22 1997-04-22 Wilkes; David B. Tooth brush with helical bristles and method
US5673454A (en) * 1995-07-11 1997-10-07 Benefit International Products, Ltd. Three-head toothbrush
US5927819A (en) * 1997-02-28 1999-07-27 Gillette Canada Inc. Method and device for trimming and end-rounding bristles
US20030135944A1 (en) * 2000-06-16 2003-07-24 Brice Michael F. Twin-headed toothbrush
US6823554B1 (en) * 2000-10-05 2004-11-30 Gillette Canada Company Oral devices
US20040177462A1 (en) * 2003-03-14 2004-09-16 The Gillette Company Toothbrush head
WO2008047492A1 (fr) * 2006-10-17 2008-04-24 Toshio Nishino Brosse à dents permettant un brossage simultané des deux arcades dentaires
JPWO2010143313A1 (ja) * 2009-06-11 2012-11-22 利夫 西野 歯列を挟んで磨く歯ブラシ
US20110078867A1 (en) * 2009-10-01 2011-04-07 Michael Liangco Flexible toothbrush
US20110113576A1 (en) * 2009-11-17 2011-05-19 Yankell Samuel L Toothbrush with movable head
US8938841B1 (en) 2012-10-10 2015-01-27 Jose A. Ramirez Tooth brushing system
US10869541B2 (en) * 2014-11-11 2020-12-22 ZeroBrush, Inc. Systems, devices, and methods for customized dental care
US10888201B2 (en) 2014-11-11 2021-01-12 ZeroBrush, Inc. Systems, devices, and methods for providing customized oral care agents
US12053339B2 (en) * 2014-11-11 2024-08-06 ZeroBrush Inc. Methods of designing and fabricating customized dental care for particular users
US11058523B2 (en) * 2014-11-11 2021-07-13 ZeroBrush, Inc. Methods of designing and fabricating customized dental care for particular users
USD814800S1 (en) * 2016-11-08 2018-04-10 Jimmy Edward Cade, Jr. Toothbrush

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR855253A (fr) * 1939-05-25 1940-05-07 Brosse à dents
US2807820A (en) * 1952-07-01 1957-10-01 Dinhofer Milton Flexible brush head and means to retain it in a predetermined position
US2771624A (en) * 1955-02-23 1956-11-27 Tri Dent Corp Toothbrush
FR1230365A (fr) * 1958-07-21 1960-09-15 Dispositif de prophylaxie buccale pour le massage des gencives et le nettoyage des interstices et des cavités dentaires
US4131967A (en) * 1976-02-03 1979-01-02 Northemann Karl Heinz Toothbrush
US4449266A (en) * 1976-03-02 1984-05-22 Noerthemann Karl Heinz Toothbrush with two segments of bristles

Also Published As

Publication number Publication date
DE3664718D1 (en) 1989-09-07
US4876157A (en) 1989-10-24
DK157777C (da) 1990-09-10
FI82883B (fi) 1991-01-31
DK48388A (da) 1988-01-29
EP0267901A1 (en) 1988-05-25
WO1987007123A1 (en) 1987-12-03
DK157777B (da) 1990-02-19
ATE45071T1 (de) 1989-08-15
US4938539A (en) 1990-07-03
DK48388D0 (da) 1988-01-29
FI880231A (fi) 1988-01-20
EP0267901B1 (en) 1989-08-02
AU5900986A (en) 1987-12-22
FI880231A0 (fi) 1988-01-20
AU589643B2 (en) 1989-10-19
JPS63503276A (ja) 1988-12-02

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI82883C (fi) Foerfarande foer framstaellning av tandborste och tandborste framstaelld enligt detta foerfarande.
RU2244502C2 (ru) Зубная щетка (варианты) и способ ее изготовления
EP0611282B1 (en) Self-adjusting three-sided toothbrush
ES2606533T3 (es) Cepillo dental
CN1145442C (zh) 用于制造鬃毛制品的方法和装置
JP6381658B2 (ja) 口腔ケア器具用のヘッド及び口腔ケア器具
US4449266A (en) Toothbrush with two segments of bristles
FI95098B (fi) Hammasharjapää
US3792504A (en) Hygienic toothbrush
RU2656207C1 (ru) Устройство для ухода за полостью рта
FI90390C (fi) Menetelmä ja laite harjatuotteiden valmistamiseen
CA2495028C (en) Toothbrush having separate cleaning areas
EP1312281A1 (en) Method and device for manufacturing brush
NO942293L (no) Fremgangsmåte for fremstilling av tannbörste som har börstehårbunter med forskjellig höyde og i hovedsak jevnt avrundede börstehårender i hver bunt
US7175238B1 (en) Process and arrangements for producing a toothbrush, the toothbrush, and also the use of the toothbrush
JP2001218623A (ja) 歯ブラシ
JPH09182626A (ja) 歯ブラシ
CA1278654C (en) Toothbrush and a toothbrush blank for use in the process
CN2188305Y (zh) 牙刷
IE60592B1 (en) Process for producing a toothbrush and toothbrushes produced by the process
JP4548983B2 (ja) 歯ブラシ
CN210095971U (zh) 一种用于电动牙刷的刷头及电动牙刷
JPH09182627A (ja) 歯ブラシ
CN110934654A (zh) 一种用于电动牙刷的刷头及电动牙刷

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: BARMAN, ROLF