FI81469C - Kopplingsanordning foer urladdning av oeverspaenningar. - Google Patents

Kopplingsanordning foer urladdning av oeverspaenningar. Download PDF

Info

Publication number
FI81469C
FI81469C FI844416A FI844416A FI81469C FI 81469 C FI81469 C FI 81469C FI 844416 A FI844416 A FI 844416A FI 844416 A FI844416 A FI 844416A FI 81469 C FI81469 C FI 81469C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
electronic
current limiter
series
current
slic
Prior art date
Application number
FI844416A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI844416L (fi
FI844416A0 (fi
FI81469B (fi
Inventor
Karl-Heinz Walter
Original Assignee
Siemens Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag filed Critical Siemens Ag
Publication of FI844416A0 publication Critical patent/FI844416A0/fi
Publication of FI844416L publication Critical patent/FI844416L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI81469B publication Critical patent/FI81469B/fi
Publication of FI81469C publication Critical patent/FI81469C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M3/00Automatic or semi-automatic exchanges
    • H04M3/18Automatic or semi-automatic exchanges with means for reducing interference or noise; with means for reducing effects due to line faults with means for protecting lines
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02HEMERGENCY PROTECTIVE CIRCUIT ARRANGEMENTS
    • H02H9/00Emergency protective circuit arrangements for limiting excess current or voltage without disconnection
    • H02H9/02Emergency protective circuit arrangements for limiting excess current or voltage without disconnection responsive to excess current
    • H02H9/025Current limitation using field effect transistors

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Power Engineering (AREA)
  • Emergency Protection Circuit Devices (AREA)
  • Interface Circuits In Exchanges (AREA)
  • Structure Of Telephone Exchanges (AREA)
  • Ultra Sonic Daignosis Equipment (AREA)
  • Indexing, Searching, Synchronizing, And The Amount Of Synchronization Travel Of Record Carriers (AREA)
  • Measuring Pulse, Heart Rate, Blood Pressure Or Blood Flow (AREA)

Description

1 81469
Kytkentälaite ylijännitteiden purkamiseksi
Keksinnön kohteena on kytkentälaite ylijännitteiden purkamiseksi välityslaitteistoissa, joissa on pääjakaja ja elektronisella SLIC-piirillä varustettu tilaajayksikkö, jossa a/b-johdinten pitkittäishaaroihin elektronisen SLIC-piirin eteen on järjestetty kaksinapainen elektroninen virranrajoitin. Tämän tyyppinen kytkentälaite tunnetaan ennestään esim. julkaisusta DE-A-2 834 894.
Siirryttäessä tavanomaisista elektroniseen integroituun SLIC-(Subscriber Line Interface Circuit)-piiriin tarvitaan uusi, IS-teknologian vaatima suoja. Tähänastiset ehdotukset ovat saaneet aikaan olennaisesti yksinään ylijännitteen johdosta muodostuvien virtojen purkauksen. Siten on purettava vielä suhteellisen korkeita virtoja myös tilaajayksiköissä, mikä johtaa monimutkaisiin rakenteisiin ja vastustaa uudenaikaisten elektronisten kytkentöjen muodostamista.
Keksinnön tehtävänä on tästä syystä saada aikaan kytkentälaite ylijännitteiden eliminoimiseksi, joka laite sallii ylijännityksen yhteydessä sisäänmenossa vain yhden rajavirran, jonka elektroninen SLIC voi vielä kestää.
Tämän tehtävän ratkaisemiseksi on keksinnön mukaiselle kytkentälaitteelle tunnusomaista se, mikä on esitetty oheisena patenttivaatimuksessa 1.
Keksinnön tarkoituksenmukaisia edelleenkehitysmuotoja on esitetty alivaatimuksissa.
Keksinnön kohteen etuja selitetään lähemmin seuraavien sovellutusesimerkkien avulla. Selitykseen kuuluvassa piirustuksessa kuvio 1 esittää periaatekytkentäkuvaa, kuvio 2 esittää monoliittisesti muodostettua virranrajoitin-ta, kuvio 3 esittää kuvion 2 mukaisen virranrajoittimen ominais- 2 81469 käyrää ja kuvio 4 esittää moninkertakytkentäpistettä, jossa on tukitoiminta.
Kuviossa 1 on esitetty välityslaitteiston kokonaissuoja-kytkennän periaatekytkentäkuva, joka laitteisto muodostuu pääjakajasta HV ja tilaajayksiköstä TB. Pääajakajaan HV on järjestetty vähemmän vaarannettuja komponentteja varten tyristoridiodisuoja, jossa on molemmat diodit Th1 ja Th2. Siten jäämäjännitehuiput. rajoitetaan määrättyyn arvoon (esim. 250 V). Tyristoridiodien Th1 tai vast. Th2 ohjearvot ovat esim. 100 A (10/100 ^,us) tai vast. 500 A (8/20 ^us). Hyvin vaaranalaisilla alueilla tarvitaan ylimääräinen kaasunpurkaussuoja G1 tai vast. G2, jolloin kaasunpurkausjohtojen G1 tai vast. G2 ja tyristoridiodin Th1, Th2 väliin on liitetty kulloinkin erotusvastus R1 tai vast. R2.
Siten on kaikki korkeat purkausvirrat rajoitettu pääjakajaan HV ja tilaajayksikössä TB voi esiintyä enää hetkellisiä korkeintaan 250 V olevia jännitehuippuja.
Koska elektronisessa SLIC-piirissä on tilaajayksikössä TB kuitenkin vain alhainen estojännite, on 250 V:n jäämähuippu-jännite liian suuri. Tästä syystä on molempiin pitkittäis-haaroihin a, a' tai vast, b, b1 liitetty keksinnön mukaisesti kumpaankin virranrajoitin S1 tai vast. S2, joka muodostuu kulloinkin kahdesta sarjaan ja toisiaan vastaan kytketyistä teho-MOS-feteistä. Siten taataan, että ylijännitteessä sallitaan sisäänmenossa vain rajavirta, jonka elektroninen SLIC voi vielä kestää. Virranrajoittimet S1 tai vast. S2 ottavat siis ylijänitteessä vastaan jännitehuiput jännitteen pitkittäiskomponenttina. On selvää, että näiden rajoittimien S1 tai vast. S2 jännitekestoisuuden tulee olla yli maksimaa-lisesti esiintyvän huippujännitteen (esim. 300 V).
Pitkittäiskomponentille asetettavat vaatimukset, kuten pieniohmisuus ja lineaarisuus käyttöalueella täytetään kek-
II
3 81469 sinnön mukaisilla teho-MOS-feteillä. Tällöin tarvitaan kaksi sarjaan ja toisiaan vastaan kytkettyä teho-MOS-fettiä, jotta voidaan myös täyttää virtasuunnan vaihdossa siirtoja rajoitustehtävät. On edullista koota yhteen molemmat drain-elektrodit kytkentäteknisesti, mikä mahdollistaa virranrajoittimien S1 , S2 monoliittisen integroinnin.
Pitkittäisvastuksina Ra, molemmissa johtimissa a, b, a’, b' toimivien virranrajoittimien S tai vast. S, suhteelliselle J a b toleranssille asetetut vaatimukset määrätään seuraavilla yhteyksillä: R , R, x 5 Ω kun I ^ + 100 mA j a Δ R = IR - R, I^ 1 Ω a b x N — 'a b'
Jos maksimaalinen virta rajoitetaan esim. 300 V:ssa 150 mA:lla, niin maksimaalisesti esiintyvissä tilapäishäi- riöissä, joiden kesto on 1 ms, ei voi tapahtua ylikuormitusta.
Virranrajoittimen vielä läpipäästämät huippuvirrat voivat tosin tuottaa SLIC-sisäänmenossa a', b' vielä käyttöjännitteiden yläpuolella olevia jännitteitä, jotka voidaan kuitenkin purkaa jokaiseen SLIC-piiriin joka tapauksessa mukaan-integroitujen suojadiodien (Clamping-Dioden) D1-D4 kautta. Näitä suojadiodeja D1-D4 tarvitaan elektronisen SLIC-piirin suhteellista suojaa varten ja tästä syystä ne eivät tuota mitään ylimääräisiä kustannuksia. Tilapäishuippuvirtojen 150 mA:iin tapahtuvan rajoituksen johdosta nämä diodit D1-D4 voivat pysyä pienipintaisina mitoiltaan.
Jakamalla suojatoimenpiteet yksittäisiin suojapaikkoihin saavutetaan seuraavia etuja: Pääjakajan ulostulopinteissä a, b esiintyy enää alhaisia jännitteitä, jotka eivät tarvitse jälkeenpäin mitään erityisiä eristysvälejä. Yli jännitteeseen liittyvän häiriöenergian absorptio tai vast, heijastus tapahtuu suurimmaksi osaksi pääjakajassa HV, joka soveltuu myös parhaiten mekaaniselta rakenteeltaan tähän tarkoitukseen. Erilaisten suojaperiaatteiden - purkaus pääjakajassa HV ja virranrajoitus tilaajayksikössä TB - yhdistelmä tekee 4 81469 laitteiden, laitteistojen ja henkilöiden suojan tehokkaaksi ja kustannuksiltaan edulliseksi. Tilaajayksikössä TB ei tarvitse poistaa korkeita jännitteitä eikä liian suuria virtoja.
Elektronisessa SLIC-piirissä oleva diodisuoja huolehtii tarpeellisesta suhteellisesta suojasta, s.o. se alkaa toimia, kun ylijännite ylittää hetkellisesti esiintyvän paristo-jännitteen. Jakamalla suojapaikat on myös mahdollista suoja-ominaisuuksien ja suojatason yksiselitteisesti selvä rajoitus.
Tätä menetelmää voidaan käyttää myös suoja-arvojen normitukseen, mikä on edullista, koska suojatehtävät tulevat eri vastuualueiden, kuten esim. tuotantoyhtiöiden tai järjestelmä-valmistajien osalle.
Kuviossa 2 on esitetty monoliittisesti muodostetun virran-rajoittimen S1 (S2) periaatekytkentäkuva, joka rajoitin järjestetään pääjakajan ja tilaajayksikön välisiin pitkittäis-johtimiin a/a* tai vast, b/b'. Virranrajoitin S1 (S2) muodostuu kahdesta teho-MOS-fetistä T1 ja T1', joiden drain-elektrodit on koottu kytkentäteknisesti yhteen, jotka on järjestetty siis sarjaan ja toisiaan vasten kytketysti ja joilla siten on yhteinen pohjalevy (Drain). Virralarajoituksen esijännitteen säätämiseksi avaustyyppisissä transistoreissa toimivat esivastukset R, R' tai vast, diodiyhdistelmät M tai vast. M'.
Kuviossa esitettyjen diodiyhdistelmien M, M' sijasta virran-rajoitus voi tapahtua myös zenerdiodien avulla.
Edullisempia ovat sulkutyyppiset (Depletion Typ) transistorit, jotka ovat ilman esijännitettä (veräjä ja lähde yhdistetty) jo johtavia. Virranrajoitusarvo on määrättävä tällöin tosin transistoriparametreillä.
Kuviossa 3 on esitetty kuvion 2 mukaisen virranrajoitinele-mentin ominaiskäyrä. Kuten kuviosta nähdään, on ominaiskäy-
II
5 81469 rässä tarkka nollasiirtymä, mikä on olennaista halutulle virranrajoitintoiminnalle.
Kuviossa 4 on esitetty suojatoiminnalla varustettu moni-kertakytkentäpiste, jonka avulla ei tapahdu ainoastaan virranrajotustoiminta haarassa a/a', vaan joka voi ottaa tehtäväkseen myös muita toimintoja BORSCHT-sovellutuksessa. BORSCHT tarkoittaa Battery Feeding, Over Voltage Protection, Ringing, Signalling, Coding, Hybride (4-johto-2-johto-muunto) , Testing. Tässä monikertakytkentäpisteessä on neljä transistoria T1, T1', T1", T11'', joiden drain-elektrodit on koottu yhteen kytkentäteknisesti. Kytkentäpisteisiin a'' tai vast, a'1' voidaan kytkeä esim. kutjujännite (R) tai niissä voidaan suorittaa testilaitteiden (T) kytkentä. Tarvittavan positiivisen esijännitteen tuottamiseksi, joka soveltuu virran raja-arvon säätämiseksi, toimivat kuvion 4 mukaisessa suoritusesimerkissä optoelektroniset kytkimet 01 , 01 ' , 01", 01 " ' .
Myös kuviossa 4 esitetty komponentti voidaan muodostaa monoliittisesti integroidulla tekniikalla, jolloin mahdollisesti voidaan integroida mukaan muita teho-MOS-fettejä (Tl'1'*....) muiden yllä esitettyjen tehtävien kytkemiseksi.
Keksinnön mukaisen kytkentälaitteen edellä esitetyn välitys-laitteistoja varten tarkoitetun käytön lisäksi voidaan keksinnön kohdetta käyttää myös automaattisena pitkittäis-varmistuksena yleisessä laitetekniikassa. Tässä tapaukses- · sa on liitettävä pitkäaikaiskuormituksessa lämpösensori, joka saa aikaan virtapiirierotuksen.

Claims (4)

6 81 469
1. Kytkentälaite ylijännitteiden purkamiseksi välitys-laitteistoissa, joissa on pääjakaja (HV) ja elektronisella SLIC-piirillä varustettu tilaajayksikkö (TB), jossa a/b-johdinten pitkittäishaaroihin elektronisen SLIC-piirin eteen on järjestetty kaksinapainen elektroninen virranrajoitin (SI, S2), tunnettu siitä, että virranrajoittimena on kaksi sarjaan ja toisiaan vasten kytkettyä teho-MOS-FET:ä (Tl, Tl') ja että positiivisen esijännitteen tuottamiseksi teho-MOS-FET:ien hilalla niihin on järjestetty optoelektroniset kytkimet (01, 01').
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kytkentälaite, tunnettu siitä, että teho-MOS-FET:ien (Tl, Tl') drain-liitännät on kytketty yhteen.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kytkentälaite, tunnettu siitä, että muiden tehtävien kytkemiseksi on järjestetty ylimääräisiä teho-MOS-FET:jä (Tl'', Tl''') a/b-johdinten pitkittäishaaroihin.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen kytkentälaite, tunnettu siitä, että virranrajoittimena on monoliittisesti integroidulla tekniikalla muodostettu rakenneosa. Il ^ 81469 Patentavkrav
FI844416A 1983-11-11 1984-11-09 Kopplingsanordning foer urladdning av oeverspaenningar. FI81469C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3340927 1983-11-11
DE19833340927 DE3340927A1 (de) 1983-11-11 1983-11-11 Schaltungsanordnung zur ableitung von ueberspannungen

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI844416A0 FI844416A0 (fi) 1984-11-09
FI844416L FI844416L (fi) 1985-05-12
FI81469B FI81469B (fi) 1990-06-29
FI81469C true FI81469C (fi) 1990-10-10

Family

ID=6214136

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI844416A FI81469C (fi) 1983-11-11 1984-11-09 Kopplingsanordning foer urladdning av oeverspaenningar.

Country Status (8)

Country Link
EP (1) EP0142128B1 (fi)
JP (1) JPS60118024A (fi)
AT (1) ATE40773T1 (fi)
BR (1) BR8405721A (fi)
CA (1) CA1260535A (fi)
DE (2) DE3340927A1 (fi)
FI (1) FI81469C (fi)
ZA (1) ZA848759B (fi)

Families Citing this family (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3712572C1 (de) * 1987-04-14 1988-08-04 Telefonbau & Normalzeit Gmbh Schaltungsanordnung fuer den UEberspannungsschutz und die Rufstromeinspeisung an einer Anschlussleitung fuer Fernmelde-,insbesondere Fernsprechvermittlungsanlagen
CA1260171A (en) * 1987-05-15 1989-09-26 Reinhard W. Rosch Protection arrangement for a telephone subscriber line interface circuit
DE3814661A1 (de) * 1988-04-29 1989-11-09 Nixdorf Computer Ag Einrichtung zum schalten der rufwechselspannung an teilnehmeranschlussleitungen
US5146384A (en) * 1989-04-28 1992-09-08 Northern Telecom Limited Automatically resetting protection arrangement for a telephone subscriber line interface circuit
EP0529949B1 (en) * 1991-08-27 1996-06-26 AT&T Corp. Common mode voltage surge protection circuitry
GB9223773D0 (en) * 1992-11-12 1992-12-23 Raychem Ltd Switching arrangement
EP0684677B1 (en) * 1993-02-10 2003-12-17 Line Electronics Corporation Overcurrent protective circuit and semiconductor device
DE4326596C2 (de) * 1993-08-07 1997-07-17 Sel Alcatel Ag Schutzschaltungsanordnung für elektronische Teilnehmerschaltungen
WO1995007570A1 (de) * 1993-09-08 1995-03-16 Siemens Aktiengesellschaft Strombegrenzer
US6049447A (en) * 1993-09-08 2000-04-11 Siemens Ag Current limiting device
DE4402461A1 (de) * 1994-01-28 1995-08-03 Sel Alcatel Ag Schutzschaltung für eine Teilnehmeranschlußschaltung sowie Teilnehmeranschlußschaltung damit
US6266223B1 (en) * 1999-06-30 2001-07-24 Tyco Electronics Corporation Line protector for a communications circuit
DE102007036330A1 (de) 2006-09-12 2008-04-03 Tremco Illbruck Productie B.V. Verfahren zur Durchführung einer Verklebung und Verklebungs-Set zur Durchführung einer Verklebung

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3631264A (en) * 1970-02-11 1971-12-28 Sybron Corp Intrinsically safe electrical barrier system and improvements therein
DE2435606C3 (de) * 1974-07-24 1979-03-01 Siemens Ag, 1000 Berlin Und 8000 Muenchen Reihenschaltung aus Feldeffekttransistoren zur Realisierung eines hxxochohmigen linearen Widerstandes
US4170740A (en) * 1978-02-24 1979-10-09 International Telephone And Telegraph Corporation High voltage switch and capacitive drive
US4200898A (en) * 1978-06-19 1980-04-29 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Navy Current limiter
DE2834894A1 (de) * 1978-08-09 1980-02-21 Siemens Ag Elektronische sicherung
JPS5638931A (en) * 1979-09-06 1981-04-14 Sony Corp Overcurrent detector circuit
DE3215551A1 (de) * 1982-04-26 1983-10-27 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Schaltungsanordnung fuer den ueberspannungsschutz von schnittstellenschaltungen

Also Published As

Publication number Publication date
EP0142128A1 (de) 1985-05-22
JPS60118024A (ja) 1985-06-25
JPH0586129B2 (fi) 1993-12-10
FI844416L (fi) 1985-05-12
FI844416A0 (fi) 1984-11-09
DE3476727D1 (en) 1989-03-16
BR8405721A (pt) 1985-09-10
ZA848759B (en) 1985-07-31
ATE40773T1 (de) 1989-02-15
CA1260535A (en) 1989-09-26
EP0142128B1 (de) 1989-02-08
FI81469B (fi) 1990-06-29
DE3340927A1 (de) 1985-05-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI81469C (fi) Kopplingsanordning foer urladdning av oeverspaenningar.
CA1266883A (en) Protector circuit
FI99222C (fi) Puolijohteilla toteutettu ylijännitesuojauspiiri
US4958121A (en) Protection of power converters from voltage spikes
CA1175587A (en) Overvoltage protection for a line circuit
KR960005986A (ko) 반도체 집적회로장치
EP0622943B1 (en) Power management circuit for a subscriber line interface circuit
EP3514907A1 (en) Crowbar device and multistage crowbar apparatus
MY106702A (en) Semiconductor device having protection circuit.
FI79427B (fi) Kopplingsanordning foer oeverspaenningsskydd vid anslutningskopplingar.
FI86354B (fi) Kopplingsarrangemang foer skydd mot oeverspaenning i elektroniska telefonstationer.
EP0593588B1 (en) Circuit protection arrangement
KR970016100A (ko) 내연기관의 점화시스템
EP0425675B1 (en) Ground fault detecting circuit for subscriber lines
US5146100A (en) High voltage solid-state switch with current limit
WO2009114006A1 (en) Method for limiting an un-mirrored current and circuit therefor
US5633773A (en) Overvoltage protection for input/output circuits
EP0751652B1 (en) Short circuit protection of an audio/video data bus
US7019953B2 (en) Voltage protection circuit
JPS57190360A (en) Protecting device for semiconductor
JPS54135320A (en) Self-excited system inverter
KR200235000Y1 (ko) 철도차량용스위칭소자의과전류검출회로
SU1083362A1 (ru) Устройство защиты входов интегральных схем со структурой МДП
CS234507B1 (en) Overvoltage protection current connection of optionally interconnected high-power solid-state elements
GB2302624A (en) Surge protector

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: SIEMENS AKTIENGESELLSCHAFT